Banenverlies TNT waarschijnlijk hoger

Red de Postbode

TNT-topman Peter Bakker heeft gezegd dat het banenverlies bij TNT Post nog verder zal oplopen tenzij het bedrijf voor jaren de lonen bevriest. TNT liet in april weten dat er in elk geval 7000 en mogelijk 12.000 banen zouden verdwijnen, en dat de lonen voor een jaar moesten worden bevroren. Door de grotere concurrentie en het dalende aanbod van post TNT Post denkt topman Bakker nu dat het nodig is om 11.000 banen te schrappen. Volgend jaar wordt de postmarkt in Nederland helemaal vrijgegeven. TNT is een van de grootste werkgevers in Nederland. (NOS)

Eerder startte de SP de actie ‘Red de Postbode‘. De marktwerking zorgt voor scherpe concurrentie op arbeidsvoorwaarden. Nu al worden bezorgers op stukloon betaald, waardoor ze veelal het minimumloon niet eens halen. Andere rechten zoals pensioen, vakantiedagen en ziekteverlof zijn niet geregeld in dit soort contracten.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 10 september 2007 :: 11.39 uur

93 Comments

93 reacties

 1. Dat heet markt werking Jan.

  Eerst toestaan dat andere bedrijfjes de post kunnen en mogen bezorgen door studenten en huisvrouwtjes, moet je jaren later niet zeuren dat de grote tante post het zelfde gaat doen.

  Reactie door tukkersterror — maandag 10 september 2007 @ 11.45 uur

 2. TNT Peter Bakker 1.648.814 aan loon is oom me een beetj te veel, denk je niet?

  Reactie door matsoe matsoe — maandag 10 september 2007 @ 12.10 uur

 3. Hahahaha en die Peter Bakker krijgt bonus op bonus, wat een land.

  Reactie door Henk — maandag 10 september 2007 @ 12.18 uur

 4. Het gaat steeds sneller met de vrijemarkt.
  Dankzij de economische fundamentalisten, van de pvda,cda,vvd,cu,sgp, pvv, groenlinks en d??.
  Ben benieuwd wanneer de demonstraties komen?

  Reactie door Ben Tarici — maandag 10 september 2007 @ 12.27 uur

 5. wanneer zijn we toe aan de marktwerking van ambtenaren die dit alles hebben bedacht voor het klootjesvolk, want zelf blijven ze buiten schot.

  Reactie door kebe — maandag 10 september 2007 @ 12.37 uur

 6. Le jeune facteur est mort.
  11.000 TNT daarmee kunnen we de zittende wegkijkende coalitie mee opblazen. Dat wordt een jour de fête…
  Leve de postbode!

  Reactie door L´écologiste — maandag 10 september 2007 @ 12.44 uur

 7. Post is langzaam toch meer een luxe artikel aan het worden. Niet echt noodzakelijk om post als communicatie middel te gebruiken. Internet en telefonie zijn nu toch de belangrijkste middelen om in contact te blijven. Een kaartje/brief krijgen is nu voornamelijk leuk. Wellicht een verstandig besluit om deze manier van communiceren te liberaliseren, zodat wij met zijn allen niet iets bekostigen en overeind houden wat niet meer nodig is. Energie, OV en zorg zijn daarentegen noodzakelijker dan ooit.
  Dat er ontslagen vallen in een terugdringende markt is niet meer dan normaal en dat concurrerende bedrijven hun overhead kosten willen beperken, hoort ook bij winst willen maken. Wel ontzettend lullig voor alle medewerkers bij de post, maar zij hebben zelf toch ook aan zien komen dat post minder post wordt. Wellicht moeten wij deze mensen als maatschappij een handje helpen om elders wel een goed baan te kunnen krijgen.
  Misschien is het goed voor de SP leden om niet bij voorbaat tegen marktwerking te zijn, maar hierin eerst even van gedachten over te wisselen.

  Reactie door Patrick — maandag 10 september 2007 @ 12.59 uur

 8. we kunnen wel blijven kletsen en iedere keer weer met dezelfde onderwerpen terug komen,om er vervolgens maar weer over te kletsen,maar het helpt allemaal geen zier.

  en in de tussentijd gaat VOC kapitein Bak-ellende gewoon door en is er niemand die hem kan stoppen.
  of kan het wel maar durft er niemand?
  zolang de oppositie elkaar in de haren blijft zitten ipv de handen inneen te slaan,helpt het niets om enkel en alleen maar te blijven ageren,protesteren,aankaarten,bespreekbaar maken etc etc…

  dit land is zieker dan ziek!

  Reactie door iew — maandag 10 september 2007 @ 13.06 uur

 9. Patrick @7.
  Ik denk dat het goed is dat wij de realiteit niet uit het oog verliezen. Wij kunnen wel willen dat de postbode’s blijven en ik gun niemand zijn of haar ontslag maar het is gewoon zo en daar heb jij gelijk in, dat er nog nauwelijks post komt. Ik krijg hooguit nog een vakantiekaart o.i.d.
  De afschriften van de bank gaan via Internetbankieren.
  Die weinige mensen [of heb ik dat fout] die geen internet hebben daar kan de post toch niet van bestaan?
  Ik denk dat het goed is om energie te steken in een passende andere baan want we kunnen niet blijven roeien tegen de stroom in. Groetjes.

  Reactie door Antoinetta — maandag 10 september 2007 @ 13.31 uur

 10. Als in de tijd van Fre Meis een dergelijke onheilstijding bekent werd gemaakt, waren de rapen gaar en werd er met de vuist op tafel geslagen. Tegenwoordig wordt zo’n bericht tussen neus en lippen even gepubliceerd en we gaan over tot de orde van de dag. We moeten allemaal langer en als het effe kan harder gaan werken zegt onze regering. Feit is dat de karavaan der neoliberale en zogenaamde gristenen nog steeds doordendert. Het einde is nog lang niet in zicht en het doel begint zich langzaam maar zeker af te tekenen.

  Reactie door Gandalf — maandag 10 september 2007 @ 13.37 uur

 11. @9 @7
  Je wilt hier toch niet vertellen dat de huidige postbodes nog in dienst zijn omdat het zielig is om ze te ontslaan? Verschuiven van de activiteiten naar goedkopere werknemers is iets anders dan het verdwijnen van die activiteiten op zich. En mocht de omzet dalen dan zou het logisch zijn dat het salaris van de top van dat bedrijf mee daalt.

  Even hypothetisch, wat voor postzegel moet er op de laatste brief die in Nederland bezorgd wordt? Een postzegel van € 5 000.000? De top van het bedrijf blijft zitten tot de laatste cent en verkassen daarna naar het volgende bedrijf.

  Reactie door Gandalf — maandag 10 september 2007 @ 13.47 uur

 12. Wat een land wordt dit, waar de basisvoorzieningen die elk fatsoenlijk zich zelf respecterend land moet hebben zoals wonen, energie, vervoer, post aan de vrije markt wordt overgelaten.
  En wie kan mij uitleggen waarom een mooie kaart verstuurd vanuit prov.Groningen op 6 aug.jl. pas op 6 september in Noordholland aankomt? En ik zie elke middag om vijf uur precies een postauto die keurig de bussen leegt. How come?

  Reactie door anne hilverda — maandag 10 september 2007 @ 13.56 uur

 13. Het gaat er hierom dat de nieuwe manier van werken stukloon is. Oude mensen worden eruit geflikkerd omdat er zonodig marktwerking moet zijn. Nieuwe mensen worden onderbetaald. En ik zal je op een briefje geven. De postzegel wordt er nooit goedkoper van… ik heb ooit als postbode gewerkt, TNT had een grote marge op postzegels dus die konden nog wel wat lijden bij een inkrimpende markt. Dan had personeel natuurlijk kunnen afvloeien. Nu dooor de invoering van die suffe postwet hebben zij EN de kwaliteit het nakijken.

  Want die nieuwe bedrijfjes maken heel wat fouten hoor. Wat wil je als je een kind van 17 een volledig buitengebied op de fiets laat bezorgen. En dan is er ook nog zoiets als briefgeheim. Pas kreeg ik een medische brief binnen, ik word er serieus niet geruster op nu de kwaliteit daalt. De TNT moest 99% goed bezorgen van de staat. Dat is bij die andere bedrijven uit ervaring een stuk minder. Lekker als mijn buren per ongeluk mijn briefgeheimen open maken.

  Reactie door Rita — maandag 10 september 2007 @ 13.57 uur

 14. @ 8 iew

  Het zo verrekte jammer dat de VVD ook oppositie voert, maar je zal nooit steun van ze krijgen daar waar het gaat om standpunten die deze club zelf in het leven heeft geroepen zoals privatisering en marktwerking.

  Verders is het volk behoorlijk aan het inslapen, en wordt ons land al slapend een bananenrepubliek.

