‘Sociale fraude wordt in Nederland niet getolereerd’

‘Sociale fraude wordt in Nederland niet getolereerd’, is het motto van het SIOD, de Sociale Inlichtingen en Opsporingsdienst. En terecht. Fraude ondermijnt solidariteit en moet ten alle tijde hard worden aangepakt.

In het jaarverslag (pdf) van het SIOD – dat vandaag uitkwam – staat een anekdote:

Op een ochtend treft de SIOD 44 voornamelijk Bulgaarse vrouwen in een loods aan, bezig met het knippen van hennep. Uit het onderzoek blijkt dat de vrouwen op de werkplaats de instructie kregen om stil te zijn, hun GSM uit te zetten of in te leveren. Het loon voor het werk was € 3 á 5 per uur. In het onderzoek was sprake van meervoudige afhankelijkheid van de werkgever. De werkgever regelde het vervoer en tijdens het werk mocht er geen contact zijn met de buitenwereld. Vooraf was er een groot gebrek aan informatie over de eigen positie (misleiding over de aard van het werk) en het werk werd onder zeer slechte arbeidsomstandigheden verricht. De uitbuiting bleek niet incidenteel, maar onderdeel van een patroon. Verdachten kenden elkaar en hadden al vaker samengewerkt.

Volgens het rapport is de SIOD in 2006 ‘extra alert op uitbuiting. Er zijn vier onderzoeken naar verricht,
ondersteund door het nieuwe wetsartikel 273f dat moderne slavernijachtige praktijken in het kader van arbeid strafbaar stelt.’

Bij fraudebestrijding komt ook fraudepreventie kijken. Voorkomen is immers beter dan genezen. De grenzen die per 1 mei 2007 open gingen en het gebrek aan controle op arbeidsomstandigheden van Oost-Europese werknemers zorgt inherent voor moderne slavernij.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 04 september 2007 :: 18.44 uur

117 Comments

117 reacties

 1. Sociale fraude?

  Daar heeft de regering toch patent op ?

  Reactie door Gerrit — dinsdag 4 september 2007 @ 18.54 uur

 2. nr 1 Gerrit ik ben het met je eens !!
  Dirk Schuit

  Reactie door Dirk Schuit — dinsdag 4 september 2007 @ 19.08 uur

 3. De grootse fraudeurs zijn de bestrijders daarvan. Het is vaak de kwestie van ketel verwijt de pan. Nederland fraudeland is gewoon waar. Ik ben voor strenge preventie en aanpak. Maar wie gaat gelegaliseerde fraude in de bedrijfsleven en vooral in de ministeries en overheidsdiensten aanpakken? De gewone burgers zijn bij voorbat als verdachte bestempeld(verdacht tot het tegendeel is bewezen) Maar de fraude bij de overheid, de gemeentes en de gesubsidieerde bedrijven zijn in volle gang.

  Volgens mij die 100 dure ministeriele dagen kan ook gekwalificeerd worden als fraude en dient teruggevorderd te worden.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 19.15 uur

 4. En wie betaalt de werkster wit? Niemand toch zeker. En veel werksters beunen omdat de steun niet toereikend is.

  Reactie door Chipo — dinsdag 4 september 2007 @ 19.17 uur

 5. Voor sociale fraude moet je inderdaad in Den Haag zijn.

  Overigens kun je van hennep ook een goedkope brandstof maken en vele andere voordelige produkten. Zou het daarom ook een beetje illegaal zijn.

  Reactie door Jan Pruimboom — dinsdag 4 september 2007 @ 19.24 uur

 6. Wetsartikel 273f . Ik geloof het als het komt en vooral als het geïmplementeerd wordt. Dat zou betekenen dat de gehele dienst asociale zaken en werkloongelegenheid en hun ketenpartners waaronder CWI kunnen vervolgd worden wegens aanzet tot dwangarbeid, slavernij en uitbuiting.

  Ik geloof niks van. Nederland draait om slavernijarbeid.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 19.26 uur

 7. Afgelopen jaren hebben de fraudepreventie diensten zich vooral gericht op minder bedeelde burgers. Terwijl de grotere fraude gat bij de overheid diensten is gewoon wijd open gelaten.

  Er is iets groot mis in de ons kent ons overheid fraudeurwereld en de eenzijdige bestrijding van fraude in dit land. Ik vind de controle op de overheid nog altijd onder de maat.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 19.33 uur

 8. Ze zouden ook wel eens bij alle WorkFirst trajecten mogen binnenvallen en de exploitanten van die onzin, die dat gesanctioneerd door de lokale overheid uitvoeren op de pijnbank leggen
  Eind dit jaar stijgt het aantal uitkerings gerechtigden dramatisch door alle mislukte WorkFirst acties.
  Ben

  Reactie door Ben — dinsdag 4 september 2007 @ 19.58 uur

 9. Tuurlijk is sociale fraude niet in orde en niet bevordelijk voor de solidariteit, maar solidariteit gaat veel eerder mank door het beleid van deze overheid! Hoorde net weer Balkenende (in zeer slecht uitgesproken) engels zeuren over de positie die Nederland in economisch opzicht zou moeten hebben ten opzichte van andere landen…walgelijk! Weer het accent op het verkeerde item. Deze k…wereld gaat alleen nog over geld, jasses!

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 4 september 2007 @ 20.10 uur

 10. Sociale Fraude wordt in de hand gewerkt door de grote verschillen in inkomen van burgers in de verschillende EU-staten :

  Reactie door Fred — dinsdag 4 september 2007 @ 20.35 uur

 11. wat zij bakellende ook al weer? de vvcc vc vdc voc tijd weer terrug,wel dit is wat het bedoelde,door met zijn uberstormbaan furher donner de grensen open te gooien.ach ja de voc tijd,door achter gebleven 30 jaar terrug in de tijd levende slaven en,, dronkaardt(zoals hier in emmeloord te zien is sochtends om +- half 7 uit de verijdbaar huisauto/bus met gordijntjes,en huppa de aldie bier popt weer open of niet LEVEL 1 uitzend bureau voor schilders/metselaars/of tewel banen jatters. te espel). binnen te halen.
  grensen dicht en dat type fraude gedoe is opgelost.het is zoooo simpel.
  en die baas? is het in pek gegooit en beregt?
  eerst martelen in polen natuurlijk.

  Reactie door ad — dinsdag 4 september 2007 @ 20.38 uur

 12. Dit soort fraude en ons kent ons praktijken waren veel door SP aangekaart.

  kennelijk de zogenaamde fraudeteams lopen achter de zaken aan.

  “De uitbuiting bleek niet incidenteel, maar onderdeel van een patroon. Verdachten kenden elkaar en hadden al vaker samengewerkt.” Weer te laat weer achteraf.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 20.52 uur

 13. Ik bedoelde te schrijven dat dit soort zaken waren veel eerder door de SP aangekaart.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 20.54 uur

 14. De pot verwijt de ketel

  Hoe groter de geest, hoe groter het beest.

  Waar geld verschijnt is het fatsoen dat verdwijnt.

  Sociale fraude bestaat niet,…. overleven wel.

  De uitkeringen zijn veel te laag, men moet toch overleven ondanks dat de maatschappij hen heeft uitgekotst, want niemand zit voor zijn plezier op uitkeringsniveau.
  Als de financien niet toereikend zijn om te overleven zijn alle middelen geoorloofd om te kunnen overleven.

  Nu komen de zeikerds weer met hun zeiksmoes dat het deze mensen hun eigen schuld is, deze zeikerds nodig ik graag uit omdat eens bij deze mensen te gaan vertellen.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 september 2007 @ 21.23 uur

 15. Steun fraude,

  Volgens mij is het werken in eenHennep kwekkerij geen fraude maar een misdrijf?

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 4 september 2007 @ 21.24 uur

 16. In de kop van dit item staat,…….

  …Op een ochtend treft de SIOD 44 voornamelijk Bulgaarse vrouwen in een loods aan, bezig met het knippen van hennep. Uit het onderzoek blijkt dat de vrouwen op de werkplaats de instructie kregen om stil te zijn, hun GSM uit te zetten of in te leveren. Het loon voor het werk was € 3 á 5 per uur…

  Mijn vraag is deze,… valt dit onder sociale fraude, want hebben deze vrouwen een uitkering of is dit gewoon een bijverdienste.
  Als ik de beelden uit Afghanistan zie dat mensen daar in de papaver (heroïne) teelt voor 1 eurie per dag hun brood verdienen dan vraag ik me af waar we hier ons druk om maken.
  Weer zo’n instantie die zichzelf aan het eten hou. ik denk dat dit soort instanties alleen goed is voor de lachspieren en verders totaal geen maatschappelijke functie vervullen.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 september 2007 @ 21.54 uur

 17. Nog veel meer zeuren om niets. Mijn overburen zijn 80 jaar en kregen even hulp van iemand in de bijstand,weg uitkering. Kunnen zelf niet meer in de tuin werken. Weet iemand een serieuze oplossing dan.

  Reactie door Henk — dinsdag 4 september 2007 @ 22.03 uur

 18. fraude ondermijnt de solidariteit inderdaad! vandaar dat er hier in deze ”verzorgings”?! staat nog wel het e.e.a. letterlijk ”recht” getrokken dient te worden aan wanverhoudingen en misstanden in het z.g.n. ”witte” circuit, die eveneens, nee, nog meer!, de solidariteit en gelijkwaardigheid en menswaardigheid ondermijnen, corrumperen. om van de slavernij, de verslaving! van de regeringen nu, maar niet te spreken.
  ad hennep, uit prev. bijdr.; van melk naar(?) water; in het geheime leven van water – masaru emoto isbn 9789020284393 staan tenminste 2 duurzame environment tips.
  hennep en e.m.; effective micro-organisms (teruo higa).
  ”Van haar stengel kan papier, weefsel en zelfs plastic geproduceerd worden. Een hennepaanplant levert viermaal zoveel papier als een bomenaanplant. De stof die gemaakt wordt van hennep is veel zachter voor de huid dan het van chemicaliën doordrenkte katoen. Bovendien is de opbrengst drie- tot viermaal zo hoog.
  Uit het zaad en de stengel van de hennep is dieselbrandstof, methanol en ethanol te winnen, zonder de bijproducten van zwavel die zure regen en luchtvervuiling veroorzaken.
  Ford heeft zelfs een auto gemaakt die loopt op hennepbrandstof, met een plastic carrosserie van hennep. Hennep kan ook een ideale voedselbron worden voor de mens. De vrucht van de hennepplant levert dezelfde hoeveelheid eiwit als je in sojabonen aantreft, en ze is gemakkelijk te verteren. Ze bevat ook onmisbare amino- en vetzuren.
  De hennepzaden kun je ook verwerken tot een gezonde olie. Huo Ma Ren is de Chinese naam ervoor. Het wordt veel gebruikt als kruidendrank en kent tal van medische toepassingen. Je kunt er ondermeer een antibioticum, een antidepressivum, een pijnstiller en een medicijn tegen hoofdpijn van maken. Bovendien bleek het spectaculaire resultaten op te leveren bij de behandeling van kanker, aids, reuma en huiduitslag. Hennep kun je, door zijn vochtinbrengende eigenschappen, ook gebruiken voor shampoos en schoonheidsmiddelen.
  IN FEITE IS HET ZIJN HOGE TRILLINGSNIVEAU DAT MAAKT DAT HIJ ZO SNEL KAN GROEIEN.
  Een ander aspect dat hennep aantrekkelijk maakt, is zijn snelle groei. In 110 dagen bereikt de plant en hoogte van twee tot drie meter. Hierdoor kun je meerdere oogsten binnenhalen in één enkel seizoen. In Japan zegt men dat de ninja hennep gebruikt wordt om de vaardigheid te vergroten. Als de plant net begon te groeien konden ze gemakkelijk over haar heen springen, maar omdat zij elke dag groter werd, vergde dit steeds meer inspanning en vaardigheid.
  Bij zijn groei zet hennep koolzuur sneller in zuurstof om dan bijna iedere andere plant. De hoeveelheid koolzuur die hij opneemt, verwerkt hij naar verhouding drie- tot viermaal efficiënter dan bladverliezende loofbomen.
  Vanuit hado ( de subtiele energie die je overal terugvindt) gezien is hennep goed voor het milieu omdat hij positieve hado heeft. In feite is het zijn hoge trillingsniveau dat maakt dat hij zo snel kan groeien. Hij is een gave van de natuur die wel eens onze redding zou kunnen betekenen, precies wanneer we hem nodig hebben.
  Hennep is verweven met de Amerikaanse geschiedenis. Men zegt wel dat zonder hennep om touwen en zeilen te maken, Columbus nooit de tocht over de oceaan had kunnen maken. Zelfs de Onafhankelijkheidsverklaring is geschreven op henneppapier. Je kon zelfs hennep zien groeien op de boerderij van George Washington.
  Helaas bestaat er nogal wat misvattingen over hennep, door zijn relatie met marihuana, oftewel cannabis, dat in veel delen van de wereld illegaal is. Niettemin herontdekt de gewone man de laatste jaren de mogelijke toepassingen van hennep. In juli 2001 vertrok de Hemp Car, een biodieselauto die lopt op brandstof uit hennepzaden, uit Washington DC, en begon aan een reis door Amerika, om reclame te maken voor hennep als grondstof.”

