OV-flopkaart

OV-kaart

De OV-chipkaart is definitief gehacked. Het reddingsplan van Tineke Huizinga, die onder grote druk van de Kamer ‘de regie in handen nam’ is mislukt. Wat de SP betreft gaat dit blunderproject de prullenbak in en beginnen we van voren af aan, maar dan met een kaart die de reizigersbelangen voorop stelt, in plaats van het belang van de producenten.

Zie ook: ‘Nieuwe problemen OV-chipkaart
Tribune: ‘De klucht van de OV-chipkaart

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 10 maart 2008 :: 16.44 uur

27 Comments

27 reacties

 1. Och,… is het weer zo laat?….

  Reactie door Jan — maandag 10 maart 2008 @ 16.53 uur

 2. Als Tineke Huizinga al uitgaat van haar eigen uitspraken ; ‘Ik vertrouw op de fabrikant dat alles goed komt’, dan ben je in mijn optiek verkeerd bezig!

  Verantwoordelijk politici moeten leren, zelf de kop uit te steken en elk zegje (Duitse hackers) daarover serieus te nemen! Ipv een eigen ego te beschermen! Er is al genoeg gemeenschapsgeld in het verleden over de balk gesmeten! Geld waarmee de onderkant van onze samenleving enorm was geholpen!

  Dit had de zoveelste fiasco kunnen betekenen! Je laten leiden door een commerciële partij (de fabrikant) alsof dit een fantastische chipkaart zou zijn, dit terwijl het tegendeel is bewezen, daarmee zit Tineke Huizinga verschrikkelijk fout!

  Afblazen voor het te laat is!!! Hoewel de aanloop voor ontwikkeling, al een flinke duit heeft gekost! De juiste mensen met een onafhankelijke ‘know how’ heeft er dan ook volledig aan ontbroken, lijkt mij !

  Reactie door Jan uit Groningen — maandag 10 maart 2008 @ 17.55 uur

 3. Die hele ov-chipkaart is totale onzin. We hebben vrijwel allemaal een chipknip op de bankpas, die perfect geschikt zou zijn als betaalmiddel in het ov.
  De chipknip dreigt te verdwijnen, omdat deze te weinig zou worden gebruikt. Nou, gebruik ‘m hier dan.
  Overal gemakkelijk op te laden, saldo bruikbaar voor wat JIJ wilt, en bewezen deugdelijk.
  Ik sprak laatst een van de projectleiders van de ov-kaart, en vroeg waarom die chipknip niet word gebruikt.
  Uit zijn vage, ontwijkende antwoord werd me alleen duidelijk, dat in ieder geval niet het belang van de reiziger voorop staat.

  Dus: project opdoeken, en gebruiken wat we allang allemaal hebben.

  Reactie door Hanz — maandag 10 maart 2008 @ 17.56 uur

 4. Kijkt de overheid voldoende naar ervaringen in het buitenland met dergelijke en andere oplossingen?

  En is het niet veel goedkoper en efficiënter om veel beleidsmaatregelen en centrale systemen gezamenlijk in Europees verband te laten ontwikkelen en uit te voeren?

  Reactie door Jaap Veldkamp — maandag 10 maart 2008 @ 17.58 uur

 5. Stap 1: Alle OV terug in handen van de overheid.

  Stap 2: Invoering van een standaard OV tarief per sector.

  Wat is daar mis mee? In de meeste wereldsteden koop je gewoon kaartjes of muntjes en klaar is kees. Geen gedoe met persoonsgegevens, geen domme elektronica, technisch allang geperfectioneerd en het kan de komende 100 jaar ongewijzigd mee.

  Reactie door olav ten broek — maandag 10 maart 2008 @ 18.12 uur

 6. Toen ze het voordeel van de twijfel al verloren had bij het laatste debat kwam ze er vanaf met het zeggen van precies hetzelfde als ze al die tijd al gezegd had. Het zou goedkomen en ze zat er bovenop en iedereen ging weer in het bankje zitten.
  Ze zit er nog steeds bovenop, dat is juist het probleem.
  TNO moet ook maar eens onder de loupe genomen worden. Hoe onafhankelijk zijn ze?
  Even ontdeugend afwijken.
  Peter van Ingen bij Buitenhof gaf weer een statemant af zondag nl. “We zijn allemaal voor marktwerking” Wie de WE zijn, de publieke omroepmedewerkers natuurlijk maar dat was MIJ reeds duidelijk. Ze verdienen er tenslotte kapitalen.
  Ik vind de oplossing van Olav ten Broek zo gek nog niet. Maar misschien heb ik er wel geen verstand van.

