B IV

Balkenende 4

Het kabinet luistert niet naar de gewone man op straat. Zeven van de tien Nederlanders vinden dat Balkenende IV de belofte meer rekening te houden met de mening van het volk, niet nakomt. Dat blijkt uit het eerste AD RegeringsRapport, een representatieve enquête over het beleid van de ministersploeg. (AD)

Balkenende IV bestaat vandaag precies één jaar, en krijgt er aan alle kanten van langs. Volgens het Nationale kiezersonderzoek is de tevredenheid over een kabinet nog nooit zo laag geweest.

De thuiszorg is één van die gebieden waar de regering lijnrecht tegenover de mensen staat. Politici buitelden over elkaar heen om te zeggen dat de SP verkeerd zat met haar TV-spot van de 88-jarige Mieke, maar een grote meerderheid van de mensen in Nederland herkenden het beeld van de thuiszorg die wordt uitgekleed. PvdA-staatssecretaris Bussemaker en minister Bos konden het niet laten om even naar de SP uit te halen. ‘De SP maakt spotjes, wij lossen problemen op.’ Inmiddels heeft Bussemaker één van de vijf SP-voorstellen voor een menselijke thuiszorg overgenomen.

Wat mij betreft wordt het dus: ‘De SP maakt spotjes, omdat de PvdA niet luistert’. Immers, is het niet de PvdA die zweert bij ‘marktwerking’?

Het interview dat ik had voor het ‘jaarboek parlementaire geschiedenis 2007′ is op een dag als vandaag interessant om na te lezen. Het werd opgetekend in september 2007 maar de titel ‘De PvdA heeft een historische vergissing begaan‘ (pdf) is nog volledig actueel.

Zie ook: ‘Het kabinet van niemand

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 22 februari 2008 :: 9.50 uur

60 Comments

60 reacties

 1. Nu dit kabinet is typisch voorbeeld van haastig, draaideur en veel te veel water bij de wijn kabinetten. Goed dat SP is daarin niet ingetrapt.

  Ik denk dat gratis ‘werk excursie’ van mevrouw Vogelaar naar New York zal toch niks opleveren. Want woningcorporaties en vastgoedhandelaars in Nederland hebben monopolie over de woonruimte in dit land. Die zijn koninkrijken binnen de koningrijk geworden dankzij de PvdA, CDA, VVD en D66. Die mogen op creatieve manieren de prijzen van huur en koopwoningen opschroeven, bezuinigen op reparatie en onderhoud om daarmee eigen zakken en vermogen nog verder te vergroten.

  Dit kabinet is evenzo Normen en waardeloos als de voorgangers.

  Reactie door khosrow — vrijdag 22 februari 2008 @ 10.05 uur

 2. Kabinet Balkenende is 4x niets. wat hebben ze eigenlijk gedaan voor het volk? Ja, alles gesloopt, Nederland de afgrond in laten glijden. ze zouden naar het volk luisteren, maar alles, wat het volk heeft gezegd is de prullebak in gekieperd. Balkenende zou en moest zijn plannen door voeren en alles wat daar van af week werd gewoonweg van tafel geveegd. nu de SP dat spotje van de thuiszorg heeft laten zien, begint het kabinet Balkenende wakker te worden. waren die spotjes maar eerder gemaakt, ook over de armoede, gezondheidszorg, e.a. hoelang blijft het kabinet de boel nog verzieken? kabinet Balkenende heeft gestolen bij burgers en ervoor gezorgd, dat zij zelf salarisverhoging kregen. zij hebben op een totaal verkeerde manier bezuinigd. Nee, het wordt weer hoog tijd voor verkiezingen.

  Reactie door maayke jong-doppen — vrijdag 22 februari 2008 @ 10.58 uur

 3. Wat ik me kan herrineren, is dat de PvdA bij het vorige kabinet balkenende geschreeuwd heeft om verkiezingen toen het vertrouwen in dat kabinet zo laag was. (nog niet zo laag als nu overigens)
  Ik neem aan dat de PvdA dan nu ook verkiezingen wil….
  Bovendien is dit 4e kabinet Balkenende inderdaad een kabinet van voornamelijk niets doen, en wat ze doen is mensen in de vrijheid beperken, de christelijke moraal aan de rest van Nederland opleggen.
  Vogelaars plan voor de probleemwijken werd met veel bombarie gepresenteerd, nu een jaar verder heeft ze nog werkelijk niets meer bereikt dan één jaar terug. Men hoeft het niet altijd eens te zijn met haar voorganger Verdonk, maar er gebeurde wel iets… Nu wordt er door Vogelaar alleen geroepen en nergens doorgepakt.
  Wilders noemde haar knettergek, zover wil ik niet gaan maar incapabel mag ze toch zeker wel genoemd worden

  Reactie door Tim — vrijdag 22 februari 2008 @ 11.39 uur

 4. Beste SP, Nederland bestaat niet alleen maar in de vorm van thuiszorg,ik moet toch constateren dat dit [hoe belangrijk ook] nog het enige is waar ik de SP het meest en vooral over blijf horen.
  er zijn nog veel meer zaken waar wij en Nederland tot op het bot toe worden uitgekleed.

  neem bv de alleenstaande ouders die van een uitkering moeten leven,al jaren laten gemeentes deze uitkeringsgerechtigden een VT aanvragen waarbij de complete heffingskorting in beslag word genomen door de sociale dienst,dit betekent dat OOK de kinderkorting die daar in verwerkt zit word afgepakt,dit mag wettelijk NIET!
  en toch gebeurt dit al jaren,vorder dit eens terug voor deze groep!

  kinderkorting is namelijk net als de kinderbijslag voor de KINDEREN,het gebeurt nu NOG STEEDS!
  dit kabinet luisterd zelf niet eens naar de wet,laat staan naar het volk…

  en het bestaan van uitzendbureaus enkel en alleen voor bepaalde bevolkingsgroepen bv.
  dat is toch gewoon pure discriminatie?!
  in een uitzendburea hier kon ik mij niet eens in laten schrijven! “nee meneer alleen polen kunnen zich hier inschrijven en krijgen werk van ons”

  verdomme in mijn eigen land!
  of MOET ik dat weer zien zoals de VOC het gaat uitleggen?!

  Reactie door iew — vrijdag 22 februari 2008 @ 12.34 uur

 5. Heel mooi dat Nederland nu opeens heen anti Balkenende is, mag ik Nederland er op aanwijzen dat Balkenende 4 door Nederland is gekozen. Welke partij werd de grootste na 22 November ? Het CDA. Welke partij werd na het CDA het grootste ? de PvdA. Dus als Nederland nu opeens een hekel krijgt aan Balkenende, waarom heeft Nederland dan de macht aan Balkenende gegeven door zijn partij de grootse te maken ?

  Dat het CDA en de PvdA zouden gaan regeren werd al maanden voor de verkiezingen afgesproken. De PvdA zou zelfs met de VVD weer gaan regeren net zo als toen in de paarse periodes. Nee Nederland deze ellende van Balkenende 4 is door jullie gekozen, dus stem maar over 3 jaar op iets anders.

  Reactie door Jorein Versteege — vrijdag 22 februari 2008 @ 13.13 uur

 6. Het word tijd dat we in Nederland een andere koers gaan varen.Nog drie jaar Balkenende en er valt niks meer te redden. Dan zijn we verkwanselt en verkocht aan mutinationals.Overgeleverd aan de macht van de sterkste en iedereen die niet mee kan doen heeft pech valt buiten de boot,sop het je maar op.Het platteland bestaat uit mega dierenflats waar geproduceerd word voor de export en de minima geen vlees meer kan betalen.Waar gaan we naartoe met de randfiguren die zich het kabinet noemen???

