Vrede door voorkomen

Al Gore en het IPCC wonnen vandaag de Nobelprijs voor de vrede voor de verspreiding van kennis over de opwarming van de aarde en het leggen van een fundament voor maatregelen. De rapporten van het IPCC en Gore’s film ‘An inconvenient Truth’ zetten het klimaatprobleem op de wereldagenda.

Het comité redeneerde dat de schaarste die de opwarming van de aarde met zich mee brengt massale migratie teweeg kan brengen, met alle potentieel geweldadige conflicten van dien.

Aangezien Gore’s presentatie niet geheel onomstreden is, zal er wel een debat ontbranden over deze toekenning.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 12 oktober 2007 :: 15.24 uur

40 Comments

40 reacties

 1. Afghanistan gaat om olie?
  Je kan zelfs veronderstellen dat onze soldaten in Afghanistan nu al een strategische militaire buffer opwerpen om ‘onze’ olie in het Midden Oosten te beschermen tegen China, India en Rusland.

  Want olie is over tien jaar misschien schaars doordat sommige armere landen zich nu snel ontwikkelen en doordat de olievoorraden beperkt zijn.

  ‘Peak Oil’ is een theorie die voorspelt dat er binnen een afzienbare tijd een wereldwijd tekort zal ontstaan aan aardolie.

  Satellietfoto http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Two-point-equidistant-asia.jpg

  Peak Oil
  http://peakoil.startpagina.nl

  Reactie door Jaap Veldkamp — vrijdag 12 oktober 2007 @ 18.28 uur

 2. Op zich heeft het comité een punt. Zowel watertekort als overstromingen kunnen inderdaad leiden tot ‘volksverhuizingen’ en oorlogen. Waar ik wel moeite mee heb is het focussen op een eventuele klimaatsverandering. Het gaat om veel meer: HONGER en GEZONDHEIDSZORG in b.v. Afrika, maar ook uitputting van fossiele brandstoffen, andere grondstoffen zoals ertsen,luchtvervuiling, overbevissing, uitsterven van diersoorten etc. Dit zijn problemen die we al hebben en die verergeren ook al ook al zou er met het klimaat niets aan de hand zijn. In feite leidt de hype van de klimaatsverandering af van de grote hedendaagse problemen. Dat is jammer, al zou ik ook niet iemand weten die met de bestrijding van die problemen de Nobelprijs verdient. Misschien zou de Nobelprijs ook toegekend moeten kunnen worden aan organisaties i.p.v. personen ?

  Reactie door simbro — vrijdag 12 oktober 2007 @ 19.13 uur

 3. Ik reageer maar hier (dit omdat we van alles door de VS door de strot gedrukt krijgen…), dit omdat ik helaas niets op deze site en die v/d sp lees over mijn onderwerp…

  12-10-2007 Geschreven uit boos- & machteloosheid, vol verbazing en met volle overtuiging vanuit mijn hart (daar waar het om zou moeten draaien in Art.1 v/d Grondwet).

  (sorry voor mijn schrijffouten, ik heb enkel praktijkervaringen in, van & door te leven en weinig kennis v/d Nederlandse taal in geschrifte).

  Wat een heksenjacht zeg!
  Zijn die mensen die een andermans ruimte, dit in hun gekregen leven, willen gaan lopen verbieden (door dit dicht te timmeren met hun opgelegde regels en wetten, dit vanuit ENKEL hun overtuiging) nu anno 2007 wel helemaal van de pot gerukt, hebben die gasten v/h CDA, de VVD en de C.U. dan geen geschiedenis gehad (ja, zeker enkel & alleen uit een verbogen geschiedenisboekje en NIET thuis a/d eettafel van hun grootouders &/of ouders)???
  Als ze dan zo hun geloof doen nastreven dan zou dat VERDOMME moeten inhouden dat ze juist daarmee ook ruimte weten te creeren voor andermans overtuiging(en) en dan ga je je niet als een stel fascisten opstellen (waarbij je dan ook nog eens de meerderhand v/d bevolking zgn. achter je weet te krijgen, ja Nederlanders zijn erg goed om in de menigte mee te lopen en desnoods, net als in de 2de wereldoorlog, de andere kant op te kijken als je medemens op de trein word gezet, met alle onmenselijke gevolgen, u hopenlijk allen wel bekend, vandien…).
  Het is leven en laten leven, wie geeft een ander het recht om te bepalen (o.a. indeze zoals bij de paddo’s) wat hij/ zij dan wel of niet mag gaan eten cq consumeren zonder dat hij/ zij daarbij een ander tot last is.
  Ook de media (die zgn. zelfs, in A’dam, een Duitse toerist hebben zien rondlopen in zijn blote achterwerk, iets wat zelfs de huidige bewindslieden in de jaren zestig als zo gezond beschouwden, nadat hij ‘schijnbaar’, dit is nl niet eens bevestigt, paddo’s had gegeten –> in andere werelddelen worden mensen, die niet eens kleding hebben en dus, oh foei toch, naakt rondlopen, zomaar van de aarde afgeknalt, door mede onze wapens, omdat ze er een andere invulling van hun cq het leven hebben) zou zich o.a. bij en over dit onderwerp wel eens wat beter, openlijker, mogen opstellen (met een rechte rug, een gezond verstand en een trotse houding), aldus daarbij met eerlijke informatie naar buiten komen en zich dus niet gedragen als een stelletje laffe ja-nee knikkers (enkel dus, dan weer, vanuit en in eigen belang en uiteindelijk voor World-Drug-Number-1; de knikkers, cq het geld!).
  Hoe durven we anno 2007 hier in oa. NL, lees Europa (incl. de VS + overige aanhangers cq mede-slaven), het nog te hebben over een democratie, dit wanneer je nog slechts je bek open mag trekken, dit als een zgn. burgerrecht (dit vanuit art.1 v/d huidige grondwet der Nederlanden, dit van Duitsen bloed en oh ja die EU-grondwet krijg je “kado”), waarbij u en mij alles gewoonweg (totaal niet humanitair, zie en kijk maar in de wereld waar ook wij Nederlanders het bloed vanuit het verleden tot in het heden aan onze vingers hebben kleven over de ruggen van anders denkenden) door de strot word gedrukt.
  Gaan we straks, tzt dan ook nog eens(als gevolg van de jacht naar macht), dit in opdracht van slechts één overtuiging (onder Amerikaanse vlag en in opdracht van) dan (ook weer) met z’n allen bewapend het veld in om zgn. het gelijk van slechts één overtuiging, binnen hetzelfde leven van wie dan ook (uiteindelijk komt en gaat een ieder, dit geheel over de hele aardbol, of zijn we dat vergeten?), tot een zogenaamde overwinning te laten geworden & zijn (in geschrift) in de komende geschiedenis boekjes.
  Is dat dan hetgeen wat wij, allen zo graag (als “voorbeeld” binnen het begrip ‘waarden & normen’) dan willen achterlaten aan onze nakomelingen en hebben we dan niet geleerd van wat er allemaal al van ellende is geweest alvorens we nu weer bij het begin v/h einde terug zijn, waarbij we dan idd (ik zeg het nog één keer!) anders denkenden gaan lopen verbannen!