  Reactie door Henny — maandag 10 maart 2008 @ 19.05 uur

 7. Ook hier spelen weer maffia achtige praktijken want de politiek is crimineel.
  Zo worden miljarden belasting centen weggesluisd voor onzinnige en hopeloze projecten in de zakken van de relaties van de politiek.(zie maffia)
  Het volk accepteert dit allemaal want de volksvertegenwoordigers in de kamer zijn zombies,maar ze stammen af van het volk.
  En zo gaat de staats maffia door met het leeg zuigen van zijn onderdanen.
  Dat een bootje 350000 Euro aan onderhoud kost per jaar moet het toch duidelijk zijn dat ook weer de maffia hier vrij spel heeft.
  De gebruiker van dit bootje de koningin van de maffia kijkt met veel voldoening toe hoe haar onderdanen steeds meer moeten inleveren om deze luxe te handhaven.
  En het lakeien volk schreeuwt leven de koningin en de gelovige wachten op de hemel en nemen deze kleinering als lief.

  Reactie door De Hakker — maandag 10 maart 2008 @ 19.06 uur

 8. Karsten Nohl,de bekende kraker van computerchips,een Duitse computerexpert,welke eerder de ov-chipkaart wist te kraken,heeft het incompetente figuur,Tineke Huizinga voor de zoveelste keer voor schut gezet.Deze hele tragedie is te wijten aan het “”ons kent ons”"netwerk systeem,waar geen plaats is voor rechtlijnige doelmatig werkende deskundigen.Deze ministersploeg voert een “”Muppet show”"op,welke ook in het buitenland niet meer serieus genomen wordt.
  Hoeveel belastinggeld moet nog via de ITC maffia in een bodemloze put verdwijnen????????

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 10 maart 2008 @ 19.54 uur

 9. ik ben een vroew met ernstige rug en nek klachten.voor dat ik regiotax had kwam ik nergens.ik woon in delft waar een aktie is gehouden tegen regiotax.nou ik zou toch een goed woordje voor ze willen doen.ze werken hard en proberen op tijd te komen.dat dit niet altijd lukt ligt ook aan de dingen die ze op de weg tegen komen.zelf zit ik in een schuldsarneing en heb weinig geld en dank god dat de regiotax er is.en ik heb nog nooit onvriendelijke mensen meegemaakt.wel heb ik langer moeten wachtten ,maar wat als ze er helemaal niet meer zijn.dan zit ik weer achter de bagonia s.nou lekker hoor.en wat komt er voor ons voor terug als regiotax inderdaat verdwijnd?je kan nu eenmaal niet voor een kwartje op de eerste rij zitten,als u begrijpt wat ik bedoel.die mensen die daar werken doen echt wel hun bast hoor.maar zijn ook dat gemopper zat als ze weer eens te laat komen.dus ik zou wel graag willen weten wat er verder gedaan is om die regiotax te overbruggen als dat weg gaat.hebben jullie er wel bij stil gestaan dat het heel weinig kost voor mensen met weinig geld/ik kan nu nog zelf mijn boodschappen doen.maar heb niet het geld om elke week met een taxie te gaan,dus ik houd mijn hart vast voor wat er straks gebeurd en wie weer de pineut zijn geld om lid te worden heb ik niet ,anders was ik het al.maar ik heb toch wel zo mijn bedenkingen hoor.ben benieuwd of ik straks nog gewoon mijn boodschappen kan doen.of aan huis gekluisterd ben.dan ga ik net zo lief dood.want dan heb ik geen enkele vrijheid mee.groetjes van merv.g e de ridder uit delft

  Reactie door mevr.e.g. de ridder — maandag 10 maart 2008 @ 20.58 uur

 10. Laten we maar weer terug gaan naar een universele manier van toegang die je kunt gebruiken bij alle soorten vervoer: Gewoon contant geld of bankpasje met pin of chipknip…

  Ze zijn allemaal zo verdwaalt sinds de strippenkaart in dat soort gekte dat ze nu de weg helemaal kwijt zijn.

