Twee maal slecht nieuws uit Afghanistan

Een rechtbank heeft een journalist ter dood veroordeeld omdat ie materiaal van het internet had gehaald over de positie van de vrouw in islamitische landen. De reactie van Harry van Bommel: “Nederland moet de samenwerking met Afghanistan mede afhankelijk maken van de bereidheid om het mensenrechtenbeleid aan te passen.”

Het andere nieuws was dat Canada al enige tijd geen gevangenen meer uitlevert die het Canadese contingent in de Afghaanse provincie Kandahar maakt. De regering in Ottawa heeft bewijzen dat uitgeleverde gevangenen door de Afghaanse geheime dienst worden gemarteld.

Nederland levert nog wel gevangenen uit aan de Afghaanse regering. Samen met GroenLinks heeft de SP de regering om opheldering gevraagd over het actuele Nederlandse standpunt. Er moeten garanties komen dat gevangenen overeenkomstig internationale verdragen worden behandeld.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 24 januari 2008 :: 22.51 uur

35 Comments

35 reacties

 1. Dringt het eigenlijk wel tot de meeste mensen door dat het ongelooflijk en schokkend is waarmee de Nederlandse en andere regeringen zich hebben ingelaten: ze hebben immers NATO”verplichtingen”, verdrags- en “vriendschaps”banden met… een land (AMERIKA!), dat door zijn moderne en onovertroffen bewapening en het bewustzijn van de oppermacht daarvan de hele wereld terroriseert, ook economisch….
  Dat zijn wil oplegt en schaamteloos en zonder TEGENSPRAAK of PROTEST van zijn “vrienden” martelt en dat zelfs door slaafse “bondgenoten” (al dan niet middels chantage) laat doen….
  Dat op de grofst mogelijk manier mensenrechten schendt, zoals ontvoering en laten verdwijnen van mensen naar onbekende oorden….
  Dat mensen louter op vage (en onnauwkeurig omschreven) aanklachten jarenlang in concentratiekampen vasthoudt en hun daar zelfs minimale contacten met geliefden en advocaten ontzegt…
  Dat oorlogen “op maat” en naar wens en wanneer het hem uitkomt plant en begint en EIST dat zijn “bondgenoten” daarbij behulpzaam zijn, op straffe van…?!
  Zelfs een atoombomaanval beginnen, wordt al als een beschikbare optie beschouwd…

  Dit alles met als enig -betwistbaar!!!- excuus: bestrijding van “wereldwijd terrorisme”.

  Beseffen diezelfde mensen echt dat waarden, die al eeuwen als een grondslag van beschaving worden beschouwd, letterlijk met “een handomdraai” zijn verkwanseld voor een gelegenheidsargument en dat -omdat de gevolgen zeer ernstig zijn- dat nu al een merkbare uitstraling heeft op het morele en ethische besef van de hele wereld?
  (En die was al verre van volmaakt)

  Hoe kan dan -vooral als argumentatie tegen hen die het met de moraal zo nauw niet nemen- op deze ooit diep verankerde waarden nog succesvol een beroep worden gedaan?
  En hoe huichelachtig, opportunistisch en onwaarachtig moeten nu politici -en in het algemeen verantwoordelijke mensen- die AMERIKA in dit alles steunen, worden bevonden?

  Het enige lichtpunt voor mij, christen, is dat het mij sterkt in mijn geloof…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 25 januari 2008 @ 0.48 uur

 2. Tja,

  Vroeger of later gaat de beerput open.
  Nederland maakt gewoon deel uit van een illegale geopolitieke bezettingsmacht. Zal wel met een of andere Bilderberg-afspraak te maken hebben.

  Afijn. In deze: http://www.archive.org/details/Taliban
  film een “embedded” journaliste die tegen alle regels in eens zelf op onderzoek uitgaat in Joint Task Force 76 in Uruzgan.

  Oordeel zelf over de normen en de waarden van de westerse bezettingstroepen.

  Reactie door olav ten broek — vrijdag 25 januari 2008 @ 2.26 uur

 3. “Nederland brengt grote offers voor de vooruitgang van Afghanistan”, aldus Harrie van Bommel.
  Tja, het is maar hoe je het bekijkt…

  Verhagen? Het CDA en mensenrechten?
  HYPOCRIETE BENDE!!

