‘Ik zie een mooie baan voor u in mijn glazen bol’

Tarotkaarten, horoscopen en zelfontwikkelingcursussen worden door uitkeringsinstantie UWV betaald in de zoektocht naar werk. Dat blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs bureaus met een spirituele inslag. (Nu.nl)

Over de reintegratiebranche heb ik hier al vaak geschreven. Al in 2004 opende de SP een meldpunt voor klachten over reintegratiebedrijven.

Sinds de marktwerking ook hier werd ingevoerd, worden mensen er niet beter geholpen. Ze lijken vooral te worden bezig gehouden, terwijl de bedrijven grote sommen geld opstrijken. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt heeft opheldering gevraagd aan de minister over dit nieuwe dieptepunt.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 20 augustus 2007 :: 15.24 uur

168 Comments

168 reacties

 1. Now, I love how this ‘stelling’ sounds. Maybe things in Denhaag begin to move/ warm up after all.

  Het gaat om, aan en verkopen van gebakkenlucht en niks meer. Gelukkig de SP Kamerleden en de SP aanhang hebben dit heel goed door. Wij handelen niet gebakkenlucht mag ik hopen.

  De uitkeringsinstantie en de re-integratiebedrijven zijn de grootse bende sinds de woningcorporaties,,,,, Goh wat zijn ze een bende.

  Hoe komt het dat in dit land het bestaan van zulke gebakkenlucht fabrieken(organisatie) is toestaan?

  Reactie door Khosrow — maandag 20 augustus 2007 @ 16.10 uur

 2. Ach, we hebben ook een minister gehad die de evolutietheorie niks vond en daarom zei dat scholen ‘intelligent design’ moesten gaan onderwijzen.

  Volgens mij laten de ministers in het huidge kabinet ook een wichelaar naar de lekken in de propaganda van hun organisaties zoeken.

  Reactie door Drob — maandag 20 augustus 2007 @ 16.20 uur

 3. De onderliggende vraag is NU of Tarotkaarten, horoscopen en zelfontwikkelingcursussen
  iets met spiritualiteit van doen hebben,
  of dat het het gebruik maken ervan middels het veronderstelde gebrek aan spiritualiteit ten kantore van het
  UWV, al dan niet aangestuurd door de regering, aantoont.
  Ik herrinner mij de Geus niet als een groot licht.

  Reactie door Alex — maandag 20 augustus 2007 @ 16.34 uur

 4. Dit hele land begint op een lachertje te lijken…

  Reactie door Redstar — maandag 20 augustus 2007 @ 16.52 uur

 5. Er zit heel wat interne vuile was in de uitkeringsinstanties en re-integratiebedrijven. Waarschijnlijk zijn aantal CDA, VVD, D66 en ook PvdA prominenten en ook hun achterbanen direct daarbij betrokken. Ze zijn mede aandeelhouders of bekleden adviesfuncties bij deze bedrijven. Kortom het is een ons kent ons wereld. De stank van hun vuile was is erger dan afvoer van Shell en Roteb. Maar goed beter laat dan nooit.

  Het is tijd om achterkamer reilen en zielen bij die bendes goed te onderzoeken. Ze moeten hun prestaties althans gebrek aan prestaties verantwoorden. Een rooskleurige statistische rapport is niet goed genoeg.

  Reactie door Khosrow — maandag 20 augustus 2007 @ 16.53 uur

 6. Heel het UWV is sinds de oprichting de weg kwijt, helaas zijn mensen die van het UWV afhankelijk zijn hierdoor de pineut.
  Aftreden de verantwoordelijke bewindspersoon.
  Ook de uitvinders van dit wanstallige UWV zouden hun politieke loopbaan moeten worden ontnomen.

  Reactie door leen — maandag 20 augustus 2007 @ 16.55 uur

 7. Het gevaar bestaat dat alle vacatures via een (soort van) reintegratieproject worden ingevuld.
  Val je niet binnen het kader van WW,WIA, of bijstand (lees:als je geen subsidie opleverd)kom je niet snel meer aan een baan.

  Reactie door tom — maandag 20 augustus 2007 @ 16.56 uur

 8. Ja het is triest, de werkgever wordt welhaast tot onaantastbaar heilige verklaard in verplichte `meditatiecursussen’ van Bijstand en UWV. Wie kritiek uit op dat er bv. voor 50-plussers nauwelijks werkkans is, is dissident, want verstoort het halleluja-economie & arbeidsvreugdplaatje.

  Uit recente ervaring weet ik dat werkzoeken steeds meer de verplichting betekent in opgelegd clubverband aan jezèlf te werken olv. per stoomcursus psychologie omgeschoolde ambtenaren van Sociale zaken en ingehuurd reïntegratieburo, op straffe van korting op uitkering bij er lacherig over doen.
  Helaas, ik moet op club soms hinniken van het lachen, kan er ook niks aan doen maar trek dan weer een serieus hoofd omdat ik het spelletje wel moet meespelen voor brood op de plank, nu elke werkgever mij werk weigert wegens mijn leeftijd.
  Maar ik kan het toch niet laten om op plichtclub steeds weer uit te bazuinen dat zolang ex-kamerleden en mislukte burgemeesters zo schandalig veel wachtgeld trekken niemand zich hoeft te schamen voor zijn uitkerinkje.

  Reactie door Haq — maandag 20 augustus 2007 @ 17.28 uur

 9. Er zijn tevéél mensen die misbruik maken van de mensen die deze gave ze ècht bezitten.
  Oplichters dus die denken, och een extra centje is nooit weg!
  Ik heb gelukkig anders mogen ervaren en mijn leven is er heel anders gaan uitzien.
  Ik ben de goede voorziener tegen gekomen, jaren terug en ze wist van niets, maar voelde!
  En ze had gelijk!!!!!!

  Reactie door Anja (B) — maandag 20 augustus 2007 @ 17.39 uur

 10. In de cursussen gaat men er vanuit dat de werkzoekende per definitie een psycho-sociale afwijking heeft , en dat wordt in de cursussen zogenaamd bij-gespijkert ;daar hebben de meeste çursisten’en mogelijke werkgevers geen donder aan !
  De meeste werkzoekende hebben vaak al meer dan 10 jaar bedrijfservaring bij een of meer bedrijven of organisaties :het is verstandelijker om te kijken naar wat er door de werkgevers gevraagd wordt en wat er bij de werkzoekende aan kennis en ervaring aanwezig is : dat laatste wordt volledig genegeerd : Vb iemand heeft een HTS opleiding en heeft 12 jaar in de iCT gewerkt , waar certificatie in een bepaalt software produkt niet verplicht was , omdat de persoon dit dagelijks goed beheerste ; om bij een nieuwe werkgever in aanmerking te komen voor een contract dient men WEL gecertificeerd te zijn : anders wordt de CV in de prullenbak gegooid : Wat stelt de werkzoekende dus voor :een aantal modules te kunnen doen ,zodat de kans groter is aangenoemen te worden : wat zegt men daN : DAT GAAT NIET DOOR , want de cursus mag van het UWV slechts drie maanden duren ……….dan een herscholing van drie maanden ?

  Zo ben je dus als werkzoekende heel snel afgebrand en volg je alleen de VERPLICHTEN solliciatie cursus en zegt BEDANK !

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 17.41 uur

 11. solliciatie = sollicitatie

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 17.43 uur

 12. Waarzeggerij en het raadplegen van waarzeggers mag niet eens van de bijbel.

  Een partij als de SP heeft nooit te maken met de scheiding kerk en staat. Als de kerk en de staat echter wel gescheiden zijn, dan kan een christelijk kabinet aan deze uitwassen niks doen zonder het systeem zélf eerst te veranderen.

  Dan zitten christelijke partijen ook niet zo met 1 hand op de rug gebonden terwijl SP of Wilders maar álles kunnen afdwingen wat ze vinden. Ik heb het idee dat christenen zich teveel in moeten houden en anderen zich niet aan grenzen storen w.b.t. dwang op andere gebieden van mensen hun leven. Ik vind dat krom t.o.v. elkaar.

  Reactie door W6969 — maandag 20 augustus 2007 @ 17.50 uur

 13. Ik heb me ook bij het UWV aangemeld om mensen aan het werk te helpen. Ik neem de wichelroede van m’n opa. De cliënt gaat op het aardstralenkastje (ook van m’n opa) staan en bladert in de Gouden Gids (van mezelf). Als de wichelroede uitslaat staat het geschikte beroep op de bladzijde. Met het molentje van Pim Pam Pet vinden we eventueel een letter die een extra aanwijzing geeft.
  Op het eerste gezicht zagen ze er wel wat in bij het UWV, er moet alleen eerst nog over vergaderd worden. Zal mij benieuwen !

  Reactie door simbro — maandag 20 augustus 2007 @ 17.56 uur

 14. mooi is de CV- eis : heb je in het verleden op een “hoger niveau ” gewerkt en wens in aanmerking te komen voor een lager functies :FORGET IT ! ;terwijl het UWV dit wel eis , dat men ook een lagere functie accepteert ; dus ze zijn werkelijkheid volledig kwijt : heb je een hogere opleiding gedaan en ervaring , dan kom je niet in aanmerking voor een lagere functie ( VB sofware engineer —–> trambestuuder )

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 18.09 uur

 15. Beste mensen, met zulke bende in de regering, zelfs de werkeneden zijn niet meer veilig. Ik hoop het niet maar vroeg of laat zullen de meeste regulierbanen in dit land vervangen worden door gesubsidieerde draaideurbanen en wij zullen allemaal tegen een slaafsloon moeten gaan werken voor de uitkeringsinstantie. De klantmanagers zijn de postmoderne slavenhandelaars. Ze blijven ons aan hun touwen houden door bedreiging met korting op uitkering en of een ontslag.

  Reactie door khosrow — maandag 20 augustus 2007 @ 18.19 uur

 16. Het zou eens verstandig zijn van de SP een onderzoek te doen naar het aantal mensen met een leeftijd van 45 t/m/ 65 jaar , die werkloos zijn en nog voor werk in aanmerking komen ‘d.w.z nog werk kunnen verkrijgen ;dat zou namelijk mooi zijn om dit het huidige kabinet eens onder de neus te wrijven ;daar deze heeft ingevoerd ,dat men tot 65 jaar dient te solliciteren , zonder kans op werk .

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 18.21 uur

 17. Char for president

  Reactie door ReneR — maandag 20 augustus 2007 @ 18.30 uur

 18. Horoscopen en tarotkaarten zijn veel betrouwbaarder nog dan over het algemeen de politici

  De meeste gebakken lucht wordt verkocht vlak voor de verkiezingen, dus ik begrijp niet de commotie. Zelfs de meest geletterden stinken er weer met open ogen in.

  Char for president

  Reactie door ReneR — maandag 20 augustus 2007 @ 18.32 uur

 19. De overheid snapt niets van marktwerking.
  Misschien nog wel minder dan de SP.

  Hoe dan ook, De SP en Jan Marijnissen hebben wel gelijk, want zo is er geen sprake van marktwerking.
  Want marktwerking heeft alles te maken met vergoeding na prestatie.

  Deze re-integratiebedrijven snappen het wel.
  Zij lachen zich helemaal te pletter.
  En trekken dagelijks een blaadje af van hun bescheurkalender.

  Reactie door Timbo — maandag 20 augustus 2007 @ 18.38 uur

 20. Maar tarotkaarten is toch helemaal niet zo zweverig? Deze kaarten vertalen alleen jouw onderbewustzijn, datgene wat je onbewust al aanvoelt of weet.

  Het kan wat mij betreft best functioneel zijn zolang de betreffende persoon er maar open voor staat. En tarotkaarten zijn al eeuwenoud en zie je tegenwoordig weer overal opduiken, zelfs op popfestivals.

  Kom op Nederland, we leven in 2007 en niet voor niets blijkt uit recent onderzoek van het wetenschappelijke tijdschrift Quest dat 73% van de Nederlanders gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde.

  Een soortgelijk voorbeeld is bijvoorbeeld de alternatieve geneesvorm accupunctuur. Werkt voor veel mensen prima maar is wetenschappelijk nauwelijks te verklaren. Ondertussen wordt dit de laatste jaren wel gewoon vergoed door het ziekenfonds. Uiteraard moet je met dit alles wel kritisch blijven en profiteurs en amateurs uitsluiten maar een beetje open mind voor nieuwe, zinvolle ontwikkelingen lijkt me juist prima.

  Reactie door Zinfo.nl — maandag 20 augustus 2007 @ 18.43 uur

 21. Inderdaad er is ook al een alternatieve werkvorm : PAPIER-PRIKKEN tegen bijstanduitkering en een ORANGE pak met refecterende bielzen , Paar goede werkschoenen , een vuiliszak en een prikker .

  Want voordat je eet moet je wel eerst het papiertje van een vervelend jochie opppikken !

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 18.46 uur

 22. Trouwens, laat die critici eerst eens met een open mind zelf een tarotkaart legging doen of langs een goede astroloog gaan voordat ze kritiek leveren. Zelf heb ik een paar keer tarotkaarten laten leggen en tot mijn verbazing zat er veel waarheid in verborgen.

  Reactie door Zinfo.nl — maandag 20 augustus 2007 @ 18.47 uur

 23. @Zinfo

  Nee, misschien niet zo zweverig, maar wel verkeerd als daar veel geld voor wordt betaald… mensen moeten gewoon een baan aangeboden krijgen, en daar wat dingen voor bijleren misschien. Persoonlijke zelfontwikkeling heeft daar niet zoveel mee te maken…

  Reactie door Rita — maandag 20 augustus 2007 @ 18.47 uur

 24. No cure no pay

  Als “ zijdelings beroepsgenoot” van deze re-integratiebedrijven begrijp ik hun euforie en wurgmentaliteit.
  Ik ben zelf eigenaar van een rekruteringsbedrijf gespecialiseerd in ITC profielen en profielen voor de bancaire sector. Internationaal.
  Al onze contracten zijn opgesteld op basis van “no cure no pay”.

  Slechts alleen als wij presteren kunnen wij een factuur sturen.
  Dit lijkt mijn de meest eerlijke basis.

  Reactie door Timbo — maandag 20 augustus 2007 @ 18.47 uur

 25. @ Rita Ja maar als je eerst meer over jezelf ontdekt en te weten komt en hier goede begeleiding bij krijgt, helpt dat toch alleen maar om ook de juiste beroepskeuze te maken? Er zijn toch ook beroepstesten? Tarotkaarten of horoscoop kunnen hier zeker een zinvolle aanvulling bieden. Enfin, ik ben wél voorstander zoals je merkt en ik denk dat veel SP-stemmers er zo over denken.

