Politie in actie

De politie gaat actievoeren voor betere arbeidsvoorwaarden. De vakbonden hebben de cao-onderhandelingen met het ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag afgebroken omdat zij het aanbod “veel te mager” vinden. (Nu.nl)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 07 december 2007 :: 22.55 uur

40 Comments

40 reacties

 1. Hogere politiesalarissen door politieheli’s
  Geef elke grote stad en elk zeer groot bosgebied een eigen politiehelicopter met hittegevoelige videocamera voor in het donker. Op die manier zijn er veel minder agenten nodig.

  Daardoor zal er volgens mij waarschijnlijk per saldo meer geld overblijven per agent voor salaris. Bovendien zal dit plan volgens mij waarschijnlijk de criminaliteit doen verminderen en worden politieachtervolgingen veel veiliger voor het verkeer. En het is een oplossing voor het stijgende tekort aan politeagenten.

  Ik stem SP.

  Voordelen, nadelen en kosten van politieheli’s.
  http://www.crimewise.com/library/asu.html

  http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=HHm&q=%22police+helicopter%22+police+advantages++pursuit+surveillance+effects&btnG=Zoeken&meta=

  Reactie door Jaap Veldkamp — zaterdag 8 december 2007 @ 0.18 uur

 2. Duhh

  Ze leveren genoeg geld op, onze flitsagenten in de struiken langs de snelweg… misschien willen ze winstdeling…

  Nou nog de echte criminaliteit werkelijk vervolgen, dan mogen ze er best 10% erbij krijgen.

  Maar dat doen ze niet. Met de criminelen gaat het uitstekend, en de burger kan betalen.

  Reactie door olav ten broek — zaterdag 8 december 2007 @ 2.23 uur

 3. Overbodige uitgaven stoppen,
  en dat zijn er heel wat.

  b.v oorlog afghanistan,uitverkoop van militair matrieel omdat er toch weer nieuw aangeschaft moet worden,wachtgeld regelingen voor overheids personeel gewoon doorwerken net als ander nederlanders,
  EU bijdrage dus uit de EU.
  Hypotheekrenteaftrek voor hogere inkomens.
  De heli,s waar Jaap@1 het over heeft vliegen al boven afghanistan.
  En inkomsten uit bekeuringen@2Olav maken al deel uit van de begroting.

  Het verdient allemaal geen schoonheidsprijs
  Een troost hebben we.
  Over 30 jaar kunnen we weer smullen van TV programma,s zoals: memoires van een minister president waarin de fouten en vergissingen worden toegegeven.
  Dat er ouders bij zijn die een traan laten voor een verloren zoon of dochter kan ik me ook heel goed voorstellen.

  Rest een spreekwoord:
  beter ten halve gekeerd als ten hele gedwaald.

  Reactie door che — zaterdag 8 december 2007 @ 5.05 uur

 4. zijn wij van de SP er ook bij? lijkt mij van wel toch? Er is overigens zat om voor te vechten dus we mogen er wel weer eens een flinke draai aan geven!

  Reactie door aad — zaterdag 8 december 2007 @ 10.28 uur

 5. Vervolgen van kleine criminaliteit afschaffen, en kleine criminelen helpen zodat zij dat niet meer hoeven te doen, dat zou fantastisch zijn. Ook om die te voorkomen. Vooral om de taak van de politie en de rechtspraak te verlichten.

  Grote crimininaliteit, zoals van Balkenende, en co en wellicht bij ons Koningshuis, die gemakkelijk is te ontdekken en bewijzen en zelfs duidelijk zichtbaar, die houdt dan nog wel stand.

  Maar bij dit parasitaire tuig, daar mag na afschaffing van onschendbaarheid, de politie al zijn tanden inzetten, om die hele reutemeteeut een plek in de bajes te kunnen geven.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — zaterdag 8 december 2007 @ 11.58 uur

 6. Hm, ik zie niet in waarom de knuppelaars van pubers in Middelburg, en de bestuurders van dat weerzinwekkende waterkanon op het Museumplein, salarisverhoging verdienen. Tenzij we willen bewijzen dat misdaad inderdaad loont.

