Geen ontslag, maar ààn de slag!

Een meerderheid van de Nederlanders is tegen de plannen van het kabinet met het ontslagrecht. Dat blijkt uit een peiling die TNS NIPO heeft gehouden in opdracht van de vakcentrale FNV.

Wanneer je ze blanco bevraagt, is 55 procent van de Nederlanders tegen het ontslagplan van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken). Dat loopt op tot 61 procent wanneer de ondervraagden de argumenten worden gegeven van vakbonden, die tegen de plannen zijn, en werkgevers die er wel blij mee zijn. (Volkskrant)

Vooral de PvdA wordt kiezersbedrog verweten (door 46 procent van alle Nederlanders en 53 procent van de eigen kiezers). Ook het CDA en ChristenUnie worden beschuldigd van kiezersbedrog (CDA: 31% van allen en 27% van de CDA-kiezers; ChristenUnie: 32% van allen en 32% van CU-kiezers) (TNS-Nipo, pdf)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 14 september 2007 :: 0.21 uur

94 Comments

94 reacties

 1. Gaan ontslag of geen ontslag?
  Wat dit kabinet betreft:
  GAAN! ONTSLAG!!

  Reactie door Gloria — vrijdag 14 september 2007 @ 0.40 uur

 2. Deze gegeven percentages gelden niet alleen voor het onderhavige onderwerp. Kiezersbedrog door deze coalitie vindt plaats op nog veel meerdere terreinen.
  Maar ja, het SCP zegt dat de tevredenheid van de burger aanmerkelijk is gestegen de afgelopen 2 jaren. Ik vraag me af: Is het SCP zelf ook onderdeel van het allesomvattende kiezersbedrog.
  Maar goed, elke pasgeboren baby in Nederland krijgt van Rouvoet een CD’tje met het Nationale welkomstliedje. Als dat geen goodwill kweekt…

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 14 september 2007 @ 1.03 uur

 3. Tja, voor alle duidelijkheid wat betreft @1:
  Er stond eerst “Gaan ontslag etc.”
  Is nu verbeterd.

  Niettemin:
  Voor al die kiezersbedriegers:
  GAAN! ONTSLAG!!

  Reactie door Gloria — vrijdag 14 september 2007 @ 1.42 uur

 4. Heel de wetgeving op het gebied van ontslagrecht is in de naoorlogse periode
  (>60 jaar) uitgekristaliseert en voorziet in de meeste uitwassen m.b.t geven of verlenen van ontslag.
  Ook een aantal sociale wetten zijn hieraan gekoppeld.
  Werknemers die de dupe zijn van ziekte door het werken met gevaarlijke stoffen,bedrijfsongeval,vorm en procedurefouten worden met dit ontslag plan zo op straat gedonnert.
  Naast de VVD zou ook het CDA eens schoon schip moeten maken.

  Reactie door che — vrijdag 14 september 2007 @ 6.23 uur

 5. jammer alleen dat in de achterkamertjes de boel geregeld is. donner heeft de meerderheid al achter zich. niets meer aan te doen. te laat!

  en het volgende onderwerp dat er doorgejast wordt is hetniet houden van een referendum over het eu verdrag. hoeft niet zegt de raad van state. slaap rustig verder!

  Reactie door ipuntje — vrijdag 14 september 2007 @ 6.40 uur

 6. kiezersbedrog is de specialiteit van fundamentalistische christen neoliberaaltjes.

  het probleem met fundamentalistische christenen is dat ze zichzelf altijd schoon vinden.

  het cda zal ons met huid en haar aan europa uit leveren.

  Reactie door koen — vrijdag 14 september 2007 @ 7.37 uur

 7. en dat terwijl landen zonder euro en europa er over het algemeen beter aan toe zijn op sociaal economisch vlak dan meeloper landen als nederland.

  Reactie door koen — vrijdag 14 september 2007 @ 7.39 uur

 8. Ik zou even wachten met allerlei voorbarige conclusies:

  Voor de plannen van Donner is geen draagkracht zo blijkt uit het onderzoek van de FNV (nogmaals), en voor de Pvda zijn deze plannen de ondergang!

  De Raad van State heeft een oordeel geveld bij men het aan de politiek overlaat of beter terugschuift “het kan wel,maar ook niet”

  In NRC handelsblad geven 4 juristen aan dat er inhoudelijk geen verschil is, in de vorm zijn een aantal dingen veranderd, als 2 verdragen hetzelfde zijn, met andere woorden, een grondwet is een referendum geboden!

  Op beide zaken/fronten zal de SP de komende tijd acties moeten ondernemen;B.v. een uitgebreide petitie voor een nieuw Referendum, onder het motto “we laten ons geen knollen voor citroenen verkopen”.

  Reactie door joseph halevi — vrijdag 14 september 2007 @ 7.50 uur

 9. Ik wil het ook wel voorrekenen: In de peilingen staat de Pvda, op tussen 30 en 20 zetels. Als hiervan de helft verdwijnt, staan ze op 10 à 15 zetels.

  Als deze zetels naar de SP gaan komt ze uit op maximaal 40 zetels en de Pvda op 15!Acceptatie van de plannen van Donner wordt de ondergang van een beweging,die iets meer dan 1 jaar geleden, bijna 60 zetels haalde!

  Kiezersbedrog heeft een hele hoge prijs!

  Reactie door joseph halevi — vrijdag 14 september 2007 @ 8.17 uur

 10. Valt die kwestie met rita verdonk al onder het nieuwe ontslagrecht?

  Reactie door Voltaire — vrijdag 14 september 2007 @ 8.34 uur

 11. Goeden morgen vrienden SP.

  Nou Joseph@8, jouw conclusie is bepaald niet overtuigend over de draagkracht van de plannen van Donner, want dan is er niet de doortraptheid van Donner in opgenomen.
  Die weet altijd een manier om twee partijen tegen elkaar uit te spelen.
  Zo gaat het ook met de wijze waarop de EU grondwet er door onze strot wordt geduwd, ZONDER referendum.
  En de wijze waarop ons wijs gemaakt wordt dat we zo tevreden zijn. Daar is een enquette over gehouden, bepaald niet gehouden bij de gaarkeuken van de voedselbank.
  Daaruit is wederom te concluderen dat de manier van, waar en hoe de enquette gehouden wordt van grote invloed is.

  Een sceptische….

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 14 september 2007 @ 8.42 uur

 12. Dirk,

  Donner en Balkenende zijn brokkenpiloten, als je dit afzet tegen het aantal kabinetten in 5 jaar tijd. Als ze slim zijn dan kiezen ze voor sociale stabiliteit en halen ze dit ontslagplan van tafel. Ze vragen eigenlijk van de Pvda, om “politieke zelfmoord” te plegen. Natuurlijk in het voordeel van de SP!

  Bij rita heb ik het gevoel dat, zoals ze in het arbeidsrecht zeggen, sprake is van “ontwrichte arbeidsverhoudingen” niet zo vreemd, na de zoveelste “couppoging” en nu via bevriende journalisten bij de AD en de Telegraaf, Rutte kan weinig anders doen dan uitzetten!

  Reactie door joseph halevi — vrijdag 14 september 2007 @ 10.35 uur

 13. Na het zuur, het zoe…. eeuhh.. nòg meer zuur.

  Reactie door Struikelaar — vrijdag 14 september 2007 @ 11.12 uur

 14. ik denk dat er heel mensen het zuur wel lekker vinden. en hebben niet voor niets zo veel mensen op het cda gestemd.

  het nadeel is alleen dat bijna alles al is afgebroken, er valt bij heel veel mensen al niks meer te halen.

  Reactie door anna — vrijdag 14 september 2007 @ 11.34 uur

 15. Bij het onderzoek van TNS-Nipo is 1% verdwenen bij SP onder kopje “electoraat pvda en sp kent meeste tegenstanders ‘met argumenten’. Waar is dat ene tomaatje nou gebleven?

  Reactie door Roodkapje — vrijdag 14 september 2007 @ 11.34 uur

 16. voor VVD is het exit, en voor de Pvda bijna!

  daarna is het exit voor JPB met Donner in zijn kielzog

  het pluche lijkt vacuum te trekken, of is misschien voorzien van verwarming of wat anders.

  Bij de rita-soap moet je je afvragen of het geen afleiding is voor het raad van state advies tegen een referendum.