  Reactie door Zinfo.nl — maandag 20 augustus 2007 @ 18.49 uur

 26. Het doel heiligt de middelen blijkbaar.
  (Neemt het UWV aan.)

  Reactie door Alex — maandag 20 augustus 2007 @ 18.54 uur

 27. En als laatste, om het nog verder te onderbouwen, zelfs business universiteit Nijenrode heeft al ruim 1 jaar een leerstoel Organisatievernieuwing en Spiritualiteit. Tja, zelfs het bedrijfsleven maakt hier dus al gebruik van, waarom dan ook niet de re-intergratie…?!
  Zie ook hier http://www.zinfo.nl/zinfo/2006/06/nyenrode_goes_s.html

  Reactie door Zinfo.nl — maandag 20 augustus 2007 @ 19.06 uur

 28. Ik ben voor Russisch Roulette, dat geeft uiteindelijk altijd een schot in de roos! De reïntegratie bedrijven kunnen één voor één plaats nemen in de cirkel…..

  Reactie door kinkel — maandag 20 augustus 2007 @ 19.09 uur

 29. UWV met wierook sessies ?

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 19.19 uur

 30. De waanzin ten top de achterlijkheid van het geloven slaat natuurlijk in dit land steeds meer toe.
  De meer gesettelde geloven beginnen hun geloofwaardigheid steeds meer te verliezen.
  En men begint natuurlijk andere onzin te vinden om toch een vals goed gevoel te krijgen,
  Ik las det er ook mensen inzitten die in dit kader gaan praten met bomen.
  Praten met bomen dat doet een prinses uit het koningshuis al heel lang maar die zijn natuurlijk helemaal beneveld door sprookjes.
  Niks praten die bomen de bijl er in en om hakken ik heb ze nog nooit horen schreeuwen.
  Trouwens wel vreemd dat de sprookjesgelovers CDA en CU tegen deze sprookjes zijn terwijl hun eigen sprookje bij deze werkzoekende allang door de mand is gevallen.
  Het lijkt wel een ordinaire sprookjes concurrentie strijd.
  Kom op SP gun die mensen hun lol ze hebben het al moeilijk zonder werk zie het als een leuk verzetje.
  En laten we eerlijk zijn de Politiek vertelt toch de meeste sprookjes.

  Reactie door De Hakker — maandag 20 augustus 2007 @ 19.23 uur

 31. @3 Alex.

  Je sprak van NU of Tarotkaarten. Bij het lezen van het word NU gingen mijn gedachten zo’n 25 jaar terug naar een artikel wat in NU(Ver. Ned. Ussr) stond. Ik dacht ik zet het op de web, kennis van het verleden is nooit weg.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Detroit.tif

  Reactie door d'olle Henk — maandag 20 augustus 2007 @ 19.51 uur

 32. De UWV-medewerker ziet dan misschien allemaal banen in een “glazen bol”. De werkzoekende heeft er alleen – vaak terecht – een “(glas)hard hoofd” in, dat daar een baan voor hem/haar bij zit.

  Kopzorgen voor zo iemand, die je niet alleen tijdens kantooruren hebt.

  Reactie door Wilbert — maandag 20 augustus 2007 @ 19.59 uur

 33. Ik denk dat het belangrijker is of de cliënten van het UWV er baat bij hebben.

  Sommige mensen hebben meer baat bij een alternatieve benadering die hun meer zelfvertrouwen geeft als een dom vacature zoek uurtje bij een “normaal” re-integratie bureau.

  Het is dus kortzichtig om te denken dat ieder individu geholpen is bij de zelfde benadering.

  Reactie door Janneman — maandag 20 augustus 2007 @ 20.00 uur

 34. @31 d’olle Henk

  De link doet het niet.
  Maar jij maakt mij zoals altijd nieuwsgierig.

  groet

  Reactie door Alex — maandag 20 augustus 2007 @ 20.10 uur

 35. @ Zinfo,

  Ik denk dat je geen idee hebt van wat voor mensen daar komen. Het zijn mensen die zijn ontslagen van een vorige baan, soms slecht of nauwelijks onderwijs hebben, etc etc

  Dat zijn geen mensen die naar zichzelf op zoek zijn. Dat zijn mensen die over het algemeen gewoon een baan willen, die ze een beetje ligt. En daarin is vaak met hun staat van dienst niet zoveel in te willen.

  Kortom, een spirituele diepgaand onderzoek zal ongetwijfeld ergens goed voor zijn, maar niet voor een baan als administratief medewerker, metselaar of wat dan ook..

  of dacht je dat bij het UWV allemaal prachtige droombanen hingen?

  Er is een verschil tussen mensen een handje helpen, of ze gewoon iets laten denken voor een hoop geld. Een spirituele cursus zoals Tarot, zelfs het omgaan met voorspellingen ervan als je een beetje nieuw er in bent, heeft geen weinig zin. Het vergt een lange tijd inzet, openheid, discipline etc.

  Dit is gewoon Oibibio stuff… lekker theetje erbij? Kom, gaan we even kijken wat de sterren zeggen. Hmmm, jij zou vast goed zijn in iets waar je een beetje jezelf kan zijn, ja he. En je wilt leuke collega’s en een beetje vrijheid toch?
  Mooi, das dan 200 euro…

  Maar als jij me het tegendeel kan bewijzen dat het niet zo gaat, dan sta ik daar serieus open voor…

  Reactie door Rita — maandag 20 augustus 2007 @ 20.13 uur

 36. Je merkt de afgelopen jaren dat veel bedrijven en instellingen een graantje mee proberen te pikken van de hoop met geld.Hoe, maakt niet uit.
  Naar mijn mening een verkeerd uitgangspunt,dat hard aangepakt moet worden.
  Maar ja,vanachter een beeldscherm zijn die bedrijven niet te controleren.Al denken velen sinds de invoering van de vele computers bij overheidsinstellingen dat de problemen opgelost zijn met een druk op de knop “enter”

  Reactie door Eric van Dulst — maandag 20 augustus 2007 @ 20.21 uur

 37. @ Rita
  Ja, ik begrijp wat je zegt en misschien is het voor dit soort mensen ook niet zo geschikt.

  Wel opvallend wat ik net hoorde en zag bij het tv-programma Wat Nu? Daar zat de betreffende consulent die deze diensten aanbied en door de Volkskrant was geïnterviewd. Nu blijkt dat ze het over allerlei diensten had gehad waaronder ook die tarotkaarten. Echter, daar maakt bijna niemand gebruik van. En jawel, wat doet de media, die pakt dat kleine sensatiestukje eruit en blaast het op zodat het een lekker discussiestukje oplevert. Wel weer een beetje makkelijk, vind je niet? En daar is nu alle ophef en discussie over, terwijl het waarschijnlijk nauwelijks van toepassing is. Typisch voorbeeld van de huidige werkwijze in de media weer….

  Reactie door Zinfo.nl — maandag 20 augustus 2007 @ 20.27 uur

 38. Ronduit schandalig dat van mijn belastinggeld dit soort heidense kwakzalverij wordt betaald. Prima dat de westerse mens weer zijn gevoel de ruimte geeft, maar om gelijk de ratio overboord te zetten grenst bijna aan het ziekelijke. Spiritualiteit wordt gewoon en als je meldt dat je christen bent, wordt je (ook hier) alles wat mooi en lelijk is uitgemaakt. Als je werk hebt, mag je blij zijn als je het nog voor elkaar krijgt om de sabbat of de zondag als rustdag te mogen houden. We leven waarlijk in het eind der tijden.

  Reactie door Gerard Lettinck — maandag 20 augustus 2007 @ 20.35 uur

 39. @34 Alex.

  Ik heb er een jpg file van gemaakt alleen het downloaden duurt wat langer.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Detroit-2.jpg

  Reactie door d'olle Henk — maandag 20 augustus 2007 @ 20.41 uur

 40. Waarom al dat Balken over Tarotkaarten ?
  het gaat om werk te vinden en niet een psycho-sociale behandeling !
  je zou verwachten dat deze bedrijven een beetje zicht hebben op de verschillende mogelijkheden , die iemand (client ) zou kunnen uitoefenen op grond van opleiding , ervaring , leeftijd ,sekse ,….en de WERKELIJKE banen , die misschien via een WERKPOOL beschikbaar zijn ; maar ja je kan van werkgevers niet verwachten dat zij mede verantwoording nemen om SAMEN met de overheid er toe bij te dragen dat een werkloze aan de slag komt .

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 20.44 uur

 41. Vaak is de verwachting groot van een client aan het begin van een re-integratie , maar na afloop is deze verbittert want deze is niet verder gekomen dan de zelfde toestand als aan het begin .

  re-intergratie leidt dus tot een negatief denken en handelen .

  Reactie door Fred — maandag 20 augustus 2007 @ 20.47 uur

 42. http://www.reintegratieklachten.nl/

  Reactie door Lezer — maandag 20 augustus 2007 @ 20.54 uur

 43. d’olle Henk
  Warempel hij doet het. Ik ga NU lezen.
  b.t.w. Ik herrinner me je woorden op de avond waar jij aan de Hooghoudt zat en ik aan de Vieux,
  en de regenton vol was als zeer gedenkwaardig.

  Reactie door Alex — maandag 20 augustus 2007 @ 21.05 uur

 44. gelukkig ben ik vis,,
  elke horoscoop zegt deze week gaat u meer vedienen. hu?? ik meen toch echt te horen dat wederom volgent het jaar 1 procent minder wordt.
  ik zal de liefde van me leven tegen komen? hu?? die heb ik al dehu!
  oeps de planeten stonden zeker een cm niet in lijn.
  en ik ben ooit ook bij een reintegratie oplichtings bureau geweest,oplichters meer niet,je kunt achter een pc leren hoe je moet sol,,
  eeuuu pc?bij zoeken bv cv,, ok loop je de kans dat je het warm krijgt..maar daar downlood je gewoon de cv/voorbeelden,en voor de rest moet je het zelf doen,,voor de vorm doen ze na 2 maanden via een bevriend bureau je een baantje aanbieden,,die toch al bezet is,en wat ik al vaker geschreven heb, voor 6.500 euri werken ze 13 uur,bleeb oplichters meer niet,,
  en nu nog wat tar,rot kaarten,enz,,
  gek als ik naar de onzin van cher en aanverwante blauwe water instralers luister,,
  dat bv char eeuu wel contakt krijgt ,,
  jaa hij is er, (ooo hoe weet je dat?vertelde hij zijn naam?)waarom vraag je dan nog dat het begint met een k of een b,,het is toch van de zotte dat je contact maakt met het doden rijk? je niet eens je fatsoenlijk voorstelt,,heb je dan #$%$^nog niets geleert?zelf na de dood zijn het nog ontfatzoenen,of zou cher toch gewoon een oplichster zijn?
  oooo jjeee een stoel valt om,aaaa de deur gaat open piehiep,een kwade geest?een klopper,of een mischien wel oooo het wordt spannend,aaarg de horror een klauw vaal haar vlekken,
  ooee die lichtende ogen,ze kijken me aan
  kef kef
  pppfff het is de hond het wil er uit.
  nou ja hond worst op poten.
  afz a hits kok.

  Reactie door ad — maandag 20 augustus 2007 @ 21.05 uur

 45. http://www.reintegratieklachten.nl/index.php?mode=detail&id=784

  Reactie door Lezer — maandag 20 augustus 2007 @ 21.23 uur

 46. Reïntegratie en onderzoek

  ‘Want een overheid die in vijf minuten of vijf dagen een fout maakt en vervolgens getroffen burgers vijf maanden, vijf jaar en zelfs een veelvoud daarvan laat vechten om die fout erkend, hersteld of vergoed te krijgen, die is niet alleen empathieloos en respectloos. Ze is, veel erger, een bron van bittere en vijandige gevoelens’. Prof. dr. R. Diekstra, GPD, 25 juni 2002.

  Het is een zeer goede zaak dat een commissie onderzoek zal verrichten naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van reïntegratietrajecten. (De Gezinsbode, 16 maart 2007).

  Dat had jaren eerder dienen te gebeuren, want de misstanden op dit gebied bij SoZaWe zijn oud en groot en de nood bij niet weinige herintreders hoog, mede als gevolg van onwaarachtig en onwaardig gedrag van SoZaWe-medewerkers -waaronder managementleden, zo blijkt ook uit verkennend onderzoek. Groot is ook de boosheid van herintreders die door SoZaWe (en reïntegratiebedrijven) onterecht de schuld krijgen van een mislukt Trajectplan. Niet zelden worden daarbij door relatief laagopgeleide en onbevoegde personeelsleden klanten van sociale gebreken en zelfs geestelijke stoornissen beticht. Over het bestaan van geheime dossiers met denigrerende opmerkingen heeft deze krant reeds in 2002 bericht. Tja, ook al zijn het valse kwalificaties, de behoefte van politici aan lage werkloosheidscijfers die daarmee kunnen scoren en goede werkbeoordelingen van personeelsleden door hun superieuren, werken slechte en onjuiste motieven in de hand, zelfs als men uitkeringsgerechtigden tot permanente armoede en uitzichtloosheid veroordeelt. Het is mij herhaaldelijk gebleken dat in zo’n proces van (stiekeme) afschrijving met alle ellende van dien ethische overwegingen geen rol spelen, ook niet bij leidinggevenden. Een bijzonder laag rendement vraagt om eerlijke antwoorden.

  De situatie is dermate ernstig dat de onderzoekscommissie, bestaande uit vier raadsleden en drie externe deskundigen, zich maandenlang fulltime kunnen bezighouden met diepgaand, omvangrijk en absoluut onafhankelijk onderzoek. Hoewel tijdrovend, is grondige analyse van casussen niet alleen interessant maar ook oplossingsgericht werk waarmee gemeenschapsgeld valt te verdienen.

  De onderzoekers mogen zich niet laten beïnvloeden door betrokken politici en ambtenaren om de werkelijkheid geweld aan te doen, via het mechanisme van doofpotten en druk om de vuile was binnen te houden. Een politicus is nog altijd verantwoordelijk voor de handelingen van ambtenaren.

