Steun de stakers van Unilever!

Unilever

De SP is een sms-actie begonnen ter ondersteuning van de staking van Unilever-medewerkers, die protesteren tegen de sluiting van drie winstgevende vestigingen. De SP wil de actievoerders een hart onder de riem steken. Door het woord ‘succes’ te sms-en naar het nummer 2211 maakt men 1,50 euro over aan het steunfonds voor de actievoerders.

Unilever, de producent van ondermeer Unox- en Hema-worsten, Calvé pindakaas, Cup-a-Soup en Knorr wil drie winstgevende vestigingen sluiten. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt, initiatiefnemer van de sms-actie: “Er worden vijfhonderd banen geschrapt van mensen die uitstekend hun werk doen en winst maken, alleen omdat aandeelhouders nóg meer winst willen. Voor ons tellen de mensen en wij steunen hun strijd dan ook van harte. En we hopen dat ook anderen een klein gebaar willen maken door een sms-bericht te sturen ten bate van het steunfonds.” De SP zal de opbrengst verdubbelen (tot een maximumbedrag van 10.000 euro).

Sms ‘succes’ naar het nummer 2211, dan betaalt u via uw telefoonrekening 1,50 euro aan het steunfonds. Wie een grotere bijdrage wil leveren, kan dat doen met een overschrijving op rekeningnummer 683 683 t.n.v. Steunfonds SP te Rotterdam o.v.v. ‘Steun actie Unilever’.

Bedankt!

(Nieuwsbericht SP)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 03 november 2007 :: 19.00 uur

27 Comments

27 reacties

 1. Ja,graag maar hebben geen mogelijkheid een sms te versturen wij hebben geen mobieltje.
  Maar evengoed enorm succes gewenst.

  (Rinus, een overschrijving op rekeningnummer 683 683 t.n.v. Steunfonds SP te Rotterdam o.v.v. ‘Steun actie Unilever’ kan ook. JM)

  Reactie door Rinus c.s. — zaterdag 3 november 2007 @ 20.21 uur

 2. Mijn contract van m’n mobieltje is met een paar dagen afgelopen en ik heb nog zoiets van €50 in de bundel zitten. Ik zal een paar keer SMS’en naar 2211, want anders ben ik het toch kwijt aan de KPN.

  Reactie door ACCEPT — zaterdag 3 november 2007 @ 20.30 uur

 3. Wat versta ik onder het steunfonds voor de actie voerders.
  Wat is het doel hiervan.
  De werkelijke mogelijke ondersteuners dus de vakbonden bulken in het geld.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 3 november 2007 @ 21.02 uur

 4. Goed initiatief. Dit is het zoveelste voorbeeld van graaiers die meer krijgen door de fundering van arbeiders te slopen.

  Reactie door Sub — zaterdag 3 november 2007 @ 21.53 uur

 5. Ik gun allen succes en het is te hopen dat er geluisterd wordt en zaken gekeerd worden.
  Maar vooralsnog is het symptoombestrijding zolang we dit kabinet niet in z’n GEHEEL bestrijden via een Nationale Onthoudingsdag.
  EEN dag waarop het grote deel van het volk staakt, kan een ware ommekeer brengen in al die noden waar we niet steeds afzonderlijk voor op de been hoeven en de macht van het kabinet niet op andere fronten de burger toch weer bij de lurven pakt.

  Reactie door Gloria — zaterdag 3 november 2007 @ 21.59 uur

 6. Op mijn financiele steun kunnen jullie ook rekenen, ik vind dit een prima initiatief, per slot van rekening hebben de meeste stakers ook een gezin, we deden dat vroeger ook voor de havenarbeiders dus doen we het ook voor de stakers van Unilever.

  Reactie door Pool — zaterdag 3 november 2007 @ 22.04 uur

 7. http://www.bestuursvoorzitter.nl/beloningonline/index.php?cid=215

  Hoeveel winst moet een bedrijf per jaar MEER halen om alleen al de VERHOGING van de top te betalen. Als ze meer winst willen hoeven ze alleen maar het loon van de top te bevriezen. Hoe kan het trouwens dat een bedrijf wat zelf zegt dat het niet goed gaat zulke beloningen en verhogingen geeft terwijl op de werkvloer al tig jaar wordt aangedrongen op laag loon.

