Stop uitverkoop thuiszorg

Het kabinet wil zo’n 600 miljoen euro bezuinigen op de AWBZ. Volgens bronnen in Den Haag moet ongeveer eenderde van het bedrag komen uit een versobering van de ondersteuning van ouderen en gehandicapten.

Veel ouderen en gehandicapten krijgen nu hulp bij het invullen van papieren of worden begeleid bij een uitje. Het ziet ernaar uit dat die voorzieningen wel blijven maar dat minder mensen er aanspraak op kunnen maken.

Het was al langer duidelijk dat de AWBZ te veel kost en dat staatssecretaris Bussemaker met maatregelen zou komen. Op Prinsjesdag worden die bekendgemaakt. (NOS)

Mocht je nog niet getekend hebben, hier kun je terecht!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 22 augustus 2007 :: 21.12 uur

150 Comments

150 reacties

 1. Hoezoo minder mensen zorg, wordt het nu dan een zorg met ongelijke-behandeling.
  En misschien ook nog wel vriendjespolitiek en/of beetje schuiven. Dat zou misschien wel eens geweldig uit de klauw kunnen lopen
  lopen. Dan krijg je zorg door de zorg!!

  Reactie door gonda — woensdag 22 augustus 2007 @ 21.31 uur

 2. Terwijl de ouderen nog verder in de stront worden gedrukt en het ontslagrecht om zeep wordt geholpen maak het CDA zich via NOS Teletekst kwaad dat muziekkorpsen maar 4 uur in de week mogen oefenen.
  Is het niet mogelijk om deze kwakzalvers van het geloof een flinke schop onder hun achterste te geven.
  En als ongelovige ben ik ervan overtuigd als god bestaat dat hij die gene die de schop geven een warm onthaal bij hem vinden.

  Reactie door De Hakker — woensdag 22 augustus 2007 @ 21.41 uur

 3. Tja, het generaal pardon moet toch ook betaald worden he.

  Reactie door ronald — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.10 uur

 4. Het geld voor het generaal pardon en voor al die prachtwijken moet toch ergens vandaan komen.

  Reactie door Peter-John — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.11 uur

 5. Laatst werdt al bekend dat ouderen in moeten leveren, wordt er ook nog flink op hun zorg bezuinigt. Zo wordt je dus beloont naar een leven werken. “Bedankt voor de arbeid maar u bent nu nutteloos, ga daar maar in een hoekje liggen.”.

  De SP mag van mij zich wel wat meer laten horen. Kom op Jan Marijnissen, trommel onze geweldige Agnes Kant op, laat haar interviewen ofzo.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.29 uur

 6. @ Evert,

  Dude

  Agnes is bezig met een landelijke actie stop de uitverkoop met mediaspots en advertenties…

  What more do you want?

  Reactie door Rita — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.31 uur

 7. aan de klauwen uit de mouwen groep (joop a.i.): ik wil graag eens bij ”u” ;-) langskomen om kort te sluiten, hou niet van stilzitten, er moet meeeer gedaan worden, kijken wat we samen kunnen neerzetten in groter verband? p.c. idd. op slaapstand, alleen de utiele uitingen snellezen en verincorporeren en activeren,het zou kunnen op ‘n vrijdag.de webmaster heeft m’n mail-adres.
  impressed!

  Reactie door numi — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.31 uur

 8. Wat een flauwe reacties van Ronald en Peter-John.

  Wacht maar tot jullie oud zijn en zorg nodig hebben, dan piepen jullie wel anders als de zorg afgebroken is.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.32 uur

 9. Is er 600 miljoen meer uitgegeven dan begroot? Ik dacht dat er zoveel bezuinigd was.Snap er niets meer van.

  Reactie door Piet van Dijk — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.37 uur

 10. @6 Rita — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.31,

  oja, dat is waar. Maar zulke berichten maken me boos. We moeten er tegen aan, dat doet de SP al aardig.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.40 uur

 11. shit ,naar lange tijd het voor elkaar te hebben ondersteunende begeleiding te krijgen :aanvraag bezwaar, hoorzitting
  bezwaar gegrond verklaart nu dit weer.
  laat ze het maar eens halen wij
  Het CIZ, zorgkantoren.
  De zorgaanbieders die E40,- uur krijgen van het zorgkantoor voor persoonlijke verzorging en de zorgverleners krijgen daarvan E11,- bruto E11,- per uur.
  WAAR BLIJFT HET GELD!!!!!!
  Niet de zorgvragers en zorgverleners zij zijn niet duur maar de graaiers en de bureaucratie maakt de zorg duur.
  Wanneer doet Den Haag die oogkleppen eens af!
  Inderedaad vraagt een zorgaanbieder E35,- per uur voor ondersteunende begeleiding waarvan de zorgverlener in loondienst E11,- per uur krijgt!!!!
  Wordt wakker in Den Haag.
  Nee, massaal op naar Den Haag
  Ze zij nog steeds stokdoof en stekeblind , waar ouderen chronisch zieken en gehandicapten de dupe zijn , makkelijke prooi .
  en dat noemt men sociaal!

  Reactie door joep — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.47 uur

 12. @Evert Tigchelaar jr. De afbraak van de zorg is al ingezet door Els Borst. Ik heb de schrijnende toestanden in verpleegtehuizen meegemaakt in de jaren negentig toen mijn moeder daar werd opgenomen. Het punt dat ik wilde maken is dat dit kabinet met miljoenen strooit, vooral om de nieuwe achterban van de PvdA te behagen en de rekening neerlegt bij de ouderen en gehandicapten.

  Reactie door Peter-John — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.50 uur

 13. En wat doet de PVDA waar die vele arbeiders opgestemd hebben, hieraan.
  En CDA verzaken jullie je plicht.

  “EERT UWEN VADER EN MOEDER”
  ELKE ZONDAG IN ALLE KERKEN WORDT DIT VOORGELEZEN.

  Reactie door gonda — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.52 uur

 14. Dit wordt toch echt te gek. terwijl het cda zich meer zorgen maakt over fanfarecorpsen is de stekker bij ouderen en gehandicapten er al lang uitgetrokken. Nee voor muziek moet je bij het CDA zijn. Wanneer gaat men weer aan het werk daar in Den Haag. Na 100 dagen het land in om met het volk één te zijn heeft men vergeten op te letten. Het volk sprak en er wordt niets mee gedaan.
  Het zomerreces is gebruikt om het liefst nog buiten europa op werkbezoek e.d. te gaan.
  Het wordt tijd dat we de stekker er in Den Haag maar uit gaan trekken. Ik walg zolangzamerhand van dit kabinet.
  Gelukkig hebben vooral de ouderen die ooit PVDA stemden ingezien dat deze partij er niet meer voor hun is.

  SP HET WORDT HET NIET EENS TIJD OM DE STRIJD AAN TE GAAN MET DIT ONKUNDIG BELEID. SP WE (HET LAND) IS ER KLAAR VOOR!!!!!!!!

  Reactie door mcniel — woensdag 22 augustus 2007 @ 23.24 uur

 15. @Peter-John — woensdag 22 augustus 2007 @ 22.50,

  Ok, dat kon ik niet opmaken uit je bericht maar bedankt voor de uitleg, is dat misverstand ook weer uit de weg.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 22 augustus 2007 @ 23.28 uur

 16. Ik werk zelf in de verstandelijk gehandicaptenzorg, deze zorg wort steeds meer uitgemolken, de regering zoekt iedere keer een andere melkkoe behalve zichzelf(lang zomer + winterreces, dik vet salaris), nee, balkje moet zelf maar eens een gehandicapt kind hebben of een demente moeder of oma!!!!!!!!Kom op SP, zet hem op, kom op voor de zwakkere in de samenleving

  Reactie door Caro — woensdag 22 augustus 2007 @ 23.40 uur

 17. Hoe goed gaat het met Nederland BV.
  Of is het VOC schip al vertrokken.

  Reactie door gonda — woensdag 22 augustus 2007 @ 23.45 uur

 18. Ik ben er klaar voor,om dat zooitje gajes,in Den Haag, eens een les te leren,hoe ze zich horen te gedragen,tegenover het volk,wat hun in het zadel hebben geholpen. Actie, en zo snel mogelijk,maar wel massaal. Waar ligt het malieveld of museumplein,laten we de boel plat gooien,misschien dat dat zal helpen. SP,moet de kar weer trekken,waar is onze zogenaamde arbeiders partij[PvdA].Groeten aan alle mensen,die de actie steunen. Gerard.v.d.Voort

  Reactie door gerard — donderdag 23 augustus 2007 @ 0.18 uur

 19. gonda en mcniel

  Zelfs van de overheid hoef je als bejaarde niets te verwachten.
  Het christelijk zooitje van een kabinet heeft het echt op de oudjes en gehandicapten voorzien, is dit nu de zwaar gepredikte kanselkwats over naaste liefde,…

  … Het kabinet wil zo’n 600 miljoen euro bezuinigen op de AWBZ. Volgens bronnen in Den Haag moet ongeveer eenderde van het bedrag komen uit een versobering van de ondersteuning van ouderen en gehandicapten.

  Veel ouderen en gehandicapten krijgen nu hulp bij het invullen van papieren of worden begeleid bij een uitje. Het ziet ernaar uit dat die voorzieningen wel blijven maar dat minder mensen er aanspraak op kunnen maken.

  Het was al langer duidelijk dat de AWBZ te veel kost en dat staatssecretaris Bussemaker met maatregelen zou komen. Op Prinsjesdag worden die bekendgemaakt…

  Maar de christenen hebben een goed excuus Jezus zijn biologische vader was ook gebakken lucht, dus bezuinigen op gebakken lucht treft niemand in principe….toch.
  Altijd al gezegd, zodra christen een beetje macht krijgen stellen zij zich boven de mensen en god.

  Reactie door Pool — donderdag 23 augustus 2007 @ 0.35 uur

 20. Meer dan walgelijk!!! Wat een krom beleid!Iedereen moet maar lang leven van dit kabinet, euthanasie is nauwelijks bespreekbaar, althans niet op een menswaardige manier, en tegelijkertijd rammen ze alles wat nog plezierig kan zijn, uit het leven van ouderen…als ze maar wel de rit uitzitten…waar slaat dit op?! Hoe verzinnen ze het?!
  Ik ben woedend!

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 23 augustus 2007 @ 0.53 uur

 21. Hoezo zorg wegnemen voor ouderen en mensen die ook zorg nodig hebben. Ze moeten eens wat minder geven aan mensen die het geld gebruiken om alle kinderen te laten studeren en om 2 mercedesen te kunnen rijden. Ik ken mensen die veel te hoge PGB’s krijgen (40.000) terwijl het kind waar het om gaat, ook nog zelf een inkomen van ongeveer 1000,–netto heeft. Deze mensen krijgen hun PGB niet op en gaan dit uitdelen, ze hebben dan ook een goede boekhouder die hun wegwijs maakt over hoe ze het geld zo weggeven dat ze er zelf ook nog een mooi inkomen aan over houden. Dit gebeurt op vele plaatsen in dit land. De andere kan van de medaille is dat mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken, zo weinig PGB krijgen dat ze die hulp niet kunnen betalen en daarvoor vrienden en kennissen moeten aanspreken. Zorg dat de mensen die ervoor gezorgd hebben dat wij zijn gekomen waar we nu zijn en beter leven krijgen en neem ze niet nooooooooooog meer extra’tjes af. De Nederlandse regering is een egoistische, nederlanders onvriendelijke instelling. Die alles doet om het de gewone Nederlander steeds moeillijker te maken. Wij worden de dupe van de niet erg bijdehande Nederlanse REGERING DIE ZO NODIG HAANTJE DE VOORSTE WIL SPELEN, EN WIJ MAAR BETALEN. Wanneer krijgen ze eindelijke in de gaten dat zij doen wat wij niet mogen, namelijk DISCRIMINEREN!!!!! Maar dan gaat het hier wel om de Nederlanders die gediscrimineerd worden. We worden steeds bozer op hoe er met ons wordt omgegaan. Zorg voor onze ouders en haal het eens daar weg waar werkelijk teveel naar toe gaat!!!!!!

  Reactie door truusje — donderdag 23 augustus 2007 @ 1.07 uur

 22. Laten ze liever stoppen met investeren in al dat gezondheidsfreakerige gedoe en wat meer voor kwaliteit van leven gaan, mijn hemel….het is een ongezellig, onvriendelijk en onbarmhartig landje aan het worden…bah!