  Voor wetsovertreders en ambtenaren die niet aan de “Modelgedragscode voor ambtenaren bij de gemeente” voldoen dient ontslag of degradatie te worden overwogen. Evenmin mogen verantwoordelijke politici voor faalgedrag met als argument ‘onvoldoende en onbetrouwbare informatievoorziening door ambtenaren’ vrijuit gaan. De neutrale overheid heeft geen plaats voor politici en ambtenaren die het niet zo nauw nemen met waarheid en waarheidsvinding, pijlers waar geen rechtsstaat zonder kan. Onder meer werd slechte informatievoorziening als excuus door bestuurders aangegrepen bij de openbaring van de zeer inzichtgevende rapportages in 1997 van het gerenormeerde organisatie- en onderzoeksbureau MEDE. Destijds noemden de lokale media de wantoestanden bij SoZaWe een ‘ramp’ en niet alleen de interim-
  manager sprak van een ‘vernietigend rapport’. Het zeer kostbare drama dat na

  een lange aanloop eindelijk in 1997 een kookpunt bereikte, kende als gelukkige bijkomstigheid een zeer noodzakelijke reiniging onder leidinggevenden. Mismanagement op diverse niveaus en onderling wantrouwen vierden hoogtij. Slecht beleid en zeer ontoereikende controle op de handel en wandel van de Groningse Kredietbank zo’n vijftien jaar geleden, veroorzaakte een verliespost van vele miljoenen publieksgelden, waarbij SoZaWe eveneens in belangrijke mate betrokken was.

  Anders dan in 1997 dienen nu klanten, waaronder gedupeerde herintreders, intensief bij het onderzoek betrokken te worden. Zij zijn onmisbaar voor het voltooien van een volledig en betrouwbaar onderzoek. En uiteindelijk zijn de zuurverdiende veertig miljoen euro (een enorm bedrag, ook in verhouding tot andere steden) bedoeld om (infuus)werklozen een beter leven te bieden, niet om bestuurders en ambtenaren aan het werk te houden waarbij, het zij gezegd, bestuurders niet zelden weten welke onvolledige en verwrongen gegevens zij ter ondertekening of beleidsoverwegingen van ambtenaren, bezwaarcommissies en zeker ook van subjectieve en slecht functionerende klachtenfunctionarissen onder ogen krijgen – het klassieke informatieprobleem tussen bestuurders en ambtenaren laat zich om verschillende redenen wellicht extra sterk in Groningen gelden. Maar ook het college van B&W kan de handen niet in onschuld wassen. De arrogante wijze waarop brieven worden teruggezonden met ontraceerbare handtekeningen die niet van de in brieven genoemde bestuurders zijn en waarin volstrekt niet wordt ingegaan op legitieme klachten betreffende besluiten met verstrekkende gevolgen voor werklozen en bijstandsgerechtigden, passen ook al niet in ons democratisch stelsel van wet en regelgeving.

  Op verschillende wijzen kunnen teleurgestelde en ronduit belazerde (her)intreders opmerkzaam worden gemaakt om deel te nemen aan het onderzoek. Flinke en herhaalde advertenties in De Gezinsbode is slechts een voorbeeld om voldoende deelnemers te vinden voor het verkrijgen van betrouwbare, representatieve inzichten. Niet vrijblijvende maar indringende gesprekken met zowel klanten als SoZaWe-personeel behoren deel te zijn van een systeem van methoden en technieken van onderzoek waarbij, in navolging van MEDE, zo nodig anonimiteit moet worden gegarandeerd.

  Gesprekken met ‘vertegenwoordigers van vertegenwoordigers ‘ (Marijnissen) zal tot beperkte, onbetrouwbare onderzoeksresultaten leiden, hetgeen evenmin in het belang van de belastingbetaler is. Daarnaast zou men een eendaags congres met sprekers en workshops kunnen overwegen. Graag zal ik mijn verslag doen over onder meer (stiekeme) contractbreuk en schending van harde afspraken, leugens, de betrokkenheid van de Economische Controle Dienst (Fiod), visies van de KvK, het Kadaster en de gemeentelijke dienst Bouw- Woningtoezicht en Monumenten, verkwisting van publieksgelden. Drie juristen en het gemeentelijke ombudsinstituut hebben mij op de mogelijkheid van een rechtsprocedure gewezen. Een betere effectiviteit van reïntegratietrajecten en transparantie komen tenslotte iedereen ten goede, ook SoZaWe-medewerkers. Integer handelen en eerlijke verslaggeving scheppen gezonde werkverhoudingen.

  (De Gezinsbode wil dit stuk niet plaatsen)
  Groningen, 30 maart 2007, drs. T. Breuker, Poortstraat 4A, 9716 JG GRONINGEN

  Reactie door Lezer — maandag 20 augustus 2007 @ 21.26 uur

 47. @39 d’olle Henk
  Roger.
  De geschiedenis herhaalt zich.
  Vooralsnog in het heden.

  Reactie door Alex — maandag 20 augustus 2007 @ 21.29 uur

 48. laat mij nou denken dat kwakzalverij in nederland strafbaar was.toch? is weer puur een middel om arbeiders te kneden en te knechten ten behoeve van het grootkapitaal .V.O.C.mentaliteit .zal niet lang meer duren voordat de ,heksen, weer op de brandstapel eindigen .maar wees gerust landgenoten onze westerse ,allah, zal over u waken .was getekend j.p. balkenende.

  Reactie door h.verbeek — maandag 20 augustus 2007 @ 21.31 uur

 49. Het is met re-integratie net als met ontwikkelingshulp. Het geld wordt niet altijd even goed besteed. Ik vind overigens wel dat de Tarotkaart legger een even grote kans moet hebben als bijvoobeeld een re-integratiebureau dat bijvoorbeeld netwerken propageert.

  Reactie door reint — maandag 20 augustus 2007 @ 21.42 uur

 50. de kaarten hebben mij verteld dat dit kabinet zijn langste tijd heeft gehad.
  en nu nog er in geloven.

  Reactie door mcniel — maandag 20 augustus 2007 @ 21.44 uur

 51. en bovendien hebben zeg maar de meeste reintgratie bureau’s ahum contakten met vaste werkgevers,de een bij het gevangenis wezen(vooral rond vakantie periode zeg maar twee maanden) of de bosbouw weer met gedetineerden(tijdelijk dan he)
  een ander weer via een groot beveilegings bedrijf,,tijdelijk.
  de ander met postbestel?diensten,enz,
  ze zijn niet op zoek voor JOU maar ze zijn op zoek voor de hun bekende bedrijven,die wel een gratis of goedkoop vakantie krachtje kan gebruiken bij veel ziekte en of vakantie..punt..

  Reactie door ad — maandag 20 augustus 2007 @ 21.50 uur

 52. @38 Gerard Lettinck — maandag 20 augustus 2007 @ 20.35,

  Ligt er aan wat voor christen je bent. Alleen op asociale christenen hebben wij het hier niet zo, net als asociale heidenen of wat voor asociale mensen dan ook.

  Er zijn genoeg christenen die SP stemmen of zelfs lid zijn hoor. Niet direct aangesproken voelen als er wat gezecht wordt van een andere christen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 20 augustus 2007 @ 21.56 uur

 53. @48 reint
  En het kan ook best zijn dat de Tarotkaarten legger het beter doet dan de overige re-integratiebureau’s.

  Reactie door reint — maandag 20 augustus 2007 @ 21.58 uur

 54. tarotkaarten,lijkt mij wel wat voor de regering,nostradamus,ook geschikt.
  de wijsheid van confucius,die zei
  geef een man een vis,en hij heeft te eten,
  geef hem een hengel,en je hebt er een concurent bij.
  dat zijn toch opstekers voor balkie.
  voor mensen van 60+ moet er een cursus
  lanterfanten komen.
  eerst moesten ze met de vut,nu worden ze opeens opgewaardeerd.
  hypocriet in een woord,ondertussen wordt er
  veel geld verspilt,banenpolers,was een goed
  systeem,maar dat was te duur,nu aan het werk met behoud van uitkering.
  of vrijwilligers werk.
  ledigheid is des duivels oorkussen
  een ding is zeker,als iemand een opleiding gaat volgen,moet er ook werkgarantie tegen
  overstaan.

  Reactie door hw.rademaker — maandag 20 augustus 2007 @ 22.58 uur

 55. Vooruit. Toch maar weer een keer reageren. Kan het niet laten, maar SP schreeuw a.u.b. meer van de daken! En wees meer compromisloos!

  Filosofie Bakellende cs.
  Als je macht hebt laat je anderen voor je dansen.
  Geen kwestie meer van begrijpen van gezond verstand van democratie van samenwerken etc. nee gewoon jij hebt alles en zij hebben niets en daarom moeten zij eerst maar eens bewijzen of ze tot Bakellendeclubje kunnen en willen behoren.
  Eigenlijk een soort ontgroening van balletjes eerste jaars.
  Mensen die dan nog zichzelf durven te blijven zijn dan toch echt de klos en zullen geen werk vinden. Eigen schuld dikke bult. Komt ervan wanneer je niet wilt ‘meewerken’.

  Sorry maar ik geloof toch echt dat het nu zover is gekomen. Er is geen werkelike dialoog meer. Gewone taal heeft geen betekenis meer.
  De situatie is verschrikkelijk ernstig, minstens zoals jaren ’30 vorige eeuw. Echt waar.

  Reactie door L´écologiste — maandag 20 augustus 2007 @ 23.06 uur

 56. balkenende gebruikt het nederlandse volk als proefkonijnen.,waarbij hij zijn ogen sluit voor de gevolgen.,experimenten die hem geen windeieren leggen, maar gegevens opleveren, die allang bekend waren en waardoor en waarvoor we collectieve volksverzekeringen opgericht hebben, die nu verkwanseld worden aan bedrijven.,die er ook weer beter van willen worden.,

  en dat laat zich premier noemen!

  Reactie door Gerrit — dinsdag 21 augustus 2007 @ 0.31 uur

 57. En wat doet de SP nu met al deze verhalen.
  Niets??
  Offf…..

  Reactie door peter — dinsdag 21 augustus 2007 @ 1.10 uur

 58. Zelfs de telegraaf viel dit op. Zoals @2 al opmerkt, zijn er veel gelovigen. Voor wat mij aangaat: laat ze maar wat aanklooien, want % gewijs zal er op andere gebieden veel meer geld over de balk gegooid worden en is dit slechts een afleidingsmanoeuvre. Ja, en dat weet Jan ook wel….

  Reactie door Johan — dinsdag 21 augustus 2007 @ 2.21 uur

 59. over ogen sluiten voor de gevolgen gesproken…
  ik lees net op teletekst dat er de komende jaren voor 200 miljard!! aan de dijken moet worden verbeterd.
  en vraag me af waarom de kabinetten Bakenende dit probleem niet allang verholpen hebben.
  voer voor discussie.

  Reactie door G. — dinsdag 21 augustus 2007 @ 3.03 uur

 60. Breek me de bek niet open over integratiebureaus. Ze doen niets nuttigs voor je (cursus sollicitatiebrieven schrijven terwijl je het Nederlands beter beheerst dan de docent). Wanneer je zelf dan een baan scoort krijgen zij €4000,- pfff.

  Reactie door Struikelaar — dinsdag 21 augustus 2007 @ 6.31 uur

 61. De neoliberale regeringen onder VVD leiding van Lub Kok en Balk hebben het de werkgevers ook niet makkelijker gemaakt iets met werklozen te doen.

  Volgens de media zijn werklozen mindere mensen, paria`s profiteurs en zwakkelingen volgens de media .. brand ze maar af, dat is makkelijker.

  Het lijkt er op dat men vanuit Den Haag welbewust een systeem heeft gecreeerd wat er op is gericht om middels de reintegratiebureaus die goed aan deze wanpraktijken verdienen een steeds groter deel van de bevolking afhankelijk te maken van de grillen van het UWV.

  Het is inderdaad heel ernstig!

  Reactie door Koen — dinsdag 21 augustus 2007 @ 7.45 uur

 62. Perfect jan precies t goeie draadje geopend

  Het is helaas realiteit dat HBO ers door DWI naar sociale werkplaatsen gestuurt worden

  Een database van criminele antilianen aanleggen mag niet, maar een alleenstaande werkeloze heeft nog minder rechten.

  Dan vind ik zon glazen jomanda bol nog wel grappig

  Afgezien van de SP site die zich met reintegratie bezighoud is er nu ook een website waar mensen hun problemen spuien

  http://www.reintegratieklachten.nl

  klik op klachten, kun je lachen:P

  Jan, doe wat aan die exorbitante geldverslinders.
  mvg

  Reactie door zzzaai — dinsdag 21 augustus 2007 @ 7.59 uur

 63. oeps sorry hij staat er al n paar keer

  Reactie door zzzaai — dinsdag 21 augustus 2007 @ 8.03 uur

 64. @ 58 K. ik vrees dat Balkenende de dijken gaat aanpakken als de Afsluitdijk in de jaren dertig: per verplichte werkverschaffing voor horden uitkeringstrekkers tegen een schraal voedselpakket en wat schamel kleedgeld.
  Lompenproletariaat onder overheidsplak.
  Althans, dat meen ik op te maken uit de voorspellingen van Nostradamus…..

  Reactie door Haq — dinsdag 21 augustus 2007 @ 8.28 uur

 65. @58 Vermoed ik het goed dat Zalm het water al
  veel eerder tot de lippen is gestegen, maar
  toch met een ‘sluitende begroting’ furore wil
  de halen?
  Immers h i e r werd al een jaar geleden vóór
  de verkiezingen geopperd, dat als Zalm een
  ‘meevaller’ aankondigt, je niet verbaasd moet
  zijn dat er even later een ‘tegenvaller’ ach-
  teraan komt, waardoor de ‘meevaller’ al wéér
  niet de zwaksten in de samenleving ten goede
  zal komen.
  Als het dus gaat om de ‘long term planning’
  lijken de achtereenvolgende Kabinetten én het
  huidige ‘onder de maat’ te scoren over de
  ‘reserves voor calamiteiten’ die inmiddels
  opgebouwd dienden te zijn.
  Trieste conclusie!
  Nu begrijp ik pas waarom binnen het Kabinet
  gekozen werd voor het snel bereiken van open
  zee, dat kan dus nog steeds met zélfs zo’n
  verouderde V.O.C.schuit,
  GEEF ME DE VIJFde versie van een dergelijk
  Kabinet dus onder geen enkele voorwaarde meer.
  Geef dit Kabinet één stém verkiest het van
  jou je hele hebben en houden!
  ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet: een mooie
  baan voor u in mijn glazen bol’…..en maar
  raden!
  We hebben vast nog wel een aantal ‘windhoos-
  vangers’ nodig die de omvang van de ópgebla-
  zen Nederlandse Economie kunnen méten.