  WE SHOULD LEARN TO LOVE OURSELVES BEFORE WE CAN LOVE SOMEBODY ELSE!!!

  Live Life ’cause U.R. NOW 2B.

  Nog even en dan zal men o.a. vanwege het hierboven geschreven verhaaltje, dit van een anders denkende, weer achter slot en grendel belanden en zijn er weer mensen genoeg die voor slechts een bord met eten een ander, dit in opdracht van (n.a.v. corruptiem, manipulatie, propaganda, fascisme, etc. …een ander zijn eigen identiteit weten te ontnemen door er druk op weten te zetten), door het hoofd gaan schieten om de machthebbers de zgn. eer te verschaffen waar zij zgn. zo op zitten te geilen, BAH (gewoonweg eng)!

  WAAR HEBBEN WE HET EIGENLIJK OVER:

  ipv een grote bek te hebben over o.a. paddo’s lees je eerst dit maar eens:

  http://www.nu.nl/news/1112809/10/21.000_Nederlanders_dood_door_slecht_milieu_(video).html

  http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?a=2&act=esite.tonen&b=316&c=324

  http://www.fnv.nl/defnv/actueel/nieuws2005/per_jaar_meer_dan_2-5_duizend_doden_door_werk_in_nederland.asp

  http://www.distrifood.nl/consumenten/id514-54634/helft_kankergevallen_door_ongezond_leven.html

  http://www.fnv.nl/helpjezelf/arbeid/nieuws/jaarlijks_660_werknemers_dood_door_werkstress.asp

  http://www.volkskrantblog.nl/bericht/56261

  Als je niet komt te sterven, dan heb je ook nooit geleefd!!!

  Aan Ab Klink (e.v.a.); verbied toch, “gewoon”, het menselijk bestaan op deze aarde!

  mvg: een *verslaafde.

  * a/h LEVEN!!!!!!

  Ik (* die verslaafde a/h, ja enkel a/h, LEVEN) verloor 18 jaar geleden mijn vader aan longkanker (sigaretten werden, gelukkig, niet verboden) en exact vier maand later mijn oudere broer, hij ging een middagje motorcrossen en verongelukte op de motorcrossbaan…nu 18 jaar later ben ik nog steeds blij dat ze deze sport, crossmotoren en de motorcrossbaan (daar waar het destijds gebeurde) niet hebben verboden. Hiermee wil ik, “slechts”, aangeven dat er in ons leven vele gevaren zijn, deze kun je deels uit de weg gaan maar nooit helemaal, uiteindelijk bepaal je zelf (JIJ hebt nl dit leven geschonken gekregen, van wie of wat dan ook…) in hoeverre je deel uit wil maken van experimenten die (deels) risico’s met zich meebrengen, het gaat er altijd om dat je wel de spelregels (net als in het verkeer of bij het bungee-jumpen) weet te hanteren, ga je deze te buiten dan kunnen er idd dingen mis gaan, maar hierbij mag & kan het (nooit!) NIET tot een verbod komen…bij paddestoelen cq paddo’s is het nl. ook nog eens zo, dat je deze in JOU/ UW EIGEN lichaam propt en wie is er de baas over JOU/ UW (gekregen) lichaam in JOU/ UW leven???
  Gaan we nu dan ook eindelijks de oorlogen (dwz de wapenindustrie! + de overige dodelijke feiten van hierboven, zie verwijzing naar de links) verbieden en geen 20 jarige, “slecht” geschoolde, jongeren naar o.a. Irak zitten sturen in het belang van multinationals all over the world, gaan we dan nu ook al die vette hap van o.a. de Mc Donalds in o.a. Nederland verbieden, gaan we het auto-rijden dan nu ook eindelijks verbieden vanwege de vele (vaak dronken) verkeersslachtoffers, gaan we de zon nu ook verbieden omdat we er v.a. medio juni weer met z’n allen teveel onder liggen en allemaal weten wat er van komen gaat, gaan we de sigaretten ook verbieden, stappen we nu dan ook meteen weer af v/d ideeën om de kerncentrales weer open te gooien, gooien we de alcohol er nu ook meteen uit, dan vanaf nu tevens elkanders overtuigingen verbieden, gaan we het individu terzijde schuiven of gaan we gewoon elkaar verbieden te bestaan op deze aarde en in dit éémalige leven (waar een ieder komt en ook een ieder tzt zal gaan, dit als het zijn tijd is!)?
  Zijn we hier in (o.a.) NL nu helmaal v/d pot gerukt !!!
  Zijn we vergeten dat er heel veel bloed is vergoten om dat artikel 1 v/d (huidige) grondwet op papier te krijgen, zijn we vergeten dat we op de basis-school al te horen kregen dat de Oostblok fout zat & was, dat Duitsers moffen waren/ zijn???
  Nee ik ga hier NIET weg uit NL, het enigste wat ik wil is leven (en laten leven), tesamen met anderen die hier wel dan niet zijn geboren en tevens wil ik zelf uit kunnen maken wat ik eet, dwz dat dan wanneer ik paddo’s (of van mijn part rubberen auto-banden) zou willen gaan eten, dat ik dat gewoon wil kunnen gaan doen (dit vanaf 18 jaar en voorzien van de juiste informatie mbt het consumeren) zonder dat ik dit eerst aan één of ander geloof &/of (andere) overtuiging moet gaan vragen, mijn levensovertuiging & visie staat nl ook in datzelfde artikel 1 v/d Nederlandse Grondwet, mij zie je op zondag toch ook niet een kerk te Staphorst binnen stormen om te komen vertellen dat het maar eens afgelopen moet zijn met al dat gelees in dat eeuwen-oude testament…