  Amerikaanse en Europese KILLERS met Nederland uniform voorop schenden de mensenrechten dag in, dag uit in Irak en Afghanistan.
  Genocide heeft plaatsgevonden en er wordt gemarteld, dag in, dag uit. Iedere dag is SCHULDIG aan mensenkwaad!

  Iran, oh God Iran is in the picture! Maranatha!!
  Beesten regeren de wereld!

  Weet! Dat we OOK de Islamitische Afghaanse vrouwen niet de 21e eeuw in kunnen bombarderen. Niet handig van die journalist. Ik hoop dat hij blijft leven. Zoals ik dat van al de doden had gehoopt. Maar hoop deed niet leven…

  Iedere dode is er 1 en daar mag voor opgekomen worden.
  Maar om nou als Nederlandse bezetter de Afghaanse ambassadeur op het matje te roepen over mensenrechten… dan moet er wel een heel verduiveld washmiddel zijn ingebrained om de handen in onschuld te wassen.

  We are GUILTY! You know!!
  Omdat we het WEL gewusst haben.
  Want we zaten erbij en keken ernaar.
  Toch volk?

  Reactie door Gloria — vrijdag 25 januari 2008 @ 2.26 uur

 4. Dit bevestigd nogmaals dat geloof mensen tot afschuwelijkste misdaden kan brengen.
  Dus voor mij is het geloof geen lichtpunt, maar zoals uit deze veroordeling blijkt maar een doodskist voor deze aardbol.Verder hebben we in dit land een stap gezet tot verdere vernedering van de vrouw door de boerka niet te verbieden.
  Omdat de dwaze denken dat de vrouwen altijd vrijwillig met zo ding om de nek gaan lopen.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 25 januari 2008 @ 6.44 uur

 5. Het gebeurt in elke oorlog maar meestal horen we er niets van. Wel vind ik dat we er niet horen. De VS hebben eerst de krijgsheren geholpen tegen de USSR en nu hetzelfde doen?
  Idioot dus. Een volk kan alleen zichzelf bevrijden. Oorlog is meestal erger dan de kwaal.

  Reactie door n de vries — vrijdag 25 januari 2008 @ 6.49 uur

 6. Wij de Nederlanden die hieraan meewerken zijn geen haar beter meer.
  De mensenrechten zijn uit Europa en Nederland reeds lang verdwenen, hebben nog zo weinig waarden. Het is allemaal poeha geroep en intussen als het economisch rendabel is bondgenoten te zijn gaan we er gewoon mee in zee, roepen bij tijd en wijle wat en gaan rustig verder.En niet ontdekt door de media kijken we gewoon weg. Het is reeds lang een glijdende schaal. Nederland Europa allen hebben boter op het hoofd, het druipt ervanaf. Overigens worden in Amerika ook nog steeds mensen ter dood gebracht en blijken velen later ook nog onschuldig te zijn. Amerika zelf is nooit vies geweest van marteling op ieder continent hebben ze eraan meegewerkt of de condities daarvoor geschapen hun ‘kennis’verspreid.

  Reactie door Henny — vrijdag 25 januari 2008 @ 7.53 uur

 7. Hallo….slechts TWEE keer slecht nieuws uit Afghanistan ???
  Hebben ze in Rotterdam geen calculatortje?
  Twee keer slecht nieuws uit Afghanistan,
  doe ons een lol. Afghanistan is een bonk
  slecht nieuws.
  What a world,what a life.

  Reactie door Henk c.s. — vrijdag 25 januari 2008 @ 9.00 uur

 8. Wat doen wij namens wereldmisdadiger Bush nou eigenlijk in werkelijkheid, nog altijd in Afghanistan?

  En waarom?

  Haras.

