In de ‘verlaten’ mijnen van Rusland

hsssh.jpg

Een foto-serie over verlaten mijnen in Rusland.
De regio Chelyabinsk, waarin de mijnen zich bevinden, is tot 1992 afgesloten geweest voor buitenlanders.

Het is ook geen plaats om te willen zijn, ook nu niet. Het radio-actieve materiaal dat er gedumpt is, heeft geleid tot ongelukken. Er is een reportage over het gebied gemaakt. Je kunt ‘m hier vinden.

SkyNews schoot er de volgende nieuwsreportage:

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 23 maart 2008 :: 12.59 uur

14 Comments

14 reacties

 1. ER ZIJN TEVEEL MENSEN
  Aardolie wordt schaars. Kernenergie wordt daardoor populairder. Maar toepassing van kernenergie is zeer kwetsbaar voor militaire commando’s van landen die zich door ons bedreigd voelen.

  We moeten energiebronnen sparen, het milieu redden en toekomstige generaties een kans te geven. Dat kan het best door een drastische afname van het bevolkingsaantal via geboortenbeperking tot er totaal honderd miljoen mensen wereldwijd over zijn. Die kunnen dan gaan wonen in subtropische klimaten.

  Ook moeten alle landen heel zwaar gaan investeren in vredesonderwijs, want oorlogen zijn vreselijk slecht voor het milieu en kosten erg veel energie. Mensen kunnen en moeten leren via onderwijs en voorlichting om in vrede met elkaar te leven.

  WEBSITES VRIJWILLIGE KINDERLOOSHEID
  http://kindervrij.startpagina.nl

  VIDEO’S VRIJWILLIGE KINDERLOOSHEID
  http://video.google.com/videosearch?hl=en&q=childfree&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv

  Reactie door Jaap Veldkamp — zondag 23 maart 2008 @ 14.15 uur

 2. De wereld gaat ten onder aan geweld, liefdeloosheid en egoisme.

  Maar, wanneer wij altijd aardig en goed voor elkaar zouden zijn geweest, geweldloos, liefdevol en eerlijk alles deelden, dan zo onze aarde met ons, al lang geleden, ten onder zijn gegaan aan de LIEFDE.

  Mooie, dagen, toegewenst door Haras.

  Reactie door Haras — zondag 23 maart 2008 @ 21.06 uur

 3. @1 Jaap Veldkamp.

  ER ZIJN TE VEEL MENSEN.

  En hoe gaan wij dat oplossen? In China heeft men gegin jaren 80 vorige eeuw één kind per gezin ingevoerd maar het werkt niet. Bovendien is het niet leuk voor dat kind, geen broers geen zusters, ooms en tantes bestaan ook niet meer.
  Alleen epidemieen, atoom oorlogen, natuurrampen, hongersnoden enz enz kunnen het aantal wereldbewoners drastisch terug brengen. Maar dat wilt niemand, dan is er maar één oplossing en dat is dat de schepper achter zijn oren gaat krabben en het advies gaat geven schaft de kindertoeslag af maar dat werkt ook niet.
  Dus dan is het wachten op de Zondvloed zie Gen.7.

  Reactie door olle Henk — zondag 23 maart 2008 @ 21.25 uur

 4. @1 Jaap Veldkamp

  Ben je weer voor God aan het spelen, Jaap?
  Weleens aan gedacht dat er niet voor niets zoveel mensen op Aarde zijn?
  Kans om te ontmijnen en te ontdijnen, minder ellebogenwerk, meer hartewerk! NET ZOLANG totdat de grofgeestige, egoistische homo sapiensen het geleerd hebben: Samen leven! Samen delen!
  Mits je natuurlijk in de ongebreidelde oerknal gelooft… dan moet je de menselijke evolutie zeker zijn gang niet laten gaan!

  De Aarde is niet overbevolkt, maar onderbevolkt aan LIEFDE die ZORG draagt voor elkaar.
  Nee Jaap geen kinderloosheid, maar LIEFDELOOSHEID is wat de mens wereldwijd in de weg zit. En daar hoef je geen video’tje voor te draaien. Gewoon om je heen kijken!