  Reactie door Pool — maandag 10 september 2007 @ 14.09 uur

 15. De mensen zullen het zelf moeten doe bij de post dus plat de zaak,handtekeningen helpen niet toeters en bellen ook niet.
  Er is maar een actie om deze zaak nog in een beetje goede banen te krijgen staken.

  Reactie door De Hakker — maandag 10 september 2007 @ 15.36 uur

 16. @7 Patrick,

  Misschien besef jij niet dat het grootste deel van onze ouderen niet over de moderne communicatiemiddelen beschikt en wel dégelijk afhankelijk zijn van de post.
  Of moet deze generatie ook hier weer de dupe van worden?

  @9 Antoinetta,

  Daar vergis je je inderdaad in, er is nog steeds een hele grote groep van de bevolking die het fenomeen computer niet kent.

  Reactie door Anja (B) — maandag 10 september 2007 @ 15.37 uur

 17. De praktijken van stukloon en overigens ook nul-uren contracten is niet puur een probleem voor de postbranche, maar ligt wat mij betreft veel breder.

  Reactie door Patrick — maandag 10 september 2007 @ 15.56 uur

 18. (7/9)fijn dat jullie zoveel vertrouwen in internet hebben en moderne communicatie middelen .ik heb dat nl minder .mijn bankafschriften zowel prive als zakelijk komen per gewone post .waarbij helaas de huidige stukwerkers het regelmatig presteren om de post als een natte krant bij mijn buurman te deponeren.dat er ontslagen vallen als er minder van een dienst gebruikt word gemaakt is normaal .maar (zoals hier door meerdere aangegeven word)gaat hiet slechts!!!! om arbeidsvoorwaarden uit te kleden ten behoeve van de winst van enkele .en waarbij het niet anders kan dat de kwaliteit achteruit gaat .zowel als zelfstandige (zonder ,stralend,mobieltje)als prive wil ik de postbezorging op een hoog peil houden .het vrijgeven op de zogenaamde markt is hier een inbruek op ,zeker weten.

  Reactie door h.verbeek — maandag 10 september 2007 @ 15.57 uur

 19. IEW , en van dat soort bananen krijg je suikerziekte.
  Balkenende en Co jagen ons voortijdig het graf in.

  Reactie door anne hilverda — maandag 10 september 2007 @ 16.15 uur

 20. mensen die alleen maar zeuren en klagen en te beroerd zijn om hun handjes te laten wapperen, hebben pech gehad.
  het is kiezen of delen. even allemaal wakker worden mensen op dit forum, in de grote mensenwereld!

  Reactie door charles de nooij — maandag 10 september 2007 @ 16.21 uur

 21. Door dat banenverlies kan de heer Bakker en de andere topmensen van TNT hun salaris nog verder ophogen en voor de werkzaamheden op de werkvloer pakken ze deeltijdwerkers en die hoeven geen volle werkweek mee te draaien die kunnen dus geen fatsoenlijk pensioen meer opbouwen Het is een heel grote egoïstische geldwereld en dat bestaat uit ikke,ikke en de rest kan ******** Ik zelf heb bijna 40 jaar bij de post gewerkt en heb een heel redelijk pensioen opgebouwd en dat gun ik iedereen
  Dirk Schuit

  Reactie door Dirk Schuit — maandag 10 september 2007 @ 16.59 uur

 22. Als het de mensen niet bevalt bij TNT, gaan ze toch gewoon ergens anders werken.

  Reactie door BF — maandag 10 september 2007 @ 17.54 uur

 23. Marktwerking is gewoon een nieuw woord voor het zelfde oude liedje van de rijken die stelen van de armen, onderdrukking van de armen door de rijken, etc etc etc.

  Reactie door koen — maandag 10 september 2007 @ 18.14 uur

 24. Als er concurrentie is krijg je je post dus gewoon van concurrenten. Je eigen bakker heeft ook concurrenten en daar eet je toch ook gewoon brood van??

  Reactie door W6969 — maandag 10 september 2007 @ 18.29 uur

 25. Den Haag – De economische relatie tussen Nederland en China wordt verder versterkt. Nederland is inmiddels de tweede EU-handelspartner van China. Tijdens de dertiende Joint Economic Committe (JEC) in Den Haag hebben staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) en de Chinese vice-minister Yu Guangzhou (Handel) daarover afspraken gemaakt.

  Als de Europesche werknemers te duur worden,
  komen misschien wel de Chinese werknemers voor 2 en een halve Euro in het uur.
  Mijn grootmoeder zei het vroeger al (midden vorige eeuw)de Chinezen komen hier. Nu zou dat volgens mij best wel eens kunnen. Want al het Nederlandse-personeel dat met handen en voeten werkt, wordt inmiddels al te duur en verdienen, naar het laat aanzien “het zout in de pap nog niet”
  Maar het gaat “Economisch Geweldig!!!”

  Reactie door gonda — maandag 10 september 2007 @ 19.00 uur

 26. @20 Charles zegt: “mensen die alleen maar zeuren en klagen en te beroerd zijn om hun handjes te laten wapperen, hebben pech gehad.
  het is kiezen of delen. even allemaal wakker worden mensen op dit forum, in de grote mensenwereld!”

  Zeuren en klagen, m.a.w. kop houden en doorlopen. In welke krant is die kreet schering en inslag? Juist. Wakker Nederland. Maar als je wakker bent, let je op. Nogal tegenstrijdig niet?

  Met de grote mensenwereld bedoel je de wereld van hufterigheid, zakken vullers, rechten afnemen van werknemers, oorlogzucht en ander ongerief. Mag ik even een teiltje Charles?
  Wordt maar eens wakker voor het te laat is.

  Reactie door Gandalf — maandag 10 september 2007 @ 19.11 uur

 27. De post is op zijn retour door E-Mail enz
  maar het bezorgen van pakketten (E-Bay en andere internet winkels denk aan koelkasten enz enz) die sector groeit.
  Dan gaan die overbodige postbode’s maar pakketjes bezorgen,… als ze overbodig zijn dan houdt het op,.. je kunt de ontwikkelingen niet stopzetten,.. anders zouden ze nu nog steeds auto’s produceren als in de DDR.
  Maar die postbode’s die overblijven of die pakketen bezorgen moeten wel een fatsoenlijk loon hebben,.. en niet alleen de topman
  een bonus en de rest slikken of stikken.

  Reactie door frank — maandag 10 september 2007 @ 19.16 uur

 28. De marktwerking houden we inderdaad niet tegen. Je moet mee met de stroom. Jammer is dat een geweldig bedrijf als PTT-Post / TNT zo ver moet inkrimpen. De postmedewerkers die wel blijven of er in de toekomst werkzaam zijn verdienen natuurlijk een beter loon dan het minimale. Of krijgen we straks alleen postbodes tussen de 16 en 21 jaar?

  Reactie door Gerrit — maandag 10 september 2007 @ 19.30 uur

 29. TNT wil gewoon via grote ontslagen zijn monopolie positie nog wat jaren prolongeren.De koersstijgingen beginnen na te laten en daarom moet de zweep er weer over.De winsthonger van de Raad van Bestuur is onverzadigbaar,sinds PTT geprivatiseerd is.Begin dit jaar zijn de postzegels 12% duurder geworden,dat is kennelijk nog niet genoeg.Er wordt ook nog dik verdiend aan pakketpost via E-Mail bestellingen.Van de vakbond hoor je weinig.

  Reactie door Man Arkenbosch — maandag 10 september 2007 @ 20.19 uur

 30. ,,Banen verlies nog groter”,
  tuurlijk met het ontslagrecht op de helling
  gaat nederland een golf van ontslagen tegemoet die zijn weerga niet kent in de geschiedenis.
  Niet alleen tnt maar ook andere.
  Kennelijk is er met lobbyen en fêteren
  meer te bereiken dan met democratiese verkiezingen.

  Reactie door che — maandag 10 september 2007 @ 21.07 uur

 31. De Politiek is hier volledig verantwoordelijk voor. Die partijen die hier aan meegewerkt hebben, daar moeten de protesten terecht komen.
  Hoe was het neo-liberale gedachtengoed ook weer? Je moet met zo’n klein mogelijke overheid regeren, zij dienen alleen te sturen. De onderkant van de maatschappij moet je overlaten aan de maatschappelijke krachten.
  Hoe krijg je dit weer op de rails? Zorg dat de SP groot wordt. De arbeidsonvriendelijke partijen dienen te verdwijnen.
  Wanneer was hier de laatste landelijke staking? Nog eventjes en de Amerikanen komen hier stage lopen.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 10 september 2007 @ 21.10 uur

 32. @ 29 Gerrit

  We kunnen de marktwerking best nog wel tegenhouden, ware het niet dat zakkenvullers en grootgraaiers ons op alle fronten zal aanvallen en tegenhouden door voor de burgers een zo slecht mogelijk leefklimaat te bewerkstelligen, en zolang de grote kudde bang zijn voor dit soort figuren zullen we aan deze figuren overgeleverd zijn.

