100 dure dagen

“Het is slap dat premier Balkenende niet ronduit durft te erkennen dat bij het aanbesteden van de 100-dagen tournee van het kabinet forse fouten zijn gemaakt.” Dat is de eerste conclusie van Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen naar aanleiding van de beantwoording van SP-Kamervragen door de minister-president .

“Onder andere door deze fouten zijn de kosten veel te hoog uitgevallen.” Zo vindt ze het onbegrijpelijk dat voor een zeer eenvoudige website liefst een kwart miljoen euro werd uitgetrokken. In totaal kostte de promotietour voor het nieuwe kabinet minstens 3,2 miljoen euro.

Lees verder op de SP-site

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 03 september 2007 :: 21.53 uur

105 Comments

105 reacties

 1. Prima werk Sharon, maar pik het niet dat ze wegkomen met alleen de belofte dat ze het niet meer zullen doen.
  Vraag gerust een spoeddebat aan, deze oplichters moeten hun verantwoording dragen want fatsoen moet je doen en waar zijn de normen en waarden in deze ????.

  Altijd al gezegd zodra een Christenpartij aan de macht komt stellen ze zich boven god en de mensen.

  Reactie door Pool — maandag 3 september 2007 @ 22.01 uur

 2. Er is veel aan de strijkstok blijven hangen, maar ik begrijp niet wat de SP nu eigenlijk wil, met het aanbesteden was de kou toch uit de lucht.
  Er is gesmeten met geld naar hun vriendjes ik zie de SP niet stelling nemen tegen deze verkwanseling omdat ze zelf ook samen aan de bar zitten met deze kliek.
  Voor mij had de SP al afgedaan op dit onderwerp met hun standpunt in zaken de aanbesteding met de beruchte woorden de kou is uit de lucht.
  Aan men hoela de corruptie zit nog vol in de lucht.
  Maar als de een ze bil moet laten te zien moet de ander dat ook.
  Laten we maar ophouden met deze softie SM show in de kamer.

  Reactie door De Hakker — maandag 3 september 2007 @ 22.47 uur

 3. Ik geloof niet dat er fouten zijn gemaakt.Daarvoor zitten teveel CDA/PvdA/C.U.partijleden in het E.U.parlement en die zouden het moeten weten.Het lijkt meer opzet om via bevriende relaties via-via de partij-kassen te spekken.De hele 100 dagen excercitie was een ordinaire propaganda stunt op kosten van de belasting betaler.Deze hypocriete regering doet net alsof de bevolking inspraak heeft,doch in werkelijkheid wordt de bevolking op een regenteske wijze, geminacht.
  Dat bewijst de tegenwerking van deze regering t.a.v. het toekomstig referendum van de E.U. grondwet wel.

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 3 september 2007 @ 22.53 uur

 4. Goh, wat een dure promotietoer. Schandalig dat ze zulke toer nodig hadden om in contact te komen met de gewone burgers. Ik wist dat de afstand tussen burger en de heerser groet was zo groot had ik nooit gedacht. Kennelijk hadden ze hun voorbereidende huiswerk niet goed gedaan wegens te veel koffie/ borrel bijeenkomsten en praatsessies.

  Volgens mij hebben die goudenlepel gasten nog niks geleerd. Ze hebben niet eens een deugdelijke begroting rond. Hun beleidsvoornemens is een lachertje en zij alle interpretaties vaatbaar. Dat gaat alle kanten op.

  Als ik aan dure incompetentie denk dan kijk ik vooral richting denhaag en vooral naar CDA en PvdA. Ja het gaat schandalig goed in Nederland. Voor incompetente ministers dat is.
  Het ruikt naar hun Europese grondwet PR en verkooptoer.

  It is doomed to fail. The writing is on the wall and it has failure written all over it.

  Reactie door Khosrow — maandag 3 september 2007 @ 23.00 uur

 5. Te gek voor woorden zoveel geld over de balk.
  Wat voor website moet dat wel niet zijn.

  Het geeft wel weer aan dat ze bang zijn voor hun baantjes. Maar zelf met zo veel reklame hou je de SP niet tegen.

  Ik verwacht bij de volgende verkiezingen dat er erg veel modder gegooit gaat worden richting SP.

  @Jan Marijnisssen,
  heb je nog een link naar die website?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 3 september 2007 @ 23.13 uur

 6. De waakhonden moeten leren om te bijten. Anders heeft hun waak geen zin. Dit is niet de enige geldverspilling. Het is overal met de overheidsdiensten orde van de dag.

  Hoe lang moeten de gewone burgers dit pikken en waarom?

  Reactie door Khosrow — maandag 3 september 2007 @ 23.15 uur

 7. @2 De Hakker — maandag 3 september 2007 @ 22.47,

  De SP neemt toch stelling tegen deze verkwazeling van belastinggeld? Of moet Jan Marijnissen je op schoot nemen en je het gaan voorlezen (‘Er was eens een kabinet…’)?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 3 september 2007 @ 23.22 uur

 8. khosrow tot er weer echt een beeldenstorm komt of wat giotines in de opruiming komen bij de karwei of gamma of praksis ;-)
  het was allemaal van te voren bekend de kosten mischien niet,,immers das normaal in haagse kringen,ze denken een milj het worden er 3,2,
  maar het schokland enz,enz geval is gewoon van te voren bekent geweest,maar het volstaat met die oplichters om te zeggen ik zal het niet weer doen,totdat het volgende weer gebeurt.

  Reactie door ad — maandag 3 september 2007 @ 23.41 uur

 9. Dat geld is bijzaak.
  Het echte probleem is dat de overheid zich steeds meer bedient van Goebbels-achtige propaganda om haar corrupte zaakjes aan het onnozele publiek te verkopen.
  Hoe lang blijven we daar nog in trappen?

  Reactie door Hermie Kreeft — dinsdag 4 september 2007 @ 0.02 uur

 10. Booij, Klusman en Van Bruggen ofwel BKB
  deugen van geen meter.
  Houdt deze namen en buro eens in de gaten de komende jaren.
  Het zijn de vriendjes en spindoctors van de PVDA zij die niet vies zijn van vuile spelletjes.
  BKB heeft ook close samen met vriendje Job Cohen het draaiboek vooraf gemaakt bij onrust in de stad. Zo organiseerde ze “”spontaan”" de ‘lawaai’bijeenkomst van Theo van Gogh zogenaamd spontaan maar hadden zo de regie inhanden.
  Niets lawaai dus, een geregelde show voor de denkbeelden van de PVDA niets Theo van Gogh.

  Reactie door Willem — dinsdag 4 september 2007 @ 0.20 uur

 11. Zijn linkse idealisten grotere graaiers dan rechtse rotzakken? Het lijkt erop, als we de bonnetjes van de firma Booij Klusman & Van Bruggen nader bestuderen. 750.000 euro voor een derde wereldfeestje in Schokland, het is niet nix. Alleen die 3600 euro voor Lennart Booij viel tegen. Lennart, geef toe, dat kan wel wat slinkser!

  Zesendertighonderd euro voor het leiden van een debat over de millenniumdoelen, in het bijzonder de armoede in de wereld, is net nix. Die man werkt onder de prijs en bederft daarmee, ook voor mij, de markt. Da’s hooguit tien jaarinkomens te Burkina Faso, Mali of Burundi. Maar ja, waar wij een Iesiejet moeten pakken naar het zuiden om even te chillen zitten ze daar de hele dag relaxt in de zon. Gratis!

  Dat deze affaire naar buiten kwam was een kwestie van tijd. Bij Quote stond het verhaal al een tijdje op de rol, maar zoals zo vaak was nog niemand er aan toe gekomen. Al jaren circuleren de geruchten over BkB, dat leuke hippe evenementenbureau van deze PvDA-zonen. Met Niet Nix bestormden ze de linkse barricaden, maar inmiddels zijn ze ingekapseld door het establishment en krijgen vette kluiven toegeworpen door hun partijvriendjes. Officieel valt dat allemaal moeilijk te bewijzen, maar dat de heren er een nogal Latijnse manier van zakendoen op na houden lijkt duidelijk. Niets voor nix. Veertig mille voor het ontwerpen van een even kortstondige als simpele website, stagiaires doorbelasten alsof het echte pro’s zijn en je eigen directeur op de begroting doorverkopen als gedwongen winkelnering. Trucjes die je van de meest gewiekste Rolexdragers verwacht, niet van heren die zichzelf percipiëren als idealisten. (Voor de doorbijters en fijnproevers download hier de begroting die BkB indiende bij het ministerie. Van de drie scenario’s hapte Koenders toe op de duurste variant. Daarop allemaal mooie ronde bedragen en bijzondere posten. Zo worden alle BkB-medewerkers inclusief stagaires verhuurd voor 900 euro per stuk per dag, wat neer zou komen op een kostenpost van zo’n 20 mille per maand. Zouden ze dat ook verdienen bij het rode bureau? En het draaien en monteren van ‘een documentaire van de dag’ kost maar liefst 15 mille, maar geloof van mij dat zo’n knutselwerkje voor eentiende van het bedrag kan bij onze, zoals we ‘m noemen, ‘Johan de Video-stagiaire’. Marco Borsato’s technische faciliteiten moesten 235 duizend euro kosten, zeg maar het nationaal inkomen van Schokland. Voor het inhuren van ‘acts’ was 60 mille gereserveerd, maar wat de heren er wijselijk niet bij hadden gezegd is dat alle grote artiesten belangeloos meewerkten…) Ach ja, typisch gevalletje van links lullen, rechts vullen. Salonsocialisme in z’n meest genante variant.

