Jongere zoekt vaste baan

Eén van de grootste wensen van jongeren bij een nieuwe baan is zekerheid & stabiliteit. Dit blijkt uit een onderzoek van Orga, een Human Resources adviesbureau, die zo’n 1200 werkzoekenden van alle leeftijden onderzocht.

In het artikel in ‘De Pers‘ reageert Renée de Vries van FNV Jong: ‘Hoewel het nu steeds beter gaat met de economie, zijn jongeren tegenwoordig best bang voor de toekomst. Ze maken zich zorgen: de wereld verandert misschien niet, maar de arbeidsmarkt wel. Een vast contract heb je niet meer zomaar, werkgevers kunnen steeds gemakkelijker van hun werknemers af. Terwijl je wel een huis wilt kopen of een kindje wilt krijgen. Zekerheid wordt daardoor belangrijker.’

Zekerheid is altijd al belangrijk geweest. Daarom is morrelen aan het ontslagrecht ook uit den boze.

De belangrijkste drijfveren volgens het onderzoek:

Tot 24 jaar
1. zekerheid & stabiliteit
2. fysiek actief zijn
3. aandacht
4. balans privé en werk
5. financiële beloning

Vanaf 45 jaar
1. creatief denken
2. analyseren
3. concrete resultaten
4. beïnvloeden
5. kwaliteit

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 25 augustus 2007 :: 13.58 uur

124 Comments

124 reacties

 1. Dan wordt het ook tijd dat er meer jongeren zich organiseren middels een vakvereniging.
  De solidariteit is een eind weg in nederland,en daar wordt gretig misbruik van gemaakt.

  Reactie door tom — zaterdag 25 augustus 2007 @ 14.21 uur

 2. Ik heb diep medelijden met de jongeren van nu. Ook in mijn omgeving merk ik dat ze niets liever willen dan een dak boven hun hoofd met vriend of vriendin en bouwen aan een toekomst.De huizenprijzen maakt het voor de meeste mensen (starters) onmogelijk. Ze vechten allemaal om vast kontrakt, maar zijn al blij met een jaarkontrakt!!!!
  Daar durven ze dan ook nog een tophypotheek op te nemen en kennelijk gaat de bank dan ook nog overstag, denk alleen maar aan de hoge afsluitprovisie die ze dan bedingen.Zij zitten altijd wel goed.
  Arme mensen die met open ogen in de val lopen.Omdat er geen redelijke huurhuizen zijn tegen betaalbare huur.
  Zoals veel mensen tegenwoordig zeggen: ik ben blij dat ik oud ben.Dat kunnen ze zeggen als ze een redelijk pensioentje hebben opgebouwd en eigen huisje verworven in de afgelopen 50 jaar. Want over die periode hebben we het.
  Maar niet iedereen heeft dat voordeel.
  Het ontslagrecht moet niet versoepeld.Werkgevers moeten goede krachten na een half jaar een vaste baan aanbieden.Daar moet toezicht bij. Uitzendvee is uit den Boze,letterlijke nfiguurlijk.
  De jeugd is niet voor niets aan het comazuipen (wat een term) en aan de extacy (als ik het goed spel).Ze kunnen de barre werkelijkheid niet aan.Want iedere tiener vroeger droomde van ooit: een eigen huisje,een lieve man of vrouw en een kindje.Dat is de natuurwet.
  Tieners van tegenwoordig zijn dezelfde mensen , maar beseffen dat hun droom niet meer bewaarheid kan worden.Daarom losgeslagen ………etc.
  En dat etc. is meestal heel duur, onnodige ontsporing,verslaving, onnodige echtscheiding (bijstandsvrouwen)
  Vroeger werd de jongeren geleerd:
  .Als de armoe de voordeur binnen komt, gaat de liefde de achterdeur uit.
  Dus probeerde iedereen een toekomst op te bouwen,degelijk en vast op rotsen gebouwd.Dat is in de goddelijke Orde.

  Reactie door anne hilverda — zaterdag 25 augustus 2007 @ 14.26 uur

 3. @2 Anne Hilverda,

  Grotendeels kan ik me helemaal vinden in jouw bijdrage hier, voor starters is het idd. zo goed als onmogelijk om een eigen zelfstandig leventje op te bouwen met alle wensen die daar bij horen, zoals huisje boompje, beestje en
  niet te vergeten de kindje(s).
  Dit schijnt tegenwoordig alleen nog maar weggelegd te zijn voor de kinderen van rijke komaf met een flinke geldinjectie van de ouders.

  Maar gelukkig is het niet bij iederéén het geval als de armoe de voordeur binnenkomt dat de liefde de achterdeur uit gaat.

  Ook wat het ‘uitzendvee’ ben ik het niet helemaal met je eens, als een arbeidskracht tijdelijk uitvalt, komt een tijdelijke uidzendkracht heel goed van pas.
  Wat dat betreft denk ik dat we blij mogen zijn met uitzendkrachten (natuurlijk niet allemaal en de manier waarop het nu gebeurt) maar als iemand na een ziekte terugkeert, (dit kan weken of maanden hebben geduurd) en dan alle werkzaamheden vindt die zijn blijven liggen, néé lijkt me ook niet echt goed voor de gezondheid! (terug naar het ziekbed)

  Dus in bepaalde gevallen vind ik dat uitzendvee prima!

  Ik ben het zeker met je eens dat arbeidsrecht NIET versoepeld moet worden, de jeugd die er nu aan moet, heeft ook zekerheid nodig, HARD nodig zelfs.
  Maar ik geloof er NIET in dat dit de reden is van coma-zuipen en het gebruik van XTC, etc., dat zit in héél andere zaken zoals opvoeding, voorbeelden van wat ze thuis krijgen te zien, wat men maar normaal vindt.

  De jongeren die een beetje stevig in haar/zijn schoenen staan die weten van huis uit dat dit niet de oplossing is en vechten nèt zolang door tot het gelukt is.
  Dus het is, hélaas, niet door iedereen, maar net wat je ze van huis uit meegeeft. De opvoeding kan veel doen, al is de maatschappij nog zo aan het verloederen, kinderen moet je hiertegen weerbaar maken en ze voorbereiden op datgene waar ze tegen aan kunnen lopen, ook al is dat niet altijd even leuk, maar ze moeten leren daar op een gezonde manier mee om te gaan.

  En tot slot, ik ben zeker niet de perfecte ouder/moeder, maar in deze tijd, VOORBEREIDEN die kinderen OP ALLES wat ze tegen kunnen komen in de maatschappij en BEWUST maken VAN!
  Van alle wantoestanden die er tegenwoordig zijn.
  Maar uit eigen ervaring weet ik ook, dat dit niet alléén van de laatste 25 jaar is, zeker niet bij de GROTERE ondernemingen.

  Reactie door Anja (B) — zaterdag 25 augustus 2007 @ 15.00 uur

 4. Wat een ontstellende onzin wordt hier verkondigd.

  Wat waar is dat mensen zekerheid willen hebben, de rest is kletspraat.

  Zekerheid geef je door een werkgarantie te geven, niet door een ordinaire verraderlijke afkoop met geld.

  Het is niet zo dat werkgevers dan onhandelbare mensen dan langer in dienst houden. Dat effect is al zo goed als uitgewerkt.

  Wat wel het gevolg is dat werkgevers de risico’s uitsluiten en omzeilen door 3 keer een contract voor bepaalde tijd te geven om dan een nieuwe werknemer aan te nemen of gebruik te maken van de flexibele easy dismissable uitzendkrachten waarvan het aanbod kolossaal is en waardoor de arbeid onnodig duur wordt.

  De doelstelling van ondernemen is feitelijk winst maken. Dat doe je door risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten. Dit kun je ondernemers toch niet kwalijk nemen, het is de essentie van hun bestaan.

  Juist het rigide ontslagrecht IS de directe en enige reden dat de mensen geen zekerheid krijgen van een werkgever.

  Voor een partij die claimt met de poten in de modder te staan, is dit een heel vreemde conclusie. Hebben we hier een maanpak aan of zo.

  Sores moet je zien en voelen. Hier mist de SP toch echt alle zicht op de werkelijkheid.

  Ondernemers zijn volwaardig deel van onze maatschappij. Verdiep je erin of schiet ze dood maar met je poten in de modder staan doe je in de keuken en de woonkamer. Niet alleen in de woonkamer.

  Sorry, maar dit is beschamend.

  Reactie door ACE — zaterdag 25 augustus 2007 @ 15.39 uur

 5. De jongeren, zelfs tot over de 40 maken zich terecht zorgen.

  Bij al dat flexwerken wat de PvdA coryfee Mei Li Vos promoot, zelfs, hoe absurd, met een eigen vakbond. Zal uitendelijk leiden, wellicht moet ik Lijden, schrijven, naar onvoldoende inbreng in de WAO pot en in veel gevallen zeker als je ouder wordt, boven de 40 dus en kennelijk, zeker als laag geschoolde niet meer aantrekkelijk bent voor de werkgevers, dus ook het uitzendbureau, onvoldoende premie om een fatsoenlijk aanvullend pensioen te kunnen opbouwen.

  Tel uit je winst, we hadden met de bonden in de jaren 70 heel hard van leer moeten trekken tegen het toestaan van de uitzendbureaus.

  Uiteindelijk is dat het begin van alle ellende geweest.

  Dus jongeren kom in opstand, bezoek je vakbondvergaderingen en eis Actie.

  Roelf (65, met AOW en een normaal pensioen).

  Reactie door R van Bergen — zaterdag 25 augustus 2007 @ 15.47 uur

 6. @ 5 R. van Bergen

  Hear,hear,

  Uit mijn hart gegrepen, volkomen de waarheid bij de strot.

  De uitzendbureau’s het land uit, Actie.

  De onvoldoende inbreng in de Wao pot, snap ik niet helemaal maar het maakt me niet uit.

  Reactie door ACE — zaterdag 25 augustus 2007 @ 17.16 uur

 7. ACE, vergeet jij niet dat dit alleen een probleem is bij mensen die al langere tijd in dienst zijn bij een werkgever? Waarom is deze persoon dan al zo lang bij een werkgever? En waarom gaat het nu niet meer goed? Of mag iedereen die door een werkgever als verdacht wordt aangemerkt de laan uit wat jou betreft? Verder denk ik dat zowel werknemers al werkgevers bar weinig weten hoe de regels en wetten hier in Nederland zijn want het is een hoop bureaucratie en ik denk dat het versimpelen van en schrappen van onzinnige en zelfs tegenstrijdige en onduidelijke regels en wetten de eerste stap moet zijn!

  Reactie door cynthia — zaterdag 25 augustus 2007 @ 17.34 uur

 8. @ 7 cynthia

  Ik begrijp niet wat je bedoeld met; wat is een probleem bij mensen die al langere tijd in dienst zijn ?

  Wat bedoel je met verdacht aanmerken ?

  Ruwweg zijn voor een juridisch oordeel over een arbeidsrelatie de artikelen 1637 t/m 1651 burgerlijkwetboek relevant. Laten dat een 10 artikeltjes zijn met 50 subartikeltjes. Die heb je binnen een half uurtje gelezen. Ik denk dat de meeste werkgevers en werknemers hun rechten en plichten globaal wel kennen.
  Zoveel regeltjes zijn dat niet.

  Je moet me niet in de schoenen schuiven alsof ik de rechten van werknemers wil verkwanselen, dat is geenszins het geval. Juist mijn voorstel garandert werknemers werk en juist werk is wat essentieel is.

  Als werknemers geld willen moeten ze maar een staatslot kopen of zoiets.

  Juist tegen beter weten in vasthouden aan verouderde, niet aan de eisen van de tijd voldoende, wetgeving zonder alternatieven aan te dragen is funest. Dan ben je nalatig en zul je ook zien; dan wordt je het Donnergedrocht door je strot geduwd. Niet Donner maar de SP heeft straks heel wat uit te leggen aan die ontslagen werknemers die met een habbekrats worden afgescheept.

  Ik hoor graag wat je bedoelt.

  Reactie door ACE — zaterdag 25 augustus 2007 @ 19.45 uur

 9. @6 en @7 Ace en Cynthia

  Cynhia,
  Een beetje kromme redenering van Ace, maar zoals ze zelf aangeeft, ze snapt er niet veel van en vergeet wel wat meer, maar denkt alles beter te weten.

  En @Ace, het topic waar ik eigenlijk nog had willen reageren op een uitsprak van jou ‘Jimmy’ voor intimi was gesloten, maar aangezien je nu hier weer denkt alles ‘beter’ te weten, sinds wanner ben jij een intimi van de doden?

  Fijn weekend allemaal!

  Reactie door Anja (B) — zaterdag 25 augustus 2007 @ 19.47 uur

 10. Cynthia, als je hier de VVD insteek wilt verwoorden, doe het dan helder.

  Ace, ik schreef niet WAO, wet arbeids ongeschiktheid, maar AOW, Algemen Ouderdoms Wet, ook wel van Drees trekken genoemd. De pot moet door werkende gevuld worden. Zij die al of niet gedwongen aan de kant staan kunnen dor gebrek aan inkomen dar niet meer aan bijdragen.

  Kortom mensen als Mei Li Vos geven de babyboomers de schuld van de wellicht toekomstige onbetaalbaarheld van de AOW, ze zouden de pot leeg verteren,

  overigens hebben ze er juist allemaal stevig aan mee betaald, zelfs nog voor hun ouders die daarvoor na 1958, de invoering van die wet, niet konden mee betalen,

  echter juist de insteek die Mei Li Vos de juiste vindt, meer flexwerken, veroorzaakt dus ook,een behoorlijke inbreuk op de continuïteit van de stortingen in de AOW pot.

  En daarbij wordt zonder meer de , noodzakelijke, continuïteit in het betalen van pensioen premie sterk verstoord, dus ook op een fatsoenlijk aanvullend (op de AOW) pensioen hoeft men dan niet meer te rekenen.

  Dus de straat op en je werknemers rechten terug eisen. Uiteindelijk draait de hele economie juist op jullie.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — zaterdag 25 augustus 2007 @ 19.53 uur

 11. @ 9 R van Bergen

  Niet dat het relevant is en ik heb nog een keer flink tegen mijn computer geschopt maar op mij beeld staat toch werkelijk ” WAO pot “.

  Ik zou toch wel graag onderscheid willen maken tussen Aow, een omslagstelsel uit de algemene middelen met een gelijk premiepercentage en uitkering voor iedereen enerzijds en de pensioenrechten opbouw van een ieder persoonlijk anderzijds.

  Sterker nog, dat een CAO met daarin een verplichte pensioenopbouw ( 96 % van de werknemers valt hieronder ) algemeen bindend verklaart wordt, vind ik betutteling. Waarom mag niet gewoon iedereen zijn pensioen opbouwen zoals hij/zij dat zelf wil of zelfs nalaten dit op te bouwen. Feitelijk zijn dit je eigen centen.

  De gigantische bedragen in de totale pensioenpot ( een kleine 800 miljard ) dragen niets bij tot onze samenleving buiten dan het vergroten van speculatie op de beurzen en het vetmesten van hedge-funds die
  vervolgens onze bedrijven alleen maar afbreken in plaats van opbouwen.

  Reactie door ACE — zaterdag 25 augustus 2007 @ 20.20 uur

 12. @ 9 R van Bergen

  Elke keer als ik Mei Li Vos zie loop ik al naar de kast om een lolly voor haar te zoeken.

  Ik volg ze en heb ze inderdaad nog niet veel zinnigs horen zeggen. Maar het feit dat het een kind is met een levenservaring van een 4 -jarige. doet mij het de schouders ophalen.

  Jij lijkt daarentegen wat meer moeuite met haar te hebben, waarom eigenlijk ?

  Zo’n kind kun je toch niet serieus nemen ?

  Reactie door ACE — zaterdag 25 augustus 2007 @ 20.26 uur

 13. Een van de belangrijkste beveiligingen tegen werkeloosheid is het MULTI-FUNCTIONEEL inzetbaar zijn.Dus je moet verschillende werkzaamheden (vakken) kunnen uitvoeren.Dan zijn technici gemiddeld minder werkeloos.Zo nodig moet je als ZZP-er durven te werken.Belangrijk is ook bij werkeloosheid,direct de tering naar de nering zetten.Geen hoge schulden maken,ook niet bij hypotheken.Vervolgens zelf de boer opgaan bij bedrijven.Indien mogelijk een pool vormen met gelijk-gestemden,zodat je elkaar kunt ondersteunen.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 25 augustus 2007 @ 20.26 uur

 14. Als iedereen de commerciële uitzendorganisaties nu eens massaal zou negeren en het CWI binnen zou stappen voor het vinden van een vaste baan, dan is het begin van de revolutie gezet. Bij het CWI melden zich namelijk wel veel werkgevers, die jongeren voor langere tijd in vaste dienst willen nemen (ik spreek hier uit ervaring).
  Ik begrijp niet dat die commerciële uitzendorganisaties overal als bloemkool uit de grond schieten. Deze organisaties geven de werkgever die eerst personeel zocht via het arbeidsbureau (nu CWI) de mogelijkheid om tijdelijk personeel in dienst te nemen.
  Het blijft echt een grootste illusie dat via uitzendwerk de begin van je carrière gezet is. Al doen de uitzendbureaus het zo voor dat het DE stap naar je carrière zou zijn. (mooi verkoop praatje he?) helemaal erg is het versoepelen van het ontslagrecht. Hiertegen moet de grootste actie ooit voor gevoerd worden.

