Korpsbeheerders maken geen vrienden

De oproep van burgemeester Cohen – voorzitter van de korpsbeheerders – om het CAO-bod van minister Ter Horst te accepteren valt niet in goede aarde bij de politie en de politiebonden. Van Duijn (voorzitter NPB) vindt het ‘merkwaardig’ dat de korpsbeheerders zich er nu mee bemoeien, terwijl ze eerst hun mond hielden. Ook de vakbonden ACP en ANPV zijn verontwaardigd, omdat ze juist steun van de korpbeheerders verwachten.

Verschillende ledenvergaderingen van de vakbond ACP hebben het bod al afgewezen. Harde, publieksonvriendelijke acties worden door de agenten niet langer uitgesloten.

Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in veiligheid, maar niet in die mensen die het land veiliger moeten maken. Agenten verdienen beter en meer.

Zie ook: ‘Politie staakt om eigen beroepseer te beschermen

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 19 februari 2008 :: 22.17 uur

16 Comments

16 reacties

 1. Goede morgen.
  Wijs ons EEN (1) korpsbeheerder die WEL vrienden heeft!!!
  Je wordt toch onpasselijk als je “Jobje Thee”weer een hoop nonsens hoort vertellen,
  waar bemoeit zo’n eng figuur zich mee
  …en…het is weer tegen de gewone werkman
  Je moet er toch niet aan denken dat zo’n
  non-figuur premier van dit land zou zijn
  geworden.
  Nou is het wel zo dat die mevr. ter Horst,
  van dezelfde partij is als Job , de PvdA
  dus kan je van die meelopers alles verwachten.Wij zouden zeggen.. dienders gewoon DOORGAAN.F$%$k Job en Guus!
  S U C C E S !!!

  Reactie door Henk c.s. — woensdag 20 februari 2008 @ 9.26 uur

 2. Lijkt me logisch dat de reaktie van Cohen niet goed valt bij de politiemensen.

  De dingen die Cohen verteld zijn kortzichtig en kloppen niet geheel.

  Cohen teld alle percentages bij elkaar op en komt zo op 10 %. Dit wordt ook door de minister zo simpel via de media aan de burgers voorgeschoteld. Tevens wordt er bijverteld dat het eindbod wel 40 miloen extra kost. Wat ze even vergeten erbij te vertellen is dat in het laatste bod wordt gesproken van 3 jaren en plaats van een 2 jarige cao. Die die extra kosten waren zowieso nodig in een volgend cao na 2 jaren.

  Ook wordt er voor het 3e jaar gesproken van 3,5 % loonruimte wat niet direct betekend een structuele loonsverhoging van 3,5. Dit kan voor de 1 05 % inhouden voor de ander meer.

  En zo wordt er wel meer verkeerd gecommuniceerd en is er absuluut geen sprake van fair play.

  Reactie door Arjen — woensdag 20 februari 2008 @ 11.39 uur

 3. misschien moet de SP de gehele bevolking maar eens vragen om massaal de agenten te steunen en mee te staken.
  zo kan het toch echt niet langer doorgaan met dit volksverlakkerskabinet.
  ik heb even de defenitie opgezocht van het woord “volksverlakkerij” namelijk: ” volksverlakkerij
  ´ volks – ver – lak – ke – rij
  de -woord (vrouwelijk)
  het opzettelijk bedriegen van grote groepen mensen: deze wetgeving werd als volksverlakkerij bestempeld”

  dit is toch duidelijk wat deze coalitie doet en heeft gedaan met het breken van VEEL verkiezingsBELOFTEN!
  of moet ik dat weer verplicht zien zoals de heren het uitleggen….?!

  gewoon doorgaan agenten! mijn steun heeft u!

  Reactie door iew — woensdag 20 februari 2008 @ 11.45 uur

 4. Ik ben het er mee eens dat de politie een fikse loonsverhoging behoren te krijgen maar 200 euro netto is absurd. Zowieso praat je bij een loonsverhoging over brutobedragen en niet over netto, dat is vertekenend. In ieder geval is dat niet reeel, teniminste als je geen topfunctie bekleed!

