Vijf jaar Irak-oorlog

Vlag

Vijf jaar na de Amerikaanse invasie is de mensenrechtensituatie er in Irak niet beter op geworden. Zo loopt de bevolking dagelijks het risico om ten prooi te vallen aan sektarische strijders of door de overheid te worden opgepakt en gemarteld. De ruim vier miljoen Iraakse vluchtelingen zijn voor hun overleving grotendeels afhankelijk van voedselhulp. Tot die verontrustende conclusie komt de mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een maandag verschenen rapport. (Trouw)

Gisteravond zond Tegenlicht ‘De verkoop van een oorlog‘ uit, een reconstructie van de communicatie-strategieën van de Amerikanen om de internationale gemeenschap te overtuigen van de noodzaak van de oorlog in Irak. Een documentaire die je zeker moet kijken, als je even tijd hebt.

Harry van Bommel heeft naar aanleiding van de uitzending vragen gesteld over de rol van luitenant Kolonel Jan Blom. Hij stond drie dagen nadat de inval in Irak was begonnen ‘per ongeluk’ bij de persconferentie van de coalition of the willing. Maar ons land was niet militair-actief betrokken bij die oorlog. Wat deed Blom daar? In de documentaire wordt duidelijk dat Blom een zwijgplicht is opgelegd door Defensie. Hij mocht niet reageren. Waarom..?

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 18 maart 2008 :: 21.29 uur

40 Comments

40 reacties

 1. http://www.antiwar.com/
  bezoek deze site men houd je goed op hoogte,het is een U.S.Amerikaanse site echt een bezoek waardt !

  Reactie door dirk — dinsdag 18 maart 2008 @ 23.07 uur

 2. KRITISCHE VIDEO’S OVER BUITENLANDS BELEID VS
  Op de website hieronder zijn veel zeer boeiende kritische video’s te bekijken over de buitenlandse politiek van Amerika. Dat scheelt mij hier een hoop getyp. :-)

  1. http://www.yirmeyahureview.com/videos.htm

  2. http://www.youtube.com/results?search_query=%22Control+room%22+Al+9&search_type=

  3. http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/39275195/

  Ik stem op de SP.

  Reactie door Jaap Veldkamp — dinsdag 18 maart 2008 @ 23.20 uur

 3. Ik heb de docu gezien gisteren. Ik kan er maar niet over uit dat wij, het stemvee, maar niet kunnen geloven dat dergelijke nepvoorstellingen werkelijk geregeld worden op hoog niveau. We kunnen niet geloven dat op hoog niveau egoistische motieven voorrang hebben op de waarheid en het algemeen belang. Het is zo moeilijk te erkennen dat egoisme de drijfveren zijn voor veel beslissingen. Het, collectieve, egoisme tegenover de waarheid. Of is de waarheid dat we allemaal egoistisch zijn en het algemeen belang nooit gedient wordt?

  Reactie door tgif — dinsdag 18 maart 2008 @ 23.37 uur

 4. Nee tgif, er zijn genoeg mensen die NIET altijd met eigenbelang bezig zijn en oprecht bezorgd over het lot van deze wereld.
  B.v. de makers van Tegenlicht en al die mensen die er met ontzetting naar hebben zitten kijken. Al wisten de meesten natuurlijk wel hoe de vork in de steel zat.

  Het gekke is dat “gewone burgers”dit allemaal 5 jaar geleden al doorzagen en machteloos moesten toekijken.
  Hoe die Bush c.s. willens en wetens deze toestand heeft kunnen creëren en zo’n 5 miljard mensen laten dit toe!

  Reactie door anne hilverda — woensdag 19 maart 2008 @ 0.06 uur

 5. Sorry Irak, sorry volk, sorry Sadam… dat jullie ZO vreselijk te pakken zijn genomen door de westerse beulen!
  Vergeef ons onze schuld. Want we hebben het allemaal geweten. En nog!

  Reactie door Gloria — woensdag 19 maart 2008 @ 1.34 uur

 6. ik hoop dat na deze utzending nu de mensen in de tweede kamer wel een ander inzicht krijgen en wel een onderzoek willen. (want van deze centen die het gekost heeft had men ook iets anders mee kunnen doen bijv de politie en de zorg)
  geld nu ook voor afganistan.

