‘De bewijzen deugden niet…’

De ‘bewijzen’ voor de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak deugden niet. Dit stelt oud-defensieminister Henk Kamp in een interview.

“Saddam Hoessein lapte de ene na de andere resolutie van de VN Veiligheidsraad aan zijn laars en werkte niet mee aan wapeninspecties. Dat was de reden voor onze steun. ” (Telegraaf)

Maar een onderzoek, dat wil hij liever niet. Volgens Kamp komt dan gevoelige informatie op straat die bondgenoten ons hebben toegespeeld. Dan krijgen we volgens hem nooit meer wat.

Toch vreemd dat juist bij die bondgenoten wel een onderzoek is geweest.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 08 september 2007 :: 14.37 uur

226 Comments

226 reacties

 1. Moeten we nu nog aandacht besteden aan de uitspraken van dit soort uitgerangeerde prolurken?
  Christof

  Reactie door Chris Sandee — zaterdag 8 september 2007 @ 14.52 uur

 2. Oh dus het gaat Kamp er om om graag te slaan? Als hij geen informatie krijgt kan hij geen klappen uitdelen. Kennelijk heeft hij zelf vreselijk zijn ogen in zijn zak om onrecht niet te hoeven zien en als een blinde door te blijven wandelen. Hoe lang nog?

  Reactie door W6969 — zaterdag 8 september 2007 @ 14.52 uur

 3. en wat moeten wij dan meer krijgen volgens oorloghitser kamp nog meer leugens nog meer dode mensen nog meer orders en bevelen van het grootste gevaar voor de wereldvrede amerika laat kamp zijn kamp maar opslaan bij zijn mede oorlog misdadigers bush en consorten

  Reactie door berty — zaterdag 8 september 2007 @ 15.14 uur

 4. Nou, Tukkerst., straks weer een heleboel meningen om tegenin te gaan.

  Reactie door Haq — zaterdag 8 september 2007 @ 15.27 uur

 5. Te lezen in de kop van dit irem…

  Oud-defensieminister Henk Kamp, zegt dus

  …Maar een onderzoek, dat wil hij liever niet. Volgens Kamp komt dan gevoelige informatie op straat die bondgenoten ons hebben toegespeeld. Dan krijgen we volgens hem nooit meer wat…

  Juist daarom moet dat onderzoek er komen, zodat we nooit meer voor het karretje gespannen worden, om de troep van een ander op te ruimen zoals nu in Afghanistan.

  Reactie door Pool — zaterdag 8 september 2007 @ 15.28 uur

 6. @ 4 haq

  Als tie god maar thuislaat, anders wordt het gelijk weer zo’n religieuze chatroom van die aanhangers van gebakken lucht.

  Reactie door Pool — zaterdag 8 september 2007 @ 15.30 uur

 7. ” Ik zie de noodzaak wél en bovendien wordt er dan gegraven in MIVD-dossiers waarin ook informatie zit die ons in vertrouwen door bondgenoten is toegespeeld. Als die informatie op straat komt te liggen krijgen we óóit meer vát.”

  Reactie door Lezer — zaterdag 8 september 2007 @ 15.45 uur

 8. als, volgens henk kamp de bewijzen van vernietigingswapens in irak niet deugen, dan heeft jan pronk toch gelijk door te zeggen, dat balkenende liegt. er wordt meer verborgen en achtergehouden, dan wij denken of [niet] weten. daarom snap ik jan pronk niet, dat hij zijn excuses heeft aangeboden, terwijl dat helemaal niet nodig was.

  Reactie door maayke jong-doppen — zaterdag 8 september 2007 @ 15.47 uur

 9. En ja, dan onthoofden we gewoon iemand, he Kamp?
  En dan ontwortelen we gewoon een hele samenleving, he Kamp?
  Vernietigen we zelf de hele massa in Irak met wapens, he Kamp?
  Zondag weer de christelijke afkoopdag, he Kamp? (Sorry Pool)

  Jij deugt niet Kamp!

  Reactie door Gloria — zaterdag 8 september 2007 @ 16.08 uur

 10. Goh, laat ik nu altijd in de veronderstelling verkeerd hebben dat het GEBREK aan bewijs over Iraq’s vermeende productie van chemische wapens reeds voor het uitbreken van de oorlog door wapeninspecteur Hans Blix van de VN op tafel was gelegd in een officiele VN=zitting:

  ‘Inspectors have not found any such weapons, only a small number of empty chemical munitions, which should have been declared and destroyed.’

  Er lijkt me dan ook geen noodzaak voor een onderzoek te bestaan – dat was reeds voor de inval gedaan. Waar hebben Kamps en consorten het eigenlijk over?

  Reactie door Rage of Reason — zaterdag 8 september 2007 @ 16.09 uur

 11. Moet er elke keer weer opnieuw een “deskundige “op het toneel verschijnen die het beter weet dan een lid van het klootjesvolk ?

  Dat is echt verloren energie !

  Reactie door Fred — zaterdag 8 september 2007 @ 16.17 uur

 12. @6, Pool leg ons even uit wat je nu laatst
  bedoelde met die Bijbelbelt, dan snappen we
  dát van jou ook even iets beter, m.b.t. je
  visie t.a.v. ánder denkenden, kan dat?

  Overigens lijkt op dit moment, 16.15 onze
  Youri van Gelder echt wel een behoorlijk
  top-inkomen te mogen verdienen, voor de inzet
  van discipline, de gevoeligheid van het vak,
  en het vertegenwoordigen van Nederland.
  Een toonbeeld van discipline toch?
  Geweldig, daarvan zou ik er meer moeten te-
  genkomen, intussen een fijn weekend met nog
  immer sweet memories were made last week?

  Fijn weekend voor een ieder of sterkte daar
  waar men er feitelijk geen gat meer in ziet,
  Madelief.

  Reactie door Madelief — zaterdag 8 september 2007 @ 16.19 uur

 13. @ 4 & 6 Haq en Pool,

  Dat waren ook mijn eerste gedachten.
  hahaha.

  Ik had zoiets van o jee daar gaan we weer.

  Reactie door Tukkersterror — zaterdag 8 september 2007 @ 16.29 uur

 14. Ik wil geen denigrerende woordjes a la Wilders aan Henk Kamp wijden.

  Maar wat hij in dat blad schrijft is een driebdubbel overgehaalde onwaarheid. Indertijd werd gesteld dat er massavernietingswapens waren, waarbij die bekende Amerikaanse leugenshow vertoond werd. Op het moment van de inval werkte Hoessein mee, dus was op dat moment het argument van Kamp achterhaald. Je gaat geen tienduizenden mensen de dood injagen voor iets wat niet meer opgaat.

  Dat Kamp geen onderzoek wil, betekent dat hij iets wil verbergen dat het daglicht niet kan verdragen. Je zou haast denken dat de toenmalige regering misdrijven heeft gepleegd, anders zou je een onderzoek dat bij een democratie past niet zo angstvallig uit de weg gaan.

  Reactie door Drob — zaterdag 8 september 2007 @ 16.32 uur

 15. Warom moeten wij nog “wat”krijgen?Wij hebben toch al Afghanistan?Is die gevoelige informatie van de bondgenoten dan een chantage middel?Wie zegt dat er gevoelige informatie is? Het verhaal van Saddam is al lang bekend.Als je de mensen in Irak vraagt,dan zeggen zij dat het veel slechter en onveliger is geworden.Meer dan 3 miljoen mensen (middenklasse)zijn hun land ontvlucht.En juist van de middenklasse is de opbouw in Irak afhankelijk.Jan Pronk,zijn eerste reactie was terecht.Niet alleen Balkenende,doch ook Bush was een grote leugenaar.Dat komt in het normen en waarden propaganda verhaal niet goed uit en daarom geen onderzoek.Hypocriete CDA-ers,in de geschiedenis boekjes zal de Irak en Afghanistan oorlog en ellende van hun volkeren jullie blijven achtervolgen.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 8 september 2007 @ 16.37 uur

 16. wanneer gaat de SP nu eens iets nieuws/innovatiefs doen, ipv alleen maar te zeuren over wat er in het verleden goed of fout is gegaan.
  ook u sp, bent verantwoordelijk voor de deelname. het was een parlementair (en dus democrtisch) besluit. een parlement waar u ook lid van bent!

  Reactie door charles de nooij — zaterdag 8 september 2007 @ 17.25 uur

 17. Als doel van een onderzoek is dat de we daar zo snel mogelijk wegkomen en niet op dezelfde wijze een oorlog tegen Iran ingeluld worden, als antwoord op de economische crisis in de VS, dan moet dat onderzoek er zo snel mogelijk komen…

  Reactie door joseph halevi — zaterdag 8 september 2007 @ 17.35 uur

 18. Tuurlijk charles,

  als jij in democratie gelooft ben je al ignorant, en als je dan ook een deel van die democratie (SP) die tegen gestemd heeft verantwoordelijk wilt stellen dan ben je nog onwetend ook.

  Reactie door Jan Pruimboom — zaterdag 8 september 2007 @ 18.02 uur

 19. Fenomeen

  Krijg je alleen maar waardeloze en gemanipuleerde gegevens van de VS.

  Is de reden om geen onderzoek naar Irak te willen, juist dat je diezelfde waardeloze en gemanipuleerde informatie wil blijven krijgen.

  Dat zijn nou onze ministers, onze leiders die dat uitkramen.

  Door dat geintje zijn notabene bijna 700.000 mensen gedood.

  Reactie door ACE — zaterdag 8 september 2007 @ 18.27 uur

 20. 10. rage of reasun.

  Dat willen we nu juist graag weten.
  De VN wist het en Powell heeft reeds lang toegegeven dat de gegevens waaronder de video gemaipuleerd waren. Dat Bush een aparte inlichtingendienst had die zijn andere inlichtingendiensten buiten spel zette en negeerde en zelf de legitimatie tot facriceerde tot de gewenste uitkomst voor Bush om de oorlog te starten etc…etc….
  Er moet iets anders zijn waarom Balkenende zo graag wilde maar ja wat?

  Reactie door Henny — zaterdag 8 september 2007 @ 18.37 uur

 21. 16.Charles de Nooy

  En waar een minderheid niet de meerderheid van stemmen haalt om een oorlog te voorkomen. En ook dat was democratisch. Helaas is het ook democratisch dat een meerderheid heeft gestemd op de pro Irak gangers dus is die meerderheid mede verantwoordelijk, ook dat is democratisch en kun je niet de tegenstemmers verantwoordelijk stellen, ook dat is democratisch.

  Reactie door Henny — zaterdag 8 september 2007 @ 18.42 uur

 22. who cares? het verhaal is al verkort,100000= dood is goed voor onze industrie,en het uwv/cwi is blij.niemand wist het ,niemand.

  Reactie door gaf — zaterdag 8 september 2007 @ 18.48 uur

 23. Wat dacht je van een deal waarbij Nederlandse troepen de inval in Irak steunen en Jaap de Hoop Scheffer hoofd van de NAVO wordt, is Balkenende meteen verlost van een mogelijke tegenstrever en mededinger….

  Reactie door joseph halevi — zaterdag 8 september 2007 @ 18.52 uur

 24. @ 18 Henny

  CDA-er Jaap de Hoop Scheffer geruild voor Nederlandse steun misschien ?

  Reactie door Gerrit — zaterdag 8 september 2007 @ 18.59 uur

 25. @ 12 Madelief

  Het woord Bijbelbelt heeft Henk H geschreven, toen hij terugkwam na zijn weekje verblijf in het calvinistisch bolwerk.
  Ik heb Henk op de Bijbelbelt bezocht net op de dag toen ik terugkwam van Japan, enfin vraag Henk maar.

  En wat betreft mijn visie over andersdenkenden,….. politiek andersdenkenden respecteer ik zolang zij ook anderdenkenden respecteren, religieus andersdenkenden respecteer ik ook maar voor mij persoonlijk blijft het gebakken lucht waar ze zich mee bezighouden en dat hier op dit weblog best wel eens verhitte discussies ontstaan om in feite niets tastbaars vind ik nogal beschamend als atheïst t.a.v. die figuren die dan z.g. zich als christen opstellen en verkondigen.
  Maar goed,… ieder zijn hobby.

  Reactie door Pool — zaterdag 8 september 2007 @ 19.01 uur

 26. Voorbij de domheid

  Mensen zijn soms gewoon dom, maar er zijn ook vormen van domheid die verder strekken dan gewoon gebrek aan intelligentie.
  De SP is zo een voorbeeld.
  Of liever haar leider(s) en kwijlende, zelfs slaafse achterban.

  Natuurlijk weet Jan Marijnissen wel dat Saddam Hoessein wel degelijk chemische wapens had en heeft ingezet tegen, niet alleen de Koerden, maar ook in de oorlog tegen Iran.
  Het gaat er niet om of deze wapens op het “moment supreme” nog wel of niet aanwezig waren maar dat de mogelijkheid meer dan waarschijnlijk was.
  Het is zelfs niet eens interessant dat men gekozen heeft om deze despoot, veel te laat, af te zetten voor alleen deze logische verdenking.
  Hij lapte de gehele wereldgemeenschap gewoon aan zijn laars.

  Jan Marijnissen gaat bewust voorbij zijn eigen domheid door te blijven “bashen”tegen de VS en zelfs ook tegen zijn eigen landgenoten.
  Met andere woorden; Wij zijn in zijn ogen de misdadigers, en niet het despotisme van genoemde genocidenleider en zijn bende.

  Deze leider, die zijn eigen jeugdzonden nooit onder ogen durfde te zien, denkt politiek goede sier ter maken met zijn standpunt…

  Maar lang niet alle Nederlanders zijn voorbij de domheid.
  Ook de SP-stemmers zijn niet achterlijk meer en laten zich het overdenken, zelfs door de SP leider, niet afnemen.

  Reactie door SP-Tegenstander — zaterdag 8 september 2007 @ 19.23 uur

 27. @25 Pool,

  Gehéél mee eens!

  Respect moet van 2 kanten komen en kan dus nooit éénzijdig zijn.
  Wie zichzelf niet respecteert zal nooit geen respect voor een ander kunenn opbrengen en wie geen respect voor een ander heeft, heeft geen respect voor zichzelf.

  Lijkt mij een overdenking voor menig mens om daar de zondag maar eens zijn hoofd over te breken, beter als hier hele items te vullen met onzinnige chatsessies en slap gezewts over pannekoeken en vette knipogen, met Con Sorte.
  Lijkt me dat daarvoor andere mogelijkheden voor zijn.
  En dit slaat dus niet op jou Pool, maar ik neem aan dat je ook het één en ander hebt gade geslagen de laatste dagen.

  Fijn weekend verder, groet Anja

  Reactie door Anja (B) — zaterdag 8 september 2007 @ 19.27 uur

 28. henk kamp =v.v.d=oorlogs industrie=poen=mensenlevens=halliburton. kamp is bang dat halliburton aan de maas blijkt te liggen .

  Reactie door h.verbeek — zaterdag 8 september 2007 @ 19.32 uur

 29. (26)natuurlijk wis de sp dat hans v. aanraath dat spul geleverd had .de rest stak de kop in het zand.

  Reactie door h.verbeek — zaterdag 8 september 2007 @ 19.36 uur

 30. Kan me niet voorstellen dat de SP opeens voor Ali Chemicali, en Saddam is….

  Reactie door Jan (andere) — zaterdag 8 september 2007 @ 19.40 uur

 31. @21,

  u heeft gelijk. het was een democratisch besluit. en als de SP prendeert democratisch te zijn, moeten ze dit feit ook accepteren. wel is het zo dat als de SP tegen heeft gestemd, zij hebben gedaan wat ze konden doen.

  Reactie door charles de nooij — zaterdag 8 september 2007 @ 20.08 uur

 32. Bis, bis, bravo 26, SP-Tegenstander, `Voorbij de domheid’. Ha, hi! Kan ik je alsjebieft inhuren voor een stukje in ons politiek café? Gratis bier en applaus verzekerd!

  Reactie door Haq — zaterdag 8 september 2007 @ 20.21 uur

 33. @12 Gesnapt, prima aktie van je Pool en leuk
  dat dat kon daar. Bedankt voor de uitleg!
  Waren er nog meer bekenden daar van dit log?
  Goed weekend, sterkte! Madelief !

  Reactie door Madelief — zaterdag 8 september 2007 @ 21.07 uur

 34. @28 en @29 verbeek,

  weet niet hoe ik het moet zeggen, maar volgens mij zijn alle draadjes los in je schedel. ik kan er geen touw aan vastknopen. erg verwarrend en vol met taalfouten geschreven.
  eerste reactie ook erg verwarrend. vol met frustratie en verbittering.
  misschien zou je eerst eens aan jezelf moeten gaan werken, voordat je zo verwarrend gaat posten.

  Reactie door charles de nooij — zaterdag 8 september 2007 @ 21.30 uur

 35. @23 SP- Bystander 19.23 uur.

  “De domheid voorbij “
  Het gaat er juist wél om of deze door jou bedoelde wapens op het “mement supreme ” wel of niet aanwezig waren, op juíst dat moment voorhanden waren aan Sadam. Immers, het aanwezig zijn van deze wapens was de voorgewende legitimatie voor het ondernemen van de oorlogsverklaring..
  Maar U gaat in Uw betoog geheel voorbij aan de bevindingen van Hans Blix. De bevindingen van hem en zijn commissie staan haaks op een legitimatie voor de ondernomen actie als door U wordt geponeerd.

  Natuurlijk is JM ook op de hoogte van hetgeen Saddam voordien heeft aangericht, de domheid voorbij om anders te suggereren.

  We mogen ondertussen gelegitimeerd (alweer dat woord) door het voortschrijdend inzicht toch wel voor waarheid aannemen dat het verondersteld aanwezig zijn van deze wapens een idee-fixe is gebleken.
  Een idee-fixe welke uit de koker kwam van lieden die er een andere agenda op na houden als (door mij verondersteld) U en ik.
  In deze is de door u aangehaalde verdenking naar de despoot Saddam allesbehalve een logische verdenking.
  De ‘feiten’ door U te berde gebracht stroken eenvoudigweg niet met de werkelijke realiteit.
  Hij, de despoot Sadam, lapte niet de gehele wereldgemeenschap gewoon aan zijn laars.
  Het was de door Bush misleide wereldgemeenschap welke hij geen weerstand kon bieden.
  Hoe kun je nu bewijzen dat je iets níet hebt? En jij hebt het over logica!

  Ik heb met mezelf afgesproken om niet te reageren op wat je verder nog schreef. Ik begeef mij niet over de schreef.
  Niet alle Nederlanders zijn voorbij de domheid.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 8 september 2007 @ 21.33 uur

 36. @26 SP-tegenstander
  Is het niet geweldig dat je hier op dit log mag zeggen wat je wil? Hoe open is de partij waar jij de afgelopen keer op hebt gestemd? Ik krijg graag een link van het log van jouw partij zodat ik daar ook eens langs kan gaan. Lijkt me ook eens leuk daar een reactie (op inhoud) te kunnen plaatsen.

  Reactie door Alie Dekker — zaterdag 8 september 2007 @ 21.39 uur

 37. @26 tegenstander van de sp.

  Bravo, je bent zeker ook voor vrije handel, want door wie werden die chemicaliën geleverd?
  Precies door een nederlandsche “zakenman”
  En dat is precies wat ze proberen af te dekken dat deze genocidenleider en zijn bende door het westen en met zijn smerigste wapens door Nederland bevoorraad is.
  Want geloof maar niet dat de overheid hier niet van op de hoogte was.Gelukkig ben ik en vele mensen met mij “deze domheid voorbij”.

  Reactie door Willem Cavalini — zaterdag 8 september 2007 @ 21.46 uur

 38. O ja, nog een leuk opbeurend artikel over oorlog en terreur
  http://www.zinfo.nl/zinfo/2007/09/wist-je-dat.html

  Reactie door Willem Cavalini — zaterdag 8 september 2007 @ 21.52 uur

 39. @27 Anja B
  Ja ik begrijp het zelfs héél goed.
  Respect moet van twéé kanten komen.
  b.t.w. Van welke kant ben jij eigenlijk?

  Reactie door Alex — zaterdag 8 september 2007 @ 22.01 uur

 40. VOORKOM VERSPREIDING VAN MASSAVERNIETIGINGSWAPENS
  Bush heeft gelogen over massavernietigingswapens in Irak. Dat deed hij waarschijnlijk mede om de controle te krijgen over de olievelden daar en omdat veel Amerikanen uit angst en woede een zondebok zochten voor 9/11. En de discutabele rol van de Nederlandse regering bij de inval in Irak moet openlijk onderzocht worden.

  Maar ik vind het nu véél belangrijker dat binnen tien tot twintig jaar veel meer landen dan nu massavernietigingswapens zullen kunnen kopen en gebruiken. Deze Weapons of Mass Destruction (WMD)zijn dan waarschijnlijk ook beschikbaar voor veel landen die in het Westen vaak worden gezien als vijandelijk. En die situatie kan uitlopen op een wereldoorlog.

