Een nieuw begin

Vanaf heden ziet deze internetpagina er anders uit: een andere aanpak, en dus een ander uiterlijk. Meer audio en video. En vooral, vriendelijker voor de bezoeker die hier voor het eerst komt.


2003


Een nieuw begin nodigt altijd uit om even terug te blikken. Hierboven zie je de startpagina van mijn website zoals hij er lange tijd uitzag toen hij in 2002 werd gelanceerd. Op 20 januari 2004 startte ik met een heus weblog.

Het uiterlijk van de site veranderde daarom drastisch. Het aantal bezoekers liep al snel op naar meer dan 10.000 per dag. En veel van die mensen discussieerden naar hartelust mee. Tot nu toe kwamen er maar liefst 260.630 reacties – een kwart miljoen – binnen, op alle denkbare onderwerpen. Alleen al het afgelopen jaar is deze site bijna vier miljoen keer bezocht. Het genereerde 1852 Gigabyte aan dataverkeer.

Het weblog kreeg een Dutchbloggie voor ‘beste politieke weblog van 2005’. In 2006 kreeg het de juryprijs ‘beste weblog‘ van het initiatief ‘Beste Webpoliticus’.


April 2006
April 2006; het weblog zoals het twee jaar lang functioneerde


Maar, nieuwe tijden vragen om een nieuwe aanpak. Radio en TV op internet behoren nu tot de mogelijkheden. Daarom zal hier vanaf vandaag – naast het geschreven woord – meer beeld en geluid te vinden zijn. Interviews, gesprekken, reportages, spotjes, films.
De komende tijd ga ik me hier meer op richten. De video gaat vaker mee bij werkbezoeken en SP-acties, en de microfoon gaat vaker open voor ‘Jan en Alleman’.


Oktober 2006
Oktober 2006; de nieuwe huisstijl verwerkt


De discussies die zich ontspinnen onder de artikelen zijn altijd de kracht geweest van het weblog. Om de vele mensen die dit log bezoeken allemaal de kans te geven om mee te doen is de opzet van het weblog veranderd.

De hoofdartikelen zullen langer op de voorpagina blijven staan. Dit om zoveel mogelijk nieuwe bezoekers te informeren, want uiteraard bezoekt niet iedereen dagelijks deze plek. De helft van de bezoekers zijn elke dag weer ‘nieuw’.
De reacties worden, zoals bij elk serieus weblog, gemodereerd. Omdat ik iedereen wil aanmoedigen te reageren, en om te voorkomen dat enkelen de discussie ‘overnemen’, vraag ik iedereen daar aan mee te werken. Lees svp even de spelregels.

Het blokje ‘En Verder’ zal gebruikt worden om je op de hoogte te houden van dingen die elders, in de wereld en op het internet, spelen.

Veel plezier, op dit nieuwe weblog. Hij staat open voor iedereen die de politieke discussie aan wil gaan!

Jan Marijnissen

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

donderdag 13 december 2007 :: 20.00 uur

Reacties uitgeschakeld