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 23 augustus 2007 @ 1.15 uur

 23. Joep @ 11 slaat de spijker keihard op de kop !
  Er zijn steeds meer duurbetaalde tussenpersonen. Om nog maar niet te spreken over ingehuurde experts van buitenaf…
  Rapportenschrijvers met een uurloon van Euro 100,– of een veelvoud daarvan.
  In het gunstigste geval: Mensen die geen idee hebben van de ellende die ze veroorzaken. In het gunstigste geval… :-(

  Reactie door Nachthenk — donderdag 23 augustus 2007 @ 3.51 uur

 24. Ja en daar gaan we weer. Weer worden de ouderen en gehandicapten terug in hun isolement geduwd. Waarom? Is het omdat het belangrijker is om een spoor, betuwelijn, te onderhouden waar geen trein over heen rijd? Is het belangrijker om ministers en bestuursvoorzitters nog meer geld in de portemonnee te duwen? Is het om een log ambtenaren apparaat in stand te houden, die tegen de tijd dat ze iets hebben gedaan allang weer ingehaald zijn door een nieuwe regering?
  Ik heb zelf 2 gehandicapte kinderen en dit brengt heel veel werk met zich mee. Ze kunnen zelf niet lezen en schrijven. Hoe moet dit nu als ik er dadelijk een keer niet meer ben? Moeten mijn kinderen dan weggestopt in een of ander tehuis maar zien hoe ze hun leven slijten? De regering had het er toch over om een sociaal beleid neer te zetten. Dit is het meest asociale beleid wat ik in al de jaren heb meegemaakt.
  Ik werk nu al 23 jaar en betaal al 23 jaar mijn deel aan dit land. Maar langzaam begin ik mij te schamen om te vertellen dat ik Nederlander ben. Ik hoop dat de oppositie en met name de SP nu opstaat en ervoor zorgt dat de regering naar huis word gestuurd.

  Reactie door Geert de Swart — donderdag 23 augustus 2007 @ 6.40 uur

 25. ons goede geld gaat op aan nutteloze oorlogjes.
  300, 400, 500 miljoen op jaarbasis!!
  niemand kent het juiste bedrag. mag ook liever niet bekend zijn.
  laat de SP dit punt eens beter benadrukken

  Reactie door wladimir iljitsj — donderdag 23 augustus 2007 @ 8.19 uur

 26. De AWBZ wordt uitgekleed terwijl nu al vaststaat dat de zorg alleen maar toeneemt. Zeker de vraag om begeleiding thuis en die wordt betaald door de AWBZ. Meerdere Thuiszorgorganisatie hebben op dit moment een zorgstop in moeten lassen omdat ze meer productie draaien als wat is afgesproken met het Zorgkantoor. Deze extra zorg die geleverd is wordt niet uitbetaald. Voor de organisatie waar ik voor werk betekend dit een strop van 700.000 euro nu al. Ze zijn de financiele gevolgen van de WMO nog niet eens te boven.
  Hoe is het mogelijk daar waar je nu al geld tekort komt dat dit de plek is waar je volgend jaar gaat bezuinigen.

  Reactie door M Schrijnewerkers — donderdag 23 augustus 2007 @ 8.28 uur

 27. (3)(4)onnodige reacties!!en dom???????? generaal pardon is iedereen over eens dat dit een goede zaak is .en is al geregeld.

  Reactie door h.verbeek — donderdag 23 augustus 2007 @ 8.42 uur

 28. Hadden ze hier nu honderd dagen voor nodig? Normen en waarden! Kan iemand mij nog uitleggen wat voor inhoud ik aan deze woorden moet geven?

  Reactie door hennie — donderdag 23 augustus 2007 @ 9.22 uur

 29. Ik begrijp ook niets meer van Jan Marijnissen en de SP.Alleen de spotjes van Agnes Kant zijn niet voldoende en een berichtje op de website. Waar blijven de Nederlandse gemeenten, vakbonden, instellingen waar mensen worden verzorgd. Moeten we nu weer wachten tot prinsjesdag (alleen al die geldsmijterij voor een paar figuren uit de oude doos), en dan is de boel al beklonken.Dan nog een dagje tegensputteren , men drinkt een glas,doet een plas en alles blijft zoals het was.
  Er moet landelijk actie komen en vraagtekens worden gesteld bij bakken geld die naar Irak en Afghanistan zijn gesluisd en dat gaat maar door…… om een president van amerika te behagen, die nu al niet meer weet hoe hij zijn gezicht moet redden en later als volslagen idioot in de geschiedenisboeken zal komen (Nova gisteravond!)

  Maar intussen zit dit incompetente clubje wel de wereld in chaos te storten.Misschien met de bijbelse opdracht: jaag ze naar de filistijnen.

  Want opgejaagd worden we, de verkeerde kant op, de heilloze weg!

  Reactie door anne hilverda — donderdag 23 augustus 2007 @ 9.23 uur

 30. Die 600 miljoen is dat ook niet het bedrag wat de oorlog kost in Irak.
  Defensie komt dat bedrag tekort,toeval of zie ik het te negatief.

  Reactie door Zwartkijker — donderdag 23 augustus 2007 @ 9.30 uur

 31. Dus de mensen die jarenlang premie hebben afgedragen bekostigen nu de oorlog in Afghanistan en krijgen als dank levenslange eenzame opsluiting? Fijn en bedankt.
  Gedetineerden worden nog gelucht.

  Waar is de tijd dat oudere mensen respect kregen en geeerd werden? Veel oudere mensen die ik tref zeggen al dat ze heus wel weten dat de regering liever heeft dat ze snel doodgaan, het is werkelijk tijd dat we massaal de straat op gaan…. nu we het nog kunnen, straks zijn ook wij te oud of hulpbehoefend.

  Reactie door Irma — donderdag 23 augustus 2007 @ 9.39 uur

 32. Numi @7 en eventuele anderen.
  Prodeo vrijwilliger worden/zijn is niet zo moeilijk,hoor! Wij hier zijn alle ouderen van 78/84 jaar,recht van lijf en leden en
  nog gezond,zo zijn er meer hoor don’t worry.
  Even over mij zelf; toen ik met pensioen
  “mocht” ben ik bij een groot verpleeghuis binnengestapt en ben “aan de slag”gegaan,dus ik doe dit ruim zestien jaar, mijn makkers hier ook hoor en onze echtgenotes en tientallen andere mensen .
  Ik heb in het “circuit” mijn makkers ontmoet
  en we hebben een team opgezet.Een paar doen
  werk binnenshuis,ruimen op/af,helpen bij het eten,zorgen b.v. dat iedereen zijn eigen mondprothese inheeft(!!)of zijn eigen bril
  opheeft (!!!) anderen gaan rolstoelen en
  we brengen “öuwetjes”die nog zelfstandig wonen b.v. naar de dokter o.d. een andere maat brengt b.v. de Metro/Spits/Pers o.d. naar de alleenwonenden die geen krant meer hebben,we lenen weekbladen in de Bieb en lezen die lekker gezellig voor. Wij hebben een computer die Napoleon nog heeft gebruikt,we hebben de goedkoopste provider,die wij gezamenlijk betalen,
  hierdoor houden we contact met diverse huizen die ons dus “om hulp” kunnen vragen.
  We helpen de “ouwetjes”met het invullen en aanvragen van verschillende zaken.etc.etc.
  Wij wonen allemaal, met onze vrouwen, in
  dezelfde wijk ,de computer staat in een kleine ruimte in mijn huis,de makkers komen s’middags even aanwippen en drinken dan een
  of meerdere neuten, we betalen die drank ook gezamenlijk.Wij “mogen “volgens de wet reis-
  kosten declareren maar de verpleeghuizen en
  de “alleenwonenden” wonen binnen een straal van +- drie honderd meter van onze woning, declareren doen we dus niet.
  Maar Numi het werk valt fysiek nog wel mee
  want de vakmensen (vrouwen en mannen) doen natuurlijk het belangrijkste werk maar psychies valt het wel eens tegen,zo zit je s’middags met een bijna afgedankt mensje te praten,of de andere dag zijn zij aan het hemelen.
  Wij zeggen wel eens onder elkaar bij een
  borrel…eigenlijk zouden de randfiguren die
  nu het land besturen en ons tot bijna minderwaardige burgers hebben gemanouvreerd
  eens een paar weekjes in zo’n opslagplaats
  voor slachtoffers van het ouder worden moeten
  worden opgenomen.Het is niet zo comfortabel als in de bajes, maar de hardwerkende verzorgers doen hun best !!
  Conclusie beste Numi, je hebt ons echt niet
  nodig,we hebben afgesproken dat we geen contact leggen wij kunnen je niets wijzer maken….INITIATIEF en WILLEN is
  in dit geval het credo… en maar hoopvol wachten op de volgende verkiezingen!!!!!!
  Wij hopen nog eens mee te maken,wij zijn allemaal in winter van ons leven,eigenlijk leven wij in blessuretijd,maar we hopen nog een ding dat we het mee mogen maken dat het zooitje in het torentje ook heel,heel,heel,
  oud mogen worden met alle mankementen die onze ouderen/invaliden/minderbedeelden/enz.
  nu moeten ondergaan. TRIEST.TRAGISCH.
  Wij zijn niet snel,maar maak maar een barricade (met een lift)wij gaan er op.
  Succes beste jongen/man of vrouw.

  Reactie door Joop a.i. — donderdag 23 augustus 2007 @ 9.49 uur

 33. Goeden morgen vrienden SP.

  Door de door het CDA omarmde marktwerking maakt alles wat op die manier wordt aangepakt alleen maar duurder.
  Het door die lieden verkondigde sprookje dat het goedkoper zou worden is door de praktijk allang achterhaald.
  Nergens is dat aan te tonen alleen het tegendeel, en het smoesje dat bij electronica dat wel is, blijkt dat het niet de marktwerking is maar de automatisering of lage lonen landen die de arbeiders op niets ontziende wijze uitbuiten.
  Dat wij ons daar tegen verzetten is van grote klasse.
  Iedereen ten strijde tegen deze lafhartige wijze van besturen.

  Een socialistische…

  Reactie door Ouwe Dirk — donderdag 23 augustus 2007 @ 9.54 uur

 34. Numi !!!!!!!!
  Je ziet aan de opbouw van en de ruimten op opgemeld postje dat wij geen PC deskundigen zij.
  Het ding wordt het meest door ons gebruikt om te dammen en te patiencen.
  Maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig,toch??
  Groet.

  Reactie door Joop a.i. — donderdag 23 augustus 2007 @ 9.55 uur

 35. 25
  dit klopt!
  mijn zorgaanbieder heeft ook een clienten stop.
  Ook kunnen ze als de cleint uitbreiding van zorgkrijgt die niet meer geven.
  Daarbij mag mijn zorgaanbieder van het zorgkantoor de mensen die zorg in nature hebben maar 75% van de indicatie aan zorg geven en liever nog minder.
  dit wil zeggen , omdat mijn zorgaanbieder teveel uren draait dit van mijn uren af zou moeten nemen.
  mijn uren waar ik voor bij de rechter heb gezeten!

  Weg met de ondersteunende begeleiding , zet mij in de gevangenis dan heb ik ( Mohammed B ) recht op sport en ontspanning, krijg mijn eten op tijd en alles wordt geregeld.

  voor ons betekend het steeds meer;
  zorgen om te zorgen dat er gezorgt wordt.
  Het leven wordt overleven en geleeft worden.
  Je krijgt het gevoel overbodig te duur en niet productief te zijn.
  en dan te bedenken dat je de hele dag bezig bent om mensen aan het werk te houden , van zorgaanbieder met verzorgende , ambtenaren artsen, specialisten, therapeuten, to zelfs juridisch medewerker van Mee omdat je het zelf allemaal niet meer aankan tot uiteindelijk advokaat en rechter waar je dan zit voor de zorg die je nodig hebt.
  De verzieking in de zorg.
  De zieke in Den Haag!

  Reactie door joep — donderdag 23 augustus 2007 @ 10.02 uur

 36. Als de mensen die er minder aanspraak op kunnen maken in de nieuwe regeling ook diegenen zijn die de zwaarste lasten kunnen dragen is het een goed plan.

  Reactie door Gerrit (die andere) — donderdag 23 augustus 2007 @ 10.32 uur

 37. Gohhh HET HOUDT MAAR NIET OP…

  SPRAKELOOS WORDT JE ERVAN…
  WAT EEN VRESELIJK KABINET..
  JE SCHAAMT JE GEWOON DAT JE ZIEK OF OUD BENT OF WORDT .HET GAAT ENGE VORMEN AANNEMEN!

  Reactie door Lo — donderdag 23 augustus 2007 @ 10.38 uur

 38. En Nederland is een beschaafd land?
  Als je glashard durft te bezuinigen op het leven van je “ouders”, ben je per definitie niet beschaafd. Op dat punt kunnen ze in Den Haag veel, heel veel leren van het handjevol natuurvolken wat nog op deze aardbol rondstapt.
  Wat laf ook om een zwakke groep in de samenleving te pakken. Bos is een grote schijterd met zijn dikke praatjes van voorheen om supersalarissen aan te pakken.