  Reactie door ReneR — maandag 10 maart 2008 @ 21.15 uur

 11. Ach het is gewoon weer een manier om een ieder zijn wandelgangen na te gaan. En om te onderzoeken waar het OV rendabel is en waar niet. Het zou mij niet verbazen dat in een later stadium, nadat men het reisgedrag in kaart heeft gebracht, minder rendabele lijnen gewoon verdwijnen of door uitbreiding van het aantal zones duurder wordt gemaakt in deze gebieden.

  Reactie door J Vrolijk — maandag 10 maart 2008 @ 21.31 uur

 12. Weet mevrouw e riddersrs dat rolsoeler em anderen scootmobile niet het stad huis binnen kunnentreden,laat maar staan vertergewordigt zijn,ik heb die actie vervolgd,Afankelijk zijn beteken dat jij niet Zelf kan beslissen ..
  jij ben niet onafankelijk!
  jij hebt hulp nodig
  en dat is Service,
  Kapitalism zal altijd afrekenen,jij breng kosten aan toe, moet jij het voelen,breng jij winst dan zal jij het genieten,,,,
  Ik ken veel mensen die dat niet kunnen ,zijn zij gehandicapten?

  Reactie door gaf — maandag 10 maart 2008 @ 22.12 uur

 13. En weer een godsvermogen over de balk…

  Reactie door Jerome Huijbregsen — maandag 10 maart 2008 @ 22.41 uur

 14. Hoe verstandig is het om iemand die gezien haar kamerverleden nauwelijks affiniteit heeft tot dit onderwerp tot eindverantwoordelijke te maken? Bovendien ook nog eens iemand die blijkbaar nauwelijks verstand heeft van automatisering; daardoor niet de juiste vragen weet te stellen en de informatie die zij verkrijgt niet op waarde weet te schatten.

  Reactie door Wim Torsius — maandag 10 maart 2008 @ 22.43 uur

 15. Ik heb de debatten gevolgd op politiek 24 over dit onderwerp. Mevrouw Huizinga is een hele lieve vrouw met een stem als een engel. Maar helaas is ze simpelweg niet competent genoeg als bewindspersoon. Daarnaast verdedigt ze een beleid dat gedoemd is om te mislukken. Maar ja dat geldt natuurlijk voor bijna het hele beleid van deze regering. Er zit dus helaas weinig anders op dan deze mevrouw met een motie van wantrouwen weg te sturen.

  Reactie door Gert — dinsdag 11 maart 2008 @ 7.04 uur

 16. Gert @ 15
  Jouw zeer juiste opmerking ” maar helaas is zij SIMPELweg,etc.etc.”einde citaat.
  Maar beste Gert noem ons een figuur uit dit prentenkabinet die WEL competent is.
  Wij volgen die nixnaxnoppesfiguren al een
  jaar lang zeer intens maar het blijft om te huilen en dat is nog zwak uitgedrukt.

  Reactie door Henk c.s. — dinsdag 11 maart 2008 @ 8.34 uur

 17. Olav ten Broek heeft het vaker bij het goede eind en ik vind dat hij na de val van Balk onmiddellijk de post van Tineke H. moet overnemen.Eindelijk een normaal mens met normaal verstand in Den Haag.Dat is dus geregeld.
  Er is iets met mensen die Tineke heten en engelachtige stemmen hebben.was er ook niet een Tineke Tolpoort?