  Reactie door numi! — dinsdag 4 september 2007 @ 22.05 uur

 19. @ 14 Pool,

  U hebt gelijk. “sociale fraude” is een soort besmetting van het woord sociaal. Als het sprake is van fraude dan is het niet sociaal en als het sociaal is dan is het zeker geen fraude. het is ene of de andere. U hebt het goed geconstateerd dat dit is nu weer een manier om de schuld weer eenzijdig bij gedupeerde uitkeringgerechtigden neer te leggen; terwijl de grootset fraudeurs zitten toch aan de top en vooral in de regering.

  @ 15 Tukkersterror,
  Fraude is ook een misdrijf dacht ik. Maar er zijn verschillende soort fraudes gelegaliseerde fraudes zoals wat door de overheid wordt gepleegd en als ‘illegaal’ gestempelde fraude.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 4 september 2007 @ 22.10 uur

 20. cross border werkers noemen ze dat,worden onderbetaald,slavenloon.
  vraag wat is het uurloon voor deze vrouwen in bulgarije.
  de vakbond wil,dat het minimumloon betaald wordt,dit natuurlijk,om concurentie vervalsing te voorkomen.
  de ossies hebben met een nederlands loon,
  voor de begrippen van hun eigen land een vorstelijk inkomen.
  natuurlijk gun ik deze mensen een goed inkomen,maar hoe controleer je dat inkomen.
  alles draaid om het geld,de werkgevers
  krijgen goedkope arbeidskrachten.
  nederlanders kunnen aan de kant toekijken,
  en dan wordt er ook nog gezegd,dat de buitenlanders harder werken,ook in het weekend.we worden dus gedemotiveerd,en
  uitgespeeld,de hele opzet is,dat de lonen gedrukt worden,versoepeling ontslagrecht,
  nederlander er uit ossie er in.
  waar nooit over gesproken wordt,is een inkomen vergelijking,wat verdienen die buitenlanders voor soortgelijk werk in eigen land.
  en hoe gaat dat met de werkgelegenheid in
  de herkomst landen,als een groot gedeelte van de werkende bevolking aan het goud zoeken is.
  een tijdje terug zag ik een documentaire op
  tv gedetineerden
  werkten overdag bij bedrijven,omdat er totaal geen personeel te krijgen was.

  Reactie door hw.rademaker — dinsdag 4 september 2007 @ 23.09 uur

 21. Ik vind ook aan dat het woordelijk niet deugd het sociaal en fraude moeten losgekoppeld worden.
  Het voorbeeld van de SIOD is een zeer ongelukkig voorbeeld in de term van de wet komt het er op neer dat criminele handelingen
  Het kweken en verwerken van drugs gelieerd word aan sociale wetgeving dit valt echter onder het strafrecht.
  En brengt bovendien het beeld van een uitkerings gerechtigde in diskrediet.

  Reactie door che — woensdag 5 september 2007 @ 6.40 uur

 22. Ik ben het in grote lijnen met Pool eens.
  Wat nu algemeen geaccepteerd is n.l. de EURO, is door de prijsstijgingen de oorzaak van armoede – jazeker! – en zoeken naar andere wegen voor een menswaardiger bestaan. Echter, de gewone man dient zich aan de wet te houden, de elite zet gewoon de wet naar hun hand.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — woensdag 5 september 2007 @ 6.49 uur

 23. Che

  Ik geef je hier volkomen gelijk in. De koopeling deugt niet en is gemaakt om de zogenaamde legale werkgeversvriendjes waar Balkenende en consorten het ontbijt mee nuttigen en die het ontslagrecht propageren niet in diskrediet te brengen, de meerderheid dus.

  Op BBC world las ik vorige week hetvolgende:
  Thousends of Polish workers and Lithaunian workers are being exploited in the UK according to a report from the TUC.

  Het ging om te weinig en veel te laag loon, het niet betalen van gewerkte uren etc…

  En dan van Hoof maar zeggen dat de economie in ‘the UK’ floreerde omdat daar de grenzen open waren.

  En de ambtenaren en politici die bij de bouwfraude betrokken waren zitten er nog gewoon, Guus Hiddink omdat hij een vriend was waar ze vaak mee in de loge hadden gezeten werd ineens voor dom gehouden, hij wist het niet etc…etc…etc….en werd amper vervolgd.
  De zwarte werkster wit gemaakt zonder arbeidsrechten voor de elite. Zij gaan er niet op achteruit en de werkster kan zonder rechten meebetalen aan die van anderen of voor ook geen rechten zich melden bij de zorg.
  Het is een gote zooi. En de werkgevers die het hardste roepen hebben de meeste boter op het hoofd. Die boete die ze moeten betalen hebben ze al dubbel en dik verdiend.

  Reactie door Henny — woensdag 5 september 2007 @ 7.20 uur

 24. Goeden morgen vrienden SP.

  Dat verhaal van de SIOD kan ik niet als een anekdote zien, meer een hartverscheurend tafreel.
  Trouwens dat is het verhaal van Dijkstal over salarissen bij de (semi)overheid ook.
  De halfslachtige aanpak van topsalarissen is een schande en geen juichende berichtgeving van toepassing.
  Maar wat zal je ervaren….. er komen op TV en in de kranten propaganda verhalen dat de greep op de salarissen wordt verstevigd.
  Bah, bah en nog eens bah, het zijn tenslotte mijn en Uw belasting centen, die zomaar uitgedeeld worden in dit kapitalistische land.
  Terwijl in dezelfde media een laster campagne plaats vind over vrijwillige bijdragen aan de SP die zijn weerga niet kent.
  Men zou eerder grote lof moeten brengen aan die SP leden die dit willen.
  Ik doe het tenminste WEL.

  De loftrompet voor ONZE Socialistische vrienden die wel solidariteit kennen.

  Een bewonderende….

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 5 september 2007 @ 8.23 uur

 25. Het grootste leugen en fraude is de rechtstaat zelf. Het levert alles behalve recht. We hebben bibliotheken vol met opgestapelde en tegenstrijdige wetten. Maar van recht en rechtvaardigheid is er geen sprake.

  Die wetten zijn gemaakt door en voor de zakkenvullers aan de top en hun ons kent ons kringen. Je wordt getolereerd als je bereid bent om slavernij te plegen, ja knikken of als je participeert in de grootschalige zakkenvullerij waarin de CDA en PvdA de leiding hebben.

  Overheid doet mee aan de postmoderne slavernij.

  Kleine criminaliteit is veroordeelbaar maar die wordt veroorzaakt door de grote criminaliteit aan de top. Ooit dacht ik dat ik in een rechtstaat belande, nu denk ik andersom. Wellicht de vorm van de rechteloosheid in dit land is anders maar de kern blijft hetzelfde(recht van de sterkste).

  De rechtsprocessen in dit land deugen voor geen centimeter. Het verdient niet eens de naam rechtsproces.

  Beste mensen met zulke bende die over ons regeren hebben we Alcaida niet meer nodig. Als je de politie belt om te klagen over ambtelijke misdaad, discriminatie of geluidsoverlast midden in de nacht wordt je ronduit uitgelachen.

  Hoe veilig zijn we nu allemaal? We worden bestolen, in de gaten gehouden, als slaven misbruikt en onderbetaald en dan heeft de regering het over sociale fraude.
  Rechtstaat is daar om de rechten van selected few(grote zakkenvullers te beschermen)

  Waardeloos waardeloos, haagse bende(Balkenende en Bos)zijn normen waardeloos

  Schandalig, schandalig, schandalig, schandalig,,,

  Het is TE dom om te denken dat recht bestaat nog. Want kasten vol met alle interpertatie vaatbare dode teksten levert geen recht op.

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 9.13 uur

 26. Armoede leidt tot sociale fraude : dit is het principe van menselijk overleven .
  Vele mensen in de bijstand worden MISBRUIKT door hen werk te laten doen , die andere ook doen , maar tegen het minimum loon : Denk maar aan de publieke reinigingsdiensten der gemeentes ; de gemeente misbruikt de positie van langdurige werkloze door mensen papier te laten prikken een aanvegen , terwijl hun ambtelijke schoonmakers van straten wel een minimumloon hebben en daarbij op zaterdag en zondag niet hoeven te werken en indien dit wel het geval is dit doen tegen een hoger loon :merkwaardig dat sociale politieke partijen dit niet beschouwen als ONRECHT .

  Reactie door Fred — woensdag 5 september 2007 @ 9.25 uur

 27. Goede morgen allen in Noord en Zuid, enz.
  Voor MIJN gevoel liggen binnen de Nederlandse
  Politiek chantage en fraude binnen elkaars
  handbereik. Met dien verstande, dat chantage
  doorgaans mondeling plaatsvindt en fraude op
  papier bewezen moet kunnen worden. Waar de nadruk gelegd wordt op fraude is niet zelden
  de niet te bewijzen chantage er mede de oor-
  zaak van. Waar zou binnen de Nederlandse poli
  tiek het ‘plan van aanpák’ dan moeten begin-
  nen? Op élk nivo, lijkt mij!
  Nieuwtje is dus nu tegenwoordig, dat ook het
  ‘gesproken’ valse woord nu middels de modern-
  ste technieken vástgelegd kan worden, wel of
  niet gewettigd, maar WEL een BEWIJS van!
  Aan de slag zou ik zeggen, niemand uitgezon-
  derd! Er moet gewerkt worden!
  Waar gehakt wordt vallen spaanders en splin-
  ters en veroorzaken doornen in mijn oog!
  Van dik hout zaagt men planken. Echter de tot in de top van diverse hoge bomen blijkt
  al houtrot te zitten en hadden diverse bomen
  al veel eerder tot brandhout of wandelpaden
  vermalen moeten worden. Echter ook het ver-
  werken in wandelpaden brengt de argeloze
  wandelganger die houtrot in zijn profiel(zo-
  len) ook met zich mee, zijn eigen wereld bin-
  nen en wordt ook zijn eigen optrekje verrót!
  Goede morgen! Wie vertelt mij in welke wan-
  delgangen het nog ‘veilig’ lopen is?
  Geloof hebben in een betrouwbare Overheid?
  Rekenen op duurzaamheid van lange duur?
  Afrekenen met veel te grote ongelijkheid?
  Verkeren in grázige weiden?
  Munt slaan uit de EURO, hoe kon het ons toch
  op die manier zó overkomen dat menigeen daar-
  door de armoedegrens moest bereiken!
  Ook dit Kabinet lijkt als zodanig onbetaal-
  baar. Laten we dat dan met z’n allen van ONZE
  belastingcenten danook maar niet meer doen!
  Madelief.

  Reactie door Madelief — woensdag 5 september 2007 @ 9.31 uur

 28. Jan en/of weblogmedewerker,

  N.B.: Dit is geen “anekdote”! Dat betekent nl.: een amusant kort verhaal. Het gaat hier om de bittere werkelijkheid van moderne slavernij.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 5 september 2007 @ 9.32 uur

 29. Kan iemand mij uitleggen wie zit aan de top van SIOD? Is SIOD niet een onderdeel van ons kent ons justitie en veiligheid apparaat in dit land?

  Als ik over leugen en fraude hoor, dan wordt ik of boos of lach ik mijn hart uit. Want dit land draait en leeft op leugens.
  Het gehele belastingstelsel, sociale zekerheid en rechtssysteem is een leugen. We worden allemaal aan de touwen gehouden door de leugens.

  Tel de leugens van de PvdA en CDA op bij elkaar en vervolgens trek u eigen conclusies.