  @ Tom (1); jongeren beginnen zich te organiseren (voorbeeld; http://www.flexinspectie.nl), laten we hopen dat het echt iets gaat opleveren.

  Reactie door Mark — zaterdag 25 augustus 2007 @ 21.30 uur

 15. R Van Berge, je hebt niet goed gelezen en ik ben een SP-er!

  Reactie door cynthia — zaterdag 25 augustus 2007 @ 21.37 uur

 16. Om gunsten te winnen van kiezersgoep twintigers die zich willen settelen lijken die partijen spekkoper die corporaties aansturen tot verkoop patrimonium aan starters mits hypothecaire implementatie in budgetten van tijdelijk contractwerkers door samenwerkende werkgevers en bankiers.
  Argeloze jonge gezinnen sloven zich zodoende hun leven lang uit aan de leiband van Rijk & Bank, en bij een slecht huwelijk kunnen de gescheiden echtelieden geen kant meer op, dus blijven stellen liever vreugdeloos bij elkaar, het geen ten koste gaat van de stabiliteit van hun kinderen, dus de volgende generatie.

  Reactie door Haq — zaterdag 25 augustus 2007 @ 21.44 uur

 17. @12
  Ja ACE,daar heb je toch eindelijk een punt waar ik volkomen met je eens bent waarom moet de werkgever uit kunnen maken waar ik mijn pensioen ga opbouwen.
  Elk bedrijf ook uitzend bureaus moeten verplicht worden om aantal % van je loon (al werk je er een dag)in een door de werknemer te bepalen pensioenfonds te storten en elk werknemer moet het recht hebben om zijn deel belastingvrij ook daarin te storten.
  Het ondoorzichtige gesjoemel en de belangen van de pensioen fondsen kan veel simpeler.
  Ook mensen met een uitkering moeten het recht hebben om evt eigen geld in dit pensioenfonds te storten mede ook omdat sparen voor deze mensen niet mogelijk is omdat dit weer van hun uitkering afgetrokken wordt.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 25 augustus 2007 @ 21.57 uur

 18. Ik als jongere van 24 zou heel graag stabiliteit (terug) willen in Nederland. Ik houdt er namelijk van om fatsoenlijk met elkaar om te gaan, een deugdelijk, warm gezin. Waar liefde woont, waar normen en waarden hoog staan. Waar het niet erg is als opa even langs komt om een kopje koffie en dan z’n levensverhalen aan te horen. En wat betreft het werk. Ik vindt dat je moet werken voor je geld, maar het werk mag je niet overrompelen alsof je alleen nog maar leeft om te werken. Ik ben op vakantie geweest op Curacoa en het was daar super. Mensen werkten daar, maar zijn veel relaxter. Wij Nederlanders werken ons kapot, hartkloppingen en stress, moordende concurrentie en eindeloze fusies en vergaderingen. Op curacoa is het voornamelijk zo: beter 1 ding goed, dan 10 tegelijk en sllecht. En komt het vandaag niet, dan maar morgen! Hier in Nederland zijn ze zo gek om zondags te werken. In Duitsland zijn ze zaterdagsmiddags al vrij en ook zondags de hele dag vrij, lekker weekend, lekker ontspannen om daarna de maandag weer fris en sterk aan het werkt te gaan, zodat de kwaliteit hoog blijft, wat heb je aan uitgeputte werknemers, meer uitval en minder kwaliteit?? Maar mensen wilen meer, meer, meer en alles moet het kosten om die auto of die woning te kunnen kopen, mensen werken zich kapot, vrouw zit thuis verveelt zich, gaat achter computer en krijgt nieuwe vriend.. zo’n *piep* maatschappij leven we in anno 2007. komt nooit goed zo!

  Reactie door wim — zaterdag 25 augustus 2007 @ 23.59 uur

 19. de jeugd heeft de toekomst,maar in deze weggooi maatschapij,heb je ook weggooi werknemers,al ze dan al werk hebben,is er nog geen enkel perspectief.
  werkgevers zijn huiverig voor vaste arbeidskrachten,ziekte onze zorgvuldige
  sociale wetgeving,is de laatste jaren,
  zo op de schop geweest,hierdoor is dit wangedrocht ontstaan.
  uitzendbureaus parasiteren,worden betaald,
  voor het leveren van arbeidskrachten,
  cwi een mooie naam,bestaan nog bij gratie,
  er was een tijdje terug sprake dat ze opgeheven zouden worden.
  het zit hem in de politiek,die hebben het toch laten gebeuren.
  en van een regering die 100 dagen zitten navel staren,zal wel niet veel verandering komen.wanneer de cultuurschok komt,weet ik niet,maar als de jeugd een toekomst willen hebben zullen ze er ook iets aan moeten doen
  wanneer.

  Reactie door hw.rademaker — zondag 26 augustus 2007 @ 1.46 uur

 20. @ 17 De Hakker

  Bijna helemaal met je eens.

  Echter er is een pensioenwet. Deze maximeert je belastingvrije spaarpremie tot zeg maar even 70 % van je gemiddeld genoten inkomen tot aan je 65ste.

  Deze maximering is nodig om misbruik te voorkomen, anders storten onze topambtenaren hun 6 ton volledig belastingvrij in de pensioenpot en geven deze als onderpand voor een lening en leven hun leven lang van een lening. Hierdoor besparen ze dan 52 % IB en betalen maar 5 % rente. De belastingdienst zou dan belastinginkomsten mislopen.

  Ik vind de belastingvrije spaarmogelijkheden in de pensioenwet niet goed verdeeld. Nu slurpen weinig hoge inkomens relatief het meeste belastinggeld op tegen 52 % voordeel.
  Het geprojecteerde norminkomen bij 65 jaar zou een vastbedrag moeten zijn. Ik noem maar wat 1,5 keer modaal( even afhankelijk van de overheidsfinanciën ) of zo. En de spaartermijn zou altijd moeten zijn afgestemd op je 65ste verjaardag. Nu kunnen de hoge inkomens al ver voor de 65 van hun pensioen gaan genieten.

  Pensioenadviezen en pensioenadministratie ( ik heb het niet over beheer ) alleen al kost per jaar 5 % van het BNP, dat is zeg maar even 35 miljard per jaar. Dat is volkomen weggegooid geld en zou met mijn voorstel volledig bespaart worden. Toegegeven die ziekenhuisdirecteur met 8 ton geniet dan op zijn 65ste ook maar maximaal 1,5 keer modaal tenzij hij van zijn netto salaris ( na belastingen ) meer spaart natuurlijk, dat staat een ieder vrij.

  Reactie door ACE — zondag 26 augustus 2007 @ 8.21 uur

 21. Ik vraag mij af hoe groot dit probleem op het moment nog is met een dreigend personeelstekort.
  Op mijn huidige werkplek krijgt elke goed functionerende jongere al voor het einde van zijn proeftijd een vaste aanstelling voor onbeperkte tijd, niet alleen gezonde maar ook werknemers met een handicap.
  Volgens mij is het probleem van de vaste baan ook erg afhankelijk van het soort werk wat je wilt doen.

  Reactie door Henk — zondag 26 augustus 2007 @ 9.32 uur

 22. De mensen werken bijna allemaal, om anderen, die liever niks doen, (maar wat die toch werken noemen) rijk te laten worden.

  Het lijkt er op, alsof er via banken en bedrijven een complot is gesmeed, om de mensen klein te krijgen.

  En als dat het geval is, dan is de regering er ook bij betrokken.

  Samen met onbetrouwbare werkgevers, spint de regering voor zich zelf het mooiste garen, bij de moderne slavenhandel,in de vorm van uitzendbureaus.

  Je krijgt een baan. Na een tijdje denk je dat je goed zit. Dan ga je trouwen en dan leen je veel geld om een huis te kopen.
  Maar jouw baas, die een vriendje is van de bank, die zet jou in het belang van de bank, van zich zelf, en zelfs van wie regeren. op straat.

  Jij raakt jouw huis kwijt, krijgt er te weinig voor terug, maar jij mag wel tot in de eeuwigheid wel blijven dokken.

  Met extra winst wordt het aan anderen verpatst. En die komen ook nog wel aan de beurt, om op straat te worden gezet. En wie, denk je, zijn het die de winst opstrijken?

  Als je veel hebt, dan kan men jou veel afpakken. Je kunt beter niks of zo weinig mogelijk hebben. Want dan kan niemand jou benadelen. Maar inplaats daarvan, wel iets geven.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras. — zondag 26 augustus 2007 @ 9.52 uur

 23. @ 9 Anja (B)

  Leuke paradox in je stukje onder nr .3; In de kop van dit item wordt er gigantisch geklaagd dat er niemand maar dan ook niemand meer een vaste baan krijgt en jij pleit ervoor dat de jeugd het arbeidsrecht zou moeten hebben wat effectief is bij een vaste baan.

  Je hebt de bel horen luiden maar bent de bel volledig kwijt.

  Intimi zeggen inderdaad Jimmy, daarvoor is naast de voor de hand liggende reden ook een specifieke reden, maar dat weten er maar weinig.

  Laat ik je verwijzen naar teamster.org.

  Wil je aub niet meer reageren op mijn stukjes zoals ik je vorige keer al had gevraagd. Je hebt het lang volgehouden maar ik zou graag willen dat je het voor altijd volhoudt,

  Dag ondeugende meid

  Reactie door ACE — zondag 26 augustus 2007 @ 9.58 uur

 24. Goeden morgen vrienden SP.

  Met belangstelling lees ik wat voor reactie’s op dit onderwerp komen.
  En het is interessant, dat zal Jan ook beamen.
  Maar waarom ACE@4 begint met dat er onzin en kletspraat wordt geschreven, begrijp ik niet.
  Het spijt me ACE maar ongenuanceerd schelden is nou ook niet een hoogstaande bijdrage, terwijl je redeneringen zelf hout snijden.
  Wanneer je het hebt tegen onze tegenstanders kan ik er in komen, dan kan je hakken, maar je medestanders hebben het wellicht niet juist onder woorden gebracht, zeg DAT dan.
  En… op @20 zeg je wat ik al vaak naar voren breng, de ambtenarij en bureaucratie daar kan iedere regering, welke dan ook, heel wat verdienen.
  Helaas, elke ambtenaar is er op uit om een ander ambtenaartje onder zich te krijgen, en dat groeit harder dan de bladeren in het voorjaar aan de boom, en… die vallen in de herfst niet af.

  De jongeren zoeken een vaste baan, en omdat er veel jongeren zijn, kunnen er vele aan verdienen, door uitzendbureau’s, en psychologische onderzoek instituten.
  Waarbij ze ons doen geloven dat ze in het belang van de jongeren werken, terwijl het in de praktijk allemaal gestoeld is op kapitalistisch winstbejag.
  Daar moeten we het moderne Socalisme tegenover stellen, zoals de SP voor ogen heeft, dat is voor de jongeren een beter vooruitzicht.

  Een socialistische….

  Reactie door Ouwe Dirk — zondag 26 augustus 2007 @ 10.46 uur

 25. Vroeger was het regel indien een uitzendkracht bij een bedrijf werkte en daar een vaste functie vervulde, dat niet langer dan 6 maanden mocht duren anders moest hij/zij voor onbepaalde tijd in vaste dienst worden genomen. Dat was ook logisch want het was dan een reguliere baan.

  Op een zeker moment is die regel verdwenen. Zoals zoveel regels verdwijnen die ten nadele van het bedrijf (kunnen) zijn. Waarneer is dat ooit begonnen, die afbraak? En wie hebben er toen zitten slapen?

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zondag 26 augustus 2007 @ 11.17 uur

 26. @ 24 Ouwe Dirk

  Moet je me toch die ongenuanceerde scheldwoorden eens specifiek vertellen ;
  citeer me maar want ik zie geen ongenuanceerd schelden. Als ik je niet beter kende, zou ik je van stigmatisering betichten.

  Juist je vrienden en medestanders verdienen oprechte duidelijkheid. Het zou ze kunnen behoeden van grote fouten. Die tegenstander zal me een zorg zijn, laat die zijn eigen graf maar graven.

  We moeten uitkijken dat we niet te lief en te aardig zijn, het gevaar sluipt er dan in dat we stinkende wonden maken of zelfs taboe’s. Zo is immers de linkse kerk ontstaan waar we ons zo van distantiëren.

  Het moderne socialisme is niet een grote som geld voor een individu, maar een werkgarantie voor iedereen. De nalatigheid van ontbrekende alternatieven voor een onmiskenbaar duidelijke economische behoefte, flexibiliteit, is ernstig en ik wil de SP daar stevig voor waarschuwen temeer daar dit ontbreken van alternatieven onherroepelijk zal leiden tot het verschrikkelijke Donnergedrocht.

  Ik ben benieuwd waar je mee komt.

  Reactie door ACE — zondag 26 augustus 2007 @ 11.31 uur

 27. @12 ACE.

  Met je eens zo’n kind kun je niet serieus nemen.

  Maar daar waar zaken beslist worden, beleid wordt gemaakt bijvoorbeeld in de kamer, neemt de PvdA haar dus heel serieus en heeft ze invloed die voor een kind van 4 jaar wel erg bovenmatig is.

  Ook de aandacht die ze krijgt van zelfs vakbonden, bijvoorbeeld een uitgebreid artikel in AanEen van de AbvaKabo, is absoluut contra productief om een 4 jarige gewoon stilletjes in de eigen zandbak te laten ronddollen.

  En dus moet regelmatig helder gemaakt worden dat Mei Li Vos niet deugt, zeker aan de achterban van de PvdA, voorzover daar nog linkse arbeiders vriendelijke mensen zijn te vinden.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — zondag 26 augustus 2007 @ 11.33 uur

 28. @15 Cynthia. Ik ben een SP’er.

  Dat meende ik ook al eerder begrepen te hebben. Dus verbaasde ik me hevig.

  Je bijdrage nog eens bekeken en wat is volgens mij de kruks, je citeert ACE zo stevig dat het lijkt alsof het je eigen mening is, overigens het was best een beetje warrig en ook dat heeft mij wellicht op het verkeerde been gezet.

  Ergo ik vermoed dat je heftig verontwaardigd was door de insteek van ACE en daarop direct hebt gereageerd, zonder je even bedenk tijd te gunnen. En dan kan zoiets gebeuren.

  Cynthia mij hoef je het niet meer uit te leggen, ik weet weer hoe het bij jou in elkaar steekt en dat verschilt niet zoveel met dat van mij. ;-)

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — zondag 26 augustus 2007 @ 11.38 uur

 29. @17 De Hakker

  “@12
  Ja ACE,daar heb je toch eindelijk een punt waar ik volkomen met je eens bent waarom moet de werkgever uit kunnen maken waar ik mijn pensioen ga opbouwen.”

  Nu even nadenken, hoe denk je dat met zo weinig mogelijk premie een pensioenfonds toch voor een werknemer een goed aanvullend pensioen kan opbouwen?

  Door solidariteit, en dat kan alleen maar als een ieder die in een bedrijfstak werkt mee doet.

  En daarom is er die verplichting en die moet zeker niet afgeschaft worden. Gooien met de grote bedragen die de fondsen bezitten slaat vele met stomheid, maar als je dat afzet tegen de verplichtingen dan blijkt een uitgekiend beleggen de enige mogelijkheid te zijn om de inleg zo rendabel te maken dat er ook daadwerkelijk pensioen uitbetaald kan worden.