  Reactie door Sub — zaterdag 3 november 2007 @ 22.09 uur

 8. Hieruit blijkt weer dat de SP in een behoefte zou kunnen voorzien door zelf een vakbond op te richten, een échte! Dan word ik meteen lid.
  De valse vakbonden zijn een soort wegenwacht geworden voor zoekende leden, inmiddels zijn de stakingskassen van o.a. FNV wèl royaal gespekt door leden en ex-leden/contribuanten, die in geen twintig jaar wegens staking uitgekeerd hebben hoeven worden.

  Reactie door Haq — zondag 4 november 2007 @ 11.40 uur

 9. #Hac 8

  Dat roep ik hier reeds 3 jaar en er heeft helaas nog geen enkele SP politicus daarop gereageert. Laat verder iedere FNV er zijn lidmaat opzeggen en dan maar een nieuwe bond beginnen.

  Reactie door ReneR — zondag 4 november 2007 @ 12.58 uur

 10. Pure propaganda deze actie. Zo lust ik er nog wel een paar. Denk nu niet dat deze nieuwe leden van de SP het allemaal beter doen dan de rest. Maar zieltjes winnen is ook een vak, kijk maar naar de FNV.

  Reactie door Piet — zondag 4 november 2007 @ 18.15 uur

 11. @8 Haq,

  Dit is toch al jaren bekend het handjeklap van de vakbonden en de overheid, je vraagt 5% we bieden 1% en je krijgt de 3% zoals afgesproken.
  Trouwens de vakbonden beleggen hun geld, ben wel benieuwd waarin?

  Reactie door TT — zondag 4 november 2007 @ 18.26 uur

 12. @9 ReneR,

  Een vakbond en een politieke partij onder 1 paraplu lijkt je dit verstandig?

  Reactie door TT — zondag 4 november 2007 @ 18.28 uur

 13. Kruidenier op de hoek misschien?

  Reactie door Piet — zondag 4 november 2007 @ 18.31 uur

 14. Binnenkort zit die LV ergens in de politiek en denkt zo, weer een bedrijf naar de knoppen. Krijgen we weer meer ruimte om te bouwen. Zou hij misschien uit een aannemers familie komen?

  Reactie door Piet — zondag 4 november 2007 @ 18.34 uur

 15. @8,9,en 10
  ben het helemaal met jullie eens,heb vaak genoeg zeer kritische vragen gesteld over beleid m.b.t loonmatiging,cao onderhandelingen en de beleggingscriteria van vakbonden,werd niet erg op prijs gesteld in het verleden,maar hoop dat nu steeds meer leden (vooral SP leden)grote druk op de vakbondstop zetten om een eerlijkere verdeling van lusten en lasten en bovendien geen gelegenheid voorbij laten gaan om te laten weten waarvoor een vakbond bedoeld is..

  Reactie door visgert — zondag 4 november 2007 @ 19.02 uur

 16. Lid worden van het FNV, een alternatief is er niet. En dan van binnenuit je wensen in vervulling zien te krijgen. Maar als je ziet hoeveel leden er op een afdelingsvergadering komen… De meerderheid vindt het wel goed. Je ziet het in Nijverdal, waar de landverraders van het CNV de meerderheid hebben. Niks staken. Vraag het de pastoor maar.

  Reactie door Johan — zondag 4 november 2007 @ 20.19 uur

 17. Maar het is mijn nog steeds onduidelijk wat de doelstellingen van dit steunfonds zijn.
  @16
  Dit komt omdat het geloof in het FNV tot nul is gedaald de mensen zien het FNV alleen nog maar als tussen persoon voor de collectieve zorgverzekering en hulp bij invullen van het belastingformulier.
  @12
  Zeer onverstandig maar het maak niet uit ook nu is CNV de hol maat van CDA en FNV de hol maat van PVDA.
  De nieuwe vakbond onder de SP wordt de hol maat van de SP.

  Want via die partijen lopen de connecties voor de mooie banen.

  Reactie door De Hakker — zondag 4 november 2007 @ 23.14 uur

 18. Waaom geld sturen naar stakers ? Allereerst hebben we daar de vakbonden voor en als die de staking niet willen steunen, zullen de stakers er zelf voor moeten opdraaien ! Ja het leven is hard .

  Reactie door Teun — maandag 5 november 2007 @ 9.04 uur

 19. nee Teuntje,zij moet solidaire zijn ,verder ik ben zeker dat de Zalm wint,en dat jij makelijk door naar jouw geboorten plaats kan dood gaan…
  life is Zwaard

  Reactie door gaf — maandag 5 november 2007 @ 16.28 uur

 20. gewoon geen produkten meer kopen van het Unilever sloopbedrijf ?

