Politie in actie

politieDe politie gaat vanaf vandaag estafettestakingen houden voor een betere CAO. Het coulancebeleid ten opzichte van bekeuringen blijft voorlopig van kracht. De SP ondersteunt de acties van de politie, en veel afdelingen delen grote potten lolly’s uit aan agenten onder het motto: ‘laat de politie niet op een stokje bijten’. Het salaris bij de politie staat al tijden vrijwel stil. Netto zijn agenten er de afgelopen jaren zelfs op achteruit gegaan.

Om onder andere de gestegen ziektekostenpremies te kunnen betalen, moeten sommigen er een baan bijnemen. Inmiddels lijkt de minister iets verder op te schuiven.

Maar er is nog meer aan de hand. De SP diende daarom twee maanden geleden tien praktische voorstellen in om de politie beter te organiseren. Je kunt ze hier teruglezen: ‘Een betere politie voor hetzelfde geld

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 09 januari 2008 :: 11.19 uur

8 Comments

8 reacties

 1. op zich is het helemaal niet verkeerd, dat de politie gaat staken. en zeker niet, als je ziet, wat voor risico’s ze moeten nemen om bepaalde zaken op te kunnen lossen.de minister wil het gaan vergelijken met andere beroepsgroepen, die dezelfde opleiding,mbo hebben gevolgd. dat vind ik geen vergelijking, want de politie staat vaak voor hetere vuren dan een leraar, alhoewel, die vlieger tegenwoordig niet meer opgaat, want een leraar kan het ook knap lastig hebben met de leerlingen. voor de politie vind ik het toch anders. zij hebben een veel breder scala van risicovolle bedreigingen. daarom mag de politie best wat meer verdienen dan nu het geval is.

  Reactie door maayke jong-doppen — woensdag 9 januari 2008 @ 12.36 uur

 2. Agenten hebben hartstikke een punt !!!!!!!
  ik verdien iets minder dan de agent,concludeerde ik,en doe 4x minder met 4 x minder risico/ klaag niet,wist niet dat agenten zo belachelijk verdienden..en die ijsreactie van Guusje Ter Horst..Guusje..u bent inderdaad een beetje koele ijstante…Groot gelijk die agenten !!!

  Reactie door Eric — woensdag 9 januari 2008 @ 15.44 uur

 3. Beste Eric,
  Hartstikke bedankt voor je reactie. Ik ben zo’n agente. En ja, wij verdienen inderdaad belachelijk weinig. Onze inconvenienten worden slecht betaald en de risico’s worden steeds groter. Alleen moet het eerst goed fout gaan voor dat erkent wordt. Bovendien zijn alle korpsen zo goed als onderbezet. Met minder mensen wordt er steeds meer van ons verwacht. Ik doe het graag maar zou graag de waardering ervoor terugzien. Nogmaals bedankt.

  Reactie door nelly — woensdag 9 januari 2008 @ 21.19 uur

 4. Natuurlijk baal je als je weer eens een boete krijgt voor te snel rijden, dan kun je zo’n agent wel schieten. Maar je weet ook dat ze er voor je zijn als je een ongeluk hebt gehad of in een andere vervelende situatie tercht bent gekomen. En je ziet op tv wat voor een hondenbaan het is als relschoppers erop uit zijn de politie te pesten. Volgens mij verdient een postbode (bij TNT)ongeveer evenveel als een politieagent. Voor mijn gevoel mag in verhouding, als je kijkt naar de zwaarte van het werk,een agent zeker wel twee keer zoveel verdienen !

  Reactie door simbro — woensdag 9 januari 2008 @ 21.39 uur

 5. De politie mag best wel wat meer verdienen,doch er zijn grenzen.Zij willen 200 euro netto er bij,doch dat kan niet.Vooreerst hebben zij geen risico,als ambtenaar,van ontslag.Veel agenten hebben echt geen last van stres.Voorts dienen salarisverhogingen wel betaald te worden uit belastinggeld.De belasting is al idioot hoog in ons land en hij moet voornamelijk door de arbeidersklasse/Jan Modaal/Piet Minima opgebracht worden.Tenslotte zullen hoge verhogingen bij de politie,een extra roep voor hoge loonsverhogingen,in andere ambtelijke sectoren en beroepen de inflatie/belastingen nog verder opjagen.
  Dan wordt het een viscieuze cirkel omlaag!!
  AOW-ers/bijstand-trekkers/WaO-ers en minima zullen dan weer de klappen krijgen,zoals altijd!!! Deze CDA/PvdA/C.U.regering heeft samen met de groot-kapitaal-lakijen in Brussel de bevolking in een verstikkende financieele houdgreep.

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 9 januari 2008 @ 21.41 uur

 6. ik heb moeite om de politie te zien as een arbeids kracht,voor mij zijn zij meer de brave hondje die naa één “coup d’état or occupatie”voor de onderdruker zal werken,het zelfde geldt voor ambtenaar,en 3/4 van de bevolking.
  Van mij moeten zij meer tegenstand wachten,dan in de hok rusten,het zijn net kapos.
  Ik heb maar weinig politie men/women ontmoet die beweeren dat order/macht heeft een social gezicht

  Reactie door gaf — woensdag 9 januari 2008 @ 23.24 uur

 7. Zover is het landje, dat Nederland heet, gezakt in de poel der hebberigheid van de Staat, dat de Politie de handhavers van dat Gezag moeten staken om hun vermeende aandeel van de koek te mogen ontvangen.
  Het Management moet 30% erbij krijgen anders gaan zij naar het buitenland, was het maar waar. Alles loopt uit de hand, voor Koningin en Vaderland. Emigreren helpt ook al niet meer, want daar is het ook niet veel beter. Maar wie weet, als de nood op zijn hoogst is dan is de redding nabij. 25 jaar welvaart inleveren voor hen die het zo goed weten is een hard gelag.

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 10 januari 2008 @ 17.34 uur

 8. De acties van de politiebonden zijn volkomen gerechtvaardigd. Zeker aan de petten op straat worden zware eisen gesteld en zij staan aan heel wat risico’s bloot.
  Anekdote. Ik herinner mij nog een bezetting van het toenmalige secretariaatsgebouw van de Utrechtse Universiteit in 1969. Op zachtzinnige wijze werden we voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar begonnen we gesprekken met de dienstdoende agenten, die spontaan vertelden over de autoritaire verhoudingen in het korps en de problemen die zij in hun werk ondervonden. Heel leerzaam! We namen hartelijk afscheid…..

  Reactie door Olavc Meijer — vrijdag 11 januari 2008 @ 18.51 uur