Akkoord bij Unilever

De bonden en Unilever hebben een akkoord bereikt over de CAO en over een sociaal plan. De sluiting van drie fabrieken is nog niet van tafel, wel is er het beste sociaal plan uit de historie bereikt voor het geval dat de sluiting wel doorgang zal vinden. Dat is een felicitatie waard aan de actievoerders.

“Afgesproken is dat de OR’en in samenwerking met de vakbonden alternatieve plannen kunnen gaan ontwikkelen om de fabrieken open te houden,”aldus Lucas Vermaat op www.geenafbraakmaarafspraak.nl

De SP heeft in de Kamer een debat aangevraagd over de ontwikkelingen bij Unilever en de trend dat steeds meer winstgevende bedrijven uit ons land vertrekken voor net iets meer winst elders. Multinationals spelen steeds vaker werknemers hier en in andere landen tegen elkaar uit. En landen gaan hierin mee door de voorwaarden voor deze bedrijven steeds verder aan te passen, ten nadele van de werknemers. De SP komt volgende week met plannen om deze ontwikkeling te keren.

Al diegene die de werknemers van Unilever op één of andere manier hebben gesteund, hartelijk dank. Het SMS-nummer ter ondersteuning van de stakers is inmiddels gesloten. De opbrengst van de actie wordt komende week aan het actiecomité overhandigd

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 09 november 2007 :: 0.12 uur

43 Comments

43 reacties

 1. Felicitatie waard goed werk. De boel platleggen werkt heus wel. Maar ze zijn er nog niet. Ze mogen dan alternatieve plannen gaan maken maar wie vertrouwd een directie?
  Sluiting kan alleen worden voor komen, met hulp van o.a de politieke leiding van dit land, maar daar hoeven we niets van te verwachten. De arbeiders moeten de fabrieken overnemen arbeiders zelfbestuur, het zijn winstgevende bedrijven. Ze horen hier “WIE IS ER NIET GROOT MEE GEWORDEN”
  Beetje anarchie kan geen kwaad tegen dit superkapitalisme

  Reactie door Harry Sangers — vrijdag 9 november 2007 @ 1.05 uur

 2. Een goed plan verkoopt zichzelf….toch? ;-)Welke directie, te vertrouwen of niet, zou een heel goed alternatief afwijzen? Als er geld verdiend kan worden kan ik me niet voorstellen waarom de directie er niet over zou willen praten. Bovendien geloof ik niet dat de Nederlandse consument nog Calve pindakaas zal kopen als dit in Polen wordt gemaakt. Dat is gewoon sentiment. Dat doe je niet.

  Reactie door Rene van der Velden — vrijdag 9 november 2007 @ 1.34 uur

 3. je kunt je beter inzetten voor fatsoenlijk onderwijs; de ontwikkeling van een kenniseconomie dan voor dit soort zaken.
  Een gelopen race en je weet dat maar al te goed meneer Marijnissen.
  Leuk voor zieltjes winnen, maar volstrekt onrealistische doelstelling.

  Reactie door kaatje — vrijdag 9 november 2007 @ 2.25 uur

 4. Een goed akkoord was het geweest als de winstgevende fabrieken niet gesloten zouden worden. Elk ander akkoord is bakzeil halen voor de aandeelhouders. Dus zie ik de jubelstemming niet. een sociaal plan is voor de werknemers van nu en is over een paar jaar ook op. De werknemers van de toekomst, die er dus niet zullen komen, hebben het nakijken.

  @2 En je gelooft echt dat mensen die nu calve gebruiken dat niet zullen doen als de pindakaas uit polen komt. Over een jaar is iedereen, behalve diegenen die in het sociaal plan zitten, alweer vergeten dat het gebeurd is.

  Reactie door ipuntje — vrijdag 9 november 2007 @ 6.22 uur

 5. Goeden morgen vrienden SP.

  Weer thuis na en hartaanval.

  Direct geconfontreerd met het akkoord wat de vakbonden bij Unilever hebben bereikt.
  Door solidariteit van de arbeiders bereik je dit.
  Solidariteit, daar draait het om.