  Reactie door Gerard Lettinck — donderdag 23 augustus 2007 @ 10.58 uur

 39. 600 miljoen is maar een fractie van het geld wat er over de balk word gegooid door fouten die er worden gemaakt in het kabinet.

  Daarom kabinet wees verstandig en werk eerst aan uw eigen fouten en toon uw goede wil om de loons verhoging terug te draaien, want neem van tukkertje aan dat bij uw burgers de maat vol is en wij het niet langer meer pikken.
  Uw excusses van de 5% optie voor de EU, omdat wij anders een boete moeten betalen, zou wel eens een goede redenen kunnen zijn om eens te zien of wij hier niet uitkunnen stappen en dan de miljarden die wij hierdoor overhouden te storten in een potje voor de sociale welvaart in dit land voor de minder bedeelden zoals onze ouders.
  En als je versomberingen wilt doorvoeren, denk dan eerst eens aan de mensen die het verdienen, zoals gevangenen, draaideur criminelen en anderen die niet wensen mee te draaien in onze gemeenschap.
  Maar blijft van onze oudjes af anders krijgt u te maken met tukkertje en dit is geen dreigement maar een belofte om de schoften, de leugenaars en het uitschot die zeggen onze regering te zijn eens aan te pakken.
  Een gigantische schop onder jullie luie kont verdienen jullie en als het kon, waren jullie op staande voet ontslagen wegens werkweigering.

  Daarom burgers sta op en Jan pak onze vlag en laat ons samen naar den Haag gaan en de tweede-kamer kraken die al een jaar leeg staat.

  Reactie door Tukkersterror — donderdag 23 augustus 2007 @ 11.29 uur

 40. Het is een moeilijk en gevoelig onderwerp. Ik praat hier vaak over met mijn 83 jarige moeder. Inmiddels behoorlijk hartpatient en nog steeds zelfstandig wonend.
  Ze heeft naast haar AOW nog klein pensioen a 70% na overlijden van mijn vader. Ze zit dus tegen de minima. Ze heeft een beroep gedaan op thuiszorg. Ze levert een bijdrage gerelateerd aan haar inkomen. Dat vind ze helemaal terecht en heel redelijk. Toen mijn moeder een rollater kreeg snapte ze niet waarom ze daar geen bijdrage voor moest leveren. Zij ziet het als een vervoermiddel en haar fiets kon ze verkopen. Ze heeft middels een WVG mindervalidepas recht op het laagste tarief van OV taxi en 1200km met Valis taxi a 13 cent de km. Vind ze prachtig geregeld en moet blijven. Bij dagopvang(twee keer per week) in een plaatselijk zorgcentrum krijgt zij diner en ze moet er niets voor betalen. Dat snapt ze niet, want thuis bezuinigd ze op haar boodschappen.

  Wat ik hier mee wil zeggen. Ouderen weten beter dan wie ook wat wel en niet redelijk is en ze weten ook best waar eventueel bezuinigd kan worden. Zolang dat maar niet is op zorg waar ze niet meer buiten kunnen en dat gebeurd wel door dit kabinet. Maak ouderen meer partij in besprekingen en luister naar ze.

  Reactie door Ton Sijm — donderdag 23 augustus 2007 @ 11.34 uur

 41. nogmaals kameraden!!

  wel geld voor oorlogen!!!!!

  maar niet voor de mens!

  leve het kapitalisme, imperialisme en monarchisme

  daar is geld voor!!!!!!!!

  niet voor de gewone mens. die kan barsten!!

  de straat op met zijn allen! revolutie!

  Lenin.

  Reactie door wladimir iljitsj — donderdag 23 augustus 2007 @ 11.40 uur

 42. Erger je niet, wees slechts verwonderd.
  Maar wonderen zijn de wereld niet uit. Wat wel de wereld uit gaat, dat zijn de zwakken van onze samenleving. Dit zijn natuurverschijselen zeer sterk aanwezig in de dierenwereld, zo blijft een sterk ras gewaarborgd. Hoe is dat geregeld bij het mensdom? De overheid neemt de verantwoordelijkheid voor een goede zorgregeling zoniet dan hebben wij een grandioos probleem. Hoe dat probleem eruit gaat zien hebben wij de laatste 25 jaar kunnen ervaren. Een terugtredende overheid, een roepende ministerpresident (CDA): Eigen verantwoordelijkheid nemen, bla, bla, bla.
  Marktwerking, marktwerking en nog eens markwerking. Hij die het kan betalen zal verzorgd worden. Business en nog eens business, zo wordt het studiegeld van de zorgverleners terug gehaald bij hen die de pech hadden ziek te worden en wie wordt niet ziek van deze maatschappij.
  Ik herinner mij tijdens een bezoek begin jaren 80 in Rusland het voormalige USSR, een uitleg dat eenieder die de capaciteit had vrij kon studeren aan de universiteit maar daarna het grote geld verdienen was er niet bij. Onze zieken en bejaarden zijn handelswaar geworden.
  Begin vorige maand stond een artikeltje in de media, toch maar eventjes lezen:
  http://members.home.nl/h.hiensch/Bej.jpg

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 23 augustus 2007 @ 11.45 uur

 43. Bozer en bozer wordt je van dat stelletje zakkenvullers van de generatie 50-70.
  KAN ER MET TERUGWERKENDE KRACHT GEEN TERUGBETALINGSREGELING KOMEN OP DE DOOR HEN GENOTE STUDIEKOSTEN!
  BETAALD DOOR JUIST ZIJ DIE NU UITGEMOLKEN WORDEN DOOR DIE RATTEN!!
  Dit is niet schandelijk meer maar uitermate schofterig.

  Waarvoor zie ik in mijn glazen bol (geleased van het UWV)taferelen zoals in de derde wereldlanden, ouderen langs de openbare weg met een mandje voor zich om een aalmoes vragen.

  Ratten verlaten altijd als eerste een zinkend VOC schip dus Jan Peter; Wouter en Dré zullen niet lang meer zitten!

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 23 augustus 2007 @ 11.52 uur

 44. De Koningin moet dat dan weer zeggen vanaf haar troon: `Onkosten van gehandicapten en op zorg aangewezen bejaarden gemaakt voor vertier & gemak worden door de gemeenschap niet meer vergoed’
  Voor de afgeschrevenen dus eerst het zoutzuur en in de hemel pas het zoet, mits
  men in den Heer gelooft uiteraard.

  Ik vrees dat het aantal zelfgekozen euthanasiegevallen bij de doelgroep alleen maar zal toenemen, maar dat was kennelijk ook de bedoeling van Balkenende.

  Reactie door Haq — donderdag 23 augustus 2007 @ 12.07 uur

 45. Net als met zoveel zaken: het geld wat binnenkomt voor de AWBZ wordt niet altijd goed gebruikt.
  In mijn buurt wonen zeer veel ouderen, de meest hebberige en gehaaiden rijden (ook) een scootmobiel, kunnen wel met een zware koffer zelfstandig op vakantie, je komt ze lopend met een boodschappenwagentje op de markt tegen, een staat er uren in zijn schuurtje te knutselen, etc. Deze peperdure hulpmiddelen zijn voor mensen die niet meer dan 50 meter kunnen lopen!
  Min zus was hier kortgeleden, Is 75 en in uitstekende staat :-) Komt hier met een taxi (250 km. retour!!) Meterprijs zou geweest zijn 275.00 euro!! Kosten voor haar: 22.00 euro, dan mag er nog een begeleider gratis mee!!
  Uiteraard gun ik iedereen het beste, maar dit soort zaken is luxe, hier is de AWBZ niet voor bedoeld.
  Al het geld dat verdwijnt in overhead kosten, in misbruik (verkeerde indicatie’s dus) etc. moet beter besteed worden.
  Een buurman die ECHT niet meer kan lopen wacht al maanden op een pakeerverguning, er ligt wel een pakeerplaats, maar daar moet een bordje en een papiertje bij. Dat moet dan weer oeverloos lang duren.
  Zo kunnen we nog wel even doorgaan.
  Dus wél bezuinigen in de AWBZ; niet de geldkraan dichtdraaien, maar er uiterst streng op toezien dat het geld gebruikt wordt waar en voor wie
  het bedoelt is!

  Reactie door Ria — donderdag 23 augustus 2007 @ 12.09 uur

 46. 39 Ton Sijm
  kLees nu jouw bjdrage en dat sluit dus naadloos aan bij het mijne. Idd, als je niet meer fietsen kunt en je hebt zelf geld, waarom moet je dan een rollator krijgen? Iedereen moet toch zijn vervoermiddel zelf betalen, indien mogelijk?

  Reactie door Ria — donderdag 23 augustus 2007 @ 12.15 uur

 47. deze bezuiniging slaat alles. ik vind het meer dan schandalig, dat ouderen en gehandicapten nu nog eens worden gepakt. het lijkt wel,dat de afstraffing van iets mankeren en oud worden door bussemaker wordt voortgezet. dat had juist afgestrafd moeten worden door de pvda. niets is minder waar. wat is dat toch voor een misselijkmakend beleid?? ook bussemaker laat mensen aan hun lot over, net als ros. “zoek het effe lekker zelf uit”, is de slogan. dat balkenende met z’n cda zo”n ramp is, dat was mij wel bekend, maar nu gaat pvda het cda achter na. dat vind ik onbegrijpelijk.er valt niets te bezuinigen op ouderen, chronisch zieken of gehandicapten. daar moet juist geld bij. als er nou eens bij al die topambtenaren flink bezuinigd wordt,dan hoeven al die onnozele bezuinigingen op ouderen en gehandicapten helemaal niet plaats te vinden.dat ze maar eens er voor zorgen, dat het wachtgeld voor ambtenaren terug naar burgers gaan, maar ook, dat de ministers en staatsecretarissen zelf ook eens gaan inleveren. voor hen was er ineens wel 30% salarisverhoging. waar komt dat geld vandaan? nu is het de beurt aan hen om in te leveren, want ze hebben niets gepresteerd, wat ten goede komt aan de burgers. dan is die 600 miljoen heel snel bij elkaar. deze regering met het pvda is er niet beter op geworden. ik had gehoopt, dat ze wel de kont tegen de krib zouden slaan, niet dus. ze dansen toch maar weer naar de pijpen van balkenende en dan kan balkenende gewoon zijn gang blijven gaan met het slopen van nederland. WAT KRIJGEN WE ER VOOR TERUG??? NIETS

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 23 augustus 2007 @ 12.20 uur

 48. “Apk-keuring voor rollators (bron AD.nl)
  SCHIEDAM – Technici van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam zijn op donderdag 30 augustus beschikbaar voor een apk-keuring voor rollators.

  Aanleiding is de uitslag van een onderzoek waaruit blijkt dat van de dertien rollators elf technische mankementen hebben.

  Daarnaast weten niet zo gek veel rollator-gebruikers dat hun hulpmiddel na vijf jaar als afgeschreven moet worden beschouwd en in feite ingeruild moet worden voor een nieuw exemplaar.

  Ergo- en fysiotherapeuten van Vlietland en medewerkers van Careijn (de voormalige Thuiszorg) zijn beschikbaar om de rollators te controleren en daar waar nodig te repareren. Dat gebeurt op de afdeling revalidatie, maar de centrale hal van het ziekenhuis is het verzamelpunt.

  Bij de keuring worden verschillende onderdelen nagekeken, gesmeerd en aangedraaid. Ook de remkabels worden bekeken en er wordt gekeken of de rollator in hoogte wel goed staat afgesteld. Verder verlenen de medewerkers eventueel hulp bij het aanvragen van een nieuwe rollator als dat nodig is.

  Maar het blijft niet bij een keuring, mensen die gebruik maken van een rollator kunnen ook een vaardigheidstraining doen. Gebeurt dat met goed gevolg, zijn zij vervolgens de trotse bezitter van het rollatorbewijs. De keuring in het ziekenhuis duurt van 13.30 tot 15.30 uur.”

  Over een paar jaar heb je gewoon geen geld meer voor een rollator, dus nu nog maar even snel een berg afkeuren en hopen dat men nu nog snel een nieuwe aanschaft in de hoop dat dit nog vergoed wordt.

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 23 augustus 2007 @ 12.25 uur

 49. Nadat het kabinetgezwets van Balkenende 100 dagen
  ‘in gesprek ging’ met de samenleving en daaopvolgend met reces wordt het NU tijd
  dat ‘de samenleving’ eens ‘in gesprek’ gaat met Balkenende.
  Laat na een z*iknatte zomer dit dan de spreekwoordelijk druppel zijn die de emmer doet overlopen
  die voor een onverwachte spreekwoordelijke hete herfst gaat zorgen.
  Erna gevraagd wanneer dit kabinet zal vallen heb ik altijd aangegeven begin 2008.
  Ik hoop dat mijn timing klopt.
  eh, Aktie dus!

