‘Het CBS is de weg kwijt’

Als gevolg van de enorme problemen bij de belastingdienst en het UWV kan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) sinds eind vorig jaar geen statistische gegevens meer leveren over de werkgelegenheid en de loonontwikkeling in Nederland.

„Over de ontwikkeling van de werkgelegenheid per bedrijfstak en de werkelijk betaalde lonen is geen zinnig woord te zeggen”, zegt CBS-econoom Michiel Vergeer. Het CBS heeft „geen idee” wanneer de Belastingdienst weer bruikbare gegevens kan leveren. „In ieder geval niet op korte termijn”, aldus Vergeer.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 27 augustus 2007 :: 17.15 uur

64 Comments

64 reacties

 1. En het was toch zo goed gesteld met de werkgelegenheid?
  Vreemd zaakje is dit!
  Zeker als er geen gegevens voor handen zijn.
  Waar baseren ze die groeiende economie en het grote aanbod van banen dan op?

  Reactie door Anja (B) — maandag 27 augustus 2007 @ 17.55 uur

 2. Nou, dan kan er “in ieder geval niet op korte termijn” ook niet op gegevens van het CBS worden gestuurd, zou ik zo zeggen.
  Simple comme bonjour.

  Jammer voor het kabinet, maar iedereen zal het begrijpen.

  Reactie door Wilbert — maandag 27 augustus 2007 @ 17.56 uur

 3. Ook lekker. De problemen zijn voorgevloeid uit het kabinetsbeleid van het vorige kabinet die even snel van alles er door wou drukken.

  Komt wel weer lekker uit voor het huidige kabinet, met prinsjesdag bija voor de deur, kunnen ze mooi weer spelen zonder dat de oppositie met cijfers die kan bestrijden.

  Het kabinet doet niks aan de problemen en laat de boel maar wat aanmodderen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 27 augustus 2007 @ 18.14 uur

 4. Evert Tichelaar jr.
  Wilbert schrijft citaat “ïedereen zal het begrijpen” inderdaad ..Wilbert heeft het niet begrepen.
  Evert jr. ik denk dat jij het bij het juiste eind hebt. Het is ,denk ik ,weer een van de
  “kleine” #$%^&trucjes van dat ongeregeld goed in het torentje om de oppositie op het verkeerde been te zetten en ons te besodemieteren.
  Groet.

  Reactie door Joop c.s. — maandag 27 augustus 2007 @ 19.11 uur

 5. @Joop c.s. — maandag 27 augustus 2007, 19.11

  Maar mijn moeder houdt van mij…:)

  Reactie door Wilbert — maandag 27 augustus 2007 @ 19.51 uur

 6. de belastingaanslagen komen wel op tijd en liegen er niet om. maar ja: dat is halen bij de mensen.
  halen voor het financieren van zinloze oorlogen en andere rechtse onzin.

  Reactie door wladimir iljitsj — maandag 27 augustus 2007 @ 19.54 uur

 7. Geen cijfers is dramatisch, toch kunnen met zekerheid een economische recessie voorspellen op basis van het instorten van de huizenmarkt in de VS, en in tegenstelling tot wat beweerd wordt zijn hier ook veel Nederlandse financiële instellingen bij betrokken,

  Nadere info over het instorten van de huizenmarkt waarvan men verwacht dat 7 à 8 miljoen Amerikanen hun baan verliezen…

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/6965726.stm

  Cijfers zat…..

  Reactie door joseph halevi — maandag 27 augustus 2007 @ 20.21 uur

 8. There are lies there are damned lies and there are statistics.
  De heer Don is er weggegaan.
  We worden aan alle kanten belogen en bedrogen waar het maar kan door dit alles bedekkende verstikkende kabinet en haar trawanten.

  Reactie door L´écologiste — maandag 27 augustus 2007 @ 20.42 uur

 9. Men spreekt over computerproblemen. Maar ik kan wel raden wat er aan de hand is. Het probleem is de politieke aansturing (van een paar jaar geleden). Men wil bezuinigen, dus moeten er mensen uitvliegen. En als eerste vliegen de software-enigineers er uit. En vervolgens huurt men bij uitzendbureaus goedkopere karchten in. Maar die goedkopere tijdelijke krachten kennen de problematiek niet en dan krijg je onbruikbare diensten geleverd, die duur betaald moeten worden. Dus veel geld wegsmijten zonder er iets voor terug krijgen. Dat noem je wanbeleid.

