De scholen zijn weer begonnen

VVN

In het zuiden is de zomervakantie nu dan echt voorbij. De kinderen gaan sinds gisteren weer naar school. Sommige ouders komen tot de vervelende ontdekking dat de inmiddels verplichte buitenschoolse kinderopvang nog lang niet overal is geregeld.

Dit is geen verrassing. Al eerder was bekend dat scholen en opvangverblijven de deadline van 1 augustus 2007 niet gingen halen. Afgelopen april vroeg de SP daarom om uitstel van deze maatregel.

Zie ook het SP-nieuwsbericht ‘Voorspelde problemen in kinderopvang worden werkelijkheid’.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 14 augustus 2007 :: 8.32 uur

67 Comments

67 reacties

 1. Voorschoolse opvang – Tussenschoolse opvang – Naschoolse opvang……Overal worden de scholen voor het karretje gespannen. De werkdruk in het onderwijs is al zo groot en het salaris in verhouding zo slecht.

  Soms vraag ik me wel eens af waarom mensen kinderen nemen. “Leuk dat ik je weer eens zie” wordt straks de reactie van het kind tegen z’n ouders als die het op komen halen na 18.00 uur? Je kunt je kind bijna net zo goed naar een internaat doe dan hoef je er ook ‘s nachts zelf niet meer naar om te kijken. Of zoals ik een aantal jaren terug een ouder trof die het maar wat jammer vond dat de scholen in de vakanties dicht waren.

  Ik ben toch erg blij dat mijn moeder er vroeger na schooltijd gewoon altijd was en dat je als kind lekker vrij kon spelen zo jezelf wou zonder “georganisserd” te moeten spelen.

  De tijd die kinderen straks ‘s avonds thuis zijn wordt nu al aangeduid met “Qualitytime”. Ingeroosterd verplicht volgens de planning samen tv kijken, een boekje lezen of de dag evalueren. Als het kind daar op dat moment geen behoefte aan heeft wordt het weer afgekocht met de nieuwste DVD, de nieuwste Playstation en andere verwennerij.

  Voor één-oudergezinnen vind ik het wel een aanvulling. Die ouders zitten soms al moeilijk genoeg. De anderen zouden zich eens moeten afvragen waarom ze kinderen hebben.

  Reactie door Gerrit — dinsdag 14 augustus 2007 @ 9.11 uur

 2. Het was te verwachten. Daarom vind ik ook dat ouders een eigen verantwoordelijkheid hebben. Iedereen had dit aan kunnen zien komen. Wij hebben voor zekerheid gekozen en kinderopvang via particulier buro geregeld. Dan ben je zeker en kwaliteit is verzekerd. Lijkt me voor andere verantwoordelijke ouders ook een aanrader.

  Reactie door hemelaar — dinsdag 14 augustus 2007 @ 9.17 uur

 3. eerst waren het sleutel kinderen,vaak van die zwervertjes,met een sleutel om de nek.
  nu wordt er een wet ingevoerd die niet is dicht getimmerd.
  een fata morgana beleid,het kan niet anders
  er moeten een heleboel wezenloze ja knikkers
  in de kamer zitten.

  Reactie door hw.rademaker — dinsdag 14 augustus 2007 @ 9.26 uur

 4. Ja, dat heb je als dankzij kabinetsbeleid een beetje normaal leven zoveel onkosten met zich meebrengt dat je als ouders beiden het schompes moet werken om rond te komen. Geen wonder dat er zoveel scheidingen zijn, en of dat niet genoeg is moeten bijstandsmoeders ook nog verplicht 40 uur op Work First voor een hongerloon. Leuk voor de kinderen!

  Reactie door Haq — dinsdag 14 augustus 2007 @ 9.59 uur

 5. De geldzucht van ouders en het gemakzucht van deze moet doorgaan en natuurlijk de Economie moet blijven draaien.
  Dit is enorm belangrijk en kan niet stoppen.
  Waarom zetten we niet tering naar de nering en staan toe dat we ze met een stuk touw aan de lantaarnpaal mogen vast binden.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 14 augustus 2007 @ 10.00 uur

 6. Veel mensen houden er ook nog na school een strak schema op na.
  Maandag zwemmen, dinsdag paardrijden, woensdag gymen, donderdag ballet en vrijdag weer zwemmen. In de weekenden zijn zaterdag de trainingen en zondag de wedstrijden.

  Als kinderen bij elkaar willen spelen dan worden de agenda’s getrokken.

  Reactie door Alexander — dinsdag 14 augustus 2007 @ 10.29 uur

 7. Het leven is inderdaad duurder geworden, maar daar werken we allemaal aan mee. vroeger ging je 1 keer toen je klein was naar de efteling. nu zijn kinderen die nog 6 moeten worden al 5 keer geweest. ze zijn met niks meer blij te maken. Ik ben blij dat ik het met wat minder heb gedaan maar wel met een moeder die thuis was voor ons als wij uit school kwamen met een potje thee en luisterde naar onze verhalen. dat bijstandsmoeders 40 uur moeten gaan werken vind ik onzin daar moet een regeling voor worden getroffen. of anders alleen tijdens de schooluren werken.

  Reactie door Mirjam — dinsdag 14 augustus 2007 @ 10.34 uur

 8. en helpt het al?! “constructief oppositie voeren ?!”
  ik heb het al eerder aangegeven in een ander topic,JPB luisterd naar niemand en heeft maling aan alles en iedereen.

  “Afgelopen april vroeg de SP daarom om uitstel van deze maatregel.”

  al ons prive word geprivatiseerd.

  “Wij hebben voor zekerheid gekozen en kinderopvang via particulier buro geregeld.”
  zegt hemelaar al in bijdrage @2

  het is maar waar je voor kiest,zeg ik dan maar.
  daarom ben ik het voor een groot deel wel eens met Gerrit in bijdrage @1,die zei:
  Soms vraag ik me wel eens af waarom mensen kinderen nemen. “Leuk dat ik je weer eens zie” wordt straks de reactie van het kind tegen z’n ouders als die het op komen halen na 18.00 uur?

  lange leve de VOC slavenmarkt[werking]!

  Reactie door iew — dinsdag 14 augustus 2007 @ 10.34 uur

 9. Het leven is gewoon te duur om in je eentje een gezin te onderhouden. Niet iedereen kiest ervoor te gaan werken voor LCD-TV of extra vakantie, vaak moet men gewoon.
  Wanneer de vaste lasten in Nederland weer op een normaal niveau komen (we dus niet langer hoeven te betalen voor concurrentie, reclame, teveel aan managers, superbonussen voor de directies, etc.) kan er gewoon 1 van de ouders thuisblijven.
  Daar staat tegenover dat door de schaalvergroting er niet in iedere wijk een school staat, dus kinderen zijn langer onderweg. Daarbij hebben ze het lunchuur van anderhalf naar 1 uur verkort en dus MOET zo’n kind wel overblijven in plaats van lekker thuis even uit te blazen.

  Reactie door Irma — dinsdag 14 augustus 2007 @ 10.37 uur

 10. Waarvoor bekruipt mij steeds meer het gevoel kinderen zijn hinderen.
  Waarvoor wordt een ouder niet beloond als deze zelf hun kind opvoedt.

