De gang van zaken…

De kans dat Nederlanders zich via een referendum mogen uitspreken over het nieuwe Europese Verdrag is niet groot. Ook als de Tweede Kamer een voorstel daartoe steunt, dan zal de Eerste Kamer het waarschijnlijk blokkeren. De VVD, die in de senaat noodzakelijk is voor een meerderheid, voelt volgens diverse bronnen in politiek Den Haag heel weinig voor een volksraadpleging. (Telegraaf)

Met name de analyse van ‘een ingewijde’ is interessant.

Een ingewijde op het Binnenhof noemt het volgende scenario waarschijnlijk. Het kabinet besluit dat er geen referendum hoeft te komen omdat de Raad van State zal concluderen dat er geen sprake is van een verdrag met grondwettelijke aspecten. De Tweede Kamer zal vervolgens met PvdA-steun een initiatiefwet aannemen dat er toch een volksraadpleging gehouden moeten worden. Maar die initiatiefwet krijgt geen meerderheid in de Eerste Kamer.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 11 juli 2007 :: 0.07 uur

77 Comments

77 reacties

 1. Als het plot al vastligt/bekend is, vind ik het voorafgaande scenario eigenlijk nooit zo interessant meer.

  Reactie door Wilbert — woensdag 11 juli 2007 @ 0.21 uur

 2. 1. Ik ben het niet met je eens.
  Het is namelijk zeer interessant staatsrechterlijk gezien.
  Vanzelfsprekend ligt inderdaad het scenario al vast; we zullen nu al VET de pers moeten gaan zoeken.

  Ik ben echter bang dat het een gelopen race is.
  Al die mensen die toen voor het eerst van hun leven gestemd hebben omdat ze de ontwikkelingen rond Europa belachelijk vonden, gaan dat echt geen tweede keer doen.

  Die mensen die ik spreek zeggen allemaal dat het toch al een gelopen race is en we niks meer in te brengen hebben; geef ze eens ongelijk.

  De enige kans die we hebben is door Ronald van Raak goed uit te laten zoeken of dit soort vergaande overdraagbaarheid van soevereiniteit staatsrechterlijk wel kan zonder stemming van het volk.
  Ik vraag me namelijk af of dit wel mag.
  Er staat ergens in de grondwet dat het VOLK het recht heeft te stemmen over afdracht van macht aan een derde partij.
  Ronald, be our hero!

  Reactie door kaatje — woensdag 11 juli 2007 @ 0.46 uur

 3. Politie interventie teams trainen, politie krijgt uitgebreide bevoegdheden om privacy te schenden, Rotterdam gaat prefentief controleren met camera’s in het openbare leven.

  Want stel, dat dit stelletje terroristen straks weer tegen de een EU grondwettelijk verdrag gaat lobbien. Anti Globalisten. Kijk maar eens naar de afgelopen G8 om te herinneren hoe de politiek daar over denkt.

  Langzaam maar zeker worden u en ik gedemoniseert. Nog even, en men noemt u ( de beneden modale burger ) en ik terroristen.
  De misleiding neemt reeds steeds verder vorm.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 11 juli 2007 @ 1.19 uur

 4. De partij zal zeker moeilijker en harder dan vorige keer. De pers zal beter georganiseerd op aanval gaan om te overtuigen dat een nutteloos strijd is omdat de beslissingen zijn al genomen (de Raad van State, de Eerste kamer, de VVD). Maar zij zullen nog rekening moeten houden met de publique opinie. Het duidelijk uitleggen waar het om gaat met de nieuwe verdrag, wat zullen de gevolgen voor de arbeidsclasse en de kleine ondernemingen, hoe zal iedereen totaal afhankelijk worden van de oppermacht van de banken en de grote kapitalisten. Men moet juist nu niet toegeven, voordat te laat is. Maar ik denk dat men moet ook niet alleen tegen zijn maar ook positieve voorstellen doen. In plaats van een imperialistische economische politique uitvoeren met Afrika en ZuidAmerika (verdrag van partnership die de economie van die landen wurgen en de transnationale ondernemingen bevorderen) een politique promoveren die juist de ontwikkeling van die landen bevoorderen. Promoveren een politique control op de taken en het doen van de Europeische bank,zodat zijn politique wordt niet bepaald alleen door de grote kapitalisten.De mogelijkheid open om de Vakbondcentrale te kunnen onderhandelen met de Europeische Commissie zodat een tegengewicht komt tegen de kapitalistische beslissingen. Een kulturele politique te promoten op europeische nivo zo dat kan concurreren met de propaganda van Hollywood. Enz., enz.

  Reactie door Nicolai — woensdag 11 juli 2007 @ 1.27 uur

 5. 3. Rob, ik maak me daar ook steeds meer zorgen over; ik had het wel voorzien (zie postings van mij enkele maanden geleden), maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan.

  In Duitsland wordt binnenkort ingevoerd dat je niet meer mag roken in het OV, maar als extra maatregel voeren ze meteen even in dat mensen onder de 16 geen tabak meer mogen kopen.

  In de praktijk houdt dit weer een extreme regel tegen de vrijheid in, namelijk in samenspel met de gerefo Rouvoet en zijn heropvoedingsgedachte geef ik je een voorbeeld:

  Mijn dochter is 16 (bijvoorbeeld) en die wil roken.
  Ik zou het afraden, maar niet verbieden.
  Ik haal sigaretten voor mijn dochter; dat mag dan niet meer.
  EN daar komt Rouvoet aan met een of andere Gestapo vrouw/man , die komt mijn kind weghalen, die is namelijk fout, want die rookt.
  Daarnaast moet ik een cursus gaan volgen, omdat ik klaarblijkelijk mijn kind niet opvoed naar de NORMEN zoals die gesteld zijn door de EU/ cq. Staat.

  Ziet dan niemand de paralellen met de periode tussen 1929-1939, we weten toch allemaal waar dat toe geleid heeft.

  De Moslimhaat wordt systematisch afgezwakt door de woede van de burgers zich te laten richten tegen het afpakken van onze vrijheden.
  Er is zometeen als onze vrijheden zijn afgepakt, maar zo weinig voor nodig om de vlam volledig in de pan te laten slaan.

  Ze zijn al zo slim geweest dat ze hebben begrepen dat alleen moslimhaat voor (West) Europa niet voldoende is, dus laten we door de oost-eropeanen hun banen afpakken, dat is het triggermechanisme; vakbonden hebben we in onze zak, politici ook.

