Sarkozy-vrije dag

Dat Sarkozy president van Frankrijk is geworden is niemand ontgaan. En de Fransen lijken met hem weg te lopen, net als de Franse media. Er gaat kennelijk geen dag voorbij dat Sarkozy niet in het nieuws is. Het is zo erg dat de Franse groep ‘Democratie op Televisie’ opgeroepen heeft om 30 november tot Sarkozy-vrije dag te maken.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 13 september 2007 :: 11.11 uur

45 Comments

45 reacties

 1. Ze noemen hem niet voor niets Starkozy. Die man is camera=geil.
  Het is m.i. gewoon een enorme narcist. Je moet hem niet een dag weghalen maar gewoon laten zien,hij wil niets liever, dan krijgt de meerderheid er vanzelf genoeg van en graaft hij zijn eigen graf,

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 12.21 uur

 2. henny,

  je moet niet vergeten dat hij door de meerderheid van de franse bevolking is gekozen! dus waar maken wij ons druk om? mensen wisten en kenden zijn gedachten en karakter al heel wat jaartjes.
  trouwens, ik denk dat Frankrijk goed is met hem als President. eindelijk weer eens een jonge vent die beslissingen durft te nemen, en die de economie, de werkgelegenheid en de veiligheid goed en adequaat gaat aanpakken

  Reactie door sjef de vries — donderdag 13 september 2007 @ 12.33 uur

 3. Belangrijker is waarmee hij in de media verschijnt! Blijkbaar weet hij de mensen in zich te binden. De Fransen een beetje kennende die je dat niet zomaar en moet je wel wat te bieden hebben. Wat dat aangaat heb ik meer vertrouwen in het Franse volk dan het Nederlandse volk. Een volk dat in zijn geschiedenis een revolutie heeft durven aangaan, heeft ballen getoond. Kan ik van Nederlanders niet zeggen.
  Kortom, laat Sarkozy maar lekker gaan.

  Reactie door Gerard — donderdag 13 september 2007 @ 12.36 uur

 4. Beste Henny,

  Ik ben het met de door u genoemde punten eens. Maar als wij het vanuit de media-invalshoek gaan bekijken, dan is Sarkozy wel kleurrijk en toont veel passie en spontaniteit. Vergelijk dat met onze Saaie Balkenende die wel dure jassen draagt maar toch geen stijl noch passie heeft.

  Ja politiek is een show geworden, maar voor wat het (on)waard is toont Sarkozy toch veel meer klasse dan onze minister president. Zijn show is toch leuker lijkt mij.

  Zonde voor Nederlandse belastinggeld. Balkenende is toch geen gezicht en heeft ook geen beleid trouwens. Tenminste die Sarkozy kan zeggen dat hij opkomt voor Franse belangen. Onze normen en waardeloze ministers komen op voor de zakken van eigen kringen inclusief Bush in ruil voor een plek aan de ontbijttafel.

  Wij neemt een slaaf/ jaknikker/ meeloper als Balkenende serieus?

  Reactie door Khosrow — donderdag 13 september 2007 @ 12.53 uur

 5. Het schijnt dat hij tuig(tasjesrovers, vernielzucht, mishandeling) wat de samenlevingen verpest goed wil aan pakken.
  Hij is goed begonnen door een onzinnige gratie aan dit tuig in de gevangenis op een feestdag stop te zetten.
  Voor Jan met de Pet zie ik het somber in rechts heeft hier nooit wat aan te bieden .

  Reactie door De Hakker — donderdag 13 september 2007 @ 13.01 uur

 6. Ik bedoelde te vragen WIE neemt een meeloper als Balkenende serieus?

  Jammer genoeg de enige leider in dit land die Nee durft te zeggen is buiten de kabinet gehouden. Maar de Haagse regeringsachterkamers is toch niks. Althans niet zoals het nu ruikt. Die moeten grondig geveegd te worden, liefst door de Balkenende zelf.

  Wat heerlijk om een gewone Nederlander te zijn, dat wij de normen en waardeloosheid van onze minister president bij de juiste naam mogen noemen. Het voelt heerlijk, ontluchtend en bevredigend. Ik hoop dat dit van deze site niet verwijderd wordt. Laat Balkenende dat goed lezen. Ik neem het wel van mijn eigen rekenning.

  Reactie door Khosrow — donderdag 13 september 2007 @ 13.08 uur

 7. hij heeft in ieder geval géén 100 dagen nodig gehad, om de moeilijkheden in frankrijk te kunnen benoemen ! En nu loopt ook 71% van de socialisten met hem weg dus ……..allez Sarkozy.

  Reactie door Teun — donderdag 13 september 2007 @ 13.43 uur

 8. @ 3 Gerard,

  Inderdaad.