  Reactie door Alex — donderdag 23 augustus 2007 @ 12.38 uur

 50. Beste mensen.

  Ik stel voor deze kaartjes uit te delen aan onze regering, de alwijze verkondigers van
  het geloof, ” Heeft vertrouwen in ons en alles wordt geregeld voor U”
  http://members.home.nl/h.hiensch/Kaart.jpg

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 23 augustus 2007 @ 12.45 uur

 51. http://www.nu.nl/news/1205294/83/Kans_op_wereldwijde_epidemie_groot.html

  Tja als er zo resoluut op zorg bezuinigd wordt, gaan mensen minder snel naar een dokter waardoor de kans zich nog verder vergoot!
  Hoop alleen dat dit zich beperkt tot het achterkamertje in Den Haag

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 23 augustus 2007 @ 12.59 uur

 52. men kan beter de euthenasie wet vereenvoudigen , maar nee daar komt nu ook weer extra controle op.!

  Reactie door joep — donderdag 23 augustus 2007 @ 13.01 uur

 53. Je kunt nu je mening geven op http://www.stand.nl op de vraag: bezuiniging op de awbz is terecht, eens of oneens.

  Reactie door Guest — donderdag 23 augustus 2007 @ 13.07 uur

 54. Partijcongres PvdA

  “vandaag is rood, zoals rood hoort te zijn’(marco borsato). Dat lied werd gebruikt als opmaat naar een socialer Nederland.

  U wordt bedankt mensen voor de bewezen diensten, voor de opbouw van Nederland van na de 2de wereldoorlog! Oja het uitkleden van de AOW, gebeurt heus ook nog wel, citaat Wouter Bos. maar eerst de AWBZ en de Thuiszorg! De rest komt later!

  Wat een vreselijke partij ‘de PvdA’! Joop den Uyl en de jan Scheafers, hadden zich de rug allang toegekeerd!

  Hoewel Hans Spekman nog steeds deel uitmaakt van deze franctie!

  Reactie door Jan uit Groningen — donderdag 23 augustus 2007 @ 13.16 uur

 55. Bedankt Guest

  http://www.stand.nl

  Reactie door gonda — donderdag 23 augustus 2007 @ 13.17 uur

 56. Boter op ons hoofd ?

  Geen misverstand, die 600 miljoen bezuiging is verschrikkelijk en een aantasting van ons fatsoen, maar …..

  Kunnen we dat los zien van misstanden bij de overheid immers ….

  600 miljoen is slechts het salaris van
  1000 zogenaamd geweldige ambtelijke directeuren.

  Reactie door ACE — donderdag 23 augustus 2007 @ 13.26 uur

 57. Dit is een kabinetcrisis waardig !!!!!

  Reactie door Jan uit Groningen — donderdag 23 augustus 2007 @ 13.31 uur

 58. Van de meest kwetsbare en machteloze groepen, zoals bijvoorbeeld ouderen en gehandicapten, kun je natuurlijk, zonder teveel weerstand, het gemakkelijkst iets afpakken. Wanneer je bijvoorbeeld het bedrijfsleven zou belasten, dan krijg je met allerlei lastige pressie- en lobbygroepen te maken. De media, die in hun handen is, gaat zich ineens kritisch opstellen en ook al die goedbetaalde baantjes en commissariaten gaan dan aan je neus voorbij na het einde van de politieke carrière.

  Misschien kan die besparing van 600 miljoen euro gebruikt worden voor nog verdergaande lastenverlichting ten gunste van het bedrijfsleven. Andere landen spreken nu al van concurrentievervalsing i.v.m. de absurd lage lasten voor het bedrijfsleven in Nederland. Bedrijven hebben het grootste voordeel van alle gemeenschappelijke voorzieningen en een goede infrastructuur. Dan mag je natuurlijk niet verwachten dat deze daar ook een evenredige bijdrage in de kosten voor dragen. Nee, de Mammon mag niet onnodig belast worden. Zoiets kun je beter op al die machteloze loonslaven afwentelen. Of nog beter, op alle weerlozen die niet meer interessant zijn voor de Mammon, zoals ouderen en gehandicapten…

  Ananga

  Reactie door Ananga — donderdag 23 augustus 2007 @ 13.59 uur

 59. @49 Alex,
  Ik hoopte voor dederdedinsdaginseptember.
  Maar ik ben bang dat ik die weddenschap ga verliezen.

  Reactie door Gandalf — donderdag 23 augustus 2007 @ 14.06 uur

 60. Kom op Jan, kom op Achnes. Is hoop dat we bij deze plannen tot awbz bezuiniging mogen rekenen op jullie. SP stem a.u.b. tegen deze schandalige plannen! Help deze kwetsbare mensen die hier de dupe worden.
  Groet,
  Peter

  Reactie door Peter — donderdag 23 augustus 2007 @ 14.27 uur

 61. Hou eens op met dat geroep over zwakkere ouderen en weerlozen. Want ik wens zo niet gezien te worden. Ik denk dat als jullie gaan tellen hoeveel (EZW-ers) Echte Zwakke en Weerlozen er zijn, dat ze van de 22 miljard dat de AWBZ jaarlijks kost een heel rijk leven zouden hebben.
  Ik denk toch dat ruim 80% als salarissen uitbetaald wordt, dus zie de AWBZ maar als een werkverschaffingsobject.

  Reactie door een zwakke oudere invalide — donderdag 23 augustus 2007 @ 14.30 uur

 62. Ooit las ik eens een science fiction boek over de 2lste eeuw.Ouderen werden na hun 65e elk jaar op een kantoortje verwacht waar ze diverse proeven van bekwaamheid moesten afleggen; of ze nog wel konden lopen,zwemmen,zelf eten koken,formulieren invullen, netjes en duidelijk spreken, goed zien etc. Doofheid was natuurlijk ook een zeer groot minpunt.
  Achter een tafel zaten dan uiteindelijk een groepje veertigers die de uitslagen van de test bekeken. De persoon in kwestie kon dan met een minzaam knikje naar huis gaat tot de volgende verjaardag.
  Was de uitslag: gezakt, dan kon de man of vrouw zijn of haar bezittingen afgeven inclusief de mooi opgevouwen pyama voor het afleggen; men werd naar een kamertje begeleid, een arts zag er op toe dat de afgekeurde een pil kreeg en een glaasje water, waarna de afgekeurde berustend op een divan werd gelegd. Zachte muziek vulde het kamertje.De begrafenis,simpel een eenvoudig (een paar familieleden konden na telefonische verwittiging daarbij zijn) was op Staatskosten.

  Ik geef toe: het ging er wat hygienischer aan toe dan tijdens de zwarte jaren van Adolf Hitler en werd het algemeen gezien als een democratisch genomen besluit van hogerhand, maar was er verschil?……

  Wie kan mij nog zeggen wie de schrijver van dit boek moet zijn geweest?We zijn toe aan een herdruk. Want voor je het weet is het zo ver ………

  Reactie door anne hilverda — donderdag 23 augustus 2007 @ 15.12 uur

 63. Reactie door een zwakke oudere invalide — donderdag 23 augustus 2007 @ 14.30

  Of bedoelde u een “Plunder-Graai” object, waar de echte werkers en/of werksters naar de bedelstaf worden gedreven.

  Reactie door gonda — donderdag 23 augustus 2007 @ 15.19 uur

 64. Beste mensen.

  Wat is er veranderd de laatste 3/4 eeuw.
  Niets, de PvdA, voorheen een arbeiders partij, heeft hoogverraad gepleegd t.a.v. de kleine man. CDA, voorheen verschillende Christelijke partijen, is van God los.
  Zo dacht men in 1930 er ook over.
  Ik vind dit een prachtige prent uit de Notenkraker van weleer (1930).
  http://members.home.nl/h.hiensch/Kerk-1.jpg

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 23 augustus 2007 @ 15.36 uur

 65. d’olle Henk hij is goed!!

  Niet verder vertellen maar ik bemerk dat Hans Wiegel hier ook al reageert!

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 23 augustus 2007 @ 15.46 uur

 66. anne 62@
  daarna werd het lijk verwerkt in blokjes proteins en beeindigde in een overvol bezorgt markt,waar iedereen kon het nieuw produkt “solyent green” bekostigen….
  er is ook een verfilming van het boek,in 1974 met charlton heston…

  Reactie door gaf — donderdag 23 augustus 2007 @ 16.19 uur

 67. 20 Madeleijne

  Vertel mij wat. Hoe woedend moet je worden voordat je uit je vel springt. Oh sorry dat mag ook al niet van de normen en waardenscommissie dan ben je crimineel en moet je naar een hervoedingskamp met een cursus over hoe je MOET denken net als over Afghanistan.
  Wie had het over de Russen in deze m.b.t. indoctrinatie etc… Ach weet je ze worden zelf niet geraakt. Eenmaal op leeftijd bestellen ze gewoon een taxi op eigen kosten en huren een meisje in voor dag en nacht uit China of Polen ,gaan naar hun kinderen in Amerika op vakantie en particuliere verpleging kan ook na enig beleggen in verzekeringsmaatschappijen die de winst per uur uitkeren aan de aandeelhouders zodra ze die na betaling door ons allen van de hierbovengenoemde 11 euro per uur hebben opgestreken of ze gaan omdat ze zo BEGAAN zijn en geinspireerd worden a raison van een flink salaris en extra bonus als directeur van een verzorgingshuis werken.
  Gij zult in leven blijven door te ademen en als wij nog maar een opflikkerend hersendeel zien op de monitor tot in lengte van dagen vegeteren, in leven blijven zonder te leven dat kost ons niets en het is minder werk. Alle kinderen en familie verder dwingen we te gaan werken op straffe van zodat er geen tijd meer overblijft voor uitjes met hun eigen ouderen laat staan enige verzorging en dan zeggen we; “Het is juliie eigen verantwoordelijkheid. We moeten weer voor elkaar zorgen” de overheid kan niet alles.
  Martelingen zijn deze overheid niet vreemd daar hebben ze zoals gebleken is ook geen enkele moeite mee. Het rare is dat ze apparatuur om mensen in leven te houden die anders gewoon zouden sterven die niet door God is uitgevonden wel accepteren en niet als ingrijpen in HET LEVEN door hun God aan de mens GESCHONKEN zien. We mogen jullie leven wel verzieken zolang er hersenactiviteit is is er leven nietwaar… maar Laten we vooral blij zijn met elkaar want Nederland is een welvarend land.

  Een stukje uit de periode 1100-1300 toen de uitgebuite boeren in opstand kwamen.
  De boer zoals de edelman hem zag;

  “Want zij nemen niet ‘blijmoedig’ hun behoefte en armoede, zij zijn eerloos en jaloers, achterdochtig en trots en vol vijandigheid en gemeenheid; inderdaad de landman denkt dat het geen ZONDE is indien hij iets kan loskrijgen van de rijken, op welke manier dan ook.
  Dat is de Balkenende en regeringscyclus, rijk en arm en hetzelfde jaloersheidargument dat ik op dit weblog menigmaal ben tegengekomen wanneer mensen opkomen voor…..
  We zijn dus hard op de weg terug m.b.t de behoeftige mens, kerk en staat………

  Reactie door Henny — donderdag 23 augustus 2007 @ 16.29 uur

 68. indrukwekkende plaat Henk, zegt genoeg

  Reactie door Carla — donderdag 23 augustus 2007 @ 16.35 uur

 69. Dit wederom rampen verkondigden kabinet maak de mensen rijp om geloofwaardig te zijn voor de plannen de ze hebben gesmeed om de burger verder uit te kleden.

  Reactie door L.iegniet — donderdag 23 augustus 2007 @ 16.36 uur

 70. Jullie wilde 30.000 criminele asielzoekers hier binnen laten a 230.000 Euro per stuk dus ja iets moet geven.
  Gaarne dan ook niet zo schijnheilig gaan zeuren nu.
  Shame on you.
  En nu onze ouders misbruiken.
  Is Ella Vogelaar een SP’r ?

  Reactie door Dokter Noot — donderdag 23 augustus 2007 @ 16.37 uur

 71. 62, Anne, daar is ook een film van gemaakt, die heet geloof ik de koekjesfabriek.

  Reactie door Carla — donderdag 23 augustus 2007 @ 16.39 uur

 72. En voordat ik weer gecensureerd wordt in dit democratisch circus wil ik ook nog wel even kwijt dat ik een maal per week vrijwilligerszorg doe in het plaatselijk verpleegtehuis.
  Deze mensen die dit land hebben opgebouwd worden zowel door de PvdAllah, de CDA en de VVD in de steek gelaten, maar ook de SP kan op weinig sympathie rekenen.
  Het lijtk wel of jullie de kant op gaan van de PvdA/CDAllah, lekker de criminelen en moslim-fascisten knuffelen terwijl de hardwerkende allo’s en auto’s de klos worden.
  Ja het is een grote ellende, maar het geld moet ergens vandaan komen.
  En ook U hebt gekozen voor het generaal pardon, de ongebreidelde import van gelukszoekers en het beleid van uw heldin Ella Vogelaar.

