Waar ken ik die poster van?

Grijs op Reis

Op Nu.nl een foto bij het bericht over de verlenging van de proef met gratis openbaar vervoer voor 65-plussers. Zonder onderschrift.

Maar dat bordje komt me bekend voor. Is het misschien de actie van Ouderen in de SP, die 100.000 getekende duploblokjes ophaalden voor precies dat doel?

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 10 november 2007 :: 0.11 uur

46 Comments

46 reacties

 1. Geweldig dat gratis vervoer voor de 65-plussers, SP!
  Maar is het nodig om het ‘grijs op reis’ te noemen? Dan is er ook nog zoiets als ‘de vergrijzing’!
  Zou wel wat frivoler en charmanter in dit land mogen voor die groep aan wie wij onze kennis ontleend hebben.
  Voortaan maar: ‘wijs op reis’. Toch?

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 november 2007 @ 3.11 uur

 2. Bejaard met vaart, Babyboom express…

  Reactie door Kees — zaterdag 10 november 2007 @ 9.08 uur

 3. Velen ouderen kunnen het openbaar vervoer zelf betalen,scheep de jongeren en zeer lagen inkomens met de kosten van het gratis zijn niet op.
  Ga na het inkomen kijken plaats van naar de leeftijd.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 10 november 2007 @ 9.12 uur

 4. Typisch staaltje van pronken met andermans veren/succes. Maar goed dat hebben we al vaker gezien, kijk maar naar een aantal punten uit het SP verkiezingsprogramma die in al dan niet afgezwakte vorm voorkomen in het regeerakkoord van B4.
  Maar of het nu van de SP komt of niet, het is in ieder geval een stap in de goede richting. Als wij als SP daarvoor de aanleiding gegeven hebben is er toch wat bereikt.

  Groeten,
  Danny

  Reactie door Danny — zaterdag 10 november 2007 @ 9.30 uur

 5. @ 1 Gloria

  Goedemorgen

  Je zou natuurlijk ook .. wijs grijs op reis kunnen gebruiken ha ha ha

  Goed dat er voor de ouderen toch een lichtpuntje aan de horizon verschijnt, we kunnen ons nu mischien ook hard maken voor de 55+ opdat deze mensen ook gratis mogen reizen.

  Reactie door Pool — zaterdag 10 november 2007 @ 10.14 uur

 6. Goeden morgen vrienden SP.

  Dat er met onze actie groot succes wordt behaald mogen ze van mij, ALS het maar ten gunste komt van de de juiste groep.

  Men heeft er toch een handje van om van onze programmapunten mooi weer te spelen, en zelf de eer binnen te halen.
  Daar moeten we vooral de nadruk op leggen WIJ stellen de prioriteiten, en wanneer die door anderen worden gepikt, interesseert het niet Als het maar ten gunste komt van de juiste belangen groep.

  De ontslagversoepeling is ook zo’n voorbeeld, Tichelaar blaast hoog van de toren dat zij de SP niet nodig hebben om daar tegen te zijn, maar ondertussen is hij gevangen in het net van Donner.
  Volgens mij is hij allang overstag en is het voor de vorm dat er nog wat tegen gesparteld wordt.
  Het regeringspluche is kleveriger dan de toezeggingen aan de kiezers, en daardoor zullen ze straks komen met vage toezeggingingen dat ze er tegen zijn, maar dat het economisch niet verantwoord is om er TEGEN te zijn.

  Leer mij de pappenheimers kennen…..

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 10 november 2007 @ 10.23 uur

 7. Hier in Heerlen c.q.Parkstad is het ook een succes!

  Reactie door Ben tarici — zaterdag 10 november 2007 @ 11.04 uur

 8. toch blijf ik me nog steeds afvragen waarom in Belgie een maandabonnement voor heel vlaanderen 26 euro kost voor 60+ 23 euro en voor 65+ gratis; jongeren betalen 20 euro. Een netabonnement in nederland kost daartegen 212 euro en volgend jaar zelfs 221 euro.