  In een afgelegen Rotterdams buurthuis en hadden ze Marco Borsato e.a. gelijmd voor ‘Schokland’, zoals de bedremmelde minister in deze brieven toegaf. Tja, het kost wat, maar dan heb je ook niets. Zoals een foto van De Minister met De Grote Artiest. Bedenk Bert: dromen zijn bedrog.

  Vraag: wat verdienen de heren zelf aan al die geritselde evenementen? Schokland weten we: een onbegrijpelijke 750.000 euro. Onlangs deden ze ook een grote bijeenkomst voor Europa (u weet wel, dat dure speeltje van politici en bureaucraten waar geen burger op zit te wachten), waar zelfs humorist Jan Jaap van der Wal het lachen zal vergaan als zijn honorarium (nihil?) wordt afgezet tegen dat van BkB.

  Maar “het mooie” van het kapitalisme is dat het altijd met open vizier gebeurt. Numico verhoogt z’n prijzen. Schandelijk, wellicht, maar u hoéft uw baby die rotzooi niet te voeren. In de collectieve sector ligt dat heel anders. Die wordt ons omgevraagd opgedrongen, nadat de (semi-)staat zich eerst 48% van de nationale inkomsten heeft toegeëigend. Mijn vraag, in verwondering: waar zit het hart van links voor de publieke zaak? In de kontzak, vrees ik. Kijk naar het hele gesubsidieerde circuit, naar de creatieve instellingen, de omroepen, de woningbouwverenigingen, de universiteiten, de ziekenhuizen, de consultants binnen de overheid en semi-overheid, de duizenden bezoldigde baantjes binnen en buiten Nederland die mogen worden uitgedeeld aan de Ad Melkerts; ik durf de stelling aan dat op een enkele verdwaalde christen na, al die lucratieve functies op Siciliaanse wijze verdeeld worden onder links angehauchten. Niet dat ik iets tegen links heb, ik ben als het erop aankomt een stuk progressiever dan die pluizen en deo-lozen. Maar het zou een waardevol debat zijn – desnoods geleid door Lennart Booij – waarom links de collectieve sector beschouwt als haar persoonlijke speeltuin. Het collectief wordt gegijzeld door partijvrienden die alle belang hebben bij handhaving van de status quo. Lees: hun eigen broodwinning. Alsof alleen linkse mensen belasting betalen. Het tegendeel is waar. Misschien komt het door de desinteresse van rechts voor het collectieve, maar de vraag is wanneer belastingbetalers het zat zijn dat links Sinterklaast van hun centen.

  Reactie door Willem — dinsdag 4 september 2007 @ 0.36 uur

 12. 100 dagen, dus het kabinet valt niet binnen 85 dagen en ze krijgen hoger wachtgeld mocht het toch imploderen.

  Reactie door Gerrit — dinsdag 4 september 2007 @ 0.54 uur

 13. Goed idee een promotietour 3.2 miljoen en goed luisteren naar de mensen. Die willen graag een BTW verhoging en we willen graag allemaal 1% of meer achteruit. Ook kozen de mensen massaal voor aanpak van het ontslagrecht en dat ministers en kamerleden 10% meer gaan verdienen. Het wordt tijd dat de bonden een algemene staking uitroepen zodat Balkenende Bos en Rouvoet eens wakker worden. Niet het Museumplein moet vol nee Den Haag moet volstromen daar zitten ze daar moeten we ze wakker maken.
  “Gansch het raderwerk staat stil als uw machtige arm het wil”,

  Reactie door Harry Sangers — dinsdag 4 september 2007 @ 1.22 uur

 14. Persoonlijk vind ik dat dit kabinet alles doet om de groots mogelijke fouten te maken, diesel en lpg duurder maken (vrij schone brandstoffen) benzine (vuile brandstof) niet verhogen.Geld van de burger verkwanselen aan debiele campagnes.Alles wordt duurder , onleefbaar , ziekenfonds 50 euro pj , siagretten 25 ct per pakje etc etc , alleen maar om die onzinnige campagnes te betalen.Ik vind dat als een partij campagne moet voeren ,laten ze het lekker zellef betalen,en niet door de burger.Ik eis dat de SP iedere burger laat terugbetalen door de regering wat ze betaald hebben aan belasting aan die onzinnige partijen.Dit land is geen land meer van democratie , maar van commercie, geld geld en nog eens geld hebberij.Lees de regels de rijken worden rijker , de armen armer, alles stijgt behalve je salaris.Tsja als politicus heb je dara geen last van met een wachtgeldregeling van 6000 euro pm. geef mij dat maar dan zeur ik ook niet meer, K*TLAND geworden.En Kan had gelijk: Make my words. het wordt alleen maar erger.

  Reactie door radiojohn — dinsdag 4 september 2007 @ 3.32 uur

 15. @7johan
  Ik vind dat de kieswet aangepast moet worden.
  Het is niet acceptabel dat de nederlandse kiezer voor een partij /programma kiest en dat lieden zoals en niet alleen Yildirium maar ook Wilders
  de kans waar nemen en misbruikmakend van de kiezer een eigen partij op richten.
  Een referendum graag.

  Reactie door che — dinsdag 4 september 2007 @ 6.36 uur

 16. Overigens voor 3,2 miljoen had ik liever de Rolling Stones gecontracteerd.
  Voor gratis concerten voor de laagste inkomens.

  Reactie door che — dinsdag 4 september 2007 @ 6.39 uur

 17. “Gansch het raderwerk staat stil als uw machtige arm het wil”, zegt Harry Sangers. En gelijk heeft ie. Helaas is het gros van de Nederlandsche bevolking zo apatisch als de kolere.
  Praktisch bezien zal een massale reis naar Den Haag niet mogelijk zijn want nu al verstoppen de wegen en heeft het spoor met uitval en vertragingen te maken. Ons land gaat aan een gigantisch mobiliteitsinfarct ten onder.
  Dus alles blijft zoals het gaat en over tot de orde van de dag, ongeacht Kamervragen vanuit de oppositie. Balkenende &co hebben voor hetere vuren gestaan.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 september 2007 @ 6.41 uur

 18. (8)roepende in een woestijn .voordat nederland opgaat in het ,ALMACHTIGE,europa word het door schurken leeggeroofd .kunnen ze ook makkelijk daar het aktivisme zowel bij de vakbonden en sp tanende is.jammer maar een feit .de vvd (aptroot) spreekt er schande van, van deze reclame campagne .dat destijds partijgenoot nicolai met miljoenen belastinggeld geprobeerd heeft ons de eu wet door de strot te drukken vergeet ,CHARLIE, er ff bij te vertellen .

  Reactie door h.verbeek — dinsdag 4 september 2007 @ 7.25 uur

 19. Wat een fijne man is onze minister president ..
  Eerst verwijdert hij stiekem allerlei wetten en beschermingen uit ons rechtsstelsel (zoek afschaffing actio popularis), dan stort hij zich in een doldrieste volkomen illegale en op leugens gebaseerde energie-oorlog, dan blokkeert hij een onderzoek naar de strafbare feiten rond zijn deelname aan deze oorlog, dan manipuleert hij stemcomputers zodat zijn partij de grootste blijft, dan bevolkt hij de voltallige regering met persoonlijke vrienden en yes-men omdat hij als cda-topman absoluut niet tegen kritiek kan (zoek burgers en barbaren), dan gaat hij eerst honderd dagen lang ‘het land in’ zodat zijn gevolg van absolute nietsnutten met belastinggeld kunnen gooien naar graaivriendjes, dan wil hij niet eens toegeven dat hij en zijn schertsregering fouten hebben gemaakt .. deze man die onze ministerpresident is heeft psychische hulp nodig, hij is gek!

