Grote publieksactie tegen uitverkoop thuiszorg

Het comité ‘Zorg geen Markt’ is vandaag gestart met een campagne tegen de teloorgang van de thuiszorg. Het comité protesteert tegen de ‘uitverkoop van de thuiszorg’. De verplichte aanbesteding die per 1 januari is geïntroduceerd leidt onder meer tot duizenden ontslagen in de thuiszorg.

Gevolg van de verplichte aanbesteding is dat gemeenten fors bezuinigen op de thuiszorg. Thuiszorgorganisaties worden gedwongen maximaal in te zetten op kostenbesparing en vervangen duizenden ervaren mensen door goedkopere krachten. Als ze geluk hebben, mogen de ervaren zorgverleners terugkomen onder slechtere arbeidsvoorwaarden. Maar ook worden steeds vaker in hun plaats alphahulpen of schoonmakers ingezet. De zorgwerkers verliezen hun werk, cliënten verliezen hun vertrouwde hulp en de kwaliteit van de zorg holt volgens vrijwel alle betrokkenen hard achteruit.

Het comité ‘Zorg geen Markt’, dat is opgericht door Tweede Kamerlid Agnes Kant en tientallen mensen die werkzaam zijn in de zorg, is een actie begonnen onder de slogan: Stop Uitverkoop Thuiszorg! Op meer dan 15 publieke en commerciële radiozenders worden de komende weken honderden spotjes uitgezonden met de oproep om de actie te steunen. Ook wordt er geadverteerd in tijdschriften en op websites. Via een actiemail worden mensen opgroepen de petitie te tekenen. Vele afdelingen van de SP zullen de komende weken op straat steunbetuigingen verzamelen.

De verzamelde protesthandtekeningen zullen dit najaar tijdens een manifestatie in Den Haag worden aangeboden aan het kabinet en de Tweede Kamer.

Teken de oproep op www.zorggeenmarkt.nl. Stuur deze oproep aub door!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 20 augustus 2007 :: 13.14 uur

29 Comments

29 reacties

 1. Laten we hopen dat deze actie succes heeft.

  Onderstaande schandalige voorstel in de thuiszorg las ik in onze lokale krant

  De gemeente Huizen denkt erover om uitkeringsgerechtigden in te zetten voor de huishoudelijke hulp zoals die wordt geleverd door thuiszorginstellingen.

  Volgens wethouder Janny Bakker kan hier sprake zijn van een win-win situatie. Voor de uitkeringsgerechtigden kan het een opstapje betekenen naar een vaste baan in de zorgsector. Het betekent bovendien een oplossing voor de thuiszorginstellingen die met een tekort aan goedkoop personeel worstelen.
  Don Coene, divisiemanager huishoudelijk hulp bij de Thuiszorg Gooi en Vechtstreek (TGV), ziet wel wat in de gedachte. ,,Je zou ook kunnen denken aan de mensen in het asielzoekerscentrum.” Hij wil deelname zeker niet verplichten. ,,We willen wel mensen achter de voordeur met hart voor de zorg.”
  Volgens een woordvoerder van Huizen zijn de plannen nog niet zo concreet ontwikkeld dat valt te zeggen welke categorieën uitkeringsgerechtigden er voor in aanmerking komen.
  Tekst van: http://www.gooieneemlander.nl/nieuws/regionaal/gooivechtstreek/article2174802.ece

  Reactie door Gerard Lettinck — maandag 20 augustus 2007 @ 14.09 uur

 2. Terecht, dat er een grote publieksactie is gekomen tegen de uitverkoop van de thuiszorg en dat er bovenal veel is gereageerd. dat zegt toch al genoeg, dat er veel mensen afhankelijk zijn van die thuiszorg. dan kun je toch de thuiszorg niet zomaar opdoeken, alsof we het niet meer nodig hebben. deze regering is echt fout bezig met dat beleid. van begin afaan heb ik gezegd, dat ze met hun tengels van die thuiszorg af moeten blijven en de problemen aan moesten pakken, waar de thuiszorg mee zat en nog mee zit. volgens mij hebben ze de thuiszorg doelbewust duurder gemaakt, zodat ze konden zeggen: “Dat moet eruit.” een totaal verkeerde beslissing, want wat krijgen we er voor terug?? Niets, als je het mij vraagt.daarom ben ik tegen het beleid, wat er nu wordt doorgedrukt om de thuiszorg om zeep te helpen. hebben de vorige regeringen van zo’n 20 jaar terug of nog langer daarvoor de thuiszorg een bestaansrecht gegeven? dat hebben ze, mijn inziens, nog steeds. maar deze regering heeft bij mij GEEN BESTAANSRECHT,laten ze maar gaan solliciteren bij een slopersbedrijf. daar is deze regering op z’n plaats, maar zeker niet om het land te regeren, want we krijgen er niets voor terug.