  Waar je vraagtekens bij kunt zetten zijn de interne financieringregels, ik wist het ook niet maar ik las in een recente Vrij Nederland mag ook de Volkskrant geweest zijn, dat een arbeider, met een laag loon dus, die 40 jaar gewerkt heeft, op zijn 65 gekort, ik meen 1600 euro, wordt op de effectieve warde van zijn inleg. Daarentegen wordt een aan de universiteit afgestudeerde dame, het voorbeeld sprak van een dame, die na haar studie kiest voor eerst kinderen krijgen en daar voor zorgen en bijvoorbeeld op haar 45 e gaat werken met een passend salaris voor een academicus, op haar 65 e ik meen 3600 euro bijgeteld krijgt bij de effectieve waarde. Kortom het lijkt er op dat iemand die lang werkt met een klein inkomen, diegene die kort werkt met een veel hoger inkomen, vaak meer dan het dubbele van een arbeider, gesubsidieerd wordt door die arbeider.

  Dit nu zou eens onderzocht moeten worden, want dit riekt naar onrelijkewillekeur waarbij de laagbetaalde wordt afgeknepen, op zich kennen we dat al heel lang natuurlijk, om de rijkere te bevoordelen.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — zondag 26 augustus 2007 @ 11.56 uur

 30. Ná een flexibeler ontslagrecht heb ik voor Balkje IV nog wat suggesties:

  een flexibeler huurrecht
  een flexibeler privérecht
  een flexibeler bijstandrecht
  een flexibeler vermogensrecht
  een flexibeler spreekrecht
  een flexibeler verblijfrecht
  een flexibeler stemrecht
  een flexibeler vrijheidrecht
  een flexibeler loonrecht
  een flexibeler zorgrecht
  een flexibeler beweegrecht
  een flexibeler privaarrecht
  een flexibeler burgerrecht
  een flexibeler denkrecht
  een flexibeler inspraakrecht
  een flexibeler verdedigingsrecht

  Reactie door Lezer — zondag 26 augustus 2007 @ 12.14 uur

 31. Citaat van Ace

  Leuke paradox in je stukje onder nr .3; In de kop van dit item wordt er gigantisch geklaagd dat er niemand maar dan ook niemand meer een vaste baan krijgt en jij pleit ervoor dat de jeugd het arbeidsrecht zou moeten hebben wat effectief is bij een vaste baan.

  Je hebt de bel horen luiden maar bent de bel volledig kwijt. ===Einde citaat===.

  Nou Ace, ik weet héél goed waar ik het over heb, dat jij het niet snapt dat is iets anders, maar dat moet je niet op mij af schuiven.
  Trouwens het is de bel horen luiden maar niet weten waar de KLEPEL hangt.

  citaat,
  Intimi zeggen inderdaad Jimmy, daarvoor is naast de voor de hand liggende reden ook een specifieke reden, maar dat weten er maar weinig.===einde citaat===

  Laat dan maar eens weten hoe dat zit Ace, komt nogal luguber over.

  citaat,
  Wil je aub niet meer reageren op mijn stukjes zoals ik je vorige keer al had gevraagd. Je hebt het lang volgehouden maar ik zou graag willen dat je het voor altijd volhoudt,

  Dag ondeugende meid

  Reactie door ACE — zondag 26 augustus 2007 @ 9.58

  Ace, is reageer hier op wie ik wil, lijkt me niet aan jou om dit te bepalen.

  Dag stoute jongen!

  Reactie door Anja (B) — zondag 26 augustus 2007 @ 12.24 uur

 32. Roelf van Bergen, ACE heeft het ontslagrecht als dilemma aangekaart en daarop heb ik geregeerd dat het alleen nog een probleem is bij mensen die langer al aan het werk zijn bij een baas en die het werk minder zijn gaan doen. Ik heb er zelfs vragen bij gezet over hoe en waarom. Als werkgever moet je altijd kijken wat je hebt en wat er aan de hand is en een goede werkomgeving creeren is ook geen overbodige luxe. Dat het nu veel geld kost om een werkgever die langere tijd aan het werk is geweest te ontslaan vind ik terecht. Tenzij deze werknemer aantoonbaar er met de pet naar gooit…
  Het mag niet zo zijn dat een oudere werkgever zomaar ontslagen mag worden om zo een jonger persoon in dienst te kunnen nemen of een Pool of een Roemeen of een illegaal!
  En ik ben nog steeds voorstander van een werkgevergeschikteidstest!

  Reactie door cynthia — zondag 26 augustus 2007 @ 12.45 uur

 33. @ 27 R van Bergen

  Ik heb al wat onzin gelezen in mijn leven maar dit slaat alles.

  Wat heeft collectiviteit met een bindende verplichting te doen. Als er mensen zijn die collectief willen verzekeren kunnen ze dat vrijelijk doen. Het door jouw gegegeven argument van efficientie kunnen ze dan zelfstandig afwegen en beoordelen. Wellicht zijn er zelfs mensen bij die liever niet in wapens of porno beleggen en daarom met minder rendament genoegen willen nemen.

  Of je het nu allemaal of individueel doet, de markt blijft precies even groot. Dat collectieve gedoe geeft aan schaalvergroting minder dan 0,1 % efficientieverbetering ( 700 miljoen max. ) echter het wegsnijden van bureaucratie levert 35 mlijard op.

  Bovendien hebben alle grote pensioenfondsen tesamen met dat beleggen de laatste 25 jaar een rendament gehaald van nog geen 4 procent. Als het geld op de bank of aan de staat hadden uitgeleend ( in de jaren 80 werd op een staatsobligatie 10,75 % betaald ) hadden gezet, zonder ‘risico’s, hadden ze veel meer gehad. En had die enorme speculatie op de beursen niet zo verschrikkelijk uit de hand gelopen.

  Sorry De Hakker maar ik kon dit geleuter niet weerstaan.

  Reactie door ACE — zondag 26 augustus 2007 @ 12.52 uur

 34. Anja B, het is niet mijn taak maar ik wil je wederom vragen op te houden met het wegpesten van mensen. Ik ben het ook niet altijd met ACE eens maar ik vind het waardevol om zoveel verschillende visies te kunnen lezen. Dus zou je voor mij willen stoppen?

  Reactie door cynthia — zondag 26 augustus 2007 @ 13.10 uur

 35. Het is in Nederland zo dat Oudere en jongere op de straatstenen worden geschopt :dankzij dit verkankerde kabinet van zuiver rechtese ratten : Men kan spreken van een rattenplaag !

  Reactie door Fred — zondag 26 augustus 2007 @ 13.30 uur

 36. gesolliciteerd bij HTM voor een randfrailbaan : er staat niets van leeftijddiscriminatie : je vult alle gegevens trouw in plus een CV , wat krijgt je in de brievenbus een pakket van formulieren die ingevuld moeten worden en een brochure MET aangegeven :Leeftijd 18-40 jaar : Mooi he , dat is dus een gemeentelijk vervoers bedrijf die achterbaks discrimineert op leeftijd !

  Reactie door Fred — zondag 26 augustus 2007 @ 13.33 uur

 37. @29
  Nu even nadenken, hoe denk je dat met zo weinig mogelijk premie een pensioenfonds toch voor een werknemer een goed aanvullend pensioen kan opbouwen?

  Door solidariteit, en dat kan alleen maar als een ieder die in een bedrijfstak werkt mee doet.
  ………….
  Leg me deze stelling maar eens uit.
  Men is bezig om mijn pensioen fonds over te hevelen naar een ander pensioen fonds met duidelijk minder draagkracht ik heb daar zelf geen flikker over te vertellen en toch heb ik ook mijn kapitaal er in zitten.
  Mede van stommiteiten door het FNV is mijn huidige pensioenfonds trouwens ook al aardig verzwakt.
  Dan nog de schoffterige manier en de hoogmoed waar mee je door de pensioenfondsen te woord wordt gestaan met eindeloze wachttijden.

  Reactie door De Hakker — zondag 26 augustus 2007 @ 14.07 uur

 38. @ 32 cynthia

  De maatschappij en de economie zijn vele malen hectischer geworden. Door de veel sneller informatiebeschikbaarheid door de digitale revolutie volgen problemen elkaar sneller op. Door heftige focus en doorvoering van liberalisering en globalisering is het rendament van bedrijven minimalistisch in verhouding tot hun maatschappelijk waterverplaatsing.

  Kortom veranderingen vinden sneller na elkaar plaats waardoor er steeds minder tijd is om er op voor te bereiden.

  Een metafoor. Stel je woont met je vriend in een groot huis samen met nog twee koppels waarvoor je totaal € 2.400,- betaald, elk koppel € 800,-. Het ene koppel moet hals over kop terug naar Canada omdat een van de ouders is gestorven en de andere dringend moet worden geholpen. Het andere koppel komt om bij een verkeersongeval. Je vriend gaat vreemd en trekt bij zijn vriendin in. Jij wordt ontslagen en het ziet er niet naar uit dat werk zult gaan krijgen.
  Dan zegt de overheid dat je toch verplicht dat huis moet blijven bewonen en betalen of je moet een afkoopsom van € 200.000,- betalen. Wat moet je dan doen, je kunt de € 2.400,- huur niet opvangen en nu ?

  Als deze voorwaarden kunnen plaatsvinden moet je flexibel kunnen handelen, dat is noodzakelijk.

  Een arbeidsrelatie is precies hetzelfde als een huwelijk. Er kunnen allerlei dingen gebeuren waardoor mensen uit elkaar willen. De leukste is als de wet bijvoorbeeld afdwingt dat jouw partner verplicht bij een vriendin moet slapen tijdens je huwelijk. Dat soort wetgeving geldt in Nederland en wordt nog dagelijks in Nederland gemaakt, vergis je niet.

  Heb je weleens gehoord van partners die elkaar uitkotsen, elkaar zijn gaan haten tot in de bodem van hun hart, elkaar doodvechten, die vanwege het geld bij elkaar blijven. Dat doet toch niemand.

  Een werkgever weet altijd dat hij zijn verlies zo snel mogelijk moet nemen. Die lange arbeidsrelaties in ons land zijn allang uitgekritalliseerd; of uit elkaar of bewust bij elkaar.Zoals ik al eerder heb gezegd; dat effect is allang uitgewerkt. Het soort lange arbeidsrelaties waarover jij spreekt is hooguit een promille, daar kun je een maatschappij toch niet voor stopzetten.

  Een ondernemer moet vanwege de tijd snel en flexibel kunnen handelen om zijn uitgavenpatroon c.q personeelsbestand snel op zijn verdiensten te kunnen aanpassen of zijn personeelsbestand snel te kunnen veranderen als hij noodgedwongen een andere tak van sport moet gaan uitvoeren waarvoor andere personeelskwaliteiten worden gesteld.

  Die hectiek is een fenomeen van deze tijd waar niemand iets aan kan doen. Die flexibilliteit is broodnodig.

  Het ontslagrecht moet veranderen in een werkgarantie dan blijft het bedrijfsleven overeind en krijgen de mensen weer zekerheid terug.

  Reactie door ACE — zondag 26 augustus 2007 @ 14.17 uur

 39. Citaat van CYNTHIA @34:

  Anja B, het is niet mijn taak maar ik wil je wederom vragen op te houden met het wegpesten van mensen. Ik ben het ook niet altijd met ACE eens maar ik vind het waardevol om zoveel verschillende visies te kunnen lezen. Dus zou je voor mij willen stoppen?

  Reactie door cynthia — zondag 26 augustus 2007 @ 13.10
  ========

  Beste Cynthia,

  Waar ben ik deze toonzetting/stemmingmakerij toch eerder tegen gekomen?

  Nou voor de laatste maal Cybthia, ik vraag me toch werkelijk af wie hier bezig is mensen weg te pesten.
  Houd je SVP bij het ONDERWERP ipv een persoonlijke kruistocht te voeren tegen de naam Anja.
  Zou je dat voor mij willen doen?
  Vast hartelijk dank!

  Nogmaals als ik uitspraken waarneem die niet kloppen, dan meld ik dat als ik dat nodig vind, dat jij niet begrijpt waar het over gaat is een probleem van jou.
  Ook ik heb er recht op mijn mening te geven Cynthia, of jij dat nu leuk vindt of niet, mij een worst.

  Een fijne vredige zondag gewenst Cynthia.

  Reactie door Anja (B) — zondag 26 augustus 2007 @ 15.17 uur

 40. Ik ben zo als eerder opgemerkt blij dat ik
  niet zo jong meer bent, toekomst voor jongeren is echt niet zo geweldig wat vastigheid van werk en inkomen betreft.
  Jongeren past op u saeck zou ik zeggen en laat je niet uitspelen door werkgevers,
  tijden veranderen maar werkgevers niet.
  Gaat mijn 50e arbeidsjaar in, werkt alleen nog door voor pensioen opbouw daar ik niet genoeg dienst jaren heb opgebouwd, regeling door werken ouderen tot 65 jaar is aantrekkelijker geworden door de vendrik regeling.

  Reactie door lapper — zondag 26 augustus 2007 @ 15.44 uur

 41. De jongere zoekt GEEN vaste baan.
  Maar een pensioenrugzakje zou welkom zijn.

  We verliezen de praktijk uit het oog.
  In de tien eerste werkende jaren heeft vandaag de nieuwe werknemer gemiddeld meer dan 6 werkgevers.
  Daar is niets mis mee, want verhoogd de werkervaring. Heel vaak ook de eigen keuze.
  De instrumenten om nieuw werk te verkrijgen zijn ook veel ruimer dan bijvoorbeeld twintig jaar terug.
  Er zijn tientallen uitstekende “jobbrowsers” waar met de dag meer gebruik van wordt gemaakt om carrière te maken of deze te verbeteren.

  Maar dan kom je automatisch op een zeer belangrijke “pilot” van de SP.
  Onderwijs.
  Zonder onderwijs vind je gewoon geen werk (meer) in landen zoals Nederland.

  Een andere zaak is dat men het recht zou moeten kunnen claimen om over het eigen pensioen te beslissen. Niet alleen de hoogte maar ook de beleggingsstructuur, waarbij de keuze vrij is om te kiezen voor verschillende fondsen en dit gedurende het gehele werkzame traject.

  Reactie door Timbo — zondag 26 augustus 2007 @ 17.43 uur

 42. Cynthia, we kennen je langer dan vandaag, al-
  thans de meesten van ons.
  Ongetwijfeld bedoel je veel goeds, ook met be
  trekking tot het waarderen van de uitlatingen
  van Ace.
  Echter waar ik in kan komen is de manier van
  reageren op Ace, die reakties, die niet van
  haar zelf zijn, als pure onzin afschildert en
  duidelijk is de toon naar de gastheer toe,
  hier weer duidelijk dedain, zie nr 4 en 12,
  naar Anja toe, is ook al weer als vanouds
  ‘gebiedende wijs, enkelvoud’, een net iets te
  veel opleggende wilskracht harerzijds, een
  háást mannelijke overredingskracht op een web
  log, niet van haarzelf maar van een ánder.
  Je kunt het niet eens willen zijn met Mei,
  maar om haar voor een 4jarig kind uit te ma-
  ken is ook geen uitlating om de discussie,
  nou wat heet, mee te ‘dienen’! Ironische en
  sarcastische uitlatingen zijn er zeker ook
  hier in het algemeen, maar als de pot opnieuw
  de ketel verwijt dat dié zwart zou zien is
  dat dus zwaar overdreven.
  “Gescheld” is hier de vrije vertaling voor
  onheus bejegenen en wansmakige uitdrukkingen.
  Ace doet wel meer uitspraken, die verre van
  beschaafd zijn, maar om die harerzijds te
  moeten zien als het wisselen van argumenten,
  gaat me wat te ver.
  Echt in het verkeerde keelgat schiet het me
  om Ouwe Dirk, die zij beter meent te kennen
  (maar kennelijk dus niét) te betichten van
  een mogelijke vorm van stigmatisering en kijk
  dit is nu regelmatig de ‘projectie’ die ACE
  pleegt, niet incidenteel, maar regelmatig en
  naar meerdere webloglezer/essen hier.
  Cynthia, je lijkt een aardige poos te zijn
  weggeweest en intussen lijk je ook aardig wat
  gemist te hebben hier en zul je mogelijk zo
  af en toe je visie dégelijk moeten bijstellen
  hetgeen overbodige luxe is!
  De kwalijke geur waarmee sommige reageerders
  hier mensen mee trachten te omgeven, wordt
  intussen méér dan ergerlijk en vervelend en
  het voegt niets toe aan het hier wisselen
  van gedachten.
  Het is ook net wat Anja zegt, ACE gaat niet
  bepalen wie, hier toegelaten door de gastheer, wel of niet zouden mogen antwoorden
  net zomin als men denkt hier een chat aan te
  gaan, waarbij het ongepast zou zijn dat ook
  anderen zich daarin mengen, immers dit is
  niet een strikt privé weblog maar één die,
  mits de voorwaarden van de spelregels worden
  geaccepteerd, een wisselwerkingfunktie voor
  vélen moet kunnen inhouden.
  Bij mijn weten zit ACE niét in de selectie-
  commissie! Cynthia, zo mogelijk begrijp je
  e.e.a. nu wat beter, maar zeker, als je je
  hier eerst bij de SP zo’n maand of 20 zou
  hebben ingelezen en op de hoogte gesteld hoe
  het hier reilt en zeilt!
  Zodra er weer een log is dat men “In discus-
  sie met Tweede Kamerleden” betitelt kun je
  zeker weer diverse onderwerpen tot in detail
  uitwerken, alwaar ik dan je bijdragen hoop
  tegen te komen!