  We moeten ons beschermen tegen de aanvallen van het groot kapitalisme, ze zijn in de regering bezig om de arbeider in de hoek te drukken waar de klappen zullen vallen, onder leiding van het CDA.
  Er vind zogenaamd crisisberaad in het Catshuis plaats om de ontslag versoepeling door te drukken. Nu uitgesteld tot maandag.

  Als de vos de passie preekt, Boer pas op je kippen!

  Zo langzamerhand krijg ik de indruk dat de PvdA al om is, maar voor de vorm nog wat tegensparteld.

  Een argwanende…….

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 9 november 2007 @ 7.21 uur

 6. Pindakaas uit eigen pot of een worst voorgehouden…?

  Reactie door Kees — vrijdag 9 november 2007 @ 7.43 uur

 7. @ Kaatje

  Wat een bullshit. Alsof dit het enige is wat de SP doet.

  Ik word zo moe van die mensen die 1 logje pakken en dan zeggen, je kan beter dat andere doen…

  Alsof de SP al niet jarenlang voor beter onderwijs strijd, alsof het parlementair onderzoek er niet mede door de SP haar kritiek is gekomen etc etc

  En van verloren strijd. Ja, als je daarin geloofd dan kun je beter gewoon geen SP stemmen, want de strijd is lang en soms heel frustrerend. Maar dat betekent niet dat je die strijd moet opgeven

  Reactie door Rita — vrijdag 9 november 2007 @ 7.57 uur

 8. @ Ouwe Dirk
  Laat je me daar even schrikken! Ik hoop dat alles weer OK is met je. Sterkte en beterschap, doe rustig aan!!

  Verder ben ik het met je betoog eens. Jammer dat mensen zoals kaatje (3) het geloof in de kracht van solidariteit verloren zijn en alles met wantrouwen bekijken. Juist het verlies van vertrouwen in de kracht van samen-sterk-staan geeft de kapitalisten de macht de werknemers nog verder uit te dunnen.
  Als iedereen in Nederland 1 dagje NIETS deed, niets kopen, niet werken, geen bankzaken doen, niet tanken, niets… dan moet je eens kijken wat een effect dat heeft.

  De kracht zit hem altijd in samenwerking, maar de ego-maatschappij heeft blijkbaar gewonnen.

  Reactie door Irma — vrijdag 9 november 2007 @ 8.38 uur

 9. O, o, o, wat is het toch errug wennen dan nederland slechts een filiaal van de rest van de wereld is.

  Het is wellicht geen vooruitgang maar wel realiteit.

  @Ouwe Dirk, goed dat je er nog bij bent, ouwe reus, welcome back aan boord!

  Reactie door QuestionMaster — vrijdag 9 november 2007 @ 10.26 uur

 10. Irma, dank je wel voor je opbeurende woorden.

  Het is me al meer voor gekomen, maar een volgend Dottering is nodig volgens de cardioloog.
  Ik ondervind het gelaten.

  Het is absoluut een noodzaak om samen op te treden tegen de reactionaire krachten die ons naar de middeleeuwen willen brengen, onder het voorwendsel dat het economisch nodig is.
  Dat is gebaseerd op kapitalistisch winstbejag zonder aanziens des persoons.
  In deze jungle zijn wij terecht gekomen omdat de graaiers het voor het zeggen hadden.
  Let op uw zaak……

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 9 november 2007 @ 11.06 uur

 11. Het beste is om de hele ratrace te laten voor wat het is; minimalisme is het sleutelwoord.

  Hoe meer mensen terug vallen op micro economie, en streekproducten, hoe sterker deze opgeheven vuist word.

  Maar ja, je moet wel durven; de puc, de flatscreen tv, auto no. zoveel te laten staan.Dat heet roeien tegen de stroom in…want massa consumentisme grijpt om zich heen.

  Reactie door QuestionMaster — vrijdag 9 november 2007 @ 11.43 uur

 12. QuestionMaster — vrijdag 9 november 2007 @ 10.26:

  Goedemiddag,

  Nou en, weer zo’n “mededeling”, heb je ook nog wat inhoudelijkers, of wil je met dit nietszeggende regeltje eigenlijk kwijt dat je op een der rechtse partijen stemt?
  (incl.pvda dus!)