  Daarom moeten we snel een wereldregering vormen vind ik. Liefst gebaseerd op een transparante democratie met veel internetreferenda. En gebaseerd op socialisme of gematigd communisme met gelijke rechten en kansen voor elke wereldburger.

  Bij oorlogen kan dan zonodig worden geïntervenieerd door een internationale troepenmacht. Die zal veel meer gezag, geloofwaardigheid en doeltreffendheid hebben dan de huidige internationale militaire acties, waarbij nu vaak de belangen van ‘het Westen’ te sterk worden behartigd.

  Ook is zo’n wereldregering volgens mij de enige oplossing voor het voorkomen van milieurampen door vervuiling en voor het oplossen van de honger in de derde wereld. Ik kies voor een veilige en rechtvaardige planeet, ook voor onze kleinkinderen.

  1. http://www.google.co.uk/search?num=100&hl=en&q=wereldregering+internationale+internationaal+regering+wereldwijde+wereldwijd+wereld+democratische+democratie&meta=

  2. http://en.wikipedia.org/wiki/World_government

  3. http://scholar.google.com/scholar?q=%22world+government%22+international+global+democratic+democracy+peace+%22world+war%22&num=100&hl=en&um=1&oi=scholart

  Reactie door Jaap Veldkamp — zaterdag 8 september 2007 @ 22.16 uur

 41. @42 PS

  Sorry! Staat geloof ik een s teveel.
  Moet zijn ADDIO MAESTRO!

  Reactie door Gloria — zaterdag 8 september 2007 @ 22.45 uur

 42. voetbal, politiek, en geloof betekent oorlog

  Reactie door L.iegniet — zaterdag 8 september 2007 @ 22.46 uur

 43. @41

  Was een laatste groet aan Luciano Pavarotti.
  Bedankt webmaster.

  Reactie door Gloria — zaterdag 8 september 2007 @ 23.08 uur

 44. @33 Madelief.

  Inderdaad, en daar kwam Pool op een fietsie en een mooie DVD bij zich. Wij hebben eventjes gezellig zitten babbelen ook met Dee erbij.

  De Bijbelbelt is een algemeen gegeven, Google geeft veel informatie, zelfs op deze weblog op 15 Juli 2005 noemt Bas Stoffelen dat woord gericht aan jou, dat hij daar vandaan komt.

  Het land van Heusden en Altena zijn ook Bijbelbelt gebonden. Mijn oudste stamvader
  die zich begin 1700 Johannes Nathaniel Heus noemde bij zijn eerste huwelijk had heel duidelijke binding met die belt.

  Wij Nederlanders moeten echt niet moeilijk doen over geloven want het is ons in het verleden met de paplepel ingebracht.

  Zoals je weet respecteer ik ieder geloof, zolang die aanhangers van een geloof ook het zelfde kunnen opbrengen.

  De kerk als instituut heb ik al een halve eeuw gedag gezegd. Jezus Christus is in mijn ogen nog steeds de eerste socialist op aarde nu nog steeds begrijpt de kerk in zijn algemeenheid er niets van.

  Dat ik van de Bijbelbelt afkomstig ben, daar heb helemaal geen moeite mee, daar wonen vele sociale mensen waarvan ik weet dat zij eens lid zullen worden van SP.

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 8 september 2007 @ 23.12 uur

 45. Wat nou ‘onderzoek’ – het gaat om olie.

  Jan Marijnissen is een evaser, een praatjesmaker – zie de laatste vijfentwintig items op dit log …

  Laat ons eens een onderwerp zien waar het om gaat. Eén keer maar!

  Reactie door jk — zaterdag 8 september 2007 @ 23.22 uur

 46. Er was nooit sprake van bewijs. gefabriceerde bewijszen zijn van meet af vervuild dus die kunnen en mogen niet worden beschouwd als bewijs.

  Irak is een bezette land. Zolang dat het zo blijft, de landen en mensen die dat veroorzaakt en gesteund hebben worden gezien als bezitters.

  Meneer Balkende is een man zonder integriteit een slaaf van meneer Bush. Hij is bang voor een onderzoek omdat op die manier zijn slaaf en leugenaar karakter eindelijk tontoon gesteld zal worden. Hij is een slaaf in een designer pak.

  Reactie door Khosrow — zaterdag 8 september 2007 @ 23.23 uur

 47. Wij moeten de missdaden van Balkenende bloot leggen(tentoonstellen)

  Reactie door Khosrow — zaterdag 8 september 2007 @ 23.25 uur

 48. @ Madelief en Pool.

  Ik ben vergeten jullie ook namens Dee een prettig weekeinde te wensen.
  Ik heb het ook vandaag zo druk gehad en zelfs nog tijd gehad om in ons oude dorpskerkje van het jaar 1280 een dvd opname te maken tijdens de landelijke monumentendag het orgeltje uit 1531 deed het dankzij een uitstekende organist prima.
  Verder was er Padovana voor kamermuziek uit
  Zeeland die voor heel mooie muziek heeft gezorgd. Dat doet mij oude Bijbelbelt hart nog steeds goed. Hoewel een socialistisch strijdlied is ook prima, tot weder horen.

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 8 september 2007 @ 23.26 uur

 49. dus de filmbeelden van autos,die zich verplaatsten met atoomwapens waren in elkaar gezette filmbeelden.
  de tv is zeer geschikt,om de bevolking een rad voor de ogen te draaien.
  een tip van de sluier is door kamp opgelicht,waarom?gewetensvroeging,de gevolgen zijn,dat er dagelijks mensen sterven door een burgeroorlog [geloofsoorlog]soenieten,en sjiieten.
  er zit een beetje verschil in hun geloofsopvatting,zoals de katolieken,en de otterdox katolieken,de ene groep wilde een paus,en de ander niet.
  voor amerika is het een tweede vietnam.
  er zijn tekenen,dat er in de regio een sjiietisch bolwerk ontstaat,de grote meerderheid is sjiiet iran wacht op zijn kans.
  de meerderheid van de sjiieten in saoedi arabie zitook hun kans af te wachten.
  het komt zoals het komt.

  Reactie door hw.rademaker — zaterdag 8 september 2007 @ 23.27 uur

 50. 1- De massavernietigingswapens waren er niet.
  2- De resoluties van de VN gaven geen toestemming om Irak aan te vallen.
  3- Balkenende en zijn kabinet, hebben destijds willens en wetens informatie achtergehouden en onder valse voorwendsel zijn steun aan oorlog aan de tweede kamer verkocht. Dat is FRAUDE. Balkenende heeft de democratische orgaan in dit land op verkeerde been gezet om zijn zin te krijgen.

  Een minister president die de democratische orgaan in dit land(tweede kamer) verkeerd inlicht kan de normen en waarde niet prediceren. Hij heeft democratie en vertrouwen van de burgers geschonden. BALKENENEDE = NORMEN EN WAARDELOOS. Balkenende= LEUGENAAR TEN TOP.

  Door zijn wandaad wordt Nederland niet eens serieus genomen. Want wie gaat iemand die zich als slaaf en meeloper opstelt respecteren?

  Geef me toch die oude Franse president.

  Reactie door Khosrow — zondag 9 september 2007 @ 0.40 uur

 51. Ik zou ook wel eens willen weten wat we dan nooit meer krijgen?

  Reactie door hennie — zondag 9 september 2007 @ 1.26 uur

 52. @44 en @48, wat fantastisch dat zoiets je dan
  vandaag ten deel viel Henk en wat een inspan-ning om daar van zo’n kerk en orgel nog een
  DVD voor elkaar te krijgen. Tja en dan zo’n
  orgeltje dat dus 400 jaren lang al van gene-
  ratie op generatie hoorbaar is geweest en je
  dat bewúst worden, prachtig! Wat een invul-
  ling op zo’n zaterdag/monumentendag! Vandaag
  zullen Dee en jij het wel even kalm aandoen,
  na die drukte in town! Fijn om vandaag op die
  manier op diverse evenementen te kunnen terug
  zien. Ja, je weet, dat ik je visie deel op de
  diverse punten en dat essentie pas echt, ge-
  voelde vreugde kan inhouden “vrijheid in ge-
  bondenheid en gebondenheid in vrijheid” en
  levend licht maar verlost van alle kwalijk
  ervaren dogma’s, onverlet de plicht jegens de
  naaste trachten op te brengen, daarin krijgt
  elk de ander dienende, elke socialist dus
  ‘lévensláng’, …en zo hoort het ook!
  Fijne, rustige zondag vandaag gewenst vanuit
  deze hoek van het land.
  Hoe we sociaal in ons eigen land, regio het
  beter voor elkaar kunnen krijgen, zal de le-
  zing van Paulus Jansen. maandag in Utrecht-C
  ons duidelijk gaan maken. Wat dit topic aan-
  gaat: geduld is een schone zaak en (h)eerlijk
  duurt het langst, waarbij na gegeven openheid
  een hoop onrust zal zijn weggenomen en ook ik
  kijk daarnaar uit! Met hartelijke groet voor
  jullie in het bijzonder, Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 9 september 2007 @ 2.54 uur

 53. De bewijzen deugden niet.
  Klopt als een bus, dat is helemaal waar, mijnheer Kamp. Als u toen wist dat de bewijzen niet deugden waar om bent u dan op grond van deze ondeugdelijke bewijzen samen met Balkenende cs akkoord gegaan met de illegale oorlog? Door uw gezamenlijke domheid zijn nu alle Nederlanders die niet actief aan uw vervolging en opsluiting werken medeplichtig aan de massamoord en de plundering van Irak.

  Reactie door koen — zondag 9 september 2007 @ 6.52 uur

 54. @39 Alex,

  De kant van 19%, lijkt mij voldoende antwoord op zo’n onzinnige vraag.

  Reactie door Anja (B) — zondag 9 september 2007 @ 8.42 uur

 55. Het is toch te gek voor woorden om afspraken te maken i.v.m het in de doofpot houden om onrechtmatig deel te nemen aan een oorlog,met grote dank aan PVDA ,CU en jawel het CDA.

  Reactie door nic — zondag 9 september 2007 @ 9.35 uur

 56. De boosheid over de namens Nederland aangebo
  den hulp aan Afghanistan, mocht ook niet meer
  ter discussie staan, na ook hier uitvoerig
  aan de orde te zijn geweest in oktober 2005.
  Om misverstanden te voorkomen, en opnieuw de
  SP mede verantwoordelijk te houden voor ge-
  nomen beslissingen, die getracht zijn onge-
  daan te maken december 2005, bij monde toen
  van Harry van Bommel, zou het opnieuw wense-
  lijk zijn hier het archief te openen m.b.t.
  genoemd onderwerp! Te veel mensen die dit
  weblog bezoeken, zijn kennelijk erg kort van
  memorie en zou deze info mogelijk welkom zijn
  De SP mag niet verweten worden, datgene wat
  het Kabinet in haar Ministerraad ánders had
  moeten beslissen! Ook m.b.t. de door velen
  niet gewilde verlenging van de VREDESmissie
  in Afghanistan moet de ‘geschiedenis’nu wél
  punktueel worden belicht en beschreven.
  Is de Nederlandse delegatie indirect deel van
  een economische deal soms? Give me a break!

  Reactie door Madelief — zondag 9 september 2007 @ 11.09 uur

 57. @24
  Je hebt helemaal geijk, de Hoop Scheffer als opperhoofd van de NATO, dat is volgens mij de reden geweest van onze medewerking aan deze smerige oorlog.

  @26
  Heb jij je weleens afgevraagd wie Saddam destijds in het zadel hebben geholpen omdat het in hun straatje te pas kwam??? Precies, dat was Amerika met Rumsfeld voorop.
  En waar haalde hij de chemische troep vandaan om wapens te maken?? Hier werd een Nederlander beter van.

  Het is toch diep treurig dat de bevolking van Irak beter af was met de despoot Saddam dan nu met de Amerikanen die zo nodig democratie moesten brengen, met oa hulp van Nederland.

  OPEN die beerput, er moet opheldering komen.

  Reactie door diny — zondag 9 september 2007 @ 11.44 uur

 58. Zal maar weer even het vuurtje aanwakkeren in de weet dat ik het hele weblog weer over mij heen zal krijgen, wel graag nummertjes trekken want ik heb last van mijn rug;)

  Kamp zegt het volgende;

  “Maar een onderzoek, dat wil hij liever niet. Volgens Kamp komt dan gevoelige informatie op straat die bondgenoten ons hebben toegespeeld. Dan krijgen we volgens hem nooit meer wat.”

  Ok, dit kan, maar wat dan met de onderzoeken die gedaan zijn door de waarnemers van de VN/UN, waarom verklaarde 1 van deze waarnemers dat er geen MVW’s aanwezig waren in Irak en pleegt daarna zelfmoord.
  Waarom zijn deze waarnemingen destijds gedaan nooit openbaar gemaakt wat normaal wel gebeurd als er een resolutie word aangenomen.
  Waarom is de tekst:
  Où les armes n’ont pas continué à nous savoir lui, ils ont été déplacés et introuvables.
  Niet meer terug te vinden in de Engelse, Duitse en Nederlandse vertaling.
  Net als de verklaringen van diverse bedrijven die producten hebben geleverd.
  Zoals iedereen heb ook ik mijn vragen en zou ik ook graag openheid van zaken hebben.
  En ondanks mijn overtuiging dat Iraq massa vernietigings wapens (MVW’s) had, ben ik er ook van overtuig dat er is gerommeld met de bewijsstukken en gaat bij mij de smoes dat het zou gaan om de olie er niet in.
  Want wie er ook aan de macht is in Iraq of aan de macht zou komen in Iraq, olie is niet meer en minder dan een handels product die door een ieder kan worden gekocht en verkocht.

  Reactie door Tukkersterror — zondag 9 september 2007 @ 11.48 uur

 59. @ 56 Madelief,

  De SP is vanaf het begin tegen de inmenging geweest in Afghanistan, maar heeft zich net als velen zich laten verleiden/leiden door de gegevens die toen bekend waren.

  Ik ben dan ook benieuwd wat de SP gaat doen met Sudan/Dafur.
  Hier vraag de overheid niet direct om hulp en inzet buitenlandse strijdkrachten, ondanks de humanitaire ramp die zich daar voltrekt.
  Ik zou gezien de weerstand van de nederlandse bevolking weigeren om daar opnieuw mensen heen te sturen, terwijl mijn hart en verstand zegt dat er wat moet gebeuren op zeer korte termijn, het liefst gisteren nog, want daar is het 1 second after 12 O’Clock.

  Dus hoe sociaal zal onze/mijn SP wezen?

  Reactie door Tukkersterror — zondag 9 september 2007 @ 12.04 uur

 60. Raadpleeg de beeld alle beeld, artikels en interviews van destijds met Balkenende daarin.

  Hij heeft tweedekamer verkeerd ingelicht(Hij heeft gelogen). Dat is reden genoeg om vertrouwen in hem op te zeggen, en zijn zoveelste kabinet ter val brengen.

  Balkenende heeft het fundament en basis voor vertrouwen in de democratie en rechtstaat geschonden. Als hij aan blijft dan kan niemand meer in het functioneren van regering en parlement geloven.

  Dit is geen kleine zaak maar een zaak die ons allen treft. Willen we geregeerd worden door een leugenaar? Wat zegt dat over ons en over dit land dan? Wat voor land willen we eigenlijk zijn? Een onafhankelijk en democratische Europese Land? of een Land die zich als slaaf van VS gedraagt en met de waan meeloopt en meedoet?

  Balkenende heeft de integriteit van zijn regering, van de tweedekamer, van democratie van dit land allemaal ingeruild voor een plek bij de ontbijttafel van George Bush en voor werkgelegenheid van zijn eigen kringen. Geen wonder dat velen onder ons geloven dat democratie is dood en waan regeert.

  Balkenende is normen en waardeloos ten top.

  Wat voor voorbeeld geeft hij aan onze kinderen?

  Wij worden geregeerd door Minister President Leugenaar.

  Reactie door Khosrow — zondag 9 september 2007 @ 12.17 uur

 61. Mensen, ga iets leuks doen deze middag i.p.v. zeiken. Het is allemaal zo nutteloos.

  Reactie door ACCEPT — zondag 9 september 2007 @ 12.22 uur

 62. Ik ben benieuwd hoe Christen Unie en PvdA zich gaan opstellen tegen de steeds helderder geworden leugenkarakter van hun coalitiepartner CDA/ Balkenende.

  Balkenende heeft door zijn leugens de tweedekamer(volksvertegenwoordigers) volledig belachelijk en ongeloofwaardig gemaakt.

  Hoe sterk is de tweedekamer eigenlijk? Wilt de tweedekamer ook een meeloper zijn? Tolereert de tweedekamer alle die leugens? Of gaan ze iets aan doen?

  Wij weten dat de SP wilt helderheid in de zaak. Maar nu is het tijd om de andere partijen die zich als kampioen normen en waarden en rechtstaat voordoen te gaan testen.

  Waar het rook is een vuur. Er zit heel veel stank in de achterkamers van meneer balkenende. Zijn misdaden(kwestie van oorloog, leven en dood van onschuldige burgers in Irak, kwestie van oneerlijkheid tegen de Nederlandse Volk) dient grondig onderzocht en bloot gesteld worden.

  Balkenende is zijn Ambt Niet waard.

  Reactie door Khosrow — zondag 9 september 2007 @ 12.39 uur

 63. @59

  precies, u heeft gelijk. maar het wel om iets huilen of weegeklaag hebben, maar uiteindelijk niets doen, is typisch linkse kerk houding. je zou dat maar op je verantwoording hebben!

  Reactie door charles de nooij — zondag 9 september 2007 @ 13.04 uur

 64. # 61

  ook welkom op de zondag middag op deze site ;)

  Reactie door ruud — zondag 9 september 2007 @ 13.45 uur

 65. Buitenlandse machten spelen een rol in het ontstaan van darfu drama.Daar doen de rechtse heren oom mee. Wij moten ons niet mengen in de verergering van de situatie.

  Reactie door Khosrow — zondag 9 september 2007 @ 13.46 uur

 66. Laat u toch niets wijs maken! Er is GEEN geheime intelligence mbt dit onderwerp! Alles is reeds in de openbaarheid besproken in de UK en USA.

  http://www.publications.parliament.uk/pa/cm200203/cmselect/cmfaff/813/813.pdf

  Kamp gaat gewoon door met het verkopen van leugens!!!

  A.Q. Khan was slechts een excuus om een oorlog te legitimeren. Iran, Noord Korea en Irak zijn niet in staat om nucleaire wapens te produceren. De informatie die Khan verkocht was vals.

  Kijk hoe Iran NU uranium probeert te verrijken. Dat gaat zo niet. De centrifuges blijven het begeven zolang men het uranium blijft vervuilen. Rusland heeft niet voor niets aangeboden om uranium aan Iran te gaan leveren. ( NIET hoog verrijkt, slechts minimaal verrijkt voor kerncentrales en niet voor nucleaire wapens geschikt )

  De verhoren van dr David Kelly waren openbaar en kan men downloaden. Dr David Kelly geeft hierin meerdere malen aan dat hij zichzelf niet als de oorspronkelijke bron beschouwt. Hij was slechts de expert die bevestigde, zoals Robin Cook ook bevestigde.

  En de manier waarop dr David Kelly zelfmoord gepleegd zou hebben is niets minder dan een medisch wonder. Men kan niet aan een doorgesneden pols dood bloeden. Ik weet slechts van 1 succesvol geval in Nederland waarbij de persoon dagenlang steeds weer opnieuw moest snijden en de polsen onder stromend water hield.

  Kelly zat in de bossen, heeft slechts 1 maal gesneden en is met minimaal bloedverlies overleden. Dat kan niet. Hoe u het ook draait of keert.

  Robin Cook is overleden aan een hartinfarct tijdens een wandeling in een heuvelachtig natuur terrein, maar had ook een gebroken nek. Men claimt door de val, maar hij had geen enkele uiterlijke verschijnselen, behalve de gebroken nek, die deze theorie ondersteunen.

  Cook had een mobieltje bij zich tijdens deze wandeling waarmee hij tijdens die wandeling ook belde, maar na het incident hebben zijn begeleiders dit mobieltje NIET gebruikt om hulp in te roepen. Men heeft na geruime tijd voorbijgangers om hulp gevraagd.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 9 september 2007 @ 13.50 uur

 67. Bekijk de export vergunningen van de USA en u weet precies wie er allemaal aan Irak leverde. Om dit 1 persoon, Frans van Anraath in de schoenen te schuiven, lijkt mij een gecoordineerde afleidingsmanoeuvre.

  Er is een lijst met alle betrokken bedrijven in diverse westerse landen. Waaronder diverse in de USA zelf. Bekijk de exportvergunningen van de USA.

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 9 september 2007 @ 13.59 uur

 68. 67. Rob de Kuster

  Ik weet een ding zeker en daar zijn documenten van bij economische zaken dat onder leiding van de VVD nog voor de levering van Van Anraath een nederlandse delegatie naar Irak is geweest om met Irak een handelscontract te sluiten met jawel Sadam Hoessein. Alhoewel bekend was dat Van Anraath dergelijke stoffen niet mocht leveren en Buitenlandse Zaken EZ daarop nog wees hebben ze, o.a. Frits Bolkenstein de vergunning aan van Anraath verstrekt uit puur economische overwegingen. Als je Van Anraath dan straft met 17 jaar wat moeten we dean met de figuren die op EZ zaten politici en ambtenaren? En hoe vals is de heer Van Baalen dan momenteel bezig politiek te bedrijven.