  Goéden avond, állen!

  P.S.Nog even over jouw bijdragen hierboven:
  vermoedelijk vergistte je je zeker twee keer
  en schreef ‘werkgéver’, daar waar je ‘werk-
  némer’ bedoelde te zeggen, klopt toch hé?

  Oh ja, het is ook prima, dat jij het niet al-
  tijd met ACE eens bent, maar dan bedoel je
  behalve de ‘inhoudelijkheid’ vermoedelijk ook
  de toonzetting naar anderen toe! Nou, dat
  behoeft dan verder geen toevoeging meer en is
  me dan ook overduidelijk!
  Fijne avond gewenst, Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 26 augustus 2007 @ 19.59 uur

 43. @37 Hakker.

  Wat jij aanvoert heeft niets met mijn stelling te maken.

  Als het zo gaat als jij beschrijft, ik weet niet om welk pensioenfonds het gaat, dan is dat een slechte zaak, maar heeft niets met het solidariteits principe te maken, maar met wellicht dom of zelfs onfatsoenlijkhandelen. Als de vakbonden, die namens jou mee beheren niet opletten, dan heb je ook een punt, maar daar kun je invloed op uitoefenen, dat is niet genakkelijk geef ik gelijk toe, maar minder moeilijk dan als lid invloed op het SP bestuur uitoefenen, echt waar.

  Ook asl ej als klant en geldverstrkker niet netjes te wordt wordt gestaan heeft niets te maken met fondsvorming volgens het solidariteits principe, maar alles met een slecht beleid of het tolereren van slecht opgeleide medewerkers. Bij mijn pensioenfonds heb ik van dit alles geen last. Alleen vind ik dat ze in de jaren 90 iets te graag met de hype zijn mee gegaan en dat heeft rendements verlies opgeleverd. En jawel daar praten ze nu wel eeen beetje opzichtig omheen. Maar ondertussen gaat het met de rendementen alweer de goede kant op.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — zondag 26 augustus 2007 @ 20.06 uur

 44. @41 Timbo.

  Bij sommige werkgevers bestaat die mogelijkheid van zelf kiezen voor een pensioen fonds. Er zijn ook werkgevers die je er één aanbevelen maar je niet verplichten.
  En wat blijkt nu, veel van die fondsen leveren géén rendement op, na een paar jaar lijdt je verlies. Je denkt bij pensionering gedekt te zijn voor pak weg 80% van je salaris, maar je krijgt bijvoorbeeld 100 euro per maand.
  Deze fondsen zijn natuurlijk niet open met deze manier van geldklopperij, maar als je doorvraagt en wellicht gaat ook de toezichthouder op de pensioenfondsen daar ook nog wat aan doen, zou dringend noodzakelijk zijn, arbeiders worden belazerd en goedwillende werkgevers even zo, dan komt uiteindelijk die aap uit de mouw. Radar heeft hier nog niet zo lang geleden een uitzending aan geweid.

  Kortom kennelijk maken deze fondsen, meestal ondergebracht bij verzekeraars, hele slechte rendementen en kunnen ze waarschijnlijk niet aan risicospreiding doen zoals de gerenommeerde pensioen fondsen.

  Dus als iemand die dit leest en die wel of niet via de werkgever bij een niet gerenommeerd pensioenfonds zit, die doet er verstandig aan om eens stevig te gaan informeren hoeveel pensioen hij uiteindelijk krijgt en daarbij op te letten zich niet met een kluitje in het riet te laten sturen.

  Want op een houtje moeten bijten op je 65 e, terwijl je iets totaal anders verwacht had, dat is echt geen pretje.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — zondag 26 augustus 2007 @ 20.23 uur

 45. @43
  Maar wat bedoel jij dan met solidariteit in een pensioenfonds want dat is me niet duidelijk.

  Reactie door De Hakker — zondag 26 augustus 2007 @ 20.27 uur

 46. Het beroerde is dat als je geen vaste baan kunt vinden er zoveel onzekerheid is dat je je leven niet kunt inrichten. Als je geen zekerheid over je inkomen hebt durf je geen fatsoenlijke huisvesting te zoeken of een gezin te stichten.

  Het gaat niet zomaar om wat vastigheid, het gebrek aan vastigheid kan je hele leven op zijn kop zetten.

  Reactie door Drob — zondag 26 augustus 2007 @ 20.42 uur

 47. @45 Een ieder arm of rijk, een hoog salaris en het laagste salaris, brengen de premie in en door de massaliteit kan er geld mee verdiend worden om uiteindelijk na je 65 e jaar een pensioen uit te betalen.

  Als de rijken naar Zwitserleven gaan en weer een paar naar weer een ander fonds en de armen dat ook maar gaan doen om toch nog te hopen niet in de armoede van alleen de AOW te vervallen, dan kan er nooit een solide basis worden opgebouwd wegens versnippering. Het resultaat zie mijn verhaal over die fondsen waar men wel vrij voor kan kiezen en die situaties doen zich voor.

  De solidariteit zit hem in het gezamenlijk zorgen voor voldoende basis. En de rijke zal daar vanuit zijn ego minder behoefte aan hebben, als hij voldoende heeft kan hij zelfs proberen een beter rendement te halen door zelf in aandelen te gaan en wellicht handig te speculeren. Jan de arbeider heeft die mogelijkheid niet of nauwelijks en neemt als hij dat probeert ook nog eens een afschuwelijk risico, daarvoor heeft hij gewoon niet genoeg financiële back up.
  Hij had in de late jaren 90 ook kunnen toppen en daarna meer verspelen dan hij had ingezet, och arme Jan. Door de massaliteit hebben de grote pensioenfondsen wel klappen gekregen, maar zijn daar ook snel van hersteld omdat er ruim voldoende financiële backup was.

  Dus de verplichting is een prima zaak.

  Het intern regelen dat Jan de arbeider uiteindelijk mevrouw de manager subsidieert voor haar pensioen, dat geeft te denken, maar ook dat kan wellicht toch met redelijke argumenten verklaard worden.

  Ik hoop daar ooit iets over te vernemen.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — zondag 26 augustus 2007 @ 21.42 uur

 48. @46 Drob.

  Precies dat is de kern van de zaak en dat leven zal dan ook tot op hoge leeftijd op de kop blijven staan.

  Dus makkers ten strijde.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — zondag 26 augustus 2007 @ 21.43 uur

 49. Madelief, zou je ook de toon waarop Anja gereageerd heeft op ACE willen bekijken? Ik irriteer mij daar aan en vraag haar of ze op wil houden met iemand in een kwaad daglicht stellen want dat is wat ze doet. ACE heeft ook geen schoon schip..dat heb ik ook gelezen. Ik snap alleen het persoonlijk worden niet …
  @6 en @7 Ace en Cynthia

  Cynhia,
  Een beetje kromme redenering van Ace, maar zoals ze zelf aangeeft, ze snapt er niet veel van en vergeet wel wat meer, maar denkt alles beter te weten.

  En @Ace, het topic waar ik eigenlijk nog had willen reageren op een uitsprak van jou ‘Jimmy’ voor intimi was gesloten, maar aangezien je nu hier weer denkt alles ‘beter’ te weten, sinds wanner ben jij een intimi van de doden?

  Fijn weekend allemaal!

  Reactie door Anja (B) — zaterdag

  Reactie door cynthia — zondag 26 augustus 2007 @ 21.59 uur

 50. ACe, je gebruikt veel woorden …
  Mijn vraag aan jou is; moet de mens zich altijd aanpassen aan de omstandigheden of is het ook eens verstandig de omstandigheden aan te passen aan de mens? Ik denk namelijk dat dat laaste erg van belang is. Ieder mens heeft geld nodig om te kunnen leven/overleven. Om geld te kunnen krijgen moet je werken. Om een goede baan te kunnen krijgen moet je naar school.Als steeds meer mensen zonder werk komen te zitten omdat er steeds minder mensen meer werk moeten doen, wat moet er dan gebeuren met mensen die geen werk kunnen vinden? Het pad waar voor gekozen is is het pad van veel voor weinig en niets voor velen. Ik geloof in verschillen in mensen en de waarde hiervan zie ik in. Ik wil een wereld waarin mensen niet tegen elkaar uitgespeeld worden maar gewaardeerd. Dus niet alleen papierwerk dient goed beloond ook handenwerk en dit dient in ieder land aanwezig te zijn. En China? zou geboycot moeten worden. Als we zo door gaan wordt het nog onveiliger, radicaler, geweldadiger en asocaler op deze planeet

  Reactie door cynthia — zondag 26 augustus 2007 @ 22.08 uur

 51. ACE, wat wil je met al je rijkdom als je de deur niet meer uit kunt? Wordt het niet eens tijd voor andersglobaliseren met een echte open en vrije markt met gelijke kansen en zonder multinationals? ACE, ben jij blij zoals het gaat?

  Reactie door cynthia — zondag 26 augustus 2007 @ 22.10 uur

 52. @47
  Die massa kan ik ook vinden bij een bank daar heb ik geen pensioenfonds voor nodig.
  En wat is solidariteit men krijgt gewoon zijn deel in verhouding met de inleg.
  Verder moet ik maar afwachten wat het pensioenfonds er van maakt.
  In mijn ogen moet je pensioen een vermogen zijn wat ik heen en weer kan doen.
  Als je nu van het ene naar het andere stap dan vallen er grote gaten.
  Dat is helemaal niet solidair dat is gappen.
  Men verandert maar regeltjes en daar moet ik genoegen mee nemen ik wil het oppakken en ergens anders mee heen kunnen als mijn centjes om zeep geholpen worden.

  Reactie door De Hakker — zondag 26 augustus 2007 @ 23.03 uur

 53. @49@42@39@34@31
  Is er iemand is de zaal met een koud washandje

  Reactie door De Hakker — zondag 26 augustus 2007 @ 23.35 uur

 54. @49 Cynthia,

  Ik zal het je nog één keer uitleggen, maar ik vermoed dat het niet ècht nodig is, tenminste als je zo pienter denkt te zijn als dat je wilt overkomen.

  Ace refereert onder een (hélaas afgesloten topic, anders had ik het daar aan de kaak gesteld) inééns een intimi van Jimmy Hoffa te zijn.
  Jimmy Hoffa was een vakbondsleider die contacten onderhield met de maffioso, welke sinds 30 juli 1975 wordt vermist en hoogst waarschijnlijk is vermoord.

  Is het zo raar dat ik hier vragen over heb en dan doel ik op het feit dat Ace een intimi van dit maffiafiguurtje zou zijn.

  En dit is wat je doet in @49 aan Madelief,

  Citaat:

  Madelief, zou je ook de toon waarop Anja gereageerd heeft op ACE willen bekijken?
  Ik irriteer mij daar aan en vraag haar of ze op wil houden met iemand in een kwaad daglicht stellen want dat is wat ze doet. ACE heeft ook geen schoon schip..dat heb ik ook gelezen.
  Ik snap alleen het persoonlijk worden niet. Einde citaat.
  =====
  En dit is wat je werkelijk schreef in @39

  Citaat:
  Anja B, het is niet mijn taak maar ik wil je wederom vragen op te houden met het wegpesten van mensen. Ik ben het ook niet altijd met ACE eens maar ik vind het waardevol om zoveel verschillende visies te kunnen lezen. Dus zou je voor mij willen stoppen? Einde citaat.=====

  Reactie door cynthia — zondag 26 augustus 2007 @ 13.10
  =====

  Cynthia,

  En wat de toonzetting tov. andere mensen betreft, lees jij de bijdrage’s van Ace nog eens goed over, zeker ook @12, maar dat is niet de énige.
  Kleinerend en denigrerend, niet meer en niet minder.

  Verder is mijn toonzetting héél wat vriendelijker en normaler als die van jouw Cynthia, jij hebt het erover dat ik hier mensen aan het wegpesten ben, ik stel alléén een vraag door een héél vreemde opmerking van Ace.

  En als Ace daar zelf geen antwoord meer op weet, omdat zij zich weer heeft vastgeluld met allerlei onzinnigheden en wéér probeert haar eigen gedrag/uitspraken op een ander te rpojecteren, dan hoef jij het stokje echt niet over te nemen.
  De bek van Ace is groot genoeg.

  En nogmaals, ik reageer hier wanneer ik dat wil en niet als het jouw of een ander uitkomt welke compassie heeft met maffiafiguurtjes.

  Ook ik vind het waardevol Cynthia om verschillende visie’s te lezen, maar dan graag wel met respect naar anderen toe en géén afzeikerij, dus als hier een bijdrage aan alle kanten rammelt en stinkt, néé dank je wel.

  En nou als de donder ophouden met je stemmingmakerij en terug naar het onderwerp svp.

  Lees @3 maar eens, want die zul je wel overgeslagen hebben.

  Slaap zacht Cynthia!

  Reactie door Anja (B) — maandag 27 augustus 2007 @ 0.07 uur

 55. @53 Hakker,

  Bemoei je er niet mee, kom eens met wat zinnigs, já! Ook dit raakt het topic niet.
  Of ben je van plan om mee te gaan doen aan die afzeikerij van de dames in de overgang?

  Reactie door Anja (B) — maandag 27 augustus 2007 @ 0.09 uur

 56. Tja, jammer, duidelijk zichtbaar is het op
  de heel vroege maandagmorgen, dat het venijn
  al weer op de loer ligt en zeker niét komt
  van Anja (B)! Kijk aan, vanuit welke hoek de
  wind waait en de week is nog maar net begon-
  nen….
  Op zoek naar een ‘vaste baan’ De Hakker?

  Reactie door Madelief — maandag 27 augustus 2007 @ 0.37 uur

 57. Mooi , is het Pensioenfonds : een grote geldbak waar elk jaar paar miljard in wordt gediumpt en waar veel mederwerkers vaak niet van profiteren omdat ze na hun 65 vaak snel dood gaan ; wat gebeurd met dat geld , van iemand die zijn hele leven geld heeft gedumpt ……….

  Reactie door Fred — maandag 27 augustus 2007 @ 9.19 uur

 58. @56
  We zoeken allemaal wat, misschien ben jij wel op zoek naar een wonder dokter?

  Reactie door De Hakker — maandag 27 augustus 2007 @ 9.30 uur

 59. Vaste baan is voltooid verleden tijd door de interding van de managers-cultuur ; die kosten namelijk bijzonder veel geld en drukken op de winst van bedrijven en instellingen !

  Vaste Banen geld aleen voor MANAGERS met een eventuele leuke oprotpremie , wat uiteraard ook de winst drukt bij verlaten van het pand .

  Reactie door Fred — maandag 27 augustus 2007 @ 10.24 uur

 60. Jongere EN Oudere zoeken een vaste baan : maar dat is zoeken in een hooi-berg , nu zeker het Donner-mannetje het ontslagrecht gaat versoepelen .

  Reactie door Fred — maandag 27 augustus 2007 @ 10.32 uur

 61. Ja hoor madelief je kent me..niet dus en dit geldt al helemaal voor Anja. Waarom jezelf zo voor schut zetten? Waarom dat gekat en slecht leeswerk? Trouwens, ik blijf mijn mening verkondigen of jullie dit nou wel of niet goed vinden en ik heb Anja iets gevraagd en niet iets opgedrongen…moeilijk he lezen! Zolang jullie persoonlijk worden en blijven zal ik er iets van blijven zeggen..jammer voor jullie. Wie weet leren jullie er nog iets van..fatsoen?

  Reactie door cynthia — maandag 27 augustus 2007 @ 10.32 uur

 62. @52 Hakker, duidelijk ik heb je niet overtuigd en staak die poging, ik zie dat dus behoorlijk anders.

  De jeugd heeft met jouw visie kennelijk toch nog kans op een redelijk pensioen. Nog even afgezien van de onmogelijkheid pensioen op te bouwen als je alngdurig werkloos bent. Of heb je daar ook een oplossing voor?

  “Als je nu van het ene naar het andere stap dan vallen er grote gaten.”

