Klimaattop Bali begonnen

Vandaag is op Bali de klimaattop begonnen. Zo’n 130 landen zijn bijeen om zich te buigen over de vraag hoe het broeikaseffect kan worden terug gedrongen. Van groot belang is dat alle landen nu wel gaan meedoen. Bij het eerdere Kyoto-protocol ontbraken grote landen als Amerika, Australië, China, India en Brazilië. Australië is na de recente verkiezingen inmiddels bijgedraaid.

Daarnaast is de vraag hoe hoog de lat wordt gelegd. Economische vooruitgang betekent – met name voor ontwikkelingslanden – nu eenmaal een verhoging van uitstoot van CO2. Gezien het verschil in de welvaarstverdeling is het niet meer dan redelijk om ontwikkelingslanden dat toe te staan. Daartegenover moet staan dat wanneer de afstand kleiner wordt, er meer moet worden gedaan om schadelijke uitstoot te beperken.

Nederland heeft in de klimaattop geen aparte inbreng. Deze is in Europees verband al verwoord. Volgende week vertrekt SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen naar Bali, samen met een delegatie uit de Kamer.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 03 december 2007 :: 16.50 uur

49 Comments

49 reacties

 1. Nee, natuurlijk heeft nederland in de klimaattop geen aparte inbreng…’t kost wat moeite het echt te begrijpen maar voor de rest van de wereld bestaat nederland amper…

  Maargoed, we blijven tegen beter weten in onze rommel recyclen, spaarlampen indraaien enz, want wie weet helpt het- ‘n beetje.Het heeft ook wel wat; als land onopgemerkt proberen te besparen.

  Reactie door QuestionMaster — maandag 3 december 2007 @ 17.20 uur

 2. Goeden avond vrienden SP.

  Bali is een prachtig oord, en ze mogen er van mij heen, als er maar iets uitkomt, maar daar zijn grote twijfels over.
  Zolang als Bush niet wil tekenen moet men wachten op een volgende verkiezing in de VS.
  In de tussentijd gebeurt er veel te weinig.
  De vervuiler betaald is ook zo’n kreet die nooit wordt verwezenlijkt.
  China wacht op de USA en Japan laat nog niet eens de walvissen met rust.
  Hoe komt de mensheid verder?

  Een twijfelende…..

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 3 december 2007 @ 17.23 uur

 3. Dag twijfelende Ouwe Dirk,
  Wachten op een nieuwe president in US heeft weinig zin (de vervuiling zal er niet minder op worden), wat wel zin heeft, is een reductie der mensheid (laten we beginnen met 50%).
  Je hoort de mens praten over “Biologisch” als iedere aardebewoner dit wil is het leven slechts voor een zeer klein percentage weggelegd.

  Gr.Bert.

  Reactie door bert — maandag 3 december 2007 @ 17.48 uur

 4. maar de auto die op perslucht rijd daar horen we niets meer over…

  een vieze smerige bende huigelarij is het, die klimaattop.

  Reactie door iew — maandag 3 december 2007 @ 18.10 uur

 5. 3. bert

  En de enige manier waarop dat gehaald had kunnen worden, minder overbevolking, is als we mensen in die landen een hogere levensstandaard gegund hadden en voorzieningen, dan was het aantal kinderen al desastreus geminderd en de wereldbevolking veel minder gegroeid. Helaas hebben westerse landen ervoor gezorgd dat we gebruik maakten van alles wat ze bezaten, grondstoffen goedkope arbeidskrachten en uitbuiting, vervuiling achterlatend. Landen en hun inwoners uitbuitend en niets teruggegeven, zelfs geen gezondheidszorg op het laagste niveau. Nog steeds sterven er kinderen aan de mazelen. Zullen we dan nu maar in die westerse landen massaal onszelf ombrengen om hen iets daarvan terug te geven. Alles hangt met alles samen nl.