  Reactie door Pool — maandag 10 september 2007 @ 22.26 uur

 33. markt werking wat is dat ,het uit buiten van mensen ptt had een staatsbedrijf moeten blijven net als de spoorwegen.
  het word er niet beter door bij ons in het bedrijf gooit me de post naar binnen.
  en de post bode loopt snel weer door .
  het wordt er allemaal niet beter op ,en dat is overal het zelfde .
  meer voor het zelfde geld ,en maar klagen en maar zielig doen.
  niets kan meer normaal.

  Reactie door n g v/d kolk — maandag 10 september 2007 @ 22.41 uur

 34. Het wordt een ridicule toestand,ook in andere sectoren.Vanavond op het nieuws: reeds 250.000 duitse bouwvakkers werken in Polen.Verdienen er evenveel als in Duitsland (de bouw is daar al jaren slecht) en Polen is momenteel een grote bouwput,dus werk plenty.De duitsers gaan in de weekends naar huis en slapen en eten daar goedkoop.
  En waar zitten de Polen zelf?In Nederland o.a.
  Als dit nou europa is? Bedenk eens hoeveel brandstof er verreden wordt om al die mensen te verplaatsen.
  Er moeten maatregelen komen om het werk te herverdelen en iedereen het liefst in eigen omgeving, dat is meteen goed voor milieu en ontlast de wegen., spaart de schaarse energiebron.
  Idioten “regeren”de wereld en drijven ons naar de ondergang.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 11 september 2007 @ 0.12 uur

 35. Waarom laten we dit land zo verloederen?
  Staan we toe dat een regering het volk naar de ondergang drijft?
  Wat zegt dit over ons? Zijn wij alleen maar domme stemschapen die alleen maar namekkeren over allerlei onrecht?
  Zie hoe we ervoor staan! Een bouwwerk van beschaving wordt successievelijk afgebroken door een stelletje aasgieren en miljoenen mensen staan erbij en kijken ernaar.
  Voor dergelijke gezagshebbers die een land naar de knoppen werken, samen met hun rijkelui-vriendjes, BEHOORT een volk de beschaving te hebben om in OPSTAND te komen.
  Doen we het niet? Laten we ons dan niet verbazen dat we straks WEER de leider krijgen die we verdienen!

  Geen onderzoek Irak, geen referendum EU, postbodes ontslagen, energiebedrijven die ons beroven, zorg die wordt ontzorgd, onderwijs niet wijs, salarisverhoging voor de gezagshebbers, houtje bijten voor het volk, ordinaire topinkomens, mega-geldverspilling aan illegale oorlogen, etceteraetcetera! Om het over die verrotte euro maar niet te hebben! Zalm wat heb je ons een dirty streek geleverd!!
  We worden aan alle kanten vreselijk belazerd en laten we dit met ons doen?

  Als het NU geen tijd is voor burgerlijke ongehoorzaamheid dan zijn we geen cent waard!
  Let wel: een onverantwoordelijk volk krijgt onverantwoordelijke leiders.
  Zie door wie we geregeerd worden. Het is niet om aan te zien!

  Reactie door Gloria — dinsdag 11 september 2007 @ 2.48 uur

 36. @34
  Wat een onzin.
  Een Duitser aan de Poolse grens kan makkelijker in Polen werken dan in b.v. Beieren. Je moet iets creatiever zijn.
  Ook die z.g energiebesparing is natuurlijk een wassen neus. De Shell e.d. zijn maar wat blij dat dit thema speelt. “Schaars” goed verhoogt de prijzen.
  En die Polen in Nederland?, slapen en eten die hier goedkoop?

  Reactie door Johan — dinsdag 11 september 2007 @ 3.18 uur

 37. We moeten het de overheid verwijten want minder post of niet, werk zou verzekerd moeten zijn zoals het was nl. met recht voor eenieder op sociale voorzieningen, kans op WAO-uitkering als je niet meer kunt werken, recht op pensioenopbouw, recht op vakantiegeld, recht op fatsoenlijk loon, recht op WW bij ontslag recht op….etc….Arbeidsrechten zijn ooit niet voor niets uitgevonden en moeten voor alle Nederlanders hetzelfde zijn. Dit alles heeft niets te maken met een wel dan niet inkrimpende markt, daar is de markt zo die er al moet zijn op bepaalde vlakken nl. geheel zelf verantwoordelijk voor. Voor postbezorging en het recht op..gelijke rechten voor alle werknemers is de overheid verantwoordelijk of dat veel of weinig post is.
  Het ligt veel breder omdat de overheid ervoor heeft gezorgd dat arbeidsrechten legaal ontdoken mogen worden terwijl ze van de uitkomst daarvan wel belasting plukken, Het is in de zorg met de zogenaamde free-lancers die volkomen onvrij tot iets gebombardeerd worden wat ze niet zijn. Het is de legaal gemaakte werker-werkster zonder rechten waar ze wel belasting willen heffen en de inkomsten van de toeslagen maar niet de rechten willen verlenen. Ze dragen wel bij aan de economie maar hebben van de uitkomst niets te verwachten. We gaan weer gewoon terug naar het stukloon van de jaren 30-50 maar dan nog veel erger, we hebben geen rechten meer terwijl al die mensen toch ook vergrijzen en pensioen nodig zullen hebben, arbeidsongeschikt kunnen worden en werkeloos.
  Maar dan wel zeggen partners die nog geen 65 zijn krijgen indien een van de partners 65 is geen AOW aanvulling meer voor 2 personen omdat ze de kans op werk hadden en de kans pensioen op te bouwen. Het reikt veel verder dan TNT kijk naar de zorg. Een onvrijwillige free-lancer zonder rechten en zonder recht zelf de prijs van zijn product vast te stellen zodat hij/zij zich kan verzekeren en dit kan meewegen in zijn gevraagde uurloon. Hier is niets free-lance aan zou ik zeggen. Terug naar de jaren 30 de werkverschaffing. En zodadelijk kunnen ze al die kanslozen of werkelozen en uitkeringsgerechtigden dwingen om voor een appel en een ei dit werk op zich te nemen, het huis van Balkenende schoonmaken bijvoorbeeld. Geen uitkering, geen rechten, geen leven maar wel daarover nog eens belasting betalen.
  Bovendien heb ik begrepen dat ze hier in Nederland het braafste jongetje van de klas zijn m.b.t. Europa. Daar is volgens mij het vrijmaken van de markt voor briefpost uitgesteld, dus daar kunnen ze het niet op gooien. Weet iemand of ik dit goed heb?
  De overheid profiteert van de belastingen van die niets in te brengen hebbende krachten die ze desondanks moeten betalen aan het bedrijfsleven en de hoge topsalarissen en aan de particulieren, die de zwarte werkers die ze in dienst hadden, waarvoor ze nooit gestraft zijn, nu volkomen legaal kunnen ‘houden’ die hadden de vertegenwoordigers nl.bijna allemaal zelf in dienst. Over sociale fraude gesproken waar ze zelf jarenlang bewust aan meewerkten. Ze hebben nog een voordeeltje, ze kunnen het waarschijnlijk aftrekken van de belastingen wat ze eerst niet konden.
  Het zit bij de overhid die schept in alles de gelegenheid tot…..en de voorwaarden… De stukwerkende postbode, de stukwerkende verzorgster de stukwerkende tuinman de stukwerkende huishoudster en werkster in hun eigen domeinen, de witgemaakte zwarte werker maar dan evengoed zonder rechten.Ze hebben die personen niet vrij gemaakt van zwart werk maar vooral zichzelf gelegaliseerd in de fraude en het misbruik. Daar ligt de crux….en daar hebben we misschien nog iets te kiezen, alhoewel het denk ik te laat is, maar goed indien we het willen. Balkenende en Bos eruit Jan erin zou ik zeggen

  Reactie door Henny — dinsdag 11 september 2007 @ 7.34 uur

 38. @35 Gloria, je zegt:

  “Als het NU geen tijd is voor burgerlijke ongehoorzaamheid dan zijn we geen cent waard!
  Let wel: een onverantwoordelijk volk krijgt onverantwoordelijke leiders.
  Zie door wie we geregeerd worden. Het is niet om aan te zien!”

  Gevoelsmatig sluit ik mij aan bij jou oproep, alleen vraag ik mij af hoe dat praktisch uitvoerbaar is. Wat moet ik me erbij voorstellen?

  1 Allemaal geen belasting meer betalen?
  2 Allemaal zwartrijden?
  3 Allemaal naar Den Haag? (Op de wijze genoemd in punt 2)
  4 Allemaal de auto laten staan? ( Is in tegenspraak met punt 3, want het OV stort dan geheel in)
  Ik roep maar wat.

  Let wel, je moet zoiets met een gigantische massa mensen doen en aangezien de CDA aanhangers dit beleid vanuit hun gristelijke overtuiging steunen en de liberalen de lachende derde zijn, de PVDA ook een regeringspartij is en de bonden blijkbaar een andere agenda hebben, zal je voor jou “snode“ plannen weinig steun krijgen en blijft het bij roepen alleen. En, burgerlijke ongehoorzaamheid door een kleine groep wordt terstond de kop in gedrukt met straf of een boete.