  Reactie door maayke jong-doppen — maandag 20 augustus 2007 @ 14.13 uur

 3. Ik teken niet meer,die toeters en bellen acties heb ik wel gehad.
  Alleen in keiharde acties ben ik nog geïnteresseerd.
  De beuk moet er in dan maar met de helm op

  Reactie door De Hakker — maandag 20 augustus 2007 @ 14.35 uur

 4. Ik heb wel getekend, maar ik ben het van harte eens met reactie 3!

  Roel Benoist

  Reactie door Roel Benoist — maandag 20 augustus 2007 @ 15.07 uur

 5. Ik leef mee met een deel van de medewerkers van thuiszorg. Na jaren inzet en goed werk zijn ze gewoon gedupeerd. Maar toch moet ik zeggen dat in zijn geheel de thuiszorgorganisatie was ver van optimaal. Ik ken veel mensen die de hulp die ze nodig had, gebrekkig, niet en of niet tijdig hebben ontvangen.

  Hoewel ik denk dat de goede thuiszorgmedewerkers moeten wel goed opgevangen en gecompenseerd worden, was de thuiszorg een interen aardbeving(schoonmaakactie) aan toe; laat ons dat niet zwijgen. Ik weet dat wat er komt is ook niets om vrouwelijk van te worden maar zoals veel andere zaken in Nederland, het moet nog erger voor dat het iets gaat grondig veranderen. In dit land, wij(de werknemers, werkgevers en ook de overheid) leven met de notie en verwachting dat alles moet snel en goedkoop, eigen zakken vol krijgen en denken pas veel later over consequenties van onze gratis en goedkoop willende gedrag. Er mankeert heel veel aan organisatie, cultuur, prestatie en beloning in Nederland. Die zijn niet los van elkaar.

  Reactie door Khosrow — maandag 20 augustus 2007 @ 15.14 uur

 6. Het ergste is nog dat als een oudere aan iemand gewend is er door dit soort “marktwerking” ineens een nieuwe persoon staat. En als de thuiszorg vooral ‘op een koopje’ moet kun je er gevoegelijk van uit gaan dat het verloop onder de verzorgenden groter zal worden, alles niet bepaald in het belang van de zorg behoevende.

  Reactie door A C Lockhorst — maandag 20 augustus 2007 @ 15.15 uur

 7. Maar het is breder!!!!
  niet alleen de thuiszorg wordt de nek omgedraaid, ook de zorg in ziekenhuiszen, verzorgingshuizen , bejaardenhuiszen, gehandicapten zorg.
  Heel de zorg staat op z’n kop.

  Steeds meer mensen in de zorg verlaten het werk .
  zij willen zo niet verder werken .
  Zij willen terug naar de basis, terug naar de zorg, weg met overtallig managemnet , weg met de graaiers, weg met de bureauctatie, weg met de kilte, verharding en afstand,terug naar het werken met gevoel.
  den Haag heeft het gevoel niet , dus moet hen dit duidelijk worden gemaakt.
  Desnoods met een harde actie. Het kan aangezien het een minuut voor twaalf is!!!!!!

  TIJD VOOR ACTIE DE MENSEN DIE IN DE ZORGEN ZIJN BEREID!!!!

  Reactie door joep — maandag 20 augustus 2007 @ 15.33 uur

 8. Marktwerking in de zorg.
  dit betekend ook dat wanneer je een aangepast bed hebt van de zorgverzekering je te maken krijgt met aanbesteding .de zorgverzekering kan overgaan naar een ander bedrijf.
  dit houd in dat je eens in de 2/4 jaar het bed onder je kont wordt wordt uitgetrokken omdat de zorgverzekering overstapt naar een ander bedrijf en je weer een ander bed krijgt.
  zaken waar men in Den haag niet over nadenkt.
  we zijn echt aan het doordraaien, de verzieking in de zorg en de verziekte in Den Haag!