  Het lijkt verdacht veel en het voelt ook aan als de eind jaren 30 van de vorige eeuw.
  Er staan gruwelijke dingen te gebeuren en we staan erbij en kijken ernaar.
  Wie kan het tij nog keren?

  Ik maak me er ernstige zorgen over.

  Reactie door kaatje — woensdag 11 juli 2007 @ 1.44 uur

 6. Boeren, Burgers en Buitenlui verenigt u ! Massaal met zeis, hooivork en aanverwante zaken naar het binnenhof…..

  Een utopie ? Ik wou dat het niet zo was ! Ik zou willen of beter gezegd, ik zou wensen dat het egoisme eens aan de kant zou worden gezet om een stel eigengereide politici eens te laten merken, dat we niet zomaar alles over onze kant laten gaan.

  Helaas: Ik droom, Ik droom en droomde verder…

  Reactie door Peter — woensdag 11 juli 2007 @ 2.28 uur

 7. @5.Kaatje
  Misleiding werkt niet wanneer men de burger met de neus op de feiten drukt. Bijvoorbeeld; de war on terror terwijl Musharraf vrij uit gaat. Voordat Bush aan de macht kwam meldde de US State Department dat Musharraf de Taliban op alle mogelijke wijze ondersteunde. Dit staat beschreven in “Patterns of Global Terrorism,” een publicatie van de US State Department uit 2000. Musharraf is wel de bron als het om terrorisme gaat. Dat zet vraagtekens bij het beleid van Bush.

  Tegen misleiding werkt alleen de waarheid vertellen. Zoals dat er geen massavernietingswapens in Irak waren.
  Of door van de bottom up organisaties zoals Hamas, Islamic Jihad en Al Qaide te wijzen op wie hun werkelijke meesters zijn. Wanneer leden van deze organisaties beseffen dat de UK en USA er achter zitten, zullen deze zich tegen hun meesters keren. En dat betekent dat Bush of Musharraf controle verliezen.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 11 juli 2007 @ 2.31 uur

 8. @5.Kaatje
  Dat schept ook kansen voor Israel om het tij te keren. Wanneer men beseft dat zowel Israel als Hamas door Amerika misleid zijn.
  Ze zitten in hetzelfde schuitje, bij wijze van spreken.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 11 juli 2007 @ 2.35 uur

 9. Misschien een innovatief idee?

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 11 juli 2007 @ 2.39 uur

 10. 8. Oh, lieve Rob, darling, je gelooft toch niet dat Israel ook maar iets in te brengen heeft.
  Israel is het speeltje van Amerika in het midden-oosten.
  America moet namelijk haar defensie uitgaven op orde houden, anders is het een kaartenhuis dat in elkaar dondert.
  Zwaar overconsumentisme, een dollar die in stand gehouden wordt door Europa (ja, ja, economisch houden wij hun veelvraat in stand).

  Het korte termijn denken, maakt ons ook slachtoffer als westerse Europese landen.
  We waren redelijk op de weg om Iran toe te laten op de Euro beurs; plotsklaps is Iran de vijand.
  Nou, laat me je vertellen dat America fundamentalistischer is dan Iran.
  Need I say more!

  Wij zijn de speelbal van een stel idioten.

  Het wordt zwaar tijd dat wij ons op innovatieve technieken m.b.t de toekomst in gaan zetten; laat America en China de wereldheerschappij maar uitvechten.
  Dat wordt weer oorlog en ik wil er geen deel van uitmaken!

  Reactie door kaatje — woensdag 11 juli 2007 @ 2.48 uur

 11. Hallo Kaatje en Rob. De macht zijn de rijke joden in ons zo geliefde[usa] Nog even en we hebben onze 3 wereld oorlog,even een beetje uitdunnen deze samenleving.Maar ja 90 % van onze populatie is een beetje dom ,volgens onze Max. Slaap maar door,eens worden we wel wakker. Welterusten. Gerard.v.d.Voort.

  Reactie door gerard — woensdag 11 juli 2007 @ 3.00 uur

 12. 8/9. ja leuk Rob, was het maar zo simpel.
  Ik kan me iets herinneren van een Amerikaans oorlogsschip vlakbij Egypte.
  Die manschappen waren ter goede trouw hun vaderland aan het dienen.
  Ze werden gewoon aangevallen door Israel en America zelf, zodat ze een oorlog tegen Egypte konden rechtvaardigen.

  It’s all about the money honey!

  Zo heb ik de SP ook gewaarschuwd voor Chavez, hij is namelijk i.t.t Lula (die m.i integer is) een volksmenner en opzettelijk geplaatst door America.

  Je ziet nu al de eerste barsten, hij verbiedt een soap, omdat het uitgezonden wordt door een anti-Chavez kanaal.
  Je ziet nu al de eerste volks rumoeren ontstaan.
  Het is pure opzet, het volk zal namelijk hun ” domme” man die hen eerst hielp, gaan haten en dan is de tijd rijp om te infiltreren.

  Dan is het volk rijp voor de zogenaamde vrije concurrentie.

  Het is een lose-lose situatie.

  Reactie door kaatje — woensdag 11 juli 2007 @ 3.01 uur

 13. 11. Ik weet niet waar je plotsklaps vandaan komt met je mening.
  Ik vind het verachtelijk een bevolkingsgroep zo verantwoordelijk te stellen.
  Ga je diep schamen.
  Ik ben een groot aanhanger van Een ander joods geluid en heb joodse vrienden.
  Ik baal er intens van dat je mijn innnerlijke vrede wreed verstoort met zo’n ziekelijke opmerking.

  Reactie door kaatje — woensdag 11 juli 2007 @ 3.07 uur

 14. @10/12.Kaatje
  Denkt u dat de Taliban Musharraf trouw blijft wanneer deze beseft dat Musharraf en dus Bush de meesters van deze trainingskampen zijn. Of zouden ze zich tegen Musharraf keren? Wat denkt u?

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 11 juli 2007 @ 3.26 uur

 15. Ziet u waar ik naar toe wil?

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 11 juli 2007 @ 3.27 uur

 16. 14/15. yep

  Reactie door kaatje — woensdag 11 juli 2007 @ 4.47 uur

 17. Als ik ook even mag?

  Het is dus duidelijk tegen de wil van het volk, een meerderheid althans. Het betekent dat wij in Nederland slechts een electorale democratie hebben. Na de verkiezingen is het k.. met peren, om het maar eens grof te zeggen.
  En als daarnaast ook nog wordt getwijfeld aan de betrouwbaarheid van het electorale – potlood of drukknopje – dan zijn we mooi in de aap gelogeerd.