  Reactie door Henny — maandag 3 december 2007 @ 18.23 uur

 6. De CO2/emissie rechten via de CO2 beurs dienen meer gestimuleerd te worden.Dit zorgt voor efficieency in energie gebruik en vermindert de CO2 uitstoot.De uitgifte/opbrengst dient uitsluitend aangewend te worden voor milieu maatregelen.Zo dienen in verhouding tot de hoogte/laagte van het inkomen minder/meer subsidie verstrekt te worden,zodat minima veel subsidie kunnen krijgen bij b.v. instalatie van zonnecollectoren.Een onafhankelijke organisatie dient het beheer over de milieu-pot te krijgen. Dus geen milieu-heffingen naar Afghanistan.Landen welke niet aan het Kyoto verdrag meedoen,dienen een hoge milieu-import-heffing te betalen voor hun producten.Dat is niet alleen eerlijk t.o.v.de concurrentie positie,doch dwingt gelijktijdig,tot milieu maatregelen voor landen als de V.S,China,India,Brazilie,Indonesie etc.Minder consumeren en hanengedrag behoeft nog niet tot minder geluk te leiden?Toch?

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 3 december 2007 @ 18.52 uur

 7. Bert: Je hebt wel gelijk dat een nieuwe president de mentaliteit niet zal veranderen maar wat ik er van hoor is dat sommige staten van Amerika wel heel extreem bezig zijn met veranderingen zo hevig zelfs dat er een toekomstverwachting is dat er een grondstof probleem voor de voedsel industrie gaat dreigen. In meerdere staten gaat alle maïs op aan oliën voor brandstof. De opwekking naar waterstof vraagt diezelfde olie om dat via elektriciteit deze waterstof nou eenmaal tot stand moet komen. Het probleem is dat als landen alleen samenwerken om macht te vereffenen zal je ook als Nederland alleen maar samen kunnen werken op hoog niveau wanneer je met de machtigste landen over het zelfde onderwerp praat. En op dit moment is Balie een schijn onderwerp. Oorlog daar praat je makkelijker over stop dat eerst lijkt mij.

  Reactie door Henk — maandag 3 december 2007 @ 19.05 uur

 8. Dag Henny,

  Je gelijk is er,
  nu terug naar het probleem.
  In Azie heeft men geen probleem met het milieu, het milieu is slechts voor de mens weggelegd die genoeg van alles heeft.

  Overigens kan ik je ter allertijde iets over India vertellen, dees dagen gaan we naar het hart van dit Sub-Continent.

  Reactie door bert — maandag 3 december 2007 @ 19.10 uur

 9. We kunnen proberen ieder op onze eigen manier iets bij te dragen aan vermindering van het probleem.Het zal schelen maar niet genoeg.
  Dus, wat veel belangrijker is, de regering moet onmiddellijk aan de slag met de waterkering.Dat zou Balkenende’s grootste zorg moeten zijn;hij zou er van wakker moeten liggen. Maar deze heilige druiloor heeft meer belang bij oorlogvoeren.
  Waar staat in de bijbel ook al weer dat de mens als een goede rentmeester over de aarde is aangesteld. Dat betekent allereerst bescherming van mens en dier. Te beginnen in eigen land, want in de bijbel staat ook: het hemd is nader dan de rok.
  Ophogen die dijken!!!!De tijd dringt.

  Reactie door anne hilverda — maandag 3 december 2007 @ 19.11 uur

 10. Hoe je als consument je best ook doet mee te helpen om het energie verbruik (CO2)omlaag te krijgen wordt, je wordt later gestraft voor zuinig verbruik de energie prijzen gaan omhoog door verminderde inkomsten voor de energie maatschapijen.
  De mens heeft over eenkomsten met een koe, beide worden uit gemolken.

  Reactie door lapper — maandag 3 december 2007 @ 19.14 uur

 11. @9 Anne.

  Als het water over de dijk komt dan geef ik wel een waarschuwing. Laten wij eerst die mensen helpen bij wie het water aan de lippen staat.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 3 december 2007 @ 19.32 uur

 12. Afschaffing van auto-rijden van Jan de arbeider is in de toekomst eraan het komen : alles voor het millieu : geweldig toch ?

  Reactie door Fred — maandag 3 december 2007 @ 19.34 uur

 13. In alle winden zitten ook CO-2 gassen , bovendien ook bij het uit-ademmen ; dus ……ze geloofde het nog lang en gelukkig .