  Reactie door rooieravotr — zaterdag 8 december 2007 @ 12.18 uur

 7. welk bod van dit volksverlakkerskabinet is nou niet te laag ?
  het enige goede bod daaromtrent hebben ze zichzelf en de koningin gedaan,hun 30% [dat was de inzet] en de koningin en haar kids hebben ook een procentueele verhoging gekregen.

  de rest kan gewoon weer stikken,of je nu leraar,politieagent,of wat dan ook bent dat maakt niet uit.
  het enige wat deze krijgen is meer EIGEN verantwoordelijkheid,zeg maar MEER WERK voor MINDER GELD.

  en de criminaliteit blijft maar stijgen…

  Reactie door iew — zaterdag 8 december 2007 @ 12.41 uur

 8. gemiddeld 12 % meer voor de topsalarissen betekent dan ook 12 % voor de arbeider, toch? dus ook voor ambtenaren zoals de politieagent

  Reactie door ipuntje — zaterdag 8 december 2007 @ 12.52 uur

 9. Ik zal nooit de acties van twee jaar geleden vergeten. De politie heeft toen een week lang lawaai gemaakt. Toen wij als brandweer geluid gingen maken bij het VNG gebouw namen ze gelijk alle spullen in beslag.

  MAAR ze hebben wel een beetje gelijk. Een politieagent verdient inclusief alle toeslagen 1650 euro (brandweerman 1550) Daar zit de ploegentoeslag en werken op feestdagen gewoon bij. Ze zijn alleen niet de enige ambtenaren met een laag loon. Denk aan de sporthalbeheerders, bode’s en de werkmannen van de gemeentewerken. (straatverlichting en zo) Deze verdienen ongeveer 1400 euro netto.

  Reactie door robert rb — zaterdag 8 december 2007 @ 14.06 uur

 10. Ik heb begrepen van een woordvoerder van de vakbond dat de netto-salirissen liggen tussen de 1600 en 1700 euro, te weinig om van rond te komen, volgens de vakbonden.

  Ik zou niet durven stellen te weten wat een agent qua opleiding etc…. en met onregelmatigheidstoeslagen zou moeten verdienen. Dat het te weinig zou zijn om van rond te komen zou ik niet kunnen beweren, dat is zo subjectief.
  Maar indien dát het uitgangspunt is en doorgevoerd naar werkend Nederland zou ik denken dat in dat geval 2/3 van Nederland in armoede leeft en vele mensen met hun opslagen beneden de inflatie zijn gezakt.
  Nu kan ik het mis hebben maar niet rond kunnen komen zegt Balkenende ook van zichzelf en Donner ook met z’n kapitale huis in Den Haag. Dat niet rond kunnen komen is natuurlijk totaal afhankelijk van hoe je dat invult.

  Reactie door Henny — zaterdag 8 december 2007 @ 14.19 uur

 11. Eerst meer respect voor de burger, dan na enkele jaren pas gaan kijken of ze uberhaupt wel een loonsverhoging verdienen.
  Die pet past iedereen, als ze vinden dat ze te weinig verdienen kunnen ze ook naar het Leger des Heils die dragen ook een pet.

  Reactie door Pool — zaterdag 8 december 2007 @ 14.39 uur

 12. Waarom moet een politieagent meer verdienen, zij kunnen toch ook gebruik maken van de voedselbank ???

  Reactie door Pool — zaterdag 8 december 2007 @ 14.43 uur

 13. Waar moet dit allemaal heen??????????????????

  Reactie door wem — zaterdag 8 december 2007 @ 16.39 uur

 14. Ik weet niet of het al het geval is, maar ik vindt dat een politieagent in Amsterdam wel het dubbele mag verdienen dan een dorpsagent. En ik vindt ook dat zo’n beroep samen moet gaan met een goed salaris daar het vaak best gevaarlijk werk is en ze dus gemotiveerd moeten blijven. Verder denk ik dat er volgend jaar veel stakingen zullen plaats vinden in verschillende sectoren. Het is dus voor iedereen belangrijk dat ze dit winnen. Het geluid van onvrede komt wel uit onverwachte hoek: eerst de scholieren en dan de politie. Als deze beide kunnen staken, dan kan iedereen staken!

