Als er maar geen onderzoek komt…

maandag 26 november 2007 :: 17.30 uur

Dit filmpje van ´Stennis´ – op muziek van Bob Fosko – ging op het congres in première. Het leidde tot veel hilariteit (over een zeer ernstige zaak).

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

30 Comments

30 reacties

 1. Whahaha, geinig gedaan. Het is dat de zaak idd zeer ernstig is, anders had ik nog wat langer gelachen..

  Reactie door Redstar — maandag 26 november 2007 @ 17.56 uur

 2. Dat is wat voor het politieke zendtijd.

  Reactie door Ben tarici — maandag 26 november 2007 @ 18.34 uur

 3. Tja…, als hij maar niet uit de onderbroek komt bij deze hansworsten.

  Reactie door Haq — maandag 26 november 2007 @ 18.55 uur

 4. Lachen !!!
  vooral het gebruik van de marionetten de werkelijk ten top

  Reactie door Sinne — maandag 26 november 2007 @ 19.03 uur

 5. Mooi werk. Misschien dat het helpt met het belachelijk maken van een serieus iets, serieus bevechten met argumenten heeft totnutoe niet echt geholpen.

  Reactie door Gerard — maandag 26 november 2007 @ 19.03 uur

 6. ach ja zolang er hier nog van die figuren langs komen die deze oorlog verdedigen,
  dat ze zich nog niet hebben laten zien? eeu schrijvend dan.

  Reactie door ad — maandag 26 november 2007 @ 19.45 uur

 7. Ik kan er nog steeds niet over uit dat in een democratie het kan gebeuren dat er geen gewoon onderzoek kan komen. Natuurlijk kun je allerlei (beleids)plannetjes van partijen beoordelen of je het nu wel of niet moet doen enzo. Maar dit gaat puur over de controlerende functie van het parlement. Niets meer en niets minder. Zeker als er zoveel belangrijke vragen openliggen, en als er zoveel bekend is over vreemde, of inconsistente, zaken. Onbegrijpelijk.

  Reactie door Martijn — maandag 26 november 2007 @ 21.19 uur

 8. @7 er is geen controle meer. wanneer iedereen dit gaat beseffen zijn we een stap verder.

  Reactie door Roodkapje — maandag 26 november 2007 @ 21.49 uur

 9. …we schoppen ze misschien halfdood.

  Reactie door Roodkapje — maandag 26 november 2007 @ 21.50 uur

 10. Leuk filmpje…maar het lost opnieuw niets op! Ik verdedig geen enkele oorlog, alleen de mensen die NU iets anders moeten doen als waar ze voor weggezonden zijn!

  Reactie door johankivits — dinsdag 27 november 2007 @ 0.08 uur

 11. Leuk filmpje, maar het raakt de essentie niet.

  Gezien onze Grote Roerganger de V.S. zal ieder onderzoek tot in het oneindige worden geblokkeerd.
  Logisch. Te veel boter op de hoofden.

  http://www.youtube.com/watch?v=kYEMu48apIA

  Dit is de trailer van een 1½ uur durende film die laat zien hoe het werkt, in politiek en pers.

  Reactie door olav ten broek — dinsdag 27 november 2007 @ 1.05 uur

 12. Een prachtig filmpje. Op het kongres kon ik mijn schaterlach tot een lange tijd na het stoppen van het filmpje niet bedwingen.

  Het sluit mooi aan bij een amendement van afdeling Delft. Vaker maken die filpjes dus! Om de politieke boodschap helder te maken en zo aandacht te kunnen vragen voor bloedserieuze dingen, in de letterlijke zin van het woord.

  Dikke knuf, lieve Jan!

  Reactie door Een jongen zonder naam — dinsdag 27 november 2007 @ 3.27 uur

 13. Leuk flimpje alleen zien alleen de SP leden deze film en die wiillen denk ik wel een onderzoek. Hoe bereik je de rest van Nederland?????

  Reactie door leo van schagen — dinsdag 27 november 2007 @ 10.36 uur

 14. Vond em een beetje langdradig, zat te wachten op iets wat er nog komen zou maar het kwam niet. Had de neiging em af te zetten.

