‘De aanloop’

Een bericht van 17 november 2006:

Honderden en misschien wel duizenden politieagenten hebben grote financiële problemen. Sommigen hebben zulke hoge schulden dat er loonbeslag is gelegd, zo meldt politiebond ACP. Eén van de oorzaken van de problemen is volgens de ACP de matige loonstijging van de afgelopen jaren. Verder betaalden agenten maar een paar tientjes premie per maand voor de zorgverzekering. Dat is in het nieuwe stelsel vaak honderden euro’s geworden. De ACP waarschuwt ervoor dat agenten met geldnood gevoeliger kunnen zijn voor corruptie. De bonden komen bij het cao-overleg met forse looneisen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 10 maart 2008 :: 16.43 uur

21 Comments

21 reacties

 1. Ze hebben in Den Haag nog steeds boter op hun hoofd.De politie moet voet bij stuk houden anders worden ze weer afgescheept met een fooi.En degene die zelf de 30% pakt moet zich de ogen uit de kop schamen.Het betoog van Ronald was toch duidelijk?

  Reactie door Petra — maandag 10 maart 2008 @ 18.51 uur

 2. Met de invoering van het nieuwe zorgstelsel
  heeft het vorige kabinet er meteen voor gezorgd,dat menig ambtenaar en particulier
  er netto fors op achteruit ging.
  Veel bedrijven keerden direct hogere winsten uit.Wel moet ik toegeven,dat er tot nu toe een overgangsmaatregel voor bepaalde ambtenaren is getroffen.

  Henri

  Reactie door henri — maandag 10 maart 2008 @ 18.58 uur

 3. Dit probleem doet zich niet alleen bij de politie voor.
  Heel Nederland heeft overmatig ingeleverd.

  Ingeleverd; Premiesparen,helft spaarloon, pc-prive,gratificaties, het duurdere kerstpakket,enz.

  Meer betalen; ZVWpremie,premie basis zorgverzekering,eigen risico en vervallen no-claim,hogere gemeentelijke belastingen,enz

  Prijsstijgingen; Overgang gulden naar euro (periode aug-2002 t/minvoering euro)
  Brandstoffen,nutsvoorzieningen,verkapte supermarkt oorlog,met 5% prijsdaling en 7% prijsstijging,enz,enz.

  Kortom, de werkman heeft tussen de €250 en €400 per maand ingeleverd.

  Komt er misschien ook nog aansluiting uit andere sectoren???

  Reactie door taardje — maandag 10 maart 2008 @ 19.05 uur

 4. Ze hebben boter op hun hoofd en dan verwijzen ze Burka. Typisch ketel verwijt de pot.

  Reactie door Khosrow — maandag 10 maart 2008 @ 19.15 uur

 5. join the club meneer de politieagent, volgens mij zijn de loonstijgingen elders ook maar matig geweest. als ze er al waren.

  Reactie door richard — maandag 10 maart 2008 @ 19.20 uur

 6. @2
  Maar het volkje, genaamd de onderdanen worden door de media alweer op het verkeerde been gezet.
  Het schijnt dat de politie aan sympathie verliest, met ander woorden ze waren eerst enorm populair zeker.
  Het laffe volk van werknemers, heeft jaren achter de broek gehangen van het FNV en het CNV terwijl toch duidelijk was dat deze met verraders praktijken bezig waren met de smoes matigen.
  Dit laffe deel van werknemers wat zelf niet op de barricaden wou, begint nu te kreunen dat de politie niet moet zeiken omdat hun ook zo weinig verdienen.
  Wat een lafbekken om nu de actie van de politie af te keuren
  Wat een laffe onderkruiperijen media om dit nog te propaganderen. .
  Het doet mij denken aan de staking van het OV dat ook hier mensen begonnen te zeiken dat hun jongetje een keer moest fietsen naar school.
  Het is erg dat het valse woord zoet nog steeds zijn nawerkingen heeft.
  Dan zie ik op de TV geld vretende onzin van voetbal mensen die het niet eerlijk vinden dat zij gepakt worden.
  Ik zie een beeld van een rode kaart voor de politie, om misselijk van te worden als je ziet wat deze mensen door die sport hebben te verduren.
  En vandaag via de NOS miljoenen van onze belasting centen binnen slepen voor een paar beeldjes van balletje trappen.
  Wat een klootjes volk.
  Ik zou haast willen vragen aan de politie als actie de enen bekeuring na de ander want ze verdienen niet anders deze slaafse onderdanen.