  Overigens heeft Bush zich goed versproken op de APEC. Hij zei tegen de australische premier John Howard dat die zich een waardige gastheer toonde voor de OPEC-top ( kun je je het item nog herinneren?)

  Reactie door Henny — zondag 9 september 2007 @ 16.00 uur

 69. Je kunt toch niet zonder je waardigheid te verliezen als argument om een oorlog te beginnen waarbij 700.000 doden vallen :

  Sadam lapte de ene na de andere resolutie van de VN Veiligheidsraad aan zijn laars,

  wat ben je dan voor een leider.

  Kan iemand mij vertellen waarom Kamp nu met deze opvallende onthullingen komt ??

  politieke manipulatie ???

  Reactie door ACE — zondag 9 september 2007 @ 16.06 uur

 70. ik heb de afgelopen week [herhaling]op het geschiedenis-kanaal de documantaire over de geschiedenis van de BVD gezien van de VPRO televisie als je dat allemaal hoort wat deze gepensioneerde agenten/medewerkers trots vertellen dat men s’nachts insloop in de burelen van de politieke partijen in de 2de-kamer en dat men zelf politieke partijen oprichten,inbreken bij verenigingen en politieke partijen,dingen deed die de minister van binnenladse zaken [Ed van Tijn] helemaal niet wist,en ook nog beledigd was als hij iets wilde controleren,en nu toegaf mede op de loonlijst te staan van de CIA !
  Informatie eerst aan de CIA doorgeven en dan de minister !
  en dat allemaal lachend vertellen !
  en denken wij nu echt iets te weten te komen over Irak beste vrienden ?

  Reactie door dirk — zondag 9 september 2007 @ 16.23 uur

 71. (34)ff halliburton intikken op google .

  Reactie door h.verbeek — zondag 9 september 2007 @ 16.43 uur

 72. @Dirk

  Ik heb ondertussen dingen over de voorgangers van de BVD gevonden waar al die verhalen totaal bij in het niet verzinken. De grootste zwendel die ooit in Europa plaast heeft gevonden, gebeurde door iemand die agent van een Nederlandse inlichtingendienst was. Het doel was om aan geld te komen om een aantal sociaal-democratische partijen in Europa te subsidueren om ze sterker te maken in de concurrentie met de communisten. Wacht maar tot ik mijn verhaal kan publiceren.

  Reactie door Drob — zondag 9 september 2007 @ 16.44 uur

 73. 69. En dan die oorlog beginnen tegen de bevindingen en het advies van de VN zelf in. Dat is dus helemaal een gotspe.
  Krommer kunnen we het niet maken.

  Reactie door Henny — zondag 9 september 2007 @ 16.46 uur

 74. @58 TT

  Ik lees jou bijdragen altijd graag. Ze zijn gebleken zo evident basaal.

  Verontschuldiging vooraf legitimeert niet onmiddellijk de 180° actie van jezelf daaropvolgend. (Wie ben ik om je daarop te wijzen, je beheerst immers…)

  Vernomen jou persoonlijke overtuiging is nu niet onmiddellijk de aanzet om maar mijn eigen ideeën en gedane conclusies bij overboord te gooien.
  Ik stel je de vraag: “gekocht, verkocht” of verknocht?
  Een ondubbelzinnig antwoord verlang ik van je , deze kan haast niet verkeerd worden geïnterpreteerd.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 9 september 2007 @ 18.40 uur

 75. Het standpunt van de SP ten aanzien van de inzet van Nederlandse troepen in Irak en Afghanistan is “knettergek” .
  Is de SP nu helemaal “verwilderd”?
  (Ik misbruik maar even de meest belangrijke woorden in onze nationale politiek van de laatste week)

  Dan maar even teruggrijpen in ons korte termijn geheugen.
  “Nine-eleven” wordt binnen enige dagen weer gevierd…..

  De huidige Bush had in 2001 helemaal niet zoveel interesse in de wereldpolitiek.
  Het werd hem zelfs verweten geen duidelijk standpunt in te nemen in het Israel – Palestijnen conflict.
  De rekening van de oude Bush uit 1991 stond echter nog steeds wel open, maar was onder Clinton als oninbaar afgeboekt.
  Schijnbaar konden, tot aan “nine-eleven”, zelfs de “Bushes” daar mee leven.

  Nare werkelijkheden uit een nog ouder verleden;
  De VS heeft, toen de USSR nog militair in Afghanistan aanwezig was, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zelfs Bin Laden gesteund met wapens en “intelligence”.
  Ook Saddam Hoessein werd maar weinig in de weg gelegd, nee zelfs geholpen, in zijn strijd tegen Iran, het land dat deze zelfde VS zo vernederde in de zeventigerjaren van de vorige eeuw.

  Maar maakt dit nu iets uit?
  Het Irak van Saddam Hoessein had absoluut chemische wapens, die ook in de oorlog tegen Iran en tegen de eigen bevolking zijn ingezet. (De Koerden)
  Deze leider, die niet terugdeinsde voor genocide, dacht in 1991 een vrijbrief te hebben om Kuwait te bezetten.
  Dit ging de wereldgemeenschap te ver.
  Helaas niet ver genoeg om toen deze dictator af te zetten, met het gevolg dat nog eens honderdduizenden mensen zijn gestorven tussen 1991 en 2003.

  In 2001 was de zekerheid dat Saddam Hoessien geen chemische wapens had, beter verwoord in het Engels, en in ruimere zin; “Weapens of mass destruction”, mede gelet op de weigering van een complete controle hierop door de wereldgemeenschap, eerder waarschijnlijk dan onwaarschijnlijk.
  Juist de weigering om deze controles correct uit te kunnen voeren waren alleen al voldoende, mede gelet op de geschiedenis, om deze dictator uiteindelijk dan maar af te zetten.

  Dat het nu fout gaat in Irak is niet de schuld van de VS, maar veel eerder omdat we als wereldgemeenschap niet een duidelijk signaal hebben willen afgegeven door daar massaal en internationaal aanwezig te zijn geweest en nog hadden moeten zijn.
  In Irak zijn de VS of de Engelsen de moordenaars niet, maar de burgers onderling.
  Dit geldt ook onverkort voor Afghanistan, waar de bevolking tientallen jaren is uitgemoord en alle mensenrechten hen werden ontnomen door de Taliban.

  We hebben deze week kunnen genieten (ik heb niet genoten) van de lafheid van Jan Marijnissen. (ik heb plaatsvervangende schaamte voor hem)

  Het zijn dan niet mijn woorden, maar ik vind de SP “knettergek”.
  Ergens moeten wij een halt durven roepen.

  Want zonder dat komt het terrorisme met de dag dichterbij.

  Reactie door SP-Tegenstander — zondag 9 september 2007 @ 19.14 uur

 76. @ 74 Wattenstaafie,

  Verknocht !

  Reactie door Tukkersterror — zondag 9 september 2007 @ 19.42 uur

 77. Zolang alwordt er de hand gelicht aan de waarheid. Pas wanner Balk met ellende van de plaats is zal er enige waarheden boven tafel komen. Nu alle bewindlieden weg zij en alleen bakenende nog aanwezig is zal men nooit meer los laten dan nodig .Zeer zeker niet dat men aan de leiband van de amerikanen en de britten heeft gelopen. Onderzoek en dus deze leugens en zo sbel mogelijk een ander kabinet.

  Reactie door wilma van oss — zondag 9 september 2007 @ 20.16 uur

 78. @ 75 Sp- Tegenstander

  Ik zit je nu al een paar dagen te lezen, maar ik begrijp echt niet waar je heen wil.
  Als je hier alleen maar komt om te zieken, dan kan je beter bij je eigen cluppie blijven, mischien dat men jou daar wel begrijpt want voor mij en velen hier zit kje gewoon onzin te schrijven, een beetje zonde van je tijd terwijl niemand serieus op je wilt reageren.

  Het ga je goed, morgen beginnen de lessen weer, dus even snel een schone luier om, tandjes poetsen, je pilletje innemen en welterusten.

  Reactie door Pool — zondag 9 september 2007 @ 21.56 uur

 79. kamp vvd?toch? ze doen niet mee/niet gekozen,
  wat is er dan beter om de politiek dan te gaan ondermijnen,gewoon een deel van de sluier oplichten (wat al bekent was als je de belgiche tv een beetje volgt/doku’s,die niet mee doen met het zwijgen van de nl staats tv)
  niets verklappen maar een ander er mee verdacht maken,overegens terregt!maar wel weer echt vvd laf.
  terwijl de vvd’er voorstander van was,von baalen extreem voorstander guantanamo/irak/israel.
  valt dan zo’n kabinet hebben hun weer kans om nieuwe schuldigen aan volkeren moordt te gaan winnen stemmen dus van domme of gevaarlijke of nep nederlanders?.en ze kunnen dan zeggen wij hebben het kenbaar gemaakt.
  een smerig politiek spelletje wat alleen maar erger wordt zins ze zo gblepen op dat amerika/newyork van hun aan een kanaaltje in nederland.nederland is gevaarlijke vormen aan het aan nemen,usa vormen,bange mensen maken,maar vergeet niet vvd/kabinet dit is geen amerika.

  Reactie door ad — zondag 9 september 2007 @ 22.50 uur

 80. SP Tegenstander. Uw reactie op 75 komt op mij ietwat abnormaal over. Maar ik ben geen psychiatrisch diagnosticus. Wellicht is er een zielkundige op het log die het motief voor bijdragen als de uwe kan verklaren. Mogelijk schuilt er een lichtelijk paranoïde belevingswereld achter, gevoed door een onrealistische geldingsdrang.

  Reactie door Haq — zondag 9 september 2007 @ 22.58 uur

 81. haq.gebrainwast of erg alleen,of het had te kleine schoenjes/kleding in zijn jeugt jaren,
  naar intens en op de mars(snoep reep alla leeraar/student reclame)het bekeken te hebben,is er maar 1 coclusie,opnemen zonder vorm van proces opbergen/lieft in een ander land,waar de vvd/cda zo’n voorstander van is.

  hoogachtend,prof wintjes.

  Reactie door ad — zondag 9 september 2007 @ 23.07 uur

 82. @ 78

  Pool,
  het is duidelijk. Een s.p.-er kan alleen maar horen wat hij fijn vindt. elk stukje kritiek wordt afgedaan als demoniseren, zieken en afzeiken.
  wat zal u veel leren in uw leven, met deze houding…

  Reactie door charles de nooij — zondag 9 september 2007 @ 23.11 uur

 83. “Die breite Masse eines Volkes einer grossen Lüge leichter zum Opfer fällt als einer kleinen.”

  http://zapruder.nl/portal/artikel/de_oorlogsprofiteurs1/

  Reactie door daver — zondag 9 september 2007 @ 23.26 uur

 84. @75
  “We hebben deze week kunnen genieten (ik heb niet genoten) van de lafheid van Jan Marijnissen. (ik heb plaatsvervangende schaamte voor hem)”

  Heb ik iets gemist? Lafheid over wat? Deze week, welk onderwerp en welk programma? Kan ik nog even kijken naar programma gemist. Ik wil je graag begrijpen waarom je overduidelijk zo’n weerstand voelt bij de SP. Waarom zou je je schamen voor een partij die niet de jouwe is? Of is het angst en woede. Ik hoor het graag.

  Reactie door Alie Dekker — zondag 9 september 2007 @ 23.59 uur

 85. @68.Henny
  Ik heb het gezien en gehoort. Na diezelfde speech liep Bush wederom de verkeerde kant uit, naar een afgesloten uitgang.

  Probleem met president Bush is dat hij geen exit weet te vinden.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 10 september 2007 @ 0.00 uur

 86. @Charles de Nooij
  Je hebt gelijk dat hier gretig gereageerd wordt op mensen met een andere wereldvisie. Niet altijd even aardig maar iedereen kan en mag hier reageren. Daar is toch ook wat voor te zeggen. En natuurlijk hebben we nog veel te leren. Zoals de hele mensheid met bijbehorende ego’s. Neem Bush als voorbeeld, “wie niet met ons is is tegen ons”. De leider van de grootste wereldmacht mag je ook wel eens een mailtje sturen. Toch? Je oproep om wat verdraagzamer te zijn, zo lees ik het tenminste, ondersteun ik natuurlijk van harte.

  Reactie door Alie Dekker — maandag 10 september 2007 @ 0.12 uur

 87. Nou ik vind dat Kamp een een beetje kleutert. Laat ie dan eerst Israel maar van de kaart vegen. Voert geen VN-moties uit en dat land heeft dudelijk massavernietigings
  wapens.
  Maar ik vind anderzijds dat Amerika niet hoeft te tolereren dat de Taliban een aanval uitvoert op grondgebied van de VS, net zomin als dat ze ook de Japanse aanval op hun grondgebied hebben getolereerd. Ook Irak heeft een aanvalsoorlog gevoerd tegen Koeweit. Zoals we weten een belangrijke vriend van de Engelsen en Amerikanen. Dat de veroorzaker, Irak met S.H. te grazen wordt genomen, ligt dan in de lijn der verwachtingen.
  Maar dat we hierin mee moeten gaan is een beetje te ver gezocht.

  Reactie door Johan — maandag 10 september 2007 @ 0.14 uur

 88. Ik heb sterk de indruk dat anti sp-er @ 75 de reïncarnatie van meester G.B.J Hilterman is. Dat op zich is niet zo erg. Want mr. GBJ had op zondagmiddag menig luisterend oor aan de radio gebonden en beïnvloede daardoor de mening van velen, of sterker nog, gaf mensen zonder mening een mening, die men later op feestjes of in kantines kon uitdragen.
  Gelet op het taalgebruik van anti sp-er lijkt het er op dat er een denkend mens schuilgaat achter zijn alias. Of was het knippen en plakken?

  Pool,
  Wat mij betreft mag anti SP zijn zegje zeggen. Zijn nick name zegt genoeg.

  Opmerkelijke uitspraken van Kamp. Hij (Sadam) lapte de VN resoluties aan zijn laars. Maar er wel achter staan als Irak Zonder VN mandaat wordt binnen gevallen. Het lijkt mij noodzakelijk om op korte termijn een onderzoek te starten, of Balkenende dat wil of niet. Mogelijk dat de rechtelijke macht het laatste woord hierover heeft en niet de politiek. Trouwens VN resoluties negeren, doet Israel ook.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — maandag 10 september 2007 @ 6.32 uur

 89. 82. Charles

  Nee hoor ik ben geen Sp-er en houd ook van argumenten die steek houden en zelfs ik zie in je stukjes alleen zaken die niet kloppen maar die je schrijft om het schrijven. Zelfs de regering hier zegt We ‘dachten’ op dat moment dat ze er waren maar jij zegt nog gewoon dat ze er waren. Heb jij ze misschien?
  Of werkte jij bij van Anraath?

  Reactie door Henny — maandag 10 september 2007 @ 7.14 uur

 90. @ 66 Rob,

  Twee, dingen, verrijk uranium is verrijkt uranium.
  En doodbloeden door een opengesneden pols gebeurd dagelijks.

  Reactie door Tukkersterror — maandag 10 september 2007 @ 8.11 uur

 91. Sadam had waarschijnlijk geen Schuldsanering afgesloten bij de Amerikanen : zoals we weten dient een land die in een oorlog verliest dient de kosten te betalen of hij wou de olie in Euro’s verkopen .

  En de braverikken van der Niederlande BV wou ook wat extra verdienen voor hun inzet ; alleen is inmiddels de bate / kosten heel negatief uitgevallen en hebben ze nu een extra overheidsschuld ( te kleine begroting voor defensie ) en gaan ze maar leuke ideeen uitvoeren die jan met de pet kunnen gaan betalen .

  Reactie door Fred — maandag 10 september 2007 @ 9.10 uur

 92. Raar van die Kamp dat soort uitspraken. Je ziet nu de politici langzamerhand toch een beetje terugkomen van hun enthousiasme om Irak binnen te vallen onder de vlag van de ‘ coalition of the willing’. De politieke beweging is ingezet zeg maar.
  Maar nog steeds blijft een onderzoek volgens mij belangrijk, temeer omdat we aan de vooravond staan van een verlenging van de missie in Afghanistan. Het zou goed zijn om te leren van onze fouten, dan hebben we er tenminste nog iets aan gehad. Zo voorkomen we hopelijk in de toekomst dat we medewerking verlenen aan een heilloze missie die laten we dat ook niet vergeten bakken met gemeenschapsgeld kost en weinig verbetering brengt in de situatie ter plekke.

  Ik vond en vind nog steeds dat de VS onder de verkeerde voorwaarden een land (Irak) is binnengevallen. Je kunt geen spelregels aan een ander opleggen als je je er zelf niet aan houdt.

  Opmerkelijk dat de SP-tegenstander stelt dat het nu fout gaat in Irak terwijl de VS daar aanwezig is. Maar dat is dan niet de schuld van de VS. Dat is de schuld van de Iraakse etnische groepen die elkaar naar het leven staan. In zekere zin heeft hij wel gelijk maar de hamvraag is of de missie van de VS verbetering in die situatie brengt. Dat denk ik niet. En gekoppeld daaraan kun je je afvragen wat de VS en bondgenoten daar te zoeken hebben…..

  Reactie door apollo — maandag 10 september 2007 @ 10.09 uur

 93. @90.Tt
  Niet voldoende echter voor een nucleair wapen, en niet in de omstandigheden waarin dr David Kelly gevonden werd.

  Namelijk; buiten in de bossen. Als het al gebeurt, en het is zeldzamer dan u denkt, dan toch nog altijd in de buurt van stromend water zoals een badkuip met stromend water. Daar was bij dr David Kelly in de verste verte geen sprake van. Geen bloedverdunners of andere ziekte die hier aan kon bijdragen.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 10 september 2007 @ 11.46 uur

 94. Scott Ritter was de UNSCOM wapeninspecteur voor de USA in Irak, zoals dr David Kelly dat was voor de UK.

  http://www.liveleak.com/player.swf?token=30b_1176244190

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 10 september 2007 @ 11.52 uur

 95. @93 Rob,

  Rob je hoeft geen ziekte of bloedverdunners te gebruiken om te overlijden.
  Natuurlijk worden hier een hoop mensen gered nadat zij dit gedaan hebben.
  Maar als iemand het goed doet is het snel gebeurd.

  Reactie door tukkersterror — maandag 10 september 2007 @ 12.03 uur

 96. politieke spelletjes ten koste van mensen. Bloed hebben ze aan hun handen.
  Er zit van alles achter en wij kunnen slechts gissen wat de grote partijen onderling hebben beklonken. Net zoals het herenakkoord om de immuniteit van oorlogsmisdadigers te beschermen. VS, Rusland en GB zouden arrestatie Mladic, Karadzic regelmatig hebben verhinderd kopt de volkskrant vandaag.

  Reactie door L´écologiste — maandag 10 september 2007 @ 12.48 uur

 97. @95.Tt
  We hebben het hier over dr David Kelly en daar is niets goed gegaan. In zijn geval is het onmogelijk. Kan de formele doodsoorzaak onmogelijk waar zijn. Dat zou een medisch wonder zijn. Zijn moordenaar had blijkbaar onvoldoende medische kennis.

  Wat operatie Gladio betreft;

  Operatie Gladio is opgericht door Hitlers voormalige hoofd van intelligence; generaal Reinhard Gehlen.
  En Allan Dulles.

  Gladio is nauw verweven met Propaganda Due of P2.
  Concentreer u hierbij op Liccio Gelli.

  http://www.americanatheist.org/pope99/calvi.html

  In de Calvi moord is onlangs besloten dat er geen reden is voor vervolging, een cover-up. Ik zeg het u.

  Hitlers lange arm, tot ver na zijn dood.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 10 september 2007 @ 13.52 uur

 98. Ten tijden van de val van de Berlijnse muur had Gladio circa 15000 agenten in Rusland.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 10 september 2007 @ 13.57 uur

 99. @ 95 aanvulling,

  Arteriële bloedingen zoals het doorsnijden of doorbreken van een slagader, kan na enkele minuten 1-1,5 liter bloed verloren gaan, patient raak in shock.
  Bij 2 liter verlies kan de dood intreden.
  Bij 2-2,5 hart falen.

  Slagaderlijke bloedingen stoppen NOOIT vanzelf.

  Reactie door Tukkersterror — maandag 10 september 2007 @ 14.03 uur

 100. @ 97 & 98 Rob,

  De Gladio die ik ken is vermoedelijk een andere die jij hier meld en vandaag weer eens in het nieuws was.

  Voordat je weer een komplot theorie uit de hoed toverd.

  Hier een stukje uit het dossier;

  (Lubbers – Kamerstukken Tweede kamer 21895 1, blz. 1)

  Later bleek dat O & I nog een derde taak had. In geval van een bezetting moest zij ook sabotageoperaties uitvoeren. Hiervoor waren op verschillende plaatsen in Nederland wapendepots aangelegd.