  Reactie door Boor — woensdag 19 maart 2008 @ 8.22 uur

 7. Zo loopt de bevolking dagelijks het risico om ten prooi te vallen aan sektarische strijders of door de overheid te worden opgepakt en gemarteld OF om door de soldaten van de bezettingsmacht van de Coalition of the willing afgeknald te worden.

  Het is geen oorlog voor vrijheid en democratie.

  Overigens zal het duidelijk zijn dat Balkenende een oorlogsmisdadiger en een terrorist is die in feite achter de tralies hoort.

  Reactie door koen — woensdag 19 maart 2008 @ 8.36 uur

 8. er zit zoveel stront in die beerput dat het de deksel straks vanzelf omhoog duwt!
  de verantwoordelijken stinken nu al de pan uit!

  en dat was je dan zelfs met wijwater niet meer weg,Balkenende!

  Reactie door iew — woensdag 19 maart 2008 @ 8.51 uur

 9. Afgelopen zondag op de Duitse TV een prachtige documentaire gezien over het bedrog van Irak en Afghanistan(nu de Media in Nederland nog)
  Het kan niet anders of het gerechtshof in den Haag moet het druk krijgen.
  JPB en zijn nederlandse mede daders hoeven dan ieder geval niet ver te reizen.

  Reactie door De Hakker — woensdag 19 maart 2008 @ 8.57 uur

 10. Gloria @5.
  Aardig stukje hoor,daar niet van, maar met alle respect,als je met WE bedoeld dat wij er ook debet aan zijn,hebben wij maar een(1)kort vraagje, LAAT ONS ER BUITEN wij hebben er geen stuiver schuld aan, je moet je sermoen aan het geteisem in het torentje sturen.
  Gloria je bent een gelovig mens, dus vraag
  nou eens aan jouw God (wij misbruiken de naam van God niet,hoor)om maatregelen te treffen en vraag hem gelijk even wat hij met ons van plan is.Gloria, God heeft de mens geschapen, dus ook Balkenende en zijn rotzooitje,Sadam,de gelovige Bush,Hitler,
  etc.Vraag HEM dan gelijk even waarom hij dat gedaan heeft en het uit de klauw heeft laten lopen.
  Wij uiten gelijk even ons respect voor de mensen die echt gelovig ZIJN maar niet gelovig DOEN,wie kent ze niet de penetrant riekende gladjanussen B.B met R.
  Gloria wij houden van je !!

  Reactie door Henk c.s. — woensdag 19 maart 2008 @ 8.59 uur

 11. Dat was al bekend. Amerika heeft dit altijd zo gedaan zo verkocht aan de wereld. In Zuid-Amerika was dat niet anders, daar hebben ze zogenaamde rebellenbewegingen opgericht en getraint om socialistische regeringen te ondermijnen, de economie te ondermijnen. Zag je Balkenende staan en Jaap de Hoop Scheffer, woorden waren niet nodig.
  Die houding van Balkenende alsof hij de keizer aan de voeten lag en dat was ook zo in zijn opinie.
  Wat een minister-president met de uitstraling van een onderworpene, hielenlikkende en lippenlikkende honger naar belangrijkheid en aanzien. Hij zag niet eens de uitstraling van Bush die dacht nl. heel wat anders en ik ook.
  Hij en de Hoop Scheffer waren de gepeste jongetjes die bij de bully een aai over de bol kregen als ze lief gehoorzaamden.
  Ja je wil weleens ergens bijhoren he.
  Typisch dat ieder land wilde reageren behalve Nederland.
  Balkenende en zijn boerenpartij zijn gewend aan handjeklap en je vertelt later niet welke prijs je voor de koe betaald hebt.

  Reactie door Henny — woensdag 19 maart 2008 @ 9.16 uur

 12. Ik heb er niet naar kunnen kijken.
  Maar al dit gedoe is wel fantastisch voor de Nederlandse wapenfabrikage, de daaraan verbonden handel, maar vooral voor de economie.

  Wat zullen er veel werkloos worden en failliet gaan wanneer het (ooit?) vrede zal worden.

  Ik gun het hun van harte.

  Maar ook zonder dat, zal heel binnenkort het hele zaakje wereldwijd in elkaar storten. Mee, omdat wij alles maar pikken!

