‘Ambitieniveau’

De Nederlandse krijgsmacht heeft meer geld nodig. Willen Nederlandse militairen bij hun missies in het buitenland hun werk kunnen doen, dan moet er geld bij. „De rek is uit de efficiencymaatregelen.” (…)

Er is meer geld nodig om de krijgsmacht te kunnen blijven inzetten volgens het gewenste ambitieniveau, aldus de staatssecretaris.

Vorig minister van defensie – Henk Kamp – wilde nog kruisraketten aanschaffen. ‘Om mee te kunnen draaien in de hoogste regionen van het geweldsspectrum.’ Middelkoop zette daar dit jaar een kruis door: ‘Kruisraketten zijn onnodig voor Nederland omdat ons land nooit op een dergelijk hoog geweldsniveau zal opereren.’

Wellicht dat minister Middelkoop nog wat verder moet nadenken over het gewenste ambitieniveau van het Nederlandse leger. Met name op het gebied van oorlogsmisssies die verpakt worden als ‘opbouwmissies’. Met een minder ambitieniveau kunnen we ons nog steeds inzetten voor vrede in de wereld, met uitzending van militairen naar echte vredesmissies, zoals in de afgelopen jaren naar Liberia, Kosovo, Cyprus, Libanon, Bosnië, Macedonië, Zuid-Soedan en Congo.

Het huidige ambitieniveau van Nederland komt er op neer dat we tegelijkertijd aan drie grote operaties mee kunnen doen (een veelgenoemde term voor een grote operatie is ‘op bataljonsniveau’). Dit ambitieniveau is al jaren onderwerp van discussie omdat het de krijgsmacht met de huidige middelen te zwaar belast (veelgehoorde klacht van de militaire vakbonden). Van Middelkoop heeft technisch gezien dus gelijk. Maar wat werkelijk ter discussie moet staan is het ambitieniveau zelf. Dat doet de SP dan ook al jaren.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 21 juli 2007 :: 11.55 uur

139 Comments

139 reacties

 1. BESTRIJD OORLOGEN VIA RADIO, MILITAIREN KUNNEN POLITIE HELPEN
  Ik denk dat we veel meer kunnen bijdragen aan vrede, welvaart en welzijn in probleemlanden dan via alleen militaire interventie.

  Dat kan door radio-uitzendingen te maken voor die gebieden. Desnoods uitgezonden via de korte golf, die een heel groot bereik heeft. In die uitzendingen kunnen we mensen in hun eigen taal leren om geweldloos samen te leven. En zo kunnen we voorlichting geven op allerlei praktische levensgebieden, zoals anticonceptie, opvoeding en landbouw.

  En desnoods kunnen we in die landen opwindradio’s uitdelen in die gebieden plus een klein zonnepaneeltje dat je kunt aansluiten op die radio.

  Onze soldaten kunnen beter voor een groot deel in eigen land blijven om arrestatieteams, douane, marechaussee, ME en boswachters te ondersteunen, om vitale doelen te bewaken tegen terrorisme, om in burgerkleding politici te beschermen en voor een opnieuw op te richten Bescherming Bevolking in Europees verband voor rampenhulp bij bijvoorbeeld een grote overstroming. Die BB kan ook helpen bij grote verkeersongelukken en branden.

  Daarom vind ik dat ons leger zich vooral moet uitrusten met lichte terreinvoertuigen, handwapens, kleine binnenwatervaartuigen en lichte helicopters die geschikt zijn voor politieondersteuning.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zaterdag 21 juli 2007 @ 17.16 uur

 2. @1
  Verder denk ik Jaap dat we naar die gebieden van oorlog geen echte wapens meer moeten sturen maar waterpistooltjes.
  Verder snap ik niet helemaal waarom je een boswachter moet ondersteunen tegen terrorisme.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 21 juli 2007 @ 17.51 uur

 3. HEEL BLIJ.. dat VVD pasgeleden ‘tegen’ verdere Nederlandse inzet voor ‘Vredes’missies is geworden, om reden van ongeloofwaardigheid van Defensie, als we er zoals de bedoeling is, niet MÉÉR geld voor krijgen..

  Reactie door olinda — zaterdag 21 juli 2007 @ 18.05 uur

 4. Leger nutteloos in klein landje,kost handen vol geld .Geld k an beter besteed worden aan zorg en armoede ,verder is er genoeg te doen voor het leger om hun baantje te houden zie vorige schrijver Jaap!!!!!!

  Reactie door wem — zaterdag 21 juli 2007 @ 19.29 uur

 5. Jeanne d’Arc zou korte metten gemaakt hebben met Middelkoop, een leugenaar waar Jezuïten nog wat van kunnen leren.
  Oorlog voeren in Afghanistan. Afghanistan. Wat heeft Nederland dar nou mee? Opbouwmissie. Dat is toch niet geloofwaardig man.
  Middelkoop ga nou gauw zelf opbouwen man en wee eens in je leven eerlijk en hou eens op om de jonge Nederlandse mensen te indoctrineren en voor de gek te houden.
  En tegen de soldaten wil ik zeggen dat ze lef moeten hebben ermee op te houden en een fatsoenlijk vak te kiezen of wanneer het niet lukt werk te krijgen da maar eerzaam van een uitkering te leven. Alles beter dan medeplichtig te zijn aan onderdrukking met militaire aanwezigheid.
  En tegen de Taliban wil ik zeggen dat ze democratie moeten toestaan zonder dat ze Bush cs. hoeven te ondersteunen.
  Maar wie ben ik hè?
  Sinds jaren 60 dit soort oplossingen geopperd op bij diverse oorlogen/conflicten.
  Maar ik zit hier en zij daar en er is een wereld van verschil maar toch…
  We hebben een nieuwe Renaissance nodig zowel bij de Gristenen als bij Arabieren en vooral ook bij de huidige politici die gewetenloos lijken te zijn. Hou op met belangendenken en begin logisch na te denken over het hier en nu en de toekomst van de mensen en de natuur

  Reactie door L'écologiste — zaterdag 21 juli 2007 @ 20.51 uur

 6. @De Hakker

  ik denk dat Jaap bedoelt om de boswachter te helpen met het opsporen en aanpakken van illegale vuilstorters en stropers.

  en het steeds groter wordende probleem van viespeuken die in het bos zonodig hun sexueele lusten moeten botvieren.

  ik doe maar even een greep.

  Reactie door iew — zaterdag 21 juli 2007 @ 21.01 uur

 7. De Hakker

  “…. Verder snap ik niet helemaal waarom je een boswachter moet ondersteunen tegen terrorisme…..”

  Wat dacht je van een boskikker van 44 kilo en zwaar bewapend.

  Reactie door Pool — zaterdag 21 juli 2007 @ 21.23 uur

 8. Ja ik ben het ook eens met Jaap Veldkamp. Een deel van het leger kan als Rode kruis groep ingezet worden waar nodig, vooral met veldhospitalen en keukens. en verder meer voorlichting aan al die volkeren. ook een goed idee.

  En inderdaad, de komende jaren zal wel blijken dat het leger hier hard nodig is.Denk aan evacuatie bij polders.Er moet werk aan dijken worden verricht, en inderdaad ondersteuning van politie .Denk ook aan geweld bij voetbalwedstrijden, wat belachelijk overigens dat sport gepaard moet gaan met oorlog.

  Er is hier nog veel te doen.Ouderen komen in de knel.Binnen het leger moeten er dus ook opleidingen komen voor verzorging en verpleging.Voorlichting op scholen etc.We zullen toch ergens moeten beginnen om de huidige mentaliteit te veranderen.

  Wat een financiele verlichting;geen duur wapentuig,geen extra toeslagen en duur vervoer.Daar kan nu alles van worden betaald.

  Reactie door anne hilverda — zaterdag 21 juli 2007 @ 21.25 uur

 9. Het internationale terrorisme is een leugen die van staatswege gepropageerd wordt om ons bang te maken zodat we onze vrijheden opgeven in ruil voor veiligheid uit handen van diegenen die ons bang maken en terroriseren via de mainstreammedia en zodat we het goed vinden dat onze nichten en neven broers en zussen zonen en dochters sterven in een vuile illegale energie-oorlog die winst brengt aan de beatrixkoninklijke shell..

  Reactie door Koen — zaterdag 21 juli 2007 @ 21.41 uur

 10. en ik ben het helemaal niet eens met jaap veldkamp.
  Oorlog moet worden bestreden aan de wortel, bij hen die aan oorlog verdienen, bij de senators met belangen in wapen-industrie, bij de centrale banken die deze shit keer op keer aan beide vechtende zijden financieren middels genereuze leningen, bij de wortel van het financiele op schuld-geld en rente gebaseerde ten dode opgeschreven financiele systeem van deze beschaving.

  Reactie door Koen — zaterdag 21 juli 2007 @ 21.47 uur

 11. @ 6 iew

  Dankje iew, dat je mij een viespeuk noemt,… mijn eerste ervaring zo’n 45 jaar geleden speelde n.l.in het bos af. ha ha ha

  Reactie door Pool — zaterdag 21 juli 2007 @ 21.56 uur

 12. koen enz wat de c?da/c?u boes hufters niet willen zien,dat er dagelijks honderden vrijheidstrijders bij komen,waaronder een paar terroristen?westerse term.
  a schiet mijn zus dood + mijn dorp plat,en ik pak 2 treinstations.
  b schiet mijn gezin dood uit naam van we komen je bevrijden en ik pak een boeing 747.
  pak mijn gezin/mijn broer/zus etz,en pak mijn grond/mijn bestaan/mijn voetsel,en ik sluit mij aan bij waar ik het goed heb,eten heb enz.en dat is de westerse wereld niet,die hebben immers alles vernietigt wat van mij? was.
  hee en ik weet hoe,dat heeft immers de cia/westerse wereld mij geleerd.en voorbeelden hoe het moet zijn er planty.
  zet overal waar belangen zijn westerse legers neer,die berijd zijn te moorden,bij bevel.
  en de weerstand zal groeien,maar dat heet dan terrorisme.

  Reactie door ad — zaterdag 21 juli 2007 @ 22.03 uur

 13. Nog even een geheugensteuntje van wat een oorlog zo ongeveer kost:
  http://www.volkskrantblog.nl/bericht/121308

  En bedenk dan eens hoeveel opbouwend werk je van al dat geld zou kunnen doen…

  Reactie door Karin — zaterdag 21 juli 2007 @ 22.03 uur

 14. Oorlog en wapenhandel is toch heel goed voor onze nationale economie!

  Wanneer wij ergens anders de boel kunnen vernielen, dan kunnen onze bedrijven daar naderhand een leuke cent gaan verdienen.

  De rook van ontploffingen, en geur van lui en soldaten door wapengeweld zijn gestorven, die is lang niet zo schadelijk als roken.

  Door oorlog te voeren creeren wij helden die wij kunnen onderscheiden.

  Wanneer, net als ooit de mijnindustrie, onze wapenfabrieken hun poorten zouden sluiten, dan zou dat ontstellend veel schade aan de nationale economie toebrengen.

  Dan krijgen wij weer een heleboel werklozen, voor wie omscholing of tewerkstelling in een andere fabriek, totaal geen nut heeft.

  Want daar zijn alle plaatsen al bezet. En voor het stompzinnige werk kan Nederland over Polen beschikken.

  Het is als die bedrijvenzouden worden gesloten, en Nederland zich terugtrekt, een veelvoud goedkoper, om soldaten en hun oversten in de ww en in de bijstand te pleuren, dan hun voor hun diensten elders een hoger salaris te blijven betalen.

  Het natuurlijk niet leuk, jammer en zielig, dat ook toeleverings bedrijven daar onder gaan lijden en failliet gaan, en dat aandeelhouders veel geld zullen kwijtraken. En dat zij wellicht worden veroordeeld tot de bedelstaf.

  En eigenlijk alleen in hun belang zou de wapendustrie in ons land moeten blijven draaien,

  En onze wijze regering kan daarvoor overal oorlogen gaan opzoeken, waar onze dappere soldaten bereid zijn om te sneuvelen, voor God, Koning, vlag, Vaderland en voor de aandeelhouders in de wapenindustrie,

  Allemaal de hartelijke groeten van Haras.

  Welterusten, slaap zacht en droom mooi!

  Haras.

  Reactie door Haras. — zaterdag 21 juli 2007 @ 22.06 uur

 15. @ 13 Karin

  Dan had de gehele mensheid een dak boven z’n hoofd en dagelijks te eten.

  Reactie door Pool — zaterdag 21 juli 2007 @ 22.36 uur

 16. @11 Pool

  hahahhaa als je wel je rotzooi hebt opgeruimd en het achter een hele dikke boom was vergeef ik het je…¨lol

  niet meer doen he !

  Reactie door iew — zaterdag 21 juli 2007 @ 22.49 uur

 17. @6
  Het zou ook kunnen dat de dierenwereld het niet meer pikt om afgeslacht,mishandeld,uitgebuit en dat hun leven gebied wordt bezet en afgenomen.
  Als je eigen daar tegen verzet ben je een terrorist,de eerste gewapende zwijnen zijn op de Veluwe al gesignaleerd.
  Maar het kan ook zijn dat dat de jagers waren.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 21 juli 2007 @ 23.00 uur

 18. @ 2 De Hakker schreef: “Verder snap ik niet helemaal waarom je een boswachter moet ondersteunen tegen terrorisme”

  ONS LEGER KAN NEDERLANDSE BOSWACHTERS ONDERSTEUNEN
  Ik bedoelde niet dat boswachters moeten worden ondersteund tegen terrorisme maar tegen bewapende criminelen en stropers.

  Nog niet zo heel lang geleden konden tieners op vakantiekamp ‘s nachts onbeperkt genieten van een dropping in een bos. Er hoefde geen volwassene mee te lopen. Dat was heerlijk spannend, want je wist dat je alleen bang was voor de spoken in het donker die toch niet bestonden. Je moest alleen zorgen voor een zaklamp, een fles drinken en een regenpak.