  Reactie door Gerrit — vrijdag 14 september 2007 @ 11.39 uur

 17. Ja ik was ook al aan het rekenen Joseph Halevi,maar zit je je nu niet rijk te rekenen.Ik hoor ook al mensen zeggen, dan maar op de dieren stemmen.Dat er bloedt uit de vrachtwagens druipt en die arme ponies, je bent haast wel verplicht om met 40 zetels voor de dieren in de kamer te gaan zitten!
  Maar dan nog, er is zoveel verdeeldheid en verwarring. CDA stemmers zijn toch rechtse lieden die zie ik ook nog wel naar Wilders of Verdonk gaan.Dat kan een fraaie boel worden.
  Wat ook tegenzit is dat de mensen tegenwoordig bij de waan van de dag leven, geen geheugen voor wat er 2 maanden eerder is gebeurd en voordat we eindelijk die verkiezingen hebben.!!!!

  Is er niet een patroonheilige voor Hopeloze Zaken, dan ga ik meteen een noveen beginnen(9 daags gebed) met kaarsje erbij.Desnoods op bedevaart naar Kevelaer.Niets is me te dol.

  Reactie door anne hilverda — vrijdag 14 september 2007 @ 11.43 uur

 18. ach makelijk ontslaan geeft niet als het maar niet in denhaag is o nee oeps krijgen toch wacht geld maar de gewoon burger niet die moet bloeden voor het beleid dat word gevoerd maar maak je niet druk de nederlanders hebben het nog te goed anders kwamen wel in opstand ik denk dat het meschien nog slechter moet worden voor wij in gaan zie dat dit niet kan

  Reactie door natasja — vrijdag 14 september 2007 @ 11.46 uur

 19. Ben benieuwd hoe lang dit kabinet vol houd.
  @14 dat kwam door dat J.P Balkenende heel erg op Harry Potter lijkt dat schijnen mensen leuk te vinden, en Wouter Bos heeft zo’n leuke babyface, denk dat gemiddelde nederlander al lang niet meer stemt om een partij voor zijn idealen, alleen van wegen leuke kopjes en prachtige one-liners, en slechte haarddracht. (zie Wilders)

  Reactie door Macros — vrijdag 14 september 2007 @ 11.50 uur

 20. Beste mensen.

  In een heel oud boek met de titel: De Christen geheel en al het EIGENDOM van Christus in leven en sterven. Zag ik de volgende prent:
  http://members.home.nl/h.hiensch/Chr.jpg

  Zou die CDA club denken dat zij een goddelijke opdracht hebben, om uit te voeren, dat wat de werkgevers denken, goed voor het volk is?
  Nog erger bij het CDA/ Christenunie/ PvdA zitten figuren die denken dat zij Christus zijn.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 14 september 2007 @ 11.59 uur

 21. In een pas plaatsgevonden onderzoek is de Nederlndser gelukkiger en heeft meer vertrouwen en minder bang voor terroristische aanslagen :hahahahahahahaah ;doen ze tegenwoordig als onderzoek ,zonder vraagggesprekken !

  Volgens mijn wordt dat instituut ook conrupt en geregeerd door de Balkenelende boeven ( schurken ).

  Het wordt op het Plein in Den Haag behoorlijk gezopen door leden van de kamer en het personeel :Elke avond stroppelen zij uit het binnenhof en gaan zich volhijsen in de cafe’s rondom het Plein in Den Haag .( toch een Schurkenstaat ? )

  Reactie door Fred — vrijdag 14 september 2007 @ 12.19 uur

 22. Het gaat niet om werken maar om netwerken.
  Heb je de goede familie, de goede partij, het goede marktsegment,kortom de hofhouding.
  Het werk zelf is van ondergeschikt belang; het gaat om hoe of je in het spel meespeelt.
  We staan heel ver af van hoe het vroeger was, van laten we zeggen vóór de technologische ontwikkelingen. Toch zijn ook wij biologische wezens en zijn we onderhavig aan de ecologische processen. Vroeg of laat zal blijken wat voor vervreemdende moloch ons land heeft opgevreten. Met dank aan Bush en Bakellende en alle machtspelletjes spelende politici en andere machtige figuren die hun posities misbruikt hebben waardoor democratie een loos woord geworden is. En natuurlijk al hun lakeien.

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 14 september 2007 @ 12.23 uur

 23. Volgens Donner zal het ontslagplan de arbeidsparticipatie van ouderen, gehandicapten en allochtonen verhogen. Daar geloof ik dus helemaal niets van.

  Reactie door reint — vrijdag 14 september 2007 @ 12.41 uur

 24. Het hele circus om het ontslagrecht is bedoeld om langs een omweg goedkope buitenlandse werkkrachten naar binnen te halen.Deze schandelijke comedie treft alweer de smalle beurs.Tegelijk kan het CDA(alweer!)zijn zin krijgen met een 40 urige werkweek,waarbij het de vraag is of maandloners daar wat mee opschieten.Maria van der Hoeven wil de 40 urige week.Dat betekend:de zweep er over of anders buitenlanders.Daarmee krijgen wij alweer een golf vreemdelingen in ons land,terwijl de files honderden kilometers per dag bedragen en de woningnood onrustbarend is.Het is gewoon het groot kapitaal wat hier de dienst uit maakt,echter wel onder lakei Balkenende en Wouter Bos.

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 14 september 2007 @ 12.56 uur

 25. Bij ontslagrecht vlieg je er uit met wat geld dat eerst voor 50% naar de belasting gaat en de rest heb je hard nodig voor bijtespijkeren op je WORK FIRST ,, baan,, van de asociale dienst want daar wordt je afgedankt neergezet voor het mininumloon als dank voor veelal een werkzaam leven van velen van meer dan 35 jaar noestere arbeid want we praten wel over de oudere werknemers want die zullen hoofzakerlijk de klos zijn, wat een gerechtigheid en respect, om van te kotsen.
  moeten ze ook met de beleidsambtenaren doen, maar daar kennen we de verhalen zolangzamerheid wel van.

  Reactie door kebe — vrijdag 14 september 2007 @ 12.57 uur

 26. PVDA KIEZERSBEDROG…DREES ZOU ZICH KAPOT SCHAMEN……..SP ziet het wel..!!

  Reactie door eric — vrijdag 14 september 2007 @ 13.27 uur

 27. en de propaganda machine van deze regering draaid maar door,nu het ontslagrecht
  ontmantelen,en nog even de bevolking verkopen aan europa.
  en dan hebben de mollen die in de verschillende partijen gekropen zijn hun plicht gedaan.
  of zit er nog meer in het stappen plan.
  met prinsjes dag lopen balkenende en bos beide met een grote zak met snoep te strooien,dat is het zoet wat er beloofd is
  veel beloven maar weinig geven doet gekken in vreugde leven

  Reactie door hw.rademaker — vrijdag 14 september 2007 @ 13.28 uur

 28. Wanneer wordt de rest van Nederland wakker en gaat ook voortaan SP stemmen?????Dan word je tenminste eerlijk behandeld!!!!!!!!!!!!

  Reactie door peter — vrijdag 14 september 2007 @ 14.00 uur

 29. Rita op 27 zetels en SP van 25 naar 20.Dat krijg je nou door die valse propaganda dat we allemaal zo gelukkig zijn!!!!!!
  dit was dus de laatste Nipo enquete of is dit ook weer onderdeel van de valse propaganda?

  Soms denk ik dat we in de jaren 30 zitten maar nu met een andere scapegoat, niet de joden maar de moslims moeten het ontgelden. Er moet een zondebok zijn ,dan kunnen al die mensen die het niet zo goed hebben en in hun bestaanszekerheid bedreigd worden zich daar op afreageren.

  Griezelige Rita, griezelige ontwikkeling.
  Jan moet van zich laten horen, nodig!

  Reactie door anne hilverda — vrijdag 14 september 2007 @ 15.06 uur

 30. @17 anne hilverda

  Ha, ha anne! Een patroonheilige voor Hopeloze Zaken. Leuk gevonden en die noveen en die bedevaart daar gaan we voor.
  Maar dan wel richting Den Haag.
  9 dagen lang fakkels branden op het Binnenhof met de onafgebroken smeekbede:
  HUICHELAARS GO HOME!

  Reactie door Gloria — vrijdag 14 september 2007 @ 15.20 uur

 31. @29 anne hilverda

  manipulatieve peilingen en niet na te controleren stemcomputers maken samen het instrument voor een schijndemocratie en geven de JPB kabinetten verregaande macht.

  dit is namelijk alles wat de Bak-ellende kabinetten nodig heeft gehad om te kunnen doen wat men wil.

  het geven van het voordeel van de twijfel door de oppositie aan het kabinet en het zogenaamd constructief oppositie voeren heeft er toe bijgedragen dat we zijn waar we nu zijn.
  aan de afgrond dus,het laatste zetje krijgen we op het moment dat men die EU grondwet er gewoon doorjast.

  er is niemand die JPB kan/durft tegen te houden,de oppositie heeft het veel te druk met verschillen en geschillen onderling om daadwerkelijk oppositie te kunnen voeren.

  en natuurlijk barst het de laatste week van de valse propaganda en afleidingsmaneuvres,prinsjesdag staat immers voor de deur…
  de verlakkerij gaat gewoon schaamteloos door.