  Waren er niet zoveel (gegradueerde) slampampers in Nederland, dan zouden wij niet zo’n hufterige, lafhartige, leugenachtige regering hebben als nu helaas nog steeds het geval is.

  Voor meer scheldwoorden, zie de scheldwoordenpagina in het woordenboek.

  Het (valse, laffe, verraderlijke) regeerderstuig, zou samen met zijn Koningin en het Koningshuis eindelijk eens moeten oprotten.

  Haras.

  Reactie door Haras — woensdag 19 maart 2008 @ 10.04 uur

 13. Ik heb met veel interesse de docu gezien, blijkt maar weer hoe op hoog niveau wordt gesjoemeld om landen in een foute oorlog te rommelen. Trouwens niet alleen overste Blom mag niets zeggen over de kwestie, ook van kabinetzijde wilde men inhoudelijk niets zeggen over de documentaire tegen de makers. Vreemd!!!

  Reactie door Jules Timmerman — woensdag 19 maart 2008 @ 11.22 uur

 14. Welk een ontluisterend verhaal in tegenlicht.
  Deze “coalition of the willing”
  Terwijl er niets te willen was.
  Er behoefde ‘enkel’ naar waarheid gehandeld te worden. En dat dit niet gebeurde bracht de zwakheid van de leugen aan het licht.
  Deze zwakheid en deze leugen valt heden ten dage nog af te lezen van die verhullende elkaar dekkende ‘aan de macht’ zijnde politici, o.a. zeker die van NL.
  Elk spoor van enig karakter op de gezichten van deze hielenlikkers ontbreekt.
  En men meent dat dit niet zichtbaar is.
  Terwijl de leugen inmiddels op straat ligt.
  En voortduurt.
  En niet enkel en alleen i.v.m. dit item.

  Reactie door Alex — woensdag 19 maart 2008 @ 13.33 uur

 15. Ik vraag me af volgens de SP moet worden opgetreden tegen brute dictators die hun eigen volk vergassen.
  Gewoon laten zitten???

  Reactie door BF — woensdag 19 maart 2008 @ 18.39 uur

 16. bf 15 nee lekker gaan sporten in china dat mag wel.want dat heeft immers niets met politiek te maken?aldus erika terp.handen af van sporters/met of zonder doping?
  ps bush 1 had toen door moeten zetten /toen viel hij een buurland binnen,/maar toen konden ze hem/sadam/waarschijnlijk nog gebruiken,voor bv de schuld te geven van twee flatjes met een boeing in de zij.,
  wel eens er bij stil gestaan wie die gif gassen enz geleverdt hebben,,eneuu bij die oorlog tegen iran bv wie hem voorzag in wapens,wie hem toen steunde,de westerse eeuu regeringen mischien?? en eeuu vietnam zijn wij ooit amerika wezen straffen en onze eigen regering/en,dacht het niet!
  eneeuu die andere bezettings macht waar heel veel vrienden van zijn bij de cda/cu/cdu/en usa enz,die mogen doen en laten met de bezette bevolking?zeg voor 1 dode tig buren vermoorden en huizen plat buldozeren/bombarderen,als vee behandelen,
  go hoe zou die terror staat toch aan zijn wapens komen,maar tja het is al eeuwen een onderdrukt volk he,(boehoe huilen met droge tranen)vriend van het westen,strategiesch gezien dan he.dat mag wel bf??ga eens tegenlicht van afgelopen zondag bekijken,en zie hoe de wereld belazerd word door de usa en petertje balk mister EU.

  Reactie door ad — woensdag 19 maart 2008 @ 20.13 uur

 17. BF de manier en het middel wat toegepast is,is buiten proporsie de mensen hebben het beter gehad onder Sadam Hoesein,nu zijn ze vrij wild. De rede voor de oorlog is niet het brengen van vrede, vrijheid en democratie (iedereen begrijpt dat Sadam een wrede dictator was) maar de kuur voor het zieke regiem heeft meer mensen het leven gekost dan Sadam heeft aangericht. Bovendien is nu de hele regio een kruitvat geworden en hebben de Amerikanen ons betrokken bij een niet te verantwoorden drama door leugens volkshetse en machtsmisbruik toe te passen, deze mensen inclusief sommige figuren binnen het vorige en dit kabinet horen voor het internationale gerechtshof verantwoording af te leggen ook al trekken zich de Amerikanen er geen sodemieter van aan. Onze jongens en meisjes zetten hun leve op het spel voor een leugen want de rede heeft gewoon te maken met controle over het Midden Oosten wat zeker door een Amerikaans Israelische lobby tot stand is gekomen ,olie diefstal en ongenuanceerde wraak. En de wapenindustrie maakt hier gretig gebruik van.Bush is even erg als Sadam “alleen wat machtiger”