  PS1; kotsmisselijk word ik van al dit soort van gemiereneuk, laten ze in Den Haag maar eens echt a/d slag gaan ipv dit soort gekwaak (daar in Frankrijk hebben ze een groter drugs-probleem dan o.a. hier in NL), vraag jezelf nu meteen maar eens af waarom er jaarlijks zoveel mensen binnen dit systeem zichzelf van het leven doen ontnemen…??? Vraag het jezelf af en verbied vervolgens het menselijk bestaan hier op aarde!
  PS2; dhr Teeven (VVD) kan heel slecht tegen zijn verlies (dwz het, moeten, toegeven aan anderen), hij weet zelf als beste (indien hij tenminste in zichzelf durft te kijken?) waarover ik het bij deze heb…jij/ u & ik ademen toch ook o.a. de uitlaatgassen v/d auto van (…de auto v/d staat, betaald door jou/ u en mij) zijn chaffeur in en dat de VVD nu, mbt dit onderwerp, op één lijn(tje) kan zitten met de C.U. en het CDA verbaast mij niets.
  PS3; breek me de bek niet los over vrijheid (zgn. “democratie”), mijn hierboven genoemde vader was van 1927 en overleefde 2 strafkampen, de geschiedenis leerde ik (heel voorzichtig) a/d eettafel (niemand bemoeide zich aldaar aan tafel met het feit of wij nu wel dan niet noodmuskaat op de spruitjes strooiden…) en niet uit geschiedenis-boekjes.
  PS4; blijf a.u.b. van mijn hart & ziel af (ik zit toch ook niet aan die van jou/ u?)!!!
  PS5; nooit niet (gaan) schieten, niet in opdracht van of voor welk bord met voedsel dan ook…
  PS6; ik heb persoonlijk niets met postzegels en munten van Michiel Adriaenszoon de Ruyter, maar als anderen zich graag willen associeren met de VOC dan vind ik dat “prima”.
  PS7; CDA minister Klink liet (zgn.) bij het Coördinatiepunt Assesment Monitoring nieuwe drugs, een onderdeel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een nieuwe risicoanalyse maken van hallucinogene paddestoelen (paddo’s). Bestaat het programma ‘geld over de balk’ nog??? Deze (recente) onderzoeken mbt de risico’s zijn nl al veelvuldig gemaakt en de raporten (stapels, de laatste uit 1999 waar men NU in 2007 even 2 A4tjes aan heeft weten te plakken, natuurlijk een makkie; het ons kent ons verhaal en handje klap…) zijn er dus al en deze zeggen allen dat de paddo geen gevaar behoeft te zijn voor de volksgezondheid.
  PS; ik ben belastingbetaler, daar vind ik niets mee, maar waarom moeten mensen vandaag de dag nog steeds langs de deuren voor o.a. de kankerbestrijding, etc.? Waarom lopen we te knijpen op o.a. de zorg, kunst & cultuur en het onderwijs, etc. als je wel miljoenen in o.a. defensie (destructief apparaat) loopt te knallen (letterlijk & figuurlijk)? Waarom moet ik als mede-belastingbetaler tijdens het 8 uur journaal (waar ook minderjarigen naar kijken!) toezien hoe wij (met z’n allen, net als tijdens het EK voetbal in ’88) v/h belastinggeld anderen op deze aarde om zeep helpen?

  (???…ik mag er, ook) ZIJN!

  Reactie door Hans (Inner-Eye). — vrijdag 12 oktober 2007 @ 19.23 uur

 4. Dat debat zal er wel komen. Tuurlijk is er klimaatopwarming maar niet door de zogenaamde “feiten” uit zijn egotrip filmpje.

  Overigens heeft hij samen met Richard Branson 25 miljoen uitgeloofd voor de oplossing. Geen mens zal dat ooit winnen en dat weten hun ook wel.

  Volgend jaar krijgen wij de nobelprijs bij een pakje boter.

  Reactie door Jan Pruimboom — vrijdag 12 oktober 2007 @ 19.28 uur

 5. Maar was dat niet de man die met zijn villa energie slurpte.
  Hoe kun je nu iemand die zelf schiet en verwond de Nobel prijs voor Vrede geven

  Reactie door De Hakker — vrijdag 12 oktober 2007 @ 19.34 uur

 6. VREDE DOOR VOORKOMEN?

  Je kunt ook zorgen voor vrede op aarde door er voor te zorgen dat niet alleen de fysische temperatuur niet al te zeer stijgt, maar ook door beheersing van het politieke klimaat.

  Hirsi Ali deed vandaag weer haar best om vanuit de VS dit toch al instabiele politieke klimaat verder te vergiftigen. Ze stelde dat de Islam geen godsdienst is, maar een destructieve politieke filosofie. Hoezeer kun je mensen ongestraft minachten en beledigen? Net als als bij het fysische klimaat zullen de gevolgen van deze minachting voor een ieder voelbaar zijn.