  Inmiddels zijn onze bossen een vrijplaats geworden voor criminelen en illegale activiteiten. Het illegaal storten van gevaarlijk afval, stropen, drugssmokkel, transacties van de georganiseerde misdaad en het dumpen van auto’s die zijn gebruikt voor overvallen. En heel soms het begraven van wapens of een slachtoffer, het stichten van een bosbrand of het plegen van een zedenmisdrijf.

  Het overheidstoezicht in de bossen vind ik nu absoluut onvoldoende. Door de vrij grote afstanden kan het gebied nauwelijks worden gecontroleerd door de politie zonder helicopters. Er zijn veel te weinig boswachters en een aantal van hen is nog onbewapend. Die willen dat namelijk niet, uit angst dat ze dan worden beschoten. En de hulp inroepen van de politie biedt in de praktijk vaak geen tijdige bescherming, doordat er in het bos geen straatnamen zijn en de politie maar heel weinig terreinvoertuigen heeft.

  Ik vind dat boswachters moeten worden uitgerust met een kogelwerend vest, pepperspray en een pistool (Glock 17) of pistoolmitrailleur (H&K MP5).

  Onze landmacht is gespecialiseerd in het surveilleren in natuurgebieden. Zij kan daarom bij een deel van haar oefeningen de boswachters ondersteunen. Daarbij kan volgens mij het beste gebruik worden gemaakt van de nu gebruikte camouflagekleding en nachtzichtapparatuur.

  Daarbij kunnen de wat lichtere voertuigen worden gebruikt die de landmacht al in bezit heeft, namelijk de Mercedes-Benz 290 GD terreinauto en het Fennek verkenningsvoertuig, zonder daarop een wapen gemonteerd.

  Het gebruik van vuurwapens moet daarbij worden beperkt tot het afwenden van levensgevaar. En daarbij moeten zij volgens mij alleen worden uitgerust met een pistoolmitrailleur.

  Omdat deze patrouilles in de plaats komen van andere militaire oefeningen, zijn er aan dit plan relatief weinig extra kosten verbonden! En de politie is met dit plan veel minder tijd kwijt aan de bosgebieden dan nu.

  Bij die patrouilles moeten de boswachters of agenten van de rijkspolitie wel de leiding en verantwoordelijkheid hebben. En de militairen zullen voor dat werk een aanvullende cursus moeten volgen. Dat kan tamelijk goedkoop via films op internet.

  Ook is het door de betrekkelijk grote afstanden belangrijk, dat er voor dit werk verkenningshelicopters van de luchtmacht worden ingezet en onbemande vliegtuigjes.

  Ook het toezicht op onze stranden en duingebieden kan buiten het toeristenseizoen door de landmacht en luchtmachthelicopters worden ondersteund. Daardoor wordt ook de grensbewaking versterkt in verband met smokkel van onder andere wapens en drugs en het vluchten van verdachten. Eventueel kunnen er ook militairen komen op Schiphol om daar de marechaussee te versterken.

  1. http://www.google.com.au/search?hl=nl&rls=RNWE%2CRNWE%3A2005-04%2CRNWE%3Aen&q=criminelen+stropers+bos+boswachter+

  2. http://www.google.com.au/search?hl=nl&rls=RNWE%2CRNWE%3A2005-04%2CRNWE%3Aen&q=boswachters+ongewapend+criminelen

  3. http://www.google.com.au/search?hl=nl&rls=RNWE%2CRNWE%3A2005-04%2CRNWE%3Aen&q=boswachter+bewapend+criminelen

  4. http://www.mindef.nl/materieel/bestaand_materieel/landmacht/20050815_sperwer.aspx

  [b]Video[/b]
  Tv-docu ‘Boswachter’ van 16-1-2003 uit de serie ‘Gewe[e]st’.

  http://www.omroep.nl/nps/geweest/welcome.html?Gewest_archiefjan-juni2003.html~contentright

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zaterdag 21 juli 2007 @ 23.07 uur

 19. “De Nederlandse krijgsmacht heeft meer geld nodig. Willen Nederlandse militairen bij hun missies in het buitenland hun werk kunnen doen, dan moet er geld bij. „De rek is uit de efficiencymaatregelen.” (…)”
  Nadruk op werk,want arbeit macht frei….
  Zielig Democratie.

  Reactie door gaf — zaterdag 21 juli 2007 @ 23.08 uur

 20. @ 4 Wem schreef: “verder is er genoeg te doen voor het leger om hun baantje te houden zie vorige schrijver Jaap!!!!!!”
  ………………………….

  MILITAIREN KUNNEN POLITIE ONDERSTEUNEN BIJ RELLEN EN VUURWAPENGEVAARLIJKE VERDACHTEN
  Inderdaad Wem. Tijdens grote rellen zoals van voetbal, en bij massale vechtpartijen komt de politie regelmatig in een benarde situatie. Daardoor zal zij eerder geneigd zijn om onnodig overmatig geweld te gebruiken. Ook is de politie niet voorbereid op een onverwacht vuurgevecht met een tegenstander met een automatisch vuurwapen. Deze problemen kunnen worden verminderd als er voortdurend direct geduchte assistentie kan worden ingeroepen.

  In verband met het grote tekort aan politieagenten, kunnen hiervoor militairen worden ingezet. Ze kunnen hierbij gebruik maken van voertuigen van de landmacht, zoals legertrucks, bestelbusjes en personenauto’s met vierwielaandrijving. Die voertuigen kunnen politiekleuren krijgen. Ik stel natuurlijk niet voor om tanks in te zetten, want dat zou een onnodig gewelddadige sfeer uitstralen en is een vorm van overkill.

  Voor dit doel kunnen permanent tweehonderd soldaten paraat zijn, verspreid over het land. Dat betekent dat er permanent gemiddeld één voertuig met twee militairen paraat is per 160.000 inwoners. Zij kunnen het best worden gestationeerd op de politiebureaus.

  Ook kunnen er voor dit doel voortdurend vierentwintig infanteristen paraat worden gehouden die permanent inzetbaar zijn met helicopters en afdaallijnen. Door gebruik te maken van abseiltechniek kunnen die mensen in noodgevallen overal snel worden ingezet. Ook op plaatsen waar een heli niet kan landen, zoals een stadscentrum of een bos.

  Voor dit plan zijn zes helicopters nodig die verspreid over het land een standplaats kunnen krijgen. Elke helicopter wordt daarbij bemand door totaal zeven man. Als volgt:
  1. piloot
  2. reservepiloot (tevens mecanicien en navigator)
  3. commandant (tevens radioman) met arrestatieteam-opleiding
  4. infanterist – hondengeleider plus politiehond
  5. infanterist – scherpschutter
  6. infanterist – budoman
  7. infanterist met meerdere taken: hospik, navigator, bemiddelaar en onderhandelaar.

  Hierbij kunnen ze het beste gebruik maken van een ME-uniform en een AT-helm met kogelwerend vizier. Ze moeten herkenbaar zijn door een speciaal insigne dat hun bevoegdheden aangeeft. Ze kunnen worden uitgerust met een pistoolmitrailleur of de bekende lange rubber ME- stok (‘lange-lat’) plus ME-schild, afhankelijk van de situatie. In elke helicopter kan een politiehond meevliegen die kan afdalen in een kooi via een katrol.

  Deze militairen moeten niét worden ingezet bij politieke protestdemonstraties! Als er geen calamiteiten zijn, kunnen deze mensen zich bezig houden met studie, training en materiaalonderhoud.

  Uiteraard komen deze eenheden pas in het zicht nadat de situatie is geëscaleerd of als er een vermoeden is van automatische vuurwapens. Ik stel voor dat dit systeem een jaar lang wordt uitgetest. Ik geef de volgende argumenten voor dit nieuwe systeem:

  1. Er zijn weinig extra kosten omdat die militairen toch moeten oefenen in relbestrijding en arrestaties. Dit werk zullen ze namelijk vermoedelijk ook moeten doen tijdens uitzending naar het buitenland of als er ooit in Nederland massale rellen uitbreken. De militairen kunnen tijdens dit werk extra oefenen hoe het is om rellen te bestrijden en bloot te staan aan reële risico’s.

  2. Door dit systeem wordt het werk van de politie aanzienlijk lichter en veiliger en zal het aantal gewonden onder het politiepersoneel dalen.

  3. Van dit systeem gaat volgens mij een afschrikwekkende, preventieve werking uit. De kans op arrestatie wordt hierdoor voor een relschopper of crimineel immers veel groter. Hierdoor zal ook de ernst van voetbalrellen waarschijnlijk afnemen.

  4. Dit systeem zal volgens mij leiden tot een groter algemeen respect voor de politie, minder vernielingen en geweld bij rellen en een veiliger gevoel bij de burgers.

  5. Op het platteland kan de politie door de grotere afstanden nu meestal geen beroep doen op snelle assistentie als dat nodig is. Daardoor is het daar nu gevaarlijk om onverwacht gewapende criminelen aan te houden. Door dit systeem met helicopters kan er overal in heel Nederland snel adequate assistentie worden geboden aan politieagenten. Daardoor kan de politie meer gevaarlijke acties uitvoeren, die nu moeten worden afgeblazen.

  6. Ik vermoed dat er brede steun is voor dit plan onder de Nederlandse bevolking. Dat baseer ik op gesprekken die ik over dit plan heb gehad met verschillende mensen. Want de verontwaardiging over criminaliteit en geweld is bij velen groot.

  7. Door dit systeem is er bij een grote calamiteit of ramp binnen korte tijd assistentie van zes heli’s plus totaal 42 militairen als bemanning. En op die manier kan ook in een bosgebied een vluchtende dader worden opgespoord. Bijvoorbeeld bij een zedenmisdrijf. De maximumsnelheid van een helicopter varieert van 200 tot 360 kilometer per uur. De vliegtijden zijn ook kort doordat een helicopter ongehinderd in een rechte lijn naar zijn doel kan vliegen.

  8. Met deze helicopters kunnen agenten in veiligheid worden gebracht, die in een gevaarlijke positie zijn gekomen tijdens voetbalrellen. Met een elektrische lier en een dunne staalkabel kunnen ze dan worden opgehesen.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zaterdag 21 juli 2007 @ 23.15 uur

 21. @14 Haras.

  To be the flower of a great nation rotting in a strange soil.

  Ik zie meer in Madeliefjes.

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 21 juli 2007 @ 23.50 uur

 22. Echte ambitieuze ‘christen’ die van Middelkoop!
  Hoe kan je een moorddadig bedrijf in leven houden? In Nederland niet! Dus zoeken we het verderop.
  WORK FIRST! Ook al moet het over lijken gaan.
  Wat kan het jou schelen Middelkoop. Je leeft toch maar EEN keer. Ik zou zeggen eruit halen, wat eruit te halen valt! Speldt ‘de jongens’ maar van alles op de mouw.
  Zadel het volk maar op met BLOEDGELD, BLOEDBADEN en BLOED…SCHANDE!
  Ja SCHANDE dat Christen-Unie-BLOED dat maar kruipt maar waar het niet gaan kan.
  Straks zeker op de eerste rij? Zon(de)dag dus afkopen die BLOEDHANDEL!
  Flink wat BLOEDPOEN in de geldschaal en de christenhandjes worden in onschuld gewassen.
  Weet Middelkoop dat je het volk kan verlakken, maar Christus niet!

  Reactie door Gloria — zondag 22 juli 2007 @ 1.16 uur

 23. @20 Jaap Veldkamp

  Ben je weer aan het doorslaan? Geef die man een vinger en hij neemt (puntsgewijs) heel Nederland!
  Militairen, politie, militairen, politie enzoverderenzoverder. JA, laten we Nederland bezetten door militairen en politie. Lekker navelstaren op eigen land. Kunnen ze op ‘ons’ oefenen, zodat ze getraind en wel uitgezonden kunnen worden. Iedereen die verkeerd beweegt: oppakken die handel! En dan hebben we nog altijd die narcosespuit voor jouw doodstraf. Toch?
  Man, ik zei het al eerder: laat je nakijken!

  Reactie door Gloria — zondag 22 juli 2007 @ 1.47 uur

 24. bekokstooft voor al jaren terrug,cda/vvd en gelijk gestemden,
  waar halen we dat geld,
  geen of minder ww,
  geen of minder ziekte geld,
  oeps de euro truc.
  voorheen geen baan voor 80% afgekeurde mensen,nee het geus wonder,je bent na aanraking van de geus ineens 100% genezen.
  zo komen de c?da vvd/cu/pvd# aan hun martel en bloed geld.
  nu geen bejaarden hulp,
  geen exstra geld voor armoe bestrijding/of je moet een gezin hebben met kinderen en al boven de 35.000 per jaar hebben,en trouw naar de grevo kerk gaan.
  tip c?da,pak de kinderbijslag af van jullie stemmers,die meer hebben als 35.000,en nee niet voor de oorlogzucht te stillen,voor de zwakkeren in de samenleving,
  pak de supcidie af op die grote woningen met 4 volvo’s voor de deur,ja waar bij de verkiezingen de c?da oorlogs propaganda op de ramen geplakt zit,wel makkelijk te weten waar ze wonen,als de pleuris uitbreekt.
  auwts he dan zijn jullie je schuldig aan moordt/martelen,pakken van zwakkeren,, aanhang/stemmers kwijt,he,

  Reactie door ad — zondag 22 juli 2007 @ 7.35 uur

 25. Troffels, Scheppen en ploegen zijn een stuk goedkoper als geweren en tanks. En werken veel beter bij een opbouwmissie.

  Reactie door patrick — zondag 22 juli 2007 @ 10.24 uur

 26. J. Veldkamp reactie 18 en 20

  Waarom bent U nog géén adviseur van de minister president ? U kunt in één A4 tje( soms iets meer ) heel nederland reorganiseren ! Geweldig wat een visionair !