  Reactie door clusterbommetje — woensdag 19 maart 2008 @ 21.24 uur

 18. Het feit dat Jan Blom een zwijgplicht krijgt opgelegd, geeft aan dat dit hervormd regieme,totalitaire regenten trekjes heeft.De Iran oorlog zal de geschiedenis in gaan als een van de grootste blunders/stommiteit van na de oorlog.Het heeft 4000 Amerikaanse doden en 150.000 Iraanse doden opgeleverd en 2.000.000.000.000 $ schade en kosten aangericht.Bush is feitelijk een demonische duivel geweest,welke niets anders dan menselijk leed heeft veroorzaakt.Dat de CDA-er Balkenende met zijn hypocryte en schijnheilig gedrag hieraan meegeholpen heeft is een zwarte bladzijde in de hedendaagse geschiedenis.

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 19 maart 2008 @ 23.01 uur

 19. Verbazingwekkend,…mijn mond open..dat dit zomaar kon,en ook die beelden weer van JP en slijmbal Scheffer als kefhondjes op bezoek in USA bij een verveelde Bush..ach ja daar heb je ukkel en pukkel frum Holland..
  Schandalig dat die Blom daar was als opsmuk voor het Amerikaans toneelstuk..
  Net ook Pauw en Witteman met Jan gezien ..en Harry solliciteert ook als held met dit voorstel..Mijn helden zijn Den Uyl,Van Dam,Jan Marijnissen en misschien Harry met dit voorstel ook jij..Echt heerlijke SP politiek,intelligent en sociaal. Dankjewel!

  Reactie door Eric — donderdag 20 maart 2008 @ 0.04 uur

 20. VIDEO
  De oorlog in Irak is een massaslachting zonder exit-plan. ‘No End in Sight’ is een kritische docu over de oorlog in Irak. In de vorm van een historisch overzicht.

  Bekijk de video:
  http://video.google.com/videoplay?docid=6182969183854471645

  Reactie door Jaap Veldkamp — donderdag 20 maart 2008 @ 0.16 uur

 21. @10

  Ja lieve Henk c.s… God heeft de mens geschapen met vrije wil EN geweten. Hoe anders kan Hij zijn pappenheimers leren kennen? En zo groeit vrijelijk het kaf en het koren gezamenlijk op…

  En schuld hebben WE wel, Henk. Want WE zijn door dit MOORDkabinet als land en als volk medeplichtig geraakt aan deze gruwelijke genocide. Om het over Afghanistan maar even niet te hebben!
  En NOG zit dit louche geteisem er… en NOG hebben we onze beschaafde PLICHT niet gedaan. You know!

  Laten we het maar van de daken schreeuwen:
  Mea culpa! Mea culpa!! Mea maxima culpa!!!

  Reactie door Gloria — donderdag 20 maart 2008 @ 2.32 uur

 22. Gloria 21@.
  Ja,wij vinden het fijn dat je het nog eens probeert.
  Beste Gloria WIJ hebben geen schuld aan die
  rottige stinkende oorlog. WIJ zijn niet verantwoordelijk voor hetgeen de rottige stinkende klootmajoors in het torentje
  zitten uit te broeden, never ever!! Een klein simpel voorbeeldje, wij kopen een kaartje in de tram,de bestuurder rijdt iemand te pletter, zijn wij dan schuldig
  aan die aanrijding,
  nee,hoor….dus lieve Gloria je verhaal
  gaat niet op.Afsluitend WIJ hebben sowieso
  die etterbakken niet gekozen en we zullen
  ze met alle verantwoordelijke middelen bestrijden…of het helpt???
  Wij blijven van je houden!