  De analyse van ‘een ingewijde’ is interessant.
  Lijkt mij ook.
  Met name omdat de PVDA dan met opgeheven hoofd kan zeggen: we hebben er alles aan gedaan maar nu moeten we onze knopen tellen. Goed voor de peilingen.
  Een nest vol Linke Loetjes, met zonder stropdas die goed in de gaten gehouden moeten worden. Maar ja, dat weet iedereen zo langzamerhand wel.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 11 juli 2007 @ 6.39 uur

 18. @5
  Ja,het is verschrikkelijk met die rokers best zielig,maar volgens mij is het in Duitsland zelfs 18 Jaar.
  Verstandig die Duitsers.
  Mijn zoon slaat graag oude vrouwtjes in elkaar hij is 15 jaar ik praat het niet goed maar verbieden doe ik het hem niet.
  Het is en blijf je zoon niet waar.
  Verder rookt hij en is best zielig want hij mag het niet kopen schijnt voor de gezondheid slecht te zijn, ik zeg tegen hem ze kunnen naar de kloten lopen als jij die kanker rotzooi wil hebben krijg je het want ik ben best gek op mijn zoon en hij is al 15 jaar en weet echt wel wat goed voor hem is.

  Reactie door De Hakker — woensdag 11 juli 2007 @ 7.11 uur

 19. Als de Raad van State gaat constateren dat er geen grondwettelijke aspecten aan het nieuwe verdrag zitten constateer ik dat Nederland bestuurd wordt door een Fluwelen Dictatuur.

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 11 juli 2007 @ 7.22 uur

 20. Er is een staatsrechtelijke gestoelde SP Leeuw in de 2e kamer nodig over 2e referendum.
  Eindverantwoordelijke JPB mag hier niet mee weg komen! Wat had het beesterzwaag trio het toch druk met het indekken van JPB!
  Gee PE Irak en geen 2e referendum.

  Reactie door Maria — woensdag 11 juli 2007 @ 7.55 uur

 21. Goeden morgen vrienden SP.

  Het is volkomen duidelijk dat het Nederlandse volk wederom een schop onder het achterwerk krijgt.
  De vroegere voorstanders van de grondwet hebben het heft in handen (minus Rouvoet maar die is volledig ingepakt), en dus komt er geen referendum.
  Zodanig manipuleren totdat er geen meerderheid in de kamer meer is.
  Zodra dat zich aftekent, schreeuwt men van de daken dat het democratisch tot stand is gekomen.

  En gaan we over tot de orde van de dag…..

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 11 juli 2007 @ 8.09 uur

 22. Het is onze zaak om er voor te zorgen dat B4 een dusdanig gerichte schop hierover krijgt dat er wel een 2e referendum komt.
  En wat betreft Rouvoet: Sinds de partij meeregeert is de prioriteit duidelijk de CU boodschap verspreiden en een volks referendum ondergeschikt.
  Goede dag allemaal!

  Reactie door Maria — woensdag 11 juli 2007 @ 8.43 uur

 23. Manipulatie alom dus.
  Maar ze kunnen niet manipuleren als de mensen zich niet laten manipuleren, alhoewel eenmaal gekozen blijken ze met hun gedraai en gezamenlijk gekonkel bijna onaantastbaar te zijn.
  De SP zal daarom meer voor het voetlicht moeten treden en de werkelijkheid blootleggen niet alleen op deze site maar ook in de media.

  Ieder land dat voor was, is blij omdat de grondwettelijke STATUS NIET is aangetast.
  Om de waarheid te achterhalen moeten we dus niet meer de nederlandse media volgen maar de buitenlandse, kom je voor aardige verrassingen te staan.
  Het begint wel erg te lijken op de toestanden in dictatoriale landen met een staatspers, die moesten het ook van ‘het’ buitenland hebben en wat daarvandaan zo nu en dan ‘doorkwam’.

  Reactie door Henny — woensdag 11 juli 2007 @ 9.33 uur

 24. 18. Hak, ik hoop dat de ironie je niet ontgaat.
  Het gaat mij om het beperken van fundamentele vrijheden met een heel erg eng doel.

  Het vergelijken van oude vrouwtjes in elkaar slaan en peuken kopen voor je kind vind ik zo verschrikkelijk getuigen van achterlijkheid, niet bij jou passend, dat het je diskwalificeert voor enige vorm van intelligente discussie op dit punt.

  Reactie door kaatje — woensdag 11 juli 2007 @ 9.50 uur

 25. @21 Ik denk dat de hakker het wél als gelijkwaardig ziet gezien zijn eerdere uitlatingen over rokers.

  Reactie door Gandalf — woensdag 11 juli 2007 @ 9.56 uur

 26. De eerste kamer is niet rechtstreeks door de bevolking gekozen en heeft t.a.v.zulk belangrijk besluit voor de bevolking, m.i.geen mandaat.

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 11 juli 2007 @ 10.10 uur

 27. Ik hoop dat jouw de ironie ook niet ontgaat dat er wat moet gebeuren.
  Of doen we niks en laten we de verloedering van kinderen met als aangever de ouders door gaan.
  …………….
  En is die vergelijking nu wel zo slecht als je het vergelijk,oudjes in elkaar slaan of de kinderen helpen met het inzetten van een Euthanasie

  Reactie door De Hakker — woensdag 11 juli 2007 @ 10.38 uur

 28. @27
  Even vergeten te melden ,in mijn ogen ,mooie blauwe dus is het achtelijk om voor kinderen deze rotzooi te halen.
  Maar zo heeft ieder ouder natuurlijk zijn grenzen in achtelijkheid.

  Reactie door De Hakker — woensdag 11 juli 2007 @ 10.42 uur

 29. Christenmoraal: Elk doel HEILIGT alle middelen !

  Reactie door Lezer — woensdag 11 juli 2007 @ 11.05 uur

 30. Ik vind het bangig van de VVD – en ook het CDA trouwens – om een referendum tegen te houden. Dat geeft een hele rare indruk naar het volk, ook al waren deze partijen ook niet voor het eerste referendum.
  Overigens vind ik de rol van de ChristenUnie helemaal curieus. Die waren tegen en hebben dankzij het referendum hun zin gekregen. Nu zijn ze ineens tevreden en mag er geen referendum komen. Dat is curieus, dan zijn CDA en VVD in ieder geval nog consequent.

