‘Trots op Nederland’

Rita Verdonk heeft – nu ze bij de VVD buiten gezet is – een ‘nieuwe beweging’ het licht doen zien. TON, Trots Op Nederland, noemt ze haar nieuwe partij.

Ik heb haar interviews gisteren gezien en gehoord: TON? Inderdaad, holle vaten klinken het hardst.

Duidelijkheid en daadkracht zijn haar kernbegrippen. Maar…
Duidelijk is ze geenszins. Ze geeft op geen enkele vraag antwoord… Daar moet ze eerst anderen voor raadplegen.

En van daadkracht hebben we tijdens haar ministerschap ook niks gezien: De wachtlijsten voor taallessen voor allochtonen zijn onder haar langer geworden, en op het gebied van integratie heeft ze niks bereikt.

Ze ziet zichzelf – net als Wilders – als een nieuwe Pim Fortuyn. Ze wil leider worden van een brede niet-links-niet-rechts-beweging. En, ze wil premier worden van dit land. Wat een treurigheid. Al moet ik toegeven: hoe meer verdeeldheid binnen rechts, hoe liever het me is.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 18 oktober 2007 :: 0.10 uur

226 Comments

226 reacties

 1. “De wachtlijsten voor taallessen voor allochtonen zijn onder haar langer geworden, en op het gebied van integratie heeft ze niks bereikt”
  Jan, ik vind dat als je vrijwillig naar een ander land gaat, je zelf verantwoordelijk bent voor integratie en het leren van de inheemse taal. M.i. valt Verdonk wat dit betreft niets te verwijten.
  Voor lieden, die dit niet willen begrijpen, is hier geen plaats en zijn ze te vergelijken met kolonialen, die ook maar vonden dat Javanen Nederlands moesten begrijpen

  Reactie door Johan — donderdag 18 oktober 2007 @ 3.01 uur

 2. De SPEERpunten van Rita? Niét te gelóven!!
  De DISCUS(sies) wég werpen, het nieuwste?

  Geef haar nog eens wat kralen en een spiegel
  tje in de hand en een touristisch dorp in
  Noord-Brabant om zich dáár in een achtertuin
  te goed te doen aan het wiegelen úit de wind:
  verlost worden van problemen en het summum
  van aandacht krijgen én dat reeds bij 6 jaar
  lidmaatschap.
  Straks ook weer terug naar de PvdA?

  Trots op Nederland???
  Die woorden mogen vast ook niet ‘ijdel’ ge-
  bruikt worden!

  Madelief.

  Reactie door Madelief — donderdag 18 oktober 2007 @ 3.57 uur

 3. Het zijn solisten Verdonk en Wilders ze willen geen partij,maar bewegingen. Trots op Nederland dat ben ik ook, maar liefst zonder dit soort clownteske figuren. Wel goed dat ze uit de VVD is je moet er niet aan denken dat zo iemand burgemeester wordt van een stad.

  Reactie door Harry Sangers — donderdag 18 oktober 2007 @ 4.53 uur

 4. Dat mag dan wel waar zijn Jan, maar zolang men NIETS doet zie: Amsterdam Slotervaart en nog TIG plaatsen in Nederland…. gaan Wilders of Verdonk naar de 30 zetels. Men lacht er wel om, maar daar komen velen in de kamer over 3 jaar wel achter….

  Reactie door Harry — donderdag 18 oktober 2007 @ 4.54 uur

 5. Ik deel de mening van Jan, holle vaten klinken het hardst, geholpen door een aantal holle vatenmuzikanten (lees “journalisten”).

  Er is sprake van enige grootsheidswaan, ze willen allemaal Pim opvolgen, gevoed door onroerend goedspeculanten op de beurs die veel geld hebben verloren en nieuwe schuldigen zoeken.

  Het is te hopen dat deze door de media geschapen hype, een hol tonnetje, snel weer overwaait!

  Reactie door joseph h. — donderdag 18 oktober 2007 @ 6.51 uur

 6. Trots op Nederland,………………
  ……………………help het dan niet naar de kl*te Rita.

  Reactie door tom — donderdag 18 oktober 2007 @ 7.49 uur

 7. Laat haar maar gaan. Als ze zich, als solist, moet bewijzen, zal dat vies tegen vallen.
  En met een partijprogramma, met maar 1 punt, ben je ook snel uitgepraat.
  Echter, nu is het aan de andere partijen om hier goed op te reageren. Gezien hun aanhang, is er een probleem. Dat moet worden opgelost cq aangepakt. Zij het niet op de manier die Wilders en Verdonk voorstaan.

  Reactie door Marrigje — donderdag 18 oktober 2007 @ 8.04 uur

 8. Ik hoop alleen maar dat ze zoveel mogelijk zetels bij het CDA weghaalt. Deze maakt zich nu al belachelijk met hun reactie dat de term Trots op Nederland van hen is.
  Wel triest dat bij zoiets kinderachtigs wel heel snel gereageerd wordt en dat er over echt belangrijke dingen zo oeverloos wordt gezeurd

  Reactie door J Vrolijk — donderdag 18 oktober 2007 @ 8.18 uur

 9. Verdonk overheerst in de media. Je ziet alle partijen in de media behalve de SP.
  Verdonk is een afleidingsmanoeuvre net als Wilders. Ze laten situaties escaleren in de hoop dat veel ontevreden Nederlanders op Wilders of Verdonk gaan stemmen. Dat is de strategie. Lijkt op bijv. situatie in Nederland tijdens Tweede Wereldoorlog.

  Reactie door L´écologiste — donderdag 18 oktober 2007 @ 8.34 uur

 10. Jan Huigen in de ton
  Met een hoepeltje erom
  Jan huigen, Jan Huigen
  en de ton die viel in duigen

  Holle vaten klinken niet alleen het hardst,
  ze sodemieteren ook het snelst in elkaar!

  Erik Sc

  Reactie door erik — donderdag 18 oktober 2007 @ 8.38 uur

 11. Waar moet het heen met dit landje? Een voormalig minister die volgens mij alleen maar 4 jaar lang heeft geroepen dat asielzoekers buiten Nederland gehouden moeten worden heeft ineens een eigen partij/beweging en wil ook nog eens premier worden.
  De strategie van Kai van der Linden druipt er al vanaf, via internet en vooral met het “zich afzetten tegen de Haagse Politiek” hoopt ze 40 zetels te gaan halen..

  Deze mevrouw zit over een jaar of 3 gezellig met Albert Verlinde als deskundige bij RTL Boulevard meer zal het haar niet opleveren.

  Toch is het natuurlijk heel erg dat iemand die als minister niets gepresteerd heeft en alleen populistisch bezig geweest is zoveel “aanhang” heeft. Haar populariteit is mijns inziens alleen maar te danken aan het feit dat ze zoveel in de media te zien is/was. We gaan zo langzamerhand in Nederland de kant op van de heilstaat Amerika wat dat betreft, iets wat zeer zorgelijk is..

  PS! Jan, ik hoor ook steeds meer dat jij ook als populist gezien wordt, wie heeft dat eigenlijk verzonnen?

  Reactie door Gert — donderdag 18 oktober 2007 @ 9.00 uur

 12. voor mij een iets te luchtige reactie van marrijnissen .een jaartje of 70 geleden is een oostenrijks manneke met een snorretje ook een ,VOLKSBEWEGING, begonnen, we weten allemaal wat er van gekomen is . ik had in tegenstelling tot marrijnissen liever geen versnippering op rechts gezien .(als die er al is gezien de huidige kabinets samenstelling en beleid)en wilders en verdonk liever onder de vleugels van een partij gezien .deze mensen zijn een gevaar voor de samenleving .dus vluig weg ermee voordat ze nog meer schade berokkenen aan de samenleving.

  Reactie door h.verbeek — donderdag 18 oktober 2007 @ 9.29 uur

 13. Als het om trots op Nederland gaat dan kijk ik eerst naar dhr Jan Marijnissen. Hij doet gewoon, straalt trots, praat trots en hij heeft zijn twee voeten altijd solid op de grond.

  Maar trots zijn is geen exclusieve iets voor een partij. De meeste mensen die ik tegen kom(allochtoon en autochtoon)zijn meestal trots op Nederland. Ik kijk niet naar de voetbal, maar tijdens de voetbaluitzendingen, mijn zes jarige tweeling roepen “hop Nederland”. Ik denk dat deze naam kan een negatieve lading heeft jegens andere Nederlanders die evenzo trots zij op Nederland., het impliceert dat de rest van de Nederlanders minder of niet trots zijn.

  Hoewel ik op Jan Marijnissen gestemd heb, vind ik mevrouw Verdonk wel een kleurrijk en uitdagende politici. Ze heeft wel een positieve impact op de politieke veld. Ze heeft een wakermakende effect. Gezien de pragmatische aard van Nederlanders, Wilders heeft zich te extreem opgesteld dat hij gaat uiteindelijk zichzelf diskwalificeren en uitschakelen. Maar mevrouw Verdonk manifesteert dingen waar velen te vanzelfsprekend opvatten. Als mevrouw Verdonk praat, dan luister ik wel. Er zit altijd een kern van waarheid in wat ze te zeggen heeft.

  Ik ben het met haar eens dat we moeten trots uitdragen, delen en verspreiden. Niet in een zelfgenoegzame manier maar op een bewuste manier. Ik denk dat haar plannen waren verstrengeld door zakkenvullende en inefficiënte gemeenten. Maar het gehele integratiebeleid dat gesteund werd door alle partijen inclusief SP, deugde eigenlijk niet laat maar eerlijk zijn. Dus iedereen is medeverantwoordelijk voor het vallen van de onuitvoerbare beleid. Tijdens de integratiedebatten oppositie riep veel maar heeft uiteindelijk toch ja geknikt.

  Hoe dogmatisch dan ook, tenminste mevrouw Verdonk deed wat. De rest deden eigenlijk niks laat maar eerlijk wezen.

  Mevrouw Verdonk is een spiegel, ze verwijst naar onszelf. Als we de dingen die wij in de spiegel zien niet prettig vinden, dan moeten we bij onszelf te raad gaan. Ze heeft een wakermakende effect.

  Idealen en praatsessies zijn niet goed genoeg. Daadkracht en duidelijkheid zijn ook nodig. Ik was niet eens met haar terughoudendheid wat betreft die 26000 asielzoekers, maar ze leunde niet achter en ze was zichtbaar betrokken met haar werk. Ze maakt wel fouten maar keer op keer staat ze op en gaat gewoon weer aan de slag. Dat in haar respecteer ik enorm.

  Oh, in een tijd van media en PR, doet ze op dat gebied ook heel goed. Ze zit classy(but not overdone) uit, haar rug recht heeft te maken met haar innerlijke attitude. Mevrouw Verdonk is pracht voor een dame.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 9.41 uur

 14. Hoe moet dat verder nu ?
  Straks gaat men denken als ik de uitspraak “ik ben trots op Nederland” uitspreek, dat ik bij de Rita beweging hoor.

  Toch maar een andere woord keuze gaan zoeken!

  Reactie door Sinne — donderdag 18 oktober 2007 @ 9.54 uur

 15. Harry reactie 3

  Nee je zult zeker wel trots zijn op de burgermeester van A’dam ?

  Reactie door Teun — donderdag 18 oktober 2007 @ 9.59 uur

 16. Als ik Rita op t.v. zie dan straalt ze zoveel zelfingenomenheid en arrogantie uit dat je werkelijk het idee hebt dat ze haar genotstaafje heeft vergeten uit te doen. Ik ben Trots op Nederland maar niet heel Nederland …

  Reactie door Jan met de Pet — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.00 uur

 17. Voorlopig is J. Marijnissen nog nooit “minister” geweest ! Vandaar misschien zijn jaloerse reactie ?

  Reactie door Teun — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.01 uur

 18. Waarom moet er op dit forum zo vaak over andere partijen dan de SP gediscussieerd worden? Het is veel beter kiezers van je eigen standpunten te overtuigen dan andere partijen om hun standpunten te bekritiseren.

  Reactie door Gerrit (die andere) — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.04 uur

 19. @ 16 Gerrit(die andere die ook trots is op Nederland)

  Kan dat iets te maken hebben met het feit dat wat betreft diversiteit en interculturaliteit kwesties zitten we bij SP ook vaak met handen in de haar?

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.26 uur

 20. Hmmm TROTS OP NEDERLAND!
  Ja ik ben ook trots op nederland,
  Eigenlijk Europa kijk naar de grote wisseltruuk
  die Zalm ons geflikt heeft.
  Of het referendum van balkie!
  Trots op de ‘opbouwmissie’?
  trots op vrijheid van menings uiting/recht om te beledigen! bedankt hoor hirsi a’lie.
  Dan zijn er ook voedselbanken,parijse toestanden,uitverkopen werkgelegenheid,zakkenvullerijen,poldermodellen,honden chippies,enz.

  TROTS!hahahah

  Reactie door daver — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.35 uur

 21. ik ben trots op mijn Nederlandse afkomst,maar niet op Nederland.

  ons land is in 4 jaar tijd naar de kloten geholpen en zal nog verder zinken dankzij de schijnheilige Christelijke volksverlakkers.

  PvdA en de VVD zijn een welkom instumentje geweest voor het CDA,die na misbruik in een hoek gegooid worden.
  en JPB maar lachen in z’n vuistje.
  tot nog toe blaast de wind gewoon door in de zeilen van het VOC schip.

  want het CDA zou nog steeds zoveel trouwe stemmers hebben.
  ik geloof er geen zak van!
  maar goed,zolang men dit kan blijven volhouden omdat het niet na te controleren valt vanwege stemcomputers….

  blijft iedereen het maar gewoon geloven ook.

  Reactie door iew — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.38 uur

 22. Hallo Khosrov@14, hoe heb ik het nou?
  Ben jij in de ban van Rita?
  Kijk jij, waarvan ik altijd gedacht heb dat je een realistische kijk had, niet door het rookgordijn van deze vrouw heen?
  Ze bezigt alleen grote woorden voor de “Bhüne” om op te vallen in de media, maar ook als minister heeft ze nooit één probleem opgelost.
  Ze verschool zich altijd achter onderzoekscommissies, die nog bezig zijn om te achterhalen wat ze nu wilde.
  Het charisma is haar door de media gegeven niet door haar daden.
  En daar moet je doorheen kijken om een goed oordeel te vellen.

  Een kritische…

  Reactie door Ouwe Dirk — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.46 uur

 23. TON, een partij voor iedereen volgens haar zeggen. Maarrre..moet zij dan het wiel opnieuw uitvinden? Ik vind persoonlijk de SP al een partij voor iedereen. Ik vind haar maar vaag. Ze komt over alsof ze iets zegt zonder eerst na te denken en dan ook nog denken dat ze dan 76 zetels kan halen en MP wordt. Is ze een beetje manisch geworden of zo..

  Reactie door Ingeborg vv — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.50 uur

 24. Rita ziet zichzelf beslist niet als Wilders, beetje lullig om het zo te stellen.
  Wel de naam Fortuijn noemde ze en waarom zou dat niet mogen.

  Zij is net 1 dag bezig met haar nieuwe fractie of geblaat begin alweer,laat haar toch en focus je op je eigen partij met alle sores die daar op dit moment spelen, en dat maar mondjesmaat naar buiten komt.

  Zolang mensen ontevreden zijn aan de rechter of linker kant zullen partijen als SP,PVV en TON en garen bij spinnen .

  over pakweg 4 tot 5 jaar ziet het hele politieke landschap er weer heel anders uit, mensen hoppen tegewoordig ook politiek van hot naar her.

  Reactie door Carla — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.52 uur

 25. Wat een arrogante vrouw is dat, als het aan haar ligt, dan wordt Nederland een super-rechtse staat.
  Eerlijk gezegd,rechts is erg versnippert.
  Maar is het niet zo, dat de pvda de weg heeft geopend voor de zeer rechtse partijen.
  Deze partij heeft haar achterban zwaar verloochend, zodoende loopt haar achterban weg naar alle kanten.De grote sp heeft nog veel werk te doen, als enige linkse partij.
  Zolang wij actie’s houden met de mensen en tussen de mensen, groeien wij.Er komt nog veel op ons af.

  Reactie door Ben Tarici — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.05 uur

 26. trots, patriotisch, stickers op de auto om de maten in afghanistan een riem onder het hart te steken. het kan niet op bij rechts. en nu maar wachten op de kreet “volk en vaderland”
  iets voor rita?? in ieder geval bevestigt ze weer de stelling: wat licht is komt altijd bovendrijven.

  Reactie door wladimir iljitsj — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.05 uur

 27. @14 Sinne je geeft er in deze duidelijk blijk
  van de regeltjes van de verkoopkunde uitste-
  kend te beheersen en de one-liners op je duim
  te kennen.

  Bij uitstek is de naam van deze ‘beweging’ het toonbeeld van proberen te appelleren (lees: ápen léren) op dé ‘associatie’ die
  ‘men’ in de gedachte schiet, en dan hoef je
  nog niet eens ‘hoog begaafd’ te zijn.

  Ook de Hermes-theosofie kan ‘leken’ aardig
  wegwijs maken in het bewuste en onderbewust
  denken en voelen, overigens vast een thema
  dat Alex en Rob de K. aanspreekt, stel ik me
  voor en misschien dat ook Wattenstaafie op
  dat terrein goed thuis is…….

  Gisteren heeft Rita wétenschappers kunnen be-
  wijzen in woord en geschrift, dat het haar
  aan durf en hoogmoed totaal niet ontbreekt en
  toonde zij de ‘normale verhoudingen’ in woord
  en geschrevene uit het óóg verloren te zijn.
  Zichzelf inkapselend, en centraal stellend,
  isoleert zij zichzelf op ‘vermeende hoogten’
  die meer op haar idealen slaan, dan het op
  eigen kracht te kunnen waarmaken. Zij is bezig zichzelf voorbij te hollen in een snel-
  treinvaart en kijkt nu reeds uit naar een evt
  post als ‘eerste vrouwelijke premier’.

  Hoeveel eigendunk moet je wel niet hebben om
  dát voor een camera, binnen een crisisperiode
  te dúrven beweren. Dat wijst in geschrift en
  gesprokene op het totaal verloren zijn van de
  normále verhoudingen en reken maar dat ‘vak-
  lui’ genoeg in Nederland rondlopen om ook dát
  vóór de volgende verkiezingen te kunnen be-
  vestigen, wétenschappelijk!

  Het is maar net wáár de nog evt. domme, beïn-
  vloedbare Nederlander gaat intuinen en zich
  laat ínpakken, net zoals Rita gráág op haar
  (straks onbewoonde) eiland gaat regeren!