  Reactie door joep — maandag 20 augustus 2007 @ 16.13 uur

 9. Het gaat niet om zorgbehoevende maar vooral om zichzelf verrijkende managers. De burgers zijn wel uiteindelijk wel de dupe.

  Normen en waardeloosheid komen vooral van bovenop. Zo is het bedacht door Haagse bende(VVD, D66, CDA en nu ook meelopend en meedraaiende pvda beleidmakers).

  Reactie door Khosrow — maandag 20 augustus 2007 @ 16.18 uur

 10. Mooi , ik heb vernomen dat een mevrouw ,werkend in de thuiszorg een BURN-OUT verschijnsel vertoonde :kreeg ontslag ,na de rechter te hebben geraadpleegd mocht dit niet : ze kon werken bij haar ouder(s) waarvan een aan kanker leed : Er werd beslist dat ze nu voor Drie dagen is aangenomen ……….mooi he , die managers : gewoon afschieten !

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 17.46 uur

 11. Ik zou nog wel eens graag een inhoudelijke uitleg willen horen waarom de SP vindt dat als de GEMEENTE (overheid) een prijs bepaalt, dit iets met de markt te maken zou hebben. De markt heeft er in zoverre mee te maken dat áls er een leverancier is die voor die knotsgek lage prijzen nog zorg kan leveren, dat er juist heel veel rek van de markt wordt verwacht. Normaliter bepaalt niet de overheid wanneer prijzen laag zijn, maar is dit een automatisch gevolg van een innovatie, die dan juist zónder overheidsingrijpen al gebeurt doordat burgers zelf inventief genoeg kunnen zijn. Je kunt echter niet net als een soort despoot of het communisme of de meest linkse fase van de Franse Revolutie gaan dicteren hoe laag de prijzen voor een bepaald product zijn.

  Reactie door W6969 — maandag 20 augustus 2007 @ 17.58 uur

 12. Het nieuws in het AD nog gelezen???

  Mensen waarom blijven we het nog langer pikken? Door de marktwerking zou alles toch beter en vooral goedkoper worden??

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — maandag 20 augustus 2007 @ 18.13 uur

 13. Ja het is mooi, geen tussenmanagers en slavenhandelaars meer.

  Reactie door khosrow — maandag 20 augustus 2007 @ 18.27 uur

 14. Regering —> het is ons een rot-zorg —-> gemeente —-> het is ons een rot-zorg maar wij moeten wel de kosten ophoesten , dus nemen we de goedkoopste zorg —-> de goedkoopste zorg : 100 managers en 2 medewerkers , waarvan pas 1500 zijn ontslagen ; ( dan kunnen ze weer winst maken ).

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 18.42 uur

 15. @ 12

  Dat vraag ik me ook af dhr Rene R. Ik denk dat we zitten al te lang in de touwen van de overheid, daardoor zijn wij als een land vergeten om gewoon de zaken plat leggen en massaal de straat op tegen wanbeleid en arrogante kabinetten. Oktober 2004 lijk een eeuw geleden. Zoals veel anderen heb ik een druk leventje maar voor zulke acties zal ik zeker tijd vrij maken.

  Het is hoog tijd dat we maasaal opstaan en nee zegen tegen waan en uitverkoop.

  Reactie door khosrow — maandag 20 augustus 2007 @ 19.03 uur

 16. @11 W6969 — maandag 20 augustus 2007 @ 17.58,

  Omdat de gemeentes zich gedragen als marktmensen. “We hebben hier wat mensen die zorg nodig hebben. Ok, we beginnen op een bedrag van x euro’s, kom maar met uw bod, wie bied zich aan voor minder?”.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 20 augustus 2007 @ 20.13 uur

 17. @11
  Waarom zou de SP de moeite nemen om aan jou een uitleg te geven?
  Ik zie het niet zitten waarom.Het is toch duidelijk.

  Reactie door Eric van Dulst — maandag 20 augustus 2007 @ 20.30 uur

 18. 3 Hakker, verdomde heiden, dit keer ben ik het met je eens ;-)

  Reactie door Gerard Lettinck — maandag 20 augustus 2007 @ 20.41 uur

 19. @7 Joep.