  Reactie door iew — vrijdag 14 september 2007 @ 15.34 uur

 32. Beste mensen.

  It’s the old story. In het boek: “Vertellingen voor het Volk”
  verzameld door F. Domela Nieuwenhuis.
  staan twee Bergreden. Enfin lees ze maar dat was ruim 100 jaar geleden.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Berg.jpg

  Waar blijft het FNV? Die zijn hun centjes aan het tellen of er nog een staking vanaf kan. Ik ben bang dat hun antwoord is, dat het een politieke zaak is en daarom geen vakbondsaangelegenheid. De lafaards.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 14 september 2007 @ 15.48 uur

 33. Ja, Gloria daar wil ik wel wat vakantiedagen insteken! Wanneer beginnen we? ;-)

  Verder Jan, valt die 55% mij wel tegen, want er is altijd nog 45% vóór. Het kan niet zo zijn dat er 45% is die belang heeft bij Donners ontslagrechtplannen. Even met de natte vinger, hooguit 10%. Dat betekent dat er 35% klootviolen rondlopen in Nederland die niet begrijpen waar dit soort zaken over gaan en zich gedwee naar de slachtbank laten leiden door de schurken waar ze uit domme gewoonte ook nog op stemmen. Die 6% die eerst verschillende argumenten moeten horen, vind ik net zulke klootviolen. Mijn God moeten we daar de oorlog mee winnen?

  Reactie door Gerard Lettinck — vrijdag 14 september 2007 @ 15.57 uur

 34. @ 31 Henk H

  Agnes Jongerius is het land in om persoonlijk de werkgevers te overtuigen dat versoepeling van ontslagrecht geen zoden aan de dijk zet, en het hele plan van tafel moet.

  Jammergenoeg heb ik nog van niemand vernomen dat ze inderdaad al in het land gezien is.

  Maar onderstaand artikel liegt er ook niet om

  http://www.fembusiness.nl/fembusiness/content/nieuws/58748/article.html

  By the way,… de uitzending van Westdeutsches Fernsehen in de Gross Kirche st. Martin te Köln.
  “Spiel der Kräfte” van 1982 is gevonden en binnenkort in mijn bezit.
  Ik spreek je wel weer, en de groetjes aan Dee.

  Reactie door Pool — vrijdag 14 september 2007 @ 16.25 uur

 35. Versoepeling van het ontslagrecht is een slechte zaak.
  Werknemers worden overgeleverd aan de ‘grillen’ van de werkgever.

  In de praktijk zal er geen duurzame arbeidsovereenkomst meer bestaan.
  Tegenspraak door een meningsverschil kan al gauw leiden tot vertrek.
  Wordt je slecht behandeld door een werkgever en geeft dit ‘stof’ tot onenigheid, bijvoorbeeld een verschil van mening over het aantal overuren, vakantiedagen of het niet afdragen door de werkgever van pensioenpremies, dan ben je al gauw een ‘lastpak’ die gemakkelijk verwijderd kan worden.

  Versoepeling van het ontslagrecht moet daarom geen enkel fatsoenlijk denkend mens willen.
  Het brengt werknemers in een kwetsbare positie.
  Mensen zullen voorzichtiger zijn bij het nemen van grote financiële beslissingen zoals het opnemen van een hypotheek.
  Dit is weer slecht voor de economische ontwikkeling van ons land.
  Oudere werknemers zijn automatisch al gauw duurder dan de jongere en zullen om die reden snelleren en gemakkelijker worden ontslaan.
  Dit staat haaks op de problematiek van vergrijzing en het langer doorwerken, ook na je 65 jaar.
  Versoepeling of afschaffing van ontslagrecht is een slechte ontwikkeling voor iedereen!
  Het zal mensen kwetsbaar maken, minder mondig, bang om je mening te geven tegenover je werkgever.
  Een fatsoenlijke rechtpositie waarin werknemers nu opereren wordt een ieder die in loondienst werkt ontnomen .
  En de werkgever kan zijn gang gaan.
  Kiezersbedrog …..? Het maakt mij niet uit.
  Donner, waag het niet!
  Want wij komen in ACTIE.

  Reactie door Dick — vrijdag 14 september 2007 @ 16.51 uur

 36. Nu moet er van de FNV gezegd worden dat die een reuzedraai aan het maken zijn. Ze voelen blijkbaar dat de achterban( ik ben er een van) het niet langer pikken dat gepolder en achter de PVDA aanlopen. En dat er veel achterban niets meer moet hebben van de PVDA, de draaikonten. Misschien zijn we niet bedreven in hogere Linkse (volkskrant) politiek. Maar met een beetje boerenverstand zie je dat je bezodemieterd wordt. Dat bleek wel afgelopen verkiezingen. Maar er zijn nog niet genoeg mensen wakker geworden. het doet me ook dan goed dat als kaderlid van de FNV een oproep krijg voor een kadervergadering in Rotterdam met kreten erin zoals”Als wij het niet doen, wie dan wel?” en” Als we hiervoor niet de straat opgaan Waarvoor gaan we dan wel de straat op?” en “Als wij het nu niet doen, wanneer dan wel” en “Sterker door strijd”. het lijkt in Rotterdam er in ieder geval op dat dat de strijd losbarst, zoals dat in 2004 het geval was. de linkse strijd is nog niet gestreden.

  Reactie door Hank — vrijdag 14 september 2007 @ 17.01 uur

 37. al die pijlingen,,van de week de nederlander ziet het weer zitten,hu op de bank voor de tv ja,
  cpb of hoe ze maar mogen heten die onderzoek bureau’s,
  opletten ???om en nabij juli gaan ze meten ja de nederlander gaat weer meer uitgeven,
  jip vakantie geld he,de rekeningen bij de tv zaken of radio zaken of pc zaken worden betaald en of de rekening van de tandarts.
  en een nieuw stukkie vloerkleed,
  en wat er dan nog overblijft op vakantie
  last minut
  vlak na de kerst net zo de nederlander heeft weer meer besteed,jip vakantie geld he,enz enz.
  en dan nog niet de euro zwendel mee gerekendt.

  Reactie door ad — vrijdag 14 september 2007 @ 17.39 uur

 38. Nog een maand of 6 en dan ben ik zakelijk in ieder geval van dat walgelijk zooitje meelopers van das (groot) kapital af.

  In de woorden van het Goede doel destijds al

  Belgiëuhhhhh

  Daar worden kleine ondernemers nog in hun waarden gelaten en niet zoals hier uitgemolken!

  BTW wanneer komt er een ontslagverplichting op dit kabinet ??????

  Reactie door Sinne — vrijdag 14 september 2007 @ 17.45 uur

 39. gij zal niet bevrijden worden,tevens jij weer aan de slag gaat,dank u sire..waar is mijn stalag?

  Reactie door gaf — vrijdag 14 september 2007 @ 17.52 uur

 40. @Gloria 1. Mee eens! De tijd is rijp want de SP wordt na het knippen en scheren van VVD
  en de Partij van de Arbeidersnaaiers
  de tweede grootste partij.

  Ik snap trouwens niet dat de NOS morgen vanaf tien uur het partijcongres van dat liberale ballenpartijtje LIVE gaat uitzenden! Dat het clubje dacht dat het een Staatspartij was betekent nog niet dat de NOS zich in dezen ook als Staatsomroep moet aanbieden, hoeveel schuift dat NOS?

  Ik vermoed overigens dat het vrouwmens Verdonk Rutte wegkrijgt als voorzitter en dat hoe dan ook door deze onsmakelijke moddergooierij, de Nederlandse politiek rellen gaat beleven die de tijd van de LPF nog overtreffen.

  Reactie door Haq — vrijdag 14 september 2007 @ 18.26 uur

 41. @ 36 Hank,

  Ik wil je niet ontmoedigen zeer zeker niet zelfs. Maar volgens mij is de FNV net als de PvdA een club voor carrieremakers van het type “gematigd links lullen” en vooral lekker rechts zakken vullen. Bij De Volkskrant zijn ze er trouwens ook niet zo vies van. Staatsjournaal van Hans Laroes steekt de kroon. Gisteren nog geen 30 seconden nieuws over Raad van State dat EU-grondwet referendum niet hoeft.
  Beste Hank de media heulen met de elite en willen vooral geen slapende slaafhonden wakker maken als je begrijpt wat ik bedoel. Blijf maar mooi je contributie betalen aan de FNV.
  Ik niet meer!

