190 miljard voor oorlog, niets voor kinderen

De populariteit van Bush heeft een nieuw dieptepunt bereikt. 31% van de Amerikanen staat nog achter zijn beleid. Het Congres is ook verder weggezakt. Sinds de Democraten een meerderheid hebben maar geen vuist hebben kunnen maken richting Bush, vindt nog maar 22% van de Amerikaanse bevolking dat zij hun taak goed doen.

Bush heeft 190 miljard dollar gevraagd voor de oorlogen in Irak en Afghanistan. Tegelijkertijd tijd heeft hij een veto uitgesproken (zijn vierde) over een plan om arme kinderen in Amerika een ziektekostenverzekering te geven. Dit plan kost 35 miljard dollar en is met ruime meerderheid aangenomen in het congres.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 05 oktober 2007 :: 11.32 uur

56 Comments

56 reacties

 1. En dat zijn dan onze “leiders”. Van die mannen die in de puberteit zijn blijven hangen, laat staan echte vaders geworden zijn. We krijgen samen kinderen maar als het op verantwoordelijkheden aan komt zoeken die vrouwen het maar uit met de kinderen.

  Reactie door Ninka — vrijdag 5 oktober 2007 @ 11.42 uur

 2. Wat is de waarde van één mens ?

  Reactie door Lezer — vrijdag 5 oktober 2007 @ 11.45 uur

 3. Aan kinderen valt toch geheel niets te verdienen ?; Dan komen ze maar bedelend bij de Amerikaanse defensie en kunnen een opleidng krijgen als soldaat , daarna worden ze ingezet en krijgen na doorgeschoten zijn een mooie begrafenis met posthuum de Amerikaanse burger status .
  En “Work First “project van de Amerikaanse regering .

  Reactie door Fred — vrijdag 5 oktober 2007 @ 12.08 uur

 4. Voorbeeld van misdadig beleid!

  Reactie door e.krul — vrijdag 5 oktober 2007 @ 12.39 uur

 5. Nou , ome Bush geeft toch heel veel geld uit voor Toys ? Daar kunnen de arme kinderen in een andere land , andere arme kinderen mee de hel insturen , en zelf komen zij dan in den hemel .

  Vogens Bush is God met hem en Amerika ( hij weet niet dat dit ook het geval is in Irak en Afghanistan )

  Reactie door Fred — vrijdag 5 oktober 2007 @ 13.22 uur

 6. Wat Bush doet in Amerika; dat doen Bos en Balkenende uiteindelijk inclusief een meerderheid van de 2e kamer in nederland.

  Reactie door ReneR — vrijdag 5 oktober 2007 @ 14.02 uur

 7. Jawel, zie hier wat 190 miljard visueel weergegeven in 1 dollar briefjes voorstelt.

  Reactie door Haq — vrijdag 5 oktober 2007 @ 14.19 uur

 8. http://www.crunchweb.net/87billion/

  Reactie door Haq — vrijdag 5 oktober 2007 @ 14.20 uur

 9. Nu de laatste ambtstermijn afloopt, zie je dat Bush meer en meer zijn ware aard onverbloemd laat zien.
  Het is voor mensen met een hart niet te begrijpen dat deze man zijn prioriteiten zo legt. Het cynisme van de macht is ongekend. Dat was in de middeleeuwen ook zo, dus de USA zitten nog in de middeleeuwen, met roofridders alom en een corrupte keizer aan het hoofd.

  Reactie door Joop Jansen — vrijdag 5 oktober 2007 @ 14.48 uur

 10. Het leven wordt steeds duurder maar een leven wordt steeds minder waard.

  Reactie door Irma — vrijdag 5 oktober 2007 @ 15.07 uur

 11. De jeugd heeft de toekomst wordt er gezegd in dit geval komt het bij mij over als een nieuwe lichting kannonnenvlees waarin geinvesteerd wordt.
  Er zitten al heel wat van die ,,arme” kinderen in het leger in de U.S.