  Reactie door Fred — maandag 5 november 2007 @ 18.45 uur

 21. De tent gaat dicht de vakbonden hebben al een sociaal plan afgesproken dus dat steunfonds was zinloos.
  De vakbonden met name het FNV gaat in zulke gevallen nooit voor werkgelegenheid men probeert er zelf financieel zo goed mogelijk er uit te komen.
  Het afsluiten van een sociaal plan is hun doel dit wordt natuurlijk weer met de feest muts op gepresenteerd want natuurlijk had Unilever allang dit sociaal plan klaar liggen, alleen mag nu de vakbond met de veren gaan lopen voor het inleveren van de werk gelegenheid.
  Wat doen we nu met dat geld uit het steunfonds de stakers krijgen een flink bedrag mee.
  Trap er niet meer in Jan de mensen laten je vallen als een baksteen laat het staken maar over aan de vakbonden en de werknemers.
  De eerste denken hoofdzakenlijk aan hun zelf en de tweede denken meestal op korte termijn.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 6 november 2007 @ 8.57 uur

 22. Net wat ik hiervoor al aangaf, Oss en Rotterdam blijft open (nogwel)en de rest dicht met een afvloeiregeling 1jaar/1maandloon.
  Voor de mensen die daar van hun 15 tot hun 50ste daar hebben gewerkt denk eraan op je 54ste zit je bij de soos terwijl jij je beste dagen van je leven hebt gegeven.

  Wens hun dan ook heel veel sterkte!!!

  Reactie door Tukkerterror — dinsdag 6 november 2007 @ 9.26 uur

 23. @12
  Ook leuk voor die mensen die net op 49 jaar er uit gaan kunnen naar 3 jaar hun vermogen op gaan vreten ,dus hun mooie uitkering.
  Het FNV brengt dit bericht van sociaal plan natuurlijk met de feestmuts op terwijl het de min. karton rechter procedure is.
  Het is natuurlijk gelukt met de vakbonden om de poorten te sluiten die hebben van het begin af aan op een sociaal plan gewerkt en hebben lak aan de werkgelegenheid.
  De inzet van de SP was best aandoenlijk maar bij voorbaat kansloos tijdens het handjeklap van Unilever en het FNV.
  Want ook die zien die stakingskast liever groeien dan slinken
  Maar wat gaan we nu doen met het geld uit het steunfonds.
  Want ook de kortzichtigheid bij de werknemers gaat toeslaan krijgen met even de Euro tekens in de ogen met voor het oog voor de( grote) geldbedragen.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 6 november 2007 @ 13.00 uur

 24. Voordat het nieuws van de sluitingen door Unilever naar buiten werd gebracht was het verkoopcontract voor de grond al gesloten met de projectontwikkelaar. De FNV kon niets anders doen dan een goeie afvloeingsregeling af te dwingen, goede zaak dat de bond in ieder geval de 2 overgebleven fabrieken tot 2011 in Nederland kan houden.

  Ben er zeker niet blij mee dat dit allemaal zo moet gaan, maar enigzins getroost in de afhandeling.

  Reactie door Ach ja — dinsdag 6 november 2007 @ 15.24 uur

 25. hoera voor de vakbond!

  Ze hebben het weer voor elkaar. Een paar winstgevende bedrijven dicht, de aandeelhouders tevreden, de werknemers een “(a-)sociaal plan”, met andere woorden een fooi.

  Nu weten de mensen weer waarom ze lid zijn geworden van een vakbond en weet ik weer waarom ik mijn lidmaatschap 16 jaar geleden heb opgezegd.

  Reactie door ipuntje — dinsdag 6 november 2007 @ 16.10 uur

 26. Sociaal plan ;hahahahahah zeker de inschakeling van een re-intergratie bureau en 1 jaar loon , die voor een groot deel verdwijnt naar de belasting : wie koopt wie om ?
  Gewoon de producten die uit het nieuwe Oosten komen niet meer kopen : dat bevordert de werkgelegenheid in NL. BV. en vermindert de millieu-vervuiling t.g.v. de goederentransporten uit het Oosten .

  Reactie door Fred — dinsdag 6 november 2007 @ 18.41 uur

 27. Unilever een multinazional?wat levert het voor het proletair?
  Graag een antwoord van YOU ,Jan marijnissen.

  Reactie door gaf — woensdag 7 november 2007 @ 21.54 uur