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 14 september 2007 @ 18.50 uur

 42. Gloria, ja fakkels is inderdaad beter, want het wordt KOUD in nederland en 9 dagen is lang.
  Vroeger, toen er nog een geest van verzet heerste, hadden we de Fanfare van de Altijddurende Bijstand. Deze ontbraken nooit bij de grote demonstraties. En in de koude winter van de grote mijnwerkersstaking in Engeland hebben ze weken bij de poorten van de mijn gestaan om de stakenden te steunen en dat vanaf ‘s morgens 5 uur.
  Hopelijk zijn ze allemaal weer op te trommelen.
  En dan was er ook een hele grote reizende keuken die overal mee naar toe trok en een warme en voedzame maaltijd bereidde voor de hongerigen.
  Ik zie al die tweeverdienende yuppen daar niet staan roeren in een pannetje; die hebben zoveel gehad voor hun kinderen en gezinnetje,
  Het moet dus komen van de ouderen, de alleenstaanden, de weldenkenden,de socialisten,hier en daar nog een verdwaalde communist,maar alles bij elkaar een hele club.
  Overigens vergeet de dominees en de katholieken niet, want tijden een kledingactie voor de engelse mijnwerkers moesten we tot onze verbijstering constateren dat deze goede mensen heel veel aan geld en kleding gaven,terwijl de pvda-ers ons de deur in het gezicht dicht sloegen. Dat heeft nog wel tot een rel geleid hier en daar.

  Reactie door anne hilverda — vrijdag 14 september 2007 @ 19.21 uur

 43. Tja Jan, maar de PvdA en CU waren tegen. Dus je hebt het niet helemaal gesnapt. Die enquete slaat dus nergens op.

  Reactie door marijn — vrijdag 14 september 2007 @ 19.40 uur

 44. Het is weer zo ver de christelijke willen het weer eens weten of moet ik zeggen de fascisten.Ik heb laatst nog een documentaire gezien over de opkomst van het fascisme in Italie in de jaren na de eerste wereldoorlog.wat je nu ziet gebeuren begint langzaam erop te lijken dat fascisten Für Gott und Vaterland en de socialisten aan de andere kant weer lijnrecht tegenover elkaar staan in plaats van samen te werken want we hebben weer een zondebok nodig in dit geval de minder bedeelden en gehandicapten, ook zag je langzaam het fascisme van het platte land naar de steden trekken, communisten gingen met fascistem over en weer op de vuist waarbij moet gezegd worden dat fascisten eerder naar geweld grepen dan de socialisten.Ze lieten mensen die tegen hun waren en ik doel daar mee op Mussolini en zijn bende dood knuppelen door hun gevreesde zwarthemden (hoofdzakelijk waren de leden hiervan oud soldaten en plattelands bewoners )Gemeente raden en politie werkten hier aan mee tot dat het leven voor een socialist onmogelijk werd in de stad zowel als op het platte land, vele vluchten naar Rusland en velen werden gedood soms werden vrouwen gedwongen toe te kijken hoe hun man voor hun ogen werd vermoord.Laten we zeggen dat dit onder de ogen van het Vaticaan is gebeurd en dat er nooit een veroordeling van het Vaticaan is geweest in deze kwestie.Zou je zeggen ze werden monddood gemaakt,kan kloppen want de fascisten hadden ook een hekel aan de witte macht maar na de oorlog heb ik het Vaticaan ook niet gehoord hierover.Kijk eens naar onze huidige paus geboren in Bayern Duitsland hoor je die over de schanddaden van de neo -conservertieven uit Amerika de mond open doen nogmaals waar was Bayern ook weer het broednest van,en loopt onze regering niet blindelings hier achteraan.Ook zag je veel socialisten(zie het gedraai van PVDA)van het eerste uur overlopen naar de fascisten en gingen vervolgens met ongekende felheid de socialisten te lijf dit leidde uiteindelijk tot een burgeroorlog met vele doden aan beide kanten, de fascisten wonnen deze strijd maar uiteindelijk betaalde Italie hiervoor een zware prijs. Conclusie:media censuur,gemeentes die mensen gewoon aan hun lot overlaten,onbetrouwbare politie functionarissen,afbraak van de rechtspraak,belemmering van de rechtsgang,bureaucratisch fascisme,valse propaganda(zogenaamde onderzoeken iedereen is blij) en een ziekelijk gestoorde dadendrang die eigenlijk nergens over gaat alle ingredienten zijn weer aanwezig. De kerk is in dit land allang niet meer gescheiden van de staat,en dat is duidelijk merkbaar na 8 jaar kiezersbedrog de kerk zit hierachter en het geld “de ware concubines van de duivel” Het is twee voor 12 we kunnen het tij nog keren maar dan moeten we heel snel in actie komen en zeker niet de werknemers die alles hebben gegeven in de stront laten zakken voor die rechtse schoften of willen we met zijn alle dat dat Berlusconi Nederland regeert samen met John de Mol laat dit niet gebeuren tijd voor de voeten in het zand te zetten vecht voor wat je waard bent!!!. Sp ik zie hierin een taak voor U weggelegd om het front te sluiten en de mensen samen in het verweer te brengen tegen die :valse Christelijkheid; want echte christenen die naar het evenbeeld van Jezus leven laten geen mensen aan hun lot over,kennen geen God van wraak en marteling en eeuwige kwelling,kennen ook geen God van oorlog,gebruiken Gods huis ook niet om geld mee te verdienen(zie winst bisdom Roermond op aandelen beurs)liegen niet en doden niet(zie hele gang van zaken rond ons sociaal stelsel iedereen van ons heeft wel zo zijn verhaal die in kontact is geweest met de stromannen van Donner en zijn ambtenaren) en begeren ook niet andermans bezit alles waar deze mensen die zich christen democratisch noemen wel aan schuldig maken”CDA en christen unie haat de zonde maar niet de zondaar” Dat is het ware christendom en verberg jullie niet achter jullie zogenaamde normen en waarden want die hebben jullie allang niet meer.Het ontslagrecht versoepelen betekent het einde van een menswaardig bestaan, de burger is de baas niet de politiek en het geld laat ze dat duidelijk merken want ze hebben 60jaar geleden de kans gehad en die hebben ze goed verprutst!!!!!!

  Reactie door Jolly jumper — vrijdag 14 september 2007 @ 20.39 uur

 45. jolly, heb jij ook niets te doen in je vele vrije tijd die je hebt?

  Reactie door charles de nooij — vrijdag 14 september 2007 @ 22.32 uur

 46. Charles de saracen zijn in poitier,goed voor de vrije tijden van u…

  Reactie door gaf — vrijdag 14 september 2007 @ 23.06 uur

 47. @ Gerard Lettinck, Haq, anne Hilverda

  Hallo Gerard! Goed je weer te lezen.

  Ik ben geschokt van de uitslagen in NOVA.
  SP gezakt naar 21 en het CDA gestegen naar 43 zetels, CU naar 8.
  Je ziet waar de VVD-ers zich gaan huisvesten.
  Deze partij staat nog op 16 zetels.
  ‘Partij Verdonk’ zou nu 27 zetels krijgen.
  Nederland verrechtst met de dag!

  Gruwelijk om je te realiseren dat dit land nu 51 zetels draagt met SCHIJNCHRISTENEN.
  Want IEDERE christen die op het CDA en de CU stemt is een hypocriete zakkenvuller en bovenal een heuler met de leugen.
  Een ware schande dat ze de C hebben ingehuurd voor hun wanstaltig geloof. Het is niet alleen kiezersbedrog, maar erger:
  Christusbedrog!

  Dit vrome VOCstelletje regeert ons land regelrecht naar de verdoemenis. Met de media als handlangers wordt het volk successievelijk ingepakt om het tot op het bot uit te pakken.
  Alleen een achterlijk volk laat dit met zich doen!
  Zie hoe straks de goegemeente hijgend achter hekjes naar een hoed in de gouden koets staan te zwaaien.

  Misschien een goede dag om de fakkels aan te steken?

  Reactie door Gloria — vrijdag 14 september 2007 @ 23.26 uur

 48. @44 Jolly jumper

  Ik hoop dat je hier nog veel blijft ‘jumpen’.
  Groet!

  Reactie door Gloria — vrijdag 14 september 2007 @ 23.33 uur

 49. SP HOUDT DONNER TEGEN!
  Ik heb niet voor niets al die jaren op de SP gestemd, ik hoor en zie te weinig protesten.
  Dit is de afbraak van ons sociale stelsel ten top!
  Als men zijn ontslag niet meer kan aanvechten met hulp van vakbond of rechter is iedere werknemer in Nederland vrij-wild geworden.
  De partij van de Arbeid is al de partij van het onslag geworden, het Christen Democratisch Appel allang niet meer christelijk maar een verkapte VVD.
  SP HOUDT DONNER TEGEN!
  Voor het te laat is.
  SP Sterk Protest.