  Reactie door che — vrijdag 5 oktober 2007 @ 15.19 uur

 12. @9
  Niet alleen de USA ook hier zitten we er nog midden n met ons koningshuis.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 5 oktober 2007 @ 16.51 uur

 13. Oorloghitsers en grote criminelen van allerlei slag, vormen tuig, dat ONZE aarde verziekt, de mensheid als soort ontsiert, en degeneratie veroorzaakt. Zij zijn de hoogste bazen in regeringen en in de politiek.

  Meer weet ik vandaag (nog) niet.

  Groeten van Haras, die aan wie dit leest, en niet bij het schurkendom hoort, vrede liefde respect en wat wat hij nodig heeft, toewenst.

  Reactie door Haras — vrijdag 5 oktober 2007 @ 16.55 uur

 14. Het trieste is, dat deze man tot twee keer toe gekozen is door de bevolking van de VS.
  En dat minstens de helft hiervan denkt een goed christen te zijn. Net zoals Bush zelf trouwens. Wat een schamele vertoning maken die gelovigen er van. Schijnheilig noem ik dat.

  Reactie door simbro — vrijdag 5 oktober 2007 @ 17.43 uur

 15. Jan, ik denk dat Leon de Winter en zijn cinistere clubje hier in Nederland toch anders daarover denken. Het blijf een democratie zal hun antwoord hierop zijn. Bush, ‘het absolute voorbeeld hoe een grote leider moet zijn’ volgens onze Winitoo Afshin Ellian.

  Reactie door Gert — vrijdag 5 oktober 2007 @ 17.53 uur

 16. Laten we hopen dat de 25 nog benodigde Republikeinse stemmen in het Huis van Afgevaaardigden worden gehaald, zodat Bush’s veto “overruled” kan worden!

  Het is al lang tijd dat het Amerikaanse volk Bush met pek en veren het Witte Huis uitjaagt.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 5 oktober 2007 @ 18.01 uur

 17. Commerciële omroepen zijn opium voor het volk
  Bush dankt zijn populariteit onder andere aan de Amerikaanse commerciële omroepen.

  Die geven in de media vaak een rechtse kijk op de politiek en verzwijgen veel misstanden, bijvoorbeeld in de derde wereld. En ze pleiten direct of indirect vaak voor het voeren van oorlog. Dit in het belang van het militair-industrieel complex.

  Ook in ons land spelen commerciële omroepen zo’n kwalijke rol. Mede daardoor stemmen veel mensen op een rechtse partij. En de meest kwetsbare mensen zijn daarvan het slachtoffer. Bijvoorbeeld mensen die ziek zijn of gehandicapt of niet intelligent En de rechtse politici pleiten voor privileges voor de commerciële omroepen.

  Daarom vind ik dat de commerciële omroepen moeten worden afgeschaft.

  Reactie door Jaap Veldkamp — vrijdag 5 oktober 2007 @ 18.19 uur

 18. @15
  Wat is eigenlijk de definitie van een goed Christen,als ik kijk hoeveel er van deze club achter een a sociaal beleid in de USA en in dit land aan lopen denk ik dat de definitie alleen maar van een slecht christen gemaakt kan worden althans in de ogen van een goed mens.
  Zoveel Christen die dit wanbeleid steunen kunnen zich toch niet vergissen in wat het werkelijke doel van hun geloof is of het moeten wel heel erg domme mensen zijn.
  Ik ben toch bang dat enkele christen die op deze site zitten zich vergissen in het werkelijk doel van hun geloof en dat zij zich vergissen door een goed mens te zijn en om alzo een SP te zijn.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 5 oktober 2007 @ 18.37 uur

 19. Jan, ietsje minder suggestief mag ook wel hoor, dit is Bush zijn 4de veto in totaal van zijn ambtsperiode, niet zijn 4de veto over dit onderwerp.

  On-topic, vind dit wel slecht hoor, prima dat je tegen overheidbemoeienis met de gezondheidszorg bent, maar kom dan tenminste met een constructieve andere oplossing.