  Beste mensen ook ik behoor tot ongeduldige groepen, het is gewoon tijd om de acties bij de woord voeren en burgerlijke ongehoorzaamheid tonen. Alle werk staken, praat met de anderen en trek u mond gewoon open. Want genoeg is genoeg. We moeten de leugenfabriek aan de top ontmantelen door hun leugens bloot te stellen, ongehoorzaamheid tonen. Slavernij zit niet in mijn bloed en u ook niet neem ik aan. Dus we moeten het gezamenlijk aanpakken tot het alle bitter einde.

  We gaan het niet makkelijk maken voor de zakkenvullers aan de top. Hoe moeilijker hoe beter. Ik ga ze alle namen die normaal gesproken nooit zou gebruiken. Want dat verdienen ze toch. Kom op SP en linkse bondgenoten we gaan ze recht door de zee aanvechten.

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 9.36 uur

 30. @ Madelijne Pleines (9):

  Nou ja, het was op z’n best steenkolen-Engels, wat de premier eruit bracht.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 5 september 2007 @ 9.37 uur

 31. @ Khosrow (28):

  Als je boven op het “jaarverslag” (pfd) klikt, vind je beschreven wat de SIOD is: een van de vier bijzondere
  opsporingsdiensten, gespecialiseerd in het bestrijden van criminaliteit op het terrein
  van werk en inkomen. De dienst is onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en werkt intensief samen met onder andere de Arbeidsinspectie,
  de Belastingdienst, de FIOD-ECD en de Koninklijke Marechaussee.
  De uitvoering van opsporingsonderzoeken vindt plaats onder gezag van een
  Officier van Justitie.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 5 september 2007 @ 9.48 uur

 32. Correct Olav, dit is schrijnend.
  Zoals het ook gisteren hartverscheurend was
  ook de minister-president zich in belabberd
  Engels uitdrukte binnen een kring van écht
  hoog opgeleidenen. Men zag er nog net kans
  de glimlach van meewarigheid, bij de aanwe-
  zigheid van zoveel camera’s, te bedwingen,
  en zo ja, leek het een amusante glimlach,
  die de eigen ironische gedachten moest zien
  te verhullen, althans zo kwam het mij voor!
  Lichaamstaal spreekt weer boekdelen al wor-
  den die niet in geschreven taal omgezet!
  Léve de objectieve, onversneden camera-regie!
  Hulde, al vast de komende maanden aan deze
  cineasten, de ‘zieners’ die geen blik ontgaat
  en wier vlijt op tape gezet kan worden of ook
  vastgelegd op zeer harde schijven, die nooit
  meer REWRITABLE zijn. Good luck and go ahead,
  eagles fighting for justice, till the end!

  Reactie door Madelief — woensdag 5 september 2007 @ 9.50 uur

 33. Zolang de (arbeids)omstandigheden tussen landen verschillen, zullen werkgevers van rijke landen hiervan misbruik maken door mensen uit arme landen financieel en fysiek uit te buiten.
  Als buitengewoon opsporingsambtenaar bij de Belastingdienst heb ik in samenwerking met de vreemdelingenpolitie, de Arbeidsinspec-
  tie, GAK en FIOD onderzoeken verricht om dit soort praktijken te bestrijden.
  Nu ik een aantal jaren met de VUT ben, heb ik begrepen dat de bestrijding van dit soort praktijken geen prioriteit meer heeft.
  Ook is de vergunning voor het uitoefenen van een uitzendbureau, hetgeen een goed pre-
  ventiemiddel was, sinds een aantal jaren af-
  geschaft. Schande!

  Reactie door H. Zevenhuizen — woensdag 5 september 2007 @ 10.30 uur

 34. Overigens wilde ik nog aanstippen, dat de fraude hierin zit, dat mensen van buiten de Europese ruimte hier niet mogen werken en dus zwart worden uitbetaald. De werkgever doet dit natuurlijk niet uit eigen portemon-
  nee, maar “vergeet” omzet in de boeken te zetten of creëert fantasievolle kosten.
  Uiteindelijk betalen jij en ik dus de goedkope arbeidskrachten van de frauderende werkgever.

  Reactie door H. Zevenhuizen — woensdag 5 september 2007 @ 10.43 uur

 35. @ 31 Olav Meijer,

  En hoe zou het zitten met de oficier vn justitie. Zou hij ook fraude en corruptie binnen justitie durven aanpakken?
  Moszkowitz heeft waarschijnlijk wel een lijst met namen. Maar daarom moet hij beschadigd worden natuurlijk.
  http://www.yayabla.nl/nieuws.asp?article=12734

  Reactie door L´écologiste — woensdag 5 september 2007 @ 10.51 uur

 36. Fraude ? Fraude ? Fraude?
  iemand financieel bedonderen ?
  We worden er dagelijks mee geconfronteerd

  Kilo snijboontjes
  rechtstreeks van de boer € 2,50
  in de supermarkt € 10,60

  en men maakt mij niet wijs dat de tussenliggende periode tussen boer en supermarkt € 8,10 kost per kilo!

  Dat is pas sociale fraude

  Reactie door Sinne — woensdag 5 september 2007 @ 10.59 uur

 37. Slavernij?

  Vooral banen waarin maar een minimumloon wordt verdiend, zijn goed om anderen stinkend rijk te laten worden. Hun rijkdom
  ontlenen zij aan andermans slavernij!

  Verder zijn wij allemaal slaven van handel en industrie: Van kooplui.
  En wij domoren zijn dat maar wat graag.
  Wij trappen overal in.
  Vaak door reclame.
  Daar worden onnodige wensen en behoeften door geschapen.
  Ook al werkt dat bij arme mensen, minder dan bij veelverdieners.

  En maar kopen, kopen, kopen. En daarna wegsmijten. Ook al zou het gekochte nog lang dienst kunnen doen.

  Lang leve de verspilling en de vevuiling.
  En wie daardoor in weelde kunnen leven.
  Weg, met onze Moeder, de Aarde!

  Ik weet niet hoe het anders moet.
  Maar wat ik wel zeker weet, is dat ons economisch bestel en ons staatsbestel berusten op pure fraude en nep.

  En zo is het ook met de frauduleuze instellingen van het koningschap en de geldbuidels van onze uit hun nek kletsende regeerders.

  Zij moeten gewoon in flats en rijtjeshuizen worden gestopt.
  Ooit worden zij toch door de mensen aangepakt.
  Al is dat alleen maar om de dictatuur van onze bedrieglijke schijndemocrtie af te straffen.

  Pogingen om met geheime verdiensten van mensen met een uitkering te overleven, dat kan en mag men geen fraude noemen, zolang de Majesteit en Balkenende en co zich een veelvoud van hun geringe inkomsten toeeigenen.

  Om te kunnen overleven is het een recht en zelfs een plicht om te frauderen. In het belang van het gezin en te kinderen of alleen maar voor je zelf en je partner.

  Wie dat niet durven, zijn gewoon bangeschijters. Die zullen ook in andere opzichten, geen heldenrol kunnen spelen.

  Zolang er mensen zijn met overvette salarissen, hoeft niemand (zijn) armoede te pikken.

  Om eigen armoede te kunnen bestrijden als dat nodig is, hoeft gen mogelijkheid te vermijden, om desnoods “frauduleus” zorgeloos te kunnen en in welzijn te kunnen leven.

  Oude mensen moeten het slimmer aanleggen, als zij bij elkaar kruipen om rond te kunnen komen met hun AOW. Om zo de SVB, die als een club van NSB-ers op hun loert, te kunnen misleiden. Die naait alle oude mensen graag een oor aan!.

  Mee, in Naam der Koningin, gunnen hielenlikkers van de EU en de kooplui, die ook nog frauduleus regeren, gezondheid en welzijn niet aan mensen, die in dit land geen productiedieren (meer) kunnen zijn.

  Hun armoedebestrijding komt er op neer, om hun zo weinig inkomsten te gunnen, opdat zij maar zo vlug mogelijk dood gaan.

  Ik heb het gezegd. Amen

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras. — woensdag 5 september 2007 @ 11.25 uur

 38. Het is dus wel een ons kent ons wereld vol met gebakkenlucht uit de keuken van de echte fraudeurs(Donner-asozawe) en hun vrienden in Justitie departement.

  Het is een lachertje geworden. De Fraudeurs willen fraude gaan aanpakken.

  Dat kan alleen in Nederland. Ik wist dat wij tot lage landen behoorde maar dat onze justitie en politiek van zulke lage niveau waren, is pas sinds een paar jaar expliciet en duidelijk geworden.

  Waardeloos waardeloos minister Donner en zijn asozawe en ook zijn ex departement “justitie” zijn normen en waardeloos.

  De rest van ons zijn rechteloos.

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 11.35 uur

 39. Fraude regeert over dit land.

  Het gehele regering en rechtstaat is een fraude.

  Is fraude toch niet onjuiste voorstelling van zaken vraag ik me af?

  Dus wie gaat de leugenfabriek aan de top aanpakken?

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 12.03 uur

 40. Minister van a-sozawe=minister van slavernijpraktijken.

  Waardeloos waardeloos minister Donner is normen en waardeloos.

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 12.09 uur

 41. Eigenlijk wel vreemd, als je een uitkering van de staat hebt (bijstand) mag je geen stuiver (zonder kennisgeving) bij verdienen.
  En als je aanzienlijk meer krijgt als uitkering van de staat (bewindspersoon), mag je ik weet niet hoeveel bijbeunen in commissies ed.
  Vreemd in de ogen van het gelijkheidsbeginsel, want beide hebben een uitkering van de staat.
  Of wel onze belastinggelden van u lezers alhier!

  Reactie door Sinne — woensdag 5 september 2007 @ 13.37 uur

 42. Als het sociale minimum steeds naar beneden wordt bijgesteld, is het steeds moeilijker te overleven. En bijklussen is uiteraard niet mogelijk als je arbeidsongeschikt bent. Overigens zijn die Bulgaarse vrouwen ordinaire stakingbrekers. Een beetje crimineel in dit land laat zich echt niet zien voor een dergelijk salaris.
  Maar.. misschien is de waarheid, dat dergelijke werknemers in natura betaald worden. Wat te denken van een auto, af te leveren in Bulgarije?
  Overschat het niveau van de opsporing beambten niet.

  Reactie door Johan — woensdag 5 september 2007 @ 14.07 uur

 43. @H. Zevenhuizen — woensdag 5 september 2007, 10.40/10.43

  Nuttige informatie, H. Zevenhuizen. Bedankt.

  Reactie door Wilbert — woensdag 5 september 2007 @ 14.50 uur

 44. Haras, daar kan ik nog aan toevoegen dat op jouw Amen ook nog het nihil obstat rust (=kerkelijk goedgekeurd) van bisschop Muskens himself. Ook hij is van mening dat iemand die nooddruftig is (in balkenendetaal) mag nemen van de rijken.Waarom honger lijden als de ander niet weet hoe hij nog meer in zijn dikke buik kan proppen.
  En om nog maar weer eens te leren van de geschiedenis, waardoor men het heden beter pleegt te kennen:
  in de donkere middeleeuwen waar het systeem van lijfeigenen en horigen nog bestond, stond een bedelaar in hoog aanzien,.Immers,hij was een vrij mens en hij mocht bedelen en de rijken werden geacht (want immers christen) iets van hun rijkdom uit te delen.
  Grappig is dat dit eeuwenoude gebruik in het katholieke Ierland nog bestaat. Er zijn daar mensen die niet in de maatschappij passen. in de winter kunnen ze meestal in een kamertje bij een familielid overnachten maar zodra het mooie weer aanbreekt, trekken ze er weer op uit, als Swiebertje. En wat is daar de ongeschreven wet: als een bedelaar aan je deur klopt, dan geef je hem tenminste brood en warme thee.Als er meer is dan ook fruit en vlees.Heeft hij garen nodig om zijn kleren te repareren dan geef je hem in elk geval naald en garen en op zijn minst een paar veiligheidsspelden om de boel bij elkaar te houden.En als je meer kunt missen wat geld voor een pint onderweg.
  We kunnen uit die kant van de dark ages nog best wat leren. En Balkenende zou het sieren om eens een maand incognito in lompen gehuld door het land te trekken.Dat was heel wat betere tijdbesteding dan die dure l00 dagen.
  Schaam je Balk en dan ons nog de les lezen. In belabberd engels. Tenenkrommend mannetje.