  Reactie door Jeroen G — woensdag 11 juli 2007 @ 11.26 uur

 31. @ 5 Kaatje

  ARGUMENTATIE
  Je hebt het over de Gestapo. Ik vind dat in dit verband een vorm van verbaal geweld en van de drogreden van ‘het hellend vlak’, oftewel ‘the slippery slope’.

  Fascisme kan worden voorkomen als mensen stoppen om elkaar daarvan onterecht te beschuldigen. En als mensen stoppen met het gebruik van drogredenen. En als we proberen om echt naar elkaar te luisteren en te redeneren volgens de internationaal geaaccepteerde spelregels van de logica.

  http://www.student.unimaas.nl/jch.pronk/deargumentatione.html

  http://www.debatinstituut.nl/bibliotheek/tips_drogredenen.php

  CRIMINALITEIT
  Ik ben trouwens als SP-er een voorstander van een hardere aanpak van de criminaliteit mits nieuwe maatregelen in proefprojecten eerst grondig wetenschappelijk worden onderzocht op hun effectiviteit en ongewenste bij-effecten. Pas daarna kunnen we daarover goed een mening vormen.

  VOORLICHTING
  Ik vind ook dat iedereen uitgebreid voorgelicht moet worden over opvoeding via onderwijs en massamedia. Goede kennis over opvoeding en pedagogie ontbreekt bij veel mensen. Voorlichting over wetenschappelijke pedagogische inzichten is niet hetzelfde als politieke indoctrinatie.

  GENOTSMIDDELEN
  Ik vind het nodig dat roken, alcohol en harddrugs sterk beperkt worden. Want ze veroorzaken zeer veel doden, ongelukken, schade, geweld, ziekte en verdriet. De statistische cijfers daarover zijn schokkend.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — woensdag 11 juli 2007 @ 11.39 uur

 32. Maarehh, ik samen met de meerderheid van Nederland had toch nee gezegd?

  Kun je het wel een ander kaftje geven maar veranderd niets aan de inhoud…

  O nee wacht….

  Ik was te dom om te begrijpen waar het over gaat…..

  En daarom heeft men het verdrag aangepast aan de wensen van de Nee stemmers…..
  Je weet wel…die mensen die niet begrijpen waar het over gaat…

  Er zou een politieke partij moeten zijn die net als Moore, je weet wel, dat filmpje getoond op dit weblog…….

  Eens goed herrie gaat maken.
  Je weet wel, “FF dimmen ja”

  Reactie door Jwalk — woensdag 11 juli 2007 @ 12.13 uur

 33. Bedenk mij net het volgende.

  Tegen de tijd dat een fatsoenlijke partij in de regering komt is de macht reeds overgedragen aan Brussel waardoor deze nog immer niets te zeggen heeft.

  1 x raden wie er dan inmiddels ter vertegenwoordiging van Nederland in Brussel zit.

  Reactie door Jwalk — woensdag 11 juli 2007 @ 12.19 uur

 34. En dus moeten wij massaal ons recht halen! laten we ons uitspreken op het binnenhof of een e-mail actie?Kan de Sp samen met alle instanties die aanwezig waren op de Top van Onderop iets regelen? Alle mensen die niet aanwezig kunnen zijn middels e-mail aan de actie mee laten doen..de actie een regering zit er voor het volk en niet andersom?

  Reactie door cynthia — woensdag 11 juli 2007 @ 12.32 uur

 35. #34 Cynthia, als het zó doorgaat moeten we
  misschien wensen dat de diverse Kabinetten
  zich niet langer verschuilen en verschansen
  achter meerderheidsoverwegingen vanuit de 2e
  Kamer (áángestuurd door de 1ste Kamer,jawél!)
  maar er eens wezenlijk voor gaan ‘zitten’ om
  e.e.a. fatsoenlijk op te lossen, zo niet is
  er misschien die retraite nodig, waarbij men
  de keuze krijgt na te denken in een goed ge-
  isoleerde ruimte al dan niet met tralies, af-
  hankelijk van het getoonde ‘gedrag’!
  Áf tááien, richting Sinterklaas, lijkt elke
  keer de meest geëigende oplossing en mogelijk
  komt er een keer het moment dat de ‘zak’ in
  zicht komt, nadat de burger/kiezer het hele-
  maal heeft gehad met die ‘zakken’rollen(/r)-
  rij. Zou Madelief lichtelijk boos kunnen zijn en/of worden? Nou….dat zou best eens
  kunnen gebeuren en WIJ hier met z’n allen mo-
  gen heel blij zijn Cynthia dat wij hier met
  z’n allen, nog zo fatsoenlijk mogelijk, hiér
  kunnen laten weten wat we kwijt willen en door de redactie van een gangbare krant niet
  geplaatst gaat worden, gecorrigeerd als die
  vaak lijkt te worden door ‘hogere machten’,
  of zou IK me dáárin zo grondig vergissen?

  Reactie door Madelief — woensdag 11 juli 2007 @ 13.01 uur

 36. @17.Gandalf
  Zoals ik al zei, Gandalf, misleiding. Ook hier als het gaat om het grondwettelijk verdrag. Men wil geen referendum en draait er omheen.

  Daar helpt maar een middel tegen, vertel de waarheid. Drukt de burger met zijn neus op de feiten. Laat zien waar men misleid.
  Zoals nu de PVDA zich probeert te profileren. Sta dat niet toe, licht de burger in. Niet alleen hier op dit weblog.

  Tegen misleiding helpt alleen de waarheid onthullen.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 11 juli 2007 @ 14.10 uur

 37. @5 Kaatje

  Ik deel je mening. Je ziet dat er tussen de SP-ers ook nog aardig wat verbieders rondlopen.
  De aanklaagcultuur is compleet!
  Op naar de ‘gezonde’ mens van lijf en leden en wie niet horen wil moet maar voelen.
  Je bent algauw een moordenaar als ouder en straks krijgen we oudergestichten onder het regiem van de witte-voetjes-haler bij God.
  De rechtse dictatuur sleept heel wat mensen binnen op hun sinister pad: de anti rokers varen er wel bij!
  Zo dragen velen hun steentje bij om de Ubermensch vorm te geven. Begrijp goed dat Hitler een afspiegeling was van menig mensengeest. Die is niet te doden en je ziet: zij gaan hun ongebreidelde gang.
  Rokers zijn nu de schweinen en de moslims gaan ons voor: zij worden successievelijk afgemaakt onder leiding van Heil Bush en zijn volgelingen.
  De mens wordt steeds meer ingetaped en straks veilig ondergebracht bij de Europa-kloek. Onder diens vleugels leven we in de legbatterij van das Kapital. De kampbewaaksters van de feministische dictatuur befehlen vrouwen en kinderen de deur uit. De oudsten aufgeraumt in de afsterfkampen. Tijd = geld!
  Zie hoe democratie vele demonen uit de verf laat komen.
  Het is 5 voor 12!