  Reactie door Khosrow — donderdag 13 september 2007 @ 13.59 uur

 9. en wil i helemaal stralen moet i nog wat vetrollen weg trainen,
  oo nee daar hebben we photoshop voor.

  Reactie door ad — donderdag 13 september 2007 @ 17.02 uur

 10. 364 dagen Narkozy media voor de Fransen en 1 dag afkicken… Zullen ze ooit nog van die dope afkomen? Zuchtte ik onder de verstikkende deken van JPB die ons nu al jaren het licht niet meer doet zien.
  frankrijk is er nog lang niet zo erg aan toe als wij. vandaar dat de Nederlander er graag met vakantie naar toe gaat. Weer een enorme exodus aan geld dat hier wegstroomt.

  Reactie door L´écologiste — donderdag 13 september 2007 @ 17.32 uur

 11. Uiterlijke schijn. Hij komt wel op voor Franse belangen maar belangen voor welke Fransen.
  Starkozy is m.i. een windbuil die er goed uitziet maar ik heb geleerd dat je daar snel op afknapt. Zoals mijn moeder zaliger zei;” Van een mooie tafel eet je niet lang”

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 18.16 uur

 12. Hoe ver is hij al gevordert met zijn verkiezingprogramma : armode bestrijding en vergrote van de werkgelegenheid ?
  Hij wordt nu al op de vingers getikt van Woutertje Bos , dat hij niet veel mag lenen ,omdat anders het vastgestelde quote : bruto nationaal inkomen / bruto nationaal uitgaven voor dit EU-lid , zal worden overschreden : hetzelfde probleem met Polen , overigens .

  Reactie door Fred — donderdag 13 september 2007 @ 18.18 uur

 13. c’est la fête au village,ik hoop dat hij de onsteker zal zijn voor een nieuw iets,wel te verstaan, een old iets met een niew jasje,
  M’enfin,alles goed hij weet immers goed, hoe jij populism kan gebruijken.gemengd met veel ekonomiks belangen en een gooie netwerk,kan hij alles beinvloeden ,niets meer niets minder…
  dat is een paradox bij mij ik haat deze zelf narcisik plutocrate elitist bastards,ik hou van hun ook,als ik kijk hoe snel zij aan de slag gaan,denk ik ,”ja dat krijg jij als jij in illusie geloof zonder zelf actie te voeren,jep,democratie was geen cadeau,het was kruimel maar gewonen door keihard VECHTEN,op straat,maar nu, gebeurt dat achterin de kamertjes(1=2=1) ,waar, jouw stem vekracht word,onder het moto,vaseline erbij?…zie jij in 4 jaar,eigen schuld dikkebult,zoals met bel spelletjes…
  Alles goed in het WEST front.

  Reactie door gaf — donderdag 13 september 2007 @ 18.24 uur

 14. Marianne sta op en verhuis naar Nederland…..!!!!

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 18.36 uur

 15. Ik heb nog mijn twijfels, maar zoals deze president groeit is het beslist geen listig machiavellist à la Berlusconi, alors je m’en doute, reculer pour mieux sauter? Of wordt hij een bindend element in de Franse samenleving. Hoe dan ook heeft hij stukken meer statuur dan Balkenende, ik kan me wel voorstellen dat van Sarkouzy een Fransman patriottisch gaat worden.

  Reactie door Haq — donderdag 13 september 2007 @ 18.37 uur

 16. En wat Balkenende betreft van geen tafel eet je helemaal niet. Sorry mijn leestekens gaan weer vreemd.

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 18.38 uur

 17. Mensen kijk waar hij mee omgaat. Fahrenheit nine eleven al gezien.

  Reactie door Henny — donderdag 13 september 2007 @ 18.39 uur

 18. veel mensen vergeten dat de frans revolutie begon toen de zout belasting was verhoogt,en gebruikt werd als een onsteker ,de bourgeoisie deed het goed om de mensen te overtuigen dat de monarchie was verandwoord,100 jaar later werd laicite kiesbaar….
  100 JAAR? hoe lang naar een Direct Democratie?zonder Elit?hoe lang nog?

  Reactie door gaf — donderdag 13 september 2007 @ 18.46 uur

 19. Henny reactie 16
  Ja dat is nu het goede bij Sarkozy : hij gaat met iedereen om ! Zelfs met socialisten .

  Reactie door Teun — donderdag 13 september 2007 @ 19.27 uur

 20. Teun jij denk toch niet dat Mitterand was socialist?,,,
  en wat nu PS is,is socialism? AH!AH!AH!
  .Als jij so denk ,dan ben jij voorbij hersen spoeling ,wij zijn beland in een kettel waar ,langzamerhand,levenden kikker worden levende gebaken door het vuur betje bij betje ….
  Teun ,ben jij een kikker

  Reactie door gaf — donderdag 13 september 2007 @ 20.05 uur

 21. Hebben ze in Frankrijk ook een Raad van State,welke de regering napraat?Zo ja dan zullen de fransen niet meer zo met Sarkozy weglopen.Hij is nog niet lang aan de macht en hij heeft nog geen echte problemen in Frankrijk aangepakt.Hij zal toch niet eerst een 100 dagen PR tocht maken,waarna de aap uit de mouw komt?Belangrijk is hoe hij de E.U.grondwet manipulerend door de franse strot duwt.