  Reactie door koen — dinsdag 4 september 2007 @ 7.28 uur

 20. Goeden morgen vrienden SP.

  Sharon toont klip en klaar aan dat het uitkomt wat wij hier op dit blog eerder hebben aangeven. Het geld wordt op een verkeerde manier besteed.
  En het ergste van dit alles is dat het glashard ontkent wordt. Men heeft dit aangekondigt als propaganda om het kabinet populair te maken, doch het tegenovergestelde is het geval. Door dit geldverslindende plan is de bevolking wakker geworden en ziet welke gevolgen er zijn, want ondanks 100 dagen reizen, vriendjes ontmoeten, en meer van zulk soort onzalige dingen is er geen geld genoeg voor onderwijs, moet er onwijs bezuinigd in de zorg worden, krijgen de mensen volgend jaar te maken met prijs verhogingen, enz.
  De gehele media wordt verziekt met anti propaganda over de SP.
  Waar renegaten graag aan mee doen.
  Helaas voor hen groeit de SP en zal het blijven groeien niets kan dat tegenhouden.

  Een optimistische….

  Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 4 september 2007 @ 8.38 uur

 21. De beste strategie is keihard stap per stap aanval op de rechtse waan. Elke letter en spin uit hun vuile kast dient met microscoop onderzocht en bestreden te worden. Hun la is vol met gestolen geld. De landelijke overheid berooft de werkenden in dit land en de gemeenten beroven de uitkeringgerechtigden met onrechtmatig opgelegde maatregelen en zeer lage aftoppingsgrenzen op bijzondere bijstand voor de minima en uitkeringgerechtigden. Uiteindelijk komt die potje tot niks neer. Ik heb geen auto, maar stel dat iemand afhankelijk is van die auto; nu moeten ze behoorlijk meer betalen voor een gezamenlijke rit door meerder personen in hun gezin. Dat naast de verdubbeling van de kosten van een mandje boodschappen. Mensen leg die lopende band plat. Laat die managers de lopende band draaien om hun onverdiende geld verdienen. Zonder arbeiders gebuurt niks.

  PvdA, En vooral draaikont Bos dienen zich te schamen voor de uitverkoop die ze plegen. Ze hebben de gewone mannen en vrouwen in dit land verraden.

  Er is niets meer stimuleren en krachtgevend dan een gezamenlijke vijanden
  Onze gezamenlijke vijanden zijn schijnchristelijk cda en saloonsocialistisch pvda. Het gaat niks goed met de economie. Alles is uitverkocht. Het huidige beeld is een schijn en niemand’s baan of wel zijn in dit land is veilig meer. Stilte en zachtjes zachtjes politiek is niet meer van deze tijd. Het is Walkouts, burgerlijk en politieke ongehoorzaamheid.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 8.46 uur

 22. Inderdaad dromen zijn bedrog.

  alle vieze vuile was moet op tafel. Laat maar bewijzen dat de niks waarmakende overheid en dieven aan de top kosten dit land veel meer geld dan werkende armen en mensen met een uitkering.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 8.53 uur

 23. ja dat heeft die aptroot Toch wel goed gedaan zie hiet het hele verhaal..

  http://www.minaz.nl/data/1188809223.pdf

  Reactie door j. albaas — dinsdag 4 september 2007 @ 8.58 uur

 24. Nederland dient zijn verzetgeest opnieuw uit te vinden. Niet wachten tot het te laat is. Gisteren is al te laat. Werken is goed en gezond. Maar voor wie werken we nu eigenlijk?
  Wat houden we over? Willen we een andere China worden? De heersnede slavenhandelaars(dit kabinet en zijn waaninstrumenten waaronder belastingdienst en andere instanties moeten ontmanteld en of grondig herzien te worden.)

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 9.03 uur

 25. Opgeven welke forse fouten gemaakt zijn door “onze minister president” kost uren, doe ons een lol en vraag even wat die mafkezen in het torentje goed hebben gedaan…nee.. doe maar niet,daar zijn wij zo uit, want wij hebben die big spenders echt nog niet kunnen betrappen op een sociale daad voor ons land/volk.
  Er zou een motie ingediend kunnen worden waarin b.v. CenA o.d. wordt opgedragen om
  speciaal voor die randfiguren costuums te
  maken met extra grote zakken.
  Jonge…Jonge..waar zijn we mee opgescheept!

  Reactie door Joop c.s. — dinsdag 4 september 2007 @ 10.24 uur

 26. Weer rekenen,

  Honderd dagen en een uitgave van 3,2miljoen.Dat is €32.000,- per dag.Laten we zeggen dat de medewerkers €200,- per dag kosten.Wat weer neerkomt op 160 medewerkers per dag.Iedere medewerker is het land ingegaan en heeft door hard werken iedere dag EEN uitgewerkt idee ingebracht.
  Hetgeen weer uitkomt op 16000 goede ideeen voor de komende regeringsperiode.!!!!!!
  En dat terwijl deze site gratis is en meestal meer goede ideeen oplevert.

  Reactie door tom — dinsdag 4 september 2007 @ 10.28 uur

 27. Ach, de reacties van de SP en de Telegraaf waren voorspelbaar. Weer de nodige hetzes dus. Misschien moet het dan maar zoals Chavez het doet in Venezuela, je weet wel : het grote voorbeeld van Jan. Die kwibus heeft gezegd dat ie nog even wil aanblijven: in elk geval tot 2027 en dan ziet hij wel weer verder. Het parlement heeft het al goedgekeurd. Natuurlijk….
  Tja, dan toch liever de clowns met hun promotieshow……..

  Reactie door cor — dinsdag 4 september 2007 @ 10.28 uur

 28. @ 19 koen

  Prima verwoord, en geheel naar waarheid vertaald.
  Ik deel je mening omtrent deze refo-egotour.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 september 2007 @ 10.28 uur

 29. @ 23 G. alblaas

  Hoe legaliseer je als kabinet diefstal of fraude, hier te lezen,…….

  http://www.minaz.nl/data/1188809223.pdf

  Reactie door Pool — dinsdag 4 september 2007 @ 10.41 uur

 30. @ 10 en 11 Willem,

  Oh wat heb je hier een punt. Bij de overheid worden capabele mensen afgeserveerd omdat ze een bedreiging vormen voor de altijd maar speletjes spelende top echelons die vaak bemand worden door CDA en PvdA-ers.
  Stuur je reactie ook onder nieuwe item op dit blog. “Niet normaal meer”.
  We moeten schijnheilige CDA en schijnlinkse PvdA zakkenvullers totaal afbranden.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 4 september 2007 @ 11.09 uur

 31. Een goeie mening van Sharon.

  Maar deze mistoestanden zijn structureel voor onze overheid. Men wil niet op de kosten letten of heeft er de kwaliteiten niet voor.

  Het is meer een open begroting ; komt men tekort dan moet het volk maar meer betalen !.

  De 100 dagen van JPB is een triest maar pakkend voorbeeld.

  Ik zou willen dat we JPB met rust laten, dat is nu eenmaal toch niet meer terug te draaien,

  maar dat Sharon er haar levenstaak van maakt om die structurele onefficiëntie van onze overheid aan te pakken.

  Letterlijk haast elk project door elke hoedanigheid van de overheid uitgevoerd, is veel te duur.

  Elke project van de overheid is even wanstaltig disproportioneel duur als de website van een kwart miljoen.

  Als je deze disefficiëntie weet op te lossen dan kun je zomaar 10 tot 20 miljard op de nationale begroting.

  Dit is een van de essentiele problemen van onze huidige tijd waar we mee bezig zouden moeten zijn, de 100 dagen campagne is daarvan slechts een maatgevend voorbeeld.

  Reactie door ACE — dinsdag 4 september 2007 @ 11.36 uur

 32. @ 30

  essentiele fout :

  Als je deze disefficiëntie weet op te lossen dan kun je zomaar 10 tot 20 miljard op de nationale begroting BEZUINIGEN.

  Reactie door ACE — dinsdag 4 september 2007 @ 11.38 uur

 33. @20 Ouwe Dirk zegt: “Door dit geldverslindende plan is de bevolking wakker geworden en ziet welke gevolgen er zijn.”

  Helaas Dirk, ik zou je graag gelijk willen geven maar dat de bevolking wakker wordt betwijfel ik. Apathie alom. De quizzen, spelletjes en make-over en feel good programma’s zorgen ervoor dat in menig huisgezin men zich de primaire vraag stelt: waarom zou ik mij druk maken, we hebben toch patat en spelen?

