Verdronken eiland

Verdronken eiland

Onderzoekers zeggen dat ze op de oostpunt van Schiermonnikoog de resten hebben gevonden van een verdronken eiland. Dat lag tot in de Middeleeuwen tussen Schiermonnikoog en Rottumeroog.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 22 maart 2008 :: 14.50 uur

8 Comments

8 reacties

 1. VERPLAATS BEWONING NAAR HOGERE BODEM
  Dit geeft aan wat er met West-Nederland kan gebeuren als de klimaatveranderingen doorgaan. Ook realiseren we ons veel te weinig de rampzalige gevolgen van een grote overstroming in woongebieden die meters diep onder zeeniveau liggen.

  Ik vind dat we alleen nog moeten bouwen op hoger gelegen grond. Industriële en ander economische activiteiten moeten heel geleidelijk worden verplaatst naar hoger gelegen grond. Schiphol en de rijksoverheid moeten nu al verhuizen naar hogere bodem.

  Dus o.a. op de Veluwe moeten veel woningen worden gebouwd. En de poldergebieden moeten meer een recreatiefunctie krijgen. Stel de laaggelegen weilanden open voor toeristen en maak ze aantrekkelijk door daar ouderwetse kastelen te bouwen en bomen te laten groeien.

  Verder moeten er veel minder mensen in Nederland komen via voorlichting over geboortenbeperking en een stop op economische immigratie. Want ons land is veel te dicht bevolkt.

  Gebrek aan arbeidskrachten kan worden opgelost via telewerkers (via internet) in India als we Engels kiezen als voertaal.

  Reactie door Jaap Veldkamp — zaterdag 22 maart 2008 @ 15.53 uur

 2. Mogen die wel graven in het waddengebied???. ….En die mosselzaadvissers niet???

  Vinden we over een jaar niet alleen het verdronken eiland ,maar ook een verdronken dorp met verdronken ondernemers?

  Reactie door taardje — zaterdag 22 maart 2008 @ 16.45 uur

 3. Wat moet ik er mee? Inderdaad het is lang geleden. Misschien hebben de voorvaderen van Sil de Strandjutter er gewoond. Groot grondbezitters zullen er niet geweest zijn, die zochten betere plekken uit.
  Maar heel veel land der Nederlanden is verdronken. Nu hebben wij in de Nederlanden idioten, die ingepolderd land (Wieringen) terug willen geven aan de natuur om het toerisme een opkikker te geven.
  Ik stel voor, laten wij met zijn allen dat eiland Bosch naar boven takelen en een zomerhuisje er op plaatsen voor onze Woutertje Bos voor bewezen diensten, maar dan moet hij volgende week het kabinet Balkeneinde 4 laten vallen.

  Reactie door olle Henk — zaterdag 22 maart 2008 @ 17.39 uur

 4. Tsja, aardige historie.

  Voor de liefhebbers noem ik een – mij zeer aansprekend – voorbeeld van zo’n verdwenen eiland / stadje.

  Dat was Reimerswaal, dat na 1630 werd verlaten en uiteindelijk ten onder ging.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — zaterdag 22 maart 2008 @ 19.24 uur

 5. @1 Jaap Veldkamp.

  U schetst toch wel een erg vreemd beeld van de toekomst. Het zal best zo zijn dat het zeewaterniveau zal stijgen, maar om dan alvast iedereen op de Veluwe te plempen lijkt mij vooralsnog zwaar overdreven. Voeg daarbij uw eerdere opmerkingen over criminaliteit, onderwijs en de oplossingen volgens de ideeën Veldkamp en we hebben een land ( in de toekomst landje) waarin niet meer geleefd kan worden. Voortbordurend op uw idee, zou het zo kunnen zijn dat het recht van de sterkste, of de kapitaalkrachtigen gaat gelden – bijna net zoals nu – en die kunnen dan de inmiddels onbetaalbare grondprijs op de hoger gelegen gebieden klakkeloos betalen. Jan met de pet, ik dus ook mag dan verzuipen. Uw futurologische hersenspinsels zijn soms wel grappig maar ik kan ze niet serieus nemen.

  Vrolijke paaseieren en SP blijven stemmen hoor!

  Reactie door Vanderslagmulder. — zondag 23 maart 2008 @ 10.30 uur

 6. @1 Jaap Veeldkamp

  Mijn echtgenote en mijzelf wonen in een arbeiderswoning op een terpdorpje in NO-Groningen.
  Hier staan drie arbeiders woningen te koop al ruim een jaar voor zo’n 140.000 euro’s.
  Als je droge voeten wilt hebben in de toekomst, dan zou ik maar snel eentje kopen, straks loopt het storm als het water over de dijken komt.

  Reactie door olle Henk — maandag 24 maart 2008 @ 12.40 uur

 7. @6 olle Henk

  Mijn partner en ik ook, wonen op een uitloper van de Hondsrug. Met een beetje geluk houden we het hoofd boven water. Komt bij dat wij op 3 hoog wonen. Klein roeibootje aan de balkonrand om nog een beetje mobiel te zijn.

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulder. — maandag 24 maart 2008 @ 16.25 uur

 8. TOch wordt door “bestuurders”de toestand veronachtzaamd.Het CDA claimt altijd het rentmeesterschap in de wijngaard des Heren ,maar dat is met recht vloeken in de kerk.
  Het zijn totaal incompetente mensen;zelf zitten ze veilig en anders komt er nog wel een helicopter (denken ze) maar niemand maakt zich ongerust om 9 miljoen armzalige gewone burgers die als ratten in de val zitten.De zeespiegel stijgt (valt niet meer te ontkennen) een beetje orkaan samen met springvloed en de rapen zijn gaar!
  ZE kunnen de problemen van alledag niet eens aan daar in den haag,laat staan ernstige watersnoodramp.
  En ons maar afleiden met een film van een kwartier,die nergens vertoond kan worden.

  Dikbetaalde INCOMPETENTIE.DE burger betaalt het gelag direkt.
  Kennelijk zijn die burgers toch niet erg intelligent want de regeringspartijen gaan er 7 zetels op vooruit deze week.
  Masochisten!

  Reactie door anne hilverda — maandag 24 maart 2008 @ 17.22 uur