  Verder hebben ze net de barandstofaccijns VERLAAGD omdat dat een belofte aan de kiezers was. moet je bij ons om komen! (kwartje van KOK)

  En de belgen hebben niet eens miljardeninkomsten uit aardgas.

  Reactie door ipuntje — zaterdag 10 november 2007 @ 12.21 uur

 9. Ouwe Dirk, als ik de peilingen van Nova gisteravond bekijk,hebben ze alle redenen om op het pluche te blijven en geen verkiezingen, want ze staan er slecht voor,de regeringspartijen.en de VVD zakt zo weg, die willen helemaal geenverkiezingen en blijven in het kielzog meesjouwen.De SP gaat weer iets vooruit maar niet genoeg, want pvda is nog steeds groter.en die Rita rukt op met haar beweging, zijn we daar even klaar mee.

  Wat het vervoer betreft; laten ze eerst toch eens kleine bussen inzetten op niet drukke lijnen.Ik erger me dood aan Arriva bussen met l persoon er in,hou die dan voor de vroege ochtend en einde werktijd.Kleine busjes met regelmaat laten rijden door heel Nederland,waar mogelijk. En vervolgens de 65 plussers aanbieden gratis vervoer voor ieder die afstand doet van de auto.Te controleren via de wegenbelasting. Fraude streng bestraffen.En wie al geen auto heeft reist natuurlijk gratis. Evt. in de daluren.
  Het lijkt mij dat er best veel oplossingen mogelijk zijn,vooral nu de benzine e.d. onbetaalbaar wordt.

  Reactie door anne hilverda — zaterdag 10 november 2007 @ 12.57 uur

 10. @3 Hakker

  Dat ben ik met je eens, Hakker. Ga naar het inkomen kijken in plaats van naar leeftijd!
  Energiekosten behoren ook naar inkomen te zijn. Gek dat daar maar niet over nagedacht wordt.

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 november 2007 @ 13.51 uur

 11. Gloria — zaterdag 10 november 2007 @ 13.51

  Beste Gloria,

  Goedemiddag,

  Natuurlijk ben ik het met je eens, maar:
  Ik denk dat jij het met me eens zult zijn om, in plaats van telkens weer van die, voor armeren vernederende en denigrerende, telkens weer opdoemende discussies over voor hen te treffen specifieke “maatregelen”, het veel doeltreffender en beter zou zijn om hun inkomen behoorlijk te verhogen.

  Dan ben je meteen van dat geouwehoer en een hoop omslachtige administratieve rompslomp enz. af.
  Die kosten hoef je dus niet meer te maken.
  Bovendien ben je dan ook meteen af van het verschijnsel dat de armen telkens weer (negatief) in beeld zijn waardoor -zeker voor egoistische mensen- TEN ONRECHTE de indruk wordt gewekt dat ze “zoveel krijgen”.
  (Ze krijgen bijna nooit wat, was dat maar waar, maar de regering en rechtse partijen in de 2e kamer weten hun “menslievende” propaganda zo geraffineerd te brengen, dat voor oppervlakkige en het niet zo nauw nemende mensen wel die indruk wordt gewekt, waardoor dus ook nog eens het klimaat ten nadele van die ongelukkige doelgroep voortdurend verslechtert…
  Dat valt ook af te meten aan de regelmatig hier opdoemende brallerige en van egoisme en zelfingenomenheid getuigende “reacties”….

  Maar…. voor zulk beleid heb je dus een LINKSE regering nodig met de SP!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 10 november 2007 @ 17.44 uur

 12. De 65 plussers in mijn familie kunnen het openbaar vervoer prima betalen.
  Wat echter een groter probleem is is de bereikbaarheid van het openbaar vervoer.
  Wat als je slecht ter been bent en de eerste bushalte ligt ruim 10 minuten (flink doorlopen) van je huis af, wat heb je dan aan gratis.
  Laten ze het geld stoppen in weer meer en beter bereikbaar ov en inderdaad mensen met een minimum een kaart geven voor vrij reizen op bepaalde tijden.

