Global Voices

Global

Wie graag weblogs bezoekt, en dan niet alleen in Nederland, raad ik aan eens een kijkje te nemen op Global Voices. Dit project bundelt webloggers van over de hele wereld, per land, met vertaling in het Engels.

Birma bijvoorbeeld. Hier wordt een oproep van de werkers-van-1988 vertaald weergegeven. In 1988 was het laatste grote protest tegen de militaire junta in Birma, die hardhandig werd neergeslagen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 08 oktober 2007 :: 17.29 uur

9 Comments

9 reacties

 1. “Global Voices aggregates, curates, and amplifies the global conversation online – shining light on places and people other media often ignore.”

  Belangrijke site, die zet ik bij mijn favo’s, dank voor de tip!

  Reactie door Ellen — maandag 8 oktober 2007 @ 20.17 uur

 2. To stop the military junta’s cruelty in Burma take away their financial support by boycotting the companies still doing business with the Burmese government. Companies like Total SA, Chevron, Daewoo and any travel companies operating tours there. The government spends half it’s budget on the military and it gets it’s money from these companies. Stop buying from these companies, they are immoral in their conduct and have a duty to the human rights in the countries they deal with which they do not uphold. Check out:-
  http://www.burmacampaign.org.uk/dirty_list/dirty_list_details.html for a full list of the companies involved……………..
  Om de wreedheid van de militaire junta in Birma tegen te houden haal hun financiële steun door de bedrijven weg te boycotten die nog zaken met de Birmaanse overheid doen. De bedrijven zoals Totale SA, Chevron, Daewoo en om het even welke reis bedrijven die reist daar werken. De overheid besteedt de helft van de begroting op militair Wat ze krijgen is geld van deze bedrijven . Zij zijn immoreel in hun gedrag en hebben een plicht aan de rechten van de mens in de landen die zij geen die zij bevestigen hebben behandeld. Controle uit: -http://www.burmacampaign.org.uk/dirty_list/dirty_list_details.html for a full list of the companies involved.

  Reactie door Henk — maandag 8 oktober 2007 @ 21.57 uur

 3. alhoewel ik niet van zo van tv en loggen houd, wens ik u, jan, in my capacity globally voiced, met de zachtste vriendelijkste g,
  (óók: http://nl.wikipedia.org/wiki/G-kracht g , geen associatie met zachte heelmeesters!!), in sotto voce, ‘n superb nieuw sukses jaar! è per lei un giorno speciale!!

  Reactie door numi — maandag 8 oktober 2007 @ 22.23 uur

 4. Werk mee aan internationale vrede via internationale weblogs
  Iedereen kan proberen om via internet te helpen bemiddelen bij oorlogen en om de mensen in die gebieden op te roepen tot geweldoosheid. Dat kunnen we proberen via de belangrijkste Engelstalige weblogs over oorlogsgebieden.

  Daarbij is het wel handig dat men zich vooraf verdiept in technieken voor bemiddeling en geweldloos communiceren. Want anders bestaat het gevaar dat we met woorden gaan meevechten. En dat schiet niet op.

  1. http://vrede.startpagina.nl

  2. http://mediation.startpagina.nl

  3. http://agressie-infobronnen.startpagina.nl

  Reactie door Jaap Veldkamp — maandag 8 oktober 2007 @ 23.21 uur

 5. Is er iemand die mij — in het kort — zou kunnen uitleggen ‘hoe het zit’ met Birma. Ik heb gemerkt dat de media vooral berichtten over de moniken en allerlei leuke ‘weetjes’ daarover, maar ik heb weinig kunnen vinden over de economisch-politieke dimensies.

  In Zuid-Amerika zijn er diverse militaire junta’s geweest en de achterliggende verhalen zijn mij (min of meer) duidelijk. Is Birma vergelijkbaar? Hoe zit het met multi-nationals daar? Is er een specifieke Aziatische dimensie? Waarom gingen veel landen ‘opeens’ tijdens de recente VN-conferentie zo ‘daadkrachtig’ met de materie om terwijl deze situatie er al veel langer is?

  Reactie door Martijn — dinsdag 9 oktober 2007 @ 0.08 uur

 6. Martijn. Even kort want wij zijn flink aan het observeren en daar gaat een hoop tijd in zitten maar voor dat we iets zeggen over de totale situatie. De Zogenaamde overheid heeft alle contacten met het buitenland afgesloten en is iedereen aan het neer maaien die ook maar iets aan contact personen meld. Zo was er afgelopen week meerdere keren een melding dat het leger mensen levend verbrand samen met de doden.Er werd schreeuwend op een nieuwszender geroepen om hulp.Legerkampen in de regio zijn via satelliet te observeren en zijn in toenemende mate gegroeid tot immense kampen. Met zekerheid is wel te zeggen dat er een massa moord plaatsvindt, Om de buurlanden niet in verlegenheid te brengen is er misschien ook wel een convenant met China gesloten wat een nog groter conflict kan veroorzaken iets wat de hele wereld aangaat.China is een handelspartner van Birma. Volg de komende weken het nieuws er zijn beelden onderweg.

  Reactie door Henk — dinsdag 9 oktober 2007 @ 0.45 uur

 7. jip en vrolijk gaat de hele wereld naar de olimpice spelen in china,want sport verbroederd?of was het,het werkt verbloemend,inplaats te zeggen china eeuu wij passen er voor,is de gouden plak belangrijker als al het onrecht.

  Reactie door ad — woensdag 10 oktober 2007 @ 21.21 uur

 8. Informatie over Birma

  @ Martijn

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Myanmar

  http://www.google.co.uk/search?num=100&hl=en&q=Birma+Birmees+Birmese+Myanmar+politieke+politiek+economie+revolutie&meta=

  Reactie door Jaap Veldkamp — donderdag 11 oktober 2007 @ 10.22 uur

 9. @8

  Och ja… Googlen en Wikipedia…. maar zo ver was ik natuurlijk ook al gekomen :) Ik zocht eigenlijk iets meer ‘duiding’, en vooral ook over de meest recente gebeurtenissen (waarom nu? waarom opeens die globale reactie, en hoe staat het er nu mee enzo). Maar in ieder geval bedankt.

  Reactie door Martijn — vrijdag 12 oktober 2007 @ 1.08 uur