Het spel en de regels

Dit weblog – dat inmiddels drie en half jaar bestaat – wordt dagelijks door meer dan twaalfduizend geïnteresseerden van binnen en buiten de SP bezocht. Meer dan de helft van de bezoekers komt slechts af en toe eens kijken en misschien meepraten. De overigen komen hier vaker langs en kennen de mores inmiddels. Ten behoeve van de nieuwkomers, en misschien ook van anderen die niet weten hoe dit weblog werkt, wil ik graag even wijzen op de spelregels die we hier sinds jaar en dag hanteren. Je kunt ze vinden onderaan in de linkerkolom.

De belangrijkste regels zijn: iedereen mag reageren, SP-lid of niet. Je kunt zelfs anoniem of onder een gefingeerde naam je mening geven. Al is het natuurlijk wel zo chic om je echte naam te gebruiken. Ik doe dat immers ook. Je hoeft je niet vooraf in te schrijven. Je reactie moet alleen wel ‘on topic’ zijn en binnen de grenzen van het betamelijke blijven.

Dagelijks worden er op die manier honderden reacties geplaatst. Dat is uniek. Bij vrijwel geen partij of landelijk politicus – buiten de SP – bestaat de mogelijkheid om direct te reageren op een bekend en goed bezocht weblog. Hier wel. Alleen, iedereen, die ooit een open weblog is begonnen, leert reeds op dag één dat je niet zonder afspraken en regels kunt. Vandaar dat ik daar even aandacht voor vraag.

Hierbij een link naar de spelregels
En, helaas, ze staan niet ter discussie;
al het andere – gisteren, vandaag èn morgen – wél.

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

woensdag 01 augustus 2007 :: 17.59 uur

Reacties uitgeschakeld