  Reactie door Henny — zaterdag 10 november 2007 @ 18.33 uur

 13. wel ,kruimels erbij?
  Good gesture weinig politiek kracht,
  SP moet de PVDA weg nemmem ,geen kruimels,nee laat voelen the alles of niets policy,ga en “get a bite”,let them feel what we feel.
  Hopeloos

  Reactie door gaf — zaterdag 10 november 2007 @ 18.34 uur

 14. @11
  De vernielingen en mishandelingen die het tuig in dit land aanrichten kost iedere Nederlander 2000 Euro per jaar dus van groot tot heel klein
  Dat is absurd hier moet genadeloos in gegrepen worden en het tuig door een eigen inspanning oplaten draaien voor de kosten.
  Dan kunnen we voor die 31 Miljard wat dit kost heel Nederland van een prima inkomen voorzien.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 10 november 2007 @ 19.21 uur

 15. Een overwinning voor de SP?
  Misschien wel!

  Maar kan de mogelijkheid voor vrij openbaar vervoer niet worden opgerekt, misschien onder voorwaarden, voor groepen mensen zoals werkzoekenden, gedeeltelijk arbeidsongeschikten en bijstandtrekkers?
  Zo zou het niet ondenkbeeldig zijn dat de verbeterde mobiliteit van deze genoemden zou kunnen leiden tot meer potentiële arbeidsparticipatie.
  De voorwaarden bijvoorbeeld; buiten spitsuren, als bussen en treinen vaak letterlijk en figuurlijk veel ruimte bieden voor sollicitatiebezoeken, maar toch zeker minimaal betere sociale contacten mogelijk maken.
  Dit tegen geen of zeer geringe kosten.

  We verliezen hier niets mee.
  Niet alleen biedt dit de kans op her- of verbeterde participatie in het arbeidsleven, maar ook geeft het meer mogelijkheden op bezoek aan familie/vrienden op sociaal vlak, wat kan leiden tot versterking van de banden met hulpbehoevenden.

  Waarmee het helaas met de dag slechter is gesteld.

  Reactie door Tim 76 — zaterdag 10 november 2007 @ 19.22 uur

 16. Het busvervoer hoeft niet helemaal gratis,doch kan voor iedereen aanzienlijk goedkoper.Ook moet een kaartje de hele dag geldig zijn,zodat je meerdere keren per dag kunt opstappen.Nu de oude ANWB baas Nouwen samen met deze CDA/PvdA/C.U.regering de bevolking t.a.v.de kilometerheffing bedrogen heeft,(het zou toch kosten neutraal worden?)kan dat er t.a.v. het buskaartje nu best van af.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 10 november 2007 @ 19.30 uur

 17. Madelief

  Ik wens jullie heel veel sterkte gezondheid, en hoop dat alles maar snel goed mag komen.

  Heb je toevallig al iets van Anja(B) vernomen?, mocht je haar spreken wens haar ook veel sterkte.

  Reactie door Pool — zaterdag 10 november 2007 @ 21.19 uur

 18. @11 Harrie V.

  Dag Harrie! Ja natuurlijk is dit de allerbeste oplossing. Maar de utopische 10% van de SP is bepaald niet kostendekkend. Ook dan blijft het houtjesbijtwerk voor de groep alleenstaanden die van een uitkering moeten leven. Chronisch komt deze groep zo’n 200 euro per maand tekort op het huidige leven met de exorbitant gestegen vaste lasten, het verhogen van grondstoffen en daartegenover de uitkeringen die in de afgelopen 6 JAAR IN TOTAAL 30 euro zijn gestegen!!!
  Ploertiger kan dit land het niet maken! Niemand hoor ik erover en de politiek maakt zich om alles druk, behalve om deze groep.
  Het is nog 3 jaar zien te overleven voordat de armen weer in de picture komen: verkiezingstijd! Om ze daarna weer in de lange termijnplanning te donderen.