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 13 september 2007 @ 20.07 uur

 22. Gaf reactie 20
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik even niet het verband Sarkozy- Mitterand zie . Dat is n.l. wel tamelijk lang geleden ( >12 jr) Verder staat vlgs mij SP voor Socialistische Partij net zoals in frankrijk de PS ( maar dan omgedraaid)

  Reactie door Teun — donderdag 13 september 2007 @ 21.01 uur

 23. Jammer genoeg politiek is een verschijn schijn. Het gaat om veranderende jassen en ook inderdaad om fotoshop.

  Maar als het om de wereld van de verschijningen gaat, mag het best wel een leuke schijn zijn. In sommige gevallen there is more than what meets the eyes.

  Gelukkig hebben wij de beste politieke leider in het land/europa. Vanwege goede balans tussen daad, woord, fatsoen en ook verschijn. Dus ik hoef mijn stem niet te gaan veranderen.

  Kunnen wij de dapper Rita naar de SP kamp halen, nu dat 26000 asiel kwestie uit de weg zijn? I think she is more of a volk politician than vvd back room politician.

  Reactie door Khosrow — donderdag 13 september 2007 @ 21.02 uur

 24. Ik denk dat ze op 31 november meer succes met en Sarkozy-vrije dag hebben.

  Reactie door Drob — donderdag 13 september 2007 @ 21.32 uur

 25. @24, Voordeeltje voor de Nederlandse sgatkist
  Drob, dat jij de 367ste dag hebt gecreëerd pf
  wilde je van de dure decembermaand één dag af
  plukken? Sgattig bedacht hoor en nog leuker
  als je inderdaad dan eindelijk eens met je
  manifest op de proppen komt: je laat ons wel
  heel erg lang in afwachting…….toch?
  Steeds gatiger schatkist laat ons wel heel erg in de steek! Fijne dag gewenst, Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 14 september 2007 @ 3.57 uur

 26. Een leuke aspect van de linkse bondgenoten is dat ze kunnen snel zowel schijn als authentiek herkennen, onderscheiden en daar om lachen.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 14 september 2007 @ 8.04 uur

 27. Teun”Ik moet eerlijk zeggen dat ik even niet het verband Sarkozy- Mitterand zie . Dat is n.l. wel tamelijk lang geleden ( >12 jr) Verder staat vlgs mij SP voor Socialistische Partij net zoals in frankrijk de PS ( maar dan omgedraaid)” miterrand was niet een socialist,het was een social democrat die een liberal idee door slingerde onder het moto socialism,het was ,lijk de PVDA die onder de naam kan schuilen om lekker te regeer,ik denk niet dat the SP is PVDA,hoeveel SP and PS letterlijk vertald is hetzelfde,er zijn groot vershillen.
  Sarkozy,een gaullist?vraag maar aan De villepin,hij heeft ook moiete mee.
  Illusie regeer,en het alleen kan werken als de ontvanger daar in wil geloven,en ik ontvang al 25 jaren anderen geluiden.
  Nu SP niet zeuren Kei harde acties en vergeet niet de achter band,namelijk ik en de rest,verget niet la chartre D’Amiens:
  “The Confederal Congress of Amiens reconfirms article 2 of the CGT constitution. The CGT unites, outside all political schools, all workers conscious of the struggle to be conducted for the disappearance of the wage-earning and employing classes.

  The congress considers this declaration to be a recognition of the class struggle, which, on the economic plane, puts the workers in revolt against all forms of exploitation and oppression, material as well as moral, exercised by the capitalist class against the working class.”
  DAT is Socialism

  Reactie door gaf — vrijdag 14 september 2007 @ 13.54 uur

 28. het was een tijd waar socialisten waren revolutionnaire,geen luxe hondjes ,dus.

  Reactie door gaf — vrijdag 14 september 2007 @ 14.06 uur

 29. Maan Arkenbosch — donderdag 13 september 2007 @ 20.07 schrijft:

  Belangrijk is hoe hij de E.U.grondwet manipulerend door de franse strot duwt.

  Ik meen me te herinneren dat Sarkozy reeds voor de verkiezingen had gesteld dat, indien hij gekozen zou worden, er geen nieuw referendum meer zou komen. Ik ga er dan ook vanuit dat de zogenaamd herziene Europese grondwet gewoon in Frankrijk zal worden geratificeerd.