  Harrie V.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 9 november 2007 @ 12.27 uur

 13. QuestionMaster — vrijdag 9 november 2007 @ 10.26
  ‘Het is wellicht geen vooruitgang maar wel realiteit.’

  Dat zeiden de NSB’ers ook in 1940-1945.

  Reactie door Hermie Kreeft — vrijdag 9 november 2007 @ 12.33 uur

 14. Hermie Kreeft; het spijt me héél erg dat je in ’40-’45 bent blijven hangen…dat is nou gebrek aan vooruitgang!

  Reactie door QuestionMaster — vrijdag 9 november 2007 @ 13.21 uur

 15. Harrieke, het voelt lekker mensen van achter je pee-cee aan te vallen, niet?
  Heb je ook nog iets inhoudelijks te melden of scan je- bij gebrek aan hersens- alle reacties hier, om als ze niet aan je quasi linkse maar feitelijk wilders- achtige denken te toetsen?

  Allicht, allicht, m’n beste kun je bij Rita ook terecht voor hand en spandiensten!

  Reactie door QuestionMaster — vrijdag 9 november 2007 @ 13.24 uur

 16. Tilmant van de ING vindt, dat het vestigingsklimaat in Nederland flink verbeterd moet worden. Zijn betoog komt er onder andere op neer dat de Nederlander niet zo moeilijk moet doen over de hoge salarissen van topmanagers. Maar de top van Unilever verplaatst zijn vestigingen niet naar landen waar topmanagers veel verdienen. Dus als we Tilmant zijn zin geven, komen er alleen maar veelverdienende topmanagers naar Nederland, die vervolgens de bedrijven verplaatsen naar lage lonen landen.

  Reactie door reint — vrijdag 9 november 2007 @ 13.28 uur

 17. Unilever is een bedrijf waar men vooral gaat voor de winst. Verder verkoopt het bedrijf mooie praatjes en daarnaast speelt het een kwalijke rol bij de ontbossing van de veenbossen in Indonesië. Dus eigenlijk is het een bedrijf waarvoor je je als Nederlander zou moeten schamen. Daarom zou ik er niet rouwig om zijn, als het bedrijf compleet met top uit Nederland zou verdwijnen.

  Reactie door reint — vrijdag 9 november 2007 @ 13.35 uur

 18. reint — vrijdag 9 november 2007 @ 13.28:

  Goedemiddag,

  Op de allereerste plaats: dit zou “nieuws” zijn…?
  Kennelijk zijn we met zijn allen al zo gehersenspoeld dat we ons niet eens meer afvragen: “Waarom is zo’n al tientallen jaren keer op keer herhaalde dwingende mantra nu in het nieuws?”
  We horen bijv. veel minder uitgesproken de zorgen en problemen van heel veel landgenoten (die in aantal de bonzen van al die grote ondernemingen verre overtreffen), terwijl daarover ook mededelingen aan de pers worden verstrekt… en de pers zou ook door eigen onderzoek daarover meer dan genoeg kunnen publiceren.

  Het is het zoveelste bewijs dat de pers vooral een mededelingen- en propaganda-apparaat is voor hen die de zeer onrechtvaardige verhoudingen in de wereld in stand willen houden.

  Tenslotte, over dat vestigingsklimaat voor grote ondernemingen: ik heb de laatste tijd nogal eens gelezen dat Nederland nu juist een belastingparadijs is, met name voor bedrijven….
  (Logisch ook, dat moet ook wel, als je ziet hoe hier veel mensen worden afgeknepen!)

  Die Tilmant liegt dus en zijn “mededeling” is gewoon stemmingmakerij die alsmaar verder gaande verslechteringen voor de werkende bevolking en van uitkering afhankelijke mensen moet “rechtvaardigen” en “logisch” maken.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 9 november 2007 @ 13.54 uur

 19. Harrieke; beter afgeknepen dan sufgerukt moet je maar denken :-)

  Prettige dag verder…

  Reactie door QuestionMaster — vrijdag 9 november 2007 @ 14.15 uur

 20. Goedemiddag allemaal,

  Het is wel te hopen dat de vakbonden dit willen zien als een begin van werkelijke strijd tegen genadeloos aandeelhouderskapitalisme en dat ze eens de moed tonen om dit te benoemen zoals het werkelijk is: onbarmhartig, hebzuchtig, kortzichtig, maatschappijondermijnend en DAARDOOR ontzettend veel daaraan en daarmee verbonden problemen oproepend.

