Afghanistan, hoe verder?

Het vertrouwen van de Nederlandse bevolking in de missie in Uruzgan is de afgelopen maand fors afgenomen. Van de bevolking denkt 35 procent dat de Nederlandse troepen tegen de Taliban zijn opgewassen. In januari was dat nog 53 procent. (…) De missie wordt gesteund door 36 procent van de bevolking, een daling van vier procent ten opzichte van januari.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 23 februari 2008 :: 19.23 uur

5 Comments

5 reacties

 1. Heerlijk om te zien hoe de media weer selectief quote uit dat onderzoek. Andere maanden heb ik er niets over gelezen.

  Reactie door Bob — zaterdag 23 februari 2008 @ 20.15 uur

 2. Liever radiovoorlichting over geweldloosheid in Afghanistan
  Het huidige aardolie-imperialisme van Westerse landen kan leiden tot meer haat in de Moslimwereld. Militaire interventies moet altijd worden gesteund door de VN.

  Maar besteed het geld voor militaire interventie liever aan heel aantrekkelijke radiouitzendingen in Afghanistan over democratie, geweldloosheid en gezondheidsvoorlichting. Daarmee kan de steun bij de bevolking voor de Taliban sterk afnemen.

  Die radio-uitzendingen kunnen in vertaalde vorm regelmatig herhaald worden uitgezonden in alle ontwikkelingslanden. Zonodig met wat aanpassingen aan de landelijke situatie.

  Onze soldaten hebben we vreselijk hard nodig in eigen land. Voor het ondersteunen van douane, arrestatieteams, boswachters, duinwachters, ME, waterpolitie en kustwacht. En voor het beveiligen van politici en terrorisme-gevoelige vitale doelen. En voor het bestrijden van de groeiende georganiseerde misdaad en gedwongen prostitutie.

  En voor het opnieuw opzetten van een landelijke rampenbrigade ter vervanging van de opgeheven BB. Dit ter voorbereiding op (zeer grote) rampen door bijv. industrie, transport, natuur of terrorisme. Die rampenbrigade moet ook snel inzetbaar zijn in het buitenland met Chinook-helicopters en vrachtvliegtuigen. Rijke landen kunnen zich op die hulp abonneren. Arme landen helpen we gratis.

  Disaster Preparation
  http://www.redcross.org/services/prepare/0,1082,0_239_,00.html

  http://www.fema.gov

  Ik stem op de SP.

  Reactie door Jaap Veldkamp — zaterdag 23 februari 2008 @ 20.34 uur

 3. De cijfers zeggen niets. Al steunde nog 1 procent dergelijke oorlogsmissies… ze gaan gewoon door! Geen mens in het kabinet die daarnaar luistert. De oren zijn verstopt, de ogen vertroebeld, de harten versteend.

  Wat is een leger zonder oorlog?
  Zoiets als een kwien zonder onderdanen. Balkenende zonder zijn lamlendige achterban.
  De wapenindustrie loopt gesmeerd. Daar zit brood in… vredewrede missies! Hoop voor de toekomst. Nog heel wat moslimlanden te gaan. Genoeg roekeloze jongeren die bepakt en bezakt wat verderop willen kijken.
  En geen overheid die ze met waarschuwingsfilmpjes hiervan af wil houden. Ze kijkt wel uit! Alles over voor de holy bloody economie. Dat gaat over lijken!

  Toch? CHRISTEN unie?
  Toch? CHRISTELIJK ‘democratisch’ appel?

  Gij zult niet doden?
  Waar komt dat bloed dan vandaan dat aan uw handen kleeft en van uw bankrekening afdruipt?

  Geniepige mammonaanbidders!

  Reactie door Gloria — zondag 24 februari 2008 @ 3.53 uur

 4. De missie wordt gesteund door door 33% van de bevolking.Zou terug trekken dan een optie zijn?
  Het is maar net hoe je het verkoopt de waarheid achter het verhaal is dat in de U.S nieuwe verkiezingen in aantocht zijn en de strooimannen in de EU uitgediend zijn als Bush aftreedt.
  Einde oorlog en hoe voorkom je gezichtsverlies.
  Je geeft de bevolking de schuld.
  De bevolking staat er niet achter.
  Ja dan wordt er wel geluisterd naar de bevolking.
  B4 kan beter ook gelijk aftreden.

  Reactie door che — zondag 24 februari 2008 @ 8.41 uur

 5. Wat een volksverlakkerij of dommigheid van onze landgenoten,dat nog 53% vertrouwen had in deze missie.
  Dat stemt mijn zeer somber.
  Het mag duidelijk zijn dat onze landgenoten een hoop onzin is wijs te maken.

  Reactie door De Hakker — zondag 24 februari 2008 @ 11.37 uur