  Reactie door Teun — zondag 22 juli 2007 @ 11.59 uur

 27. @ 23 Gloria schreef: “JA, laten we Nederland bezetten door militairen en politie. (…) Iedereen die verkeerd beweegt: oppakken die handel! En dan hebben we nog altijd die narcosespuit voor jouw doodstraf. (…) laat je nakijken!”

  Je suggereert dat ik gek ben en je overdrijft mijn standpunten extreem. Als er permanent tweehonderd militairen op de been zijn om arrestatieteams en boswachters te ondersteunen en om politici te bewaken in burgerkleding is er absoluut geen spraken van een bezetting of een dictatoriale politiestaat.

  Je gebruikt drogredenen. Drogredenen zijn een vorm van verbaal en psychisch geweld, en worden soms onbewust gebruikt met de beste bedoelingen door aardige mensen.

  Er zijn forums waar drogredenen verboden zijn. Dat voorkomt dat mensen die serieus willen discussiëeren wegblijven en leidt meestal tot opbouwende discussies op niveau. Misschien is dat ook een idee voor dit weblog? Want ik denk dat ook hier al veel serieuze schrijvers zijn afgehaakt door dergelijke reacties van dik-hout-zaagt-men-planken.

  Citaat uit de onderstaande bron:
  1. Argumentum ad hominem (de persoonlijke aanval): hierbij wordt op de man gespeeld in plaats van op het ter discussie staande standpunt of argument. Men spreekt twijfel uit over kennis, intelligentie, karakter of goede trouw van tegenpartij. Ook worden motieven van de ander verdacht gemaakt. Bijvoorbeeld: “iedereen behalve mijn tegenstander weet …” of “wat kan mijn tegenstander als student nou weten van …?”

  2. Het hellend vlak (the slippery slope): hierbij wordt ten onrechte gesuggereerd dat een maatregel van kwaad tot erger leidt. Bijvoorbeeld: “als we vandaag de viagra-pil in het ziekenfondspakket plaatsen, gaan we morgen BMW’s vergoeden!”

  3. Drogreden van de verkeerde tegenstelling (vals dilemma): er worden twee tegengestelde opties gesuggereerd (waar er nog veel meer zijn). Bijvoorbeeld: “wat heb je liever in het ziekenfonds: viagrapillen voor macho’s of thuiszorg voor oude omaatjes?”

  4. De stroman: hierbij wordt het standpunt of de argumentatie van de tegenpartij vertekend. Bijvoorbeeld: de voorstanders pleiten ervoor viagra niet in het ziekenfonds te plaatsten, omdat andere geneesmiddelen meer urgent zijn en de tegenstander verwoordt dat standpunt als: “de voorstanders hebben aangegeven dat zij totaal niets geven om de patiënten die met viagra gebaat zouden zijn.”

  http://www.mateor.nl/m/Log/drogredenen.html

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 12.03 uur

 28. J. Veldkamp reactie 27

  Ja ik denk inderdaad dat Gloria gelijk heeft ! Maar ga gerust zo door hoor ! Je moet je tijd toch ook door hè !

  Reactie door Teun — zondag 22 juli 2007 @ 12.29 uur

 29. Heeft er iemand wel eens bij stilgestaan dat het leger (lees: de krijgsmacht) een soort van tweede wereld is?? Het is de gouden kooi van de wereld! Overal ruzie en aggressie.. Ik ben er van overtuigd dat we mee moeten helpen aan de vrede in de wereld (en dat er daarvoor geld nodig is). Maar op het moment dat er een grootmacht als Amerika juist de vrede verstoor, ben ik van mening dat we daar geen extra geld voor moeten uit trekken! Laat ze hun eigen oorlog maar financieren! Het is toch van de zotte dat een land als Amerika kan en vooral MAG bepalen waar we nu weer eens oorlog gaan voeren! Laat het midden-oosten nu eens voor wat het is en begin eens met echt helpen! Stuur al je manschappen naar Afrika en zorg nu eens dat dat werelddeel positief op de wereldkaart kotm te staan! Als wij als nederland daar zouden helpen, ja, dan heb je goed recht op je krijgsmacht uit te breiden! Als het is om Amerika te ondersteunen in hun strijd tegen terrorisme, dan zeg ik nee! De grootste vorm van terrorisme heerst namelijk in dat land zelf! Waarin 1. De mensen zo in bepaalde delen zo gelovig zijn dat wanneer je (per ongeluk) vloekt je een kogel door je harses krijgt! 2. Homoseksualiteit word verafschuwd en die mensen praktisch worden buitengesloten van de maatschappij! 3. de meeste moorden per jaar worden gepleegd en kogels gewoon in de supermarkt gekocht kunnen worden!
  Ach… Ik kan wel uren doorgaan over dat land. Bush is slechts een puppeteer die nog heel veel kan leren als een man zoals Fidel Castro (dat is pas een leider!)
  Laten we ons vooral niet gek maken door Amerika en hun oorlogen, laten we geld geven aan diegene die het echt verdienen!

  Met vriendelijke tomaat,

  Silvain Mak

  Reactie door Silvain Mak — zondag 22 juli 2007 @ 12.48 uur

 30. Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 12.03

  Nogmaals, jouw standpunt wordt nergens verwoord, dat ontneemt webloggers de mogelijkheid om zoiezo met jou in discussie te gaan. Als je al gefundeerde kritiek krijgt ga je daar niet op in en als er dan iemand helemaal zijn buik vol van heeft kom je weer met je stokpaardjes en drogredenen. En hup de volgende lijst van oplossingen die ver voorbij de realiteit en de wettelijke mogelijkheden gaan. De lijst wordt gepresenteerd als een totaalpakket voor het totaal aan problemen zonder een analyse van de situatie. Voor mij is duidelijk dat het middel erger is dan de kwaal! Alleen geschikt voor een totalitair systeem en daarvoor ben je bij mij aan het verkeerde adres.

  Reactie door Elsemie — zondag 22 juli 2007 @ 12.53 uur

 31. @ 26 Teun schreef: “(…) visionair!”

  Dank je. Ik zoek altjd naar oplossingen die geen extra geld kosten, zodat we ze massaal kunnen inzetten. Daarbij is het vaak handig om verschillende problemen of onderwerpen te combineren en te zoeken naar multifunctionele oplossingen.

  Het lijkt me veiliger en kostenaffectiever als we in Afghanistan geweldloosheid gaan uitdragen via leuke en mooie radioprogramma’s, dan dat we daar zelf meevechten en nog meer vijanden maken.

  Over de risico’s van een oorlogsgebied gaat de onderstaande tekst. Het is een praktische handleiding voor mensen die werken in crisisgebieden. http://www.ifj.org/pdfs/safetyall.pdf

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 13.13 uur

 32. Ik heb een heele makelijke oplosing v.h te kort aan personeel.
  de dienstpligt voor onspoorde jongeren als ze voor moeten komen van ongeveer 3 jaar .

  Reactie door yvonne — zondag 22 juli 2007 @ 13.22 uur

 33. @Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007, 12.03

  Je verwart de stijlfiguur van de hyperbool van Gloria met een drogredenering.

  Reactie door Wilbert — zondag 22 juli 2007 @ 13.27 uur

 34. Olie is niet de enige reden waarom Amerika blijft oorlogvoeren.
  Om Amerika’s geld systeem draaiende te houden, hebben zij veel schulden nodig. Wie de logica hiervan niet begrijpt. Kijk deze 45 minuten durende video “money as debt”, waarin het heel goed wordt uitgelegd: http://video.google.com/videoplay?docid=-9050474362583451279

  Reactie door Karin — zondag 22 juli 2007 @ 14.16 uur

 35. @ 30 Elsemie schreef: “Als je al gefundeerde kritiek krijgt ga je daar niet op in”
  ……………………………

  NIET-REAGEREN
  Sorry, het zou kunnen dat ik sommige reacties op mij over het hoofd zie, vooral als daarin alleen wordt verwezen naar een berichtnummer, zonder mijn naam te noemen.

  De software van dit weblog heeft niet veel functionaliteiten, zoals een email als er op je is gereageerd. Dat draagt niet bij aan overzichtelijke discussies. En het telkens zoeken naar reacties kost veel tijd.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 14.18 uur

 36. Wanneer Komen Opvoedings leger kampen,in nederland
  “By BEN FOX
  Republished from Yahoo! News
  Number of hunger strikers has grown to two dozen in recent months

  GUANTANAMO BAY NAVAL BASE, Cuba – Twice a day at the U.S. military prison here, Abdul Rahman Shalabi and Zaid Salim Zuhair Ahmed are strapped down in padded restraint chairs and flexible yellow tubes are inserted through their noses and throats. Milky nutritional supplements, mixed with water and olive oil to add calories and ease constipation, pour into their stomachs.

  Shalabi, 32, an accused al-Qaida militant who was among the first prisoners taken to Guantanamo, and Ahmed, about 34, have refused to eat for almost two years to protest their conditions and open-ended confinement. In recent months, the number of hunger strikers has grown to two dozen, and the military is using force-feeding to keep them from starving.

  An Associated Press investigation reveals the most complete picture yet of a test of wills that’s taking place out of public view and shows no sign of ending, despite international outrage.”
  en voorraal blijf jij werk goed ,en met ambities doen,jongen/meisjes, bescherm het vaderland, het gaat jij goed…

  Reactie door gaf — zondag 22 juli 2007 @ 14.24 uur

 37. @ 33 Wilbert schreef:
  “Je verwart de stijlfiguur van de hyperbool van Gloria met een drogredenering.”
  ……………………………..

  Verbaal geweld wordt vaak verdedigd als stijlvorm, bijvoorbeeld onder het mom van humor of literatuur, waarbij de kwetsende bedoeling wordt ontkend. Dat leidt vaak tot nog meer wantrouwen en conflicten. Daardoor wordt deze manier van communiceren in mijn ogen nog schadelijker.

  Als je iemands standpunt vertekent in een discussie, bijvoorbeeld door overdrijving is dat een drogreden. Zie punt 10 in de onderstande link:

  http://www.scholieren.com/werkstukken/23866

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 14.34 uur

 38. @27 Jaap Veldkamp

  Ach! Bij @23 mijn PS vergeten!!
  Die had natuurlijk moeten zijn:
  Bespaar me de link over drogredenen!

  Misschien een goed idee om ook wat militairen achter internet te zetten en weblogs met drogredenen te inspecteren?
  Ze vervolgens op huisbezoek te sturen met pistoolmitrailleur of de bekende lange rubber ME-stok (‘lange plat’) plus ME-schild?
  En wie niet luisteren wil moet maar voelen?

  Moet je goed luisteren Jaap. Iemand die voorstander is om mensen, die niet naar staatsmodel te kneden zijn en in staatsogen herhaaldelijk afwijkend reageren, onder narcose te dodenstraffen* heeft naar mijn idee een drogredenerend brein in de vorm van verbaal en psychisch geweld met voorbedachte rade en worden maar al te vaak gebruikt met NIET al te beste bedoelingen door NIET-aardige mensen.
  Ofwel: Een heuler met de rechtse orde die onder alle omstandigheden bereid is het volk te knevelen. Hier is sprake van een samenkomen van extreem rechts en het oude communisme.
  Daar zitten we in de SP NIET op te wachten!
  Je oplossingen getuigen van een gewelddadige geest.

  Advies: stap eens uit je uniforme ideeen en ga eens ongeregeld op je bek!
  Dank dan de God dat mensen je liefdevol de hand reiken ipv dat je direct geconfronteerd wordt met een bataljon politie/militaire ambitieuze hijgers die puntsgewijs jouw sancties ten uitvoer brengen.

  Jaap Veldkamp, je reacties vertonen een systematisch gedrag. Binnenhuppelend met grof omlijnde ‘mensvriendelijke’ ideeen. Zodra een paar fans beginnen te roepen voel je je gesterkt om puntsgewijs je ideeen uit de doeken te doen… en dan verschijnt de wolf ontdaan van schaapskleren!
  In die gedaante zitten we binnen no time in een agressieve politiestaat die zich in de rug gedekt weet door trappelende militairen.
  En het volk? Ik zeg het maar weer:
  Krijgt het er Siberisch koud van!

  * Zie “Herhaling voorkomen is beter dan genezen” bij @15.

  Reactie door Gloria — zondag 22 juli 2007 @ 14.49 uur

 39. @Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007, 14.34

  Juist het verwarren van stijlfiguren met drogredenen is een drogreden.

  En v.w.b. verbaal geweld: Daarin laat jij jezelf ook niet onbetuigd.

  Reactie door Wilbert — zondag 22 juli 2007 @ 14.50 uur

 40. ‘A dead Iraqi is just another dead Iraqi… You know, so what?’
  Interviews with US veterans show for the first time the pattern of brutality in Iraq.
  http://news.independent.co.uk/world/americas/article2758829.ece

  Vreselijk. Laten we als Nederland asjeblieft de komende jaren niets, maar dan ook niets te maken willen hebben met dit leger, het Amerikaanse.

  ‘Sgt Dougherty described her squad leader shooting an Iraqi civilian in the back in 2003. “The mentality of my squad leader was like, ‘Oh, we have to kill them over here so I don’t have to kill them back in Colorado’,” she said. “He just seemed to view every Iraqi as a potential terrorist.”

  “A lot of guys really supported that whole concept that if they don’t speak English and they have darker skin, they’re not as human as us, so we can do what we want.”

  Damn. Wat een gestoorde idioten. Hier moeten we ver van blijven.

  Reactie door Ellen — zondag 22 juli 2007 @ 15.12 uur

 41. Het leger is een geweldapparaat. Het is illegaal om die op de eigen bevolking te richten. Aan de andere kant is het de snelste manier om een volksopstand te bewerkstelligen.

  Jaap Veldkamp heeft blijkbaar nooit in het leger gezeten. Militairen worden geselecteerd en getraint om te doden. Alles is daar op gericht. Wanneer u militairen op een voetbalvandaal of crimineel los laat krijgt u een bloedbad.

  Is dat uw oplossing?