  Een sceptische…:)

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 september 2007 @ 11.57 uur

 34. @29 Pool,
  2 Bannerconcepten voor de lieve som van €11.829? Ik doe het voor € 150,00.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 september 2007 @ 12.06 uur

 35. Ik heb gehoord dat die website pas in november op het net komt, tenminste als tie komt, want er waren nog wat kleine aanpassingen/probleempjes op te lossen.
  De bouwers van die site zitten zich nu te beraden op de Bahamas,… hoe nu verder.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 september 2007 @ 12.10 uur

 36. Gandalf Balkenende & co zullen voor een nog veel heter vuur komen te staan, want zij die mammon dienen gaan naar de hel.

  Reactie door Dik Evertse — dinsdag 4 september 2007 @ 12.15 uur

 37. Gandalf Balkenende & co zullen voor een nog veel heter vuur komen te staan, want zij die mammon dienen gaan naar de hel.

  Ja, dat mag dan wel waar zijn. Het CDA gaat alleen nog maar hoger in de peilingen, leg dat maar eens uit.

  Reactie door Henk — dinsdag 4 september 2007 @ 12.46 uur

 38. @ 34 Gandalf

  Kan je nog een hulpje gebruiken? over de kosten worden we het wel eens,.. vriendenprijsje.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 september 2007 @ 12.55 uur

 39. @ 33 Gandalf

  Deze opmerking vraagt toch om verduidelijking.

  Verwijt je het volk dat ze geen verantwoordelijkheid nemen voor hun maatschappij ? Verwijt je ze uberhaupt iets ?

  Waar ben je sceptisch over ?

  Apathie kan onder andere een gevolg zijn van een ingebakken menselijk beschermingsmechanisme om moedeloosheid te ontwijken hetgeen je ongeveer kunt vergelijken met de medische shock-toestand.

  Zeg je dat wij onze leiders moeten wantrouwen ?

  Er zijn natuurlijk mensen die het gewoon goed hebben, kun je die verwijten dat ze niet solidair zijn met de mensen die het slecht hebben in onze context van politieke ambivalentie en onmacht ?.

  Reactie door ACE — dinsdag 4 september 2007 @ 13.01 uur

 40. 20 Ouwe Dirk

  Ik hem nog vers in het geheugen dat Wouter Bos en ene Tichelaar hard van de daken schreeuwden in de kranten dat de PvdA HET op eigen kracht ging doen en niet over de rug van of in vergelijking met de SP, dit terwijl Bos dat meteen in hetzelfde stuk al niet kon laten. Nu laten ze Jan Pronk los die vindt dat Wouter HET uitstekend doet.Gevraagd door de jongeren a la Mei Lin Vos of hoe heet ze. Dat stuk van Wouter destijds heeft wel een heel rare uitkomst opgeleverd. Er IS niets eigen aan de PvdA en niets van ‘kracht’ te bespeuren.
  Nu zijn ze ineens allemaal cosmetische spelletjes aan het spelen die per jaar nog minder opleveren dan de 100 dagen gekost hebben maar waarvan de nederlandse bevolking denkt dat ze het toch wel heel erg goed doen, alhoewel de UV van Groningen nu wel gemaand is.

  25 Joop cs.

  Ik weet wat je bedoelt maar als je er vooral hard en dwingend tegenaangaat en niet meteen opgeeft en Balkenende geen kans geeft eronderuit te kruipen en hij zich geen raad meer weet kun je ‘hem’ wel zichtbaar maken en zal hij met een stem als van een castraat en een hupje met de hielen omhoog de handen in de lucht zijn ware profiel laten zien. Je moet dan echter geen genoegen nemen met het eerste het beste antwoord.

  Reactie door Henny — dinsdag 4 september 2007 @ 14.15 uur

 41. Begrijp ik het NU goed dat er mits goed uitbesteed er voor hetzelfde
  geld wel twééhonderd ‘dagen in gesprek gaan’ had gekund?
  Dat is dan dubbelop over de balk gesmeten geld.
  Want binnen de eerstkomende 100 dagen is het tijd voor nieuwe verkiezingen.
  Koste wat het kost.

  Reactie door Alex — dinsdag 4 september 2007 @ 14.31 uur

 42. @ 41 Alex,

  Zo spoedig mogelijk een einde maken aan dit over de balkengooiendenbalkenendekabinet.
  Of beter gezegd:
  Maak nu meteen een net einde aan dit overdebalkgooiende balkenendekabinet.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 4 september 2007 @ 14.58 uur

 43. Beste Henny,

  uw geheugen is aanzienlijk scherper dan mijne. Wat uw zegt over de cosmetische speeltjes onder PvdA-ers klopt helemaal.

  Pvda ongeloofwaardigheid is dusdanig groot geworden dat zelfs de beste cosmetica, kan hun vuile speeltjes niet meer bedekken.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 15.00 uur

 44. Tja, die honderd niet in eenzaamheid doorgebrachte dagen zijn gespendeerd aan wat afterparty-en na de geboorte met tangverlossing van het kabinet, en verder aan wat gelikte promo-campagnes. De kosten gaan voor de politieke baat uit, heeft Balkenende zeker bedacht. Dat deze uitgaven uit gemeenschapsgelden worden betaald en op onregelmatige wijze in bevriende zakken terecht komen, ach, daaraan moet niet te zwaar worden getild. We moeten niet zo zuur doen, want heus, het zoet komt er ooit nog wel eens. Geloof het kabinet maar op zijn woord, niet dan?
  Wat zegt u? Begrotingsproblemen, waardoor de koopkracht van de laagste inkomens niet gehandhaafd blijft? Dat is toch iets héééél anders! Niet zeuren over futiliteiten, hè!

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 4 september 2007 @ 15.03 uur

 45. 100 dagen onnodig ons geld over de balk gesmeten. we hadden het kunnen weten. ik zou zeggen: “Laat balkenende en co. het maar uit eigen zak terug betalen aan de burger. als de gewone burger het geld over de balk smijt, dan zijn ze er als de kippen bij. nu dit kabinet het geld over de balk smijt, doet men daar niets tegen. laat ministers het nu maar eens van hun eigen salarissen betalen. wanneer kan dat geregeld worden?? ook voor het feit, dat ze ook de regels hebben overtreden.

  Reactie door maayke jong-doppen — dinsdag 4 september 2007 @ 16.08 uur

 46. Koen l9, zoals vaker is gebeurd heb je het weer mooi,kort en krachtig gezegd. EN HET IS ALLEMAAL ZO WAAR!
  Er moeten maar eens pamfletten over nederland worden gestrooid waar in korte maar heldere bewoordingen wordt uiteengezet, hoe dit kabinet heeft gehandeld.
  Geldvergrijmen noemen ze dat in het noorden des lands.
  Mooie actie op dolle dinsdag in september: de SP strooit over het hele land flyers uit over the whereabouts van het kabinet en de desastreuze gevolgen ,veroorzaakt door een bedriegersclub van gereformeerde huize.
  Gereformeerden,grifverkeerden ,zeiden we als kinderen als we door de tegenpartij voor roomse papen,domme schapen werden uitgescholden.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 4 september 2007 @ 16.34 uur

 47. Waarom laten we Bakellende en consorten niet zelf opdragen voor de onkosten die ze gemaakt hebben tijdens hun 100 dagen promotietour? Ik denk dat als het geld uit hun eigen portomonnee komt ze eindelijk eens gaan leren om met geld om te gaan.
  Maar ja, het is natuurlijk een utopie om te denken dat dat ooit zal gebeuren.
  Ikzelf heb de ervaring met ambtenaren op een lager niveau. Zolang men geld van een ander te besteden heeft kan het niet duur genoeg kosten.
  Een voorbeeld? Ik woonde in een plaats in Gelderland en ik was (omdat ik in de ziektewet zat) bij mijn vriendin in Overijssel. Mijn baas zou naar Overijssel komen, hij had mij wat te vertellen wat nie door de telefoon kon. (achteraf bleek dat mijn contract niet verlengd zou worden)
  Ik zei tegen hem dat ik de volgende dag weer thuis in Gelderland zou zijn, maar hij wou liever naar Overijssel komen. (op kostebn van de gemeenschap natuurlijk)
  Dit is slechts een voorbeeld, maar ik zou er nog diverse anderen kunnen noemen.
  Wat moeten we dan van de “hoge heren” verwachten? Het goede voorbeeld? Eigenlijk wel, maar ze hebben zelf duidelijk gemaakt wat je als ambtenaar allemaal kunt flikken op kosten van een ander.
  Harry van Laak.