  Je spreekt over actie. Ik denk dat er nog
  geen 10% van de mensen lid van een bond is,
  doodgewoon omdat zij de premie niet meer kunnen betalen. Zover zijn wij afgezakt.
  En wat zeggen de bonden? Een aangelegenheid
  voor de politiek. En wat zegt de politiek,
  NIETS die zwijgen in alle talen.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 20 augustus 2007 @ 21.20 uur

 20. @De Hakker — maandag 20 augustus 2007, 14.35

  Hou me maar op de hoogte van wáár, wannéér en hóé je die beuk erin gooit.

  Reactie door Wilbert — maandag 20 augustus 2007 @ 21.43 uur

 21. Marktwerking in de zorgmarkt, wanprestaties,
  mensen betalen zich te pletter aan premie’s.
  Tijd dat de consumentenbond er zich mee gaat bemoeien. Andere bonden liggen niet in de markt, overheid levert wanprestaties,voor de rechter ermee.
  Zouden rechters ook aan marktwerking doen?
  Bij mij gaat er ook iets werken, ik moet ervan op de pot.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 20 augustus 2007 @ 22.06 uur

 22. Als je ziet wat mensen met een gering inkomen
  moeten betalen aan allerlei wettelijk ver-
  plichte premies om te leven en te wonen
  (laten we het ‘vervoer’ dan even buiten be-
  schouwing)dan zie je dat die bedragen voor
  minder kapitaalkrachtigen onevenredig hoog
  liggen in verhouding tot het dan daarna nog
  overblijvende gedeelte om er de normale maan-
  delijkse kosten mee te dekken.
  Mensen met kinderen tot 18 jaar zitten rela-
  tief nog veel krapper en is de Kinderbijslag
  natuurlijk nooit kostendekkend, want ook dat
  kan niet verwacht worden, en zet je hooguit
  een vraagteken of er voor het 5e kind ook nog
  Kinderbijslag moet worden aangereikt, als
  mensen doelbewust die kinderwens hebben en er
  van geboortebeperking sprake kan zijn en luxe
  wensen uit eigen portemonnee dienen te worden
  betaald. Mocht iemand buiten eigen schuld
  armlastig worden, zou er een uitzondering op
  die regel kunnen worden gemaakt!
  De regelgeving voor de Thuiszorg dient zo te
  geschieden, dat niet alleen door Bejaarden-
  zorg gehuisveste mensen daar veel meer pro-
  fijt van hebben, dan ‘ouderen’ die zo lang
  mogelijk thuis willen blijven om de samenle-
  ving zo min mogelijk daar financieel mee te
  belasten, want in die verhouding zit het enorm FOUT !
  D’olle Henk heeft volkomen gelijk: alle bel-
  len moeten gaan rinkelen bij instanties en
  tv-aktualiteitenprogramma’s om luid en duide-
  lijk aan te geven, dat de regelgeving nu
  structureel aangepakt dient te worden en er
  substantiële hulp het directe gevolg van moet
  zijn in álle toonaarden!
  Klusjes-mannen en -vrouwen die dan nog iets
  van hun vrije tijd willen inleveren om als
  ‘vriendendienst’ ook daadwerkelijk bijstand
  te kunnen verlenen daar waar helaas heel wat
  ouderen in de loop der jaren onmachtig werden
  om de eigen handen nog te kunnen gebruiken,
  zou enorm helpen. Ook diegenen die moeite heb
  ben met alle ingewikkelde formulieren die ze
  moeten invullen, op straffe van nalatigheid
  als het ze écht allemaal teveel is geworden.
  Vakmanschap is meesterschap en een meester is
  hij die laat merken hoe graag hij als vakman
  zijn mannetje staat ook als ‘kadootje’ voor
  duizenden mensen in het land, als dat zo eens ‘vrijwillig’ uitkomt!
  De kleinzoon, die dankzij de hulp van ‘groot-
  moeder’ de baan van zijn leven kon bereiken,
  wéét exact wat IK bedoel en zal graag eens
  iets ‘terugdoen’. Nederlanders zijn zeer vrijgevig van aard, in alle opzichten, maar
  het er ‘normaal mee omgaan’ wordt hen tegen-
  woordig praktisch op veel punten onmogelijk
  gemaakt.
  De Overheid is van het begrip Kostwinner af-
  gestapt en wil vrouwen dus hun eigen pensioen laten verdienen.
  Die vrouwen die de afgelopen decennia ons
  land hielpen opbouwen worden ‘vergeten’in de
  nazorg die wij als maatschappij hen niet al-
  leen verplicht zijn, maar graag moeten gunnen.
  Die vrouwen die nu een driedubbele taak op
  hun schouders gelegd zien, kunnen nog amper
  aan ‘mantelzorg’ of ‘familiebezoek’
  toekomen, om er evt. een helpende hand uit te
  steken. Alleen diegenen die op hun 65ste nog
  kerngezond zijn, ‘bedienen’ soms enkele 70-
  plussers in hun omgeving, met plezier en zeer
  regelmatig, trouw ook vaak aan hun ‘verzor-
  gende aard’. Sámen léven moet wel mogelijk
  gemaakt worden, maar het huidige systeem is’
  al tijden aansturende op ‘ieder voor zich’
  en ook de EURO is ‘niét voor óns állen’!