  Het kil afwegen van argumenten en een gebrek
  aan fijnzinnigheid gaat deze Rita uiteinde-
  lijk wel degelijk de kop kosten en natuurlijk
  zal er een klein deel van de ‘ondernemers’
  haar steunen, zolang zij die zélf eerst even
  inpakt om haar campagne te helpen ondersteu-
  nen. Als Nederland bij ‘zinnen’ komt, zien we
  de verdeelsleutel heel anders uitpakken onder
  de ‘kiezers’ dan Rita nu wel denkt te kunnen
  voorspellen. De kiezers verdelen zich dan
  weer wél ‘normaal’ onder de overgebleven
  partijen, die niet duurzaamheid betoogden en
  beloofden, maar die het ook doén!

  Arme Willem-Alexander als je met deze Rita de
  boer op moet….ennuh….’t zal je kind maar
  wezen dan!
  Zie ik dat dan gebeuren?
  Welnee, nuchter Nederland laat zich liever
  afblussen met een gezellig pilsje na deze
  ‘storm in een glas kóúd water’!
  Dat ‘spat’er dan nu wel even uit, maar al die
  druppels verdrogen ook weer snel, THINK !

  Geef mij maar ‘wortelsap van de zoethout-plant’ mag dan vloeibaar zijn of in blokvorm!

  Sinne, de ándere woordkeuze ben ik dus al vast gaan toepassen ook, zoals je zelf kunt
  herleiden: dat is dus te doén ook!
  Óm zet ik dus al vast de gangbare inhoud van
  wat artikelen die ik aangeboden krijg en dus
  zwart op wit, tevens! Fijne dag gewenst!

  Reactie door Madelief — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.09 uur

 28. Ik weet niet wie dit stukje heeft geschreven “trots op Nederland”, maar zeker Jan Marijnessen niet.
  Net als in de tijd van Pim Fortuyn zou Jan het gevaar zien en de kracht die van deze vrouw uitgaat.
  Ze heeft uitstraling en is in al de jaren op haar standpunten blijven staan.
  Als zij deze punten in de media kan uitwerken, dan zou zij nog wel eens de tweede Fortuyn kunnen zijn.

  Ik hoop dan ook dan de SP net als toen het in de gaten houd en haar met net zo’n respect behandeld als toen met Pim Fortuyn in de discussies.
  Het zal dan alleen maar stem winst geven voor de SP.
  Want in de volgende verkiezingen zal de kiezer op zoek gaan naar partijen die nu niet aan de macht zijn en wat blijft er dan over voor de kiezer?
  SP, TON, PVV, Gr.links,D66 en enkele kleine andere partijen.

  Ik denk dan ook als Jan rustig blijft, zijn woorden in de discussie goed kiest Rita kan zorgen voor een nog grotere winst voor de SP.

  En laat de rest dan maar weer schoppen tegen een persoon als Verdonk.

  Reactie door TT — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.10 uur

 29. @21 Carla

  “Zij is net 1 dag bezig met haar nieuwe fractie of geblaat begin”

  word u net pas wakker of wilde u per se iets schrijven?
  ze is al veel langer bezig met een eigen partij opzetten.
  het is net zo’n achterkamertjes griezel als Wilders toendertijd,dus de vergelijking gaat wel degenlijk op.

  ook zijn het beide ex VVDérs.
  misschien zegt dat nog wel meer over wat voor slag mensen er voor de VVD kiezen…

  Reactie door iew — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.13 uur

 30. Dat wordt gezellig (en duur) met al die eenmansfracties in de kamer. Het lijkt er op dat de rechtse partijen bezig zijn om niet alleen het land, maar ook zichzelf aan het afbreken zijn. En…. dat is mooi meegenomen.

  Reactie door Frans Rietveld — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.18 uur

 31. Geld en frisse ideeen heeft ze nodig.
  Onfrisse ideeen heeft ze zelf genoeg.
  En ze wil al gelijk met graaien beginnen.
  Welnu: Geld heb ik niet en zal ik dank zij ons huidige kabinet in de toekomst alleen maar te kort komen.
  De enige baan waar dit “mens”voor geschikt is, is bewaakster in een concentratiekamp.
  Een fris idee: Mens verlaat dit land s.v.p. zospoedig mogelijk voordat je echt groot onheil aanricht.

  Reactie door Dik Evertse — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.22 uur

 32. niet, als die rita verdonk premier wordt. dan zou ik me diep schamen. ze heeft nu al een hoop onrust gestookt in de vvd. ze had er al veel errder uit gemoeten. weg uit de politiek. want de mensen , die op haar zouden stemmen zijn net zo onmenselijk. dat heeft rita verdonk in zich. dat straalt ze uit. mijn stem zal ze nooit krijgen.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.32 uur

 33. TON? In euro’s graag!

  Reactie door Gerard — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.33 uur

 34. Ik stimuleer het initiatief van Verdonk omdat ze op deze manier de VVD nog verder zal versplinteren. Met een beetje mazzel heeft men niets te vrezen van de liberaaltjes de komende verkiezingen.

  Buiten dat – en in het algemeen – zie ik vaak dat dat mannetje met zijn snorretje er weer bij gehaald word. Kinderachtig en onnozel mag ik wel zeggen.

  Reactie door Jan Pruimboom — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.34 uur

 35. straks vechten 3 Honden om een been.
  Dat wordt ‘n hele kluif.
  Straks vinden ze allen de hond in de pot.
  Woef.

  Reactie door Joop — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.39 uur

 36. Deze is alleen voor geschiedkundig ingewijden:

  Ik denk dat Ton verwijst naar ene heer Pieter Ton. Dat ze deze naam uit een vorm van eerbewijs gekozen heeft. Daarmee plaatst ze zich waar ze thuishoort: aan de erg foute kant….

  Reactie door Ad van de K. — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.39 uur

 37. H.Verbeek
  Dat mannetje met snor is in opdracht van het leger toegetreden tot een toen nog kleine volksbeweging. Alle bestuursleden waren intelligenter dan hij en dat besefte hij donders goed. Hij heeft zich hun denkbeelden eigengemaakt, voordat hij ze een voor een aan de kant zette. Later liet hij er een aantal vermoorden tijdens ‘de nacht van de lange messen’, omdat ze hem tegenspraken. Hitler werd overigens aan de macht geholpen door diverse bevolkingsgroepen. (1) Het Duitse bedrijfsleven barste van het geld en verschafte hem de middelen. (2) De middenstand was door de super inflatie verarmd en zag wel iets in zijn aanpak. (3)Oud-soldaten, die zich niet echt verslagen voelden, schreeuwden om revanche, hun leiders keken welwillend toe. En… volgens de man op straat kon het onder Hitler alleen maar beter gaan. Zelfs ontevreden communisten, de zogenoemde biefstukken in de SA, schaarden zich achter hem. Pas op voor afvalligen, zij zijn de ergsten! Men had toen nog niet door dat Hitler een alles of niets speler was, die schijt had aan zijn onderdanen. Hij ging voor alles en liet, nadat hij zichzelf een kogel door zijn kop joeg, een ontredderd Duitsland achter. Omdat Rita Verdonk de gave mist – gelukkig maar – om ons om de tuin te leiden, wordt het niets met haar beweging. En haar volgelingen zullen opportunisten van het zuiverste water zijn, die bij het minste of geringste het zinkende schip weer verlaten. Zie de Ouderen Partij en de LPF. Heb jij er overigens weet van, dat de grote Pim ooit eens een vergadering van actievoerende socialisten en communisten in Pekela heeft geleid? In een van de boeken over Fre Meis is dat terug te vinden. Ja, ex cpn-ers en ex psp-ers zijn soms rare politieke vogels.

  Reactie door Harry Scheltema — donderdag 18 oktober 2007 @ 11.41 uur

 38. Duidelijkheid en daadkracht zijn haar kernbegrippen. Maar…
  Duidelijk is ze geenszins. Ze geeft op geen enkele vraag antwoord… Daar moet ze eerst anderen voor raadplegen.

  Daar hebben heel wat politiekers last van. En toch blijven we ze maar kiezen.
  Waarom hun wel kans hebben is omdat we het allemaal een beetje zat zijn.

  We worden niet alleen door de media flink opgejut maar ook door de politiek.

  Hun standpunt is duidelijk, maar vaak van de andere partijen zijn ze onduidelijk of krijgen we ook geen antwoord en word ons alleen maar afgenomen.

  Tegenwoordig is het in : Wilders en Verdonk, die hebben de thema’s die passen bij het IN zijn van alochtonen.

  Misschien word het eens tijd om eens een andere richting in te gaan dan enkelt de allochtoon te bespreken en nu eens de aandacht aan het nederlandse volk te besteden zodat armoede hier in het land niet verder daalt. Want dat gebeurt steeds meer waardoor het volk steeds verder afdaalt.

  Reactie door BBtje — donderdag 18 oktober 2007 @ 12.03 uur

 39. Zolang zoveel mensen achter het gedachtegoed van de voormalige BVD-directeur aanhobbelen ben ik niet trots op Nederland.

  Bedenk wel dat die mevrouw Verdonk als directrice van de BVD bescherming tegen rechtsvervolging heeft geboden aan landverraders, oorlogsmisdadigers, massamoordenaars en jodenjagers. Zij heeft er o.a. voor gezorgd dat de archieven van de BVD nog steeds gesloten zijn om de ‘vuike wa’ binnen te houden. Slachtofers en nabestaanden mogen nog steeds niet weten wat er gebeurd is. In landen als de Verenigde Saten wordt zo een geheimhouding als een aantasting van de fundamentele mensenrechten beschouwd.

  Wat mij betreft wordt het paspoort van Verdonk, als beschermvrouwe van de landverraders en SS-ers, afgenomen en wordt ze over de grens gezet.

  Reactie door Drob — donderdag 18 oktober 2007 @ 12.23 uur

 40. @ 22 Ouwe Dirk,

  Bedankt voor de kritiek. Het is aanvaard. Ik geef toe dat er zijn aantal tegenstrijdigheid aan de kant van Rita Verdonk. Maar ik zie tegenstrijdigheid overal om me heen. Daardoor relativeer ik haar tegenstrijdigheid. Haar manier van communicatie is toch anders dan de rest en dat is wel interessant. Ik ken de Pr wereld genoeg om de dunne lijn tussen Pr en de werkelijkheid te kunnen herkennen en onderscheiden: No Pr can sell a product unless there is a product to begin with.

  Ik denk Rita Verdonk is een trotse Dame, trots op zichzelf, trots op Nederland, Ze straalt het ook. Ze gelooft in wat ze voor staat, zegt wat ze denkt en doet haar hand uit de mouw. Ik geef toe dat ze heeft grof fouten gemaakt, maar de rest van de politiek heeft ook grof fouten gemaakt. Alleen de anderen bedekken hun fouten beter en kijken niet naar eigen fouten.

  Ik hoop dat de linkse bondgenoten niet boos worden op mij en dat ze dit slechts als een persoonlijke opinie opvatten en niets meer. Sommigen beweren dat de reden Verdonk en ja ook Wilders het goed doen heeft deels te maken met onduidelijk standpunten in de links hoek. Ik deel die opvatting. Want het is niet genoeg om te beweren dat Wilders en Verdonk in de fout zitten. De Links moet zijn standpunten duidelijker formuleren, beargumenteren en daarvoor vechten. Meer tanden laten zien.Tijdens haar bewind had ze toch meestal haar zin gekregen en de links stemde ook uiteindelijk in met haar integratieplannen.

  Wat mij betreft mag sommige standpunten en strategieën van de SP scherper geformuleerd en beargumenteerd worden.

  Dat is bedoeld als een constructief kritiek(detijd van zachtjes zachtjes politiek is lang voorbij)

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 12.23 uur

 41. @37 Harry,

  Hoe dicht benaderd jij hier de waarheid….

  1.Inderdaad het volk zet zich meer en meer op tegen de huidige regering.
  2.Het bedrijfsleven stikt hier momenteel ook in het geld.
  3.Een nieuwe zondebok is ook al gevonden in de vorm van de Islam.
  4.Een regering die alles beloofde aan het volk maar ook de beloftes niet nakomt.
  5.EEn persoon die precies zegt wat de bevolking wil horen.

  Inderdaad Harry hoe dicht zitten we tegen de eind jaren 30 aan.
  En dan rijst de vraag “wat doen we eraan?”

  Reactie door TT — donderdag 18 oktober 2007 @ 12.31 uur

 42. 40@ Khosrow

  Valt me van je tegen dat jij niet door hebt, dat Verdonk alleen maar uit is op macht. Alles wat ze zegt en doet is gericht op maar één ding: hoe word ik de leider van de grootste partij in dit land (en dus minister-president). Inhoudelijk stelt het totaal niets voor, maar ik moet zeggen dat ze met haar maniertjes en haar uitspraken (geregiseerd door Kay v.d. Linde c.s)veel mensen om haar vinger windt. En jou kennelijk ook.

  Reactie door simbro — donderdag 18 oktober 2007 @ 12.46 uur

 43. Groot en schandalige fouten? Oke dat is waar. Maar

  Ik denk de allure van mevrouw Verdonk heeft deels te maken met haar lets go attitude.

  Laat ons wel eens in de spiegel kijken, alles werd onder ons neus afgebroken en stonden daar met verwijzende vingers toe te kijken en schuld bij de anderen neer leggen. Uiteindelijk in het belang van PR draaiden we om en stemden wel mee met inburgeringwet en we switchend koers wat nationaliteit betreft. Wij lieten veel slechte wetten door de parlement doorgejast te worden zonder keihard nationale verzet.

  De roer in dit land moet om.

  Ik heb ook meegedaan aan verspreiden van SP folders en heb nog een kleine stapel over. Maar Laat ons eerlijk wezen we hebben geen tanden getoond. Dat geldt voor alle andere partijen ook. Dus het is helemaal niet raar dat mevrouw Verdonk zo populair is.

  Wat Rita betreft, was ze een hoge ambtenaar die voerde de opdrachten van de regering en de tweedekamer uit en functioneerde binnen aan haar opgelegde grenzen. Ik vind het fantastisch dat ze uiteindelijk eigen platform heeft gevonden. Het is af te wachten wat die platform inhoudelijk betekent. Maar het is hoog tijd dat wij op onze eigen doen en nalaten te gaan reflecteren en keihaard conclusies trekken.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 12.51 uur

 44. Inderdaad TT,

  “wat doen we eraan”?????????????

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 12.55 uur

 45. @3 Harry Sangers voor het eerst dat ik hiér op jou reageer, niet wetend of je in het ver-
  leden je ooit Harry S. noemde, elders!
  Met je bovenstaande opmerking ben ik het ze-
  ker geheel eens, na jou eens diep in de ogen
  gekeken te hebben. Bedánkt! Madelief.

  Reactie door Madelief — donderdag 18 oktober 2007 @ 12.59 uur

 46. Sommige mensen zijn overal trots op. Blijkbaar een soort persoonlijk armoede.

  De enige trots die ik ken, is mijn persoonlijke trots en die is soms al niet te rijmen.

  Beste Jan, misschien heb je gelijk, ik weet het niet. In ons landje gaat het in ieder geval niet goed, alleen al om de redenen die de SP dagelijks het kabinet voorhoudt.

  Ook al is het grappig mevr. Verdonk als holle TON, te bestempelen, we kunnen er niet omheen dat zij gevoelens vertolkt van een grote massa. In dat licht bezien snap ik wel dat zij als een tweede Pim wil worden gezien.
  Of dat verkeerd is, vraag ik mij nog maar af.

  Misschien doen wij socialisten er goed aan ons duidelijk te bedenken dat wij steeds meer naar een periode toegroeien waarin mensen weer gevoelig gaan worden voor een grote leider. Dat zal Rita niet zijn, maar de stille behoefte is groeiend.
  Op zich is het goed te blijven bedenken waarom dat ontstaat.

  Het is mij te makkelijk om mensen als Fortuyn, Wilders en Verdonk als de “verkeerden” te brandmerken. Zij snappen namelijk als geen ander waar het in de maatschappij aan schort en vooral Pim wist dat als geen ander onder woorden te brengen. Wat je er ook van vindt, holle tonnen zijn deze mensen niet. Ze wekken wel jaloezie op bij andere politici die met hun gezwets niet die aantallen mensen achter zich krijgen die ze wensen.

  Daar komt bij: wie is gevaarlijker, Balkenende of Verdonk? Balkenende laat dagelijks zijn ondemocratische handelen zien.

  Reactie door Gerard Lettinck — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.01 uur

 47. Go Rita.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.01 uur

 48. @ 42 Simbro,

  Hoeveel inhoud kan iemand bedenken pas na een paar dagen?

  Wie in politiek is niet op zoek naar macht?

  En wat hebben de rest allemaal gedaan om dit land beter te maken?

  De standpunten van TON zijn er nog niet. Dus ik kan daar niets over zeggen.

  Wat ik wel weet, is dat er valt veel te verbeteren aan de huidige politieke establishment in dit land.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.11 uur

 49. “wat doen we eraan”?????????????

  verwijzende vingers zijn niet genoeg.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.14 uur

 50. De vraag moet zijn wat hadden wij anders moeten doen.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.15 uur

 51. de domste boeren hebben de dikste aardappelen

  Reactie door Gerrit — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.16 uur

 52. @21 iew,

  vergeet de lingo-truc niet!

  eerst afspreken, dat het van de buis gaat, en het darna zogenaamd “redden”,

  denk dat dat en de ongemoeid laten van de
  aow, veel bange oudjes heeft doen besluiten cda te stemmen.,

  het cda wou ook die aow al aanpakken eerder, kostte ze 20 zetels.,

  alleen wou bos niet leren van de fouten van zijn tegenstander, en ligt er nu met in bed!

  Reactie door Gerrit — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.20 uur

 53. Wat hebben we slecht gedaan?

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.20 uur

 54. @28 Ja TT dat dácht ik dus ook, en nog eens
  bij nader inzien, en dat kwam voornamelijk
  door de slotzin, want de Politicus van het
  Jaar dicht ik echt een stuk meer diplomatie
  toe, dan uitgerekend deze laatste zin liet
  blijken. Zo ja….is het hém vergeven, want
  als ook hij erdoor eens flink kregelig van
  zou zijn geworden is dat niét zo verwonder-
  lijk en weten wij webloglezers niét in hoever
  hij haar misschien zelfs persoonlijk op een
  aantal tegenstrijdigheden heeft gewezen, zón-
  der dat daar een camera of microfoon aan te
  pas is gekomen. Die gedachte behoud ik mezelf
  voor en dát ook in méérdere zaken dan wat het
  lánd uit de mond van Jan Marijnissen tot op
  heden mocht horen en hij mogelijk nog zo lang
  mogelijk kool en geit heeft proberen te spa-
  ren, maar er zijn nu eenmaal grenzen en ook
  hij zal ze liever in betamelijkheid te buiten
  willen gaan!
  Het is een hele kunst om, als je weet dat je
  gedáchten zo wat op je voorhoofd te lézen
  zijn, slechts enkele woorden al genoeg zijn!
  Dat zie je alleen bij mensen die zowel de sa-
  menleving goed kennen alsook ervaren Kamerle-
  den zijn geworden! Mooi, dat je het ook als
  zodanig analyseerde en fijne dag verder!