  Er wordt nu al te makkelijk naar de ouders gewezen over de opvoeding, terwijl als we zo door gaan, op termijn een situatie krijgen dat ouders de school aansprakelijk gaan stellen over het wangedrag van hun kroost.

  Dacht dat de overheid minder wilde betuttelen.
  Nou dit is het beste voorbeeld van hoe betuttel ik de maatschappij.
  Niks geen eigen verantwoordelijkheid meer

  Reactie door Sinne Tolsma — dinsdag 14 augustus 2007 @ 10.56 uur

 11. NB
  Kan er geen verplichte opvang komen voor niet functionerende bewindslieden????

  Oh nee die zijn er al, ze noemen het psychiatrische inrichtingen, alleen sommige vergeten ze er in op te sluiten!

  Reactie door Sinne Tolsma — dinsdag 14 augustus 2007 @ 11.01 uur

 12. Iew@Je stelt: het is maar waarvoor je kiest. als ouders kies je voor het welzijn van de kinderen. Naast de momenten dat wij er ‘s middags zelf zijn, zijn er dagen dat ze nu professioneel en goed opgevangen worden. Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan, toch zo’n 1200 euro. Dan kies je er dus voor om eenderde van één van de twee inkomens in te leveren. Dat is de tol van de privatisering, maar daar krijg je natuurlijk wel iets voor terug.

  Reactie door hemelaar — dinsdag 14 augustus 2007 @ 11.27 uur

 13. Je zal het zien. Er blijven grote problemen ontstaan op dit gebied, maar het kabinet komt vast met een oplossing. Gewoon een boete aan de scholen die het niet goed geregeld hebben. En dan leunen ze weer achterover gevolg slechte opvang en scholen in de problemen.

  Reactie door Harry Sangers — dinsdag 14 augustus 2007 @ 11.33 uur

 14. komen de kinderen ook nog thuis dan?
  Nu nog opvang zoeken voor de ouders.

  Reactie door mcniel — dinsdag 14 augustus 2007 @ 12.08 uur

 15. En wat is er mis met buiten schooltijd gewoon voor je kroost zorgen? Je kiest toch zeker voor kinderen; heb er dan ook iets voor over!

  Reactie door Chantal P — dinsdag 14 augustus 2007 @ 12.15 uur

 16. Ik vind dit een werkelijk probleem, goed ik ben al jaren uit de kinderen, maar kinderen zijn de toekomst. En daar moet je verstandig indien aanwezig mee omgaan.
  Onze maatschappij is al zodanig ingericht dat beide ouders werken, goed daar heeft men voor gekozen verplicht of niet verplicht.
  Om de gevolgen hiervan op het bord van de scholen te leggen gaat mijn te ver.
  Het is de verantwoordelijkheid van de gemeenschap, dus de Gemeente dienen met oplossingen te komen.
  Dus Gemeenten schouders eronder en geeft de aannemer de opdracht een gemeenschapshuis te bouwen waar professionele krachten het varkentje gaan wassen (figuurlijk).
  Deze Gemeenschapshuizen (Dorpshuizen) moeten wel los zijn van een iedere geloofsrichting anders komt daar ook weer ruzie over.
  Letwel, kinderen beschikken over een natuurlijke gave, zij voeden elkaar op, zoals meiden vroeger met hun poppen speelden.
  En s’avonds kunnen er gezellige bijeenkomsten gehouden worden, dat is hard nodig want Nederland wordt steeds meer een saggerijnig land, kijk maar naar de foto’s op hun paspoorten.

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 14 augustus 2007 @ 12.19 uur

 17. De scholen gaan gewoon te vroeg uit.De school van onze dochters gaat om 15.15 uit.
  Dit mag van mij best 16.30 worden.
  De invulling van de extra lesuren kan men besteden aan lichamelijke opvoeding,sport en spel.Ook kan men groep 8 in deze tijd wegwijs maken,t.a.v het middelbaar en hoger onderwijs.
  Wat er nu gebeurt op een BSO , de kids hangen voor de buis,spelen een computerspelletje, of ze spelen buiten.
  Als je als samenleving je dure geld investeert,mag het ook wel enig nut hebben.

  Reactie door tom — dinsdag 14 augustus 2007 @ 12.31 uur

 18. a Tom, daar ben ik het ook mee eens. Wij zijn er ook niet beroerder van geworden.Waren nooit voor kwart over 4 of half vijf thuis,kregen daar het kopje thee met vreselijke mariakaakjes,mochten nog een uurtje buiten spelen en dan was het gezellig brood eten met de hele familie om een uur of 6.Wie dan nog huiswerk moest maken had daar alle tijd voor, want behalve in de zomervakanties, mochten we op dat uur de deur niet meer uit.
  En die extra schooluren werden inderdaad gevuld met muzieklessen, handenarbeid,tekenen,soms met zijn allen naar en concert of andere kunstuiting,speciaal voor de jeugd middagvoorstellingen in de schouwburg. het waren de armoedige jaren vijftig maar er was WELZIJN. eN VOOR NU: DIERBARE HERINNERINGEN: aan aardbeientijd,kersentijd,hinkeltijd,knikkertijd, steltlopen,jaarlijkse kermis met steile wand b.v. Bloedstollend. Wij hadden een spannende jeugd. En alles was veilig. En we konden korrekt schrijven en goed rekenen toen we van de lagere school kwamen. Kom daar nu eens om.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 14 augustus 2007 @ 13.13 uur

 19. ‘Kabinet ontwijkt problemen naschoolse opvang’

  De SP heeft opnieuw Kamervragen ingediend bij staatssecretaris Dijksma van Onderwijs over de naschoolse opvang, nu blijkt dat er in de eerste schoolweek al grote tekorten zijn en de kwaliteit onder druk staat.

  ‘De overheid moet haar verantwoordelijkheid nemen en niet de problemen over de schutting gooien’, stelt Gesthuizen. Volgens de socialist stemde de SP vorig jaar tegen het plan van een Kamermeerderheid om scholen vanaf augustus 2007 zelf de naschoolse opvang van kinderen te regelen. ‘De problemen waar we toen voor waarschuwden, zijn nu werkelijkheid. Scholen krijgen het gewoon niet rond. Er worden een soort kindercontainers geplaatst waarin de opvang moet plaatsvinden, maar zelfs dat is niet voldoende om te voorkomen dat er een tekort aan plaatsen is.’ Gesthuizen verwijt de scholen niets. ‘Zij doen hun best, maar ze missen de tijd en ervaring om dit goed te regelen. Het is juist een taak van de overheid om goede en betaalbare kinderopvang aan te bieden, scholen zijn niet opgericht om kinderen bezig te houden terwijl de ouders werken.’

  Reactie door Pool — dinsdag 14 augustus 2007 @ 13.47 uur

 20. @ 12 hemelaar

  Jij schrijft,….

  …Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan, toch zo’n 1200 euro. Dan kies je er dus voor om eenderde van één van de twee inkomens in te leveren. Dat is de tol van de privatisering, maar daar krijg je natuurlijk wel iets voor terug…

  Zeker krijg je daar iets voor terug, wwarschijnlijk een kind dat nooit ouderliefde heeft gekend en op in de puberteit met jeugdzorg in aanraking komt daarn op de drugstour en als volwassene in het criminelecircuit tercht komt…..