  Reactie door Gus SW — vrijdag 14 september 2007 @ 23.38 uur

 50. @47

  Erratum:
  Zie hoe straks de goegemeente hijgend achter hekjes naar een hoed in de gouden koets staaTTTTTTT te zwaaien.

  PS: En onder die hoed?
  Een vorstelijke glimlach met koninklijke bloedhanden.
  Zelfs kwiens kunnen de wuivende handen niet in onschuld wassen.
  Leve de vlag en het leger… en de dood aan Irak!
  Schuldig! Aan een drogredenerende troonrede die het volk voor de christelijke neoliberale kar wil spannen.

  Reactie door Gloria — zaterdag 15 september 2007 @ 1.22 uur

 51. Ik vrees dat ik mijn weddenschap ga verliezen.
  Het is bijna prinsjesdag en door al dat politieke gekrakeel lacht het CDA zich een slag in de ronde. Telegraaf gooit weer met modder en wakker Nederland slikt het voor zoete koek.
  Desondanks een goedemorgen ( overigens)

  Reactie door Gandalf — zaterdag 15 september 2007 @ 6.20 uur

 52. @ 45 meneer de directeur

  Is beledigen en op mensen trappen en je zeer onbeschoft gedragen het enigste wat je van je leven eigen gemaakt heb gutteguttegut.
  Je heb natuurlijk wel laten zien wie en wat je in werkelijkheid ben.
  De Hakker had ook op jou bewuste reactie gereageerd waarin jij je ware aard liet zien en je van passend commentaar voorzien.
  Sla deze raad van De Hakker niet in de wind en ga een jaartje in bezinning en ga een opleiding volgen, ik zal hier nogmaals de link geven wat je het beste kan doen.

  http://www.janmarijnissen.nl/2007/09/10/banenverlies-tnt-waarschijnlijk-hoger/#comment-388103

  Doe er wat mee en stop met mensen of de SP steeds te beledigen, uit te schelden en je onbeschofte taalgebruik.

  Reactie door Pool — zaterdag 15 september 2007 @ 7.27 uur

 53. Dit heeft de Pvda verklaard, Volkskrant 15 september:

  “De PvdA wil dat het omstreden ontslagplan van het kabinet van tafel gaat. Volgens het PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer kunnen aanpassingen het plan niet meer redden. ‘Ik zie niet hoe het voorstel van het kabinet zo kan worden aangepast dat het een gevoel van rechtszekerheid geeft aan werknemers.’

  ‘De kern van het voorstel is het afschaffen van de preventieve toets. Dat haalt de rechtszekerheid weg bij werknemers en veroorzaakt angst’, zegt Hamer. ‘Dat kunnen we ons niet permiteren. Wij willen niet tornen aan de rechtszekerheid van de werknemer. De Nederlandse samenleving heeft juist rust nodig.’

  Enkele tientallen leden van de vakcentrale FNV hebben vrijdagavond in Roermond hun ongenoegen rond de ontslagplannen van minister Donner kenbaar gemaakt tijdens een bijeenkomst van de Limburgse PvdA over de nieuwe voorzitter voor die partij.

  Dit doet de FNV, Telegraaf 15 september:

  Met spandoeken met onder meer de slogan ‘Partij van de Afgang’ eisten de vakbondsleden dat de PvdA zich in de Tweede Kamer keert tegen de kabinetsplannen om het ontslag van werknemers te vergemakkelijken. „Wij willen dat het congres van de PvdA op 6 oktober een motie tegen de ontslagplannen aanneemt”, zei bestuurder Henk van Rees van FNV Bondgenoten tijdens de bijeenkomst.

  Kijken of de Partij van de Afgang, de rug recht houdt, en medesocialisten wij staan klaar!!!!!

  ACTIE, ACTIE, ACTIE!

  Reactie door joseph halevi — zaterdag 15 september 2007 @ 8.27 uur

 54. Hoe kan je ontslag krijgen,stelen van je baas,je baas voorliegen,je baas beledigen,medeschuldig zijn waar mensenlevens zijn betrokken,of de democratie ondermijnen.Nou dat zijn nogal wat zaken wat Donner zich wel kan aantrekken dacht Ik zo dus per direkt op staande voet ontslag voor Donner,of zou een witte boord dan toch nog wat uitmaken.Demo-Cratie weet je wel.

  Reactie door nic — zaterdag 15 september 2007 @ 11.46 uur

 55. Ja Nic, ik ben het met je eens, alleen ak vanwege de gebeurtenissen op Schiphol had Donner zich voor goed uit de politiek moeten terugtrekken. Ze zouden hem zijn wachtgeld en dik pensioen toch niet afnemen en zijn vrouw schijnt tandarts te zijn, dus droog brood is er voor deze man niet eens bij.Schande, dat zo iemand weer minister kan worden.

  Ja Gloria ik heb ook de verschrikkelijke cijfers in Nova gezien.Kon mijn ogen niet geloven. 80 zetels voor de kwakzalvers die denken dat ze dit land besturen.Daar helpt geen fakkel tegen, ze grijnzen alleen maar naar het schouwspel.

  Nee nu hangt alles van de pvda af; het is buigen of barsten omtrent de grote hangijzers ontslagrecht,onderzoek Irak,referendum pseudo grondwet en verlenging Uruzgan. Als ze op al deze punten instemmen met cda jassen ze de hele boel er door.Ze kunnen l punt binnenhalen als wisselgeld, misschien een referendum waar de “regering”zich niet aan de uitslag hoeft te houden.Het is te hopen dat Pronk fractievoorzitter wordt, of misschien moeten we dat niet hopen, ik weet het niet meer.
  Ol hoorde al mensen zeggen, ik ga een geit houden en donder de televisie en de kranten de deur uit.Weer anderen denken alleen op electrisch over te gaan en de gasmeter te laten weghalen.
  Dan maar vagebonderen en swiebertjesgedoe om nog een beetje onbezorgd gelukkig te zijn.The more I see of some men, the more I like my dog!

  Reactie door anne hilverda — zaterdag 15 september 2007 @ 12.25 uur

 56. 45 nee Charles ik werk 50 uur per week en al 25 jaar, u dan? Daarbij zorg ik ook nog voor iemand die als parasiet word afgeschilderd door een hiaat wat over uitkering gerechtigden is afgeroepen.En mijn vrouw heeft toch 20 jaar gewerkt, toen de kinderen nog op school zaten voor halve dagen,goed hé? Zij het niet dat haar dat niet in dank word afgenomen na de echtscheiding van een luiwammes die dadelijk ook nog een eigen bedrijf kan opstarten op staats kosten begrijp je nu waarom ik zo kwaad ben? En wie word beter van versoepeling van het ontslagrecht de burger beslist niet zeker als ik lees dat “bijna” iedereen voor een ontslagvergoeding in aanmerking komt want daar kan ik me wel iets bij voorstellen gezien de hele toestand rond de WAO, welke smoes hebben we nu weer om chronische kleptomanie te kunnen goed praten, zie bouw verenigingen 29 miljard in de pot dat is 2x de rijksbegroting want die ligt rond 16 miljard.En dan te bedenken dat de meeste bouw verenigingen de buurten zelf hebben laten verloederen met hulp van de gemeente want bijna alles is voor eigen rekening en vaak schepen ze ook nog mensen met een volledig verbouwde woning op die niet anders kunnen, waarna vervolgens als deze mensen weer het leven op de rails hebben, effe gezegd word U moet de woning wel in orginele staat terug brengen om vervolgens de woning voor niks te krijgen gerenoveerd geen wonder dat deze mensen nog zo veel geld hebben als je het niet gebruikt waar het voor is ;onderhoud: In mijn vrije tijd volg ik documentaires en veel politiek en nieuws en houd ik me niet bezig met mensen af te zagen die het niet verdienen.Overigens lach ik me suf over dat gelieg in de media want ik praat met veel mensen en het gekke is dat iedereen weet dat er met harte lust drop los gelogen wordt.ha,ha,ha,ha,haaaa.

  Reactie door Jolly jumper — zaterdag 15 september 2007 @ 18.27 uur

 57. Charles de Nooy je bent een onderkruiper van het zuiverste water. Oordelen en veroordelen zonder enig bewijs ligt jou wel, lijkt mij. Wat vreet je zelf uit om aan een inkomen te komen? Ik weet niet wie Jolly jumper is, maar die krijgt van mij het voordeel van de twijfel. Mijn whippet heette namelijk Kelly (Ponky) of the Jolly Jumpers.