  Reactie door harry van laak — dinsdag 4 september 2007 @ 17.23 uur

 48. En jawel wat zei ik hierboven. Bij de opening van het universitaire jaar in Wageningen geen woord over de exorbitante salarissen van de bestuurders en van de nieuw aangestelde van de UV Groningen die door Plasterk de wacht aangezegd is. Nee daar koooomt ie….weeer…. de GOUDEN EEUW, m’n inkt is nog niet droog en jawel hoor.
  Nederlanders luister goed, jullie zijn allemaal lui.
  Nou Balkenende houd jij je maar bij Spijker zoals je in de verkiezingstijd ook deed of ga naar RTL Boulevard lekker over de ander kletsen. Een zeeuw die terugverlangt naar de Gouden eeuw ben benieuwd hoe zijn genealogische gegevens eruitzien.

  In de 16de en 17de eeuw werden nog uitvindingen gedaan die de productiviteit van de landbouw en veeteelt verhoogden.
  Profiteerden nu ook de boerenbevolking hiervan? In het algemeen niet De nieuwe ontginningen waren het eigendom van de handelsbougeoisie in de steden die daar een goede geldbelegging in zag.
  Terwijl de graanprijzen omhooggingen stegen de geldlonen slechts in geringe mate of zij bleven gelijk. De enorme sprijsstijging een verdubbeling of verdrievoudiging werd niet verantwoord in de lonen zodat het gevolg was dat het reele loon een schrikbarend dieptepunt bereikte. De overheid en werkgevers gingen loonsverhogingen zoveel mogelijk tegen. Bovendien was er door de enorme bevolkingsaanwas (nu Polen etc. geheten) een groot aanbod van arbeidskrachten.

  Bovenstaande gelezende hebbend begrijp ik afgezien van de VOC en WIC volkomen waarom de heer Balkenende zo graag terug wil naar de Gouden eeuw……en waaraan hij zijn maatschappij-visie ontleent.
  Je kunt het bijna rechtstreeks vertalen naar zijn beleids’doelen’ Balkenende wil als onopvallend mannetje zijn elitaire status terug en ons terugwerpen in de 15e eeuw zodat hij zijn gouden eieren kan tellen en wij de schaal mogen opruimen.

  Reactie door Henny — dinsdag 4 september 2007 @ 17.36 uur

 49. terugwerpen in de 16e eeuw, sorry.

  Reactie door Henny — dinsdag 4 september 2007 @ 17.38 uur

 50. Gelukkig dat het maar 100 dagen heeft geduurd en niet de gehele regeerperioden !

  Wie gaat overigens de PR -kosten betalen : u raad het al ………..
  Wat was de bate van deze 100 dagen t.o.v. de kosten ?

  Reactie door Fred — dinsdag 4 september 2007 @ 17.48 uur

 51. @ 48 Henny,

  Mooi verhaal. Zou best wel kunnen kloppen ook!

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 4 september 2007 @ 18.01 uur

 52. Honderd dagen op cursus omdat je niet weet wat je achterban, liever, het hele Nederlandse volk wil.

  Een groter bewijs van onbekwaamheid kan je niet afleveren.
  Maar misschien was alleen dit al de moeite van het geld waard die deze cursus heeft gekost.

  Reactie door SP-Tegenstander — dinsdag 4 september 2007 @ 18.02 uur

 53. Als wij, simpele burgers, proceduretjes overtreden krijgen we op zijn minst een boete… Maar Balkje en co staan boven de (europese) wetten… Doodeng, die conservatieve denkwijze… Nederland is op weg naar de afgrond, niet door islamisering, zoals onze grote kemphaan Wilders roept, maar door onze onverschilligheid… we kunnen niet eens een normale regering kiezen… Het wordt tijd dat de SP heeeeel groot gaat worden…

  Reactie door Richard — dinsdag 4 september 2007 @ 18.10 uur

 54. @ 47 Harry van Laak,

  Allemaal van die baasjes. Gefrustreerde zielen reeds vanaf kind zijn en die snel wisten hoe of je macht kunt krijgen namelijk conformeren en hogerop klimmen tenkoste van anderen. Terwijl normale mensen een vak leerden en uitoefenden en daar niet zo mee bezig waren. Die normale mensen zijn nu de klos en uiterst afhankelijk van de grillen van de managersbaasjes. Terwijl wij dachten dat het ging om een leuke gezelige mooie wereld ging het die gasten om de ander eronder te krijgen en zelf hogerop te komen. Wat een zielige types. Daar komt de mensheid mee vooruit.
  Wat een nare toestand voor jou zeg. Hopelijk kun je wat anders vinden. Hoop niet dat je dan weer zo’n baasje treft maar de kans is heel groot…
  Wat een land wat een land.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 4 september 2007 @ 18.15 uur

 55. Kost het zoveel geld om in een probleemwijk te komen ?
  Vandaar dat probleemwijken voor de gewone man onbetaalbaar zijn !

  Reactie door Fred — dinsdag 4 september 2007 @ 18.17 uur

 56. Het volk had beter op het binnenhof kunnen komen , met als toetje een bak koffie ????

  Reactie door Fred — dinsdag 4 september 2007 @ 18.19 uur

 57. The problem of power is how to achieve its responsible use.
  How to make people of power live for the public, rather than live off the public.

  Everytime we turn our heads the otherway, when we tolerate what we know to be wrong, when we close our eyes and ears to the corrupt because we are to busy or to frightened, when we fail to speak up and speak off, WE strike a blow against freedom and decency and justice.

  Robert F Kennedy

  Reactie door richard — dinsdag 4 september 2007 @ 18.47 uur

 58. Balk-elende durft NIETS te erkennen

  Reactie door kebe — dinsdag 4 september 2007 @ 18.49 uur

 59. @57 Richard

  Understanding myself is not a matter of time; I can understand myself at this very moment. If I say, “I shall understand myself to-morrow”, I am bringing in chaos and misery, my action is destructive. The moment I say that I “shall” understand, I bring in the time element and so am already caught up in the wave of confusion and destruction. Understanding is NOW, not tomorrow. To-morrow is for the lazy mind, the sluggish mind, the mind that is not interested. When you are interested in something, you do it instantaneously, there is immediate understanding, immediate transformation. If you do not change now, you will never change, because the change that takes place tomorrow is merely a modification, it is not transformation. Transformation can only take place immediately; the revolution is now, not tomorrow.
  When that happens, you are completely without a problem, for then the self is not worried about itself; then you are beyond the wave of destruction.
  (And behind Balkenende I II III of IV)

  Reactie door Alex — dinsdag 4 september 2007 @ 19.08 uur

 60. Tja, 100 dagen door het land, het mocht blijkbaar wat kosten. Kan ook niet anders want denk maar niet dat de rond reizende leden de koffie in de thermoskan bij zich hadden en brood in een trommeltje.

  Wat betreft die véééééééél te dure eenvoudige website,…..zal vast wel door een goed bevriend, en natuurlijk 300% onafhankelijk, bedrijf zijn geleverd.

  Ga zo door kabinet! Het wordt tijd dat hier eens mensen ter verantwoording worden geroepen voor dit soort onderlinge prijsafspraken, cartelvorming en geld-over-de balk-smijt-praktijken.

  Ik denk dat we nog niet half weten wat er achter de schermen allemaal voor die 100 dagen mocht worden aangeschaft, verteerd en gedeclareerd en wat er nog meer is mis-gecalculeerd.

  Ach, het mocht wat kosten,…. maar heb je dan ook wat???

  Reactie door Gerrit — dinsdag 4 september 2007 @ 19.15 uur

 61. 58. Alex en 57. Richard.

  Hier kan niemand iets aan toevoegen of op afdingen.

  Reactie door Henny — dinsdag 4 september 2007 @ 19.18 uur

 62. So please, do not think. Just act.

  Reactie door Alex — dinsdag 4 september 2007 @ 19.20 uur

 63. 59. Gerrit.

  Met de formatie was al zeer duidelijk dat de heren geen genoegen namen met minder dan….
  De duurste locaties alles incl. wat dat dan ook moge betekenen.
  We hadden het kunnen zien aankomen…..Niets te dol voor de dolleman.

  Reactie door Henny — dinsdag 4 september 2007 @ 19.25 uur

 64. @ 59 Alex

  Great words Alex. PRACHTIG. Thanks for sharing them with us.

  “Understanding is NOW, not tomorrow. To-morrow is for the lazy mind, the sluggish mind, the mind that is not interested. When you are interested in something, you do it instantaneously, there is immediate understanding, immediate transformation. If you do not change now, you will never change, because the change that takes place tomorrow is merely a modification, it is not transformation. Transformation can only take place immediately; the revolution is now, not tomorrow.”