  In Engeland wordt de bevolking bedonderd door Gordon Brown die voor de verkiezingen een referendum belooft heeft maar nu doet alsof zijn neus bloed. Aangezien de karakterloze Nederlandse regering niet alleen wil overblijven, zal het hier ook wel zonder nieuwe volksraadpleging worden ingevoerd. Voor zover dus het schijnbaar als mislukt afgeschreven experiment genaamd democratie.

  Ananga

  Reactie door Ananga — vrijdag 14 september 2007 @ 14.18 uur

 30. Hopelijk werkt de detox van de “Sarkozy-vrije” dag niet te heftig.

  @ Drob (24):

  De 35e mei van Erich Kästner lijkt me ook wel wat…..

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 14 september 2007 @ 14.26 uur

 31. http://www.volkskrant.nl/binnenland/article461466.ece/Sarkozy_en_Brown_voorbeeld_voor_Balkenende

  Een leuke voor deze stelling lijkt mij, hoewel je al vrij snel een voorbeeld bent voor Balkenende, maar goed.
  Het geeft weer aan dat we wijzen naar het buitenland, terwijl zelf opgezadeld zijn met de eerste de beste nurd.

  Reactie door Gerard Lettinck — vrijdag 14 september 2007 @ 17.27 uur

 32. Ja, waarom houden we ons eigenlijk bezig met Franse President? Of is onze Minister President te nurd om het over te hebben? Of misschien het hebben van een slechte minister president te algemeen geaccepteerd/ te gewoon geworden in dit land.

  Idol shows zijn eigenlijk niet mijn kopje thee, maar Balkenende is niet in Salkozy league. Niet eens dichtbij. Balkenende is een dure maar smakeloze minister president. Of even zijn slaaf karakter te verzwijgen. Als ik aan Balkenende denk dan herinner ik altijd die beelden, toen hij ging op bezoek bij Bush. Wij worden geregeerd door schothond van G Bush. En dat is zeker niets om trots op te zijn.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 14 september 2007 @ 22.27 uur

 33. Sarko of Tsarko is en zal nooit een echte Fransman zijn, de meerderheid van de Fransen heeft hem helemaal niet gekozen (in Frankrijk moet je je eerst aanmelden als je wilt gaan stemmen, dat was maar een zeer laag aantal; vervolgens is slechts een percentage van dat gedunde aantal mensen gaan stemmen maw Sjef, je bewering klopt niet), de PS is niet de SP maar de PvdA, Sarko is helemaal niet zo geliefd onder de bevolking als hij doet vermoeden en zijn geliefdheid neemt per dag af, Sarko is ook een schoothond van George Bush- zie zijn vakantie-kiekjes bij vriendje Bush afgelopen zomer,

  KORTOM: J’espere que le peuple Francais va se meuter le plus vite possible. La France ne supporte pas un personnage comme Sarko. La premier chose qu’il a fait est commencer un tribunal contre son “”concollegue” De Villepin. Als hij zijn medestanders al op die manier behandelt, weest dan op uw hoede voor op welke wijze hij zijn tegenstanders zal gaan behandelen. De Villepin was in zijn rechter kamp!

  Reactie door kalk — zaterdag 15 september 2007 @ 19.51 uur

 34. @ Kalk,

  Frankrijk kent geen Allochtoon en Autochtoon zoals wij in Nederlandse postmodern apartheid kennen. Geboorte plaats is niets meer dan accident of nature en zegt eigenlijk niets over het wel of niet zijn. Opvoeding en rechten zeggen wel iets over wel of niet zijn. Sarkozy style is France all the way.

  Goh, om door smaakloze Balkenende geregeerd te worden zegt toch wat. Was Balkenende door meerderheid gekozen? Of werd hij minister president door ons kent ons achterkamer handelingen? Ik dacht de het laatste het geval was.

  Ook ik neem mijn pet af aan Franse vol en hun leider in alle dusdanigheid. Tenminste hun leider is niet een meeloper. Fransen ook niet. Ze zijn revolutionair en komen op voor hun eigen standpunten. Ik ben de actie op museumpark 3 jaar geleden al vergeten. In tegenstelling tot Franse presidenten, onze regering komt voor de belangen van de gewone Nederlanders nooit op. Wij zijn uitverkocht in ruil voor een plek aan de ontbijt tafel van Bush.

  Wij kunnen wel wat lessen zowel van Franse volk als van Franse president leren.

  A looooong way to go before we can catch up to France.

  Reactie door Khosrow — zaterdag 15 september 2007 @ 23.30 uur

 35. En jawel Starkoy is bij Bush geweest en de Franse minister van Buitenlandse zaken (overgelopen van de socialistische partij) Bernard Kouchner begint de taal van oorlog ter voorbereiding van de westerse geesten m.b.t. Iran.
  Overigens was eerder Frankrijk niet zo met Bush. Niets geleerd van Moore m.b.t.de aanvang van de oorlog in Irak die volgens Greenspan eindelijk toegegeven dus om de olievoorraden ging.