  Reactie door Fred — maandag 3 december 2007 @ 19.36 uur

 14. Als wij de dijken niet ophogen, dan wordt te zijner tijd, vooral in de kuststreek en langs grote rivieren, een teveel of misschien een overschot aan Nederlanders en zelfs van allochtonen, verminderd.

  Dat lot treft daar toevallig meest mensen die op het CDA stemmen.
  Want die wonen daar veel

  EN DE HUIDIGE REGEERDERS!
  EN DE WAPENFABRIKANTEN!

  Die zijn dao ook de klos!

  Wat er ook allemaal voor narigheid kan gebeueren. Het is de schuld van rijke mensen, van de Koningin, van de handel, van geldmachten en industrie, kortom van het Kapitaal.

  MAAR NIET VAN:

  Haras.

  Groeten en zoenen.

  Reactie door Haras — maandag 3 december 2007 @ 20.34 uur

 15. En wat vinden ze bij het NOS-journaal (althans op de website) belangrijker dan de conferentie in Bali? Dat Michael Jackson de cover van Ebony siert! En die kop erboven: Michael Jackson leeft nog! Ongelooflijk!

  Reactie door Freek — maandag 3 december 2007 @ 20.43 uur

 16. laten we eerst eens beginnen in eigen land,,en laat de rest verrekken zeg,,
  isoleren,nagenoeg alle woningen in nederland ouder als 40 jaar zijn lek als een mandje,woningbouw verenigingen doen er niets aan,en waarom,omdat ze mede in de energie leverings markt zitten als zeg maar aandeelhouders,dus hoe meer er verloren gaat hoe meer hun krijgen,,ga eens bij nuon amsterdam rond lopen en zie de gigantiche verspilling,van stroom en hun zowat broer gas.
  zonne boilers,water,en wat er uit te halen is,prive?? wind turbines,nee meneer dat kan niet,het brengt bepaalde overlast met zich mee,de tv stoort er op,,ja hoor?,u hebt toch kabel,,
  en eeuu gooi eens een baksteen of twee in uw wc,en verzwaar het drijvertje met een +-300 gram ring,zodat je zelf bepalen kunt hoeveel water er gebruikt wordt,en waarom geen regen water gebruiken daarvoor,,conclusie er is niets aan de hand,zolang er door de eu gepromoot wordt om buiten je landsgrenzen te gaan werken,met je esjouvee,

  Reactie door ad — maandag 3 december 2007 @ 21.00 uur

 17. 2 en 3 kijk eens op moveon.org ,en huiver.
  of wordt er lid van.gratis of donatie?

  Reactie door ad — maandag 3 december 2007 @ 21.12 uur

 18. in indonesië gaan ze ondertussen door met kappen van oerbossen voor palmolieplantages..

  Reactie door clemenza — maandag 3 december 2007 @ 21.33 uur

 19. En daar gaan we weer met die geldverslindende onzin……

  Reactie door Jan Pruimboom — maandag 3 december 2007 @ 22.21 uur

 20. clemenza — maandag 3 december 2007 @ 21.33:

  Goedenavond,

  Tja, zo lang er, ook in ons auto- en mensenovervolle land, nog begeerte is naar 4-wielaangedreven bralkarren….
  Immers, zo handig om bijv.de koters van de dumpplaats op te halen en je dan ook nog van de grootste overlevingskans bij ongelukken verzekerd te weten (wet van de sterkste en dus van de JUNGLE, vandaar die safariheimwee naar JEEPS…?!)
  Dan zal die olie -en ook olie van andere gewassen- steeds meer voor energielevering, in plaats van voor voedselbereiding worden gebruikt.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 3 december 2007 @ 22.34 uur

 21. Wie kijkt zijn klein kinderen of kinderen nog recht in de ogen.

  Reactie door De Hakker — maandag 3 december 2007 @ 22.39 uur

 22. Er zijn veel plannen woestijnen met gigantische zonnepanelen die Europa van stroom kunnen en moeten voorzien onderstaande vond ik ook een goede, maar het lijkt of de oliemaatschappijen de macht nog niet uit handen willen geven.