  Reactie door Gloria — woensdag 11 juli 2007 @ 14.31 uur

 38. Boeren, Burgers en Buitenlui verenigt u ! Massaal met zeis, hooivork en aanverwante zaken naar het binnenhof…..

  Ja Peter, maar dat doen Hollanders NOOIT. Die pikken alles al jaren. Jammer en jammer………

  Reactie door Henk — woensdag 11 juli 2007 @ 15.03 uur

 39. Bos : Read my lips : Ik bedonder u , waar u bij staat en toch trap u erin !Dat is een ongeneselijke domheid : U komt in aanmerking voor cum laude in de domheid !

  Reactie door Fred — woensdag 11 juli 2007 @ 15.29 uur

 40. Noem mij een politicus die vertrouw is met ARMOEDE !Geen een heeft in de positie geleefd : op de afgrond van het bestaan in den Nederlande !

  Reactie door Fred — woensdag 11 juli 2007 @ 15.32 uur

 41. Geen enkele , huidige , vakbondleider heeft geleefd in armoede : het is bijna allemaal academische pulp , die in een beschermde wereld van ouders heb gestudeerd .

  Reactie door Fred — woensdag 11 juli 2007 @ 15.33 uur

 42. een politicus in naam van het landsbelang ? Laat mij niet gieren van het lachen !

  Reactie door Fred — woensdag 11 juli 2007 @ 15.35 uur

 43. Fred, wat een domme bijdrage… alsof mensen (incl.) die een academische achtergrond hebben per definitie groot zijn gebracht met een gouden lepel en niet opkomen voor minder bedeelden.. ik geloof dat Agnes Kant ook een acamedische opleiding heeft.. wat een stigmatisering!!

  Reactie door Thijs — woensdag 11 juli 2007 @ 16.13 uur

 44. @37
  Ik zie dat het rokers Gilde ook weer in de plaats is gepakt met de naam waar Jezus aan vastspijkert werd.

  Reactie door De Hakker — woensdag 11 juli 2007 @ 16.46 uur

 45. vast aan het kunstmest in aan het slaan.
  vast vuurwerk aan het inslaan,+ een stalen buis+ knikkers.
  nee is nee.zoniet dan zijn de gevolgen voor her von balen en zijn vvd,en das cda/cu.
  dan helpt zelfs 10 man beveileging niet meer.
  sorry?

  Reactie door ad — woensdag 11 juli 2007 @ 17.19 uur

 46. Indien via volksverlakkerij waaraan de Raad van State en de 1e kamer ook zou meedoen het referendum niet door zou gaan,dan is het aan te bevelen dat de SP samen met een onafhankelijke aantal (niet politiek gebonden)integere deskundige mensen/organisaties uit de bevolking zelf een referendum organiseren.Het volk zelf dient uit te maken of het deze grondwet wil.Dit zou niet alleen gunstig zijn voor de SP,doch tegelijkertijd een signaal zijn,dat de bevolking het gemanipuleer van deze regering zat is.

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 11 juli 2007 @ 18.40 uur

 47. Probleem is dat je maar 1 keer kunt stemmen voor een overheid die zich met talloze zaken van het leven bemoeit en dat telkens verandert. Als zij 100.000 dingen besluiten en je kent er maar 50 en je bent het maar met 20 eens, wat is dan nog het nut van democratie? Het verandert maar de hele tijd en er wordt bij democratie van uit gegaan dat wakkere burgers daar de hele tijd dag in dag uit maar op moeten letten en anders pech gehad. Dat is zo langzamerhand meer dan een dagtaak hoe meer de overheid belooft te zullen regelen. Door dat ontglippen van wat er gebeurt zal het volk in feite nauwelijks in controle zijn dan dat je maar moet vertrouwen dat anderen van het volk hun ogen niet in hun zak hebben over hún onderwerpen die hún aangaan en niet mij bijvoorbeeld.

  Reactie door W6969 — woensdag 11 juli 2007 @ 19.16 uur

 48. De boven geschetste gang van zaken is helaas heel wel mogelijk. Dat betekent natuurlijk nog niet, dat niet voortdurend moet blijven worden geknokt vóór een nieuw referendum. Zowel geadresseerd aan de Tweede als de Eerste Kamer. En goede en uitgebreide informatie moet aan de bevolking worden gegeven. Totdat de politici er a.h.w. niet meer onderuit kunnen. Niets hieraan doen is natuurlijk geen optie.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 11 juli 2007 @ 19.44 uur

 49. @kaatje — woensdag 11 juli 2007, 0.46

  Ik had het woord “plot” verkeerd gebruikt. Ik dacht, dat dat de afloop van een toneelstuk of film of zo was, maar volgens Van Dale blijkt het eigenlijk een synoniem te zijn van scenario. En dan is mijn bijdrage #1 maar een vreemde bijdrage.
  (Ik had het maar even opgezocht, omdat ik jouw reactie nogal vreemd vond beginnen. Hoe kun je het namelijk niet met me eens zijn, als ik zeg, dat ik iets wel of niet interessant vind.)

  Wat ik bedoelde te zeggen, was (metaforisch, dit keer) het volgende: “Als ik de uitslag van een voetbalwedstrijd al weet, vind ik de wedstrijd eigenlijk nooit zo interessant meer om naar te kijken.”
  Voor een voetbalanaliticus ligt dat waarschijnlijk anders. Als je dat een beetje “terugmetafoort” kan het staatsrechterlijk inderdaad zeer interessant zijn voor bijvoorbeeld politici en historici, maar natuurlijk ook gewoon voor een willekeurige belangstellende.

  Wat je verder zegt, is ongeveer wel zoals ik er zelf ook over denk.

  Reactie door Wilbert — woensdag 11 juli 2007 @ 21.09 uur

 50. Het lijkt mij dat de vorige NEE toch duidelijk genoeg was. Helaas zitten we dit kabinet echter weer met Balkenende opgescheept, en zoals veel politici doen met hun projecten, ze zetten ze gewoon door, ook tegen de wil van het volk.
  Echt belachelijk om een verdrag dat nagenoeg hetzelfde is, nu aan te gaan nemen.
  Wat een belangrijke punten had Nederland binnengehaald: geen europese vlag (je ziet hem nu al vaak genoeg hangen) en geen europees volkslied (alle menschen werden bruder is toch eigenlijk al een europees volkslied).
  Het lijkt mij niet dat het Nederlandse volk voor die kleine puntjes (alleen) heeft tegengestemd.