  Reactie door Haras — vrijdag 25 januari 2008 @ 10.12 uur

 9. Ik ben er voorstander van om een volk dat het nodig heeft te helpen zoals Afganistan.
  Maar Nederland moet niet proberen om zo,n land met een totale andere cultuur de z.g.n westerse democratie op te leggen een land dat al vele jaren onder oorlogen wordt gekweld
  De meeste Afganen zien de Nederlanders als handlangers van de Verenigde Staten En de meeste mensen in deze regio hebben een enorme haat aan de Amerikanen .Daarom zou ik zeggen laat onze troepen zich maar geleidelijk terugtrekken en de Amerikanen hun eigen boontjes laten doppen

  Reactie door Dirk Schuit — vrijdag 25 januari 2008 @ 10.55 uur

 10. Maar dat is bijna altijd zo geweest. De joden waren gedeporteerd door Nederland, een deel van asielzoekers waren gedeporteerd naar martelinglanden. In Serbenecia stonden ze toekijken toen moslim mannen waren afgevoerd en gemarteld. In Irak deden ze zelf aan ongeoorloofde beschietingen en martelingen.

  Dus Nederland moet niet schijnheilig spelen. Nederlandse regering is een mede wandader. Hoezo mensen rechten? Hoezo respect voor mensen leven en vrijheid. Het kan Balkenende en CDA NAVO man niks schelen. De roer moet om. Meedoen aan wandaden van anderen is geen teken van sterkte noch fatsoen.

  Reactie door khosrow — vrijdag 25 januari 2008 @ 10.56 uur

 11. hoi,
  jongens, wordt nou es wakker. De oorlogen van deze tijd, gaan maar over 1 ding. of liever gezegd 2 dingen.
  1. Olie & Gas
  2. Drugs

  Wie beide kan controleren, zal de macht hebben over de wereld.

  Punt is alleen dat beide te maken hebben met uitgeputte bronnen. Als er geen brandstof meer is kan de drugs ook niet worden getransporteerd.

  Het vriendje van Meneer Bush is de eigenaar van Halliburton, en oh oh oh wat raar dat die toevallig vice president is. Waarom doet Halliburton het zo goed in het midden oosten? precies, die oorlog is gestart zodat de heren hun eigen zakken konden vullen. Tja (vice)president zijn is gewoon een bijbaantje he… een deuropener.

  En Nederland, een land van Kennis en Water, wij knikken heel vriendelijk ja en amen tegen USA en Frankrijk en Duitsland en de rest van Europa.

  Het brood bij Appie Hijntje kost EURO 1,79.
  15 jaar geleden werkte ik bij Appie Hijn bij het brood en toen verkocht ik brood voor 1 gulden.
  De prijsstijgingen zal Nederland ons de das om doen. Zo ook de BELASTINGEN!!

  Tenzij er iemand wakker wordt en zich behoorlijk verantwoordelijk gaat voelen daar in de tweede kamer, zal Nederland binnen nu en 1 jaar ook in een recessie zitten, als er aan die belastingen niet paal en perk gested gaan worden. Wat? Belasting verlaging is ENORM WELKOM!!

  Maar goed, de enige partij waarvan ik denk dat die de capaciteit hebben, de SP, dit te kunnen waarmaken, zal waarschijnlijk niet zwaar genoeg zijn om die leugenaar van een Wouter Bos eens een goeie trap onder z’n kont te verkopen.

  ik teken hier, met naam en toenaam en met vriendelijke groeten

  Guido van Broekhoven

  Reactie door guido van broekhoven — vrijdag 25 januari 2008 @ 11.23 uur

 12. wanneer wordt de nederlandse regering eens wakker geschud? iedereen roept, dat de nederlandse troepen weg moeten uit Uruzgan en deze regering doet net het tegenovergestelde. het lijkt wel, of ze [oostindisch]doof zijn.

  Reactie door maayke jong-doppen — vrijdag 25 januari 2008 @ 11.51 uur

 13. Te belachelijk voor woorden dat wij meedoen aan die oorlog, dat is echter een beslissing van de politiek geweest en niet van het leger. Om het leger te verketteren en te beschuldigen van oorlogsmisdaden vind ik totaal achterlijk en broodje aap verhalen. Verhalen die goed bedoelende mensen (nederlandse soldaten) onnodig en zwaar onterecht kwetsen (lekker makkelijk die wijsheid vanuit je veilige huiskamer!), natuurlijk gaat niet alles goed maar incidenten zijn niet representatief voor het hele leger

  Verder stonden de soldaten niet voor de lol toe te kijken in serbrenicia. Een gigantische overmacht en het grootste nederlandse wapen was een .50 machinegeweer, de rest van de NAVO liet ons leger in de steek, daarom moesten de soldaten onmachtig toekijken (verschrikkelijk voor de nabestaanden, maar net zo goed traumatisch voor onze soldaten) Lekker makkelijk weer om maar ongenuanceerd de soldaten de schuld te geven om je eigen frustraties te spuien, ik vind dat erg grof!