  Het is niet genoeg om nu dan maar weer over te gaan tot “de orde van de dag”.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 9 november 2007 @ 14.28 uur

 21. @5 Ouwe Dirk

  Ik schrok wel even toen ik uw bericht las.
  Kreeg de indruk dat het wel weer goed met u gaat?
  Oude Dirk, ik miste u al enige tijd op het weblog en fijn dat u er weer bent.
  We trekken door Ouwe Dirk en niet zonder u.
  Ik wens u het allerbeste toe.
  Groet!

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 november 2007 @ 14.54 uur

 22. Question master, als ik een man zou zijn zou ik voor sufgerukt kiezen

  Reactie door cynthia — vrijdag 9 november 2007 @ 15.01 uur

 23. Question master, gebrek aan vooruitgang is het gevolg van niet willen leren van het verleden

  Reactie door cynthia — vrijdag 9 november 2007 @ 15.02 uur

 24. Ja Cynthia, hier een wijsheid voor jou tegeltje;

  blijven hangen in het verleden is een gebrek aan vooruitgang.

  (hoezo sufgerukt?)

  :)) Mzzl,

  Reactie door QuestionMaster — vrijdag 9 november 2007 @ 15.20 uur

 25. Nee dan dit, (http://www.volkskrant.nl/binnenland/article477355.ece/Banenplan_VVD_moet_100.000_werkzoekenden_helpen)de nieuwe type Melkertbanen.

  Reactie door Leen — vrijdag 9 november 2007 @ 16.39 uur

 26. Multinationals spelen steeds vaker werknemers hier en in andere landen tegen elkaar uit. En landen gaan hierin mee door de voorwaarden voor deze bedrijven steeds verder aan te passen, ten nadele van de werknemers. De SP komt volgende week met plannen om deze ontwikkeling te keren.

  Ik ben zeer benieuwd naar de plannen van de SP m.b.t.de bedrijfsstrategie van de multi-s.
  Er komt toch zeker geen zak subsidie-geld uit rollen? De nederlandse werknemers zijn,gelet op de sociale lasten en belastingen,t.a.v.de Aziaten,Zuid Amerika en de oostblok gewoon te duur.Zelf krijgen zij maar een schamel loontje,gezien de steeds verder oplopende prijsspiraal.De bureaucratie en managerscultuur moet uitgeroeid worden.Voor alle (hang)jongeren welke niet willen werken,dient de dienstplicht ingevoerd te worden.Dat betekend niet,naar Afghanistan sturen.De overheid moet zelf weer (samen met universiteiten) bedrijven gaan oprichten en dan hierna geen aandelen meer op de markt gooien.Deponeren van octrooi-rechten moet gratis.Privatisering moet op de helling.Technische innovatie en universiteiten moeten aanzienlijk meer gesubsidieerd worden.Belangrijke aandachtsgebieden zijn zonne-energie,industrieele robots,onbemande gevechtsvliegtuigjes,trein/tramstellen-productie,zuiver water distilleer productie,windmolen productie,ombouwen leegstaande kantoren en industrie-complexen tot woon-winkel-opslagcentra,zelfstandige kleine streek-productie-centra,dus minder transport.Fijnmaziger pakket/personen treinverkeer.Betere treinverbinding met havens.Op drukke autowegen.(beveiligde) parkeerplaatsen met snelrailverkeer op vluchtstrook.Kolenvergassings-installaties.Groot windmolenpark Noord Friesland/Groningen.Geen strategische nederlandse industrieen meer verkopen aan het buitenland/meer invloed ondernemingsraad.Meer invloed niet politiek gebonden organisaties.Invoeren van graai/bonustax.(instemming ondernemingsraad).
  Geen fiscale aftrek meer van graai-bonussen.
  BTW regieme op levensmiddelen,medicijnen etc.terugzetten van 6 naar 0%.
  Export heffingen op uitvoer eerste levensbehoeften.Import heffingen op niet ingecalculeerde milieukosten,vervuilende producten(China).Geen netwerk-bijbanen meer voor politici.