  Kortom, stop met het wegwerken van vakbekwame ambtenaren. Het wegwerken van ambtenaren als zogenaamde bezuiniging is een van de meest kostbare operaties. Trek gewoon weer personeel aan dat zich op de materie kan inwerken.

  Overigens kan het CBS nog wel iets over de werkgelegenheid zeggen door naar de werkloosheid te kijken of het aantal werloosheidsuitkeringen. Maar het daaruit afgeleide werkgelegenheidscijfer is minder betrouwbaar.

  Reactie door Drob — maandag 27 augustus 2007 @ 20.58 uur

 10. Statistisch gezien kan er altijd wel iets op de één of andere manier volkomen uit de hand lopen. Voorbeelden te over. Het is slechts een kwestie van tijd voor een volgende ramp.

  Reactie door Lezer — maandag 27 augustus 2007 @ 21.30 uur

 11. @5 Wilbert,

  Wilbert,leuk antwoord,dat is beschaafde humor.
  Treffen we veel te weinig op de SP sites.
  Prettige voortzetting en tot lees.

  Reactie door Joop c.s. — maandag 27 augustus 2007 @ 21.32 uur

 12. @Joop c.s. — maandag 27 augustus 2007, 21.32

  OK, dan.

  Ik zal dopjes op mijn stekels doen.
  Maar ik hou jullie in de gaten…

  Reactie door Wilbert — maandag 27 augustus 2007 @ 21.43 uur

 13. Lag volgens mij precies in de lijn der verwachtingen; wanneer je moet betalen weten ze je inderdaad meteen te vinden, wanneer je geld te goed hebt, laten ze je gewoon wachten. Mijn bejaarde ouders hebben twee jaar moeten wachten op teruggaaf van 2005, hierdoor konden ze moeilijk op vakantie en dingen kopen. Veel gebeld, maar belastingdienst zei doodleuk dat ze er vijf jaar over moesten doen.

  Dan de vele fouten door UWV en belastingdienst: ook logisch. Veel ex-UWV ers zijn thans werkzaam bij belastingdienst. In plaats van de mensen het leven zuur te maken bij het UWV doen ze dit nu blijkelijk bij de Belastingdienst. Maar he, makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker voor onszelf.

  De crux van deze problematiek ligt inderdaad bij de verantwoordelijkheden: de politiek. Die stelde die achterlijke toeslagen-wetgeving op. Laten mensen veel te lang wachten op hun geld, of geven teveel en eisen dan geld terug dat al is uitgegeven en niet meer in een sok ligt.Stop deze verdere bureaucratisering. Om maar te zwijgen overigens van de leuke geste van de voormalig CDA-staatssecretaris financien om minder aftrekposten voor chronisch zieken en gehandicapten te introduceren. Huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag, kinderkorting, combinatiekorting aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Reactie door kalk — maandag 27 augustus 2007 @ 23.23 uur

 14. na zalm zal bos op prinsjesdag met een begroting komen die hij op geen enkele wijze kan onderbouwen met feiten (getallen) omdat inderdaad in dit land de overheid op geen enkele wijze nog weet wat er gaande is .kan ook niet anders als je alles privatiseerd.en helaas zijn er veel bedrijven die geen ruk geven om het maatschappelijk belang en uitsluitend gericht zijn op winstmaximalisatie en daar hoord ook het ontduiken van o.a belasting bij .het cbs verzameld gegevens bij o.a bedrijven die zij op geen enkele wijze controleerd .het cbs is enkel een compensatie (ze zijn gehuisvest in heerlen) voor de werkgelegenheid die is weggevallen door de sluiting van de mijnen .ieder weldenkend mens kan geen andere conclusie trekken dan dat dit land o.a onder balkenende afgegleden is naar een totale!!anarchie!!!

  Reactie door h.verbeek — maandag 27 augustus 2007 @ 23.39 uur

 15. Kortom het is een zooitje.
  D66 heeft ook al een keer aanmerkingen gemaakt dat het aantal gelovigen niet deugt in Nederland de registraties deugde niet en dat we daardoor overspoelt worden met sprookjes TV.
  Dat was nog wel een beetje te verdragen want wie houdt er nu niet van poppenkast.
  Maar nu wordt het ernst want dit begint nu echt op maffia praktijken te lijken.