  Dus klaag niet, ik verzorg jullie ouderen wel. GRATIS en voor niks en met liefde.
  Maar denk maar niet dat ik enig repsect voor u en de Uwen kan opbrengen.
  Hypocrieten !
  En dan te bedenken dat ik voor het debacle van het peperduur Generaal Pardon nog op jullie heb gestemd.

  Wanneer gaat de SP eens open kaart spelen en zijn achterban daadwerkelijk vertellen hoeveel dat pseudo-filantropisch a-moreel grapje heeft gekost ?
  En hoeveel jullie beslissing heeft gekost voor onze ouderen en zieken.

  Maar nogmaals beste Linske Wegkerk-kijkers, ik verzorg uw pappa’s en mamma’s wel, speelt u ondertussen maar sinterklaas voor het islamo fascisme.

  Reactie door Dokter Noot — donderdag 23 augustus 2007 @ 16.45 uur

 73. wat kan jij niet doen om asielzoekers zwart te maken,weet jij “wat poeder in de oog” betekent, Doktor Noot?
  voor jouw 1rst reactie het is gelukt,Herr Doktor is een troll,of Is Sarcasmologie z’n specialiteit…

  Reactie door gaf — donderdag 23 augustus 2007 @ 16.47 uur

 74. Donderdag 23 augustus 2007 – WIJK EN AALBURG – Zorginstelling Pro Seniore heeft met directe ingang een cliëntenstop ingelast voor persoonlijke verzorging en dagactiviteiten voor ouderen. Brabants Dagblad.

  Weer zo’n malloot van een direkteur, die, ik weet niet hoeveel verdient, de zaak in de soep laat lopen. En dan maar de schuld elders wegleggen. We krijgen de zorg pas op orde als we eerst de graaiers aanpakken.

  Reactie door Johan — donderdag 23 augustus 2007 @ 17.36 uur

 75. Dokter Noot

  Toch nog heel blij dat er in Nederland nog 1 is die papa’s & mamma’s vezorgt, en???

  Reactie door gonda — donderdag 23 augustus 2007 @ 17.39 uur

 76. En dan maakt dokter Noot overigens de fout dat hij zich dokter noemt en in een verpleeghuis vrijwilligers werk doet, terwijl als hij recht mag doen gelden op zijn titel vermoedelijk aan de andere kant bergen geld uit de gezondheidspot binnen sleept met dubbele declaraties!
  Dus die ene dag zal de dag des heeren wel wezen, valt dan geheel in het niet helaas!

  Reactie door Sinne Tolsma — donderdag 23 augustus 2007 @ 17.45 uur

 77. Geheel niet gecensureerd sta je hier helemaal in de picture,
  Welkom.

  Reactie door Alex — donderdag 23 augustus 2007 @ 17.49 uur

 78. Mijn eerste vraag behelst je suggestie dat je onze ouders verzorgt.
  Ergo, hier even mijn vraag of je zelf ouders had.

  Reactie door Alex — donderdag 23 augustus 2007 @ 17.52 uur

 79. joop a.i. @32,

  ben net thuis, nog even eten, lees later uw en andere re’s, bedankt sofar!

  Reactie door numi — donderdag 23 augustus 2007 @ 18.25 uur

 80. Donna Quichotta

  Haar acties zou je dom kunnen noemen zonder daarin ongelijk te hebben.
  Vechten tegen windmolens, het frêle lichaam hangend aan de wieken.
  Schreeuwend, terwijl alleen al het geluid van de wind haar overstemd.
  Zorgwekkend ook, omdat we wel van haar houden.

  Reactie door Timbo — donderdag 23 augustus 2007 @ 18.43 uur

 81. @72 Dokter Noot

  Doe ons een lol en doe niet zo stressy,
  jonge,jonge..ga je echt een keer in de week vrijwilligerswerk doen in het plaatselijk verpleeghuis dat moet wel een opoffering voor je zijn he Noot?? Je bent aan het schelden en het tieren voor niets, je biedt aan de ouders van de lezers te verzorgen,ik zou zeggen doe je best maar dat is natuurlijk bluf en woordengebrek van je. Geeft niks,hoor jongen maar wij ouderen zouden het zeer op prijs stellen niet geholpen te worden door iemand die ongecontroleerde onwijze uitspraken doet.
  Noot; Het is aardig om belangrijk te zijn,
  maar het is nog belangrijker aardig te zijn,
  dus niet aardig doen maar AARDIG ZIJN.
  Doe je best,het komt best allemaal op zijn pootjes terecht.

  Wat je voor de rest schrijft, over de SP en linkse wegwerk-kijkers en Islamo fascisme is
  eigenlijk bij de beesten af,wij zijn wel wat gewend maar dergelijk oeverloos betoog hebben
  we nog niet eerder gelezen op deze site.
  Afsluitend beste jongen wij garanderen jou dat de mensen die op deze site hun commentaar geven beschaafde mensen zijn en
  daar zou je je best aan kunnen optrekken.
  Wat je voor de rest uit zit te kotsen over
  het een en ander laten we maar voor wat het ward is.
  Groet en prettige voortzetting.

  Reactie door Joop a.i. — donderdag 23 augustus 2007 @ 18.58 uur

 82. Radio earth is calling Dokter Noot.
  Please confirm. Can U read @77 @78 ?

  Reactie door Alex — donderdag 23 augustus 2007 @ 19.04 uur

 83. Het is weer eens zover. Ook de nieuwe Bak Ellende zorgt goed voor zichzelf, in één klap 10% erbij en degenen die niks kunnen missen mogen niet alleen dat bedrag, maar ook straaljagers, Amerikaanse oorlogen en dergelijke ophoesten opdat de heren vriendje blijven met Bush en misschien ook een leuk baantje krijgen toegespeeld.

  Bezuinigen kan nodig zijn en als er te weinig geld is akkoord. Maar dan wel over de hele linie, dus geen 10%, geen nieuwe massavernietigingingswapens, geen oorlogje spelen in Afganistan, eindelijk eens wat minder hoge salarissen voor hotemetoten in demi publiek sector en nog meer van dat soort zaken. Als kinderen zongen we toch: “Eerlijk zullen we alles delen” en volgens mij geldt dat nog steeds, zowel voor goede als voor slechte zaken.

  Reactie door Antoinette — donderdag 23 augustus 2007 @ 19.27 uur

 84. Ik snap iets niet helemaal. Als je gebruik maakt als oudere van een voorziening die niet speciaal voor jou bedoeld is en daarmee de kosten van een ander doel opdrijft is er dan geen misverstand. Gehandicapte mensen hebben nooit de kans iets op te bouwen en hebben als oudere gehandicapte ook geen middelen om te participeren op dat geen wat meteen nodig is. Wie zegt dan dat een uurtje uitgaan 48 euro kost met begeleiding is dus niet op de hoogte van dit volgens mij misverstand. Wij kunnen ons nog bijverzekeren of helemaal verzekeren tegen ongemakken voor later en diegene die er maar op los heeft geleefd heeft deze kans om een beter leven toch wel een beetje verspeeld. Mijn mening is dat er een totale gaos heerst op deze markt en dat niemand de leiding neemt te coördineren. Als voorstel zou ik deze hele dienst op de schop zetten en eens goed kijken wat voor middelen we eventueel nog hebben om te verbeteren en neem maar aan dat er een goedkoper plaatje uitrolt daar ben ik wel zeker van.

  Reactie door Henk — donderdag 23 augustus 2007 @ 19.28 uur

 85. Dokter Noot,

  als ik nog ouders had, dan liet ik u er niet aan komen….ik vind het maar griezelig zoals u zich opwindt en moet er niet aan denken wat u met uw opwinding doet als u geen uitlaatklepje heeft….Brrrrr….

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 23 augustus 2007 @ 19.58 uur

 86. Madelijne
  Er is iets aan de hand met zijn beschadigde hitteschildje. Hij kan niet meer door de
  dampkring. ;)

  Reactie door Alex — donderdag 23 augustus 2007 @ 20.02 uur

 87. @61 door een zwakke oudere invalide — donderdag 23 augustus 2007 @ 14.30,

  We zien mensen als u niet als zielige oude mensen. Waar we ons druk om maken is de solidariteit tussen generaties. Eerst verzorgt en voed de ene generatie een jongere generatie op en daarna verzorgt de jongere generatie voor de oudere generatie.
  Dat heeft niks met zieligheid te maken maar met om er voor elkaar te zijn, dat de verschillende generaties met elkaar samenleven.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 23 augustus 2007 @ 20.04 uur

 88. 86) Dat wordt een NooTlanding dan….

  ( en dus terzijde…)

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 23 augustus 2007 @ 20.38 uur

 89. roger over & out
  (so far)

  Reactie door Alex — donderdag 23 augustus 2007 @ 20.40 uur

 90. bedankt Gaf en Carla, als ik het goed begrijp moet ik dus uitkijken naar een film die de koekjesfabriek heet uit l974 met Charlton heston.
  Sommigen in mijn

  mgeving denken dat het een verhaal van aasimov is, die schreef wel meer lugubere boeken.in ieder geval kun je met zwarte humor nog wel eens een gesprek op gang brengen want er werd inderdaad daarna levendig kritiek geleverd op Den haag.
  Breng de politiek naar de straat Jan, Pim was daar goed in. Maar hij verscheen elke dag op t.v. en jou zien we niet vaak.Dat lijkt me niet goed.

  Reactie door anne hilverda — donderdag 23 augustus 2007 @ 20.48 uur

 91. lieve joop a.i.,
  de goede verstaander en het goede hart, en dan, op die respectabele leeftijd, ”gewoon” ff goed doen!!!; dat is nog een understatement voor jullie! mijn hartelijke complimenten. en de groetjes aan uw gades!
  wat ik zou willen is:
  een foto/film shoot (neem ik de neuten mee!) met ”beelden” van u, van het ”werk!!” en in de gesprekken die dan ontstaan knoepertduidelijke ”one”- (i.p.v. half woord ;-)) liners waar geen laid back poliziekus onberoerd bij kán blijven de publiciteit in brengen.
  veel poltici/?mensen ”weten” niet hoe schrijnend ‘t is, dus dan moeten ze ‘t maar eens zien. beelden met de goede woorden brengen dan welLICHT ‘t gevoel bij dat ‘t scheef gaat, ondanks dat het niet over hun directe familie gaat; zoals de dalai lama zegt: bezie nou eens iedereeen of ‘t je moeder zou kunnen zijn..nou, die sociale spontane solidairiteit hoef ik U niet uit te leggen..
  in lak ‘ech (maya voor ik ben een andere jij)
  willen/doen/initiatief/initiëren is precies wat er in mij omgaat,
  nu zie ik echter scheel van ‘n heavy day, ik hoop dat u toch contact wilt, enneh, ik neem nu ff een vétte neut; op U!!! proost en santé!! dit is wat ik wil, óók om u in de zon te zetten.
  als u geen contact wilt, ook prima, u heeft mij sowieso al geïnspireerd!!!
  tnx, en liefs!

  Reactie door numi — donderdag 23 augustus 2007 @ 21.23 uur

 92. politici i.p.v. poltici…freudiaans..

  Reactie door numi — donderdag 23 augustus 2007 @ 21.25 uur

 93. Alex en Madelijne

  Een vrolijke noot is nooit weg. Wat een verademing.

  Reactie door Henny — donderdag 23 augustus 2007 @ 22.22 uur

 94. Noot[72] Vrijwillegers prima,maar deze asociale regering,maakt daar misbruik van.Ik kan het begrijpen, als in arme landen,zoals in Afrika-Zuid Amerika,en meer van deze,door onze voorouders uitgebuite,landen,kan ik het nog een klein beetje begrijpen,over vrijwillegers,maar niet in een land,wat behoord bij een van de rijkste landen van deze verrotte maatschappij. Ik heb mijn scootmobiel,opgesierd met grote poosters{STOP UITVERKOOP THUIS ZORG] Morgen ben ik op het Binnenhof,om handtekeningen in te zamelen,tegen het schandalige plan,van deze. cristelijke-PvdA,regering. Dus beste mensen als je vrijdag nog een uurtje de tijd heb,kom mij een beetje steunen. Groeten Gerard.v.d.Voort

  Reactie door gerard — donderdag 23 augustus 2007 @ 23.49 uur

 95. @87 Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 23 augustus 2007 @ 20.04
  Nou ja, je druk maken om solidariteit tussen generaties, natuurlijk leuk dat je dat in stand wilt houden, maar ik kan je vertellen dat die er nog steeds is en dat dat niets heeft te maken met de AWBZ. Met recht door Gonda een plunder- en graaiobject genoemd. Waar we ons druk om moeten maken is de korting op huursubsidie en beslaglegging op bijstandsuitkeringen. Dat treft nl. direct iedere werkende en niet-werkende, ook degenen die een vergoeding uit de AWBZ hebben.
  AWBZ: 50.000.000.000,- harde guldens. Eerlijk gezegd denk ik dat Jan op de een of andere manier ook kolossaal hierin zal gaan snijden en in nog meer onzinnige subsidies. Want ook Jan heeft niets op met gelukszoekers, die hier krampachtig door verschillende zwevers asielzoekers worden genoemd.