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

  Reactie door Pool — dinsdag 14 augustus 2007 @ 14.22 uur

 21. Hemelaar 11.27
  citaat:
  Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan, toch zo’n 1200 euro. Dan kies je er dus voor om eenderde van één van de twee inkomens in te leveren.
  einde citaat

  samen dus goed voor 7200 euro in de maand
  Tja als iedereen in die luxe positie zou verkeren.
  Voor velen is die private kinder(“nanny”) opvang niet te bekostigen.

  Reactie door Sinne Tolsma — dinsdag 14 augustus 2007 @ 14.26 uur

 22. Goeden middag vrienden SP.

  Veel beloven en weinig geven doet de mens in vreugde leven, de spreuk van het regeringsteam.
  Hier pakt het anders uit, men komt regelmatig tot de conclusie “Zo werkt het niet”.
  Dan maar weer repareren op klungelige wijze, zoals men nu de Vutters naar school wil lokken, want er zijn ook nog eens te weinig leerkrachten.
  Wat hebben al die vorige regeringen al niet op hun geweten, en weet Pieter Jan het zich nog te herinneren?
  Nee, die wast zijn handen in onschuld, weet nergens van en komt met loze smoesjes aanzetten.
  Dat wisten de kiezers wel, en hebben dat bij de laatste verkiezing laten merken, maar hij gaat onverdroten verder op zijn eigen klungelige manier.
  Komt dat ooit goed?
  Laten we het hopen, en stel de juiste maatregelen voor.

  Een afwachtende ….

  Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 14 augustus 2007 @ 14.36 uur

 23. Mijn zoon was vorig jaar klaar met de lagere school, ik was vanaf groep 4 huisman, mijn vrouw kostwinner. Ik dacht dat zoiets maatschappelijk werd gewaardeerd. Mooi mis! Ladingen commentaar en kreeg ik te verstouwen op die oergezellige Hollandse verjaardags`feesten’, zodanig dat ik er maar niet meer heenging. Twee dagdelen per week bracht ik hem naar de kinderopvang voor zijn sociale activiteiten, en dat was dan ook weer niet goed voor sommigen want dat doe je namelijk alleen als je wèrkt en dus hield ik voor mijn kind een plaats een plaats bezet als luxe! Ja, ik ken ze, de kinderen die nu onhandelbare pubers zijn geworden omdat pa en ma Koophuis zonodig vier keer per jaar met ze op vacantie moesten in de nieuwe Audi. Ik heb niks gemist, mijn zoon heeft tenminste geleerd zelfwerkzaam te zijn en zelf te denken.

  Reactie door Haq — dinsdag 14 augustus 2007 @ 15.18 uur

 24. @ 23 Haq

  Precies je slaat de spijker op z’n kop,…. zodra je maar iets afwijkt van de bestaande regeltjes wordt je betiteld als paria…..
  Haq wees blij dat jij er was voor je zoon, die weet in ieder geval wat ouderliefde is en hoe hij dit later op z’n eigen kinderen moet overdragen.
  Inderdaad van de kinderen waarvan de ouders z.g. samen een baan moeten hebben daarvan lopen de meeste kinderen nu al bij jeugdzorg of zijn onder behandeling bij een zieltjesknijper.

  Reactie door Pool — dinsdag 14 augustus 2007 @ 16.28 uur

 25. hemelaar — dinsdag 14 augustus 2007 @ 9.17:

  Waarom kom jij eigenlijk hier op dit SP-log met je reacties:

  Ik lees -lichtelijk geirriteerd- slechts zelfvoldane tevredenheid en totaal geen inzicht in of bekommernis met de mensen die (buiten hun schuld, al zou dat er eigenlijk niet toe moeten doen) hun zaakjes wat minder “perfect” voor elkaar hebben, maar wel gedwongen worden om de door de regering gecreeerde chaos zelf op te ruimen.

  O ja, nog even dit: 1200 Euro voor kinderopvang??!, de waanzin ten top gedreven en bezopen!!
  Dit vermelden is welhaast wreed t.o.v. heel veel mensen die van beduidend minder per maand moeten leven en daarvan ALLES moeten betalen…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 14 augustus 2007 @ 16.51 uur

 26. @1 HARTgróndig met Gerrit’s ‘reaktie’eens!
  Ook weer leuke opmerkingen van d’Olle Henk,
  Pool en Ouwe Dirk is z’n logé’s weer kwijt en
  enorm op dreef, goeie bijdragen Dirk en ook
  Haq ‘wás’ er toen hij er zijn moest, en die
  2 dagdelen, (2 ochtenden peuterspeelzaal?)
  wegbrengen, als zo’n hummel tegen het 4e jaar
  aan gaat lopen? Heilzaam, en de meeste peu-
  ters vinden dat dan ook prachtig! De verzor-
  ger heeft even extra tijd voor wat nevenakti-
  viteiten en Haq zal net als Pool e.a. goed
  weten dat de ‘taken’ wel even meer zijn dan
  men zoal veronderstelt!
  Net als Haq heb ik zelf dus ook niks gemist,
  en er ook niet van willen missen en ben ze
  dus blijven aanvoelen, ook op oudere leeftijd
  waarop je vermoedt dat ze niet meer ‘bereik-
  baar’ zouden zijn. Een radar leert je dus al-
  tijd op het juiste moment even ‘contact’ op
  te nemen! Nooit spijt van m’n doelbewuste
  keuzes gehad en ook niet het erin investeren
  ten koste van extra vakanties of ‘het nieuw-
  ste van het nieuwste’ van wát dan ook menen
  te moeten hébben!
  Extra vakanties voor gezinnen die ‘beroerd’
  wonen of veel ‘zorgkinderen’ hebben en er ge-
  woon even tussenuit moéten: van harte hen dus
  gegund! Laten we hier en daar de nieuwe juf
  of oude meester af en toe even laten weten,
  dat wij op ze rekenen, hen waarderen, en af
  en toe privé, met zomaar iets, belonen.
  Ook zij hebben die bevestiging nodig, dus
  l-u-i-s-t-e-r naar je kind met welke verha-
  len die thuiskomt en complimenteer daar dan
  de onderwijskracht(en), vaak in gemixte deel-
  tijd, even mee! Opvoeden doe je niét alleen!

  Reactie door Madelief — dinsdag 14 augustus 2007 @ 16.57 uur

 27. Harrieke — dinsdag 14 augustus 2007 @ 16.51, aanvulling:

  En dat gigantische bedrag helemaal zelf betalen?