  En De |Hakker (7) nog even terugkomend op je opmerking over de onderdanen en hun blijmoedige giften voor het jacht van B:
  Op zondagochtend om 8 uur (Hans Laroes was waarschijnlijk op weg naar de kerk en het kon dus even) opnieuw aandacht voor het onderzoek dat RTL4 heeft uitgevoerd naar oneigenlijke uitgaven (sluiks via diverse ministeries)voor die ene familie,die al regulier zo duur wordt betaald.RTL4 maakt stampij omdat de Kamer zich met kaksmoesjes van Balk laat wegsturen,kluitjes in het riet.
  Wat een Kamer zeg!
  Het hele rapport is ter inzage bij het Nieuw Republikeins Genootschap.
  Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig om te begrijpen wat er achter de rug van het volk om wordt bekokstoofd.
  Waarom is er b.v. voor 340 miljoen grond aangekocht rondom Soestdijk? De gedachtengang is als volgt.Laat het plebs even een paar jaar door de gangen dwalen.Dan wordt het op staatskosten helemaal gemoderniseerd em wie denk je dat daar dan neerstrijken: ja hoor het jong gezin. Opoe op Drakesteyn met een voor het dorp wanstaltig hekwerk van ll miljoen,door het plebs betaald en nog een hokje voor de marechaussee…….
  En wij maar tobben over schoolboeken en ov-kaarten.

  Wie hoor je over de “Holland-Papers”die vanaf 17 maart a.s. ter inzage liggen in de Amerikaanse archieven? Zelfs dr.Gerard Aalders van het Niod denkt nu al dat “ze”de familie dus , er weer mee weg komt.De kranten zwijgen, de nieuwsrubrieken doen net of hun neus bloedt en het volk, dat gaat tobbend door en zwaait met vlaggetjes op 30 april. Wat weten zij van hoogverraad?

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 11 maart 2008 @ 9.52 uur

 18. Inderdaad,Gert,ze is de ideale buurvrouw.

  Geschikt als lid van een fractie.
  Maar dit ambt is te hoog gegrepen.
  Door haar nu weg te zenden bereiken we:

  1.OV-chipkaart wordt uitgesteld.
  2.CU moet nieuwe vrouw zoeken voor deze
  mission impossible.

  Laat de SP deze bananenschil goed gebruiken!

  Reactie door jc kortekaas — dinsdag 11 maart 2008 @ 10.29 uur

 19. Wat mankeert er aan een gewoon bus tram of treinkaartje? Ik herinner me dat ik met de tram lijn 3 van Blijdorp naar mijn oma in Rotterdam zuid ging. Kaartje koste toen 10 cent. Maar ja, dat was in 1953. Toen was geluk heel gewoon. Nu is het onbetaalbaar geworden.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Vanderslagmulder. — dinsdag 11 maart 2008 @ 10.41 uur

 20. De grote geboortegolf van vlak na de 2e WO
  is aan het vergrijzen en deze vergrijzende
  groep noemt men gemakshalve en kortheidshal
  ve ‘de vergrijzing’. De ‘vergrijzing’die er
  aan komt, alsof het over een tzunami gaat.
  De ‘vergrijzing’ dekt zich hier en daar al
  stevig in door zich platinablond, of in ‘n
  hazelnootkleur een ogenschijnlijke METAmor
  fose te doen ondergaan.
  De rimpels worden adequaat bestreden, de
  huid opgerekt of hydraterend bewérkt en dan
  helaas blijkt dat er vaak weinig nog te veranderen valt aan ‘de grijze cellen’ .
  Wordt ooit met name en voorrang aan ‘de vergrijzing’ gevráágd of zij het eens zijn
  met alle ‘openbaar vervoer’-maatregelen?
  Onoverzichtelijke levensomstandigheden zijn
  de eerste grieven die bij de óuder wordende
  mens een belemmering zijn om ‘ontspannen’te
  leven.
  Wat zouden wij allemaal toch geholpen zijn
  bij OV-bewijzen die van een duidelijk groter ‘stempel’ zijn voorzien….en ook de
  KASSAbonnen, die, na opgeborgen te zijn,
  hooguit 3/4 jaar nog ‘leesbaar’ zijn en nog
  binnen garantietijd hun zwarte opdruk aan
  het verliezen zijn: een REUZE irritatie !
  Dat geldt trouwens voor alle belangrijke
  papieren die van diezelfde NIET-houdbare
  INKTopdruk zijn voorzien. Bij WARENwet zou
  verboden moeten worden dat produktinstruc-
  ties duidelijk te lezen zijn, idem voor de
  bijsluiters van medicijnen (waarvan de op-
  druk wel leesbaar blijft).
  Het Openbaar Vervoer voldoet niet aan de
  verwachtingen, die elke burger van jong tot
  oud ervan heeft.
  Vrij reizen op vertoon van duidelijk PAS en
  ouderwetse pasfoto van 3/4-met oor, van het
  gezicht, alsmede een ‘en profil’ exx. zou
  een prachtoplossing zijn, voor bepaalde
  categorieën, o.m. studerende jongeren en ouderen vanaf 55 jaar. Het Lijnennet inten-
  siveren is DE oplossing om nog meer auto’s
  van de snelweg af te krijgen.
  Steden met voorsteden gratis laten reizen
  brengt niet langer het reisschema in de war
  en voorkomt veel láng wachten, en vaak ook
  nog zonder abri of overdekte halteplek in de buurt. Waarom zo moeilijk doen over al
  die zaken?