  P.S. “G”, wáár lás je dat op TT, van de Nederlandse TV? T.a.v. New Orleans is ook een tekort geschat op 200 miljard US Dollars!
  Wéét je het wel zeker? Zo niet, dienen wij
  dus allebei onze ‘reaktie’ te verwijderen!
  Ik ga uit van jouw ‘feiten’ in beginsel !

  Reactie door Madelief — dinsdag 21 augustus 2007 @ 8.38 uur

 66. Balkenende komt uit een milieu waar men zegt geloof in je zelf maar denk aan God.
  Ik denk geloof in mij zelf en aan de medemens . De wetenschap weet dat bij jonge kinderen een dimensie aanwezig is die onbegrijpelijk is voor wat de toekomst bieden zal. Hoe kan dat nou dat kinderen kunnen kijken in een andere wereld die werkelijkheid is. Ik zie dat niet en dat moet ook niet en zeker niet met tarot kaarten en glazen bollen. Maar ook niet met boeken en wijsheden waar je alleen maar kan gissen of God werkelijk heeft bestaan. Dat wij deze onzin wetenswaardigheid worden opgespeld door het UWV zal aan het gedachtegoed van Balkenende niet voorbij gaan denk ik zelf. Meneer denkt zeker na 20 jaar onderwijs achterstand dat je die mensen wel alles kan opspelden ze geloven toch alles. En weet je ik denk inmiddels dat dit wel eens waar kan zijn.

  Reactie door Henk — dinsdag 21 augustus 2007 @ 8.41 uur

 67. Het ging al veel eerder fout, namelijk in 2005 stond het volgende bericht in de landelijke dagbladen:

  Heks mag kosten opleiding aftrekken van belasting

  Uitgegeven: 27 september 2005 20:52
  LEEUWARDEN – Een Nederlandse heks mag de kosten die zij voor haar heksenopleiding heeft gemaakt, aftrekken van de belasting. Dat heeft de Belastingdienst dinsdag bevestigd.
  http://tinyurl.com/bb5n4

  Reactie door Dominique — dinsdag 21 augustus 2007 @ 8.46 uur

 68. uit de voorspellingen: het kabinet valt niet ……

  De dijken moeten terstond voor 2 miljard worden aangepakt want het water dreigt …..

  Maxima zal zich ontwikkelen tot Moeder des Vaderlands.wat een geruststellend idee, eindelijk een voedselbank op Huis ten Bosch en aanverwante optrekjes

  Alle “prinsessen”van nederland storten zich op sociaal werk, hier een buurthuis openen,daar een dagje meelopen

  En grote verrassing:onze Kroonprins wordt een Kanjer. In waterwerken.

  Nu hij al de omvang van zijn roemruchte voorvader hendrik heeft , betwijfel ik of hij de schop zelf ter hand neemt.
  Maar het zijn mooie sprookjes voor de arme luiden.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 21 augustus 2007 @ 8.55 uur

 69. Goeden morgen vrienden SP.

  Verbijsterend lees ik de reacties van inzendingen die zich door een kaartspelletje laten leiden.
  Zijn we terug in de middeleeuwen?
  Wat wordt er tegenwoordig op school geleerd?
  Mystiek? Zijn er geen mensen meer die hun verstand kunnen gebruiken?
  Wat ver zijn we heen die geloven in glazen bollen en kaartleggen.
  Ga naar de kermis!
  Als er dan ook nog mensen zijn die die uitleg voor waar aannemen, hoop ik maar dat hun naïviteit lang zal duren. Wees er gelukkig mee, dan sta je ver van de werkelijkheid, of je moet je intrek nemen bij de primieve bosjesmanne die in geesten geloven.
  En dat er bij zoeken naar werk bij het UWV zo toegaat is betreurenswaardig.

  Een medelijdende….

  Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 21 augustus 2007 @ 9.19 uur

 70. Ouwe Dirk dat is een nuchter antwoord zoals een Nederlander betaamt.

  Wat ik werkelijk lachtwekkend vind, zijn de lieden hier die bij vorige stellingen het christelijk geloof door de mangel haalde en hier glashard schrijven bijna verlicht te zijn door primitieve zieners en spiritisten.

  Dat vervloekte UWV heeft mensen met chronische aandoeningen jaren geleden in de bijstand geflikkerd en nu lees deze achterlijke waanzin. Wie lacht niet die de mens beziet……………als het niet zo treurig was ja…

  Reactie door Gerard Lettinck — dinsdag 21 augustus 2007 @ 9.34 uur

 71. 52 Reactie door Evert Tigchelaar jr

  Evert, ik begrijp niet goed wat je mij duidelijk wil maken met “wij” hebben het hier niet zo op asociale christenen etc.
  Wie zijn “wij” en wie bepaalt wat……

  Gelukkig zijn er binnen de SP ook christenen, dat klopt, maar als zij zich bekendmaken, krijgen ze vaak de volle laag van gefrustreerde ongelovigen. Diezelfde lieden nemen het wel op voor moslims en spirituele kwakzalverij. Over mentale verloedering gesproken……

  Reactie door Gerard Lettinck — dinsdag 21 augustus 2007 @ 9.48 uur

 72. Het UWV is steeds meer wereldvreemder aan het worden.
  Het verstand zit in de glazen bol.

  Reactie door Ben tarici — dinsdag 21 augustus 2007 @ 10.01 uur

 73. Het is verschrikkelijk dat aan de ene kant het geld van de armen wordt afgepakt, en wordt uitgedeeld aan hen die in feite niets produceren. De werknemers kunnen gemakkelijk zonder reintegratiebureaus en uitzendbureaus, dit is bewezen, zo kon het vroeger.
  Het is droevig dat verboden praktijken voor de christen(deut 18:10-12) nu betaald worden van het
  gemeenschapsgeld, en dat velen erdoor besmet worden. Door deze praktijken (waarzeggerij , het paranormale) kan de christen de volgelingen van de duivel herkennen.

  Reactie door leopold — dinsdag 21 augustus 2007 @ 10.46 uur

 74. Begrijp ik het goed; je mag wel de kosten van een medium aan het UWV declareren maar je rijbewijs halen op hun kosten, zodat je echt een grotere kans op werk hebt kan niet? Het moet niet gekker worden!

  Reactie door Chantal P — dinsdag 21 augustus 2007 @ 11.03 uur

 75. Wéér niet te geloven hè.

  Moeten werkzoekenden straks ook verplicht de healings van Jomanda bij gaan wonen ?

  Zullen we dan ook de sollicitatieplicht maar vervangen door verplichte meditatie of verplicht bidden ?

  Emiel Ratelband directeur maken bij het UWV ??

  Waar staat UWV eigenlijk voor ??
  Uiteraard, Wij Verkwisten ???

  Marmeren vloeren en kersenhouten panelen waren nog niet genoeg om onze centen over de balk te smijten blijkbaar.

  En het is wachten op het volgende wat ons gaat verbazen.

  Reactie door R.J. — dinsdag 21 augustus 2007 @ 11.05 uur

 76. Misschien wordt het hoog tijd om ook de neven functies van de directe omgeving van bewindvoerders verplicht in het rijtje op te laten nemen!
  (Misschien heeft de echtgenoot van Balkenende of een broer van Dommer kebab wel een reïntegratiebedrijfje)
  Dat zou al een hoop gedonder schelen en de bewindvoerders zijn direct een stuk transparanter.

  Reactie door Sinne Tolsma — dinsdag 21 augustus 2007 @ 11.19 uur

 77. Het verstand zit niet in de mens, nog in een glazen bol maar meer in het geloof.
  Daarom ben ik bij-deze overgestapt naar een ander geloof nml. “Het Honden Geloof”

  Reactie door gonda — dinsdag 21 augustus 2007 @ 11.36 uur

 78. Reintergratieburo’s, dat is werkverschaffing voor HBO’ers.

  Reactie door Ben tarici — dinsdag 21 augustus 2007 @ 11.41 uur

 79. ik snap niet dat mensen zo moeilijk doen?

  Als ik van werk wil veranderen, stap ik naar een erkend bureau op mijn vakgebied en binnen één week heb ik een baan.
  Het zijn vaak de mensen die blijven hangen in traditie’s zoals CWI en UWV.

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 21 augustus 2007 @ 11.54 uur

 80. Ben het met onderstaande helemaal eens.
  Ik heb het UWV uit eigen ervaring meegemaakt. Triest, heel triest. Mensonwaardig.

  Heel het UWV is sinds de oprichting de weg kwijt, helaas zijn mensen die van het UWV afhankelijk zijn hierdoor de pineut.
  Aftreden de verantwoordelijke bewindspersoon.
  Ook de uitvinders van dit wanstallige UWV zouden hun politieke loopbaan moeten worden ontnomen

  Reactie door Johan — dinsdag 21 augustus 2007 @ 12.13 uur

 81. Woningvoorziening wordt overgelaten aan projectontwikkelaars,

  werkvoorziening wordt overgelaten aan reintegratiebedrijven,

  voedselvoorziening wordt overgelaten aan voeselbanken,

  onderwijsvoorziening wordt overgelaten aan managers,

  gezondheidsvoorziening wordt overgelaten aan
  verzekeraars,

  waar hebben wij nog een overheid voor nodig.

  Reactie door ACE — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.15 uur

 82. De absurditeit van Monty Python vond ik altijd al beangstigend maar kon er wel om lachen.

  De absurditeit van reintegratiebedrijven overtreft dit talloze malen maar doet mij huilen van wanhoop.

  Reactie door ACE — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.18 uur

 83. Reintegratiebedrijven strijken per jaar 1,5 miljard euro aan belastinggeld op.

  Het resultaat is dat ze 3 mensen aan het werk krijgen in Nederland.

  Reactie door ACE — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.21 uur

 84. Ik heb ook te maken gehad met re-integratie; verplicht door het UWV te doen. het bedrijf waar ik werkte reorganiseerde, ik was 56 jaar en werd werkloos. (Nu ben ik 59 en werk ik via een uitzendbureau)

  Ik heb voor mezelf uitgebreide verslagen gemaakt van het re-integratie gebeuren, en ik kan in het kort niet anders zeggen dat het een diepe schande is dat UWV enorme bedragen gemeenschapsgeld betaalt voor gebakken lucht. De bedrijven hoeven niet eens te garanderen dat een bepaald percentage van de mensen aan werk wordt geholpen!

  Het UWV betaalt voor slap-ge-OH-dagdelen met kringgesprekjes etc. waarvan je mogelijk ietsje wijzer wordt, maar beslist geen werk krijgt. Ook de enorme netwerken waar de bedrijven mee schermen zijn een wassen neus; ze zitten gewoon de advertenties op Inet en in de krant te bekijken.

  En als je door eigen volharding werk vindt, of omdat de arbeidsmarkt ineens weer aantrekt, dan krijgt het re-integratiebedrijf betaald omdat het door hun heilzame invloed op de klant zou komen!

  Maar voor een opleiding heeft de gemeente geen geld (Ik wilde een opleiding volgen die heel wat goedkoper was dan het re-integratiebedrijf)

  Het gebruik van Tarotkaarten of kristallen bollen dan wel astrologie is mij in verband met re-integratie niet bekend; maar het lijkt me inderdaad precies even effectief als de andere “bezigheden” van een re-integratiebedrijf.

  Ik heb het hele re-integratiecirkus ervaren als een schandalige geldverspilling.
  Het is mij wel duidelijk dat er een hele stevige bezem door de re-integratie moet!

  (overigens ben ik verder wel positief over het UWV, alle UWV kontakten en communicatie heb ik als zeer klantvriendelijk ervaren)

  Reactie door willem wejes — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.23 uur

 85. Gaat de overkoepelende vereniging van reintegratiebedrijven straks waarschuwen voor verlies van arbeidsplaatsen als de gemeenten straks twee mensen minder verwijzen ?.

  Reactie door ACE — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.24 uur

 86. Weet iemand wat een directeur van een reintegratiebedrijf verdient.

  Er is er in ieder geval één waarvan ik weet dat hij met meer dan 1 miljoen naar huis gaat.

  Hebben directeuren van reintegratiebedrijven wel een goed pensioenplan en een goeie afkoopsom bedongen, of moeten wij met de met rond ?

  Reactie door ACE — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.27 uur

 87. Ik wil nog graag een herstellingsfoutje veranderen in m’n schrijven “Reactie door gonda — dinsdag 21 augustus 2007 @ 11.36″
  Welks het woordje “nog” in “noch”!
  Daar geloof ik, het woordje “nog” toch een andere betekenis heeft dan het woordje “noch”

  Reactie door gonda — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.35 uur

 88. Ga op eem heldere nacht om precies vijf voor twaalf naar buiten. Zie je een stuk rots door de ruimte vliegen (aka vallende ster) ga dan onmiddellijk weer naar huis, trek twee kaarten uit een nieuw spel (zorg dat je dat in huis hebt!). Zijn het twee azen of een aas en een tien plak dan de een advertentiepagina uit de laatste zaterdageditie van De Telegraaf op je dartbord, werp en schrijf meteen je sollicitatiebrief op de geraakte advertentie(als je mist is alles verloren!!). Dateer hem nog niet maar wacht daarmee tot het nieuwe maan is en doe hem om precies vijf voor twaalf op de bus. Als je als vrouw solliciteert doe er wat parfum op, bij voorkeur Jil Sander. Als man neem je een aftershave, merk doet er niet toe, maar Old Spice schijnt een positivieve invloed te hebben. Neem vervolgens een nieuwe bloempot (zorg dat je die in huis hebt), plant daar twee geraniums in en bemest ze met verse duivenmest. Eet tenslotte een half potje yoghurt met rechtsdraiend melkzuur en meng daarin stukjes van zelfgekweekte prei …

  Je nieuwe baan is nu zo goed als zeker.

  ps. bij sollicitatie per e-mail wordt de hele kosmos verstoord en werkt dit recept niet.

  Reactie door jk — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.52 uur

 89. @gonda — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.35

  gonda, met jouw geloof is niks mis …

  Reactie door jk — dinsdag 21 augustus 2007 @ 13.59 uur

 90. Het zal allemaal wel een beetje aan mij liggen, maar nog steeds zie ik de klu hiervan niet in.
  Wat moeten wij ermee stilstaan, lopen, hollen.
  Ik zelf steek nog wel eens een nat-gemaakte middelvinger in de lucht, negen van de tien-keer kan ik dan vertellen waar de wind vandaan komt.
  Alhoewel sommigen dit ook weer zullen betitelen als natte-vingerwerk.