  Reactie door Petra — vrijdag 22 februari 2008 @ 13.37 uur

 7. Het CDA en de PvdA zijn de gevangenen van de kiezers-onderzoeken.Hun zetels blijven (bij nieuwe verkiezingen)maar dalen.Daarbij is dit verstandshuwelijk tot mislukken gedoemd.Zij krijgen alle twee de zwarte piet.Het wordt een voortslepende vlees nog vis regeringsperiode.M.i. beginnen de leden/achterban nu ook weg te lopen.Dat krijg je als je een ortodoxe hervormde regenten regering opzet,welke minachting heeft voor de noden bevolking en marktwerkings regels opzet.CDA/PvdA ga mooi zo door.De rekening krijg je binnen 3 jaar (of eerder??).

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 22 februari 2008 @ 13.39 uur

 8. ‘Het kabinet van niemand’ het klinkt bijna als een sprookje van de gebroeders Grimm. We zouden ook kunnen zeggen dat Nederland een land is verworden voor een enkeling. De manager, de directeur, de bestuurder hebben een land gevormd wat alleen aan hun eigen doelstellingen voldoet. Normaal gesproken knijp je een puist uit, en heelt de wond. Nu is het andersom gegaan. Een land wat trots kon zijn, is rotte puist geworden.

  Reactie door Redstar — vrijdag 22 februari 2008 @ 13.46 uur

 9. IT’s THE SAME OLD STORY.

  Ken de jaren 20/30 van de vorige eeuw of beter gezegd ken de socialistische revolutie.

  Na de tweede wereldoorlog, toen de Duitse legers verslagen werden door de SU zat de SU met een gigantisch leger, dat angsten opriep in het westen. Churchill wilde de SU aanvallen.

  De opbouw van de sociale voorzieningen was goedkoper dan oorlog voeren, zo waren het de confessionele partijen die dat doorgevoerd hebben uit angst dat west Europa zo afdrijven naar een communistisch systeem. De PvdA zijn NOOIT de hoeders geweest van de verzorgingsstaat.
  Nu de SU verleden tijd is en het neo-kapitalistisch gedachtengoed (marktwerking) stap voor stap ingevoerd is (wordt) zal de kleine man terug moeten naar de jaren 20/30 van de vorige eeuw, mede door de super staaat EU. Ik heb het al eens omschreven maar dat is een old story.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Grafrede.doc

  Sterkte!

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 22 februari 2008 @ 14.20 uur

 10. Links op één lijn doet het kapitaal veel pijn!JPB heeft voor zijn gehakkel in zijn Kabinet vier een zes gekregen en dat doet hem veel plezier.Hij ziet als het verkeerd gaat en dat staat buiten kijf, alweer uit naar Balkenende vijf.Een groot deel links was voor rechts te koop, daarom voor de werkende man en brave burger is er nú geen hoop.In de Bijbel wordt gesproken van broedermoord: Kaïn sloeg Abel dood! JPB koestert alleen mensen die belijden een Christelijk geloof, voor de rest is hij doof.Of hebben we hier te maken met een dwalende wandelaar, die het licht heeft staan onder de kandelaar?Iedere SP-er is geen antichrist en bij ons zijn er velen die belijden het Christelijke geloof en onderhouden Gods Geboden, maar daardoor behoren ze tegenwooredig niet meer tot de levenden maar eerder tot de doden.Ik ben trots dat ik lid ben van de SP, hanteren doen ze humane geboden en daar verdoe ik mijn tijd gaarne mee!Te hopen is dat de mensen begrijpen en ik maak me echt bang dat het tijd is om in te grijpen.Als de graaiende kapitaalmacht nog verder gaat, houdt geen Kamerlid iets meer tegen en bij de eerstvolgende verkeerde resolutie ontstaat er binnenkort een revolutie!

  Reactie door Eef Hübbers — vrijdag 22 februari 2008 @ 14.33 uur

 11. Mijn oprecht gemeende condoleances, nu deze
  conclusie is getrokken.
  Het volk in ‘n onmogelijke financiële kolk,
  het Kabinet, toont pracht en praal, maar
  waar waar blijft de verantwoording over al
  het weggesluisde kapitaal?
  Wanneer komen trouwens de heren Balkenende,
  Bot en Kamp over de brug met een uitvoerige
  uiteenzetting over de verlengingstijd betr.
  Nederlandse medewerking aan Irak, of zijn
  die hun lesjes nog aan het instuderen?
  Heer Bot mag dan met pensioen zijn, maar er
  valt vast nog wel wat uit te leggen……..
  ……………………..toch?
  Het weekend moet er maar eens extra braaf
  door B IV worden nagedacht, maar Heer
  Donner zal mogelijk nog wat kunnen souffle-
  ren? Het is allemaal te treurig om nog te
  incasseren voor alle mensen in nood !

  V.w.b. het Generaal Pardon, blijft de Gümus
  familie, wiens vertrek in mijn bijzijn zo
  betreurd werd door de heren, die hardop zei
  den ‘dat dát nooit had mogen gebeuren’,
  PvdAburgemeester en D66 kamerlid, nog immer
  een ONafgehandelde zaak (Info Dittrich !),
  Zij hadden werk, schoolgaande kinderen, één
  vanaf baby hier grootgebracht, en spraken
  Nederlands. Waar blijft de rehabilitatie en opnieuw zal ik er de heren Van Tijn en
  Dittrich er graag bij vertegenwoordigd zien. Een ‘herstel’operatie is wel het min-
  ste, en het evt. reeds ontvangen geld kan
  men hen kwijtschelden als boetedoening!
  Wat een vreselijk langdurige misère wordt
  dit al met al, waar veel mensen nu lichame-
  lijk ziekworden door niet langer te dragen,
  ook gééstelijk lijden!. Hollen en nog eens
  hollen moet dit Kabinet en hárd, maar aan-
  gedaan onrecht en verdriet valt al praktisch in een aantal gevallen NOOIT meer
  ongedaan te maken!

  Reactie door Madelief — vrijdag 22 februari 2008 @ 14.38 uur

 12. Gezapigheid is nimmer treffender op de gevoelige plaat vastgelegd dan op bovenstaande bordesfoto.

  Bekijk die mensen en de moed zakt je in je schoenen om ook maar in beweging te komen. Hooguit wat onbedorven moed bij Eurlings.

  Het ontbreekt JPB volledig aan grandeur, integere moed, toekomstvisie, erudiete schoonheid, grootsheid, macht en hoop. Je kunt onmogelijk verwachten dat de ministers die hij heeft geselecteerd, heeft goed bevonden wel enige persoonlijkheid zouden hebben.

  Dit kabinet heeft moordenaarsverloochening bewust toegepast en daar hun oorlogsintegriteit mee verloren door een Irak-oorlog onderzoek te verbieden,

  hebben de integriteit van democratie aangetast door de formele en niet de morele weg te kiezen inzake het Europese verdrag,

  hebben hun economisch onbenul aangetoond door juist in dit jaar voor koopkrachtverlies te kiezen ;

  Mooie staat van dienst want verder hebben ze verder niets gepresteerd, totaal niets.