  Reactie door Harry Scheltema — zaterdag 15 september 2007 @ 19.35 uur

 58. @ 53 joseph halevi,

  Ik vind het godgeklaagd dat wij zo hard moeten fulmineren (en dat onbetaald) dat misschien heel misschien (wanneer het strategisch is voor de lieden) ze tot “actie” over gaan. Die lui worden er toch dik voor betaald?

  Reactie door L´écologiste — zaterdag 15 september 2007 @ 21.10 uur

 59. @55 anne hilverda

  Het volgens de enquete zeer tevreden Nederlandse volk lijkt mij voor de PvdA geen aanleiding om van de kabinetsplannen af te wijken en de zaak op scherp te spelen.
  Erger: de top van de PvdA noemt Pronk gevaarlijk. De man wordt gedwarsboomd en verlakker Bos moet er niet aan denken om voor de ‘gewone’ arbeider op te komen.
  Hij doelt voornamelijk op de arbeiders die slaven inhuren voor de laagste prijs.
  De PvdA laat de spartelende uitgeklede burger vallen. Daar mag de SP zich over ontfermen!

  Het tevreden volk zal het een zorg zijn.
  Huisje, boompje, beestje lijkt bij de tweeverdieners dik op orde te zijn. Kinderen in de opvangstallen en de oudsten in het asielhuis wachtende op het paspoort van de dood.
  De rest moet niet zeuren. Met hard werken kom je er wel!
  Geloof maar dat het CDA en de PvdA een pact hebben gesloten om deze eeuw uit te regeren.
  Die houden elkaar wel in het zadel!

  Ik heb nog maar een hoop: Pronk!
  Als deze man met het linkse PVDA-erfgoed niet wordt herkozen worden de door jou genoemde punten geruisloos doorgevoerd.
  Hoe zou het anders moeten? Het tevreden volk heeft het kabinet gisteren op 80 zetels gezet. Neem de andere partijen daarbij in ogenschouw…
  Van de 150 zetels zijn er nog maar 26 zetels van wie de personen zich dag in dag uit te pletter werken om dit land sociaal weer gezond te maken.
  De SP omarmen wij, maar niet alleen in de Tweede Kamer gaan we zoetjesaan behoren tot de underdog.
  Dit zegt ALLES over het asociale gehalte van het Nederlandse volk. Comateus klootjesvolk!
  Niet God maar GELD is opium van het volk.
  Wat een schuiversbende!

  Reactie door Gloria — zaterdag 15 september 2007 @ 22.04 uur

 60. Je charles vertel eens hoe jij je brood verdiend bedankt voor jullie steun Harry,gaf,Gloria en pool.Het is voor veel mensen doffe ellende maar deze schijnt dit niet te begrijpen.

  Reactie door Jolly jumper — zaterdag 15 september 2007 @ 22.06 uur

 61. Gloria!!!!!!!!!!!!!

  Waarom doe je nou aan doemdenken,als wij hier zeggen dar de Graafschap volgend jaar in de Eurocup speelt,geloof je dat dan.
  Wat die jongen van de Hond allemaal zegt
  is het zelfde wat de Telegraaf schrijft,
  NONSENS !!!!!!!!
  Iedereen in dit steeds verder afglijdend landje is maar aan het papegaaien,wacht nou
  gewoon op de dag dat de SP weer aan de markt is. Don’t worry,be happy..maar wel de kokers op de wind houden.
  Prettig week-end !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Joop c.s. — zaterdag 15 september 2007 @ 22.35 uur

 62. @ 59 Gloria

  Precies zoals Joop c.s. hier ook schrijft,… van die peilingen van het Hondje heeft nog nooit iets geklopt.
  We moeten gewoon nog wat geduld hebben, het begin van de zelfvernietiging van div partijen is begonnen, en door al het gekrakeel zal de SP garen spinnen.

  De enigste onzekere factor is nog het CDA, het is te hopen dat daar ook gauw de pl#uris uitbreekt, want dan is op de CU na heel het kabinet in opspraak.

  De VVD noemde vandaag de lijn van het CDA /PvdA al kadaverpolitiek en betitelde Bakellende met een man met kadaverprincipes.
  Volgens Rutte stort deze regering ons direct de afgrond in…….. hij vergat alleen te vermelden dat de VVD de grondleggers hiervan waren.

  Kom op Gloria niet zo depri, we blijven ze met de juist argumenten en middelen bestrijden, en nu maar hopen dat het volk ontwaakt.

  Ik vind het alleen zo vreemd dat er een hele dag uitzending is geweest over die partij bijeenkomst, wordt dit ook op 24 november gedaan als de SP bijelkaar komt ???.
  “k Denk het niet, je moet weten waar je vriendjes zitten.
  Mischien een rede om voor te leggen aan die nieuwe ombudsman van de NOS, gelijk een testcase om te zien hoe onafhankelijk hij wel of niet is.

  Reactie door Pool — zondag 16 september 2007 @ 0.11 uur

 63. @61 Joop c.s.
  @62 Pool

  Lieve rotsen… ik geef toe dat ik af en toe door de liberale bomen het sociale bos niet meer zie door die Hondse peilingen.
  Ik steiger als ik het CDA hoor groeien! De winst haalt die partij uit de zelfgenoegzame vromisten en de lafbekkerige liberalisten. Tenslotte kan je je met die C toch geen buil vallen… kassa!

  De VVD wil open en oprecht ons land de afgrond instorten. Daar zijn ze tenminste eerlijk in!

  Maar veel gevaarlijker zijn de zoetgevooisde wanklanken van die kabinetsrakkers en de hoed van de kwien.
  Zo weten zij het volk onder een hoedje te vangen!
  Op naar Prinsjesdag, Joop en Pool. De uitgelekte miljoenennota zal dit land steeds meer verzuren.
  Ik smacht naar BAKLAVA!

  Zonnig weekend enne… kokers op de wind!

  Reactie door Gloria — zondag 16 september 2007 @ 2.35 uur

 64. en het kiezers bedrog?
  maar de overgrote? minderheden,zeg maar de werkelijke echt kriminele alogtonen blijft er op stemmen,net als de vorige keer,dat zijn de mensen die nederland niet nodig heeft,dat zijn de mensen met,, geen ruggegraat,dat zijn de werkelijke zwakken en lafaards van nederland,cu/cda/pvd#/vvd stemmers,dat zijn de werkelijke zieken.
  niet de kleine groep arbeids ongeschikten.aow’ers/wao’ers die ze de schuld geven van hun eigen tekortkomingen,echt een moordt volk.

  Reactie door ad — zondag 16 september 2007 @ 6.45 uur

 65. @ 62 Pool. Zoals ik in 40 ook al vond: er zouden Kamervragen moeten worden gesteld hoe de NOS het verslaan van zo’n duur partijcongres kan betalen en waar het überhaupt op slaat verslag te doen van zo’n rechtse partijdag. Wat boeit de gewone kiezer zulke opgebralde gebakken lucht?

  Reactie door Haq — zondag 16 september 2007 @ 9.06 uur

 66. @59
  Lang op gewacht maar eindelijk zie ik je nu een keer realistisch denken.
  Pas op laat je niet van negatiefisme beschuldigen.
  Alleen van uit realistische standpunten kun je aan verbeteringen werken.
  Sluit je ogen niet ook al zijn er mensen die aan de Hond twijfelen.

  Reactie door De Hakker — zondag 16 september 2007 @ 11.16 uur

 67. Jongens heeft ooit een enquete van mijnheer de hond(hij heeft wel de naam mee)ooit geklopt.En ja houd van je huisdier hilverda want die zijn socialer dan de mens want die is nog bijlange na niet af.En wat had ik gezegd over die christelijke propaganda toer ik woon in het zuiden en krijg duitse tv door de ene heilige na de andere komt door het beeld en ze vinden zich alle zo geweldig ze praten over een leven zonder religie kan niet bestaan en we hebben dat nodig!!!!Ja hoor dat hebben we nodig zogenaamde christelijken:betrokken worden bij een niet te rechtvaardigen oorlog waar alleen de wapen en de olie industrie geld aan verdient,mensen aan de bedelstaf brengen die anders willen leven is het niet vanzelf dan doen we er wel een schepje boven op.En dan vervolgens je opstellen als de barmhartige sameritaan “kom naar ons we helpen je wel”want dat is de enige manier hoe de zogenaamde christenen die 2000 jaar oude leugens in stand kunnen houden vanavond weer voor de buis het belangrijke voetbal hé wakker Nederland ,brood en spelen houd de mensen bezig dan denken ze tenminste niet te veel na over de onrechtvaardigheid in deze wereld die bewust in stand gehouden wordt.Ben niet bang mensen er zal verandering hierin komen ze wankelen behoorlijk anders hadden ze het niet zo hard nodig om weer eens dikke de hond drol te droppen.