  Martelingen door nederlandse soldaten? Doe ff normaal, een schietincident en jawel hoor dat geeft recht om generaliserend het hele leger als brute wandaders te betitelen, shame on you, het leger is geen persoon maar bestaat uit mensen die over het algemeen goede bedoelingen hebben!

  De waarheid (zoals jij denkt hoe die is) geeft naar mijn mening niet het recht om maar wat te roepen en te generaliseren. Dat is namelijk precies hetzelfde doen als waar je tegen strijd.

  Reactie door Frank — vrijdag 25 januari 2008 @ 12.14 uur

 14. Hoezo beste mensen, onszelf de schuld geven? De schuld ligt bij de Afghanen zelf, een stenentijdperk volk met een achterlijke geloof. Het ophangen en martelen van mensen om b.v. geloofsredenen is daar al decennia gebruikelijk. Het is voor de meesten wel een hele spagaat; eerst praten over die zielige Afghanen, die door ons uitgebuit worden en dan ineens tot de conclusie komen, dat dezelfde Afghanen er achterlijke gebruiken op na houden.
  Uiteraard is het het beste als wij onze biezen pakken, maar denk maar niet dat de situatie (mensenrechten) daar een haartje verbeterd. Elke groep daar is met hetzelfde sop overgoten.
  En zodra ze weer onderdak gaan bieden aan groepen als Al Qaida: de zweep er over.

  Reactie door Johan — vrijdag 25 januari 2008 @ 12.29 uur

 15. Hallo….slechts TWEE keer slecht nieuws uit Afghanistan ???
  Hebben ze in Rotterdam geen calculatortje?
  Twee keer slecht nieuws uit Afghanistan,
  doe ons een lol. Afghanistan is een bonk
  slecht nieuws.
  What a world,what a life.

  Reactie door Henk c.s. — vrijdag 25 januari 2008 @ 9.00 uur

  Je hebt gelijk !!!!!!!!!!

  komt alleen dat die mensen geen respect hebben voor mensen die een andere geloof hebben en voor de duidelijkheid alles word niet verteld hoor wat daar gebeurt want die tere zieltjes van de politiek kunnen dat niet aan wat america betreft het zijn geen lievertjes dat weet iedereen doe maar niet zo hypocriet wij als nederlanders zijn net zo slecht wijs een vinger op een ander dan wijzen er 4 op je zelf denk daar maar aan

  kijk maar eens in de geschiedenis er zijn heel wat oorlogen begonnen om het geloof en de katolieken zijn niet beter ze hebben heel wat moorden op hun geweten ook nog van eigen geloof maar ze denken met een paar wees gegroetjes ze de handen kunnen schoon wassen

  nou neem maar van mij aan als je je handen besmet met bloed kun je e handen nooit schoon wassen menig militair kan je dat vertellen

  mensen moeten eerst naar hun zelf kijken ook het verleden voor ze op een stijgerende paard gaan beklimmen .

  Reactie door aukje — vrijdag 25 januari 2008 @ 12.48 uur

 16. Khosrow, Het zou een stukje embedded cultuur mogelijk zijn: vergeet niet dat eerst waren de zwarte slaven uit Africa gedeporteerd, daar de verre Indie en ga zo door ….hakker, ik denk echt niet dat hiet het boerka de echte probleem is!

  Reactie door walking bull — vrijdag 25 januari 2008 @ 13.14 uur

 17. Als de EU zich bemoeit met ons Nederlandse drugsbeleid is de SP er als de kippen bij om dit te veroordelen. Nederland moet soeverein zijn eigen zaken kunnen regelen. Waarom mag Afghanistan dan niet zijn eigen boontjes doppen?
  Hiermee wil ik niet zeggen dat we niet moeten opkomen en ‘strijden’ voor de mensenrechten. Het gaat echter om de manier waarop.