  Reactie door De Hakker — maandag 27 augustus 2007 @ 23.43 uur

 16. Lang leve de automatisering zou ik zeggen…

  Reactie door ReneR — dinsdag 28 augustus 2007 @ 0.20 uur

 17. Ik ben het volledig eens met Drob (9) hierboven! Elke bezuiniging leidt uiteindelijk tot verslechtering van de dienstverlening..Dat geldt dus niet alleen voor de zorg of het onderwijs, etc. OOK de Belastingdienst gaat aan die bezuinigingen ten onder, en dat ligt zeker niet aan de ambtenaren! De leiding helpt de boel om zeep, simpelweg omdat ze niet op hun taken berekend zijn, andere doelstellingen dan die van de klant nastreven en signalen vanaf de “werkvloer” niet oppikken..Enerzijds door simplisme en te weinig kennis van zaken, anderszijds omdat ze zich een slag in de rondte vergaderen en dus niet eens meer weten wat er eigenlijk op hun eigen afdeling speelt! En dan is er ineens een (onverwacht) probleem…Ach, dan trek je weer ff een blik uitzendkrachten open, dat is voor de huidige “leiding” het enige en ultieme middel als oplossing voor welk probleem dan ook..Jammer dat ze nog steeds niet (willen) begrijpen dat het zo niet werkt! Toch maar wat vaker aanwezig zijn misschien en wat minder vergaderen?!!

  Reactie door ToN — dinsdag 28 augustus 2007 @ 0.38 uur

 18. @ 9 Drob, @ 13 kalk, @ 14 h. verbeek, @ 17 ToN, en eigenlijk iedeeen hier.

  Inderdaad de politiek predikt marktwerking en een terugtrekkende overheid en de hogere ambtenaren verdragen vaker dan 1 keer geen kritiek van deskundige vakinhoudelijke ambtenaren die er vervolgens bij de zich terugtrekkende overheid eruit vliegen. Blijven zitten de overbetaalde jaknikkers.
  Dan ga je dus het schip in. O Nederland waar ben je gebleven?
  Wisten jullie dat je als vakinhoudelijke medewerker nooit verder kunt komen dan schaal 10 terwijl eerst dan de beleidsmederwerkers beginnen te tellen?
  M.a.w. echte kennis van zaken hoeven we niet te hebben want wanneer we iets willen weten besteden we dat gewoon even uit. In Nederland is het ambacht ook nooit zo gewaardeerd als bij onze oosterburen. Mensen aan het stuur die niet echt begrijpen hoe de vork werkelijk in de steel zit en bang om onbevooroordeeld met groot inzicht de problemen echt aan te pakken. De laatste goeden lopen dagelijks rond met hoofdpijn en de slechten gaan gewoon verder met hun machtsspelletjes.
  Bestuurslaag over bestuurslaag, vergadering na vergadering. Communicatie? Ook daar huren ze weer een bedrijfje voor in. Om gek van te worden.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 28 augustus 2007 @ 4.23 uur

 19. Als je altijd leugens heb moeten verzinnen, o.m. v.w.b. de Euro (CBS) zak je een keer door het ijs. Een keer een (echte) backup teruggezet en Leiden is in last. Ze zijn de weg dus niet kwijt, maar zien in dat ze nu even niets moeten doen. En dat is niet sarcastisch bedoeld.

  Reactie door Johan — dinsdag 28 augustus 2007 @ 4.34 uur

 20. waar is jpb eigenlijk? ondergedoken misschien of is hij nog steeds op vakantie.

  Reactie door mcniel — dinsdag 28 augustus 2007 @ 7.57 uur

 21. Goeden morgen vrienden SP.

  De rekenmeesters van het Centraal Plan Bureau zijn ondertussen, (en wie niet?) zoveel van de computer afhankelijk geworden dat ze niet meer hoeven na te denken.
  De computer is de bestuurder en de grote vergeler, waardoor het gesjoemel met cijfers een omvang genomen heeft die niet meer te beteugelen is.
  Wij als SP laten onze begroting ook door het CPB “doorrekenen”, omdat er anders geen waarde aan wordt gehecht.
  Het is doorgeschoten er wordt teveel waarde aan toegedacht, en het gezond verstand afgeschaft.
  Terwijl er al genoeg ambtenaren rondlopen die met een gsm en computer heel gewichtig kunnen doen. Zelfs ik kan op Google navragen hoeveel 1 + 1 is!
  Waar ligt het eind? In het oneindige?