  O & I stond los van de NAVO en viel onder de eindverantwoordelijkheid van de minister-president en de minister van Defensie. Het Ministerie van Defensie nam de financiering voor zijn rekening. De organisatie werd waarschijnlijk in 1953 opgericht en was zo geheim, dat de Eerste en Tweede Kamer niets van haar bestaan afwisten.

  Toen het bestaan van O & I in 1990 werd onthuld, was men al bezig de organisatie te ontmantelen. Het einde van de Koude Oorlog had het netwerk overbodig gemaakt. Formeel werd O & I in 1992 opgeheven. In 1994 was dit daadwerkelijk een feit.

  In datzelfde jaar kwam Gladio, zoals O & I in de volksmond werd genoemd, nog één keer in opspraak. Ditmaal ging het om bekentenissen van een oud-topman van de organisatie die beweerde dat in Nederland nog steeds ondergrondse wapenopslagplaatsen van Gladio voorkwamen. Bovendien stelde hij dat er uit deze opslagen wapens waren verkocht aan de ETA en de IRA. Lubbers verwierp deze beweringen, waarmee het hoofdstuk Gladio / O & I in Nederland kon worden afgesloten.

  Bron: http://www.statengeneraaldigitaal.nl/thema_gladio.html

  Reactie door Tukkersterror — maandag 10 september 2007 @ 14.15 uur

 101. @99.Tt
  Schei toch uit. Ik heb de medische gegevens mbt David Kelly gelezen. Er was geen slagader doorgesneden. Aan de linkse pols was een insnede aan de linkerkant van de pols; waar de pink zit. Een ader die het bloed terug voert naar de hart en te grootte van een lucifer. Een dergelijke bloeding stelpt zichzelf. Trouwens, een doorgesneden pols stelpt dus wel, doctor Tt.

  Wat Gladio betreft; lees mijn link bij 97 nu eens fatsoenlijk door voordat u hier weer eens wat gaat roepen.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 10 september 2007 @ 15.54 uur

 102. “The doors to all bank vaults open to the right…”

  Liccio Gelli

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 10 september 2007 @ 16.10 uur

 103. @ 101 Rob,

  Dank je voor je commentaar, je hebt zijn medische gegevens gelezen, wonderlijk want deze zijn geheim voor een buitenstaander.
  En een beetje medische/menselijke anatomy zou je niet misstaan.

  En de link werkt niet, althans krijg geen filmpje te zien?

  Reactie door Tukkersterror — maandag 10 september 2007 @ 16.33 uur

 104. tt
  rob heeft gelijk dat polsen doorsnijden niet tot de dood lijd meestal,tenzij nathouden en de polsen net onder de kin doorsnijd dan is het dodelijk.
  ik heb nog nooit/meestal een doodgebloede zelfmoord poging door middel van pols doorsnijden gehoordt ook niet op de ehbo cursis.en er is verschil tussen een slag meestal rood aangeduid en een ader meestal blauw aangeduid en rob heeft het over een ader,naar ik meen te lezen.en zodanig gesneden dat een beetje drukverband of een hansaplastje genoeg moet wezen,en eeu hoog houden als ik het me goed herinner.

  Reactie door ad — maandag 10 september 2007 @ 17.22 uur

 105. Volgens mij had je Gladio niet eens nodig gehad, die Russen werden zo slecht betaald dat ze hun Kalashnikovs aan de lopende band verkochten voor een tientje, om aan eten te komen, ook al in vredestijd. En voor zware wapens overval je dan gewoon een Russische basis, as simple as that.

  Reactie door W6969 — maandag 10 september 2007 @ 18.24 uur

 106. @ 104 Ad,

  Ik zal jou alle medische termen besparen.

  94.000 Zelfmoord pogingen, 45% doorsnijden van pols of polsen 7% overleden zijn 2961 mensen die zijn overleden, sorry dan is toch echt een hansaplastje niet genoeg.

  Maar misschien weten jij en Rob het beter dan de GGD of zou die misschien samen met mij in het complot zitten?
  Ik heb op internet in iedergeval geen medische gegevens gezien van David Kelly althans niet op een officiele site.

  Reactie door Tukkersterror — maandag 10 september 2007 @ 19.55 uur

 107. @87 Johan

  “Maar ik vind anderzijds dat Amerika niet hoeft te tolereren dat de Taliban een aanval uitvoert op grondgebied van de VS, net zomin als dat ze ook de Japanse aanval op hun grondgebied hebben getolereerd.”

  At eleven o’clock, on the morning of September 11, the Bush administration had already announced that Al Qaeda was responsible for the attacks on the World Trade Center (WTC) and the Pentagon. This assertion was made prior to the conduct of an indepth police investigation.

  That same evening at 9.30 pm, a “War Cabinet” was formed integrated by a select number of top intelligence and military advisors. And at 11.00 pm, at the end of that historic meeting at the White House, the “War on Terrorism” was officially launched.

  The decision was announced to wage war against the Taliban and Al Qaeda in retribution for the 9/11 attacks. The following morning on September 12th, the news headlines indelibly pointed to “state sponsorship” of the 9/11 attacks. In chorus, the US media was calling for a military intervention against Afghanistan.

  Little did the public realize that a large scale theater war is never planned and executed in a matter of weeks. The decision to launch a war and send troops to Afghanistan had been taken well in advance of 9/11. The “terrorist, massive, casualty-producing event” as it was later described by CentCom Commander General Tommy Franks, served to galvanize public opinion in support of a war agenda which was already in its final planning stage.

  The “just cause” military doctrine (jus ad bellum) was accepted and upheld at face value as a legitimate response to 9/11, without examining the fact that Washington had not only supported the “Islamic terror network”, it was also instrumental in the installation of the Taliban government in 1996. … to reveal the nature of Al Qaeda and its evolving relationship to successive US adminstrations. Amply documented but rarely mentioned by the mainstream media, Al Qaeda was a creation of the CIA going back to the Soviet-Afghan war. This was a known fact, corroborated by numerous sources including official documents of the US Congress. The intelligence community had time and again acknowledged that they had indeed supported Osama bin Laden…

  Reactie door Berend — maandag 10 september 2007 @ 20.09 uur

 108. Helft Amerikanen wil parlementair onderzoek voor aanslagen 9/11
  Iets meer dan de helft van de Amerikanen (51 procent) wil een parlementair onderzoek naar de daden van president George W.Bush en zijn vice-president Dick Cheney tijdens en na de aanslagen van 11 september 2001. Dat blijkt uit een enquête die vandaag werd gepubliceerd in de VS.

  Voor het hele verhaal Bron:http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_575852.html?wt.bron=homeArt5

  Reactie door Tukkersterror — maandag 10 september 2007 @ 20.22 uur

 109. @ 108,

  Misschien kan jan hier even een stukje aan besteden, zal me wel weer een zalige discussie opleveren.
  En kan de kamer dan nog wel om ons Iraq probleem heen gezien de vragen die het Amerikaanse volk ook heeft?

  Kom op Jan plaatsen die hap

  http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_575852.html?wt.bron=homeArt5

  Reactie door Tukkersterror — maandag 10 september 2007 @ 20.25 uur

 110. je hoeft me echt niet de medishe termen te besparen hoor,die snap zelfs ik zelfs nog, niet zo neer buigent als of je er voor geleert moet hebben,,
  eeu staat er ook bij hoe? zeg bv de polsen doorsnijden ter hoogte van de kin bv..
  en ja wij weten het beter als die ggd.wat is dat trouwens ggd?

  Reactie door ad — maandag 10 september 2007 @ 20.28 uur

 111. tt prachtige foto en eeu ik ga even genieten op duistland over 9-11,die paar doden(900 meen ik,ach onbelangrijk) ten opzichte wat dat land er er tegen over gezet heeft,ik geloof al meer als een milj inclusief israels terror aanslagen nog wat meer,dat is 1 op 1111.1111 zeg maar 1 amerikaan op 1200 anderen,ach ja dat superras,zooo onbelangrijk.en dat die amerikanen zo’n onderzoek wil?eeuu ik meen 34% van dat gat staat achter her von boes,dat zijn nog heel wat boeings.

  Reactie door ad — maandag 10 september 2007 @ 20.58 uur

 112. Altijd al gedacht, een politieke deal, een baantje voor Jaap geruild met de politieke toezegging voor deelname in Irak.
  Over achterkamertjespolitiek gesproken van het hypocriete CDA, altijd stiekem.

  Reactie door Hans — maandag 10 september 2007 @ 21.18 uur

 113. @106. Tukkersterror,

  Suicide associated with wrist slashing is extremely rare – so rare that the Office of National Statistics does not report wrist slashing as a specific cause of death; it groups such deaths with other uncommon suicide methods such as belly and abdomen stabbings and throat cuttings. (see attached table). This table shows that fewer than five, 55-60 year old men use cutting and piercing instruments to commit suicide annually. This statistical evidence, combined with the fact that even after searching the medical literature (2) and speaking to medical and surgical colleagues we have not been able to document that wrist slashing can lead to successful suicide, suggests that for all practical purposes wrist slashing suicide does not exist in Britain. – Yaser Adi MPH, Systematic Reviewer, Department of Public Health and Epidemiology, University of Birmingham, UK [Dr Kelly died in a manner widely percieved among the public as a typical method of suicide. In reality, however, suicide by wrist incision is in fact extremely rare and unusual. Epedemiologically, suicide by wrist slashing never happens.]

  Reactie door Berend — maandag 10 september 2007 @ 22.01 uur

 114. één van de martelingen was een geblinddoekte een kras op de pols geven in de lengte van de polsslagader en er dan warm water over laten stromen..zij raakten TENMINSTE IN SHOCK of erger..

  worden wij wakker..worden we nu eindelijk mondiaal eens humaan?

  idd vreemd geen onderzoek hier..
  bang voor de niet coaguleerbare bloedstroom aan de handen? of anders is dit ”kabinetjes” toe aan een ”leger” shrinks; ontkennings/vermijdingsgedrag; handen wassen in onschuld? nebbisj!

  Reactie door numi! — maandag 10 september 2007 @ 22.57 uur

 115. @103.Tt
  Foei, doctor Tt, als u meent dat ik al mijn informatie van het internet haal. U had beter kunnen weten.

  Beter lezen, Tt. Oftewel observeren, analyseren en verifieren.

  @68.Henny
  Voordat ik het vergeet, vond Bush z’n retoriek eigenlijk helemaal niet interessant.
  Heeft u ook gezien dat president Poetin een uranium deel gesloten heeft met Australie. Dat wil zeggen, Australie gaat uranium aan leveren aan Rusland. Ik herinner u nogmaals er aan dat Poetin Iran heeft aangeboden om 5% verrijkt uranium te leveren voor de kerncentrale.
  Een belangrijk signaal, lijkt mij.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 10 september 2007 @ 23.17 uur

 116. @ 110 & 111 Ad,

  Je hebt gelijk, sorry ik heb mij vergist, zal morgen dan ook een verzoek indienen om me te laten uitschrijven uit het BIG register.
  Ik hoop alleen voor u dat u in de toekomst uw stukjes beter formuleert, zodat ze niet lijken op dronkenmans gebral.

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 11 september 2007 @ 1.43 uur

 117. @113 Berend,

  Ja en?

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 11 september 2007 @ 1.44 uur

 118. @ 114 Numi,

  Klopt, het zelfde gebeurd als je iemand blinddoekt met een icecube en de reuk van verbrand vlees, deze persoon zal het ijs voelen als vuur.
  Het menselijk lichaam is complex.

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 11 september 2007 @ 1.50 uur

 119. 116 aanvulling,

  Wat wil je met dit stuk nu eigelijk bewijsen?

  Zelfmoord pogingen in nederland bestaat uit het grootste gedeelte met een verwonding aan de pols.
  Sterke nog de meeste verwondening is veroorzaakt door glas en bij vrouwen.
  En dan kun je gaan googlen tot je een ons weegt, maar ik gaf al aan dat de info kwam van de GGD.

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 11 september 2007 @ 2.02 uur

 120. @107 Berend, ik heb geen zin al dat Engels te lezen. Een taal die ik nauwelijks, en ik neem aan ook een groot deel van de SP-achterban, beheers. Dus zal ik je dankbaar zijn gewoon als je het gewwon in ABN schrijft en dit niet knipt van een of andere site. Maar ik neem aan dat dit weer een of ander samenzweringsverhaaltje is. Je wilt toch niet met droge ogen beweren, dat dit geen aanval door Bin Laden CS., gesteund door zijn Afghaanse vrienden (Taliban) was? Deze terrorist heeft het dacht ik duidelijk genoeg aangegeven.

  Reactie door Johan — dinsdag 11 september 2007 @ 2.22 uur

 121. Beste Johan — dinsdag 11 september 2007 @ 2.22

  Je kan je zelf zonder je te ergeren aan je gebrekkige kennis van de Engelse taal informeren over de werkelijkheid van 9/11 en de dingen die er mee hebben te maken op zapruder.nl:
  http://zapruder.nl/portal/artikel/onze_pre_9_11_speech/

  Reactie door koen — dinsdag 11 september 2007 @ 9.30 uur

 122. @120 Beste Johan, hier een waardevolle tip,
  ook voor anderen die slecht een buitenlandse taal lezen. Probeer Altavista Babelfish….
  http://babelfish.altavista.com/
  Het werkt heel simpel. Selecteer met de muis het gewenste tekstfragment, maakt niet uit hoe lang dat is, en zoek dan bv. van Engels naar Nederlands. En ziedaar: de hele tekst vertaald, al is het wel in behoorlijke kromtaal, maar toch, vrij goed te begrijpen wat de essentie is.
  Zelf heb ik er veel plezier van met talen die ik (nog) niet beheers zoals Italiaans en Spaans.

  Reactie door Haq — dinsdag 11 september 2007 @ 9.50 uur

 123. @121 en 122.
  Beste Haq en Koen,
  Deze internetmogelijkheden zijn mij bekend, maar ik hecht erg aan een discussie in de Nederlandse taal op een Nederlandse site. Dat gemakzuchtig plakken van een ander(e)[stalige site] is mij een doorn in het oog. Plagiaat en gebrek aan woorden.
  Trouwens citeren uit bronnen op het internet geeft geen zekerheid op de waarheid. We herinneren ons toch wel de ingrepen van onze nationale nietsnutten op Wikipedia?

  Reactie door Johan — dinsdag 11 september 2007 @ 11.20 uur

 124. @ 115 Rob de Kuster,

  Waar jij jou informatie vandaan haalt is mij niet bekend, omdat ik u verder niet ken.

  Wel valt het mij op dat u vaak linkt naar site’s op internet die ik met een korreltje zout neemt.

  Verder kloppen uw stukken redelijk alleen denk ik dat u dan goed ben geinformeerd of in iedergeval de moeite neemt om informatie tot u te nemen.

  U weet dan ook veel, alleen zit in uw geheel te veel hyaten wat mij dan weer aan het twijvelen brengt op uw kennis van zaken.

  Kan me nog discussie’s herinderen met u zoals de inval in Iraq of de golf oorlog 1990, waarin u een goed betoog met feiten ondersteunt maar geleidelijk veranderd u uw verhaal omdat vermoedelijk uw emotie’s gaan meespelen.
  Zo kan ik me uw verhaal waarin u de landing van Amerikaanse en Nederlandse commando’s op het vliegveld van Koeweit-city nog goed herinderen, ook dat ze binnen het uur in het centrum van de stad waren, is informatie dat nooit in kranten of media heeft gestaan.
  Alleen gaat uw verhaal dan weer verder dat er bewust met pantservoertuigen massaal over Irakeze militairen zouden zijn gereden en daar laat u uw emotie weer meespelen en maakt uw verhaal weer ongeloofwaardig.
  Ik lees uw stukjes graag en probeer ook vaak via Google een data te achterhalen zodat het voor mij gemakkelijk is om deze informatie via diverse bronnen te verifieren.
  Voor uw kijk op zelfmoord, na het doorsnijden van de polsslagader het ik informatie ingewonnen bij een collega op het SMT Hengelo, die daar kinderarts is en veel te maken krijgt met pogingen van zelfdoding onder de jeugd tot 16 jaar en daarna met de GGD om eens te kijken of ik aan cijfers kon komen.
  En dan zeg ik Rob, je hebt gedeeltelijk gelijk, je hebt hoogstwaarschijnlijk ergens iets over gelezen wat bij je is blijven hangen, maar weet nog niet het fijne ervan.
  Bij pogingen tot zelfdoding is het doorsnijden van de pols vaak een roep om hulp en word dan ook klungelig uit gevoerd.
  Maar van al deze pogingen sterven er toch nog 7 op de 100 mensen en dat zijn er veel heel veel.
  Of deze David Kelly is gestorven door deze daad is mij ook volledig onduidelijk en laat dan daarover geen mening los en zeker niet op het openbare net.
  Ik hoop alleen dat u zich kunt vinden in mijn mening en hoop dan ook nog vele stukjes van u te kunnen lezen.

  Met vriendelijke groet,

  Yuri

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 11 september 2007 @ 13.01 uur

 125. @ Anja B,

  Wat ik schrijf, meen ik altijd en sta ik ook achter in mijn mening als mens tot mens.
  Het zou weinig nut hebben om mijn tijd te besteden aan stukjes te schrijven als zij mijn mening niet ondersteunen.
  http://www.janmarijnissen.nl/2007/09/06/ik-steun-jami-maar-kies-mijn-eigen-woorden/#comment-387344

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 11 september 2007 @ 13.06 uur

 126. Johan — dinsdag 11 september 2007 @ 11.20 schrijft:

  Dat gemakzuchtig plakken van een ander(e)[stalige site] is mij een doorn in het oog. Plagiaat en gebrek aan woorden.
  Trouwens citeren uit bronnen op het internet geeft geen zekerheid op de waarheid. We herinneren ons toch wel de ingrepen van onze nationale nietsnutten op Wikipedia?

  Wanneer je serieus onderzoek doet, dan maak je zoveel mogelijk gebruik van de oorspronkelijke bronnen in de taal van het betrokken land. Dit is bv. de reden waarom een bekwaam Egyptoloog leert om hiëroglyfen te lezen. Als je alleen zou uitgaan van wat er in het Nederlands over een onderwerp is geschreven, dan beperk je jezelf vooraf zeer wat betreft de mate van, uit eerste hand, beschikbare informatie.

  Het is inderdaad wel erg lastig als je een bepaalde taal minder goed beheerst, maar daarvoor bestaan er gelukkig hulpmiddelen zoals Babelfish. Ik denk niet dat je mag verwachten dat iemand op een weblog eerst alle Engelse tekst in het Nederlands gaat vertalen. Dit lijkt me een nogal langdurige en arbeidsintensieve taak.

  Bronnen op het Internet citeren, impliceert ook beslist niet dat deze, per definitie, geen zekerheid bieden omtrent de waarheid. Op het Internet is van alles te vinden, van complete nonsense tot de volledige waarheid. A priori stellen dat het niet/minder betrouwbaar zou zijn, is impliciet veronderstellen dat bijvoorbeeld alle online kranten minder betrouwbaar zijn dan hun gedrukte uitgaven. Je moet beslist zeer kritisch omgaan met de informatie die je op het Internet vindt en zoveel mogelijk alles verifiëren, maar je kunt het niet allemaal vooraf afdoen als niet valide bronmateriaal. Nogmaals, dit zou hetzelfde zijn als wanneer ik stel dat alle geschreven boeken geen zekerheid omtrent de waarheid bieden aangezien er ook een heleboel uiterst onzinnige boeken geschreven zijn.

  Ananga

  Reactie door Ananga — dinsdag 11 september 2007 @ 13.40 uur

 127. Mischien verklaard dit het:

  http://www.planet.nl/planet/show/id=74127/contentid=875669/sc=429f09

  Reactie door Peter van der Klein — dinsdag 11 september 2007 @ 15.18 uur

 128. @120 Johan

  Johan, ik wist niet dat je moeite met Engels hebt. Ik heb eerder al eens iets Engels voor iemand in het Nederlands vertaald en kreeg toen de klacht dat deze heus wel Engels kende. Moeilijk dus om dat van tevoren in te schatten.

  Johan, hoe verklaar jij dat Osama Bin Laden vanuit een grot in Afghanistan het voor elkaar heeft gekregen dat de Amerikaanse luchtverdediging (NORAD) toevallig op de dag van de aanslagen niet goed functioneerde omdat er oefeningen gehouden werden waarbij zogenaamd verkeersvliegtuigen in het WTC en Pentagon vlogen. Hierdoor wisten de piloten niet of het nu echt of een oefening was en konden zij niets doen.

  Hoe verklaar jij bijvoorbeeld dat zowel de architect , de hoofdconstructeur en de aannemer van de WTC torens publiekelijk hebben aangetoond dat de gebouwen berekend waren op meerder verkeersvliegtuigen die in de torens zouden vliegen.

  Hoe verklaar jij dat er sporen van thermate, een explosief dat gebuikt wordt om het metalen geraamte van een gebouw te slopen, in het puin van het WTC zijn aangetroffen en dat vuur door brand van het kantoormeubilair en de kerosine nooit heet genoeg kan worden zodat staal smelt.