  Lijkt de SP uit de begin jaren wel, “Stem tegen”

  Reactie door Ronald — vrijdag 5 oktober 2007 @ 19.11 uur

 20. Schande, om te denken dat onze regering heeft zijn politieke steun betoogd voor de oorlog in Irak. Trouwens onze regering doet niet zo veel beter. meer dan een miljoen Nederlanders leven in de armoede, nog veel meer zitten net boven armoedegrens(werkende armen).

  “het gaat goed met Nederland” durft normen en waardeloze Balkenende te beweren.

  Reactie door khosrow — vrijdag 5 oktober 2007 @ 19.12 uur

 21. Tis en blijft een drol, die bush.http://www.youtube.com/watch?v=luLGWaEVJhs&mode=related&search=animation%20bush%20politics

  Reactie door cor — vrijdag 5 oktober 2007 @ 19.22 uur

 22. Nog erger Simbro, hij denkt dat hij en zijn staf wedergeboren christenen zijn.Dat noem ik blasfemie uit de mond van een man die allesvernietigende wapens op andere landen gooit,waarbij duizenden onschuldigen worden gedood.

  Overigens beschouw ik hem niet als voor tweede keer gekozen.Daarvoor was het veel te mistig in Florida,waar broer jeb gouverneur was en er niets van de stemmen klopte.

  Bush was de grote drijver achter de oorlog in Irak, Al Gore zou dat zeker niet hebben gedaan.Bush was maar op zoek naar een stok om een hond te slaan,gesteund door zijn nobele vrienden.Hoe moet je anders aan die vermaledijde olie komen?

  En vergeet de rol van Tony Blair ook niet. Ook deze had belang bij olie.en wat was dat toen ook al weer voor geheimzinnigs, van die brief van tony aan jan-Peter, die door de Kamer niet gelezen mocht worden? Jan Peter lag weer eens dwars. Daar heeft hij destijds van geleerd, gewoon ijzerenheinig je poot stijf houden tot de rest murw is.
  en zo gaat het met onderzoek irak en met Referendum en met Uruzgan……….
  tot de bodybags in grote getale aankomen en dan zul je ze horen!
  Wat dan?

  Reactie door anne hilverda — vrijdag 5 oktober 2007 @ 19.27 uur

 23. De Amerikaanse oorlogen van Bush worden betaald via de drukpers $.Uiteindelijk betalen wij dat via afwaardering van onze deviezen $.Thans zijn veel staten,zoals Saudie Arabie,Quatar,Koewijt,Vietnam etc.wakker geworden en willen hun $ gaan lozen.Zij willen de oorlogen niet meer financieren.Alleen malle (Jan)Pietje (Balkenende)financierd de Bush oorlogen dubbel,een keer in Afghanistan en een keer via afwaardering van de Nederlandse $ deviezen voorraden.En Wouter Bos de belastingen maar omhoogjagen.Jan Modaal wordt bedrogen,waar hij bij staat,maar heeft het niet in de gaten!!!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 5 oktober 2007 @ 19.35 uur

 24. En hier voor worden de centjes gebruikt, je zou ze toch…….. stelletje ratten.

  http://www.youtube.com/watch?v=dQwFjMa12GY

  Reactie door cor — vrijdag 5 oktober 2007 @ 20.21 uur

 25. @17 Jaap Veldkamp
  Afschaffen van de commerciële omroepen, heel goed ! De combinatie van reclame en televisie heeft de wereld heel veel kwaad gedaan. Denk alleen maar eens aan die belachelijke salarissen, die presentatoren (en allerlei managers)van die omroepen krijgen. Maar ook de idiotie van de miljoenen aan voetballers en andere profsporters is alleen maar mogelijk door de combinatie van reclame en tv. Daardoor zijn de inkomensverschillen ook enorm toegenomen en daardoor weer de onvrede onder de mensen.

  Reactie door simbro — vrijdag 5 oktober 2007 @ 21.13 uur

 26. De Hakker — vrijdag 5 oktober 2007 @ 18.37:

  Beste Hakker, goedenavond.