  De “grote” Zalm verkwanselde eerst onze gulden en nam extremistische financiële maatregelen onder de andere JPB kabinetten en taste daarmee de economische dynamiek fors aan; hij zette Nederlanders op water en brood, liet ze op een houtje bijten maar liet en passant ambivalent de decadent feestende Fransen, Duitsers en Italianen de Europese schuldenberg zonder weerga ophogen. Niets zei ervan, niets deed hij eraan, laf en hypocriet liet hij ze ongemoeid begaan. Er waren jaren dat de big spenders 130 miljard meer uitgaven dan de Emu-voorwaarden toelieten om vervolgens zijn eigen volk de duimschroeven aan te draaien door een druppel op de gloeiende plaat van 9 miljard in Nederland te bezuinigen.

  Wij de lasten en wij kregen er ook nog eens Europese inflatie voor terug.

  Wouter Bos heeft tot nu toe de integriteit gehad te weigeren de Europese begroting te accorderen; consequent.

  Kan iemand JPB uitleggen : “Geef mij nu je hoop dan geef ik je er angst voor terug “ verkeerd om is

  Reactie door ACE — vrijdag 22 februari 2008 @ 14.52 uur

 13. Balkenende prijst zich zelf de hemel in.Hij vindt dat hij het goed doet.Dat moet je toch kunnen? Tegen beter weten in dat maar glashard blijven beweren, met twee jaknikkers aan zijn zijde.

  Nee, dat was wel even anders tijdens het kabinet den Uyl. Ook al lagen ze op het Binnenhof te vechten; er was strijdbaarheid en bevlogenheid.

  Zoals iemand al zei, den Uyl gaf ons vleugels. Ondanks de oliecrisis van 1973, wat een schok was, is het absoluut de leukste en meest idealistische tijd geweest, die ik me kan herinneren.
  Ik herinner me nog hoe in l977 aan mij gevraagd werd in het buitenland, maar hoe zit het dan met de armoede in nederland.
  Ik heb altijd veel mensen gekend,in alle rangen en standen,in stad en in dorp. En ik weet nog dat ik diep na moest denken en me geen geval van armoede kon herinneren. Van het minimumloon had je toen een bloemetje op tafel,koekjes bij de thee, fruit op de schaal.
  De bouwvakkers gingen er met een sleurhut achter hun oude mercedes op uit.De bibliotheek was gratis voor alle kinderen (een van de eerste daden van een premier met visie).Men was vrolijk en optimistisch.

  Kom daar nu eens om!!!!!

  Reactie door anne hilverda — vrijdag 22 februari 2008 @ 15.05 uur

 14. Waarom steeds weer dit onderwerp,terwijl iedereen dit al weet.
  Maar vergeet niet de top van dit verderf,de monarchie.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 22 februari 2008 @ 16.20 uur

 15. Met zulke “tevredenheids”cijfers is het helemaal niet ongepast en zelfs zeer actueel om maar weer eens de eerlijkheid van de laatste verkiezingsuitslag ter discussie te stellen ….
  Want, je kunt een “miskoop” doen, zelfs na redelijk uitvoerige informatie-inwinning, maar dat 4x op rij….?

  Het volstaat niet om zeer zuinigjes en met kennelijke tegenzin officieel te verklaren “voorlopig maar weer het rode potlood te hanteren…totdat weer aan stemcomputers kan worden begonnen”.
  JUIST door deze “toegeeflijkheid” wordt een uitvoerig onderzoek naar in ieder geval de laatste verkiezingsuitslag broodnodig, want deze “concessie” impliceert eigenlijk al dat deze best gewantrouwd mag worden.

  o.a. vanwege de immateriële “ontastbaarheid” van dat hele, abstracte stemproces (je kunt letterlijk niets even in de hand nemen, opbergen voor latere bestudering etc.) wordt de geest van eerlijk stemmen geweld aangedaan. (en waarom dan niet ook feitelijk…?
  De “belangen” zijn/waren er groot genoeg voor!)
  Als de wezenlijke en goed onderbouwde bezwaren tegen de gehanteerde stemprocedures (Nb. je stem uitbrengen is een der fundamenten van democratie!) niet bevredigend kunnen worden weerlegd, dan moet men zulke stemprocedures verwerpen en “gewoon” altijd het “ouderwetse” potlood hanteren.
  Zie ook deze link:
  http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 22 februari 2008 @ 16.47 uur

 16. Frappant is de analyse van Hans Wansink in de Volkskrant vandaag(“Liever een zakenkabinet-Wijffels”).
  Daarin o.a. de volgende erkenning: “Wijffels’ voorganger als informateur, Rein Jan Hoekstra, ook CDA, had het sloopwerk gedaan. Die was ervan overtuigd dat de PvdA binnenboord gehaald moest worden, en dat de SP buiten moest blijven. Hij slaagde er zonder al te veel moeite in Bos en Marijnissen uit elkaar te spelen.”
  Dit nog eens voor wat betreft de valse beschuldiging jegens de SP, dat zij een kans had laten liggen op deelname aan het kabinet.
  Waarvan acte.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 22 februari 2008 @ 18.56 uur

 17. allee vorig kabinet dan ok cda(hoe blind moet nederland wel niet zijn)
  op naar de winkel een limburgse flaai halen,op me verjaardag,
  euu mag ik even weten hoe duur die is,die met alle (overgebleven)verschillende stukjes meneer limburgia,,
  18 euro,stilte,even rekenen,39.60 gulden,zak zowat door me hoeven.
  ben naar buiten gegaan,frisse lucht.
  en toch kiezen die zogenaamde christenen gewoon weer c$%#da,, de mede schuldige van deze oplichtings praktijken,,dat moeten toch vermogende mensen zijn,waar ze dus ook niet eerlijk aan zijn gekomen,,wandt het zijn immers de eigenaren van bv de auto zaken enz en niet te vergeten de flaaien winkels in emmeloord.
  ook bedankt c#$#@da
  zo ik ga een kakie eten bij de thee(tzakje van vanmorgen).

  Reactie door ad — vrijdag 22 februari 2008 @ 19.35 uur

 18. Wanneer gaan we weer eens de straat op en gaan we demonstreren tegen alle maatregelen in de zorg zoals in het geval van de GGZ , thuiszorg etc .
  Al die burocratie die er extra is bijgekomen kost ook nog eens veel tijd en geld. Iedereen in het vak wordt er namelijk gek van.
  We lijken wel een stelletje makke schapen en pikken al die absurde regels.
  Het wordt tijd voor een landelijke demonstratie . Ik weet zeker dat er vanuit de zorg veel actiebereidheid is.

  Reactie door mieke — vrijdag 22 februari 2008 @ 19.47 uur

 19. voor wie dat niet begrijp,democratie is een illusie.het heet jansen en jansen 4 of 5,het blijf een privileges system,
  een gelegalisserd mafia system,waar lieutenanten kiezen een general ter naam van hen privileges,de rest is rook schermen onder het moto “arbeits mach frei”want eerlijk gezegd wat is het verschil.
  3 miljaard mensen erbij,en nog meer problemen. capitalists houden van problems,daar ligt hun macht bron

  Reactie door gaf — vrijdag 22 februari 2008 @ 20.15 uur

 20. Waarom nou steeds het gezeik van die non-valeurs aanhalen.
  Laat ze toch lekker in hun sop klaar stomen. Telkens als wij over die dergelijke kwazie gelovige sociaal democraten praten denken wij er over om in het vreemdelingelegioen te gaan .
  Het is nou eenmaal een #$%^zooitje die de
  duivel en zijn ouwe moer verkwanseld.
  Het zal toch wel eens veranderen,of niet
  want wij zijn zo bij elkaar genomen toch een klootjesvolk die zich wel op een HEEL makkelijke manier in maling laat nemen en
  nog wel door non figuren die VOOR zij in de
  politiek infiltreerde NIETS TE BETEKENEN HADDEN.
  Het is vrijdag dus iedereen een rustig week-end gewenst.

