Don’t forget Burma

De wereld lijkt de verschrikkelijke gebeurtenissen in Burma langzaam weer te vergeten. Het nieuws draait altijd door. Op deze speciale website kan je je foto uploaden. Don’t forget Burma. Dat ziet er zo uit:

View Album

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 23 november 2007 :: 14.02 uur

19 Comments

19 reacties

 1. De mensen die het zouden moeten zien zijn de bedrijven en overheden die er handel mee drijven en de macht hebben werkelijk iets te doen. Maar helaas die hebben andere drijfveren en kijken bij voorbaat weg.
  En consumenten die moeten tanken die kunnen zogenaamd niet anders en tanken gewoon door. Geen tijd? Sta toevallig NU zonder benzine etc..etc…

  Het viel me overigens al tegen hoe weinig reacties hier stonden bij het vorige item m.b.t. Burma, Birma etc…. blijkbaar is eenieder toch het meest bezig met vooral hun directe bekommernissen. Of mag ik dat zo niet stellen?

  Reactie door Henny — vrijdag 23 november 2007 @ 15.13 uur

 2. Saudi Arabie is nog veel erger …

  maarja die zijn goede vrienden van SHell dus horen we alleen over Burma..

  Reactie door Daan — vrijdag 23 november 2007 @ 16.59 uur

 3. Weinig reacties of te laat maar de onderwerpen zijn dan ook telkens een beetje verouderd daardoor komen er ook verkeerde discussies opgang heeft de webmaster dit niet door dan met deze. Sorry voor mijn eerste kritiek. Blijf een beetje up to date AUB er zijn duizenden forums ontstaan met het onderwerp over Birma is niet niets en vergeten zeker niet.

  Reactie door Henk — vrijdag 23 november 2007 @ 17.39 uur

 4. Daan.

  Het is geen competitie. Burma heeft vele goede vrienden in het westen, is geen verschil.

  Reactie door Henny — vrijdag 23 november 2007 @ 17.56 uur

 5. 3. Henk

  Wat ik bedoelde was dat ik juist op de SP site in verhouding weinig reacties zag en dat JUIST HIER anders verwacht had. Ik heb dat toen al een paar keer aangegeven.
  Ook ik blijf het volgen al bezoek ik niet al die forums.

  Reactie door Henny — vrijdag 23 november 2007 @ 19.49 uur

 6. ‘er word wel te veel aandacht besteed aan de Provincie Dafur in Sudan, maar aan Burma oftewel Mynmar word maar af en toe een nieuws-item aan besteed

  Reactie door Macros — vrijdag 23 november 2007 @ 19.52 uur

 7. Sorry was in slaap gevallen: is iedere avond het zelfde liedje bij mij Henny maar het was ook niet aan jou gericht het gaat mij ook wel over alle onderwerpen van de laatste weken. Zo snapte ik laat in de middag pas waarom er een staking was onder de scholieren en dat gebeurd steeds vaker dom dat ik de belangrijke onderwerpen hier niet direct vind. Ik houd er niet zo van om perplex te staan.

  Reactie door Henk — vrijdag 23 november 2007 @ 21.18 uur

 8. Hoe kun je Burma ooit vergeten? Dat het niet altijd in het nieuws is wil nog niet zeggen dat het uit je hart is.

  Reactie door W6969 — vrijdag 23 november 2007 @ 22.09 uur

 9. De vrienden van Burma’s regering zitten eerder in ‘t Oosten dan in ‘t Westen. Zolang China en India geld aan Burma kunnen verdienen zal er weinig veranderen. Men vergeet de situatie daar omdat het Westen weinig aan de situatie kan doen. Aangezien hoe mensen op de aanval van Irak reageerden zal het wel zo blijven ook.

  Reactie door John — vrijdag 23 november 2007 @ 22.31 uur

 10. Henny — vrijdag 23 november 2007 @ 15.13:

  Goedenavond,

  Ik ken mijn geschiedenis aardig en houd mij voortdurend op de hoogte van de gebeurtenissen in de wereld…maar, ik moet bekennen dat ik van Birma maar weinig weet.
  Dat zal bij heel veel mensen wel zo zijn, vandaar dat dit onderwerp mogelijk minder “spreekt”.