  Noblesse oblige
  Ik ben het eens met diegenen die hierboven beschrijven welke karrenvrachten boter het Westen op het hoofd heeft. De misdaden van de USA zijn vele malen groter, juist omdat ze zo’n hoge graad van beschaving bereikt hebben en dus beter moeten weten. De manier om andere culturen meer ‘beschaving’ bij te brengen is allereerst het goede voorbeeld geven.

  De foute agenda van het Westen is de kern van het probleem.
  Slachtoffers hiervan zijn ook onze militairen. Frank @13 komt terecht voor hen op. Velen zullen zich met de beste bedoelingen inspannen. Maar het is nu eenmaal zo dat oorlog corrumpeert. De politiek is verantwoordelijk. Oorlog lost nooit iets op. De huidige operaties zijn contraproductief, want trekken alleen haat en terrorisme aan. Hier zien we ook dat het weinig bijdraagt aan verbetering van de interne Afghaanse situatie. De Afghanen nemen onze ‘hulp’ graag aan zolang het hun uitkomt en gaan verder hun eigen gang. Logisch.

  In militaire zin moeten we ons veel meer terugtrekken op de kerntaak: verdediging van onze vrijheid. Als de Afghanen ons hier zouden komen bezetten en een lesje leren, dan staan we volkomen machteloos. Laten we een voorbeeld nemen aan landen als Noorwegen en Zwitserland, die hun defensie wel op orde hebben.

  Reactie door Hermie Kreeft — vrijdag 25 januari 2008 @ 14.24 uur

 18. 3 keer slecht nieuws uit of over Afghanistan.
  In Nederland zitten vluchtelingen uit Afghanistan, sommigen al 10 jaar, die eigenlijk onder de pardonregeling zouden moeten vallen,ware het niet dat de vaders van de betreffende gezinnen ooit minister waren en daarom misschien (niet bewezen) oorlogsmisdadiger.De kinderen mogen niet studeren en niet werken en kunnen ook niet terug.

  Nederland,land van de grote tegenstelling.
  Een andere dochter van een “foute”vader (wel bewezen) uit een ander land komt hier binnen op jubeltonen , wordt met goud behangen en krijgt diverse paleizen tot haar beschikking.

  Wanneer gaat de burger eens de ogen open?

  Reactie door anne hilverda — vrijdag 25 januari 2008 @ 14.58 uur

 19. Nederland moet niet meewerken aan martelpraktijken door diverse geheime diensten, zoals de Afghaanse en de CIA.Dit zijn ernstige schendingen van de mensenrechten.PUNT!

  Reactie door joseph h. — vrijdag 25 januari 2008 @ 15.01 uur

 20. Hallo Frank 13. Even wakker worden, je begint er zelf over: `Verder stonden de soldaten niet voor de lol toe te kijken in serbrenicia.’

  Dacht je echt dat `onze jongens’ daar ook sneu aan de kant zouden hebben staan gapen, met borrelende Karrenmans voorop als die Bladic ipv. moslims 8000 Amerikanen had omgelegd??

  Reactie door Haq — vrijdag 25 januari 2008 @ 15.52 uur

 21. Het lijkt mij duidelijk dat Nederland niet mee moet werken aan martelpraktijken door welke geheime dienst dan ook. Dit is ernstige schending van de mensenrechten. PUNT!

  Reactie door joseph h. — vrijdag 25 januari 2008 @ 17.19 uur

 22. Misschien is dat wel de reden waarom de Amerikaanse regering heeft besloten Afganistan maar eens flink te bombarderen.

  Reactie door Cor Romijn — vrijdag 25 januari 2008 @ 20.04 uur

 23. Toen ik (als dienstplichtige) in het leger kwam, werd ik er voor opgeleid en getraind, om andere mensen dood te maken.

  Anderen dood maken werd een belangrijk levensdoel. Daarvoor kon je, mee namens de Koningin, een heel mooi stukje verguld blik voor krijgen. Want dat verdiende je wel. Vooral wanneer je dat goed kon! Iemand anders dood maken dus.
  Dan mocht je daarna aan iedereen laten zien, dat je (ooit) een ECHTE HELD was.

  Er werden ook wel eens de verkeerde lui doodgemaakt. Zeg maar gerust: vermoord. Maar dat kon (toen) worden bedekt met de Manteld der Liefde en anders worden uitgelegd.