  Reactie door Henny — maandag 17 september 2007 @ 16.22 uur

 36. Khosrow, op sommige punten ben ik het met je eens wat betreft de inzet van het Franse volk, dat de presidenten het vaak opnamen voor het volk, dat ze zelfs aftraden wanneer ze te weinig steun kregen (bv De Gaulle) en ga zo voort.

  Maar kom mij echt niet aan met het verhaal dat in Frankrijk het -zoals jij het noemt- post modern apartheid- geen onderscheid bestaat tussen Echte fransman en buitenlander. Daar sla je echt de plank helemaal falikant mis. Ikzelf heb in de buurt van Marseille meer dan een jaar gewoond, mijn zus woont al 7 jaar in Frankrjk, heb vele in Frankrijk wonende Franse-Nigereaanse vrienden, heb in Frankrijk franse cultuurwetenschappen gestudeerd, daarna hier in Nederland 6 jaar civilisation, heb als sociaal medewerker gewerkt in banlieu grote stad en zelf destijds het opkomen van FN moeten meemaken: er is wel degelijk onderscheid tussen de echte en nieuwe Fransman. Als je dit ontkent, klopt je realiteitsbeeld helaas niet.. Zoveelste generatie Magrebs zullen nooit volledig geaccepteerd worden, hebben bijnamen als beurres-pieds noirs etc, om maar te zwijgen van ex-kolonie inwoners van bv Niger-Cote dÍvoire , de meeste Fransen beschouwen hen als domme zwarten. Wordt er eens slachtoffer van bv een inbraak en je gaat naar de police nationale; word je meteen gezegd “de persoon die bij u inbrak was zeker een noordafrikaan he”, dus op voorhand wordt daar van uitgegaan. Nee Khosrow, je zult een best iemand zijn, maar je zit hier echt helemaal fout. Wanneer ik het dan stel dat het in Frankrijk belangrijk is welke kleur je hebt, ga je dan wel mee met mijn visie: ben je gekleurd,dan kun je het shaken. En Sarko is blank ja, dat klopt. En hij kan goed drinken zie zijn speech bij de eerste Europese conferentie waar hij bij was..Arrogante kwal die Bush vriendje wilt zijn om de Franse wapenlobby rijker te maken: zo is het, Frankrijk profiteert ook van de oorlogen die thans overal heersen, daarom is hij pro-Bush.

  Bernard Kouchner is een menselijk gezicht in de regering Sarko; hij is DE oprichter van Artsen zonder Grenzen en echtgenoot van vooraanstaand opgeklommen Van Scherrenburg Den Haag Vandaag vrouwtje met ballen. Al lang blij dat hij er bijzit.

  Dankzij de altijd afwijzende houding van Frankrijk tegenover het angelsaksische blok is Europa tot voor kort vrij los gebleven van het Amerikaanse juk. Zelfs De Gaulle was tegen hen en zag in de jaren 40 v/d vorige eeuw al het aard van het Amerikaanse beestje in,als rechts politicus. Dankzij Frankrijk is toch de kloof destijds aanvankelijk gedicht door toenadering met voormalig Oostblok. Nog voor Brandt, nog voor de perestroika etc..

  Reactie door kalk — maandag 17 september 2007 @ 17.25 uur

 37. Natuurlijk zijn er verdacht plekken in de Franse politiek en diplomatie en ook heel veel uitbuitingen geweest in de Franse koloniale verleden. De kwestie van discriminatie is er ook nog, jammer genoeg. Discriminatie is overal op dit planeet te vinden. Alleen naar mijn waarneming en ervaring, juist in de landen waar mensen beweren niet te discrimineren en waar veel antidiscriminatie bureaus opereren, komt discriminatie juist vaker voor. Kijk naar Nederland. Discriminatie is zo diepgeworteld dat het zit gewoon in de dagelijkse onbewuste vocabulaire. Het wordt niet eens gezien als discriminatie.

  Toen ik Nederlander werd, hadden ze mij niet verteld dat het om allochtone Nederlander-schaap ging. Mijn opvattingen van staatsburgerschap was gelijkheidsprincipe. Achteraf gezien was die vluchtelingen passport veel vrijer. Want daarmee was ik een wereldburger en hoefde mij niet te bemoeien met wie is wel of niet Nederlands of Frans genoeg(allochtoon en autochtoon onderscheid). Dat op zij, denk ik dat wij in Nederland kunnen veel van zowel Duitse als Franse volk leren. Ik kijk met veel respect naar Franse President en Duits minister presidenten. Ze roepen respect op. Maar dat kan ik nooit opbrengen voor onze uitverkochte Balkenende en zijn voorgangers die zich altijd als onderdanig gedragen en kunnen alleen naar beneden schoppen. Misschien dat is ook onderdeel van de cultuur in dit land. Dit laatste moet ik nog uitzoeken maar er zijn wel sterke indicaties in die richting.