  Maar goed, de geschiedenis herhaalt zich. Wat hadden wij te vertellen over de Euro, Maastricht, Schengen…. ?

  Reactie door Remco — woensdag 11 juli 2007 @ 21.31 uur

 51. Ik dacht dat er ooit eens gezegd werd dat de eerste kamer geen politiek moest bedrijven. Welke partijen waren dat ook alweer……? M.i. doen ze niet anders.
  Bovendien hoorde ik vanmiddag bij het Europauur van de VPRO de opmerking;
  Ik begrijp niet dat ze een advies van de Raad van Staten nodig hebben bij de PvdA als je toch gewoon voor een referendum bent dan heb je de Raad van Staten helemaal niet nodig en zo is het.
  Het kabinet bepaalt wat ze wil je bent voor of tegen een referendum.
  De Raad van Staten wordt hier misbruikt als Neerlands Hoop in Bange Dagen zal ik maar zeggen.
  Tenminste de bevolking moet denken dat het daar van afhangt. Mooi niet dus.
  Balkenende wil geen eigen verantwoordelijkheid nemen en schakelt de Raad in als extra keukenhulpje. (Bos ook maar die kan dat niet ZEGGEN)

  Overigens Amerika infiltreert al aardig in Europa. Onze gegevens worden wijdverspreid in het land van de onmogelijke beperktheden, ik bedoel onbeperkte mogelijkheden met wat Europa van plan is nl. ongebreideld gegevens te verstrekken over ons Europeanen. We worden geregistreerd met alles erop en eraan bankrekeningen, verblijven, creditcardgegevens en ga maar door en dat voor 15 jaar vastgelegd en geen enkele garantie waarvoor het wel dan niet gebruikt wordt.
  Het zal niet lang meer duren of we worden ingelijfd zo we dat al niet zijn en dan Barroso for president.

  Reactie door Henny — woensdag 11 juli 2007 @ 21.32 uur

 52. en wat gaan we er aan doen?!
  weer helemaal niets.

  zelfs aan de oppositie hebben we geen moer.
  die doet politiek correct en alleen maar blablabla…

  Reactie door iew — woensdag 11 juli 2007 @ 22.14 uur

 53. De essentie van alles is, dat JPB en kornuiten o.a. door alle mogelijke vormen van betutteling het volk murw willen maken en dat schijnt al aardig te lukken: een deel van het volk heeft ondertussen wel andere (persoonlijke) prioriteiten gesteld met als bijgedachte dat “ze” in den haag het maar lekker uitzoeken; ofwel er is geen intresse meer om aktie te voeren. De releatief kleine groep die nuchter blijft denken vormt geen bedrijging voor de politiek: er wordt binnenskamers smakelijk om hen gelachen…..

  Reactie door Peter — woensdag 11 juli 2007 @ 23.38 uur

 54. Dus als we een grondwet een “verdrag” noemen is het opeens geen grondwet meer.

  Zo weet ik er nog wel een paar.

  Ik noem de huidige regering gewoon geen regering meer, maar mafia. Met de Raad van State, als zij inderdaad tot zo’n besluit komt, als partner in crime.

  Ze kunnen mijn rug op met die grondwet.Ik zal het niet aanvaarden als mijn grondwet, nu niet, nooit niet. Al gooien ze er chocoladesaus en slagroom over om het er beter uit te laten zien.

  Reactie door Johnito — donderdag 12 juli 2007 @ 0.06 uur

 55. We mochten ons uitspreken over het europese verdrag/grondwet. Dus nu ook.
  wat een schijtluizen daar in den Haag dat ze het niet aan durven.

  Reactie door Klaas — donderdag 12 juli 2007 @ 11.13 uur

 56. Grondwet = Verdrag = grondwet = verdrag = ….
  Veel EU-verdragen zijn ook wettelijk bindend , via het EU-hof :

  Reactie door Fred — donderdag 12 juli 2007 @ 15.20 uur

 57. Wat we ertegen kunnen doen….waarschijnlijk dus niks….maar we moeten dan ons richten op de langere termijn.

  Maar laat de S.P. dan nu al bij voorbaat al stellen; dat als de eerste kamer een referendum blokkeert; dan zal de SP breken met het verdrag als ze in de regering ooit mocht komen en alsnog een referendum instellen plus een onderzoek Irak. Gezien de Polls hebben we daar alle recht op en redenen toe.

  Reactie door ReneR — donderdag 12 juli 2007 @ 15.37 uur

 58. Het wordt ook de hoogste tijd; dat we die eerste kamer gewoon af gaan schaffen.

  Reactie door ReneR — donderdag 12 juli 2007 @ 15.40 uur

 59. er zijn veel mensen die nooit aan de verkiezingen deelnemen,het gezegde of je nu door de kat of de hond gebeten wordt,is vrij algemeen.
  het is de zwijgende massa.
  maar deze massa is niet dom,uitverkoop van nederland wordt zeer zeker niet geacepteerd,
  eerst een referendum houden over de grondwet,waarbij de regering,volledig werd weggevaagd.
  na enig knip en plakwerk,wordt geprobeerd,de wet er door te loodsen,maar nu met de afleidings methode van raad van state,de eerste kamer,wel zo van wij hebben het niet gedaan.
  het is jammer dat veel mensen niet politiek bewust zijn,stemmers en niet stemmers,vergeten snel.
  als deze regering,nu met deze truckendoos,de grondwet er door wil drukken,
  lijkt het veel op landverraad.