  Ik raadde je al eerder aan eens in het z.g. nieuwe testament van de bijbel te kijken, daarin wordt gaandeweg op een niet mis te verstane wijze jouw vraag beantwoord.
  En, bereid je er maar op voor dat “een goed christen zijn” op eigen houtje, zonder God, verdomd moeilijk is en eigenlijk niet kan!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 5 oktober 2007 @ 21.24 uur

 27. @24 cor

  Wat een link!
  Volgens mij zijn soldaten geestelijk gestoord.
  Hoe meer medailles hoe gestoorder!
  Het leger is eigenlijk een vergaarbak van straattuig verpakt in uniformpjes.
  De ingehuurde moordenaars leven van bloedgeld. Hele gezinnen hebben hun huis gebouwd op andermans puinhoop!

  HET LEGER is een gekkenhuis. In stand gehouden door het VOLK!

  Reactie door Gloria — zaterdag 6 oktober 2007 @ 1.37 uur

 28. In het beloofde nederland collecteert men overal voor,hartstichting,nierstichting,noem maar op,bedelen voor gezondheidszorg is niet meer weg te denken uit onze samenleving.Voor onze militaire grootverdieners daarintegen hoeft geen bijdrage bij elkaar te worden geschraapt,liever dat moeder verdrinkt in haar eigen urine dan dat “onze jongens”in Uruzgan luchtsteun van onze F16,s moeten missen.

  Reactie door Gerard Postma — zaterdag 6 oktober 2007 @ 2.14 uur

 29. “We zullen ze uitroken uit hun holen” !
  Als dat de terminologie is die door een we-
  reldleider gebezigd wordt om aan te geven hoe
  hij misstanden denkt aan te pakken, dan zijn
  zelfs deze woorden als die ‘overdrachtelijk’
  gebruikt zouden zijn, buitengewoon onbetame-
  lijk en is dat de ondertekening van zijn ‘vi-
  sitekaartje’. Alleen al het ‘zien van Bush
  met een cowboyhoed’ ontlokt nu eeuwig die as-
  sociatie, helaas…Respect? No, no, no!

  Reactie door Madelief — zaterdag 6 oktober 2007 @ 6.52 uur

 30. ik zie eigenlijk het verschil niet met nederland. ons kabinet heeft ook nauwelijks geld over voor de armoedebestrijding ook niet voor de kinderen. wat was het ook weer, 15 cent p.p. per dag erbij? Maar kapitalen uitgeven om in een wildvreemd land oorlog te voeren onder de noemer “wederopbouw”, dat zit er wel in?

  en dan roept middelkoop, van de partij van het gezin, dat je geen patriot bent als je niet in iemand anders oorlog wil vechten.

  Reactie door ipuntje — zaterdag 6 oktober 2007 @ 7.59 uur

 31. i puntje je bent wel een patriot als je anderen laat sterven voor de leugens.
  laat ze zelf maar voorop staan. nee dan zijn ze niet thuis ook hun kinderen niet,
  die gaan bv naar engeland.

  Reactie door ad — zaterdag 6 oktober 2007 @ 12.48 uur

 32. Het eerste protocol bij de Conventies van Genève codificeert het principe van distinctie, een gewoonteregel van het internationaal humanitair recht: “Om respect voor en bescherming van de burgerlijke bevolking en burgerlijke infrastructuur te kunnen garanderen, moeten de partijen van het conflict ten allen tijde een onderscheid maken tussen burgers en strijders en tussen burgerlijke infrastructuur en militaire doelwitten en moeten ze hun operatie enkel tegen militaire doelwitten richten” (Artikel 48). Internationaal Humanitair Recht veroordeelt aanvallen tegen burgers en burgerlijke infrastructuur streng.