  Vernederend, zeer vernederend voor hen die voor heel weinig geld een leven lang de handen NIET in de mouwen hebben gestoken, maar door een regering vwb de arbeidsmarkt buiten spel zijn gezet!

  Met Maan Arkenbosch @16 ben ik het eens. Een kaartje zou een hele dag gebruikt moeten kunnen worden. Weg met die strippenkaarten!

  My God… Misselijk word je van die calvinistische gierigheid die regeert over de onderdanen! Kruimelwerk!! Te bedenken dat zij zichzelf en eigen familie tot in het nageslacht ruimschoots hebben toebedeeld. Het is en blijft VOC!

  Reactie door Gloria — zaterdag 10 november 2007 @ 23.23 uur

 19. Even een inhoudelijke reactie uit Rotterdam. Het is erg fijn voor de Rotterdamse ouderen dat de proef met gratis openbaar vervoer voor 65-plussers verlengd wordt.

  De SP was altijd al voor gratis openbaar vervoer, om te beginnen voor ouderen, en vond vorig jaar bij de start van de proef al dat we het gratis OV voor 65-plussers eigenlijk meteen moesten invoeren. Nu blijkt het een doorslaand succes te zijn: 58 procent van de Rotterdamse ouderen heeft het aangevraagd (terwijl vantevoren was voorspeld dat slechts 60 procent dat zou doen, omdat de rest niet mobiel genoeg is).

  De SP heeft donderdag opnieuw voorgesteld om gratis OV voor ouderen in te voeren. De wethouder wilde daar helemaal niet aan: de proef zou in juni geëvalueerd worden en daarna zouden we verder kijken – dat zou betekenen dat ouderen nog minstens een jaar lang niet gratis konden reizen.

  Na heel veel moeite en discussie zijn uiteindelijk PvdA, Leefbaar Rotterdam en CDA akkoord gegaan met verlenging van de proef met gratis OV, terwijl de evaluatie wordt afgewacht.
  Helaas voor de Rotterdamse ouderen is het dus nog niet definitief geregeld, maar hoogstwaarschijnlijk kunnen ze vanaf 1 januari in elk geval voorlopig gratis blijven reizen.

  Zie ook http://rotterdam.sp.nl/bericht/21054

  Reactie door Kevin — zaterdag 10 november 2007 @ 23.41 uur

 20. Grijs op reis? WAO….Weer anders Onderweg…lekker makkelijk….geef welke subsidie dan ook weg na inkomen…en boven de 70 geen onderzoeken meer door mensen van 20!

  Reactie door Johan Kivits — zaterdag 10 november 2007 @ 23.50 uur

 21. Subsidie, wat betekent dit woord eigenlijk? Subsidie betekent volgens van Dale: overheidssteun.
  ‘Sub’ betekent volgens van Dale: onder
  ‘Onder’ betekent volgens van Dale: lager dan.
  Lager dan wát, is mijn vraag in deze?
  Ik kan daar mijn eigen filosofie wel op loslaten: lager dan, betekend in deze: niet toereikend.
  Dus komen we tot de essentie. Wanneer er gesubsidieerd dient te worden, impliceert dit dat er sprake van een tekort is.
  Tekort aan wat? Tekort aan financiën!
  Financiën zijn vaak niet voorhanden voor het bewerkstelligen of het behouden van een door de gemeenschap hoog geacht of gekoesterd goed. Daar springt de overheid in, of dient de overheid in te springen om e.e.a. toch te kunnen bewerkstelligen of te behouden. Immers het dient het algemeen belang.