  Ik vraag mij overigens juist bij dit soort plotseling in het nieuws komende gebeurtenissen af, in hoeverre ook hier mogelijk sprake is van manipulatie, hetzij van het nieuws (want dit verdringt dan mogelijk opzettelijk ander, veel belangrijker en zwaarwegender nieuws) hetzij
  van de gebeurtenissen zelf, met hetzelfde oogmerk: als je de wereldsitustie goed begrijpt ben je voorgoed je argeloze onbevangenheid kwijt…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 23 november 2007 @ 22.50 uur

 11. @Macros..aandacht aan Darfur…door de SP…door NL…laat me niet lachen!

  Reactie door johan kivits — vrijdag 23 november 2007 @ 23.25 uur

 12. Henny (1)

  Dat mag u zeker niet zo stellen. Het is weer die beschuldigende wijsvinger. Als we nu allemaal eens even gaan staan voor het braafste jongetje van de socialistische klas, bent u dan eindelijk tevreden?

  Houtain om zo te oordelen over de mensen op het weblog. Hoe weet u wat er in de harten leeft, wetende dat Burma een van de corruptste regimes van de wereld heeft.
  Heeft u een kant en klaar oplossing dan alleen ‘don’t forget’? Wie weet heeft niet iedereen de behoefte om weer van onmacht te getuigen..

  Het is niet in onze handen en wat wij in handen hebben vergeten we maar al te gauw: onze democratie staat op de tocht. Zullen we die eerst eens met man en macht gaan beschermen? Of blijven we babbelen?

  Reactie door Atheist — zaterdag 24 november 2007 @ 0.00 uur

 13. Henk.

  Sorry Henk maar zo heb ik het niet bedoeld. Het was niet persoonlijk gericht.

  En ja Atheist je hebt gelijk ik ben houtain..
  En als u van mij een kant en klare oplossing verwacht voordat ik me iets mag afvragen en/of reageren dan kunt u dit weblog wel sluiten, evenals wanneer het gaat over andere zaken waar de machteloosheid mensen juist niet weerhoudt daarover te schrijven. En weet u ik heb het NIET zo gesteld. Ik heb gezegd wat me opviel!!!!! en de vraag gesteld of ik dat zo mocht stellen.
  Uw antwoord kan simpelweg zijn nee en waarom niet…….Maar ga er maar vanuit dat ik gewoon houtin BEN, dan zijn we snel uitgepraat en kan eenieder terug naar het onderwerp.

  Reactie door Henny — zaterdag 24 november 2007 @ 8.30 uur

 14. Als je het reisverslag van Clifford Cremer leest (zwart ivoor volgens mij) dan zie je zo dat die regering in Burma nogal socialistische trekjes heeft w.b.t. de economie. En natuurlijk ook qua onderdrukking en dwang. Socialisme is niet per definitie democratie en vrijheid hoor, dat is slechts de legale weg van het socialisme. Wel juridisch maar of het ook altijd rechtvaardig is? De legale variant van het socialisme is een slaaf van mensen die een systeem hebben gemaakt die helemaal niet socialistisch van inslag waren, zoals de democraten in Amerika in 1776, en de illegale variant is onrechtvaardig en tyranniek qua ambities.

  Reactie door W6969 — zaterdag 24 november 2007 @ 8.36 uur

 15. 10 Harrieke

  Hoe kan ik het hiermee oneens zijn, niet dus.