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 9 november 2007 @ 17.35 uur

 27. Het lijkt me goed dat Unilever fabrieken start in Polen. Dan kunnen de Polen gewoon in Polen werken en de Nederlanders weer het werk van de Polen in Nederland doen.
  Wel even op de arbeidsvoorwaarden letten natuurlijk. Voor Polen kun je ook Roemenie, Tsjechië, etc. lezen. Scheelt weer huisvestings- en inburgeringsproblemen.

  Reactie door Dirk Ruijne — vrijdag 9 november 2007 @ 18.45 uur

 28. De reacties van een zekere `Question Master’
  spreiden een ziekelijke vraag naar aandacht tentoon. De draad van de discussie dient door dit trolgedrag niet verloren te gaan.

  Reactie door Haq — vrijdag 9 november 2007 @ 19.48 uur

 29. zomaar wat gedachten,,is het niet mogelijk om die winst gevende fabrieken over te nemen?
  he de bank moet toch een lening willen verstrekken,of gaan die ineens dwars liggen???,
  of moeten die dikbillen ook nog een vette prijs voor de nietgenoeg opleverende hallen cq machines hebben,of verhuizen ze de machines naar polski.
  of wil de HEMA straks alleen oostblok worsten verkopen.
  maar vraag geen dikke beurseigenaar om de steun van doorstarten,dan heb je met 2 jaar weer het zelfde,een dief blijft een dief.

  Reactie door ad — vrijdag 9 november 2007 @ 21.07 uur

 30. ”Hoe meer mensen terug ”vallen”?? op micro economie, en streekproducten, hoe sterker deze opgeheven vuist wordt”.

  juist, question master; waarom kan ik hier in de dorps-suup geen hier gemaakt bd voer ..(regeringsUN?weise betaalbaargemaakt- wantbetervoormens-énland) kopen? is toch anti-globalistisch? (waaarom kan venlo c2c -texel & more daar wel, en hier niet?) had overigens geen tijd ‘t ganze topiccomments te lezen.
  moneyeatingreclames, voor zorgpremies t/m a/z; geen issues voor goodfood, here produced, ách…zelfbedruipend worden is na de schuldsaneringen, v-banken, een revolterend burger initiatief??? het kán, dear sp-people! waf-vuist!

  Reactie door pulcinella — zaterdag 10 november 2007 @ 0.04 uur

 31. mijn liefste man heet ook dirk, ”ouwe dirk”,
  liefs! en cardiosterkte!!(kan geen hartje vanaf hier inserten..)
  ‘we” laten die ongelegen rot? vos, tegen de inmiddels aan banden gelegde? jacht op ;-) , geen passie spreken! hup! jácht op juiste zaken!

  Reactie door pulcinella — zaterdag 10 november 2007 @ 0.21 uur

 32. Laat unilever verdomme de uitkeringen maar betalen voor alle ontslagenen en dan 3 jaar ipv 2 ,plus de kantonrechtersformule van 1.5 tot 2.0 % per dienstjaar!!!

  Reactie door Lambert — zaterdag 10 november 2007 @ 8.47 uur

 33. Nee Question Master, dat denken Liberalen maar kijk om je heen..we gaan juist nu terug in de tijd! EEn goed leerproces toegewenst…
  Wat is vooruitgang Question Master? Een vette bankrekening? Ik heb er ook nog een voor jou: Als je niet verder kunt kijken dan je neus lang is moet je niet verbaasd zijn dat je te weinig ziet.

  Reactie door cynthia — zaterdag 10 november 2007 @ 10.12 uur

 34. @ 26 Maan Arkenbosch

  Multinationals zijn de grootste ratten die er zijn, lees onderstaand artikel maar een en dat in combinatie met de discussie omtrent het versoepelen van het ontslagrecht….

  Verdeeldheid ontslagrecht blijft

  De regeringspartijen staan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar als het om de versoepeling van het ontslagrecht gaat. De PvdA weigert aan het plan van CDA-minister Donner mee te werken.

  Als wisselgeld voor het aanpassen van het ontslagrecht stelt het CDA nu de maatregelen voor de topinkomens ter discussie, zoals het plan om hypotheken op de duurste huizen aan te pakken.