  Ik ben er niet opuit om je elan te ontnemen maar een beetje pragmatischer zou welkom zijn. Of is het toch een beetje stemming maken?

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 11 september 2007 @ 8.52 uur

 39. De postbodes krijgen “de zak” en de topmannen strijken de kadootjes op!
  We hollen hard de berg af.

  Reactie door kinkel — dinsdag 11 september 2007 @ 9.16 uur

 40. Antoinetta — maandag 10 september 2007
  Antoinetta, als ik voor iedere persoon die niet bereikbaar is via telefoon og internet, één euro krijg, dan ben ik zo multi-miljoennair. Hel veel mensen hebben inderdaad internet, maar er is een grotere
  groep die dit niet heeft!

  Reactie door johan — dinsdag 11 september 2007 @ 9.22 uur

 41. grote schoppers tegen de grote bedrijven:

  hebben jullie wel eens stil gestaan dat NIETS, maar dan ook NIETS zeker is in dit leven? (m.u.v. geboren worden en sterven)
  werk is helemaal niet een recht. je moet het verdienen! moet eens kijken hoe de meeste mensen in de wereld ermee omgaan. die hebben helemaal geen ontslagbescherming. en wat gebeurd er? deze mensen komen er psychisch/mentaal sterker uit dan de nederlandse doetjes en zwakkelingen, die altijd maar eisen dat er niets mag veranderen.
  soepele ontslagrecht zou de mensen juist moeten prikkelen om zichzelf te blijven ontwikkelen en te specialiseren.
  maar nee hoor, zeuren en zeiken met een uitkering en bier en knakworsten in je handen is makkelijker. bah!

  Reactie door charles de nooij — dinsdag 11 september 2007 @ 10.31 uur

 42. @ 37 Henny,

  Bravo!

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 11 september 2007 @ 11.00 uur

 43. @ 35 Gloria,

  Konden de postbodes maar de berichten, agendas en afspraken doorsturen die enkele Bilderbergers, hoge politieke partijfunctionarissen, topfiguren uit het leger, de politiekorpsen ambtenaren, bouwend nedeerland, aivd, en noem maar op doorsturen.
  Hermes kom van de Olympus en daal op dit landje neer en geef de woorden van Gloria vleugels en laat de TNT-ers de boodschappers zijn van het goede nieuws dat niemand meer mag verdienen dan 3000 euro netto en niemand minder dan 1500.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 11 september 2007 @ 11.07 uur

 44. Charles de Nooij, je gebruikt veel woorden voor weinig inhoudt..wat wil je op dit weblog kwijt? Dat wij Sp èrs het allemaal verkeerd zien en dat we niet moeten zeuren omdat we allemaal een uitkering hebben? Kom op Charles dat is toch eigenlijk een beetje dom? Je kunt genoeg info krijgen over de leden van de SP en geloof me maar het merendeel is student op HBO en universitair niveau. Je hebt niet te maken met een pantoffelpartij. De SP is al 30 jaar actief Charles

  Reactie door cynthia — dinsdag 11 september 2007 @ 11.10 uur

 45. @ 11 Die € 5 000.000 moet je straks betalen om zelf je brief te mogen bezorgen.

  Reactie door Dik Evertse — dinsdag 11 september 2007 @ 12.03 uur

 46. Goeden middag vrienden SP.

  Voorbeeld op voorbeeld worden er aangedragen over de vermaledijde marktwerking en zijn er personen die dat ommarmen gelijk het CDA.
  Dat het duidelijk is dat de werknemers de dupe zijn van deze onzalige marktwerking moge duidelijk zijn.
  Dat we niet bij de pakken moeten neerzitten bij deze schandalige praktijken waarbij de top van die bedrijven ongelooflijke berdragen uitgekeerd krijgen om zijn werknemers te ontslaan is in de praktijk vele malen voorgekomen en moeten we voortdurend aan de kaak stellen.
  Dat we daarbij in herhaling vallen lijkt misschien te veel. maar is beslist noodzakelijk, om misstanden aan te tonen, dus niet achterhouden maar signaleren!
  In zo’n geval is het beter teveel dan te weinig. Doorgaan!

  Een Socialistische….

  Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 11 september 2007 @ 12.26 uur

 47. @ 35 Gloria,

  Muziek TNT Explosivo voor tijdens de demonstratie:
  http://quimsy.blogspot.com/

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 11 september 2007 @ 12.29 uur

 48. Voorlopig Dik Evertse, (nu wordt ik al wel een klein beetje stram & stijf vanwege mijn leeftijd) ben ik en groot gedeelte van de dag bezig mijn postbus te ledigen.
  Er zijn dagen dat er wel zes verschillende mensen post in mijn postbus droppen.
  Dit is echt wel economisch.

  Reactie door gonda — dinsdag 11 september 2007 @ 12.33 uur

 49. 41. Charles de Nooij

  Verhuizen dan zou ik zeggen en niet stiekem geld meenemen of huisraad he. Veel succes in Afrika.

  Reactie door Henny — dinsdag 11 september 2007 @ 13.21 uur

 50. Dit is niks nieuws onder de zon. TNT-ers worden al jaren en masse ontslagen en uitgekleed qua arbeidsvoorwaarden. Je hoort de media, laat staan de politiek er alleen nooit over.
  Kijk, als de grote jongens een vette bonus willen wanneer ze dit eens zo mooie staatsbedrijf gaan verkopen (let maar eens op!..) moet het bedrijf eerst gesaneerd worden. Anders wil de koper het niet. Die gaat namelijk niet veel geld neerleggen voor een enorm log bedrijf om vervolgens opgescheept te zitten met “te veel” mensen en “te hoge” loonkosten. Dus eerst saneren die handel. Daarnaast willen de old boys net als al hun zakkenvullende vriendjes bij andere “commerciele” bedrijven ook jaarlijks 40% loonsverhoging. De miljoenen die dat jaarlijks kost moeten ergens vandaan komen dus… bevriezen die lonen van al die stakkers. En anders flikker je hun er ook gewoon uit. Wat kan hun het schelen, het bedrijf wordt toch verkocht.
  Ik hoorde iemand zeggen: de bonden, daar hoor je weinig van. Welnu, ten eerste ligt de hele aanleiding van dit verhaal bij een nieuwe “liberale” Postwet die door neo-liberaal europa en de nog ergere kabinetten Balkendende er door heen wordt gejaagd. Horen we SP hiertegen ageren? Ik hoor ze niet. Bovendien: de gemiddelde TNT-er is niet eens lid meer van een bond en heeft geen ballen meer om te ageren. Bij de post heerst de angst. De angst van het gewone volk tegenover de grote, boze en vooral puissant rijke werkgever.
  Angst is je slechste raadgever. En dus gaat de zaak naar de klote en straks een heleboel TNT-ers ook.

  Reactie door Lucas — dinsdag 11 september 2007 @ 15.05 uur

 51. Bakker zou zijn oor eens te luisteren moeten leggen op de werkvloer bij de postbodes, hij zou daar veel van kunnen leren, maar de heer Bakker zit tot zijn ellebogen in de graaikist met euro`s en heeft geen tijd voor de klachten van de werkers bij de ”pesterijen” dat is de nieuwe naam voor de posterijen.
  De schandelijke graai cultuur bij de post is weerzinwekkend.

  Reactie door Ron — dinsdag 11 september 2007 @ 15.38 uur

 52. De Nederlandse staat had eind 2006 nooit haar belang van bijna 11% in TNT moeten verkopen. Dan had men tijdens de AVA altijd nog een vinger in de pap gehad.
  Hoezo toekomstvisie?

  Natuurlijk wordt de postbezorging minder, maar dan kan je toch de concurrentie aangaan met DHL en Fedex?

  Maar ja, dat is lastig als meneer Bakker TNT volledig uit elkaar heeft gehaald om onderdeeltjes te verkopen.
  Hoezo toekomstvisie?

  Reactie door Michel Smit — dinsdag 11 september 2007 @ 15.59 uur

 53. Ik als postbode ervaar iedere dag die duivelse marktwerking, maar ja zo hebben diverse kabinetten het gewild (ook die met de PvdA) erin. Partij van de aandeelhouders.
  De communisten hadden wel gelijk Kapitalisme is uitbuiten! Maar helaas is deze trein niet meer te stoppen.