  Reactie door Madelief — dinsdag 11 maart 2008 @ 11.32 uur

 21. oppositie is net zo goed een “gekozen” partij in de kamer,alleen kan de burger nog zo hard roepen,het is de oppositie die dat GOED HARD EN HOORBAAR dient te verwoorden in de 2e kamer.

  ik stoor mij vreselijk aan de mensen hier die maar blijven zeggen dat het de burger is die maar niet op staat.
  mag ik u er aan herinneren dat dit kabinet absoluut geen steun meer geniet van de burgers!

  toch idioot eigenlijk dat er alleen oppositie gevoerd kan worden als de burger dat zelf doet.
  ook in de 2e kamer is het bij IEDERE partij “eigen hachje eerst”
  ik heb nou niet de indruk dat men er voor de burger bezig is.
  de burger hoort gesteund te worden DOOR de oppositie en niet de oppositie door de burger,want die steun hebben julllie al gekregen middels de verkiezingen!

  “het beste moet nog komen” NOU?! ik wacht nog steeds…
  ik volg nog al eens wat op technische sites zoals bv tweakers.net,daarom wist ik allang dat dit gedoe met die OV chipkaart zichzelf weer zou herhalen.

  het lijkt wel alsof niet alleen de regering zich niks aan trekt van “deskundigen” maar ook de oppositie GELOOFD alles wat ze voorgeschoteld krijgen van dit kabinet.

  het voordeel van de twijfel zegt men dan,maar als de oppositie nu GELOOFD IN of zelfs nog twijfeld over dit kabinet zijn we aan de leeuwen overgeleverd.

  http://pro.tweakers.net:80/nieuws/52338/tno-gaat-beveiliging-ov-chip-opnieuw-onderzoeken.html

  Reactie door iew — dinsdag 11 maart 2008 @ 13.11 uur

 22. Welja, laten we dan gelijk ook maar de giropas, chipknip, creditcard, rijbewijs, paspoort afschaffen. Allemaal te hacken, allemaal te kopieren, allemaal onveilig. Wat is het risico? Eerst moet iemand jouw kaart hebben, daar een kopie van maken & dan vervolgens een dag op jouw kosten met de tram…guttegut…dat is erg.

  Reactie door John Buijs — dinsdag 11 maart 2008 @ 13.45 uur

 23. @ Madelief nr.20

  Heel herkenbaar hetgeen je hebt geschreven! Vergeet ook niet de houdbaarheiddatums van producten in de supermarkt!

  Het lijkt wel opzet in hoeverre dit wordt weggemoffeld en klein en ook niet standaard op één vaste plek! Irritatie van de bovenste plank!