  Gisteren was er topoverleg over de zaak in het Catshuis. Minister Donner zei na afloop dat alle partijen de wil hebben om eruit te komen. Ook andere betrokken ministers zeiden dat vandaag. Volgende week gaat het overleg verder.

  Ik dacht dat de deal omtrent het EU grondwet referendum was ingezet om de plannen voor versoepeling van het ontslagrecht van de tafel te vegen, en niet de topinkomens en de hypotheekrente aftrek, wat moet er nog meer opgeofferd gaan worden.

  En zie hoe de multinationals nu al gaan zeiken op iets wat er nog niet is, of weten zij al dingen die de burger en de rest van de regering nog niet weten…. uitgelekte informatie,.. voorkennis … achterkamertjes gel#l

  ….Multinationals sturen brandbrief

  Vier Nederlandse multinationals zijn slecht te spreken over het Nederlandse belastingklimaat. Ze hebben minister Bos van Financiën een brandbrief gestuurd.

  Daarin klagen ze over de manier waarop topinkomens in Nederland fiscaal worden behandeld. De brief is geschreven door Shell-directeur De Wit, mede namens zijn collega’s van Philips, Unilever en Akzo Nobel.

  Zij hebben kritiek op beperking van de hypotheekrenteaftrek voor huizen boven de 1 miljoen euro. Ook de beperking van de aftrek van pensioenpremies vanaf 185.000 euro schiet de ondernemers in het verkeerde keelgat..

  Reactie door Pool — zaterdag 10 november 2007 @ 12.06 uur

 35. En….gaan de werknemers van unilever straks dan ook loon inleveren of langer werken om hun baan te behouden?

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — zaterdag 10 november 2007 @ 13.16 uur

 36. @ Ouwe Dirk (5):

  Houd je taai!
  Wat goed dat je hier al weer paraat bent.

  @ Pool (34):

  Inderdaad: de PvdA is al geheel door het stof gegaan met het afzien van het Irak-onderzoek en het afketsen van een nieuw EV-referendum. Het is ronduit onbeschaamd dat het CDA nog “wisselgeld” durft te vragen aan de PvdA wat betreft de voorgenomen ontslagregeling. Als de PvdA daarop ingaat maakt zij zich nog ongeloofwaardiger dan ze al was, en pleegt ze m.i. politieke zelfmoord.

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 10 november 2007 @ 19.57 uur

 37. @ 34 Pool
  Ofschoon het CDA congres,dankzij de oude garde,in meerderheid hun goedkeuring hebben gegeven aan Donner,blijft staande dat het CNV falikant tegen is.Veel CNV-ers hebben er genoeg van en kunnen straks,precies als NVV-ers SP gaan stemmen.Zij zien duidelijk het afdanken van 45+,welke ingewisseld worden voor goedkope Polen,Roemenen en Bulgaren.Daarbij komt dat Wouter Bos compleet afgebrand is bij het NVV en de gewone PvdA leden als hij toegeeft.Tegelijk kan de SP tot aan de verkiezingen,vooral bij de 50+, zout in de PvdA wonde blijven strooien.Meer dan een jaar heb ik via verschillende artiekelen gewaarschuwd voor een economische neergang.
  De financieele markten denderen in sneltreinvaart omlaag en een krach is niet uitgesloten.Deze regering zal de rekening hiervoor door de kiezers gepresenteerd krijgen.Toekomstig blijft de SP de wind in de zeilen houden!!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 10 november 2007 @ 19.58 uur

 38. @ 36 Olav Meijer
  @ 37 Maan Arkenbosch

  Zou de PvdA nog wel leden hebben, en wat heeft de PvdA nu eigenlijk tijdens hun meeregeren gescoord, ik kan me niets bedenken waar of wat ze hebben binnen gehaald.
  Tot nu toe hebben ze alleen maar geblunderd, en dat zal wel door blijven gaan, dus voorzie ik ook dat ze aan het versoepelen van het ontslagrecht ook wel hun goedkeuring gaan zullen geven.

  En het gebruikte excuus kennen we al, …. anders wordt er niet over de topsalarissen gesproken of over de hypotheekrenteaftrek voor huizen boven 1 miljoen euro.