  Reactie door Madelief — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.23 uur

 55. @ 50 Gerrit, dat is een leuke hahahahaha.

  Maar die zorgen toch voor grote aardappel dus zo dom zijn ze ook niet.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.25 uur

 56. Khosrow@Khosrow,

  Denk niet dat we moeten gaan kijken wat we slecht hebben gedaan, want “we” en dan bedoel ik de SP en haar achterban doet het niet zo slecht.
  Het slechte is voortgekomen uit het grote wantrouwen naar dit kabinet, die hun leugen maar blijft voortzetten als een dwangmatig neuroot, die zich als een olievlek langzaam uitwaaierd over Nederland.
  Poetsen help dan niet meer, alleen verwijderen of vervangen voor iets nieuws.
  Dit nieuwe licht kunnen wij zijn als SP als wij het volk kunnen overtuigen van ons kunnen en anders zal een nieuwe partij het licht over de Nederlandse bevolking werpen en dan hou ik mijn hart vast.

  Reactie door TT — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.35 uur

 57. @50 Ja en wie denkt in die ‘geluksst(r)aat’
  te wonen komt vroeg of laat bedrogen uit als
  ‘transparantie’ iets geheel anders gaat laten zien:
  ‘glazige aardappels’ die veel vocht bevatten
  en te weinig zetmeel (lees: zitvlees van enig formaat)!
  Dan is het uit met de pret, en de vermeende
  óvergrote ‘oogst’.
  Bedankt voor de voorzet: is er wéér voetbal
  vandaag?
  Goede reden ook voor ‘de politiek’ om de be-
  wegingen in het veld grondig te bestuderen,
  aan elk denkbare kant en te dan te kunnen
  rekenen op betrouwbare grensrechters! Goal!!!

  Reactie door Madelief — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.36 uur

 58. @ TT

  Maar poetsen doen ze allemaal in denhaag. Geen uitzondering.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 13.56 uur

 59. Nederland is een leugenfabriek geworden ik zie de boom door de bos niet meer.

  Blijft het nu eigenlijk iets om over trots te zijn????????

  Ik kan alleen maar om lachen.
  Misschien moet volgende keer gewoon van de stembus wegblijven.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 14.01 uur

 60. Het is zo’n kleinburgerlijk mens, die Rita.
  Alleen die naam al: “Trots Op Nederland” Getuigt toch echt van simpele clubgeest. Een verlaat akela-schap.
  Het rare is dat zij op bepaalde mannen aantrekkingskracht heeft. In feite is zij zeer onvrouwelijk in haar taal en haar bewegingen. Laat staan haar gedachtengoed!
  Een toonbeeld van ontsierd Nederland.

  Reactie door Gloria — donderdag 18 oktober 2007 @ 14.07 uur

 61. Zonet op RTL7 peiling van NIPO, Verdonk 29
  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/articleview/)/components/actueel/rtlnieuws/2007/10_oktober/18/binnenland/1018_1330_verdonk_peiling.xml

  Reactie door Janine — donderdag 18 oktober 2007 @ 14.20 uur

 62. @58 Khosrow,

  Dat er in Den Haag zo hard word gepoetst dat zelfs oudijzer op goud gaat lijken is ons allen wel bekend.
  Maar eens komt er een tijd dat het poetsmiddel op is of dat het product aan vervanging toe is.
  En dan is het de vraag hoe vervang je iets.

  Vervangen we iets met iets nieuws en wat goedkoop lijkt (PVV,TON) of gaan we voor degelijkheid wat jaren meegaat?

  Reactie door TT — donderdag 18 oktober 2007 @ 14.23 uur

 63. Stemmen word gedaan zo dat je zou denken dat je iets kan beter maken voor de toekomst.
  als stemmen iets kon veranderen mocht het niet meer.Een REVOLUTION is nodig en alle oorlogs misdadigers en Leugenaars afmaken voordat ze nog eens meedoen in een illegale oorlog. Als je jou regeering op andere mensens rechten laat scheiten, Voor Amerika Of de rottige israeliese staat,die gestolen was van de palestijnen,ook afmaken.
  moet justice nu voordat nhet te laat is.
  Niet meer lullen DOEN!!!
  Als er dan oorlog komt kan jr niet beter verwachten

  Reactie door Peter.H.Halleen — donderdag 18 oktober 2007 @ 14.37 uur

 64. @54 Madelief,

  Sorry zag nu pas jou antwoord naar mij toe.

  Natuurlijk heb je gelijk en ook hij mag wel eens een keer zijn gal spuwen.

  Maar ik ken Jan en als hij kwaad is en hij zijn Gal wilt spuwen doet hij dit in een zeer goed overwogen stukje waarbij hij feiten aanhaalt en mensen te weten overtuigen waar dan geen speld tussen is te krijgen.
  En nu komt hij met een zwakte gebod van
  “De wachtlijsten voor taallessen voor allochtonen zijn onder haar langer geworden, en op het gebied van integratie heeft ze niks bereikt.”
  Iets waar Rita zich met gemak vanaf kan maken en kan bewijsen dat zij wel heeft gescoord op deze punten.

  Ik weet niet of jij je de discussie nog kunt herinderen van het debat op tv, met Jan, Pim en andere kopstukken.
  Iedereen viel over Fortuyn heen, Jan hield wijzelijk zijn mond en toen het rustig werd zij hij slechts 1 zin “Meneer Fortuyn hoe denkt u dit te gaan oplossen” in de weet wat voor een antwoord hij ook zou geven hij zich bloot moest geven.

  Aan de andere kant zou ik wel eens willen weten hoever de SP denkt over Rita als zij haar partij standpunten weergeeft.
  En wat als bij de volgende verkiezingen Rita Verdonk en de SP samen genoeg zetels hebben om te regeren zal de SP dit aandurven of wederom 4 jaar wachten?
  Misschien moet de SP eens een poll opzetten voor de achterban waarbij we kunnen invullen hoe wij het liefste zouden zien met wie de SP een regering vormt als daar de mogelijkheid voor is.

  Reactie door TT — donderdag 18 oktober 2007 @ 14.43 uur

 65. Volgens de “peilingen” is het tonnetje goed gevuld, laat je niet gek maken door deze holle vatenmuzikanten (“journalisten”) die haar tonneke-praters zijn, gelijk de nar voor de carnevalsprinses!

  Reactie door joseph h. — donderdag 18 oktober 2007 @ 14.55 uur

 66. Trots op Nederland dat zich gewillig uitlevert aan de EU.
  Kan het nog gekker?

  Reactie door Chaki — donderdag 18 oktober 2007 @ 14.55 uur

 67. ach, de een wil een museum voor de historie van nederland, de ander is trots op nederland. nu nog een goed doorvlochten standpunt van de sp over allochtone criminelen en straatterreur, islamitische dreiging, en onze opgebouwde grondrechten.

  types als wilders en verdonk zijn dan niet meer nodig. op dit moment overheerst nog de dictatuur van de pvda van de jaren tachtig. ook bij een deel van de sp. de ruimte hierover wordt door rechts ingenomen omdat links geen standpunt durft in te nemen, uit angst voor de linkse-kerk-dogmatiek waaronder de “dikke plus hysterie” van laatst.

  Reactie door Voltaire — donderdag 18 oktober 2007 @ 14.56 uur

 68. “Ik heb haar interviews gisteren gezien en gehoord: TON? Inderdaad, holle vaten klinken het hardst.”

  Ha ha ha! Beste opmerking die ik deze week gehoord heb over dat hele Rita V. gedoe :)

  Reactie door Rogier — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.10 uur

 69. 64 TT goede bijdrage, helemaal mee eens.
  Misschien moet de SP over drie jaar maar eens durven regeren.

  Deze keer lieten ze het wel erg snel afweten.
  een beetje water bij de wijn kan in dit geval helpen.

  Reactie door Carla — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.11 uur

 70. nooit zo veel gelachen,in en land die de moeder van Apartheid is….
  Was verdonk niet gevangenis directeur/manager,Trots Op Nederland ,lol,
  @Van chaki,Trots op Nederland dat zich gewillig uitlevert aan de EU….
  Leuker kunnen zij het niet maken lol…45000x.
  Sorry,TOGM en die zijn hier ook te vinden

  Reactie door gaf — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.16 uur

 71. KON ‘Kots Op Nederland’

  Reactie door Lezer — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.18 uur

 72. Zolang ik niet op tijd op mijn werk kom omdat de treinen onbetrouwbaar zijn en de wegen vastzitten zullen dit soort types wel op blijven poppen.

  En dat is niks om trots op te zijn, inderdaad.

  Reactie door Michael — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.19 uur

 73. @ TT,
  liever wat jaren mee gaat natuurlijk.

  @ Gaf,
  U hebt gelijk om te lachen. Ik lach ook met u mee. Little makes sense in the muddy political waters in this country. Burgers willen meer duidelijkheid maar het wordt per dag onduidelijker.

  Hoewel ik op SP gestemd heb zit ik nog te wachten om daadkracht in de zin van organiseren van massa platleg acties tegen dit wankabinet.

  De onduidelijkheid van de Links= de kracht van Rechts.

  Gaf, die Rita is pas begonnen met haar partij en de hele politieke discussie draait om haar. Tenminste bezorgt ze wel een levendige discussie keer op keer. En we mogen wel mee lachen om de trieste werkelijkheden in dit land(the muddy political waters in this country).

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.35 uur

 74. Zelfs met onwikkelingsgeld hebben we al zo iets van eerst ons eigen land.
  Ik wil trots zijn op de mensen wat maak mijn het land nu uit.

  Een heel eind hier vandaan, dus ver.
  Kijkt een verschrompeld mensje hoopvol naar een ster.
  Dit uitgehongerde mensje heeft richting ster maar een klein wensje.

  Een heel eind van dit mensje vandaan.
  Zit een volgevreten mens dik en voldaan.
  Ook dit mens heeft zo juist haar wens gedaan

  Heel ver van dit mens vandaan .
  Heeft het mensje ervaren.
  Dat de ster niet met haar lot is begaan.

  Heel ver van dit mens mensje vandaan
  Is aan de wens van het mens voldaan.
  Het is zo juist op haar wens zitten gegaan.

  Heel ver van het mens vandaan.
  Weet het mensje je het is bijna met mijn gedaan.
  De dorst en de honger maken er spoedig een einde aan.

  Heel ver van dit mensje vandaan.,
  Heeft het mens op zijn wens de behoefte gedaan.
  En is van haar gouden wc op gestaan.

  Heel ver van dit mens vandaan.
  Laat het oog van het mensje nog een traan .
  Door haar dorst wordt zelfs deze traan niet gemorst.
  Het mensje vangt deze op in haar mond
  nog eenmaal gaan de lipjes van voldoening rond
  En zo kreeg ook dit mensje toch haar wenstje.

  Heel ver dit mensje vandaan.
  Heeft het mens ook zijn werk gedaan .
  En heeft zijn drol met schoon drinkwater door de zijn gouden play laten gaan.

  Heel ver van dit mens vandaan.
  Klink uit een mondje de laatste wanhopige gil,
  dan is het muisstil.

  Van mijn mag je Trots op Nederland ook door die gouden play trekken.

  Reactie door De Hakker — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.38 uur

 75. Ik hoop dat ze stemmen weg neemt van alle andere rechtse partijen inclusief PvdA.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.42 uur

 76. De SP heeft voldoende kennis en capaciteit in huis om het zelf te doen, om op inhoud te overtuigen. Want daar gaat het om.
  Waar de SP zich momenteel beter op kan concentreren is hoe die boodschap bij de kiezer aan de man te brengen.

  @27.Madelief
  De situatie is mij volkomen helder, Madelief. Belangrijker is hoe de SP haar politieke boodschap aan de man gaat brengen.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.43 uur

 77. ik ben geen fan van Rita verdonk of Wilders, maar heb wel waardering voor hun doorzettingsvermogen, ik hoor steeds meer ik ga op wilders stemmen de volgende keer, bekritiseren is makkelijk, maar waarom horen we niks over de problemen in de SP ,zoals het gelderse statenlid van Bergen, ik sta er achter dat de SP niet in zee is gegaan met balk-elende, maar oppositie voeren is leuk, maar zet weinig zoden aan de dijk als je geen meerderheid kunt krijgen in de kamer bij een motie,de tijd van nederland proberen te verbeteren is voorbij, het is tijd voor keiharde actie`s.

  Reactie door peterN — donderdag 18 oktober 2007 @ 15.57 uur

 78. @Korsrow ,Rita of niet Democratie blijf een farce,the follow the flow and klets maar door mentaliteit,ga Rita met wilder fuseeren?(VVD dissidents)..
  Lol dat zal pas marktwerking zijn.DNA control voor asiel zoekers in haar programma? and daarna?
  De debat is open,maar de vraag blijf,kunnen wij samenleven zonder elkaar de schuld geven voor alle menselijk leed in deze wereld?

  Reactie door gaf — donderdag 18 oktober 2007 @ 16.22 uur

 79. Wat een populistisch mens is dat toch,…volgens mij is ze gevaarlijker dan Wilders…ALLEEN UIT OP EIGEN MACHT EN GEZICHT…vreselijk slecht voor NL…dus ik ben niet trots op Rita..een lachertje..en achter lachertjes lopen horden mensen aan helaas…..er is nog veel te doen Jan !!!

  Reactie door Eric — donderdag 18 oktober 2007 @ 16.26 uur

 80. Het is koffie dik kijken maar Rita Verdonk kondigt ook grooscheeps aan dat ze MP wil worden. In aanmerking nemend dat Ned. al meer dan 4 jaar met een zwakke visieloze regieloze hypcriete JPB doet, ook in de 2e kamer ontbreekt het vuurwerk, vult Verdonk dit ‘gat’. Ze doet dit met ferme taal, one liners etc.,wijkt voor niets, ze presenteerst zich als een powerhouse die de probemen echt gaat aanpakken.
  Ze geeft daarmee antwoord op een soort burger depressie qua slapheid- en huichel politiek ,cq. het vertrouwen in de politiek is ontzettend laag.
  Ik zou rekenen op een opkomende beweging die
  niet te onderschatten valt.Verdonk zal het in ieder geval niet aflaten.
  Het is ook aan de 2e kamer om wakker te worden!

  Reactie door Maria — donderdag 18 oktober 2007 @ 16.27 uur

 81. Elk land krijgt de regering die het verdient. En zo zal het ook zijn als Rita, en de waterstofperoxide held van xenofoob NL, het voor het zeggen krijgen. Sinds Fortuyn is er een bal gaan rollen die niet meer gestopt kan/ zal worden. Never start a thing you can’t stop, maar Rita cs. weten het beter. Zij denken het ” Gesundes Volksempfinden ” te kunnen hanteren en waar nodig te beteugelen. Nee, dat kunnen zij niet. Een xenofobische lawine zal over ons land rollen luidruchtig gesteund door de brallende massa die eindelijk weer een leider heeft gevonden. Een leider die intellectueel alles mist wat een ” goed leider ” nodig heeft om in deze tijd een land naar behoren te kunnen besturen maar wel de sluwheid heeft hele volksstammen om de tuin te leiden. Volksstammen met een zeer beperkt denkraam, dat wel. Maar ach, wie maalt erom. Arm, arm Nederland waarheen gaat Gij. Trots Op Nederland? Het Nederland van wie dan? O…dát Nederland!

  Reactie door William — donderdag 18 oktober 2007 @ 16.32 uur

 82. Op 10 november gaat 4de jaarlijks “artivists film festival” in Los Angeles van start.
  Daar zal de film Zeitgeist haar bioscoop premiere beleven in het Rigler Theater.

  http://zeitgeistmovie.com/

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 16.43 uur

 83. Maria,

  Het MP-tonnetje imiteert Pim, en we weten, zeker (na Rotterdam) dat Nederland niet voor alle Nederlanders wordt, maar voor de onroerend goedspeculanten, die krijgen er menig tonnetje bij!Het ene tonnetje vult het andere tonnetje!

  Reactie door joseph h. — donderdag 18 oktober 2007 @ 16.45 uur

 84. @81 joseph h.
  Verdonk richt een beweging op, geen last van interne partij problemen, verschillen in ideoligien e.d. die in B1,2,3 4, zich in steeds grotere mate voordoen.
  Het is een symptoom van de tijd. Het enige weerwoord is voor Den Haag om elkaar het hand niet boven de hoofd te houden of onderlinge spelletjes en te spelen.
  Jan moet bv. ophouden op de PvdA af te geven, daar hebben we noch de burger log behoefte aan. Het is niet belangrijk dat rechts afbrokkelt en dit in je voordeel zou zijn, zo werkt het niet meer. Het is belangrijke om je eigen stem en inhoud als partij te laten horen en daarmee in de media.
  Geef bv. de objectieve waarheid over EU verdrag weer, laat weten waar de burger zich aan committeerd, en dit dus zonder per se het recht op een ref. daarover. EU hoort m.i. geen eigen partij politiek te zijn.
  Het zal om media en ware politieke inhoud moeten gaan versus kretologie van deze opkomende beweging wil men dit stoppen.
  In dat opzicht ben ik Verdonk nog dankbaar ook. Ik hoop dat het niet te laat is.
  Met groet.

  Reactie door Maria — donderdag 18 oktober 2007 @ 17.15 uur

 85. @78, gaf ,”…..ga Rita met wilder fuseeren?”

  Fuseeren? Heeft het iets met sex te maken?

  Reactie door walking bull — donderdag 18 oktober 2007 @ 17.46 uur

 86. gaan Wilders of Verdonk naar de 30 zetels. Men lacht er wel om, maar daar komen velen in de kamer over 3 jaar wel achter….

  Ja, ja………………..

