World Press Photo

World PressDe winnaar van de World Press Photo 2007 is bekend. Met een foto van een uitgeputte Amerikaanse soldaat in Afghanistan die uitrust in een bunker is de Britse fotograaf Tim Hetherington in de prijzen gevallen. Bekijk op de site van World Press Photo de winnaars. De eerste prijs in ‘spot news‘ is ook indrukwekkend.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 08 februari 2008 :: 11.54 uur

1 Comment

1 reactie

 1. Inderdaad een schitterende, emotioneel beladen foto. Mede om dat die onscherp is. Voor mij staat deze foto voor de ellende van de dagelijkse praktijk van de militaire strijd, i.c. in Afghanistan. (Hieraan doet niets af, dat het een Amerikaanse soldaat betreft).
  De foto roept bij mij associaties op met het schilderij “de Schreeuw”(in diverse varianten) van Kaj Munk.

  Reactie door OIlav Meijer — zondag 10 februari 2008 @ 2.59 uur