  Voor een Nobelprijs komt deze vrouw wat mij betreft zeker niet in aanmerking.

  Erik Sc

  Reactie door erik — vrijdag 12 oktober 2007 @ 19.35 uur

 7. Nobel,Wie was die vent eigelijk?.
  De een die dynamyte uitvond,met help van de chemo opplossimg teggen arbeitt?
  Hij is zo vrij,die Nobel,geld ook voor Einstein trouwens…

  Reactie door gaf — vrijdag 12 oktober 2007 @ 19.45 uur

 8. Ja zonde de kouw oorlog haaden wijk al 1000 orloog gehad,(anvulling aan Einstein)

  Reactie door gaf — vrijdag 12 oktober 2007 @ 19.47 uur

 9. Al Gore wat moet je daarover zeggen .Hij heeft een prima film via internet aan elkaar gekoppeld en op deze manier de weleteld een klein beetje wakker geschud.ik vraag me af of hij nu niet meer in een auto rijd vanwege het milieu.De man doet z,n uiterste best om er iets van te maken.Ik wil reageren om misschien de wereld op een andere manier te verbeteren. Ik loop al jaren met een gedachte ik weet het niet goed te realiseren maar is het mogelijk om een stel knappe koppen.Hetzelfde als Al Gore heeft gedaan maar dan om de wereld te verbeteren.
  niet de afbraak te laten zien maar de opbouw.
  Denk daarbij aan de verschillende woestijnen hoe kunnen wij die weer vruchtbaar maken .
  En daar een film van laten zien. volgens mij is dat niet zo moeilijk.
  Er zijn veel biologen die daar het antwoord op weten en zelfs hier en daar op kleine schaal in de praktijk kunnen brengen
  denk aan de verschillemde overschotten welke nu reeds in Nederland van pas kunnen komen voor het verrijken van de verarmde gronden.
  ( woestijnen) Als men daar een begin mee wil maken. dan komt het best goed met deze wereld dan zal de heer AL Gore raar op z.n neus kijken. Ik denk dat dit makkelijk scoren is.Het idee wat ik heb zal enige tijd over heen gaan maar het gaat echt lukken
  er zijn reeds voorbeelden.
  Niet te lang over praten maar snel handelen
  dan wordt de wereld gered voor ons en ons nageslacht.

  met vriendelijk groet
  laat iets van jullie horen.

  Reactie door M.Jak — vrijdag 12 oktober 2007 @ 21.09 uur

 10. Wat Nobel wilde, was dat de prijs zou worden uitgereikt “to the person who shall have done the most or the best work for fraternity between the nations, for the abolition or reduction of standing armies and for the holding and promotion of peace congresses”.

  Hoe goed aandacht voor de klimaatverandering ook is, de film van Al Gore en de rapporten van het IPCC zorgen niet voor broederschap tussen naties, voor de afschaffing of vermindering van legers of voor het bevorderen van de vrede. Ik ben het zeer oneens met deze toekenning, en ik vind dat het Nobelcomité hiermee ten eerste veel te veel met politiek bezig is (aan Al Gore’s film valt heel wat af te dingen, de IPCC-rapporten zijn heel wat professioneler en juister), en ten tweede veel te veel van de oorspronkelijke opdracht afdwaalt.

  Een alternatief weet ik niet direct, maar er zullen ergens in de wereld toch wel conflicten zijn opgelost of er zal toch wel ergens verbroedering hebben plaatsgevonden? Zo niet, dan gewoon niet uitkeren. Tijdens WO I en WO II is ook niet uitgekeerd.

  Reactie door Gerrit Holl — vrijdag 12 oktober 2007 @ 21.13 uur

 11. @3
  Gefeliciteerd ,je heb denk ik Madelief ivm de lengte van het stuk ruimschoots overtroffen en haar duidelijk naar de tweede plaats verwezen.
  En zo hoort dat ook ,mannen moeten de top posities in nemen.
  ………………..
  PS; ik ben belastingbetaler, daar vind ik niets mee, maar waarom moeten mensen vandaag de dag nog steeds langs de deuren voor o.a. de kankerbestrijding.
  ………….
  Misschien moeten we meer belasting gaan betalen.
  Maar ik kan me indenken dat je als roker best een lullig gevoel heb als ze met de collectebus voor de deur staan en je heb net zo kanker stick in je mond.
  Ik denk dat dat de collectant ook denk ik loop hier voor Jan met de korte achter naam.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 12 oktober 2007 @ 21.44 uur

 12. Als al een man die op zeer grote voet leeft en daardoor mede-oorzaak is van onvrede al de Nobel-prijs voor de vrede krijgt, waar zijn we dan mee bezig???

  Reactie door cynthia — vrijdag 12 oktober 2007 @ 22.15 uur

 13. Typisch dat iedereen het omdraait. Het is aan het IPCC en aan Al Gore. In die volgorde. Zie:
  http://nobelprize.org/

  Reactie door Hermie Kreeft — vrijdag 12 oktober 2007 @ 22.21 uur

 14. @3 – Lieve Hans, wel eens van overreageren gehoord? Ik vrees dat menig lezer van jouw verbale explosie tot de conclusie komt dat paddo’s nog veel fanatieker bestreden moeten worden.

  Leg liever eens uit wat het voor zin heeft om jezelf met hallucinerende middelen aan het hier en nu te onttrekken. En waarom de gemeenschap daaraan zijn medewerking zou moeten verlenen. Ik bedoel: wat let je om zelf te gaan plukken in het bos.

  Reactie door Hermie Kreeft — zaterdag 13 oktober 2007 @ 0.34 uur

 15. overreageren? zou tijd worden!!! boven ‘t maaiveld, inner -eye!! aai!!