  In de Australische woestijn moet een toren verrijzen van een kilometer hoog, een broeikas gemaakt om energie te winnen uit zonlicht. Het idee is minder gek, en kostbaar, dan het lijkt. Zijn idee is de eenvoud zelve. Het is niet meer dan een broeikas met een schoorsteen erop. De lucht in de broeikas wordt warm, wil opstijgen en moet daarvoor door de schoorsteen. Onderweg zet de luchtstroom propellors in beweging en op die manier wordt elektriciteit opgewekt. Het opmerkelijke van de Solar Tower zit hem in de maatvoering. Want om dit idee om te toveren in een rendabele elektriciteitscentrale moet de broeikas een diameter krijgen van zeven kilometer. En om de schoorsteen voldoende trek te verschaffen moet hij duizend meter hoog worden. Maar dan heb je ook wat: een centrale met een vermogen van 200 megawatt, voldoende om 200000 huishoudens van stroom te voorzien.
  meer http://hallohierisharry.web-log.nl/

  Reactie door Harry Sangers — maandag 3 december 2007 @ 22.45 uur

 23. Ik snap niet goed waarom iedereen naar Bali vliegt kan zo’n top nou echt nog steeds niet via de digitale verbindingen??? Zal een hoop CO2 uitstoot verminderen. Begin echt eens eerst bij jezelf geef een goed voorbeeld ,denk na voordat je een vliegtuig pakt!

  Reactie door ans — maandag 3 december 2007 @ 22.57 uur

 24. Zal wel niet veel uitkomen.
  Het enige wat het kabinet is de belasting verhogen om ons te stimuleren om milieuvriendelijker te leven. Maar als ze nou eens een echte oplossing zouden bedenken.
  We winnen telkens met onze zonne auto maar verder dan een wedstrijdje komt het niet.
  Kunnen we daar niet wat geld in laten steken en dan de moter gaan verkopen?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 3 december 2007 @ 22.59 uur

 25. Ja olle Henk, ik ben er ook voor dat we mensen gaan helpen die nu in nood zitten. Maar het kan allemaal zoveel beter. B.v. hier de dijken ophogen geeft werkgelegenheid en het miljard voor Uruzgan naar Bangladesh voor de dijken, opnieuw goed voor de economie.En wij zijn beter in dijken dan in vechten.Dus daar kunnen we echt iets doen. Enn het figuurlijke water aan de lippen, ja daar is al zoveel overgezegd. In Belgie gaan ze half december de straat op voor waardevaste pensioenen,uitkeringen en minimumlonen. Daar zit toch meer pit in die Belgen……

  Reactie door anne hilverda — maandag 3 december 2007 @ 23.58 uur

 26. Ik heb niets met het klimaat net zo min met ontwikkelingshulp.
  Het is gewoon geld weggooien, 10.000 idiote zielen gaan op Bali lullen over de meeste onzin zonder dat er echt iets gebeurt.
  Hoevaak gaat die Koenders wel niet op dit soort snoepreisjes, en de burger betaalt voor al die onzin, wanneer gaat deze maf eens aan het werk.
  10.000 idioten die moeten gaan vezinnen om de wereld bevolking nog meer geld uit de zak te kloppen voor iets wat de natuur ons gratis schenkt.

  Reactie door Pool — dinsdag 4 december 2007 @ 0.45 uur

 27. @8 Bert.
  Eigenlijk zou je de film Outsourced moeten zien, voordat je naar India vertrekt. Goede reis.

  In de file is iedereen gelijk. Ook die hele dure moet achter aan sluiten.:-)
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 4 december 2007 @ 6.44 uur

 28. Het spreekwoord luidt. Als het kalf verdronken is, dempt men de put. De aanpak van het klimaatprobleem en ook andere problemen schiet niet echt op. Ik hoop, dat Nederland nou eens een voortrekkersrol gaat vervullen. Want als men wacht tot iedereen het met iedereen eens is, is de wereld al lang vergaan.