  Het gezag van de politie is laag mede dankzij het laserpistool dat zij erg vaak in de hand hebben, undercoverauto’s, leaserijders controleren enz enz. Een beleid gebaseerd op wantrouwen. Politie is de uitvoerder daarvan dus jah zij krijgen dat op hun brood. Zij hebben dit voor de stakingen aangekaart, maar het is natuurlijk de vraag of dit een structurele klacht was of dat was om steun te krijgen van de bevolking voor de stakingen, daar hangt in iedere geval mijn respect voor de politie vanaf.

  Als ze publieksonvriendelijke stakingen gaan voeren zal het respect voor de politie zeer snel dalen. Voetbalwedstrijden saboteren, snelwegen afsluiten enz wordt je niet populairder van! Komt ook niet echt over dat je vrachtwagenchaufeurs arresteert omdat ze tijdens een staking de weg blokkeren om het vervolgens zelf te doen.

  De politie moet het laten bij publieksvriendelijke actie’s, want voor de overheid is het spekken van de staatskas de belangrijkste functie van de politie dus daar wordt de overheid het hardst getroffen!

  Reactie door Frank — woensdag 20 februari 2008 @ 12.28 uur

 5. Opwekkend bericht, nederlandse paragnosten voorspelden eind 2007 het voortijdig opstappen van Job Cohen als burgemeester.

  Helaas zal het kabinet Balk met vallen en opstaan het jaar uitzitten. Volksverlakkerij zal blijven doorgaan tot er ernstige rampen gebeuren,eerst dan zal de burger de ogen opengaan.

  Met oranjesprookjes en uitdijende familie wordt men zoet gehouden.
  Een zinnig mens zou zich afvragen, wie betaalt WA al die miljoenen voor zijn paleisje,Wij dus,want het komt uit de staatskas. Kan die dikkerd dat nu eens niet elegant schenken? als je al zoveel “krijgt”van het volk?

  Reactie door anne hilverda — woensdag 20 februari 2008 @ 12.47 uur

 6. Geef politie meer bevoegdheden en politiezeppelins
  ‘Creatief’ onderhandelen leidt vaak tot een oplossing bij conflicten. Dit conflict gaat ten diepste niet alleen om geld denk ik. Maar agenten willen in feite vooral respect. En ze voelen zich gefrustreerd over hun te geringe wettelijke bevoegdheden om te kunnen optreden tegen criminaliteit.

  Geef de politie bijvoorbeeld de bevoegdheid om boetes telkens te verdubbelen als ze ernstig beledigd worden, mits opgenomen met een ‘video-helm’. Want belediging is vaak een impliciete bedreiging.

  En geef ze de bevoegdheid om maximaal vijftig keer keer per jaar onverwachts huiszoeking te doen bij criminele veelplegers, ook zonder extra verdenking.

  En geef elke stad en bosgebied een eigen politiezeppelin, met nachtzicht-videocamera met telelens. Zo’n zeppelin kan geluidsarm op grote hoogte boven een stad, bos of strand zweven. En kan ook onbemand worden bestuurd. Dan is het veel kleiner en goedkoper.

  Ik vermoed dat de politie bij dergelijke maatregelen genoegen neemt met het huidige salaris.

  Ik stem op de SP.

  Reactie door Jaap Veldkamp — woensdag 20 februari 2008 @ 12.50 uur

 7. Jaap Veldkamp @6

  Sorry hoor Jaap maar er klopt weer niets van je postje.De politie-agent maakt de hoogte van de boete niet uit.
  Van respect kunnen ook de dienders (en hun gezinnetjes niet van eten) respect hebben voor anderen is een gegeven dat krijgt je mee van thuis of niet.
  Ook kan de diender niet vijftig keer per jaar een huiszoeking doen,daar krijgen die mensen opdracht voor van de hotemetoten.
  Ook het vliegen met een zeppelin geeft geen brood op de plank.
  Jaap ze staken niet voor alle door jou genoemde faciliteiten,Jaap die jongens staken voor hun boterham.
  Heb daar nou zelf eens respect voor.
  Wij roepen de jongens op om door te staken
  en zich niet van de wijs te laten brengen door onze enige theekenner Job en de
  commissaris van o.a. de unilever de overloper de man van de christelijke vakbond Doekle.
  Afsluitend Guusje gaat het nog wel leren hoor,Jaap.
  Tot lees ,beste man.

  Reactie door Rinus c.s. — woensdag 20 februari 2008 @ 15.55 uur

 8. De politie heeft niet mijn steun.

  Steeds weer geconfronteert met die gluiperige flitsertjes verscholen achter struiken en zelf met een rotgang van dik boven de 130 ervandoor scheuren op de snelweg zonder zwaailicht. We hebben dat allemaal kunnen zien dank zij peter R de Vries.