  Reactie door petrouchka — zaterdag 13 oktober 2007 @ 1.07 uur

 16. m.jak, ga door!

  Reactie door petrouchka — zaterdag 13 oktober 2007 @ 1.12 uur

 17. Ik heb niets met Al Gore,en ook niet meer met Nobelprijzen,Songfestivals en andere commerciele politiek verhullende zaken die de waarheid verdoezelen.
  Nog een vraag
  Gebruikt Al Gore het milieu als opstapje voor het presidentschap van de V.S?

  Reactie door che — zaterdag 13 oktober 2007 @ 3.25 uur

 18. @11 De Hakker, wát voor soort lengten en
  breedten doen er bij jou nog meer toe?
  Maar leuk hoor, dat je Hans weet te felici-
  teren met zijn ‘top’positie en ‘zo hoort het
  ook, mannen dienen die plaatsen in te nemen’,
  zeg je. Tja, weet je wel wát je zegt daarmee?
  Nl. dat IK de eerste vrouw zou zijn!
  Kijk, wat grappig dat je vált over mij, daar
  waar velen een tig aantal letters méér in de
  bréédte produceren, en jouw leven lijkt er
  hier soms uit te bestaan om dat soort ‘gal’te
  spugen, waarom toch? Krijg je zelf niet ge-
  noeg van je eigen bittere smaak?
  Zelf vind ik het vreemd, dat deze Amerikaan
  in de hoogte wordt gestoken….maar wel tij-
  dens het ‘bewind’ van Bush, zodat die twee
  later tegelijk in de geschiedenis vermeld
  worden, in een denktrand van: wat waren de
  VS toch goéd hé, lovenswaardig bezig, want
  zelfs een Al Gore kreeg in die tijd de NOBEL
  prijs voor de Vrede, die zijn president aan
  de andere kant van de wereld furieus bevocht.
  Krijgt Bush de gesc hiedschrijving van 2007
  nog bij diens leven te lezen? Het imago van de V.S. werd met deze prijsuitreiking omhoog
  geschroefd en het voélt gewoon niet goed aan.
  Overigens was het Al Gore die samen met de organisatie IPCC deze prijs in ontvangst nam,
  een organisatie trouwens waar ook andere men-
  sen dan Amerikanen in vertegenwoordigd zijn:
  wetenschappers van over de hele wereld die om
  de paar jaar een rapport m.b.t. klimaatver-
  anderingen doet verschijnen. Ja wel handig om
  de credit richting Al Gore toe te schuiven,
  niet slecht dus voor Bush en wie zou A.G.
  hebben ‘voorgedragen’, vraag ik me dan af….
  Inmiddels is in de politiek gebleken hoe ver
  het ‘verstrengelen van belangen’ kan gaan,
  tzunami-hoogten bereikend.
  Overigens prettig te lezen, althans die conclusie trek ik dan maar, dat jijzelf ook
  liever niet voor jan-met-de-korte-achternaam
  wilt schrijven en gelijk heb je hoor. Juist
  daarom zal ik je ‘liefdesverklaring’ hier-
  boven, aan mijn adres, op wáárde weten te
  schatten, afgesteld op jouw ‘normen’…..wer-
  kelijk bijna een dáád van liefde te noemen!
  Ga dan heen in vrede…en heb een heel goed
  weekend, overgoten van blijdschap! Madelief.

  Reactie door Madelief — zaterdag 13 oktober 2007 @ 9.37 uur

 19. Sorry…ik moest m’n ‘ei’ (ook ergens) kwijt en ik dacht slechts (vanuit mijn onderbuik) laat ik hier enkele regels achterlaten, het is idd misschien bij een, enkele, lezer wat (te) veel van het goede (op zicht valt het nog wel mee in verhouding tot o.a. de Europese Grondwet o.i.d. en die “moet” u ook lezen… o.a. dat word ons toch ook zomaar ff door de strot gedrukt?).

  Nogmaals sorry aan de mensen die het te veel van het goede vinden en mijn dank voor het feit dat mijn stukje erop mag blijven staan ipv censuur toe te passen op slechts een mening cq invulling.

  @11; bedankt voor de felicitatie:-) Roken betekend niet (altijd) dat men, vanwege deze ongezonde wijze van leven, daardoor en daaraan komt te overlijden en kanker (waar we helaas vele soorten van hebben) komt niet alleen voor bij mensen die roken…overconsumptie misschien?

  @14; als ik schrijf dat ik slechts aan één ding verslaaft ben en dat die verslaving HET LEVEN zelf is, dan vlucht ik echt niet weg van het hier & nu…sterker nog ik sta er midden in (ook als ik mezelf “vergrijp” aan bijv. een broodje kroket).

  Weet wat je eet en baas over eigen lichaam, toch?

  …en door af & toe sommige dingen (incl. jezelf) eens van een andere kant te bekijken (ipv te vluchten voor de realiteit), daar is volgens mij niets mee als je daarbij verder niemand tot last bent en daar wil ik het dan NU ook maar bij laten, want anders ga ik er bijv. de indianen of de fijnproevers uit Staphorst oid weer bij halen, ach weet U ??? LoL :-)

  Mvg & Geniet NU v/h LEVEN!

  Reactie door Inner-Eye — zaterdag 13 oktober 2007 @ 10.07 uur

 20. Hans, wat bindt jou aan Inner-Eye, de verkoop
  van deze drugs of de omzet ervan?
  Van mij mag iedereen aan welke drugs danook,
  mits de samenleving in geheel er geen directe
  invloed en/of schade van ondervindt en slacht
  offers lijkt het fenomeen toch altijd te ma-
  ken en zelfs het eenvoudige koffiedrinken
  heeft zijn grenzen, maar tasten alleen de ei-
  gen body aan en helaas ook die van de nazaten.