  Reactie door anne hilverda — woensdag 5 september 2007 @ 16.06 uur

 45. Maar zakkenvullerij aan de top wordt wel getolereerd. Het is legaal om mensen met lage inkom verder uit te buiten. Het is legaal om de 100 luxe dagen en rondleidingen voor de pas ingetreden ministers te organiseren. het is legaal om dure hypotheken jaren lang aftrekbaar maken. Het wordt getolereerd om op de arbeid en wolmarkt en zelfs in het onderwijs te discrimineren, het wordt getolereerd dat de overheid mensen tot slavernij(onderbetaalde rechteloze arbeid in draaideursfeer)aanzet,,

  Rechtstaat is een lachertje. Natuurlijk wordt er veel gedaan in SP. Met dank aan iedereen die zich heeft op ene of andere manier ingezet. Maar we moeten Keihard terug slaan aan dit kabinet. Keihard. Letter per letter, woord per woord, zin per zin, daad per daad.

  Er klopt geen cent van de beleid in dit land. Ik wil graag dat de mensen waar ik op gestemd heb, dit kabinet op zijn hardste manier aanspreken en aanpakken. Dat is de enige manier om de vertrouwen van de burgers in de rechtstaat terug te winnen en samen een deugdelijke, menselijke samenleving te bouwen.

  We staan achter u dhr Marijnissen en de rest van de SP. Maar maak de SP tanden nog scherper. Als de vaakbonden geen zin hebben om tot een nationaal staking roepen dan kunnen we het zelf organiseren, promoten en uitvoeren. We moeten niet wachten voor de bonden. Die zijn vooral PvdA achterban. U hoeft alleen maar ruim van te voren een datum aankondigen en SP achterban een beetje kennen ben ik zeker dat ze gaan het voor elkaar krijgen. Er is wel een voorberiding tijd nodig.
  Eerst rechten en daarna de plichten.

  Reactie door khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 17.30 uur

 46. nee maar zakkenvullen wel.

  Reactie door hans — woensdag 5 september 2007 @ 17.45 uur

 47. @ 45 Khosrow,

  Bij goede actie ben ik er bij en velen met mij!
  We moeten nu het verschil maken want vakbonden en PvdA of GL maken deals vooraf.
  Het is één en al oppervlakkigheid en zielloosheid van die kant.
  Wij hebben spirit wij worden niet aangestuurd maar kiezen uit vrije wil.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 5 september 2007 @ 17.53 uur

 48. + 46,

  Alemaal pakkende slogans meedragen en zeer divers. Deze is voor het CDA:
  ” Voor de meeste katholieken is het een voordeel dat God niet bestaat”
  Ludwig Feuerbach

  Reactie door L´écologiste — woensdag 5 september 2007 @ 18.04 uur

 49. Ze kunnen het Kiesrecht ook maar gelijk in de prullenbak gooien , want deze Staat der Nederlanden maakt van zijn arbeiders HOER , die bij elke werkgever heel nederig moet vragen om een baan en even hoerig moet gedragen bij een manager ;

  Geen enkele partij in dit land doet iets aan mensen die een leeftijd hebben bereikt van 45 jaar en ouder en geen werk vinden omdat hier niet gediscrimineerd mag worden en daarom opgezadeld worden met een papier-prik taak .

  Reactie door Fred — woensdag 5 september 2007 @ 18.28 uur

 50. Misdaad loont; evenals bedriegen en liegen.

  Daar weet Balkenende alles van.

  Een stel opgepakte Bulgaren of sociale dienst fraudeurs zijn natuurlijk een prima bliksemafleider, maar wel het resultaat en gevolg van zijn eigen beleid en het opengooien van de grenzen.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 5 september 2007 @ 18.31 uur

 51. Om sociale fraude aan te pakken moet je om te beginnen (under cover) voor de deur staan van alle sociale diensten in Nederland. Kijk vanuit je auto hoeveel BMW’s , Saab’s, audi TT’s je daar ziet stoppen en vervolgens iemand zijn “werkbriefje” ziet inleveren. Dan vraag ik me af hoe je in godsnaam met een uitkering in zo een auto kunt rijden. Is dat voor het SIOD misschien een idee? Want dit is realiteit. Er word niet praktisch nagedacht. Onderzoek onderzoek discussie discussie maar de oplossing om dit aan te pakken oogt mijlenver weg te liggen. Ik denk dat als je daar werk van maakt, dat je nog veel meer illegale praktijken kan oplossen en dat solidariteit helemaal niet ondermijnt hoeft te zijn. Dat fraude plegen veel moeilijker word. Dat het geld toegaat naar mensen die het ECHT keihard nodig hebben.

  Reactie door Mark — woensdag 5 september 2007 @ 18.44 uur

 52. Dit moet kei- en keihard van de daken geschreeuwd worden. PvdA wordt langzaam, héél langzaam wakker. Deze zaken zullen ook steeds meer tot ze doordringen. Plasterk is op zijn departement al goed op weg. En Pronk is lekker op dreef en zal de PvdA op duidelijk linkse koers zetten. Hoewel het niet mijn partij is (dat is de SP) ben ik steeds positiever over de PvdA: de ministers en staatssecretarissen zijn behoorlijk goed volgens mij, met name Plasterk en Aboutaleb.

  Al is het natuurlijk sh*t dat de waardeloze CDA-er Donner Sociale Zaken heeft gekregen. Donner zal zich verzetten tegen aanpak van dit soort slavernij, hij heeft al een behoorlijke serie uitspraken gedaan sinds het nieuwe kabinet die hem duidelijk aan de kant van de uitbuiters zet (alleen geen hasjtelers, zoals hier, verder wel). Donner is volgens mij rechtser dan Balkenende. Misschien wordt hij wel de nieuwe Zalm *ril*.

  Reactie door Ellen — woensdag 5 september 2007 @ 18.49 uur

 53. @46 Mark. Waar haal je die lulkoek vandaan over uitkering trekken per duur nieuw topmodelauto? Daarvoor moet je bij wachtgeldtrekkers van de Tweede Kamer zijn, bij die ex-LPF-ers of foute burgemeesters op nonactief, en van partijen afgescheiden types met landelijke, provinciale of gemeentelijke eenmansfracties zoals een zekere Gonnie, die maandelijks gemeenschapsgelden incasseren waar Jan Werkpet met petwerk een half jaar voor moet bullen in de fabriek. Voor je verder bralt: wat jij schetst kwam in de jaren zeventig en tachtig wel eens voor, iemand in een oude Mercedes, een afgedwaalde pooier of zo, maar sporadisch, en het is allang niet meer zo dat een sollicitatiebriefje voor UWV of Sociale Dienst ter plekke in de bus moet worden gegooid, dat gaat per post en bij de soosdienst hier hebben ze het afgeschaft omdat er controlemiddelen genoeg zijn, verplicht Work First bijvoorbeeld.
  Leuk geprobeerd, je Telegraafkost maar eerst nadenken!

  Reactie door Haq — woensdag 5 september 2007 @ 19.04 uur

 54. @49 Fred,

  Inderdaad. In een ander topic (over de topsalarissen) had ik het over huurlingen. Daar hadden de ex-captains of industry het over: dat we richting een rauw kapitalisme gaan waarbij de “top”man alleen voor het geld gaat en geen donder meer geeft voor het bedrijf dat hij leidt.

  Als we niet uitkijken zou werkend Nederland kunnen verworden tot een hellhole met alleen hoeren en huurlingen: aan de ene kant kruiperige, rechteloze arbeiders en aan de andere kant niets ontziende meedogenloze, gewetenloze huurlingen. Oftewel slaven en slavendrijvers. Oftewel Dickinson-achtige slachtoffers en psychopaten.

  Maar ik denk dat dat niet zal gebeuren, de PvdA begint juist wakker te worden, maar het is goed om een schrikbeeld hierover te houden, en waakzaam te zijn — waakzaamheid hebben we meer dan ooit nodig. Het was lang weg bij de PvdA en ik vertrouw er nog niet 100% op dat het terug is, maar ik heb toch hoop voor de toekomst. De SP stuurt de PvdA naar links, niet op elke kwestie, maar juist op sociaal-economische kwesties wel (merk ik, uit diverse maatregelen).

  Reactie door Ellen — woensdag 5 september 2007 @ 19.24 uur

 55. De vraag blijft altijd mag je stelen om aan het vreten te blijven.
  Ik zag gisteravond een film van een Indianen stam die hun behoefte doen op een varkenshok deze varkens vraten de stront op en de varkens werden weer opgevreten door de Indianen.
  Misschien begint het hier in dit land ook wel op de lijken hoop mensen krijgen de stront van de rijken en worden vervolgens opgevreten door voor ze te werken.

  Reactie door De Hakker — woensdag 5 september 2007 @ 19.24 uur

 56. Hey Mark, werkbriefjes gaan vandaag aan de dag met de post. Dus zet je “undercovers” bij de brievenbussen.

  Reactie door Johan — woensdag 5 september 2007 @ 19.45 uur

 57. @ 55 De Hakker

  Precies; de essentie van de vraag ligt in de context.

  Muskens is een zeer ervaren en wijze mens.

  Reactie door ACE — woensdag 5 september 2007 @ 20.20 uur

 58. @ 57 De Hakker

  PS Je hebt gelijk : jammer dat hij bij de kerkkliek zit.

  Reactie door ACE — woensdag 5 september 2007 @ 20.22 uur

 59. Armoede leidt tot chantage leidt tot uitbuiting.
  Altijd zo geweest, zal altijd zo zijn.

  Goedkope arbeid naast de deur is onweerstaanbaar.
  Nog beter dan sex.

  ” De rechten van de werknemers zijn uiteraard gegarandeerd “.

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 5 september 2007 @ 20.59 uur

 60. fraude tja,die uitzenbureauws zoals bv level 1 nop polder verbieden of oppakken en het werken onmogelijk maken zoals het er vroeger aan toe ging bij een echte staking.
  met stalen blepen/hamers enz,kijken of de echte fraudeurs van dit land dan nog zoveel lef hebben als ze zien wat er gebeurt met hun auto of verder hun huis.
  of hun nieuwe antie terroristen hekje.dat zijn de sosiaale fraudeurs die hun bootje laten onderhouden van gemeenschaps geld.die moeten ze pakken.
  niet de bijstandtrekker die een 100 euri bij klust,maarja daar zijn er meer van he,ik vraag het me wel eens af,in geld gerekend,met een chinese gezegde in mijn achterhoofd dan he.
  oud chinees gezegde die gene die meer als 300.000 per jaar vangen komen er echt niet eerlijk aan.
  zo das er uit.zomaar wat gedachten?

  Reactie door ad — woensdag 5 september 2007 @ 21.18 uur

 61. @ haq 53, @ Johan 56
  Haq, Dat jij dat lulkoek vind haq, dat is jou mening. Prima dus. Ik heb hetgeen met eigen ogen gezien. Op dat punt ben ik het absoluut niet met je eens.

  Daarnaast heb ik het helemaal niet over alle mensen die een uitkering van de sociale dienst ontvangen. Tuurlijk stuurt een (groot) gedeelte de werkbriefjes per post op (logisch). Het is nu eenmaal zo, dat er maandag ochtend veel mensen hun strookje komen inleveren aan de balie van verschillende sociale diensten in Nederland. Daarnaast zijn er al afdelingen van de sociale dienst die de nummerborden van deze “dikke auto’s” natrekken en de sociale rechercheur eropaf sturen.

  Dat mag niet, nee dat is tegen de wet op de privacy. Als het in de jaren 70 al gebeurde… dat kan. Het gebeurt nu nog steeds. De tijd gaat vooruit. Het gebeurd wel…… Big Brother is watching you…

  Reactie door Mark — woensdag 5 september 2007 @ 21.32 uur

 62. @ 51 Mark

  Vanwaar die jaloezie, een beetje harder werken en de vrouw en kinders ook en je kan dan je droom fiat panda kopen.
  Dus niet meer zeuren, het geluk lacht je immers toe.

  Reactie door Pool — woensdag 5 september 2007 @ 21.41 uur

 63. Ooit hoorde ik u zeggen dat SP wilt niet regeren alleen om te regeren. Wij willen Nederland beter maken. Daarna zie u nee tegen participatie in een onwerkbare coalitie met onbetrouwbare partners.