  There is a difference in being tall and standing tall. I prefer those who stand tall. Standing tall means freedom, independence, clarity, able to say NO to Uncle Sam, mood, style, passion, class(not in the economic sense of the word, but in the metaphysical sense of it), ability to get angry and not having to sweep it under the carpet, ability to feel disappointed and showing it without reservation,,,,,

  I kijk niet naar miss verkiezingen of idool shows, maar heb wel de toespraken van Franse president gezien. Ik kan wel zeggen dat er is een oceaan verschil tussen wat wij hier hebben voor minister president en wat franse hebben als President.

  Reactie door Khosrow — maandag 17 september 2007 @ 22.26 uur

 38. @37 Khosrow

  Laten we vooral trots zijn op Sarkozy die Europa wil voorbereiden op de oorlog met Iran, na zijn ‘franse slag’ met Bush!

  Ruim 1000.000 doden na 9/11! Was het die bloedzuigers nog niet genoeg?
  Richt je niet alleen en uitsluitend op het waardeloze normen- en normloze waardenbeleid van Balkenende c.s.
  Zij vinden het wel best dat wij ons hier nationaal drukmaken. Maar ondertussen zijn de wereldwolven in schaapskleren bezig zich gezamenlijk te redden uit de BIG MISTAKE!
  Zij zijn hiervoor bereid om over meganieuwe lijken te gaan en slepen ons de oorlog met Iran binnen.
  Houd je ogen open Khosrow en zie wat er gaande is… op (onder)wereldniveau!

  En wat romantiseer jij die ‘kampbewaakster’ Verdonk? Gaat het jou alleen maar om aangename spanning?
  Zowiezo heeft een superrechtse vrouw super veel last van diehard-genen die niets vrouwelijks in petto hebben.
  Ook hier zit een schaap in wolfskleren, die haar slachtofferstronie de komende tijd heeft opgezet om vele zielen te winnen voor haar grote slag! Oprecht?
  Houd je ogen open Khosrow en zie haar gespeelde rust die op springen staat. Clusterend zullen haar bommen ontploffen over de Moslims in ons land. Zoals het gaat in Afghanistan, Irak, Iran.
  De grote wereldhetze rijpt met de dag…

  Let op die wereldwijde samenspanning Khosrow en de sinistere plannen van deze nietsontziende westerse wereld’heren’.

  Reactie door Gloria — dinsdag 18 september 2007 @ 0.57 uur

 39. @38

  Correctie:
  Ook hier zit een WOLF IN SCHAAPSKLEREN die haar slachtofferstronie heeft opgezet etc.

  Reactie door Gloria — dinsdag 18 september 2007 @ 1.03 uur

 40. Prachtig Gloria,
  U hebt grote gelijk over die “wereldwolven in schaapskleren met waardeloze normen en normenloze waarden.” Eerlijk gezegd is de politiek zo schandalig belachelijk geworden dat ik juist de show meer serieus neem dan de echte. De waan in de werkelijkheid is toch om te huilen. Voor de gewone man/vrouw levert de politiek niks op behalve meer dilemma’s. Voorlopige ben ik even uitgehuild en de traanzakken in mijn ogen zijn opgedroogd. Maar de show begint nu pas interessant te worden dankzij die “kampbewakerster”. Eigenlijk vind ik dat Rita Verdonk heeft meer ballen in haar hoofd dan alle haar mannelijke collega’s in VVD, CDA en PvdA bij elkaar. Ik denk mevrouw Verdonk, was door haar niks durvende collega’s in de vreemdelingen beleidshoek geduwd. In dat portfolio en vooral op dat moment, kon sowieso niemand iets mee winnen ongeacht welke beslissingen dan ook. Maar zij heeft veel meer in haar mars dan haar waakfunctie. Ze kan wel lijn in de zand trekken. Ik vind haar show toch the leukste op TV. Maybe I’ll keep my TV after all. Dankzij Rita Verdonk, moeten de mensen in de VVD achterkamers slaaploze nachten doorbrengen.

  Niemand is perfect. Dat geldt ook voor Sarkozy en Verdonk. Maar wat ik aan ze leuk vind is hun vermogen om de linkse beweging wakker te schudden en alerter te maken. Ze voorkomen dat de links achteruit gaat leunen.

  Gloria leuk dat u er weer bent ongeacht wat u vanr Sarkozy en Verdonk vindt. Bedankt voor uw serieuze advies in een verpakt in humorale schrijfstijl.