  Dus politie: Op mijn steun hoeven jullie niet te rekenen. Ik weet nu al dat na afloop van dit slepende geschil jullie de schade weer eens flink gaan inhalen op argeloze automobilisten; de boetes zijn daarvoor al namelijk ook al flink omhoog gegaan.

  Want wat speelt justitie nou klaar? Zelf iemand die een bekentenis op TV aflegt die wordt nog niet eens opgesloten. Mischien moeten ze zelf maar wat minder lijntjes snuiven op die politieacademie.

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 20 februari 2008 @ 17.02 uur

 9. @ Jaap, 20 februari 2008 @ 12.50 uur

  Waarom zou het bij het conflict over de politie-cao niet simpelweg om de centen gaan? Waarom zou dat niet kunnen of mogen?

  De overheid is al decennia één van de gierigste werkgevers van Nederland. Al sinds jaar en dag moet voor cao-tjes die vaak niet eens goed genoeg zijn om de inflatie bij te houden vaak maandenlang onderhandeld worden. Bij het grote publiek
  ontstaat daardoor al snel het idee dat de ambtenaren en hun bonden een soort geldwolven zijn die nooit tevreden zijn. Meer bezig met hun arbeidsvoorwaarden dan met het goed laten functioneren van onze collectieve voorzieningen.

  De werkelijkheid is dat de koopkracht van overheidspersoneel (met uitzondering van de ambelijke top) de afgelopen jaren alleen maar is afgenomen. Tussen, bijvoorbeeld 1990 en 2006 gingen lonen er met in totaal 40% op vooruit, maar omdat de prijzen in die zelfde periode met 48% stegen gingen ambtenaren er uiteindelijk geen cent op vooruit. Integendeel.

  En dan denk jij dat onze veldwachters zitten te wachten op een plan waarin het geld van hun arbeidsvoorwaarden besteed gaat worden aan nachtkijkers en zeppelins. Ik kop ‘m maar even in: je ziet ze vliegen.

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 20 februari 2008 @ 17.15 uur

 10. Zou dat ook voor criminelen zo werken?
  Ze het leven zo zuur mogelijk maken zodat díe eens gaan staken? Wat een opluchting zou dat zijn voor deze maatschappij.

  Reactie door W6969 — woensdag 20 februari 2008 @ 19.18 uur

 11. Wie /wat is justitie?
  Jan peter balkenende heeft meer bloed op zijn hand dan een heel j(k)oran commando illusie.
  jullie zijn toch achtelijk (seght hij)8 millioen kijkers,maar 150000 tegen afghanistan,moederland is als anderen in hand van tovenaren.
  Die illusie als vrij keuze,een bloem op jouw gun wil zeten

  Reactie door gaf — woensdag 20 februari 2008 @ 19.21 uur

 12. Als de argumenten die de politie aandraagt in de discussie over beloning, salarisverhoging en arbeidsvoorwaarden -naar ik aanneem- grotendeels waar blijken, dan gelden veel van die argumenten voor alle werknemers, al dan niet in overheidsdienst en zouden ook voor hen, een de overheid en werkgevers VERPLICHTENDE, betekenis moeten hebben: de politie kan aldus een baanbrekend precedent scheppen voor heel veel medelanders!

  Zo ook dus voor diegenen die recht heben op een uitkering: vaak is al overtuigend aangetoond dat die ver achterbleven bij de inflatie die juist voor lagere inkomens vaak nog hoger en dus schrijnender is, omdat de prijzen van tamelijk luxe of echt luxe producten voor hen er niets toe doen.

  Juist de eerste levensbehoeften (en vooral wonen, zorgpremies, energie, eten en drinken) zijn fors duurder geworden.

  Beste agenten, houd dus vol, temeer daar jullie argumenten me heel redelijk lijken!

  Voorts vind ik de “argumenten” van hen die -doorgaans terecht!- door de politie op hun vingers werden getikt en die dat vervolgens huilerig afdoen met “de burger pesten” bedenkelijk, kinderachtig en dus ongepast, zeker als die een bijdrage moeten zijn aan een discussie over verbetering van salaris en arbeidsvoorwaarden.