  Daar kijk ik wel op omdat het neemt eerlijke mens om in dat situatie nee te kunnen zeggen.Een belangrijke aspect van leiderschap is het vermogen om nee te zeggen. Waar ik vandaan kom het woord wordt gezien als een heilige contract. Iemand die zijn woord draait(zoals wouter bos)wordt geclassificeerd als onbetrouwbaar. Een betrouwbare Status duurt jaren om te verwerven, maar het neemt een paar kleine draaitjes om helemaal te vernietigen. Bos heeft 180 graden gedraaid. Vandaar dat hij en zijn partij zijn geen match meer voor SP. De overgebleven restjes van PvdA gaan we krachtig te niet doen. De macht van het veld(de arbeiders) mag nooit onderschat worden.

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 21.49 uur

 64. @ 51 Mark

  verders schreef jij,….

  …Dat fraude plegen veel moeilijker word. Dat het geld toegaat naar mensen die het ECHT keihard nodig hebben…..

  De mensen die een uitkerinng hebben en die jij zo graag wil spotten, daar moet het geld naar toe, die hebben het ECHT keihard nodig, niet die blaters zoals jij en ander tuig.
  Je kan pas dit soort uitlatingen doen als de verhoudingen in onze maatschappij op een gelijkwaardig niveau zitten en niet zo als nu dat de top zich wel door middel van diefstal, fraude, intimidatie en uitbuiting de zakken zit te vullen.
  Goed voorbeeld doet volgen, dus wat let je.

  Reactie door Pool — woensdag 5 september 2007 @ 21.54 uur

 65. @ 51 Mark,

  Maar die tactieken bestaan al lang. Uw bewering is oud en eenzijdige nieuws. Hier en daar zijn er wel aantal mensen betrapt met BMW. Maar overgrote meerderheid van de uitkeringgerechtigden doen niet eens aan dit soort zaken. Ik heb wel mijn eigen informatiebronnen die ik uit diverse overwegingen niet kan noemen, maar indien twee blote ogen zijn niet representatief genoeg om uw conclusie hard te kunnen maken. Het is geen toeval dat daarover tot nu toe heeft de sozawe nooit harde nummers heeft gepubliceerd. Vaak worden dit soort betrappingen voor PR doeleinden enorm uitvergeblazen. Dienst sozawe is incompetent ten top. Hun medewerkers worden gescreend met verkeerde meetinstrumenten. Daardoor zijn er heel veel incompetente medewerkers in dienst genomen. Velen onder hen voelen zich zeer onveilig niet uit bedreigingen van buiten af maar vooral door gebrek aan juiste competenties. In en uitvoeren van data en het bijhouden van vervuilde dossiers en verslagen zonder stellen van kritische vraagtekens en zonder reflectie op eigen doen en na laten eist niet te veel kennis en kunde. Ze worden niet getrainde om cliënten te kennen en adequaat te woord staan maar worden getraind om verdachtmaking, boetes uitdelen en ja knikken tegen hun leidinggevende die ook incompetent en omgekocht zij.

  Sommige bedrijven in Rotterdam kopen de gemeentelijke ambtenaren en de medewerkers van CWI om en vervolgens maken gebruik van door hun aangeleverde goedkope arbeidskrachten en subsidiekraan.

  Wie gaat dat wel eens officieel onderzoeken? Niemand. Waarschijnlijk aantal van mensen die in BMW rijden zijn toch via een omwegje in dienst van SoZaWe.

  Als iemand fraude wilt plegen dan mot hij bij overheid gaan solliciteren en doen als of ze jaknikkers zijn.

  In dit land eerlijke arbeid heeft zijn betekenis verloren.

  @ 49 Fred,

  Ik ben het met u eens en leef met u mee. Veel sterkte toegewenst met alle bestaande gelegaliseerde misdaad(discriminatie en uitbuiting). De jongeren worden wel aangenomen maar ook vaak uitgebuit dankzij de beloningsysteem die is gebaseerd op leeftijd en niet op prestatie of daadwerkelijke geleverde werk. Goed dat u op dit site bent en uw meningen met ons deelt.

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 22.36 uur

 66. @ Pool

  Pool, jammer dat je mijn tekst zo leest. als je de tekst een tweede keer leest, zie je er misschien een heel andere boodschap in. De boodschap die ik bedoel.

  Reactie door Mark — woensdag 5 september 2007 @ 22.51 uur

 67. Mark 61: Je beweert: `Het is nu eenmaal zo, dat er maandag ochtend veel mensen hun strookje komen inleveren aan de balie van verschillende sociale diensten in Nederland.’

  Strookje? Maandagochtend? Balie?
  Uit wat voor tijd kom je eigenlijk? Heb je het over het trekken van Steun in de jaren zestig? Ja, misschien kwam er toen wel eens een bruinwerker stempelen om vervolgens gnuivend het groezelige parkeerplaatsje van het Bijstandskantoor te verlaten per luxe Opel Kaptän met een paar kratten Skolbier achterin, om zwart bij te gaan beunen bij zijn koppelbaas en diens pandjes te vertimmeren tot huurverblijf voor gastarbeiders. Ja, en mischien waren er toen inderdaad wel te weinig geregenjaste inspecteurs om zulke profiteurs op heterdaad te betrappen. Gelukkig zijn de tijden veranderd.

  Reactie door Haq — woensdag 5 september 2007 @ 23.06 uur

 68. @ Mark,

  Wilt voortaan zo eerlijk zijn om uw werkterrein en functie bij uw bloteoogwaarnemingen melden. Want uw tekst en bewering klopt voor geen cent. Als iets beweert moet u ook uitleggen vanuit welke invalshoek u dat beweert, in opdracht van wie u dat gedaan heeft. En wat u zelf verdient aan die bewering. Mijn inzien heeft u belang en verdient u zelf aan verdachtmaking van de uitkeringgerechtigden.

  Ter info en in het belang van invalshoek verduidelijking: Ik ben een sociaal cultureel werker en een aanstaande onderzoeker. Ik heb in zowel vast als draaideur arbeid sfeer gewerkt, op dit moment ontvang ik wel een uitkering, volg onderwijs, had geen toestemming om onderwijs te volgen maar volg ik het toch. Ik ga mij specialiseren in organisatiecultuur. Want ik wil het vuilste en onderste steen in de overheidsmilieu naar boven te halen. Dat is mijn doel. Ze weten het ook maar kunnen mij niet dwingen om te stoppen. In het verleden heb ik uw soort ondercover banen geweigerd i.v.m ethische kwesties. Dat soort ondercover werk vind ik te vies voor woorden. Tevens gun ik de uitkeringgerechtigden elke cent dat ze bijverdienen. Tenminste ze doen wel iets nuttig. Dat kan ik niet zeggen voor de ministers en omgekochte ambtenaren.

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 23.07 uur

 69. Ondercover mentaliteit is een van duisterste en meest onbetrouwbare mentaliteiten die er is. Kijk naar Irak dossier. Om hun bassen tevreden te stellen fabriceren en of verdraaien ze de informatie. Lees maar dagbladen als Trouw of raadpleeg justitiedossiers.

  Who watches the Big brother and its undercover agents?

  Reactie door Khosrow — woensdag 5 september 2007 @ 23.26 uur

 70. @ 66 Mark

  Leg mij eens uit jou boodschap, ik heb inderdaad jou tekst overgelezen en geanalyseerd en heb daar diverse versies aan gekoppeld maar ik denk dat ik jouw boodschap er niet in ziet, of mischien toch wel.
  Moet ik jouw reacties als een paradox beschouwen of als,….. leg het mij eens uit, jouw boodschap.

  Reactie door Pool — woensdag 5 september 2007 @ 23.41 uur

 71. @ Khosrow

  Ik verduidelijk mijzelf alléén op de punten waarin ik u gelijk geef.
  Sociale fraude is een serieus probleem in Nederland. Het gaat over mensen die onterrecht geld ontvangen. Niet over mensen die niet anders kunnen. Het meerendeel verdient die ondersteuning laat dat duidelijk zijn.

  §http://socialsecurity.fgov.be/bib/aankondigingen/P-tekst%20Geerts-Nl-aangep.doc

  Reactie door Mark — woensdag 5 september 2007 @ 23.53 uur

 72. Jammer om zoveel reacties te lezen met evenzoveel gebrek aan inhoud..Sociale fraude wordt niet getolereerd, niks mis mee toch? Wij willen ons stelsel van sociale zekerheid in stand houden,ik ook!!! Maar misbruik moet daardoor bestreden worden; zonder dat wordt het systeem ondermijnd en misbruikt door rechste partijen die de uitwassen maar al te graag voor eigen parochie willen prediken en er hun voordeel mee doen! Daarom lijkt het mij goed om onderscheid te maken tussen diegenen die tot “misbruik maken” uitgelokt worden en diegenen die dat misbruik mogelijk maken! De eerste groep is daartoe inmiddels allang “veroordeeld”! Diegenen die het misbruik stimuleren, danwel er misbruik van blijven maken, die moeten keihard worden aangepakt en met pek en veren ingesmeerd van al hun onterecht verkregen vermogen ontdaan worden!! De “plukze-wetgeving” biedt hiertoe een prima mogelijkheid!

  Reactie door ToN — donderdag 6 september 2007 @ 0.19 uur

 73. @72 Misbruik is in alle gevallen laakbaar en niet alleen bij sociale uitkeringen. Maar dat een bijstandsuitkering te laag is, is ook een gegeven. En niet idereen met een bijstandsuitkering is in staat te klussen o.i.d. Daarbij vraag ik mij af als alle misbruik uitgebannen is, de uitkeringen weer naar een acceptabele hoogte kunnen stijgen. Ik heb tenminste nooit gehoord dat misbruik van enkelen geleid heeft tot straffen van een ieder. Ik denk en weet haast zeker bij deze gereformeerde regering niet.

  Reactie door Johan — donderdag 6 september 2007 @ 0.32 uur

 74. @ Mark,

  1- De titel van dit rapport bestrijdt en diskwalificeert zichzelf.

  2- De mensen die daaraan hebben mee gewerkt zijn betaald om het op te maken.Dus die zijn al van meet af partijdig. Ze verdienen hun privileges door verdachtmaking van achtergestelde burgers.

  3- Er bestaat geen bondig en conclusief cijfers om uw bewering te ondersteunen. Goed er zijn afgelopen jaren geld bespaard door het opleggen van maatregelen op reeds achtergestelde burgers wegens belediging of toon jegens a-sozawe ambtenaren. Maar het verhaal dat uitkeringgerechtigden in BMW rondrijden is ongeloofwaardig en gewoon belachelijk. Oh by the way, tegenwoordig de kentekens, belastingen en alle andere zaken zijn overal geregistreerd en met een druk op de knop beschikbaar. Dus een extra leger van ondercover ambtenaren lijkt mij zwaar overbodig en nog duurder.

  4- Een niet kloppende verhaal kunt u herkennen op verschillende manieren en op verschillende niveaus. Maar dat ga ik niet hier uitleggen omdat het behoort tot mijn beroepsgeheim, bovendien het is niet zomaar aanleerbaar.

  6- Plukze wetgeving klinkt wel pop maar is selectief bedoeld en gericht op de plekken waar vaak niks te plukken valt. Want de grootste fraudeurs zitten toch in de overheid. en die gaan de scherpe kant van de wet nooit op eigen ons kent ons club richten.

  Dus Mark neem het of laat het, maar ik raad u aan om niet te participeren in negatieve beeldvorming over mensen die het economisch slecht hebben. Want what goes around comes around. All it takes is a simple twist of fate and you will be in the same situation as those whom you try to criminalize.

  Ter info: Ik ken ondercover iemand die overdag in een door de overheid betaalde luxe auto rondrijdt en of bijklust en aan het eind van de dag een fictieve verdraaide verslag over de gedupeerde burgers bij zijn baas inlevert.

  Nu kunt u aan mij uitleggen wie controleert de ondercover onderwereld?

  Ik ga even van door want voor dat ik slaap moet ik nog een paar A4 opdrachten uittypen.

  Reactie door Khosrow — donderdag 6 september 2007 @ 1.16 uur

 75. @ 71 Mark

  Ik begin je te begrijpen, even de link aagepast voor je.