  Reactie door Gloria — maandag 24 maart 2008 @ 2.15 uur

 5. @4
  We moeten ons daar niet zo druk over maken teveel te weinig,de natuur gaat toch zijn werk doen.
  Schijnbaar denken we dat de mens het recht verworven heeft om altijd op deze aarde aanwezig te zijn.
  Het mensdom gaat ten onder net zo als een gedeelte van de dierenwereld en planten wereld en die hadden zelfs nog niet zo veel hersens om hun eigen naar te kloten te helpen.
  En als de mens weg is dan dan bloeit de aarde in al ze schoonheid weer op en mogen we hopen dat de evolutie heeft geleerd om niet meer zo wangedrocht als de mens op deze aardkloot neer te zetten.

  Reactie door De Hakker — maandag 24 maart 2008 @ 11.01 uur

 6. @1 Jaap. ik ben het grotendeels met je eens en wat Gloria betreft, die kan beter met poppen gaan spelen. Ja Gloria, de enige die voor god kan spelen is de mens zelf, zo ook dus Jaap. Wij zijn degenen die een ramp over ons af kan roepen, die niet natuurlijk ontstaan is. Hopelijk is het verstand met ons,maar wij laten ons wel erg veel leiden door luizebossen, die menen een god te moeten aanroepen.

  Reactie door Johan — maandag 24 maart 2008 @ 13.40 uur

 7. @Jaap Veldkamp — zondag 23 maart 2008 @ 14.15 uur

  “[...]tot er totaal honderd miljoen mensen wereldwijd over zijn”

  Dat zou onafwendbaar het einde van de menselijke soort betekenen.

  Het is overigens wel interessant om te weten, en vooral om te “berekenen” hoeveel mensen er óóit op deze wereld hebben gewoond. Nathan Keyfitz heeft er een wetenschappelijk aanvaardbare “berekende schatting” van gemaakt.

  Reactie door jk — maandag 24 maart 2008 @ 13.48 uur

 8. INVESTEER IN MILIEUBEHOUD
  Naast nucleaire ongelukken zijn er nog meer grote bedreigingen van ons leefmilieu. Zoals klimaatveranderingen door de uitlaatgassen van auto’s, fabrieken en verwarming.

  We moeten nu beslissen of we gaan investeren in het behoud van de aarde. Als we dat doen, kan ons dat geld kosten. Maar als we dat niet doen, kan dat uitlopen op massale milieurampen en onze planeet onleefbaar maken.

  In deze video zie je een simpel schema van de mogelijke scenario’s. Het is in het Engels. Het verhaal wordt leuk verteld. En de spreker vraagt of je deze video wilt verspreiden onder je kennissen. Dat lijkt me een goed plan. Als iedereen het verstuurt naar tien mensen, zijn er al na vier stappen tienduizend mensen bereikt.

  Wij kunnen dus zelf veel doen aan het behoud van onze planeet. En we hebben er maar één. De aarde is een kwetsbaar ruimteschip.

  VIDEO
  http://www.youtube.com/watch?v=zORv8wwiadQ

  Reactie door Jaap Veldkamp — maandag 24 maart 2008 @ 21.43 uur

 9. Wie wil hier nu voor God spelen? Of tenminste de profeet uithangen en iedere discussie te overkillen met Jezus-gedoe? Hoe dan ook: de mens is van voorbijgaande aard, zoals zoveel soorten, dat wij toevallig kunnen praten en huizen bouwen geeft ons geen enkele voorsprong…behalve het feit dat wij denken dat de natuur maakbaar is; dat is niet zo, dat wordt tegelijkertijd dus ook ons lot. Niet van God, maar gewoon het feit dat de geschiedenis zich herhaalt, van welke “diersoort” je ook bent!!!