  Hahahaha

  Reactie door Khosrow — dinsdag 18 september 2007 @ 9.42 uur

 41. Khosrow, ooit gehoord van de oprichting van de “touche pas a mon pote”-beweging ontstaan in Frankrijk ergens begin jaren 80 (excusez moi als ik er een paar jaar naast zit). Precies een anti-discriminatie bureau waarnaar jij refereert. daarna is die beweging overgeslagen naar andere Europese landen, ook Nederland. Hun kenmerk was zo’n button met een rood handje met de tekst “touche pas a mon pote” of “handen af van mijn kameraad” of zoiets van die strekking. Dus weer een argument van je onderuit.

  Dan je meetlat: Balkenende versus Sarkozy..dus omdat Balkenende heel slecht scoort, laten we zeggen een 3, en Sarko ietsje beter, laten we zeggen een 3,5 is Sarkozy een hele goeie? Sorry, dat is toch echt appels met peren vergelijken en slaat kant noch wal.

  Sarkozy en Verdonk vormen een leuk koppel, kunnen zo ingezet worden bij een opname van “Allo allo”.

  Gloria heeft gelijk: oppassen met Sarkozy,let op mijn woorden: het gaat hem alleen om versterking en verankering van de Franse wapenlobby. Zou me niets verbazen als hij daar via via via connecties-aandelen in heeft. Net zoals Bush belangen in de olie-industrie van het Midden-Oosten heeft. Inderdaad, kijk eens naar Fahrenheit 9/11. Corruptie tot en met.

  Reactie door Kalk — dinsdag 18 september 2007 @ 21.35 uur

 42. @ Kalk,

  Bedankt voor de nieuwe informatie en achtergrond context. Zo blijft de discussie ook een lerende discussie. Nee die beweging ken ik niet.

  Ik probeer niet om Sarkozy en Verdonk te verheiligen noch te promoten. Maar Beleid is een gezamenlijke product van instituties(partijen). Ik hoef niet achter alle hun beleid te staan om positieve aspecten van hen te kunnen zien, erkennen en bewonderen. Ik weet dat er ook goede tussen zitten maar tot nu toe ben ik alleen slechte managers tegengekomen. Maar Zowel meneer Sarkozy als mevrouw Verdonk hebben de noodzakelijke kwaliteiten om te managen. Ik had en heb voorkeur voor hun socialist tegenstanders en heb gestemd op dhr Marijnissen, maar dat neemt niet weg dat Sarkozy en mevrouw Verdonk in sommige dingen(organisatie en management, PR en media, herkenbaarheid, het bijbetrekken van passie in de zin van sterke overtuiging in wat ze doen en willen bereiken, style, standvastigheid, charme en ja ook klasse) hebben.

  Jan Marijnissen heeft alle die kwaliteiten maar met de toegevoegde waarde van consistentie en een sociale visie. Daarom komt hij keer op keer als de beste leider uit de bus.

  Maar laat ons niet ontkennen dat Sarkozy en Verdonk ook aantal sterke kwaliteiten hebben. Mensen die dit discussiesite afgelopen jaren bijgehouden weten hoe ik tegen Verdonk asielbeleid m.b.t 26000 asielzoekers was. Maar achteraf gezien moet ik ook zeggen dat ze had ook heel veel goeds gedaan. Zeker meer dan de rest van haar kabinet. Bovendien die 26000 asiel zaken waren niet alleen Verdonk Dilemma maar ook maatschappelijke dilemma. Want die toneden hoe slecht onze rechtstaat functioneert, hoe slecht onze ambtelijke molen functioneert. Die waren niet alleen Verdonk probleem maar onze probleem. Achteraf gezien schaam mij voor het gebruik van zeer harde woorden over haar. Want destijds had ik alleen die 26000 mensen voor mijn ogen en uit medelevenheid met die mensen was ik echt boos. Maar boosheid hoort ook bij mens zijn reflecteren en bijstellen hoort er ook bij. Mevrow Verdonk is geen gebakkenlucht integendeel ze is een zeer sterke dame die onder zeer moeilijke omstandigheden moest opereren en het kun overleven(ze zit daar nog). Dat vind ik niet alleen knap maar ook wonderlijk en respect waard.

  Wat betreft de antidiscriminatie bureaus moet ik zeggen dat ze hebben hun eigen irrelevantie bewezen. Want discriminatie zowel in Frankrijk als in Nederland is niet verwijderd noch verminderd. Het is zelfs toegenomen. Persoonlijk heb ik in Frankrijk geen discriminatie meegemaakt maar in Nederland(ook mijn land) zie ik het op dagelijkse basis om me heen. Eigenlijk heb ik nergens discriminatie op zulke schaal meegemaakt behalve in Nederland. In Frankrijk is er geen wettelijk noch taalkundige onderscheid tussen Allochtoon en Autochtoon. In Nederland wel.