  Mensen die de zaken uitstellen en excuses maken bereiken nooit wat/ veranderen nooit wat. De klus van vandaag moet vandaag klaar. Morgen is te laat.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 20.24 uur

 65. @ 59 Alex, 64 Khosrow,

  Hier en nu in een stervende wereld!

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 4 september 2007 @ 21.04 uur

 66. @ L´écologiste(wat een mooie naam),

  As the pop song goes: “I realise that nobody wins, Something is ending and something begins”.

  Ik geloof niet in sterven. De ziel van doden leeft in ons. Wij vergeten niet het goede, noch de slechte. Mijn inziens gelooft u ook in mooie aspecten van het leven en dit wereld. Daarom bent u hier, draagt u die naam en zet u zich in om het leven in dit wereld te kunnen behouden, beschermen en versterken: L´écologiste.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 22.46 uur

 67. Flyers maken voornamelijk zwerfvuil, helaas.
  De SP zou eens wat meer met de media moeten doen.
  De corrupte cdacupvda bevechten waar het schijnt te tellen, via het enige medium wat nog een beetje effect schijnt te sorteren, via de televisie.

  Reactie door koen — dinsdag 4 september 2007 @ 23.02 uur

 68. @ 55 Fred

  Voor ruim 500.000 euro wat dat grapje in Rotterdam gekost heeft mag die pvda-miep een hele maand bij mij logeren.

  Reactie door Pool — woensdag 5 september 2007 @ 0.17 uur

 69. @ 66 Khosrow,

  Bedankt voor je mooie woorden. Ja ik hou van het leven en van de aarde, de natuur en van de culturen. Tarkovsky bijv. kon dit aardig visualiseren.

  “De ziel van doden leeft in ons. Wij vergeten niet het goede, noch de slechte”.
  Heel mooi gezegd!

  Zo zijn we verbonden met Alpha Adam en Eva, Nebukadnezar, Jezus van Nazareth, Siddharta, Franciscus van Asissi, Johann Wolfgang von Goethe, Jean-Jacques Rousseau,Ferdinand Domela Nieuwenhuis, Herman Gorter, Frederik van Eeden, Sergei Eisenstein, Federico García Lorca, Sergei Eisenstein, Adolf Hitler, Andrei Tarkovsky, Maartin Luther King, Eric Rohmer, Jan Wolkers, Michail Gorbatsjov en Jan-Peter Bakellende et Omega.
  Behoud alleen het goede.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 5 september 2007 @ 9.38 uur

 70. @39 (beetje laat) Die ACE toch.

  Vragen, vragen & vragen.

  Vraag: Verwijt je het volk dat ze geen verantwoordelijkheid nemen voor hun maatschappij ? Verwijt je ze uberhaupt iets ?

  Ik constateer slechts en dat spreek ik hier uit. En ja, ik verwijt dat deel van het “volk” dat ze zich wederom aan de zelfde steen hebben gestoten door deze regering mogelijk te maken.
  Na B1, B2, B3, B$ enz. zou men beter moeten weten. “We hebben goud” hoor ik het nog nagalmen. Voor mij en vele anderen was het de zoveelste ramp.

  Vraag: Waar ben je sceptisch over ?

  Dat het nooit meer goed komt. We hebben het slechter dan de laatste 25 jaar van de vorige eeuw. Lasten rijzen de pan uit. Na alle betalingen valt er met het restant weinig meer te doen. Maar dat maakt geen bal uit als je hoog in de boom zit. Die mensen die voorheen redelijk goed konden rondkomen, moeten nu vaak de eindjes aan elkaar knopen. En dan heb ik het ook over werkende mensen. En hoe dat zo gekomen is weten we allemaal,

  Vraag: Zeg je dat wij onze leiders moeten wantrouwen ?

  Bedoel je met onze leiders de regering?
  Dan is mijn antwoord ja. Maar de volksvertegenwoordiging is er voor om hen te controleren.

  Vraag: Er zijn natuurlijk mensen die het gewoon goed hebben, kun je die verwijten dat ze niet solidair zijn met de mensen die het slecht hebben in onze context van politieke ambivalentie en onmacht ?.

  Als ik die vraag met nee zou beantwoorden, betekend dat, dat ik achter de “ieder voor zich” mentaliteit zou staan en daar pas ik voor. Zeg ik ja, dan zal je mij als naïef bestempelen. Hier trappen we dus niet in.

  Het voelt “prettig” aan om na een reactie van mij weer eens even door jou te worden “doorgelicht.”
  Al die aandacht.

  Goedemorgen overigens ACE.

  Reactie door Gandalf — woensdag 5 september 2007 @ 10.15 uur

 71. @67 Goed idee koen, maar dan moet je wél gevraagd worden.En de media is in handen van?
  Vul maar in.

  Reactie door Gandalf — woensdag 5 september 2007 @ 10.20 uur

 72. @ 60 Gerrit, geld over de balk smijten?
  Ja over het balkeneinde gesmeten zelfs.

  In een probleemwijk hier in de stad waar ik langsfietste stonden op een dag allerlei dure auto’s met chauffeur voor een supermarkt. Forse lieden in pak flankeerden de ingang, het leken wel lijfwachten. Wat bleek, zo las ik later in een stadskrant? Een 100-dagenproject! Ella Vogelaar mocht er boodschappen doen, om na te gaan wat een gezin voor 50 euri per week kon kopen. Wat een kul. Maar ik weet niet of je dat binnenkort nog hardop mag roepen, aan Balkenende te horen op het journaal gisteren in staphorst Engels, met verbolgen lippen fulminerend over dat Nederland terug moet naar de gouden eeuw van de VOC. Alsof men haast een vijand van de economie is als men het daar niet mee eens is.

  Reactie door Haq — woensdag 5 september 2007 @ 10.32 uur

 73. ach de oppositie laat ze er toch weer met een “sorry we zullen het niet meer doen” vanaf komen.
  het verlakken gaat gewoon door.
  de burgers verwachten dat de oppositie er nu eens iets aan doet,en de oppositie schuift het vervolgens weer in de schoenen van de burger,want die moeten dan maar opstaan.
  en het kabinet lacht in z’n vuistje…

  hoeveel petities en andere brieven hebben we nu al weer getekend?! en hoeveel gaan we er nog krijgen?
  wat helpt het toch allemaal goed zeg…
  en intussen gaat alles naar de kloten.

  Reactie door iew — woensdag 5 september 2007 @ 11.06 uur

 74. iew, ik roep je gewoon tot de orde hoor,
  met een ‘bui’ die je niet wil zien of weten:
  laat je eigen ‘fijne vleeswaren’ er even bui-
  ten, wil je? Ik ga hier toch ook niet elke
  keer schrijven dat ik iets labia majora vind?
  Nou vooruit voor één keer dan: ik vind het
  ook k. van de bok! Maar dat is dan m’n eer-
  ste keer op die manier en voor mij ook direct
  de láátste keer….hoe is dat knipoogteken
  ook al weer? Fijne dag gewenst!

  Reactie door Madelief — woensdag 5 september 2007 @ 11.15 uur

 75. De “probleem”wijken worden slechts verplaats. Ik woon in een “probleemwijk” maar mijn grootste probleem is de overheid en de hun ons kent ons medefraudeurs( de nalatige woningcorporaties en instanties).

  Hallo mevrouw Vogelaar, door de overheidsbeleid, woon ik met vier groeiende kinderen op het derde verdieping in een kleine 3 kamer flat waarvan i.v.m de tocht in een deel van de woning moeten mijn kinderen samen met mijn vrouw in een slaapkamer slapen. Ik slaap dan in de kamer met tocht. In mijn naastgelegen buurt komt regelmatig woningen vrij maar ik kan ze niet huren i.v.m subsidie aftoppingsgrenzen. Voor de woningen die ik lang geleden aangeboden had gekregen, moest ik een lening afsluiten om het een beetje bewoonbaar te maken. Dus uiteindelijk heb ik dat niet gedaan en blijf ik wonen waar ik als een alleen staande ook woonde. We staan 10 jaar op een lijst voor een deugdelijke woning. Ja het gaat goed in Nederland. Poefffff.

  Politiek en vooraal de Overheid= Doofpot.

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 11.54 uur

 76. Schandelijk deze geld-smijterij. De PvdAllah en de CDA (want beide partijen zijn in feite blauwdrukken van elkaar) feesten, zuipen en rijden rond in peperdure busjes met als doel zand in de ogen van de burgers te gooien.
  Afgrijselijk kabinet.
  Vlees noch vis.
  En hoe bestaat dat de twee slechtse politici van de afgelopen jaren Balkie en Bossie nog steeds dit land naar de afgrond mogen leiden.
  helaas is de gemiddelde Kaaskop niet veel slimmer dan een lemming.