  Ik denk dat u heus wel de door de regering aan iedereen, dus ook aan hoge en de hoogste inkomens, toegezegde bijdrage voor kinderopvang zult kunnen gaan opstrijken.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 14 augustus 2007 @ 17.25 uur

 28. @24
  Onderbouw die bewering nu eens met cijfers ondanks het gevoelsmatig misschien zo is zet ik toch mijn vraag tekens erbij.
  Want juist onderzoeken geven heel andere conclusies aan.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 14 augustus 2007 @ 17.35 uur

 29. @23 Haq

  Ja, vergeet het maar! Niks geen waardering van de overheid!! En de gesapige gemeenschap knikt lamlendig ja. Je hoort er pas bij als je je kinderen opbergt. Het neo-liberalisme is in feite rechts communisme!
  Staatskinderen en anders de zweep erover.
  Staatsbeslissingen… en de rest moet het maar uitzoeken. Nu worden scholen opgezadeld en dat is toch een gotspe!!
  Kinderen zijn van ‘smorgens vroeg tot ‘savondslaat op EEN plek! Mijn God, wat een toekomst zal de jeugd geven. Bewegingloos!
  Dat heb je als een overheid GEEN slimme meid is die op haar toekomst is voorbereid.
  Halleluja de holy economie! De denktanken in God bless America nokken af. Zij willen meer AANDACHT aan hun gezin besteden!!!!!!!

  Ja, zo gaat dat… eerst de boel verzieken en dan vooraan lopen om het op te knappen.
  Rouvoet heeft een briljante oplossing hiervoor: Concentratiekampen voor niet ja- en-amen-knikkende tieners.
  Wat worden we toch geregeerd door ‘intelligentie’, want wees eerlijk: daar moet je ‘CU-brein’ voor hebben! Snap je nu waar al dat zaagsel is gebleven?

  Leer denken regering!
  Stop al dat geld in de ouder die WEL voor kinderen wil zorgen!
  Beloon dit werk, zoals ieder werk! Met deze uitzondering: OPVOEDEN daar moet je BREIN voor hebben. Laat het zaagsel maar over aan de meedeinsende massa. Legale kindermishandeling met toestemming van de ouders. Ja, die hand moet maar eens in eigen boezem! Want die is ook al misbruikt voor de economie! Liever geen borstvoeding, stel je voor zeg: tijd=geld!

  Geen opvang? De families zullen wel uitgehold worden. Kindjes bij oma’s. opa’s, ooms en tantes of de buuf. Tja, we leven nu eenmaal in een tijd waar we ALLES willen.
  Maar zo is ALLES een BEETJE. Steeds meer kwantiteit ipv kwaliteit.
  De grote versnippering! De oudsten in de kou, kinderen in de kou. De alleenstaande ouders VERBODEN om op de werkvloer thuis te opereren.
  BEDANKT FEMINISTEN! Zie wat voor brokken jullie hebben achtergelaten voor dat EGO-IS-ME!
  Sterkte Haq!

  Reactie door Gloria — dinsdag 14 augustus 2007 @ 17.40 uur

 30. Ach, uiteindelijk hoor je er niemand meer over klagen. Typisch NL, veel rumoer en gezeur, maar uiteindelijk zich er bij neerleggen. Net als met de Wao!!! Wat hoor je daar nu nog over!

  Reactie door helldriver — dinsdag 14 augustus 2007 @ 19.02 uur

 31. @ 28 De Hakker

  Hoe wil je dat ik mijn reactie met cijfers onderbouwd, hoe moet ik ouderliefde in valuta uitdrukken,… waarschijnlijk zal je een andere reactie bedoelen dan die van mij.

  Reactie door Pool — dinsdag 14 augustus 2007 @ 19.44 uur

 32. Gloria — dinsdag 14 augustus 2007 @ 17.40:

  Beste Gloria, goedenavond,

  Je weet het weer onnavolgbaar goed te formuleren!

  Weet je waar ik toch wel wat verbaasd over ben?:

  Op dit weblog is inmiddels de zogeheten “feministen” al diverse malen flink de oren gewassen en….er is nog niet 1 reactie van hen verschenen!
  Misschien geldt hier: “wie zwijgt stemt toe”?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 14 augustus 2007 @ 19.55 uur

 33. tjsa.als je al een gigantisch leraren tekort
  hebt wat doe je dan ?natuurlijk nog wat opvang dr bij voor de school en ff alle vuttende leraren vragen om weer voor de klas te staan .echter veel scholen besteden de opvang uit.(weer een manager erbij)laat maar lekker doordraaien dit neo liberale beleid .loopt gigantisch vast binnenkort .
  ook word ik kotsmisselijk van de term professionele opvang .?alsof ik mijn kind niet kan opvoeden.ik zie alleen maar disign gebouwen met een smartje met reclame op de parkeerplaats.hier en daar een wipkip en een schilderijtje op de muur.en kinderen die puur uit lijfsbehoud zeggen dat het leuk is ,als je er naar vraagd.kinderen zijn slechts gereduceerd tot meubelstukken .DUS KINDEREN VAN NEDERLAND S,NACHTS LEKKER IN DE BROEK POEPEN,HUILEN,KLAGEN DAT JE DORST HEBT ,WANT ALS JE OUDERS ,SPULLETJES,!BELANGRIJKER VINDEN ALS HET MOOIESTE WAT EEN MENS KAN MEEMAKEN !DAN MAG JE JE OUDERS AAN DE PROZAC HELPEN! straks zijn de vakbonden overbodig daar de overheid nu al monddode werknemers kweekt .

  Reactie door h.verbeek — dinsdag 14 augustus 2007 @ 20.30 uur

 34. @ 32 Harrieke

  Pas maar op het hele clubje van OPZIJ zijn aan het vergaderen om een strategie te bedenken hoe ze dit zullen oplossen, in feite zijn ze hier door de diverse reacties teruggeworpen naar dat punt waar Gloria altijd hartstochtig voor strijd,…

  De “huisvrouw” , “alleenstaande moeder” , “alleenstaande vader”
  een normaal salaris voor het draaiende houden van je gezin en het opvoeden van je eigen kind(eren).

  Ik ben bang dat tegen dit ideaal geen feministisch kruid opgewassen is, alleen komt het voor hen hier op neer dat ze nu zelf achter de pannen en luiers moeten staan, en niet uitbesteden aan clubvriendinnen of de kinderdump.

  Reactie door Pool — dinsdag 14 augustus 2007 @ 20.38 uur

 35. Gloria 29, Madelief 26 en Pool 24 (hoop dat de nummering nog klopt) Bedankt voor jullie support. Doet me goed.
  Tja, en de betweters en piskijkers van toen hebben àllemaal gelijk gekregen: ik hèb inderdaad een gat in mijn CV, solliciteren blijft een déjàvugebeuren, en mijn huwelijk redde het ook al niet met één inkomen, ben nu halftijds vader maar toch nog niet eerder zo happy geweest als nu, want mijn 2 kinderen (13 & 27) zijn erg goed intrinsiek gemotiveerd voor alle echte kwaliteit die het leven de moeite waard maakt.
  Soms, in een cynische bui denk ik, zoals Gloria aanstipt, dat de overheid inderdaad belang heeft bij uitbesteding van opvoeding, dan heeft het Rijk minder last van mondige kroost van assertieve en creatieve ouders zodat het des te beter kinderen kan indoctrineren.