  Reactie door hw.rademaker — vrijdag 13 juli 2007 @ 2.33 uur

 60. @16.kaatje

  Off-Topic

  Misschien helpt deze info u om een meer gedetaileerd beeld te vormen.

  http://www.prisonplanet.com/who_is_osama_bin_laden.html

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 13 juli 2007 @ 5.17 uur

 61. @16.kaatje

  Off-Topic ( toevoeging )

  Lees ook even wat de US State Department destijds in Patterns of Global Terrorism 2000 publiceerde mbt Musharraf onder “Pakistan.”

  http://www.milnet.com/state/2000/asiaover.html#Pakistan

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 13 juli 2007 @ 5.29 uur

 62. @16.kaatje

  Off-Topic (afsluitend)

  Om het plaatje rond te krijgen.

  http://www.prisonplanet.com/cover_up_or_complicity.html

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 13 juli 2007 @ 5.37 uur

 63. Ik wil deze tekst uit de bovenstaande link er nogmaals uit lichten en accentueren.

  “While the Pakistani Inter Services Public Relations claimed that former ISI director-general Lt-Gen Mahmoud Ahmad sought retirement after being superseded on Monday [8 October], the day the US started bombing Afghanistan], the truth is more shocking. Top sources confirmed here on Tuesday [October 9], that the general lost his job because of the “evidence” India produced to show his links to one of the suicide bombers that wrecked the World Trade Centre. The US authorities sought his removal after confirming the fact that $100,000 were wired to WTC hijacker Mohammed Atta from Pakistan by Ahmad Umar Sheikh at the instance of Gen. Mahmoud. Senior government sources have confirmed that India contributed significantly to establishing the link between the money transfer and the role played by the dismissed ISI chief. While they did not provide details, they said that Indian inputs, including Sheikh’s mobile phone number, helped the FBI in tracing and establishing the link.”

  De link tussen de Pakistani ISI en de 9/11 terroristen is dus door de FBI bewezen geacht. En vervolgens in voor het gemak in een doofpot verdwenen.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 13 juli 2007 @ 5.48 uur

 64. Het NEE van het Nederlandse volk is de grootste smet op het blazoen van Balkenende en zijn Bilderbergfluisteraars zullen hier op zijn zachtst gezegd niet content mee geweest zijn. Bush en de hele rachtse kliek idem dito. BAkellende krijgt nog 1 kans, na zijn halfzachte optreden. Dus hoe dan ook krijgen we JA door onze strot geduwd.
  De economie zal even opbloeien als nooit te voren. De rijken nog rijker. Maar wat als de rook om onze hoofden is verdwenen?

  Reactie door L'écologiste — vrijdag 13 juli 2007 @ 9.53 uur

 65. hw rademaker, ik baal hier zo onzettend van! Maar tegelijkertijd twijfel ik nu ook aan mijn stem aan de SP. Maar wat is het alternatief? Volgens mij is er geen! Ik ben het slappe gedoe zo zat. Er is zoveel mis en we gaan een weg op die niet gunstig is voor jan modaal en al helemaal niet voor alles wat daar zogenaamd onder zit. Het gaat alleen om macht en het behouden van rijkdom en het uitbreiden hiervan. De rijke dames en heren krijgen hun zin en we gaan terug naar de middeleeuwen. Waarom is de SP niet feller? Waarom halen ze de beerput niet open? Zoals Pim Fortuyn heeft gedaan? Dit land heeft een koploper nodig, iets waar mensen vertrouwen in kunnen hebben. Ik weet dat de SP groeit maar er zijn nog teveel mensen die liever kritiek hebben dan dat ze zelf iets doen want het heeft toch allemaal geen zin. En doordat die mensen zo denken kan Brussel zijn slag slaan. Mensen zijn murf geslapgen, dat snap ik..ik word hier ook af en toe knetter van de regels en slecht werkende instanties!!! Om nog maar niet te spreken over mismanagement van werkgevers! Daarom is er dus een kolpoer nodig..dus SP komt het ervan? Met de vuist op tafel graag!

  Reactie door cynthia — vrijdag 13 juli 2007 @ 11.58 uur

 66. Peter @6.
  Oke organiseer maar een rebellie, ik ben je man.
  Ik droom net als jij van een toffe opstand
  tegen de mafkezen in vak K. Maaarrrr Peter,
  ik zie mij al staan, een kale kop,een Hans Anders brilletje,een mondprothese(oke wat heb ik aan een bek glimmende tanden als er in dit land niets te lachen valt)Ik druppel na op mijn schoenen,ik heb spierballen als een vlaflip.
  Het enige wapen dat ik zou kunnen gebruiken is een mes(een aardappelschilmesje)echter
  ik kan de munitie aandragen, dus start maar op ik sta naast,achter, of voor je !!!

  Henk de Bruin / 80 jaar /maar oh zo bang voor de toekomst van onze jeugd en dit platte land.

  Reactie door henk de bruin — vrijdag 13 juli 2007 @ 15.55 uur

 67. De Engelsen kwamen bij de boerenopstand in 1381 tot de ontdekking dat “het volk” zich wel degelijk kan organiseren. En toen was er nog niet eens internet en mobiel.
  Bestaat er in onze grondwet geen rechtmatige manier om als volk het kabinet af te zetten? Via een eigen referendum?
  En zo niet: dan zou ik het kabinet aanraden wel een re-referendum te houden en zich er aan te houden. Eens is de emmer vol.

  Reactie door Rob — vrijdag 13 juli 2007 @ 17.54 uur

 68. Henk de Bruijn, ik sluit me ook aan! liever bruin van hardwerken dan een zwart gat van een toekomst!

  Reactie door cynthia — vrijdag 13 juli 2007 @ 17.56 uur

 69. Henk de Bruin.
  Geen spierballen is niet zo erg, die heeft Balkenende ook niet,volgens mij ook nooit gehad. Of ook hij druppelt is me niet bekend. Hij loopt wel alsof maar dat kunnen ook zijn speciale schoenen zijn maar zonder parlementaire enquete zullen we daar nooit achterkomen.
  In ieder geval kan hij niet skate-boarden en Spijker mikt hem wel buiten omdat hij nooit aan zijn financiele verplichtingen heeft voldaan als compensatie voor het gebruik van…voor reclamedoeleinden.

  Het enige dat helpt bij een robot is het mechanisme uit te schakelen door te ontregelen.
  Moet jij wel zorgen dat je niet in een plasje staat natuurlijk.

  Laat je tanden maar zien wel of niet blinkend dat maakt niet uit als het maar krachtig is.
  En die glimlach bezorgen wij je wel nadien met of zonder tanden, dat op zich is al prachtig.
  In Afrika lachen mensen immers adembenemend ook zonder tanden.
  Voor een hart heb je geen mooie tanden nodig.

  Reactie door Henny — vrijdag 13 juli 2007 @ 18.18 uur

 70. Ja, de machteloosheid die de meesten hier verwoorden hebben we te danken aan het jaknikkende klootjesvolk.Het was al zo in de tijd van de Patriotten en Prinsgezinden.Kaat mossel vooerde het plebs aan ten bate van de prins. En dat is nog zo, zie ze staan op prinsjesdag, de nazaten van kaat. Een heel andere Kaat trouwens dan het intelligente kaatje,dat hier haar bijdragen levert.