  Reactie door J Vrolijk — zaterdag 8 december 2007 @ 17.22 uur

 15. op zondag het bureau dicht,,en nog zeuren om meer??
  en ze hebben al een redelijk loon/uitkering enna de laatste rellen?begin ik me toch af te vragen wat voor soort er bij dat blauwe korps zit,op bevel van hogerhand,,gaan meppen,,
  en eeuu moet het blauwe korps niet een afspiegeling zijn van nl,,
  wel neem een 30% polen,enz een zeg 40% werkende arme,wat afgekeurden voor de admin,
  en eeu leef eens naar je stand,knuppelende juut.

  Reactie door ad — zaterdag 8 december 2007 @ 18.14 uur

 16. De politie is niet de enige die moeite heeft met rondkomen. Dan zouden er wel meer branches moeten gaan staken. Volgens mij zit het probleem veel structureler dan dat je een situatie met lapmiddelen als hogere inkomens probeert af te wenden, tijdelijk.

  Je zou huizen goedkoper kunnen maken als regering, door woonwijken met huizen op te kopen die nu veel grond in beslag nemen. De tijden in Nederland zijn veranderd, er staan nu veel huizen te koop en nu kan het. Daar gewoon dan appartementencomplexen of flats neerzetten die goedkoper zijn, zo zullen mensen hun hypotheken weer makkelijker kunnen afbetalen en meer geld over houden.

  Met die hogere inkomens om de huidige scheefgroei situatie nog te kunnen betalen, pluk je geld weg bij een ander die het in diezelfde situatie al even moeilijk heeft en verplaats je de buikpijn alleen maar naar een ander zonder iets aan de situatie zelf te doen die voor meer groepen geldt.

  Reactie door W6969 — zaterdag 8 december 2007 @ 18.38 uur

 17. W6969
  Er moeten ook veel meer branches gaan staken. Het geld voor loonsverhogingen is er wel hoor, of breng jij dat niet iedere dag in de supermarkt? Ik wel.

  Reactie door J Vrolijk — zaterdag 8 december 2007 @ 18.45 uur

 18. Ik ook, zolang de supermarkten niet mee gaan staken dan.

  Iedereen klaagt over hogere kosten, niet alleen de politie. Daarom is er volgens mij iets veel structurelers of omvattenders aan de hand dan alleen de lonen van de politie die dit niet bij kunnen houden. Vroeger kon je met eenzelfde soort beroep nog een huis met een tuin permitteren en nu niet meer. Mijn vraag is alleen hoe dat komt.

  Reactie door W6969 — zaterdag 8 december 2007 @ 19.27 uur

 19. @ 10

  Een vergelijkbare functie qua opleidingen(MBo-HBo) en onregelmatigheids toeslag doet in de industrie al gauw netto 2200-2500 euro in de maand.
  Dus wil men nog mensen interesseren voor het politiewerk ,hoort daar ook een interesant loon bij

  Reactie door tom — zaterdag 8 december 2007 @ 19.35 uur

 20. Er zijn hoderdduizenden gezinnen die moeite hebben om rond te komen, en een groot deel daarvan is afhankelijk van de voedselbank, waarom zou een politieagent dan niet naar een voedselbank hoeven te gaan.
  En waarom zou een agent in Amsterdam meer moeten verdienen dan die in Nunspeet, allemaal onzin die ongelijke betaling werkt alleen maar de verdeel en heers politiek in de hand.
  Nee als een agent niet of moeilijk kan rondkomen van zijn of haar salaris dan is de voedselbank een uitstekend alternatief, hij hoef alleen maar in de rij bij die duizenden anderen te gaan staan die ook moeilijk kunnen rondkomen van hun salaris.
  Menig arbeider zou een gat in delucht springen met het huidige salaris van een agent.

  Reactie door Pool — zaterdag 8 december 2007 @ 19.54 uur

 21. 18. W6969

  Dat structurele, de exorbitant stijgende kosten levensonderhoud, daar ben ik het geheel mee eens.