  Reactie door lars — dinsdag 11 september 2007 @ 16.53 uur

 54. Mijn is niet duidelijk waarom de post niet geprivatiseerd mag worden.
  Energie, ziekenzorg, huisvesting, openbaar vervoer zijn wat ander zaken deze zijn de eerste levens behoefte.
  Met de post heb ik niks, het niets anders geworden dan een veredelt bedrijf in het rond brengen van reclame.
  Maar doe het wel op een goede manier maakt prima afvloeiing regels en zorg dat het personeel wat er blijft goed achterblijft.
  Dit kun je ieder geval bereiken door de zaak snel plat te gooien.
  Maar de bonden geven al toe aan hun beren gevoel ,en gaan de winterslaap al in , worden ze wakker dan zijn ze alleen bezig om zich zelf vet te vreten.
  En laten we niet in een keer sentimenteel met de postbode gaan doen er zijn de jaren hiervoor duizend die graag gered hadden willen worden maar ja die waren al geprivatiseerd.
  Nogmaals de postbodes komen bij mijn vrij lam zakkerig over bang en alleen maar denken aan hun eigen hachje, als je zo gekleineerd wordt als personeel of je laat kleineren en je komt niet in opstand dan moet je het lot ook maar ondergaan maar doe niet meer beroep op een ander.
  Dus Sp laat ze het zelf nu maar eens doen.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 11 september 2007 @ 17.23 uur

 55. waarschijnlijk = zeker !

  Reactie door Fred — dinsdag 11 september 2007 @ 18.25 uur

 56. Zag dat de postbedrijven in Duitsland wel een minimumuurloon hebben afgesproken met de vakbonden voor postbodes etc. Eur 9,20 in de nieuwe deelstaten en Eur 9,80 in de oude deelstaten.

  Reactie door gert — dinsdag 11 september 2007 @ 19.56 uur

 57. Helaas zijn er beroepen die langzaam uitsterven denk eens aan schoorsteen veger,koleman,melkman,bakker zelfs een slager,(hoef)smid en nog wel enkele of de postbode hier aan toegevoegd wordt weet ik nog niet, echter de ontwikkelingen met internet,fax en mail zijn in een stroom versnelling geraakt en vormen een bedreiging voor alle postbezorgers dit was jaren geleden al bekend,
  Jammer dat het geld wat nodig was voor omscholingstrajecten nu in de de zakken verdwijnt van bestuurders die bonus afspraken hebben als ze de zaken kunnen sluiten c.q afbouwen.

  Reactie door che — dinsdag 11 september 2007 @ 20.06 uur

 58. Je baan verliezen is verschrikkelijk
  Een soort TNT ontploffing voor je gezin.

  Het verlamt je.
  Je voelt je verminkt.
  Je ziet geen oplossing, ook al is deze oplossing er wel….en zo dichtbij.

  Gewoon veertig uur echt werken per week en, als het moet, zelfs een paar uur meer…

  Reactie door SP-Tegenstander — dinsdag 11 september 2007 @ 20.15 uur

 59. 46. ouwe Dirk

  Het CDA heeft de marktwerking niet omarmd maar zeer bewust in gang gezet met grote vaart binnen 4 jaar erdoorgeduwd. En zo is Donner nu ook weer bezig, een aristocraat pur dsang met een huis met de hoogste hypotheek waar wij voor kunnen dokken. Geen versoepeling m.b.t. de hypotheekrenteaftrek natuurlijk, globalisatie of niet. Dat is geen minister van sociale zaken maar van asociale zaken een jurist pur sang die zijn eigen voordeel berekent en die van zijn ‘stand’ een olivier Bommel een Dagobert Duck. Ze zetten je eerst klem, kleden je uit tot op het bot, bezorgen de bedrijven en henzelf flinke winsten en zeggen vervolgens je ziet maar wat je ermee doet want dat is je eigen verantwoordelijkheid.

  Reactie door Henny — dinsdag 11 september 2007 @ 21.13 uur

 60. 58. SP tegenstemmer alvorens je wederom reageert. Pak eens een handdoek uit de kast en droog je oren van de achterkant je weet wel.

  Reactie door Henny — dinsdag 11 september 2007 @ 21.17 uur

 61. @32 Pool

  Die marktwerking in Europees verband kunnen we dus niet tegen houden. Jaren geleden heeft de regering er voor gekozen om de PTT-Post ook te laten privatiseren. Als wij ons nu afzonderen van de rest van Europa dan neemt de concurentie het in Duitsland of Frankrijk maar al te graag over omdat die markt volledig open ligt.

  In het belang van de samenleving was het waarschijnlijk beter geweest dat PTT-post, de energie maatschappijen, de spoorwegen, de gezondheidszorg, de thuiszorg etc. in overheidshanden was gebleven.

  We kunnen straks achteraf vergelijken of we nu beter af zijn of dat we dat eerder waren, zo gaat dat nu helaas altijd. Door de privatisering zien we helaas ook dat er een graaicultuur onstaat in de top van die bedrijven en dat producten voor de conument onnodig duur worden gemaakt.

  De tijd zal het leren maar een wending de andere kant op lijkt me over een jaar of 15 niet uitgesloten. Vaak zie je daar toch wel zo’n periode overheen gaan.

  Reactie door Gerrit — dinsdag 11 september 2007 @ 21.23 uur

 62. en wanneer gaan die wagens voor de poort???
  dat gedreig van die griezel bakker en koorstra duurt nu alang genoeg,blokkeren die brienenoordbrug en alle ekp`s!!!!!!!!!!
  stelletje zakken vullers

  Reactie door sjakie.nl — dinsdag 11 september 2007 @ 22.26 uur

 63. @62 22.26 uur sjakie

  sjakie, jij laat precies zien hoe de linkse kerk, en in het bijzonder de sp is:
  de boel blokkeren, overal obstructie plegen, de economie kapot maken en vooral mensen met succes af te zeiken voor zakkenvullers, moordenaars en misdadigers.
  knap hoor, om je zo op te stellen in je leven. daar bereik je echt wat mee….maar niet heus!

  Reactie door charles de nooij — dinsdag 11 september 2007 @ 23.04 uur

 64. Nog is mij niet duidelijk waarom de SP zich met vakbondsactiviteiten bezig houdt. Laat de vakbondsleden het uitzoeken. In dit land kun je je organiseren.

  Reactie door Johan — woensdag 12 september 2007 @ 2.39 uur

 65. @38 Gandalf

  Nee Gandalf, ik ben geen stemmingmaakster en/of een holle roepster.
  Mijn ‘schreeuw’ welt op uit de kern van mijn hart. Ik kan niet immuun worden voor alles wat ik hier voorbij zie gaan. Ik heb het druk genoeg om hier niet te reageren. Maar ik WIL het, ook al wordt het nachtwerk!
  Waarom? Omdat Jan ons de mogelijkheid geeft ons uit te spreken hier en wat ik in @35 ‘riep’ meen ik diepserieus!
  Ik schaam mij voor het lamlendige volk dat maar wat aanmoddert en zich laat besodemieteren. Het is merendeels een slaafs calvinistisch volk, dat braaf aan het handje van een christelijke leider loopt.
  En zij dit niet doen komen met tegenopties zoals jij ze beschreef. Nou, dan gaan we maar met z’n allen de gevangenis in! En die knuppel?
  Hoelang laten we ons nog knuppelen dag in dag uit door die Godverlaten regeringsbende die over lijken gaat? Iedere dag wordt het volk besjoemeld, becensureerd en als achterlijke kinderen beschouwd.
  Kunnen we ons nou eens als beschaafde volwassenen gedragen? Laten ZIEN dat we het niet meer nemen! Dat siert de homo sapiens sapiens. We behoren verantwoordelijkheid te nemen OOK voor ons nageslacht!

  EEN dag Nederland oprecht plat is toch niet zo moeilijk op 365 onoprechte regeringsdagen?
  Stop die job! Geen autorijden, geen gebus, geen radio, geen tv , wat rijst met noten en een kaarsje!
  Nou, geloof maar dat die regeringslieden en hun rijkeluivriendjespolitiek kronkelen van ellende. Mogen zij ook eens?

  Ik schreeuw om deze EEN-DAGS-revolutie, want we leven niet NU om over een paar jaar weer te stemmen… om weer de leider te krijgen die we NIET verdienen. Toch?
  We leven NU om de toekomst een wending te geven zodat we de leider krijgen die we verdienen. Voordat het te laat is…

  Voor straks:
  Goedemorgen Gandalf.

  Reactie door Gloria — woensdag 12 september 2007 @ 3.51 uur

 66. 63. Charles

  De enige die hier overal TEGEN is en alles probeert te blokkeren ben jij m.i. Alleen maar roepen zonder iets te zeggen. Daar heb je geen opleiding voor nodig en kun je al helemaal geen land mee regeren.
  Ik heb enorm succes in mijn leven gehad, wat dat betreft zou ik zeggen ga eens studeren en aan je eigen succes werken. Niet dat ik het niet waardeer dat je hier bent het laat mij zien hoe zwak de tegenstander is en dat baart mij dus generlei zorgen en ontlokt me meermaals een glimlach. Ga dus door zou ik zeggen.