  Alleen als “bonnenschrijverij” vooral de staatskas moet spekken en niet zozeer het gevolg is van corrigerend en desnoods “opvoedend” optreden, hebben dergelijke mensen een punt: ik denk dat de meerderheid van de politiefunctionarissen dat ook wel zal vinden.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 20 februari 2008 @ 20.00 uur

 13. @8
  Vrij kortzichtig ,wat veel gluiperig is om mensen in levens gevaar te brengen door levens gevaarlijk te rijden.
  Misschien dat je nog eens je kind in stukken op de voordeur gelegd krijgt.
  Verder haal je maar een aspect aan,dat is droevig en geeft blijk van weinig maatschappelijk kennis.
  Misschien ben je zelf een thuis zitter of je verkoopt boeken maar probeer je nu eens een keer te verdiepen waar deze mensen allemaal tegenaan lopen.
  Verder haal je twee dingen door elkaar dat is justitie en politie.
  Je schrijft op mijn steun hoef je niet te rekenen,zeer lullig argument met name als ik zie hoe criminele die andere het leven volledig na de knoppen hebben geholpen huilend bij de politie staan, als ze zelf aan de beurt zijn.
  Het is je niet gegund want ik denk dat je meer uit een of ander rancune schrijft of dommigheid, maar toch is het zelf meemaken de beste leermeester.
  Het meest domme is wel dat je praat over argeloze automobilisten, man wat een gezwam.

  Reactie door De Hakker — woensdag 20 februari 2008 @ 20.55 uur

 14. 13 de hakker

  de hakker

  Jou antwoord getuigt ook van kortzichtigheid. Want leg me nu eens uit…Er zijn wegen daar mocht je eerst 80 rijden jarenlang. En ineens mag je er nog maar 50. Ben je dan ineens een levengevaarlijke roekeloze rijder als je op deze weg voor 10km te hard zeer dusdanig hoog wordt beboet, dat je de rest van de maand je gezin niks meer te vrete kunt geven?????

  Mensen moeten wel het “criminele” pad straks op want de strot wordt ze steeds meer afgeknepen door deze overheid die ons steeds meer op kosten jaagt voor een oorlog bijvoorbeeld.

  Muskens zei het al, dat je voor de Bijbel geen dief bent als je steelt om kinderen eten te geven als alles je wordt afgenomen. Natuurlijk niet alle criminelen hebben die achtergrond. Ik heb ook gezien, hoe ze erop los sloegen met stokken op jongeren die een beetje baldadig in Amsterdam protesteerden. Zover zijn ze afgezakt. Want ik noem dat afzakken.

  Maar weet, dat de dikste criminelen in Den Haag in het pluche zitten en dat justitie en politie er zijn om ze te dienen. Voor jouw kortzichtig, maar dat moet je zelf maar weten. Door de prestatiecontracten omtrend de boete innning, hebben ze alle respect bij mij verloren en dat is mijn eigen keuze. Een miljonair die parkeert rustig zijn auto op plekken waar het niet mag en die rijdt rustig boven de maximale snelheden, maar Jan met de Pet heeft geen brood meer. DAT is het grote onrecht hakker.

  Hak jij maar rustig door jongen. jij komt ook nog wel bij die mannen in het blauw.

  Reactie door Simone — donderdag 21 februari 2008 @ 0.27 uur

 15. Is het brutaal om te zeggen dat wij @ 13
  van de Hakker goed en reeel vinden.
  In een discussie als deze missen wij toch het commentaar van Pool/Leftfoot/Gloria en Gandalf.
  Kom op mensen maak van dit blog geen slaapgelegenheid.

  Reactie door Henk c.s. — donderdag 21 februari 2008 @ 9.28 uur

 16. ik weet niet wat mensen voor idee hebben wat een agent verdient, ik wel. mijn man heeft 29 dienstjaren, zit in schaal 5 en er werd deze maand 1334 euro gestort , dat heet salaris, dit houdt in dat hij op de gekste tijden werkt als al die mensen die het allemaal zo goed weten thuis op de bank zitten, dus ook zon en feestdagen.ik weet niet wat de minister mee naar huis krijgt, maar ik heb het vermoeden dat het iets mer is, ze zou als voormalig burgemeester, dus baas van de politie beter moeten weten!

  Reactie door politievrouw — vrijdag 22 februari 2008 @ 10.42 uur