  Reactie door Henny — zaterdag 8 december 2007 @ 19.54 uur

 22. Te weinig? Hoe kunnen we dat nu beoordelen? Wat verdient een goede politieagent en wat bv. een stadswacht. Beroepsorganisatie zijn altijd uiteindelijk op eigen financieel belang uit.
  Misschien valt er wel veel te verbeteren door het tegengaan van de bureaucratie en de vaak heersende cultuur van elkaar dekken en zwijgen waardoor een organisatie haar kritisch vermogen kan verliezen.
  Dat zie je ook aan de onderwijsbonden. Die hebben de ellende in onderwijsland niet gekeerd maar stelden zich tevreden met wat meer geld. Geen besef van een breder belang.

  Reactie door Nico de Vries — zaterdag 8 december 2007 @ 20.11 uur

 23. De politie/justitie haalt per jaar ongeveer 600 miljoen euro op van snelheids boetes welke 3 tot 9 km te hard rijden.Deze schraap-boetes kunnen gebruikt worden voor salarisverhogingen.Overigens heeft de politie het zo zwaar niet.Als er ergens gevaar is,dan zijn ze er niet.Oplossen van inbraken en onveiligheid heeft een lage prioriteit.Toen bij mij ingebroken was,en ik tegen de agenten zei,dat van opsporingen niets terecht kwam,zeiden ze:waarom doe je zo zenuwachtig,’BEN JE SOMS NIET GOED VERZEKERD?’

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 8 december 2007 @ 21.12 uur

 24. ze mogen meer verdienen maar stuur de agenten eerst naar amerika of spanje zodat de daar kunnen kijken hoe hun collega`s het daar doen eerst beuken en dan praten
  geef onze agenten doe bevoegheid ook om al die die criminelen eens goed aan te pakken en of ze nu voor diefstal , verkrachters ,pedo`s , moordenaars gepakt zijn goed afstraffen kunnen alle verzekeringen en andere kosten lager zodat wij ook weer wat meer hebben te besteden

  Reactie door wendy — zondag 9 december 2007 @ 1.29 uur

 25. Wendy weet van wanten?

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 9 december 2007 @ 2.09 uur

 26. De opwaartse spiraal voor kosten van levensonderhoud zorgt ervoor dat steeds meer mensen in de problemen komen.
  Vooral de laagste inkomens zijn telkens de dupe.
  Belastingdruk op de eerste levensbehoefte is veel te hoog
  Gasprijzen gekoppeld aan olieprijzen rijzen de pan uit.
  Gemeentelijk belastingen kosten een bijna een salaris.

  Het zijn er maar een paar maar zo kunnen we doorgaan tot middernacht.
  Dan maakt het even niet uit welk beroep je hebt.
  Het treft ons allemaal.
  Hier moet verandering in komen.

  Het uitdiepen van alle problemen en oorzaken
  zal ongetwijfeld leiden tot het rollen van koppen/graaiers.

  Reactie door che — zondag 9 december 2007 @ 8.51 uur

 27. Het CDA en VVD steunen al decennialang de grondspeculatie waardoor de grond schreeuwend duur is geworden en dus ook de huizenprijzen.

  Reactie door Nico de Vries — zondag 9 december 2007 @ 9.00 uur

 28. Eerst zien en dan geloven,

  ACP: politie is uitdelen boetes beu

  Politiemensen vinden dat ze te veel tijd kwijt zijn aan het uitschrijven van bekeuringen. Dat heeft voorzitter Van de Kamp van politievakbond ACP voor de IKON-radio gezegd.

  Volgens hem zijn politiemensen alleen nog bezig met repressie. Van de Kamp reageerde op onderzoek, waaruit blijkt dat in twee jaar tijd 100.000 boetes zijn uitgedeeld aan mensen die zich niet konden legitimeren.

  Van de Kamp zegt dat het begrip van de burger afneemt als hij een bon krijgt voor pietluttigheden. Hij vindt dat het uitdelen van boetes een doel op zich is geworden.