  Reactie door Haq — dinsdag 14 augustus 2007 @ 20.48 uur

 36. oh, is dir forum niet voor mensen met een afwijkende mening of mensen die gewoon een baan hebben?? Ik begrijp de kritiek niet helemaal en vind deze nogal aanmatigend

  Reactie door hemelaar — dinsdag 14 augustus 2007 @ 20.56 uur

 37. hemelaar — dinsdag 14 augustus 2007 @ 20.56:

  Goedenavond,

  Dat mag je vinden en uitvoerig uiten, net als ik mijn bevreemding mag uiten met jouw binnenkomst hier:
  Mijn bevreemding en ergernis werden ingegeven door het feit dat je…enfin, ik ga mezelf niet herhalen.

  En, suggestieve opmerkingen over al dan niet werken van aanwezigen hier zijn ongepast, al kan ik me, na mijn tirade, wel voorstellen dat je even terug wilt meppen:
  Ik heb een baan en zit nu met een zware verkoudheid/beginnende bronchitis thuis, al is het schandalig dat dat eigenlijk als een vorm van verontschuldiging zou moeten worden gezegd.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 14 augustus 2007 @ 22.17 uur

 38. waneer wordt de kinderbijslag eens afgeschaft voor mensen die meer als 35.000 eurie en alles daar boven,, gebruikt voor mensen die het niet besteden aan een setje nieuwe velgen voor de benz,of voor de exstra ski vakantie,,
  maar wat exstra voor de echte rechthebbende,en wat er dan overblijft voor de eventuele school opvang en hun behoeftes,,
  moet kunnen met alles wat de gulden omgezet hebben in euro’s op hun loon??strookje,,
  wat niet gebeurt is bij alles onder de 35.000 euro waar het netjes? is omgerekent en nog te duur is.wie is te duur opvreters?
  of niet balkellende van +- 1?? duizend gulden nu 130++ duizend euro ,directeuren zorginstellingen/ziekenhuizen en hun vervoeilijke menegers die afgrijzelijk te duur zijn met hun niet te dure tweede woning in turkie waar ze twee keer per jaar heen moeten,
  moeten worden verwijderten gehalveerdt in hun woekerlonen/uitkeringen,dat zijn de bleebsen die de prijzen hebben doen stijgen
  niet de te dure?lagere (betaalde echt werkende en geld verdienende mensen) beroepsgroepen,die van 2600-2800 gulden naar 1250-1440 euro zijn verekent.met een schijt beetje aan kinderbijslag.

  Reactie door ad — dinsdag 14 augustus 2007 @ 22.42 uur

 39. http://nl.wikipedia.org/wiki/Feminisme (ouwe koek)

  zondagavond j.l. zomergasten christine van broeckhoven: zorgt zeer goed voor haar werkneemsters en werknemers met kinderen, qua weggaan omdat hun kidz ziek zijn, vergaderingtijden plannen etc., zo zouden meer werkgevers dit kunnen doen, of, zoals ik wel deed, het one way or the other afdwingen. de meeste feministen zullen voor evrouwci(parti)patie van de mannen zijn, alleen dan ”anders”; immers zij hadden al eerder stemrecht en toegang tot academia’s, overigens noemde christine ook nog madame curie-sklodowska, en rita levi-momtalcini,

  voorts is het gewoon van de gekke dat voor het thuiswerk zoals zorgen uit liefde voor je kinderen, huishouden, noem het hele management @ home maar op, je ofwel afhankelijk van een kostwinner of uitkering bent. verzorger-cao!

  over ‘t afnokken van 1 denktank in u.s.a. ; is dat niet een beetje laat; over de vijftig? of is er sprake van ‘n 2-e leg?

  harrieke, ‘n beetje feministisj ben ik wel, niet in de zin van de door gloria terecht geschuwde wijven die juist anti-feministisch zijn, zonder ‘t te weten?

  al is de leugen nog zo snel..de uiteindelijke vrucht van kwaliteit achterhaalt dit snel!

  haq: door de burgertruttelaritis heenbijten hoor! eenzaam aan jouw top! compliment!

  Reactie door !numi — dinsdag 14 augustus 2007 @ 23.02 uur

 40. @31
  Beste Pool.
  Wat ik bedoel is dat jij beweert dat het grootste gedeelte van de kinderen van ouders die werken bij jeugdzorg zitten.
  Daar voor zou ik wel eens bewijzen willen zien.
  Ik ben best met je eens dat het niet goed is voor die kinderen en de bewering van Anja dat je de kinderen in de wieg al los moet laten geven mij toch een zorg over het heersende moeder gevoel in Nederland.
  Maar het kan zijn dat zij best gelijk heeft natuurlijk dat het helemaal geen nadeel heeft voor de kinderen.
  Jouw bewering is zo stellig dat je hiervoor toch makkelijk bewijs materiaal aan kan leveren.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 14 augustus 2007 @ 23.11 uur

 41. Pool — dinsdag 14 augustus 2007 @ 20.38:

  Goedenavond,

  Zou het clubje er nog wel zijn, anders dan bestaande uit slechts een paar fanatieke en inmiddels vergrijsde “veterines”? (excuses, de vrouwelijke vorm mag inmiddels niet meer, “veteranen” dus.)

  Misschien peinzen ze over de gedachte dat een naam als bijv. “Neerhij” i.p.v. “Opzij”, mogelijk kernachtiger zou hebben aangegeven wat eigenlijk de ware doelstelling was?

  Of hebben ze het gewoon te druk met hun “zelfverwerkelijking” en “ontplooiing” door middel van een “interessante carriere” buitenshuis, waarin hun voortdurend wordt verzekerd dat ze zo’n unieke aanwinst zijn en eigenlijk veel beter dan menige man? (of, natuurlijk DE man!)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 14 augustus 2007 @ 23.27 uur

 42. De vroegere PPR pleitte destijds voor een basisinkomen (niet al te hoog) en dan kon iedereen daarnaast invullen hoeveel tijd hij nof zij nog moest werken om rond te komen.Groot voordeel was dat ouders dichterbij konden gaan werken, misschien in een “lagere”job, maar dan wel de taken beter konden verdelen zodat er altijd een ouder thuis was. Nu is het al zo ver met de belastingdruk, de afbraak verzorgingsstaat,de veel te hoge energielasten (accijns accijns ,de l9% btw (schande,roversbende in Den Haag!!!) dat je van 1 inkomen niet meer kunt leven met een gezin. Geef de verzorgende ouder dus een laag basisinkomen, dan kunnen die tenminste een tijd thuisblijven tot de kinderen groot genoeg zijn om zich zelf een uurtje te redden.Het spaart zoveel geld uit aan kinderopvang, aan gebroken gezinnen en ontspoorde kinderen, dat de belastingdruk omlaag kan.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 14 augustus 2007 @ 23.48 uur

 43. @ 33 h.verbeek

  Geweldig h.verbeek ik steun je helemaal in deze, het lijkt wel dat velen het baren van kinderen lekkerder vindt dan het grootbrengen.
  Ik vraag me uberhaupt af wat mensen bezielt om kinderen op de wereld te zetten maar geen verantwoording voor willen dragen omdat men z.g. carriere moet maken, avh en de kinderbijslag is daan een leuke bijkomstigheid kunnen ze een keer uitgebreid op staatskosten naar de Mac terwijl heeeeel veeeel gezinnen de kinderbijslag moeten gebruiken om rekeningen te betalen omdat de vaste lasten de pan uitrijzen.