  Nu dit:
  Wanneer er bij iemand deel uitmakende van onze gemeenschap sprake is van een financieel tekort om ook maar enigszins deel te nemen aan onze -ja “onze”- maatschappij, wanneer m.a.w. het budget ondanks dat er zuinig met de beschikbare centjes wordt omgegaan niet toelaat, niet toereikend is om bijvoorbeeld middels ‘openbaar’ vervoer familie te bezoeken.
  Niet op verjaardagen, niet bij overlijden. Is er dan sprake van een tekort aan subsidie? Laten we dan de dingen bij hun naam te noemen. Gewoon zeggen dat onze maatschappij althans onze politiek, andere prioriteiten stelt?
  Wat maakt het voor gearriveerden nu uit? Zijzelf kunnen zich niet verplaatsen in de noden en de afwegingen die minvermogenden dagelijks moeten maken.
  Vandaag een buiten het budget gedane investering als een treinkaartje wreekt zich! Niet alleen vandaag of deze week en ook niet alleen de volgende maand, het betekent nog meer op je schaarse centjes letten. Weer bepaalde als vanzelfsprekend zijnde zaken uitstellen of gewoon maar schrappen.
  Verjaardagen, Sinterklaas, de kerstdagen worden dagen niet om naar uit te zien, maar dagen om tegen op te zien. Hoe moet je dat nu weer vorm geven?

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 11 november 2007 @ 2.35 uur

 22. @Johan Kivits

  En na inkomen van reactie @20> 23.50 uur wil ik ook niet nog meer onzin van je horen.

  Trouwens ik zit qua leeftijd midden tussen de door jouw uitgesloten en bedoelde groepen.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 11 november 2007 @ 2.59 uur

 23. 19. Kevin

  Ik hoop dat het doorgaat in Rotterdam. Inderdaad voor mensen met een bestaansminimum, zeker in een grote stad is het van levensbelang. Helaas zie je vaak juist als iets een succes wordt dat ze ermee stoppen. Dat is bij overheden haast een wetmatigheid.

  Reactie door Henny — zondag 11 november 2007 @ 7.25 uur

 24. @9 anne zegt ondermeer:
  “Kleine busjes met regelmaat laten rijden door heel Nederland,waar mogelijk. En vervolgens de 65 plussers aanbieden gratis vervoer voor ieder die afstand doet van de auto.”

  Inderdaad anne!
  Wat dat betreft is Turkije een goed voorbeeld. Daar is een enorm netwerk van kleine busjes, 10 tot 20 stoelen. De zg dolmus. Rijden om de 5 a 10 minuten. Je betaald de chauffeur en stapt in. Niks geen strippenkaarten, scipknippen of welk elektronisch betaalmogelijkheid. Heb je geen Turks geld, betaal je gewoon met een €. Zelfs daar is de gemiddelde reistijd per km hoger dan hier, zonder alle faciliteiten zoals op groen springende stoplichten als er een (lege) bus nadert. De vergelijking gaat wel mank want hier is de verkeersdrukte groter denk ik. Maar toch. En dan 55+ tegen een zeer laag tarief gebruik laten maken. Dan doe ik mijn auto weg.

  Gisteren mijn dochter met kinderen naar een verjaardagsfeestje in een buitenwijk in Assen gebracht. Met openbaar vervoer zou ze heen ongeveer 2 uur kwijt zijn van deur tot deur. Na 19.00 uur zou ze niet meer terug kunnen. Afstand Groningen Assen is 24 km.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zondag 11 november 2007 @ 10.59 uur

 25. Maar hoe je het wendt of keert het gratis vervoer komt uit de gemeente kas en een oudere van 55 + met een zeer laag inkomen blijft via gemeentelijke belastingen meebetalen voor het gratis vervoer van een oudere van 65 + met een zeer goed inkomen.
  Dus ik begrijp die hoera stemming niet.

