FNV over BIV

In de Volkskrant een uitgebreid vraaggesprek met FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Ze heeft weinig goede woorden over voor dit kabinet.

Het kabinet-Balkenende IV laat zijn oren te zeer naar het bedrijfsleven hangen. Opgejuind door de werkgevers laat het maatschappelijke vraagstukken versloffen, zoals het op peil houden van de koopkracht of het aftoppen van topinkomens.
De belangen van werknemers worden daarbij genegeerd. De PvdA van Wouter Bos kan ‘onvoldoende’ het verschil maken.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 25 februari 2008 :: 12.19 uur

6 Comments

6 reacties

 1. Jongerius begint te merken dat haar achterban nog maar weinig geloof heeft in Woutertje Bos en daarom heeft ze ineens kritiek. We hebben haar een tijd terug zien zitten bij de VVD. Ze is positief over Zalm.
  Wat voor conclusie kun je hieruit trekken?
  A. Bos heeft haar gezegd dat ze niet meer in aanmerking zal komen voor een functie in een toekomstig kabinet zoals Kokkie eerder wel?
  B. Ze kiest eieren voor haar geld en wil lonken naar Jan Marijnissen maar durft dit slechts via een omweg (Zalm)?
  C. Altijd al een VVD-er geweest, zie lidmaatschap corps tijdens haar studie?
  D…?

  In mijn ogen is het beter om CDA en PvdA totaal weg te zetten en dan of te kiezen voor een sociaal-ecologische aanpak à la SP of publieke bemoeienis tot het absolute minimum te beperken, alle geld in dit land opnieuw te verdelen en te dan te starten met een liberale staat waarin een ieder voor zichzelf verantwoordelijk is.
  Want de politici kan het niet werkelijk schelen hoe of het met ons land verder gaat. Als zij maar hun salaris krijgen.
  Het gaat al jaren niet meer om betere sociale, ecologische (ja zelfs economische)randvoorwaarden. Het gaat alleen nog maar om het spel en wie daaraan mag meedoen. Steeds meer mensen staan buiten spel!
  Tijd voor een echte revolutie.

  Reactie door Lef — maandag 25 februari 2008 @ 13.10 uur

 2. Die heel voorzichtige en terechte kritiek verliest weer helemaal het beetje crediet dat je zou kunnen toekennen, door uitgerekend de grootste “vergeler” van de afgelopen jaren als te prijzen voorbeeld te noemen:
  Zalm die als VVD-er herhaaldelijk zijn liefde voor keihard kapitalisme liet blijken, die ongegeneerd tientallen miljarden “lastenverlichting” ten goede liet komen aan schatrijke bedrijven en de beter gesitueerden, terwijl tegelijkertijd heel veel “gewone” mensen jarenlang werden “afgeknepen”.
  Die door deze vrijgevigheid aan de beter gesitueerden en rijken de staat opzadelde met grote problemen, omdat die weggeschonken miljarden niet meer beschikbaar waren voor nuttig en noodzakelijk beleid.
  Deze vrijgevigheid is ook nog eens in tal van wetten vastgelegd, zodat eventueel toekomstig eerlijker en linkser beleid daardoor met grote problemen zal worden geconfronteerd.
  Die verminderde staatsinkomsten werden vervolgens “argument” om maar weer verder te bezuinigen…op hen die toch al slachtoffer waren van de verdeel- en heerspolitiek van Zalms aanbeden neoliberalisme, want “er moet (???!) immers naar begrotingsevenwicht”worden gestreefd.”

  Je kunt aldus bepaald niet zeggen dat Jongerius’ “kritiek” in gloedvolle bewogenheid en betrokkenheid met het lot van de minder en minstdraagkrachtigen wortelt, integendeel:
  Mij lijkt deze eerder een “opportunistische” zet in een schaakspel dat ze nu noodgedwongen moet spelen.
  De meesten onder ons zullen dat dan ook wel doorhebben en vooral VOELEN…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 25 februari 2008 @ 15.17 uur

 3. Lef, de uitlatingen van mevrouw Jongerius
  komen wel wat laat…wat zit daar achter?
  .Het leukste zou zijn als leden van en kiezers op de SP die lid zijn van de FNV e.a.zich een klein beetje gingen roeren, dan zullen de mensen versteld staan hoeveel SP leden en symphatisanten lid zijn van en een vakorganisatie.
  Wat Bos betreft, die wordt straks gewoon door de PvdA uitgekotst,Lef, hij kan wel
  een poosje de leden besodemieteren maar dat blijft toch niet duren..ennuh als die leden het niet zien dan moeten ze toch echt naar de brillenwinkel.
  Tot lees.

  Reactie door Henk c.s. — maandag 25 februari 2008 @ 15.29 uur

 4. Wat zal Femke Halsema over haar te zeggen hebben. Ook teveel testosteron?

  Reactie door Joop — maandag 25 februari 2008 @ 15.33 uur

 5. @15.17,Harrie V(harrieke)
  jup maar nog erger,je kan tegenwoordig bepalen wie is een parasite en wie is niet,jongerious heeft teveel wijn in het water gegooid,nu blijk dat zij niet tegen kan.lijk wel bekend bij SocDem,Socci,en anderen draie konten,leuk te zien dat hyenas zullen tegen gieren binnenkort strijden,de vraag is waneer?als wanner? is wat iederen wacht?

  Reactie door gaf — maandag 25 februari 2008 @ 15.39 uur

 6. @2
  Goed stuk Henny
  Maar ik denk dat jij het volgens deze Mevrouw van het FNV dit niet goed begrijpt.
  Ze noemde Zalm slagvaardig ,dat dit ten koste is gegaan van de werknemers en hulpbehoevende , zou deze mevrouw een zorg zijn.
  Het moge duidelijk zijn waarom de FNV zijn leden en de hulpbehoevende in dit land de afgelopen jaren heeft verraden.
  Ik kan niets anders dan dit uit haar woorden opmaken.
  Dat ze ene afbreker vergelijk met de ander doet hier niets vanaf.

  Reactie door De Hakker — maandag 25 februari 2008 @ 18.04 uur