  Ik weet, al ben ik nu een ouwe vent, nog altijd heel goed, hoe je iemand kunt doodmaken. En daarom:

  Pas op voor: Haras Mormolus.

  De groeten.

  Reactie door Haras — vrijdag 25 januari 2008 @ 20.14 uur

 24. ‘Twee maal slecht nieuws uit Afghanistan’
  Slechts twee maal slecht nieuws…?!

  Is er sinds de aanwezigheid van NL militairen aldaar ooit verifieerbaar goed nieuws vanuit Afghanistan te melden geweest dan?
  Ja, ik weet het wel. Propaganda genoeg, daar niet van. Ik zou zo graag zien dat er los van de door de door de staatsmediapropagandamachine gemelde ‘successen’ er werkelijk aantoonbare, verifieerbare veranderingen ten goede te melden zouden zijn.
  De realiteit is helaas anders. De (in)nationale media is verworden tot instrument van. Is evident niet als objectief te kwalificeren. Is dus medeplichtig aan. Is collaborerend. De media brengt vanuit eigenbelang het nieuws zoals wordt opgelegd. Werkt vanuit eigen riante positie mee aan de misdadigheid. Zij zijn terwijl het fundament is ingezakt de ondersteunende pijlers waarop het gebouw van dit corrupte kabinet nog steunt.
  Wanneer de media zich tegen dit kabinet zou keren is het binnen no time over and out.
  Maar ja, bijten in de hand die je voedt…?

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 25 januari 2008 @ 22.50 uur

 25. geschiedenis is vol van foutjes,zo wat.
  laat maar 2 slecht neuws uit eigen bodem selecteer.
  Toen het verplicht was heb ik het geweigerd onder het motto “geef mij geen weapon anders schiet ik jouw ook.”
  Mietjes ,wie denk nu dat oorlog geen slachtoffer eisd?
  Wie denk nu dat het, een opbouw missie is?
  wie denk nu,dat oppositie voor de l@l staat

  Reactie door gaf — vrijdag 25 januari 2008 @ 23.54 uur

 26. Haras…grote woorden! Heeft men zoiets echt meegemaakt …Dan reageer je niet zo. Voor jou opassen…ja, als babysitter!

  Reactie door johan kivits — zaterdag 26 januari 2008 @ 0.33 uur

 27. Dat martelen van gevangenen door de (democratische ?) Afghaanse regering doet me zo’n beetje denken aan de manier hoe die Iraakse dictator Hassan Hoessein werd opgeknoopt.

  Ik dacht toen echt bij mezelf : ” Zo de gewetenloze schurk is dood leve de nieuwe schurken “.

  Als na 200 jaar en onnodig bloedvergieten de Taliban heel misschien tijdelijk verdreven is zal ik waarschijnlijk weer ongeveer het zelfde denken : ” Zo, de saddisten zijn weg, leve de nieuwe saddisten “.

  Het is ongelovelijk triest maar daar hebben die verwaande westerse leiders nu miljarden en miljarden dollars en euro’s voor over terwijl de gewone westerse burger steeds verder en verder financieel wordt uitgeperst.

  @ Haras ik hoop dat je er geen PTSS aan over gehouden hebt want dan moeten we inderdaad voor je oppassen want sommige militairen met zeer ernstige PTSS zijn een gevaar voor hun omgeving.

  Dus als straks onverhoopt een Uruzgan veteraan met PTSS een bloedbad in Nederland aanricht dan is het huidige verwaande kabinet en oppositie partij VVD mede verantwoordelijk want die hebben onze moedige mannen en vrouwen op een onmogelijke oorlogsmissie gezonden of gesteund.

  Reactie door Peter Mink — zaterdag 26 januari 2008 @ 8.54 uur

 28. Ik vraag me af:
  - als er in verschillende culturen verschillend over de rechten van mensen wordt gedacht (ieder zijn eigen werkelijkheid), kan er dan gesproken worden over HET mensenrechtenbeleid (volgens mij bestaat dat niet)
  - afhankelijk van het antwoord op de vorige vraag: kan dat beleid dan als voorwaarde worden gesteld?