  Reactie door Madelief — dinsdag 21 augustus 2007 @ 9.34 uur

 23. Woedend ben ik. Echt waar!!!Bezuinigingen,en nog eens bezuinigingen.Is Nederland aan het doordraaien of zo? Weten ZIJ van gekkigheid misschien niet meer wat ze moeten doen???
  Je maakt me echt niks wijs. ER HOEVEN NIET ECHT BEZUINIGINGEN TE ZIJN!!!!!! Tenminste niet op deze manier, kom nou toch!!!! Alleen,hoe gaan ZIJ er mee om????? JUIST!!! VERKEERD!!!! Zorgen dat alles eerlijk wordt verdeeld, (om het zo maar te zeggen),zo dat iedere nederlander er ook baat bij heeft. En niet,EERST DE RIJKE EN DAN (heel misschien)WAT ER DAN NOG AF KAN???? – DAT IS VOOR DE MINDEREN!!!!WIJ DUS!! NEE,NEE, NEE!!! Protesteren zal ik blijven doen, tot het einde van mijn leven.Doe jij ook mee???Alstublieft dan misschien????

  Reactie door Marian de Meyer — dinsdag 21 augustus 2007 @ 9.42 uur

 24. 11. Zoals gewoonlijk begrijp je weer niet waar het om gaat.
  Men heeft de thuiszorg vrij gelaten aan de jou zo geliefde marktwerking en je ziet wat ervan komt.
  Jouw liefde voor de markt, gaat zometeen nog vollediger werkelijkheid worden wanneer een Roemeense voor een appel en ei liefdevol jouw moeder verzorgd.
  Helaas vinden types zoals jij dit voor ” het volk” acceptabel, maar natuurlijk niet voor je eigen moeder; die wordt dan prive verzorgd.
  2, 3, 4 en 5 sterren verzorging wordt dan de keus naar Amerikaans model.
  Gelukkig hebben we nu nog een anti-discriminatiewet. Die rechten verliezen we echter als de nieuwe EU grondwet werkelijkheid wordt.
  Voor de ouders van de minderbedeelden en voor de minderbedeelde zieken wordt die keuze nu al gemaakt.
  Niet pikken en keihard tegen vechten!

  Reactie door kaatje — woensdag 22 augustus 2007 @ 5.04 uur

 25. Marktwerking = bonussen jacht = werkgelegenheid verslechtering = kwaliteit verslechtering .

  De directeur heeft hte voor zichzelf goed geregeld met Raad van Bestuur over het maken van winsten en goedkopere dienstverlening ; dat houdt in ; kostenvermindering ;wie vormen de grootste kostenpost ; juist de medewerkers ; dus verminderen van het aantal medewerkers en verhogen van de werkdruk en daarmee opbouwende stress : tel uit de winst :dit leidt tot vernietiging van de thuiszorg en dat is precies wat het TRIO B.B.R wil !

  Reactie door Fred — woensdag 22 augustus 2007 @ 16.44 uur

 26. Arme patiënten…

  (Klein beetje een nieuw testje, webmaster.)