  Nou dan heb je al enige decennia, let op dat zijn dus meer dan 10 jaren, niet goed opgelet. Het pensioengat bestaat al heel lang niet meer. De pensioenfondse moeten zonder gaten pensioenen van andere fondsen over nemen.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — maandag 27 augustus 2007 @ 11.39 uur

 63. @52 Hakker, toch nog even over die massa.

  Bij een pensioenfonds heb je via via, vakbonden, zeggenschap en invloed. Bij de banken dus helemaal niet, mits je aandeelhouder bent, dat zal Jan de Arbeider nauwelijks enig soulaas bieden. Banken die blijken maar te kunnen doen wat de aandeelhouders, dus niet de inleggers of het personeel, en de leiding leuk vinden, mij lijkt dat heel wat minder solide.

  Maar goed als ik het me nog goed herinner, ik ga deze draad niet helemaal terug zoeken, vind jij de invloed van de bonden (werknemers) en tegenwoordig zelfs naast de werkgevers, ook nog eens de pensioentrekkers, maar shit, tja zo kun je het ook bezien.

  Toch kies ik voor een pensioenfonds, zelfs als ik de keuze zou hebben, ik ben overtuigd van de soliditeit en wat pensioenen betreft heb ik daar juist bij banken ernstige twijfels.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — maandag 27 augustus 2007 @ 11.45 uur

 64. @57 Fred.

  Wellicht toch handig om je eens in het fenomeen te verdiepen en dan met vragen te komen?

  Maar goed. Wie premie betaald die bouwt rechten op op een pensioen, op de pensioen gerechtigde leeftijd.

  Wie eerder sterft die heeft premie betaald voor eventuele nabestaanden. Meestal linieair gezien onvoldoende premie, toch wordt, door het solidariteitsprincipe (De hakker nog een) voor de nabestaanden gezorgd. Als iemand sterft na de pensioengerechtigde leeftijd idem dito. Alleen nu heeft die persoon dus wel het volle pond betaald, afhankelijk van hoe lang hij heeft ontvangen worden de kosten voor de nabestaande wel of wellicht zelfs niet gedekt door zijn ingebrachte premie en rendement daar op.

  Als iemand alleengaand is dan betaalt hij minder premie, omdat het nabestaanden verhaal niet op gaat. Het risico dat in verzekeringstermen gedekt wordt door een pensioenfonds is, hoewel wrang, het risico dat je ouder wordt dan de pensioengerechtigde leeftijd.
  Verder het risico dat je eerder sterft maar toch overlevende nabestaanden hebt.

  In verzekeringstermen is een vroeg gestorven persoon, economisch gezien graag vlak voor het beëindigen van het betalen van premie, met andere woorden op het moment van pensioengerechtigheid, de beste voor een pensioen fonds. In de kringen waar ik werkte werd bij het te vroeg overlijden van een collega zoiets dan ook nog wel eens als wrange grap opgevoerd, dit was een beste voor het pensioenfonds.

  Mijn vader is 86 geworden en mijn moeder 94, dat waren dan weer slechten voor het pensioenfonds.

  Goed er is nog veel meer over te zeggen, dat heeft met risicospreiding en voldoende dekking om de pensioenen te betalen te maken. Voor de dagelijkse praktijk denk ik dat ik je voldoende inzicht heb kunnen verstrekken.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — maandag 27 augustus 2007 @ 11.58 uur

 65. @ 42 Madelief

  ” dat jij het niet altijd met ACE eens bent, maar dan bedoel je behalve de ‘inhoudelijkheid’ vermoedelijk ook
  de toonzetting naar anderen toe! ” ;

  Mag cynthia haar eigen mening vormen, we leven toch niet in Rusland of zo. Als cynthia problemen heeft met de wijze waarop ik mij uit, kan ze me toch gewoon aanspreken.

  Reactie door ACE — maandag 27 augustus 2007 @ 12.28 uur

 66. === Reactie van cynthia ===
  Ja hoor madelief je kent me..niet dus en dit geldt al helemaal voor Anja. Waarom jezelf zo voor schut zetten? Waarom dat gekat en slecht leeswerk? Trouwens, ik blijf mijn mening verkondigen of jullie dit nou wel of niet goed vinden en ik heb Anja iets gevraagd en niet iets opgedrongen…moeilijk he lezen! Zolang jullie persoonlijk worden en blijven zal ik er iets van blijven zeggen..jammer voor jullie. Wie weet leren jullie er nog iets van..fatsoen?

  Reactie door cynthia — maandag 27 augustus 2007 @ 10.32
  =========

  Cynthia, jammer dat je weer van het topic afwijkt, maar ik zal toch even moeten reageren hier, met permissie van de webmaster natuurlijk.

  Jij bent persoonlijk tegen mij bezig cynthia, jij vraagt? Já hoor op gebiedende toon bedoel je dan toch!
  Je beschuldigd mij ervan mensen weg te pesten.
  Beter lezen graag en niet zo selectief.
  Dank je.
  Fatsoen……..? Fatsoen moet je doen!

  En nu héél snel terug naar het onderwerp graag!
  Webmaster dank u.

  Fijne dag gewenst verder cynthia.

  Reactie door Anja (B) — maandag 27 augustus 2007 @ 12.40 uur

 67. Ik begrijp de jongeren van nu niet helemaal; de keuzes en kansen in de maatschappij zijn nog nooit zo goed geweest als nu! OK het is misschien moeilijker om een vaste baan te vinden maar er is nog nooit zoeveel werk geweest als nu en dat op zichzelf vervangt als het ware de zekerheid van de vaste baan. Jongeren van nu; Neemt het lot in eigen handen en wordt bijvb. ZZP-er met meer inkomen, vrijheid en creëer je eigen toekomst/zekerheid i.p.v. in oude structuren als een vakbond te vervallen (tenzij je voor je 30ste al totaaal wil verzuren…)

  Reactie door Zeikmans — maandag 27 augustus 2007 @ 12.51 uur

 68. Hakker, ervan overtuigd ben ik dat er een
  wonderdokter bestaat, onnoembaar, onzichtbaar
  maar vcltrekt daden op basis van onmeetbare
  wijsheid, voor ménsen, zoals jij en ik niét te vatten, maar de géést van waaruit er ge-
  opereerd wordt is een héél goede!
  Fijne dag Hakker !

  Reactie door Madelief — maandag 27 augustus 2007 @ 12.53 uur

 69. @61, Meen je dat nu werkelijk Cynthia, en
  dat zég jij?
  Je hebt het hier al veel vaker tegen je horen
  zeggen: Cynthia, ik ben het niet met je eens.
  Vandaag moet ik me helaas bij derzulken gaan
  aansluiten, en over fatsoen gesproken……
  Teruggekomen, van elders, is helaas ook je
  toon weer als vanouds, jammer hoor!
  Einde verhaal, zo te zien, probeer er vandaag
  dan eens iets ‘moois’ van te maken…toch?
  Jij mag zeggen en beweren wat je wilt hoor,
  maar met vele anderen denk ook ik daar dus nu
  het mijne van…..!

  Reactie door Madelief — maandag 27 augustus 2007 @ 12.59 uur

 70. Roelf van Bergen, heb jij al je pensioen-
  rechten de afgelopen maand zien bundelen
  tot een acceptabele aanvulling op je AOW?
  Ook ik denk dat ‘fondsen’ betere beveiliging
  zijn dan ‘banken’ (die af en toe gewoon
  failliet gaan) ons kunnen verzekeren.
  Wat kunnen dus nu ouderen verwachten, die wil
  lens en wetens de WAO in werden geduwd, en
  nu nog sneller in de Bijstand geraken, kunnen
  dus van ze lang zullen ze leven niét hun
  aanvullende pensioen opbouwen. Goede reden
  dus voor het Kabinet, én de Regering, zich
  hier goed rekenschap van te geven en de basis
  voor de AOW zo te verhogen, dat men áf gaat
  zien van het überhaupt 65 of ouder willen
  wórden, ook een niet te onderschatten ‘bij’-
  verschijnsel.
  Nog even terugkomend extra op het ópbouwen
  van pensioen: zo goed als vroeger, zeker tot
  1970, alleenstaande vrouwen (ambtenaren) geen
  huisvesting kregen op de wachtlijst waarop
  wél mannen geplaatst werden, als hij maar ten
  minste ‘verloofd’ was, zo min wilden ook be-
  drijven als bijv. klm géén vrouwen als vanzelfsprekend een op te bouwen pensioenmo-
  gelijkheid gunnen. Een juffrouw kon in die
  tijd van haar 15e tot haar 25ste wel mee doen
  aan een spaarfonds, en werd gewoon uitgekeerd
  bij ontslag. Mannen, hadden dan feitelijk al
  10 jaar pensioenpremie op de lat staan en be-
  hoorde de werkgever daarin ook zijn aandeel
  te betalen. Ook uitzendburo’s wisten zich op
  grond van de Wet te onttrekken, aan het doen
  helpen opzetten voor iemands persoonlijke
  pensioen. Men dacht kennelijk dat elke knappe
  jonge meid wel aan de man zou raken en ‘onder
  de pannen’ te zijn…..een redenering waar
  geen práten tégen was….
  Roelf je moet die toestanden uit de praktijk
  kennen, net zo goed als ik die nog geen 2
  weken terug ook met dat hiaat te maken kreeg.
  Kijk, hoeveel uren, jij en ik, incl. de zater
  dag ochtend aan het werk waren vroeger, en
  men dat in man/vrouw járen wel eens anders zou kunnen bezien.
  Dat veel gezinverzorgsters nu collega’s heb-
  ben gekregen in gezinverzorgers is grote
  winst, behalve dan voor hun op te bouwen pen-
  sioen, nu het KOSTwinnerschapsprincipe is ver
  laten, en vrouwen en mannen gelijk berechtigd
  wilden worden.
  Kijk, dat is het grote verschil:
  al die opgetrokken vrijgezellen hebben een
  materieel leven als een luis op een zeer
  hoofd. Kunnen leven, uitgaan, vakantievieren
  zoals ze willen, hun goed recht.
  Maar vele gezinnen, waar men zélf de kinderen
  groot brengt, opvoedt en er behalve de KB
  ook nog flink op moet toeleggen, moeten het
  doen met veel en veel minder en hebben soms
  jaren lang géén vakantie, of amper wat ‘dag-
  tochtjes’ om er even uit te kunnen zijn,
  gewoon niét te betalen, ook niet per OV.
  De solidariteit van vrijgezellen, die vooral
  benadrukken dat zij zoveel KB aan andermans
  kinderen moeten betalen, vergeten nog dage-
  lijks, dat hun ‘oude dag’ verzorgd wordt door
  die kinderen wier ouders hun halve leven het
  heel, heel erg karig hebben gehad.
  De dank van de bejaarde vrijgezel is dan ook
  als minimaal te kwalificeren.
  Dat dus na al die ‘verzorgende’ -pro deo- wer
  kenden men dan ook nog moet inzitten over de
  váste baan die hen, juist ook in het belang
  van al die ouderen gezamenlijk, min of meer
  beloofd werd,is intussen een nationale grote
  schande.
  Jij Roelf en ik hebben dat de afgelopen 50
  jaar heel goed kunnen zien, hoe dat heel
  langzaam zich ontpopte als verdervend feno-
  meen.
  Wat NU SP gaat hélpen doen zal de verrassing voor onze ouwe dag moeten betekenen!
  Sterkte! Madelief.

  Reactie door Madelief — maandag 27 augustus 2007 @ 13.25 uur

 71. @ 50 cynthia

  Ik weet niet precies waarom je op Anja hebt gereageerd onder nr. 34 echter ik wil je zeggen dat ik geen bescherming nodig heb of zelfs wens.

  De wijze of stijl waarop reacties plaatsvinden is van ondergeschikt belang en wat mij betreft zelfs totaal onbelangrijk.

  Mijn uitspraken zijn dikwijls cru, dat doe ik bewust omdat zoet en lief en toedekkende reacties de linkse kerk, taboe’s en kliekvorming in de hand werken; Dat doe je vrienden, in dit geval SP-vrienden, niet aan.

  Daarnaast echter krijgen mensen van mij wel met gelijke munt terugbetaald, hetgeen je bijvoorbeeld bij Anja ziet gebeuren.

  Om Anja een beetje vrij te pleiten; al bijna 10 jaar is James P. Hoffa, de zoon van James R. Hoffa alias Jimmy Hoffa, voorzitter van de grootste vakbond van de Verenigde Staten de Teamsters. Deze vakbond heeft enorm veel gedaan voor de amerikaanse werknemers en nagenoeg elke amerikaanse werknemer ( met name de ouderen ) is hem zeer toegenegen. Ook Jimmy Hoffa wordt bekritiseerd over de manier waarop hij het allemaal voor elkaar heeft gekregen. Onze huidige vakbonden krijgen niets voor elkaar, zijn meedenkers met simpele zielen als Zalm, is dat dan beter ?

  Zijn zoon, de huidige voorzitter van de teamsters, wordt ook Jimmy genoemd.

  “Intimi met doden”, is gewoon een fout van Anja omdat ze geen idee had waarover ik sprak echter ze wilde daar niet iets mee lugubers zeggen of zo.

  Wat ik ernstig vind is de kliek die zich hier heeft gevormd, die trachten onwelgevalligen te censureren en bewust te stigmatiseren. Dat is verderfelijk. Dat is ronduit discriminatie. Het zijn dit soort mensen die de wereld kapot maken en als zo’n groep te groot en te sterk wordt, kun je ze haast niet meer stoppen.

  Er is wezenljk geen verschil waarop bij WO2 de joden werden gestigmatiseerd, heden ten dagen de allochtonen worden gestigmatiseerd en zoals de kliek hier op dit log vele mensen stigmatiseert. Verderfelijk. Let op, dit is mijn mening en ik wil je die geenszins opdringen, ik heb veel liever dat je zelf je mening vormt, ik geef mijn mening uitsluitend zodat je die mee kan wegen.

  Precies je moet de omstandigheden aanpassen aan nieuwe situaties, nieuwe tijden om de mens van dienste te zijn. Daar zijn we het over eens.

  Het ontslagrecht moet worden aangepast ten behoeve van de mensen waarbij de opgebouwde rechten zoveel mogelijk moeten worden beschermd. Ik zeg dus geef de werkgever de verantwoordelijkheid van een werkgarantie. De huidige afkoopsom dient blijkbaar slechts enkel om de werkgevers tegen hun belang in, te gijzelen en te boycotten tegen een ontslag.

  De Hakker noemde mijn voorstel een sprookje en volkomen onrealitisch maar hij noemde het ook niet slecht. De Hakker is iemand met veel levenservaring en veel vakbondservaring en heeft een behoorlijke hekel aan mij. Hij, die anders dan de kliek open en eerlijk een ieder tegemoet treedt, heeft alle reden om mijn voorstel af te kraken maar zegt slechts dat het niet haalbaar is. Ik wil daarmee zeggen dat je me niet moet verwijten als zou ik werknemers naar de kloten zou willen helpen, dat is onredelijk.

  Globalisering en liberalisering is de wezenlijk kern waarop de Europese Unie is gebaseerd, het stond met name vermeldt in het oude europese verdrag en eigenlijk ook wezenlijk in het nieuwe verdrag. Het is dus een bewust gekozen richting op een niveau waarbij wij geen invloed meer kunnen uitoefenen. Helaas zullen we het ermee moeten doen, ik kan het ook niet mooier maken dan het is. Nee ik ben niet blij zoals het gaat, sterker nog naar mijn mening is schaalvergroting inherent aan de versobering van ons bestaan. Dat maakt het allemaal nog erger.

  Maar let op, je kunt en mag mij alles verwijten en ben de eerste die toegeeft dat ik geen liefje ben, maar het optreden van de kliek hier op het log heeft de verderfelijkheid in zich, de wereld te verwoesten. Correct,dat is slechts mijn mening maar je zult nooit meer kunnen zeggen :

  Daß habe Ich nicht gewußt !.

  Reactie door ACE — maandag 27 augustus 2007 @ 13.35 uur

 72. @ 70 cythia

  In België hebben ze een cordon sanitaire tegen het soort mensen wat ik hier de kliek noem.

  Helaas ben ik, anders dan in België, van mening dat je ten allen tijden, ook met dit soort mensen, in gesprek moet blijven.

  Zoals reeds eerder gezegd; de ondergang van de wereld begint nu en hier. Het is aan jou.

  Als je vindt dat ik je kan helpen, hoor ik het wel.

  Reactie door ACE — maandag 27 augustus 2007 @ 13.47 uur

 73. Madelief aanvulling:
  De solidariteit….enz. …héel, heel erg
  karig hebben gehad…..
  IS NOG STEEDS VER TE ZOEKEN!
  Sorry, vergeten!
  Met vriendelijke groeten, vandaag speciaal
  aan zeer benadeelde categorieën in onze voor
  allen bedoelde redelijke samenleving!