  Reactie door Henk c.s. — donderdag 20 maart 2008 @ 8.59 uur

 23. En wedden dat de Amerikanen daar over vijf jaar nog zitten. USA politici kunnen zich geen aftocht als in Vietnam permitteren. Maar er is hoop voor de vredelievende mensen; de Amerikaanse geldpot raakt leeg en de binnenlandse problemen stapelen zich op. Maar omdat een kat in nood rare sprongen kan maken vrees ik een zeer gewelddadige aftocht.

  Reactie door Harry Scheltema — donderdag 20 maart 2008 @ 9.02 uur

 24. Omdat het CDA medeschuldig is, aan meer vieze zaakjes dan alleen in Irak, en in eigen land onder andere ARMOEDEPLICHT oplegt aan mensen die niet (meer) bruikbaar of geschikt zijn voor economische slavernij, en die de armoedeplicht mee in stand houdt kan men tegenwoordig, de naam CHRISTEN, als een zeer beledigend scheldwoord gebruiken, opvatten en ervaren.

  Ik heb die gasten de vorige week een brief op poten gestuurd.
  Daar kreeg ik een folderachtig clichee antwoord op, waarmee i www. cda.nl als een drol in een strontemmer, om de hete brij heendraait.

  Als wij de huidige politiek mochten geloven, dan zouden wij allemaal monddode, tamme clichemensjes moeten zijn.

  Het CDA is natuurlijk niet de enige partij die dit aangaat. Politici willen maar niet snappen, dat kleinschaligheid beter en gezonder is, dan schaalvergroting op allerlei gebied. En Bush is nog altijd hun liksteen.

  Als de mensen in Nederland nou eens allemaal doorkregen, hoe zij worden belazerd, wat zouden dan bij komende verkiezingen voor de heer Balkenenden, en Bos en hun vriendjes, de druiven dan ontstellend zuur zijn!

  Ik stop er mee. Want ik word door mijn negatieve geschrijf, nog gekker dan ik al ben.

  Haras.

  Reactie door Haras — donderdag 20 maart 2008 @ 9.38 uur

 25. 27-04-2003
  Waarheid…
  Het verleden van een illusie.

  van Veen

  Reactie door Piet — donderdag 20 maart 2008 @ 10.47 uur

 26. Het Amerikaanse volk komt in beweging, zie de demostraties in o.a. Washington,
  Zo ging het ook met Vietnam.
  Hoe was dat lied ook weer van Bob Dylan.
  Where are we fighting for?

  Ik hoop dat het verstand gaat zegevieren,
  hoewel volgens Fidel Castro is Bush de domste president die Amerika ooit heeft voortgebracht. Wat zal er toch achter die organisatie zitten? Precies de zelfde machten zoals in de 51′e staat van de USA, beter bekend als de staat der Nederlanden. Waar is het Socialisme gebleven?
  Ik heb nog cassette reeks liggen die ik opgenomen heb zo’n 25 jaar geleden uitgezonden op de VPRO radio “Voort kameraden” een hoorspel over de opkomst van het socialisne in 13 delen.
  Niemand die er belang bij heeft, dat is het hedendaagse Socialisme. Een opgefokte, opgejaagde maatschappij ter ere en diensten van de bezittende klasse.

  Reactie door olle Henk — donderdag 20 maart 2008 @ 11.38 uur

 27. Nu ook na 5 jaar weer een bandje van Osama vervang de s door een b en je hebt de nieuwe president van Amerika Die Osama Bin Laden is trouwens net zo onzichtbaar als de film van Geert Wilders.
  Ik vermoed dat er een soort imitator van de stem van De Heer Osama Bin Laden wordt ingehuurd om wat donderpreken op een bandje (lekker antiek als je ook een mp3- tje of geheugenstick kunt maken) te zetten om die bange westerlingen schrik aan te jagen.
  Naar mijn mening kunnen de bandjes ook in elkaar geknutseld worden door mensen die er belang bij hebben om hun politieke handelen te kunnen verantwoorden zo van”zie je wel we voeren niet voor niets oorlog”!!!

  Reactie door jan — donderdag 20 maart 2008 @ 12.24 uur

 28. Balkenende is medeoorlogsmisdadiger. tevens een leugenaar.
  Wat ik schandalig vind is de zachtjes zachtjes aanpak van oppositie. Want Iraqellende is nog niet grondig onderzocht.