  Reactie door De Hakker — zondag 11 november 2007 @ 11.21 uur

 26. @24
  Maar toch. En dan 55+ tegen een zeer laag tarief gebruik laten maken. Dan doe ik mijn auto weg.
  ……….
  Dit bedoel ik nu,je heb een auto dus een aardig inkomen en je wil wel van het openbaar vervoer gebruik maken als 55 + als het maar bijna voor niets is.
  Dus andere met een zeer laag inkomen onder de 55 jaar en ook er boven natuurlijk want de kosten worden toch wel verhaald via de belastingen moeten voor jou betalen zodat meneer zijn auto aan de kant kan doen en dan al een hoop geld overhoud.

  Reactie door De Hakker — zondag 11 november 2007 @ 11.38 uur

 27. De oudjes dit…en de oudjes dat.Wonen praktisch alleen in riante huizen met dito tuin…laat dat tuig eens plaatsmaken voor jonge gezinnen.Maar nee, grijs en moe …

  Reactie door QuestionMaster — zondag 11 november 2007 @ 12.10 uur

 28. Heel fijn dat 65+ gratis openbaar vervoer krijgt dan blijven ze teminste met die auto van de weg af… (en neen ik ben geen opgefokte jongeren die 180 kilomter op de snelweg rijd en bumperkleef, dan ontploft mijn fiatje gelijk)…

  Maar buiten dat ben ik GEEN voorstander van gratis openbaar vervoer, ik ben voorstander van GOEDKOPER en BETER openbaar vervoer, maar niet van Gratis, ik BETAAL graag wat geld voor iets wat in mijn ogen ook DEUGT, en helaas is dat NIET het geval, ik heb twee jaar zonder AUTO gezeten, en als ik erachter kom dat ik in Weekend bijna twee uur overdoe om in Den Bosch te komen, alwaar ik met een AUTO file-vrij gemakkelijk binnen een uur NAAR Utrecht kom, dan weet ik het Openbaar vervoer in Nederland mag beter zijn dan in de Rest van de Wereld, zo goed is het niet voor begrippen van een overbevolkt land.

  Reactie door Macros — zondag 11 november 2007 @ 12.30 uur

 29. @27
  Weet je wat zo lullig is,ook jij wordt oud maar niet op dit log hoop ik.
  Groet een grijze Hakker en nog moe van 40 jaar hard werken,nu jij nog.

  Reactie door De Hakker — zondag 11 november 2007 @ 13.19 uur

 30. 25. Hakker

  Dat is ook mijn probleem hiermee.

  Reactie door Henny — zondag 11 november 2007 @ 14.06 uur

 31. @ 27 QuestionMaster

  Ik bespeur jaloezie in je reactie, waarom heb je niet gespaard of wat harder gewerkt, je vrouw en kinderen kunnen toch ook werken, dan had je ook riant kunnen wonen. Rot toch op met je vooroordelen, waar is het respect voor de ouderen die ons land hebben opgebouwd en jou het leven heeft geschonken.
  Jij bent het tuig van de richel met dit soort beweringen, dus rot op en maak plaats voor een medelander.

  Vele maar dan echt vele ouderen moet leven op of onder de armoede grens in een bovenverdieping 3 hoog achter en die elke keer weer bekritiseerd worden door van dit soort opmerkingen die jij hier plaats.

  Je moet je diep schamen.

  Reactie door Pool — zondag 11 november 2007 @ 14.50 uur

 32. @26
  Je lult onzin hakker.
  Ga je selecteren?
  Je weet net zo goed als ik dat het inefficiënte OV voor geen meter deugd en op termijn alleen maar duurder wordt. Privatisering weet je nog. Maar als je vind dat ik in deze geen mening mag hebben die niet de jouwe is, dan zeg je het maar. Daar komt bij dat ik met mijn volle autootje op lpg minder vervuilend bezig ben dan die stinkende bussen op diesel die ze stilstaand gewoon met draaiende motor laten staan bij het station.
  Ik heb een auto dus een aardig inkomen? Laat mij niet lachen. Ga jij nu uitmaken wie wel of niet van een eventueel gratis of gesubsidieerd OV gebruik mag maken?
  Ga toch hakken man.