  Kom op kinderen van Nederland, mat je ouders zo af dat ze beiden te moe zijn om naar hun werk te gaan, bezorg ze een burn-out de sadisten.

  Reactie door Pool — woensdag 15 augustus 2007 @ 0.15 uur

 44. !numi — dinsdag 14 augustus 2007 @ 23.02:

  Goedenacht,

  Ik denk dat indien zowel mannen als vrouwen zich eens normaal -elk naar haar/zijn AARD (!!)- konden en mochten gedragen, dan overbodig geworden woorden als “feminisisch”, “macho” en alle daarvan afgeleide woorden snel zouden verdwijnen.

  Speciaal voor jou een limerick van mij die ik hier al eerder plaatste:

  Vrouwtje.

  Een fel feministe kwam zich beklagen,
  haar Goedzak kon ze niet écht meer behagen.
  Ze heeft snel beslist:
  Was voordat ze ’t wist
  weer een vrouw mèt listen en lagen.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 15 augustus 2007 @ 0.31 uur

 45. @ 40 De Hakker

  Een kennis van mij heeft een beleidsfunctie bij een Jeugdzorg instelling in onze provincie, hij sluist weleens wat cijfertjes door en de reden waarom kinderen daar beland zijn en die cijfertjes die liegen er echt niet om, en de verwachtingen zijn dat de vraag naar hulp steeds meer en meer zal toenemen omdat ouders niet in staat zijn hun eigen kind groot te brengen omdat zijzelf ook nooit ouderliefde hebben gekend, en vaak ook de financien boven hun kind stellen, want ze redeneren zo,… dat als er niet voldoende geld binnenkomt kunnen ze niet 3X per jaar op vakantie, en dan kunnen ze niet steeds nieuwe playstationspellen voor de kids kopen, en nog meer van die onzin.

  Neem nou eens die 16 jarige knul die de winkelier van die avondwinkel heeft vermoord, hij zat in een jeugdinrichting en hij zat daar niet voor zweetvoeten.
  Ik hou mijn hart vast voor over een paar jaar, als de trend dat kinderen losgelaten worden en totaal geen ouders thuis zijn die naar hun luistert en begeleid.
  Maar deze ouders hebben wel een excuus als hun kind ontspoort, het is de schuld van de kinderdump of de naschoolse opvang want daar verblijf het kind het grootste deel van de dag.

  Reactie door Pool — woensdag 15 augustus 2007 @ 0.40 uur

 46. @32 Harrie V.

  Ja, dat is mij ook opgevallen in de tijd dat ik hier op het weblog ben.
  Nogal logisch, dat feminisme is zoals !numi zegt: ouwe koek!
  Het zijn die taarten met heel veel parelkettingen om en van die muffe parfum en vastgemetselde lakharen, die zelf geen kinderen hebben gehad. Door dit soort wezens wordt OPZIJ geleid. Zij zijn de killers die hun frustraties uitleven op moeders en kinderen.
  En inderdaad !numi: anti-feministisch! Want als ze ERGENS zich hard voor hadden moeten maken was het wel dat ondergewaardeerde, maar ZO belangrijke WERK van de moeders thuis!! Zij hadden hoog in het vaandel moeten staan inmiddels. Dan hadden we eindelijk kunnen spreken van gezond feminisme ZONDER penisnijd.
  Integendeel! Zelfs de nieuwe OPZIJ-aanwinst verteld haar ouwe koek met een ijzeren blik die je doet denken aan een opgelapte fiets met lekke banden.
  Lek is het feminisme. Maar ja, ken deze vrouwen! Zij zullen doorgaan… en wringen zich in allerlei bochten om hun (on)gelijk alsnog door de kinderstrotten te duwen. En voor het kind? Slikken of stikken! En de moeders? Tja, stel je voor dat je door dit werk NIEMAND bent… zielig hoor als je je zelfbeeld laat bepalen door de ijzeren stupid rode hondsdolle mina’s.

  En Harrie, zie @33 h.verbeek! Prachtige reactie met verve! Kinderen zeggen dat ze de opvang wel leuk vinden… tja, wat kunnen ze anders. Zo solidair als kinderen altijd zijn met hun weggevluchtte ‘opvoeders’. Overlevingsdrang!
  En als ze EINDELIJK gaan protesteren en geen jaknikker meer willen zijn dan staat Rouvoet klaar om ze opnieuw de kop af te hakken. Zwijgen en voorwaart mars! Op naar de wrede-missies. Knal het er maar uit!

  Reactie door Gloria — woensdag 15 augustus 2007 @ 0.57 uur

 47. Waar het mij om gaat, is dat ouders een eigen verantwoording hebben ten opzichte van kinderen. Men kan er voor kiezen om altijd één van de partners thuis te hebben. Wij verdelen het. En voor de dagen dat opvang nodig is, hebben we dat geregeld. Ik heb aan willen geven dat daar een prijskaartje aanhangt. Vervolgens gaat er iemand griepen dat dit een idioot hoog salaris is, terwijl ik praat over twee inkomens en een ander ziet al een toekomst vol drugs en criminaliteit voor mijn kinderen. Laten we er vanuit gaan dat iedereen met een dubbel inkomen kiest voor (parttime) kinderopvang. Dan kan dit wel eens een behoorlijk deel van één van de salarissen kosten. Volgens mij is het een open deur, maar ik schijn hier erg bijzondere uitspraken te doen.

  Reactie door hemelaar — woensdag 15 augustus 2007 @ 6.27 uur

 48. van buitenschoolse opvang naar feminisme is interesant.gelijke rechten voor mannen en vrouwen dat is wat feministen willen en daar is niks mis mee!wat me wel steekt is dat wergevers liever vrouwen in dienst nemen omdat ze deze minder betalen .dat daarvoor vrouwen hun kind(eren)naar de opvang brengen vat ik niet .zeker daar veel werkgevers niet willen bijleggen aan opvang.(wel de lusten ,lager salaris maar niet de lasten )kinder opvang is moeilijk daar weten ze in zweden alles van daar zijn ze er 13 jaar mee bezig geweest .daar krijgen o.a kinderen op school s,middags een goede warme maaltijd en kun je als volwassene een maaltijd kopen voor maximaal 9 euro (dagensrat) in ieder restaurant of word door de werkgever aangeboden .ook grootouders zouden meer bij kinderopvang betrokken moeten zijn (zijn ook heel professioneel)blijf wel van mening dat als we stoppen met die achterlijke 24 uurs economie we van het hele probleem af zijn .(sommige beroepen daargelaten )kinderopvang is een keuze die ouders zelf maken .zelf kies ik er niet voor daar ik mijn kind vele malen belangrijker vind dan ,spulletjes, en ik mijn kind niet laat opvoeden door de staat in sfeerloze gebouwen met personeel met een hoog sponge bob gehalte .lekker dvdtje in speler en ze zijn rustig .heb nog nooit gezien of gehoord dat die kinderen eens de bossen worden ingenomen om eens lekker in een boom te klimmen omdat ze bang zijn voor claims als er wat gebeurd.
  tjsa die american dream toch!