  Het Statuut van Rome van het Internationaal Gerechtshof definieert oorlogsmisdaden als volgt: “Opzettelijk aanvallen richten tegen de burgerlijke bevolking of tegen individuele burgers die niet direct in de vijandigheden betrokken zijn”, en “opzettelijk aanvallen uitvoeren op burgerlijke infrastructuur” (Artikel 8 2 (b) (i) en (ii).

  De yanks hebben hier echt schijt aan.

  Reactie door cor — zaterdag 6 oktober 2007 @ 13.27 uur

 33. jullie zien het verkeert,,wat vecht nu voor de valse vrijheid van het gat(bibs) van de aarde usa?whare the sjit is coming from?
  juist de meestal arme klasse,dus wat nu iets geven,over 5-10-15 jaar zijn ze haast verplicht om het leger in te gaan vrijwillig? om uberhoud wat ziekte geld te kunnen ontvangen,en wat soldij,,moet wel eerst je gezicht deels verdwenen zijn,of bijde benen/armen.
  en dan nog laat de regering zijn ahum voorheen arme vrijwillige slachtoffers creperen.met een paars hardje,waar ik wel een plek voor weet te verzinnen om op te spelden bij boes en hun aanhang in nl,auwst daar kunnen ze bij de cia in polen nog een punt aanzuigen.
  oeps het lijkt verdacht veel op nederland,meer belastingen/meer armen/meer goedgekeurde afgekeurden,vermoedelijk 10.000 thuis hulp mensen vrij.en de belasting van 2007 wordt niet geint in 2008,nee wordt nu al gevraagt intvoren.
  maar als het in afganistan wat veiliger is wordt de wereld wat veiliger,ten zij we natuurlijk iran gaan aanvallen,of een andere as van het kwaad,zeg maar niet gristelijk land,het moet natuurlijk wel een islamities land zijn.of een boedisties.maakt niet uit als het maar een ongelovig land is,eeuuu ,he he,

  Reactie door ad — zaterdag 6 oktober 2007 @ 17.44 uur

 34. Volgens onze kabinetsleden en verdedigers van het niet luisteren naar het volk maar daadkrachtig optreden w.o. Guusje Ter Horst maakt het helemaal niets uit. De president is immers ‘democratisch’ gekozen en behoeft zich vervolgens van alles niets meer aan te trekken en vooral niet naar het volk en het congres luisteren.Hij heeft immers zijn ‘mandaad’ gekregen bij zijn herverkiezing en vertegenwoordigt aldus……
  De mensen moeten hun democratie na de verkiezingen maar zoeken in hun gemeenten en Washington (Den Haag) met rust laten, vooral niet mee bemoeien. Dit alles of er in Den Haag (Washington) geen beslissingen worden genomen die ver uitstijgen qua consequenties voor eenieder boven de gemeente, je straat, je wijk etc…. Het is een gotspe. Wil ze de ontwakenbde nederlander terug in het hok en de elite kritiekloos haar gang laten gaan zoals in Amerika?

  Het veto van Bush ik wist ervan en het is een schandaal dat niets meer met democratie te maken heeft. Evident is dat de nederlandse democratie momenteel hetzelfde werkt en langzaamaan met het uithollen van de functie van tweede kamer en de vrijheid van de volksvertegenwoordigers we hier dezelfde kant opgaan. Balkenende heeft al meermaals achter de schermen aan de meeregerende partijen m.n. de PvdA zijn ‘veto’ uitgesproken.vandaar het bange congres.

  Bush heeft niets met mensenrechten alleen met geld voor eigen za(a)k

  Bush zegt ook dat er door Amerika niet gemarteld wordt terwijl ieder rapport hierover spreekt. Ze rekken gewoon het begrip steeds een beetje verder op en voila.
  Ook Europa doet hieraan mee. Wie heeft het nog over uit Europa ontvoerde mensen met geheime CIA vluchten over en geheime CIA gevangenissen in.. Europa.
  Beseffen we wel hoe de gezondheidspremies hier onbetaalbaar worden etc…
  De democratie en de mensenrechten bloeden langzaam dood, ook hierin volgen we de heer Bush ik mag wel zeggen gedwee en gedragen ons als sterren aan zijn zijde. Met WE bedoel ik de europese politici.
  Typerend is Balkenende die de beurs Euronext opent.