  Reactie door Henny — woensdag 12 september 2007 @ 7.59 uur

 67. @ 59 Henny,

  Ja en dan met zo’n ouderwetse dienstfiets naar het Binnenhof komen. Ik moet zo kotsen van die schijnheilige vent. Hij past natuurlijk heel goed op. Maar ik weet dat er mensen zijn die verschillende auto’s hebben. Voor zaken doen een oude Mercedes zodat de klant niet meteen denkt dat hij moet meebetalen aan een dure auto én een Maserati voor wanneer ze privé rijden. Donner heeft veel lef. Hij durft ontslagrechtversoepeling wel aan, maar niet in een Maserati rijden want dan zou hij moreel gezag verliezen. Graag zou ik willen weten in wat voor huis hij woont wat hij op de bank(en) heeft staan en wat voor bezittingen hij nog meer heeft. Die fiets is voor hem een prachtig imago, maar in werkelijkheid bestuurt hij een kapitalistische antisociale tank.

  Reactie door L´écologiste — woensdag 12 september 2007 @ 8.37 uur

 68. @65 Gloria, dank voor je reactie.
  Slechts een enkele maal reageer ik op jou stukjes. @38 voelde ik mij even geroepen om dat te doen. Je uiteenzetting over het waarom, steun ik volledig. Raar wordt eigenlijk, vol-ledig.
  Nooit trek ik je oprechtheid in twijfel. Maar omdat ik vanuit mijn achtergrond altijd naar de uitvoerbaarheid kijk – wat ook wel beperkend kan zijn voor mijzelf – moest ik even reageren.

  We leven NU om de toekomst een wending te geven zodat we de leider krijgen die we verdienen. Voordat het te laat is…

  Dat heb je mooi gezegd.

  Reactie door Gandalf — woensdag 12 september 2007 @ 9.50 uur

 69. @65 Gloria

  Ik denk dat jouw Uthopia-droom nooit zal uitkomen, en wel hierom.

  De mannen en vrouwen in de politiek vinden dat zij daar geschikt voor zijn, dat is al verdacht.

  Er zijn mensen die een land wel heel behoorlijk zouden kunnen besturen maar helaas beginnen deze mensen er niet aan omdat het samen gaat met politiek en dat is een vuil spelletje, van elkaar onderuit halen en haantjesgedrag.

  Dus mijn mening is dat mensen die zichzelf beschikbaar stellen omdat ze zelf vinden dat ze zo goed zijn die moet je dus juist niet hebben, dus zal de ideale regering er nooit komen.

  Tezij wij allemaal zeggen : wij willen die en die man of vrouw, want wij denken dat die ons land goed en sociaal kan beheren

  En dan niks politieke spelletjes met geslepen mannetjes en zakkenvullers maar een goed salaris voor deze mensen onder voorwaarden dat ze zich ook voor iedereen dienstbaar maken.

  Gewoon een soort managers van Nederland, zonder kween en haar aanhang, zonder politieke partijen, zonder wachtgeldregeling voor werklozen politicie.

  Zo zie ik het voor me maar nogmaals het is een utopie en dat weet jij ook maar je mag wel blijven dromen.

  groet van Carla

  Reactie door Carla — woensdag 12 september 2007 @ 11.40 uur

 70. Met alle respect voor de goedbedoelde actie van ook mijn partij, het is enkel een druppel op een groeiende gloeiende plaat dat kapitalisme heet.

  Zolang banken de werkelijke overheden zijn en landen en mensen constant schulden hebben verandert er niets. De overheid heeft haar PTT verkocht om voornamelijk de staatsschuld af te lossen (lees: Geld in de EU pompen zodat multinationals het voor het zeggen krijgen/vrije markteconomie of hoe je het ook wilt noemen).

  Er ontstaat langzaamaan een Nederland welke niet meer de mijne is. Alleen al het hebben van een Unox worst op mijn postzegel zegt dat we compleet zijn doorgeslagen in onze in welvaart volgevreten maatschappij.

  Was het ooit niet zo dat we als land onszelf konden voorzien in alle basisbehoeften? Ondertussen is het al zover dat wanneer de pleuris om een of andere reden instort we niet eens meer kunnen voorzien in onze eigen basisbehoeften voor de inwoners van ons land.

  Nee, men maakt zich druk over een holle machtsstrijd en media spelen het spelletje gewoon mee. Op een of andere manier leidt dat de aandacht af van de echt belangrijke zaken. Waarom er tegen de mensen gelogen wordt bijvoorbeeld. Of denken onze bestuurders dat we echt niks doorhebben?

  Wat is de overheid kwijt aan de door multinationals opgelegde privatisering, wanneer al die werklozen ineens uitkering aan gaan vragen?

  Misschien wordt het eens tijd om, zoals een partijgenoot me vertelde, alle belangrijke knelpunten in Nederland te gaan bezetten. Om massale stakingen te gaan organiseren en inderdaad, een dag niet te tanken bij alles van Exxon en Shell.

  Verder stel ik voor dat de S.P. een eigen gratis postdienst gaat organiseren voor de leden van de partij. Dan pak ik die mensen meteen even mee als m`n tribunerondje doe.

  Reactie door Vic — woensdag 12 september 2007 @ 15.24 uur

 71. @ 68 Gandalf

  Je moet heel goed opletten wat je nu doet.

  Jij haalt de eerlijkheid uit de mens.

  Polariseren is uitsluitend een positief begrip.

  Het meedenken met je tegenstander is het eerste teken van bederf van je ethische integriteit. Relativering op onfeitelijke aanname’s is manipulatie.

  Er is nog nooit een revolutie geweest die de steun van meer dan 15 à 20 % van de bevolking heeft gehad, jij weet helemaal niet wat de CDA-stemmer of Pvda-stemmer denkt. Je bent hierin oneerlijk of dom.

  Pragmatisme is nodig nadat je een machtspositie hebt veroverd, pragmatisme mag nooit het initiële doeLdenken ( laat ik aan jouw doordenken er nog maar een toevoegen ) beïnvloeden.

  Dit is het smoren van zuiverheid, van puurheid; bezint eer je begint.

  De bevlogenheid en eerlijkheid van Gloria dient een groot doel en is voor alle mensen belangrijk.

  Reactie door ACE — woensdag 12 september 2007 @ 15.31 uur

 72. che u heeft volkomen gelijk ! Dit komt inderdaad voort uit een technologische verandering ; zoals email , gsm ,.. i.p.v. de brief : er dient voor de mensen dus een behoorlijk alternatief bedacht te worden : en niet re-intergratiebedrijf –> bijstand —-> papierprikken .want dan komt mensen nooit meer aan de slag i.v.m. CV informatie .

  Reactie door Fred — woensdag 12 september 2007 @ 18.34 uur

 73. @72fred
  Ook ben ik van mening dat de gelden die nodig zijn voor reintregatie ex- werknemers deels uit deze technologische veranderingen moet komen.
  De overheid zou bedrijven die ten gevolge hiervan reorganiseren het best onder curatele kunnen stellen om te voorkomen dat bestuurders er met grote sommen geld vandoor gaan.
  Die nodig zijn voor de werknemers.
  Anders dus dan een mistgordijn opwerpen over marktwerking en de z.g gevolgen.

  Reactie door che — donderdag 13 september 2007 @ 6.09 uur

 74. 72 en 73.

  Dus dat de mensen de post bezorgen die er nog wel is tegen een blaadjesrondbrengbedrag zonder rechten zonder vooruitzichten en zonder opbouw van rechten zoals daar is het pensioenrecht is de schuld van de computer.

  Ik dacht het niet. Minder post oke maar de medewerkers worden VERVANGEN door bovenstaande blaadjesrondbrengers die niets kosten terwijl de winsten aan de top stijgen (zou zonder inkomen wegens vermindering postbezorging geheel onmogelijk zij)
  Dus laat je niet afleiden door de truv die ze zelf gebruiken. Deze zaken staan nl. gedeeltelijk los van elkaar. Het is niet minder werkers gebruiken om het maar eens plat te zeggen, het is andere werkers gebruiken. Minder werk begrijpt iedereen, verschuiving naar lage lonen arbeiders is iets geheel anders. Er staan nog steeds advertenties voor de blaadjesrondbrengers of ze je post ook even willen meenemen.

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 9.23 uur

 75. correctie: truc

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 9.24 uur

 76. geweldig he reaktie van 41 dat je hier mag zeggen wat je wild moet je bij het cda proberen

  Reactie door roel — donderdag 13 september 2007 @ 10.00 uur

 77. Henny dit is dus de marktwerking in de arbeiders,niet kunnen sparen wegens te lage verdienste, en op 65-jarige leeftijd geen pensioen.
  Gevolg op hoge leeftijd verschillende baantjes (tuinonderhoud en/of huishoudelijk)
  er op na moeten houden tot de dood ons scheid, en die zelf hulp nodig hebben hele
  dikke peccccccccchhh!!!!!

  Reactie door gonda — donderdag 13 september 2007 @ 11.52 uur

 78. 41. charles

  Werk jij niet om 10.32 uur of doe je dit in de tijd van de baas? Zomaar een vraagje.