  Een zelfstandig denkende…

  Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 28 augustus 2007 @ 9.26 uur

 22. Waar is het verantwoordelijke management personeel : Oh die zijn er uitgeschopt met 250.000 euro ‘s en klungelen ergens anders weer verder : Zelfs een MBO ICT had het kunnen voorzien dat er in de bestanden een groot verschil aanwezig is in opslag : Maar waar zijn de backup’s dan ……ook foetsie , of niet gemaakt .

  Een beetje database ontwerp heeft recovering tijdens een crash en natuurlijk extra backup’s daar de meeste date “statisch” is .

  Reactie door Fred — dinsdag 28 augustus 2007 @ 9.44 uur

 23. Goed dat ze bij de overheid personeel in dienst hebben die statistiek in hun opleiding hebben gehad en kunnen voorspellen dat het goed gaat met de economie na een bestanden-crash ( hahahahahahahaha).
  Eikels zijn er in verschillende grootte en soorten .

  Reactie door Fred — dinsdag 28 augustus 2007 @ 9.47 uur

 24. Loonontwikkeling ……….dat is in een negative spiraal gaande : versoepeling van het ontslagrecht ………..is vergroting van de werkloosheid .

  Reactie door Fred — dinsdag 28 augustus 2007 @ 10.37 uur

 25. Minder werklozen, hallo!
  Er bereiken mij berichten van de “werkvloer”(en dat worden er steeds meer, dat mensen soms al twee jaar “met behoud van uitkering”bij bedrijven in dienst zijn. Vandaar het opwekkend bericht dat startende ondernemers minder snel faiiliet gaan; die kunnen nl. bij de gemeenten terecht om werklozen een kostenvrij alibi te geven.
  Dan kloppen de statistieken natuurlijk altijd.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 28 augustus 2007 @ 12.50 uur

 26. Statistisch gezien vindt een merendeel van Nederland dat dit kabinet niet deugd!
  Dit kabinet is 100 dagen door het land getrokken, maar ja de grijze schijf van de bewindslieden is gecrashed!
  Dus blijven ze lekker door bezuinigen

  Reactie door Sinne — dinsdag 28 augustus 2007 @ 14.51 uur

 27. Wat je er ook van vindt, als wij zulk slecht werk leveren bij onze werkgever dan lig je er waarschijnlijk uit.
  Verder is het moeilijk te geloven dat hier opzet in het spel is. Zou kunnen natuurlijk, maar ik denk dat het meer een blijk van onkunde is. Een hoop blabla en als het er op aankomt, is het een zeepbel. Dat is wat de kabinetten Balkenende zijn geweest: zeepbellen die stukspatten en waarvan de spetters prikken in de ogen van de gewone man.

  Reactie door Gerard Lettinck — dinsdag 28 augustus 2007 @ 16.53 uur

 28. wordt het niet eens tijd om gewoon weer terrug te gaan naar 3 jaar terrug,
  niet verplicht elk jaar de belasting invullen,gewoon auto,net als voorheen,,
  wordt het geen tijd dat die lamzwansen,met wacht geld eens flink op hun donder gegeven wordt, verplicht via een reintegratie bureau aan het werk voor zeg maar 10 eurie,tja geleerdt hebben ze niet maar wel elke maand hun hand ophouden luie donders.beter stuur die luie varkens naar verweggistan of irak.
  en voor aan dan juig ik bij weer een berigt nederlander? gedood bij bermbom..

  Reactie door ad — dinsdag 28 augustus 2007 @ 17.08 uur

 29. Het lijkt er op dat de 3e Dinsdag in September invloed heeft op het CBS.Kennelijk is er iets te verbergen.Wouter Bos is de baas van de Belastingdienst en die moet er toch wat aan kunnen doen.Overigens stellen de cijfers van het CBS weinig voor.De inflatie-cijfers raken kant noch wal.Veel evolumenten zijn niet evenwichtig naar weging opgenomen.Het wordt de hoogste tijd dat ook de belasting-uitgaven,welke het sterkst stijgen opgenomen worden in het CBS cijfer voor de gezinsconsumptie.Een laag inflatie-cijfer heeft een loondrukkend effect.Maar zoals iedereen weet stijgen de prijzen in de supermarkt iedere maand gewoon door.De echte klap komt in Januari a.s.als de ziektekostenpremies door de enkele grote verzekerings maatschappijen welke na de overnames overgebleven zijn, nu via hun achterkamertje de premies gaan presenteren.