  Reactie door Harry — donderdag 18 oktober 2007 @ 17.46 uur

 87. @64, Niks geen sorry, overkomt mij ook zeer
  regelmatig in de vaart of door een opgedrongen selectie, hindert dus niéts.
  Ja, die poll zou mij ook wel wat lijken, maar
  dan wel 4x binnen 12 maanden, om niet in een
  moment-opname te blijven hangen.
  Maar je moet toch wel een ‘dame’ van formaat
  zijn, en niet eens van fortuin, wil je al
  überhaupt je ‘plaats’ kennen, naast de vorstin, of daar, zoals het behoort, bijna
  3/4e meter, achter te blijven, al is het maar
  2 damesvoetmaten (40), maar of Marietje dát
  zal kunnen opbrengen is voor mij nog maar de
  vraag! Dat is nl. waar wel degelijk, ook door
  de burgerij op gelet gaat worden: zijn er nog
  manieren bijgebracht die geleerd hebben hoé
  ieder ánder tegemoet te treden. De mediatrai-
  ning is niet bij te brengen in wat simpele
  lesjes, dat gevoel van beleefd gedrag dat is
  er, of het is er niet en zal ook nooit te
  verwachten zijn!
  Wij als Nederland dienen trots te kunnen zijn
  op onze hoogst geplaatsten. Zodra is blijk
  gegeven dat deze ‘trots’ hen falikant mis-
  staat kunnen we mensen met ‘goud’ behangen
  maar ‘stáán’ zal het nooit!
  Ik vrees dus, dat deze publiciteitsstunt van
  naamgeving op zich mevrouw-de-eenvrouwsfrac-
  tie al de das zal omdoen en geen enkel evt.
  manlijk aandoend deux-pièces zal die aanblik
  verstevigen, versterken of meer aantrekke-
  lijk maken, ook de kostschoolkleding-met-wit
  kraagje zal het niét gaan maken, noch effect
  sorteren!
  De SP kan zelf intussen ook een groeifase
  begonnen zijn, waarbij mogelijk wat maten in
  een ander perspectief moeten worden gezien,
  maar sprake van explosies, anders dan de evt.
  schermutselingen die duidelijk door derden
  worden verzonnen, aangepraat, zijn er niet te
  bespeuren.
  Wetend hoe weblogschrijvers/sters daar voor de andere, eigen partij, zich ‘concurrerend’
  kunnen opstellen, maakt dat voor de echte
  SP-er niets uit: die kijkt daar dwars door-
  heen en vindt het maar armzalige pogingen van
  minderheden om op die manier aan de bak te
  willen komen!
  Ongerust over de eindresultaten van de SP ben
  ik absoluut niet bij de volgende verkiezingen
  en bij mij geniet de voorkeur ‘still going
  strong’, de mogelijk beste stelling tegen on-
  geleide projectielen die zichzelf naar een
  suïcidaal dieptepunt helpen!
  Oveerigens weet ik niet waarom de SP met
  Wilders zou moeten samenwerken, anders dan
  dat het een kabinet ad interim zou moeten
  zijn (gedwongen samenwerking door het groot-
  ste aantal zetels) maar het is nog maar hele-
  maal de vraag of Wilders al niet veel eerder
  zichzelf afstoot van de Nederlandse samenle-
  ving en is reeds bezig zijn ijzers in het
  vuur van de politiek te verliezen al lijkt hij nog tijdelijk op winst te staan, maar
  dát gaat veranderen!
  De standpunten van andere partijen door Marie
  overgenomen zijn moeilijk in je ééntje waar te maken en feitelijk danook overbodig!
  Maar haar enige voordeel is nu dat ze er nog
  een cent bij tekort is gekomen, wijs meisje!
  Sorry TT, maar helaas laat ze het grote delen
  van de samenleving zó voélen! Madelief.
  Fijne avond allemaal en overal d’oogjes en
  d’oortjes openhouden!Groetjes, Madelief.

  Reactie door Madelief — donderdag 18 oktober 2007 @ 17.56 uur

 88. Madelief: lees: GEEN cent bij tekort is geko-
  men, integendeel, zelfs een ww-inkomen zou
  niets van haar dagelijks leven afnemen of
  doen verminderen, tja als je zou moeten kie-
  zen tussen een burgemeesterspost of éénvrouws
  fractie dan is die keuze door een opportunis-
  tisch ingesteld type snel gemaakt…snel even
  de web’s aanpassen en leeft ze vrolijk verder
  alsof het allemaal zo heeft moeten zijn!
  Voor hoe lang zullen we even afwachten !

  Reactie door Madelief — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.03 uur

 89. dus weer een zzp,er er bij,maaaaaarrrrrr deze is zeker te duur!deze kost geen 56 eurie bruto,per uur,dat gaat meer naar een weekloon per uur,,overdreven? rita?

  Reactie door ad — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.06 uur

 90. @81 William,

  Inplaats een poging te doen deze personen te schofferen, kun je misschien eens beter afvragen waarom en waardoor deze personen zoveel stemmen krijgen?

  Reactie door TT — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.14 uur

 91. Waarom nou de boel direct afkatten, laat dat mens nou toch even doorsudderen,we komen haar straks gewoon tegen in Madurodam of de Efteling in “papier hierrrrrr”.
  Geef haar een kans….laukans!!!!
  Wij zouden Rita willen adviseren gewoon doorgaan meissie ,het penetrante spul dat zich onze regering tracht te noemen maakt
  ons volk toch al zo bedrukt…Rita kind zorg voor een beetje humor en laat ons lachen je doet het wel voor nix,nax.noppes want onze stem krijg je natuurlijk niet!
  Pak nou zoveel mogelijk stemmen af van de
  neo-liberalistische vvd en blondy Geertje joh doe ons een plezier pak die malloten bij de strot.
  Veel liefs van de K.u.d.M.

  Reactie door joop 1 — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.19 uur

 92. @87&88 Ma is lief,

  Sorry bedoelde natuurlijk Madelief, natuurlijk heb jij gelijk en kun je haar niet met Pim Fortuyn of wie dan ook vergelijken.
  Al heeft ze wel enkele raakvlakken en als ik haar met iemand zou moeten vergelijken zou het wezen met Magret Tatcher van Engeland.

  Maar als het gaat zoals het nu gaat in de peilingen komt zij uit op 30 en wij ook op ongeveer 30 al reken ik op een twee zetels meer bij de volgende verkiezing.

  En dan is natuurlijk de hamvraag wie er gaan regeren.
  Ik denk trouwens dat de SP een groot gewin kan halen in een kabinet van SP/TON, immers bij TON zal de nadruk liggen op alles van buiten Nederland en voor de SP zal er een gigantische sociale winst kunnen worden gemaakt, zo groot dat NL bv in een paar maanden weer sociaal kan zijn.
  Maar daar staan dan een paar zaken tegenover en die standpunten van Rita kennen we.

  Reactie door TT — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.27 uur

 93. Aan alle SP’ers op dit log, het kan geen kwaad, vraag het u eens zelf af. Zo en toe.

  Do you know?

  http://www.youtube.com/watch?v=Uf4P6rGMxWs

  Vergeet niet waar het nu werkelijk om gaat.
  Waar we het voor doen.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.34 uur

 94. Trots op Nederland? Toe maar! Dat was ook het motto van de NSB.
  Een beweging? Ja, een onderbuikse beweging vanuit het bekken die de endeldarm leegt dunkt me!
  Een nationalistische uitlaatklep, gesponsord door de bekende louche vastgoedrenteniers en azijnpissende pandjesbazen van de smalle straat.

  Het zou me weinig kunnen schelen als er door de NOS niet zoveel aandacht aan werd besteed. Waren we net af van narcistische schreeuwers als Verdonk en Hirschi Ali, domineren ze weer het nieuws van onze publieke omroep, ten koste van waardevol nieuws over nuttige zaken. Dat het korporaalsblaadje `de Telegraaf’ haar die aandacht geeft is nog te begrijpen, want aandacht is wat het mens Verdonk nodig heeft en krijgt van de Wakker Nederland propagandamachine.
  Haar inhoudsloze klets die altijd begint met `Nou’ en doorspekt is met `Jaaah’, zal kwetsenderwijs opnieuw `vrijheid’ van meningsuiting opeisen en drie keer raden wie straks de kosten van haar bodyguards weer mag ophoesten. Had ze immers een paar jaar geleden niet een barst in het raam van haar `werk’kamer, veroorzaakt door een verdwaalde ekster? Die werd door de media breed uitgemeten als een mogelijk gericht gelost schot op haar omvangrijke corpus.

  Mijn God, ik dacht na het genante LPF-debâcle (`At your service’) dat Nederland weer ietwat verstandig werd. Maar nee, ik schaam me kapot voor mijn buitenlandse vrienden dat mijn Nederland potsierlijke rechtse elementen ophemelt en hun tednekrommende demagogie serieus neemt!
  Met politiek heeft het allemaal niks te maken, maar alles met het aanpompen van angstsentimenten door brallende ego’s die hier in dit Nederland kennelijk voorzien in kleinburgerlijke verlangens naar een dicterende Kenau.

  Mijn trots op Nederland zal overigens weer enigszins terugkeren als onze prachtige taal gezuiverd zal zijn van de vuige vloed aan Engelstalige stront. (letterlijk vertaald van het ingeburgerde woord `shit’)
  TON? Geef me een teiltje aub.

  Reactie door Haq — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.34 uur

 95. correctie;
  Zo af en toe.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.35 uur

 96. Maar als het gaat zoals het nu gaat in de peilingen komt zij uit op 30 en wij ook op ongeveer 30 al reken ik op een twee zetels meer bij de volgende verkiezing.

  De SP komt uit op 20 (25 nu),

  Reactie door Harry — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.38 uur

 97. Ik geloof er geen barst van dat tonnetje Rita geen hol vat is, ik maak me veel meer zorgen over de tonnetjes-praters (“journalisten”) en de tonnetjesvullers (onroerengoedspeculanten) die haar media-optredens gaan “verzorgen” met een ton hier en een ton daar opdat het holle vat toch nog gevuld raakt!

  Reactie door joseph h. — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.40 uur

 98. Juist Joseph h. dat zijn de mensen die BELANG hebben bij een RECHTS NEDERLAND. Maar ik merk het hier ook een beetje zo van: lach, Ton, enz.,……………. maar als de regering NIETS doet tegen rellen in Amsterdam, Utrecht, enz.,………… gaan dit soort figuren naar de 50 zetels.

  Reactie door Harry — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.47 uur

 99. @TT

  Dat is toch wel een heel absurde gedachte: een kabinet van SP met extreemrechts TON.

  @Ad van de K.

  Het was niet Pieter maar Peter Ton (uit de Balistraat).

  Als je de uitspraken van ijzeren Rita gezien hebt, dan zag je dat wel zei dat ze premier wilde worden, maar ze dact iets anders. Het wordt hoog tijd dat er een actiegroep RB gestart wordt:

  RB = Redt Bea

  Reactie door Drob — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.55 uur

 100. Tuurlijk ben je trots op Nederland.
  is Nederland trots op Rita?

  trots zijn is;

  verdraagzaamheid
  saamhorigheid
  socialisme
  eenheid
  loyaliteit

  onbeantwoordbare vraag: welk begrip past bij Rita?

  Reactie door Mark — donderdag 18 oktober 2007 @ 18.57 uur

 101. @85 WB.
  gaat in de markt,Vaseline erbij…

  Reactie door gaf — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.11 uur

 102. @ 99 Drob,

  Waarom zo’n rare gedachte?
  Zag op de laatste demonstratie in Den Haag nog leden van het CNV met ballonnen lopen van onze SP.
  Dus zo raar is deze gedachte niet, wij moeten ons alleen afvragen wat wij kunnen winnen bij deze combinatie.

  Reactie door TT — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.21 uur

 103. Nederland is het land van de MPP (Monarchie en Politieke Pachters). Verschuivingen en versplinteringen binnen en tussen politieke partijen of bewegingen hebben niet veel meer effect dan het herschikken van de stoeltjes op de Titanic. Het is de tragiek van dit stelsel: vlees noch vis, folks! Trouwens, Jan, waar WAS je eigenlijk met zo’n monsterzege? Is dat nou een afspiegeling van de verkiezingsuitslag? Hoezo democratie? Want kritiek leveren vanaf de zijlijn, dat kunnen we natuurlijk allemaal… kijk maar naar de zich opeenstapelende splinters. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

  Reactie door Theo — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.23 uur

 104. Bij Rita past Hans W. 2 tonnetjes die klinken als holle vaten.

  Reactie door joseph h. — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.23 uur

 105. Haha, Joop 1, ik ben het met je eens hoor, dat gekat hier wordt ook niet meer geloofwaardig, dat vergelijk met Wilders slaat nergens op, ik denk ook meer in de richting van TT ze is een soort Tatcher, en dat LPF debacle waar op wordt gehoopt , ik denk het niet, ze heeft meer tijd dan Pim toen, die moest het in 2 maanden doen, dat was bij voorbaat al gedoemd te mislukken, Rita heeft hier van geleerd.

  Reactie door Carla — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.25 uur

 106. Als je trots bent op Nederland kies je zeker niet zo’n inhoudloos onbenul als Verdonk.

  Als de groep Verdonk bij de volgende verkiezingen nog bestaat, zal hun aantal zetels ergens tussen de 0 en 2 bedragen.

  En dat is nog te veel.

  Reactie door ACE — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.28 uur

 107. Jan steekt nu wel er de draak mee. Hol tonnetje maar dat zeiden ze ook over de SP toen die begon. Pas op voor nieuwe partijen als die van Rita. Wilders is ongeveer als Jan , veel geblaat weinig wol, en ontzettend achter de elebogen en labiele leden das geen gevaar. Maar jan je moet nooit je vijanden uitlachen, alleen toelachen.

  Reactie door Yoshua — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.32 uur

 108. Trots op Nederland. Ja Jan, zo was ik trots op de SP totdat deze groter was gegroeid.Door het succes van toen nu naast zijn schoenen lopend en gezonde kritiek niet meer aan kan. Ga zo door en de club wordt vanzelf weer kleiner voor je het weet sta je weer op 7 zetels. Zo zie je maar als de macht in de starre mens komt kan hij zijn schoenen niet meer vinden. Wordt wakker Jan voor het te laat is.

  Reactie door r.d.brugman — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.33 uur

 109. Als ik het door heb wordt partij Verdonk geen Fortuyn debacle omdat het geen partij maar beweging is. Vooralsnog is het een stichting die zichzelf bedruipt die al veel klanger bestaat en dit zal zo blijven.
  Nogmaals het is aan de 2e kamer en SP om wakker te worden qua onterecht ‘gepolder’ in de kamer om dit tegen te kunnen gaan.M.i waren er veel gemiste kansen. Het is niet als of ik dit de 1ste keer zeg, ik draag hier ook daarom maar weinig bij.Ik kan het ook mis hebben of er te moe van zijn geworden.

  Reactie door Maria — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.45 uur

 110. @94 Haq

  Volkomen juist verwoord, waarvoor dank!
  Onbegrijpelijke ontwikkeling in een land dat alle fatsoen dreigt te verliezen. Ordinaire schreeuwers binnen Politiek Den Haag.
  Hetzemakers tegen de SP en een volk dat genoeg heeft van de zittende macht die maar NIET wil luisteren.

  En zo kan het bestaan dat burgers op zoek gaan naar iets ‘nieuws’… noem het maar een anti-stem.
  Hoeveel kansen heeft de SP niet gehad om de boel op stelten te zetten? Stem aan het volk te geven dat zich niet gehoord voelt. Je vraagt je af of ‘onze’ partij ook al niet gewoon gaat horen bij de ‘meubelstukken’ van de Haagse Kamer. Jaaarenlange oppositie met kleine verschuivinkjes maken op de burger al haast geen indruk meer. Het wordt gewoon… die SP.
  Wat kijkt men nog op van aktie-voeren? Van Krista met haar varkensflats? Dat is gewoon SP. Spandoeken en toeters en het Malieveld?… gewoon SP! Jan met ‘effe dimmen’… gewoon SP.

  Maar verandert ons land hiervan? Zetten we de hele politiek nu werklijk onder druk?
  Iedere burger kan zien hoe de microfoon netjes en beschaafd benut wordt door de SP-fractie in de Tweede Kamer. Maar OOK hoe zij netjes en beschaafd weer terug ‘in het hok’ gedicteerd worden door de regerende macht!
  Wanneer zal de SP nu eindelijk eens doorpakken? De burgers hebben schoon genoeg van de ‘lood om oud ijzer’ kabinetten en linkse oppositie die zo’n 20 jaar oppositie voert en niet in staat bleek ons land te verlossen uit de neoliberale greep.
  Niet in staat bleek de regering te overtuigen van die gruwelijke marktwerking.
  Niet in staat bleek ons land te bevrijden van het leugenVerdrag EU via een referendum.
  Niet in staat bleek de leiders onder de loep te laten nemen vanwege hun illegale oorlog in Irak.
  Kortom: niet in staat bleek door de rechtse dictatuur heen te breken.

  Maar wil dat zeggen dat het volk hiertoe niet in staat is? Zou de SP echt niet doorhebben dat het merendeel van de Nederlandse bevolking schoon genoeg heeft van deze politiekvoering? Dat OPSTAND de burger eindelijk losbreekt uit het corset van eens in de 4 jaar… WEER BESODEMIETERD WORDEN!

  De SP is het volk iets verschuldigd. Oke, met 25 zetels kan je eruit gewipt worden en niet mee mogen regeren. Maar velen hebben dat niet begrepen. Nog steeds is de algemene opinie: “Waarom heeft de SP zo gemakkelijk losgelaten?”
  En nu? Aan de vooravond van de EU? Geen grip meer op de ontwikkeling van de privatisering? Geen gehoor meer voor een onderzoek Irak? Accijns op accijns en de burgerverlakkende ontzorging van de Zorg? De armen gepakt en de rijken gespekt?
  En nu? Gaat de SP weer zo gemakkelijk loslaten als de handtekeningen-aktie voor het EU- referendum genegeerd wordt?

  Tja… dan, ja dan is het niet vreemd dat een volk zich gaat vastklampen aan een paar populistische schreeuwers. Dat komt omdat het volk zich met de gevestigde politiek doodverveelt!!
  En zo kan het gebeuren dat een land ontspoort…

  Reactie door Gloria — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.50 uur

 111. Jan, reactie van jou is uit mijn hart. Bestrijden met goede argumenten en eigen acties om mensen te overtuigen dat een beter en socialer Nederland mogelijk is. En daar kunnen we dan met zijn allen trots op zijn!

  Reactie door Monica — donderdag 18 oktober 2007 @ 19.56 uur

 112. @111 Monica

  Ja, zou kan ik ook wat roepen, Monica.
  Tenminste… als je zin hebt om daar nog zo’n jaar of 50 voor uit te trekken.
  ZO schiet het namelijk NIET op.

  Reactie door Gloria — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.04 uur

 113. @112

  Zou = zo

  Reactie door Gloria — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.04 uur

 114. @94.Haq
  Met alleen maar hakken op andere partijen gaat de SP het niet redden, Haq. Vergeet niet dat achter die partijen ook een bevolking staat. De SP verkondigt niet het socialisme om een behoefte te vervullen of vanuit een kiezersstrategie, maar uit pure kracht. Vanuit een ideaal.

  Dat ideaal staat mijlen ver van extreem rechtse ideeen. Ik zie de SP nog niet flirten met partijen Wilders of Verdonk.
  De SP kan op eigen kracht veel verder komen, maar niet als ze slechts gaat staan hakken. Zet er een alternatief tegenover. De SP staat inhoudelijk het sterkst, draag dat dan ook uit. Overtuig op inhoud. Alleen een joker danst naar de waan van de dag.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.09 uur

 115. Natuurlijk moet er een diepgravende analyse komen waarom een deel van Nederland de laatste 7 jaar zo dol is op tonnetjes en holle vaten.