  Reactie door een zwakke oudere invalide — vrijdag 24 augustus 2007 @ 2.01 uur

 96. @85, Madelijne, géén nood voor Noot hoor…..
  “Geen uitlaatklepje”…..?
  Het beste alternatief zou zijn een te grote
  geul doen graven, maar nog beter zou zijn zo
  een geul totaal te doen verkazen, via gra ag
  te leveren antivirus, han dzame oplossing?

  Blijf deze keer wat langer, wil je?
  Genoeg mensen hier die eens met ‘vrije dagen’
  willen, bedankt! Groetjes, Madelief.

  P.S. Je zag het al, al jouw oude bekenden
  zijn hier nog steeds, maar wij missen hier
  ook nog een aantal andere oude bekenden, ook
  van jou destijds!

  Reactie door Madelief — vrijdag 24 augustus 2007 @ 8.42 uur

 97. Wat nou…..uitverkoop in de thuiszorg…..
  de thuiszorg kan niet meer in de uitverkoop..
  de thuis en andere zorgen zijn allang geleden
  door die randfiguren in het torentje verkwanseld.
  Wij hier hebben echt plaatsvervangende schaamte…waarom ….omdat wij vroeger,heel vroeger,in alle naieviteit op de kwazie
  socialisten m.n. de partij van de arbeid hebben gestemd, wij hebben,zolang wij dat nog
  zouden kunnen meemaken alle vertrouwen in
  de de SP.
  Ach over Bos en alle andere etterbakken
  kunnen wij ons niet meer boos maken,ben je mal,komt tijd komt raad.
  De volgende verkiezingen vegen wij dat hele zooitje in het lel.
  Mensen nog even,.. blijven hopen en als je het kan opbrengen ook blijven bidden.
  Maaarrrr wel het spul in de gaten blijven houden.
  “You never walk allone” (schrijf ik het goed???)
  Ciao!!!

  Reactie door Toon a.i. — vrijdag 24 augustus 2007 @ 9.00 uur

 98. @62, Anne Hilverda

  De film die ik noemde heet Soylent Green uit 1973
  met inderdaad Charlton Heston in de Hoofdrol.

  Oude mensen werden in de koekjesfabriek na een mooie seremonie met muziek en kaarsen ge euthenaseerd en daarna in de fabriek tot koekjes vermalen.

  Het klink raar maar het was een zeer indrukwekkende film, ik heb hem rond 1978 op tv gezien en weet nog waar het over ging.

  Reactie door Carla — vrijdag 24 augustus 2007 @ 10.08 uur

 99. Ach Madelijne U heeft gekozen voor de criminelen end e asielzoekers.
  U ontvalt dus ook elk recht om te klagen.
  Maar steekt u uw blinde oogluiken maar weer eens in het moeras.
  Het zal Uw tijd wel duren.

  En voor de goede orde wanneer ik vrijwilligerswerk doe spreek ik nooit over de politiek. Dat maakt ons alleen maar boos en da’s niet goed wanneer we door de park jassen met een fijn zonnetje.

  Maar nogmaals U koos voor 45.000 asielzoekers, die ons meer zullen kosten dan de onzinnige vliegtuigjes en betwuelijn bij elkaar, dus niet zeuren en aan de slag.

  Reactie door Dokter Noot — vrijdag 24 augustus 2007 @ 15.06 uur

 100. Beste SP kamerleden.
  De onverzekerbare ziektekosten worden verminderd,dus eenmaal o.a.wegbezuinigd kun je jezelf niet meer bijverzekeren…………
  Naast deze schandalige versobering van de ondersteunende begeleiding zal er volgend jaar ook ongekend hard bezuinigd gaan worden op de belastingaftrek van ziektekosten in 2008 zoals er in de Haagse wandelgangen al rondzoemt.
  Het is schijnbaar de bedoeling dat de gemeenten gaan beoordelen of iemand in aanmerking komt voor een toeslag vanwege zijn of haar zelf betaalde zorgkosten.Dit gaat hetzelfde werken als de onlangs ingevoerde Wet Maatschappelijke Ondersteuning dit is ook een bezuiniging op de AWBZ geweest want de gemeenten krijgen veel minder te besteden als tot nu toe uitgegeven via de AWBZ.
  Zo is destijds de WVG voor voorzieningen zoals rolstoel en woningaanpassing ook met veel te weinig geld uitbesteed aan de gemeenten, waarbij het door de gemeenten ontvangen geld ook mag worden gebruikt voor lantarenpalen en groenbeheer!
  Ook is er een onaanvaardbaar groot verschil tussen gemeenten over de regelingen en vergoedingen.
  De taxikosten zijn onlangs gemaximeerd t.b.v verdere reizen tot maximaal 700 kilometer per jaar en het regionaal vervoer tot maximaal 3 zones openbaar vervoer per gereden rit. Wanneer je verder wegmoet ga je het zeer hoge taxiprijs betalen…
  WAO en ziektewet zijn grotendeels afgeschaft of versobert en de AOW wordt volgens de politiek veel te duur,eerdaags mag men als bejaarde weer AOW premie gaan afdragen.
  De meeste ouderen/gehandicapten moeten nu ook meer kosten maken om verbandmiddelen en medicijnen aan te schaffen,deze zijn immers uit het ziekenfonds gehaald.
  Ook de nominale premie is nauwelijks op te brengen en een aanvullende verzekering is helemaal.onbetaalbaar.
  Intussen is er weer een proefballon opgelaten om mensen die opgesloten worden in bejaarden en verpleeghuizen zelf de huurkosten te laten betalen.
  Ook wil de minister volgens de laatste berichten meer dan een half miljard bezuinigen op ziekenhuiskosten.
  Maar intussen wel deelnemen aan allerlei vredesmissies,elk jaar 100 miljoen betalen aan onderhoud van de veel te dure en onnodige Betuwelijn en de HSL waar nog niks overheen gereden is waar het voor bedoelt was.,
  Vele miljarden uitgeven aan de onnodige nieuwe SF straaljager die overal uit naam van Nederland gebruikt gaat worden in het buitenland.voor NAVO-klusjes.Ook de marine wordt nauwelijks ingezet in Hollandse wateren.
  4 miljard uitgeven aan ontwikkelingshulp zou misschien ook wat minder kunnen en de hoge bijdrage van Nederland aan de Europese Gemeenschap mag ook wel gelijkgetrokken worden aan de bijdragen van de andere landen.De 15 miljard aan teruggevorderde hypotheekrente moet men nu echt gaan beperken waardoor misschien hier ook enkele miljarden te halen zijn.
  Ik heb het idee dat de VVD die dit aan heeft zien komen en nu lekker 1 ste rang zit om deze regering te zien worstelen met hun erfenis..
  Maar mijn verzoek is eigenlijk op de mensen waarop ik gestemd heb,gebruik alle middelen om dit onzalige kabinet naar huis te sturen en ga eens op de SP manier het land redden.
  Bij voorbaat Dank..

  Reactie door Jan — vrijdag 24 augustus 2007 @ 15.22 uur

 101. Jan
  alles wat je schtijft herken ik als chronisch ziek en gehandicapte.
  Geen dag vrij ;verbonden aan zorg en de bureaucratie.Dagelijks bezig om allerlei mensen aan het werk te houden.waaronder CIZ, zorgkantoren , managers directie in de zorg.
  Allemaal mensen die hun boterham te dik verdienen en geen gevoel meer hebben.

  nooit meer vrij
  ooit weer vrij
  Gr uit toekomstig klein Amerika

  RIJD VOOR MASALE AKTIE!!!!

  Reactie door joep — vrijdag 24 augustus 2007 @ 16.08 uur

 102. Ik zal mee demonstreren, althans voor de mensen die het echt nodig hebben.
  Echter elk dubbeltje kun je maar een keer uitgeven en die geven we nu uit aan zogenaamde zielige buitenlandse gelukszoekers, criminelen, megalomane projecten, de uit zijn voegen barstende ambternarij en oorlogen in Verwegistan.
  De gemiddelde SP en PvdA staat pal achter de ambtenaar, de crimineel en de ‘zielige’ gelukszoekers dus moet in feite niet zo zeuren.
  Keuzes maken daar draait het om in dit leven.
  Wanneer je wilt dat een meervoudige kinderverkachter (lees slachtoffer) met alle egards (met bijbehorend financieel plaatje) behandeld wordt moet je niet raar opkijken dat oma ligt te verpieteren in het verzorgingstehuis.

  Reactie door Dokter Noot — vrijdag 24 augustus 2007 @ 16.16 uur

 103. Noot,ongelooflijk man wat je nou weer uitkraamt,spreekt bij je
  vrijwilligerswerk niet over politiek???? dan ben je echt niet goed bezig
  beter gezegd je doet geen sodemieter in de zorg want beste Noot (whats in a name) ook
  de bijna afgekeurde ouderen zijn nog best geinteresseerd in hetgeen er buiten de muren van hun vaste stek gebeurd, dus geen onzin uitkramen,gewoon aan die ouwetjes vertellen
  hoe het er in de maatschappij voorstaat,die ouwetje zijn niet daabs!!!!
  Je uitlatingen m.b.t.de asielzoekers plaatst
  je gelijk even op de plek waar wij al bij je eerste postje aan dachten,je laat echt een penetrante geur achter.
  Noot gewoon doorgaan met nonsens te kramen,er moet toch wat te lachen vallen!!
  Het is 16.30 uur,de maten zijn binnen de kelkjes staan op tafel, we zullen er een drinken op je gezondheid…want beleefd blijven we op dit log.
  oh..ja…een prettig week-end.

  Reactie door Toon a.i. — vrijdag 24 augustus 2007 @ 16.29 uur

 104. Beste Toon
  Ik zeg dat ik niet spreek over politiek.
  Mijn nichtje (in mindere mate) en en mijn oude tot aan de nek verlamde kameraad (in grote mate) tetteren natuurlijk wat af.
  De een stemt braaf SP, de ander wordt steeds bozer.
  Maar ja dat krijg je als je wordt bespuugd door een knuffel Maroc en je je gezicht nog niet eens kunt wegdraaien.
  Maar dat zal U allemaal een worst zijn.
  Want U bent een goed mens
  En ik en hij slecht en verdorven.

  O ja voor de goede orde ik wissel de bezoeken af met mijn Antilliaanse kameraad, die voerigens hetzelfde denk als ik.
  Maar ja die is ook slecht.
  En zoals gezegd U bent goed.

  En inderdaad ik ga morgen samen met hem, en mijn Antillo en nog wat kameradski amigo’s naar de plaatselijke taveerne (die inmiddels een fatsoenlijke rolstoel-ingang hebben) en ook die slechte mensen zijn soms boos.
  Maar zoals gezegd wij zijn intens slecht en onwelriekend (penetrant)
  En u bent intens goed en ruikt naar zalvend lavender en rozemarijn.
  Wat moet dat toch goed voelen.

  Reactie door Dokter Noot — vrijdag 24 augustus 2007 @ 16.57 uur

 105. @ 102 PVV-er Noot

  Joh, ga in Ijsland wonen neem je hele PVV troep mee, ben je ook gelijk van die gelukzoekers af, en kan je jezelf helemaal richten op je verplichte vrijwilligerswerk

  Veel succes

  Reactie door Pool — vrijdag 24 augustus 2007 @ 17.08 uur

 106. How sad and pathetic.
  Lekker rondwentelen in zelfmedelijden, anderen beschimpen.
  Je moet zeker wel een belangrijk man voelen op dit forum.
  Stakker

  Reactie door Dokter Noot — vrijdag 24 augustus 2007 @ 17.27 uur

 107. Zet de thuiszorg in de verkoop

  De integratie van marktwerking in de zorg staat nog in de kinderschoenen.
  Veel geschreeuw over wat er NU fout gaat, maar dit is juist door de geschiedenis van de afwezigheid van concurrentie.
  Als we ons beperken tot de “thuiszorg” moeten we eerst lering trekken uit het verleden.
  Wij hebben geen tijd meer voor onze geliefden, familie of vrienden, dit terwijl we veel meer vrije tijd hebben.
  We wikkelen liever onze verantwoordelijkheid af op de overheid.
  Deze overheid kan niet alles allemaal alleen doen.
  Geen enkele overheid is in staat tot het vervangen van boven genoemden.