  Reactie door Jolly jumper — zondag 16 september 2007 @ 12.50 uur

 68. Wel ontlsag en de polen aan de sclag : In limburg worden in de dorpjes huizen gekocht door uitzendbureau’s die er Polen instoppen : Hoeveel Polen : een familie of een koppel Polen : en dit mag ineens wel , ineens zijn de ogen gesloten bij de gemeentes als het gaat om huivesting van 15-20 Polen in een huis ?

  Reactie door Fred — zondag 16 september 2007 @ 13.26 uur

 69. @ 57 Harry Scheltema

  Vandaag buitenhof gezien met betrekking tot polarisatie in de polder ?. Je bouwde je mening vorige week volledig op een onzinnig verhaal van Boomkens.

  Vandaag verwoordde Achterhuis in Buitenhof exact mijn mening waarmee ik jou vorige week heb geconfronteerd.

  Waar zijn nu jouw citaten, citeer je selectief op eigen belang ?

  Reactie door ACE — zondag 16 september 2007 @ 13.29 uur

 70. In Den Haag wordt een appartement verhuurd aan 20 Polen , die samen de huur van 2000 euro moeten betalen : waar is de gemeenten met hun huisvestingbeleid : de problemen komen natuurlijk pas op het bordtje van de huiseigenaar als er brand uitbreekt en er verongelukken Polen : dan weet de gemeenten wel waar de verantwoording ligt ,maar nu zijn de ogen gesloten voor bijvoorbeeld genoeg brandwerende middelen .

  Reactie door Fred — zondag 16 september 2007 @ 13.29 uur

 71. Ik ben ook geen voorstander van deze zwakzinnigheid Limburg en de rest van Nederland is niet te koop !!!!! Uitzendbureau’s zijn de rot aan de wortel van een rechtvaardige arbeidsmarkt ze houden zich vaak niet aan de regels en betalen de helft van de tijd ook nog geen sociale lasten en premies van de mensen die ze uitzenden als ze hun mensen überhaubt betalen.Vergeet niet de uitlating van hufter van acht in jaren 80,die beweerde dat Nederland geen bestaansrecht heeft dat is ook de agenda van deze mensen van het fascisten clubje van 10 miljoen VOLKS VERRAAD!!!!! En de Polen worden hier gemakkelijkshalve voor gebruikt.Want er blijven er maar weinig van hier die gaan weer snel terug naar vrouw en kinderen,want eigenlijk vinden ze het maar niets hier,deze mensen zijn niet achterlijk.

  Reactie door Jolly jumper — zondag 16 september 2007 @ 13.51 uur

 72. Mooi : een uitzendbureau koopt huizen , zet daar meer Polen aan dan is toegestaan door de gemeenten volkhuisvesting regels en vragen natuurlijk weer afdracht van hun inkomen , waar de huur van wordt betaalt : en die is natuurlijk niet laag : zo kunnen de uitzendbureau’s hun gekochten huis , via die zelfde Polen weer terug verdienen en bouwen daarmee hun kapitaal op : door de mogelijke overlast , gaan andere hun huis zo snle mogelijk verkopen , om nog een leuke prijs te ontvangen ,en zo koopt men ook deze huizen op : Uitzendbureau’s zijn net als vlees-etende larven bij schapen .

  Reactie door Fred — zondag 16 september 2007 @ 14.31 uur

 73. Wat het kabinet hier flinkt , zo men niet flinken in Duitsland , Frankrijk ,…want daar breekt dan de revolutie uit , hier laten de Hollanders het Kaas van hun brood pikken door Oostblokkers : want wij zijn zo aardig en sociaal ; maar we tenderen naar het niveau van een Oostblokland .

  Reactie door Fred — zondag 16 september 2007 @ 14.41 uur

 74. Sorry Ace, maar ik zal dit weekend Buitenhof moeten missen, want ik ben vissen. Nee, ik citeer niet selectief en heb alle mensen lief. Zo lang het maar geen rechtse VVD-ers zijn en aanhangers Wilders. Laat me even weten waar het overging en ik beloof je dat ik ‘terugbijt’.

  Reactie door Harry Scheltema — zondag 16 september 2007 @ 14.45 uur

 75. Ik begrijp nu pas waarom jullie zo afgeven op de NOS en op de PvdA en op de VVD en op de vakbonden. Jullie zijn bezorgd dat er ontslagen gaan vallen. Nou, maak je maar niet zo druk. Want TV volk vertrekt met gouden handdrukken; politici worden niet ontslagen, maar weg gepromoveerd en vakbondbestuurder worden: burgemeester, commissaris of duiken onder in de 2e of 1e kamer.

  Reactie door Harry Scheltema — zondag 16 september 2007 @ 15.07 uur

 76. GLORIA; 263
  We zitten juist met de makkers ,acht man,bij elkaar opgeteld 845 jr.aan onze eerste drink en lazen jouw @63 waarin jij mij een rots noemt,weet je wat die ouwe
  mafkezen roepen?
  “inderdaad,Joop is een rots.een pindarots.”
  Prettige voortzetting van deze lekkere zondag.
  Van het dorstige
  “klauwen uit de mouwen “team.

  Reactie door Joop c.s. — zondag 16 september 2007 @ 16.08 uur

 77. Gloria,
  De rots heeft een schrijffoutje,geen telfoutje,gemaakt,het moet zijn 645 jaar!!!
  Dit even voor deze of gene die even gauw op de calculator gaan zitten controleren.
  Sorry !

  Reactie door Toon c.s. — zondag 16 september 2007 @ 16.30 uur

 78. @73.74

  Aan het “klauwen uit de mouwen’ team:

  Lieve SP-rotsen: PROOST! Houd vol en kijk niet te ver in het glaasje want zo kunnen we de kokers op de wind houden.
  Hoe is het met Henk de Bruin? Hoort hij ook bij de Rotterdamse klauwen uit de mouwen?

  Leg mij alsjeblieft even uit wat “kokers op de wind houden” betekent???
  Dan weet ik tenminste waarover ik spreek.

  Dag lieve mannen! Laat je niet kisten!!
  Keep it up!
  Op naar Jan for president.
  Groet!

  Reactie door Gloria — zondag 16 september 2007 @ 17.05 uur

 79. @78 PS

  Joop en Toon, ik zie dat jullie inmiddels @76 en @77 zijn geworden.
  Dag lieve pindarotsen. Niet te versmaden!

  Reactie door Gloria — zondag 16 september 2007 @ 17.10 uur

 80. @ 71 Jolly jumper,

  ja en goedopgeleide Turken gaan graag terug naar Turkije. Als ik Turk was zou ik dat ook doen. mooi land lekker eten en daar heb je nog toekomst.
  Wel jammer dat er eerst hier veel in geïnvesteerd is en nu deze mensen het land verlaten. Tsja Nederland. Veel expats zijn er niet erg tevreden mee en volgens mij steeds meer Nederlanders ook niet ook al zouden ze wel gelukkiger worden… Tevredenheid zie je steeds minder. Als ik zo de gezichten van de mensen bekijk zie ik allesbehalve tevredenheid.
  En werken is nu echt alleen nog maar voor de “dommen”, maar kanslozen vind ik een beter woord. Er zijn zat academici die geen baan vinden. Niet omdat ze niet goed zijn mar omdat ze te kritisch zijn. al eerder gezegd: werken is van ondergeschikt belang, het gaat om netwerken ons kent ons.
  Zou het echt zo moeilijk zijn om voorzitter te zijn van de FNV? Misschien wel wanneer je niet “past’in de cultuur als je begrijpt wat ik bedoel. Knipmesbuigers.

  Reactie door L´écologiste — zondag 16 september 2007 @ 18.13 uur

 81. @ i-puntje (5):

  Citaat: “jammer alleen dat in de achterkamertjes de boel geregeld is. donner heeft de meerderheid al achter zich. niets meer aan te doen. te laat!”

  Hoe kom je hierbij? Het wetsvoorstel is nog lang niet in de Tweede Kamer ter behandeling aangeboden. Er is dus nog alle tijd om politieke tegenkrachten te mobiliseren.