  Bij de Anne Frankstichting doen ze hiertoe heel goed werk!

  Reactie door joseph h. — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.20 uur

 116. jan, alsjeblieft; tijd om luid en duidelijk afstand te nemen van populitische standpunten, en zo het kaf van het koren te scheiden. maak me zorgen, mensen leren niets van het verleden.

  Reactie door Anette — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.27 uur

 117. Zie hoe we verkocht en bedrogen zijn:
  Essent en Nuon… WEER de prijzen verhogen! Ze houden elkaar in de prijzentang.
  Zie hoe we hier de dupe worden van de machtspelletjes van Bush!
  Zie hoe we de winter nog nauwelijks kunnen overleven…
  Zie hoe de Overheid zich machteloos heeft gemaakt door hun zaken in handen te leggen van de geldwolven.
  Is er nog IEMAND die de burger beschermt?
  SP?

  Reactie door Gloria — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.27 uur

 118. Trots op Nederland?

  Nog eventjes dan bestaat Nederland niet meer.
  Nederland is dan een achterlijk gebleven polderlandje vol met kwakende kikkers die op mensen lijken. Zij hebben dan nog ruzie over het houden van een referendum of Rita de verschrikkelijke MP mag worden. Wij worden binnen de EU een vermaakcentum, oh dom Nederland.

  Het liedje van de orgelman.

  Het liedje van de orgelman
  Dat ik maar niet vergeten kan
  Vertelt me van mijn vaderland;
  Ik zong het reeds aan Moeders hand
  ‘t Is of ik bij de melodie
  Mijn kleine landje voor mij zie
  Vandaar dat ik die orgelman
  Maar niet vegeten kan.

  Ben ik zo met mijn gedachten alleen
  Denk ik aan de mooie tijd van voorheen
  ‘k Zie het kleine witte huisje staan
  En ik hoor de oude dorpsklok slaan
  En ik geniet van die pracht
  En ik neurie zacht:

  Ëddy Christiani

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.29 uur

 119. @92.TT
  Bij Margaret Thatcher denk ik aan handtasdiplomatie.

  (geruchten gaan dat daar een baksteen in zat)

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.31 uur

 120. @110.Gloria
  Denkt u niet dat de SP al lang massaal de straat op was gegaan als die strategie ook maar iets zou helpen?
  De SP heeft kan het alleen dan waar maken wanneer zij op inhoud kan overtuigen.
  Alleen dan kan zij een meerderheid van de Nederlanders aan zich binden.
  Alleen actie voeren, hard roepen is NIET voldoende, Gloria.
  Het komt nu op de inhoud aan. Draag dat uit.
  Verbind mensen in een ideaal ipv ze tegen elkaar op te zetten.

  De SP kan op inhoud elke partij met gemak aan, Gloria.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.36 uur

 121. De onverbeterlijke populist Verdonk voelt zich naar eigen zeggen ‘genoodzaakt’ om de ‘grote roerganger’ van een nieuwe politieke beweging en uiteindelijk van ons land te worden.
  Met ‘Trots op Nederland’ zegt Verdonk zich bezig te willen gaan houden met problemen als files, ouderenzorg, onderwijs, immigratie en integratie. Het is natuurlijk één grote façade die deze grootste toneelspeler van Nederland opwerpt. Het wordt steeds duidelijker: Rita Verdonk is helemaal niet geïnteresseerd in wat het volk verlangd. Rita Verdonk is alleen maar geïnteresseerd in ‘de’ macht. Middels het inspelen op onderbuikgevoelens welke zij alleen maar ten eigen voordele cultiveert en aanwakkert probeert zij populistisch haar ongelimiteerde geldingsdrang te verwezenlijken.
  Bediend door de exposure welke de immer sensatiebeluste media haar verschaft krijgt ze alle gelegenheid om ongenuanceerd haar boodschap te verkondigen dat het arme Nederland haar zo nodig heeft. Menigeen blijkt haar ongenuanceerdheid niet te doorzien. In deze lijkt de frase ‘any publicity is good publicity’ eens te meer te gelden.
  Holle vaten klinken het inderdaad het hardst!

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.38 uur

 122. @ 110 Gloria,

  “Hoeveel kansen heeft de SP niet gehad om de boel op stelten te zetten? Stem aan het volk te geven dat zich niet gehoord voelt. Je vraagt je af of ‘onze’ partij ook al niet gewoon gaat horen bij de ‘meubelstukken’ van de Haagse Kamer”.

  Hier heb ik HELAAS niets aan toe te voegen.

  ACTIE ACTIE ACTIE.

  We riepen het een tijdje terug ook al. Het MOMENTUM weet je wel.
  Je krijgt één of twee kansen om het verschil te maken. Grijp je die niet dan kun je het vergeten.

  Dus SP waar blijven we?

  Reactie door L´écologiste — donderdag 18 oktober 2007 @ 20.39 uur

 123. Wanneer ik naar tweedekamer debatten kijk zie ik meestal; Pietje heeft dit gezegt of Kareltje doet het zo niet goed. Welles, nietes!!

  De waan van de dag regeert.

  Wie heeft er ooit naar de politieke idealen van onze minister president gevraagt? “Waar gaat u met Nederland naar toe, minister president?
  Wat is uw politiek-economische strategie?
  Waar staat u voor?”

  Geeft dat Christelijk Democratisch Appel een platform en laat hen daar hun kunstjes vertonen. Dat geldt ook voor alle andere partijen. Debateer op inhoud, op politiek. Op richting.

  Ik zag onlang een hoopvolle ontwikkeling bij D66 die Wilders op inhoud confronteerde. Daar had Wilders niet van terug.

  Politiek is niet een festival van boekhouders of roeptoeteraars. De burger heeft een recht om te zien waar deze politici nu werkelijk voor staan en ook waar zij falen. Niet een proforma voorstelling.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 21.16 uur

 124. Even voor TT, ik ben geen SP-lid, maar ik stem al jaren lang SP, maar als de SP ooit met Wilders of Verdonk in zee zou willen gaan moeten ze wel met verdraaid goede argumenten komen anders is de SP mijn stem wel kwijt.
  Voor allen: Wat mij overigens verwondert is dat volgens de huidige peilingen de SP ongeveer 5 zetels aan Verdonk kwijt zou raken. Lijkt mij heel vreemd dat mensen van de SP naar Verdonk over zouden kunnen stappen. Lijkt mij dat ze dan toch nooit echt achter het gedachtengoed van de SP hebben gestaan.
  Wat de naam Trots op Nederland betreft, ik vind het altijd merkwaardig als mensen trots zijn op iets waar zij zelf niets aan hebben gedaan. Ik kan mij voorstellen dat je trots bent op je zelf als je iets bijzonders gepresteerd hebt, maar waarom moet je trots zijn als je enige prestatie is als Nederlander geboren te zijn.?
  Tenslotte : Ik was het nooit eens met Fortuyn, maar ik vond Fortuyn toch wel van een heel ander kaliber dan Verdonk of Wilders.

  Reactie door Wim Torsius — donderdag 18 oktober 2007 @ 21.18 uur

 125. @124 Wim,

  Daar ben ik het wel met je eens.

  Maar als ze ooit gaan regeren met zo’n partij dan zal er ook wel een goede winst te behalen zijn voor het socialistme in Nederland.

  Reactie door TT — donderdag 18 oktober 2007 @ 21.45 uur

 126. Jammer dat RV ‘trots op nederland’ kaapt. Ik ben ook trots op mijn land maar kan dat nu moeilijk zeggen zonder dat mensen denken dat ik……

  Overigens is het tijd dat Jan in dit forum aandacht besteedt aan Slotervaart. Zo lang vestandige mensen(?) deze thema’s voorzichtig blijven benaderen, zullen Rita en Geert steeds aantrekkelijke worden. Want zachte heelmeesters hebben niet geholpen. Ik ben bang voor de harde aanpak maar de huidige aanpak werkt niet. Kom op Jan!

  Reactie door Wimpie — donderdag 18 oktober 2007 @ 21.46 uur

 127. @120 Rob de Kuster

  Oh ja Rob? Hoeveel sociale revoluties heeft dit land achter de rug? Heb ik iets gemist?En? Die strategie heeft niets geholpen?
  Spreken we hier uit ervaring?

  Of is het de zoveelste drogreden om het volk ‘zoet’ te houden? Het te laten wanen in HET ideaal en het zich verheven boven ‘de rest’ te laten voelen? De schoonheid van het inhoudelijke argument?
  Zie eens hoe dit kabinet daar gewoon ongehoord op inhakt! Dat is ook hun taak na een formatie op basis van samenspanning. Waar leugens en bedrog uit voort moesten vloeien…
  Zij spelen hun spel in dat licht goed en keihard, Rob!

  Wat is je visie Rob? Jarenlange schone argumentatie en stille genieting van een ideaal, terwijl ondertussen de vloer wordt aangeveegd met het volk?
  Sinds wanneer is politiek een filosofisch ideaal met een zicht op de verre toekomst?
  Kom op Rob! Wordt wakker en zie hoe HARD politiek gestreden wordt! Dagelijks worden we ermee om onze oren geslagen, vernederd en belachelijk gemaakt. Wie van die kabinetgabbers neemt het volk nog serieus?
  Is het dan niet van de hoogste orde en van het verfijnste ideaal om als verenigd volk dit ‘vuile varkentje’ te wassen?
  Niets meer dan een kwestie van beschaving, Rob. Ter bescherming van de democratie die ons niet meer insluit, maar buitensluit.

  Reactie door Gloria — donderdag 18 oktober 2007 @ 21.47 uur

 128. rita populist,??rita is bovendien een machtpolitica met erg vervelende trekjes die in het verleden heeft bewezen d.m.v confronterende uitspraken en gedrag alles en iedereen naar haar hand probeerde te zetten,om daarna trots………..

  Reactie door visgert — donderdag 18 oktober 2007 @ 22.02 uur

 129. @122 L’ecologiste

  Welzeker! Ik ben nog druk bezig hierin te geloven. Ik VOEL met alles wat in mij zit dat het TIJD is om Nationaal te protesteren tegen de algehele politieke siuatie!
  Waarom? Omdat ik binnen het gewone volk verkeer en niet binnen een politieke partij met al die ‘verfijnde’ diplomatie. En alleen maar de HOOP op VOLGENDE KEER keer meer stemmen?

  Als die kansen niet gepakt worden… zal ik samen met heel veel andere Nederlanders het voorgoed gaan vergeten.
  Dood voor de politiek en haar belangen. Zwemmen achter een ‘visje’ en maar nooit happen? Zo laat ik mij niet aan een lijntje houden. Politiek is geen sprookje.

  Reactie door Gloria — donderdag 18 oktober 2007 @ 22.04 uur

 130. Ik wou niet reageren maar even op Wim boven mij,ik sta er niet versteld van dat de SP stemmen zo moeten inleveren aan Rita en/of Geert.

  Aangezien dat veel mensen, op de SP hebben gestemt als protest stem, en vaak (niet altijd) zijn dat mensen uit een toch lagere klasse (ik geloof dat ik theoretisch ook in deze klasse zo moeten vallen) die eerst altijd op de PVDA hebben gestemd, daarna op LPF, en daarna op de SP hebben gestemd…

  Vroeg of laat gaat de SP stemmen inleveren door mensen als Geert Wilders en/of Rita Verdonk, ik blijf nog steeds lid van de SP / stemmen op de SP aangezien ik tot op heden nog geen andere partij heb kunnen vinden waar ik me het meest mee-eens voel… (Hoogsuit Groen-Links, maar daar heb ik provinciaal en regionaal niet veel aan Noord Oost Brabant)… En ik vind de GRL te zeikerig.

  Reactie door Macros — donderdag 18 oktober 2007 @ 22.07 uur

 131. 114 Rob de Kuster. Ik snap niet dat je het over hakken op andere parijen hebt als ik slechts een partijloze bewéging bekritiseer in mijn bijdrage 94. Ja, en ik vind die beweging vulgair. Mag ik dat vinden?

  Reactie door Haq — donderdag 18 oktober 2007 @ 22.13 uur

 132. Visgert, over vervelende trekjes van Verdonk gesproken : één van haar meest vervelende trekjes vind ik dat zij altijd anderen de schuld geeft als er iets verkeerd gaat. Ik heb haar nog nooit volmondig horen bekennen dat zij zelf iets fout zou hebben gedaan.

  Reactie door Wim Torsius — donderdag 18 oktober 2007 @ 22.20 uur

 133. Jan Marijnissen,

  Maar ook bij links is de nodige verdeeldheid.
  De SP staat wel op nummer 2 in de peilingen maar we hebben meer nodig dan alleen de SP om zaken aan te pakken en te veranderen om die te verbeteren. Voor de verkiezingen had je en 25 punten plan, trek dat maar weer uit de kast en roep op tot een links blok. Spreek richting het linkse deel van de pvda (wat er nog van over is).

  Een mooie strijdkreet: Nu Links!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 18 oktober 2007 @ 22.29 uur

 134. @127.Gloria
  Het is mij meer dan duidelijk wat en hoe er in de politiek gespeelt wordt. Ik sluit mijn ogen daarvoor niet.

  Ik heb niets anders gedaan op dit weblog als daar inhoudelijk een alternatief tegenover te zetten, Gloria.

  Stel ik ga in uw redenering mee en men trekt de straten op. Wat meent u daarmee uiteindelijk te bereiken? Met actie vraagt men aandacht voor een situatie. Oefent men druk uit. Dat kan als oppositiepartij. U kan daarmee hooguit een slag winnen, maar niet de oorlog.

  Daarvoor zal de SP op inhoud moeten overtuigen. Met enkel actie voeren zal de SP geen meerderheid aan zich binden. Mensen komen dan tegenover elkaar te staan. De SP zal er een alternatief tegenover moeten zetten. Mensen in een ideaal met elkaar verbinden. En de SP heeft een alternatief.
  Socialisme ipv liberaal kapitalisme.
  Een maatschappij in solidariteit met elkaar verbonden, een economie door de overheid bestuurt, maar wel een overheid die zich aan een werkelijke regels van democratie onderwerpt. NIET een democratie waarbij de overheid zich immuun waant en zich daarbij boven de burger stelt.

  Solidariteit werkt niet als mensen tegenover elkaar komen te staan.

  Maar ik hou u niet tegen, Gloria. Als u meent dat uw strategie werkt, gaat u gang.

  Overtuig op inhoud, Gloria.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 22.29 uur

 135. @129.Haq
  Natuurlijk mag u dat vinden. Maar denkt u niet dat een inhoudelijk alternatief daar tegenover zetten niet veel effectiever is?

  Het wordt de andere partijen nu heel gemakkelijk gemaakt om de SP in de marge te drukken.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 18 oktober 2007 @ 22.39 uur

 136. Volgens mijheeft ze de werktitel verkeerd gekozen want ik denk dat nog maar bar weinig mensen trots zijn op Nederland.

  Reactie door G. — donderdag 18 oktober 2007 @ 23.11 uur

 137. @ Gaf, Ik begrijp wat u zegt en ben het vaak met u eens.Want democratie is nooit geweest.

  @ 80 Maria, U slaat de spijker op zijn kop door het volgende: “In aanmerking nemend dat Ned. al meer dan 4 jaar met een zwakke visieloze regieloze hypcriete JPB doet, ook in de 2e kamer ontbreekt het vuurwerk, vult Verdonk dit ‘gat’. Ze doet dit met ferme taal, one liners etc.,wijkt voor niets, ze presenteerst zich als een powerhouse die de probemen echt gaat aanpakken.
  Ze geeft daarmee antwoord op een soort burger depressie qua slapheid- en huichel politiek ,cq. het vertrouwen in de politiek is ontzettend laag.
  Ik zou rekenen op een opkomende beweging die
  niet te onderschatten valt.Verdonk zal het in ieder geval niet aflaten.
  Het is ook aan de 2e kamer om wakker te worden!”

  Ik ben het met u helemaal eens. Rita Verdonk presenteert zich inderdaad als een powerhouse. Ze is aanwezig terwijl de tweedekamer heeft van zich laten af weten. Ik vind het helemaal niet raar dat ze populair is. Alleen links roepen is niet genoeg er moet daad bij de woord gevoegd worden.

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 23.22 uur

 138. Wanneer worden de linkse tanden sterker en scherper?

  Reactie door Khosrow — donderdag 18 oktober 2007 @ 23.38 uur

 139. @TT

  Het CNV is toch wel heel wat anders dan Verdonk. Bovendien is het CNV geen politieke partij.

  Als de SP toenadering (uit opportunistische overwegingen) tot Verdonk zou zoeken, dan ben ik weg en met mij waarschijnlijk heel veel anderen. Maar het wil er bij mij niet in dat daar ooit enige sprake van zal zijn.

  Reactie door Drob — donderdag 18 oktober 2007 @ 23.46 uur

 140. @134 Rob de Kuster

  Kies jij maar voor de ‘Boeddhistische Nirwana’ strategie. Zwemmen in de grote levensoceaan tot je (g)een ons weegt en maar nooit de overkant bereiken. Hopende op een ander ‘leven’ ofwel: de volgende verkiezingen.
  Kijk eens hoe we TIJD verspilt hebben door van het ene inhoudelijke hoogstandje naar het andere te klimmen… IJDELHEID!
  Op inhoudelijkheid bereiken we blijkbaar niets! Het is kletsen om het kletsen. Tijdverdrijf?
  Hoeveel inhoudelijkheid wil je nog horen of komen brengen? Het houdt een keer op!
  SP doet niets zonder overtuigende inhoud in de Tweede Kamer en wij op dit blog trekken er ook alles voor uit de kast… dagelijks!
  Als de inhoud je duidelijk is, zoals die mij en VELEN overduidelijk is dan blijft er niets anders over dan de practische kant. VORM geven aan de inhoud door te gaan STAAN voor die inhoud.
  Of wil je het bij voortduring blijven horen? Ga ik hier WEER een lijst maken van al die missers die het kabinet maakt inclusief de inhoudelijke leugenretoriek?
  Inhoudelijk komt het in het kort hier op neer:
  Socialisme betekent dit land sociaal en verenigd niet in de kou laten staan!
  Edoch… als wij het Verdrag ingeluisd worden, gaan we dan STRAKS weer jaren inhoudelijk praten over de nadelen van de EU en het BINDENDE Verdrag dat we NU op alleen inhoud niet tot ontbinding kunnen krijgen?
  En als we liggen te spartelen vanwege de liberaal kapitalistische ingrepen tijdens het EU-leven en de Amerikaanse terreur op de wereldburgers… zullen we het dan nog eens gaan hebben over de inhoudelijke onwenselijkheden van dergelijke megalomane regimes?
  Hoever moet die inhoudelijkheid gaan? Totdat we ZELF over zijn gegaan in ontbinding?
  Jammer dan toch dat dat vege lijf bol is komen staan van inhoud, zonder er uiterlijke vorm aan te hebben gegeven.
  Dat noem ik nou een leven van verspilling!
  Graftekst:
  “Hier ligt de socialist die het goed heeft bedoeld, het is er alleen nooit van gekomen.”
  Er is een tijd van denken en een tijd van doen! Voor dat DOEN helpt geen eenmansaktie, geen hondermansaktie, geen duizendmansaktie!KEN DIT SLINKSE KABINET!!
  Voor dat DOEN helpt alleen een Nationale Protestdag.
  Althans als we ons nog serieus willen nemen…

  By the way: roeptoeter jij niet steeds over ‘de straat op’.
  Mijn idee over de Nationale Onthoudingsdag is het tegenovergestelde van dat straatdweilen. Terug naar HUIS voor een betere toekomst!
  Of bedenk zelf iets doeltreffenders.