  SOCIAAL DEMOCRATEN .. laat me niet lachen. BLAUW PLUCHE GEIL is het juiste antwoord.

  Reactie door Pool — zaterdag 10 november 2007 @ 20.58 uur

 39. @ 5 Ouwe Dirk

  Doe het even rustig aan, per slot van rekening heb je maar 1 hart en je bent ook de jongste niet meer dus even niet teveel jezelf opwinden over de politiek, laten wij dat nu maar even doen, en als je weer echt de Ouwe Dirk ben mag je ons straffen als we niet goed ons best hebben gedaan om de SP en zijn idealen te verdedigen.

  Sterkte Ouwe Dirk en veel heel veel gezondheid.

  Reactie door Pool — zaterdag 10 november 2007 @ 21.05 uur

 40. @37 Maar Arkenbosch

  Ach ja… hoop doet leven. Van verkiezingen naar verkiezingen naar verkiezingen etc.
  Speelt in jouw analyse niet mee dat dit kabinet op vele fronten schromelijk over de schreef is gegaan en regeert op het minimum aan vertrouwen bij het volk?
  Blindstaren op de PvdA houdt ons niet scherp. De SP aanscherpen om radicaler op te treden wel. Als alle moties verworpen worden door de bange plucheklevers verbaast het mij dat jij niet een Nationale ‘Hervormingsdag’ hebt in-geanalyseerd.
  Laten we vooral naar orde en regel democratie bedrijven… alleen jammer dat de regering zich er niet aan houdt. En zie: nog even en we zitten vastgenageld in het Verdrag en de genocide in Irak weelt tierig. Om over die vervuilde markt in ons land maar niet te spreken!
  Volgende verkiezingen? Al geanalyseerd hoe het water ons dan aan de lippen staat?
  Enfin, alleen luxe links kan daar blijkbaar mee leven.

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 november 2007 @ 23.54 uur

 41. Ik koop gewoon geen artikelen ( producten ) uit het Oostblok ; vergaard met EU-subsidie .

  Bovendien is het sociaalplan minimaal : mensen raken hun baan kwijt en komen voor een deel niet meer aan de slag .

  Reactie door fred — maandag 12 november 2007 @ 18.45 uur

 42. nee, een echt succes, sociaal plan daar gaan we voor.
  Dadelijk ook bij Unilever Oss, zoals Unox en Zwan al weg gesociaal pland zijn, en Bergoss tapijt, en Desso tapijt en Philips lightning.
  De hele regio drijft op die sociale plannen, zo’n 5000 man in het sociaal plan.
  Oooit gedacht wat er in de regio gebeurd na 2 jaar?
  Juist dan is iedereen te oud en te duur.
  Iedereen thuis, maar ja, we hadden zo’n goed sociaal plan!!!!

  Reactie door G.v.Dolleweerd — dinsdag 13 november 2007 @ 21.10 uur

 43. ” Verder ben ik het met je betoog eens. Jammer dat mensen zoals kaatje (3) het geloof in de kracht van solidariteit verloren zijn en alles met wantrouwen bekijken.”

  Tja Rita, deze opmerking van mijn kant zal jou wel nooit bereiken, omdat de opmerking niet past binnen het SP raamwerk.

  Ik heb de kracht in solidariteit zeker verloren, omdat ik zie dat de mens te egoistisch/egocentrisch is om voor een ander op de barricade te gaan staan.
  Ik zat zelf in de WIA na een auto-ongeluk en zag hoe ik op feestjes bij de ” gevestigde orde” werd behandeld.
  Nu ik weer beter ben en adviezen geef aan top 500 bedrijven word ik volstrekt anders behandeld.
  Ik maak daar gebruik van door mijn ideeen voor een duurzame wereld op de golfbaan te spuien.
  Ik kom erachter dat ik dan veel meer invloed uit kan oefenen dan dat ik ooit demonstrerend heb gekund vanuit een underdog positie.
  Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
  Misschien kunnen we samen; ik vanuit mijn wantrouwende visie, maar met de contacten en jij vanaf de straat wel wat moois bereiken.

  Reactie door kaatje — zaterdag 17 november 2007 @ 4.18 uur