  Reactie door Joop1 c.s. — vrijdag 22 februari 2008 @ 20.41 uur

 21. Zie hier het effect van de CDA stategie.
  Om toch maar te regeren , een pact met de (matig) Rode duivel.Vervolgens middels de compromis tactiek van de PVDA, die partij in het kwaad daglicht zetten.
  En vervolgens een tweedeling binnen de PvdA creeren.
  Gevolg, SP geeft terecht kritiek aan adres PvdA,waardoor er een tweedeling in het socialistische kamp van de tweede kamer komt.
  PvdA verliest,Sp groeit maar heeft geen potentiel grote coalitie partner meer.CDA blijft min of meer in tact en het rechtse kamp haalt de hoofdprijs binnen.

  GEFELICITEERD HOOR !!!!!

  (Dus, Taardje, samenwerken zou beter zijn. En, dat is precies wat we jaren geleden reeds hebben voorgesteld! JM)

  Reactie door taardje — vrijdag 22 februari 2008 @ 21.18 uur

 22. Het kabinet Bak-ellende 4 is duizend maal niets zij vieren hun een jarig bestaan . ik denk dat er nog hooguit 2 jaar bij zal komen want zij zitten de rit niet uit het is nu al regelmatig geruzie .Maar SP pas op UW hoede want de PvdA is niet te vertrouwen en voer UW eigen beleid en ideeèn door en voer daarna net zoals in 2006 een goede campagne en probeer de tweede partij maar nog liever de grootste partij van Nederland te worden

  Reactie door Dirk Schuit — vrijdag 22 februari 2008 @ 21.28 uur

 23. Volgens mij heeft JPB dit kabinet op lengte uitgekozen!

  Kijk maar eens naar de bordesfoto met de queen!

  Reactie door Gerrit — vrijdag 22 februari 2008 @ 22.00 uur

 24. Stand.nl vandaag met als stelling:
  “Balkenende IV is een succes”.
  Uitslag?
  Eens 20%
  Oneens 80%

  80%!!!!! is het ONEENS met dit autistische zelfingenomen schijnchristelijke kapitaalbegerige volksverlakkerskabinet.
  En 80%!!!!! STAAT ERBIJ EN KIJKT ERNAAR.

  Samenwerken Jan? Geloof maar dat we zullen samenwerken als we optrekken naar Den Haag met de SP voorop!
  SAMEN OP WEG om ze uit te joelen en te verdrijven. Tijd van clementie is voorbij.
  88-jarige Mieke naakt ten overstaan van jan en alleman! De armen uitgekleed en alle financiele poten onder hun stoel weggezaagd! Eigen bijdrage ziektekosten… een ramp!! Marktwerkende criminelen verpesten de markt! Belastingontduikende grootgraaiers maken de dienst uit en de moordenaars kammen hele gebieden uit.

  Mank, ziek en volkomen achterlijk regeert dit kabinet ons land naar de afgrond. Zijn we zo ONBESCHAAFD geworden dat we niet meer durven OPSTAAN?

  Nog 3 jaar wachten tot bloedens toe? Afgekloven, opgehokt, opgevoct, uitgemergeld en ons gebeente voortslepend naar de stemknop van de SP? Is daar het wachten op?

  Reactie door Gloria — zaterdag 23 februari 2008 @ 0.44 uur

 25. Wat mijn gevoel is bij dit rariteitenkabinet?

  De middelvinger diep en dan bedoel ik echt
  diep de keel in!!!

  Reactie door Roodkapje — zaterdag 23 februari 2008 @ 2.20 uur

 26. En toch nog economische groei!

  Rechts rukt te snel op….er moet toch een manier te vinden zijn om SP & PvdA in een regering te krijgen! :-/

  Reactie door Ach ja — zaterdag 23 februari 2008 @ 3.32 uur

 27. Balkenende vergaloppeert zich in een ‘gristelijke’ TV-uitzending op zondagmorgen, vanuit het Catshuis notabene! Zegt ‘je’ als hij ‘ik’ bedoelt, blijkbaar.

  Ronald Plasterk doet zijn uiterste, maar kan de narigheid op Onderwijs ook niet echt oplossen. Te weinig geld. Had beter hoogleraar kunnen blijven, had mij misschien studenten nog iets bij kunnen brengen. Wouter Bos? Heb ik in het afgelopen jaar vooral oud en grijs zien worden. Zou bijna zeggen:”Net als Donner”, maar die was dat al. Net als ‘Hirsch Ballin” In welk land krijg je het voor elkaar om als je al een keer via een motie van wantrouwen uit de regering verwijderd werd, het ten eerste zo was dat de regering niet viel (had wel gemoeten toen), maar dat je ook gewoon nog een regerinkje of anderhalf later terug komt als minister van justitie? Minister Ella Vogelaar zou volgens mij niet misstaan als stoffenverkoopster in een kraam op de markt in Rotterdam. En hoe iemand die geen goede minster van onderwijs bleek (Maria van der Hoeven) ineens wel een goede minister van economische zaken zou zijn? Beats me!
  Camille Eurlings kreeg Rijkswaterstaat volgens mij vooral vanwege zijn jeugdig uiterlijk en zangerig Limburgs accent. Maar ook Camille redt het niet met de Betuwe- en HSL-lijn, en het per kilometer gaan betalen voor gebruik maken van de snelwegen. Ook hij snapt het niet allemaal niet meer, en schuift ‘de boel’ dus maar op, tot in ‘indefenito’.

  En ondertussen is het ‘gristelijk’ component binnen onze regering bezig met het langzaam terugdraaien van alles wat we aan liberale en sociale verworvenheden al bereikt hadden. En waar lang en hard voor gevochten was. Dat is geen goede zaak!

  Maar, laten we niet vergeten dat een groot deel van de ‘gezagsgetrouwe’ aanhang in Nederland nog steeds bestaat uit CDA-aanhangers onder de boeren- en plattelandsbevolking, die alleen maar stemmen op het CDA omdat Pap en Mam dat ook altijd al deden. Niet schelden dus, geen grote en lelijke kreten gebruiken, maar snappen hoe het zit! We leven met z’n allen in een klein landje, maar om de ‘gevestigde orde’ om te krijgen? Heeft zelfs de SP met de wind mee nog heel wat jaren voor nodig volgens mij!

  Reactie door katrien — zaterdag 23 februari 2008 @ 3.33 uur

 28. @iew 4
  Wat geweldig dat je dat van die alleenstaande ouders met een uitkering naar voren brengt, ook ik heb dit meegemaakt. Maar ik wist niet dat ze tegenwoordig ook al de kindertoeslag inpikken. Een tijdje terug heb ik aan de SP en Groen Links een mail verstuurd om ook de alleenstaande ouderkorting in een toeslag om te zetten {of zij zich daar voor wilden inzetten althans} Vanochtend heb ik een mail naar de Christen Unie verstuurd met hetzelfde verzoek [jeugd en gezin]. Maar daar kwam nog iets bij: de kindertoeslag is inkomensafhankelijk, hoe lager het inkomen hoe hoger de toeslag. Bij de alleenstaande ouderkorting werkt het vreemd genoeg andersom, hoe hoger het inkomen hoe hoger de korting: je mag namelijk en percentage van het inkomen opvoeren. Ik hoop dat de christen Unie dit serieus oppakt en deze groep mensen eens wat meer steun geeft zodat hun kinderen met minder zorgen en de aanwezigheid van die ene ouder kunnen opgroeien.