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 22 juli 2007 @ 15.40 uur

 42. Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 14.18

  “Sorry, het zou kunnen dat ik sommige reacties op mij over het hoofd zie,”

  Als dat ‘sorry’ echt gemeend is ga je alsnog alle reactie’s nalezen i.p.v. met een smoesje te komen over gebrekkige software. Als je wat meer tijd besteed aan begrijpend lezen hebben wij ook niet zoveel last van ellenlange puntenlijsten met een rigoureuze onmenselijke aanpak van problemen die in een fascistische staat niet zouden misstaan.

  Reactie door Elsemie — zondag 22 juli 2007 @ 16.00 uur

 43. @Jaap Veldkamp

  laat “de politie zelf” zich maar eens meer gaan bezighouden met echt politiewerk,ipv het vullen van de schatkist.

  dat scheelt veel meer geld, ellende en slachtoffers!
  daar hebben we het leger niet voor nodig,en is een leger ook niet voor bedoelt.

  ook is ons leger niet bedoelt om nu geld binnen te gaan halen voor andermans oorlog die ze zelf niet meer kunnen betalen,de VS dus…

  laat Middelkoop maar om meer geld gaan vragen aan de VS ipv hier.
  en anders moeten we gewoon weg daar.[dat moeten we zowiezo vind ik] van opbouwen is totaal geen sprake.

  Reactie door iew — zondag 22 juli 2007 @ 16.02 uur

 44. @1 & @2
  Jaap, Tot zover ben ik volledig met je eens,
  Maar heel belangrijk is dat, wie manageerd de Radio programaa’s? Toch niet De heer
  de Hakker, toch?

  Reactie door Borzu (62952) — zondag 22 juli 2007 @ 16.45 uur

 45. Beste mensen, Jaap heeft de klok horen luiden, de noodklok, maar de klepel is hij volkomen kwijt. Zijn aard van denken is het gevolg van bepaalde visie’s van mensen die vinden dat naast meer Blauw ook meer Groen op
  straat dienen te zijn om het Volk onder de duim te houden en linkse opstandelingen in hun te kraag te grijpen. Die worden keurig opgeborgen in concentratiekampen( een uitvinding van de Engelsen in Zuid Afrika onder leiding van Churchill (Boerenoorlog).
  Als het zover komt dan is de lol van het leven ver te zoeken. Begrijpen jullie nu waarom er mensen zijn in het middenoosten die zich opblazen.

  Reactie door d'olle Henk — zondag 22 juli 2007 @ 16.53 uur

 46. @44
  Borzu,reageer jij van uit de gevangenis omdat er een nummer achter staat.
  En noem me geen de Heer de rest mag allemaal.

  Reactie door De Hakker — zondag 22 juli 2007 @ 17.33 uur

 47. @45 beste Henk

  De internationale NU op radio 1!

  Reactie door Elsemie — zondag 22 juli 2007 @ 18.21 uur

 48. @45 d’olle Henk

  Ik ga er ook maar eens over denken…
  Je schrikt je toch te pletter als zulke mensen je medeburgers zijn.
  Stel je voor dat een regering van een steenrijk land onder het hoedje van de democratie mensen zo uitbuit als in ons land gebeurt… die de armen laat stikken, de oudsten verwaarloost, zich op de meest onbeschofte wijze van werknemers af willen maken TER BESCHERMING van de werkgevers en het belangrijker vindt om de oorlogsmachine in volle gang te houden en bij iedere wanklank van de bevolking het rijtje sancties van de heer Veldkamp zou opvolgen?
  Nou Henk, geloof maar dat ik uit elkaar knal!

  Je ziet Henk, altijd weer doemen de ex-dictators weer op in nieuwe gedaantes.

  Reactie door Gloria — zondag 22 juli 2007 @ 18.21 uur

 49. @45 beste Henk

  Correctie:

  De internationale NU op radio 2!

  Reactie door Elsemie — zondag 22 juli 2007 @ 18.21 uur

 50. Jaap Veldkamp,
  Met alle respect hoor, beste Jaap maar zit jij nou die onzin te verzinnen in het Pieter baancentrum.
  De boswachter; laten die nou gewoon onze eigen boskabouters in het oog houden,He Jaap..nou denk in ineens aan Wouter de Boskabouter
  Steun van de bevoking; Jaap welke bevolking
  bedoel je eigenlijk. zou je nou niet eerst Maurice de Hond even een enquete laten houden, je wordt daar ook niet wijzer van maar je hebt in elk geval iemand om je achter te verschuilen.
  Onze eigen Olle Henk schreef; meer groen op straat maar die kleur beangstigd mij een beetje want in de tijd die den Olle(en ik) nog hebben meegemaakt was groen op de straat de Grune Polizei en Jaap onze militairen hebben zich elders ook niet helemaal kosher gedragen en alles is voor herhaling vatbaar.
  Mooie ,leuke,radioprogramma’s Jaap, welke programma’s er is niet overal stroom in die
  landen terwijl er miljoenen zijn die geen radio hebben.
  Beste Jaap, draaf nou niet zo door,joh, om die onzin aan te horen,Jaap, daar zijn we toch te oud voor geworden en afsluitend ,
  Jaap,niet de de criminaliteit (hoe link het ook is)is een gevaar voor ons steeds verder afglijdend landje,Jaap,het echte gevaar voor
  ONS EIGEN VOLK zit in het torentje,e.o.!
  Jaap, om toch nog een heel klein beetje hoop op de toekomst te hebben voor onze jeugd en
  dit land stem ik juist op de SP, ook doen Jaap.
  Beste man,een enorme groet,veel geluk,ook voor iedereen waar je van houdt.
  Henk de Bruin / 80jr/Rotterdam

  Reactie door henk de bruin — zondag 22 juli 2007 @ 18.59 uur

 51. Mijn voorbeeld is en blijft Mr. Willem Nagel. Hij heeft een aantal uitmuntende boeken geschreven over de oorlog, het verzet en over foute Nederlanders. Zie: Het Kleine Koude Front; Volg het spoor terug; Hoe bereidt men een ketter. Als verzetsman vanaf het eerste uur had hij recht van spreken. Zo is hij heel duidelijk over soldaten die ten strijden trekken. Een soldaat die gewapend een ander land binnenvalt behoort niet terug te keren. Hij had het over onze bezetters en de Nederlandse vrijwilligers, die zij aan zij met Waffen SS-ers uit heel Europea, moordend tekeer gingen in het voormalige Oostblok. Noem mij een verschil met de huidige strijd in Afghanistan? De rotmoffen van toen zijn de Navo militairen van nu. Of niet dan?

  Reactie door Harry Scheltema — zondag 22 juli 2007 @ 19.18 uur

 52. Beste mensen, weetje internet is een machtig medium. Vooral als je ouder en ouder wordt kun je weer inzage krijgen in het verre verleden wat bij mij al diep onder gesneeuwd
  begint te raken. Zo liep ik tegen Dr. Anton Constandse, de man waar ik uren naar geluiterd heb op de Radio je hoeft het niet altijd eens te zijn met iemand, maar ik was verheugd zijn website tegen te komen. Een man met een diepgang waar Hilterman een heel klein jongetje was. Te zien en te horen op.
  http://www.devrijegedachte.nl/constandse/

  Reactie door d'olle Henk — zondag 22 juli 2007 @ 19.59 uur

 53. Schade.
  Of in het Duts “Schade”.

  Er zou een lijst moeten bestaan van de meest laffe volkeren van de wereld.
  Krampachtig.
  Nederland probeert uit deze lijst te blijven maar lijkt te stijgen met stip.

  Ver van ons bed.
  Miljarden willen we geven zolang we maar zelf buiten beeld, maar vooral buiten schot blijven.
  Nee, we willen eigenlijk geen leger.
  Liever het gebroken geweer en de lendenen bloot, dan verantwoordelijkheid nemen.

  Ontwikkelingshulp.
  Het betalen van ontwikkelinghulp als afkoopsom voor de schaamte die we voelen.
  De schaamte die we daarna verloochenen door liever alles en iedereen in de steek te laten.

  Voor Nederland liggen de woorden schade en schande dicht bij elkaar.
  Het scheelt slechts een letter.

  “Schade” zeggen de Duitster.

  Voor ons;
  Nee, misschien slechts voor mij….

  Ik schaam me Nederlander te zijn en miljarden te hebben en slechts dit bedrag te durven inzetten voor missies zonder gevaar, sterker, liever ter bevordering van regeringen die misdaden tegen de menselijkheid plegen.

  Schade
  Schande
  “Schade”
  Schaamte…

  Jammer.

  Reactie door Timbo — zondag 22 juli 2007 @ 20.00 uur

 54. @ 16 iew

  Op die plek staat nu een appartementencomplex, ik kan me niet voorstellen dat ik zo hard tekeer ben gegaan dat het gelijk bouwgrond is geworden, ik weet wel dat er geen dikke bomen waren op dat gedeelte, er waren alleen maar grote dichtbegroeide struiken.
  Ik heb geen rotzooi achtergelaten want daar rijkte m’n niet toe na de diverse cola’tjes en patat, per slot van rekening moest je in die tijd nog echt een meisje versieren en daar ging je zakgeld aan op.

  Reactie door Pool — zondag 22 juli 2007 @ 20.25 uur

 55. @ 54 iew

  want daar rijkte m’n niet toe na

  Correctie…. want daar reikte m’n zakgeld niet toe na

  Reactie door Pool — zondag 22 juli 2007 @ 20.27 uur

 56. @ Pool

  het is u vergeven!
  tegenwoordig is zakgeld al niet meer genoeg om een meisje te versieren,waar is die goeie ouwe tijd gebleven….

  Reactie door iew — zondag 22 juli 2007 @ 20.55 uur

 57. @ 50 Henk de Bruin

  Ik stem ook SP. En ik denk dat de SP nog veel groter zal worden als ze nog meer effectieve en betaalbare voorstellen doen om de criminaliteit te verminderen. En ik vind dat ze daar al mee bezig zijn.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 21.14 uur

 58. @ 42 Elsemie

  PREVENTIE EN REPRESSIE
  Ik vind preventie van criminaliteit via amusementsprogramma’s in de media nog belangrijker dan militairen die arrestatieteams ondersteunen. Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

  Hoe vind je dat we de georganiseerde misdaad zouden moeten bestrijden die steeds rijker en machtiger wordt en die in ons land duizenden vrouwen dwingen tot prostitutie?

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 21.23 uur

 59. @ 44 Borzu

  RADIOPROGRAMMA’S VOOR CRISISLANDEN
  De radioprogramma’s voor vrede en ontwikkeling in crisislanden kunnen het beste worden gemaakt in samenwerking met zoveel mogelijk andere landen. Want dat is het meest kostenefficiënt.

  Daarbij kunnen ook veel vrijwillgers meehelpen via internet. Bijvoorbeeld artsen, artiesten en tolken.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 21.28 uur

 60. @ 41 Rob de Kuster schreef:

  GEWELDSINSTRUCTIE
  “Wanneer u militairen op een voetbalvandaal of crimineel los laat krijgt u een bloedbad” De verschillen in geweldstoepassing zullen inderdaad een uitdaging vormen bij mijn voorstel.

  Maar ook militairen zijn getraind om nauwkeurig de specifieke geweldsinstructie van een operatie te volgen. Denk bijvoorbeeld aan onze houding in Bosnië.

  En ook dit probleem kan worden verminderd via informatieve films voor militairen die worden ingezet voor het ondersteunen van arrestatieteams en boswachters.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 21.36 uur

 61. NUANCE
  @ 38 Gloria schreef: “ga eens ongeregeld op je bek! Dank dan de God dat mensen je liefdevol de hand reiken ipv dat je direct geconfronteerd wordt met een bataljon politie/militaire ambitieuze hijgers die puntsgewijs jouw sancties ten uitvoer brengen”

  Ik vind je reacties niet zo genuanceerd. Veel mensen kunnen inderdaad tijdens een ernstige persoonlijke crisis een misdaad begaan, door schulden, drugs, woede enz… Die mensen moeten inderdaad heel goed en liefdevol worden opgevangen en begeleid en voorgelicht om hun leven weer te normaliseren.

  Maar er zijn ook zeer agressieve, goed georganiseerde internationale gewapende bendes, die steeds meer macht krijgen in de bovenwereld. En die zijn helaas niet te stoppen door alleen coaching en voorlichting. En de politie heeft op dit moment veel te weinig mankracht om die organisaties te ontmantelen. En daarom zou het goed zijn als de arrestatieteams worden ondersteund door militairen, die toch al worden betaald. Dus dat kost geen extra geld.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 21.49 uur

 62. Is er iemand ooit bij het idee gekomen dat we in plaats van “vredesmissies” uit te zenden (tot de tanden bewapend) zou beter zijn dat we de oorlogsgebieden met viagrapillen bombarderen (overspoelen).

  Dan hebben ze daar geen tijd en zin meer om oorlog te voeren, denk ik.
  Dus probleem gelijk opgelost.

  Reactie door walking bull — zondag 22 juli 2007 @ 22.14 uur

 63. Blauwhelmen?

  Reactie door walking bull — zondag 22 juli 2007 @ 22.38 uur

 64. Jaap Veldkamp (alias j) — zondag 22 juli 2007 @ 21.23

  Ik volg in grote lijnen de standpunten van de SP. Gelijke kansen voor iedereen om maar ergens mee te beginnen. De wereld is niet maakbaar, de aarde, de mens, een volk, cultuur evolueert en door de technische ontwikkelingen komt alles dichtbij. We moeten leren op elkaar te vertrouwen en ons geen blinde angst laten aanpraten, dat op de eerste plaats. Zelf observeren wat er gebeurt en je breed laten informeren. Als de vraag helder en duidelijk wordt gesteld is het antwoord niet moeilijk te vinden. Het verschil tussen rijk en arm en rechtsongelijkheid is de voedingsbodem voor criminaliteit. Daar ligt voor mij het antwoord. Ik geloof in simpele oplossingen, maar dat wil niet zeggen dat ze makkelijk uitvoerbaar zijn. Het bestrijden van symptomen moet ook gebeuren maar daarmee loop je altijd achter de feiten aan.