  Reactie door Hannelore — zaterdag 26 januari 2008 @ 9.23 uur

 29. Hannelore.
  Overal waar mensen wonen hebben die rechten,dat heeft niets met cultuurverschillen te maken de naam zegt het al mensenRECHTEN.
  Het zijn juist de daarvoor geeigende instellingen die daar voor moeten zorgen en
  als er een of andere etterbak, wij zullen even geen namen noemen, de mensen onderdrukt dan moet dat figuur zelf opgeknoopt worden.
  MAAAARRRR omdat vrouwen maar vooral kinderen ook mensen zijn kunnen we die
  rottigheid al heel dicht bij huis in ons eigen landje zoeken ,hoor!
  Wij ouwetjes stellen voor eerst die misverstanden uit de weg te ruimen maar daar hoeft je bij “onze” regering even niet aan te komen want die zijn de draad kwijt.

  Reactie door Rinus c.s. — zaterdag 26 januari 2008 @ 11.11 uur

 30. @24 Een krachtig mannelijk verwoorden van
  feiten en gedachten Wattenstaafie, waarvoor
  ik mbt de inhoud geheel achter sta.
  Gelukkig heeft de SP veel podium voor dit
  soort opinies. Ik zal ze volgen en heb er
  alleen dit aan toe te voegen, dat het er
  vermoedelijk op uitdraait, dat zaken hier
  in Nederland pas echt onderkend worden, als
  de zaken finaal uit de hand lopen, allerlei
  ‘lijnen’ plátgelegd worden en het milieu in
  alle opzichten wordt vergiftigd t/m de mid-
  delen van bestaan. Pas dan komt het over-
  bekende cliché: “van die kant hadden we het
  nog nooit eerder bekeken”.
  Pas als bijv. omringende landen succes zou-
  den oogsten met ‘zwarte longen’ op de ver-
  pakking van rookwaar, pas dan denkt Ab Klink over ‘maatregelen’ en dat moeten we
  dan ‘een eigen Nederlandse koers varen’
  noemen. Echter ik vrees dat de schatkist
  net iets harder moet groeien dan de long-
  kankercellen. Slecht nieuws dus niet alleen
  m.b.t. ‘hulp aan Afghanistan’!
  Ook in de Libanon, in Beiroet, worden de
  ‘schoten’ al weer gehoord, en de onlusten
  daar duren inmiddels 50 jaar en worden nog
  steeds niet in de ‘kiem’ gesmoord.
  Meer slecht nieuws uit de hele regio dan we
  zouden willen, maar ons wordt nationaal
  mondjesmaat gedoceerd wat er zoal gaande is. Buitenlandse media volgen levert niet
  zelden verrassende/onaangename andere
  ‘nieuwtjes’ op, trouwens op veel gebied!
  Een zo goed mogelijk weekend voor allen!

  Reactie door Madelief — zaterdag 26 januari 2008 @ 11.22 uur

 31. Ik sta verbaast dat maar weinige reageren op het feit dat hier iemand de strop om de nek wordt gelegd om dat hij de de vernederende positie van de vrouw binnen een geloof aan vecht.
  Hoe tegengesteld is het dat in de reactie @1 iemand constant aangeeft hier dat hij door het geloof een constant orgasme heeft en dat ergens anders iemand de strop om de nek heeft hangen door een geloof.
  @16
  Ben met je eens dat de boerka niet het echte probleem is maar is van de gekke dat men hier toestaat in dit land dat we vrouwen uit naam van het geloof een dwangbuis over het hoofd mogen hangen.
  Wetende dat deze vrouwen voor het grootse gedeelte dit niet echt vrijwillig willen.
  Dus wat doen we in Afghanistan als we hier de gewoontes over gaan nemen.
  Of zijn we bezig om ons land de middeleeuwen in te knallen.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 26 januari 2008 @ 11.32 uur

 32. @30 De Hakker

  men heeft de SGP toch ook eerst jaren lang de hand boven het hoofd gehouden wat betreft de rechten van de vrouw,een partij die nog steeds de positie van de man en de vrouw anders ziet dan gelijk aan elkaar…

  het is echt mensonterend en absoluut belachelijk wat deze journalist overkomt,maar het is nog veel erger gesteld met de positie die ons kabinet inneemt wat betreft deze geloofswaanzinnige uitspraak die de doodstraf uitspreekt over iemand die voor mensenrechten opkomt!

  zo zien we eens te meer dat een democratie in die landen geen voet aan de grond krijgt,ook al schiet je die democratie er met bommen kogels en granaten in….

  en we nemen hier helemaal niets over beste Hakker,men heeft ons land al verkocht aan de EU als industrie terrein met lage lonen voor Europa.

  en via het CDA-CU-PvdA krijgen we via hun regeltjes allemaal straks een fictieve burka over ons heen!
  zij weten immers wat het beste voor ons is,dus mond dicht en aan je aanrecht blijven!