  Bij zwaardere drugs wordt na
  verloop van tijd diezelfde samenleving van
  harte aangeklampt om de gerezen problemen op
  te vangen die niet alleen een verdwaasdheid
  van de betrokkene behelst, maar juist ook zijn of haar directe omgeving: de van hen af-
  hankelijken, de aan hen overgeleverden in zo-
  wel de privésfeer als zakelijk.

  Als mensen buiten hun wil en macht om in een
  hachelijke positie verkeren is het uitspreken
  van een faillissement het laatste wat hen
  overkomen kan.

  Niét hebben zij door dat zij al heel lang be-
  zig waren met een pscychisch deraillement over zichzelf uit te roepen en te voltrekken.

  Het effect van die twee samen is hen aanvanke
  lijk géén zorg, die wordt in álle opzichten
  gewenteld naar de samenleving in zijn geheel.

  Oorzaak en gevolg is de reden dat bij wetge-
  ving e.e.a. wel in goede banen geregeld zal
  moeten worden, mede om de volgende generatie
  te beschermen tegen die invloeden die hen
  spelenderwijs overkomen en in alle opzichten
  dodelijke schade kunnen toebrengen.

  Eigenmachtig optreden is bij de wet op veel
  manieren grotendeels verboden, maar daarom is ook niet álle eigenmachtig optreden goed te keuren of zelfs maar gewenst.

  Waar aantoonbaar kwaad wordt gesticht moet
  men zien ‘erger’ te voorkomen, voor de mens
  zelf én zijn omgeving.

  Bij het door jou gehanteerde
  http://www.costofwar.com zie je dus ook zelf hoe de
  miljardenverslindende defensie van Bush ook
  anders besteed hadden kunnen worden.

  Nederland zou ook vast liever de kosten van
  (na-)zorg besteed willen zien aan hen die
  daar het allereerst récht op hebben en dan is
  het voor velen moeilijk te verwerken, dat
  verslaafden en ex-verslaafden een minstens zo grote prioriteit krijgen.
  Dan is voorkómen beter dan genézen en zie ik
  niet alleen financieel-technisch die prio’s
  een juiste volgorde krijgen!
  Als mensen hun ‘grenzen’ zouden kennen, Hans,
  zou er niets aan de hand zijn, maar dat is
  niet zo, want 16 miljoen mensen lijken elkaar
  aardig in de weg te zitten op dit kleine stuk
  je aarde….en reageren af op anderen datgene
  wat zij zelf niet de baas kunnen zijn, met
  vér strekkende gevolgen, dagelijks!
  Ja, helaas moeten nog steeds de goede onder de kwade lijden, en soms niet zo’n klein beet
  je ook! Vrede is niet te betálen met de
  cost of war, Hans!. Goede dag gewenst!

  Reactie door Madelief — zaterdag 13 oktober 2007 @ 10.36 uur

 21. @19 LOL?
  Hans, toen ik mijn reaktie inzond, was er als
  laatste voor mij te lezen, die van Che, van
  03.25 uur.
  Succes vandaag.

  Reactie door Madelief — zaterdag 13 oktober 2007 @ 11.51 uur

 22. @ Madelief(je),

  Vrijheid dat is wat mij bindt en zal blijven binden.

  Ik vind je stuk duidelijk, helder en goed…maar (daar gaan we weer:-) … laat ook maar want het is emotie (gevoel) en dat valt met geen pen (&/of toetsenbord) te beschrijven.

  U ook een prettige dag.

  PS; mocht u toevallig een keer op een geschikt wat kaalkopjes (paddo’s en geen skins) integen komen en ze willen plukken + opeten, wees dan aub wel heel voorzichtig en pluk & eet dan niet zomaar de verkeerden.

  http://www.magic-mushrooms.net/paddos/Risicoschattingsrapport.pdf

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaalkopjes

  Reactie door Inner-Eye — zaterdag 13 oktober 2007 @ 14.19 uur

 23. …op een geschikt WEILAND wat kaalkopjes…

  :-)

  Reactie door Inner-Eye — zaterdag 13 oktober 2007 @ 14.23 uur

 24. Nog even één ding (kan nog nety in de week v/d democratie);
  bovengrondse gereguleerde (incl. bijbehorende informatie & vergunningen) handel had in deze een democratisch besluit kunnen zijn…

  Reactie door Inner-Eye — zaterdag 13 oktober 2007 @ 14.26 uur

 25. Zien Paul Balkenende .

  Reactie door Fred — zaterdag 13 oktober 2007 @ 16.43 uur

 26. @24 Inner-Eye

  Ben het met je lange reactie hierboven @3 in grote lijnen eens.
  Het gaat hier steeds meer lijken op een openlucht-gevangenis, waar we ons buiten werktijd terug mogen trekken in onze wel of niet fraaie celletjes.
  We worden betutteld met allerlei ‘leef’regels. Dat hoort bij het neo-liberale plan: hoe minder bewegingsvrijheid hoe meer er beboet kan worden. KASSA!
  En zie wat de toekomst gaat bieden: een oer-braaf volk afgekickt en gehersencleaned.
  Te bang om op te staan en vrijbrief gegeven aan de wereldheersers: de grootste vervuilers ter Aarde! Slaves of Violence!!
  Wordt het geen tijd om met de paddo’s en de wietjes, de sigaretjes en een fikse slok-op UIT ONS DAK TE GAAN?
  Is dit wat het volk juist ontbreekt?
  Die passionele KICK?
  Wie weet kunnen we zo nog e.e.a. voorkomen.