  Reactie door reint — dinsdag 4 december 2007 @ 8.12 uur

 29. Hoeveel minder milieuvervuiling zou er geweest zijn en geld bespaard als al die vergaderaars thuis gebleven waren voor een vergadering die bij voorbaat niets oplevert, omdat de grootste vervuiler zijn schouders ophaalt.

  @1

  “‘t kost wat moeite het echt te begrijpen maar voor de rest van de wereld bestaat nederland amper…”. Als ze een idioot nodig hebben om een onmogelijke missie uit te voeren weten ze ons anders verrekte snel te vinden.

  @25 in Nederland mag je niet de straat op, dan wordt je gekort op je uitkering / pensioen / minimumloon. Jan Peter vindt dat “de straat op gaan” namelijk verwerpelijk.

  Reactie door ipuntje — dinsdag 4 december 2007 @ 8.22 uur

 30. Nu is er het energielabel voor koopwoningen. Wie weet hoe dat dan met huurwoningen zit. Ik vind dat van energievretende huurwoningen de huur fors naar beneden moet. Wij wonen bijvoorbeeld al twee jaar in een zeer vochtige huurwoning waar ze maar niets aan doen. Je moet dan natuurlijk wel veel meer stoken. De woonbedrijven zouden echt wel eens harder aangepakt mogen worden.

  Reactie door J Vrolijk — dinsdag 4 december 2007 @ 9.45 uur

 31. Ik denk dat je pech hebt J Vrolijk. Als er weer labeltjes komen kost het geld.

  Het gaat slecht met de huizenmarkt dus moeten de opgedreven prijzen gerechtvaardigd worden. In dit geval dus met een labeltje.

  Reactie door Jan Pruimboom — dinsdag 4 december 2007 @ 14.11 uur

 32. We moeten onze co2 uitstoot terugdringen omdat we niet in balans met de aarde leven dat is naar mijn mening het enige argument. Er bestaat bij de wetenschappers geen consensus over het vraagstuk of de mens de oorzaak is van de klimaatverandering. Een feit is in ieder geval dat het klimaat altijd veranderd, daarin is niets veranderd. Verder hecht ik zeer zeer weinig waarde aan de doembeelden die worden gecreerd, het ontbreekt aan alle logica. Het water zou meters gaan stijgen en toch is het de afgelopen 15 jaar slechts met 1.5 cm gestegen (co2 pompen we al veel langer op grote schaal in de wereld). Ijs zet uit als het bevroren is en krimpt als het dooit, in ieder geval heeft het water al ooit een slordige 100 meter hoger gestaan dan nu. De ijskappen zijn vaker gesmolten en ook toen heeft de ijsbeer het overleeft. Waar ik mij het meeste aan stoor is de symtoonbestrijding die plaatsvind. De gloeilamp jongejonge. Ook zeggen mensen dat de oliemaatschappijen niet erg graag willen veranderen. Beseft iedereen zich wel dat onze regering vele malen meer verdient aan de olie dan de oliemaatschappijen. Accijnzen, belastingen, gasbaten, de rotterdamse haven bestaat voor een goeddeel uit olieverwerkende bedrijven enz enz. Het is al jaren bekend dat de auto slecht voor het milieu is en al jaren wordt de automobilist daarvoor gigantisch uitgekleed. Het zijn de overheid en de ontwikkelende bedrijven die met een alternatief voor de verbrandingsmoter hadden kunnen komen, geld heeft de automobilist er genoeg voor betaald meer dan 100 miljard en dat is nederland alleen. de overheid heeft er voor gekozen om de situatie zo te laten als hij is (lekker de zakken vullen), zij zijn dus verantwoordelijk en niet wij als consument, wij kunnen alleen maar kopen. Ook is het zo dat de industrie voor 80% van de uitstoot zorgt, aan hen wordt weinig gevraagd, de uitstoot van een auto is sinds de katalysator met een slordige 90% gedaald, als de megabedrijven ook zoiets moeten ontwikkelen zou het probleem verholpen zijn maar nee de mensen moeten in een nog vervuilerende Prius gaan rijden of met het eveneens vervuilende openbaar vervoer (ook de stroom voor een trein moet worden opgewekt) Een gloeilamp verwarmt, een spaarlamp niet, omhoog draaien die termostaat is wat mensen doen en voila vervuiling door verwarming! Net als de farce biologisch! Biologisch geteelde groenten en vlees is veel en veel schadelijker voor het milieu, een scharrelkip heeft 12 keer zoveel uitstoot van schadelijke stoffen als een batterijkip.