  Laten ze eerst maar eens wat meer respect voor de burger tonen,…

  Reactie door Pool — zondag 9 december 2007 @ 9.29 uur

 29. @11@12
  Beste Pool
  Ik kan me indenken dat jij wegens je verslaving van het hard rijden in je auto en de daarop volgend boetes moeite heb met die gene die je terecht op de vingers tikken.
  Ik vind namelijk dat met name de politie agenten op de straat dus niet de in het kantoor hangende top,niet veel verdienen.
  Het is niet de leukste bezigheid om de stront van deze maatschappij op te ruimen.
  Wat deze mensen tegen komen is niet mis.
  Dat jij deze mensen met deze zware taken de voedselbank gunt kom denk ik uit je frusstratie dat je niet mag racen op de weg hier.
  Ik neem dan ook aan jou kennende dat deze ongunuanceerde opmerking ingegeven is door deze frustratie en een pas opgelopen bekeuring en dat je daardoor even voorbij
  bent gegaan aan de werkelijkheid en de omstandigheden waaronder deze agenten moeten werken met een niet al te best salaris.
  Groet Hakker

  Reactie door De Hakker — zondag 9 december 2007 @ 11.09 uur

 30. @20 Wat ben jij gefrustreerd zeg! Volgens mij sta je helemaal naast de maatschappij. Ga je zelf naar de voedselbank of zo? Eerst wil iederéén actie. Dan gaat de politie actie voeren en is het niet goed. Dan moeten alle voedselbanken weg, en stuur jij ze er naar toe. En dan die vergelijking met de arbeider. Een beetje vakman pakt minimaal evenveel dan een politieman, maar dan in dagdienst. De arbeiders in ploegendienst, bv bij Corus, pakken allemaal minimaal 1850 euro netto. Hier komt nog een winstdeling van (afgelopen jaar 14%) bovenop.Wat doe jij zelf voor werk Pool? vertel is wat meer over jezelf?Leeftijd? Eigen huis? arbeidsverleden?

  Reactie door robert rb — zondag 9 december 2007 @ 12.07 uur

 31. @30
  robert
  Jij wisselt nog wel eens,in een eerder bericht(hyphotheek) had je het over 1550 Netto.
  Ik hoop toch niet dat je de bedragen aanpast aan het onderwerp en het door jou eerder genoemd inkomen gebruikt om de oudjes een veeg uit de pan te geven.
  Is trouwens wel een punt dat ook de aow mensen geen winst uitdeling meer krijgen in jou geval een verlaging van 14%.
  Groet Hakker.

  Reactie door De Hakker — zondag 9 december 2007 @ 13.00 uur

 32. Fuck the police

  Reactie door Jurryt van de Vooren — zondag 9 december 2007 @ 18.22 uur

 33. @ 30 robert rb

  Ik werk niet, hoezo??

  Reactie door Pool — zondag 9 december 2007 @ 19.39 uur

 34. @ 30 robert rb

  Jij schrijft,…

  …En dan die vergelijking met de arbeider. Een beetje vakman pakt minimaal evenveel dan een politieman, maar dan in dagdienst..

  Zie hier geef je het zelf al aan, als die politieman een VAK had geleerd verdiende hij nu net zoveel in dagdienst.

  Natuurlijk moeten die voedselbanken weg, maar doordat de mensen met of zonder baan te weinig verdienen zijn ze wel afhankelijk van een voedselbank, of moeten ze maar verhongeren.
  Dus zou het voor een politieman ook niets mogen uitmaken als hij naar de voedselbank zou moeten.
  We gaan toch niet discrimineren dat groep A wel naar een voedselbank moet en groep B er beslist vandaan moet blijven desnoods de lonen dan maar verhogen,….. nee robert rb zo werkt het niet.

  Reactie door Pool — zondag 9 december 2007 @ 19.51 uur

 35. @31 ha die Pool, 1550 was de brandweer. De politie verdient iets meer.Dus lees even goed! Ik vind dat beide iets meer verdienen! in ieder geval meer dan de voedelbank. De SP wil de voedselbanken weg hebben, en wat dan? De SP wil ook dat de mensen in opstand komen tegen het kabinet. dan doet de plitie dit en ben jij weer tegen! Ik snap jou gewoon niet? Jammer dat je mijn eerdere vraag niet beantwoord hebt.