  Reactie door gonda — dinsdag 21 augustus 2007 @ 14.07 uur

 91. Gonda @ 14.07

  Dat wordt binnenkort ook verplicht ingevoerd, want werk is werk.

  Reactie door Leftfoot — dinsdag 21 augustus 2007 @ 14.26 uur

 92. @gonda — dinsdag 21 augustus 2007 @ 14.07

  gonda, als je mijn stukje bedoelt: ik leg het je uit.

  - er moet een baan zijn (advertentie)
  - timing (vijf voor twaalf)
  - concentratie (dart)
  - voorbereiding (zorg dat je ‘t in huis hebt)
  - een goeie nachtrust (yoghurt met prei)
  - een beetje willekeur (aas of tien) en
  - een beetje sex

  Dat kan toch, behalve bij e-mail, niet mislukken?

  Reactie door jk — dinsdag 21 augustus 2007 @ 14.26 uur

 93. Goedemiddag allen

  Een dagje eerder thuis als dat gepland was maar,… ik ben er weer, en wat moet ik allemaal lezen tot mijn groot verdriet dat de onderlinge christenen twisten en de een de ander verwijt dat zijn christelijke overtuiging beter is, ziekelijk gewoon, maar ja, dit zijn christenen ten voeten uit en nu maar wachten op de verlosser, lang wachten dus.
  Gelukkig hebben ze het bij het UWV de zaak allang door en gebruiken nu de stelling ,…. als bidden niet helpt, dan maar de occulte richting op daar valt tenminste resultaat te behalen.

  Reactie door Pool — dinsdag 21 augustus 2007 @ 15.02 uur

 94. Paul en anderen:

  Wanneer je toch deze vragen a/d ministers gaat voorleggen, voeg er dan meteen bij dat je graag wenst naar achtergrond van deze tarotleggers van reintegratieoplichters. Sta er namelijk niet vreemd van te kijken wanneer deze bedrijfjes eigendom zijn van (ex)UWV ers! bv http://www.lestournesols.nl

  Reactie door kalk — dinsdag 21 augustus 2007 @ 15.28 uur

 95. @ 93 Pool

  Hm,

  Jk laat zijn schrijffouten staan bij inzending van zijn reactie en uit jou dagje eerder thuis lijkt het erop dat je wat minder controle-freak bent dan eerder, het lijkt er waarachtig wel op dat de wereld er wat menselijker uitziet. Vind ik wel aangenaam.

  Welkom thuis.

  Reactie door ACE — dinsdag 21 augustus 2007 @ 15.50 uur

 96. @ 86 ACE,

  Verdomd. Ik wist wel dat er flink geld werd verdiend en dat het vooral om de begeleiders zelf ging en niet om de werkzoekende, want als je dan aangeeft welke cursus werkelijk van pas is dan blijkt die cursus nou net niet in het pakket te zitten…

  Tsjonge moet je eens kijken hoeveel er van die bedrijfjes zijn zeg. Wat een massa parasieten niet te geloven:
  http://www.reintegratiekiezen.nl/reintegratiebedrijven.php

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 augustus 2007 @ 15.55 uur

 97. Dat mensen zich met sektarische organisaties inlaten valt in een vrij land helaas??? buiten de controle van de overheid. Dat het met mijn belastinggeld betaald wordt daar wordt ik uiterst onrustig van. De ernst van de situatie lijkt hier nog niet volledig doorgedrongen. Daarom even een citaat uit een ander forum:

  “Geobsedeerde en leugenachtige entiteiten proberen een plan of doel af te maken dat incompleet was tijdens hun aardse leven. Feitelijk proberen ze jouw astrale lichaam af te dekken met het hunne. Zo weet je niet meer wie wie is. Ze manipuleren jouw gedrag door gevoelens te creëren van ontevredenheid. Wanneer je obsessief gedreven wordt om iemand te verslaan of iets te bereiken, kan deze motivatie komen van obsessieve entiteiten. Je zult nooit succes verkrijgen of genoegdoening, want zij parasiteren op jouw innerlijke strijd. Net voordat je slaagt, saboteer je jezelf. Geobsedeerde entiteiten zijn verantwoordelijk voor de meeste zelf-destructieve gedragingen. Entiteiten intensiveren jouw verlangen om een bepaalde gewoonte voort te laten duren. Verlangende en zich verzettende entiteiten oefenen invloed uit via jouw astrale lichaam op jouw handelingen op het fysieke niveau. Zij proberen een bepaald verlangen te vervullen wat tijdens hun leven een gewoontepatroon was, of ze proberen zich tegen dat verlangen te verzetten. De overeenkomsten tussen jouw gewoonte en de hunne, voedt en versterkt hen. Entiteiten versterken jouw verlangen om een bepaalde gewoontepatroon voort te zetten. Ze kunnen zelfs jouw controle volledig ondermijnen, zodat je de controle over je leven verliest.”

  bron: Ronald Cools:

  http://forum.skepp.be/viewtopic.php?p=3139&highlight=#3139

  Reactie door Theodor — dinsdag 21 augustus 2007 @ 16.02 uur

 98. @74
  Sorry,maar dat dat vind ik ook absurd om je rijbewijs te halen op kosten van de gemeenschap.
  Een vrachtwagen of een taxi bewijs kan ik nog inkomen maar een gewoon rijbewijs is natuurlijk van de gekke.
  Al heb je natuurlijk wel gelijk als het ene gekke mag dan het het ander ook maar.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 21 augustus 2007 @ 16.57 uur

 99. Het zou eens verstandig zijn van de SP een onderzoek te doen naar het aantal mensen met een leeftijd van 45 t/m/ 65 jaar , die werkloos zijn en nog voor werk in aanmerking komen ‘d.w.z nog werk kunnen verkrijgen ;dat zou namelijk mooi zijn om dit het huidige kabinet eens onder de neus te wrijven ;daar deze heeft ingevoerd ,dat men tot 65 jaar dient te solliciteren , zonder kans op werk.

  Reactie door Peter — dinsdag 21 augustus 2007 @ 17.08 uur

 100. Naast dit artikel wordt aandacht gevraagd voor het boek “De laatste oorlog” waarin terecht bescheidenheid gepredikt wordt. Auteurs: Jan Marijnissen en Karel Glastra van Loon. Van de laatste komt de uitspraak: “Wie bang is voor wat vreemd is doet vooral zichzelf tekort.”
  Ik vind het niet gepast voor een politicus – en het valt me tegen van een SP-politicus – om in deze (!) de eigen waarde als norm te hanteren en het Gesundes Volksempfinden de mogelijkheid te geven dit te steunen.

  Groet,

  Reactie door Bert Erends — dinsdag 21 augustus 2007 @ 17.46 uur

 101. Het is voor de SP eenvoudig aan te tonen dat in Nederland wordt gediscrimineerd door de overheid en het bedrijfsleven ,maar ook in het onderwijs m.b.t. oudere werkloze van 45 – 65 jaar :
  Ik heb zelf op mijn 50 ste jaar een docenten opleiding gedaan en hoopte daarmee in het onderwijs een baan te vinden : Momenteel ben ik 4 jaar bezig met solliciteren in het onderwijs , omdat andere sectoren zeker geen werk is ;Ik ben geen enkele keer uitgenodigd voor een gesprek : HOEZO DOCENTEN tekort ? gewoon politiek Jan meer niet , om zo meer geld te krijgen voor management functies voor geflipte docenten in het onderwijs !

  Reactie door Fred — dinsdag 21 augustus 2007 @ 17.53 uur

 102. @93 Pool.

  Welkom thuis en zou jij in overweging kunnen nemen dat sommige mensen niet in deze maatschappij passen, juist omdat er binnen deze samenleving geen evenwicht is tussen het verstandelijk en empatisch vermogen.

  Met andere oplossingen en ontwikkelingen van mensen zou dit zelfs wel een andere/betere benadering van de aarde kunnen worden.

  met groet,

  Reactie door Roodkapje — dinsdag 21 augustus 2007 @ 17.53 uur

 103. @ 96 L´écologiste & Anderen

  Ik had eigenlijk een vraagteken moeten plaatsen achter mijn eerste zin.

  Ik ken alleen dat ene voorbeeld dat bovendien vertrouwelijk mij ter inzage is gegeven.

  Maar ik zou best wel willen weten of er mensen zijn op dit log die meer informatie hierover kunnen geven. Eerlijk is eerlijk, het is maar één toevallig voorbeeld en het zou theoretisch een uitzondering kunnen zijn.

  Reactie door ACE — dinsdag 21 augustus 2007 @ 17.55 uur

 104. @100
  Dat snap ik niet Fred en men wil mensen die in de vut zitten terug halen.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 21 augustus 2007 @ 18.02 uur

 105. Hé, ACE en L’écoligiste – mogen mensen niet meer zelf weten hoe ze proberen geld uit andermans zakken te peuteren? … kun je AH ook wel sluiten, en de hele horeca. Gezellig wordt dat. Als ze wederrechtelijk bezig zijn grijpt de hermandad wel in – d.w.z. als het erg genoeg is.

  Reactie door jk — dinsdag 21 augustus 2007 @ 18.41 uur

 106. ha man!waardeloos,laat de heel representative klick,naar the man weg schieten,een betje vervulling daar,zal geen verschilen maken ,die zullen elke 28 dagen gratis vol licht geven, maar ja voor mij kunnen zij doorgaan,want wat do wij met zeuren?

  Reactie door gaf — dinsdag 21 augustus 2007 @ 20.40 uur

 107. “de maan” in plaatse van de man

  Reactie door gaf — dinsdag 21 augustus 2007 @ 20.40 uur

 108. @ 105 jk,

  Parasieten letten ook op de kleintjes…
  Ik opteer voor commensalen en symbionten,maar ja de VVD-er vind een SP-er een parasiet, terwijl de SP-er het omgekeerde vindt.
  AH is te duur voor de geboden kwaliteit dus vorm van parasitisme.
  In Nederland zitten veel mensen heel erg lang op 1 glaasje. Lekker gezellig! Ja jk en die pilsjes vallen vaak erg tegen. Mineraal water? Glaasje krijg je. Zelden wordt er een flesje in jouw bijzijn geopend etc.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 21 augustus 2007 @ 21.07 uur

 109. @L´écologiste — dinsdag 21 augustus 2007 @ 21.07

  Ik drink voornamelijke en bij voorkeur water uit de kraan.

  Reactie door jk — dinsdag 21 augustus 2007 @ 21.45 uur

 110. @L´écologiste — dinsdag 21 augustus 2007 @ 21.07

  Even een tussendoortje: het gaat heel slecht met de huizenbouw. Vorig jaar is maar 60% van de doelen gehaald (48.000 van de 80.000). Voornamelijk als gevolg van strengere regelgeving, gevolgd door faillissementen van bouwbedrijven: kommer en kwel.
  (Het bericht heeft een paar uur op teletekst gestaan – d’ropd’raf …

  Reactie door jk — dinsdag 21 augustus 2007 @ 22.17 uur

 111. Ik heb een vriendin die 30 jaar ervaring heeft in de textielwereld.
  Ze is nu 48, werkte vorig jaar nog bij Henk ten Hoor als filiaalmanager.
  Ze had nog geen vast contract.
  Richting het eind van haar verplichte verlenging tot een contract voor onbepaalde tijd werd haar verteld dat ze even voor een paar maanden ontslagen zou worden.
  Daarna mocht ze terugkomen voor een jaarcontract.

  Inmiddels heeft een regintegratiebedrijf e. 4900 voor haar ontvangen.
  Het enige wat dit bedrijf voor haar gedaan heeft, is haar een website aangewezen waar ze een baan op zou kunnen vinden.

  Mijn zusje is afgestudeerd testpsycholoog in de A &O psychologie en is onlangs gevraagd om voor een reintegratiebedrijf te komen werken.
  De eigenaresse wil het op een echt integere manier gaan aanpakken, vandaar ook haar interesse in mijn zusje die de kwailiteit moet gaan waarborgen.

  Ik geef ze nul komma nul kans, je moet namelijk als reintegratiebedrijf een snelle reclame jongen zijn die de opdrachten bij een gemeente weet binnen te halen.
  Kadootjes, lunches en vriendjes zijn dan belangrijker dan een kwalitatief goed wetenschappelijk onderbouwd en integer concept.

  Wat betreft mijn vriendin en het achterlijke bedrag dat een stel idioten voor haar heeft ontvangen voor niets doen, vind ik het tijd voor een proefproces.
  Ik ben ervan overtuigd dat aan te tonen is dat dit bedrijf haar pretenties niet waarmaakt.

  Reactie door kaatje — dinsdag 21 augustus 2007 @ 22.23 uur

 112. @110
  Ik ben bang dat die onterechte zwartmakerij tegen de ook normale Hypotheek aftrek zijn sporen beginnen achter te laten.
  De mensen hebben niet in de gaten wat de staat aan BTW misloop als deze huizen wel gebouwd waren en dat ze ook nog eens door hun ge protesteer de uitstroom uit huurwoningen tegen houden.
  Ik denk dat men name de huurders door hun geprotesteer in hun eigen vlees snijden.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 21 augustus 2007 @ 23.14 uur

 113. 110 Jk en de Hakker 112, dit heeft alles te maken met het feit dat gemeenten zonder enorme grondopbrengsten niet kunnen overleven.
  De landelijke overheid heeft hier altijd op aangestuurd en doet dat nog steeds.
  Je werkt hiermee fraude in de hand.
  Er worden allerlei onderhandse dealtjes gemaakt met projectontwikkelaren.
  Men rekt het zo lang mogelijk om de beste prijs eruit te halen.
  indien gemeenten er echt voor zouden kiezen dit op een eerlijke manier te regelen, zijn ze binnen no time artikel 12 gemeenten.
  Vandaar de rondtrekkende caravaan van beroeps wethouders, die hebben geen binding met het volk, maar weten wel hoe ze moeten wheelen en dealen.
  Een echt onderzoek hiernaar zou undercover moeten gebeuren.
  Een onderzoek vanuit de landelijke overheid is als de fraudeur vragen een onderzoek naar fraudeurs te doen.

  Reactie door kaatje — woensdag 22 augustus 2007 @ 4.35 uur

 114. De Hakker 112.
  Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet dat de huurder met het eigen geprotesteer zichzelf in de vingers snijdt.
  Ik snap dat namelijk niet.