  Reactie door Maan Arkenbosch — dinsdag 28 augustus 2007 @ 17.25 uur

 30. De belasstingdienst leuker kunnen we het niet maken. Ik moet wat toeslag terugbetalen. Eerst kijg ik het bericht met een acceptgiro en twee dagen later een brief over eventuele andere betalingsmogelijkheden. Hadden ze dat niet in een keer kunnen doen, wat kost dat niet of is het te moeilijk om over die zaken in een keer na te denken, worden ze dan overbelast? Blijkbaar communiceren de grijze cellen niet meer. Voor de rest is het CBS niet de enige die de weg kwijt is, wel de zoveelste.
  Het CBS moet ervoor zorgen dat de berekeningen zo uitvallen dat de laagste inkomens er 2% op vooruit ‘lijken’ te gaan en dat lukt natuurlijk op geen enkele manier om 10% te verbloemen. We zullen met z’n allen i.p.v. de dubbeleboterham van Zalm aan de beschuitenpap moeten.

  Reactie door Henny — dinsdag 28 augustus 2007 @ 18.10 uur

 31. Met water wel te verstaan of aangelengde melk want die wordt ook fors duurder.

  Reactie door Henny — dinsdag 28 augustus 2007 @ 18.12 uur

 32. Dan moet die belastingdienst eens van mijn nek afgaan in plaats van voor elke eurocent van mjn uitkering verantwoording en kopietjes te vragen.
  Laten ze dat maar doen bij de rijken, daar is iets te halen.

  Reactie door G. — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.31 uur

 33. @ 26 Sinne,
  Het kabinet is het ontgaan dat in die 100 feestdagen alles duurder is geworden. De actuele beursmarkt volgend valt het op sinds begin juli: Gelijktijdige plotselinge opkoop door voornamelijk China van: Europees hout, zuivel, granen en massawijngaarden.
  Land- tuin- en bosbouwproducten dreigen hierdoor komende winter voor de Europese consument met minstens tien procent te gaan stijgen, deze schatting lijkt nog aan de lage kant.

  In Duitsland en de Ardennen zijn ten gevolge van de plotselinge hausse in export van ruw naaldhout naar het verre Azië veel houtdrogerijen en houtzagerijen failliet gegaan.
  Het kabinet is in die honderd luie dagen ook ontgaan dat in Europa de tarieven voor diesel en benzine gemiddeld met 8% zijn gestegen.

  Reactie door Haq — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.37 uur

 34. @ 33 Haq,
  Klopt dat echt?
  Hier is dus een link met Griekse bosbranden?

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 28 augustus 2007 @ 19.54 uur

 35. @5 Wilbert — maandag 27 augustus 2007 @ 19.51,

  Dat is mooi, dat is iets wat niemand van je afkunt pakken.
  Ik denk dat er wel een stuk waarheid in jouw stukje zit. Ze kunnen niet op cijfers beleid maken als die cijfers er niet zijn, maar zonder cijfers (informatie) kunnen ze enkel gissen en slechtere beslissingen nemen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 28 augustus 2007 @ 20.59 uur

 36. @ Écologiste 34: voor wat betreft de opkoop van Europees hout door China verlaat ik me op de berichtgeving van een reportage in Netwerk, zo’n veertien dagen geleden.
  Goede info deze keer!
  Vandaag las ik over de graankoop door de Chinezen op teletekst en vorige week viel me per nos-teletekst het bericht op dat door inkoop China ook zuivel duurder wordt.
  Helaas blijft het nieuws in de marge en wordt er nog niet mediabreed aandacht aan besteed.

  Zonder een link met de bosbranden te willen leggen overigens: Een beetje rekenende middeneuropese landeigenaar houdt rekening met wat per export naar China het meeste oplevert: een hectare graan, een hectare sparren- of waaibomenhout, een hectare veeteelt, of een hectare biodiesel (zonnebloem, vlas, etc.) of een hectare wijnranken, het is maar wat de markt vraagt, zodoende komt wel agrarisch Europa uit het slop maar met als prijskaartje inflatie en kapitaalvlucht waar dus de Nederlander in dit geval niet beter van wordt. (zoals ook al onze aardgasbel per export weggepompt de stookkosten voor de consument hier duurder maakt)

  Reactie door Haq — dinsdag 28 augustus 2007 @ 21.37 uur

 37. Ik heb dit jaar ook alweer mijn derde baantje via een uitzendbureau, als iedere nederlander dat treft dan worden al die belasting inningen inderdaad ingewikkeld.
  Er is gewoon geen hond meer met een vast contract ik las laatst dat nog maar 4 op de 10 werknemers een vast contract heeft.
  Ik denk dat we naar een veel soepeler belastingstelsel moeten die zich aanpast aan de arbeidssituatie, of gewoon iedereen weer een vast lopend contract, maar dat is utopie…