  Reactie door Elsemie — zondag 22 juli 2007 @ 22.54 uur

 65. @61 Jaap Veldkamp

  Jouw reacties getuigen van genuanceerde opsomming van sancties die alleen in een gewelddadig brein plaats kunnen nemen.
  Juist die nuances verraden het grimmige karakter van de vileine mens.

  Reactie door Gloria — maandag 23 juli 2007 @ 0.33 uur

 66. Jaap Veldkamp alias j jouw ideeen en plannen om politie en leger voortaan samen te laten werken aan onze veiligheid komen er toch op neer dat de politie gemilitairiseerd wordt.

  Het idee van militairisering van politie is niet nieuw en het is ook niet fris.

  Wat deed Hitler? Hitler liet militairen politiewerk doen.
  Wat doet Bush? Bush geeft de politie steeds meer militaire bevoegdheden en de bijbehorende uitrusting en opleiding. Bush geeft de militairen steeds meer politietaken en bevoegdheden.
  Wat doet Balkenende? Balkenende laat Nederlandse militairen heel erg fout politie-werkzaamheden uitvoeren in een ver land.

  Reactie door Koen — maandag 23 juli 2007 @ 8.07 uur

 67. @ 65 Gloria

  DROGREDENEN BEREIGEN DEMOCRATIE
  Mensen die mij echt kennen vinden mij helemaal niet gewelddadig. Je gebruikt weer een ad hominum argument. Daarom wijs ik je daar weer op. Want het maakt een inhoudelijke discussie onmogelijk.

  Ook dictaturen, oorlogen, huiselijk geweld en andere conflicten beginnen vaak met het gebruik van drogredenen en worden er vaak door in stand gehouden.

  Je manier van reageren illustreert hoe belangrijk het is voor onze democratie dat er in het onderwijs wordt geleerd om eerlijk te discussiëren zonder gebruik van drogredenen. Zie ook mijn bericht nummer 27. Ik gebruik soms ook drogredenen, maar ik probeer het zoveel mogelijk te voorkomen.

  Volgens criminologen groeit de georganiseerde misdaad en krijgen ze steeds meer geld en invloed in ons land. Hoe kunnen we volgens jou dat probleem oplossen?

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007 @ 8.45 uur

 68. @61
  Jaap
  Dat laatste punt zeer belangrijk ,bij deze criminelen moet meedogenloos ingegrepen worden.
  Daarbij kan het leger best een belangrijke rol spelen.
  Alleen waar ligt de grens wat is voor de regering crimineel,een staking,bezetting van een bos omdat een mooi stuk natuur om zeep geholpen wordt,een protest tegen die zelfde regering,protest tegen oorlog.
  Want het leger is voor het volk en niet tegen het volk dus misbruik lig op de loer.
  Men heeft zelfs al dieren activisten tot terroristen verheven.
  Complimenten met je manier van discuteren en dat ook tegen een enkele personen duidelijk maakt en motiveert.

  Reactie door De Hakker — maandag 23 juli 2007 @ 9.05 uur

 69. @ 64 Elsemie schreef:

  “Het verschil tussen rijk en arm en rechtsongelijkheid is de voedingsbodem voor criminaliteit. Daar ligt voor mij het antwoord. Ik geloof in simpele oplossingen”

  CRIMINOLOGISCH ONDERZOEK NAAR REPRESSIE IS NODIG
  Ik stem SP en ben voor heel sterke inkomensnivellering. Je stelling is niet heel scherp gedefinieerd. Sorry dat ik het hier even voor je invul. Misschien bedoel je dat de criminaliteit in ons land met pakweg de helft zou verminderen als de inkomens niet meer zouden verschillen dan bijvoorbeeld een factor drie?

  Dat zou een mooie ideologische veronderstelling zijn. Misschien zelfs wat dogmatisch, maar dat bedoel ik niet onaardig. Je stelling is een hypothese die niet is aangetoond door onderzoek.

  Ik vind dat criminologen via proefprojecten wereldwijs snel en uitgebreid moeten onderzoeken wat de precieze effecten zijn van ondersteuning van arrestatieteams en boswachters door militairen, al dan niet in politieuniform, en met verschillende taken, werkmethoden, uitrusting en bevoegdheden.

  Pas dan weten we beter hoe het zit en kunnen we daarover gefundeerde uitspraken doen. Specifiek toegepast en deugdelijk wetenschappelijk onderzoek is volgens mij de meest efficiënte manier om problemen op te lossen.

  Op internet kun je veel informatie vinden over criminologisch onderzoek naar de aanpak van misdaad.

  Dat principe dat effectonderzoek nodig is geldt ook voor het bestrijden van oorlogen en honger in ontwikkelingslanden met massale en aantrekkelijke radiovoorlichting. Meten is weten.

  Hier hoor je gesprekken met criminoloog Hans Boutellier. Hij vindt ook dat alleen misdaadpreventie niet genoeg is.

  1. http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/10147630/items/10209953/

  2. http://www.vpro.nl/programma/marathoninterview/afleveringen/22128050/

  3. http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/10147630/

  TEKSTEN
  1. http://www.google.com.au/search?hl=nl&rls=RNWE%2CRNWE%3A2005-04%2CRNWE%3Aen&q=%22Hans+Boutellier%22+criminaliteit+oplossingen+straffen+onderzoek

  2. http://scholar.google.com/scholar?num=100&hl=en&lr=&q=research+study+crime+criminality+penalties+police+effects+results+criminology+criminal+university

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007 @ 9.17 uur

 70. CORRECTIE
  @ 68 4e alinea: ‘wereldwijs’ moet zijn ‘wereldwijd’. (Maar het kan allebei geen kwaad.)

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007 @ 9.22 uur

 71. CORRECTIE
  @ 67 eerste alinea. ‘Ad honimum’ moet accusatief zijn: ‘ad hominem’.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007 @ 9.31 uur

 72. @ 66 Koen schreef:
  “plannen om politie en leger voortaan samen te laten werken aan onze veiligheid komen er toch op neer dat de politie gemilitairiseerd wordt.

  Het idee van militairisering van politie is niet nieuw en het is ook niet fris.

  Wat deed Hitler? Hitler liet militairen politiewerk doen.
  Wat doet Bush? Bush geeft de politie steeds meer militaire bevoegdheden en de bijbehorende uitrusting en opleiding. Bush geeft de militairen steeds meer politietaken en bevoegdheden.”
  ………………………………

  Ik ben er niet voor dat ‘de politie’ in zijn algemeenheid gemilitariseerd wordt, maar dat arrestatie-eenheden en boswachters worden ondersteund door militairen. En dat politici en mogelijke terroristische doelen worden bewaakt.

  Ondersteuning van arrestatieteams en boswachters kan bijvoorbeeld door permanent 150 koppels infanteristen te laten patrouilleren in politieuniform met een pistoolmitrailleur of pistool en alleen kleine terreinwagens.

  En het is niet zo dat mijn voorstel automatisch leidt tot een Hitler-scenario. Als je dat misschien bedoelt is dat een drogreden van het hellend vlak.

  Ik vind dat de macht van de politie weer minder moet worden nadat de criminaliteit is afgenomen door preventie in alle amusementsprogramma’s in de media.

  Maar zover zijn we nog niet. Als we de criminaliteit nu niet intensief aanpakken, krijgen de rechtse partijen mogelijk nog meer kiezers. En dan kan het volgende kabinet bestaan uit CDA, VVD en PVV (Wilders) of weer uit CDA, VVD en D66 en dat wil ik voorkomen. En daatoe vind ik dat de linkse partijen aan aantoonbaar doeltreffend antwoord moeten ontwikkelen op de criminaliteit.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007 @ 9.54 uur

 73. Jan je stelt: ‘Van Middelkoop heeft technisch gezien dus gelijk.’

  Hoezo? Het budget van 8 miljard Euro is ruim voldoende voor het huidige ambitieniveau..

  Laat je door de militaire lobby geen zand in de ogen strooien..!…

  Reactie door Daan — maandag 23 juli 2007 @ 10.04 uur

 74. @66 goede opmerking Koen.

  Waar het op neerkomt heden ten dage is al lang bekend vanuit de theorie van de jaren 70 van de vorige eeuw die luidt dat beide systemen (kapitalisme / communisme) zich naar elkaar toe ontwikkelen en ‘s een keertje op een lijn zullen komen te staan.

  De communisme van chinees/russisch model heeft de kapitalistische markt ingelijfd en de diktatuuronderdelen langzamerhand losgelaten.

  Met ongeveer hetzelfde tempo onze capitalisme is al een tijdje bezig om de diktatuurelementen van de totalitarisme te overnemen (kenmerkend voor de legislatie van de anti”terreur” maatregelen. opheffen van de mogelijkheid om privacy te hebben, Guantanamo enz.) en zich beweegt naar een mengelmoes van systeem kenmerken dat ik al lang democratuur aan het noemen ben.

  Reactie door walking bull — maandag 23 juli 2007 @ 11.17 uur

 75. We moeten goed onderscheiden aan wat voor missies we mee doen. In principe geen oorlogsmissies wat mij betreft en zeker geen missies waarmee de War on Terror van Amerika wordt gesteund. Ook niet als we het dan een opbouwmissie noemen.
  Voor vredesmissies in gebieden waar ook werkelijk kans op vrede bestaat, mogen we wat mij betreft een zeer hoog ambitieniveau hebben. De wereld is groter dan Nederland en helaas is het lang niet overal zo goed als hier.

  Reactie door Jeroen G — maandag 23 juli 2007 @ 11.49 uur

 76. Als eerst begin je politici in de beide kamers 30% extra belasting te laten betalen over hun inkomnen , dan heb je alle commisarissen bij Raad van Besturen 50 % extra belasting te heffen , dan kan je ook nog wat weghalen bij wapenhandelaars ( marktwerking) , je verkoop alle landerijnen en opstal van het koninklijkhuis en andere edelgeborenen ; nu , dan kan je nog een jaartje meevechten . Je kan ook net als de VOC aandelen uitgeven . Genoeg ambitie ?

  Reactie door Fred — maandag 23 juli 2007 @ 11.55 uur

 77. En natuurlijk 60 % belastingen extra over alle bonussen verstrekt aan werkgelegenheid slopende managers .

  Reactie door Fred — maandag 23 juli 2007 @ 11.56 uur

 78. het wordt eens tijd dat die Taliban eens flink klapen gaat uitdelen , zodat die idioten jankend thuiskomen en dat dit gelijk leidt tot ineenstorting van dit RATTEN kabinet : Ze moeten flink op hun donder krijen ,zodat de Arrogantie eens goed afgeroomd wordt : en Niet een leuke wachtregeling maar papier-prikken .

  Reactie door Fred — maandag 23 juli 2007 @ 12.07 uur

 79. @76
  Jaap schreef

  Mensen die mij echt kennen vinden mij helemaal niet gewelddadig.

  Mijn vraag aan Jaap is dat geen Argumentum ad populum

  Reactie door De Hakker — maandag 23 juli 2007 @ 12.29 uur

 80. Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007 @ 9.17

  Het was maar een voorzet om aan te geven hoe je een probleem ook kunt benaderen. Het gaat niet alleen om verbeteren van de welvaart, individualisme en marktwerking is immers zover doorgeschoten dat normen en waarden vooral bepaald worden door geldelijk gewin.

  “CRIMINOLOGISCH ONDERZOEK NAAR REPRESSIE IS NODIG”, ik zou zeggen kijk maar eens wat er in Irak is gebeurd. Ook het effect op de soldaten die in ‘dienst’ waren.

  Reactie door Elsemie — maandag 23 juli 2007 @ 13.42 uur

 81. Bush Kan toch alles regelen,Irak ftw
  “July 17, 2007: I, GEORGE W. BUSH, President of the United States of America, find that, due to the unusual and extraordinary threat to the national security and foreign policy of the United States posed by acts of violence threatening the peace and stability of Iraq and undermining efforts to promote economic reconstruction and political reform in Iraq and to provide humanitarian assistance to the Iraqi people, it is in the interests of the United States to take additional steps with respect to the national emergency declared in Executive Order 13303 of May 22, 2003, and expanded in Executive Order 13315 of August 28, 2003, and relied upon for additional steps taken in Executive Order 13350 of July 29, 2004, and Executive Order 13364 of November 29, 2004. I hereby order:”
  Zie http://www.whitehouse.gov/news/releases/2007/07/20070717-3.html

  Reactie door gaf — maandag 23 juli 2007 @ 14.38 uur

 82. @ 79 De Hakker
  Ze mogen mij altijd aanspreken op drogredenen. :-)

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007 @ 14.45 uur

 83. REPRESSIE HEEFT RISICO’S
  @ 80 Elsemie schreef: “Het was maar een voorzet om aan te geven hoe je een probleem ook kunt benaderen. (…) individualisme en marktwerking is immers zover doorgeschoten dat normen en waarden vooral bepaald worden door geldelijk gewin.”

  Ik denk ook dat kapitalisme en individualisme een voedingsbodem vormen voor criminaliteit en geweld.

  Elsemie schreef: “kijk maar eens wat er in Irak is gebeurd. Ook het effect op de soldaten die in ‘dienst’ waren.” Ja repressie heeft inderdaad het risico op escalatie, geweldsspiraal, wantrouwen en machtsmisbruik. Maar ik denk dat te weinig repressie bij het huidige hoge niveau van criminaliteit grotere risico’s heeft. En uiteindelijk verwacht ik de belangrijkste oplossing voor criminaliteit van morele bewustmaking en discussie over moraal en samenleven. Dit kan via de media, zoals bijvoorbeeld via talkradio.