  Reactie door Henny — zaterdag 6 oktober 2007 @ 17.46 uur

 35. Dat Nederland (politiek) nog steeds achter de politiek van amerika staat is gewoonweg schande.
  Miljarden worden er over de balk gegooit,en voor een beetje goede gezondheidszorg is er geen geld. Wordt het niet is de hoogste tijd om die amerikanen uit de navo te flikkeren.
  http://www.youtube.com/watch?v=g38BtH-bO1s&mode=related&search=

  Reactie door cor — zaterdag 6 oktober 2007 @ 18.00 uur

 36. cor — zaterdag 6 oktober 2007 @ 13.27:

  Goedenavond,

  Precies, en daarom zijn ook in de tweede wereldoorlog in deze zin oorlogsmisdaden gepleegd door de geallieerden, door bewust (met name in het geindustrialiseerde Ruhrgebied) woonwijken te bombarderen waarin arbeiders en gewone mensen woonden.
  Dat wordt onder de mat geveegd omdat dat kennelijk het romantische heldenbeeld verstoort (vooral door diverse oorlogsfilms gepropageerd) van de talloze piloten die aan die en overigens ook “gewone”, strategische bombardementen deelnamen.

  Als een oorlog voorbij is hebben immers de overwinnaars nooit iets misdaan en zijn slechts voorbeeldige, bijna engelachtige bevrijders die ons aller respect verdienen?
  (ook natuurlijk ten gunste van heel wat lieden die mogelijk hun verzets- en/of oorlogsheldendom te mooi hebben opgepoetst…)

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 6 oktober 2007 @ 18.07 uur

 37. Nog even dit, de yanks zijn hard bezig om alle
  “warcrimes” van het internet te halen om hun imago op te poetsen. Zo kwam ik nog een flim tegen waar de honden geen brood van lusten, waarbij een gevangende op een gruwelijke manier gedood werd,door de amerikanen. Zelf de varkens worden nog beter behandeld in het slachthuis.

  Reactie door cor — zaterdag 6 oktober 2007 @ 18.19 uur

 38. Beste Jan,

  Laten we maar niet spreken over de Iraakse kinderen. Na publicaties over DU is het bijzonder stil omtrent dit onderwerp. Aangezien de VS sterk is in vervuiling, weigeren ze de rommel op te ruimen. Het gevolg is dat al het kapotgeschoten legertuig, “actief” achtergelaten wordt voor de spelende kinderen daar.

  Dit is schandalig, en eigenlijk mag de premier ook aangerekend worden voor deze indirecte volkerenmoord.

  Of is dit de taktiek die de VS gebruikt om grote hoeveelheden radioactief afval uit eigen centrales eventjes “netjes” te dumpen ?

  Reactie door Mick — zaterdag 6 oktober 2007 @ 18.38 uur

 39. hier heb ik niks op te zeggen…wat kun je hierop zeggen? elk antwoord schiet tekort

  Reactie door G. — zaterdag 6 oktober 2007 @ 19.29 uur

 40. @35 mijn link is veranderd. kijk of ik hem terug kan halen.

  Reactie door cor — zaterdag 6 oktober 2007 @ 20.18 uur

 41. Ja, klopt de yanks hebben hem verwijderdt. Maar goed even een andere tactiek toepassen.

  Reactie door cor — zaterdag 6 oktober 2007 @ 20.23 uur

 42. SP-webmaster kunnen we dit niet op een andere manier naar buiten brengen, begin toch een beetje link te worden.

  Reactie door cor — zaterdag 6 oktober 2007 @ 20.32 uur

 43. Balkenende heeft de burgers in dit land en ook grondwet uitverkochte in ruil voor een plek aan de ontbijttafel van zijn echte baas bush en zijn vrienden in de EU.