  Reactie door J Vrolijk — zaterdag 23 februari 2008 @ 8.50 uur

 29. Als je Jan goed leest en dat klopt na 1 jaar Balkenende 4, heel aardig, is, dat de coalitiepartijen alleen maar bindt “Geen SP in de regering”, wat ze verder nog bindt, is na 1 jaar regeren, nog steeds volslagen onduidelijk…

  Reactie door joseph h. — zaterdag 23 februari 2008 @ 10.14 uur

 30. moeten we nog 3 jaar? wat een ellende.
  Ik heb nog niks goeds van dit kabinet gezien. Ik krijg het er soms benauwd van.
  Regels regels regels. Ach laat maar, ‘t wordt niet beter.

  Reactie door Erik — zaterdag 23 februari 2008 @ 10.40 uur

 31. en onmiddelijk begint er een soort van media offensiefje waarin men ons met een paar kleine onderzoekjes en cijfertjes al weer een ander beeld probeert op te leggen.
  http://www.nu.nl/news/1448440/11/%27Ook_oppositie_luistert_slecht_naar_kiezer%27.html

  @Katrien
  ik geloof er weinig van over die zogenaamde trouwe CDA stemmers,dat zullen we nog wel eens zien wat daar van overblijft als we met POTLOOD stemmen ipv met de niet na te controleren stemcomputer…
  vergeet niet dat 64% van de kiezers aangaf geen Bak-ellende 4 wilde vlak voor de laatste verkiezingen.

  Reactie door iew — zaterdag 23 februari 2008 @ 12.47 uur

 32. @16 Olav Meijer

  Ik heb je meerdere malen gebrek aan assertiviteit verweten en nu blijkt dat je dit zelfs tot een levensbeschouwing hebt verheven.

  Dit kabinet heeft totaal niets gepresteerd maar heeft wel een onderzoek naar de Irak-oorlog geblokkeerd en Europees verdrag op onethische wijze doorgeduwd. En jij concludeert dan : Kan ik er wat aan doen ?

  Life ain’t a charme, de wereld is een bende, politiek is daar een evenredig onderdeel van.

  Het is niet de verdienste van JPB dat hij onrechtmatig kwesties naar zijn hand zet. Hij komt er ook gewoon mee weg. Het wordt JPB mogelijk gemaakt door naïeve onbenullen zoals jij, die de regeltjes hebben opgeslurpt, zoetsappig erin geloven en ambivalent netjes het onderspit delven.

  Ik zal jouw argument: en jij dan, wat krijg jij voor elkaar ? ; maar meteen beantwoorden. Jij zorgt met jou oneigenlijke fatsoen en lieflijke sprookjes ervoor dat anderen ook gedwee hun ondergang afwachten en faciliteert daarmee JPB en zijn bende. Wat je doet is geniepig hoereren, hou daar mee op !.

  De SP en zeker JM weten hoe de politiek gespeelt wordt, weten dat er in achterkamertjes achterbaks wordt gehandeld, weten dat niemand te vertrouwen is en politiek eigen belang noopt tot ethisch verraad, etc. SP dient met dat soort belangen volwassen om te gaan en er pragmatisch voor te zorgen dat ze zelfstandig voor elkaar krijgen hetgeen ze willen.

  Reactie door ACE — zaterdag 23 februari 2008 @ 14.04 uur

 33. @15
  Beste Harieke
  Volstrekte onjuiste diagnose.
  Het potlood lost niets op,en dat er stem fraude is dat komt mijn te makkelijk over.
  Nee,het is de gezapigheid en volgzaamheid van dit volk,met name in jou geloof zitten veel van deze volgelingen.Kijk eens naar die mensen in jou kringen die ongekend slaafs en volgzaam het onderdanen schap van de monarchie aanvaarden.
  Want als er fraude was gepleegd en de stemming was anders,dan was het volk allang is opstand gekomen want zoveel onvrede douw je natuurlijk niet maar zo weg ,als het er zou zijn.
  Gelukkig kun jij je eigen beschouwen als ik ontworstel en kom boven,in dit geval bij de SP drijven.
  Maar ik denk toch dat jij je eigen als hoge uitzondering moet beschouwen onder de gelovige.
  Want een ding ben ik wel van overtuigd als men de mensen godsnaam en het Euro teken als worst voor houd men tot elke slachting bereid is.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 23 februari 2008 @ 15.17 uur

 34. Na drie korte Kabinetten Balkelellende had Nederland toch beter moeten weten toen ze opnieuw naar het stemhokje gingen.
  Het huidige Kabinet is behoorlijk onder invloed van de CU en dat merk je wekelijks,want nadat ze de 100-dagentour heben gehad,om te luisteren naar de burger,regent het wekelijks zeker 1 verbod,maar drie verboden is ook geen uitzondering.
  Nu willen ze de toch al behoorlijk ingeperkte vrijheid nog verder inperken door verplicht een vingerafdruk en of irisscan op je legitimatie te laten plaatsen,dat dan in een databank komt.
  Daadwerkelijk is er nog niets gebeurd,alleen burgertje pesten,de ouderen merken dit,de mensen die met de thuiszorg te maken hebben,de automobilist en ga zo maar even door.
  Zelf merk ik in de geestelijke gezondheidszorg dat ik drie jaar bezig moet zijn,tot op heden om behandeling te krijgen voor PTSS.
  Voor militairen en overheidspersoneel,hulpverleners word echt alles op alles gezet dat zij de juiste zorg krijgen,maar ik als burger kan niets uitrichten,moet hopen op de medewerking van mijn psychiater die al drie jaar loopt te traineren.
  Ik ben gemotiveerd behandeling te ondergaan,maar moet hier jaren voor vechten en mensen die niets willen,worden desnoods gedwongen opgenomen en je betaald je blauw aan de zorgpremie.
  Ik hoop dat net als de voorgaande Kabinetten Balkie,dit Kabinet geen lang leven beschoren is en dat we weer snel naar de stembus mogen,in de hoop dat Nederland nu eindelijk eens wakker is geworden.
  Groetjes en prettig weenkend.
  shadowhunter

  Reactie door shadowhunter — zaterdag 23 februari 2008 @ 18.03 uur

 35. De bedenker van het het microkrediet breidt dat uit naar Amerika.
  Wachten is op Nederland , het schijnt aardig wat geld in het laadje te brengen. Armoede loont….beleid ook…..denken JPB en B.
  Defensie betaalt voor een plezierboot , vanuit ministeries die daarvoor niet bedoeld zijn sluizen we extra geld naar het koningshuis.
  JPB en zijn connnecties met de geloofsfanaten uit Amerika die Gods naam politiek misbruiken.
  Vogelaar die een snoepreisje maakt naar New York en Harlem bezoekt om te kijken hoe er een prachtwijk van gemaakt werd als voorbeeld voor Nederland.
  Je gelooft je ogen en oren niet.
  100 dagen Amerika kan er wel bij.…..
  Naar Amerikaans model ziektekostenstelsel dat onbetaalbaar is geworden voor velen.
  Herfkenes met haar dure wensen wist weer van niets en behoeft vooralsnog de onterecht ontvangen huursubsidie(!) niet terug te betalen.
  Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen ,behalve ambtebaren, BN-ers en politici..
  Belasting opgelegd door de belastingdienst wordt betaald door BZ en niet nagevorderd bij de belastingplichtigen.
  Nederlanders die slim genoeg zijn en zo intelligent bevonden dat ze het land kunnen besturen een miljardenvoetbalclub kunnen leiden en ineens dom en naief bevonden worden als het om geld incasseren gaat, belastingontduiking en ze betrapt worden..
  Als ik zie hoe zichzelf intelligent noemende mensen die uitmaken wat goed voor ons is achteraf altijd heel dom blijken te zijn dan vind ik de foto boven meer in verhouding staan tot de zich van de domme houdende.Als we nu kunnen vaststellen dat ze niets weten kunnen we ons land behoeden voor hun domheid en ze afserveren voor het te laat is. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald en eeen stuk goedkoper. .
  Weg ermee!!!!