  Ik vrees met De hakker voor vier zware jaren,tenzij de wens van Cynthia uitkomt,nl. de SP die iets van de rebellie en woede van Pim Fortuyn overneemt en een zo felle oppositie gaat voeren, dat de beerputten allemaal opengaan. Ook die van l935-l945 ,let dus op de amerikaanse archieven die op l7 maart 2008 opengaan omtrent Benno en Jula. Of zou ook hier de Bilderberg weer haar tentakels inslaan?

  Ook ik vraag me steeds af wat daar in Beetsterzwaag bekokstoofd is om ons Jan Petertje zo in te dekken? Wanneer zal de Kamer weer een Leeuw worden?

  Conclusie: SP moet zich veel harder opstellen. Misschien dat dan de droom van peter gaat uitkomen: Boeren,Burgers en Buitenlui, solidair op naar Den Haag.

  En Fred,kennlijk hebben politici ook wel eens armoede gekend: Zalm adviseerde ons toch om water te drinken als we geen geld voor koffie hadden. Dat deden zij vroeger thuis ook!
  En daar was volgens hem niks mis mee.

  Fluwelen diktatuur, Ed? Het voelt voor veel mensen meer aan als ijskoud ijzer.Genadeloos,onchristelijk, a-sociaal,bedrog.

  Leve de Republiek der Vrije nederlanden.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 17 juli 2007 @ 12.39 uur

 71. Maar er IS al een referendum geweest – we hebben al NEE gezegd – de hele wereld weet ervan en heeft het er nog over. Zeg dan gewoon dat het MOET – dat wij binnenkort, met de Afrikaanse Unie, de Noord-Amerikaanse Unie en de Aziatische Unie, gewoon als 1 van de handvol Staten der Aarde bij elkaar worden geveegd door een kleine groep imperialisten, en niet worden samengeschaard onder een Wereld Regering, gekozen door de Aardbewoners. Zeg dan gewoon dat wij te dom zijn (gehouden) om te begrijpen wat er allemaal gebeurt op het Europese toneel – om maar niet te beginnen over de coulissen. Zeg dat dan gewoon, dan noemen wij jullie gewoon dictatoren .. democratische dictatoren, ongeveer zoals een amerikaanse president een plutocratische vertegenwoordiger is, die een constitutionele republiek als de VS het idee moet voorschotelen dat zij eigenlijk de spreekwoordelijke democratie voorstelt.

  .. maar goed, alsof er ook maar iemand mee de straat op gaat als het erop aan komt. Degene die dat wel doet, wordt dan dermate getreiterd door omstanders, dat wanneer de politie ingrijpt (“om onvermijdelijke escalatie te voorkomen”), de media de nietsvermoedende protestant kunnen afschilderen als terrorist.

  .. weet iemand trouwens of Friesland nog van plan is zich onafhankelijk te verklaren? Wil gauw reserveren, voordat het te druk wordt.

  Reactie door Q. E. Bono — woensdag 18 juli 2007 @ 1.37 uur

 72. 70. Anne

  Ja-knikkers en prinsgezinden zijn het weer steeds meer.
  En dan zeggen dat de SP CONSERVATIEF is.

  Reactie door Henny — woensdag 18 juli 2007 @ 16.12 uur

 73. Nee Q.E. Bono, Friesland is inmiddels al onder de voet gelopen door westerlingen en dus overbevolkt.Maar van Friezen moet je niets verwachten, die zijn zo gezagsgetrouw, dat je er beroerd van wordt.
  De vrije onafhankelijke Fries bestaat niet meer.
  ik denk dat Greate Pier de laatste was.En zelfs die is gedesillusioneerd in Sneek gaan zitten rentenieren op zijn oude dag.

  Reactie door anne hilverda — woensdag 18 juli 2007 @ 19.04 uur

 74. Waarom schaffen we de representatieve democratie niet gewoon af? Kunnen we dagelijks referenda houden.
  Adriaan Rodenburg, Haringhuizen (bij Schagen)

  Reactie door Adriaan Rodenburg — woensdag 18 juli 2007 @ 21.05 uur

 75. Ruim 60% van de stemgerechtigden kwam in 2005 op. En daarvan was ruim 60% tegen de Europese grondwet. Iets meer dan 38% van de stemgerechtigden was dus tegen. HET volk had gesproken volgens de heer Van Bommel. Oh ja, en die voorstanders waren allemaal losers. Bedankt heer Van Bommel voor uw democratisch gedachtegoed. Democratie is niet de heelft plus één. Democratie is: respect voor de helft min één. Oh ja, heer Van Bommel, de democratisch gekozen volksvertegenwoordigers (in meerderheid vóór het verdrag) werden op deze manier buiten spel gezet. Hopelijk blijft de SP (25 zetels; DUS 125 niet!) deze keer met zijn vingers van Europa af.
  Adriaan Rodenburg, Haringhuizen (bij Schagen)

  Reactie door Adriaan Rodenburg — woensdag 18 juli 2007 @ 21.13 uur

 76. En nog even over dat parlementaire stelsel van ons. Als ‘we’ de meeste politici zakkenvullers vinden of in elk geval mensen die niet ons (eigen?)belang dienen. Waarom maken de meeste kiezers (of niet-kiezers) zich dan drukker over voetbal, vakantie of ‘weer niks op de buis’? Waarom gaan die mensen niet naar politieke bijeenkomsten waar gediscussieerd wordt en waar kieslijsten worden vastgesteld? Als politici niet deugen: doe het dan lekker zelf!
  Als ik trouwens af en toe de bagger zie op een site als deze, zou je bijna hopen dat een deel van de stemgerechtigden zich maar nergens mee bemoeit.
  Adriaan Rodenburg, Haringhuizen (bij Schagen)

  Reactie door Adriaan Rodenburg — woensdag 18 juli 2007 @ 21.26 uur

 77. @ 73 anne hilverda:

  … dan wordt het misschien tijd om Rottumerplaat te kraken ;o)

  _____

  @ 74 Adriaan Rodenburg :

  Prima plan – bedeel dan ook iedere burger een aandeel in de natie toe, stap direct over op Sociaal Krediet en bonjour de Wereldbank en andere klonen van Rothschild, Morgan en Rockefeller cs de deur uit, installeer een monetaire devaluatie van 1 procent per maand, zodat iedereen zijn geld uitgeeft in oplaats van opspaart … en zie, de economie groeit naar ongekende hoogte!

  Wel allemaal eerst even diep inademen :o)

  Reactie door Q. E. Bono — donderdag 19 juli 2007 @ 5.22 uur