  Hoe verklaar jij de tientallen ooggetuigen die over meerder explosies spreken.

  Hoe verklaar jij dat een Pakistaanse generaal voor de aanslag $100.000,- heeft overgemaakt naar Mohammed Atta (een van de vermeende kapers) en dat de Amerikaanse overheid stelt dat het van geen belang is wie de aanslagen gefinancierd heeft.

  Hoe verklaar jij de massale handel met voorkennis in put en call opties in bedrijven die gevolgen ondervonden door de aanslagen zoals de vliegtuigmaatschappij en en bepaalde defensie bedrijven.

  Hoe verklaar jij dat 9 van de vermeende 19 kapers nog steeds in leven waren na de aanslag.

  Hoe verklaar jij de het instorten van WTC7, een gebouw dat nauwelijks beschadigd was. Iets waarvoor zelfs de Amerikaanse overheid geen verklaring heeft.

  Zo kan ik nog wel even doorgaan en het zijn beslist geen verzinsels die ik hier noem. Al deze feiten zijn bekend en bewezen. Je kunt het allemaal zo zelf nazoeken.

  Reactie door Berend — dinsdag 11 september 2007 @ 16.20 uur

 129. @124.Tt
  Interessant betoog. Maar ik weet heel zeker dat ik nog nooit met u over de inval in Irak of Koeweit gediscusseeert heb.

  Tja, dat u niet alle informatie terug kan vinden op het internet die ik geef en die desondanks correct blijkt te zijn. Dat is dan weer een probleem voor u.

  Gisteren was er een stukje op netwerk over de moord op Gerrit Jan Heijn.

  Heijn droeg op de dag dat hij ontvoerd werd een blauw pak met een dunne verticale streep, een bril met goud kleurig montuur aan een ketting. Zwarte lakschoenen.
  Zijn ontvoerder maakte gebruik van een Opel hatchback en droeg een skimuts als bivakmuts, blauw van buiten en rode voering aan de binnenkant. Er waren gaten in geknipt voor de ogen. Dubbelloops jachtgeweer, onderliggende lopen, waarbij de loop en kolf was afgezaagd. Donkere ribbroek.
  Heijn werd diezelfde ochtend omstreeks 9.20 uur met 1 shot gedood.

  Emoties spelen bij mij geen rol. Ik kan echter wel een emotie produceren als ik daarmee een reactie wil provoceren. Of ergens de aandacht op wil vestigen.

  Maar goed, als u meent dat ik afdwaal en sprookjes vertel, wat let u deze te weerleggen. Bewijs het tegendeel, zou ik zeggen. Als u meent dat ik mijn gegevens onvoldoende verifieer, gooi het in de groep.

  U kan de info ten alle tijden verifieren. Wat let u? Ik heb nog geen informatie achter gehouden.

  (ik weet dat men graag de problemen dicht bij huis zoekt, ik focus mij echter op de USA. Iets anders heb ik nooit gesuggereerd, het is soms echter onvermijdelijk wanneer daarmee de rol van de USA duidelijk gemaakt wordt)

  Er is een open brief door een aantal Britse specialisten ( waaronder een vaatchirurg ) in een aantal Britse kranten gepubliceert die de officiele versie mbt de dood van Kelly weerlegde. Als u destijds de zaak op de voet gevolgd had zou u dat eigenlijk moeten weten. Ook het betrokken ambulance personeel heeft in een persconferentie de situatie mbt Kelly in twijfel getrokken. En deze hadden reeds eerder mislukte zelfmoordpogingen met doorgesneden polsen gezien. Dat kwam niet overeen met de situatie die zij op de scene aantroffen.

  U beseft toch wel dat als men suggereert dat bij de WTC torens explosieven gebruikt waren dit een enorme onderneming zou zijn geweest om deze aan te leggen. En dat ongemerkt.
  Al eens berekent hoeveel springstof daarvoor nodig is?

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 11 september 2007 @ 16.29 uur

 130. Explosieven verklaren de seismische data mbt de WTC torens ook niet. De torens zijn van boven naar beneden ingestort, niet zoals WTC 7 van onderuit.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 11 september 2007 @ 16.38 uur

 131. Hoe kan men in een paar uur controlled demolition bij WTC7 realiseren? Beseft u wel hoeveel werk dit is. Hoeveel tijd daar in gaat zitten?

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 11 september 2007 @ 16.47 uur

 132. Door aan de onderzijde van een gebouw springladingen te plaatsen, beperkt nog enigzins de hoeveelheid springstof. Zwaartekracht doet de rest. Maar om een gebouw van boven naar beneden te laten exploderen vereist een enorme hoeveelheid springstof en tijd om deze te plaatsen.

  Normaal gesproken blijft er dan nog altijd grote brokken beton over.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 11 september 2007 @ 16.51 uur

 133. @125 Yuri-Tukker,

  Heel toevallig dat ik dit zie, want ik was niet van plan om het log vandaag op te gaan, vandaar.

  Citaat:
  Wat ik schrijf, meen ik altijd en sta ik ook achter in mijn mening als mens tot mens. Einde citaat.

  Fijn om te weten Yuri en dat kan ik zeer waarderen, zo is ook mijn instelling, het énige wat ik je wilde zeggen en dat doe ik dan nog maar een keer, petje af!
  (helaas heb ik nog steeds geen pet)
  Maar nogmaals herhaal ik wel dat je met bepaalde uitspraken hier de boel aardig weet te verwarren.

  Je excuses zijn bij mij aanvaard en ik bied nu jou mijn excuses aan.
  Maar zoals je zult kunnen begrijpen, vanwege de vele aanvallen hier, alleen al op de naam Anja, ben ik ietsiepietsie voorzichtiger geworden vwb. sommige reageerders hier aanwezig.
  Een gezonde dosis twijfel houdt een mens altijd, want wie zegt mij wie er aan de andere kant van het comentaar zit?
  Maar voor zover, ik vertrouw je wel Yuri en ik hoop van harte dat ik het niet verkeerd heb ingeschat.

  Het klinkt misschien raar op de 11e van de 9e, maar ik ga feestvieren vanavond, ik heb een bijzondere gedenkwaardige dag te herdenken.

  Groet en een fijne avond verder, ook aan alle andere webloggers gewenst.

  Reactie door Anja (B) — dinsdag 11 september 2007 @ 17.19 uur

 134. @132 Rob de Kuster

  Het kan mogelijk zo zijn dat alleen het stalen skelet (de structurele integriteit) van het WTC met behulp van thermate is ondermijnd. De stalen balken van het WTC die nog overeind stonden waren messcherp schuin afgesneden met gesmolten metaal erbij. Precies zoals dat bij gecontroleerde sloop het geval is.

  Misschien dat het gebouw vanzelf tot stof verpulverd wanneer het skelet op een bepaalde manier ineens wegvalt? Feit is dat, wanneer van de pancake theorie wordt uitgegaan, er nog altijd een paar honderd meter stalen geraamte overeind had moeten staan.

  Ook zouden het mogelijk beperkt en gericht gebruik van explosieven een verklaring kunnen geven voor merkwaardige zaken zoals waarom korte tijd voor de aanslagen alle explosieven speurhonden uit het WTC zijn verwijderd en waarom, vanwege ongebruikelijke oefeningen en werkzaamheden, een paar keer de torens kort van tevoren geheel ontruimt zijn. Ook verklaart het de tientallen ooggetuigenverslagen die over meerdere explosies in (de onderzijde van) het gebouw spreken.

  Aangezien het oog van de hele wereld op de torens gericht was, ga ik er wel vanuit dat er iets anders is toegepast dan een voor iedereen duidelijk als zodanig herkenbare standaard controlled demolition.

  Reactie door Berend — dinsdag 11 september 2007 @ 17.20 uur

 135. En nog steeds weet ik niet wie de opdrachtgever was, die de aanval op de WTC gefinancierd heeft.
  Ik heb nog steeds het idee dat ook die hele zaak met leugens omkleed is.

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 11 september 2007 @ 17.40 uur

 136. Kamp heeft kramp! VVD-Tweede Kamerlid Kamp heeft waarschijnlijk een beetje last van zijn geweten. Dan dus toch maar erkend, dat een officiële reden om Irak aan te vallen niet deugt. Zodat het andere deel van de onwaarachtigheid, nl. de door het kabinet voorgewende reden, dat Saddam Hoessein de resoluties van de Veiligheidsraad niet zou opvolgen, gehandhaafd kan blijven.
  Met dit argument zou Israël immers toch al lang moeten zijn binnengevallen, niet?

  Opvallend dat die andere leugenachtige “reden”: het brengen van democratie in Irak, door Kamp nu niet wordt genoemd. Kennelijk een al te illusoir en ongeloofwaardig verhaal geworden.
  Nee, de werkelijke redenen (olie, strategische machtspositie en winst voor groete concerns)) moeten vooral onder tafel blijven. Alleen Kamps collega bla-bla-blaag Van Baalen riep een keer in zijn onnozelheid voor radio 1 (begin 2005),
  dat het toch zonde was van de mogelijke investeringskansen in Irak, als de Nederlandse troepen uit Irak zouden terugkeren. Per ongeluk verklapte hij een ware beweegreden.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 11 september 2007 @ 18.12 uur

 137. Misschien door de druk van de massa beton en de hitte ;die het staal plastisch vervormd ?
  Het is zeker wel civiel-technisch goed uitgedacht !

  Reactie door Fred — dinsdag 11 september 2007 @ 19.09 uur

 138. @135 Henk

  Dat was dus Osama Bin L. hij heeft het vandaag in een video boodschap weer benadrukt. Hij prees de zelfmoord terroristen voor hun moedige daad,.

  Hij waarschuwde Amerika voor dezelfde ondergang als Rusland, wat dat dan ook mag zijn.

  Ik weet dat hier mensen zijn die geloven in een complot, maar dit is zo bizar, dit verzin je niet, zelfs niet in een complot.

  Reactie door Carla — dinsdag 11 september 2007 @ 19.19 uur

 139. @138 Carla

  is dat wel zo? zo moeilijk is het namelijk niet te verzinnen.
  wie was eerst de beste vriend van Osama ?

  Reactie door iew — dinsdag 11 september 2007 @ 19.27 uur

 140. @138 Carla

  Adolf Hitler zei al dat als je een leugen verteld, je ervoor moet zorgen dat dit een zo groot mogelijke leugen is; “Die Breite masse eines volkes fallt einer grosse luge leichter zum opfer als einer kleinen”. Mensen zullen eerder geneigd zijn een hele grote leugen te geloven omdat ze zullen reageren zoals je zelf al aangeeft, “maar dit is zo bizar, dit verzin je niet, zelfs niet in een complot”.

  Wist je dat er enorm veel experts zijn die hebben aangetoond dat (bijna) alle Al-Qaida video’s met Osama Bin Laden en al-Zawahiri of uit gemanipuleerd en hergebruikt oud materiaal bestaan of (duidelijke) vervalsingen zijn.

  Flashback: Who Makes the ‘Terror Videos’?
  Researcher’s Analysis of al Qaeda Images Reveals Surprise.
  http://mparent7777-2.blogspot.com/2007/09/flashback-who-makes-terror-videos.html

  New Bin Laden Video: 100% Forgery
  http://www.infowars.net/articles/september2007/100907BinLaden.htm

  Osama bin Laden: The Newest Fake
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=6722

  Wist je trouwens dat ze tegenwoordig met behulp van geavanceerde computersoftware ieders stem perfect kunnen imiteren en elke willekeurig gezicht over een driedimensionaal model kunnen plaatsen. Dit is voor een leek onmogelijk van het origineel te onderscheiden. Geloof dus niet zomaar alles wat je ogen zien en je oren horen.

  Ik zal eens kijken of ik de video die dit demonstreert kan terugvinden. Je weet niet wat je ziet, zo vreselijk realistisch dat het absoluut echt lijkt.

  Reactie door Berend — dinsdag 11 september 2007 @ 19.54 uur

 141. 116 zo zo dronkenmans gebral,en dat tegen iemand die met een fles roze bv 20 jaar doet.
  b wat je loopt uit te kramen tegen rob in 119 was met mij over de weg naar de hoofd stad en niet naar of in koewijt,
  c als jij het niet gezien hebt,,belgiche tv doku of op het inthernet,het debiele leger usa dat gewoon over de tegenstanders heen denderde,is het of niet waar of het is emotie,geen van bijde.
  c jij hebt of wat met die moordenaars te maken of werkt er nauw mee samen,,dus invervolg negeer ik je.
  dronkemans praat,, pu,,
  moordenaars praat.

  Reactie door ad — dinsdag 11 september 2007 @ 20.01 uur

 142. @129 Rob,

  Kijk dat stukje over G, Heijn, zo zouden wij eigelijk allen moeten schrijven op dit blog, kort, krachtig en met feiten.

  @ 130 & 131 & 132,

  Ik meende mij te herindren dat wtc7 in gebruik was door de inlichtingendienst van Amerika.
  En ik heb ook ooit in mijn opleiding gehoord dat Amerika gebouwen ondermijnen, dit zou dus een oorzaak kunnen zijn.
  Maar aan de anderkant heb ik sterke twijvels dat dit zou zijn gebeurd met explosieven, want…………
  Als je zoals ik vaker opnames heb gezien van gebouwen die worden opgeblazen, hoor je duidelijk de explosie’s van de springstoffen.
  In de diverse filmpjes over het wtc 7 zie en hoor je het gebouw wel vallen maar je hoort geen explosies.
  Ook spreken de reddings werkers niet van explosie’s.
  Dus ik hou het voorlopig op toeval zoals het gebouw gevallen is, totdat ik meer gegevens heb van personen die ik vertrouw en aan deze gegevens kunnen komen!

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 11 september 2007 @ 20.12 uur

 143. @136 Olav Meijer

  “Alleen Kamps collega bla-bla-blaag Van Baalen riep een keer in zijn onnozelheid voor radio 1 (begin 2005), dat het toch zonde was van de mogelijke investeringskansen in Irak, als de Nederlandse troepen uit Irak zouden terugkeren. Per ongeluk verklapte hij een ware beweegreden”

  Was dat voor of nadat hij de beruchte brief aan Joop Glimmerveen, leider van de Nederlandse Volksunie had geschreven. De VVD is veel te links voor Rost von Baalen.

  Reactie door Berend — dinsdag 11 september 2007 @ 20.13 uur

 144. @ 135 Henk,

  Wie heeft dan de aanslagen in Moscow gefinancierd?

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 11 september 2007 @ 20.14 uur

 145. @ 133 Anja B.

  Als ik soms met mijn uitspraken verwarring zaaid, komt dat omdat ik soms wel eens probeerd mee te denken met deze of gene persoon, proberen om zijn beweegredenen te zien of te achterhalen.
  Maar dat wil dan nog niet zeggen dat dit mijn idee is.

  En verder wens ik u een fijne avond, want 11-09-2007 is gewoon een dag in deze maand en heeft weinig uit te staan met 911.
  Dus wat voor een feest u ook heeft geniet ervan met volle teugen, maar …… met mate.

  Reactie door Tukkersterror — dinsdag 11 september 2007 @ 20.20 uur

 146. @Tukkersterror

  Het bevreemd mij dat jij als, zoals zelf vermeld, chirurg zo slecht op de hoogte bent van medische zaken. Ik heb daarom maar eens een onderzoek naar jouw credentials gedaan. Het is mijn ervaring dat alle hoogleraren en het overgrote merendeel van de wetenschappers en hoger opgeleiden wel ergens op het internet genoemd worden in verband met een lezing, onderzoek, werk of ontdekking die zij gedaan hebben. Een zoektocht naar de door jouw zelf vermelde gegevens in relatie tot St. Petersburg levert alleen een verwijzing op naar de film Poteryavshye solntse uit 2005. Deze heeft een personage genaamd Yuri Nazarova en gaat over drie geheim agenten in St. Petersburg. Toeval?

  http://www.janmarijnissen.nl/2007/06/08/onderzoek-bevestigt-cia-gevangenissen/#comment-368448

  Yuri Nazarova,
  Hospital 100
  St. Petersburg Russia
  European Association for Cardiothoracic Surger

  Reactie door Dr. Watson — dinsdag 11 september 2007 @ 20.57 uur

 147. @134.Berend
  Het lijkt mij ook onwaarschijnlijk, Berend, dat explosieven gebruikt zijn. Dat zou een enorme klus zijn en ik heb nog nooit bij controlled demolition gezien dat explosie’s staal doen smelten. Ook in WTC 7 lijkt het mij onwaarschijnlijk omdat de kans groot is dat een brand in een gebouw per ongeluk een lading voortijdig af laat gaan. En het plaatsen van explosieven tijdens een brand, wie begint daar aan? Het geluid dat je hoort in een video zoals “Zeitgeist” waarbij de torens van onderen gefilmed worden tijdens de instorting lijkt mij inderdaad van de vloeren die met geweld op elkaar klappen.

  Iets heeft de eigenschappen van het staal drastisch aangetast, maar het waren geen explosieven. En een brand is daar niet toe in staat.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 11 september 2007 @ 21.21 uur

 148. kent yuri dan van lommel? zijn werk zou andere insights geven?

  Reactie door numi! — dinsdag 11 september 2007 @ 21.49 uur

 149. @146.Dr Watson
  Is het u opgevallen dat onze medische specialist in de vorm van Tukkersterror dezelfde spelfout maakt als destijds ene Erik? Hij schrijft “twijfel” met een “v,”
  dus “twijvel.”

  http://www.janmarijnissen.nl/2005/04/25/was-al-lang-zo/

  Zie reactie @11 bij de desbetreffende link en kijk hierboven naar reactie @142.

  Hij zal wel weer onder een ander pseudoniem opdagen om u en mij verder te vervelen.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 11 september 2007 @ 21.51 uur

 150. Berend, wat betreft die filmpjes, ik blijf het moeilijk vinden wat te geloven.

  Maar ik zag wel iets anders vanavond op netwerk wat mij wel shokkeerde.

  Twee hulpverleners van 6 jaar geleden die tijdens hun werkzaamheden smerige dikke smog inademden, deze mannen zijn 6 weken bezig geweest en toen werden ze ziek, Bush stond daar met een big smile te verkondigen voor de TV dat alle hulpverleners die lichamelijke klachten overhieleden alle hulp zouden krijgen van de staat.

  Deze 2 en nog vele anderen hebben tot op de dag van vandaag nog geen dollar ontvangen.

  Deze 2 mannen waren doodziek en hadden beiden dezelfde klachten en dat loog er niet
  om.
  40 pillen per dag en een aftakelend lichaam, deze beren van kerels hebben voor hun Amerika alles gegeven en krijgen er niks voor terug. Zij kunnen niet meer werken.

  De overheid geeft niet thuis , die zegt dat ze niet kunnen aantonen dat het door die werkzaamheden komt, terwijl ze samen op foto’s staan op de plek waar het gebeurde, met helm,hond, en zelfs Hillary Clinton.

  Kijk, dat zet mij wel aan het denken, dat je zo smerig met je mensen omgaat en voor de buitenwereld mooie praatjes verkoop.

  Reactie door Carla — dinsdag 11 september 2007 @ 22.16 uur

 151. @147 Rob de Kuster

  “En het plaatsen van explosieven tijdens een brand, wie begint daar aan?”

  Inderdaad, maar dat neemt niet weg dat dit natuurlijk ook geruime tijd van tevoren gedaan kan zijn. Alleen betekend dit dan wel dat vooraf bekend was dat de aanslag zou plaatsvinden, oftewel een moeilijk weerlegbaar bewijs dat het inderdaad een ‘inside job’ was. Daarom wordt er volgens mij ook zoveel mogelijk gezwegen over WTC7 aangezien dit mogelijk de ‘smoking gun’ is.

  “Iets heeft de eigenschappen van het staal drastisch aangetast, maar het waren geen explosieven. En een brand is daar niet toe in staat.”

  Het lijkt mij persoonlijk heel goed mogelijk dat er inderdaad thermite of thermate is gebruikt. Er zijn een aantal steekhoudende argumenten voor aan te dragen waarvan er enkele in de onderstaande video’s worden vermeld.

  Dr Jones Thermate
  http://video.google.nl/videoplay?docid=-3187210261278689551

  Prof. Steven E. Jones about thermite melting WTC-steel
  http://video.google.com/videoplay?docid=4884818450327382904

  Thermite And A Controlled Demolition Of The World Trade Center.
  http://video.google.com/videoplay?docid=-3873474711036143711

  Reactie door Berend — dinsdag 11 september 2007 @ 22.56 uur

 152. @ 146 Dr, Watson en @ 149 Rob de Kuster,

  Mijn vermoedens worden hier alleen maar weer eens bevestigd, het ongeloof, het wantrouwen naar de mensen die hier op dit weblog dicteren en schrijven.
  Ik heb inderdaad ooit mijn adres van het hospital gegeven, ik nodig dan ook een ieder uit om mijn met ingang van deze zaterdag mij te bezoeken, simpel je loopt de slagbomen door, naar de hoofdingang, pakt daar de lift naar de tweede etage, lift links verlaten (rechts is het trappenhuis) en dan eerste deur aan uw rechter kant.
  Maak je niet druk jullie komen dan geen secretaresse tegen, maar staan direct in mijn office.
  Zelfs de bewaking aan de poort kunt u met mijn naam omzeilen, maar soms krijg ik het gevoel dat het draaid om jalouzie.