  Reactie door Gloria — zaterdag 13 oktober 2007 @ 16.48 uur

 27. @22 Hans (Inner-Eye), wist je dat ik gek was
  op pasddestoelen, meer dan op paddenstoelen.
  Champignons die in veel gerechten passen en
  met name Cantharellen, helaas zijn ze nogal
  duur, maar vroeger vond ik ze in het bos op
  de Veluwe, ja daarmee kun je me echt ‘versie-
  ren’. Geen duveltje of duiveltje dat mij op
  het ‘domme’ pad krijgt en dus ook nadien niet
  in handen van professionals die mij van mijn
  kwalijke gewoonten moet zien af te helpen.
  Het is zelfs nog geen dertig jaar terug dat
  men openlijk ging waarschuwen tegen de gevol-
  gen van roken. De waarschuwing bleef vnl gel-
  den voor ‘zwangere’ vrouwen. Pas nu is bekend
  welke schade ook de man aan de ongeboren
  vrucht kan aanbrengen, zelfs dat als de a.s.
  pa stevigt ‘rookt’ hij zelfs dat gewenste
  kind evt. niét verwekken kan. De a.s. moeder
  wordt gewaarschuwd dat het kind geboren kan
  worden met een onvolgroeid lijfje, en een in
  verhouding te groot hoofd krijgt. Die schrik
  kan zelfs veroorzaken, dat men denkt te doen
  te hebben met een kindje dat een ‘waterhoofd’
  zou hebben, maar dát is dan niét het geval.
  Hans, het wordt tijd voor bezinning, self-
  control, en met die vrijheid daaruit verkre-
  gen is iemand z’n leven lang baas over zich-
  zelf: dat geeft idd een superieur gevoel en ik wens dat iedereen toe.
  Duidelijk is in @24, Hans, dat je de gang van
  zaken ernstig betreurt, maar hoe groot is dan
  je eigen belang wel niet?
  Kun je zelf de keus niet maken van paddo’s
  af te blijven, helpt heel Nederland je een
  handje in preventieve zin! Mooier kunnen we
  het niet voor je maken……….toch?

  Op een hoge paddestoel,
  zat ons Hans te wippen,
  maar op rood en wit gestipt
  was het lastig flippen,
  de ‘hoogte’ kreeg hij niet,
  dus wat lag in ‘t verschiet,
  hij wil met ieder delen
  zijn o, zo groot verdriet.

  @24 Het oogt als een verwijt Hans, maar juist
  omdat mensen vaak hun máát niét kennen is het
  om ons heen al KLINKklaar duidelijk dat er
  vóór een aantal mensen gedácht moét worden,
  helaas.
  Met wat inzet kunnen mensen ook op éigen
  kracht wel uit hun dak gaan en is het een
  zaak van energie.
  Emotie laat zich trouwens wel beschrijven,
  maar dat is sommige mensen aangeboren en an-
  deren valt het aan te leren, bleek!

  Nou zeg, nog net voor de zonsondergang die
  zich in rose en blauwe kleuren aandient aan
  het einde van de week van de democratie. Ik
  zie dus die met een rose bril en jij mag nog
  heel even ins blaue hinein staren, óók mét
  emotie.

  Maantje gluurtje je straks lachend toe en
  wees maar niet bezorgd, deze Madelief gaat
  voor géén prijs de fout in! Fijne avond,
  waar je je ook mag bevinden: kijk uit!

  Reactie door Madelief — zaterdag 13 oktober 2007 @ 18.47 uur

 28. Afgezien van de migratiestromen,zal ook een driedeling plaatsvinden in inkomen.De migratiestromen zullen waarschijnlijk door de rijke landen afgedamd worden.De driedeling zal onrust met zich meebrengen.De top en de semie-top graaiers krijgen het moeilijker.T.a.v.het klimaat op zich, zullen P.R.lapmiddelen niet werken.De jongere generatie zal het roer flink omgooien.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 13 oktober 2007 @ 19.01 uur

 29. Jammer dat ik in de week van de democratie niets gehoord heb hier op de blog over …
  Che Guevara, Hugo Chávez of Fidel Castro.

  Reactie door Pool — zaterdag 13 oktober 2007 @ 20.26 uur

 30. @madelief(je)
  Champignons (ook Cantharellen), blijven schimmels!

  …dan heeft u mazzel gehad dat u, destijds, altijd de juiste paddestoeltjes uit het bos heeft weten te plukken en dat op het plukken ervan geen verbod van kracht was.

  In handen van professionals zult u niet vallen na het consumeren van een (niet verslavende) paar ‘paddo’s ‘.
  http://www.trimbos.nl/default646.html

  Indien u van mening bent dat het nuttigen van ‘paddo’s’ voor u een kwalijke zaak is, dan is het u goed recht om deze dan gewoonweg niet te doen nuttigen (niemand verplicht u namelijk om van Cantharellen over te stappen op bijv. de Stropharia Cyanascens).

  Mbt het roken; uw waarschuwing zal idd wel kloppen, maar uiteindelijk is een ieder baas over eigen lichaam en geest.

  Madelief, het wordt tijd voor zelfbezinning, self-
  control, en met die vrijheid daaruit verkregen is iemand z’n leven lang baas over zich-
  zelf en zal hij/ zij ruimte creeren voor een ieder ander zijn invullingen…

  Superieur is een ieder, een individu (uniek!), laten we dat aub zo houden dan…

  Ik weet idd uit eigen ervaring wat de werking van paddo’s is, net als die van een kop koffie (misschien dat u dat ook wel eens gedronken heeft? Zodat we die ervaring delen…?), de laatste keer dat ik paddo’s heb (kunnen) consumeren was zo’n 7 á 8 jr. geleden:-)

  Ik betreur idd (niet uit eigen belang) de manier waarop het is gegaan en gaat, nogmaals een vergunningstelsel (incl. bijbehorende informatie) zou, na mijn bescheiden mening (dit als een klein vliegje op een hele grote aardbol), de beste (bovengrondse) manier zijn, als je iets gaat verbieden dan houd dat nl niet in dat het v/d aarde verdwenen is en zullen jongeren uiteindelijk slechter af zijn met het gegeven dat ze het of zelf moeten plukken of het uit het illegale (waar dan geen zicht meer is op het product) circuit moeten gaan “scoren”, met als gevolg dat we opnieuw achter de feiten aan hollen omdat er waarschijnlijk meer ongelukken van zullen gaan komen en de criminaliteit nog “heftiger” bestreden zal moeten gaan worden (dus het is maar net waar je als overheid je geld aan uit wil geven en uiteindelijk weer mee wil gaan binnen halen…).