  Reactie door robert rb — zondag 9 december 2007 @ 20.32 uur

 36. @31 ha die Pool, Wist je dat de politie en brandweer met dit salaris geen zorgtoeslag krijgen. Ze betalen volle mep WOZ en waterschap. Uiteraard geen recht op bijzondere bijstand en kwijtschelding reinigingsrechten. Gelukkig worden de schoolboeken gratis, want ook hier werd gewoon en rekening voor gestuurd. Werken kost ook geld, denk aan kleding en reiskosten. Worden vaak gedeeltelijk betaald! Wist jij dat de bijstand voor een gezin met 2 kinderen ongeveer 1265 euro netto is? Dit scheelt met alle voordelen niet zo veel met de politieagent! Ik wil alle lonen en uitkeringen omhoog hebben. Dus zowel van de politie als van de uitkeringsgerechtige. Maar stop AUB met zielig doen. Veel werkende hebben ook moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

  Reactie door robert rb — zondag 9 december 2007 @ 21.03 uur

 37. @ 35 robert rb

  Vind jij het dan zo belangrijk te weten,…

  …Wat doe jij zelf voor werk Pool? vertel is wat meer over jezelf?Leeftijd? Eigen huis? arbeidsverleden?

  Ik zal een klein stukje van de sluier oplichten,….

  Ik kom uit een bekende ondernemersfamilie, ouders, broers, zussen en ik zijn of waren zelfstandig ondernemers en VVD-ers, behalve ikzelf ik ben een SP-er, en ondanks het politieke verschil hebben we nog steeds een goede onderlinge relatie met elkaar.
  Af en toe wil de discussie wel eens hard gaan maar we respecteren elkaars standpunt.
  Ik ben de jongste telg net over de 60 en had tot voor ruim 10 jaar geleden een eigen automatiseringsbedrijf dat ik verkocht heb.
  Ik leef nu een bescheiden leventje, ik heb een riante woning aan de rand van een middelgrote plaats in Nederland, daarnaast heb ik ook een tweede huis (mijn dacha) in Oekraine, ‘k heb 2 zoons 21 en 17 jaar oud en beide studerend, ‘k heb een lieve jonge vrouw die eerst als arts werkzaam was in div. ziekenhuizen en na verdere studie nu oncologe is, en momenteel onderzoek doet voor het WGO wereld gezondheids organisatie.
  Nog even voordat je wil gaan zeggen dat ik er warmpjes bijzit,… het hele salaris van mijn vrouw schenken we aan goede doelen.

  Zo dit was het dan een beetje in grove lijnen mijn bestaan.

  Reactie door Pool — zondag 9 december 2007 @ 21.31 uur

 38. @ 29 De Hakker

  Yes je mag niet meer raden, mijn laatste bon zal er wel niet om liegen, maar goed ik was fout en daarvoor moet ik boeten, maar een beetje respect van de zijde van de sterke arm was ver te zoeken, en dat zonder dat ik in eerste instantie grof tegen deze wouten was.
  Het meest heb ik mij kwaad gemaakt toen men vroeg hoe ik aan mijn auto kwam en waarvan ik die betaald had…. op dat moment sloegen bij mij alle stoppen door, en heb me daar een portie lopen schelden, daar lusten de honden geen brood van.
  Ik kreeg dus direct ook een bon voor het beledigen en op de vraag wat het kost om een wout het hospitaal in te slaan wilde men versterking laten aanrukken.
  Al met al het zal wel een leuke duit gaan kosten.
  Achteraf gezien ben ik tever gegaan met beledigen maar je moet het maar als een moment opname zien, en je heb gelijk dat ze alle troep van de straat over zich heen krijgen,… ook gezien mijn uitspatting.

  Reactie door Pool — zondag 9 december 2007 @ 23.36 uur

 39. Laten we het er maar op houden dat dit kabinet reeds lang de hoofd- van de bijzaken niet kan onderscheiden.

  Reactie door Henny — maandag 10 december 2007 @ 22.46 uur

 40. Goh Politie,

  Politie is daar om zichzelf hoger gedachte dames en heren te beschermen.

  Voor de gewone burgers is de Politie een schijn verschijncel.

  Ik houd mijn hart vast elke keer mijn oudste kind naar school gaat want dit land is even zo onveilig als een banaan republiek.

  Reactie door khosrow — maandag 10 december 2007 @ 23.44 uur