  Reactie door Gloria — vrijdag 19 oktober 2007 @ 0.27 uur

 141. @139 Drob,

  Dat weet ik ook wel weer, maar had jij ooit verwacht dat groepen/partijen die eigelijk loodrecht tegenover elkaar staat elkaar kunnen vinden in nood.
  En de sociale nood is nu hoog in Nederland BV.

  @140 Gloria,

  Graftekst:
  “Hier ligt de socialist die het goed heeft bedoeld, het is er alleen nooit van gekomen.”

  Het is hard maar misschien wel de realiteit.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 1.10 uur

 142. Vraag me af wat Rita de komende jaren te brengen heeft..Duurt nog ff tot de eerstvolgende verkiezingen, wat mij betreft “piekt” ze te vroeg! En waar gaat deze beweging nu eigenlijk over? Ze is niet “links”, ze is niet “rechts”, lekker makkelijk natuurlijk, maar wat is ze dan wel? Behalve “recht door zee” maar wat heeft ze de kiezer dan te bieden??? Ik ben benieuwd, maar Rita stevent regelrecht af op hetzelfde debacle als de LPF..! Mooie woorden, holle retoriek, maar ik blijf benieuwd wat ze aan de bestaande politiek weet toe te voegen, behalve de haar zo bekende oneliners..! We zullen het wel zien, maar ik maak me voorlopig geen zorgen. Ook deze beweging gaat weer als een nachtkaars uit, is alleen een kwestie van tijd..!

  Reactie door ToN — vrijdag 19 oktober 2007 @ 1.20 uur

 143. En dat ook nog es een keer van een beweging die zich ToN noemt (knipoog)..Mijn naam staat in elk geval niet voor dit “Trots op Nederland”! No way!!

  Reactie door ToN — vrijdag 19 oktober 2007 @ 1.41 uur

 144. Maar die eindeloze bewijsvoering van o.a. uw Eerste Kamerlid Anja Meulenebelt dat ‘de Nederlandse Identiteit’ niet bestaat en dan vooral gevolgd door een rij negatieve eigenschappen van ons, is ook enigszins vermoeiend.Het spreekt niet zo aan op die manier.Als ik Marokkanen spreek gaan ze wel degelijk uit van een ‘Marokkaanse identiteit’zonder daar erg filosofisch over te doen , dus waarom wij niet ? Op deze manier laat je het thema over aan rechts.Alsof zoiets als een eigen identiteit synoniem is aan een hekel hebben aan anderen.

  Reactie door peter — vrijdag 19 oktober 2007 @ 1.45 uur

 145. @140.Gloria
  Het heeft geen zin uw ongenoegen op mij te richten. Ik houd u niet tegen. Ga ervoor zou ik zeggen.
  Ram er die solidariteit er maar eens in.
  (Een baksteen in de handtas wil nog wel eens helpen)

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 2.27 uur

 146. rita corrita en beueno de muskita.
  deze rita is niet zo dik,sonja bakker misschien,volgens de peilingen,snoept ze van alle partijen een percentage leden,
  ze heeft haar missie,boodschap nog niet helemaal bekend gemaakt,maar ze zal wel een zachte echo worden van wilders.
  met de rellen van het moment,en messtekende jochies,is er wel een voedingsbodem.
  het slappe noga beleid van cohen,
  zachte heelmeesters maken stinkende wonden

  Reactie door hw. rademaker — vrijdag 19 oktober 2007 @ 2.42 uur

 147. Ik zie zojuist op de BBC dat de overige EU landen in Lissabon het eens zijn over het EU-verdrag. Daar in het duister van de nacht.

  27 EU landen en slechts 4 die er een referendum voor organiseerde. Waarvan twee landen de uitslag van dat referendum ook nog eens negeerden. Weten we gelijk waar EU-democratie voor staat.

  Maar ja, het ging de burger tenslotte om het volkslied en de vlag, nietwaar?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 3.33 uur

 148. Zijn de oudgedienden van de voormalige KVP
  ook nog bij Rita langsgegaan? Haar roots
  zouden binnen die partij kunnen liggen.
  Háár invulling van een nieuwe partij had dan
  kunnen heten Kakkineus Verdonk Particularisme
  en heeft dan intussen als splijtzwam het CDA
  er indirect een dienst mee bewezen.
  Het C.D.A. zal een 30 jarig bestaan vermoede-
  lijk niet halen, of althans sterk ingekrom-
  pen zijn, de driepoot hinkt de laatste etappe nog op blaren door…..
  Het C.D.A. zal ondervinden dat ‘wie meent te
  staan, niet goed genoeg toegezien heeft’
  waardoor het ten val komen onvermijdelijk is geworden en dat duurt zo lang niet meer.
  De gezamenlijke op ‘christelijke grondslag’
  geschoeide beweging heeft de boot gemist en
  de bevolking, ook vertegenwoordigd in de Twee
  de Kamer gevraagde gegevens onthouden. Dit is
  wel degelijk te duiden op een te grote mate
  van arrogantie en werkt van binnen uit dan ook uiteindelijk geheel contraproduktief.

  Ook die partij zal aan een ongelimiteerde geldingsdrang ten onder gaan gevoed door meerderwaardigheidsgevoelens:
  wij wachten nog even op de béélden!

  Wattenstaafie heeft R.V. intussen uitstekend
  geanalyseerd en getypeerd. Ik herhaal hem,
  hierboven in een citaat:

  “Middels het inspelen op onderbuikgevoelens welke zij alleen maar ten eigen voordele cultiveert en aanwakkert probeert zij populistisch haar ongelimiteerde geldings-
  drang te verwezenlijken”.

  Daarin heeft Wattenstaafie naar mijn smaak
  haar al zeker feilloos, misschien zelfs al
  wetenschappelijk verkláárd. Zijn expertise
  steekt er met kop en schouders boven uit en
  de manier van bewoorden komt me maar al te
  bekend voor! Verdere nuancering maakt het al-
  leen nog maar pijnlijker dan het nu al is en
  liet hij die beleefdheidshalve achterwege, zo
  veronderstel ik.

  De tijd draagt alle mensen voort op een ge-
  stagen stroom……maar zó dus niet!

  Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 19 oktober 2007 @ 4.20 uur

 149. 29 zetels,wil nog niet zeggen dat die ingevuld worden door mensen die politiek geschoold en/of bestuurlijke ervaring hebben.

  Mijn inziens zal het wel een tupperwareachtig party worden waarbij zetels aan vrienden en bekenden toegezegd worden met de mededeling ,,zo dan heb jij straks ook een goed pensioen en kun je van je wachtgeld genieten op je vijftigste.

  May i have your votes please.

  Reactie door che — vrijdag 19 oktober 2007 @ 5.51 uur

 150. HET VERVAL VAN DE DEMOCRATIE

  Na Wilders richt ook Rita Verdonk een politieke beweging op zonder leden, congres, statuut of bestuur. De beweging dat zijn zij. Geen inspraak of controle, alleen maar meelopen en lallen op het volkslied van Frans Bauer. Trots op Nederland?

  Wilders heeft een ‘holle P’ in zijn beweging gestopt. Vooralsnog is het helemaal geen partij. En de media maar melden dat het democratisch gehalte bij de SP in verval raakt!

  Wilders drijft op angstzaaien en Verdonk op public relations. Beiden hebben de herseninhoud van een Germaanse Stahlhelm.

  Erik Sc

  Reactie door erik — vrijdag 19 oktober 2007 @ 8.48 uur

 151. Kijk als tonnetje een werkplek krijgt en met haar nog 28 andere tonnetjes, dan moeten de tonnetjes terugbetaald worden aan de speculatie-tonnetjes, die het tonneke-praten gefinancierd hebben.

  Reactie door joseph h. — vrijdag 19 oktober 2007 @ 9.02 uur

 152. Ik ben Links, dus beslist geen Rita stemmer, ben vaak met haar oneens, maar ik vind haar krachtige dame. De kracht van Verdonk is meer dan PR. Reactie van Maria(80) beschrijft dat heel goed.

  Gloria (140)bekijkt de zaken van iets andere invalshoek maar niettemin heeft ze ook grote gelijk om te zeggen dat: “Hier ligt de socialist die het goed heeft bedoeld, het is er alleen nooit van gekomen.”

  Ik heb genoeg van zachtjes zachtjes politiek in onze linksehoek. We hebben de kracht van Rita Verdonk en de Rechts aan onszelf te danken. Na het denken en praten, is het hoog tijd voor landelijk bindend acties. Wat we van de oneliners of de rok van Rita Verdonk, haar Pr en plannen vinden doet de zaak absoluut niks toe. Wij moeten eerst onze eigen koers goed uitwerken en goed implementeren. Wij moeten ons afvragen wat hebben wij te bieden? “Hoeveel inhoudelijkheid wil je nog horen of komen brengen? Het houdt een keer op!” linkse inhoudelijkheid moet omgezet worden in landelijke actie anders is die “inhoudelijkheid” niet meer waard dan de Pr van andere partijen. Tenminste kan ik om oneliners van Mevrouw Verdonk wel lachen. Ze zorgt wel voor een powerhouse show. But we haven’t done anything to stnad up to her and other right wing parties. Haar sterkte is een indicatie van onze zwakte laat maar eerlijk zijn. Wij hoeven niet eens bij Balkenende terecht om water bij de wijn te doen, wij hebben zelf al veel te veel water bij onze wijn(rode tomaat soep) gedaan. Bij een linkse partij hoort ook landelijke massalaprotest en platlegacties. Ook linkse kerk is verantwoordelijk voor (dood)onaangeboren democratie. De boodschap is hard maar wel waar.

  Links moet Hard van zich laten horen en zijn daadkracht bewijzen. 1- Begin maar met professionalisering binnen de partij from bottom up. 2- Spreek af richtlijnen. 3- Wijs de geluiden niet meteen af en ga in op wat die geluiden kunnen betekenen. 4- Er wordt geluisterd maar niet gehoord. Dat moet veranderen.

  Vergaderen heeft geen zin als mensen worden toch niet gehoord noch hun stem gehonoreerd.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 9.33 uur

 153. Rietje heeft 29 zetels,bij de SP zijn 29 onbenullen weggelopen…..zouden die misschien… nee he ?????????????

  Reactie door Rinus c.s. — vrijdag 19 oktober 2007 @ 9.40 uur

 154. Als de SP alleen op de inhoud blijft gaan, dan zal ze nooit zo groot worden dat ze echt macht krijgt. Ik zie niet in waarom populisme niet gecombineerd kan worden met inhoud. 75% van de mensen zit niet te wachten op inhoud, maar op verwoording van hun onderbuikgevoel, en dat is waarschijnlijk nog laag geschat. Ik heb zo vaak in de kamer momenten voorbij zien gaan, waarop men heel duidelijk had kunnen zeggen hier wordt gelogen en wel hier en hier om, gewoon eerlijk en duidelijk. Maar het lijkt wel of de SP de laatste tijd vrienden wil blijven in de kamer met iedereen om op zo’n manier aan de macht te komen. Heel jammer dat allemaal potentiele SP stemmers uit de 75% groep op deze manier wegdrijven naar de werkelijke populisten, zonder achterliggende inhoud. Balkenende lacht, verdeel en heers! En de domme horde rent aan achter de mensen die het uiteindelijk nog slechter met ze voor hebben.

  Reactie door Janine — vrijdag 19 oktober 2007 @ 9.47 uur

 155. Als een allochtoon, vind ik eigen initiatief en inzet zeer belangrijk, heb niks tegen geloof, noch tegen homo’s, wel tegen misdaad op alle niveaus in dit land, wel tegen zakkenvullerij, wel tegen verloedering van de buurten en ook verloedering van onderwijs, wel tegen enorme bureaucratie(drie kwart van de huidige ambtelijke molen), wel tegen meten met meerdere maten, wel tegen overlast door welke groep dan ook, wel tegen vrijblijvend immigratie maar voor een deugdelijke, eerlijk en snelle asielprocedures. “Je wordt niet een ondernemen om voltijd formulieren te gaan vullen” .

  Sommige dingen die ik hoor Verdonk zeggen komen wel overeen met de zaken dat ik belangrijk vind. Mag dat gezegd worden? Ben ik onloyaal aan ons partij SP als ik dat openlijk zeg?

  Niks tegen Chinees, maar ben tegen invoeren van Chinees in de middelaarschool onderwijs zoals wordt voorgesteld door SP en andere partijen. Ook geen Perzisch,geen Arabisch,,

  Wel eerst beter onderwijs in het Nederlands, de taal van dit land en het Engels als een internationale taal en beter reken onderwijs.

  Ik vond het schandalig en heel ver van huis liggend om te horen dat de SP steun betoogde aan het invoeren van het vak Chinees in de middelaarschool onderwijspakket. Ik vroeg me af waar ligt onze prioriteiten? Want soms SP spreekt zich

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 10.04 uur

 156. Rost van Tonningen was vast ook trots op Ton geweest.

  Reactie door Haq — vrijdag 19 oktober 2007 @ 10.07 uur

 157. dan heb je wel een enorme plaat voor je kop , als je meent dat een Nederlander nog trots is op zijn/haar land ?

  het is een hoerensteeg geworden van de EU ;
  elke gekopen arbeidshoer kan hier onbeperkt werken , terwijl de Nederlanders aan de kant worden gezet ?

  Reactie door Fred — vrijdag 19 oktober 2007 @ 10.13 uur

 158. Laat ze maar lekker wordt gaan verkopen bij de Hema , dan kan de omzet stijgen door haar aanhang .

  Reactie door Fred — vrijdag 19 oktober 2007 @ 10.14 uur

 159. wordt = worst

  Reactie door Fred — vrijdag 19 oktober 2007 @ 10.14 uur

 160. Het is ook tegenstrijdig om aan ene kant de popculture te steunen en teglijkertijd een hekel hebben aan alles die pop klinkt. Wie kijkt nu weg?

  Onderschat de volk/populaire/ pop, niet. Het volk en de cultuur die onder de gewone mensen is zeer belangrijk want die bieden juist de veranderingskracht. Rita Verdonk herkent en benut dat. SP doet dat niet. Ja, Jan Marijnissen is zeer populair onder alle groepen en ook onder allochtonen. Maar Rita spreekt ook de allochtonen aan die het zat hebben met onduidelijkheden en meten met meerder maten, met overlast. Haar bereik is ver groter dan Wilders en ik durf te zeggen dat is zelfs groter dan Pim. Ze heeft dingen die de anderen niet te bieden hadden. Ze is een vrouw, ze doet haar best om fijne lijnen goed te bewandelen en distantieert zich van extreme uitlatingen over religies en niet westerse allochtonen.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 10.21 uur

 161. Lekkkkkkkker, Worst smaakt lekkerder dan gebakkenlucht? hahahah.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 10.30 uur

 162. Trots van Vrijstaat Balkenelende ?
  Trots op de VOC-gedachten ?
  Trots op verloering van ouderen ?
  Trots op verloedering van het onderwijs ?
  Trots op verloedering van de grondwet ?
  Trost op verloedering van het sociale systeem ?
  Trots op de maffia van de zorg ?
  Verloedering van respect voor andere goddiensten ?

  Ik denk het niet ?

  Reactie door Fred — vrijdag 19 oktober 2007 @ 10.35 uur

 163. Beste Fred,

  Nee, inderdaad die zaken zijn niet om trots van te worden. In tegendeel die zijn om te schamen. Net zo als u, vind ik de slappe politiek in dit land schaaaaaandaaaaaalig.

  Ik respecteer de Prikkels van Rita, maar behoor niet tot haar aanhang. Ik blijf op Jan Marijnissen stemmen. Maar ik vind kritiek op hoe wij(de linksehoek) ons opstellen is gezond en draagt bij aan verscherping van linkse tanden. Wij blijven bondgenoten en vechten samen voor een meer eerlijke Nederland.

  Het moet drastisch anders in dit land. Zelfs als dat betekent Jan Marijnissen en Rita Verdonk onder dezelfde laken.

  Nu heb ik alles gezegd denk ik, althans voor nu.

  Hahahahaha.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 11.01 uur

 164. @153 Haq,

  Jammer dat je direct speelt op het NSB gevoel en anti WO2, inplaats van het probleem serieus te nemen.

  Het is immers zo makkelijk om bij gebrek aan woorden direct te komen met het NAZI, NSB en andere strijdkreten die we hier al zo vaak hebben gezien.

  Kijk eens naar de oorzaak waarom personen als Wilders, Verdonk en Fortuyn ineens zo groot kunnen worden

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 11.05 uur

 165. U kunt aan iemand een hekel hebben en met haar standpunten oneens zijn, maar u kunt ook haar een prachtige dame vinden en ook met haar standpunten oneens zijn.

  De tweede biedt mogelijkheid tot toenadering en laat ruimte open voor mogelijke samenwerking.

  Het middelgrond is te vervuild. De links en rechts dient zich richten op Balkenende en Bos. Wij moeten keihard terugslaan, hun lege beleid blootleggen en tentoonstellen.

  Nederland heeft een duidelijker koers nodig. Dus huidige combinatie onder de laken biedt geen verbetering. Dus we moeten andere combinaties geen bedenken/ implementeren.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 11.22 uur

 166. Perfect geformuleerd Door TT;

  “Kijk eens naar de oorzaak waarom personen als Wilders, Verdonk en Fortuyn ineens zo groot kunnen worden”.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 11.25 uur

 167. Geachte Sp-leden,

  Dat met die Rita is een mediageile actie, meer niet. Een dictator binnen de democratie is niet te doen, ze kan toch niet goed samenwerken, en valt gewoon weer, NIET TE SERIEUS OP INGAAN MENSEN, HITLER KWAM SERIEUSER OVER, EN BIJ HAAR IS HET ZOALS HET UITKOMT.