  Reactie door h.verbeek — woensdag 15 augustus 2007 @ 7.01 uur

 49. @40 Hakker,

  De uitspraak heb ik in een ander verband gedaan onder een ander topic en dat weet je best, dus trek die hier nu niet uit zijn verband. Ik heb daar ook nog bij verteld dat ik vierkant tegen voor en na-schoolse opvang ben.
  Dus als je iets citeert, dan graag volledig met een verwijzing erbij.
  ==========================

  @41 Hemelaar,

  Ik persoonlijk vind jou uitspraken helemaal niet bijzonder, maar vrij normaal.
  Wat maakt het uit, kinderen heb je samen, dus als één van de twee ouders thuis is als een kind uit school komt, dan is het volgens mij prima geregeld.
  En inderdaad gaat menigéén er nogal eens aan voorbij, dat de opvang die nodig is, bakken vol geld kost, dus die vette salarissen, och zie het als een soort jaloezie.
  Ze zien de bedragen, maar realiseren zich niet wat het allemaal kost en wat je er werkelijk van overhoudt.

  Reactie door Anja (B) — woensdag 15 augustus 2007 @ 7.58 uur

 50. onderwijs kan totaal anders, met boeke’s ideeën voorop: opvoeden is niets anders dan het kind te laten WORDEN wat/wie het al IS,
  gebouwen kunnen idd anders (steiner, körmeling, hundertwasser), gemeentes kunnen fruit- en klimbomen met ietjes meer grond eromheen tegen uitbuitelen plaatsen, die speeltuinen met foeilelijke plastics in schreeuwende kleuren kunnen beter en mooier en inspirerender,
  ach, utopia? nee hoor! kan allemaal!
  4 elementen gebruiken; lekker fikkie stoken, aarde/zandwroeten, luchttikkertje rennen, waterballetten,
  en kijk naar de psychische diagnostiek van jongeren nu; pilletje erin als ‘t niet..?.. gaat; sanguinisch nu bi-polaire stoornissen, cholerisch nu angermanagement, flegmatisch nu de eetstoornissen, melancholisch nu depressief.. ipv endocrien manipuleren eens het elastiek der polariteiten in de ”teugels” nemen?
  nog gehoord van liefdevolle troostgevende VERBONDENHEID met elkaar en de natuur?

  harrieke: (even gesjnorrt op delimerick.nl)

  Een (be)houdende man uit st. Gallen
  vond kindercreches maar stallen
  ‘Kinderopvang’, zei hij
  ‘is niet voor mij,’
  ‘maar voor hen die hun kind laten vallen’

  Ter vermaeck, niet ter dereguleringh…….
  Men wil áánsteker-kinder-blokkering.
  Want vurige jeugd
  is een kwalijke deugd.
  Aanstekelijk toch, zo’n regering.

  Abvakabo vindt dat de vrouwen
  carrieres op moeten bouwen.
  Zou men deze drang?
  - Nou, noem het maar dwang -
  Als emancipatie beschouwen?

  (harrieke, die rijmpjes zijn tenminste vrolijker dan bijv.
  ”Oft denk’ ich, sie sind nur ausgegangen..”)

  Reactie door !numi — woensdag 15 augustus 2007 @ 8.31 uur

 51. realiseren we allemaal wel dat Femke niet blij is met een aanrechtvergoeding.

  @ Hemelaar, je schrijft zelf:
  citaat:
  Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan, toch zo’n 1200 euro. Dan kies je er dus voor om eenderde van één van de twee inkomens in te leveren.
  einde citaat

  je benadrukt zelfs “één van de twee inkomens”, logisch toch dat men je daar dan op aanvalt!

  Ik ben het geheel met je eens dat boven een bepaalde loongrens de ouder zelf verantwoordelijk is voor de kosten!

  Maar ff wat anders, gaat dit ook in het ziekteverzuim schelen? Nu zie je vaak dat als het kind ziek is dat een van de ouders zich ook ziek meldt bij de werkgever.
  Heeft Rouvoet al een systeem bedacht om een begeleider van de NSO dan naar het huisadres te sturen, zodat de ouders gewoon kunnen blijven werken?
  Ik vrees dat we aan de vooravond van pandemiën komen te staan!

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 15 augustus 2007 @ 9.45 uur

 52. Ouder moeten maar eens wat zelf organiseren en niet steed de overheid ervoor op de laten draaien : het is niet …en…en …en , maar of …. of …. of keuzes .

  want wie gaat de buitenschoolse opvang nu weer betalen : de alleenstaande bevolking ?Zodat meneer en mevrouw zelfverdiener beide in een eigen auto kunnen rijden en carriere kunnen maken en het kind zien als een bijkomstigheid ? Kind heeft recht op ouderlijke steun en niet op die van de overheid .

  Reactie door Fred — woensdag 15 augustus 2007 @ 10.50 uur

 53. Voor de scheepskinderen zijn er de scheeps-internaten , misschien zijn internaten de oplossing , bekostigd door twee-verdieners ?

  Reactie door Fred — woensdag 15 augustus 2007 @ 10.51 uur

 54. Beste mensen.

  Als ik het een en ander zo nalees, kom ik naar mijn gevoel, het woord tweeverdiener te vaak tegen. Goed er zullen best mensen zijn met een veelvoud aan auto’s, tweede huisjes enz.
  Onze maatschappij ontwikkelt zich in een snel tempo naar het voorbeeld Amerika.
  Amerika het land van ongekende mogelijkheden, hypotheken kunnen niet meer betaald worden, mensen met meerdere betaalde baantjes. Gezinnen waar mogelijk ieder een baantje heeft om het hoofd boven het water te houden.
  De tijd dat men met één inkomen kon rondkomen is voorbij, en luxe komt alleen voor bij de hogere inkomens en die redden zich dik. Het neo-liberale systeem laat diepe sporen achter bij de onderklasse van de bevolking.
  Daar geldt de regel, een maatschappij moet zo klein mogelijke overheid hebben en de onderkant van die maatschappij moet je over laten aan de maatschappelijke krachten.
  Toevallig zag ik gisteren avond op de ZDF
  “Duitse energie onbetaalbaar, Das Kartell-
  im Wurgegriff der Energiekonzerne”
  Om maar een voorbeeld te noemen, wij drijven langzaam af met al onze autotjes en electronische speeltjes naar de 19e eeuw.
  Een eeuw waar Marx zijn ogen open had.
  Nu in deze eeuw wordt de aanval ingezet op alles wat een uitkering krijgt, de laatste 25 jaar zijn die gierend achteruit gegaan.
  Men schaamt zich er niet voor om 65 plussers hun AOW en pensioentje van hun koopkracht te ondoen.
  Vakbonden liggen op hun rug, een PvdA die van huis uit het zouden moeten weten is veroverd door juppy’s met euro tekens in hun ogen.
  Maar de opvoeding van kinderen die moet je overlaten aan de onderkant van de maatschappij.
  Er is een Gronings gezegde: Het moet eerst mal wezen voordat het goed is.
  Maar in ons kikkerlandje werkt het andersom.

  Reactie door d'olle Henk — woensdag 15 augustus 2007 @ 12.23 uur

 55. Sinne@waarom is het logisch dat men mij aanvalt over mijn opmerking één van de twee salarissen. Zal wel aan mij liggen, maar snap ‘m niet.