  Reactie door Wilbert — vrijdag 24 augustus 2007 @ 18.26 uur

 27. Gerard Lettick, vreselijk vind ik dit en vooral omdat heel duidelijk is dat teveel mensen die touwtjes in handen hebben totaal niet weten hoe het werkt hier in Nederland. Of zij doen alsof? Mensen met een uitkering een baan bezorgen in de zorg…misschien..terwijl er steeds meer werkers ontslagen worden!!? Deze mensen zullen dus ook een opleiding moeten volgen en een stageplaats..dit terwijl er al grote stageplaatstekorten in de zorg zijn. Ach, rechts Nederland is weer tevreden…

  Reactie door cynthia — zondag 26 augustus 2007 @ 13.21 uur

 28. Ik ben dat gebedonner zo zat! Mensen moeten allemaal aan het werk wordt er geschreeuwd terwijl het je herscholen of het je om laten scholen te duur is en dit zeker als je werkgever niet meebetaalt. Het moet eerst makkelijker en goedkoper worden om je te laten omscholen of herscholen. Vervolgens mag leeftijd geen belemmering meer zijn en moeten dus ook struikelblokken voor werkgevers ( lees een stuk voorlichting!!) aan werkgevers gegeven worden. Multinationals moeten een deel van hun winst afstaan zodat scholing en werkzoeken hiervan betaalt kan worden. Zij zijn nu vogelvrij en ontslaan mensen terwijl de winsten gigantisch zijn..dit klopt toch niet??! En mag China eindelijk aangepakt worden omdat zij geen milieuregels hebben? Hier valt niet tegen te copncureren en ook tegen India niet! Zij hebben naar eigen zeggen blikken met goedkope krachten. Hier moet iets tegen gedaan worden omwille van die mensen en omwille van ons want wij kunnen niet op tegen die lage lonen omdat er geen sprake is van een gelijke situatie! Waarom hoor je daar niemand over?

  Reactie door cynthia — donderdag 30 augustus 2007 @ 12.49 uur

 29. 28. Cynthia

  Ik heb me laten bijscholen een jaar lang via een reintegratiebureau maar als je dan eindelijk gaat solliciteren en je bent intussen, mede omdat de hele procedure zo lang duurt, boven de 50 dan heb je volledig het nakijken. De scholing op zich was goed, maar alles wat het reintegratiebedrijf deed was van nul en generlei waarde en zodra het geld binnen laten ze je vallen als een baksteen.
  Soms krijg je zoals mijn man niet eens reintegratie omdat ze dat totaal niet zien zitten bij de uitkeringsinstantie zelfs al niet bij de arbeidsdeskundige maar keuren je vervolgens toch voor een deel goed. Het is een papieren belofte om de statistieken op te vijzelen en het beleid te kunnen verkopen. Daarom levert het ook helemaal niets op. Een enquete onder werkgevers heeft overigens aangetoond dat ze zelfs mensen van boven de 50 die er al vele tientallen jaren werken het liefst kwijt willen laat staan aannemen. Juist daarom is het hele ontslagrecht en het gepaai van de politiek met het bedrijfsleven een totale gotspe en niet bedoeld om mensen aan het werk te helpen maar om arbeid steeds goedkoper te maken voor de grootste groep ten faveure van de top en aandeelhouders.

  Bovendien m.b.t. China etc… Zijn het onze bedrijven niet die daarnaartoegaan om geld te verdienen aan goedkope arbeidskrachten, het geld door die arbeidskrachten verdiend daar in de economie terecht komt, ondanks alles milieu, mensenrechten en zijn zij daarom niet mede, het klinkt misschien gek, maar onze eigen concurrenten m.b.t. de arbeidsmarkt en de economie.
  Er is niet een bedrijf dat zich bezighoudt met de duurzaamheid van onze economie dat is een drogreden, ze houden alleen rekening met de te genereren winsten en voeren een soort chantagebeleid in deze. China komt eraan betekent ook wij gaan naar China.
  kijk als alles klopt is er geen probleem maar dat is het hem juist het klopt niet. ze willen geen vijtigers aan de slag…etc…
  Bedrijven weigeren ook garanties te geven omdat ze dat zelf ook wel weten.

  Reactie door Henny — zaterdag 1 september 2007 @ 14.07 uur