  Ik zie alleen maar dat huurders voor steeds hogere kosten worden gezet, terwijl niets van hen wordt.
  Als je kunt kopen zijn de kosten plotsklaps veel lager.

  Ik moet zeggen dat ik geen financiele ster ben, dus Hakker leg mij het even uit.

  Reactie door kaatje — woensdag 22 augustus 2007 @ 4.45 uur

 115. Goedemorgen allen

  Zou naast het grote succes van oculte bij het UWV mischien ook goed zijn om voodoo poppen van werkgevers (die alle wetten en regels aan hun laars lappen) uit te delen aan mensen die nare ervaring hebben met dit soort werkgevers, het is mischien een goede methode om zo hun stress te verwerken.

  Reactie door Pool — woensdag 22 augustus 2007 @ 7.40 uur

 116. @ 110 jk,

  Heb het gezien. Allemaal smoesjes om het aanbod klein en de vraag hoog te houden.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 22 augustus 2007 @ 10.22 uur

 117. @ 114 kaatje,

  Als het mag sluit ik me bij jou aan.
  Hoe was het ook weer?
  Keizer, leenheer, ‘vrije’ boeren en horigen?
  Welnu de kleine hypotheekhuizenbezittertjes zijn hogere horigen en de huurders de lagere horigen.
  En dit is voorlopig de laatste bijdrage want we moeten ons houden aan het onderwerp nl. de glazen bol van alweer leenheren die horigen (n)iets in het vooruitzicht willen stellen om zo weer aan andere leenheren extra zilverlingen te ontfutselen die uiteindelijk moeten worden opgebracht door horigen die echter ook horigen moeten blijven!

  Reactie door L´écologiste — woensdag 22 augustus 2007 @ 10.32 uur

 118. + @ 117,

  De horigen moeten dus gemakkelijk ontslagen kunnen worden en mogen slechts onder zeer uitzonderlijke omstandigheden leenheren worden. Er zijn gradaties van horigen zoals ik hierboven al schetste. En het stomme is dat er nogal wat horigen bijzitten die denken dat ze hogere horige zijn dan een ander. Dat zijn domme CDA-ers, domme VVD-ers, domme PvdA-ers noem maar op.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 22 augustus 2007 @ 10.41 uur

 119. @L´écologiste — woensdag 22 augustus 2007 @ 10.22
  «Allemaal smoesjes om het aanbod klein en de vraag hoog te houden»

  Dat begrijp ik niet. Met A.W.C.Staring zeg ik dan: “Ga jij dan in dat niet-gebouwde huis wonen, dan blijf ik zitten.”

  Reactie door jk — woensdag 22 augustus 2007 @ 11.52 uur

 120. L´écologiste — woensdag 22 augustus 2007 @ 10.32

  Its exact “To The Point”

  Reactie door gonda — woensdag 22 augustus 2007 @ 12.03 uur

 121. NL BV wordt eens wakker
  waarvoor kost een huis van €450.000 in Duitsland nog geen € 200.000,00????

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 22 augustus 2007 @ 13.20 uur

 122. @ 119 jk,

  Je begrijpt het niet omdat je in een koopwoning zit die jou bevalt. Als je in een krap huurwoninkje zit zoals ik dan zou je graag iets willen kopen, maar de prijzen zijn zo verschrikkelijk hoog dat je het niet kunt. Die prijzen zijn zo hoog omdat bewust het aanbod laag wordt gehouden door Eelco Brinkman en de rest van de maffia. Wanneer de prijzen hoog zijn hebben de banken veel meer extra onderpand. Meerwaarde van afgelopen 10 jaar is minstens 100.000-125.000 euro per woning. Bij 1 miljoen hypotheken gaat het dan al om 100 miljard euro’s extra bovenop de redelijke waarde. En de banken heben meer hypotheken uitstaan
  Lees het blog van Sinne Tolsma maar eens wat de “effecten” van de maffia van Eelco voor kleine hurende ondernemers betekent. Vind je het raar dat de prijzen van de artikelen zo hoog zijn in Nederland vergeleken met bijv. Duitsland. Er zit overwaarderend hypotheek spekkend geld in.
  Maar wacht nou eens met reageren tot Jan weer eens met een huizen-item komt. Zal wel niet lang meer duren want de woningbouverenigingen wordt het mes op de keel gezet om 3 miljard aan Bos te geven voor leuke PvdA-projectjes.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 22 augustus 2007 @ 14.04 uur

 123. @L´écologiste — woensdag 22 augustus 2007 @ 14.04

  Can’t wait … – alles is waar wat je zegt behalve dat ik het niet begrijp, en ook Sinne heeft gelijk (trouwens niet alleen in Duitsland, maar dat heb ik je laten zien. Frankrijk kan er ook wat van – is in zeven jaar verdubbeld, maar dat komt door de Britse en Nederlandse invasie – vraag kortom).

  Reactie door jk — woensdag 22 augustus 2007 @ 14.42 uur

 124. … alleen, het zijn geen ‘smoesjes’, het is trieste werkelijkheid. Dat wilde ik zeggen.

  Reactie door jk — woensdag 22 augustus 2007 @ 14.43 uur

 125. Dit is nu typisch zo’n bericht dat valt onder sensatie. Op de radio werd dit bericht genuanceerd, maar dat willen we liever niet weten. Als je dus kritiek hebt op het sensationeler worden van het nieuws, moet je zelf dus eerst ook even onderzoeken of het wel geheel juist is weergegeven.

  Reactie door Vermeer — woensdag 22 augustus 2007 @ 14.56 uur

 126. @114
  Velen met de hyphotheek aftrek protesteren niet de meeste protesten komen uit de huurders kant.
  Voor een deel is dat terecht met name voor de a.b.s. hogen hypotheken
  De onzekerheid voor de kopers neemt toe dus ook de vraag.
  @122
  We zijn natuurlijk een soort Hongkong aan het worden in Nederland de grond wordt schaars.
  We zullen toch ook nog natuur over moeten houden en land en tuinbouw grond anders hebben we niets meer te vreten.
  Misschien was het gezegde van wijlen Pim nog niet zo gek we zitten vol.
  Het verschil zit voor een groot deel in de grondprijs in Duitsland heb je nog voor 50 Euro per m
  Hier zitten de prijzen van de grond al op 400 a 500 de m dat is met een stukje grond van 250 m al een verschil van 100000 Euro.

  Reactie door De Hakker — woensdag 22 augustus 2007 @ 17.13 uur

 127. @ 105 Jk

  Sorry ik had je reactie niet gezien.

  Uiteraad staat het de mensen vrij voor producten te vragen wat ze willen als de kopers tenminste een vrije keus hebben. Dat is bij het onderhavige geval niet zo.

  Er is geen vrije vraag & aanbod situatie. Als ik jou een glaasje bronwater aanbiedt waarvoor ik € 125,- betaal en je mag van niemand anders te drinken aannemen, zal het jou een zorg zijn wat ik er voor betaal zeker als je niet weet wat ik heb betaald. Ik kan aan de andere kant niet controleren wat je geserveerd krijgt, kraanwater a la van der valk misschien en als jij niet klaagt denk ik dat het wel goed zit.

  Heb ik het nog niet over fraude gehad. Zoals gezegd is een ieder vrij te rekenen wat hij wil echter ik vind dan wel dat er een prestatie mag worden verwacht. Als ik jou een lunch en een watertje aanbiedt en je krijgt zonder dat ik het kan controleren helemaal niets of alleen een leeg glas of alleen een glaasje kraanwater, dan vind ik dat wanprestatie.

  Als één persoon een toegevoegde waarde van
  1 miljoen euro kan generen, wordt ik sceptisch want iemand moet die toegevoegde waarde betalen en is alleen maar te verantwoorden als er een groter voordeel tegenover staat.

  Omdat over het belastinggeld gaat, vind ik dat we net even iets meer kritisch moeten zijn.

  Maar zoals eerder gezegd, ik ken de sector helemaal niet en wil ook niet zeggen dat er sprake is van misbruik of wanprestatie. Aan de andere kant zie ik wel bedroevende voorbeelden hier op het log.

  Reactie door ACE — woensdag 22 augustus 2007 @ 17.19 uur

 128. 122. L’ ecologiste.

  De glazen bol geeft anders ruime vrijheid. Je kunt erin zien wat je wil toch!!!

  Heeft niemand de laatste aflevering van Zembla gezien afgelopen zondagavond m.b.t. de bouwfraude, de resultaten datgene wat na de enquete nog naar voren is gekomen aan bewijslast en schaduwboekhoudingen en aanvullingen daarop, de rol van Donner om het verhaal m.b.t. Annemarie Jorritsma niet ontvankelijk te verklaren zonder argumentatie, waar politici dus onder eden meermaals gelogen blijken te hebben onder andere onze Annemarie Jorritsma en waar duidelijk werd welke vooral CDA politici in de tijd van de bouwfraudes in bestuur danwel raad van commisarissen zaten van grote bouwbedrijven en zeker van de zaken op de hoogte waren allemaal vooral CDA verder een VVD-er en een PvdA-er. De intieme samenwerking van politici ambtenaren en bouwfraudeurs en Eelco Brinkman
  De ambtenaren niet vervolgd en/of nog maar onderzocht en derhalve nu volledig chantabel voor de bouwwereld.
  Ik begrijp overigens helemaal niets meer van de media (vara) als dan vervolgens de Varadertiger van kassa weer met even vrolijke stem de maandag erna Eelco Brinkman uitnodigt en het aan hem overlaat hoe waarom en wat m.b.t. de woningbouw in nederland en de plaologie EN de financiering (vrije markt) etc…. etc….moet gebeuren. Steeds bevestigend jaknikkend vrolijk begrijpend en instemmend met wat hij zegt. Ik begrijp niet waarom van deze uitzending van Zembla geen item is gemaakt dat is m.i.minstens zo belangrijk als de zogenaamde Glazen bol en/of de notenkrakerssuite….Ieders glazen bol laat namenlijk iets anders zien alnaargelang de wens de moeder van de gedachte is.
  In ieder geval was hier wel duidelijk dat de heer Donner m.b.t. het handschrift de glazen bol ook gehanteerd heeft.Zijn reactie was dan ook naar de vraag hierover en de uitkomst van een handtekeningdeskundige die bevestigde dat het door dezelfde persoon was geschreven (wat Donner zo uit de vuist weggewoven schijnt te hebben: No comment….

  Reactie door Henny — woensdag 22 augustus 2007 @ 17.19 uur

 129. merkwaardig verschijnsel zijn die re-integratie bedrijven : ze leveren niets en krijgen bakken vol geld : bestaat er wel een soort standaard voor de cursussen die zij bieden , waarmee een client huppelend bij een nieuwe werkgever tercht kunnne : Ook wel merkwaardig dat het UWV voorschrijft dan een extra cursus die WEL gericht is op verkrijgen van een baan , maar drie maanden mag duren : zijn er wel cursuusen , die zo kort het gewenste doel bereiken ?

  Reactie door Fred — woensdag 22 augustus 2007 @ 17.45 uur

 130. @ACE — woensdag 22 augustus 2007 @ 17.19

  Je moet altijd kritisch zijn – tot gek wordens toe … maar ik ken geen ander volk dan het Nederlandse dat zó gullible (je kunt er alles in gieten) is.

  Reactie door jk — woensdag 22 augustus 2007 @ 17.59 uur

 131. @ 130 jk

  Volledig met je eens.

  Ken je de ESC, de Elegantly and Stylish Club waarvan Ruud Lubbers, Harry van Bommel en Bill Clinton onder andere lid zijn. Deze club heeft als doelstelling de complimenteuze en stijlvolle associatie met vrouwen te bevorderen.

  Deze ESC heeft onlangs een klacht ingediend bij Fidel Castro omdat deze in de wandelgangen van de Verenigde Naties aan Clinton gevraagd zou hebben of ie een echte goeie sigaar wilde hebben.

  Reactie door ACE — woensdag 22 augustus 2007 @ 19.01 uur

 132. De reacties hebben niets meer te maken met het onderwerp.

  Stelling: Er zijn mensen die, om zichzelf te ontwikkelen, een ander opleidingsniveau nodig hebben dan de gemiddelde Medelander.

  Reactie door Roodkapje — woensdag 22 augustus 2007 @ 21.44 uur

 133. @ 128 Henny

  Ik heb zojuist die uitzending van Zembla eens bekeken, ik word hier echt niet goed van, ze stelen, roven, zwijggeld, intimideren en corruperen als een bezetene.
  De echte maffia verbleekt hierbij.
  Het mooiste vond ik dat er diverse malen werd gezegd dat de hele bouwwereld zo corrupt is als het maar zijn kan…. alleen de bouwwereld ??????.
  Jorritsma met haar glasharde smoelwerk liegen dat het gedrukt staat, wie liegt er niet aan de top…
  Ik denk dat ik ook maar eens wat minder netjes gaat leven, scheelt een heleboel stress en het avontuur blijft toch altijd lonken.

  Reactie door Pool — donderdag 23 augustus 2007 @ 1.08 uur

 134. Bakken met geld gaat de sloot in……….Inmiddels heeft een regintegratiebedrijf e. 4900 voor haar ontvangen.
  Het enige wat dit bedrijf voor haar gedaan heeft, is haar een website aangewezen waar ze een baan op zou kunnen vinden.
  Hahahaha en NIEMAND die hier wat aan doet. Dit gaat al jaren zo. En de kamerleden slapen maar door……………

  Reactie door Geert — donderdag 23 augustus 2007 @ 2.34 uur

 135. 132. Roodkapje

  Je hebt volkomen gelijk. Mijn excuses. Maar wat ik meegekregen heb van het reintegratiewezen is dat het m.i. weinig uitmaakt welk ‘soort’ het is dus kun je daar m.i. weinig over zeggen. In het normale bedrijfsleven zal ik maar zeggen moet je wel ‘waar’ leveren voor je geld. Ik denk dat dat hier geenszins het geval is. Het is te weinig resultaatgericht zal ik maar zeggen en teveel opbrengstgericht.

  Reactie door Henny — donderdag 23 augustus 2007 @ 9.02 uur

 136. Wat ik ook raar vind is dat zogauw dit soort praktijken in de gezondheidszorg voorkomen justitie dan gaat vervolgen.