  Schande, dat wij moeten geregeerd worden door een doofpot dictator(Musharef van Nederland).

  Cor heeft gelijk miljoenen worden over boord gegooid, terwijl de gezondheid zorg in dit land gaat per dag achteruit. Wij sturen onze militairen naar landen waar ze niet welkom zijn terwijl hier in dit land mensen in noodsituatie kunnen vaak niet op de politie rekenen door tekort aan agenten.

  Mick, COR welkom terug op dit site.

  Reactie door Khosrow — zaterdag 6 oktober 2007 @ 20.45 uur

 44. Goed, de flim waar ik het over had, is een jongeman die door de amerikanen gevangen genomen is, en die met zijn handen en voeten vast gebonden is, en waar een amerikaan een mes door zijn nek steekt en naar voren haalt. Sorry ik kan het niet van mij af zetten, het had mijn zoon kunnen zijn.

  Reactie door cor — zaterdag 6 oktober 2007 @ 20.51 uur

 45. overigens zou de ziektekostenverzekering voor arme kinderen die door Bush geveto’d is, betaald worden door een accijnsverhoging op sigaretten. Het zou dus een budget-neutrale wet zijn. Heeft Bush nog genoeg geld over voor zijn oorlogen om de bevriende bedrijven aan het werk te houden.

  Reactie door julian — zondag 7 oktober 2007 @ 0.27 uur

 46. cor en zo doet een bepaalde groep irakezen enz ook,,maar dan noemen ze het terrorisme,en zo zijn er planty van die gestoorde amerikanen en hun vieze aanhang,waar stiekem?melding over gemaakt wordt via achteraf tv/pc kanalen.wandt op de gewone tv zie je het pas over 6-8 jaar,wat voor een stinkende lopende open zweer de amerikanen daar en op tig andere plekken over de wereld zijn.bv afrika/polen(CIA) zeg maar oostbloklanden israel enz enz.overal waar die honden zitten is er rottigheid,een groot meer van maken dat amerika en een eiland voor de niet boes stemmers,en och die paar onschuldigen heten dan ook gualeteral damice of Causualty of War om maar te praten in/met hun riedels.wat zal het zolangzamerhand zijn 500.000? 1 miljoen?6 miljoen met alles mee gerekent?
  sorry maar een goede amerikaan en aanhang is een dode zolangzamerhand.eeuuu soldaten en hun bazen dan he.hier een comment of een zo goed als dood soldaatje.
  Our military is a volunteer one. You don’t HAVE to join, they know the risks. And as far as the ones in the middle east, well, most of the ones we go after are NOT innocent and if someone gets killed in the process, sorry, it’s call a Causualty of War, not murder. We here in the States have given thousands upon thousands of innocent lives to liberate ourselves as well as many others and you don’t hear TRUE Americans bitching and whinning–only the ones affraid of the terrorists. Grow a spine or get the hell out of the way. The reason that number dropped is because most other countries don’t have the guts to back up what they say. The only real militaries out there that I am proud to call a friend are Australia and the UK. They are there in the middle east with us doing the same job to protect your sorry ass. Get a clue or move to France…fucking wimps…I’m getting real tired of this garbage.piss of cowards..
  zo denkt een echte?amerikaan een boes stemmer dan he.

  Reactie door ad — zondag 7 oktober 2007 @ 11.14 uur

 47. Goedemiddag allemaal,

  Helemaal niet off-topic:

  125 Teletekst zo 07 okt
  ***************************************
  Petraeus haalt fel uit naar Iran

  ***************************************
  De bevelhebber van de Amerikaanse
  troepen in Irak,generaal Petraeus,haalt
  fel uit naar Iran.Volgens hem wordt het
  geweld in Irak aangewakkerd door een
  eenheid van de Iraanse revolutionaire
  garde.

  Een elite-eenheid zou verantwoordelijk
  zijn voor de training en bewapening van
  strijdgroepen.In een aantal gevallen
  hebben de gardisten ook leiding gegeven
  aan operaties waarbij Amerikaanse
  militairen om het leven zijn gekomen,
  zegt Petraeus.