  Reactie door Dokter Noot — woensdag 5 september 2007 @ 14.57 uur

 77. Laten we ook niet vergeten dat de hoogste eschelons van onze publieke omroep bevolkt worden door PvdA’rs.
  Zij zullen werkelijk alles uit de kast om de SP zwart te maken.
  Zo zal dit absurd uitgavepatroon ook weer asap onder het taprijt verdwijnen.

  Aan de andere kan de SP wilde ook de poorten weer wagenwijd open voor noord-afrikaanse islamieten en knuffelt nog steeds de parasitaire oorlogsmisdadigers (u kent ze nog wel Mengele,Eichman cum suis) die -wegens humanitaire gronden- niet uitgezet kunnen worden.
  En deze keuze gaat de NL bevolking de komende jaren veel meer kosten dan tien Betuwelijntjes bij elkaar.

  Reactie door Dokter Noot — woensdag 5 september 2007 @ 16.43 uur

 78. @68 Pool,

  Zou je wel willen hè? Jij ouwe snoeperd!
  Maar ben met je eens dat dit heel wat goedkoper had gekund, zeker wat Rotterdam betreft, de problemen daar zijn toch allang bekend?
  Trouwens welkom terug Pool uit Japan.
  Was het een mooie week?
  Groet,

  Reactie door Anja (B) — woensdag 5 september 2007 @ 17.24 uur

 79. Gandalf — woensdag 5 september 2007 @ 10.20
  De media is in handen van de collaborateurs, ik weet het. Daar om dacht ik meer aan het bezetten van de gehele SBS Hart van Nederland studio met een crew of zo iets toen ik zei dat de SP iets met tv moet gaan doen om de mensen te informeren over hoe ze door de regering bedot en bestolen worden.

  Reactie door koen — woensdag 5 september 2007 @ 17.55 uur

 80. @ 70 Gandalf

  Hear, hear,

  ik weet mijn plaats weer.

  Gandalf for President !.

  Geen gein, je weet niet hoe goed je antwoorden me doen,

  weergaloos raak en foutloos, petje af.

  Reactie door ACE — woensdag 5 september 2007 @ 20.09 uur

 81. @ 78 Anja (B)

  Dank je, het was heel een hele drukke week maar we waren blij dat we elkaar weer even konden knuffelen.
  Japan is een heel mooi land met een zeer grote voorsprong op alle fronten, het zij op medisch maar ook op technisch gebied.

  Even terug naar het item, … Ik vraag me af waar aan dat geld in Rotterdam allemaal aan op is gegaan, en wat moet je als Vogelaar daar als vrouw alleen, wat kost een stripper tegenwoordig, toch geen 500.000 eurie dacht ik.

  Reactie door Pool — woensdag 5 september 2007 @ 22.13 uur

 82. @81
  Nou dat is dan ook weer bekent dat de knuffelbeer terug is maar wat gaat de SP doen aan het geknuffel van de partijen in de tweede kamer.
  Want wat Iew zegt in @73 is natuurlijk terecht er gebeurt geen flinker en men knuffelt elkaar zowat dood.
  Nog sterker als men de knuffel dreigt te staken dan neemt men gewoon de kou uit de lucht zodat iedere weer een warm knuffel gevoel krijgt.

  Reactie door De Hakker — donderdag 6 september 2007 @ 8.53 uur

 83. Met al dat geknuffel en de ijlings aange-
  dragen bakjes ‘troost’ is het wachten op een
  massale influenza daar en het toeslaan van
  de ziekte van Pfeiffer, want ach al die kof-
  fiekopjes zijn gelijk en je vergist je dus
  vrij snel net zoals dat met glazen op een
  receptie toegaat, maar…..de fracties zullen
  nu wel de eigen lepel in de brijpot gaan zetten stel ik me voor, misschien wel op
  naam ook nog….dus kan er ook niet méér dan
  één persoon die hamer hanteren om het fris
  te houden,……toch?

  Reactie door Madelief — donderdag 6 september 2007 @ 10.02 uur

 84. @80 ACE,
  Geen kunst hoor.
  Gezien de tussenliggende tijd had ik ruimte zat om een antwoord te formuleren. Maar voor president ben ik niet in de wieg gelegd. Heb je zelf al eens over dat ambt nagedacht? :)

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — donderdag 6 september 2007 @ 10.04 uur

 85. @81 Pool,

  Misschien wou ze eens avonturieren?
  Gewaagd hoor, zo alleen in Rotterdam of ze moet de nodige bodygards om zich heen hebben gehad, ja dat kost natuurlijk.
  En als iedere ‘landverkenner’ dit had jáh dan lopen de kosten aardig op.
  Ik dacht dat het was om te luisteren naar de mensen in het land, maar zoals ik nu moet concluderen is er verdomd slecht naar de mensen geluisterd of helemaal NIET.
  Overigens fijn dat jullie weer even lekker bij hebben kunnen knuffelen.
  ===

  @82 Hakker,

  Het is zeker terecht wat Iew zegt, maar er gebeurt toch wel dégelijk iets, nl. Nederland wordt steeds verder de afgrond in gedreven.
  Vind dat Iew het nog rooskleurig inziet.
  Soms komt die hele politiek me ècht de strot uit!
  Kost dat het barst en er wordt overal in geïnvesteerd, (vooral in hun eigen uitstapjes) behalve in die zaken waar het HARD nodig is.

  Al gehoord dat er tegenwoordig het plan is geopperd dat elk kind tegenwoordig geen diploma mag krijgen als er een onvoldoende voor Nederlands, Engels of wiskunde word gehaald.
  Nou de kansen voor de jeugd worden op deze manier met de huidige kwaliteit van onderwijs steeds kleiner op een diploma.
  Hoe moet dat nu met de jeugd die een ernstige vorm van dyslectie hebben?
  Laat ze maar eens goed in het onderwijs investeren, het weer aantrekkelijker maken voor de leerkrachten om goed les te geven en bij ziekte te zorgen voor goed opgeleide invallers.
  Lijkt mij beter als lesuitval op lesuitval.

  Om het over de zorg maar niet te hebben.
  Zorg? Je krijgt er alleen maar ‘meer zorgen’ van.
  Werkelijk iets doen behalve een hoop ouwehoeren zit er kennelijk niet in.

  Reactie door Anja (B) — donderdag 6 september 2007 @ 10.13 uur

 86. @ 84 Gandalf

  Ach, ik mag graag van een sigaar genieten maar daarmee heb ik ook meteen al mijn kwaliteiten voor een dergelijk opgesomd.

  Reactie door ACE — donderdag 6 september 2007 @ 13.06 uur

 87. Wat een muggenzifterij. 3,2 miljoen euro? Voor honderd dagen? En dan met een heel kabinet? Man, een schilder is duurder om in te huren. Wat een gezeur zeg over deze paar pinda’s terwijl er miljarden over de balk worden gesmeten aan wijkvernieuwing (vooral ambulante jeugdzorgers en opbouwerkers) en ontwikkelings hulp.

  Reactie door appie — donderdag 6 september 2007 @ 13.36 uur

 88. @ Anja (B)(85):

  Misschien had La Vogelaar niet bodygards om zich heen, maar boygards. Dan was het misschien toch wat minder eenzaam voor haar. Afijn, het blijft gissen.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 6 september 2007 @ 14.51 uur

 89. @88 Olav,

  We gaan toch niet zitten muggenziften over een schrijffoutje hè?
  Ook ik ben maar een mens. ;)

  Reactie door Anja (B) — donderdag 6 september 2007 @ 15.17 uur

 90. @88, Helemaal mis Olav, de funktie van
  bodygard heeft niets te maken met een moge-
  lijke boygard. Is dat dan een synoniem voor
  gigolo, want die zou er idd voor kunnen zorgen dat iemand minder eenzaam zou zijn.
  Heb jij dan aanwijzingen dat La Vogelaar daar
  voor tijdens werkbezoek in de markt zou zijn, met je ‘misschien’? Tja dan zou vrije
  marktwerking haar duur komen te staan en ze
  zal toch vast wel zuunig doen met onze be-
  lastingcentjes, of denk jij van niet?
  Maar goed, ten behoeve van de samenleving
  ‘on tour’ gaan, daar heb ik nog wel een aar-
  dige invulling voor, maar geen cruise op ‘n
  antieke boot, no way!

  Reactie door Madelief — donderdag 6 september 2007 @ 18.24 uur

 91. @86 ACE, Snedig geantwoord!
  (of denk ik te ver door?)

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 7 september 2007 @ 6.49 uur

 92. @ 91 Gandalf

  Een nieuw begrip introduceren is niet iedereen gegeven, na de doemdenker en de doendeker komt de doordenker volledig op jouw naam.