  En Meester Watson, als u even had door gezocht en niet met de onzin kwam van spionen, want dit is weer zo’n kromme opmerking, had u kunnen zien dat mijn naam endie van mijn overgrootouders kunt terug vinden op alleen reprecentatieve beroepen en de naam van mijn/onze familie zeer nauw verbonden was met de tjaar van Rusland.
  Maar u en de uwen nemen alleen genoegen met uw negative denken en kunnen in uw bekrompenheid het positieve niet vinden.
  Iedere keer weer, komt u uit op zaken waarvan ik denk, laat maar.
  Alleen nu heeft u een poging gedaan om mijn familie naam te besmeuren en mijn vakbekwaamheid in twijfel (zo beter) te trekken en komt u ten opzichte van hier met een link waar ik niets zie over mijn bekwaamheid.
  Ik twijfel dan ook sterk of u de titel Dr. mag voeren, daar deze beschermd is.
  Maar als u echt in discussie wilt gaan met mij vraag dan even aan de beheerder mijn mail address en zal ik met u als college onder elkaar een discussie zeker niet uit de weg gaan.
  En u zelfs mijn naam doorgeven zodat u deze kunt checken bij het big of U. Heidelberg.

  Met vriendelijke groet,
  Yuri.

  Reactie door Tukkersterror — woensdag 12 september 2007 @ 1.20 uur

 153. @151.Berend
  Bedankt voor de video’s, Berend. Ik heb er met belangstelling naar gekeken. Ik heb hier voor mezelf reeds eerder bij stil gestaan. En ik sluit het ook zeker niet uit dat thermite gebruikt is.

  Mijn probleem is echter deze.

  Het verklaart de seismische data niet. De 2.1 a 2.3 op de richterschaal net voor het begin van de instorting.

  En het aanbrengen van thermite zou een enorme klus zijn. Net zoals het plaatsen van explosieven een enorme klus zou zijn. De core van beide torens bestaat uit een flink aantal stalen kolommen. Men zou elke stalen kolom, dat zijn 110 verdiepingen, van boven naar beneden van thermite moeten voorzien. En in een bepaalde volgorde moeten onsteken. Daar komt bij dat de stalen kolommen niet zonder de nodige sloopwerkzaamheden te bereiken waren. En dan nog alles ongemerkt.
  De reactie die thermite veroorzaakt is behoorlijk heftig en heeft slechts enkel seconden nodig om door staal te vreten. Men zou het van tevoren moeten aanbrengen.
  Zou de impact van het vliegtuig en de kerosine ontbranding de thermite niet vroegtijdig onsteken? De torens hebben nog geruime tijd na de impact nog overeind gestaan, terwijl thermite slechts enkele seconden nodig heeft.

  Ik sluit het niet uit, Berend, maar ik vermoed dat er een andere oorzaak is voor deze hoge temperaturen in het staal.
  Eén week voor de aanslagen waren er electriciteit black-outs in de WTC torens.
  En het Tesla experiment in 1898 veroorzaakte destijds ook aardschokken.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 12 september 2007 @ 1.46 uur

 154. De vrije meningsuiting gaat hier ver zie ik.
  Als ik bekijk hoe iemand zich moet verdedigen, hoe iemand zijn overtuiging met leugens word weerlegen, vraag ik mij als vvdér af hoe laag de SP en zijn achterban is gezakt.
  Ik kom zelf uit een warm SP-nest, mijn ouders hebben mij altijd bijgebracht de rijkdom te delen.
  Wij aten zelfs éénmaal per veertien dagen een bakje rijst, om mij en mijn zusters te laten voelen hoe de armoede was is Afrika.
  Wij werden ondanks de rijkdom niet verwent met luxe en als wij al iets wilde hebben moesten wij 50% zelf verdienen en pap of mams deed er dan geld bij.
  Deze instelling geef ik nu door aan mijn kinderen.
  Waarom? omdat ik trots ben op mijn opvoeding die mij heeft geleerd dat niet alles zo maar komt aanwaaien en dat je keihard moet werken voor je geld en de dingen die je begeren.
  Zo zijn mijn ouders ook, een standaar SP gezin, die zelfs zover gingen, dat zij van hun maandloon het minimale besteden en de rest gebruiken om anderen te helpen.
  En zo zijn zij nog steeds, mijn vader vliegt nog steeds van het ene ramp gebied naar het volgende, soms samen met moeder soms alleen.
  Soms als waarnemer, soms als arts of mens, maar altijd om iemand te helpen.
  En ja, ik ben trots op hun en zal het altijd ook blijven.
  Ik ga dan ook niemand hier noemen of afkraken, omdat dit niet zou passen in zijn gedachten.
  Maar morgen vliegt hij weer weg, naar een land die hem dicht aan het hart ligt, omdat hij daar zijn geluk heeft gevonden in het oude vaderland van onze voorouders.
  Iemand die met alle groten der aarde aan tafel heeft gezeten en waarvan ik weet dat hij woedend zal zijn op mij, omdat ik dit hier plaats bij zijn clubje.
  En misschien had ik dit ook niet moeten plaatsen, maar het is wel mijn vader waar u overpraat.

  Ik zal hier verder ook niet meer reageren.

  Met vriendlijke groet,

  Willem H. Meijerink
  w.meijerink@tele2.nl

  Reactie door W.H. Meijerink — woensdag 12 september 2007 @ 2.03 uur

 155. Bis, bis, bravo 26, SP-Tegenstander, `Voorbij de domheid’. Ha, hi! Kan ik je alsjebieft inhuren voor een stukje in ons politiek café?

  Reactie door Rapheal — woensdag 12 september 2007 @ 2.24 uur

 156. Rob de Kuster — woensdag 12 september 2007 @ 1.46 schrijft:

  Eén week voor de aanslagen waren er electriciteit black-outs in de WTC torens.
  En het Tesla experiment in 1898 veroorzaakte destijds ook aardschokken.

  Bedankt Rob, buitengewoon interessant. Ik vond vooral het onderstaande artikel uit de New York World-Telegram van 11 juli 1935 treffend:

  Tells of “Quake”

  He said, among other things, that he expects to have $100,000,000 within two years, and he revealed that an earthquake which drew police and ambulances to the region of his laboratory at 48 E. Houston St. in 1887 or 1888 was the result of a little machine he was experimenting with at that time which “you could put in your overcoat pocket.”

  The bewildered newspapermen pounced upon this as at least one thing they could understand and “the father of modern electricity” told what had happened as follows:

  “I was experimenting with vibrations. I had one of my machines going and I wanted to see if I could get it in tune with the vibration of the building. I put it up notch after notch. There was a peculiar cracking sound.

  “I asked my assistants where did the sound come from. They did not know. I put the machine up a few more notches. There was a louder cracking sound. I knew I was approaching the vibration of the steel building. I pushed the machine a little higher.

  “Suddenly all the heavy machinery in the place was flying around. I grabbed a hammer and broke the machine. The building would have been down about our ears in another few minutes. Outside in the street there was pandemonium. The police and ambulances arrived. I told my assistants to say nothing. We told the police it must have been an earthquake. That’s all they ever knew about it.”

  Watch Out, Mr. Smith

  Some shrewd reporter asked Dr. Tesla at this point what he would need to destroy the Empire State Building and the doctor replied: – “Five pounds of air pressure. If I attached the proper oscillating machine on a girder that is all the force I would need, five pounds. Vibration will do anything. It would only be necessary to step up the vibrations of the machine to fit the natural vibration of the building and the building would come crashing down. That’s why soldiers always break step crossing a bridge.”

  Het is voor mij nog onbekend terrein, maar ik ga me hier beslist verder in verdiepen…

  Ananga

  Reactie door Ananga — woensdag 12 september 2007 @ 2.45 uur

 157. @152.Tukkersterror
  Uw naam en tele2 e-mail adres zijn mij reeds enige tijd bekent.

  Of ik wel of niet jaloers op u zou zijn hangt van uw secretaresse af.

  En och, die persoonlijke ontmoeting alweer. Ik zou niet weten wat dat nog zou toevoegen.
  Het discussiëren op een weblog als deze voorkomt nu juist dat er gestuurt wordt. Voor dat je het weet eindig je dan als Jami en ga je dingen roeptoeteren waar je eigenlijk niet achter staat.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 12 september 2007 @ 3.14 uur

 158. @155.Ananga
  Over Tesla doen veel verhalen de ronde. Niet allemaal even serieus. Kijk naar electriciteit zoals Tesla dat ook deed; in het licht van quantum mechanica.

  Tesla staat bekent als de uitvinder van oa wisselstroom. Ik denk dan ook niet dat het in het desbetreffende experiment om een vibratie ging. Eerder een electrische stroom die hij door het staal liet resoneren.
  Zie het als een gebrek aan kennis voor de gebrekkige omschrijving destijds. Tesla werd vaak niet begrepen. Velen begrijpen quantum theorie nog steeds niet.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 12 september 2007 @ 3.35 uur

 159. 154. H. Meijerinck

  Laat me dit zeggen en dat is voldoende. De VVD laat geen andere bloggers toe dan hun eigen clubje. Hier komt alles ook tegenstanders, veel VVD-ers ook. Dacht u echt dat alle VVD-ers in uw achterban even ‘clean’ zijn of zelfs de VVD vertegenwoordigers in de regering zelf.

  Het probleem is dat het succes van de ouders vaak tevens de ondergang is van de kroost m.b.t. solidariteit, die het succes meeneemt, hard werkt en grof geld verdient en de rest van de opvoeding politiek dan maar ineens achter zich laat omdat zij het door die opvoeding zelf beter hebben gekregen.Ik neem dat uw ouders niet kwalijk en zelfs u ook niet, ik zie het overal om me heen gebeuren en we zijn een vrij land.
  Uw ouders delen, de VVD niet. U hebt enkel het werken meegekregen en veel SP-ers ook maar dat iets weggeven aan de ander die ook hard werkt maar het minder getroffen heeft of anderszins in de problemen komt en dit wat uw ouders deden, verankeren in wet-en regelgeving bent u blijkbaar verleerd.
  Dat u uw kansen hebt gekregen door uw ouders en uw opvoeding is prima. Dat u maar een deel van de opvoeding van uw ouders meeneemt is ook prima en een stuk gemakkelijker voor u. U bent m.i. het product van de opvoeding van uw ouders en het slachtoffer van hun succes en natuurlijk bedoel ik dit in politiek opzicht persoonlijk maak ik het even niet al zie ik wel de liefde voor uw ouders. Ik ben geen SP-er wel symphatisant en mijn ouders hebben me hetzelfde meegegeven en hard gewerkt zo ook mijn gezin en ook toen wij zeer hard werkten en we het goed hadden bleef ik trouw aan mijzelf en mijn opvoeding. Desondanks is het leven onvoorspelbaar en onmaakbaar en desastreus waar je uitkomt door maatregelen zoals de VVD voorstaat indien dat blijkt.Een leven hard werken is geen garantie voor de toekomst, zeker niet met de VVD.
  Ik vraag me dan ook af, afgezien van wat ik vind m.b.t. het geschrevene, ik heb het nog niet gelezen, waaraan u relateert dat mensen die hier schrijven niet hard werken danwel een levenlang hard gewerkt hebben want dat is m.i. impleciet een achterliggende boodschap. Die aanname is een VVD kretologie. Ik vind het prima dat u voor uw ouders opkomt, al waren ze geen SP-ers of anderszins dat is meer dan nodig, maar ik zou u wel willen vragen uw vooroordelen m.b.t.individuele SP-ers of SP-ers als groep of als partij voor u te houden. U stigmatiseert door de partij en de personen niet van elkaar te scheiden.

  M.b.t. wat hier geschreven wordt en elders gezegd, ook bij de VVD is het mij vaak een doorn in het oog hoe wantrouwend mensen reageren en proberen i.p.v. bij het onderwerp te blijven de persoon in twijfel te trekken, ik vind dat zeer onfatsoenlijk en vaak erg grof en kan daar met u zeer boos om worden en zou niet moeten kunnen. Helaas is de vrijheid van de VVD-bloggers hier even groot als van de ander en gebeurt het ook vaak dat personen van uw partij hier de zaak op een meer dan grove manier komen verzieken door hetzelfde te doen danwel uit te lokken en dat is mogelijk maar daarbij heb ik u nog nooit gehoord over fatsoen. De VVD is overigens niet anders en stigmatiseert mensen die op een bepaald moment niet werken omdat ze het niet meer kunnen of anderszins op een zeer grove manier, die partij steunt u.

  Dat was het politieke verhaal aangaande uw bijdrage waarvan ik het jammer vind dat u het politiek gemaakt heeft door uw politieke voorkeur te noemen.
  Prima dat u het geplaatst heeft en ik ben het met u eens, fatsoen hoort overal thuis bij de VVD en de SP en bij ‘mensen’ is het weleens zoek van welke politieke partij dan ook.
  Dus hang zaken niet op aan een partij of de achterban van of wel dan niet vertegenwoordigers. Indien u in uw partij mensen de vrije gedachten zou laten alle mensen nl. van welke signatuur dan ook weet ik wat ik tegenkom ik kom ze hier al tegen Laten we niet generaliseren en persoonlijke misdragingen politiseren.
  En jawel iemand onderuithalen als persoon is zeer kwalijk te noemen en ik ben daar zeer op tegen tenzij de reacties van ene Charles de Nooy op inhoud met dezelfde inhoud beantwoord worden nl. geen inhoud.

  Uw stuk is zeer terecht, jammer alleen dat u erbij moest vermelden dat u VVD-er bent daarmee maakt u een zeer persoonlijke boodschap weer politiek.
  Mensen in de maatschappij zijn grof en worden steeds grover en iedereen zou daar de mensen op moeten aanspreken. Dat loopt echter helaas door alle partijen heen.

  Ik heb het nog niet kunnen lezen omdat ik nu moet gaan werken nl. een familielid helpen die een herseninfarct heeft gehad. Maar misschien kom ik er nog op terug.

  En uw ouders behoeven zich geen zorgen te maken dat u dit geplaatst heeft. Menigeen zou zeer blij zijn indien een kind opkomt voor zijn ouders bij onbeschofte behandeling dus wat dat betreft petje af.

  Reactie door Henny — woensdag 12 september 2007 @ 9.04 uur

 160. ananga, vibraties, resonanties, accorderen, automatische reflecties, harmoniëren zijn idd multidimensionaal essentieel, en al vaker bewezen(zo ook door emoto, wel heel zichtbaar). daar wordt nog te weinig positief mee gewerkt.
  wet van de traagheid ;-)?

  dit is de sp zich ongetwijfeld bewust: ”alles is in beweging en alles hangt met elkaar samen”.

  Reactie door numi! — woensdag 12 september 2007 @ 11.26 uur

 161. @160.numi
  In dat licht bekeken lijkt het er wel op, numi.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 12 september 2007 @ 12.53 uur

 162. @159.Henny
  Ik denk dat TT junior danwel senior en ik elkaar heel wel begrijpen. Van onbeschoftheid is dan ook geen sprake.

  Er is hooguit een lichtje gaan branden.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 12 september 2007 @ 13.00 uur

 163. @153 Rob de Kuster

  Ik probeer om mijn antwoord over meerder reacties te spreiden want anders worden ze te lang vrees ik. In verband met jouw opmerking dat het aanbrengen van thermite teveel zou opvallen enkele opmerkingen:

  Massieve ijzeren/stalen draagbalken tot 4 ton werden op 200 meter afstand van het WTC teruggevonden (FEMA stated that it was the column section from WTC2 that was embedded into Bankers Trust Building 600ft away). Dit is moeilijk verklaarbaar op basis van zwaartekracht alleen.

  http://www.lmd.no/index.php?article=1408

  Er zijn veel ooggetuigen die over meerdere explosies spreken. Ik heb destijds bijvoorbeeld een interview met brandweermannen gezien die vertelden dat zij zelfs door verschillende explosies waren teruggedreven.

  Reports of Sights and Sounds of Explosions in the Oral Histories
  http://911research.wtc7.net/wtc/evidence/oralhistories/explosions.html

  Explosive Testimony: Revelations about the Twin Towers in the 9/11 Oral Histories
  http://www.911truth.org/article.php?story=20060118104223192

  Later hebben enkele van deze getuigen inderdaad vermeld dat het ook goed mogelijk was dat het geluid van explosies samenhing met het op elkaar klappen van de vloeren. Maar er zijn ook ooggetuigen die beweren de explosies op de verdieping waar zij waren te hebben zien afgaan.

  Verder vind ik het ook zeer bedenkelijk dat er altijd wel een Bush familielid betrokken is bij een schandaal in samenhang met George, zoals de stembusfraude in Florida, het door Fox News te vroeg op TV uitroepen van George Bush als winnaar van de verkiezingen en ook de betrokkenheid van Marvin bij de beveiliging van het WTC.

  Critics often argue that the difficulty of preparing the building for demolition without being noticed makes controlled demolition implausible. Proponents sometimes point out that between 1993 and 2000, Marvin Bush (President Bush’s brother) was a principal in a company that provided security for the World Trade Center (as well as United Airlines) and that from 1999 to January 2002 their cousin Wirt Walker III was the CEO.

  Als ik mij goed herinner, dan hebben in de maanden, weken en dagen voorafgaand aan de aanslag van 11 september zeer ongebruikelijke gebeurtenissen in relatie tot het WTC plaatsgevonden, zoals:

  Het verwijderen van de explosieven speurhonden.
  De WTC torens zijn verschillende keren geheel ontruimd in verband met een onaangekondigde oefening.
  Stroomuitval waardoor de beveiliging in de torens niet meer functioneerde.
  Een database beheerder die, omdat de stroom zou worden afgesloten en hij alle systemen daarom moest backuppen, onverwacht ‘s avonds en in het weekend in het WTC aanwezig was en de hele tijd bouwwerkzaamheden hoorden.

  Reactie door Berend — woensdag 12 september 2007 @ 13.02 uur

 164. Dank u Henny,

  Nieuwsgierigheid, dwong mij om toch nog even te kijken op deze site, ondanks mijn belofte dat dit eenmalig zou zijn.
  Jou moeite om dit grote stuk te schrijven en het warme gevoel waarmee u dit schrijft en de correcte manier wijzen op mijn fouten is dan ook de redenen dat ik nog even reageer.

  Inderdaad, ik had hier ook de personen in kwestie persoonlijk erop moeten aanspreken, maar na alle verjaardagen en familie bijeenkomsten moeten ik en mijn vrienden aanhoren hoe goed de SP wel niet is en in de vuur hoe hij opkomt voor zijn SP, kan het haast ook niet anders dan dat het een fijne groep mensen zijn die gezamelijk de zorgen van deze wereld op hun schouders dragen, een ieder op zijn eigen manier en natuurlijk heeft een ieder andere opvattingen en inzicht van de diverse gebeurtenissen die deze wereld en Nederland hebben geteisterd.
  En ik begrijp ook dat er in het vuur van de discussie een ieder over elkaar heen rolt en misschien dingen zegt waar hij of zij later spijt van heeft.
  Maar als je dan later jezelf gaat verdedigen om een ander te proberen onderuit te halen, door zijn beroep of afkomst in twijfel te trekken gaat me een stap te ver.
  Als je een mens niet kent zijn achtergronden niet weet laat je deze persoon in zijn waarde en probeer je niet zijn waarde hem te ontnemen.
  En dat was nu precies wat de heer Kuster en Ad proberen.
  En als ze dan ook nog durven te stellen dat mijn vader een moordenaar is, ja dan ga ik even in de “fout” en spreek daar de partij voorop aan, want woorden van dit formaat horen niet thuis op een politiek forum en zeker niet bij een partij des volks.
  En als ik dan wederom de reactie lees van de heer Kuster, dat hij mijn vader en zijn naam en mail-adres al langer kende, schiet ik in de lach, want nog zijn naam nog zijn mail adres zijn bekend bij dit forum.
  Op de beide computers die hij gebruikt zijn mijn naam en mijn mail adres gebruikt en zowel mijn naam als de zijne hoeven ook niet geheim te zijn, omdat zowel hij als ik niets te verbergen hebben.

  Het werk roept weer, dus wilde het hier ook bijlaten.

  Met vriendelijke groet,

  Willem Meijerink.

  Reactie door W.H. Meijerink — woensdag 12 september 2007 @ 13.03 uur

 165. @153 Rob de Kuster

  “Het verklaart de seismische data niet. De 2.1 a 2.3 op de richterschaal net voor het begin van de instorting.”

  Dit is een zeer interessant iets waar ik eens goed naar moet kijken. Ik dacht altijd dat deze seismische data gerelateerd was aan een vroegtijdige ontploffing (in de kelders).