  Wat overblijft is slechts het scheppen van voorwaarden en gedeeltelijke financiering hiervan.
  Als voor u Albert Heyn te duur is gaat u naar de Aldi. Ook daar hebben ze uitstekende producten die uw gezondheid werkelijk niet schaden.
  Zo ook met de “thuiszorg”, of liever zorg in het algemeen.

  Er mogen eisen gesteld worden aan de kwaliteit. En natuurlijk is te allen tijde noodzakelijk om te blijven controleren.
  Maar met aanbestedingen, ook wel modieus “tenders” genoemd, komt de noodzakelijke competitie op gang.
  Dit zal niet direct leiden tot een totaal oplossing.

  Maar de geschiedenis heeft bewezen, en niet alleen in de zorg, dat dit de enige weg is.

  Reactie door Timbo — vrijdag 24 augustus 2007 @ 17.42 uur

 108. timbo
  weer moet ik je zeggn dat je niet veel van zorg afweet zo te horen ben je niet dagelijks verbonden aan zorg.
  dus schoenmaker blijf bij je leest

  Reactie door joep — vrijdag 24 augustus 2007 @ 17.54 uur

 109. @107.Timbo
  Waar heeft de geschiedenis dan precies dit “bewijs” geleverd?

  Wat nog het dichst bij bewijs komt is de stelling van John Forbes Nash oftewel het Nash equilibrium.

  “In de speltheorie (non cooperative) is een Nash-evenwicht een strategie in een spel voor twee of meer spelers. In een Nash-evenwicht kan geen van de spelers door individueel te veranderen zijn winst vergroten. Elke speler speelt dus gegeven de strategie van de ander zijn beste strategie. Als zo’n set van strategieën bestaat, vormen die een Nash-evenwicht. Het evenwicht is echter suboptimaal.

  Het Pareto-optimum is de meest ideale situatie, waarbij geen van de spelers haar winst kan vergroten, zonder dat dit ten koste gaat van de ander. Een evenwicht kan zowel uit pure strategieën als uit gemengde strategieën (waarbij de verschillende pure strategieën met een bepaalde kans gespeeld worden) bestaan.

  Het concept werd in 1950 door John Forbes Nash geïntroduceerd in zijn dissertatie (proefschrift). Hij bewees toen dat er voor elk spel minstens één evenwicht bestaat als gemengde strategieën toegestaan worden.

  Een equilibrium in een non cooperative game theorie betekent lang niet altijd dat de totale opbrengst van alle spelers gemaximaliseerd wordt. Doordat iedereen voor zichzelf, gegeven de strategie van de anderen, zijn opbrengst maximaliseert, kan het goed zijn dat de totale uitkomst negatief is.”

  Oftewel, wanneer een ieder afhankelijk van de strategy van een ander probeert zijn winsten te maximaliseren zal de totale opbrengst negatief zijn. Daarmee is liberaal kapitalisme dus aantoonbaar geen vooruitgang.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 24 augustus 2007 @ 19.10 uur

 110. @ 105 & 106 Noo(rd)t Pool,

  Beste Pool, waarom wil je andere mensen opzadelen met Drs. Noot of is de Nood met Noot zo hoog dat jij van je principes afstap en Noot met hoge Nood het land uitschopt?

  Drs. Noot,

  Bij jij soms dat verdomd lekker nootje van moeder natuur?

  Reactie door Tukkersterror — vrijdag 24 augustus 2007 @ 19.15 uur

 111. Ja Joep misschien heb je wel gelijk, ook ik heb geen weet van de zorg.
  Maar 1 ding staat voor mij vast dat Timbo (als hij de voeten tenminste droog houdt) in de toekomst gebruik wil maken van de nu in de WW geschopte gediplomeerde verzorgers en/of verzorgsters die straks voor een hongerloontje moeten werken en leven, en msschien nog een aanvulling krijgen bij de voedselbank, in de vorm van over-de-houdbaarheids-datum-voedsel.
  Maar het tweede staat voor mij ook vast dat Timbo vanuit een strak stramien zit te schrijven wat “Kant nog wal raakt”
  Hoezo meer “vrije tijd”???? daar er voor de Nederlandse kinderen voor het grootste gross geen tijd is voor opvoeding en/of opvang (de grootste schande aller tijden) of Timbo mag de waarheid niet gezegd worden.
  Graag een definitie en/of berekening van de meer vrije tijd, of is dat alleen in jouw inkomensklasse???????????????? Nu nog twee inkomens per gezin, straks in de avonduren en weekenden nog een tuin of huishoudelijk klusje er bij om alle premies en huur en andere vaste lasten te kunnen betalen.
  Maar gelukkig zijn er ook mensen (denk aan NOOT) die nog graag Ouwe’tjes verwennen, als we ten minste niet met z’n allen in een hoger gelegen land opgevangen moeten worden van-wege opkomend Welwater. Natuurlijk niet te hopen!!!!!!

  Reactie door gonda — vrijdag 24 augustus 2007 @ 19.29 uur

 112. @108 joep
  wat een conservatieve redenering. Alsof je in de zorg moet werken om een mening over de financiering e.d. te mogen hebben.

  Reactie door Johan — vrijdag 24 augustus 2007 @ 19.32 uur

 113. Johan
  nee johan dit als je zelf dagelijks afhankelijk bent van zorg!
  misschien toch een beetje beter de berichten op je door laten dringen!

  Reactie door joep — vrijdag 24 augustus 2007 @ 21.42 uur

 114. @ 110 Tukkersterror

  Nou ik vond Ijsland een aardig stekkie voor dit soort mensen die nu met Antillos de Mokro’s zit te bekritiseren, het komt mij zo bekend voor weet je ….. drugshandel = Antillianen vs Marokkanen,… vandaar zijn ( haat )tegen de knuffelmarocs ze halen de handel bij hem weg, dus het zijn geen politieke argumenten dat hij zo zit te discrimineren.

  Tukker een fijn weekend en ik spreek je wel weer.

  Reactie door Pool — vrijdag 24 augustus 2007 @ 22.29 uur

 115. @113
  Joep, voor mij ben je een aartsconservatief. Eind jaren ’60 toen wij ageerden tegen de Apartheid in Zuid-Afrika, kregen wij het verwijt, dat wij nog nooit in Zuid-Afika geweest waren en wij dus niet begrepen dat deze noodzakelijk was.
  Als ik dus een berichtje lees als @108….????

  Reactie door Johan — vrijdag 24 augustus 2007 @ 23.29 uur

 116. toon a.i., allone in woordenboek: njet; alone.
  echter; all-1; all-één,…
  dus u hart-schrijft ‘t beter dan in ‘t woorden-lettertjescombi-boek.
  ;-)
  ”tone”!

  Reactie door numi — zaterdag 25 augustus 2007 @ 1.13 uur

 117. Gelukkig had Jet B. nog een half miljoen liggen als kadootje voor de KNVB die dan leuk een onderzoekje kan doen naar voetbal.

  Naar voetbal!

  Jaren en jaren stemde ik PvdA, tot het deblacle bij de totstandkoming van Balkenende 1, toen was het gedaan. De PvdA is erger dan erg, eerst veel beloven en doen of je begaan bent met mensen en dan keihard bij de zwaksten het geld wegplukken. Verwerpelijk!

  Reactie door Lucky — zaterdag 25 augustus 2007 @ 9.33 uur

 118. Ik zag toevallig gisteren op politiek24, een uitzending van ‘hoge bomen’ met daarin het profiel van Joop den Uyl.

  Als je dat vergelijkt met de PvdA van tegenwoordig, dan is Joop den Uyl een SP-er en Wouter Bos opgeschoven naar het CDA.

  Het was werkelijk kippenvel, zoals Joop den Uyl het socialisme heeft uitgedragen! Werkelijk een wereld van verschil!

  Deze regering heeft al 1 miljard bezuinigd op de gezondheidszorg en welvaart. 600 miljoen op de AWBZ en 400 miljoen op de zieknehuizen. Ik herriner mij een uitzending van ZEMBLA, met daarin een kankermedicijn, dat voor vele kankerpatienten zoelaas kan bieden met misschien wel genezing als gevolg, maar vanwege de enorme kosten van deze medicijn, is dit voor vele ziekenhuizen niet op te brengen. Je mag hopen dat je in de juiste ziekenhuis terecht komt! Met deze maatregel, het korten van 400 miljoen, wordt de broekriem nog strakker aangehaald!!

  Reactie door Jan uit Groningen — zaterdag 25 augustus 2007 @ 10.01 uur

 119. .. en wederom blijft het rustig in nederland !

  Reactie door Jan uit Groningen — zaterdag 25 augustus 2007 @ 10.19 uur

 120. Reactie door Jan uit Groningen — zaterdag 25 augustus 2007 @ 10.19

  Niet alleen rustig Jan ut Groningen maar ook heeeeeeeeeeeeeel stil

  Reactie door gonda — zaterdag 25 augustus 2007 @ 10.25 uur

 121. Verdomme ..(sorry voor het woordgebruik). De PvdA heeft een sleutelrol gehad bij de laatste coalitiebesprekingen. Ze hadden dit kunnen afbreken en CDA daarmee in verlegenheid kunnen brengen! Er is zoveel gaande op de achtergrond, waar wij geen weet van hebben!

  Ik ben woedend op een parij dat zich ‘rood’ durft te noemen en allang niet meer is !!

  Reactie door Jan uit Groningen — zaterdag 25 augustus 2007 @ 10.37 uur

 122. @109 Rob de Kuster.

  Je schreef al eerder over het Pareto-Optimum en het Nash evenwicht.
  En ik moet je zeggen dat ik me eerder n.a.v. je aanhalingen toen al hiermee intensief
  heb bezig gehouden.
  Ik weet nog dat ik toen bedacht dat dat Optimum (in een spel voor meer spelers)
  behalve in theorie in ieder geval in de praktijk in de natuur bestaat en wellicht ook in het ons omringende universum.
  Ik noem maar even planet earth.
  De genus die zich hier gedragsinhoudelijk hier buiten de spelregels heeft geplaatst (equilibrium) is de mens in al zijn facetten.
  Vandaar misschien dat wanneer een ieder afhankelijk van de strategie van een ander probeert zijn winsten te maximaliseren de totale opbrengst negatief zal zijn. Dus niet alleen in de thuiszorg maar op de planeet als geheel :(
  Liberaal kapitalisme is inderdaad geen aantoonbare vooruitgang gebleken.
  Bewijs genoeg.

  Reactie door Alex — zaterdag 25 augustus 2007 @ 11.02 uur

 123. @121 Jan u.G.

  Het is heel eenvoudig uit te leggen. Wouter Bos heeft maar een doel en dat is minister president worden, ten kosten van alles.

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 25 augustus 2007 @ 11.06 uur

 124. @ 122 d’olle Henk

  Henk,

  Dat zou hem niet meer lukken. De grootste partij levert nog altijd de minister-president en aangezien veel PvdA stemmers en leden overlopen naar de SP, wordt dit alsmaar verder een utopie! Wouter Bos droom maar lekker verder! Mijn wereld is een geheel andere!

  Tichelaar komt uit een VVD-nest, omdat zijn vader een schildersbedrijf had en daarmee 7 dagen per week bezig was, is dit volgens Tichelaar gerechtvaardigd! Dat geeft nu leiding aan de fractie !! Jemig, socialisme zit in je bloed. Mijn vader had ook een eigen zaak, maar een vervent aanhanger van Joop den Uyl.

  Reactie door Jan uit Groningen — zaterdag 25 augustus 2007 @ 11.22 uur

 125. Ah, als je dus die gemeente of n stadsdeel n zak met geld geeft voor thuiszort of uitkeringen of reintegratietrajecten, gaan ze het daar niet aan uitgeven, wat n maffia…

  http://www.nu.nl/news/1208025/30/%27Subsidies_thuishulp_fraudegevoelig%27.html

  mvg

  Reactie door zzzaai — zaterdag 25 augustus 2007 @ 11.41 uur

 126. @ 122 Alex

  Geef Rob nou gewoon gelijk, die wil uitsluitend een samenwerkend spel spelen.

  En jij bent het die moet samenwerken, begrijp je.

  Reactie door ACE — zaterdag 25 augustus 2007 @ 12.23 uur

 127. Werk je in de (thuiszorg)zorg of ontvang je thuiszorg.
  heb je het helemaal gehad .
  Stuur mij je verhaal!
  De webmaster heeft mijn mailadres!

  Reactie door joep — zaterdag 25 augustus 2007 @ 12.23 uur

 128. Volgens mij gaat het niet over een bezuiniging van 1 miljard,maar is het een overschrijding van het budget van 1 miljard.Er is dus niet minder uitgegeven,maar veel meer.Wie helpt mij uit de brand.