  Ook beschuldigt Petraeus de ambassadeur
  van Iran in Bagdad ervan dat hij lid is
  van deze elite-eenheid van gardisten.
  ***************************************

  Zie verder deze link:

  http://www.deepjournal.com/p/2/a/nl/1007.html

  en ook deze:

  http://www.deepjournal.com/p/2/a/nl/1000.html

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 7 oktober 2007 @ 16.17 uur

 48. 190 miljard voor het leger tegenover 35 miljard voor de kindjes?

  En BUSHJE zit elke zondag braaf in de kerk vroom te zitten zijn?

  Ik vind het nogal een tegenstelling deze 2 dingen, was er niet een uitspraak (iets wat ik me van heel vroeger herinner)-(nog uit de verplichte kerkgang) iets van laat de kinderen tot mij komen?

  Deze uitspraak uit de bijbel zal vast héél anders bedoeld zijn als wat bush bedoelt.

  Laat de kinderen tot mij komen, doe je niet door de jeugd het verplichte leger in te jagen en uit te zenden naar afgelegen oorden waar ze geen enkele flikker te zoeken hebben en zeker al niet onder het mom van wij komen even de democratie brengen, terwijl het puur om olie te doen was.

  Zo ik heb gezegd!
  Het moest er even uit.

  Reactie door Anja (B) — zondag 7 oktober 2007 @ 18.58 uur

 49. http://www.youtube.com/watch?v=VhrXImJa7jQ

  Veel flims zijn al verwijderd door de ??? zeg het maar.

  Reactie door cor — zondag 7 oktober 2007 @ 19.12 uur

 50. Nou Anja dat zat wel hoog en terecht.

  Er zijn ook vele priesters/broeders die dachten dat daar iets geheel anders mee bedoeld werd.

  Reactie door Henny — zondag 7 oktober 2007 @ 19.53 uur

 51. cor zulke vieze zwijnen zijn het nauw die vuile nieuwe naties,,en het erge is von balen/vvd,en die hond van een balkeneinde steunen dit,het afslachten van mensen.
  ik heb gelijk de link verstuurt naar de cda/cu/pvda,dat ze vooral zo door moeten gaan,dat hun het zelfde gebeurt,gadverdamme wat een hoeren land leven wij.

  Reactie door ad — zondag 7 oktober 2007 @ 20.10 uur

 52. dat gebeurt dus ook in irak en elders,ps dit is volgens mij een kroaties filmpje.

  Reactie door ad — zondag 7 oktober 2007 @ 20.31 uur

 53. @49De volledige flim is verwijderd door de geheime dienst, bvd of wat het tegenwoordig ook heet. In de volledige flim is te zien dat het om amerikanen gaat. Echt een stelletje ratten.

  Reactie door cor — zondag 7 oktober 2007 @ 20.39 uur

 54. @35 Toch weer gevonden,het is de waarheid, zoveel geld over de balk en zoveel ellende veroorzaakt alleen voor eigen gewin.Hier mag Balkenende maar eens goed naar kijken.
  http://nl.youtube.com/watch?v=6mFM9_hxXFc&mode=related&search=DIGIHAD%20Timeline%20America%20US%20USA%20W%20Bush%20George%20War%20Crime%20Sudan%20Iran%20Iraq%20Saddam%20Evil%20bomb%20Somalia%20History%20past%20Christian

  Reactie door cor — woensdag 10 oktober 2007 @ 22.37 uur

 55. Er is Elite en er is plebs….
  We moeten met z`n allen het tij keren mensen of we gaan daadwerkelijk terug naar de tijd van de lijfeigenaren….

  Reactie door cynthia — vrijdag 12 oktober 2007 @ 22.26 uur

 56. dat zegt wel een hele hoop over het beleid balkenende. wel geld hebben voor de oorlog, maar niets voor kinderen???? SCHANDALIG.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 25 oktober 2007 @ 18.50 uur