  Op een droge paddestoel
  zat ons Hans ook wel eens te wippen
  natuurlijk niet op giftige rood en witte stippen
  dus was het nooit niet één keer flippen
  bang om te verliezen was hij niet
  het leven bestaat nu éénmaal soms ook uit verdriet
  hij wil zijn ervaring graag met een ieder delen
  want hetgeen hij zach, oh zo mooi hij NU ziet

  ik citeer; ‘Met wat inzet kunnen mensen ook op eigen kracht wel uit hun dak gaan en is het een zaak van energie’.
  Ik zeg toch ook niet dat een ieder tegen beter weten in en zonder zelf daar over te beslissen a/d paddo’s moet gaan, dat zou me wat zijn zeg…daar waar ‘de maat’ ontbreekt, daar hebben we in, met & bij alles een probleem en kunnen we eeuwen door discussiëren.

  ik citeer; ‘Emotie laat zich trouwens wel beschrijven, maar dat is sommige mensen aangeboren en anderen valt het aan te leren, bleek!’
  Indien men liever muziek of schilderijen maakt dan is het, ook daarbij, hun keuze en goed recht…

  Reactie door Inner-Eye — zaterdag 13 oktober 2007 @ 21.10 uur

 31. @29
  Is er in Cuba dan een democratie?
  Dan moet je in de week van de dictators zijn.
  Waarbij niet gezegd is dat deze altijd slecht zijn.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 13 oktober 2007 @ 22.18 uur

 32. i hate to repeat myself; 15; overreageren..desnoods phoma-t(h)eus, is a sort of revolte! het moest niet kunnen, noch nodig zijn, tóch….
  uw naam; inner-eye, klinkt iig. beter dan die van de ”rulers” nu.
  sideways off topic zijn de ontwikkelingen van o.m. de phoma’s interesting! & more..zie de bio-developments in de oukraïne..joh.op. 8.11, alsem=tsjernobyl, of? bijvoet? worden wij wakker, níet bitter!!
  wij! moeten/kunnen ‘t keren én doen.

  Reactie door petrouchka — zaterdag 13 oktober 2007 @ 23.39 uur

 33. Al gore Gore als exponent van een film die door anderen gemaakt is.
  Of op z,n hollands :pronken met de veren van een ander.
  Dit kennen we in de politiek en bedrijfsleven maar al te goed het collecteren van andermans inspanningen en vervolgens een vette bonus op strijken en promotie maken.

  Reactie door che — zondag 14 oktober 2007 @ 4.59 uur

 34. Maan, en zoveel talent gaat verloren, zoveel dromen vervliegen..ik hoop dat de nieuwe generatie het roer flink omgooit want het vluchten in drugs wat massaal gebeurt helpt niet. Waar zijn de sterke volwassen rolmodellen?

  Reactie door cynthia — zondag 14 oktober 2007 @ 13.22 uur

 35. @ Gerrit Holl (10):

  De Nobelprijs voor de vrede is ALTIJD al een politieke kwestie geweest. Zo hebben ook figuren als Henry Kissinger(1973, samen met Le Duc Tho, die de prijs wijselijk weigerde), Menachim Begin (1978, samen met M. Anwar al-Sadat) en F.W. de Klerk (1993, samen met Nelson Mandela) deze prijs toegekend gekregen, kennelijk bedoeld voor het zg. neutrale “evenwicht”.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 14 oktober 2007 @ 21.47 uur

 36. petrouchka — zaterdag 13 oktober 2007 @ 23.39:

  Goedenavond,

  Als ik me niet vergis weer een ander alias voor iemand, ooit hier begonnen als “cenerentola”.
  Kennelijk nu overgegaan naar ballet….?

  Ik hoop dat je begrijpt dat er met al die aliassen hier wel verwarring kan worden gezaaid?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 14 oktober 2007 @ 22.14 uur

 37. harrieke, vrede door voorkomen.
  de webmaster heeft o.m. mijn mail-adres, u bent welkom, pulcinella was wellicht duidelijker geweest, alhoewel ik via vorige aliassen als o.m. gli’occhi miei che vedeste, seht es freunde, enzo, al ‘n ”innereye” boodschap trachtte mede te delen, is het ”spelen” of ‘t ”dansvlinder” ballet nu ten einde? dank voor uw herkenning!; => dit betekent ook dat aliassen ungefährlich sind, mits goed en open bedoeld.
  liefs! hoe m’n evt. komende aliassen ook goedbedoeld mogen ”hart” komen.

  uit verwarring kon nog weleens wakkerheid én ópstaan ontstaan!!!!

  salút!

  Reactie door petrouchka — maandag 15 oktober 2007 @ 0.36 uur

 38. Nobel opbrengst uit —> wapens .
  Leuk prijsje —> ruikt naar wapens .

  Reactie door Fred — maandag 15 oktober 2007 @ 12.54 uur

 39. gewoon even naar de politie met het volgende.
  http://www.hetbeklag.nl/Aangifte_Irak_algemeen.pdf

  En nagelen die bakellende!

  Reactie door r vd zon — maandag 15 oktober 2007 @ 20.48 uur

 40. @35 In 1978 was die prijs dus al bijna 30 jaar terug voor Anwar al-Sadat! Menigeen zal zich dat nog duidelijk herinneren alsmede door de tragische afloop die het voor Sadat toen later in de tijd kreeg.
  Egypte zelf heeft daarvoor een bizarre tijd
  meegemaakt met Nasser en uiteraard in de
  historie een speciale plek gehad!
  Wat gáát de tijd toch snél! Fijne dag!
  Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 19 oktober 2007 @ 6.39 uur