  Reactie door Frank — dinsdag 4 december 2007 @ 14.27 uur

 33. Waardeloos waardeloos, jet set snoepreizende en toch niks leverende ministers zijn normen en waardeloos.

  Schande dat de mensen die jarenlang milieuvervuilende bedrijven in stand hebben gehouden en nog steeds in stand houden, nu gaan doen Als OF ze milieu bewust zijn.

  Ik geloof niks van alle die schijn en verschijn.

  Wil je milieu schoner maken begin maar in je eigen omgeving. Maak openbaarvervoer goed en betaalbaar, bestrijd de milieu en mensenvergiftiging door Shell.

  Reactie door khosrow — dinsdag 4 december 2007 @ 15.10 uur

 34. shell gaf pas bedrijf voor miljoenen! opdracht hun logo op te leuken..óf er geen geld is!!!!! als voorbeeldje, weet er nog tig meer! alleen het rolt op zo’n klote hellend vlak!!

  Reactie door clemenza — dinsdag 4 december 2007 @ 15.19 uur

 35. Dag Gandalf(27)
  Ik hou enorm van film (mijn wederhelft noemt mij een kleine filmofiel).
  ‘K hou de film “Outsourced”(goed cijfer IMDB) in het achterhoofd, als je meer sugesties hebt “Your Welcome”.
  Als je mijn collectie (zowel video als DVD)zou willen aanspreken ben je overigens ook welcome.

  De reis die we in februari maken is de zesde naar het sub-continent.
  Het hart behelst oa Bhopal, overigens meer bekent door z’n giframp.

  India is mijn land ondanks de enorme overbevolking en het enorme milieuprobleem.

  Gr.Bert

  Reactie door bert — dinsdag 4 december 2007 @ 17.39 uur

 36. CO2, het toverwoord.
  De mens,auto en noem alles maar op stoot het uit.
  De bomen, planten enz. zijn hier verzot op.
  Ze hebben te veel aan CO2.
  Ze nemen niet te veel op maar genoeg.
  Wat ze nodig hebben nemen ze tot zich (voor bomen,planten ed bestaat geen opslagruimte,overigens toch wel jammer).
  Daarentegen blijft het ridicuul dat “de mens”de aarde blijft uitputten tot in de eindigheid.
  Kernenergie en de alternatieven hiervoor (Wind-en Zonnenergie) kunnen misschien een oplossing bieden???

  Reactie door bert — dinsdag 4 december 2007 @ 17.57 uur

 37. LS

  http://avaaz.org/en/virtual_march_bali/9.php?cl=40831310@&signup=1

  Reactie door Roodkapje — dinsdag 4 december 2007 @ 22.08 uur

 38. @36 Bert.

  Wat dacht je van minder mensen op deze aarde.
  Eens moet er een begrenzing op gevonden worde. De chinezen dachten de oplossing gevonden te hebben, één kind per gezin, maar dat vond het westen belachelijk.
  Ik zou een heel verhaal kunnen houden wie hier verantwoordelijk voor zijn, zoals veel kinderen is een investering voor de oude dag, en dat de Pastoor aan de deur stond om te vragen waar de kinderen bleven.

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 4 december 2007 @ 23.24 uur

 39. Burgerinitiatief Stop Winning Fossiele Brandstoffen, Olie en Gas. Maak gebruik van Vrije/Nulpuntenergie Nu mogelijk!

  Dit is een Burgerinitiatief om 40.000 handtekeningen te verzamelen om snel devices voor Vrije energie beschikbaar te stellen aan ieder huishouden en om alle industriële processen en alle voertuigen op Vrije energie te baseren, en dit thema op de agenda van de samenleving en de Tweede Kamer te zetten.