  Trouwens, ik heb er geen probleem mee dat van mijn betaalde wegenbelasting jou fietspad wordt onderhouden.

  Reactie door Gandalf — zondag 11 november 2007 @ 14.52 uur

 33. Henny — zondag 11 november 2007 @ 14.06 :

  Goedemiddag,

  En juist daarom, om dit soort, voor minder bedeelden uiterst onaangename, discussies te voorkomen, is het veel beter om die STRUCTUREEL een hoger inkomen te geven, ook het NIBUD heeft herhaaldelijk aangegeven dat hun inkomens veel te laag zijn.

  Daarnaast zou je, om de verkeersdoorstroming in Nederland te bevorderen, er toch ook over kunnen nadenken om het openbaar vervoer, o.a via financieel voordelige prikkels, te bevorderen, dat rijkeren daarvan ook profiteren, het zij zo, je kunt niet alles perfect regelen.
  Maar dus eerst een STRUCTURELE verhoging van heel veel, veel te lage, inkomens!!

  Harrie V.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 11 november 2007 @ 15.10 uur

 34. Wat ik bedoel met die leeftijden is dat het goedkoper is mensen boven de 70 niette keuren voor een voorziening. En zeker niet door mensen die net 20 zijn en niet weten waar ze het over hebben…als u (wattenstaafje) dit al onzin vindt…Eng he, Suske en Wiske!!?

  Reactie door Johan Kivits — zondag 11 november 2007 @ 15.37 uur

 35. Ik sluit dus niemand uit..moeilijk he, begrijpend lezen!

  Reactie door Johan Kivits — zondag 11 november 2007 @ 15.42 uur

 36. @32
  Nee,Gandalf je wilt en dat geef je duidelijk aan alleen maar profiteren van een bijna gratis vervoer.
  En wie dat betaalt is jou een zorg als jij maar je auto aan de kant kan doen en voor bijna niets in de bus kan gaan zitten.
  Ten eerste zoek je alle mogelijke excuses om in je auto te blijven rijden zeg toch gewoon dat het het lekker en fijn vindt dat vindt ik ook en het is mijn een zorg hoe het openbaar vervoer is.
  Draai er niet om heen man en schoon niet steeds je geweten door allerlei excuses te gaan zoeken en in dit geval het openbaar vervoer.
  Trouwens bij ons in de stad rijden Trolleys op elektrisch die stinken niet.
  Dan gaat je dochter en kinderen maar in de middag op verjaardag bezoekje.
  Is dat het waar je wakker van ligt een verjaardag bezoekje.
  En over die laatste zin,daar weet ik er nog wel een paar.

  Reactie door De Hakker — zondag 11 november 2007 @ 16.53 uur

 37. Nee, ik bespeur tweedeling in deze maatschappij, ouweren die alles al hebben, en het anders op basis van leeftijd ineens gratis krijgen.Logisch, als je gezinnen die altijd het volle pond moeten betalen afperst!
  Dus dat zogenaamd gratis voor die oudjes dat komt gewoon van ons!
  Belachelijk.
  Van mij mogen ze gratis een rondje in hun scootmobiel door het park, of gratis achter de geraniums…maar ik vind nederland steeds onvriendelijker worden voor gezinnen.
  Misschien is het voor jullie acceptabel dat ouweren een zee van ruimte qua huis hebben en jonge starters practisch bij hun ouders kunnen inwonen (iets anders is onbetaalbaar) maar ik vind dat niet normaal.
  Ja, ze hebben er hard voor gewerkt…zal best, maar enige bescheidenheid??? nooit van gehoord.Welnee, meer en meer hebben…
  En waarom? Het kan toch niet mee de kist in, dus whatever…

  Reactie door QuestionMaster — zondag 11 november 2007 @ 17.54 uur

 38. 33. Harrieke

  Mee eens. structurele verbetering van de laagste inkomens en structureel beter en goedkoper openbaar vervoer. Dit ook i.v.m. het milieu zo vang je vele vliegen in een klap.