  Reactie door iew — zaterdag 26 januari 2008 @ 14.24 uur

 33. @1 Harrieke.
  Wat schrijft jij een een raar stukkie.
  De mensen waar jij het over hebt zijn ook
  CHRISTENEN of hoe je ze noemen wil.
  Wij hebben het idee dat jij alleen schrijft om het schrijven, maakt niet uit,gewoon blijven doen.
  Prettige voortzetting en tot lees.

  Reactie door Henk c.s. — zaterdag 26 januari 2008 @ 16.04 uur

 34. Jazeker Frank @13 kunnen we het leger beschuldigen van oorlogsmisdaden!
  Over achterlijk gesproken…
  Was het je nog niet duidelijk dat het leger altijd in dienst behoort te staan van politieke staatsbeslssingen?
  Dat WEET je, als je bereid bent iedere dag dat staatskloffie aan te trekken, waar ook nog plaats is voor allerlei rinkeldekinkels voor bewezen MOORDdiensten. Je zal het maar op je mouw laten spelden!

  “Martelingen door Nederlandse soldaten?”
  Niets menselijks (!!) is de Nederlander vreemd hoor!
  Legers bestaan uit gelegaliseerde terroristen. Bereid om volkeren te terroriseren en bij verzet te vermoorden.
  Iemand die daarvoor vrijwillig tekent is een potentiele schurk. En zo zoekt ieder land haar/zijn schurken. Ergo: leven we allemaal in schurkenstaten.
  En verwijt de pot de ketel dat ie zwart ziet!

  Over commentaar op Harrie V.
  Ik zou zeggen, lees zijn bijdragen met zorg! Zie @1.
  Een mens zo betrokken en zo’n helder inzicht naar allerlei misstanden in de wereld getuigt van een levende persoonlijke relatie met Christus.
  Ik snap dat het voor atheisten maar niet duidelijk kan worden. Maar neem dit van mij aan: Harrie onderscheidt zich van de gezapige zondagschristenen! Zij zijn het die Christus voor hun politieke karretje spannen en ZIE de dramatische uitwerking: Moord en doodslag voor das Kapital! En al die andere sinistere plannen!
  HET bewijs dat Christus zich NIET voor hun karretjes laat spannen!! En geloof maar dat zij daar nog niet klaar mee zijn… je kan Zijn Naam NIET misbruiken!
  Knoop dat maar in je oren (C)DA en (C)U!! Die C staat voor: Christusverlakkers!!

  Reactie door Gloria — zaterdag 26 januari 2008 @ 18.07 uur

 35. Reactie 33 Henk c.s.??:

  Neem me niet kwalijk dat ik twijfels heb bij het (juiste?) alias, niettemin, als 30 reacties lang niemand de inhoudelijke juistheid van mijn reactie 1 bestrijdt, (dat mag overigens gerust), doet het toch wel een beetje zeer als na Hakkers domme en oppervlakkige bijdrage nr. 31 (dat doet hij zeker niet “om zich even te manifesteren”?!) jij c.s. daar nog even in overtreffende trap “overheen moeten”.

  Zelfs in een (laatste! zin haast terloops gewagen van je christenzijn, is sommigen hier kennelijk al te veel…!

  Ik had liever INHOUDELIJKE kritiek, tenmeer daar ik mij links en zeer verwant voel met de opvattingen van de SP.

  Dus, Henk c.s.: aan jullie de taak om het “rare” in mijn “stukkie” (alsof ik zomaar wat neerschrijf, kan het nog denigrerender!) met argumenten aan te tonen, wie A zegt moet ook…!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 26 januari 2008 @ 20.06 uur