  Reactie door khosrow — woensdag 19 september 2007 @ 21.12 uur

 43. Khosrow, nogmaals woorden als “Beurre”, “manouche”, “sans papiers” en ga zo maar verder bestaan wel degelijk in Frankrijk.

  Een vriend van me die hoogleraar is a/d universiteit van Marseille, geboren en getogen in Niger dus donker, woont al 30 jaar in Frankrijk wordt dagelijks meerdere malen uitgemaakt voor “noir”, “illegal”, “sans papier”, “crepule d’Afrique” etc krijgt nog steeds in winkels etc te weinig wisselgeld terug omdat men denkt dat hij niet kan tellen, in cafe wordt hij als laatste geholpen ook al is hij het eerst, had 5 jaar beste papieren-cijfers om te worden aangenomen als professor maar ieder jaar kreeg een minder goedscorende blanke de baan totdat hij een bevriend PS politicus benaderde om zijn probleem a/d orde te stellen. Ging op 16de in korte broek met tshirt op vliegtuig naar Frankrijk, kreeg geen studiefinanciering/kinderbijslag/bijstand of wat dan ook: werkte ruim 20 jaar gedurende vier maanden zomervakantie van sóchtends 4 tot ‘s nachts om met tomatenplukken universitaire studie te betalen, woonde in een hok op zolder van 3-3 en heeft nooit maar dan ook nooit een woord geklaagd. Pas na 20 jaar hard knokken begon zijn inzet vruchten af te werpen, maar ook toen bleef hij tegen racisme aanlopen: aannemers die de huisbouwklus niet afmaakten “want die zwarte kan ons toch niets doen”, zijn vrouw deed er 5 jaar over om in Frankrijk te mogen wonen ook al is hij rijksambtenaar en ga zo maar door. In al die 20 jaar heeft hij nooit zijn familie in Niger kunnen zien, omdat hij daar nog militaire dienst moest doen, dus hij kon niet terug als hij dat al had kunnen betalen.

  Ga eens een maandje in Marignane of een ander dorp in de buurt van Marseille wonen en je beleeft de discriminatie. Ga in de HLM’s rondlopen en kijk hoe onzichtloos de toekomst is van de mensen die er van generatie op generatie noodgedwongen in wonen. Heb zelf ook in HLM-banlieue van Lyon gewerkt, oa in buurthuis en op lagere school: op een dag was een 7 jarig jongetje uit Cote d’Ivoire van de megahoge flat gesprongen: op zijn leeftijd zag hij het al niet meer zitten hoe zijn ouders behandeld werden als uitschot..

  Pas als je je onder de mensen die het overkomt begeeft, merk je echt wel hoe het in Frankrijk is als iemand met een gekleurd uiterlijk.

  Als het Franse voetbalelftal speelt bv tegen Italie, hoor je veel Fransen zeggen “waar is het Franse team, er doen alleen Afrikanen mee” of nog erger “apen”. Zelfs Zizou heeft dat met al zijn kunde niet kunnen verhelpen hij is Beurre d’Algerie natuurlijk uit de “schoremwijk” Platane (HLM-wijk) in Marseille.

  Bref: het feit dat jij persoonlijk nooit in Frankrijk op grote schaal discriminatie hebt meegemaakt, betekent niet dat die er dan ook niet is, helaas..
  Met Sarkozy die keihard optreedt tegen de jongeren in de HLM-banlieues is Frankrijk een olievat dat elk moment kan ontploffen. Ipv de mensen daar enig perspectief te bieden, duwt hij ze nog meer in een verdomhoekje waardoor een revolte nog dichterbij komt.

  Dors bien et bonne nuit.

  Reactie door Kalk — woensdag 19 september 2007 @ 22.25 uur

 44. Kalk, bedankt voor het toonbaar maken van achterkant van de munt, door de voorbeelden die u hebt genoemd. Hoewel ik heb dat in Frankrijk niet meegemaakt, maar ik kan me inleven in de situatie van de gediscrimineerde. Ik vind dat verschrikkelijk.

  Leven is een push and pull situatie, het is een strijd.Er zijn zowel goed en slechte naast elkaar, maar ik vind het goed dat debatten en discussies zijn. Want op deze manier kunnen we de zaken aankaarten en bijdragen aan verlichting. Ik leer elke dag iets nieuws hier onder meestal fatsoenlijke burgers.

  Juist door er over te discussiëren raken andere bewust. Discriminatie is een ziekte.

  Reactie door Khosrow — woensdag 19 september 2007 @ 23.51 uur

 45. @43 Kalk

  Zeer bedankt voor je verhelderende bijdrage.
  Het is om te huilen hoe mensen elkaar behandelen. Schande!!

  Welterusten en groet.

  Reactie door Gloria — donderdag 20 september 2007 @ 1.44 uur