  Reactie door rode rijder — dinsdag 27 november 2007 @ 11.10 uur

 15. Eng dat een bericht over een Nijmeegse wethouder die z’n proteinen in een modelinge overeenkomst met een VVD-raadslid zou hebben gegeven, honderdduizend nieuwsberichten genereert, terwijl de laatste uitzending van afgelopen week over Irak, van Middelkoop enzo, *geen enkele aandacht* krijgt.
  Zie voor Argos
  http://www.ochtenden.nl/afleveringen/36625434/
  (trouwens wel goed dat die eerdergenoemnde wethouder wel even tegen het licht gehouden wordt. Er lijkt meer aan de hand.)

  Reactie door Martijn — dinsdag 27 november 2007 @ 12.16 uur

 16. dat is toch een teken, dat er hoop dingen worden achter gehouden voor de burgers, wat wij niet mogen weten. dat zegt genoeg over het europese, maar ook de landelijke politiek. wie weet, kunnen we straks de beerput van balkenende open trekken en de rest.

  Reactie door maayke jong-doppen — dinsdag 27 november 2007 @ 12.33 uur

 17. Martijn 15, inderdaad, doet denken aan de mediaskoop Oudkerk/van Rooyen indertijd, dat leidde toch maar mooi de aandacht af van het bouwfraudeschandaal.

  Reactie door Haq — dinsdag 27 november 2007 @ 13.27 uur

 18. @17, Haq

  Volgens Argos is er morgen dus een debat over de Irak-kwestie (is dat zo?), maar er is ook het debat over die zaak in Nijmegen. Driemaal raden waar het vooral over zal gaan.

  Trouwens ook stuitend, de reactie van van Middelkoop op Argos. Hij ontkracht (bijna) niets, hij geeft gewoon toe (voor de eerste keer) dat militairen inderdaad buiten het mandaatgebied opereerden, hij geeft potsierlijke verklaringen over de sheet ‘wat vertellen we Frank vooral niet’, en dreigt met de raad voor de journalistiek (maar heeft hier nog niets mee gedaan). Vooral het laatste is kwalijk, aangezien dat in de media de schijn van ‘het grote gelijk’ geeft, maar het tegendeel is waar. En verder is het zeer kwalijk dat dit soort onderzoeken allemaal nodig zijn tegen het categorisch liegen, en dan uiteindelijk zeg je gewoon het tegenovergestelde en dan is dat blijkbaar dan maar heel gewoon. Deze dingen zijn meer dan genoeg voor een grootschalig onderzoek. Waarom komt dit er niet???

  Reactie door Martijn — dinsdag 27 november 2007 @ 13.40 uur

 19. Film gezien: Wag the Dog?

  Reactie door naomi — dinsdag 27 november 2007 @ 14.10 uur

 20. Waarom moet mijn broer steeds zo belachelijk gemaakt worden. Hij is natuurlijk wel een marionet maar dat hoeft het volk natuurlijk niet weten. De volgende keer graag wat meer compassie met mijn broer. Dank u.

  Reactie door Joop de Schaap Beffer — dinsdag 27 november 2007 @ 15.43 uur

 21. Het is net als in een diepe Put , roepen mijnheer wezel ….:het heeft weinig zin om tegen CORRUPTIE van de overheid zich te verzetten .je meot weten dat het om grote smakken geld gaat , waar politici hun aandeel in hebben : dus ….arbeidersvolkje : NIET ZEUREN .

  Reactie door Fred — dinsdag 27 november 2007 @ 19.29 uur

 22. Ik wacht toch lekker op die harde rukwinden van eind deze week misschien word Den Haag dan eindelijk weggeveegd

  Reactie door Macros — dinsdag 27 november 2007 @ 21.17 uur

 23. IK denk dat het tijd wordt voor een nieuw offensief richting de PvdA kiezer met Uruzgan als onderwerp. Doe maar hetzelfde als met het Europees referendum , dat kunnen jullie gewoon goed. Als je dit laat liggen wordt het veel lastiger. Gewoon Doen !