  Reactie door Angela — vrijdag 19 oktober 2007 @ 11.34 uur

 168. @ TT,

  Maar wie zoekt de oorzaak bij zichzelf?????? That is Taboo in the Dutch politics. Doorschuiven van verantwoordelijkheid en verwijtende vingers zijn eenmaal zo diepgeworteld in alle politiek partijen.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 11.34 uur

 169. Wij moeten af van onze EGO. EGO is de boosdoener.

  Tijd om de rammen opengooien, weg met status quo; weg met zachtjes zachtjes politiek.

  We have to put up or shot up. Zijn we niet eens met hoe de zaken gaan dan moet er een nationale actie komen(geen handtekeningactie) wel een actie met scherpe economische tanden. Want dan pas worden we echt links.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 11.41 uur

 170. = andere combinatie bedenken en implementeren. Daarbij hebben we geen pvda draaikonten nodig.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 11.44 uur

 171. @164.TT
  Laten we niet vergeten dat nationaal socialisme een geconditioneerde bijtreflex is. Een tool van het fascisme. Van extreem rechts.

  Het zou het CDA in het kader van de war on terror prima uitkomen, die geconditioneerde bijtreflex, om daarmee “links” definiteif het zwijgen op te leggen. Kan men gelijk die rechtse agenda er door rammen. Burger rechten inleveren voor (schijn)veiligheid.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 12.21 uur

 172. correctie @170;
  …definitief..

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 12.27 uur

 173. Een langere periode van politieke instabiliteit is de oorzaak van onzekerheid.
  Vele mensen gaan extreem stemmen of stemmen vanuit politieke onverschilligheid helemaal niet meer.
  Vanaf eind jaren 70 wordt het Nederlandse Volk met minachting politiek behandeld.
  Hoe dat in elkaar steekt, verdiep je in de opkomst van een politiek systeem in de jaren 30. Met en resultaat een tweede wereldoorlog. Ik kan er veel over schrijven, maar er is al zoveel over geschreven dat de helft ervan nog gelezen moet worden en dat is mijn grote angst, de onwetendheid van het volk (in geheel Europa).
  Politiek Nederland is behoorlijk instabiel.
  De PvdA en CDA hebben hun eigen graf al gegraven. De SP heeft een maatje nodig voor een eventuele regeringsvorming. Wie?
  Ik weet dat vele van hun stoel zullen vallen van schrik, het is de VVD. Want de VVD valt uiteen in linkse partij en rechtse idioten.
  Letwel de liberalen van weleer waren een ander slag mensen dan de liberalen van na de tweede wereldoorlog, zo was het ook met de PvdA.
  Gloria, ik loop al jaren rond met de gedachten, een groot houten kruis op mijn graf neer te laten zeten. Met de opschrift “Hier rust een socialist, hij was voor een betere wereld, maar het werd hem niet gegund”.
  Wij hebben hier graven voor eeuwig, maar de eeuwigheid is er niet gevoelig voor.

  Zij die gaan strijden groeten U.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 19 oktober 2007 @ 12.40 uur

 174. Ik denk dat alle die vervuilde databestanden die ter vervanging van daadkrachtige politie en justitie zijn gekomen zijn groter bedreiging voor burger rechten en bieden uiteindelijk geen veiligheid.

  Alleen door Duidelijkheid, aanwezigheid en rechtshandhaving kan de Burger rechten gewaarborgd worden.

  Verwaarlozing en nalatigheid is iets waar CDA doet om een bijtreflex te bewerkstellen en de ellendige resultaat aan de socialisme toe te schrijven. De politie staat is wat wij nu hebben zonder de aanwezigheid van politie zelf.

  De burgers in dit land krijgen geen waarde voor hun geld en inspanning. Alles is afgebroken en uitgehold.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 12.55 uur

 175. @ Khosrow & Rob de Kuster,

  Ik denk dat de fouten makelijk zijn aan te wijzen.
  Kijk maar eens naar ons kabinet, hoe deze draait, graait en maait.
  Al jaren draaien zij om de waarheden heen als je kijkt naar belangrijke vraagstukken zoals Irak en het EU-verdrag.
  Maar ook in minder belangrijke zaken verdraaien zij de zaken zodanig dat er altijd wel een zondebok is aan te wijzen, zolang het maar niet één van de heilig verklaarde boerenpummels zijn die denken te kunnen regeren.
  Het graaien of te wel het uitgeven van onze belastingcenten op de verkeerde manier, gebeurd ook al jaren, denk maar eens aan de Betuwelijn, Spitsrijden, Rekeningrijden, joint fighter, EU-GPS-systeem, EU-verdrag en 100 dagen vakantie op onze kosten.
  En het maaien van de sociale zekerheden zijn ze natuurlijk een kei, dan hoeven we alleen maar te denken aan de WAO, Ziektekosten, Ontslagrecht, etc/enz.

  Dit alles in combinatie met de onzin die momenteel plaats vind in Amsterdam zorgt ervoor dat personen als Verdonk, Wilders koren spinnen terwijl zij er niets voor hoeven te doen dan te wijzen op het wanbelijd.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 13.35 uur

 176. Makelijk=Makkelijk

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 13.36 uur

 177. @164 TT

  Jammer TT dat jij niet begrijpt dat NSB/Nazi-achtige mentaliteit geen kwestie van TOEN is maar een mentaliteit van alle tijden.
  Ook hier en nu!
  Een dergelijke mentaliteit noem je zo op grond van de lessen die wij uit het verleden hadden moeten leren.
  We zullen ze ongetwijfeld door nieuwe woorden vervangen.
  Is PvdA-mentaliteit eigenlijk al niet voldoende? Zij zijn gaan heulen met de verraderlijke macht. Erger: zij zijn deel van die macht geworden.
  En zie: de EU-heren zijn het eens: Na Napoleon en Hitler hebben ze het dan eindelijk voor elkaar. Het Grote Rijk is in aantocht… MITS we daar een Nationale Stok voor steken.

  Reactie door Gloria — vrijdag 19 oktober 2007 @ 13.38 uur

 178. Ik denk pluralisme(de boodschap dat wij zitten in dezelfde boot en dat wij moeten het samen redden, dus geen groepen tegen elkaar maar met elkaar) + daadkrachtige en duidelijke antwoord op maatschappelijke issues die om ons allen gaat, biedt de beste tegenkracht aan Nationale socialisme, fascisme en extreem rechts. Als we ons nalatig en paard achter wagon opstellen dan raken we de boot en de momentum kwijt en dat komt alleen ter goede van CDA en Partij van de Asociale.

  Ik ben trots van waar ik vandaan kom. Maar heb gekozen voor Nederland, stem op Jan Marijnissen, kies voor onderwijs in Nederlands, uit mijn mening, ben tegen ‘laat maar beleidsbenadering’ in dit land waar drug en alles en nog meer is binnen handbereik van de kinderen, ben tegen opengrenzen, sta voor eenduidig en duidelijke wet en gelijke behandeling van burgers. Daar ben ik wel trots op.

  Ik bemoei me niet met wie wat draagt en doet in zijn privé leven maar in publiek pogen we tenminste om de zaken in het Nederlands te doen en manifesteren(ja ook SHOWEN) van alles die ons aan elkaar bindt. De zaken die Fred noemde zijn inderdaad om ons over te schamen. Maar er zijn ook zaken onder ons allen waar wij mogen best wel trots op zijn en wij mogen ook die trots uitdragen.

  Vorige week moest ik de diversiteit in de cultuurbeleid van Oostenrijk vergelijken met die van Nederland. Er was heel veel glos in beide teksten, maar tussen de regels het viel mij op dat Nederland is verruit meer diverse zowel fysiek en geest dan een land als oostenrijk. Goed ze hebben die mooie bergen. Maar we kunnen best wel trots zijn op de diversiteitgeschiedenis in dit land. Nederlanders zijn niet dom maar wel pragmatisch.

  In order to fly, you have to ride the momentum. In order to ride it, you have to capture the feeling and the trust that is embedded in that momentum. The momentum has to be kept alive and strong otherwise it would fade away as quick as it came.

  25 zetels is goed genoeg om in dit land een andere koers af te dwingen. Zo niet in parlement dan wel door massa-landelijkeacties die economisch wel bijten. We kunnen ook een paar dingen van Verdronk leren.

  She puts us all on notice. But we haven’t even begun to put this government on notice.

  Who is the boos? So far it looks as if Verdonk is the boos.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 13.49 uur

 179. Sorry, Ik bedoelde te tikken
  Who is de Boss? Verdonk is de Boss.

  Boos zijn wij eigenlijk. Want we kunnen onze eigen fouten niet toe geven, dus ook niet corrigeren.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 13.57 uur

 180. @177.Gloria
  In de UK is de weerstand tegen de EU momenteel het grootst onder de bevolking. Daarbij is Herr von Brown geen gekozen premier in de UK. Ook niet erg democratisch.

  Het kan nuttig blijken om eventueel ook de pijlen op de UK te richten. Brown heeft daar erg veel uit te leggen.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 14.00 uur

 181. Like her or hate her, but you can’t ignore her. Admit it, Rita Verdonk is the Boss.

  If we want that to change, we have to start to change our ways and do much more than what we do now.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 14.04 uur

 182. @180 Rob de Kuster

  Ik verwacht NU van het Europese volk een Europese opstand!
  We zullen het de heren dictators AF moeten leren om te beslissen over de hoofden van de volkeren.
  Gaan we de toekomst een andere wending geven?
  Het volk beslist.

  Reactie door Gloria — vrijdag 19 oktober 2007 @ 14.09 uur

 183. Ik vermoed overigens nu men de EU buit zowat binnen heeft men hier razendsnel de touwtjes gaat aantrekken.

  Allemaal in het kader van de war on terror wel te verstaan.

  CDA weet het tenslotte beter, met God valt niet te discusseren. Wedden dat het allemaal voor uw eigen bestwil is, aldus de CDA.

  Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de CDA de SP het etiket terrorisme gaat op plakken.

  Tenslotte, laten we wel wezen, is de “war on terror” in werkelijkheid bedoeld om de politieke oppositie monddood te maken.

  Dat hele economische afknijp proces de afgelopen tientallen jaren, allemaal voor een doel. God gaat orde schapen in de chaos, let maar op. Eén wereld onder God. Wereld dominatie.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 14.13 uur

 184. @177 Gloria,

  Kijk er zijn natuurlijk grote verschillen als je iemand vergelijkt met de Nazi/NSB of dat je zegt zoals jij het zij Nazi/NSB achtige praktijken.
  In het ene ben je het en in het andere maak je gebruik van vergelijkbare systemen.
  Al moet ik bekennen dat ik nog nooit iemand van onze regering heb zien martelen, moorden, verkrachten of experimenten heb zien uitvoeren op burgers.
  Ik heb zelf gelukkig deze oorlog niet meegemaakt, maar als ik mensen spreekt uit die tijd en ze kunnen praten over de gruwelijkheden die deze hebben meegemaakt, duid je niemand aan met Nazi, NSB, of Hitler.
  Simpel om het feit dat niemand van de slappehap hier ooit het niveau zou kunnen halen wat deze figuren ooit hebben gehaald.
  En ik zie personen als Verdonk en Wilders dan ook niet in het normbesef van 2007 ooit woorden in de mond nemen dat wij een komplete bevolkingsgroep moeten uitroeien, zoals dit is gebeurd in 40-45.
  Als je tegen bepaalde personen bent is dat een goed recht, want ik heb er persoonlijk ook niets mee al ik me wel kan vinden in enkele standpunten.
  Maar “bevecht” ze dan met normale woorden, denk na wat je zegt en haal op het juiste moment hen onderuit op hun eigen vlak.
  Ontkracht hun stellingen met krachtige tegen argumenten en vraag hun om een oplossing.
  Maar vergelijk ze nooit met NAZI’S of NSBers want dit roepen al duizenden en is een roep in de leegte, net zoals velen steeds terug grijpen op het Irak probleem wat al is uitgemolken.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 14.44 uur

 185. @181 Khosrow,

  I like it to hate her, but than I remember the words of my childtime…..
  “Make love, not war”

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 14.46 uur

 186. @181.Khosrow
  In plaats van demonstratie kan men ook ludieke acties verzinnen die mensen in solidariteit met elkaar verbinden. Is meestal ook effectiever.
  Ik vond deze wel aardig, maar er zijn natuurlijk vele andere mogelijkheden om het gedachtengoed van de SP naar voren te schuiven.

  http://www.youtube.com/watch?v=MONTPHr7V1w

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 14.46 uur

 187. @184.TT
  Voor alle duidelijkheid, bovenstaande video gaat over een gratis knuffel.

  NIET een wurgpoging dus.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 14.51 uur

 188. Ben benieuwd of men nu in het kader van de war on terror ook diegene achter operatie Gladio gaan arresteren. U weet wel, de opdrachtgevers achter de bende van Nijvel.

  Wat denkt u? Gaat een overheid zichzelf vervolgen?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 14.54 uur

 189. @TT je schreef:
  “Kijk eens naar de oorzaak waarom personen als Wilders, Verdonk en Fortuyn ineens zo groot kunnen worden”

  Ik zie hierbij een cruciale rol weggelegd voor de burgerlijke media, die de rol van het ministerie van propaganda spelen voor de verschillende lege tonnekes en holle vaten!

  Reactie door joseph h. — vrijdag 19 oktober 2007 @ 15.08 uur

 190. @164 TT Wat jammer dat ik van jou geen nsb-grappen mag maken. Ík heb die naam `Trots op Nederland’ niet verzonnen. Zulks appelleert aan foute nationalistische sentimenten en vraagt om een reactie.
  Vooruit nog maar een: Onder MP Verdonk kan dan gelijk ons oude volkslied van Tollens weer van stal worden gehaald ‘Wien Nêerlands Bloet door d’Aadren vloeit’, (door koningin Wilhelmina afgeschaft en door het Wilhelmus vervangen) De gezwollen patriottistische melodie op marsritme bralt ook wat vetter weg in het koor der sensatiepopulisten.

  Reactie door Haq — vrijdag 19 oktober 2007 @ 15.21 uur

 191. @187 Rob,

  Mijn videokaart werkt niet meer dus zal het filmpje op een later tijdstip moeten bekijken.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 15.29 uur

 192. @189 Joseph H.,

  Jij zegt;
  “Ik zie hierbij een cruciale rol weggelegd voor de burgerlijke media, die de rol van het ministerie van propaganda spelen voor de verschillende lege tonnekes en holle vaten!”

  Kom zeg acht jij de burger nu zo dom dat deze zelf geen conclusie meer zou kunnen trekken in de beelden en geluid die ze door de media krijgt voorgeschoteld.
  Dus met andere woorden de massa heeft het weer gedaan en moet bloeden onder een klein stel raddraaiers.
  Ja dan gaan holle vaten wel heel hard klinken!

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 15.33 uur

 193. Trots op Nederland. En terecht ! Weg met de ‘weg met ons cultuur’.

  Reactie door Freddy — vrijdag 19 oktober 2007 @ 15.51 uur

 194. @189.TT
  Zonder videokaart heeft u helemaal geen beeld meer op uw PC. Ik neem aan dat uw video-codecs niet goed werken.

  Onder Windows kunt u K-lite installeren, daar zitten zowat alle video-codecs in. Wel éérst de tweaktool gebruiken om oude video-codecs te verwijderen om software conflicten te voorkomen.

  http://www.bestedownloads.nl/reviews/videocodecs.htm

  Onder linux is het wat lastiger. Hangt af van welke versie u gebruikt. Moeten nogal omslachtig geinstalleerd worden.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 19 oktober 2007 @ 16.10 uur

 195. @190, Freddy, helemaal mee eens.
  maar een vraag nu: ben je moslim of ben je christen? Of iets anders?

  Reactie door walking bull — vrijdag 19 oktober 2007 @ 16.19 uur

 196. Good going TT.

  “Make love not war we say
  It’s easy to recite
  But it don’t mean a damn
  Unless we’re gonna fight
  But not with guns and knives
  We’ve got to save the lives
  Of every boy and girl
  That grows up in this world

  There’s hunger everywhere
  We’ve got to take a stand
  Reach out for someone’s hand
  Love makes the world go round
  It’s easy to forget
  If you don’t hear the sound
  Of pain and prejudice
  Love makes the world go round

  They think that love’s a lie
  But we can teach them how to try
  Love means to understand
  Reach out for someone’s hand
  ‘Cause everything you do
  Comes back in time to you
  We have to change our fate
  Before it gets too late

  Don’t judge a man ’til you’ve been standin’ in his shoes
  You know that we’re all so quick to look away
  ‘Cause it’s the easy thing to do
  You know that what I say is true

  Love makes the world go round…

  Make love not war we say
  It’s easy to recite
  But it don’t mean a damn
  Unless we’re gonna fight”

  Album True Blue 1986.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 16.33 uur

 197. @ 191 Walking Bull,

  Does it matter?

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 16.36 uur

 198. Dat was een leuk.

  Bedankt Robde de Kuster.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 16.47 uur

 199. Een vervolg op @173.

  Niet iedereen heeft alle wijheid in pacht, maar wel zicht erop. Daarom een oudboek van ruim honderd jaar uit de kast gehaald(het is al een keer opnieuw ingebonden). De titel is heel toepasselijk. “Het Ontstaan, de Beginselen en de Geschiedenis van onze Politieken Partijen” door C.E. van Koetsveld

  Aan het eind van de inleiding staat:
  Moge dit boek, al ware het slechts in geringe mate, bewerken dat onwetenden worden ingelicht, onverschilligen worden opgewekt tot meerdere belangstelling in de publieke zaak, en vooral dat zij die te zamen op den breeden Christelijk-Historischen grondslag staan, worden doordrongen van het besef, dat wat zij gemeen hebben van zooveel hoogere waarde is dan wat hun gescheiden houdt.

  Ook toen was er behoefte aan zorgvuldige voorlichting. Opmerkelijk is hoe de Nederlandse politiek in elkaar zat.

  Wat Rita Verdonk en Wilders het volgende:
  In de Liberale partij was altijd geweest een rechter- en een linkervleugel;- een groep die het doel reeds bijna bereikt -, en een die het nog meer of minder ver in het verschiet achtte;- eene conservatief en eene radicaal getinte fractie. Wij hebben reeds herhaaldelijk de gelegenheid gehad daarop te wijzen. Wij hebben daarbij tevens de aandacht er op gevestigd hoe de handelende personen op he Liberale tooneel in de regel van links naar rechts veschoven, of liever: SCHIJNBAAR verschoven. zij stonden stil, of bewogen zich minder snel dan het beginsel, zoodat de gansche beweging hen min of meer snel voorbijgleed, en zij van voorhoede in middeltocht, van middeltocht in achterhoede geraakten. En eenmaal daar aangeland, duurde het soms niet lang of zij bleven geheel en al bij het Liberalisme ten achter, om te worden opgenomen in de gelederen der daar achter komende Conservatieven als zelfstandige partij ophielden te bestaan.