  Reactie door Henny — donderdag 23 augustus 2007 @ 9.03 uur

 137. @135, Klasse justitie zal wel nooit verdwij-
  nen, Henny, alhoewel juristen ervoor zijn op-
  geleid de Wet te hanteren, is er die marge
  waarin men met ‘twee maten méten mág’, maar
  natuurlijk niet op de manier waarop in veel
  gevallen al ruim 50 jaar zichtbaar flink veel
  fouten zijn waar te nemen!
  Ook heeft men niet door dat geheel Nederland
  zich door communicatie in woord en beeld nu
  overal persoonlijk op de hoogte kan stellen.
  Niet daar waar men probeert ‘zaakjes’ angst-
  vallig geheim te houden. Echter er zijn dus
  wel grenzen aan te geven in etisch opzicht,
  waardoor de ‘klokkenluider’ zich geroépen mag
  voelen, misstanden aan de kaak te stellen,
  luid en duidelijk! Per sector selecteren is
  inderdaad vreemd, elke sector kent z’n eigen
  nuances, die mogen afzonderlijk beoordeeld
  worden, maar het nalaten ervan is zeker uit
  den boze(n!!) !

  Reactie door Madelief — donderdag 23 augustus 2007 @ 10.00 uur

 138. 137. Madelief

  Dat is maar al te waar. Iedereen in Nederland die wat ‘betekent’ en derhalve als vanzelfsprekend hersens worden toegedicht alom opgehemeld als zeer deskundig een mens met verstand intelligentie etc… schijnt dan in menig rechtzaak ineens helemaal nergens iets van te weten dom en te goedertrouw te zijn geweest, een sul zogezegd.
  Wel of niet verstand zit tegenwoordig in je portemonnee danwel in je mediabekendheid, je contacten je belang voor het grote publiek wat dat dan ook moge zijn en kan zonder gemeten hersenbeschadiging van de ene minuut op de andere heel anders ‘gemeten’ worden door de zogenaamde onafhankelijke rechtstaat danwel overheid. Het ene verdriet is ook al niet meer het andere. We ‘genieten’ alleen nog maar van collectief verdriet of door de EO collectief gemaakt verdriet. Ik zal maar niet zeggen wat ik allemaal in die bol zie maar het voorspelt niet veel goeds.

  Reactie door Henny — donderdag 23 augustus 2007 @ 14.59 uur

 139. @ 137 Madelief

  ‘k Zag in een vierkante glazen plaat een charmate verschijning bij een doe het zelf bouwmarkt, zichtbaar was het karakter en het leven geprojecteerd op het gelaat, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de schoonheid van uw verschijning.
  Met recht mag gezegd worden dat uw leven leeft.

  Madelief, een hele fijne nacht verder.

  Reactie door Pool — vrijdag 24 augustus 2007 @ 1.21 uur

 140. @139, 1.21, zonder jouw wens gelezen te heb-
  ben Pool, ik ben laat op vanmorgen, is de
  nacht al weer voorbij. Denk ik toch dat je
  reageert n.a.v. een Historische opmerking,
  elders, ja toch? De ‘grap’ er dus toch van
  gevonden, minder grappig dan vermoedelijk het
  door jou hanteren van een gitaar tussen toe-
  horende kraaien en andere mooie vogels!
  Fijnbesnaarde (voor de verandering)dagen ge-
  wenst en straks veel plezier op de volgende
  reis! Groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 24 augustus 2007 @ 9.50 uur

 141. @138 Henny, zeg maar wel eens wat je ziet
  (aankomen) in jouw ‘glazen bol’ , doe ik ook
  regelmatig of leg het vast in een daarna ge-
  sloten enveloppe. Geen voorspellingen op
  wiskundige basis bijne te ‘berekenen’, maar
  gewoon zaken met naam en toenaam en desnoods
  met (zétel-)aantallen, of wending die een par
  tij tegemoet kan zien of een omwenteling van
  heb ik me jou daar maken. Die enveloppe weer
  openmaken, nadat het voorspelde feit zich
  heeft voltrokken. Leuk hoor, voetbalwedjes
  zijn leuk, maar leuker nog als je voorspelt
  in welke minuut de goal gemaakt gáát worden.
  Dobbelspelletjes waarmee je gaat aangeven met
  welk getal de hoogste scores gemaakt gaan
  worden, of de SP aanzeggen, dat er wel wat
  a.s. nieuwe zetelbezitters áángemaakt mogen
  worden voor een record aantal nieuw te ver-
  wachten zetels. Privé, laat ik er maar even
  buiten, maar soms wel eens niet leuk of bijna
  griezelig als sommige zaakjes alsnog uitkomen
  die v.w.b. de wérkelijkheid onvoorspelbaar
  leken of nauwelijks te gelóven. Voor ‘waar’
  aannemen moet je dan de werkelijkheid die
  zich onder jouw ogen gaat voltrekken!
  Ja, echt er is nog veel ONontgonnen gebied in
  onze hersenpan te vinden, maar opzoeken kun je het niet, want het wordt je gewoon aange-
  reikt! In het begin heb je het niet eens door
  totdat keer op keer de praktijk je voor een
  fait accompli stelt! Wat IK dus nog méér zie,
  wil ik vaak eigenlijk niet eens écht weten,
  want leuk is het zeker niet altijd!
  Natuurlijk ga ik er géén ‘werk’ van maken,
  want vast werk zou ik er nooit in willen zien
  en die incidentele confrontaties zijn me al
  meer dan genoeg om mee te maken! Ik zoek het
  vooral niét op, het óverkomt je gewoon en wie
  dat herkennen, erkennen dat dan ook. Niet bij
  stilstaan en gewoon per dag verder leven, niks meer en niks minder, …dus zo’n onder-
  werp ‘de glazen bol’ vervult mij altijd al met gemengde gevoelens en ga ik er lectuur op
  toegespitst niet eens aanschaffen, daar zou
  mijn eigen leefwereld mogelijk ONwerkbaar
  door worden en dat kan nooit de bedoeling
  zijn, toch? Fijn weekend verder, groetjes,…

  Reactie door Madelief — vrijdag 24 augustus 2007 @ 10.06 uur

 142. Mensen moesten eens meer acht slaan op dat kleine stemmetje bij henzelf diep van binnen maar ja daar hebben ze natuurlijk geen tijd meer voor.

  Reactie door Henny — vrijdag 24 augustus 2007 @ 14.30 uur

 143. @ 81, ACE,

  Ik kan alleen zeggen dat onze Overheid = WAARDELOOS en OOK NORMLOOS.

  Reactie door khosrow — vrijdag 24 augustus 2007 @ 14.35 uur

 144. Dit is een politiek forum. Glazen bollen, tarotkaarten of horoscopen doen het leuk op een borrelavond, maar hier ondermijnen ze alleen iemands geloofwaardigheid. Klinklare onzin.

  Welk belang heeft u om iemands geloofwaardigheid onderuit te halen?

  Gewoon weer een tactiek om iemand onderuit te halen, meer is het niet. Alleen vind u geen bevestiging voor deze onzin, helaas voor u.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 24 augustus 2007 @ 14.52 uur

 145. 144. Rob de Kuster.

  Wie spreek je hier aan?

  Reactie door Henny — vrijdag 24 augustus 2007 @ 18.40 uur

 146. @ 144 Rob de Kuster

  Secrets of the Tomb, Illuminati, Skulls & Bones, Opus Dei en facistoïde machten doen het ook leuk op een borreltafel.

  Mijn kinderen waren er leuk mee. Nu ze wat ouder zijn dan zestien/zeventien overigens niet meer.

  Reactie door ACE — vrijdag 24 augustus 2007 @ 19.06 uur

 147. Voor een rationeel iemand kan ik soms ook nog bijhoorlijk naief (of onbevangen) zijn, en dat op mijn leeftijd. Toch hoop ik dat dat zo blijft.

  Reactie door Henny — vrijdag 24 augustus 2007 @ 19.43 uur

 148. Het onderwerp is de klachten mbt reintegratiebedrijven die clienten niet werkelijk helpen en eigenlijk meer met zichzelf bezig zijn.

  Wanneer men echter keer op keer een discussie aanstuurt op mystieke ervaringen, kan men al snel de subjectieve ervaringen met de objectieve ervaringen zien vervloeien.

  Wat blijft er dan nog van een werkelijkheid over?

  Sorry, maar ik zie het niet anders als een discussietruukje. Het is een afglijdende schaal, regelrecht de afgrond in.
  Van objectief naar subjectief naar…..tja, wat blijft er dan nog over?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 24 augustus 2007 @ 19.57 uur

 149. Een ander truukje is om steeds weer een neutraal onderwerp naar het niveau van een persoonlijke interactie te betrekken. Daardoor voelt men zich al snel persoonlijk aangesproken en dit volgt al gauw met de nodige emotie over en weer. Ook dit is een discussietruukje waardoor het onmogelijk om een discussie objectief te voeren.

  Men bekritiseert dan namelijk niet een stelling, een onderwerp, maar de persoon. Met de nodige emotionele reacties daar op volgend.

  Sorry, Henny. Maar ik wordt een beetje moe van die spelletje en dus zeg ik het maar even zoals ik het zie. Ik kan hier wel personen aan gaan wijzen, maar men veranderd dan weer met gemak van identiteit en gaat vervolgens gewoon door.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 24 augustus 2007 @ 20.14 uur

 150. Volgens mij ziet iemand hier spoken …

  Reactie door jk — vrijdag 24 augustus 2007 @ 20.42 uur

 151. @149, Kom Rob, maak je wat los van wat we
  hier doelbewust meemaken: solidariteit met
  anderen beleven en heel serieus op de topics
  ingaan. Echter met de gekozen ‘titel’ is een
  lichte ontsporing mogelijk en niét verboden
  en kan zelfs ook grappig zijn.
  Denk je dat het nodig is om alleen op de es-
  sentie gefocust te zijn?
  Mensen, lezers, gasten, forumbezoekers hier
  zijn al meer dan genoeg bewogen met de ander
  en hebben al last van psycho-somatische
  klachten en liggen daardoor ‘letterlijk’ in
  de krámp, en soms hoeft er niet nog meer
  ‘verkrámping’ bij, want in de ‘kramp’ schie-
  ten van de schrik is er al genoeg, maar je
  in een kramp láchen gebeurt nog maar amper.
  Toe Rob, zie dat ook de andere kant van die
  zo serieuze medaille af en toe helaas ook
  bittere noodzaak IS. Spierontspanning is ook
  hier vaak geboden in positieve zin, toch?

  Reactie door Madelief — vrijdag 24 augustus 2007 @ 21.08 uur

 152. Beste mensen

  Rob de Kuster.

  Mijn tweede opmerking betekende dat je op mijn eerste vraag niet meer behoefde in te gaan, ik dacht dat je dat zou begrijpen en wilde dat ook voorkomen. ‘Ons beider kwartjes’ vallen zo nu en dan wat laat denk ik maar.

  Het weinige succes dat de reintegratiebedrijven zoals ze functioneren vanuit welke visie dan ook zichzelf toeeigenen is weinig verschillend en meestal niet te wijten aan de reintegratiebedrijven zelf.Ik vind het geldverslinders die geen waar leveren noch waarde hebben in verhouding tot wat ze kosten. Mensen voor dat geld een opleiding of meer gerichte bijschiling geven en de realiteit benoemen van de houding van werkgevers t.o.v. oudere werknemers zou heel wat meer zoden aan de dijk zetten. Ik vind het afkopen van werkelijke andere verantwoordelijkheden van de overheid en werkgevers. Het is zogenaamd iets doen om zich terug te trekken en te zeggen zie wij leveren de (zinloze) reintegratiecussus zodat wij u met een gerust gemoed kunnen terugwerpen op de eigen verantwoordelijkheid omdat je kunt zien dat wij ons best doen.Het is een rookgordijn dat heel veel geld kost.

  Reactie door Henny — zaterdag 25 augustus 2007 @ 7.38 uur

 153. @152 Goeie morgen Henny, ook al vroeg in de
  weer! M.b.t. Jouw, citaat: “Het weinige suc-
  ces ……heel veel geld kost”.
  Herhaal ik maar de verkeerd uitgewerkte slo-
  gan: ‘Een slimme meid (kán óók ‘n vent zijn)
  is op haar toekomst voorbereid’.
  Ook een ieder die minder aanleg had om de ge-
  volgen van een HBO-opleiding onder ogen te
  zien en uit te voeren, resulteerde in allemo-
  gelijke beloften vanuit de Overheid, dat die
  opleidingswinst flinke en goedbetaalde banen
  zouden opleveren. Waar hén te plaatsen werd
  er niet bij verteld, wel dat ‘het bedrijfs-
  leven’ op hen af zou stormen bij het verla-
  ten der opleiding, mits een diploma aanwezig.
  De laptop, aktentas, gsm, ‘drie-delig grijs
  of donkerblauw’ vermochten hen niet de juiste
  plek te bereiken en werd enerzijds een midden
  kader afgeschaft, bij niet rendabele bedrij-
  ven en anderzijds ‘in het leven geroepen’ om
  de belofte aan candidaten gedaan tot een pu-
  bliekelijke ‘vertoning’ te maken. Nu barst de
  bom, en verschuiven de funkties in een andere
  orde, en is de status, die bij de benoeming
  werd opgekrikt, gedeeltelijk inhoudslóós ge-
  bleken, maar erkennen zal de Overheid nooit
  dat het hier om ondergeschoven middenkader
  gaat en dat er inschattingsfouten gemaakt
  zijn. Elk bedrijf stelt zijn eigen arbeids-
  classificatie vast, maar de ‘norm’ ligt niet
  vast. Bij de Overheid, zijn het in het hele
  land ongeveer overeenkomstige funkties, zij
  het dan dat het verschil in grootte van een
  gemeente behoorlijk verschil kan uitmaken.
  Nog steeds heb ik ook hier geen topic gewijd
  gezien aan de bijzondere gemeenten die met
  het beginsel ‘twaalfartikelen-gemeente’ te
  maken hebben en min of meer onder curatele van het Rijk staan vwb hun inkomsten, omdat
  de noodzakelijke uitgaven die overstijgen.
  Onwetende inwoners kunnen dus regelmatig ak-
  ties voeren wat ze willen, maar er wordt ge-
  woon niét op ingegaan of men laat hen demon-
  streren, wétend dat overleg uitblijft.
  Het gegeven als zodanig vind ik tot op heden
  n.b. in Google niet terug, noch in andere
  voorlichting, of vanuit bedoelde gemeente
  zelf.
  In ‘mijn glazen bol’ verschijnt iemand die
  daar wel degelijk goede voorlichting over zou
  moeten kunnen verstrekken en hij lijkt zo in
  de verte ‘n klein beetje op Harry Potter.
  Ook twijfel ik aan de ‘kennis’ m.b.t. bodem-
  onderzoek, en wat er reeds ónder de grond is
  aangelegd aan nétwerken, vwb woning- en we-
  gen- en bruggenbouw! Dijken aanleggen, daar
  waar mogelijk reeds leiding evt. vervangen
  moeten worden lijkt er in mijn glazen bol dus
  straks de zoveelste flater te gaan worden en
  wie het weet zou het moeten mogen zeggen, maar er wordt te veel ge- en ver-zwegen en
  is hiermee niet Nederland gediend, doch slechts de eigen Partij, daarvoor verantwoor-
  delijk binnen de coalitie.
  De Tweede Kamer moet nu maar eens echt achter
  dit zoveelste Kabinet aan en ‘vragen stellen’
  aan de verantwoordelijk minister, die al lang
  de bui ziet hangen, maar mensen tot de knieën
  in het water laat lopen en keer op keer doet
  plaatsen voor het vernieuwen van vloer en
  vloerbedekking, afgezien nog van andere hen
  toegebrachte schade. Sommigen kunnen hier niet eens met vakantie, want als de regen aan
  houdt, zien zij zich letterlijk en figuurlijk
  totaal uitgekleed. Henny jij herinnert je mo-
  gelijk ook nog exact de ontreddering van 1953
  Zeeland, maar ik óók alle kleine rampen mbt
  water van ná die tijd, die wij nooit ‘gewoon’
  moeten gaan vinden, maar tot het uiterste
  zouden kunnen bestrijden, door preventiemaat-
  regelen van kwaliteit, hóge kwaliteit !
  Slechts werken aan wérkgelégenheid is niét de
  oplossing daar waar gewérkt moét worden aan
  kwalitatieve verbetering op menig gebied.
  Gezinsmanagers kunnen we niet inruilen tegen
  schoolurenverlengende opvang ter plekke, mis-
  dadid t.a.v. de scholier! Dié mooie baan is
  binnen handbereik met weinig aanpassing en
  het kind is er om te floreren, niét om op te
  bergen in een ‘bewaar-systeem’, het mag leven
  en vooral dát moet zeker transparant zijn!