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 17.20 uur

 79. Henny , dat is inderdaad ook een feit!
  meer bulshit stoppen in brievenbussen , want bulshit levert ook inkomsten op voor de reclamewereld en TNT-top .
  TNT verhuurd zijn licentie dels aan de Duitse posterijen , om post rond te brengen ,wat leidt tot een lager loon voor de postbesteller , maar ook minder kwaliteit voor de klant : er kan meer post kwijtraken , wat vaak niet te achterhalen is , omdat de registratie van uitgeven post niet meer door TNT wordt geregistreerd .

  Reactie door Fred — donderdag 13 september 2007 @ 18.13 uur

 80. Tnt vergroot zijn marktaandeel ook over de grenzen daar is wel geld voor.
  Zie ook @56 Gert.
  http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2006/weken_2006/14/03-tnt_duitsland.xml

  Reactie door che — donderdag 13 september 2007 @ 18.43 uur

 81. 79. Fred

  Het gaat me ook om de werknemers die WEL de post rondbrengen de echte post met de betaling van een folderaar.
  Het is voor een groot deel verschuiving en niet alleen het feit dat er minder post is.
  Die zaken moet je, althans je moet niets, maar zou je uit elkaar moeten houden.

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 18.45 uur

 82. @78 henny, tijdens werktijd op in mijn eigen praktijk waar ik directeur van ben, en waar ik gemiddeld 12 uur per dag, 6 dagen per week hard voor werk. hierdoor kunnen 35 mensen een betaalde fulltime baan hebben.
  en jij, wat heb jij neergezet voor de maatschappij henny?…

  Reactie door charles de nooij — donderdag 13 september 2007 @ 21.40 uur

 83. charles de nooij — donderdag 13 september 2007 @ 21.40:

  Even aangenomen dat dit waar is en dat je je werknemers datgene geeft waar ze wettelijk recht op hebben: erg he, dat je voor hen sociale premies moet afdragen en dat je belasting moet betalen….!
  (Al zijn er v.w.b. die belasting trucs genoeg om daar soepel mee om te gaan.)

  Maar…. lieden als jij hebben de wind mee, in Nederland is zowat het hele sociale zekerheidsgebouw zo langzamerhand afgebroken en met jouw onbarmhartige en egoistische stemmingmakerij sluit je mooi aan bij het koor van rechtse schreeuwers die al jaren een willig oor vinden bij achtereenvolgende regeringen.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 14 september 2007 @ 3.18 uur

 84. Harrieke — vrijdag 14 september 2007 @ 3.18, aanvulling:

  En het is de door jou hier gedemonstreerde mentaliteit die weer eens laat zien dat het gewoon noodzakelijk is dat er mensen zijn (bijv. vertegenwwordigd door de SP!) die een waakzaam oog hebben voor rechtvaardige maatschappelijke verhoudingen binnen de totale samenhang der dingen:
  Oorlogen bijv. worden het best voorkomen door een eerlijke verdeling van welvaart en kennis, terwijl de huidige neoliberale hebzucht alleen maar meer oorlogen veroorzaakt.

  Met een variant op een oud gezegde:
  Egoisme en daaruit resulterende hebzucht, onbarmhartigheid, liefdeloosheid, onsociaal gedrag, en geldzucht zijn de wortel van alle kwaad…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 14 september 2007 @ 3.39 uur

 85. charles de nooij — donderdag 13 september 2007 @ 21.40:

  Nog even dit:

  Het is eigenlijk een grove belediging dat jij Henny’s functionaliteit en waarde als mens ter discussie durft te stellen: Zij (ik neem aan dat zij vrouw is) heeft door haar emotioneel betrokken en inhoudelijk zeer informatieve bijdragen aan dit weblog zichzelf meer dan bewezen.

  Het getuigt van een platvloerse proletenmentaliteit om iemands waarde alleen maar af te meten aan diens betaalde werkzaamheden of financieel vermogen.
  En het is zeer onfatsoenlijk om dit (drogredenerend, want totaal geen onderbouwing) als “argument” in een discussie in te brengen.

  En, waar haal jij de “wijsheid” vandaan dat reageerders hier grotendeels zonder betaald werk zijn? (al doet dit, nogmaals gezegd, er helemaal niet toe: er zijn hier bijv. nogal wat gepensioneerden wier mening ik zeer op prijs stel.)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 14 september 2007 @ 4.19 uur

 86. 85. Harrieke

  Dank voor je reactie.

  Ik heb geen moeite met Charlie hoor. Ik heb hem hier meer dan eens gelezen en inhoudelijk weinig waargenomen aan denk danwel mededenkvermogen. Ik heb hem hier niet anders meegemaakt dan scheldend en tierend zonder enige bijdrage aan de inhoud danwel enig argument aandragend danwel oplossing. En wees gerust wij hebben mijn man en ik, ik ben dus een vrouw, 30 jaar lang hard gewerkt waarvan 20 jaar uren gemaakt van meer dan de door Charlie genoemde uren per week, dus wat dat betreft hebben wij onze sporen wel verdiend. Mijn man was een work-aholic nl. niet te stoppen. Ik heb het hier al meerdere malen gezegd. Het is meer informatie voor jou Harrie dan dat ik me zou moeten, willen verdedigen t.o.v. ene Charles. Ik weet wat de werkelijkheid is en weet dat zijn verweer enkel zwakte is zodat hij niet met de billen bloot behoeft en het demoniseren van alle mensen op dit web-log zonder inhoud gewoon door kan zetten. De doorzichtigheid daarvan alsmede de ledigheid baart weinig zorgen en geeft mij weinig reden tot een bezwaard gemoed. Getroffen voel je je enkel door mensen die je serieus kunt danwel wil nemen.

  Reactie door Henny — vrijdag 14 september 2007 @ 13.36 uur

 87. @ 86 Henny

  We laten ons toch niet gek maken door een sprookjesschrijver genaamd charles, lees eens iets uit z’n laatste werken…

  ….tijdens werktijd op in mijn eigen praktijk waar ik directeur van ben, en waar ik gemiddeld 12 uur per dag, 6 dagen per week hard voor werk. hierdoor kunnen 35 mensen een betaalde fulltime baan hebben…

  En dan nog het volgende sprookje….

  …ik heb in de jaren ‘60 van de vorige eeuw 10 jaar in de haven gewerkt. dus al dat betweterig gezeur dat ik van niets weet, is weer typisch sp gedrag.
  zolang er maar te klagen valt.
  iets opbouwen kan je ook, net als al die werkgevers in de haven, die werkdagen van 10-14 uur maken, 6-7 per week.
  maar jullie bouwen liever niets op, want dat vraagt een rechte rug en doorzettingsvermogen ….

  En dan blijkt dat hij werkzaam is bij zo’n bolleboer met z’n malafide praktijken, want in eerdere reacties was hij meende ik daar personeelschef en toen weer bedrijfsleider, enfin, als hij maar op de SP kan schoppen.

  Dit soort mensen zijn echt zielig

  Reactie door Pool — vrijdag 14 september 2007 @ 16.47 uur

 88. @83 harieke

  nee, ik vind het helemaal niet erg om sociale premies en belastingen af te dragen.
  waar ik wel de schuft aan heb, is dat ons belastinggeld wordt weggegooid aan projecten en priv-personen die niet willen werken, niet willen opbouwen. aan mensen die alleen maar rechten menen te hebben, maar nooit thuis zijn als het op plichten aankomt.
  en natuurlijk is dat niet de meerderheid van mensen die subsidie en/of uitkeringen krijgen.
  maar nog steeds veels te veel.
  elke instelling / persoon die misbruik maakt van gemeenschapsgeld, is er eentje te veel!
  en is dat erg, om dat erg te vinden?

  pool, je kan zo mooi blazen joh!
  ja, ik heb EN in de haven gewerkt, en ik heb een tijdje in de kassen gewerkt, en de laatste jaren heb ik een eigen bedrijf, met 35 werknemers.
  is daar iets mis mee??????
  kijk, ik kom uit een arm gezin, weinig opleiding genoten, en hard moeten werken in de haven voor weinig geld (maar wel genoeg).
  en toch heb ik wat kunnen opbouwen in mijn leven.
  is dat dan erg? wat is dat toch bij de sp, om maar steeds te trappen tegen mensen die succes hebben, die iets van hun leven maken?!
  als ik, als beperkte, simpele persoon, mezelf uit de armoede heb kunnen uitwerken en iets heb kunnen neerzetten in dit elven, waarom kunnen andere mensen dat dan niet (op hun wijze, op hun tijd, op hun manier)?
  deze jalouzie, deze verbittering, deze verzuring, kijk, daar hebben de meeste mensen gewoon de pest aan.
  omdat dan je nog steeds niet je eigen verantwoordelijkheid op je neemt, en zelf keuzes durft te maken in je leven!