  Reactie door De Hakker — maandag 10 maart 2008 @ 19.29 uur

 7. Wil best geloven dat de politiemensen het soms moeilijk hebben.

  Maar de oorzaak wordt hier verzwegen door maar weer te pleiten voor salarisverhoging. Wat water naar de zee dragen is.

  Want de politiemensen zijn namelijk NIET de enigen die lijden onder een torenhoge zorgpremie en hoge lasten….jarenlang konden de politiebonden het geen bal schelen dat andere mensen verrekten door het asociale beleid van degenen die ze dienen en de wetten handhaven. En nu zitten ze zelf te klagen alsof zij de enigsten zijn met dit probleem.

  probleem moet op worden gelost door de lasten te verlagen niet door de salarissen te verhogen. De klacht over de zorgpremie geeft dit al doodsimpel aan. Het is puur hoe men het geld verdeeld of besteed en omdat er debielen aan de macht zijn en pure machtswellustelingen wordt dit tot op de dag van heden verkeerd gedaan.

  Er is geld zat!

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — maandag 10 maart 2008 @ 21.06 uur

 8. Dan wordt het hoog tijd dat we als SP hier actie van maken. De agenten hebben volgens mij ook wel aardig bureaucratie te verwerken. Tijd voor een reddingsplan!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 10 maart 2008 @ 21.32 uur

 9. Ik denk dat ze in Den Haag ook wel weten dat wanneer ze tegemoetkomen aan de eisen van de vakbonden het hek van de dam is. Wat te denken van het bericht dat vrouwen zo’n 15% minder verdienen dan mannen? En waarom? Omdat meer vrouwen werkzaam zijn in bijvoorbeeld de zorg ook een sector waar men zwaar onderbetaald wordt.

  Reactie door J Vrolijk — maandag 10 maart 2008 @ 21.40 uur

 10. Een wakhond mag meer verhoging eisen dan een schaap,leuk kunnen zij het niet maken.
  Zonder de politie en anderen schappen zal die Illusish democratie(democratuur)niet vol houden.
  Als ik de politie was,zal ik staken voor better voorwaarden ,want Wilders,Al Quaida,en andere Bushies maken deze wereld beter ,en politie doet z’n best.

  Reactie door gaf — maandag 10 maart 2008 @ 22.23 uur

 11. Honderden en misschien wel duizenden politieagenten hebben grote financiële problemen…
  Daaruit maak ik op, dat die anderen dat niet hebben.
  Geef die mensen een paar procent opslag en die honderden en misschien wel duizenden politieagenten een cursus budgetteren…
  Gevoeliger kunnen zijn voor corruptie?
  Veel rijke witte boorden zijn er ook heel erg gevoelig voor.
  Ondoordachte argumenten!

  Reactie door Jerome Huijbregsen — maandag 10 maart 2008 @ 22.53 uur

 12. De stelling van Rene (21.06) dat de oplossing ligt in het verlagen van lasten is zo gek nog niet. Ik werk pas 20 jaar en heb de loonstijgingen van vele procenten nooit meegemaakt. Met de prijsstijgingen viel het ook wel mee maar sinds eind jaren 90 zijn het vooral de prijzen die direct door onze overheid gestuurd worden de pan uit gerezen. Daar viel/valt niet tegen op te verdienen voor iemand die onder een cao valt, met als gevolg dat je jaar op jaar achteruit boert. Ik heb alle begrip en respect voor de politie dat ze het niet langer pikken. Wat mij betreft leggen ze elk kruispunt en klaverblad plat. Hoe meer puinhoop hoe liever.
  En om terug te komen op die lastenverlaging. Het liedje van lastenverlichting horen we al jarenlang uit de hoek van de vvd. Ja, juist… de partij die in de afgelopen 10 jaar flink mee geregeerd heeft. Ik ga liever voor echte loonsverhogingen. Eventueel gecombineerd met een belasting verlaging voor de eerste schijven en een verhoging (of een paar extra schijven) voor degenen die het al breed genoeg hebben.