  Reactie door Madelief — zaterdag 25 augustus 2007 @ 8.55 uur

 154. vervanging:

  “Een slimme overheid is op haar toekomst voorbereid.” Dan kan ik maar een ding zeggen. Waar is en was die slimme overheid of dachten ze dat bedoeld was hun eigen individuele toekomst en die van vooral hun eigen ‘kroost’ toch niet zo slim dus.
  Meten met de menselijke maat zouden ze nog zo gestudeerd naar zichzelf toe moeten doen en hun kokervisies en deelstudies eens als zodanog beschouwen en de alwetendheid over laten aan de som der delen in de maatschappij.

  Reactie door Henny — zaterdag 25 augustus 2007 @ 13.19 uur

 155. Zo ! Dat is nog eens een statement dat voor
  mij klinkt als een klok!
  Wat ik er achteraan nog miste was:
  ‘Ik héb gezegd!’ of ‘waarvan acte’….en let
  op Henny wat weken terug al weer dat ook
  Clairy er even het háre aan toevoegde i.d.
  met * : ‘ik héb gezégd’!
  Leer ik mijn kleinkinderen, dat oma nooit
  boos is, maar dat ze wél goed moeten lúisteren, maar bij de Overheid is dat het omgekeerde: wordt er niét gelúisterd zou ik
  wel eens héél erg boos kunnen worden en bérg
  je dan maar!
  Begrijpelijke conclusie jouwerzijds en ik ben
  het er mee eens! Fijne avond Henny en al die
  anderen die hier even uit komen puffen na ‘n
  vermoeiende dag! Goede zondag! Madelief.

  Reactie door Madelief — zaterdag 25 augustus 2007 @ 19.07 uur

 156. @152.Henny
  Uw statement stond nog niet op mijn scherm terwijl ik mijn tweede commentaar aan het intikken was.

  De burger wordt op zichzelf terug geworpen terwijl de suggestie gewekt wordt dat de overheid zich er om bekommert. Primair de essentie van het liberaal gedachtegoed. Eigen verantwoordelijkheid.

  Oftewel; ieder voor zichzelf en God voor ons allen. Lijkt mij behoorlijk a-sociaal.
  Ondertussen zet men het op een lopen met geld dat door de gemeenschap werd opgehoest.
  Staatsbedrijven die met gemeenschapsgeld zijn betaalt werden verkocht en terwijl men incasseert verdwijnt dat geld in iemands zakken. Echter niet in die van de gemeenschap. Dat geld wordt namelijk nog altijd door de overheid geincasseert, alleen levert dezelfde overheid steed minder waar voor dat geld. Waar blijft al dat geld?

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 26 augustus 2007 @ 9.05 uur

 157. @151.Madelief
  Ik kan er allerminst om lachen.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 26 augustus 2007 @ 9.08 uur

 158. “Samen werken en leven ” is de strijdkreet van dit TRIO “belazer het volk ”
  Die strijdkreet slaat natuurlijk niet op de regering en bevolking , maar ambitie zoekers , die politicus worden in een Ratten partij .

  Reactie door Fred — zondag 26 augustus 2007 @ 14.14 uur

 159. Wanneer komt de SP met een protest-site voor werkloze oudere en ex-wao-ers die door LEEFTIJD-discriminatie het nakijken hebben :Moeten die ballen van Be-DONNER manateje eens knijpen

  Reactie door Fred — zondag 26 augustus 2007 @ 14.25 uur

 160. 156. Rob de Kuster

  Ik ben het volledig met je eens. Zo ook met de door de gemeenschap betaalde huizen die vroeger door de ‘gemeente’ beheerd werden of liever ‘besit’ waren van niet ‘verkocht’ zijn aan de corporaties maar ‘geschonken’ aan een zogenaamde stichting ter beheer die vervolgens geheel zonder betaling van de overname is overgegaan in een bedrijf is veranderd dat nu de overheid schoffeert en ons de bevolking dus en commercieel winst behaald met ons erfgoed dat nog steeds niet afgerekend is en waar wij niets meer over te zeggen hebben hun zakken vullnd als directie bestuur en of anderszins. Het is een gotspe. En zo is veel bezit van de bevolking in commerciele zakken verdwenen.

  Reactie door Henny — maandag 27 augustus 2007 @ 8.39 uur

 161. @157 Het topic benoemen met ook de woorden
  …”in mijn glazen bol” roept tweeërlei com-
  ment op Rob. Hoe tegenstrijdig het ook kan
  klinken: een transparante én een duistere
  zijde. De diepgang van die toevoeging gaat
  véél verder dan ogenschijnlijk lijkt.
  @141 is overduidelijk met @149 door jou ge-
  antwoord, versluierd en niét rechtstreeks.
  Flink hoor! Jouw directheid zou niet toe staan ‘personen aan te wijzen’, maar je diri-
  geert wel zeker bepaalde kanten uit je be-
  klagend dat het n.b. ‘jouw woorden’, citaat:
  ‘een spelletje’ zou zijn. Komt voor een aan-
  tal mensen nogal hautain over en van zulke
  bewoordingen en bejegening worden ze idd be-
  hoorlijk moe, lijkt me! Ondanks de titel van
  het topic moet de samenleving niet nog meer
  depressief zien te worden en op ook luchtige
  wijze kunnen lezen, dat mensen ‘banen’ aange-
  boden krijgen die op gelijk nivo staan met de
  verhalen over de hen voorgehouden luchtkaste-
  len, beide ten hemel schreiende verschijnse-
  len, vaak! Die strekking in al zijn ernst
  lijkt jou te ontgaan als je de diepgang niet
  kan oppikken, die menigeen onopvallend, maar
  toch in zijn/haar bijdrage weet te vervatten.
  Overigens heb je er wel eens bij stil gestaan
  dat sommige mensen dus wérkelijk helderder
  kunnen zien dan anderen en ben je ze wel eens
  tegengekomen in jouw leven? Met wat meer inle
  vingsvermogen had je dan vast ánders gerea-
  geerd. Anderzijds lijkt ook dan bij jou in-
  middels de ‘verkrámping’ te hebben toegesla-
  gen. Je dacht mij bij @ 141 niet rechtstreeks
  te kunnen aanvallen op mijn bijdrage, die
  niét uit mijn duim gezogen werd overigens,
  dan lijkt je visie nog wel wat uitbreiding te
  kunnen gebruiken en kun je tevens de proef op
  de som nemend, nogwel eens verbaasd zijn over
  het resultaat. Dag Rob, zonnige dag gewenst,
  maar vertoef je liever in de schaduw is het
  mij ook goed. Groet, Madelief.
  P.S. Leg je aanwijsstokje om goéd te kunnen
  lezen bij de hand en leg dat óók aan tússen de regels en je léést dan twee maal zo veel
  hier en komen er dingen je ter ore die in der
  daad met géén pen te beschrijven zijn.
  Good luck!

  Reactie door Madelief — maandag 27 augustus 2007 @ 8.44 uur

 162. Madelief.

  Ik begrijp je wel en voor mij is het op velerlei manieren en op velerlei fronten uitlegbaar. Het zou inderdaad soms wel sieren als mensen consequent waren in hun beoordelingen van dat wat wel en niet kan en het verdedigbaar houden van goed fatsoen m.b.t. eenieder dan zou deze hele miscommunicatie en het vrijblijvend wel dan niet prijsschieten niet ontstaan. Niet-reageren is soms ook een duidelijke keuze en/of statement. Helaas mensen zijn mensen maar laten we dan in ieder geval zelf proberen nuchter te blijven reageren op ieders inhoudelijke bijdrage onder naam van het geschrevene en niet uitgaan van verkeerde bedoelingen.
  Ik weet soms veroorzaakt niet-reageren evenveel leed als ‘incidenteel’ wel reageren maar laten we dan met z’n allen vooral zelf proberen het zo clean mogelijk te houden zodat het internet geen vechtnet wordt met clubjes etc… Ik betrok mijn begrip teruglezend ook op meer dan een bijdrage moet ik zeggen waar ik doorgaans niet op reageer of bijna automatisch over zaken heenlees en niet door eventuele achterdocht gevoed wil worden of wil zijn wat daar ook aan ten grondslag ligt en ongeacht de achterliggende vaak terechte bevindingen. Ik heb er niets aan en anderen ook niet.

  Reactie door Henny — maandag 27 augustus 2007 @ 16.40 uur

 163. Ter verduidelijking;

  Soms zijn bepaalde zaken zo geschreven dat je er meerdere kanten mee opkunt en eenieder het anders uitlegt. Ik wil dus hier ook geen waarde aan toekennen. Ikzelf had het in ieder geval in eerste instantie anders gelezen.

  Reactie door Henny — maandag 27 augustus 2007 @ 22.03 uur

 164. @161.Madelief
  Mijn reactie was niet specifiek op u gericht, of u moet hier onder meerdere namen reageren. Wanneer u hier op dit weblog ( en niet alleen bij dit onderwerp ) menig reactie leest kan u dit zelf ook constateren.

  Ik lees tot op de letter en mij dringt veel meer door dan ik wellicht laat blijken. Probleem is dat af en toe de boodschap in het gechatter verloren gaat. En dat is een probleem.

  Voor mij hoeft de boog niet altijd gespannen te staan, een onderwerp kan ook luchtig benaderd worden. Zolang men de bal maar niet uit het oog verliest.

  Over helder-zien en aan verwante onderwerpen geef ik geen mening, madelief. Zoals ik reeds eerder ook aan Alex heb laten weten. Ik pas er voor om mijn geloofwaardigheid onderuit te halen.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 28 augustus 2007 @ 2.11 uur

 165. 164. Ron de Kuster.

  Blij met je reactie Zoals je boven leest was het ook voor mij niet bepaald specifiek. Madelief reageert niet onder meerdere namen daar is ze te oprecht voor.

  Madelief

  Madelief kom op als je TE voorzichtig bent word je soms ook onduidelijker en je ziet het helpt niet echt om te proberen uiterst voorzichtig te laveren tussen alles door. En ja enige luchtigheid is hier zo nu en dan heel hard nodig al wordt het niet altijd begrepen het kan heel relativerend werken waar dat soms heel hard nodig is.

  Reactie door Henny — dinsdag 28 augustus 2007 @ 7.09 uur

 166. Henny en Rob, bedankt voor jullie antwoord
  en ik ben ervan overtuigd nu, dat we elkaar
  in zekere zin volledig begrepen hebben en ook
  dat wij begrepen werden en is daar m.i. dus
  ook duidelijk kennis van genomen en adequaat
  op gereageerd.
  Mijn antwoord aan jullie zal, hoop ik, dus
  nu ruim voldoende zijn geweest en sluit ik
  hiermee af! Vriendelijke groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — woensdag 29 augustus 2007 @ 16.47 uur

 167. regeren = voor-uit-zien..(ad helder-zien)

  => dan kunnen we nu dit kabinet….

  gegrond,

  zo u wilt ”geaard”

  dis-missen.

  Reactie door numi — woensdag 29 augustus 2007 @ 23.53 uur

 168. Sinds het ontstaan van uitzendbureau’s (vroeger genaamd: koppelbazen), is er een ontmenselijking gaande van de verhouding tussen werkgever en werknemer.
  Niet zo vreemd dat wanneer een overheid dit toelaat, er steeds meer uitwassen ontstaan die bedoelde verhouding maken tot een abstrakt gebeuren, waarbij werkgevers zich kunnen ontdoen van elke verantwoordelijkheid jegens de werknemer, omdat de persoonlijke verhouding op sociaal en menselijk vlak niet meer bestaat, door tussenkomst van koppelbazen (tegenwoordig uitzendbureau’s, reintegratiebedrijven, klantmanager, enz. geheten).
  Kortom, de relatie tussen werkgever en werknemer wordt volkomen vertroebeld en verpest door dit soort praktijken.
  Oplossing: verbied alle tussenkomst van lieden die er hun werk van hebben gemaakt om zich te bemoeien met de relatie werkgever/werknemer als het gaat over het zoeken van personeel en het vinden van een baan!
  Laat de 2e kamer een initiatiefvoorstel indienen om deze praktijken ongedaan te maken!

  Reactie door alexander blaak — maandag 17 september 2007 @ 12.35 uur