  Reactie door charles de nooij — vrijdag 14 september 2007 @ 17.51 uur

 89. @ 88

  Je hebt wel goede zelfkennis, na al je kwaliteiten,…

  weinig opleiding,…. dat is ons niet ontgaan.

  en ik heb een tijdje in de kassen gewerkt… dat wisten we al, ook toen was je hier aan het zieken

  toch heb ik wat kunnen opbouwen in mijn leven…. zoals???

  en de laatste jaren heb ik een eigen bedrijf, met 35 werknemers….. zeker schoonmaker bij een reïntegratiebureau, waar je 35 Polen elke dag de bezem overhandigd.

  wat is dat toch bij de sp, om maar steeds te trappen tegen mensen die succes hebben…. ik had ook succes maar nooit heeft iemand tegen mij getrapt.

  als ik, als beperkte, simpele persoon, mezelf uit de armoede heb kunnen uitwerken.. .wees blij dat er schuldsanering voor je was.

  Ik zal je een goede raad geven meneer de directeur… volg eens een cursus omgangsvormen, management, politiekevorming, bedrijfskunde, en vooral… alle cursussen m.b.t. hoe ga ik om met mensen.
  En de beste aanrader die ik je kan meegeven is het boek… Eerlijk zijn anno 2007,… dit scheelt je een heleboel ellende en liegen, of te wel heb respect voor je medemens.

  Reactie door Pool — vrijdag 14 september 2007 @ 18.56 uur

 90. Jammer dan Han Lubach niets zegt, die heeft samen met ons SP Kamerlid deze aktie gedaan, dus Han, veel succes, en ik hoop dat het niet doorgaat, straks geen Tribune wegens staking, ik accepteer dat wel!

  Graag tijdens de kerstdagen, want dan pak je ze het hardste!
  Als TNT dit mag komen er meer, en dat is het einde, want kijk ook maar eens naar het ontslagrecht wat Donner wil.

  Gozik, tevreden vanuit Russia..

  Reactie door Gozik — vrijdag 14 september 2007 @ 21.39 uur

 91. Charles , waarom zit je eigen hier te vernederen : prachtig dat je een bedrijf heb opgezet : Een nu gauw HARD WERKEN ; zijn het 35 Polen ?

  Reactie door Fred — zaterdag 15 september 2007 @ 14.09 uur

 92. @ Charles,

  Ik ben ook verdeeld, als Nederlanders niet willen moet je wel Polen nemen!
  Maar als je voor zwaar lichamelijk werk zo weinig betaal, dan jaag je Hollanders de schuur uit, en zolang er verschil tussen Poolse en Hollandse inkomens bestaan kan het, maar over enkele jaren is dit ook voorbij, daar zijn nu vrijwel geen goede vakmensen meer te krijgen omdat ze elders meer verdienen, en de plaatselijke bouwvakkers rekenen elk jaar hogere prijzen, want je hebt geen keuze…

  Gezien de kosten voor reizen en verblijf, dure caravan met slechte voorzieningen, dan is het steeds minder intressant om hier te komen!

  Reactie door Gozik — zondag 16 september 2007 @ 13.53 uur

 93. Mensen uit de lagere loonklasse dragen de lasten.
  Alles word gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Banen verdwijnen , welke banen? Die van de lagere loonklasse.

  Banen is de lagere loongroep moeten goed koop zijn,waarom ? Om te beginnen omdat meneer/mevrouw huppelde pup anders geen riant salaris kan vergaren. De uitvindingen moeten vooruit daar wil men in investeren om de mens die zich krom werkt te kunnen vervangen .Die dus al minder moest kosten maar nog echt te duur was/is.

  Ik heb bijvoorbeeld niks tegen jongeren die een kans op de arbeidsmarkt willen, niks tegen polen die hier komen om geld te verdienen. Ik wil mij niet opgezet voelen tegen deze mensen die ook maar proberen net als alle armen (lagere loonklasse categorie) hun hoofd boven water te houden. Maar minimum loon zou voor alle hetzelfde moeten zijn en waarom : het zijn steeds de groep lagere lonen , die dus moeten wijken.

  Men neemt geen oude werknemer aan, nee die is duurder dan een jeugdige. Valt niet tegen op te concurreren. Dezelfde jongeren concurreren hier noodgedwongen zicht zelf weg, later….

  Kwaliteit gaat verloren onder pressie van : mag niks kosten. Werk je krom en zeur niet als je ziek word. Werk je krom en zeur niet als je ontslag krijgt bij ouderdom (uh ongeveer 25 jaar )

  Profiteer niet van de maatschappij als je ziek gewerkt ben of baanloos word. Die van jou lage loon heeft geprofiteerd !!!!!

  Kwaliteiten ???!!! die heb je niet nodig in een fabriek, handarbeider heeft zijn trots verloren, is verworden tot een te duur verlengstuk van een machine. Op school ben je dom en wat je kon / zou kunnen, is nutteloos. Daar hebben wij machines voor.

  Werken we hier zelf aan mee ? JA. Wil je geen goedkope producten ? Kies je niet voor duurdere duurzame producten; NEE . Mode vraagt om afval . (milieu neem ik er ook maar ff in op) . Hou het maar ff summier allemaal, maar goed.

  Uh wat heeft dit met TNT te maken? TNT neemt jongeren in dienst niet omdat ze beter zijn maar goedkoper en geen 40 urige werkweek eisen. TNT gaat nieuwe brievenbussen plaatsen, waarvoor dan ? Zijn de oude niet goed ? Geef dat aan loon uit zou ik zeggen. Zo met wel meer “ontwikkelingen” of zijn het speeldingetjes ?!Er word nogal wat geld uitgegeven aan zogenaamde vernieuwingen en maar klagen dat er te weinig inkomen binnen komt.

  Klaag niet tegen de bezorger die toevallig concurrent is van een bedrijf dat een positie verworven heeft via gezamenlijke gelden !!!!
  Zij bezorgen niet per definitie slechter en staan geen mensen hun brood te ontfutselen, zij werken hard voor hun eigen hongerloontje , hun plaats ooit is vergeven. Niet aan de jongeren, niet aan de pool, nee aan : GOEDKOOP. Aan keuzes van het MATERIELE, aan voeden van de rijke !!!!

  Ik ben geen communist, echter ook geen kapitalist. Ben dat gekwaak van bepaalde gedachte stromen wel zat !!!! Kwaak en wij maar betalen voor niet werkende en zieken. Betaal dan meer voor je producten, koop dan liever kwaliteit, waardeer de handenarbeider dan, en als je echt zo nobel ben : deel je baan. Zolang de één 40 uren werkt en de ander geen. Moet je niet klagen, wees dan blij dat je geluk heb.

  Heb je geluk dat jou kwaliteiten toevallig gelegen liggen in schoolintelligentie, tis maar een gedeelte van intelligentie hoor , maar geluk heb je. Jij kunt klagen dat je betaalt voor hen die hun handen niet laten wapperen, al was het maar dat ze te “oud”te ziek of anders zijn. Een vuilnisman mag niet duur zijn. En je hebt de stank die ie van jou afval met zich meedraagt liever niet in je buurt, dat ie zuipt omdat zijn kwaliteiten (trots) ver zoek is zit je dwars. Maar wat denk je dat er gebeurd als deze besluit om jou vuil niet op te halen?

  Op fabrieksartikelen zou wat mij betreft een hoog accijns mogen gelegd worden en de duurzame producten , hand gemaakt mogen van mij gesubsidieerd worden. Een postbode kan vaak best wat anders, geef hem een zaag een stuk houd en iemand die durft te kiezen voor duurzame en sociale producten. Wedden dat die postbode werkt , wedden dat ie vernuftig met zijn brein voor jou een mooie kast in elkaar weet te zetten waar jij na tien jaar nog trots op kunt zijn : Het niet willen ligt niet bij de arbeider maar bij wegwerpartikelen en het idee dat alles goedkoop moet. Bij de regering die gretig grootschalig het werk van de gewone man om zeep brengt. Jaaaaa met Nederland gaat het goed, maar Nederland is geen mens !!!!

  De concurrentie van TNT is terecht. De post word minder maar net als de andere bedrijven bezorgt TNT reclame , niemand klaagt over de concurrentie die TNT zelf aangaat, namelijk reclame verspreiding.En in reclameforlders Die goedkoop verspreid moeten worden vind je goedkope producten door machines en veel te dure lagere lonen gemaakt,met de gebruikelijke ziekmakende non stimulerende repeterende saaie werkomstandigheden, door hen die hebben gefaalt bij geboorte zowel in aangeboren nutteloze kwaliteiten in de dag van vandaag als ook in het milieu waar ze vandaan komen (kwaliteiten willen wel eens erfelijk zijn he) En inderdaad pakketten vervoer groeit.

  Lang leve de mensen die beter zijn dan andere, intellingent als ze zijn leven ze in rijke weelde met arme verlangen : rijkdom macht en verheven.

  Zooooo dat lucht op :-)))

  Reactie door Mary — donderdag 18 oktober 2007 @ 16.27 uur