  Ik weet nog dat er m.b.t. tanken een oproep uitgegaan was om niet meer te tanken bij een Franse oliemaatschappij die grof handel drijft met het regime daar. De reacties van mensen die daar wel stonden te tanken (radio 1 programma) gaf de gemakzucht en desinteresse weer van de mensen bij de vraag waarom?
  China heeft inderdaad alle mogelijkheden iets te doen en de westerse wereld zou gezien de handelsbelangen in China druk uit kunnen oefenen op China maar doen dat juist weer niet vanwege diezelfde belangen in China.
  Ik heb begrepen overigens dat er veel meer westerse economische belangen zijn in Birma dan wij vermoeden en dat zelfs aandelen pensioenfondsen daarmee van doen hadden. Wat ik beoog te zeggen is dat wij als eenvoudige burgers niet DIE MACHT hebben die degene die ons vertegenwoordigen wel hebben maar niet wensen te gebruiken. dat bewustwording in deze belangrijk is en daarvoor informatie bijvoorbeeld via dit weblog nodig is.
  Dat economische belangen ook hier de prioriteit krijgen. Je kunt gewoon niet de hele geschiedenis en alles erop en eraan van ieder land kennen. Mag je dan niet meer reageren op onderdrukking en geweld?
  Ik dacht dat ik een ‘open’ vraag had gesteld, die alles met bovenstaand filmpje te maken had maar helaas is het anders geinterpreteerd. Misschien was ik niet duidelijk hierin.
  Voor allen die zich m.i. onterecht aangesproken voelen mijn excuus.

  Reactie door Henny — zaterdag 24 november 2007 @ 10.16 uur

 16. Onze burger maakt zich zorgen om de verlenging in Afghanistan en wat hem dat extra gaat kosten net zoals de andere onzinnige kosten die nu ook voor rekening van de burge komen, ik bedoel het onderhoud en vervanging van het oorlogs matrieel.
  Daarom is Darfur en Birma gelukkig een ver van m’n bed show geworden, men heeft in die landen genoeg eigen middelen om hun problemen op te lossen.

  Reactie door Pool — zaterdag 24 november 2007 @ 14.16 uur

 17. 16 Pool

  Om zo te zeggen: we kunnen de hele wereld niet op onze schouders dragen.
  Wel leidt het vaak af van onze eigen complexe problemen.

  De alleenheerserij en de veto’s beginnen ook in ons land gestalte te krijgen. We zullen alle zeilen bij moeten zetten om het verdorven rechtse tij te keren.

  Voordat we het weten zitten we gebonden aan de teugels van de ‘vrijheidslievende’ dictatuur en die staan niet voor vieren en meebewegen met het volk.

  De sociale ontwikkeling in ons land is ernstig verzwakt in de handen van de ignorante B-kabinetten. We zullen zeker Burma niet vergeten, maar dienen wel gericht en helder de blik te houden op de eigen problematiek.

  De hoop is dat we genoeg middelen hebben om die op te lossen..

  Reactie door Atheist — zaterdag 24 november 2007 @ 19.00 uur

 18. Op Wikipedia wordt Burma ook al afgebeeld als een Socialistische Junta Dictatuur. Ook de SP wordt op Wikipedia als Maoïstische partij afgebeeld. Kijk maar op Wikipedia en kijk naar het engelse artikel over de SP ( niet de Nederlandse versie, maar de engelse versie ).

  In mijn ogen is een land pas Socialistische als er een parlementaire democratie is, waarin mensen op partijen kunnen stemmen. Ook moet de economie in de handen van de arbeiders zijn door middel van arbeidersraden ( dus geen kapitalisten of aandeelhouders die de baas spelen, maar democratisch gekozen arbeidersraden ). En dat bedoel ik niet de Stalinistische versie van het Socialisme dat uit gaat van dwang, en totale staatscontrole over alle sectoren van de economie.

  Reactie door Jorein Versteege — zaterdag 24 november 2007 @ 22.22 uur

 19. Ik heb op BBC world een goede documentaire gezien over Burma.
  Het kan wel als echt alle landen willen een totale economische boycot. Maar helaas zoals we allen weten hebben bedrijven meer met winst dan met mensen. Laat onverlet dat we het moeten blijven proberen. De mensen worden daar letterlijk gebruikt als slaven voor de junta en als ze niet willen worden ze doodgeknuppeld. Ik denk dat we ons daar wel iets aan gelegen moeten laten liggen. Dit is de extreme vorm van kapitalisme en de gevolgen daarvan.

  Reactie door Henny — zaterdag 1 december 2007 @ 8.53 uur