  Reactie door Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007 @ 14.53 uur

 84. Goedemiddag,

  “Wie zijn zoon liefheeft, kastijdt hem”

  Dit betekent gewoon, dat je in een intens opvoedingsproces van normen- en waardenoverdracht menigmaal NEE tegen kinderen zult moeten zeggen, en dat kost inderdaad soms VEEL meer moeite dan –eigenlijk uit liefdeloze gemakzucht- altijd maar toegeven.

  En Jaap, wanneer richt je je nu eens UITDRUKKELIJK tot de in wezen ECHTE veroorzakers van heel veel wat totaal is misgelopen: degenen met macht, invloed en veel te veel geld?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 23 juli 2007 @ 15.16 uur

 85. @ Jaap Veldkamp

  Zit je hier nou nog je bedrieglijke redeneringen ten toon te stellen?
  Zie je nog steeds niet in dat je met je gewelddadige voorstellen aan symptoombestrijding doet?
  Politie en militairen op mensen in te laten hakken als ze zich groeperen en hun onvrede aan elkaar kenbaar willen maken! Ik noem maar een van je voorbeelden!
  NERGENS zie ik je opkomen voor het uitgebuitte volk en de daaruit voortvloeiende problemen. Die problemen los je niet op met geweld, want dat betekent MONDDOOD maken. Daar was het oude communisme goed in!
  De SP doet het beter: luisteren naar de ongenoegens van het volk! Leer van je partij en fok haar niet op om aan jouw symptoombestrijdingen te doen. Voor die kar zal de SP zich niet laten spannen.
  Je zit op de verkeerde weg, Jaap. Alles verwachtende van uniformmannetjes met knuppeltjes. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd!!
  Binnenkort ben ik zelf een probleem! Dan ga ik wat broden stelen en wie weet nog wat beleg! Wat had je voor mij in gedachten?
  De pistoolmitrailleur of de bekende lange rubber ME-stok alias ‘lange plat’?
  Hoepel toch op met je kortzichtige onzin. Het bedrieglijke van je redeneringen is dat je het volk de zgn bescherming wilt geven, maar dan WEL het volk dat netjes in de plooi loopt! Uit de plooi graag!!
  Ik roep iedereen op tot burgerlijke ongehoorzaamheid, want dit kabinet is een drogredenerend kabinet. Het wordt hoog tijd dat we gezamelijk in OPSTAND komen.
  Bel jij dan even de politie en vraag of de ME-busjes gevuld kunnen worden met tuig en hun wapentuig!
  Jij hebt vast wel goede genuanceerde oplossingen om een volksopstand puntsgewijs de kop in te drukken.

  Reactie door Gloria — maandag 23 juli 2007 @ 16.33 uur

 86. Domme vraag : hebben ze dat wel begroot ? ( HiHa ) Of was het weer een Calvinistische bate / kosten analyse ?

  Reactie door Fred — maandag 23 juli 2007 @ 16.44 uur

 87. @Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007, 14.45

  Je zegt: “Ze mogen mij altijd aanspreken op drogredenen. :-)”

  Dat deed ik reeds, maar daar reageer je niet op.

  Wat mij betreft zou je je aandachtsgebied (understatement voor obsessie) moeten verleggen van drogredenen naar communicatieve vaardigheden. (In het bijzonder: Luisteren.) Want momenteel zie je drogredenen, waar ze niet zijn.

  Reactie door Wilbert — maandag 23 juli 2007 @ 17.15 uur

 88. Je ziet het in Zweden : een land waarvan wordt gezegd dat de sociaal en vooral menselijk zijn : In elke overdekte winkelcentrum zijn er bewakingsdiensten : gewapend met een lange rubbere knuppel en een flinke hons ( zonder muilkorf ) : Reden , er zijn mensen die weggezakt zijn onder het menselijke leefpatroon (dakloos ) : hun enge redmiddel is zuipen en daarna slapen in de winkelcentra : Nu dit wordt voorkomen ! : zodra ze gaan liggen of zitten , worden ze aangepakT : en zijn ook daar veel van die Big-Eyes : Mooi midden in de winter bij zo 10-21 graden onder nul : Nu al dat gedoe voor wat betreft uitrusting geeft veel argressie van de waakdiensten , vooral als er geen waarnemer is ; dan slaan zij graag in op een oude die probeert te slapen en bovendien geeft het geen enkele aanleiding tot minder ellende (criminaliteit : dat neemt in niveau alleen maat toe ) .

  Reactie door Fred — maandag 23 juli 2007 @ 17.52 uur

 89. Ja, “Maar ik denk………
  Ja maar, is hetzelfde als ik kijk liever de andere kant op want dan kan ik gewoon lekker verder met mijn idee fixe. Zeg dan gewoon NEE, je moet het zien zoals ik het zie!
  Tjee, ik heb denk ik nog liever een debat met Bakellende.

  Reactie door Elsemie — maandag 23 juli 2007 @ 18.25 uur

 90. Fred — maandag 23 juli 2007 @ 17.52:

  Hoe herkenbaar!

  Ik zag vannacht, mijn voorlaatste vakantiedag, een gaandeweg aangrijpender speelfilm op ARD Duitsland TV: “Julia, een vrouw in New York”. (ik vertaal maar gewoon de in het Duits vermelde titel)

  Je ziet dan een werkloze, aantrekkelijke, overgevoelige vrouw, haast krampachtig een door haar kennelijk als “juist” bevonden rol spelen van alsmaar solliciteren en de telkens negatieve reacties daarop uitlevend in een uiteindelijk volkomen destructief vluchtgedrag van drank, krampachtig contact zoekend met medemensen en zelfs sex, als een welhaast wanhopige poging om nog enige warmte te krijgen.
  Zelfs de man die -zo lijkt het, is niet helemaal duidelijk- oprecht wat voor haar lijkt te voelen, kan ze dan op het laatst niet meer spontaan accepteren, juist omdat haar wezen inmiddels “doortrokken” is van het besef dat ze inmiddels een hele “opgave” voor hem geworden is (aangrijpend, je houdt van iemand en door “eigen falen” -en juist dat HOUDEN VAN!- is hij onbereikbaar geworden… want kunt hem dat niet “aandoen”. Die man ontgaat dat blijkbaar, of… JUIST NIET?)

  Ondertussen zie je haar drukke bars bezoeken, lopen door van bedrijvigheid gonzende straten, alle haast OPDRINGERIG LEVENDIG bestaand maar onwetend van en onverschillig voor haar verschrikkelijke geestelijke nood, wat een wereld….

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 23 juli 2007 @ 18.26 uur

 91. @89 = Reactie op Jaap Veldkamp (alias j) — maandag 23 juli 2007 @ 14.53

  Reactie door Elsemie — maandag 23 juli 2007 @ 18.28 uur

 92. @Elsemie — maandag 23 juli 2007, 18.28

  Hi.

  Reactie door Wilbert — maandag 23 juli 2007 @ 18.42 uur

 93. Beste Harrieke , ik heb veel reizen gemaakt binnen Europa en vooral de laatste 10-20 jaar is de armoede , ellende alleen maar toegenomen in “rijke “landen : Je hoef je maar eens te begeven in de nacht in de Hamburgse “dure “wijken , waar legioen mensen op straat liggen slapen , wel in een vrij geode slaapzak ‘en NIET lastig gevallen door Politie die menen dat daarbij deze aanwezigheid de veiligheid in geding is : maar toch ,… Zelfs in Berlijn zijn er nog steeds rondom de begraafplaatsen ” bewoners ” ( uit de DDR-tijd ; de politiek afvallige )niemand kijk naar ze om : Bruce Springsteen heeft daar eens een nummer voor geschreven .

  Reactie door Fred — maandag 23 juli 2007 @ 18.56 uur

 94. @Wilbert — maandag 23 juli 2007 @ 18.42

  Hoi, Wat een de’pressie!

  Reactie door Elsemie — maandag 23 juli 2007 @ 19.49 uur

 95. @Elsemie — maandag 23 juli 2007, 19.49

  Sorry, het was als ontpressie bedoeld. Ik meende, dat je bij dit partijtje ineens met iemand aan de praat was geraakt, waar je vanaf wou.

  En toen wou ik je redden. (Ook een beetje, omdat ik jou zélf wel zie zitten, moet ik bekennen.)

  Reactie door Wilbert — maandag 23 juli 2007 @ 20.00 uur

 96. @ iew (6):

  “….en het steeds groter wordende probleem van viespeuken die in het bos zonodig hun sexueele lusten moeten botvieren.”

  Nou, vrijen in de natuur kan toch heel fijn zijn, iew. :) Vind ik ook niet verkeerd. Wel is het natuurlijk zo, dat anderen daarmee niet tegen hun zin geconfronteerd of lastig gevallen moeten worden. Hiermee moet dus terdege rekening worden gehouden.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 23 juli 2007 @ 20.02 uur

 97. Nogmaals sorry, Elsemie.

  Ik bedoelde ont‘pressie.

  Zo’n apostrophje toch..:)

  Reactie door Wilbert — maandag 23 juli 2007 @ 20.12 uur

 98. @ Pool (54):

  Maar je was kennelijk niet helemaal platzak, gelukkig? :)

  Reactie door Olav Meijer — maandag 23 juli 2007 @ 20.21 uur

 99. @ 95 Wilbert

  De druk is weer op peil, dankjewel!
  Ik ga even of-line, visite!

  Reactie door Elsemie — maandag 23 juli 2007 @ 20.54 uur

 100. @Elsemie — maandag 23 juli 2007, 20.54

  Veel plezier. Jij ook bedankt!

  En SP (i.p.v. CU)

  Reactie door Wilbert — maandag 23 juli 2007 @ 21.00 uur

 101. over ambitie gesproken…
  Securityvendors zwijgen over spyware van overheid.

  http://tweakers.net/nieuws/48474/Securityvendors-zwijgen-over-spyware-van-overheid.html

  hier zijn verregaande ambities waar te nemen,ook gezien defensie is dit een zorgelijke ontwikkeling vind ik.
  lees ook eens iets anders…

  Reactie door iew — maandag 23 juli 2007 @ 23.51 uur

 102. @96 Olav Meijer

  dat is eigenlijk wat ik ook bedoelde.
  maar als ik de advertenties soms zie met zeg maar “afwerkplekken” in het openbaar en de zooi die men daar achterlaat,is dat toch iets waar ik mij wel zorgen over maak.

  het is volgens mij ook niet echt een Christelijk fenomeen…
  een hele grote poster met een schaars gekleed model dat mocht of kon niet,weet u nog,nou ik heb liever dat ze dit soort uitwassen aanpakken.

  Reactie door iew — maandag 23 juli 2007 @ 23.55 uur

 103. @102
  Natuurlijk is het rotzooi is maar de vraag wie dat last van heeft, waar ik meer moeite mee heb is met injectie naalden die men op plaatsen achterlaat waar kinderen spelen.
  Of dat men op straat zit te poepen als er kinderen langs komen.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 24 juli 2007 @ 0.09 uur

 104. iew — maandag 23 juli 2007 @ 23.51:

  goedenacht,

  Is dat eigenlijk wel nieuws?:

  Jaren geleden al hoorde je van de door Amerikaanse inlichtingendiensten gebruikte z.g. “E*C*H*E*L*O*N-softwareprogramma’s om ALLE globale radio- en computercommunicatie af te luisteren/bekijken en te analyseren op daarin (uiteraard door hen gedefinieerde) sleutelwoorden- en begrippen. (daar heb je overigens dus echt zeer snelle SUPERCOMPUTERS voor nodig!)

  En, zelfs al zou antivirussoftware ALLE door de programmeurs te bedenken barrieres voor “spyware” bevatten, simpelweg omdat deze mensen gewoon integer willen zijn, dan nog is er de al langer bekende conclusie dat geen enkele bekende antivirussoftware ALLE rommel opspoort en verwijdert:
  Dat wijst er dus duidelijk op dat er kennelijk genoeg zwakke plekken te bedenken/vinden zijn waar kwaadwillenden (dus ook die inlichtinhendiensten, indien ONGELIMITEERD bezig!) misbruik van kunnen maken.

  Voorts werken zulke diensten met haast onbeperkte budgetten, geheimhouding, ONGEREMD: wat hebben die mogelijk op dat gebied al niet ontwikkeld?

  Het griezeligst van dit alles vind ik echter dat, toen dit alles bekend werd, er nauwelijks of geen vragen werden gesteld in de diverse Europese parlementen, ook niet, of niet grondig en lauwtjes, in het EU-parlement.
  Voor mij is dat het zoveelste bewijs dat we in Europa echt door Amerika bezet zijn, reden waarom ik deze constatering vaker hardnekkig zal herhalen.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 24 juli 2007 @ 0.32 uur

 105. Sowieso geeft de massale penetratie van allerlei chips in de meest uiteenlopende apparatuur mij soms een onbehaaglijk gevoel: Wie kan mij bijv. garanderen dat er -zeker in ingewikkelde en omvangrijke software- GEEN instructie(s) staan die bewerkstelligen dat na een door de fabrikant gewenste tijdsduur het apparaat “plotseling kapot” gaat?
  De levensduur van gloeilampen werd immers ook KUNSTMATIG op ruwweg 1000 uur gehouden. (maar DAT WISTEN we tenminste!)

  Of erger en bedreigender: Onze in Amerika gekochte (gevechts)vliegtuigen, BOORDEVOL met van allerlei software voorziene chips….is die software ALTIJD in ons belang?!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 24 juli 2007 @ 0.50 uur

 106. @103 De Hakker

  dat gebeurt nu ook in het bos,al dit soort uitwassen verschuift naar plekken waar men denkt dit gewoon te kunnen doen.
  prostitutie en drugs is ook voor een heel groot deel met elkaar verbonden.

  Reactie door iew — dinsdag 24 juli 2007 @ 10.13 uur

 107. @104 Harrieke

  ja daarom vind ik het ook nog steeds nieuws,nieuws dat mensen vaak niet te zien of te horen krijgen.
  ik vind dat we daarom er steeds maar weer op moeten blijven wijzen,anders blijft het een achtergrond onderwerp.

  dus ik zeg het nog maar eens: oncontroleerbare ondemocratiese stemcomputers! WEG ERMEE!