  Soms vraag ik me af waar hebben wij een jaknikkende tweedekamer voor nodig? want de regering blijft doen wat ze willen.

  Het is toch een schijn/ verschijn parlementaire systeem. Puuuueeefff. Over schijndemocratie gesproken.

  Reactie door khosrow — donderdag 20 maart 2008 @ 12.35 uur

 29. Na weken te zijn weg geweest is er eigelijk nog weinig veranderd en bestaan er nog steeds 3 groepen hier die verschillend denken over de gruwel in Iraq.
  Zo zie je nog steeds de voorstanders, de tegenstanders en de objective mensen.
  Hierin zie je ook de verwijzingen naar de diverse site’s op internet, de voorstanders kijken naar pro-amerikaanse site’s de tegenstanders naar de anti-amerikaanse site’s en gelukkig de objective mensen kijken naar biede site’s en proberen daarin de leugens te zuiveren van de waarheid.
  De enigste die hier een beetje de waarheid benaderd is Harry in @23, waarin hij schrijft dat het nog een lange en bloedige strijd word waarin het einde nog lang niet in zicht is.

  Reactie door TT — donderdag 20 maart 2008 @ 13.33 uur

 30. Ja TT,welkom weer.
  Voor dat je weer de bekende verhalen begint over de nodige te voeren oorlogen en het heldendom hiervan toch even dit.
  Voor 100 jaar terug vielen in de oorlogen maar 10% burgers in deze,dood dus.
  Dit is in de loop van de tijd opgelopen tot 90% in de huidige oorlogen,doden dus.
  Mag jij uitmaken of het heldendom gestegen is.
  Verder laat ik het ook aan je zelf over of jij je zoon wel tot een held mag rekenen.
  Ofwel zijn de rijkelijke verleenden lintjes in het Geldedroom aan 1500 soldaten wel terecht.
  Groet Hakker

  Reactie door De Hakkere — donderdag 20 maart 2008 @ 17.14 uur

 31. @22, Henk c.s. “Een klein simpel voorbeeldje, wij kopen een kaartje in de tram,de bestuurder rijdt iemand te pletter, zijn wij dan schuldig
  aan die aanrijding,..”

  Als je de bestuurder van de tram bij verkiezingn heb gekozen en afspraken gedaan dat hij niet mag uit zijn kabine op voorbijgangers schieten ben je degelijk medeschuldig Henk.

  Voor de vorige tram uit Nuremberg werd bijvoorbeeld wat tijd gereserveerd om deze vraag stuk van je precies uit te leggen.

  Reactie door walking bull — donderdag 20 maart 2008 @ 18.23 uur

 32. @31 Walking Bull
  Henk is serveren en de ouwetjes naar bed brengen dus doe ik even het woord.
  Dear Walking Bull you’r walking to much,
  je bent niet op de hoogte….jonge…jonge… een bestuurder van een tram die gekozen is en wel of niet mag schieten als Henk straks terugkomt wordt het gieren,lachen,brullen.Wij denken dear Walking Bull dat toen jij nog vloeibaar was wij al heel wat te stellen hadden met Neurenberg en….je smoes lijkt goed maar
  het denkvermogend verband ontbreekt helemaal.
  Wij zijn er van overtuigd dat Gloria e.a. het wel begrijpt.
  Walking Bull keep walking and walking and walking and thinking and thingking en dan..
  met een goed verhaal komen, lijkt ons leuk!!
  Good night walking.Keep going.

  Reactie door Joopp 1 c.s. — donderdag 20 maart 2008 @ 20.04 uur

 33. Meer doden per dag dan onder Sadam.
  Het faillisiment van de Amerikaanse economie door oorloguitgaven.

  Reactie door che — donderdag 20 maart 2008 @ 20.46 uur

 34. VIDEO’S
  Via deze link zijn nog veel andere video’s te bekijken over Irak. De kijkers kunnen die met video-software voorzien van Nederlandse ondertiteling en dan weer op internet publiceren en promoten via forums en weblogs. Maar ik weet niet goed hoe dat zit met copyrights.

  http://video.google.com/videosearch?num=100&so=0&q=Iraq+war+duration%3Along&start=0