  Reactie door twijfelaar — maandag 10 maart 2008 @ 23.19 uur

 13. Wat ik niet begrijp is dat de bonden nee hebben gezegd tegen 10% loonsverhhoging tot 2010 en daarna 2,2% er bij ieder jaar. Nee, dan moeten ineens de zorgkosten van de partner ook worden vergoed, mag ik vragen waar dat op slaat? Ik heb alle begrip dat de politie opslag verdient. Maar de inzet was 10% en nu de minister die 10% heeft toegegeven is het weer niet goed. Waar houdt het op?

  Reactie door Chantal P — dinsdag 11 maart 2008 @ 3.17 uur

 14. Hoe HARD kan de politiek zijn!! Kwetsend zelfs!!
  Dit gaat mij toch echt te ver, SP, om alleen de politie eruit te pikken vanwege de exorbitante zorgkosten. Hoeveel mensen gaan hier niet onder gebukt? Ik gun OOK de politie een beter financieel leven, maar om voor het slagen van hun actie EN de steun van de SP ALLEEN voor de hoge lasten van de politie op te komen is echt een blunder.

  Ik ben het met ReneR @7 eens: geen salarisverhoging, maar LASTENVERLAGING!!!
  Dat is solidair zijn aan het HELE volk, waaronder al die gemaakte (!) armen die zowat geen leven meer hebben en zich door de HELE politiek VERWAARLOOSD weten.

  Met Jerome Huijbregsen @11: ondoordachte argumenten!

  Reactie door Gloria — dinsdag 11 maart 2008 @ 3.56 uur

 15. Hoe hard kan een reageerder zijn. Door zo selectief te zijn dat ze denkt dat een dergelijk blogje alle andere mensen uitsluit.

  Wellicht is het iemand die iemand die niet zo vaak op de SP-site komt en dit soort berichten mist.

  http://www.sp.nl/werk/nieuwsberichten/5385/080305-karabulut_wil_anti_armoede_offensief_van_kabinet.html

  Kom op nou zeg.

  Reactie door Rita — dinsdag 11 maart 2008 @ 7.51 uur

 16. ze moeten niet zo klagen die veldwachters er zijn grote groepen echter werkers die behoorlijk wat minder verdienen, als de heren en dames bonnenschrijvers het geld niet bevalt zoek dan echt werk.dat de meeste burgers voor de staking zijn is een propaganda stunt van de bonden ,op straat hoor je toch een ander geluid ze moeten een schop onder hun luie reed hebben en ontslaan die hap.en dat zijn nog de vriendelijkste commentaren en ik ben het daar mee eens. en vergeet niet een salaris verhoging zal door meer bekeuringen en belachelijke boetes betaald moeten worden door ons.de veldwachters zullen meer en vaker het bonnenboekje trekken en veel met plezier vergeet dat niet de politie is niet u vriend (zeggen ze zelf)

  Reactie door kees — dinsdag 11 maart 2008 @ 8.05 uur

 17. @15 Rita.

  Wij volgen de blogs altijd met veel interesse,sterker nog wij doen graag mee met de discussies.Over het algemeen kunnen
  wij ons aardig in de meningen vinden maar
  wat jij/u nou op @15 schrijft moet jij/u toch echt eens uitleggen want het is een beetje wollig en…wie wordt er eigenlijk bedoeld met reageerder.
  Natuurlijk zit iemand(wij ook) er wel eens naast maar Rita alleen op een kaarsrechte weg kan je niet verdwalen.
  Wij horen het wel van je.
  Groet en tot lees.

  Reactie door Henk c.s. — dinsdag 11 maart 2008 @ 10.03 uur

 18. Als de agenten al klagen, dan is de situatie van de mensen met heel weinig inkomen nog alamerender.
  Maarja, dat wisten we al.
  Waar blijven de bonden van al die anderen die niet meer rondkomen?
  De politie-bonden doen het goed, zij strijden tenminste.