  Reactie door Madelief — maandag 27 augustus 2007 @ 13.49 uur

 74. @70

  Helaas Madelief als je, mijn heel wat kortere, insteek had gelezen, dan had je de moeite van dit wel heel lange epistel kunnen besparen.

  Kennelijk ben jij, als mij steeds weer blijkt, ook één van de velen die vooral gevangen zit in de eigen denksels en dus niet begrijpend leest maar al interpreteerend leest.
  Dus een totaal andere tekst dan de opsteller heeft gecreëerd en allerhande bedoeling toedicht aan de schrijver die nooit zijn verwoord.

  Verder haal je er wel erg veel zaken bij die zeker aandacht behoeven maar op deze wijze ook zeker aan de aandacht zullen onsnappen, ze zijn off topic en maken de discussie over zowel topic als off topic totaal onoverzichtelijk, uiteindelijk is de kans groot dat alle belangrijke zaken, die je even in één keer spuid, bij de lezer verwarring en confuusheid achterlaat.

  Je moet het zelf weten, ook ik kan breedsprakig zijn, maar bij het topic blijven is meestal wel aan te bevelen als je begrijpelijk wilt blijven.

  Kortom ten faveure van jou:

  In telegram stijl.
  Als je niet over langere tijd vastwerk hebt of uitzendwerk en dus langer uitkerings afhankelijk bent dan is het onmogelijk om een pensioen op te bouwen, waar je dat zelfs ook maar zou willen onderbrengen.

  Dus werkenden kom in verzet tegen een onrecht dat al met de legalisering van koppelbazen, nu uitzendbureaus begonnen is.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — maandag 27 augustus 2007 @ 14.40 uur

 75. @ 42 Madelief

  Naast je letterkundig keurslijf, je fatsoenskeurslijf, je gesprekskeurslijf je omgangskeurslijf, het verbod op karikaturen van Mohammed en de koningin, tracteer je ons nu ook nog op ; ….

  een verbod op karikaturen van Mei Li Vos.

  Een seconde googlen en je weet haar echte leeftijd.

  De standpunten van de Pvda zijn zo innig verstrengeld met het belang van het pvda-electoraat dat je het vies zou kunnen noemen.
  Er is natuurlijk geen Pvda’er die denkt dat Mei Li Vos is binnengehaald vanwegen haar ideologieen. Iedereen weet dat zij is binnengehaald als praktijkvertegenwoordigster van het electoraat. Een troetelvakbondsjuffrouw, zeg maar.

  Helaas weet ik ook wel dat Pronk het niet gaat halen en dat Depla Mei Li Vos in een machtspositie binnen de partij zal wringen. Echter de goede toehoorder heeft natuurlijk allang begrepen dat het net anderom is ;

  Prink mag het niet worden, juist om Mei Li Vos in het centrum van de macht te houden, onder andere dan natuurlijk.

  Karikaturen hebben hele belangrijke communicatieve eigenschappen en alszodanig zijn zij belangrijk. Ondanks dat ik een karikatuur van Mei Li Vos heb geschetst, of zelfs doordat ik een karikatuur van haar heb geschetst, draagt de verantwoordelijkheid zwaar op mij juist haar zo objectief mogelijk te volgen. Dat zal ik ook zeker doen.

  Reactie door ACE — maandag 27 augustus 2007 @ 14.42 uur

 76. @ 50 cynthia

  De paradox die ik bedoel en maar niet door de ballotagecommissie raakt, is;

  door het ontslagrecht kun je nooit gebruik maken van je ontslagrecht. Dat is hoe het nu in de realiteit functioneert.

  Reactie door ACE — maandag 27 augustus 2007 @ 14.55 uur

 77. Bos heeft het voorstel om het naar hem genoemde Bos belasting voor AOW met meer dan 18000 Euro sneller in te voeren.
  Het land althans bij de Telegraaf is woedend en men schelt dat Jan modaal weer de klos is.
  Niet wetende dat het Modaal inkomen 30000 Euro is en dat de mensen die wat moeten gaan betalen met een pensioen opbouw van 18000 Euro toch op een jaarsalaris zaten van 50000 Euro.
  Verder staat op he spel dat het belasting voordeel,van de niet werkenden vrouw komt te vervallen.
  In het geval met nog thuiswonende kinderen onder 16 jaar is dit natuurlijk een slecht voorstel.
  Maar voor vrouwen waar de kinderen al de deur uit zijn of geen kinderen hebben en deze een beetje lopen te flierefluiten thuis ontgaat mijn de motivatie om die dit belasting voordeel te geven.
  @63
  Dat doet me een beetje denken aan de het pensioenfonds van de mijnwerkers omdat deze door hun werk veel sneller dood gingen dan verwacht bleef er veel geld over, in plaats dit te stoppen in de overgebleven mageren pensioenen van de weduwe wou men daar een leerstoel voor oprichten in de Universiteit.

  Reactie door De Hakker — maandag 27 augustus 2007 @ 15.10 uur

 78. Nou ACE, ik denk dat jij en ik mijlenver uit elkaar liggen kwa maatschappij visie, maar ik kan me sterk vergissen.

  Echter Mei Li Vos omschrijven als 4 jarige vond ik een goede vondst en dat sloot best aan op mijn visie.

  Blijft over een zeer gevaarlijke 4 jarige, die naar mijn inschatting veel beter in de VVD had gepast, maar misschien is het de 5 e colonne van de VVD en gaat ze uiteindelijk, als er nog meer schade aan het socialistische gehalte van de PvdA is toe gebracht, evenals haar voorgangster Hirsji Alie, dan naar haar echte moederpartij (waar heb ik dat u weer vandaan) de VVD.

  En Madelief? Die lees ik al heel lang niet meer. En wellicht hebben we ook nog eens dezelfde politieke insteek.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — maandag 27 augustus 2007 @ 15.24 uur

 79. Een citaat van Ace uit @12,

  Elke keer als ik Mei Li Vos zie loop ik al naar de kast om een lolly voor haar te zoeken.

  Ik volg ze en heb ze inderdaad nog niet veel zinnigs horen zeggen. Maar het feit dat het een kind is met een levenservaring van een 4 -jarige. doet mij het de schouders ophalen.

  Jij lijkt daarentegen wat meer moeuite met haar te hebben, waarom eigenlijk ?

  Zo’n kind kun je toch niet serieus nemen ?
  Einde citaat.
  =============

  Moet dit objectief zijn???????

  Wat is de bedoeling Ace?
  Dat we jou serieus nemen?

  Reactie door Anja (B) — maandag 27 augustus 2007 @ 15.37 uur

 80. Ik had een relativerende opmerking trachten te maken maar die is helaas verwijderd omdat ik denk dat de webmaster het niet begrepen had.

  Mensen laten we eens ophouden elkaar zwart te maken i.p.v. op onderwerp en de relevantie m.b.t. verschillende situaties te reageren.

  En dat geldt ook als je iemand wakker wil slaan in plaats van schudden. De wijze waarop is weldegelijk van belang en niet ondergeschikt. Misschien kunnen we met z’n allen elkaars standpunten aanvullen danwel zaken zien die ons misschien ontgaan waren.
  Het gelijk zal wel ergens in het midden liggen maar is als doel op zich niet het meest relevant. Je mening geven is een ding met geweld willen opdringen een ander.
  Verder heb ik over het onderwerp m.i. al genoeg gezegd bij andere items en zouden ouderen en jongeren elkaar beter aanvullen dan uitsluiten en alle belangen meewegen van eenieder.

  Reactie door Henny — maandag 27 augustus 2007 @ 15.39 uur

 81. @ 78 R van Bergen

  In ben het voor zo’n 70 % met de ideeën en standpunten van de SP eens. Bij geen enkele politieke groepering of partij kan ik me voor meer dan 30 à 40 % in hun ideeën vinden. Hoewel ik niet wil blijven stilstaan, is dit wel een jaartje of 15 zo.
  Bovendien is de SP nog niet verdorven en ideologisch gecorrumpeert als de anderen met als sprekend voorbeeld de Pvda.

  Laatstelijk zijn er een paar punten aan de orde geweest waar ik niet op een lijn zit met de SP. De hypotheekrenteaftrek, die ik graag afgeschaft zie maar war ik wel kan leven met het huidige standpunt van de SP en het ontslagrecht maar ik beduidend meer moeite mee heb. Ben jij in alles het eens met de SP ?

  Het overdrijven van de meest kenmerkende eigenschappen is met name daarom zo eerlijk omdat het voor een ieder in een oogopslag duidelijk is dat je niet een nauwkeurig genuanceerd objectief beeld pretendeert te schetsen maar wel de meest ter zake doende kenmerken benoemt.

  Zelfs degene die het betreft kan er geen aanstoot aan nemen.

  Onze discussie heeft er voor mij in ieder geval toe geleid dat ik wat meer op haar zal letten.

  Reactie door ACE — maandag 27 augustus 2007 @ 16.23 uur

 82. @71 ACE

  Ook in de helse wereld kunnen soldaten met een echte! vredesmissie niet altijd dag en nacht actief blijven.
  Het is dan goed en uiterst vruchtbaar om een tijd afstand te nemen. Tenslotte moeten giftige pijlen tijd krijgen om te genezen. Doelbewuste aanvallen van de verderfelijke kliek hier kunnen maar geen bevrediging krijgen om en bloc en op rij mensen te vervolgen die hun overontwikkelde ego in de weg staan.

  Wat heeft mijn ‘passieve’ blikverruimende leeswerk tot nu toe opgeleverd?
  Bezorgdheid! Grote bezorgdheid naar onze wereld die met onze partij begint. De wereld hier en nu! Met onze allerliefste president Jan Marijnissen van zeer goede wil. En zie wat er gebeurt hier:

  De categorie ‘eigen huid redders’ is de grootste! Zij zullen ook in de wereld altijd overal omheen lopen. Gaan ondanks felle aanvallen onverstoorbaar door met hun eigen ding.

  De categorie ‘aanvallers’ blijven dit weblog domineren en dulden geen tegenspraak. Zij gaan over lijken. Het zijn niet de intelligentsten van soort. Juist domheid regeert de wereld vanwege hun angst om grip te verliezen op zaken waarvan zij dachten de regie te hebben. Het zijn ware heersers van aard en geef ze niet de macht! Hun ik-geest wil de rest doen stikken.
  Wolven in schaapskleren die dachten binnen de SP hun Stalinistische addergebroed te kunnen bolwerken hier. No way!
  Met dank aan Jan en zijn webmasters die niemand doen stikken, zodat de gemoederen geen eigen leven gaan leiden en opgesmoord worden tot een brij van opstand en geweld.

  De categorie ‘verdedigers’ die geen genoegen nemen met onrecht. Zij zijn helden en hebben het lef tegen de verderfelijke kliek in te gaan. ZIJ zijn het ALTIJD WEER die de wereld veranderen. Hier en nu. De wereld van de SP. Onze wereld!
  Bij deze steek ik hen een hart onder de riem en juist ZIJ ontnamen mij even mijn zalige ‘rust’. Thanks!

  Rust? Forget it! Stilte voor de storm. Met volle kracht op naar de wereld van herwonnen VREDE!! Kom op Harrie V.!
  Donna Quichotte? Ja, zij is om van te houden maar niet om haar weg te houden. Dat zou wel heel gemakkelijk worden. Niet?

  Go on and believe me: I come back!
  Maar niet eerder voordat ik mijn leeslessen hier heb afgemaakt. Want zo leer je je pappenheimers kennen…
  Maar weet dat ik pal achter jullie sta met hart en ziel!
  Dag Ace! En o.a. Cynthia, Numi, Erik Sc, d’olle Henk, Hakker en last but not least: Carla! Kom op he? Laat je niet kisten!!
  Dag lieve andere SP vrienden tot later!
  Over en sluiten.

  Reactie door Gloria — maandag 27 augustus 2007 @ 16.25 uur

 83. Als het al onmogelijk blijkt te zijn met 43 jaar een baan te vinden (vast dienstverband) met veel ervaring, hoe in vredesnaam als je geen ervaring hebt en 20 jaar bent??? Ook ik wil met 2 kids een normale huisvesting een vaste baan etc.Maar dit systeem schud aan alle kanten op z’n grondvesten hier in Nederland….ik heb het van dichtbij meegemaakt helaas….

  Reactie door pien — maandag 27 augustus 2007 @ 16.29 uur

 84. @78,

  Vanwaar deze opmerking als je in @74 een uitvoerig antwoord levert?

  Reactie door Anja (B) — maandag 27 augustus 2007 @ 16.35 uur

 85. @83 Pien,

  Kom op meid, je hebt een rottijd achter de rug en zit er waarschijnlijk nog midden in, maar geef de moed niet op.
  Strijdbaar blijven Pien, ook voor jou zullen er betere tijden aanbreken, ook al geloof je er nu nog niet in.
  Heel veel sterkte gewenst Pien en blijf er in geloven!
  groet, Anja

  Reactie door Anja (B) — maandag 27 augustus 2007 @ 16.54 uur

 86. 82. Gloria

  Welkom terug en dat meen ik. Weet je dat ik gisteren aan je gedacht heb toen ik in Halle in de Basiliek stond. Ik heb een kaarsje voor je gebrand gewoon spontaan. Ik had geen 50 eurocent bij me maar wel een muntje van 20. Ik dacht dat als er ‘iets’ is die dat mij niet kwalijk zou nemen, het was in ieder geval boven de kostprijs (het was een waxinelichtje kaarsen waren er niet). Het was een ‘spontane’ gedachte en ingeving.

  Reactie door Henny — maandag 27 augustus 2007 @ 16.59 uur

 87. @82 Gloria,

  Nou jij hebt het ook niet lang vol gehouden.
  En als ik die “bijdrage” (als dat er voor door moet gaan) van je lees, ben je alwéér flink op oorlogspad!
  Succes meid.
  Wilden ze je bij de EO niet hebben?
  Trouwens je zit toch in de thuiszorg, hoe kom je toch aan al die tijd die je hier besteedt?
  Of zat er geen vaste baan voor je in, hebben ze je ware aard daar ook ontdekt?
  Já, bij de EO moet je wel ècht ‘christelijk’ zijn, anders maak je je proeftijd niet eens vol.
  Prima hoor, als je hier weer komt reageren, maar laat jesus aub bij je in de schuur staan, die riedel kennen we intussen wel en begin niet weer één of andere rel uit te lokken, zoals je nu al bezig bent.
  Kun je dat niet opbrengen, mag je van mij WEGBLIJVEN!
  En in tegenstelling tot Henny, ik zal de laatste zijn die voor jou een kaarsje brandt!
  Er zijn grenzen!!!!!!

  Reactie door Anja (B) — maandag 27 augustus 2007 @ 17.20 uur

 88. Thanks Anja …precies… ik heb leren vechten als een gladiatore en geef zeker de moed niet op zoals een echte SP-er betaamd…ik ben nu al reeds bijna een jaar aan het vechten voor (financieël,werk,huisvestings) recht maar ik krijg na 25 jaar hard werken mijn recht!Ik heb al een lange tijd niet kunnen schrijven hier op de site daar ik druk doende ben een fulltime-job te vinden en rechtzaken uit te vechten, maar als ik hier mee klaar ben heb ik mijn leerschool gehad en kan ik anderen helpen binnen projecten die ook deze weg nog moeten bewandelen, daar ik nu weet hoe ons systeem werkt en doordringen van die betonnen muren dat vergt veel tijd en inzet.Ze hebben me niet klein gekregen!!!

  Reactie door pien — maandag 27 augustus 2007 @ 17.20 uur

 89. @80
  Mijn krijg je niet mee in je standpunt als ik ergens wel een hekel aan heb is het altijd de middenweg zoeken.
  Heel soms moet het dat is niet anders maar het mag nooit een door jou gepropagandeerd uitgangspunt zijn.
  Ik heb een hekel om een boom half om te hakken.
  Maar ik ben het met je eens dat jouw standpunt het leven wel makkelijker kan maken.

  Reactie door De Hakker — maandag 27 augustus 2007 @ 17.25 uur

 90. GOEDZO GLORIA

  Reactie door Carla — maandag 27 augustus 2007 @ 18.17 uur

 91. @ 82 Gloria

  Ik zou smartgeld aan je moeten vragen.
  Mijn beeldscherm verlichtte, mijn hart kreeg weer adem, de zon ging blinkender schijnen en kleurig felhelder optimisme gijzelde mijn hart en trok het onweerhoudbaar naar waar het niet gaan kan toen ik je naam zag staan.