  Wees in het vervolg wat directer met je boodschap, anders haal je een boel onodige ellende op je nek.

  http://socialsecurity.fgov.be/bib/aankondigingen/P-tekst%20Geerts-Nl-aangep.doc

  Reactie door Pool — donderdag 6 september 2007 @ 1.17 uur

 76. Het verwaarlozing van het woord sociaal en het geven van het naam sociaal aan asociale methoden van onze overheid vind ik SCHANDALIG.

  Reactie door Khosrow — donderdag 6 september 2007 @ 1.20 uur

 77. In en in triest dat mensen als slaaf worden gebruikt. Nog geen contract of enige sociale zekerheid krijgen ze geboden. Overgeleverd aan slavendrijvers die veelal ook nog huisjesmelkers zijn. Sociaal is ronduit associaal daar de haagsche zo ook regoniale politiek het nog in stand houden. Onder het mom dat er geen mensen voordat werk zijn te vinden. Wat opzich een grote leugen is daar veel bedrijven voor personeel niet alle lasten wil betalen. Waar ik nog banger voor ben is dat het ontslagrecht word versoepelt. Kunnen mensen zonder reden de straat op geschopt worden. Nietzo zeer dat ze het werk niet naar behoren doen. Maar een arbeider uit de ons omligende landen werkt voor 5 euro per uur. Schandalig hoe het in ons zichzelf noemend beschaafd land toegaat.

  Reactie door joop — donderdag 6 september 2007 @ 1.42 uur

 78. “Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten”

  Wat ik in en in triest vind is dat men bij die sociale controle onderscheid meent te moeten maken tussen klassen.

  Ooit gezien dat ze in een villawijk met een AOW-er in de villa binnenvielen om de tandenborstels te controleren. Ook zij ontvangen AOW. Wie mij de eerste zaak kan voorleggen doe het.

  De manier waarop het nu gaat en de stemmingmakerij verhult enkel en alleen de enorme corruptie en onterechte onkostenschrijverij de belastingontduikende deskundigheid van hen die menen dat zij niets verkeerd doen hun eigen mazen in de wet zijn en dat anderen ‘ bepaalde’ mensen wel zullen proberen te profiteren en bij voorbaat onbetrouwbaar zijn en op een dergelijke mensonterende manier aangepakt mogen worden als het nu gebeurt.
  Demoniseren van inwoners op ieder gebied lijkt wel een hetze te worden en des te minder er te vangen is des te harder ze ertegenaan gaan.
  Het zou de overheid sieren dat wat ze altijd hebben laten liggen nu eens op te pakken en daar meer mankracht op te zetten.Zet het aantal controleurs van de verschillende soorten inwoners, prive en bedrijven, maar eens tegen elkaar af. Daar wordt in een dag meer gefraudeerd dan in een heel jaar bij anderen zogenaamd sociaal zwakkeren. Men mag van mij gerust controleren of de wet nageleefd wordt maar dan op alle fronten en bij iedereen en dient men de toegang tot een advocaat tot eenieders mogelijkheid te maken. Zolang dat niet zo is is er een vooringenomenheid en rechtsongelijkheid in dit land die men bij alles wil handhaven. Daar begint al de ongelijkheid die al het andere meer dan mogelijk maakt. Dat men werkgevers die overal waar ze kunnen frauderen en/of de mazen opzoeken een zeer betrouwbare gesprekspartner vindt als het om bijvoorbeeld ontslagrecht gaat en alles voor zoete koek slikt lijkt me dan ook meer chantage dan dat daar de werkelijkheid van betrouwbaarheid aan ten grondslag ligt.

  Reactie door Henny — donderdag 6 september 2007 @ 8.03 uur

 79. @ Joop,

  “Overgeleverd aan slavendrijvers die veelal ook nog huisjesmelkers zijn. Sociaal is ronduit associaal daar de haagsche zo ook regoniale politiek”; “mensen zonder reden de straat op geschopt worden. Nietzo zeer dat ze het werk niet naar behoren doen. Maar een arbeider uit de ons omligende landen werkt voor 5 euro per uur. Schandalig hoe het in ons zichzelf noemend beschaafd land toegaat”

  100% mee eens.

  Reactie door Khosrow — donderdag 6 september 2007 @ 8.45 uur

 80. @77 Joop.
  Met alle respect doch de schrijver van @77
  is niet de Joop c.s. van het “klauwen uit de mouwen”team.

  Reactie door Joop c.s. — donderdag 6 september 2007 @ 8.48 uur

 81. Ik begrijp de bewering van Mark voorzover dat het grotendeels niet klopt.

  Reactie door Khosrow — donderdag 6 september 2007 @ 8.48 uur

 82. Voor dit item:
  Bouwfraude. 25 miljard gefraudeerd. Slechts enkele honderden miljoenen terugbetaald.
  En dan nu hoe een arme sloeber zogenaamd fraudeert?
  Wanneer elke Nederlander 1000 euro per maand zou frauderen dan zouden ze er bijna 2 jaar lang over doen om het op te maken.

  Reactie door L´écologiste — donderdag 6 september 2007 @ 8.50 uur

 83. @64 Pool
  dus Pool, mensen die vinden dat misbruik moet worden aangepakt, is tuig. lekker tollerant. laat gelijk zien hoe er gedacht wordt. je kan niet altijd maar de vinger naar de ander wijzen, naar de grote boze overheid, naar de regering, naar je buurman, naar de rechtse partijen, etc. etc. het gaat erom wat je ZELF doet, of je ZELF zuiver bent. als je geen werk KAN vinden, of als je lichamelijk en/of geestelijk niet in STAAT bent om te werken, dan heeft men recht op een uitkering. wanneer men wel KAN werken, maar niet alles aanneemt van werk, of wanneer men zwart verdient en toch een utkering krijgt, etc. dan moet de uitkering NIET worden toegekend.
  is dat nu zo vreemd? zo erg? zo afschuwelijk? nou, ik denk en de meeste wereldburgers denken en vinden hetzelfde.
  Pool, als jij dus mensen die dit vinden tuig noemt, dan bevestig je alleen maar de naam die mensen hebben die altijd maar klagen en uitkering willen hebben die geen zin hebben om te werken. En dit is EEN GROTE REALITEIT!!!! nogmaals, wie recht heeft heeft recht, wie geen recht heeft op uitkering, heeft geen recht op uitkering

  Reactie door wim de steendam — donderdag 6 september 2007 @ 9.09 uur

 84. Een staat die zijn sociaal en economische zwakkere burgers als slaven misbruikt, vrijheid en rechtsbescherming van zijn burgers onder de mum van fraudebestrijding schendt, een deel van zijn burgers criminaliseert, zakken van de hoge heren vult met de geld die bestemd is voor minima en minder is norm en waardeloos en zeker geen rechtstaat.

  Corruptie is afkomstig uit het top en is doorgedruppeld naar gewone burgers.

  Ooit heb ik bij een supermarkt gewerkt. Ik zag regelmatig mensen die zonder betaling boodschappen deden. Ik draaide mijn hoofd altijd om en niks gerapporteerd. Want ik besefte dat meneer Albert Hijn zelf behoort tot de grootse dieven en uitbuiters in dit land. Supermarktketens stelen niet alleen van hun eigen personeel maar ook van boers en de gemeenschap. De personeel waren onderbetaald en na de sluitingtijd moesten mensen blijven doorwerken(alles dicht doen, opruimen, kassas inleveren) en mensen werden voor die extra werk en tijd niet betaald. Maar ik moest voor een tomaat op mijn lunchbrood wel bij betalen. Destijds en misschien nog steeds moesten mensen hun lunch pauze in een ongescheiden ruimte rokers en niet rokers door elkaar zitten. Ik rook niet en had last van rook maar ik moest ook van meneer albert hijn de tweede hand rokerigelucht mee roken.

  Arbeidsr in dit land zijn overgelaten naar uitbuiters. Wie controleert de uitbuitende bedrijven? Niemand.

  SIOD is weer een andere instrument die gericht is op mensenrechtenschending, vrijheid ontneming en vergroten van macht van overheid over achtergestelde burgers.

  Gaan de SIOD ondercovers na waar ESF fondsen gebleven zijn?

  Reactie door Khosrow — donderdag 6 september 2007 @ 9.20 uur

 85. De overheid schept zelf een klimaat waarin mensen gaan sjoemelen. Het arbeidsethos is niet van deze tijd, mensen die niet meer aan de bak kunnen komen worden net zo lang achter hun broek aan gezeten tot ze de vuilnis op gaan halen omdat uitsluitend
  ( betaalde) arbeid blijkbaar je ‘staat van dienst(baarheid)’uitmaakt. Ik vind het belachelijk dat voor werkloze mensen, ouder dan 45 jaar, de bijstand i.p.v. de WW dreigt, bijvoorbeeld. Onze hersenen vinden van alles uit om ons vrij te maken van arbeid, maar we blijven maar hardnekkig volhouden aan de gedachte van ‘voor wat hoort wat’ en dan vindt Balkenende ook nog eens dat we ambitieuze plannen na zouden moeten jagen. De overheid maakt van de economie een hang naar iets dat ‘bodemloos’ is.
  Ik zag Bas Haring bij Pauw en Witteman en ben het ontzettend met hem eens dat ‘welzijn’ prefereert boven ‘welvaart’, maar niemand van de daar aanwezige mensen begreep wat hij zei. Volgens mij ligt dáár toch de essentie van de sociale en niet sociale fraude: de uitkeringsgerechtigden krijgen te weinig geld, maar de bodemloze hang naar welvaart eist daarnaast van iedereen, ook van hen, dat ze het geld laten rollen. We worden afgeleid van het wél-’zijn’ met verleidingen die niets te maken hebben met dat ‘zijn’ in haar diepste betekenis, alles omwille van die bodemloze welvaart. Daarom werkt het gemekker over ‘waarden en normen’ van Balkenende ook niet: het is gemekker ‘pro forma’ en heeft niets te maken met waarden die consistent zijn met wat wérkelijk waardevol is. En zodoende de fraude…en echt niet alleen de sociale fraude!

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 6 september 2007 @ 9.46 uur

 86. @ 82 L´écologiste

  Wat bedoel je enkele honderden miljoenen terugbetaald ?.

  Heb jij de winsten van de betrokken bedrijven wezenlijk zien dalen, nee dus !

  Dat was lachen, kreeg je 30 miljoen Euro boete dan telde je dat op bij het volgende project van de overgheid, nogmaals lachen, gieren, brullen.

  Die boete’s zijn natuurlijk door de overheid betaald, wij dus, en niemand anders !.

  Fraude is altijd Fout.

  Ik sta achter de woorden van Muskens maar die legde een heel specifieke noodzaak ten grondslag aan zijn verhaal.

  Fout is fout, laten we niet ons geweten corumperen.

  Reactie door ACE — donderdag 6 september 2007 @ 10.05 uur

 87. Draai die tabel en figuur om, dan zal de data iets meer realistisch overkomen.

  1% aandeel bij reintegratiebedrijven? Dat klopt gewoon niet.

  Reactie door Khosrow — donderdag 6 september 2007 @ 10.06 uur

 88. Juist Wim de Steendam 09.09
  Wie recht heeft heeft recht.
  Nu zijn er legio oudjes die in het kader van sociale samenleving bij elkaar over de vloer komen, maatschappelijk ondersteuning zodat de kinders geen dag minder hoeven te gaan werken.
  En dat is juist één van de groepen die ze het liefst aanpakken.
  En jij maar roepen och wat zit dat oud mensje zielig alleen thuis!
  Vind je het G@^*^%er gek dat ze uit gaan kijken, voor je het weet wordt hun AOWtje gekort. Geld dat ze niet kunnen missen!
  Zo laag en diep zijn we gezakt in deze schijn democratisch Nederland met christelijke inslag!!!
  In God geloof ik niet, maar Balkenende leeft toch echt en daar is al mijn geloof volledig voor verloren!