  Reactie door Piet van Dijk — zaterdag 25 augustus 2007 @ 13.08 uur

 129. Zorg word zorgelijk je word er ziek van.

  Reactie door Tukkersterror — zaterdag 25 augustus 2007 @ 13.28 uur

 130. @128 Piet van Dijk

  Mee eens Piet! Maar ik zie het als een ordinaire bezuinigingsmaatregel, dat door op een bepaalde wijze wordt ingedekt en minder boze tongen losmaakt!

  Daar zijn tal van voorbeelden van!
  Zoals daar zijn de 30% van de regeringsfunctionarissen, door dit af te doen, dat het ‘vak’ aantrekkelijk moet blijven, door niet financieel niet achterop te raken met het bedrijfsleven. Ik zie het als een verrijking voor zichzelf, dit terwijl de gewone burgers aan een nul optie moesten worden gehouden, dit onderleiding van ‘de Geus’

  Reactie door Jan uit Groningen — zaterdag 25 augustus 2007 @ 14.54 uur

 131. @130 Jan van Groningen Wat mij stoort is dat er steeds over bezuinigingen wordt gesproken,terwijl het gaat over méér uitgaven.Huisartsen behandelen evenveel patienten,en schrijven dezelfde behandelingen voor als het jaar ervoor,maar deklareren 150 miljoen extra.

  Reactie door Piet van Dijk — zaterdag 25 augustus 2007 @ 15.37 uur

 132. @130

  Daar heb je een punt Piet!

  Het is structureel fout met hetgeen er in de gezondheidszorg gebeurt!

  Voor de liberalisering en de zorg nog geen product was, ging het goed. Het lijkt of iedereen elkaar aan het opstoken is, door zoveel mogelijk te graaien! Ik kan daar behoorlijk uitputtelijk over zijn! Als de overheid wederom alle touwtjes in handen zou krijgen, met maar één kantoor en regiokantoren vanwaar de gezondheidszorg wordt geregeld met vaste tarieven en op basis van salarissen i.p.v. declaraties, dan werd het weer superbetaalbaar! Maar juist door allerlei tussenpersonen en commercie, dat drijft de prijs op en is vervolgens oncontroleerbaar. Nu moet het uitgeknepen worden door de overheid, door zgn. efficiënter te gaan werken! Bullshit! De consument wordt daarmee vervolgens mee opgezadeld , omdat het sluiten van een bijv. een operatiekamer kinderlijk eenvoudig is als maatregel, om deze bezuiniging ongedaan te maken of het uitschrijven van goedkopere medicijnen!

  Reactie door Jan uit Groningen — zaterdag 25 augustus 2007 @ 17.13 uur

 133. Wat een gedoe allemaal, de bezuiniging de ouderen en gehandicapten is gelijk aan :

  Een jaarsalaris van 300 hoge ambtenaren,

  en die hebben er pas 10 % bijgekregen.

  Hoeveel van die ambtenaren hebben wij hiervan in Nderland ? 10.000 ???

  Reactie door ACE — zaterdag 25 augustus 2007 @ 17.25 uur

 134. Inderdaad Timbo,

  Van Albert Heyn, via de Aldi naar de voedselbank is maar een korte weg.
  Dank zij de Centrale Draaideur Armoede (CDA) en Partij voor de Armoede (PvdA).
  Het duurt niet lang meer dan zien wij onze oudjes en alleenstaande moedertjes, met tweede hands spulletjes langs de weg staan of bloemmetjes en groente verkopen van hun eigen tuintje.
  Is dit het Nederland wat wij voor ogen hebben of is er nog hoop?

  Reactie door Tukkersterror — zaterdag 25 augustus 2007 @ 18.05 uur

 135. De bezorgdheid over “De Zorg” raakt misschien wel (Agnes) kant, maar niet de wal.

  Als we het hebben over thuiszorg zullen we het eerst eens hebben over onze eigen verantwoordelijkheid.
  De elementaire zorg kunnen we gewoon zelf doen voor onze geliefden, familie en vrienden.
  Dit zou zelf een vorm van verplichting moeten zijn ten aanzien van familie in de eerst lijn tot en met de derde generatie. (U heeft dan ook opeens verplichtingen tegenover uw grootouders)
  Er zijn natuurlijk mensen die toch uit de boot vallen. Daarvoor kan men dan veel meer doen, omdat er meer geld overblijft.

  Sociaal biedt dit natuurlijk enorme perspectieven.
  Men zou hier zelfs in de fiscale zin beloning tegenover kunnen stellen.

  De werkelijk professionele hulp moet een open markt zijn, waarbij de controle een overheidszaak blijft.

  Als de SP ambieert een sociale partij te zijn zouden ze vechten voor zo een oplossing, waarbij dus onze ouderen weer terug in ons midden komen.

  En voor hen die het niet begrepen.
  Agnes Kant is voor mij Donna Quichotta.

  Reactie door Timbo — zaterdag 25 augustus 2007 @ 20.06 uur

 136. 300 ambtenaren van 6 ton naar huis en er hoeft niet bezuinigd te worden op de ondersteuning van ouderen en gehandicapten.

  Dat lijkt mij te simpel, wat doe ik fout ?

  Reactie door ACE — zondag 26 augustus 2007 @ 10.36 uur

 137. Timbo, wil jij mij uitleggen hoe jij denkt dat er een echte vrije markt kan komen? En in dat verhaal wil ik vooral de rol van verzekeraars zien want zij hebben de macht. Dit kabinet heeft onder het mom van een vrije markt die er inderdaad niet is en nooit zal komen, drastische veranderingen doorgevoerd. Je boosheid zou gericht moeten zijn op onze moraalridder J.P. Balkenende die het normaal vindt dat er voedselbanken zijn en ouderen uitdrogen in een verzorgingstehuis

  Reactie door cynthia — zondag 26 augustus 2007 @ 12.39 uur

 138. ja synthia ,
  verzekeraars hebben zoveel macht dat zij een nieuw contract aan aan kunnen gaan met een bedrijf dat aangepaste bedden verstrekt.De client die zo’n bed heeft kan steedsvan haar bed worden gelicht , omdat de verzekeraar een ander (waarschijnlijk) goedkoper bedrijf heeft gevonden met als gevolg dat het bed geruild moet worden!

  Zo gaar het ook met de dieetvoeding ,
  arts geeft verwijzijng voor dieetvoeding , stuurd dit door naar de verzekeraar .de verzekeraar stuurd de aanvraaag door naar het bedrijf, daar zit een dieetiste die bepaald of je de dieeet voeding krijgt en zij bepalen in overleg met verzekeraar hoe en wanneer dit thuisgebracht wordt.
  zo gaat het met alles, en zitten de dagen van een zelfstandig wonende chronisch zieken de dagen zorg die niet gegeven kan worden zorals je het nodig hebt , alles wordt door andere bepaald en ingevuld.
  Hoezo meer vrijheid , je kan je eigen huisarts nog niet meeer uutkiezen ,
  je kan straks helemaal niet meer zelf bepalen naar welk ziekenhuis je wil.
  hoezo eigen verantwoordelijkheid ,zoek het maar uit bedoelen ze.
  regie in eigen handen , het wordt steeds meer overleven, ingevuld door de bedenkers en de mensen die geld aan je verdienen.
  het wordt niet meer als leven in gevangenschap veroorzaakt door de rijke onder ons !
  Rijk rijker , arm armer!

  Reactie door joep — zondag 26 augustus 2007 @ 13.09 uur

 139. Uiteindelijk kan niemand er meer gebruikt van maken en is het een stilleven van rentenierende raad van bestuur en directeuren , die lekker lurken aan de geldkraan .

  Reactie door Fred — zondag 26 augustus 2007 @ 14.28 uur

 140. Fred

  Goedkoop, Goedkoper, Goedkoopst’

  Timbo niet goed begrepen: “Donna Quichotta”
  is dat een knuffel-beertje?

  Reactie door gonda — zondag 26 augustus 2007 @ 14.37 uur

 141. We hebben de oplossing gevonden, we geven iedere ouder een muziek instrument en schoppen ze dan met subsidie het gesubsideerde podium op die ze met hun gesubsideerde OV Jaarkaart(gepikt van een studentje zonder verstand) kunnen bereiken.
  Verder vraagt onze ouderen bij de gemeente aan of zij hun eigen zorg mogen inkopen.
  Dan huur je met 4 personen een verpleegster en 4 stagiares, die jullie meer hulp zullen bieden dan jullie nu hebben.

  *zucht* wat leven we in een k*t land

  Reactie door Tukkersterror — maandag 27 augustus 2007 @ 12.29 uur

 142. In Amsterdam liet de PvdA al 12 jaar geleden haar ware gezicht zien, Ze wilden toen de thuiszorg privatiseren, i.e. een euphemisme voor marktwerking. Dit is ten koste gegaan van enorme bedragen en heft natuurlijk geeen verbetering van de zorg opgelerd.

  Reactie door Dik Evertse — maandag 27 augustus 2007 @ 13.22 uur

 143. Nee Gonda, dat is iemand in Nederland, van het vrouwelijk geslacht, die niet tegen windmolens maar tegen kern’koppen’ vecht.

  Reactie door Roodkapje — maandag 27 augustus 2007 @ 14.01 uur

 144. En dan te bedenken Roodkapje dat gonda die “kernkoppen” in 1961 samen met Amerikaanse dienstplichtigen moest bewaken.

  Reactie door gonda — dinsdag 28 augustus 2007 @ 11.06 uur

 145. PvdA voor de sociaal-zwakkeren : Dat is gillen met de lamp aan .

  Reactie door Fred — dinsdag 28 augustus 2007 @ 17.08 uur

 146. en dan nog een foute spaarlamp!

  Reactie door numi — woensdag 29 augustus 2007 @ 23.32 uur

 147. Het is triest te zien dat de Nederlandse gemeenschap steeds meer te vergelijken is met een patient waarbij kanker is geconstateerd. Teveel aan “fastfood” als figuren als Kok, Borst, Balkenende, Hoogervorst etc. etc. hebben langzaam maar zeker gezwellen doen ontstaan die het goed functioneren verhinderen. Gelukkig kan ook gesteld worden dat kanker in deze tijd (nog) niet fataal hoeft te zijn. Dan moeten de gezwellen wel radicaal worden verwijderd en een gezonde leefwijze worden gevolgd. (Dat bedoel ik wel op een vredelievende manier, om misverstanden te voorkomen!)
  Het is te hopen dat de echte “keien” in deze maatschappij boven komen drijven. Mensen met een visie die verder gaat dan “als ik maar in het pluche blijf zitten”. Mensen met een dienende inslag, die zich kwetsbaar durven op te stellen in het belang van ons allen, los van politiek, macht en eigenbelang.
  Voor de thuiszorg: hulde aan de vele goede medewerk(st)ers bij de cliënten thuis; wee de/het rampzalige overhead/management dat ver van de hulpbehoevende afstaan. En het ook mogelijk hebben gemaakt dat allerlei inferieure arbeidskracht is ingezet. De kwaliteitscontrole laat te wensen over. Het ontbreekt aan de kleinschalig opererende thuiszorgershoofden, die een perfecte schakel waren tussen zorg, uitvoerende en hulpvrager. Wellicht is een reparatie van het particulier initiatief (deelname van betrokken burgers) in deze tak haalbaar. De “bestuurders” die de afbraak hiervan met dure consultants hebben bewerkstelligd zitten (ver)rijk(t) thuis op op een andere graai-job.
  Dit waren enkele gedachten die loskwamen toen ik hoorde over de nieuwste plannen van dit rariteitenkabinet, hoewel ik moet zeggen dat ik de konkrete inhoud nog niet ken.

  Wim Schott

  Reactie door Wim Schott — vrijdag 31 augustus 2007 @ 13.24 uur

 148. Compleet mee eens Wim Schott.

  Reactie door Roodkapje — vrijdag 31 augustus 2007 @ 19.00 uur

 149. 147. Wim Schot

  En dat is maar goed ook, dat laatste bedoel ik, anders zouden je werkelijk de tranen in de broek ‘schieten’ en zou je met plezier het fileermes hanteren, langzaam en met precisie.

  Reactie door Henny — vrijdag 31 augustus 2007 @ 20.54 uur

 150. ik wil even mijn hart even laten spreken
  Zoals het nu gaat met zorg regeling
  loopt het de spuit gaten uit. het oude systeem was toch ook goed Het wordt ieder jaar duurder wordt onbetaalbaar voor de gewone man. Het einde is zoek en als het beter word is het niet erg.het is een al een corrupte bende.

  Reactie door Jan Martens — zaterdag 1 december 2007 @ 15.00 uur