  Reactie door hemelaar — woensdag 15 augustus 2007 @ 20.52 uur

 56. Als jij stelt dat 1200 euro eenderde van één van jullie salaris is, dan komt er nogal wat binnen bij jullie!
  En ik vrees dat het gros dan er van uit gaat dat die 3600 euro het laagste inkomen behelst en dat je over netto bedragen spreekt.
  Niks mis mee dat je zo veel verdient, maar dan meer dan logisch dat je de kinderopvang zelf regelt en dat is jullie te prijzen.

  Reactie door Sinne — woensdag 15 augustus 2007 @ 21.56 uur

 57. numi — woensdag 15 augustus 2007 @ 8.31:

  Goedenavond,

  Jouw limerickjes prikkelden mijn fantasie, hier een nieuwe van mij:

  Pantoffelhelden

  Het zijn geen mannen met ballen
  die ‘s morgens hun kinderen stallen
  Hun vrouw heeft een baan
  en verkeert in de waan
  Dat zij zo het best kon bevallen…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 15 augustus 2007 @ 23.17 uur

 58. @57
  Haar Prins die dondersteen.
  Ging na zijn zaadje hebben gespoten snel heen.

  De toekomstige moeder dacht ga jij maar op de loop
  Ik pluk wel van de grote hoop.

  De Prins dacht ik heb maar twee handen
  Drie is te veel daarop breek ik mijn tanden.

  De moeder ook wel schik wist ik zit goed
  Want ze weet heel aardig hoe het moet
  En ook wel waarom zij dit met de Prins doet.

  Ze zat nu in een schaal een van de CAO
  Ze dacht 16 jaar binnen dat is mooi zo.

  De bevalling is prima gelukt.
  De moeder schreeuwde van geluk over dit product.

  De Prins verdiende heel aardig een cent met zijn handen.
  Maar dacht dit is mooi zo ik ga niet mijn leventje verbranden.

  Inmiddels was het kind al tien.
  En dacht moeder nog zes jaar dan is mijn loon gezien.

  Daar werd er weer een Prins op gedoken.
  En voor je het wist had hij hem er in gestoken.

  De Prins dacht ik heb maar twee handen
  Vier is te veel daarop breek ik mijn tanden.

  Ze kwam nu in schaal twee van de CAO
  Ze dacht dat gaat lekker zo.

  De Hakker

  Reactie door DeHakker — woensdag 15 augustus 2007 @ 23.41 uur

 59. Harrieke — woensdag 15 augustus 2007 @ 23.17, aanvulling:

  En, als we dan toch bezig zijn, hier nog een:

  Theologische faculteit

  Feministische theologen
  ja echt, die zijn er, niet gelogen
  Gaan God geslachtelijk transformeren
  Want waarom alles in “naam des Heren”
  als vrouwen dan toch de “heer” regeren…?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 15 augustus 2007 @ 23.45 uur

 60. Al verdien je veel en kun je het je wel tien keer permateren om particuliere opvang te regelen dan nog moet je je eens heel goed afvragen in hoeverre je kind daar gelukkiger van wordt en hoe het daar later op terugkijkt.

  “Mijn ouders waren er vroeger nooit, mijn vader was vaak in het buitenland en mijn moeder kwam ‘s avonds pas laat thuis” Ik was altijd bij de oppas of de oppas was bij ons. Alleen met kerst was het thuis gezellig.”

  Wil je dit later horen van je kinderen?

  Reactie door Gerrit — donderdag 16 augustus 2007 @ 0.42 uur

 61. PERMITEREN natuurlijk

  Reactie door Gerrit — donderdag 16 augustus 2007 @ 0.42 uur

 62. De scholen zijn er niet klaar voor. Ik vind dat de scholen daarvoor niet aangwezen zijn. De overheid schuift maar alles af op de scholen die zijn er echter om onderwijs te geven.
  Verder vind ik dat er teveel gegeneraliseerd wordt je kunt niet alles maar zeggen over iedereen omdat iedere situatie anders is iedere uitkomst ook. Iedere reden om met z’n tweeen te gaan werken ook, alsmede iedere uitvoering m.b.t. de kinderen.
  Wat dat betreft ben ik het ook met d’olle Henk eens.
  Bovendien als je de overheidsmaatregelen, ook de afschaffingen, bezuinigingen erbij betrekt word je vaak gedwongen om zelf te werken anders word je er als er een kink in de kabel komt of afhankelijk wordt van bepaalde uitkeringen ( die je niet meer ontvangt omdat je niet gewerkt hebt) erop afgerekend.
  Het is niet allemaal zo zwart-wit. Waarom kunnen we niet wat meer nuanceren en het grote geheel erbij betrekken en waarom moeten we overal meteen doortrekken dat mensen met een hoog inkomen en met z’n tweeen werken ook wel helemaal van die ouders zijn die hun kinderen niet goed opvoeden 3 x met vakantie MOETEN en al die dingen doen die anderen hen toevertrouwen. En ook al bestaan al die zaken en is er veel mis plak dat a.u.b. niet op ieders persoonlijke situatie.

  Reactie door Henny — donderdag 16 augustus 2007 @ 9.39 uur

 63. @62 Henny,

  Helemaal mee eens!
  Geen woord aan toe te voegen.

  Reactie door Anja (B) — donderdag 16 augustus 2007 @ 10.38 uur

 64. Kinderen weer opvoeden in gestichten , die geprogrammeerd zijn door de overheid ?

  Reactie door Fred — vrijdag 17 augustus 2007 @ 17.53 uur

 65. Wie is die man die hier zondag het vlees komt snijden?

  Scholen zijn er voor de OPLEIDING en niet de OPVOEDING, daarvoor zijn – net als de ‘buitenschoolse opvang’ naar mijn mening toch echt de ouders verantwoordelijk. Het parkeren van de kinderen in een opvang en dat dan ook nog eens dat tot een taak voor de school maken is mijns inziens stuitend en ongepast.

  Suggestie, derhalve, voor een nieuwe SIRE campagne;

  Wie is dat kind dat hier zondags het vlees komt opeten?

  Reactie door A C Lockhorst — zaterdag 18 augustus 2007 @ 17.18 uur

 66. Hemelaar, het klopt dat het nu erg duur is om kinderen in een opvang te plaatsen. Tenminste wel in een commerciele. In de stad waarin ik woon is er al een gemeentelijke opvang die werkt met inkomensafhankelijke bijdragen en zelfs voor mensen met een grote beurs is dit goedkoop..ik praat over een bedrag van 4 tot 10 euro per dag omdat er flink gesubsidieerd wordt. De vraag is natuurlijk of je dit wilt…

  Reactie door cynthia — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.28 uur

 67. D `olle Henk, er is nog steeds van 1 inkomen te leven omdat ik mensen ken die dit bewust doen. Zij hebben een koophuis en verbouwen al 9 jaar. Hoe het is om met 1 modaal inkomen en dan heb ik het over 1300 te leven en opgroeiende kinderen te hebben weet ik niet uit ervaring. Ik denk dat het erg krap is

  Reactie door cynthia — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.32 uur