  POTLOOD!

  Reactie door iew — dinsdag 24 juli 2007 @ 10.16 uur

 108. 105 @ Harrieke.

  Je kan er gerust donder op zeggen, dat het wapentuig dat Nederland en andere landen in Amerika kopen, tijdens de productie, digitaal (of hoe dat ook heten mag) werd gesaboteerd.

  “- – - de massale penetratie van allerlei chips in de meest uiteenlopende apparatuur,”
  om die zonodig te kunnen saboteren en vernielen, is naar mijn mening geen bedenksel, maar dat is een heuse Big Brotherige werkelijkheid.

  Stel dat Amerika na oorlogen in zijn proefgebieden Irak, Afghanistan en in andere landen, het in zijn hoofd haalt, om landen in een Europa aan te vallen en te bezetten?

  Dan zouden heel veel wapens die Nederland en andere landen in Amerika hebben gekocht met een druk op de knop of een simpele code als: jfs123boem, kunnen worden uitgeschakeld!

  Het is heus niet onmogelijk, dat er een plan bestaat om de wereld te veroveren, door principieel ondeugdelijk wapentuig van allerlei soort, met ingebouwd NEE, te leveren, aan gebieden die men op het oog heeft.

  Via satelieten, kan men daarvoor meer uitschakelen, dan alleen vliegtuigen en raketten. Ook energiecentrales en computers.
  Amerika is bad big brother op het hoogste niveau.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras. — dinsdag 24 juli 2007 @ 10.35 uur

 109. 96. Olav, Ieuw en anderen.

  We wijken wel af van het ene ‘wapen’ naar het andere ‘wapen’.
  Maar als ik hier dan toch een opmerking over mag maken.
  Indien hetero’s de open lucht en het rode mierennest ambieeren en betrapt worden krijgen ze een bekeuring wegens het schenden van….. Homosexuelen krijgen de natuur bijna toegewezen. Het gelijkheidsbeginsel dat homosexuelen altijd zo hoog van de daken schreeuwen is hier m.i. ver te zoeken. Ik ben dan ook tegen deze ‘plekken’.Het werkt gelijkheid tegen. Wat is eroptegen dat ze elkaar gewoon thuis uitnodigen voor een heerlijk avondje met vervolg? Of anderszins binnen de bebouwde grenzen. Over ambities gesproken.
  Wat betreft ambities van dit kabinet m.b.t. andere wapens ligt het zo ongeveer hetzelfde, we willen niet vechten maar…..
  Op schiphol zijn ook weer illegale wapenstransporten gevonden. Bedrijven hebben ook ambities.
  Middelkoop is de zoveelste ‘schijnheilige’.
  Zijn ambitie is een license to kill zal ik maar zeggen. Het militair apparaat bedoeld ter bescherming van ‘verkeert’ momenteel in zijn tegendeel.
  Gisteren ben ik ook op dit item geweest, ik kreeg accuut maagpijn na alles gelezen te hebben en heb maar snel afgesloten.
  Als je het over drogredenen wil hebben dan moet je bij Balkenende en consorten zijn denk ik dan maar.

  Reactie door Henny — dinsdag 24 juli 2007 @ 11.14 uur

 110. @d’olle Henk, (#45)

  Dat groen op straat; dat zijn diezelfde mensen van uit het leger? Je suggereert dat ze nu opeens anders gaan gedragen dan in het leger?

  Reactie door Bas Schoutsen — dinsdag 24 juli 2007 @ 17.00 uur

 111. @50 Henk de Bruin

  onze militairen hebben zich elders ook niet helemaal kosher gedragen

  Dat is een goed punt, maar het weerlegt niet waarom zij niet omgeschoold zouden kunnen worden tot politie agent, sommigen zouden zelfs (echt) graag boswachter willen worden. (oprecht)

  Ik begrijp dat er veel huivering over die plannen zijn, maar nu komen ze wel erg overheersend aan bod. Je hebt gelijk dat we eerst moeten onderzoeken, goed voorbereiden, of het daadwerkelijk iets op kan leveren, of bij kan dragen. Ik zou zeggen (algemeen, @all), verdiep u vooral in alles waar u Jaap Veldkamp van beticht, dat geeft u een hoop mogelijkheden om dat soort gevaren, zoals despoot, dictators, ‘communist’, demagoog, te voorkomen, en te overzien. Om eerlijk te zijn vind ik vele reacties nogal globaal (op vele vlakken tegelijk), en weinig verfijnt (uitgebalanceerd). Zeg eens eerlijk, wie heeft eigenlijk zich verdiept in argumentatieleer, demagogie, en drogredenen? Zonder blikken of blozen? Wie haalt er eigenlijk de goeie dingen naar boven? Is dat niet belangrijk dan? Als er sprake is van drogreden, dan mag hij er zo vaak als hij wilt dat aangeven; dat is immers toch de basis van een discussie? Verder lees ik ook veel ‘momentum’ passages, als ik dat zo kan omschrijven; woorden die bedoeld zijn puur om hard aan te komen, om wat disruptie te veroorzaken. Probeer even te kijken of je die kunt vinden. Het filteren ging vooral over om de discussie open te houden.

  Reactie door Bas Schoutsen — dinsdag 24 juli 2007 @ 17.24 uur

 112. @79, De Hakker (MA 12:29),

  ik kan nog wel een stapje verder gaan (zoals je misschien weet?), maar nee.

  Ik denk dat Jaap dat oprecht meent.

  @68, De hakker, 9:05

  een goed punt. Je ziet eigenlijk altijd wel dat een dictator een dubbele agenda erop nahoud, eigenlijk wat anders van plan is. Dit is een belangrijk punt, en openheid kan dit soort dingen voorkomen. Hier zul je al vroeg bij moeten zijn, zo gauw je dat merkt, omdat het dan belangrijker is. Het is dan namelijk makkelijker te voorkomen, of te doorzien. Ik denk dat dit in de lijn is van Jaap Veldkamp’s prioriteiten, die mij redelijk consequent overkomt. Ook moet ik denken aan iemand waarvan we wel overtuigd zijn dat hij jofel is, evident, omdat je bij jezelf, ook als minister president, altijd even na moet gaan wat goed gegaan is vandaag, en wat minder goed gegaan is vandaag. En dat je je niet in moet laten met wat ‘duistere’ aanbiedingen, waarin je jezelf in kunt betrekken, of in mee kunt gaan (om wat voor reden dan ook, om het maar even algemeen te houden). Maar ik denk ook dat Jaap het graag wilt horen, mocht er een kritisch punt zijn in wat hij schrijft. Op die manier glij je ook niet af, door die dingen verdekt te houden. Natuurlijk hoeft hij ook niet alles te vertellen;) Alleen wat op dat moment relevant is. En ik dwaal weer af, alhoewel, dit zijn wat extra dingetjes; dat goede punt dat ik vond, wat jij aangaf Hakker, is dat het nog nodig was de voorstellen nader te specificeren, omdat je meer kunt bedenken bij een voorstel, die wellicht goed bedoeld was, maar dan alsnog negatief uitpakt. Ten overvloede. Ter aanvulling.

  Reactie door Bas Schoutsen — dinsdag 24 juli 2007 @ 17.57 uur

 113. Reactie door Harrieke — maandag 23 juli 2007 @ 15.16, @84

  Ik ben blij dit te horen Harrieke; nee durven zeggen tegen kinderen. Kinderen lopen vaak tegen dingen op die ze onjuist interpreteren, en zodoende het toch te willen hebben. Volwassenen kunnen dat inzien, en voorkomen, dat het kind in het bezit van dergelijk materiaal komt. Dat ‘andere kinderen het ook hebben’, is een drogreden, niet nader gespecificeerd (?), maarreh, kastijding? Je bedoelt toch kastijding? Dat zou ik wel als positief kunnen ervaren, maar er zit een geweldselement in.. ;)

  (Oftewel, ik neem aan dat ..

  nieuwsflash! Ik keek nog even naar je reacie; het is een nuancering op die gezegde! Oeps. (Sorry Harrieke, ik denk dat ik je nu wel goed gelezen heb!)

  Reactie door Bas Schoutsen — dinsdag 24 juli 2007 @ 18.10 uur

 114. Zie ook mijn reactie onder ‘The story of the future’, WO 20 juni, categorie Wereld, via deze link: reactie op Jaap (ZA 23 juni), waar hij aangeeft hoe je derde wereld landen sterker kan maken, en autonoom maakt, vrij van repressie. Eén aspect.

  Reactie door Bas Schoutsen — dinsdag 24 juli 2007 @ 18.33 uur

 115. @ Henny (109):

  Omdat het “off topic” is, zal ik in het kort reageren.
  Je kan de leefsituatie van hetero’s en homo’s nu eenmaal niet geheel aan elkaar gelijk stellen. Veel bezoekers van homo-ontmoetingsplaatsen willen of durven niet openlijk voor hun verlangens uit te komen, bv. wegens de gezinssituatie, een eigen huwelijk en/of gezin, enz. Dat brengt een behoefte voort aan anonieme ontmoetingsplaatsen.
  Blijft staan dat het e.e.a. zich niet al te opzichtig voor buitenstaanders behoort af te spelen.
  Overigens worden heterostellen die in de natuur vrijen ook niet zo maar op de bon geslingerd. Wel als ze het op een heel opzichtige manier doen, wat steeds meer -zelfs in groepsverband- schijnt voor te komen.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 24 juli 2007 @ 19.19 uur

 116. @110 Bas

  Ik houd niet van suggesties maar een beroepsleger is politiek makkelijker in te zetten dan dienstplichtigen, desnoods tegen eigen bevolking.

  Reactie door d'olle Henk — woensdag 25 juli 2007 @ 0.22 uur

 117. Olav bedankt voor je reactie maar ik blijf het vervelend vinden als je gaat wandelen in een openbaar bos vooral met kinderen en…. nu ja je begrijpt het. Is en was dat voor vele hetero’s niet hetzelfde. De thuiswonende starters zoeken vaak ook een plek of bevechten die maar die zoeken andere oplossingen. Ik denk juist dat acceptatie sneller komt indien ze zich gedragen als gewone mensen. Een meisje gaat toch ook niet contenue op sex alleen uit dan wordt ze al snel een slet genoemd.
  Ik denk ook niet dat het juist door die groep gekozen wordt maar er velen meer zijn die allang uit de kast zijn maar een snelle manier vinden tot behoeftebevrediging.
  Je herkent wat er ‘verblijft’ vaak op een afstand.
  Je hebt zelf voor een deel de beeldvorming in de hand denk ik.

  Reactie door Henny — woensdag 25 juli 2007 @ 9.06 uur

 118. Een huur leger is misschien de optie ? Je betaalt het kanonnne-volk naar land van herkomst ? Voor mij betreft mogen zijn het leger AFSCHAFFEN ; het dient alleen als bescherming van das Kapital , meer niet .

  Reactie door Fred — woensdag 25 juli 2007 @ 9.46 uur

 119. Henny — woensdag 25 juli 2007 @ 9.06:

  Henny, goedemiddag,

  Je hebt gelijk, het is om de verdommenis niet gemakkelijk om “vrijheid” goed te hanteren:
  Als een betrekkelijk grote minderheidsgroep met haar -terechte-! kritiek op minderwaardige bejegening VERVOLGENS dan meent te moeten bewijzen, maar vooral vaak DEMONSTREREN!, dat haar opvatting van “vrijheid” welhaast ABSOLUUT” moet worden begrepen, bezondigt zij zich dan in wezen niet aan hetzelfde waar ze zich -nogmaals, TERECHT!- tegen afzet:

  Vrijheid nemen om de eigenheid te beleven met TEGELIJKERTIJD vele andersgeaarde Nederlanders AANSTOOT geven: zo werk je juist de zo gevreesde minderwaardige bejegening in de hand, vooral van medelanders die nog niet zo “geschoold” zijn in het ruimdenkend omgaan met vaak totaal verschillende levenswijzen.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 25 juli 2007 @ 17.12 uur

 120. Harrieke — woensdag 25 juli 2007 @17.12, aanvulling:

  …En terwijl ik dit schreef, realiseerde ik me dat dat OMGEKEERD ook zo kan zijn en dat -een open deur intrappend!!- “vrijheid” uitsluitend kan bestaan in RELATIE met medemensen en met BEGRIP voor de mogelijke irritaties die vrijheidsbeleving bij die medemensen kan veroorzaken.

  Eigenlijk het aloude normen- en waardenverhaal, maar dan eens ECHT in de praktijk gebracht…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 25 juli 2007 @ 17.24 uur

 121. …en het “gekke” is dat je dan, deze “vrijheid in gebondenheid” genietend, veel meer ontspannen over allerlei -NU vaak agressie oproepende!- zaken en problemen kunt praten omdat je onbevangenheid dan veel meer ontzien is of wordt.

  Het verkeerd en dom opvatten van wat “vrijheid” ten diepste eigenlijk betekent, veroorzaakt nu juist onvrijheid en onderdrukking, ja vaak TIRANNIE!!
  Want, de onvermijdelijk door volkomen onbelemmerde vrijheidsbeleving opgeroepen onlustgevoelens en agressie, zoeken zich een uitweg en worden dan niet zelden door gehaaide “rattenvangers” “begrepen”(!!) en aangewend om de bevolking als geheel nog verder te onderdrukken…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 25 juli 2007 @ 17.34 uur

 122. @117
  Als je weet dat daar zo plek is moet je er niet gaan wandelen.
  En vooral niet met kinderen,vrij dom.
  Ik loop heel veel in de bossen maar zie nooit die plekken.
  Verder is je aanzet in 109 de grondbeginsel van Homo rammers.
  Je gaat toch ook niet met je kinderen op de Wallen lopen.