  Reactie door Sinne — donderdag 6 september 2007 @ 10.32 uur

 89. @Khosrow..volgens mij gaat het niet daarom…Wat je schrijft over meneer AH is waar en ik denk ook niet dat ik zou ‘klikken’, maar niet zozeer omdat meneer AH zelf zou stelen…iemand helpt met stelen meneer AH namelijk meer dan wij zouden willen…
  We zitten gevangen in een tredmolen, afgeleid van wie we zijn en van wat ons bindt. Zie ons hier nou zitten…we houden monologen over procenten, over geld, over ‘welis – nietis’…maar waar het werkelijk om gaat, dat we niet meer kunnen ‘zijn’ omwille van dat ‘zijn’, dát is waar we het volgens mij over zouden moeten hebben. Dát is wat we deze overheid duidelijk zouden moeten maken: dat het domweg niet leuk is om van je eigen kleine leventje te kunnen genieten zolang anderen slechts kunnen ‘overleven’. Maar we worden alleen maar wijs gemaakt dat al die hebbedingen ons gelukkig kunnen maken en diegenen die die hebbedingen niet kunnen betalen, worden uitgenodigd om er álles aan te doen om ze wél na te streven omdat we niet meer worden uitgenodigd te kijken naar wat wérkelijk gelukkig maakt. Geen wonder dat mensen gaan stelen (en soms is het gewoon bittere noodzaak, ik kan dat niet beoordelen en zou daarom ook niet ‘klikken’), maar het helpt ons en elkaar niet…Net als dat ik vind dat het ‘voor wat, hoort wat’-principe niet klopt (althans niet binnen mijn mensvisie), vind ik het niet kloppen om te stelen omdat een ander dat ook zou doen. Daarmee helpen we alleen maar die hang naar bodemloze bevrediging. Het enige dat, volgens mij, zou werken is het weer te hebben over waar het wérkelijk om gaat: om welzijn!

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 6 september 2007 @ 10.34 uur

 90. 83 Wim de Steendam. Ik kan me je opwinding over uitkeringstrekkers die niet zouden willen werken enigszins voorstellen.
  Maar:
  Helaas mis ik in jouw tirade het schandalige profiteren van klaplopende ex-kamerleden, op wáchtgeld (bv. nog altijd die meer dan 20 LPF-ers) Overheidsgeld om te wachten? Absurd en onsmakelijk!! Waarop wachten? Deze schaamteloze lieden zouden ook moeten solliciteren, op minimum worden gezet en gekort bij onwil een baas te zoeken.
  Ook ex-`burgemeesters’ met zak geld toe na wanprestatie en opperfraudebaas Koop-Tsjuchem die weer vrolijk defensieorders mag uitvoeren: inleveren en wat mij betreft hun paspoort erbij! Zolang het kabinet geld strooit naar luie zakkenvullers die op hun krent mogen blijven zitten, hoeft niemand
  met een uitkerinkje zich te schamen dat hij als werkwillig burger niet `mee’ mag doen per loonlijst.

  Reactie door Haq — donderdag 6 september 2007 @ 10.44 uur

 91. @ 86 ACE,

  “Fraude is altijd Fout”

  1+1=2

  Maar voor ons onder Bakellende geldt 1+1=0

  Iets klopt er niet. Wat is pravda?

  Reactie door L´écologiste — donderdag 6 september 2007 @ 11.28 uur

 92. Haq reactie 90

  vlgs mij vergeet je even (gemakshalve) de SP-ers die wachtgeld “genieten” uit de verschillende gemeenteraden etc.

  Reactie door Teun — donderdag 6 september 2007 @ 11.45 uur

 93. @85 Madelijne Pleines
  Ik hoorde die uitspraak van Bas Haring ook.
  Dat men welzijn dient te prefereren boven welvaart.
  In wezen is er in dit tijdsgewricht al sprake van fraude of oneigenlijkheid omdat die natuurlijke binding tussen welzijn en welvaart inderdaad volledig geabstraheerd is tot het maken van winsten en omzetten ten koste van ALLES.
  Consumeren is het hoogste goed voor hen die nog wat hebben.
  Het probleem bedenk ik is dat de harten van de mensen als het ware zo versteend zijn onder de steeds maar toenemende druk om maar steeds meer te presteren
  voor steeds minder.
  Heel logisch is dan dat ‘welzijn’onder druk komt te staan door dát wat men heden ten dage als ‘welvaart’ betiteld.
  Helaas, onder dit juk is het gevoel voor dit soort intuitie verstopt geraakt.
  En dat is een dilemma.
  Mensen zijn verdoofd geraakt.
  Totdat men uit dit ‘coma’ ontwaakt kan
  politiek en bedrijfsleven vooralsnog ongestoord hun gang gaan.
  Laten we dus wél wezen..

  Reactie door Alex — donderdag 6 september 2007 @ 12.19 uur

 94. Teun, 11.45

  ga eerst je huiswerk eens doen voor je onzin uitkraamt.

  Veel gemeentes kennen geen wachtgeld regeling voor gemeenteraadsleden.

  Reactie door Sinne — donderdag 6 september 2007 @ 13.56 uur

 95. Beste Madelijne Pleines,

  Ik ben het met u eens. Ik deel uw visie m.b.t ethiek en welzijn. Fout = fout. Ik probeer. Maar ik kan wel begrijpen waar het vandaan komt. Het is schandalig dat er wordt altijd met meerdere maten gemeten. Het rare is dat de leden van ons kent ons clan klagen het meeste terwijl ze zijn zelf verantwoordelijk voor de grootste deel daarvan. Ook vind ik het tegenstrijdig dat aan ene kant hebzucht wordt gestimuleerd en aan de andere kant worden mensen geacht om genoeg te nemen met armoede.

  Goed dat u weer bent. Hoop dat het goed gaat met uw opleiding.

  Veel groet,

  Reactie door Khosrow — donderdag 6 september 2007 @ 14.43 uur

 96. Een deel van mijn zin is weer verwijderd door mijn muis of wat dan ook. Maar hier is een aanvulling.

  Ik probeer niet om fouten van sommigen goed te praten. Maar het hebben van een rechtstelsel wordt betekenisloos wanner zichzelf hoger geachte dames en heren zelf misdaad plegen en nooit ter verantwoording worden geroepen, terwijl ze altijd proberen anderen te criminaliseren. Wetten zijn conventie. Die zijn gemaakt en geïmplementeerd door uitbuiters en hun jaknikkende ambtenaren.

  de gewone burgers worden slaap gehouden. Ze doen ons te geloven dat rechtstaat bestaat nog. niks is minder waar.

  Reactie door Khosrow — donderdag 6 september 2007 @ 14.51 uur

 97. 96. Khosrow

  Inderdaad de polarisatie geldt op veel meer vlakken dan alleen die tussen oude en nieuwe nederlanders en dat doet zivh ook voor in de rechtspraak zoals ik in mijn 78 aangeef.En als we niet uitkijken gaat dit zich ook in het onderwijs voltrekken.

  Reactie door Henny — donderdag 6 september 2007 @ 15.25 uur

 98. Inderdaad Alex laten we wél WEZEN…wél ZIJN dus….Hoi Khosrow, ik begreep en begrijp je heel goed, hoor! Maar (als vanouds?) voel ik zo nu en dan de behoefte om wat je schrijft te herleiden naar wat je, volgens mij, echt bedoelt. In alle discussies heb ik je leren kennen als iemand die terecht boos is, maar onder die boosheid zit, vergeef me als ik het mis heb, juist zoveel wat er veel meer toe doet…
  Ik vind het zo pijnlijk dat de overheid ons zo dwingt om mee te moeten denken met wat eigenlijk niet onze prioriteit heeft en heb de behoefte daar iets tegen in te brengen zo nu en dan…zoals ACE ook schrijft: laten we niet ons geweten corumperen, maar wat mij betreft: ook en vooral niet ons gevoel voor wat wezenlijk belangrijk is, laten we juist dát en ons geweten inzetten in de strijd tegen deze waanzin…
  Mijn opleiding ging overigens niet door, te veel gebeurd in korte tijd…..maar wat lief dat je dat had onthouden!

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 6 september 2007 @ 16.27 uur

 99. @ 91 L´écologiste

  Het antwoord is waarschijnlijk 1+1=0 ofwel de zekerheid op onwaarheid.

  Kies een leider die mededogelijke voorspoed als karaktereigenschap heeft en hij zal, zoals een generaal met geluk een veldslag wint alwaar een intelligente generaal troosteloos verliest, het volk tot groot geluk voeren.

  Het is geen toeval dat het nederlandse volk sinds Bakellende aan de macht is achteruit boert of het geschreven staat.

  Reactie door ACE — donderdag 6 september 2007 @ 17.40 uur

 100. Prima toegelicht Madelijne: primair gaat het
  dus om een algeheel ‘wel gevoelen’ en dat
  wordt voor velen in de samenleving onmogelijk
  gemaakt door zorgen die opgestapeld worden,
  door allemogelijke heffingen en prijsverho-gingen. Dat deel van de bevolking is zeker
  niet bezig met ‘hebbedingetjes’, maar wil simpel z’n maandbudget onder beheer kunnen
  houden, maar is het niet linksom, danwel
  rechtsom, de Overheid is nu al jaren bezig
  in een totaalbeleid, waarbij van enig zinnig
  coördineren geen sprake meer is, het leven
  van alle dag, van minvermogenden en de aller
  zwaktsten in de maatschappij op alle mogelijke manieren grondig te verzieken!
  Depressies komen de laatste jaren gewoon uit
  de lucht vallen, niet door jalouzie op ander-
  mans rijkdom, maar de onmogelijkheid om zelfs
  maar gewoon te kunnen léven, in alle eenvoud.
  Voorbeeld ook: niet voldoende studentenkamers
  beschikbaar? Diegene die nog wat zou willen
  bijverdienen, maar wel kamers beschikbaar
  heeft, ziet zich voor meer kosten geplaatst,
  behuizing, verwarming etc. en het kleine beet
  je winst dat men ervan zou hebben, naast de
  verantwoordelijkheid voor have en goed, wordt
  dan weer van een evt. kleine inkomstenbron of
  uitkering afgetrokken en men al een deel van
  de eigen ‘vrijheid’ heeft ingeleverd, ter wil
  le van die huisvesting. Veel beschikbare ka-
  mers staan dus gewoon leeg en trouwens dan is
  het niet zelden ook nog verboden om onder te
  verhuren, en zelfs de eigenaar van een koop-
  woning ziet zich evt. die restrictie opgelegd
  door ‘de bank’ waarvan men de hypotheek heeft
  gekregen. Eén voorbeeld maar Madelijne, dat
  wat flexibeler voor heel Nederland zou kunnen
  worden aangepakt en men de minst draagkrach-
  tigen die extra krenten in de pap zou moeten
  willen gunnen. Verstard is de regelgeving in
  Nederland aan alle kanten! Niet, tel uit je
  winst op menig nivo, maar som op het verlies!
  Al eerder verzocht ik je om deze keer weer
  hier te willen blijven en hoop dat dat je gaat lukken! Met hartelijke groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — donderdag 6 september 2007 @ 18.08 uur

 101. @ Pool (75)

  Pool bedankt voor de genome moeite. Ellende noem ik het niet wat mijn reactie teweeg heeft gebracht. Er is andere ellende in de wereld. Dat ik het duidelijker had kunnen neerzetten dat weet ik.

  Zelf was ik benieuwt welke reacties op mijn eerste bericht zouden volgen.
  Regelmatig kijk ik op deze site. Ik vind het jammer dat er veel scheldwoorden en verwijten worden gelegd op reacties van mensen.

  Reactie door Mark — donderdag 6 september 2007 @ 18.37 uur

 102. Sinne reactie 94

  nee er zijn er maar genoeg ! Zowel voor wethouders als raadsleden ! Zie ook de zaak Smolders in Tilburg ! Verder had ik een “etc.” geplaatst en bedoelde daar ook de provinciale staten enz. mee . Dus niet zo gauw roepen hr. Sinne !

  Reactie door Teun — donderdag 6 september 2007 @ 19.00 uur

 103. Fraude ? men denk dan aan Re-integratie bedrijven die bakke geld verdienen met werklozen en mooie rapporten schrijven aan het UWV , waar vaak die werkloze geen invloed op kan uitoefen en inzien ( meestal achteraf ).

  Het worden miljoenen verkwanselt aan dit soort activiteiten !

  Reactie door Fred — donderdag 6 september 2007 @ 19.06 uur

 104. @ 83 wim de steendam

  Ik zie dat je een eendagsvlieg bent, want ik zie je nergens meer terug, ik wil je wel even vermelden dat ik de zin (niet die blaters zoals jij en ander tuig.) mischien wat ongelukkig geformuleerd heb, maar ik bedoel eigenlijk te zeggen dat heel vaak maar dan echt heeeeeel vaak hier regelmatig mensen verschijnen op dit weblog die alleen maar mensen met een uitkering de grond in trappen en daarbij ook nog vaak op de man/vrouw spelen en dan ook nog uitmaken voor werkschuw tuig, dat ik voor dit soort lieden het woord * TUIG * eigenlijk nog te netjes vindt.