  Reactie door Jacques — dinsdag 27 november 2007 @ 21.22 uur

 24. Goed filmpje, ik had het geluk deze te zien tijdens de jaarvergadering van de afdeling Geldrop-Mierlo.
  Hier is tevens een nieuw bestuur gekozen, dus Jan ook jij gefeliciteerd met dit nieuwe solide bestuur, waar nog een hoop moet gebeuren, maar waar het vlammetje al aan staat.

  Ook op lokaal niveau zitten er een hoop marionetten, dus ik hoop dat ook daar eens de touwtjes doorgeknipt gaan worden.

  Reactie door Waiter — woensdag 28 november 2007 @ 0.36 uur

 25. Leuk dit filmpje…nutteloos ook…Joepie weer 2 jaar kansloze missie! Breng nog een leuk filmpje uit, heb je wat aan….wat zullen onze soldaten lachen…weer genaaid…Maar vooral filmpjes maken hoor!

  Reactie door johankivits — woensdag 28 november 2007 @ 0.57 uur

 26. 2ad nog steeds bezig over oorlogen…doe er dan wat aan dikke loser….Je commentaar slaat nergens op….Heb respect voor onze mensen…anders ga je lekker terug naar Duitsland..kan je nagenieten van wat jullie gedaan hebben..Sorry hoor, je hebt alleen cvommentaar en geen inhoud…Wat schiet de wereld met jouw op? Wil je – zoals gewoonlijk – gaan dreigen…..mijn adres mag je hebben…Ik wordt aangevallen omdat ik het niet eens ben met sommige mensen, maar jij zuigt en zeurt…meer doe je niet…Je had het over je kinderen…ik heb er medelijden mee… Jij zegt niets, je wil niets horen en je hebt enkel een grote bek! Wat doe jij nu helEMAAL? val maar lekker allemaal; over me heen…De groeten…dit is toch geen discussie, ONBEGRIJPELIJK..Dag ad, slaap lekker!

  Reactie door johankivits — donderdag 29 november 2007 @ 0.57 uur

 27. @26 Beste Johan
  Misschien heb ik het niet goed begrepen of ergens iets gemist?! Je maakt je zo boos over één bepaalde reactie? Van “ad”? (wie dat ook moge zijn..)!
  Ik neem zelf maar de vrijheid om uit jouw reactie te concluderen dat die “ad” jou nogal boos maakt, maar op ditzelfde moment kan ik die reactie niet (meer) teruglezen (de jouwe wel)..Volgens mij is de reactie waar jij op doelt inmiddels door de webmaster verwijderd en gezien jouw reactie waarschijnlijk wel terecht..

  Reactie door ToN — zaterdag 1 december 2007 @ 2.19 uur

 28. heerlijk als het zich zo opwindt!
  je hebt het nog steeds niet indegaten.

  Reactie door ad — zaterdag 1 december 2007 @ 10.26 uur

 29. Wat heb ik niet in de gaten AD…dat je onze jongens aanvalt..die echt wel hun best doen! Jij denkt wat te zijn om hen af te vallen! Niets is makkelijker als reageren op een oorlog als vanachter je PC…En ik weet waar ik het over heb…Jij Niet, volgens mij…Wat geeft jou het recht om onze soldaten te vergelijken met hersenloze plebs? ga fietsen! En nogmaals…Waarom de ene keer goed NL…en de andere keer nep-Duits?

  Reactie door johankivits — zaterdag 1 december 2007 @ 22.26 uur

 30. @ToN …inderdaad…Men moet niet redeneren over dat waar men niets van weet. En ja, Ik ben ook niet de laatste persoon die zo zal reageren op dit oeverloze afzeiken van onze militairen…Of men het eens is met de oorlog of niet…Men moet wel achter ons leger staan…Maar misschien ben – en blijf- ik wel bevooroordeeld!

  Reactie door johankivits — zaterdag 1 december 2007 @ 22.28 uur