  Je kunt niet ver genoeg doordenken op een met zonneschijn overladen dag.

  Een achterdochtige doordenker denkt dikwijls te ver.

  Beter een doordenker aan de kant dan vijf doendenkers gestrand.

  Dat doordenken kan uiteindelijk ook gewoon resulteren in twee oude vieze mannen.

  Reactie door ACE — vrijdag 7 september 2007 @ 10.41 uur

 93. Geweldig, maar ik denk dat we er nu maar maar moeten stoppen. Gegroet.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 7 september 2007 @ 10.57 uur

 94. Elke minuut dat we worden geregeerd door dit waankabinet, kost de samenleving an arm and a leg. Zo duur zijn die incompetente Balkenende, Donner,,,,

  Reactie door Khosrow — vrijdag 7 september 2007 @ 14.13 uur

 95. @ Anja (89):

  Nee, Anja, ik pleeg niet te zeuren over schrijffoutjes. (Zelf typ ik er ook wel eens naast). Het was slechts als grapje bedoeld. Jammer als dat niet zo is overgekomen.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 7 september 2007 @ 16.45 uur

 96. Waar kan ik mij aanmelden voor 100 lux maar wel gratis excursie door het land?

  Reactie door Khosrow — vrijdag 7 september 2007 @ 17.07 uur

 97. het generaal pardon word de nederlandse bevolking door de strot geduwd door jullie. dat dit waarschijnlijk honderden miljoenen euro’s gaat kosten is dan blijkelijk niet erg. maar er word 3 miljoen euro uitgegeven voor een promotiecampagne en het land is te klein.

  Reactie door tom — vrijdag 7 september 2007 @ 20.38 uur

 98. @ 97

  Die mensen hadden wel recht op “Pardon” gezien de ellende die ze moesten mee maken, onze internationale en morele verplichtingen en gefaalde procedures/systeem in dit land. Ze hebben het verdient.

  100 dagen gratis excursie is niet verdient. Ze hadden voor hun interding kennis over de maatschappelijke zaken moeten hebben. De inwerktijd van gewone arbeider in dit land is niet meer dan twee manden(in draaideur arbeid sfeer is het slechts 1 maand) en niemand krijgt gratis excursies er bij. Het is schandalig dat de Kabinet nam 100 dagen om tot niks te komen. Want ik heb niet de indruk dat die 100 dagen iets positiefs opgeleverd heeft. Veel te veel PR en niet genoeg visie en daad.

  Reactie door Khosrow — zaterdag 8 september 2007 @ 9.41 uur

 99. BEN NU WEL EENS BENIEUWD WANNEER ER 100 GOEDKOPE DAGEN KOMEN….

  GRATIS OPNEBAAR VERVOER EN BENEZINE VOOR 50 CENT.

  KOM MAAR OP!

  Reactie door Gerrit — zondag 9 september 2007 @ 0.14 uur

 100. @97, Kijk tom, bezwaar aantekenen tegen derge
  lijke uitgaven doen meer mensen dan ‘jullie’.
  Vele zgn. kleine uitgaven maken een totaalbe-
  drag uit in de loop der jaren, waarin nog veel mensen er ontzettend bekaaid van afkwa-
  men en nog steeds afkomen…
  Zo goed als er over dit ‘kleintje’ klachten zijn, zo goed is er ook door menigeen, onge-
  acht de politieke partij, ook groot verzet
  geweest tegen het moeten accepteren van de
  aankoop van een Mondriaan, Victory Boogie
  Woogie, van 80 miljoen harde Nederlandse
  guldens, toen!
  Voor menigeen die Boogie Woogie geen deun,
  maar een dreun! Victory? Maar de verantwoor-
  delijkheid ervan voor het Ministerie van
  Cultuur. Voor wie is die Victory, voor het
  Haags Gemeentemuseum en hoeveel mensen kun-
  nen de reis naar die uithoek betalen? Erger
  nog wie wil daar zonder gemengde gevoelens
  tegenaan kijken, als ik hoor dat sommige
  mensen, om hulp vragen ivm de aanschaf van
  nieuwe accu’s voor hun Scootmobiel, die dan
  niet vergoed worden omdat de Regelgeving daar
  geen budget voor heeft. Tom, tom, waarop na-
  vigeer jij? De automatische piloot die voor
  jou denkt of gebruik je je gezonde verstand
  helemaal zelf? Genoeg mensen, die op de
  kleintjes moeten letten, maar dan ook de
  Overheid, waarop wij in goed vertrouwen heb-
  ben gekozen en gedacht hadden dat zij die
  volle verantwoording tot ‘geen centje teveel’
  zouden weten te waarborgen! Nee dus!
  De groeten…..!

  Reactie door Madelief — zondag 9 september 2007 @ 5.35 uur

 101. Olav@95

  Jammer dat het zo niet is over gekomen?
  Waarom denk je dat er een smily bijstond?

  Ook ik heb wel eens ‘last’ van humor, ben ook maar een mens.

  Reactie door Anja (B) — zondag 9 september 2007 @ 11.19 uur

 102. Volgens Donner is de media aan het azijnpissen en dat is niet goed voor de relatie tussen de overheid en de samenleving .
  Leeft de man in het hiernamaals ? meent hij werkelijk dat hij al in de hemel vertoeft .
  Logisch denkend is de overheid ten dienste van de samenleving ? het zo toch zo moeten zijn dat de overheid het opneemt voor de zwakkere in de samenleving ; of op zijn minst regulator tussen samenleving en das Kapital .

  Reactie door Fred — maandag 10 september 2007 @ 10.30 uur

 103. Khosrow, de PVDA had inderdaad al veel eerder kunnen luisteren naar de SP maar de PVDA zal er wel belang bij hebben gehad dat al die mensen die tot 6 jaar en langer opgesloten zaten in kleine hokken!, die niet mochten werken en altijd in onzekerheid hebben gezeten zo lang niet mochten leven.
  Onzekerheid vreet aan je als mens! En wil niet iedereeen gelukkig zijn dan! Doordat de PVDA vooral, gefaald heeft is het pardon niet meer dan terecht en hier had al heel lang geleden geld voor gespaard kunnen worden..Nu moet alles ineens in 1 keer..ja dat is inderdaad duur.

  Reactie door cynthia — maandag 10 september 2007 @ 12.16 uur

 104. Khosrow, blijkbaar zijn er nog teveel mensen die niet weten hoe afschuwelijk het is geen kant op te kunnen, met een klein bedrag te moeten leven of jezelf om hoog te werken in een illegaal gebeuren om zo toch iets op te kunnen bouwen. Deze mensen mochten niet werken en waren daardoor afhankelijk van belastinggeld maar dat is hun schuld niet.
  En de andere kant is dat wij hier in het Westen menen overal recht op te hebben en ons schuldgevoel afkopen door af en toe geld te doneren…

  Reactie door cynthia — maandag 10 september 2007 @ 12.19 uur

 105. Beste Cynthia,
  Ik ben het volledig met je eens. Ik denk dat: justice delayed is justice denied. Justitie in dit land is lachwekkende en trage apparaat. Minister Donner vindt dat de overheid bestaat omdat er “lammen en wolven naast elkaar zijn”; Als of we dat niet wisten. Inmiddels is het voor ons overduidelijk geworden aan wiens kant Donner en Balkende zich bevinden. Ze zijn zeker niet aan de kant van lammen maar vooral aan de kant van de wolven. Wie gelooft nu in justitie in dit land? Volgens het nieuws vanochtend is er eigenlijk weinig veranderd in het opvang en procedures rondom asielzoekers. De overheid en vooral minister Donner is INCOMPEDTENT ten top. Schandalig dat ze mond vol hebben over rechtstaat. Het is allemaal de recht van door de overheid goedgekeurde dieven en wolven(vastgoed handelaars, woningcorporaties, banken en hypotheekverstrekkers, asozawe slavenhandelaars,,,,. De arbeiders in dit land zijn rechteloos en worden zelfs rechtelozer per dag(-rechteloosheid). We gaan niet achteruit leunen/ we gaan ze niet laten hun zin krijgen. Strijd hoort bij het leven. Strijd maakt het leven juist interessant. Cynthia je vader mag best wel trots zijn op je sociale instelling. Zoals de uitdrukking gaat “If it doesn’t kill you, it will just make you stronger”. Gelukkig bent je er nog. Ik hoop dat het met je goed gaat. Houd vol en sterk.

  Veel Groet
  Khosrow

  Reactie door Khosrow — dinsdag 11 september 2007 @ 9.05 uur