  Reactie door Jaap Veldkamp — donderdag 20 maart 2008 @ 23.31 uur

 35. Om te janken.

  Reactie door Jungle Rock — vrijdag 21 maart 2008 @ 0.52 uur

 36. @24 Haras

  Mee eens, Haras! De naam CHRISTEN heeft een hele nare BIJSMAAK gekregen. Ik kijk wel uit om mij zo te noemen, jazelfs ik wil er niet eens bijhoren! Christenen die zich met ‘ de wereld’ bezighouden verkrachten haar gewoonlijk en zij die zich hiervan hebben afgekeerd volgen als blinde lammeren de overheid, IPV CHRISTUS!!
  Stemmen schaapachtig op die C-clubs om de liefdadigheid in stand te houden en punten bij God te scoren…! Dus verander VOORAL de wereld niet!!

  Was weer eens Witte Donderdag waar Judas zijn verraderlijke zilverlingen scoorde EN 5 jaar Irak… waar de christenleiders de leugen voor zilverlingens’waarheid verkopen.
  Vandaag Goede Vrijdag: de Dag van De Moord EN day after 5 jaar Irak… brand new day voor moord en doodslag!
  Op naar Pasen! Rinkelendekinkelende zilverlingen in de geldschaal van het OPIUM (=MONEY)schuivende psalmhijgerige volk dat hemelgalmend WOORDBLIND is voor de Weg, de Waarheid en het Leven.

  Ze hebben de Weg verruild voor neoliberalisme, de Waarheid verkwanseld voor de geldgod en het Leven verdobbeld voor de vorsten der aarde.

  Christus huilt!! En velen met Hem!! Wie durft zich nog CHRISTEN te noemen, zij… die Hem liefhebben?

  Reactie door Gloria — vrijdag 21 maart 2008 @ 3.16 uur

 37. Nederland heeft net als zoveel “democratien” een democratische dictatuur. Het lijkt alsof het volk iets te zeggen heeft maar dat is maar schijn. En we kunnen er kennelijk niets aan doen. Daardoor zijn naar mijn mening oorlogen als bijvoorbeeld die in Irak mogelijk met “steun van het volk”. Het volk heeft al jaren niets meer in te brengen en dat is triest te noemen.

  Reactie door JAFMP — vrijdag 21 maart 2008 @ 9.27 uur

 38. TT back in Stork-city? We hebben je gemist, zeker weten. Gisteravond ook gekeken naar ‘Irak 5 jaar later’ op Ned. 2? De uitspraak van de wapeninspecteur deed stof opwaaien en ook de andere deskundigen lieten geen spaan heel van Balkenendes smoesjes om geen naderonderzoek toe te staan. Ik was blij verrast met de uitzending en vraag mij af hoe de andere discussanten er over denken.

  Reactie door Harry Scheltema — vrijdag 21 maart 2008 @ 9.54 uur

 39. Harras en Gloria,
  Goede hartbrekende postjes,maar motdatnou zo treurige vlak voor de Pasemus
  Harras en Gloria, Wij hebben hier eens iemand horen zeggen,dat de kwazie christenen in ons kabinet,wie kent die etters niet,de bijbelkennis en sociale vaardigheid hebben van een dwerg op een houten paard, wij vonden hem wel leuk/goed opgemerkt.
  Harras en Gloria wij wensen jullie een HEEL
  goede Paas,wij nemen een lekkere drink op
  de gezondheid van jullie en de overige weldenkende scibenten op de SP blogs, het is gek maar we denken gelijk aan d’Olle Henk.

  Reactie door henk c.s.. — vrijdag 21 maart 2008 @ 10.14 uur

 40. @32, Joop, het zou zo zijn dat Henk in zijn holletje is gaan kruipen want het is mij een raadsel waarom je mij aanspreekt en uit welke hoofd ook je uit zijn naam doet?

  Ik weet ook dat als je in een piepklein holletje leeft lijkt alles verrassend anders. Er was ooit een groep mensen die stonden een giraffe uit te lachen want zo’n beest naar hun mening kon niet bestaan en vooral was eigenlijk ZO ANDERS dan een koe. Naiviteit ten top.

  Hoedanook ik zal je reactie in het archief moeten plaatsen – zal ik het ondert de kop “de biecht van de moordenaar” gaan plaatsen?

  Reactie door walking bull — vrijdag 21 maart 2008 @ 10.23 uur