  Totdat ik realiseerde dat het was maar voor even.

  Teleurstelling mij donker, zwaarwegend en pijnlijk innemend, deed me meteen beseffen dat ik mijn gemis moedig voor je wil weerstaan. Dat is het minste wat je kunt doen voor een heldin.

  Ik weet ook waarom, ik ken je, het zijn hier allemaal maar donkere lettertjes op een wit scherm. Ook eeuwige afwezigheid is goed als je in jezelf en anderen vertrouwd, dat hoef ik jou niet uit te leggen.

  Met een diepe kniebuiging en een sierlijk zwaai met mijn hand;

  Gloria, ik zie je later of niet meer.

  Reactie door ACE — maandag 27 augustus 2007 @ 18.36 uur

 92. @88 Pien,

  Prima instelling Pien, blijven knokken voor je rechten!
  Ook jij zal krijgen wat je toekomt en alles wat daarbij hoort. En ik hoop van harte dat het vaste werk niet lang meer op zich laat wachten.
  Nogmaals Pien heel veel sterkte gewenst en houd de moed er in meid. Ik denk aan je en duim voor je!
  De ‘ware SP-er’ gaat door en laat zich niet kapot maken!
  groet, Anja

  Reactie door Anja (B) — maandag 27 augustus 2007 @ 19.39 uur

 93. @86 Henny

  Dag heldin! Zou dat nou het vuur van de heilige Geest zijn? Ha,ha, wonderbaarlijk toch?
  Henny, hand over onze harten want het SP-vuur houdt ons brandende. Je bent weer ‘strak’ bezig en zo ken ik je weer!
  Goed voor Hakker om te lezen dat sprookjes werkelijkheid kunnen worden. Toch Hak?

  @Carla… GOEDZO!

  @Anja
  Goed idee van Henny! Ik ga een kaarsje voor je branden bij Jezus. Bij God is NIETS onmogelijk, zelfs zieltjes zoals jij kan Hij temmen. Moet je wel met Hem gaan samenwerken natuurlijk. Dat maakt nog geen engel van je, wees maar niet bang! Een beetje ‘bengelen’ staat Hij wel toe.
  Heb je tijd genomen om te koken? Tenslotte kan je niet man en kinderen laten verhongeren voor jouw persoonlijke aversies.
  Zoals gezegd tot later. Nog even geduld dus Anja!

  Reactie door Gloria — maandag 27 augustus 2007 @ 20.26 uur

 94. Ik had gehoopt weer verder te kunnen op normale voet met en naar eeniedertoe en voor eenieder MET elkaar, dit ondanks stevige meningen, helaas, met de hoop dat iemand terugkomt omdat ik vind dat niemand hier weg behoort te blijven omdat ze zich gekwetst voelen wie dan ook met welke naam dan ook dan zeg ik enkel dat. En vervolgens gaan we weer vrolijk verder met in bij en uitsluiten. Jammer.
  Ik vind het niet meer prettig hier maar ja ik behoef hier natuurlijk niet te komen. Indien iemand denkt wie dan ook dat ik hiermee aangegeven heb dat ik ook maar ergens niet recht was of ben geweest en me NU weer kent en alles doorgaat op dezelfde voet dan is het niet begrepen en/of wil het niet begrepen worden.
  Hakker ik heb nergens gezegd dat iets niet fel mag zijn en duidelijk zeer duidelijk zelfs maar niet vervuld van vunzigheid en haatmail en mensen tegen elkaar uitspelen zal ik maar zeggen.
  Ik sluit maar weer af, heb hier geen zin in. De gedachte bij het kaarsje moet blijbaar zijn effect nog krijgen.
  Goedeavond.

  Reactie door Henny — maandag 27 augustus 2007 @ 21.53 uur

 95. @Gloria

  Hoi!!!!!!!
  Of misschien volstond een enkel :) al

  Geen idee

  Reactie door Wilbert — dinsdag 28 augustus 2007 @ 0.10 uur

 96. 95. Wilbert.

  Ook een goedemorgen. Ben je vereert met boventstaande bijdrage van Gloria? Vriendin door dik en dun ondanks alles omdat ze je de liefde verklaart heeft. Misschien wordt het nog wat.
  Ik moet zeggen dat toen ik mijn eerste impulsieve daad van ‘persoonlijke’ aard verrichtte daar in Halle naar Gloria toe van mens tot mens ik me daarbij iets heel anders in gedachten had. De eerste persoonlijke benadering van hierboven en afgelopen zondag blijft dan ook de laatste.
  En Gloria laat Jan Marijnissen erbuiten ja ik denk niet dat hij echt vereert is als je zijn weblog misbruikt Hyves zit op een andere site.

  Reactie door Henny — dinsdag 28 augustus 2007 @ 6.46 uur

 97. vereerd en verklaard je wordt er ook niet goed van.

  Reactie door Henny — dinsdag 28 augustus 2007 @ 7.34 uur

 98. 80. Hakker

  Je verwart twee zaken m.i. ergens in meegaan omdat dat gemakkelijker is dan heb je aan mij een kwade, ik verloochen mijn principes niet voor niemand, niet voor Gloria en niet voor jou, niet voor Anja en niet voor Madelief en niet voor EricSc, zelfs niet voor een baas. Als ik aan iemand trouw blijf is het aan mezelf. Maar dat is iets geheel anders dan volkomen ongeremd je eigen woede op eenieder botvieren zonder enige aanleiding zonder je inderdaad aan je eigen principes te houden die je wel een ander meent op te moeten leggen, principes die je zegt te hebben waarmee je dweept en waarop je eenieder afrekent maar NIET JEZELF dus blijkbaar zelf niet hebt , ik kan het niet anders uitleggen, dat is pas gemakkelijk. Maar als je alleen met paaiers om wenst te gaan maak je het jezelf wel heel erg gemakkelijk of niet soms.
  De gemakkelijkste weg is die van de minste weerstand en dat is iedere verantwoordelijkheid voor de uitkomst van je eigen gedrag bij de ander leggen, dat is pas gemakkelijk en dan God misbruiken om je gelijk te halen. Ik had willen reageren op het item en een andere reactie toen ik zonder haar bijdragen gelezen te hebben opeens haar naam zag staan iets hoger in mijn scherm. Alhoewel ik mijn onthulling dan misschien toch wel gedaan had was mijn reactie wel anders geweest. Als je alleen hier komt om even iemand als ACE te gebruiken om je opgebouwde frustratie nog even neer te kalken en toe te voegen aan je kamp i.p.v. te reageren op het onderwerp, i.p.v. de tijd gebruikt te hebben voor bezinning en een open start dan bewijs je daar jezelf en de SP geen dient mee. Wat zullen die PvdA-ers smullen van de reacties hier.

  Reactie door Henny — dinsdag 28 augustus 2007 @ 8.51 uur

 99. Mooi voor de jeugd : tot je 27 jaar geen uitkering :dus maar bij de ouders blijven ?
  Verplicht naar school van 18e jaar , dat betekent als deze geen werk vindt 9 jaren iets moeten verzinnen om te blijven bestaan :
  1) bij de ouders blijven .
  2) door studeren
  3) concureren met de Oostblokkers ( onder het minimum-loon + eenvoudige uitschopregeling )……….ja het gaat goed met Nederland ……

  Reactie door Fred — dinsdag 28 augustus 2007 @ 10.13 uur

 100. Even over het item hierboven, Zelf heb ik niet de ervaring dat jongeren geen vaste baan kunnen krijgen.
  Kijkend naar mijn eigen kinderen, en die in mijn omgeving moet ik constateren dat deze jongeren 20-30 jarigen HBO opgeleid stuk voor stuk een goede vaste baan hebben met ook hele goede arbeidsvoorwaarden, maar zij ‘gaan’er dan ook voor.

  Ook voor lager opgeleiden zijn er vaste banen, je moet het natuurlijk wel treffen met je baas en… je baas moet het ook treffen met jou.

  Als het van twee kanten goed zit is er geen probleem.

  Reactie door Carla — dinsdag 28 augustus 2007 @ 10.21 uur

 101. @98
  Best Henny
  Waar ik me zorgen om maak is dat het geslacht van de rode nageltjes en krulspelden iedere keer totaal van het onderwerp afstappen en vervallen in het gekwebbel van het niveau van een groep opgroeiende pubers.
  Gelukkig zit het andere geslacht stevig in elkaar met goed stuk realiteitszin zodat de wereld weer recht getrokken wordt.
  Hierdoor verdwijnen mijn zorgen dan weer.
  Groet Hakker

  Reactie door De Hakker — dinsdag 28 augustus 2007 @ 11.06 uur

 102. 101. hakker

  Hakker daarom plaatste ik mijn reactie ook we worden er constant van afgeleid. Maar ik reageerde nu dacht ik toch echt n.a.v. een reactie van jou op mijn oproep daartoe die jij wederom ONTKENDE als zinvol. Iets waar jij over ieder item heen overigens ook niet vies van bent gebleken. Zo ken ik je weer mijn oproep die door jou eerst verworpen en daarna geconfisceerd wordt terwijl je wederom niet had hoeven reageren maar gewoon doen. Dus als jij daar zelf mee stopt dan zijn we al een heel stuk verder.Ik houd niet van kinderen die op een veilige afstand staan te schelden en dan snel weglopen. Ik wist overigens niet dat jij van het rode nageltjes en krulspelden geslacht was. Als jij bij het onderwerp blijft doe ik het ook, simpel genoeg ik wil niets liever. Voor persoonsverheerlijking zijn andere plaatsen. En manisch-depressieve reacties van niet zieken daar zit ik ook niet op te wachten. Ik houd van vrouwen met ballen maar dan wel op de goede plaats. Overigens De Hakker is er ook een fase zo rond de twee jaar waarin kinderen proberen de grenzen van het toelaatbare op te zoeken, grenzen te verleggen en alles naar hun hand te zetten…… en als je daar niet adequaat tegen optreedt…..dat valt overigens samen met de koppigheidsfase dacht ik……ik bedoel maar.

  En om niet anderen te herhalen en mezelf m.b.t. het onderwerp waarop ik in andere items al uitgebried gereageerd heb. Jongeren krijgen tot driemaal toe een tijdelijk contract voordat het verplicht wordt een vast contract aan te bieden. Dan nog zeggen werkgevers niet iemand meer aan te durven nemen alsof ze geen tijd hebben voor beoordeling. Indien dat zo is moeten ze toch echt eens bij hun eigen organisatie te raden gaan. De uitzendbureaus zijn mij een doorn in het oog. Nederland heeft binnen de EU al de op een na meest flexibele arbeidsmarkt.
  we kunnen i.v.m. regels en wetten niet enkel uitgaan van gevolgen voor ouderen en/of jongeren NU. Want ook die jongeren zijn de toekomstige ouderen al realiseren ze zich dat soms te weinig. verder hebben echt niet alle jongeren een slechte start. We zitten hier voortdurend te emmeren over de generatie die allemaal fors verdiend heeft op de huizenmarkt. Heel veel jongeren erven dan ook gewoon en hebben het in dat geval al een stuk beter dan vroeger maar dat terzijde. er is niet zoeites als de jongere en de oudere. In mijn tijd was er ook niet aan een woning te komen en wachtlijsten van vijf of meer jaren en kopen zonder eigen geld volkomen onmogelijk. Medelijden heb ik niet daar koop je ook niets voor vind ik ook denegrerend, begrip voor hun angst voor de toekomst jazeker… De juiste regeleningen en wetten maken zodat een basiszekerheid geschapen wordt en werknemers OOK nog rechten hebben cq. opbouwen en niet compleet afhankelijk worden gemaakt van kapitalistische winstjagers die geen oog hebben voor hun werknemers anders dan de verdienste op korte termijn. Voor de rest heb ik alles al eens uitgebreid aangekaart en was mijn zin toen ik op inhoud wilde reageren al meteen over en nu ook even om er nog echt positieve energie in te kunnen steken begrijp je. We zitten hier niet om meningen te toetsen aan de sekse dacht ik zo.
  hersens hebben hun domicile op een heel andere plaats.

  Reactie door Henny — dinsdag 28 augustus 2007 @ 14.08 uur

 103. Carla, helaas krijg je vooral als lager opgeleide geen vaste baan maar jaarcontracten. Het gaat bijna allemaal via uitzendbureau`s tegenwoordig. Er zijn altijd uitzonderingen maar het is meer normaal om tijdelijke en zelfs nog 0 uren contracten! te krijgen gedurende een aantal jaar met de onzekerheid van ontslag. Als je een HBO studie of een universitaire studie hebt, heb je veel meer kans op een vaste baan. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat starters geen eerlijke kans krijgen. Vanuit het oogpunt van ondernemers bekeken snap ik ook waarom zij geen risico willen lopen, maar ik vind het nu te ver doorgeschoten. EEn werknemer vangt alle klappen op en een werkgever kan bezuinigen en verder gaan als er geen faillisement is.Grote bedrijven hebben reserves en spelen met aandelen en kunnen dus meer opvangen maar doen dit niet. Hun aandeelhouders, de directeur en managers moeten ook tevreden blijven…en de gewone werknemers? Voor hun 10 anderen. Multinationals en grote bedrijven zouden wat mij betreft de plicht moeten hebben een deel aan de maatschappij terug te geven om zo scholing en het creeeren van werk te bewerkstelligen. Wellicht een vervanging voor WW? Waarom zijn werknemers vogelvrij?! Werknemers vangen alle klappen op door onstlagen te worden omdat er zogenaamd geoncureerd moet worden, en zo een uitkering te krijgen die ze zelf betaald hebben door te werken! En dan ook nog het verwijt een profiteur te zijn als een uitkering verkregen is en alle dubbeltjes omgedraaid moeten worden. En zelf een opleiding gaan volgen is erg duur en zeker als je een uitkering hebt niet te doen of het moet via de sociale dienst maar dat aanbod is te beperkt en biedt geen enkele garantie op werk.

  Reactie door cynthia — dinsdag 28 augustus 2007 @ 14.13 uur

 104. De bezorgdheid om een vaste baan lijkt wat overdreven als we het bezien vanuit mondiaal perspectief. Ik weet niet of iemand hier wel eens in andere (“arme”) landen komt, maar de zekerheid is nergens zo goed geregeld als hier. In die andere landen zie je jongeren gewoon aan het werk: producten slijtend of diensten verlenend, wat dan ook. Een bepaalde onzekerheid zorgt er juist voor dat mensen hun best blijven doen en zich zo verder ontwikkelen. In Nederland wordt vanwege de ongekende welvaart, (pc, gsm en tv op voor elke 12 jarige) steeds gemakkelijker geklaagd, terwijl het helemaal niet logisch zou moeten zijn dat iedereen bij voorbaat maar zekerheid heeft. Onzekerheid hoort bij het leven en zelfs een vast contract kan zo opengebroken worden. Uitgangspunt zou nmm meer de verantwoordelijkheid voor het eigen leven moeten zijn ipv van de Overheid of Anderen (werkgevers) alles te verwachten.

  Steeds meer jongeren worden overigens zelfstandig ondernemer.

  Reactie door Voltaire — dinsdag 28 augustus 2007 @ 15.31 uur

 105. Voltaire, het is wel frappant dat de hoge heren van het bedrijfsleven en politici wel financiele zekerheid hebben of zijn dat supermensen? Dan zou je ook moeten zeggen: we zijn allemaal mens en in die zin gelijk aan elkaar en dus zouden we dan allemaal onzekerheid moeten ervaren. Geen kruiwagens meer maar allemaal strijden voor het bestaan. Ik zie meer in begeleiding van mensen naar werk en het creeeren van werk zodat je kunt eten, je vaste lasten kunt betalen en af en toe iets leuks kunt doen. Dit geld kan prima weggehaald worden bij multinationals omdat zij al meer pakken dan goed voor ons is en steeds minder teruggeven ( lees ontslagen)en oneerlijke concurrentie ( lees monopolie-positie)

  Reactie door cynthia — dinsdag 28 augustus 2007 @ 16.14 uur

 106. cynthia, ik moet Voltaire wel gelijk geven, als je ziet hoeveel hier van overheidswegen wordt gedaan om jongeren, die op een om een of andere reden buiten de boot vallen toch aan een baan te helpen, kan ik niet anders constateren dat het goed is geregeld.

  Denk alleen al aan de Taskforce jeudwerkeloosheid, die campangne heeft veel jongeren aan het werk geholpen oke ze zullen niet gelijk een vast contract krijgen maar ze kunnen wel laten zien dat ze kunnen en willen, nogmaals, als de jongen of het meisje gemotiveerd genoeg is komt de rest vanzelf, je moet wel ergens beginnenen dat is meestal onderaan, ik ben van de babyboom-generatie en die zijn bijna ook allemaal onderaan begonnen, de meesten van hen hebben een goede baan met vast contract.