  Reactie door ErwinvK — dinsdag 28 augustus 2007 @ 23.43 uur

 38. Het is voor werkgevers, en zelfs voor accountantskantoren, gewoon erg lastig om het bruto/netto-verhaal recht te breien. De materie is er de afgelopen jaren niet doorzichtiger op geworden en ik kan me voorstellen dat ze daar ook bij de belastingdienst problemen mee hebben.
  Gewoon een vlak-tax invoeren lijkt mij de meest praktische oplossing. Dit scheelt de belastingdienst een hoop werk waardoor er minder belastingambtenaren nodig zijn waardoor de belastingbetaler dus minder geld hoeft op te hoesten om de salarissen van deze belastingambtenaren te betalen. Bovendien zal een vlak-tax minder belastingfraude tot gevolg hebben.

  Reactie door Zondervan — woensdag 29 augustus 2007 @ 0.28 uur

 39. 36. Haq

  Heb in dit verband een reportage gezien m.b.t. de belgische ardennen ik weet niet of dat dezelfde was. De bossen verdwijnen daar in een te snel tempo aanpalnt kan het niet bijhouden en de zagerijen daar dreigen over de kop te gaan omdat alles geexporteerd wordt naar inderdaad China.

  Reactie door Henny — woensdag 29 augustus 2007 @ 16.47 uur

 40. Henny, 39, Klopt! Dié reportage inderdaad.

  Reactie door Haq — woensdag 29 augustus 2007 @ 17.36 uur

 41. Overigens ter aanvulling op 36, vandaag gezien in zomercolums Nos: het ziet er naar uit dat in België een golfterrein, (in navolging van Luxemburg, Zwitserland en Portugal) nog het meest opbrengt per hectare.

  Reactie door Haq — woensdag 29 augustus 2007 @ 17.40 uur

 42. Q haq

  niet te vergeten dat de olieën en vetten voor de levensmiddelen industrie ook aanzienlijk in prijs zullen toenemen, waardoor nog veel meer duurder gaat worden dan alleen de aangekondigde meel producten!!

  en dan willen die chinezen van de rijst af en aan de aardappel
  patatje oorlog €6,00 meneer, de aardappel prijs ligt helaas vrij hoog en het vet is niet te betalen.
  Dit mag het CBS uiteraard allemaal niet berekenen, dus beter te vroeg gecrashed dan dat wij burgers al die informatie krijgen!

  Reactie door Sinne — woensdag 29 augustus 2007 @ 17.57 uur

 43. @Sinne

  Hoezo mag het CBS dat niet doorrekenen????

  De minister of wie dan ook heeft niks over het CBS te vertellen!!! Ze mogen alleen bepalen hoeveel geld het CBS mag uitgeven.

  Reactie door Drob — woensdag 29 augustus 2007 @ 18.39 uur

 44. @ Sinne, ik vrees het ook Sinne, zo’n hoge patatprijs met ook al extra dure mayo
  na wat je signaleert aan prijsstijging oliën & vetten voor consumptie. Daarmee wordt kipilet ook al weer dure, want supermarktkip krijgt voer van afvalolie en vet. En door hoge meelprijs door exportvraag worden beschuit, pannekoeken en witbrood duurder.
  En nu Chinezen hun rijst hebben ingeruild voor de aardappel zal ook de `Aardappeleters’ van Van Gogh wel meer opbrengen na bod uit Peking. Ook drinken de Chinezen nu bier in plaats van sake waardoor de mout- en hoppprijs hier stijgt en wij straks vijf euri betalen voor een biertje, in een in China geproduceerd glas getapt.

  En als de afhaalchinees hier even verderop
  dan nog voordelig bleef, dan compenseerde dat nog wat aan eetkosten, maar nee……

  Reactie door Haq — woensdag 29 augustus 2007 @ 18.41 uur

 45. 41 Haq.

  Die belgen zijn ook zo leuk!!! Er waren vele illegale golfterreinen en om die zonder gezichtsverlies en in het belang van…. te legaliseren hebben ze het tot een nationale volkssport uitgeroepen. Zo kon illegaal zonder de wet te schenden ineens legaal worden. Die belgen toch!!!!!!