  Dat geldt trouwens ook voor de opvatting van de Raad van State, dat een referendum over het nieuwe Europese Verdrag niet nodig zou zijn. Het gaat hier om een POLITIEKE, geen juridische, beslissing. Dus de volksvertegenwoordiging kan nog steeds een nieuw referendum afdwingen.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 16 september 2007 @ 18.17 uur

 82. Dat Nederland steeds minder leuk wordt komt door de stelselmatige verwaarlozing van het gemeenschappelijke door de kapitaalegoísten.
  De openbare ruimte is een plek waar gevochten wordt om elk plekje. Op de stoep lopen de mensen tegen je aan. Als je fietst op straat moet je telkens weer heel erg oppassen voor automobilisten die rakelings langs je rijden of door razendsnelle fietsers ( er moet hoe dan ook gepresteerd worden, zelfs in de vrije tijd). Wandelaars in de stad worden bijna aangereden door fietsers, niemand steekt nog een hand uit en de overheid doet er niets aan ook niet aan motoren die veel te hard door de straten scheuren met veel te veel decibels, etc. En dan de horeca…. Veel te duur meestal slechte bediening en slechte kwaliteit van drankjes en hapjes. Ja dat krijg je wanneer mensen ook eens in het buitenland zijn geweest en kunnen vergelijken. Natuurlijk zijn de vastgoedprijzen veel te hoog waardoor dit weer doorberekend wordt. En dan het platteland. Op veel plekken de troosteloosheid van sloten vol met algen, en de varkens en kippenconcentratiekampen. Met dank aan de CDAclub die van boeren industrielen gemaakt heeft.
  De idylle is ver te zoeken. Behalve bij de profiteurs thuis waar ze zich goed hebben ingenesteld met yakuza, de lekkerste drankjes snelle auto’s of zo’n 4×4 liefst zwart. etc etc.
  Het wordt steeds gezelliger met die aandeelhoudersmentaliteit. Maar waar is het postitieve van hun aandeel in onze samenleveing onze gemeenschappelijke ruimte?

  Reactie door L´écologiste — zondag 16 september 2007 @ 18.27 uur

 83. 76 en 77 Lijkt me gezellig daar in jullie kroegje op zondagmiddag aan de eerste drink.

  Joop en Toon, staat dat c.s. voor centraal station? Is toch een zootje daar nu, met die verbouwing, of zitten jullie soms in Engels.

  Reactie door Carla — zondag 16 september 2007 @ 18.50 uur

 84. Gloria.
  Kokers op de wind is een zeemansuitdrukking.
  Boven de machinekamer staan altijd twee of meer luchtkokers,die de mannen benedendeks van “verse” lucht moeten voorzien.
  Toen ik in 1947 mijn eerste reis maakte stond er op het vooruit altijd een matroos om uit te kijken naar drijvend ongein b.v. mijnen(wij kregen toen nog een paar stuivers gevarengeld).Nou als die wacht werd afgelost werd er altijd gezegd ,”kokers op de wind houden” m.n.kijk goed uit je ogen,
  ja..in de kringen van Holleeder noemen ze de ogen glimmers.Als een van de makkers b.v.
  een “slachtoffer van het ouder worden”met de wagen naar de dokter of ziekenhuis “moet” brengen dan zeggen wij ook wel eens uitkijken maar meestal dus Kokers op de wind houden.
  Henk de Bruin zit hier ook bij,Gloria het blijft onder ons maar dat is eigenlijk de grootste gebruiker,Ierse Whiskey, of het
  snoepje van de week,zoals hij dat noemt,maar
  we gaan nooit over de schreef hoor!!!!
  We hebben het geluk van de wereld dat onze eigen vrouwen er ook bij zitten en een slokje
  meedrinken. GEZELLIG niet te beschrijven hoe gelukkig wij ouwe mafkezen hier zitten te ouwehoeren over vroeger en de huidige non
  figuren die zich permiteren om uit te kramen
  dat zij ons vertegenwoordigen NEVER EVER!!!
  CARLA
  C.S. betekent cum suis of in onze taal gewoon consorten.Wij zitten nimmer bij Engels,is voor ons niet te betalen, wij lappen of matsen gezamenlijk een fles drank en verorberen deze op de juiste tijd en de plaats is bij een van makkers thuis,waar ook deze overjarige PC staat,wij hebben ook gezamenlijk een goedkope provider,soms zitten we minuten lang te wachten tot we
  kunnen e-mailen…maaarr. we hebben de tijd.

  Afsluitend, Gloria, Henk is nu aan de beurt om de gratis kranten bij onze ouwetjes te
  brengen.De rest is bladen of kranten voorlezen bij onze bijna afgedankte medemensjes.Rolstoelen kan niet het regent hier als de @#$%^.
  Gloor en Car love to both of you !!!!

  Reactie door Joop c.s. — maandag 17 september 2007 @ 11.09 uur

 85. Joop en Toon

  Ik heb jullie reactie gelezen aan Gloria en mij, maar deze leuke bijdrage van jullie aan ons is helaas verdwenen.

  Bedankt alsnog en jullie zijn echte rotterdamse zeebonken of eeeeh rotsen.

  Niet in Engels maar in jullie eigen vriendenkring met Henk de Bruin en de oude computer,een flesje drinkend en af en toe reageren wat hier zoal besproken wordt.

  De c.s. is me nu ook duidelijk, bedankt voor de leuke reactie, ook al staat deze er niet meer op.

  Reactie door Carla — maandag 17 september 2007 @ 13.06 uur

 86. @84 Joop en lieve mafkezen

  Tof stukkie!
  Carla en ik begrijpen alles nu want zie:
  jullie stukkie is terug! Bedankt webmaster!!
  Lieve mannen, net zoals Carla zou ik graag even tussen jullie en jullie vrouwen in willen zitten en lekker meebabbelen onder het genot van een Grenadientje.

  Wat een vreugde om zo trouw met elkaar te zijn. Houd je haaks allemaal en die glimmers? Op de wind houden! Want de wilde dieren zijn alom! Uitkijken geblazen dus.

  Van hieruit een dikke pakkerd and love you!

  Reactie door Gloria — maandag 17 september 2007 @ 15.06 uur

 87. 84 hee , hij staat er toch weer op .

  foutje, bedankt.

  Reactie door Carla — maandag 17 september 2007 @ 15.20 uur

 88. 80 begrijp de rest wel alleen kan ik het begrip knipmes buigers niet goed plaatsen verklaar U nader ik ben altijd bereid nieuwe uitdrukkingen te leren begrijpen in de goede zin.

  Reactie door Jolly jumper — maandag 17 september 2007 @ 18.24 uur

 89. @ 88 Jolly Jumper,

  Buigen als een knipmes. Jaknikkers.
  Lakeigedrag. Zeer meegaand zijn en vooral niet kritisch.
  Zo kwam ik op knipmesburgers maar dat was voor mij ook de eerste keer. Een spontane, onbewuste woordoprisping (niet bewust gemanipuleerd)en zie een nieuw woord is geboren. Misschien pikt iemand het op misschien niet. Het is een woord dat (nog) niet versleten (en gesleten) is.

  Reactie door L´écologiste — maandag 17 september 2007 @ 23.26 uur

 90. + 89 Jolly Jumper,

  En dan niet te vergeten de negatieve connotatie van scherp mes.
  Het heeft iets van wel buigen naar voren maar aan de achterkant bevindt zich een scherp mes. de buigende burger die stemt op het CDa en ons daarmee in de rug steekt. Want hij zegt het niet in je gezicht. Net als JPB de andere kant opkijkt. Het heeft dus iets schijnheiligs. Je zit in de oorlog maar je zegt dat je opbouwwerk doet etc.

  Reactie door L´écologiste — dinsdag 18 september 2007 @ 8.36 uur

 91. @89 Écologiste. Knipmesburgers!
  Bravo! Wat een vondst. Moet in de Van Dale!

  Reactie door Haq — dinsdag 18 september 2007 @ 19.17 uur

 92. Dank je L’écologiste weer een woord rijker in mijn kleine domme hersens althans dat denken deze knipmesbuigers en de rest van dat stelletje flapdrollen die menen dat ze het warm water hebben uitgevonden.Wisten ze nu maar zelf waar ze mee bezig waren dat zou pas echt een vooruitgang zijn voor Nederland intelligente politici als ze domme dingen doen wordt de wet aangepast aan hun niveau en lukt dat niet goed roepen we regels zijn regels,hoe zat dat nog eens met dat ontslagrecht?

  Reactie door Jolly jumper — dinsdag 18 september 2007 @ 20.35 uur

 93. L’ Écologiste.

  Knipmesburgers… en ik maar denken dat dit iemand is die steeds een knipmes in z’n rug gestoken krijgt, was ik nu zo naïef of snapte ik er geen bal van.

  Reactie door Pool — woensdag 19 september 2007 @ 0.08 uur

 94. Ik wil het ook wel voorrekenen: In de peilingen staat de Pvda, op tussen 30 en 20 zetels. Als hiervan de helft verdwijnt, staan ze op 10 à 15 zetels.

  Reactie door Bart — woensdag 19 september 2007 @ 2.04 uur