  Wat te denken van de jongeren zelf, die helemaal geen zin hebben om onderaan te beginnen maar zonder diploma alleen maar aan het werk willen als ze “leuk”werk krijgen.

  Leg de schuld niet altijd bij de overheid , die pompt genoeg geld in de jeugd, maar er wordt wel wat van ze verwacht en dat is dan vaak weer moeilijk.

  Ik heb de studie van mijn kinderen zelf moeten betalen, jongeren die vroegtijdig schoolverlaten komen in een project, de opleidingwordt betaald, de boeken worden betaald, en als er dan een bedrijf is die ze wel voor een half jaar in dienst wil nemen wordt er gelijk gemekkert dat het niet deugd.

  Die bedrijven hebben groot gelijk, eerst zien en dan geloven en als de jonge werknemer zich heeft bewezen zal de werknemer hem graag in dienst houden.

  Reactie door Carla — dinsdag 28 augustus 2007 @ 16.43 uur

 107. Werkgarantie in het buitenland buitenland halen ?

  Sinds Zalm de verschrikkelijke onze gulden heeft verkwanseld werden grote bedrijven
  als ;

  KLM, NEDLLOYD, ABN-AMRO, STORK, NUMICO, VNU, HEMA, VENDEXKBB, ORGANON, LEASEPLAN en HOOGOVENSPHILIPS SEMICONDUCTORS

  als zoete broodjes tegen actieprijzen opkocht door buitenlanders.

  voor een aantal grote bedrijven zoals ;

  KPN, AHOLD, DSM, TNT is het niet de vraag of maar slechts enkel wanneer zij door het buitenland worden gekocht. Misschien wordt er nu gewacht op het Donnergedrocht, zodat het nog goedkoper zal zijn.

  In het middelgroot bedrijfsleven was de uitverkoop nog drastischer.

  Die buitenlanders hebben geen voeling met onze cultuur en tradities en hebben geen binding en rekenschap met de onze mensen.

  Als het die buitenlanders moeilijk wordt, kiezen zij onherroepelijk voor eigen haard en kind.

  Duitsland heeft inmiddels door dat het sprookje van globalisering kletspraat is :

  Zij voeren een hoge belasting van 39 % in op toekomstige winst als hun bedrijven als ze delen van hun bedrijf naar het buitenland verplaatsen of verkopen, om de leegloop te beperken en zichzelf te beschermen.

  Bos dreigt met protectionitische maatregelen tegen het nieuwe geld uit china en india.

  Het sprookje globalisering is ten einde.

  Schaalvergroting is versobering.

  Voor werkgarantie zullen we straks moeten bedelen in het buitenland !.

  Als er één persoon was die onvoorwaardelijk voor Nederland en de nederlanders opkomt ongeacht hoe hij het doet, krijgt die mijn stem.

  Reactie door ACE — dinsdag 28 augustus 2007 @ 17.01 uur

 108. Carla vergeet denk ik ,dat een MBO -er die 18 jaar is geworden en geen werk vindt wel wat problemen ondervindt : hij/zij kan inderdaad het HBO gaan doen en in geval van VWO een HBO of WO maar dan moet je natuurlijk wel geld hebben ! Het coolege geld is tegewoordig ook bijna niet meer op te brengen laat staan ook nog een kamer en naast een HBO wordt tegewoordig vaak veel ervaring en certifigering ge-eist : HBO wordt gezien als basis opleiding .

  Reactie door Fred — dinsdag 28 augustus 2007 @ 17.06 uur

 109. @105
  Die hebben zeker een zekerheid vier jaar zitten in de kamer en bij niet gekozen worden zes jaar wachtgeld.
  Dat is ontslag met een kantonrechtersformule van 18.
  Terwijl Jan met de pet een factor krijgt van 1.
  Om 6 jaar jaarsalarissen te krijgen moet Jan met de pet 72 jaar werken met factor 1.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 28 augustus 2007 @ 17.17 uur

 110. Hier wordt gepraat alsof de overheid niets voor het bedrijfsleven regelt en doet en de overheid er geen hand in heeft salarissen op de nullijn te houden zo nu en dan. Zeer eenijdige gemeenplaatsen die niet met alles rekening wensen te houden leiden m.i. tot kortzichtigheid. de overheid reguleert een heleboel in het belang van de economie en dus het bedrijfsleven. Als we hier met z’n allen een volkomen vrije markteconomie willen
  zonder overheid dan zitten we m.i. op de verkeerde weblog. Bovendien de overheid dat zijn wij met z’n allen, alle belastingbetalers in Nederland en we hebben met z’n allen derhalve verplichtingen maar ook rechten en zeker inspraak over het te voeren beleid het kasboekje zeg maar waar eenieder iedere maand het nodige instort. En Carla die doet alsof iedere werkgever de sociaal bewogen en iedere werknemer de uitbuiter is en iedereen maar gemakkelijk werk kan krijgen en mensen niet meebetaald hebben aan voorzieningen sorry hoor. We hebben met elkaar afspraken gemaakt om de zaak draaiende te houden en met elkaar verplichtingen aangegaan, ook het bedrijfsleven dus. In het buitenland wordt Nederland al het belastingparadijs genoemd daarom krijgen we ongure kantoren als Trafulgera over de vloer. Als we nog even doorgaan is het bedrijfsleven zodadelijk heilig verklaard alsmede de overheid. We leven niet meer in het feodale stelsel, althans…..dat dacht ik toch….

  Reactie door Henny — dinsdag 28 augustus 2007 @ 17.32 uur

 111. @ 109 De Hakker

  Als hij 50 jaar is en 10 jaar in de politiek heeft gezeten, is het wachtgeld tot de 65, 15 jaar dus.

  Kun jij een reden verzinnen waarom er niet overeenkomstige gelijke rechten of precies dezelfde rechten gelden als in het bedrijfsleven ? Ik weet met de beste wil van de wereld niets te bedenken.

  De SP zou op zijn minst moeten uitzoeken waarom het de ex SP-politici zoveel tijd kost om een baan te vinden. Immers de SP-moraal dwingt in deze minimaal een inspanningsverplichting af.

  Reactie door ACE — dinsdag 28 augustus 2007 @ 17.38 uur

 112. Fred vergeet denk ik dat elke HBO student een gunstige lening kan krijgen, die hij of zij in 25 jaar terug mag betalen, voor een afgestudeerde met een goede baan is dat goed te doen( ik spreek uit ervaring).

  Ook dat bied deze overheid kansen voor iedereen, je moet ze natuurlijk wel pakken.

  O ja Fred, als je na het afstuderen geen baan of een laagbetaalde baan krijgt hoef je helemaal niet terug te betalen, dat hoeft pas als je goed geld gaat verdienen netjes toch? waar is het zo goed geregeld.

  Soms vraag ik me af of wij wel over hetzelfde land praten, het is in Nederland goed geregeld op dit gebied.

  Reactie door Carla — dinsdag 28 augustus 2007 @ 18.24 uur

 113. aanvulling op reactie Fred:Ook elke MBO student kan van deze regeling gebruik maken.

  Reactie door Carla — dinsdag 28 augustus 2007 @ 18.26 uur

 114. Carla, voor je MBO studie moet je ook betalen en dus studiefinanciering aanvragen. Als je een studie, die al gauw 4 jaar duurt hebt gedaan, heb je geen recht meer op studiefinanciering en kun je nog maar 3 jaar lenen. Hier komt nog bij dat er nog geen ov vergoeding is voor MBO`ers! Fred heeft wel degelijk een punt dus! Dit noemt men de prestatiebeurs en er zit als verplichting aan dat je binnen 10 jaar af moet studeren en als dat niet gebeurd moet je terug betalen. 25 jaar is niet waar!

  Reactie door cynthia — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.04 uur

 115. Carla, de hamvraag is waarom het hier zo duur moet zijn en in Belgie voor veel minder geld kan bijvoorbeeld!

  Reactie door cynthia — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.05 uur

 116. Ter correctie: ook als mbo student heb je recht op een ov jaar kaart maar dan ook vanaf 18 jaar

  Reactie door cynthia — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.17 uur

 117. cynthia, wat is er mis met 4 jaar studie? of wil jij weer terug naar de tijd van de eeuwige student, die al drinkend en lummelend zijn 8 jaar studie verbrast.

  Er was een tijd dat iedereen die ‘studeerde’een beurs kreeg, maak niet uit hoelang je erover doet, die beurs was ook veel hoger dan nu.
  Ook als de studie niet werd afgerond hoefde men niet terug te betalen, luilekkerland dus.

  7 jaar suderen is teveel en te duur cynthia, 4 jaar is genoeg, lening terugbetalen hoeft geen probleem te zijn, men KAN er 25 jaar over doen.

  Reactie door Carla — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.22 uur

 118. Al het onderwijs in de omringende landen is van een beter niveau en de opleidingen zijn ongeveer 1/3 van die in NL : hoe kom dat .
  Zonder eigen inkomen ( bijstand ) kan men in Belgie zelfs gratis studeren met na afloop een BONUS , waarom is het hier zo’n kruideniers mentaliteit ? …eeeeeuuuuhhh je kan wel lenen : Sommige willen helemaal niet lenen !!!!!

  Reactie door Fred — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.41 uur

 119. @111
  Dat is ongerekend ook met de
  kantonrechtersformule factor 18.
  In het bedrijfs leven is als je 50 jaar bent de factor 1.5 voor normaal ontslag.
  Dus Jan met de pet had dan met 50 jaar en 10 dienstjaren 1 jaar en 3 maanden salaris gekregen,dat staat wel in een heel schril contrast met 15 jaar.
  En dat volk gaat praten over de afbraak van het ontslagrecht van Jan met de Pet.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.42 uur

 120. @96 Henny

  Tja Henny, wat te doen tegen deze ziekelijke jaloezie? God zal weten wat jij je allemaal in je hoofd haalde bij dat waxientje in de Basiliek.
  En er dan nog op afdingen…
  Laten we eerlijk zijn. Je staat in Halle nog voor 30 eurocent in de schuld. Het is de vraag of “iets” daarmee genoegen neemt?

  Een hele waxien branden waar je minder dan de helft voor betaald hebt kan z’n werking missen. Tenslotte ook ruim half gestolen goed gedijt voor ruim de helft niet.
  Vergeet dit niet: “Iets” sjoemelt niet!

  Je reacties naar mij hierboven getuigen van een ernstig gespleten persoonlijkheid. Wat een ommekeer in zo’n kort tijdsbestek!
  Ik kan hier maar een ding voor je doen:
  mijn liefdadigheidswerk voor jou verlengen want ik ga niet mee in dit ordinaire straatgevecht van jou. Daar ben ik te pacifistisch voor.

  Ik gun je dit podium geheel en al en vrees niet! Ik kom niet eerder terug voordat jij je schuld in Halle hebt afbetaald en niet meer afdingt op je eigen intenties.
  Ik hoor het wel.

  Raad:
  Ik zou zeggen doe eens nagellak en lippenstift op. En heb eens wat minder ‘ballen’. Het zal je sieren.

  PS
  Aan al mijn beminden: So long!
  En Hoi!!!! wilbert. (big smile)

  Reactie door Gloria — woensdag 29 augustus 2007 @ 1.17 uur

 121. @120 PS

  Sorry Wilbert. Jij en een kleine letter? Echt niet!
  Moet zijn: Hoi!!!!!!! Wilbert.
  (incl. big smile)

  Reactie door Gloria — woensdag 29 augustus 2007 @ 1.42 uur

 122. 120 No comment

  Reactie door Henny — woensdag 29 augustus 2007 @ 7.52 uur

 123. @86 Henny

  Citaat van Gloria uit @93 voor Henny

  Dag heldin! Zou dat nou het vuur van de heilige Geest zijn? Ha,ha, wonderbaarlijk toch?
  Henny, hand over onze harten want het SP-vuur houdt ons brandende. Je bent weer ’strak’ bezig en zo ken ik je weer!
  Goed voor Hakker om te lezen dat sprookjes werkelijkheid kunnen worden. Toch Hak?
  ========

  En dan nu het commentaar van @120 Citaat:
  @96 ook voor Henny

  Tja Henny, wat te doen tegen deze ziekelijke jaloezie? God zal weten wat jij je allemaal in je hoofd haalde bij dat waxientje in de Basiliek.
  En er dan nog op afdingen…
  Laten we eerlijk zijn. Je staat in Halle nog voor 30 eurocent in de schuld. Het is de vraag of “iets” daarmee genoegen neemt?

  Een hele waxien branden waar je minder dan de helft voor betaald hebt kan z’n werking missen. Tenslotte ook ruim half gestolen goed gedijt voor ruim de helft niet.
  Vergeet dit niet: “Iets” sjoemelt niet!

  Je reacties naar mij hierboven getuigen van een ernstig gespleten persoonlijkheid. Wat een ommekeer in zo’n kort tijdsbestek!
  Ik kan hier maar een ding voor je doen:
  mijn liefdadigheidswerk voor jou verlengen want ik ga niet mee in dit ordinaire straatgevecht van jou. Daar ben ik te pacifistisch voor.

  Ik gun je dit podium geheel en al en vrees niet! Ik kom niet eerder terug voordat jij je schuld in Halle hebt afbetaald en niet meer afdingt op je eigen intenties.
  Ik hoor het wel.

  Raad:
  Ik zou zeggen doe eens nagellak en lippenstift op. En heb eens wat minder ‘ballen’. Het zal je sieren.
  ==========

  Tot zover wat Henny betreft.
  ==========
  Dan NOG een citaat uit @93

  @Anja
  Goed idee van Henny! Ik ga een kaarsje voor je branden bij Jezus. Bij God is NIETS onmogelijk, zelfs zieltjes zoals jij kan Hij temmen. Moet je wel met Hem gaan samenwerken natuurlijk. Dat maakt nog geen engel van je, wees maar niet bang! Een beetje ‘bengelen’ staat Hij wel toe.
  Heb je tijd genomen om te koken? Tenslotte kan je niet man en kinderen laten verhongeren voor jouw persoonlijke aversies.

  einde citaat.
  =========

  Wie heeft er hier een ernstig gespleten persoonlijkheid?

  Ik heb begrepen dat er spelregels zijn op dit weblog!
  Dat men een groot incasseringsvermogen moet hebben hier, maar wel bij het onderwerp moeten blijven.
  Nogmaals er zijn grenzen en het lijkt me duidelijk dat die grenzen hier ook maar eens voor Gloria vd S. moeten gaan gelden.

  Een ieder een fijne dag gewenst verder.

  Reactie door Anja (B) — woensdag 29 augustus 2007 @ 10.34 uur

 124. Zo, ‘flinke schrijfsterren tégen Madelief’,
  ik zal jullie, een voor jullie. te lang en
  té fél vel besparen, want zorgvuldig lezenden
  komen tot dezelfde slotsom als Anja, hierb0-
  ven, tot en met de citaten nauwkeurig heeft
  weergegeven, en ik verwoord namens meerdere
  mee- en niét reagerende medeloglezers, dan nu
  vast mijn instemming met Anja (B)’s comment!
  Beknopt genoeg om het ‘beestje bij zijn naam
  te noemen’, duidelijker en direct op dit log
  teruglezende kan men dit soort fratsen alleen
  al op dit topic gewaar worden.
  Zo gek kan ik het dus niet vinden, dat de
  censors, de teugels kort gaan houden, dat
  siert de SP in haar censuurbeleid, om maar
  niet al het geschrevene hier te hoeven ant-
  woorden, als zijnde ‘vrije meningsuiting’
  waar geen grénzen aan zouden zijn. Bij het
  ontbreken van grenzen, die sommigen dus ge-
  wezen moeten worden, komt men dus geheel te-
  gemoet aan de ónrechtvaardige bejegening die
  sommige loglezers hier schijnen te moeten
  ondergaan, maar uit beleefdheid voor de spel-
  regels er het zwijgen toe doen, hetgeen NIET
  wil zeggen, dat men in het onrechtvaardige
  commentaar toe zou stemmen, integendeel.
  Ook zelfdiscipline van diverse reageerders
  lijkt soms tot het uiterste getart te worden
  en niemand die voor zichzelf om een dergelij-
  ke ‘loutering’ vraagt of erop zit te wachten,
  Henny niet, Anja (B) niet en IK OOK NIET !
  Genoeg is genoeg, méér dan genoeg! Madelief!

  Reactie door Madelief — woensdag 29 augustus 2007 @ 12.28 uur