  Nou, ik heb mijn hart weer gelucht! haha

  Reactie door Jan uit Groningen — dinsdag 11 maart 2008 @ 13.54 uur

 24. @ 8 Maan Arkenbosch,

  Klopt helemaal.
  Mensen die verstand hebben en technisch goed zijn worden gevreesd door oppervlakkige kennis bezittende managers. Van dat soort managers en hogere ambtenaren miechelt het in de overheidsgebouwen. Ons kent ons en ze willen geen kritische, serieuze onderzoekers. Het is een enorm gewoven netwerk van nitwits die elkaars taal spreken. Doe je het niet, vlieg je eruit.
  Men kan en wil helemaal niets meer dan zijn/haar eigen baantje behouden of als het kan nog wat hogerop. Maar waar het om zou moeten gaan, namelijk een goed en gezellig functionerende samenleving dat doel zijn ze compleet uit het oog verloren.
  Waardeloos, waardeloos, waardeloos waar je ook kijkt: onderwijs, defensie, justitie, verkeer, natuur, woningbouw, etc. En maar lekker blijven zitten en niets zeggen. Bakellende zie je geloof ik alleen nog maar als het over Wilders gaat. Zwak, zwak, zwak. Wanneer valt dit belabberde kabinetje nou?

  Reactie door Lef — dinsdag 11 maart 2008 @ 15.52 uur

 25. Je weet Iew: politiek is ‘responderen’ aan het volk. En zolang het klootjesvolk zich laat uitkleden en ervan geniet zich lekker op hun blote gat te laten timmeren zal de politiek het niet laten. Van oorsprong lijkt politiek sadistisch en lijkt alleen te kunnen overleven door de masochisten. Want welk gezond mens laat zich zo vernederen? Welk normaal mens laat zich zo verachten door de machtswellustelingen?
  Zo gaat het in de eeuwen der eeuwen en wee degene die OPSTAAT… gevierendeeld! En de trouwe slaven staan erbij en kijken ernaar met hun nooit bevredigende hang naar kastijding.
  En zie: flopvolken krijgen flopkabinetten met flopbesluiten en daar floppert uiteraard ook die ov-kaart uit.

  Reactie door Gloria — dinsdag 11 maart 2008 @ 16.20 uur

 26. @ John Buijs

  Als je je een beetje inleest zou je weten dat de chipkaart – anders dan de bankpas – op afstand is uit te lezen…

  dan is het dus wel een probleem….

  Reactie door Peter — dinsdag 11 maart 2008 @ 17.06 uur

 27. Ze willen natuurlijk weten waar je bent, wie je bent, waar je woont, waar naar toe wilt, hoe oud of hoe jong je bent en nog veel meer.
  En voor het steeds erger wordende gespioneer en de alsmaar groeiende spionagenetwerken in de Unie en wereldwijd, moeten wij als belastingbetalers zelf de centen op tafel leggen. Zodat de overheid ons overal kan volgen.
  Trein en buskaartjes, conducteurs en conductrices, en gewoon loketten op de stations, waar je chiploze treinkaartjes en zo kon kopen, die waren voor ons het veiligst, het voordeligst en het goedkoopst.
  Beter dan de computerrotzooi om de mensen mee in de gaten te kunnen houden! Want staatshoofden en regeerders zijn doodsbang voor hun onderdanen. Die zijn een bedreiging voor hun graaien, parasiteren, liegen bedriegen en machtsgeilheid.
  Gewone kaartjes die zijn veel beter voor de werkgelegenheid en het onderlinge contact.
  Die houden geen werkgelegenheidsvervalsing in. Of vervalsing van de economie. Dat is al vele jaren gaande.
  Sinds wij computers gebruiken zijn de mensen tammer dan voorheen. Maar dank zij computers, leveren wij ons zelf over aan regerende onderdrukkers. Aan hun steunpilaren en hun vriendjes en aan gevaarlijke maffiabonzen van de handel. Die hebben Wij stompzinnig Volk, dank en via de computers de baas over Ons laten spelen.
  Wij worden geregeerd en opgelicht door en met hulp van akelige machines, waar geen sprankje leven in zit. Daarom: WEG MET DE COMPUTERS!
  Maar uit gemeenschappelijke stupiditeit, beginnen wij daar toch niet aan. Mensen, die verstandiger zijn dan mij en andere gebruikers van een dergelijk Huisgod en spion, die computer heet, die willen zo’n ding niet hebben
  Computers en aanverwanten, zijn de laatste fase naar onze ondergang. Het hoeft niet meer lang te duren, voordat mensen die daarna over zijn gebleven, als ooit, lang geleden, weer hol bewoners zullen zijn geworden.

  Mormolus.

  Reactie door Haras — dinsdag 11 maart 2008 @ 20.14 uur