  Prachtig hoe het verder verwoord wordt.
  Ik wil wel een paar blz’den door de scanner halen maar ik denk dat er niet zoveel belangstelling is naar die oubollige politiek
  hoewel in zo’n boek leer je de historie van de ware Nederlander doorspekt met geloof handel en doorzichtige slimmigheden.
  Ik denk dat ik maar een echte Nederlands drankje ga innemen om bij te komen.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 19 oktober 2007 @ 16.48 uur

 200. Sorry voor de slordige tikfout van mij,

  Bedankt Rob de Kuster.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 16.50 uur

 201. @194 Rob,

  Thanks, Heb mijn best gedaan maar zal er vanavond even een uurtje aan wagen.
  In ieder geval bedankt voor de link!!!

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 17.15 uur

 202. @190 Haq,

  Natuurlijk mag je wat mij betreft grapen maken over alles en iedereen.
  Alleen vind ik het onderwerp te serieus om daar grapen over te maken, maar aan de andere kant heb je gelijk, een dag niet gelachen is een dag niet geleeft.
  (en nu maar hopen dat het geen een of andere uitspraak is geweest van een ex Nazi of Nsber ;)

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 17.19 uur

 203. Dit alles in combinatie met de onzin die momenteel plaats vind in Amsterdam zorgt ervoor dat personen als Verdonk, Wilders koren spinnen terwijl zij er niets voor hoeven te doen dan te wijzen op het wanbelijd.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 13.35

  Juist TT, maar velen hebben dat NOG NIET DOOR hier. Die wonen natuurlijk lekker rustig in een mooie wijk…lol. Mijn neef woont daar en kan al jaren na 18.00 uur de straat bijna niet meer op. Men moest eens weten wat daar en nog in veel andere plaatsen zich aan het afspelen is. Dan is het hier mooi praten, maar ga er maar eens wonen, dan stem binnen 2 minuten op Wilders… Gr harry

  Reactie door Harry — vrijdag 19 oktober 2007 @ 17.21 uur

 204. @196 Khosrow,

  Madonna?!?! Vond de tekst zeer goed, dus heb stiekum even gegogelt.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 17.27 uur

 205. @203 Harry,

  Begrijpelijk maar of het ook wenselijk is?
  Een handje vol raddraaiers die er voor zorgen dat 60-70% van de mensen die in dit soort wijken wonen gaan stemmen op personen als Wilders of Verdonk.
  Ook ik heb me wel eens doodgeergerd aan groepen jongeren die lopen te zwaaien met messen, lopen te dreigen naar oudere mensen en als ze dan worden gepakt, staan ze na drie minuten weer buiten het bureau of ze krijgen een survivel camp aangeboden als heropvoeding.
  En dan kun je twee dingen doen, je stem verloren laten gaan of je eigen partij blijven steunen en daar diverse mensen aanschrijven over deze wantoestanden.
  En als ik dan de SP bekijkt word er door de politiek Den Haag wel naar de burgers geluisterd, zoals ik al verschillende keren heb mogen ondervinden.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 17.39 uur

 206. Het gevaarlijkste voor de democratie in dit
  land zijn de partijen zonder leden.
  De PVV en nu ook Recht(s) door zee.
  Dit soort partijen zou constitutioneel
  verboden moeten worden.
  Deze partijen zijn net als ondernemingen
  en andere zaken helaas te koop.

  JC Kortekaas Leidschendam

  Reactie door jc kortekaas — vrijdag 19 oktober 2007 @ 17.59 uur

 207. @TT,

  De burger bestaat niet! Gezien de grote aanhang voor PF en de potentiële aanhang voor Wilders en het Tonneke, waarbij door hun zgn. spindoctors, of beter, propaganda-leiders, hele media-strategieën worden bedacht en uitgevoerd, met bevriende journalisten bij diverse omroepen, lijkt mij het antwoord, burgers laten zich door zeer rechtse propaganda, gericht op de onderbuik of het tonneke, zeer sterk beïnvloeden!

  De holle vatenmuzikanten slaan een vals deuntje dat velen doet betoveren!

  Reactie door joseph h. — vrijdag 19 oktober 2007 @ 18.57 uur

 208. Begrijpelijk maar of het ook wenselijk is?

  Dat is ook zo TT. Ik swtem NOOIT op Wilders enz.,……….. Maar wil wel even duidelijk maken dat het niet zo simpel is als je daar woont. DE REGERING/politie, enz., doen dus NIETS!! Dat is geen sprookje, dan is het niet gek dat VELEN voor Wilders/Verdonk gaan. Je merkt het nu ook weer: een beetje lach en lach en het valt wel mee en is pas over 3 jaar (verkiezingen) maar dat is een GROTE fout om zo te denken. Ik hoor NIETS anders op straat van: wij gaan na 20 jaar PvdA/SP enz., op Wilders of Verdonk stemmen. Maar men slaapt maar door daar in Den Haag. Begrijp het wel, hun wachtgeld krijgen ze toch wel… GR Harry

  Reactie door Harry — vrijdag 19 oktober 2007 @ 19.43 uur

 209. @187 Rob de Kuster

  Alweer dat knuffelfilmpje? Is dat jouw oplossing? Dromen van een betere wereld?
  Nou Rob, ik zou zeggen leid de problemen nog meer af! Dat vindt dit kabinet prima hoor.
  Laat iedereen maar gezellig knuffelen… watjesvolk!
  Alles liever dan een eerlijk Nationaal Protest waar de burgers de kans krijgen hun grote ongenoegen duidelijk te maken naar de streken van dit kabinet?
  Doe het maar schamper af met een baksteen in een tas… dat is nou het laatste wat ik bedoel!
  Veel succes hier met de inhoudelijkheid van de zwakte. Dit land knuffelen we gezellig de EU in! Bedankt helden!

  Reactie door Gloria — vrijdag 19 oktober 2007 @ 19.59 uur

 210. Go Rita, go.

  Maak NL weer leuk en bewoonbaar.

  Trap die slappe Christelijke Balkenende en Bos van hun stoel.

  Reactie door ACCEPT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 20.01 uur

 211. Good going TT.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 20.15 uur

 212. Hoewel alle vormen van protest, zijn waardevol, nu is het echt tijd om keihard nationale acties te voeren en het ‘linkse zijn’ waarmaken.

  WE hebben heel veel goed aan ons kant, om te beginnen hebben we de beste leider en debater in het land. Maar de roer moet om.

  By next election, Rita Verdonk (one-liners) is going to have to debate head to head with our Jan Marijnissen(substance). That is going to be a hell of a debate to watch.

  No room for balkenede, rutte and bos small talk. No more Wish wash politics. The lines have to be drawn clearly once and for all.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 20.32 uur

 213. De vraag WAAROM/ WAARDOOR figuren als Wilders, Verdonk, Fortuyn e.v.a “groot” konden worden is interessant. Dat is m.i ook de vraag WIE/ WAT die sympathisanten dan wel zijn, wat is hun denkwijze-of niveau, wat is hun eigen plaats in deze samenleving, wat is hun referentiekader, wat hebben zij gepresteerd om deze maatschappij een betere te maken, wat hebben zij persoonlijk bereikt in dit leven, waren zijzelf een voorbeeld voor hun omgeving hun kinderen hun familie? Waarom heeft het thema ” autochtoon- allochtoon ” geleid tot de explosieve situatie waarin wij allen terecht zijn gekomen? Zijn wij allen niet van mening dat wantoestanden ongewenst en gevaarlijk zijn en effektief moeten worden aangepakt. Vinden wij allen niet dat het plezierig, geciviliseerd en vreedzaam co-existeren de voorkeur verdient? De “mannetjesmakers” bepalen wat hele volksstammen moeten vinden, denken en doen. En die volksstammen volgen braaf. Aangevoerd, door de nieuwe “leiders”, openlijk en in het geniep gesteund door dubieuze media. Het is een herhaling van zetten. Eerder noemde ik het een lawine van xenofobische gevoelens die over ons zal komen. Vergelijkingen met de “Kristallnacht” gaan mank. Echter niet mank als het gaat om de gevolgen van demonisering en de aanwezig- heid van voldoende gepre-conditioneerd en gewillig voetvolk.
  Je zou bijna hopen en bidden voor een finale clash der giganten die de wereldorde op zijn kop zal zetten en er op de puinhopen een nieuwe wereld kan worden geschapen. Illusie, ik weet het. Maar geef de nieuwe “leiders” de ruimte en we komen er dichterbij dan ons lief zal zijn!

  Reactie door William — vrijdag 19 oktober 2007 @ 20.38 uur

 214. @208 Harry,

  Ik zij geloof ik ook niet dat het de schuld was van de bevolking die in deze wijken/steden woont.
  Het is natuurlijk ook de schuld van het zwakke handelen van de politiek.
  Maar het is ook jammer dat een klein deel van een grote groep burgers het stemgedrag van mensen kunnen beinvloeden op een negative manier.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 20.46 uur

 215. @207 Joseph,

  Kom zeg, wat ik dagelijks voorgeschoteld krijg door de media heeft denk ik weinig te maken met de Propaganda leiders of bevriende journalisten van rechts.
  Kinderen worden op scholen bedreigd en gedood door medeleerlingen.
  Ouderen kunnen niet meer veilig de straat op.
  Winkeliers worden overvallen en gedood.
  Ga je uit kun je door tuig in elkaar worden geslagen omdat je iemand aankijkt.
  Bende vorming in achterstandswijken.
  Rellen en brandstichting.
  Hennepkwekerijen en drugshandel.
  Loverboy technieken.
  Geen reverendum.
  Mismanegment van onze regering.
  Misbruik van onze belastinggeld.
  En zo kan ik pagina’s vol schrijven die de burgers het gevoel geven van ongenoegen, angst en afzetten tegen de huidige maatschappij, met als zondebok het zwakke en corrupte overheid die wij momenteel hebben.
  Nee Joseph, dan heb je geen media meer nodig en hoef je als Wilders en Verdonk alleen nog maar te wijzen naar deze fouten om de burger te overtuigen van hun gelijk.
  En zie ik het duister in over drie jaar, heel duister als in het donker de holle vaten mijn medeburgers het huis in rammen, omdat hun het kleurtje of geloofje niet mee hebben.
  Dan zullen de hollevaten klinken als dead-drums op een slagveld.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 21.07 uur

 216. @211 Khosrow,

  Running to the left I hope.
  And not like a punchball for the rightside, waiting for the next babyboom when Wilders and Verdonk is sleeping in one bed.

  Reactie door TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 21.12 uur

 217. 18 @Gerrit [die andere]:inderdaad

  Reactie door J Vrolijk — vrijdag 19 oktober 2007 @ 21.28 uur

 218. Wat we nu zien is dat het politieke midden verschrompeld, PvdA pleegt zelfmoord en de VVD wordt overgedaan aan Verdonk en Wilders.
  Het CDA is de enige partij die van dit alles niet echt zal lijden. Links en rechts ontstaan grote partijen (SP en TON)die wel kleiner bijven dan het CDA. Conclusie: bij de volgende TK verkiezingen mag het CDA weer bepalen met wie die partij gaat regeren. Mijn voorspelling is, dat de keus zal vallen op de TON en niet op de SP. Daarbij gesteund door een piepkleine VVD en misschien de CU.
  Om dit te voorkomen zal de SP verder moeten groeien en moeten proberen met GL, D66 , restant PvdA en eventueel CU een meerderheid te vormen. Om de SP groter te maken zal de partij toch wat minder centralistisch moeten worden en meer democratisch.

  Reactie door simbro — vrijdag 19 oktober 2007 @ 22.06 uur

 219. 17@Teun
  Misschien wil J. Marijnissen ook wel stiekem premier worden maar is hij gewoon niet zo arrogant om dit hardop te zeggen. Ik kan me wel voorstellen dat hij erover droomt maar zich tegengehouden voelt door zijn roeping om op te komen voor het volk. Ik heb tijdens de algemene beschouwingen rond de miljoenennota zijn pleidooi rond de verlenging van Nederlandse militairen in Afghanistan gezien plus alle hoofden die zijn richting uit keken. Er is binnen de Tweede Kamer diep respect voor deze persoon. Zelfs Balkenende zei iets in die strekking: wij achten elkaar hoog. Ik acht mijzelf ook hoog. Maar als ik morgen een hoge functie aangeboden zou krijgen zou ik ook twijfelen aan mijn eigen kunnen. Ik zou er niet aan twijfelen of ik het zou kunnen maar alle verwachtingen vervullen zou mij beangstigen. Dit heeft mij al meerdere malen belet vooruitgang te boeken. Desalnietemin denk ik dat Jan Marijnissen een extreem goede premier zou zijn.

  Reactie door J Vrolijk — vrijdag 19 oktober 2007 @ 22.12 uur

 220. @ TT,

  It all depends on how the left chooses to play its cards. Wilders is just a spoilt boy(brat/rat) on the right wing block. He doesn’t have what it takes(neither enough balls nor big enough brain). People are getting tired of his one-sided blame strategy and they are beginning to ask him ‘what is new’. Wilders will never get to be Verdonk’s bedfellow. I know that for sure. I give Verdonk more credit than that.

  The next election would be between Marijnissen and Verdonk. The rest are just insignificant side players. If the left plays its cards right, I am sure Marijnissen would end up on top. I am willing to bet on that.

  I read an article about not shooting the messenger(the media). The sooner we socialists accept that the media is not there just to report the news, the better off we would be. Print as well as the broadcast media, need figures. By that I don’t mean only viewers and readers but also faces and voices that people can identify and relate to. One of the things we socialists have to get right, is that we have to celebrate our leader more. He is after all our capital(the face of the party). We live in the world of media whether we like it or not. So lets give it our best shot. Media alone can not sell a leader to the public. The leader has to do that himself. In the media age, the real fight has to take place in the media. But a national protest would be a good place to start.

  If you reflect and look back, you’ll see that the first upward step for SP was September 2004 at Rotterdam’s city hal. The second one was in October 2004 at museumplein in Amsterdam.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 22.27 uur

 221. I meant the first and second upward steps in the major leagues.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 22.33 uur

 222. Een politieke partij is niets anders dan een organisatie. Er bestaat nooit een goed functionerende democratische organisatie. Laat maar eerlijk wezen. De beste organisaties kennen toch enige vorm van hiërarchie.Er lopen binnen de SP kleine aantal mensen die denken het beter te weten en beter te kunnen dan Jan Marijnissen. Ik zeg tegen die mensen Put Up or Just Shot Up or better yet get lost. Gelukkig de meeste mensen bij de SP, zijn slim genoeg om hun kapitaal( de beste leider in het land) als hun leider te behouden. In sommige hoeken kunnen ze wel wat democratisering, beter nog wat professionalisering gebruiken.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 22.49 uur

 223. Verdonk, oeh, sounds spicy and hot. But I can’t imagine any one wanting to get in bed with Wilders. Wilders is what I call the Dutch Disease.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 22.58 uur

 224. Wilders = the Duch Disease.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 23.04 uur

 225. The Dutch Disease= Wilders.
  Doesn’t matter which way you choose to put it.

  He wasn’t much, but I heard wilders is already shrinking, if you get what I mean. Go Rita, make Wilders and VVD shrink some more. They weren’t good bedfellows to begin with.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 19 oktober 2007 @ 23.13 uur

 226. TT — vrijdag 19 oktober 2007 @ 21.07:

  Goedenavond,

  Alles wat jij daar opsomt, wordt in feite gepleegd door een betrekkelijk kleine groep en het is daarom schande dat het zover heeft kunnen komen.
  Ook ik heb mensen naast me gehad die het met onze normen en waarden niet zo nauw namen en die -na voorzichtig, vriendelijk en terughoudend door mij daarop gewezen te zijn- ook nog het lef hadden om een in die tijd weinig bekritiseerd en uitgediept begrip als “discriminatie” te misbruiken om hun terreur te kunnen voortzetten.

  Ik zal het verder kort houden, ik ben met een machete (!!) bedreigd, er is met een macho-auto regelrecht op mij ingereden en later zijn aan beide kanten van mijn huis ruiten gesneuveld.
  Ik kan je zeggen dat je als alleenstaande buurtbewoner, die van geen der buren daarwerkelijke steun kreeg, daar verschijnselen van kunt krijgen die je lichaam slopen…in mijn geval o.a. -gelukkig voorbijgaande- hartritmestoornissen.
  Ik kan echter begrijpen (maar niet goedkeuren!) dat omringende buurtbewoners uit angst afzijdig bleven, juist omdat TELKENS bleek/blijkt dat “gewone” mensen, zelfs met levens- en gezondheidsbedreigende situaties ZELF maar moeten aanmodderen, instanties die nota bene gesteund door AUTORITEIT nog geen vuist durven maken: dat is ware lafheid…!

  DESONDANKS: ik vind het daarom nog niet juist om te doen of we in Nederland, voor wat zulke problemen betreft, in een ONOMKEERBARE situstie zijn beland.
  Ik zal dan ook nooit een verhaal als het jouwe -zonder enige broodnodige relativering- op welk forum dan ook plaatsen, en zeker niet op dit linkse S.P.-forum.
  Ik heb je al vaker vreemd inconsequent gevonden en dit is weer zo’n voorbeeld.

  Ik ben me overigens -na deze narigheid beleefd te hebben- scherp bewust dat de agressie die ten grondslag licht aan dit gedrag bij zulke mensen (in mijn geval Antillianen) heel veel verzachtende omstandigheden mag aanwenden, bepaalde Nederlanders hebben hen in het verleden en ook heden verachtelijk, grof onrechtvaardig en letterlijk Goddeloos behandeld.

  Alleen, de gevolgen kunnen -zoals altijd maar weer- gedragen worden door betrekkelijk machteloze mensen die daaraan part noch deel hadden: in mijn geval zelfs niet een van mijn voorvaderen, daarvoor is mijn afkomst te “gering”.
  En, ik kan je ook verzekeren dat- hoewel ik de jongen die dit alles deed begrijp en vergeven heb- wat overigens iets anders is dan goedkeuren!!!, ik toen zeer licht ontvlambaar was en op van de zenuwen.
  Ik kan zelfs nu nog woedend worden als ik bedenk dat profiterend Nederland wel alle voordelen had en heeft, maar de vaak ONDRAAGLIJKE lasten afwentelt op minder fortuinlijke “mede”burgers…
  Bovendien besef ik – nu dit typend- dat mijn geloof mij naast vreugde, ook heel erg heeft overtuigd van de onbetwistbare noodzaak van “de andere wang toekeren” (dit is, voor een goed begrip niet jezelf vernederen!):
  Die heeft mij, en mogelijk de buurt, behoed voor groter onheil.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 19 oktober 2007 @ 23.24 uur