  Reactie door Ben Tarici — dinsdag 11 maart 2008 @ 11.03 uur

 19. Deze morgen stond het er, in de volkskrant.
  Na de agenten ook de verpleegkundigen boos over salaris.
  Eindelijk na 25 jaar wordt men wakker, de dievebende die zich gevonden hadden in het akkoord van Wassenaar zullen op hun broodje krijgen wat zij veroorzaakt hebben.

  Eventjes los hiervan ik zag gisteren avond op de Belg dat daar de zelfde plannen tenuitvoer liggen, sterkte gewenst in het Belgenland.

  De laatste 25 jaar is er continu bezuinigd op de collectieve sector door de PvdA en de rest, die in die paarse troep gezeten hebben. Maar de belastingen van de top inkomens gingen wel van 70 naar 50 procent
  en noem maar op. Kwartjes van Kok enz, enz.

  Miljarden en miljarden gingen/gaan naar het buitenland onder voorwaarden dat er Nederlandse produkten gekocht werden.
  Het bedrijfsleven maakten/maken gigantische winsten en er onstonden/ ontstaan een bovenlaag die zich verrijkten dat niet normaal was.
  Dit is neoliberaal kapitalisme.

  Nu komen de pensioenen onderdruk te staan, de Nederlanders worden te oud en dan is het niet meer te betalen. Wat is niet meer te betalen dat zijn de topinkomens van het management van de pensioenfondsen.

  Ik ben ruim 40 jaar lid van het FNV en daarvoor van het CNV,en nog actief voor de gepensioneerden,en zo’n kleine 20 jaar lid van de SP (het eerste congres nog meegemaakt) en heb diverse keren overwogen om alle lidmaatschappen maar op te zeggen, maar dat zou verraad zijn tegen mijzelf.

  Ik hoop nog mee te maken dat alle graaiers opgepakt worden en eingespert worden in werkkampen om wasknijpers te maken tegen de beloning van gratis kost en inwoning.
  Na goed gedrag mogen zij vrij op voorwaarden dat zij nooit meer dan het minimum inkomen mogen ontvangen.

  Maar de tijd zal leren.

  Reactie door olle Henk — dinsdag 11 maart 2008 @ 11.23 uur

 20. Wie het meeste verdienen, waar onder mijnheer Balkenende en zijn vrienden en niet te vergeten bobo’s aan de top van de marktwerking, die krijgen nooit genoeg en zij zijn het corrupst.

  Het wordt hoog tijd, dat het huidige geldstelsel en de eraan verbonden economie, met onze hulp totaal in elkaar zal storten.

  Wereldwijd kunnen de armen barsten.
  Maar banken blijven maar doorgaan om uit Niets en niks, geld te crejeren, vooral om oorlogen mee te kunnen bekostigen.

  Ons geld rust op bedrog en gebakken lucht.
  Als wij besluiten om geen geen fantasiegeld meer te lenen, dan gaan de banken failliet, dan wordt al dat smerige geld zelfs waardeloos. En dan staan de bedriegers al snel in hun nakie. En dan raken ze alles kwijt.

  Dan wordt het zelfs onmogelijk, om nog beslag te kunnen leggen op niet betaalde goederen en diensten.

  Ik geloof vast, dat het niet meer lang zal duren voordat het zo ver is. En er zijn nog andere oorzaken, dan welke die ik aanstip, om het hele zaakje in elkaar te laten donderen.
  Gebeuren zal het toch wij kunnen er het beste zelf de hand in hebben!

  Of het nou mag of niet mag:
  Wij zouden overal in kleine kringen ons eigen(onwettige) geld moeten maken. om zodoende regeringen banken en de rijkste parasieten mee te kunnen naaien.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — woensdag 12 maart 2008 @ 10.07 uur

 21. Haras, dat heb je goed gezien.
  Onze hele economie, regering, de staat en bankiers draaien op schulden.
  Op niet bestaand geld van enige echte tegenwaarde.
  Geld als schuld.
  Informatieve uiteenzetting hier:
  http://zapruder.nl/portal/artikel/geld_als_schuld/

  Reactie door Alex — woensdag 12 maart 2008 @ 18.16 uur