  De winning van fossiele brandstoffen, Olie en Gas is schadelijk voor de Aarde, de Mens en het gebruik van fossiele brandstoffen is mede veroorzaker van de klimaat verandering. De winning veroorzaakt mede verzakking van de continentale platen en dit veroorzaakt mede aard- en zeebevingen. Alternatieve energievoorziening in de vorm van vrije energie devices zijn voorhanden maar worden ons door grootindustriëlen en politici om geo-politiek-strategische redenen onthouden. In Nederland bouwt de regering liever kolencentrales en nieuwe kerncentrales dan toe te geven dat men van het bestaan weet van Vrije energie devices en dat deze toepasbaar zijn. Men voert nog liever oorlog om olie dan toe te geven dat een alles omvattende Vrede om de hoek ligt!
  .
  Voor meer informatie: e.westerbeek@hotmail.com. Of google: vrije energie, tachyonen, nulpuntenergie.

  We vragen je dit Burgerinitiatief te steunen door je handtekening te zetten!

  Nikola Tesla wist al in 1898 al dat “vrije energie” alle fossiele brandstoffen, olie en gas kon vervangen vanuit 1 onuitputtelijke krachtbron, 100% milieuvriendelijk en overal ter wereld vrijwel kosteloos op te wekken. Ieder huishouden zijn eigen generator!

  Met 40.000 handtekeningen zorgen we ervoor dat Vrije Energie besproken moet worden in de Tweede Kamer en de Regering met de billen bloot moet. Wij hopen dat er dan serieus onderzoek komt en getuigen gehoord kunnen worden tijdens een hoorzitting! We kunnen dan een Vrije Energie motor demonstreren! Er zijn al aardig wat handtekeningen binnen, maar nog lang niet genoeg! Alleen al het lanceren van dit initiatief heeft de aandacht gevestigd op een geheel nieuwe fossiel, uranium vrije energievoorziening. Dus we hopen dat dit de druk weer opvoert om een eerlijk debat te voeren!

  De kamerprocedure is dat burgerinitiatieven alleen rechtsgeldig zijn als alle formulieren met handtekening, worden aangeboden, dus een emailactie is helaas niet mogelijk!

  Naam Adres, postcode en woonplaats Geboortedatum Handtekening

  Alleen kiesgerechtigden kunnen tekenen. Het is belangrijk alle gevraagde gegevens in te vullen, anders is je handtekening niet geldig!

  We vragen je dit formulier (of via de website onder aktueel en nieuws uit te printen en in een gefrankeerde enveloppe te sturen aan:

  Burgerinitiatief Vrije Energie!
  Rooilaan 140, 7876 GW Valthermond.

  Reactie door Elbert — woensdag 5 december 2007 @ 14.09 uur

 40. Het helpt ontwikkelingslanden geen ene zier om op CO2 uitstotende manier van produceren over te gaan vanuit een achterstand t.o.v. CO2 productie.
  Het helpt structureel pas als ze metéén beginnen (juist met een schone lei!) met allerlei andere energiebronnen. Zonne-energie auto’s en -centrales.

  Het is een misvatting om te denken dat je precies dezelfde soort ontwikkeling als een andere beschaving moet doormaken. De Industriële Revolutie heeft er in Engeland vele jaren over gedaan en andere landen hadden die binnen 1 decennium omdat ze alleen maar de nieuwste kennis hoefden over te nemen. Zo is er in het westen ook jaren en jaren over gedaan om iets werkbaars te maken van zonne-energie en andere mogelijkheden die nog min of meer op de plank liggen, die ontwikkelingslanden METEEN kunnen toepassen en dat hele CO2 gedoe kunnen skippen. Als hun regeringen maar genoeg investeren niet in nepotisme en vriendjespolitiek maar in dingen die werkelijk ergens toe doen en die een volk verder kunnen helpen.

  Reactie door W6969 — donderdag 6 december 2007 @ 1.32 uur

 41. D’olle Henk(38),
  Zie mijn reactie (3), helemaal met je betoog eens!!

  Reactie door bert — donderdag 6 december 2007 @ 16.23 uur

 42. Dan lees ik ineens dit, waar onze minister Koenders zo vol lof over was en direct aan China 50 miljoen euro gaf om de co2 uitstoot tegen te gaan, hoe zit dat nu is dit weer een promotietour van een PvdA-verrader geweest….