  Reactie door Pool — donderdag 6 september 2007 @ 19.57 uur

 105. Teun, 19.00 uur, eerst haal je SP raadsleden aan en nu gaat het in eens over dhr Smolders.
  Wees eens duidelijk welke oud SP gediende zitten op wachtgeld of doe je zomaar een aanname!

  Reactie door Sinne — donderdag 6 september 2007 @ 20.16 uur

 106. Hoi Madeliefje,

  Je hebt helemaal gelijk!
  Voor wat betreft het ‘hier zijn’…
  Zo nu en dan…In m’n vorige ‘weblogleven’ ( :) ) vond ik het zelf enorm uit de hand lopen, zat ik uren aanéén achter de computer…en ik werd daar niet blijer van, geloof ik…dus tracht ik het een beetje ‘in de hand te houden’…

  Lieve groet!

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 6 september 2007 @ 22.50 uur

 107. Beste Madelijne,
  Bedankt voor uw solidaire woorden. Hoewel Nederland niet mijn moeder taal is, geloof ik in de macht van het woord. Uw woorden hebben een geruststellende effect. Het is leuk om verschillende reacties met daar bijbehorende moods/gevoelens en invalshoeken te kunnen lezen. Ik hoop dat mensen hun unieke schrijfstijlen niet veranderen want dan raken ze een stuk uniekheid kwijt. Mijn inziens bent u er al. Maatschappij en leven zelf zijn de beste school die er is. De goedkeuringsstempel van een onderwijsinstelling is mooi meegenomen maar hoeft niet altijd. Want de echte onderwijs gebuurt toch in het leven zelf. As the song ‘Live to Tell’ goes, you have to live, see and experience in order to be able to grow as a human being and in order to be able to help others to understand the world around them. Dat doet u en aantal andere mensen op dit site behoorlijk goed en op niveau.

  Beste Henny,
  Onderwijs is even zoek het maar zelf uit als de rest van de samenleving/zorg/welzijn. Zoveel manageriele opleidingen en toch wordt het weinig gemanaged. Het ligt niet bij de onderwijzers zelf noch bij de studenten maar vooral bij de achterliggende economische keuzes die worden gemaakt. Er is geen verhouding tussen verwachtingen en ingezette middelen(lessen). Ik had een docent die moest binnen 4 uur x 8 weken een zware vak aan ongeveer 200 studente te verzorgen, daarna moest hij ook andere colleges en werkgroepen voor andere leerjaren te verzorgen. Om even de nakijkwerk en het beantwoorden van tussendoor e-mails en telefonische vragen van de studenten te verzwijgen. Mijn dochter zit al een week in de brugklas en ze heeft tot nu toe geen concrete les gekregen.

  De grootse fraudeur in dit land is toch de overheid. Die zijn de afgedwongen belastingen niet waard. Hun prioriteiten zitten niet bij de burgers maar in hun eigen zakken.

  Geachte Mark,
  De SIOD rapport klopt voor geen cent. Niet in woord, niet in inhoud, niet in context, niet in logica, niet in onderbouwing en ook zeker niet in getallen. Het is gebbakenlucht. Ik zou heel graag willen weten hoe ze aan die kromme getallen zijn gekomen. Schandalig dat de overheid besteed zoveel tijd aan glos en zo weinig tijd aan inhoud en kwaliteit van hun glossyrapport.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 7 september 2007 @ 0.29 uur

 108. Stelling 1- : De meeste CDA, PvdA politie en hun gezinnen, zijn op ene of andere manier aandeelhouders of aandeelhouders geweest van ene of andere uitzendorganisaties/verweving en selectie bedrijven/ adviesorganen/ exclusieve bond voor directeuren en commissariaten op deze terrein. Belangen vertrekregeling en niet melden daarvan= Fraude.

  Stelling 2- : De meeste lokaal en landelijke PvdA en CDA politici hebben bepalen en sturen de subsidie uitgaven en karnen gebaseerd op vriendjes politiek en eigen politieke dus niet op grond van noodzaak of deugdelijkheid van de organisatie of activiteiten die daadwerkelijk verricht worden tegenover die subsidies. Dat is FRAUDE.

  Stelling 3-: Gemeente Rotterdam heeft grootschalig gesjoemeld met geld die bestemd was om werkzoekende gericht aan werk te hulpen en te houden. Door gericht omscholing en bemiddelingtrajecten. Dat hebben ze niet gedaan en om toch naar de mooie rapportcijfers hebben ze hun cliënten(de reeds achtergestelde burgers) door middel van valse beloftes, leugens en dreigement in de draaideur slavernijsfeer gedwongen om even te kunnen melden dat ze hebben mensen aan werk geholpen. Na een paar manden gratis werk voor de gemeentelijke diensten komen die mensen weer terug in de bijstand. Zonder enige verkoopbare werkervaring en zonder enige bijscholing. Dat is ook Fraude.

  Die zaken zijn er. Wie gaat de overheidsmisdaad onderzoeken, rapporteren, vervolgen, berechten en bestraffen?

  Iedereen heeft het over transparantie, samenwerking en uitwisseling van (vervuilde)informatie. Het gaat om the informatie die even zo vervuild en onbetrouwbaar zijn als diegene die dat verzamelt, invoert, koopt, doorverkoopt en verspreidt hebben.

  Het woord ondercover zegt toch al heeeeeel veeeeeel. Kennelijk is er behoorlijk mis met onze buitencover rechtstaat dat ze zelfs bereid zijn om op een onrechtmatig verzamelde vervuilde data als bewijs van schuld te willen gebruiken. De daaraan gekoppelde repercussies geen veel verder dan de selectieve fraude bestrijding. Het tast het hart van de rechtstaat en rechtsbescherming van de gewone burgers.

  Hoe veilig zijn we allen?

  Hoe vrij zijn we eigenlijk? Goed, wij zijn vrij om de geloof van anderen aan te vallen gebaseerd om selectieve informatie, beeldvorming en incidenten, maar kunnen wij eigenlijk de overheid zelf aanspreken en ter verantwoordelijkheid roepen?

  Wij keizen onze volksvertegenwoordigers om juist dit soort zaken grondig te onderzoeken en de onderste steen boven water te halen.

  Ik weet dat SP is hiermee bezig geweest, maar juist op deze terreinen wil graag meer tanden zien die ook de overheidsmisdaad aanpakt(bijt).

  Want in een land waar verdachtmaking van de gewone burgers door de heersers is een norm geworden, waarin de foute overheid nooit aangepakt wordt mag zich niet een rechtstaat noemen. Niet eens een tweede hand rechtstaat.

  Wij moeten stoppen met meten met meerder maten en de overheid weer dienstbaar maken voor de gewone burgers en niet anders om.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 7 september 2007 @ 14.06 uur

 109. In de eerste zin van mijn laatste bijdrage bedoelde ik politici te schrijven. Maar politie kan ook er bij. Want die zijn toch daar voor de zichzelf hoger geachte dames en heren en bijna nooit daar wanneer de gewone burgers hen nodig hebben.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 7 september 2007 @ 14.09 uur

 110. Khosrow.

  Ik doelde m.b.t. onderwijs even m.n. over de zogenaamd wijze raad van de Advies- Raad aan de regering m.b.t. engels-nederlands-wiskunde, een manier om weer velen uit te sluiten van nuttig onderwijs waar ze later in hun leven zoveel aan hebben dat ze goed kunnen participeren in de arbeidsmarkt.
  Ik heb al eens gezegd dat we moeten stoppen om onderwijzers te demoniseren omdat de regels van de overheid ervoor zorgen dat onderwijs zelfs in het onderwijs niet meer het doel is maar bijna een middel blijkt te zijn geworden. De overheid zou de hand eens heel diep in eigen boezem moeten steken en wij zouden onderwijskrachten die een zware haast niet in te vullen taak hebben eens wat positiever moeten benaderen. Ik ben het danook volkomen met je eens.

  Reactie door Henny — vrijdag 7 september 2007 @ 14.11 uur

 111. @ Henny,
  Dank u voor de toelichting, ik had u post zoals u dat toelicht begrepen. Dat nieuws had ik ook gezien. Dat voorstel zegt meer over de onderwijsraad zelf. Gezien de langdurige stand van zaken in het onderwijs, Niemand heeft nu behoefte aan het advies van onderwijsraad. Eigenlijk heeft onderwijsraad zelf advies nodig. Op internationale niveau worden in toenemende mate naar onderwijsuniformiteit gestreven. Een van de internationaal gehanteerde normen is dat deficiënties in een paar vakken mag niet als uitsluiting mechanisme gebruikt worden, maar mag gecompenseerd, bijgespijkerd en aangevuld worden. Zelfs in het werkveld niemand kan alles even zo goed. Het is gewoon ondoenlijk. iemand die beweerd alles even zo goed te weten liegt gewoon. Wat u zegt klop helemaal. het middel heeft de doel voorbijgeschoten. En wij zijn met allen de dupe van. Jammer dat mensen zoals u niet in de onderwijsraad zitten want ze kunnen verstandige mensen goed gebruiken.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 7 september 2007 @ 16.06 uur

 112. Beste Henny,

  Iets anders in dat gebrekkige advies van onderwijsraad die mij opviel was het feit dat hun advies gold alleen voor HVO en WWO leerlingen en niet voor MBO, terwijl MBO ers hebben die kwalificaties ook broodnodig om verder te kunnen doorstromen of in praktijk te kunnen functioneren. Immers het gaat om drie essentiële vakken. Volgens mij moeten alle die advies organen gewoon naar huis gestuurd worden. In plaats daarvan moeten ze gewoon ouderwets(nog steeds het best) meer leraren voor de klas zetten en deugdelijk en betaalbare boeken beschikbaar stellen. Kennelijk onderwijs is ook een ondeugdelijke handel geworden. Als de trend blijft door gaan zullen we straks meer mensen uit buitenland moeten gaan importeren terwijl onze jongeren in dit land worden uitgesloten van onderwijs en kwalificatieproces.

  Overheid in dit land is zelf van A tot Z een fraude. Ze dwingen de belastingen af en geven bijna niks terug.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 7 september 2007 @ 16.32 uur

 113. @109
  Ga maar lekker door klagertje ik heb begrepen dat je twee paspoorten heb die kans liet ik mij niet ontglippen om dit hopeloze land te verlaten.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 7 september 2007 @ 19.12 uur

 114. Beste Henny,

  De internationale studenten die hier komen studeren, weten helemaal geen Nederlands, Hun wiskunde kennis is afhankelijk van hun opleidingrichtingen. Hun kennis van Engelse taal is redelijk tot matig. Ze kunnen die eisen niet aan hen stellen anders gaan ze gewoon in London, Parijs en Berlijn studeren. Universiteiten en Hogescholen kunnen het geld en de extra kennis op andere gebieden dat die studenten met zich meebrengen niet missen. Zoals in het verleden, de onderwijsraad slaat de plank totaal miss en hun voorstel is niet uitvoerbaar wegens discriminatie. Bovendien gebrekkige kennis in sommige vakken is vooral te wijten aan de onderwijsorganisatie en gebrek aan middelen en concrete lesuren.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 7 september 2007 @ 20.23 uur

 115. Beste Khosrow , dat is inderdaad overheids Fraude , en niet aan te pakken door de overheid die zelft Fraude pleegt : ofwel gewoon corrupt is .

  Je kan wel twee oudtjes aan pakken die bij elaar bivakeren om een zeker sociale band willen hebben , want dat heet AOW-fraude en dat wordt hard aangepakt : Dus ouderen met een WAO uitkering maar ook bijstandtrekkers hebben dus minder privacy : een beperkt samenzijn .

  Reactie door Fred — zaterdag 8 september 2007 @ 14.02 uur

 116. Fraude regeert over dit land.

  Het gehele regering en rechtstaat is een fraude.

  Is fraude toch niet onjuiste voorstelling van zaken vraag ik me af?

  Reactie door Roel — woensdag 12 september 2007 @ 2.29 uur

 117. Natuurlijk Roel. U hebt helemaal gelijk.

  Hoe groter de fraude des de minder de straf. De regering is de grootste fraudeur die er is.

  Reactie door Khosrow — woensdag 12 september 2007 @ 10.21 uur