  “De reactie die thermite veroorzaakt is behoorlijk heftig en heeft slechts enkel seconden nodig om door staal te vreten. Men zou het van tevoren moeten aanbrengen. Zou de impact van het vliegtuig en de kerosine ontbranding de thermite niet vroegtijdig onsteken? De torens hebben nog geruime tijd na de impact nog overeind gestaan, terwijl thermite slechts enkele seconden nodig heeft.”

  Ik moet hier een beroep op mijn geheugen doen maar is in een van de eerder door mij genoemde video’s niet een gepatenteerd apparaat te zien waarmee met behulp van thermite een draagconstructie kan worden doorgesneden? Dit zal hoogstwaarschijnlijk van onbrandbaar materiaal gemaakt zijn aangezien thermite enorme hoge temperaturen veroorzaakt. Het zou dus een brand gemakkelijk moeten kunnen doorstaan zonder vroegtijdige ontsteking.

  Ik meen me uit die video’s ook te herinneren dat er verschillende varieteiten van thermite/thermate mogelijk waren die langzamer of juist sneller hun werk deden.

  Jouw suggestie dat een ‘onbekende’ uitvinding van Tesla hiervoor gebruikt is lijkt mij ook zeer goed mogelijk. Er zijn een aantal wetenschappers die een min of meer vergelijkbare theorie aanhangen (directed energy weapons (DEW)).

  Ik heb recentelijk nog een documentaire gezien over de nieuwe wapentechnologie die de Amerikanen nu in Irak op menselijke proefkonijnen aan het uitproberen zijn. Hier zit enorm geavanceerd spul bij (stralingswapens). Het zou me niets verbazen als een overheid veel onbekende technieken tot zijn beschikking heeft die pas vele jaren later voor de gewone leek toegankelijk zullen zijn.

  Reactie door Berend — woensdag 12 september 2007 @ 13.55 uur

 166. @152

  - Ik heb inderdaad ooit mijn adres van het hospital gegeven, ik nodig dan ook een ieder uit om mijn met ingang van deze zaterdag mij te bezoeken, simpel je loopt de slagbomen door, naar de hoofdingang, pakt daar de lift naar de tweede etage, lift links verlaten (rechts is het trappenhuis) en dan eerste deur aan uw rechter kant. Maak je niet druk jullie komen dan geen secretaresse tegen, maar staan direct in mijn office. -

  Beste confrère,

  Als ik binnenkort weer eens in St. Petersburg verblijf, dan zal ik hier zeker graag gebruik van maken. Misschien kunnen we eens een interessant gesprek voeren over de nieuwste ontwikkelingen binnen de cardiothoracale chirurgie. Ik moet nog voor het einde van dit jaar in Moskou zijn en hoop daarna wederom met de slaaptrein naar St. Petersburg te reizen.

  Mag ik je meteen uitnodigen voor een tegenbezoek bij mij in Londen. Ik verblijf momenteel op 221B Baker Street en ben een voormalig lid van de British Army medical corps in Afghanistan, maar helaas uit dienst ontslagen na een ongeval. Indien je me vereert met een bezoek, dan zal de landlady, Mrs. Hudson, je naar mijn appartement kunnen doorverwijzen. Het is de trap op en dan de deur rechts aan het einde van de gang. Het kan niet missen. Mijn goede vriend Mr. S. H. zal je vast ook graag ontmoeten.

  Hoogachtend,

  Dr. John H. Watson

  Reactie door Dr. Watson — woensdag 12 september 2007 @ 14.58 uur

 167. recent hoorde ik over de allernieuwste pace-maker, intraveneus zonder narcose te plaatsen, dr. watson, is er ook al ‘n nieuwe peace-maker ;-), zou soms van pas komen..,
  terugkomend op de bevindingen van van lommel die stroken met o.m. d. bohm’s postulatie dat ‘t sensorium extrafysiek moet zijn; is op zich revolutionair..,
  binnenkort st. p-burg; when time: mariinsky!!

  Reactie door numi! — woensdag 12 september 2007 @ 16.44 uur

 168. @167; numi!

  Het duurt helaas nog een aantal jaren voordat de peace-maker eindelijk uitontwikkeld zal zijn en geschikt voor een algemene introductie. Er moeten nog enkele lastige obstakels overwonnen worden in samenhang met onze Amerikaanse partners, maar gelukkig niets onoverkomelijks.

  Reactie door Dr. Watson — woensdag 12 september 2007 @ 17.13 uur

 169. @ Berend (143):

  Voor zover ik weet dateren Van Baalens bemoeiingen binnen/met extreem rechts van ver vóór die tijd.
  (Tenzij hij in het geniep…..).

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 12 september 2007 @ 17.53 uur

 170. @ Rob de Kuster (149):

  Het lijkt me niet zo heel belangrijk, wie of wat TT precies is, als hij maar op redelijke wijze hier bezig blijft.

  Zelf heb ik ook al enige tijd twijfels over zijn beweringen, o.a. omdat mij gebleken is, dat hij in werkelijkheid niets van de Russische taal afweet.
  (Zo meende hij dat het Russische woordje “kak” iets als “goed” zou betekenen, terwijl dit zo simpele en elementaire woordje “hoe” betekent. “Goed” klinkt in het Russich ongeveer als “charasjó”).

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 12 september 2007 @ 18.01 uur

 171. @170; Olav Meijer

  - Het lijkt me niet zo heel belangrijk, wie of wat TT precies is, als hij maar op redelijke wijze hier bezig blijft. -

  Ik moet zeggen dat ik er normaal gesproken ook hoegenaamd geen moeite mee heb wanneer iemand zich op het internet ten onrechte als iemand anders voordoet. Het wordt echter iets anders indien men hiermee probeert een discussie te beïnvloeden door expertise op het onderhavige gebied te suggereren. Toen feitelijk controleerbare waarheden in de discussie over de zogenaamde ‘zelfmoord’ van Dr. Kelly in twijfel werden getrokken door de onterechte suggestie van expertise en autoriteit, ging mij dit persoonlijk wel te ver.

  Als ik in een discussie over financiën mezelf ga voordoen als een hoogleraar economie, dan bestaat de kans dat sommige mensen dit klakkeloos voor waar zullen aannemen en mijn mening hierdoor, ten onrechte, een groter gewicht zullen toekennen. Zoiets noem ik manipulatie. Iemand die zich voor Sinterklaas uitgeeft, daar heb ik echter geen enkel probleem mee.

  Reactie door Dr. Watson — woensdag 12 september 2007 @ 18.59 uur

 172. @Tukkersterror

  Je moet wel heel erg in het nauw zitten als je als zoon hier voor jezelf gaat pleiten!
  Nu maak je je wel heel ongeloofwaardig.

  Reactie door Gloria — woensdag 12 september 2007 @ 19.26 uur

 173. @163.Berend
  Ik hou zondermeer een open mind in deze.
  Ik lees u laatste link later, ik heb nu weinig tijd. Maar ik kom er eventueel nog op terug. Tot dan.

  @170.Olav Meijer
  Uitleg is niet nodig. Het is me meer dan duidelijk. Ik zal over TT identiteit verder ook geen uitspraken doen. Alleen feitelijke tegenstrijdigheden worden door mij uiteraard tegen gesproken. Over Dr David Kelly is vollop gepubliceert, daar hoeven we niet omheen te draaien.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 12 september 2007 @ 20.28 uur

 174. Wat TT betreft: zelf was ik nogal verbaasd in het Jami-item, (vijf items terug) zie 125 daarvan over diens reacties op mijn: Lees eens een bijbel: 1 Romeinen 13: `Alle staatsgezag is aan God ontleend’. Ten eerste is dat gewoon wat in de bijbeltekst staat, dat zegt ook Gloria in 339 van dat item. En dat is wat ik na uitgebreid verifiëren in vier moderne talen talen in bijbels op internet terugzie. Ten tweede geeft TT vervolgens de discussie een bizarre wending gespitst op tekstinterpretatie van Nederlandse Bijbelvertalingen, lees: tekstherzieningen, terwijl die van hem nota bene bijna hetzelfde is verwoord is als die uit mijn revisie Statenvertaling 1937. En ten derde zegt hij in 190: `Wees blij dat je hier woont en niet in Iran, anders had je misschien ook tussen de 23 mensen gehangen wegens Gods lastering.’ Voor een erudiet iemand die zich arts noemt vind dat nogal een agressieve manier om vermeend gelijk in een discussie kracht bij te zetten, want die reactie sloeg niet op mijn onderwerp. En tevens zitten er teveel taalfouten,(dus geen typefouten, of te haastig ongecorrigeerd iets verzenden wat mij wel eens overkomt, dat is hem te vergeven) in zijn stukken om geloofwaardig te maken dat het om een gestudeerd persoon gaat. Zie bv. `Gods lastering’ in zijn reactie hierboven gekopieerd. Ook viel me eerder TT’s heftige reactie op, op mijn vraag: `Wat is er mis met complotdenken?’ Antwoord, iets van dat het gevaarlijk is omdat het de samenleving ontregelt. Het was een vraag en geen stelling waarin ik complotdenken verdedigde, men kan over het onderwerp van mening verschillen maar daar hoeft nog niet meteen tekstueel zwaar geschut voor in stelling te worden gebracht dunkt me? Helaas heeft discussiëren met TT hierover geen zin omdat hij het laatste woord claimt en ik te vaak zie hoe hij andermans zorgvuldig onderbouwde argumenten voor zijn doen te simplistisch van tafel veegt in zijn reacties. Goddank wat ben ik blij dat deze man mijn huisarts niet is!

  Reactie door Haq — woensdag 12 september 2007 @ 20.42 uur

 175. @170.Olav Meijer
  Tja, dat “hoe.” Men kan zich in zo’n klein woordje gemakkelijk verslikken. Maar daar is niet zo eenvoudig antwoord op te geven. Uiteindelijk ook niet belangrijk. De resultaten zijn er niet minder om.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 12 september 2007 @ 20.46 uur

 176. belgische tv canvas fahreheit 9/11 tot .22.50

  Reactie door ad — woensdag 12 september 2007 @ 21.43 uur

 177. @176.

  Gezien. Hoe lang zou het duren voor een van de publieke omroepen in Nederland deze docu durven uit te zenden?

  Reactie door Roodkapje — woensdag 12 september 2007 @ 22.56 uur

 178. bondgenoten wel onderzoek..
  ”gij zult niet discrimineren”..?
  pace ( = vrede-it.)maker..receptuur?
  (fahrenheit al gezien), familiaire betrokkenheid geen valide diagnose voor in ‘t nauw zitten, meer solidairiteit?
  mvg, dr. oetker (‘k heb by the way een zgn master..n’importe! ben maar gewoon ondermaans mensje)
  sterkte allen.

  Reactie door numi! — woensdag 12 september 2007 @ 23.20 uur

 179. Er was nooit sprake van bewijs. gefabriceerde bewijszen zijn van meet af vervuild dus die kunnen en mogen niet worden beschouwd als bewijs.

  Reactie door Bart — donderdag 13 september 2007 @ 1.01 uur

 180. @163.Berend
  Jazeker, het geluid van explosies. Vraag is alleen, waren het ook explosies.
  Om van boven naar beneden een serie explosies af laten gaan, en in acht nemende dat bij een explosie krachten alle richtingen uit gaan, zou de toren dan nog zo snel vallen?
  Punt is vooralsnog, zowel thermite en explosies moeten vooraf geplaatst worden en de kans is groot dat on impact het vliegtuig en de kerosinebrand een aantal ladingen voortijdig af laat gaan. En dat is niet gebeurt. De toren is niet op impact geheel of gedeeltelijk ingestort. En na de impact had men onvoldoende tijd om al de ladingen te plaatsen. En die seismische data is er ook nog.

  Hoe vreemd ook, Tesla is de enige verklaring die vooralsnog sluitend is.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 13 september 2007 @ 1.07 uur

 181. Net het NOS-journaal gezien dat opent met Middelkoop die in Washington US-troepen inspecteert. Hij zegt: De Nederlander moet
  weer patriottistisch worden. De Nederlandse samenleving steunt te weinig `onze missie’, dat moet anders. (hoezo moeten en hoe?)
  Zoals gewoonlijk kijk ik `s ochtends ook naar het RTL-journaal. Daar is niets van dit
  tromgeroffel te horen. Oei! Zijn ze bij RTL soms niet `patriottistisch’ genoeg?

  Reactie door Haq — donderdag 13 september 2007 @ 8.32 uur

 182. 170 Olav

  De eerste zin ben ik het mee eens. Overigens heb ik een mooi statement afgegeven over de VVD. Indien je je bij de eerste zin houdt was die discussie al gestopt en konden we verder met het onderwerp.

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 9.30 uur

 183. Maake je daar nou niet meer druk om.
  Let liever op 14 september. De USAF heeft een nationale ‘standdown’ aangekondigd (u weet nog wel 6 jaar terug) en er is een kernbom weg…

  Dit keer komt er zeker geen onderzoek.
  Koopt water en conserven.

  Reactie door deejay — donderdag 13 september 2007 @ 9.59 uur

 184. @170 Olav, goed opgemerkt Olav en de dag erna
  sprak echte Russen, die mij nogmaals verzeker
  den, (wij spraken dus in het Engels), dat het(fonetisch) niet is: Ka(a)kkepozzewaitsie,
  maar Kakke-pozze-waai-ietsie, en dan natuur-
  lijk in één vloeiende lijn uitgesproken.
  Maar goed, het was ook al merkwaardig n.a.v.
  de snelle mededeling van Harrie Scheltema erna was, dat ‘mijn Engels goed is’ en ook
  daarop reageerde ‘t úkkertje niet, dus zette
  ik gelijktijdig nog meer vraagtekens en heeft
  hij daarmee de ‘toon’ gezet, jammer dan!
  Overigens ook een goede dag gewenst én de no-
  dige áándacht want volgens mij wordt het span
  nend vandáág in jouw woonplaats en ik volg dat vanavond ook en doe een wedje met je dat
  de voormalige secretaresse(grapje) van de
  Staat het karwei zal gaan klaren, want beide
  óverige heren verkeren zo mogelijk in een ‘n
  gecompliceerde periode in hun leven! Dát lees
  je natuurlijk niet in een Boulevardblad, maar
  gewoon in Google, in vliegende váárt en met
  open mind én hart, wat jij!
  om

  Reactie door Madelief — donderdag 13 september 2007 @ 11.20 uur

 185. Gloria — zaterdag 8 september 2007 @ 23.08:

  Beste Gloria,

  Bij die groet sluit ik me aan, ik vind hem zo’n mooie hoog getimbreerde tenor die vroeger (voor ong. 1960) veel talrijker waren.
  Maar mijn favorieten zijn o.m.: Jussi Bjoerling, Fritz Wunderlich, Giuseppe di Stefano en Franco Corelli. (allen “ouderwets” en al lang overleden, al weet ik dat van di Stefano niet zeker.)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 14 september 2007 @ 4.58 uur

 186. Bij het teruglezen van de dag die ik verder
  door omstandigheden niet heb kunnen volgen,
  valt mij alsnog de bijdrage op van NUMI, 114,
  en ook wat die weer aan antwoorden bracht.
  De door NUMI genoemde ‘marteling’ is als stu-
  dentengráp uitgehaald bij iemand die het daar
  door met de dood moest bekopen, een verhaal
  dat al vóór 1965 de ronde deed. Daarna was
  het lang niet altijd ‘done’ om plaats te nemen in een zgn ‘elite-corps’ en gingen er
  studenten aan de slag ipv tot 10 jaar door te
  feesten.
  Het griezelige evenwel is nog steeds, dat de
  daders van dat feit, mogelijk nog steeds in
  ons midden vertoeven en zélf kan ik me alleen
  het ontdane gezicht van de verteller voor de
  geest halen en weet niet, of er ooit ‘straf’
  op is gevolgd, of dat ook toen dat afgedaan
  werd met ‘we hebben ervan geleerd’.
  Vraag ik me toch af, hoe die ‘marteling’ dan
  daarna weer in de oorlog in Iraq werd geïntro
  duceerd, én…..wat NUMI er nog meer over weet te vertellen, want hij lijkt goed tot
  zeer goed geïnformeerd over dit soort hande-
  lingen en Tukkersterror haalt de ene keer wel
  en de andere keer niet kennelijk een ‘spel-
  lings-programma’, of méér dan dat, over zijn
  ‘reakties’ heen, dat is nu wel duidelijk.
  Met verbazing ál het bovenstaande, tot nu
  toe gevolgd te hebben vraag ik me af wélke
  miss Marple hier een eind aan weet te maken.
  Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 14 september 2007 @ 10.09 uur

 187. Door mijn werkzaamheden ben ik nu pas instaat om te reageren op de krabbeltjes over mij als persoon.
  Hier wil ik slechts twee dingen over kwijt.

  Ten eerste dat mijn zoon hier reageert, zegt heel veel over het gedrag van u hier, die mijn SP (zoals ik de SP altijd in mijn hart meedraag en naar buiten uitdraag) en zijn achterban in een dubieus daglicht zet.
  Ik wens en wil hieraan niet meewerken, omdat deze SP nog steeds mijn groep is waar ik mij thuis voelt.
  Dus de onzin die u wenst uit te kramen over mij en aan mijn adres doe dit in het vervolg ook persoonlijk aan mij en niet op een plaats die de partij kan schaden.
  Ten tweede zijn er personen die denken mijn zoon te moeten lastig vallen met debieuse mailtjes en het hacken van zijn computer.
  Ik verzoek u dit niet meer te doen en hem gewoon met rust te laten.

  Voor de mensen die persoonlijk belangstelling in mij stellen
  Mijn naam is Yuri Nazarova 59 jaar en getrouwd met mijn vrouw Anna Nazarova.
  Persoonlijk kunt u mij mailen op tukkersterror@rambler.ru

  Ik hoop nu dan ook eindelijk van uw wantrouwen af te zijn en gewoon met u te kunnen discuseren over ingewikkelde wereldzaken die ons allemaal aangaan.

  En een speciaal woordje voor Madelief.

  Het is gewoon Kak ti (hoe gaat/is het) deze woorden gebruik ik diverse keren per dag.
  Ik zeg niet dat u ongelijk heeft, want Rusland is zeer groot en kent diverse dialecten die ik niet ken.

  Reactie door tukkersterror — vrijdag 14 september 2007 @ 16.25 uur

 188. Tukkersterror. nix personlijk hoor,maar on topic blijven.
  Nederland doet het goet daar,want wat hebben wij’n het over?
  jij werk in st petersburg en steun de nederlands hulp aan Afghanistan en darfour die meestaal is van militair steun…
  Is daar in nl meer heroine,of minder armoede?
  of meer poen ?is het ekonomie beter geworden? ,zijn wij nu veilig,zijn zij nu veilig,zijn wij nu veilig…
  jij kan een oorlog steunen onder het moto dat jij arts ben,voor mij is het een tegenstrijd,welcome to hell brother.

  Reactie door gaf — vrijdag 14 september 2007 @ 18.10 uur

 189. In Fundamenten Versterken staat dat ons de inval in Irak steunde. Daar ben ik het niet mee eens. Ik woon in ons land, maar ik steun de inval in Irak door de VS niet. Hier had moeten staan dat de Nederlandse Regering die inval steunde en niet ons land. Ik steun deze schending niet.Ik vind de regering geen afspiegeling van mijn SP-gedachten.

  Reactie door Wim Bargeman — vrijdag 14 september 2007 @ 18.26 uur

 190. @188 Gaf,

  Ik weet niet of wij er hier of in Nederland er veiliger op worden.
  En voor de goede order ik ben ook tegen elk geweld, dus ook tegen militair geweld.

  Maar als ik zie, dat in Afghanistan en Darfur, hulp zonder beveiliging onmogelijk is, moet je soms het ene kwaad tegen het andere kwaad afwegen ook al gaan die soms tegen de waarden of normen in die ik of jij jezelf stelt.

  Zo is het leven en dan kun je inderdaad zeggen “welcome to hel”.

  Reactie door tukkersterror — vrijdag 14 september 2007 @ 19.11 uur

 191. @190

  Tukkersterror, zo spreken nou exact die schijnchristelijke VOCCERS!
  Het is een typische CDA/CU bral. Van Middelkoop zal trots op je zijn.
  Ondertussen vullen ze op MOORD hun vette bankrekening en zit jij in het land van Poetin dat trots is op een gruwel die in een luttel moment een bruisend leven tot een maanlandschap kan omtoveren.
  Wie weet valt er voor jou dan weer wat te verbinden? Wat kan slachtoffershulp zonder slachtoffers? Wat kan de wapenindustrie zonder oorlog?
  Viva hel, de duivel en zijn medewerkers!
  Ga eens steviger in je christelijke schoenen staan, man!