  Reactie door Henny — zondag 11 november 2007 @ 19.48 uur

 39. @ 37 QuestionMaster

  Men kan toch altijd het land verlaten, geldt trouwens ook voor jou, of anders dien jij een wetvoorstel in dat iemand die 40 jaar wordt als cadeautje van de regering de pil van drion krijgt en verplicht wordt deze binnen een week te slikken, is jou probleem tenminste tijdelijk opgelost.

  Maar ga jij nu eerst een schone luier aan doen, neem je ritalinnetje, tandjes poetsen en vlug onder de wol want het busje komt zo,

  Reactie door Pool — zondag 11 november 2007 @ 21.00 uur

 40. @ 24 Gandalf

  Al bregt het openbaar vervoer mij tot de voordeur, ik blijf autorijden, het is precies zoals jij aanhaalde met je dochter, zo heb ik kennissen, die woonde in een plaatje vlakbij Apeldoorn waar maar 1 X per dag een bus reed, als je op bezoek ging met het openbaar vervoer moest je altijd blijven overnachten omdat de volgende dag pas de bus weer kwam en miste je die dan moest je nog een dag langer blijven.
  Let wel dit is geen uitzondering, er zijn nog genoeg plaatsen waar geen bus/buurtbus/trein komt, je ben dan afhankelijk van peperdure taxiritten.
  En dan nog maar te zwijgen over de prijzen van het openbaar vervoer.
  Soms is het nog de vraag of je thuiskomt en niet in een of andere hal moet overnachten.
  Nee er gaat niet boven vervoer met eigen auto.

  Reactie door Pool — zondag 11 november 2007 @ 21.28 uur

 41. kunnen ouderen niet net zo betalen voor hun kaartje als niet-ouderen? zijn ze soms slachtoffer o.i.d.?

  Reactie door de wit — maandag 12 november 2007 @ 0.08 uur

 42. Question Master, onder ouderen neemt armoede juist toe. Je hebt het over een selecte groep die goed in de slappe was zit. waarom dan alleen kijken naar die selecte groep en de rest achter de geraniums laten? Is ons openbaar vervoer niet ook veel te duur? Kijk in andere landen en je vraagt je af wat in Nederland aan de hand is. Overal moet een slaatje uitgeslagen worden. Of reageer ik nu te serieus voor jou en zocht je alleen een uitlaatklep voor je frustraties?

  Reactie door cynthia — maandag 12 november 2007 @ 0.21 uur

 43. @36 en 40, Hakker en Pool.
  Pool. Ik denk er anders over. Mocht er efficiënt openbaar vervoer zijn, dan zou ik er zeker gebruik van maken. Gelukkig mag iedereen dat nog zelf bepalen,hoewel Hakker mij dat niet toestaat omdat hij in mij een profiteur ziet, Jammer. Ik denk er vaak over om mijn auto maar weg te doen, maar als ik dan tegen een duur en slecht OV aanloop, bedenk ik mij weer. Maar dat mag ook al niet van Hakker. Tja, nu weet ik het ook niet meer.
  Dit was mijn laatste reactie hier op.

  Reactie door Gandalf — maandag 12 november 2007 @ 9.26 uur

 44. PvdA zijn idee-pikkers ?
  Was dat ook al niet met gratis studieboeken voor leerplichtige ?

  Reactie door fred — maandag 12 november 2007 @ 18.42 uur

 45. @43
  Jeetje Gandalf, je wordt toch geen twijfelaartje.

  Reactie door De Hakker — woensdag 14 november 2007 @ 0.04 uur

 46. Hallo wattenstaafje…waar blijft je reactie nu,,,,eerst zeuren en later stil zijn…je lijkt de PVDA wel…!

  Reactie door Johan Kivits — vrijdag 16 november 2007 @ 0.02 uur