  China tegen afspraken CO2-uitstoot

  China weigert bindende afspraken te maken over het terugdringen van de CO2- uitstoot. Peking vindt dat landen als Amerika het voortouw moeten nemen bij maatregelen tegen klimaatverandering.

  Op de VN-klimaatconferente op Bali zei een Chinese onderhandelaar dat Amerika zijn consumptiepatroon moet veranderen. Dat is eerlijker dan van armere landen als China grote inspanningen te eisen. Peking benadrukt dat zijn economie moet groeien om in de basisbehoeften van de bevolking te kunnen voorzien.

  Op Bali overleggen bijna 190 landen over maatregelen tegen opwarming van de aarde. De conferentie duurt tot vrijdag.

  Wie haalt die 50 miljoen euro terug ?????

  Reactie door Pool — zaterdag 8 december 2007 @ 14.31 uur

 43. Het hele co²-gedoe is een grote leugen. gewoon om extra milieubelasting te kunnen heffen (alsof het milieu daarmee gediend is…). Een paar jaar geleden was zure regen ‘hot’. Volgens de prognoses zou er nu geen boom meer moeten staan in Nederland. Als boeren tomaten in de kas hebben staan laten ze soms extra co² in de kas lopen (uit cylinders). De tomaten groeien er beter van. Ze ademen co². Hebben het nodig om te leven zoals wij zuurstof nodig hebben. Alle planten ademen co². Als je zelf je persoonlijke productie van broeikasgas wil beeindigen moet je gewoon ophouden met ademen. Je ademt net zoveel co² uit per dag als een auto uitstoot die 3 minuten op de snelweg rijdt.
  Wist je verder dat de ‘productie’ van een kilo rundvlees even vervuilend voor het milieu is als 250 Km met de auto rijden? Of 3 weken een lamp van 100 Watt laten branden?

  Reactie door John — zaterdag 8 december 2007 @ 14.58 uur

 44. Elbert heeft gelijk.

  En wij worden belazerd, bestolen, uitgekleed, geindoctrineerd, vergiftigd en wat al niet meer, door tuig dat over ons regeert. En door de Handel.

  Smerig tuig, dat wapens maakt en koopt. En in dienst van de handel worden oorlogen gevoerd en de hele wereld en de mensen, verziekt en verpest.

  Heel veel rotzooi die men ons in de maag splits, die hebben wij helemaal niet nodig!

  Wij werken en kopen alleen maar voor de Poeha van onze slavendrijvers, verneukers en parasieten!

  Met Godsdienstleiders, liggen zij ook nog samen in hun stinkende hoerenbedden!

  Haras.

  Reactie door Haras — zaterdag 8 december 2007 @ 20.09 uur

 45. De streefcijfers voor CO2 vermindering 25-40% zijn uit de ontwerptekst verdwenen op aandringen van de geindustrialiseerde landen m.n. de VS, Canada en Japan.

  Reactie door Henny — maandag 10 december 2007 @ 20.30 uur

 46. En voor als we het zodadelijk over kernenergie gaan hebben als vervanging van. In Duitsland heeft het kankerregister Mainz onderzoek gedaan naar de verschillen in het voorkomen van bloedkanker bij kinderen onder de vijf jaar. Het aantal groeit naargelang ze dichter bij de kerncentrale wonen.

  Reactie door Henny — maandag 10 december 2007 @ 20.33 uur

 47. Alternativo,

  1.Geen auto ed,indien u geen auto heeft vervolgens;
  2.Licht uit.
  3.Gas uit.

  Reactie door bert — maandag 10 december 2007 @ 22.04 uur

 48. 44. Haras

  Tegenlicht gezien vanavond?

  Reactie door Henny — maandag 10 december 2007 @ 23.17 uur

 49. Dag allen,
  Niemand heeft uiteindlijk gelijk.
  Slechts het licht beheerst alles.

  Reactie door bert — maandag 10 december 2007 @ 23.36 uur