  Reactie door De Hakker — woensdag 25 juli 2007 @ 18.22 uur

 123. @122 De Hakker

  tuurlijk… de wallen vergelijken met een bos.

  waarschijnlijk ziet u die plekken niet omdat u meestal oogkleppen op heeft?

  in uw bos ligt zeker ook geen rotzooi en afval?

  wat u niet ziet bestaat niet?

  Reactie door iew — woensdag 25 juli 2007 @ 22.56 uur

 124. @123
  Je heb weer niet goed gelezen IEW ik heb het niet over rotzooi en afval.
  Helaas wordt dat door andere vies peuken wel in het bos gestort.
  Iew en dan heb je nog een keer niet goed gelezen ik ga niet bij die plekken wandelen en al zo niet met kinderen.
  Maar misschien zin in een spelletje ik zie wat jij niet zie.
  Bij ons is wel een speelveldje voor kinderen daar kunnen ze niet spelen lig vol honden stront maar dat zie jij niet natuurlijk.

  Reactie door De Hakker — donderdag 26 juli 2007 @ 0.08 uur

 125. @ De Hakker

  of is het nu eigenlijk stakker?

  uw woordspelletjes worden eentonig,ik heb prima gelezen “Ik loop heel veel in de bossen maar zie nooit die plekken.” is letterlijk wat er staat.

  helpt u,of zoekt u slachtoffers?
  volgens mij het laatste.

  en kom nu alsublieft niet met “”jij begint” dat is zo kleuterachtig.

  u probeert met uw bijdrages TE vaak een reactie uit te lokken voor uw zo geliefde woordspelletjes,zonder ook maar serieus op argumenten in te gaan.
  sterker nog u negeert bijna alles wat niet in uw straatje past.

  en nee ik kan vanaf hier uw speelveldje inderdaad niet zien.

  ik doe in ieder geval nog mijn best om te lezen,u leest helemaal niets.
  wellicht dat u daarom vaak nergens iets mee kan.

  waarschijnlijk ben ik wel helemaal niet zo slim zoals u zichzelf vind.

  nog een spelletje?!

  Reactie door iew — donderdag 26 juli 2007 @ 0.54 uur

 126. @125
  Nooit dat spelletje gedaan IEW ik zie wat jij niet zie.
  Jij,kleuterachtig is dat zo ik zie het niet.
  Leuk dat je even meedeed,inderdaad dat veldje kun je niet zien.
  Moet je doen met je kleinkinderen is best leuk.
  Jammer,dat je steeds nog op de persoon speelt
  stakker enz. zwakte IEW heel dom.
  Je ziet gedrag veel bij kleine kinderen de naam verandere en daar mee pesten of schelden.
  We hadden vroeger een meester de heette Rond die noemde we altijd stront maar ja toen was ik nog klein.
  Ik zie ook de noodzaak daar niet van in maar ik wil best ook een keer op die toer maar niet huilen dan IEW.

  Reactie door De Hakker — donderdag 26 juli 2007 @ 10.43 uur

 127. @126 De Hakker

  in ieder geval weer bedankt voor de “bevestiging” u laat de argumenten weer netjes voor wat ze zijn.

  ik ben ook nog maar een klein kind,ik wil namelijk niet zo groot worden op de manier die u voorstaat.

  en huilen is best gezond,kan ook erg bevrijdend werken,maar waarom zou ik?
  het is immers toch maar een spelletje?

  het is pas persoonlijk als u zich het ook persoonlijk aantrekt,maar evident daaraan is dat er dan toch een kern van waarheid in moet zitten.

  u bent zelf bijna altijd op die toer alleen verpakt u het in cryptische omschrijvinkjes.
  waarna u het vlug weer kan ontkennen als u merkt dat u het mis heeft.
  alleen wilt u dat nooit toegeven.
  geeft niet,ik ben gek op spelletjes.
  zo is het ook bedoelt,zie het maar als een sinterklaas gedichtje dat bij de surprise zit. ;)

  nu even serieus,
  wij hebben hier voor de deur ook zo’n mooi veldje waar de kinderen graag spelen.
  er staat ook een mooi bord in dat veldje ‘rond bord,rode rand eromheen en een hond in het midden met daar weer een rode streep doorheen” verboden dus.

  maar na diverse klachten op het gemeentehuis van diverse mensen “waaronder ikzelf” kregen wij het volgende te horen:

  honden mogen er gewoon uitgelaten worden,het bord is niet meer geldig en werden wij verwezen naar het gewijzigde bestemmingsplan.
  waarom staat dat bord er dan nog?! vroegen mensen verontwaardigd, de gemeente vergeet ze weg te halen was het antwoord.

  dit is nu al een paar jaar zo en het bord staat er nog steeds,het is geen speeltuintje maar een trapveldje/grasveldje.

  wij kregen 2 jaar geleden ook een mooie brief van de gemeente hier in de buurt,waarin stond dat het speeltuintje zou worden weggehaald [dit is aan de achterkant van ons huis] omdat er te vaak de boel werd gesloopt door hangjongeren en de gemeente de kosten voor reparatie en/of vervanging niet meer wilde betalen.

  de reden was [in die brief] dat er met de buurt was afgesproken dat wij hier zelf ook toezicht op zouden houden,maar ondanks dat wij dat deden en zelfs regelmatig de politie hebben gebeld om die hangjongeren te laten weggaan en te laten stoppen met slopen is het speeltuintje toch echt weg.

  de politie komt niet eens,”het heeft geen zin zeggen zij”
  het politiebureautje in ons dorp is wegbezuinigd en nu moet men ongeveer 20 minuten rijden om hier te komen,en dan zijn ze vaak al weer weg meneer,we kunnen niet heen en weer blijven rijden zegt de politie…

  als mensen deze jongeren er zelf op aan spraken dan werd men bedreigd met geweld,één van de buurtbewoners [een mevrouw] is daarop nog eens zo boos geworden dat zij hen met een schep te lijf is gegaan,mag u raden wie er opgehaald werd 20 minuten later door de politie,onder applaus en gelach van de hangjongeren.

  en ik me maar druk maken tegenover die mensen die hier hun hond uit laten totdat ik op het gemeente huis kwam met buurtbewoners,stonden wij daar even voor aap…[zo voelde het althans wel]

  weet u wel zeker dat men de honden daar bij u nu wel of niet mag uitlaten?
  en misschien ben ik wel gewoon zwak en dom,maar daarom niet minder mens.

  Reactie door iew — donderdag 26 juli 2007 @ 12.11 uur

 128. @127
  Ten eerste ga ik niet oordelen of jij zwak of dom bent.
  Dat is een droevig verhaal bij jou in de buurt met veel falende ouders.
  De vraag stelling van jou is weet u zeker dat de honden daar niet uit gelaten mogen worden,
  Dit is een vraag met een oordeel er in,van ben je niet evt zo stom om een onjuiste bewering te doen.
  Mijn antwoord zou kunnen zijn ben jij dan zo stom om niet te weten dat je op een kinderspeeel veldje je hond niet mag laten poepen.
  Maar dat doe ik niet,dus inderdaad IEW dat is verboden je mag bij ons alleen de honden op een hondenuitlaatplaats laten poepen of plassen want dat is ook vies natuurlijk.
  Politie werkt hier met hangjongeren perfect drukken dit direct de kop in,dikke pluim hier voor deze.

  Reactie door De Hakker — donderdag 26 juli 2007 @ 17.29 uur

 129. @128 De Hakker

  “zwakte IEW heel dom.”
  u maakt mij hier letterlijk voor dom uit.
  nogmaals geeft niet.

  wat ik dus al dacht u weet [of leest] niet eens wat u zelf zegt.

  ik ben blij voor u dat er in uw woonplaats nog politie is.

  “je mag bij ons alleen de honden op een hondenuitlaatplaats laten poepen of plassen want dat is ook vies natuurlijk.”

  ja poep en plas is vies.
  lees dat stukje nog maar eens goed over en zie wat u nu zegt…

  echt om te brullen!

  Reactie door iew — donderdag 26 juli 2007 @ 19.00 uur

 130. @129
  Nou ben blij dat je kan lachen IEW.
  Als ik allemaal op deze site lees wat er mis gaat of is gegaan met jou dan heb je heel wat mee gemaakt.
  Men zeg wel eens voor het ongeluk geboren.
  Men heeft nog al veel de mode om de hond overal te laten piesen want dat is niet zo vies denkt de honden bezitter.
  Veel plaatsen ,wielen van de auto,tegen alle paaltjes natuurlijk ,tegen elke struik en bomen,tegen de muur van je woning ,en natuurlijk op speelveldjes enz.
  De meeste honden bezitters vinden het plassen van de hond niet zo vies dus daar hebben ze alzo geen enkele wroeging over.
  Zelfs jij dat blijkt uit je reactie vind dat niet vies.
  Als het maar niet bij hun zelf op de stoep is.
  Ja,in onze woonplaats is nog politie en hele goede zelfs IEW.
  Zoals ik heel erg ben te spreken over de politie in Nederland.

  Reactie door De Hakker — donderdag 26 juli 2007 @ 21.44 uur

 131. @130
  O ja ,IEW een domme opmerking of even een teken van zwakte geeft nog niet aan dat je in je algemeenheid dom of zwak bent.
  Want wie ie er dan niet dom of zwak in dit land.
  Eigenlijk daar ben ik wel met je eens had daar moeten staan kinderachtig.
  Dus dat was weer een beetje dom van mij.

  Reactie door De Hakker — donderdag 26 juli 2007 @ 21.51 uur

 132. Hier zie je een filmpje van een lied tegen oorlog:
  http://video.yahoo.com/video/play?vid=77934&fr=yfp-t-501

  Reactie door Jaap Veldkamp — donderdag 26 juli 2007 @ 22.11 uur

 133. @130 De Hakker

  “Zoals ik heel erg ben te spreken over de politie in Nederland.”

  hoe kan het dan dat uw asociale buurman nog steeds ongestraft zijn hond in uw heg laat plassen?

  en het speelveldje bij u nog steeds word ondergepoept?

  het rare is dat mensen die nooit één tegenslag hebben gekent,vaak zelfmoord plegen als dit wel een keer gebeurt.
  mijn tegenslagen hebben mij alleen maar gesterkt.

  en met mijn levenservaring help ik nu mensen.

  er zijn ook genoeg mensen die slachtoffertje blijven spelen,dat zou u zelfs heel goed moeten weten,lijkt mij.

  Reactie door iew — vrijdag 27 juli 2007 @ 0.22 uur

 134. @133
  het rare is dat mensen die nooit één tegenslag hebben gekent,vaak zelfmoord plegen als dit wel een keer gebeurt.

  Waar haal je die wijsheid nu vandaan.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 27 juli 2007 @ 8.20 uur

 135. De Hakker

  Daar gaan we weer. Wat is dat voor een grove belediging. In feite zeg je dat ik tegen homo’s ben en zegt ook nog dat ik aanzet geef tot.Je bent wel heel erg kort door de bocht. Laat ik dan zeggen dat ik absoluut niet tegen homo’s ben danwel homosexualiteit. Mijn eigen neef is homo en is altijd en overal aanwezig met vriend op partijen en dansen ook heel gewoon lekker samen. Mijn moeder toen al een oud omaatje is de eerste persoon waaraan hij het medegedeeld heeft en alhoewel zeer katholiek en strak opgevoed heeft zij als eerste hem gewoon geaccepteerd zoals hij was en dat is in heel de familie zo. Naast mij wonen twee lesbiennes waar ik gewoon contact mee heb. Dus Hakker is de bijl wat teveel doorgeschoten naar achteren toen je wilde uithalen en heeft ze je eigen brein doorklieft. Nee Hakker ik ga niet met kinderen naar de wallen die staan nl., omschreven zoals ze omschreven moeten worden dat is een geheel ander verhaal. Maar ja jijzelf weet precies wat ik bedoel door je eigen vergelijking bevestig je mij alleen maar. En Ieuw jongen laat het voor wat het is, het is verspilde moeite.

  Reactie door Henny — vrijdag 27 juli 2007 @ 9.08 uur

 136. @134 De Hakker

  levenservaring,veel meegemaakt van dichtbij,noem het maar werkelijkheid.

  en hier een klein tipje van de papieren sluier:
  http://aps.vlaanderen.be/statistiek/nieuws/gezondheid/2003-08_zelfmoordcijfers.htm
  cijfertjes daar bent u toch zo gek op,en nu gewoon lezen wat er staat en niet weer zelf er iets anders van “maken”

  @135 Henny

  ik weet dat eigenlijk wel,maar straks wil niemand z’n spelletje meer meespelen,en ik sluit niet graag iemand buiten.
  heel soms zegt hij wel eens iets waar ik wel iets mee kan [denk ik dan] maar dat hakt hij vaak direct daarna weer om. [erg jammer]
  vaak heb ik het idee daardoor dat hij hier is om slachtoffers te zoeken ipv te helpen.

  gelukkig kan ik om veel dingen nog lachen ;)

  Reactie door iew — vrijdag 27 juli 2007 @ 10.50 uur

 137. @136
  Het jouw werkelijkheid gelukkig heb jij nu de zelfmoord problematiek ontrafeld, knap van je.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 27 juli 2007 @ 14.06 uur

 138. Ieuw we begrijpen elkaar ik blijf ook reageren op inhoud maar je behoeft jezelf niet te verdedigen daar is geen noodzaak toe begrijp je.

  137. Hakker.

  Met jou in de buurt behoeft m.i. niemand meer zelf de bijl ter hand te nemen, jijzelf ook niet. Sommigen draaien zichzelf wel de nek om zal ik maar zeggen. Ik weet niet waar jij ‘slachtoffer’ van bent geworden maar dat het zeer ernstig is daar twijfel ik geen moment aan.

  Reactie door Henny — vrijdag 27 juli 2007 @ 15.58 uur

 139. De hakker, de mens moet kortom dus leren om te gaan met situaties door dit mee te maken want hierdoor maak je verbindingen in je hersenen waar je op terug kunt vallen als er weer iets gebeurd.

  Reactie door cynthia — maandag 30 juli 2007 @ 9.04 uur