  Reactie door Henny — zaterdag 23 februari 2008 @ 18.53 uur

 36. Ben weer terug van een klein wereldreisje dus we gaan er weer met volle moed er tegenaan.

  @ 24 Gloria

  Jij schrijft,…

  …Mank, ziek en volkomen achterlijk regeert dit kabinet ons land naar de afgrond. Zijn we zo ONBESCHAAFD geworden dat we niet meer durven OPSTAAN?

  Nog 3 jaar wachten tot bloedens toe? Afgekloven, opgehokt, opgevoct, uitgemergeld en ons gebeente voortslepend naar de stemknop van de SP? Is daar het wachten op?..

  Volkomen terecht opgemerkt , dit hele kabinet is een aanfluiting, en bewiijst wederom dat het blauwe pluche geilheidvirus sterker is dan de burger te dienen.

  We worden al jaren door dit k#t kabinet uitgekleed, uitgebuit en geknecht zonder dat er maar iets aan gedaan wordt door de oppositie.
  We zijn in slaap gesust door de betovering van herr Potter lijkt het wel… kom mensen gebruik je verstand, laat je niet langer in de luren leggen en belazeren.

  @ 33 De Hakker

  Met het potlood stemmen is het bijna onmogelijk om te frauderen met de stemmen, dus laten we die ondeugdelijke fraude gevoelige stemcomputers maar naar Afrika sturen, kunnen ze tenminste nog na een kleine ingreep een spelletje ping pong mee spelen.

  @ 35 Henny

  Een profetesse van het micro-crediet is onze eigen Maxima die op al haar reizen het crediet aanbied aan mensen die waarschijnlijk nooit het profijt ervan zullen meemaken, de enige die er beter van wordt zijn de geldschieters en Maxima.

  Reactie door Pool — zaterdag 23 februari 2008 @ 22.44 uur

 37. daar heb ik niet aan mee gedaan ,een overigens,dit kabienet verbaast ons tog niet,ikben wel geen lit van de sp maar ik stem de volgende keer wel sp

  Reactie door r drenth — zaterdag 23 februari 2008 @ 22.46 uur

 38. Zullen Nederlanders nu ooit is echt durven stemmen zoals de SP hoopt:
  Dus massaal en overduidelijk voor de broodnodige verandering en daadkracht en menselijkheid stemmen.
  Dat is dan SP, GroenLinks, D66, PvdD en toch ook PvdA, voor de broodnodige, alweer!!!, meerderheid..??
  De SP, wij met z’n allen, moeten het nu echt op een haalbare Sociale Alliantie, Jan noemde dat al is, laten aankomen!
  Het is ALLES, of het ergste van het ergste, dus weer een:
  ‘Tussen hangen en wurgen-regering’ van nu. Want dat is….besef het maar:
  ERGER DAN NIKS!

  Reactie door Olinda — zondag 24 februari 2008 @ 0.13 uur

 39. @36 Pool

  Maar wat een verrassing! Eindelijk weer hier terug, Pool. WELKOM.

  En ja, de christelijke hoofdzandman blijft het volk zand in de ogen strooien! Het is een kabinet om ons dood voor te schamen, maar Nederland slaapt rustig door. Inmiddels is alles al zo verrechtst waardoor bijna alle sociale normen en waarden verspeeld zijn.
  80% vindt kabinet Balkenende geen succes en daar lijkt het bij te blijven. De oppositie ziet nergens reden tot moties van wantrouwen en zo kon het gebeuren dat een kabinet met vuile handen op 1 buik geen gehoor geeft aan het referendum, geen onderzoek Irak toestaat, geen oog en oor heeft voor de noden van de armen, de no claim eruit ramt ZONDER verlaging ziektekosten en 150 euro eigen bijdrage erin ramt… jawel!! Onderwijs versh*t, de jeugd onnodig lang op school houdt en het ene verbod na het andere invoert. De energieduivels rente op rente laat incasseren op de verplichte abnormale voorschotten. Gemeenten ongestraft laat die zich via hun burgers verrijken met WEER verhoogde gemeentebelastingen! EN GA MAAR DOOR!!!!
  Pool, het is en blijft een zootje en NIEMAND die ze bij hun lurven pakt. Pluche, pluche, pluche in de hele Tweede Kamer. Niemand die daar OPSTAAT en met de hele fractie de Kamer verlaat. En zo is de hele politiek de komende 3 jaar verzekerd van job en inkomen op kosten van het volk!
  En het volk? Ach, gewoon volk. Je weet wel, daar heeft de politiek niets van te vrezen! Die gaan gewoonlijk op hun slaafse knieen om de asociale elite staande te houden.

  OP naar de Verenigde Staten van de Europese Volksverlakkers. Burgers monddood gemaakt en voor het blok gezet.
  Tja Pool, zo gaat dat met Balkenende’s democratie. VOC dus!

  Reactie door Gloria — zondag 24 februari 2008 @ 2.50 uur

 40. ik heb zo me bedenkingen,over alles in nl.
  vallen we wel eens een cdaer aan?als ze op je af komen in de winkelstraat,met een moordgrijns van irak tot afganistan.velen doen dat niet denk ik.
  branden we ze dan af tot de grond en erger waar alle winkelende ensen bij staan,neehee,we zeggen meestal,nee geen belang bij,,pak ze waar ze zwak in zijn,op moord daden mertel praktijkendie gepleegt zijn met hun goedkeuren.en waarschuw ze dan 1 keer.en dan??

  Reactie door ad — zondag 24 februari 2008 @ 7.17 uur

 41. Als je die foto nou eens rustig bekijkt dan is er grote gelijkenis met de spiegel-
  confrontatie bij het CIA,hier moet men dan de dader aanwijzen.
  Nou hier is het een makkie, het zijn allemaal daders van ‘s lands afbraak
  Wij zouden het geen moordenaars o.d.willen/durven noemen maar als je in je
  omgeving de behandeling van de slachtoffers van het ouder worden,de gehandicapten,de chronisch zieken,de bijstandmoeders,etc.etc.etc.
  ziet dan zal er voor die fotogenieke immer
  naar publiciteit geilende streng gelovige bende toch wel een titel te
  vinden zijn.Wij weten er wel een maar dat durven/willen wij niet zeggen.
  Vroeger had je op de kermissen dergelijke foto’s in een schiettent hangen dan kon je
  voor een stuiver je “favoriete” kop aan flarden schieten,hielp natuurlijk niet, maar toch?

  POOL,Gloria welcome back where you belong,
  nu leftfoot en gandalf nog,jongens kom op!
  Fijne zondag!!

  Reactie door Rinus c.s. — zondag 24 februari 2008 @ 9.02 uur

 42. Dit Kabinet denkt ‘verkiezingsleuzen’ te
  hebben gemaakt, maar tal van ondoordachte
  zaken moeten op de ‘schroot’.
  Dit Kabinet heeft het ineens wel heel erg
  druk met ‘sex’ en sluit de ogen voor scena-
  rio’s die heel Nederland beschr8jven hoé men daarin kan blijven. om nooit meer op te
  staan. Al weer het prio gelijke verdeling,
  thuiszorg, onderwijs, etc. etc. gemist!
  P.S. Het was stil op straat vannacht.