  Reactie door Gloria — zaterdag 15 september 2007 @ 0.08 uur

 192. @187 V.k.a. en kan daarmee ruimschoots vol-
  staan, qui s’excuse qui s’accuse!
  Het spijt mij, maar mij heb je niet overtuigd
  en kunnen experts aantonen dat er in jouw om-
  geving gehackert werd?
  Dat denken wel meer mensen als ze Outlook niet kunnen gebruiken en er op dat moment een
  overdaad aan spam binnenkomt, hetgeen dan ach
  teraf weer bleek. Die diagnose is dus vermoe-
  delijk ook fout!
  Wen er maar vast aan, dokter, dat er zich ook
  hier pathologische verschijnselen zouden kun-
  nen voordoen, maar met een klein beetje obser
  vatie is ook dat op menig log goed merkbaar.
  Op welke wijze jijzelf de SP in jouw hart
  draagt is intussen overduidelijk en ook het
  respect naar de hier verblijvenden toe, al
  reeds vanaf het begin! Succes!

  Reactie door Madelief — zaterdag 15 september 2007 @ 5.53 uur

 193. Kunnen we het eens over politieke statements hebben en mensen niet op hun geloof beoordelen of met het geloof veroordelen dat zou het een stuk prettiger maken en leesbaarder houden. Verschillende meningen mogen er zijn ook onder christenen zelf. Je kunt er zelf anders over denken maar houd het dan vooral bij jezelf.

  Reactie door Henny — zaterdag 15 september 2007 @ 8.54 uur

 194. @191 Gloria,

  Dus als ik mij beroep op mijn eigen ondervindingen, dus op feiten die ik zelf heb meegemaakt, dan zit ik mee te brallen met het CDA/CU en de andere Christelijke VOCers.
  Kom meisje word eens volwassen en doe je ogen eens open.

  Reactie door tukkersterror — zaterdag 15 september 2007 @ 11.02 uur

 195. Als Saddam Hoessein’s Irak geen massavernietingswapens had, als hij vrijwillig zijn nucleair programma in Libie in april 2002 opgaf en MI6 dit MELDDE. Als de informatie die A.Q Khan verkocht onvolledig danwel gedeeltelijk fake was, HOE kan men dan stellen dat Saddam de VN resoluties negeerde?!?
  WAAR is het bewijs dat Saddam de VN resoluties negeerde???

  @192.Madelief
  Wie had nu gedacht dat de war on terror zich binnen de partij van de VVD zich zo ging etaleren? Zou dat iets met het hacken danwel afluisteren van communicatie/dataverkeer te maken hebben?
  Een dergelijk incident hebben we reeds eerder meegemaakt met een voormalig raadslid en LPF chauffeur, waar na enige communicatie er ineens die reactie was.

  Ik ben niet TT, ik wil ook niet voor hem antwoorden, maar mijn loyaliteit en respect gaat in ieder geval naar de SP en het SP partijbestuur.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 15 september 2007 @ 12.49 uur

 196. In de PVDA, SP en VVD probeert men te polariseren.
  Alleen het CDA lijkt overal gemoedelijk tussen door te fietsen. Luchtfietsen als u het mij vraagt.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 15 september 2007 @ 12.58 uur

 197. 196.Rob

  Als je niets te zeggen hebt kun je ook niets verkeerd zeggen denk ik dan maar. En eerlijk gezegd zitten ze bij de SP te wachten op Verdonkaanhangers?

  Verder is er weer een CDA Europarlementarier opgestapt omdat hij al voor de tweede keer corrupt blijkt te zijn. Ze offeren daar liever een corrupte policus op dan dat de anderen door de mand vallen.

  Ook naar het VVD-congres gekeken, wilde weleens zien wat voor soort VVD stemt.
  Ik ben me rotgechrokken, als er drie mensen waren die goed uit de woorden kwamen was het veel. Wat een zootje ongeregeld en wat een kleutergedrag.

  Reactie door Henny — zaterdag 15 september 2007 @ 18.02 uur

 198. @195 Rob,

  Dank je en zo hoort het ook, je bent niet mij en mijn gedachten maken ook weinig uit, zolang wij het gedachtengoed van de partij maar blijven respecteren.

  @ 197 Henny,

  Ik weet dat ik wederom een beerput opentrekt,
  maar wat zijn de verdonk aanhangers?

  Verder wens ik u allen een prettig weekend en tot maandag

  Reactie door tukkersterror — zondag 16 september 2007 @ 0.51 uur

 199. @ 166 ,

  Slaaptrein?

  Je wilt toch niet op de houten bankjes gaan slapen hoop ik?

  Reactie door tukkersterror — zondag 16 september 2007 @ 0.58 uur

 200. 198. Tukkersterror.

  De SP zou zetels verliezen mede aan een eventuele nieuwe partij van Rita Verdonk.

  Nu vraag ik me af of de SP het erg zou vinden deze mensen kwijt te raken of mensen met haar mening graag in de partij heeft.

  Reactie door Henny — zondag 16 september 2007 @ 10.07 uur

 201. Verdonk aanhangers? U bedoelt personen zoals Harry Mens?

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Harry_Mens

  Reactie door Rob de Kuster — zondag 16 september 2007 @ 11.12 uur

 202. @ 166 Watsup Watson

  Groetjes aan Sheloch Holmes

  Je adres kwam me al zo bekend voor….

  http://www.sherlock-holmes.co.uk/

  Reactie door Pool — zondag 16 september 2007 @ 17.00 uur

 203. Ik bedoel dus de groetjes aan Sherlock Holmes

  Reactie door Pool — zondag 16 september 2007 @ 17.01 uur

 204. @ TT (187):

  Beste man, als je al Joeri heet (d.i. de normale Nederlandse transsriptie), dan zou je Nazarow moeten heten, en niet de vrouwelijke naamsvorm Nazarowa hebben.

  En je hebt kennelijk nog steeds niet door dat Madelief het heeft over de in het standaard-Russisch zeer gebruikelijke vraag: “Hoe gaat het met u?”
  (Wat in het Nederlands het best kan worden weergegeven als: “Kak pazjiewajetje?”).

  In één woord: je bent in dit opzicht ongeloofwaardig tot en met!

  Reactie door Olav Meijer — zondag 16 september 2007 @ 17.10 uur

 205. @201 Rob de Kuster

  Als een mens iets wil…
  En zie waar de Harry Menselijke wil toe leidt!
  Een Verdonkse aanhanger en in de wolken met zijn Fortui(y)n.
  Het zal mij niet verbazen als deze opgeblazen kapitalist nu zijn kans waar ziet zichzelf in te kopen bij de Diehard Rita-Partij.
  Geloof maar dat de plannen gesmeed worden.
  Laat het maar gebeuren. Het wordt tijd dat die vrouw voorgoed op haar ‘bek’ gaat.
  Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.

  Reactie door Gloria — zondag 16 september 2007 @ 18.07 uur

 206. @204 Olav,

  Foutje vanuit jou zijde, bij het trouwen neemt in Rusland de man en vrouw 1 naam aan of de man zijn naam of de vrouw zijn naam.
  Als je even zoekt zul jij zien dat er meer mannen de achternaam Nazarova hebben.
  Alleen in de spreektaal wordt soms nog bij de achternaam de A de O of de I klank gebruik voor de aanduiding vrouwelijk, mannelijk of onzijdig.
  Zoals jij het stelt zou dus mijn naam Nazarovo worden???
  De aanduiding die jij geeft over de omgangs vorm is wel heel oud tegenwoordig is het gewoon kak ti en draspjoetie als informele begroeting.
  Ga anders even naar de bieb voor het lesboek passporte to Russia, daar staan de nieuwe omgangs vormen in.
  Meende dat de uitgeverij Peagus was maar weet het niet zeker.

  Reactie door tukkersterror — maandag 17 september 2007 @ 10.22 uur

 207. @187 TT `…dat mijn zoon hier reageert, zegt heel veel over het gedrag van u hier’.

  Tja wat moet ik nog geloven? Gristenen beweren dat Zoon, Vader en God een en dezelfde zijn en daarnaast ook nog voor Heilige Geest spelen.

  Reactie door Haq — maandag 17 september 2007 @ 12.12 uur

 208. @207 Haq

  Heel goed begrepen Haq!
  Laten we het zo zeggen:
  De zoon in TT heeft het opgenomen voor de vader in TT. In die geest.

  Reactie door Gloria — maandag 17 september 2007 @ 15.19 uur

 209. @ 200 Henny,

  Ik denk dat de SP weinig of geen aanhang kwijtraakt aan deze Rita.
  Wat dit betreft staan we met zijn allen nog wel op één lijn.
  Ik denk die paar berichtjes die ik hier de afgelopen maanden heb gelezen, waarvan ik denk/dacht die horen daar thuis waren op één hand te tellen en zouden voor de SP geen echt verlies opleveren.

  Reactie door tukkersterror — maandag 17 september 2007 @ 15.28 uur

 210. @204 Olav,

  Hoe gaat het met u in het russisch is Как онa идет с вами uitspraak is kak ona idet svami, maar dit is slecht de officiele, inofficieel is het gewoon kak ti.
  Anders even morgen de vrije universiteit in Hengelo bellen, van 19:00 tot 22:00 word daar les gegeven op niveau 1.
  Ze zitten in het gebouw van het ROC aan de Industriestraat.
  Dus als je even voor zevenen belt en vraagt naar het oude Dikkerscomplex en daar naar de lerares Russisch, krijg je haar vast aan de telefoon en kunt u het haar persoonlijk vragen inclusief de uitspraak en spelling.

  Reactie door tukkersterror — maandag 17 september 2007 @ 15.44 uur

 211. Blijkbaar is er iets vreselijk mis gegaan in de politics of fear of deze mensen begrijpen het gewoon niet.

  http://englishrussia.com/?p=1453

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 17 september 2007 @ 17.47 uur

 212. @ 204 Olav Meijer

  Een kennis van mij van Tjchechise afkomst woont in Rusland heet Kucera hij is daar getrouwd zijn vrouw wordt nu Kucerova genoemd.

  In Oekraine is het nog steeds gebruikelijk dat de vrouw de naam van de man aanneemt, alleen met toevoeging van een a, o of ova zal zij gebruiken en zich zo voorstellen.
  Volgens mij is dit in Rusland ook nog steeds het geval.

  Reactie door Pool — dinsdag 18 september 2007 @ 11.29 uur

 213. @ 212 Pool,

  Hoe het daar werkt weet ik niet, maar hier in Rusland heeft het verschil tussen mannelijk, vrouwelijk en onzijdig hoofdzakelijk te maken met de naamval (1t/m6)en of het een meervoud is.
  bijv. het woord mijn,
  1e nv moi, moja, moé
  2e nv moego, moei, moego
  3e nv moi, moei, moe
  4e nv moi/moego, moy, moe
  5e nv moim moei, moim
  6e nv moém, moejn, moém.

  Voor namen van personen die veranderen niet in Rusland alleen in de uitspraak veranderd de klank voor aanduiding man vrouw of onzijdig, zo zal de uitspraak voor mijn geval zijn Nazarov en mijn vrouw Nazarova, wat dus ook aanduid dat ik de naam van mijn vrouw draag in Rusland.

  Hoe is het met jou vrouw Pool(a) al terug van Japan?

  Reactie door tukkersterror — dinsdag 18 september 2007 @ 15.59 uur

 214. @ 213 Tukkersterror

  Ik wist niet precies hoe het in Rusland ging zodoende, ik ben binnekort weer in m’n dacha en breng ook een bezoekje aan St Petersburg even een oude kennis bezoeken, en dan ga ik gelijk weer genieten van de schoonheid en de charme die deze stad met zich meedraagt.

  Wat betreft mijn vrouw, zij komt rond de kerstdagen weer thuis, dus we bijten nog wel even door.

  Reactie door Pool — woensdag 19 september 2007 @ 19.43 uur

 215. @ 214 Pool,

  Ik zie je bezoekt binnenkort St. Petersburg.
  Inderdaad deze stad is een schoonheid opzich, ondanks de achterbuurtjes die zich hier en daar nog bevinden.
  En als je toch in de buurt bent moet je eigelijk even Grandstad en Peterhof.
  Ik hoop dat je gaat als ik er nog ben, want zit momenteel te wachten op toestemming voor 9 maanden buitengewoon verlof om tijdelijk even terug te keren naar Nederland in verband met zwangerschap van mijn vrouw.
  Maar verwacht eigelijk nog wel dat ik hier nog enkele maanden zit.

  Prachtig dat je vrouw thuis zal zijn rond de feestdagen.

  Reactie door tukkersterror — donderdag 20 september 2007 @ 1.29 uur

 216. @ TT (206):

  Nee, TT, in het Russisch hebben de mannen en de vrouwen met DEZELFDE achternaam toch verschillende uitgangen. (Net als in het nieuw-Grieks overigens). En dat heb je kennelijk ook nog steeds niet door.

  Citaat: “…de A de O of de I klank gebruikT voor de aanduiding vrouwelijk, mannelijk of onzijdig.”
  Weer fout: -o is geen mannelijke uitgangsvorm maar onzijdig, en -i is een meervoudsuitgang.

  “Draspjoetie”, betekent niets, wel: “zdrastwoei(tje)”, wat een groet is.

  Waarom pretendeer je werkelijk iets van Russisch te weten?
  (Voor jou informatie: ik heb in het verleden zelf Russisch geleerd, een cursus Russisch aan de Universiteit te Utrecht gevolgd, drie weken een zomercursus Russische conversatie gevolgd in Wales, met een in Rusland geboren vriend Russische literatuur gelezen, en ben in Moskou en Sint Petersburg geweest).

  @ 210:
  Citaat: “Hoe gaat het met u in het russisch is Как онa идет с вами uitspraak is kak ona idet svami”: klopt ook niet. En de uitspraak zou, indien het correct was, moeten zijn: “kak anná idjót swami”. Je bluft.

  Maar nu stop ik met deze discussie. Het wordt vervelend.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 20 september 2007 @ 2.33 uur

 217. @ TT (213):

  Toch nog een laatste opmerking.

  Citaat: “maar hier in Rusland heeft het verschil tussen mannelijk, vrouwelijk en onzijdig hoofdzakelijk te maken met de naamval (1t/m6)en of het een meervoud is.”
  Ook dit is Quatsch.

  Wat wel juist is: in het Russisch bestaan mannelijke, vrouwelijke en onzijdige naamwoorden, en het geslacht en getal (enkelvoud of meervoud) bepalen de uitgangen/vormen.

  En de vormen van “mijn”, die je weergeeft, moet je in het Nederlands heel anders schrijven als je de uitspraak enigszins wil benaderen.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 20 september 2007 @ 2.42 uur

 218. (Opnieuw, omdat eerdere plaatsing mislukt lijkt).

  Nee, TT, in het Russisch hebben de mannen en de vrouwen met DEZELFDE achternaam toch verschillende uitgangen. (Net als in het nieuw-Grieks overigens). En dat heb je kennelijk ook nog steeds niet door.

  Citaat: “…de A de O of de I klank gebruiktT voor de aanduiding vrouwelijk, mannelijk of eenzijdig.”
  Weer fout: -o is geen mannelijke uitgangsvorm maar onzijdig, en -i is een meervoudsuitgang.

  “Draspjoetie” betekent niets, wel: “zdrastwoei(tje)”, wat een groet is.

  Waarom pretendeer je werkelijk iets van Russisch te weten?
  (Voor jouw informatie: ik heb in het verleden zelf Russisch geleerd, een cursus Russisch aan de Universiteit te Utrecht gevolgd, drie weken een zomercursus Russische conversatie in Wales gevolgd, met een in Rusland geboren vriend Russische literatuur gelezen, en ben ik Moskou en Sint Petersburg geweest).

  @ 210:

  Citaat: “Hoe gaat het met u in het russisch is Как онa идет с вами uitspraak is kak ona idet svami”: klopt ook niet. En de uitspraak zou, indien het wél correct was, ongeveer moeten zijn: “kak anná idjót swami”.

  Mijn conclusie kan niet anders zijn, dan dat je bluft. Maar ik stop nu met deze discussie. Het wordt vervelend.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 20 september 2007 @ 2.53 uur

 219. @ 217 & 218 Olav Meijer,

  Misschien heb jij gelijk Olav, want nogmaals mijn Russisch is niet perfect en heb niveau 1, 2 & 3 in een jaar gehaald.
  Één ding wat ik wel zeker weet is dat ik Nazarova heet en geen Nazar/Nazaro/Nazarov of wat dan ook.
  Verder als ik zou zeggen tegen mijn vrouw, moio dorogaio i lubimio zou ik ruzie krijgen omdat ik haar ziet als man en ik dus een probleem zou hebben in Rusland.
  Maar als jij zoals je zegt regelmatig in Rusland komt weet ook jij dat deze taal zeer moeilijk, zo moeilijk dat zelfs hoog opgeleide russen er moeite mee hebben.

  Reactie door tukkersterror — donderdag 20 september 2007 @ 11.16 uur

 220. @219 Aanvulling,

  http://www.pegasusboek.nl/paspoort.html pagina 170 van het blauwe boek, kunt u mijn uitleg over deze naamval lezen of je moet stol roepen en dan wil ik het nog wel eens uitleggen.

  Reactie door tukkersterror — donderdag 20 september 2007 @ 11.22 uur

 221. Olav en Tukkersterror

  Mischien dat ik jullie een beetje kan helpen, ik spreek alleen maar huis tuin en keuken Russich, dus gramaticaal moet je mij niets vragen.

  Ik gebruik altijd onderstaand riedeltje als ik in Oekraïne ben, ik kan me goed verstaanbaar maken, alleen met het Oekraiens heb ik nog wat moeite maar het gaat steeds beter.

  Alfabet Alfawit Алфавит Алфабэт

  Aa а Nn эн
  Bb бэй Oo о
  Cc сэй Pp пэй
  Dd дэй Qq кю
  Ee эй Rr эр
  Ff эф Ss эс
  Gg хэй Tt тэй
  Hh ха Uu ю
  Ii и Vv фэй
  Jj ей Ww вэй
  Kl ка Xx икс
  Ll эл Yy ай
  Mm эм Zz зэт

  Dat zijn de letters van het alfabet.

  Maar deze doen ook nog mee

  дун ок нох мэй, алс яй хут хебт опхэлет. Дат зайн дэ летэрс фан хет алфабэт

  Reactie door Pool — donderdag 20 september 2007 @ 19.19 uur

 222. @221 Pool,

  Tjee man jij maakt het me wel heel moeilijk, met het laatste stukje “russische tekst”. Maar hij is geweldig, moest het twee keer door lezen tot het tot mij doordrong dat ik nederlands zat te lezen en het alsnog onbewust probeerde het te vertalen naar het nederlands.
  Maar je hebt gelijk dat zijn de letters van het alfabet.

  Pasiba moio Pool

  Reactie door tukkersterror — vrijdag 21 september 2007 @ 15.07 uur

 223. @ TT (219):

  Het Russisch is inderdaad een heel mooie, maar moeilijke taal. Deze taal kan zeker niet goed alleen op basis van een schriftelijke cursus worden geleerd, omdat voor een goede uitspraak het horen van “native speakers” dan wel professionals in de taal essentieel is.
  (Van groot belang is, om een voorbeeld te noemen, het verschil in klank van klinkers als ze wel dan niet de klemtoon krijgen).

  De discussie stop ik, zoals gezegd, maar ik moet wel het volgende corrigeren.
  Ik heb niet gezegd “regelmatig” in Rusland te komen, maar dat ik daar wel geweest ben.

  @ Pool (221):

  Een Rus die niet goed onderlegd is in het Nederlands, begrijpt er geen lor van, Pool! :)

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 21 september 2007 @ 17.49 uur

 224. @223 Olav,

  Klopt helemaal met je eens, mijn russisch is ook niet perfect, ver van dat.
  Maar mijn patienten verstaan me.
  Verder ging ik in Nederland 3 avonden naar school, alleen hadden wij in Hengelo een Russin en in Enschede een Poolse lerares wat nog wel eens problemen gaf in de uitspraak maar ook in het taalgebruik.
  Verder heb jij volkomen gelijk, het is een mooie taal, maar ook de moeilijkste taal die ik ooit heb moeten leren.(en nog steeds leer)

  Reactie door tukkersterror — vrijdag 21 september 2007 @ 20.34 uur

 225. @204, en dan te weten dat je mensen van ‘buiten’ zo op hun gemak kunt stellen,
  als ze proberen Nederlands te spreken en zich
  aanvankelijk in gebroken Engels proberen te
  redden. Dan bréékt Kak-ti, Olav, reeds het
  ijs en wat die 7 woorden betreft die ik dan
  toevallig ken? Ach die zijn dus prima geschikt als ‘ijsbrekers’..en voor nu?
  Het mag m.i. niet weer een woordenwisseling
  van 1 meter lengte gaan betekenen:
  jeedjum damoi….Olav, tusen takk, ha det,
  ook een ‘leuke’ voor tukkersterror om te pro
  beren dáármee af te sluiten, definitief !

  Reactie door Madelief — zaterdag 22 september 2007 @ 13.13 uur

 226. @225 Madelief,

  Sorry maar ik kan van uw schrijven weinig maken.

  Почему я должен перевести будет текст части русского к голландецу, тогда как это написано в голландском знаке характера и на pronouncement.
  Bowl после этого с реальным текстом и с по возможности знак трудного или нежно consonance.
  После этого am по возможности I там и теперь должен только угадать.

  Reactie door Tukkertje — dinsdag 25 september 2007 @ 18.16 uur