  Ferdinand Fransen houdt ermee op, gelukkig. Het werd inderdaad tijd voor iets anders m.i.

  M.b.t. het CBS volgens mij is heel de overheid de weg kwijt.M.b.t. het CBS; Ze schrijven bij het conjunctuuroverzicht anders gemakkelijk dat er 5000 werkelozen meer zijn en verkondigen in de journaals dat de werkeloosheid is afgenomen en zo kom ik wel meer zaken tegen.
  En hoe betrouwbaar waren de cijfers van de belastingdienst zelf al die het CBS gebruikte alvorens de weg kwijt te raken?

  Reactie door Henny — woensdag 29 augustus 2007 @ 18.50 uur

 46. @ 41 haq,

  Ongelooflijk, maar wat de markt met mensen doet doet de markt ook met de natuur en ons landschap. De ene verandering na de andee met een snelheid die een gewoon mens en een gezonde natuur niet meer aankan zonder ernstig beschadigd te worden.
  Kan dat de bedoeling zijn anno 2007 in de eeuw van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen?
  Of zijn het weer de VOC-normen en VOC-waarden van Bakellende?

  Reactie door L´écologiste — woensdag 29 augustus 2007 @ 18.56 uur

 47. Bij het CBS zit het al langer niet lekker. Kennelijk worden er mensen uitgegooid die te kritisch zijn, zie o.a.
  http://www.dataweb.nl/~cool/Thomas/Nederlands/TPnCPB/TPnCPB.html

  Reactie door L´écologiste — woensdag 29 augustus 2007 @ 19.00 uur

 48. L´écologiste

  Dat is een artikel over het CPB en niet CBS.

  Reactie door Drob — woensdag 29 augustus 2007 @ 19.39 uur

 49. 45 & 46 Henny & Ecologiste, je moet er toch niet aan denken dat straks Amerikanen, Russen en Chinezen een tiendaags arrangement kunnen boeken op een assortiment aan de voordeligste golfbanen van Europa? Dus dat moet gezien het landelijk image van de sport dan haast wel zijn op plekken waar eerst bos was.

  Reactie door Haq — woensdag 29 augustus 2007 @ 20.00 uur

 50. @ 48 Drob,

  Shit fout!
  Sorry. Wel een voorbeeld van hoe er kan worden om gegaan met kritische medewerkers.
  Nogmaals excuses.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 29 augustus 2007 @ 20.15 uur

 51. @ 49 Haq,

  Worden we één van de golfstaten…

  Reactie door L´écologiste — woensdag 29 augustus 2007 @ 20.16 uur

 52. De sociale diensten schrijven mensen uit na beindiging van de uitkering echter het CWI/UWV doen dit ten dele.

  Reden? Meer ingeschrevenen geeft andere cijfers en meer geld van het Rijk! Dus eigen volk aan het eten houden.

  Doen ze toch al jaren zo. Denk aan > Arbeids bureau > Kliq > etc.

  Reactie door Zonder werk — woensdag 29 augustus 2007 @ 20.50 uur

 53. PROBLEEM
  CWI zegt je dat alles passend werk is. Derhalve dien je een 0 uren contract te accepteren!
  Na een jaar werken en beindiging van je baan is er theoretisch een goede kans dat het UWV over gaat tot het betalen van WW. Echter juridisch heb je geen garantie.

  DIT MOET VAN DE BAAN, HET KAN EN MAG NIET ZO ZIJN, DAT HET CWI JE TOT DIT SOORT ZAKEN VERPLICHT.

  EERST WERKEN VOOR 6 EURO NETTO P/U EN DAN OOK NOG GEEN WW?!!

  Reactie door Zonder werk — woensdag 29 augustus 2007 @ 20.54 uur

 54. 47. L’ecologiste

  Het is me al langer te moede als ik naar de overheid kijk. Verantwoordelijke ambtenaren voor de grootste fouten soms met mensenlevens tot gevolg worden ontzien en mogen blijven zitten en de klokkenluider moet eruit. Kijk naar justitie oip vele fronten, verkeer en wasterstaat m.b.t. projecten en bouwfraude etc… En dan maar roepen als partij dat er een klokkenluidersregeling moet komen terwijl je er alles aan doet dit te voorkomen.