  Reactie door Madelief — zondag 24 februari 2008 @ 10.26 uur

 43. Wie kan dit kabinet laten vallen ?????????

  Reactie door wem — zondag 24 februari 2008 @ 10.32 uur

 44. Democratie… het probleem is, er is geen democratie hier in Nederland!!
  Zolang wij stemmen voor een partij en niet voor een persoon hebben wij geen macht over wie er regeert. Want als een partij gekozen is maken ze zelf uit wie er op welke post komt.
  Het zysteem in Engeland is wat dat betreft beter.
  Je kiest voor een persoon die jij denkt dat hij/zij jou goed zal vertegen woordigen in de regering en dat persoon is ook van je eigen regio en dus aansprakelijk.
  Wern vraagt, wie kan dit kabinet laten vallen, WIJ!! de Nederlandse bevolking door mondig te worden en een aanklacht indienen tegen de onbekwamheid van dit kabinet. Maar wie neemt de leiding? Wie staat op voor de ouderen en de armen? er wordt veel gepraat en niets gedaan. Typisch Nederlands!! Ik ben bereid de straat op te gaan tegen deze regering, wie volgt!!!!!

  Reactie door Jan Brienesse — zondag 24 februari 2008 @ 11.12 uur

 45. Bedankt Jan!

  Reactie door Klaas. — zondag 24 februari 2008 @ 11.17 uur

 46. @ 42 Madelief,

  Inderdaad.

  Ik vind het schandalig dat het wel of niet hebben van kinderen wordt gekoppeld aan economische overwegingen. Ze willen meer kinderen om in de opvoeding/ slavernijwerkleerkampen aan werk te zetten.

  Reactie door khosrow — zondag 24 februari 2008 @ 12.25 uur

 47. Natuurlijk moet deze regering als de wiedeweerga opsod…….
  Alleen de vraag is wie gaat dat voor elkaar boksen.

  Ik hoorde Jan Marijnissen zeggen in een programma over het weinige vertrouwen in dit kabinet: “ ik verwacht dat dit kabinet pas tegen het einde van de periode van 4 jaar uit elkaar spat.” Ik had verwacht dat hij erbij zou zeggen: “maar als het aan ons ligt, liever vandaag nog.” Alleen heeft hij dat er niet bij gezegd. Helaas.

  Aan Rinus c.s.: dank voor je warme welkom.

  Bert ( alias Gandalf)

  Reactie door Bert — zondag 24 februari 2008 @ 14.10 uur

 48. @44 Ik volg graag!
  Ik had ook graag de straat opgegaan wegens geen ref. EU. Begrijp niets meer van onze SP, wel petities uitschrijven cq tekenen en dan blijft het stil?

  Reactie door Maria — zondag 24 februari 2008 @ 14.29 uur

 49. 36. Pool.
  Ja Pool ik vind het ook bijzonder cynisch dat een persoon Maxima genaamd van ons belastinggeld microkredieten verstrekt aan de absolute minima van deze wereld.Zij is wel de laatste die dat zou mogen doen, nadat ze eerst in de regeringsfriendship na zich gedouchet te hebben in haar eigen badkamer op Schiphol, in Milaan voor heel veel geld de juiste outfit te hebben aangemeten voor een reisje naar een ontwikkelingsland. Om wel te doen.

  Ziek word je er van.
  Bij het onderwerp Afghanistan kon je niet reageren om een of andere reden, dus wil ik nog even Jaap Veldkamp bijvallen, die groot gelijk heeft.
  Onze soldaten zijn hier hard nodig om getrained te worden voor calamiteiten en die 850,000 euro per dag die Afghanistan kost, moet naar de dijken, broodnodig. Stel je voor dat wij die windkracht l3 uit Zweden hadden gehad?!!!!!!!
  Dann haben wir es wahrscheinlicht nicht gewusst ?!

  En ook voor andere bescherming en maatregelen is het eigen leger hier nodig.

  Reactie door anne hilverda — zondag 24 februari 2008 @ 15.10 uur

 50. De Jager waarschuwt de spaarders in Liechtenstein ze kunnen zich nog melden.
  Op deze manier kan alsnog de werkelijkheid weg gedrukt worden.
  Nee,de Jager direct op knopen en geen enkel pardon.
  Want deze mensen waren bewust bezig met een strafbaar feit en dus geen inkeerregeling.

  Reactie door De Hakker — zondag 24 februari 2008 @ 15.18 uur

 51. Het is zondagmiddag en heb zojuist de toespraak van Jan op de partijraad gehoord via zijn weblog. Heb hiervan genoten, hij heeft de Balkenbende weer goed hun vet gegeven en ik heb het volste vertrouwen in Jan en zijn medewerkers, jullie moeten hier op dit weblog niet zo somber doen, hij weet heus wel hoe te handelen met dit zootje!

  Reactie door mevr. D. Keldermann — zondag 24 februari 2008 @ 15.34 uur

 52. zo veel bekend over deze braaf world,ik vind het uiterste waardeloos en schamteloos,loos van taboe is politiek negens good voor,emancipatie is nu om de hoek,binnenkort zal iederen regie in eigen hand nemen,eindelijk zullen wij meer duidelijheid kunnen eisen,zonder oranje ilusie of anderen “nationalist trots over de onze democratie”,ja een brave new world,die nachtmerrie van orwell van jacques roux van flaubert,van barry,van me van jouw,van BENEVOLENT FASCISME vertegewordirt Democratuut

  Reactie door gaf — zondag 24 februari 2008 @ 16.14 uur

 53. André Rouwvoet, Wouter Bos en Jan-
  Peter Balkenende vliegen over Nederland

  In een privé jet.

  Rouwvoet wendt zich tot Balkenende

  En zegt:

  “Weet je dat ik een biljet van 500 euro door het venster zou

  Kunnen werpen en iemand gelukkig kan maken”.

  Waarop Balkenende antwoordt:

  “Das goed, maar ik zou 10 biljetten van 50 euro door het venster

  Werpen en 10 personen gelukkig maken”.

  Om niet onder te doen zei Wouter Bos:

  “Ik zou 100 biljetten van 5 euro door het venster werpen en

  100 mensen gelukkig maken”.

  De piloot zucht en zegt tegen zijn copiloot:

  “Hoor die arrogante kerels eens bezig zijn”.

  Zij realiseren zich niet dat wij die drie klootzakken

  Uit het vliegtuig kunnen gooien en miljoenen mensen gelukkig maken!

  Reactie door Henk Gras — zondag 24 februari 2008 @ 16.23 uur

 54. Ik vrees dat een volgend kabinet bestaat uit ,PVV,Trots op Nederland, en ….jawel het CDA.

  Tenzij de traditionele CDA-stemmer te weinig zorg in het bejaarden tehuis heeft gehad en wakker is geworden.
  Wordt de SP-krant ook in bejaardehuizen verspreidt?

  Reactie door taardje — zondag 24 februari 2008 @ 17.06 uur

 55. Stap voor stap wordt de superstaat EUROPA opgebouwd. Hoe gevaarlijk het is, vervang de naam Duitsland door de naam “het kapitalisme”.
  http://members.home/h.hiensch/Europa.jpg
  Zie daar de strijd naar de macht waar JP en zijn volgelingen pionnetjes zijn, zo had je de NSB, de Nederlandse SS troepen die zich ingezet hebben voor een groot machtig Europa. Toen waren de boosdoeners de Joden nu de Moslims. Zo strompelt de geschiedenis stap voor stap verder. Er zijn heelwat valse profeten geweest die hel en verdoemenis verkondigd hebben in naam van de macht.

  Reactie door d'olle Henk — zondag 24 februari 2008 @ 17.31 uur

 56. Bij de laatste verkiezingen was er al bij voorbaat handjeklap gepleegd onder C.D.A. P.V.D.A. etc. “Onze” “Mijn” partij was al uitgeschakeld bij voorbaat..want hoe kun je nu compromissen sluiten met een duivels bestel van afbraak in welke en elke vorm van dien?? De Thuiszorg heeft er het hardst van langs gekregen zowel de hulpbehoefende als de medewerker(ster) binnen de Thuiszorg ik vind deze Televisie spot gewoon helemaal het einde..daar het wel de werkelijkheid vertelt over hoe het nu gaat met bestedingsgelden van onze huidige regering! Laat de mensen die zich nog steeds willen scharen achter de groep Balkenende zich diep schamen dat wij als SP-ers dit soort spotjes in moeten zetten om te kunnen laten zien wat er NU echt werkelijk gebeurt in Nederland!!

  Reactie door Pien — zondag 24 februari 2008 @ 18.28 uur

 57. Ik ben het volkomen met iedereen eens,dat dit kabinet te erg is voor woorden en dat ze liever vandaag dan morgen naar huis gestuurd moeten worden en als het even kan ,Beatrix en haar familie er bij,want zij heeft nog steeds invloed op de politiek die in dit land bedreven wordt,al hebben die randdebielen die met een vlaggetje staan te zwaaien als ze in haar gouden koets voorbij komt dat niet door.Dat is dom,maar de mens wordt ook dom gehouden.Kijk naar de Televisie alles wat de mens krijgt voorgeschotelt is rotzooi en op een paar programa’s na,zoals het Buitenhof en Nova.En die rotzooi zoals,Passion for Fashion en Show nieuws, wordt gesubsidieerd door de overheid en vergeet vooral het voetbal niet.
  Wie zei dat ook alweer ” Geef de mens brood en spelen “.
  Is het dan niemand opgevallen,dat sinds Balkenende aan het bewind is,dat er veel meer zendtijd aan de EO,NCRV en de KRO is toegewezen,maar vooral aan de EO.En daar komt Beatrix weer om de hoek kijken,met haar Kersttoespraak.Snap je wat ik bedoel.
  Iedereen moet geloven wat ze willen als zij zich daar goed bij voelen [ikzelf ben niet gelovig ].Maar de overheid zit via de publieke omroep,jezus aan ons op te smoesen.
  En volgens mij staat er ergens geschreven,dat staat en kerk gescheiden zijn en dat is met dit kabinet niet het geval,dus hierbij schenden ze de statuten en het Nederlands recht voor Democratie.

  48 Maria
  Jij begrijpt niets meer van onze SP,dan raad ik je aan ,je toch meer in de SP te verdiepen waar wij mee bezig zijn,ben zelf aktief lid en we voeren iedere 14 dagen aktie op de pleinen van Amsterdam,o.a. over het referendum,thuiszorg ,ect en dat gebeurt in overleg met het hoofdkantoor in Rotterdam.Dat je voor het referendum had willen demonstreren,begrijp ik ,maar we kunnen niet alles tegelijk..We hebben gedemonstreerd in Den Haag voor de thuiszorg onder leiding van Agnes Kant en het is een succes geworden,al strijkt Bussemaker de eer op.Waar de SP nu mee bezig is,nog meer mensen op te leiden [ we hebben al 24 ? 25 goede kamerleden ] zodat we straks met een gerust hart het Kabinet over kunnen nemen met 45 zetels en de juiste mensen op de juiste plaats kunnen zetten en dat we niet de mist in gaan,zoals het zooitje ongeregeld wat er nu zit.
  Zo Maria sluit je aan en ga als aktief lid de straat op.

  Reactie door Lezjair — zondag 24 februari 2008 @ 19.29 uur

 58. Ach, het lijkt wel of het helemaal niet uitmaakt wie in de regering zit, de basis richting en instelling blijft dezelfde: het hangt altijd richting liberaal, marktvriendelijk.

  Alleen het sausje erover verschilt, de dis blijft hetzelfde. Na de laatste verkiezing hebben we een christelijke sausje… abortus wordt plotseling bespreekbaar, koffiesjops moeten helemaal weg overal, de grootste fatsoenrakkers brallen normen en waarden en preken met dezelfde mond de meest intolerante houding naar wie ookal anders is.

  De Engelse spreekwoord “six of one, half a dozen of the other” gaat hier helemaal op.

  Het wordt nog een lange rit met Balkenende, ben ik bang. Regering na regering na regering.

  Reactie door Anja — zondag 24 februari 2008 @ 20.25 uur

 59. Beste De Hakker, (n.a.v. reactie nr.33)

  Ik heb helemaal geen “diagnose” gegeven, maar een mogelijke – en dus niet de enige!- verklaring gegeven voor de welhaast gretige hardnekkigheid waarmee kennelijk veel Nederlanders het “merk” CDA-Balkenende SCHIJNEN te willen, terwijl dat al herhaaldelijk -ook volgens die “kopers”!- een overduidelijke miskoop bleek.
  Logischerwijs denk ik dan ook aan de eerlijkheid van elektronisch stemmen en de daaruit voortkomende verkiezingsuitslag, die zo frappant tegenstrijdig blijkt met de het NU geconstateerde misnoegen!
  Immers, met een inmiddels al bijna klassiek gezegde: “Vertrouwen is goed, maar controle is beter”.

  Natuurlijk houd ik ook sterk rekening met de hardnekkigheid waarmee uit een soort “merkentrouwheid” altijd maar weer op -vooral!- CDA (en in mindere mate PVDA) gestemd werd en wordt!
  Ik heb op dit weblog dat verschijnsel enkele dagen geleden –weer eens!- verklaard door te stellen dat deze kiezers drommels goed weten dat met het gekozen “merk” hun “belangen” in ieder geval geen geweld worden aangedaan.
  Als die -zoals jij, ietwat anders formulerend, zegt- inderdaad drijfveer zijn, dan vinden ze kennelijk dat ze niet snel genoeg hun zin hebben gekregen…?
  Zouden ze dan misschien ook eens willen inzien dat er grote groepen kiezers zijn die eigenlijk ALTIJD slechts teleurgesteld werden en worden en de klappen krijgen, in plaats van het ene voordeel na het andere…?!
  En dan worden veel van deze onfortuinlijke kiezers ( o.a. uit de z.g “onderlaag” van de bevolking) ook nog eens geringschattend, meedogenloos en als “katvangers” van alle rechtse ongenoegen door veel “in-Balkenende-teleurgestelden” in hun neersabelende en tweedrachtzaaiende borrelpraat “weggezet”!
  (en daarin bepaald niet weerhouden door de krant van “wakker Nederland”, die overigens doorgaans de ogen en oren dicht heeft als het over de WERKELIJKE oorzaken van veel, zo niet alle, misnoegen en agressie opwekkende onrecht en (economische!) criminaliteit MOET gaan…!

  ****(Beste webmaster, DIT moest de reactie zijn, Niet de abusievelijke vorige, excuses!)****

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 24 februari 2008 @ 21.03 uur

 60. @55

  De link moet zijn:
  http://members.home.nl/h.hiensch/Europa.jpg

  Reactie door d'olle Henk — zondag 24 februari 2008 @ 22.27 uur