  Reactie door Henny — donderdag 30 augustus 2007 @ 16.27 uur

 55. @L´écologiste — woensdag 29 augustus 2007, 20.16

  Wij een golfstaat? Leuk gevonden…:)

  But don’t build your hopes too high…

  Er zal behoorlijk wat gelobbied moeten worden, voor het zover is, want in zo’n plat land als Nederland zijn golfbanen nou niet het eerste, waar je aan denkt.

  (Jammer dat “watergolf” geen sport is, trouwens…)

  Reactie door Wilbert — donderdag 30 augustus 2007 @ 16.57 uur

 56. @ 54 Henny,

  Ja het is doffe ellende. Hel op aarde en zo.
  Gelukkig kunnen we hier wat discussiëren met een sprankeltje hoop dat het ooit ooit misschien misschien beter wordt…
  Gedeelde smart is halve smart zeggen ze wel ens. Om je de waarheid te zeggen voel ik me niet helemaal alleen mede dankzij dit blog!
  Maar SP moet gaan dealen. Rug rechthouden!

  Reactie door L´écologiste — donderdag 30 augustus 2007 @ 21.39 uur

 57. @ 55 Wilbert,

  OK Maar wat haq zegt klopt aardig. Op de gronden waar bos is aangeplant dat zijn de slechtste gronden qua landbouw, daar golfen de dames en heren graag. Dus de pleistocene zandgronden.
  Maar de graslanden liggen van nature juist in de landbouwgronden. Cowboys weten dat probleempje wel effe op te lossen, zeker wanneer geld om de hoek komt kijken.

  .

  Reactie door L´écologiste — donderdag 30 augustus 2007 @ 21.44 uur

 58. @ 56,

  Moet natuurlijk zijn: SP moet NIET gaan dealen.

  Reactie door L´écologiste — donderdag 30 augustus 2007 @ 22.22 uur

 59. @L´écologiste — donderdag 30 augustus 2007, 21.44

  Daar moest ik mijn meerdere maar in je erkennen.

  Pleistocene zandgronden, cowboys met geld dat om de hoek zou kijken…
  Ik heb daar niet zoveel kijk op.

  Reactie door Wilbert — donderdag 30 augustus 2007 @ 23.08 uur

 60. @ 59 Wilbert,

  Gewoon je fantasie laten werken op basis van reeds bestaande feiten. Even doordenken. Maar het kan natuurlijk altijd weer anders uitpakken. Maar ik kan er niet een te lang verhaal van maken. Dus komt het misschien kryptisch over.

  Reactie door L´écologiste — donderdag 30 augustus 2007 @ 23.31 uur

 61. @L´écologiste — donderdag 30 augustus 2007, 23.31

  Mijn fantasie laten werken op basis van bestaande feiten en even doordenken?

  Ik heb daar even over nagedacht, maar ik begrijp er helemaal niks van en denk, dat je gewoon niet helemaal in orde bent, al dan niet tijdelijk.

  Beterschap of anders excuses

  Reactie door Wilbert — vrijdag 31 augustus 2007 @ 3.28 uur

 62. @ 61 Wilbert,

  1+ 1 = 2; 2+2 = 4; 3+3 = 6. Zo heb je feiten en wanneer je doordenkt en je fantasie beetje laat weerken kom je bijv. op
  2 tot de macht 1 = 2
  2 tot de machr 2 = 4
  2 tot de macht 3 = 6
  enzoverderenzovoorts.

  Ontwikkelingen kun je zo bekijken.

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 31 augustus 2007 @ 9.23 uur

 63. @L´écologiste — vrijdag 31 augustus 2007, 9.23

  Met doordenken kom ik er op uit, dat 2 tot de macht 3 gelijk is aan 8.
  Maar met een beetje fantasie vind ik 6 ook wel leuk.

  Hoe dan ook, toch nog maar even sorry. Ik was zélf tijdelijk even niet in orde. Maar ik zag zojuist, dat ik alweer wat kleur op mijn wangen had.

  Reactie door Wilbert — zaterdag 1 september 2007 @ 12.20 uur

 64. Het opwekken van nieuwsgierigheid is kennelijk nog niet mijn sterkste punt, want anders zou iemand inmiddels wel een keer hebben gevraagd, waarom ik 6 met wat fantasie ook best een leuke uitkomst vond van 2 tot de macht 3.

  Laat me die slechte mop dan maar uitleggen…:(

  Als je 2 verheft tot de macht van de huidige 3 regeringspartijen, dan kom je – zelfs met economische wind in de rug – kennelijk uit op 6.

  Reactie door Wilbert — woensdag 5 september 2007 @ 16.37 uur