  Reactie door johankivits — maandag 24 maart 2008 @ 23.22 uur

 10. Omdat “God” lak aan de aarde had, zette hij met collega’s en vrienden, de mensen op aarde. Zij lijken in allerlei opzichten, sprekend op hun God.
  Daarbij zij hij: “Ooit gaan jullie, als de dinosaurussen, heen.
  Maar eerst moeten jullie je flink vermenigvuldigen, macht verwerven, en heersen op aarde over alles wat leeft. Jullie moeten overal de baas over spelen en die KUT-aarde, die mogen jullie wat Ons betreft ook helemaal vernielen. Nee, dat moet!”
  Aldus, sprak God.

  Omdat het aan God Zelf, na vallende asteroiden zondvloeden en zo, niet in voldoende mate lukte om alles te vernielen daarom gaf Hij in Zijn Heilige Naam. een deel van Zijn kosmische Opdracht, maar aan de mensen.

  Die mochten zelfs van hem afkijken en leren hoe zij eerst op aarde, en daarna in de toekomst als God en de Zijnen, tussen de planeten oorlog konden voeren tegen elkaar.

  Dat laatste zal binnenkort wel lukken.

  Ondanks dat ik auto rij, rotzooi koop en nog meer, doe ik eigenlijk niet goed genoeg mijn best, om die Opdracht van God mee te helpen vervullen.

  Maar omdat onze regeerders met Bush en co en een heleboel mensen om hen heen en kopstukken van de handel hartstikke gek zijn, wordt de wens van God om alles te verwoesten, en die in dit opzicht ook gek is, binnenkort toch vervuld.

  Volgens psychiaters van de handel en de macht, zijn echter de mensen GEK, die er niet aan willen meewerken om de aarde zo spoedig mogelijk te vernielen, en die zich naar niet voor willen inspannen.

  En dat geldt ook voor HARAS MORMOLUS.

  De groeten!

  Reactie door Haras — dinsdag 25 maart 2008 @ 9.35 uur

 11. Waar ligt het einde van het aardse bestaan?
  Toen wij in protest liepen TEGEN de kruisraketten waren er stemmen die zeiden in de bijbel staat dat de aarde zal vergaan door vuur daarom zijn de Christenen voor kruisraketten.
  Nu is er weer een boek op de markt dat gaat over de Geprofeteerde Eindtijd Geopenbaard.
  Het is gratis te downloaden op.
  http://the-end.com/nederland/2008GodsLaatsteGetuigennis
  Het blijft de mensheid boeien, dan hebben de dieren het makkelijk. Voor hen geldt “Eten of gegeten worden”.

  Reactie door olle Henk — dinsdag 25 maart 2008 @ 11.12 uur

 12. @ Jaap Veldkamp — maandag 24 maart 2008 @ 21.43 uur

  Wat is dat allemaal voor onzin? Beschouw de aarde als een ei, waar zich binnen de schaal – de aardkorst – een kokende massa bevindt. Anders dan bij een ei is de aardkorst op de ene plek wat dunner dan op de andere. Verder schuiven er allerlei lagen heen en weer: de tektonie. Wat blijkt? Het winterijs aan de Noordpool groeit aan, het afgelopen jaar heel sterk zelfs, maar het permafrost daaronder verloor aan massa: opwarming van binnen uit dus!
  En wij maar miljarden investeren in iets waar we geen grip op hebben. Er zijn vast gewiekste zakenmensen die die miljarden naar hun eigen zak zullen weten te loodsen.

  De vrijkomende warmte ontstaat door onophoudelijke kernfusies in de aardkern.
  De “opwarming van de aarde” komt niet van buiten maar van binnen, en zou dus juister moeten heten: “de opwarming van de aardkorst”.

  (Zie voor bronnen niet Wikipedia of YouTube, maar de literatuur over de geofysica) terzake).

  YouTube is (soms) leuk, maar is geen wetenschap, evenminn als Wikipedia.

  Reactie door jk — dinsdag 25 maart 2008 @ 13.50 uur

 13. @10 Haras

  Je gruwelijke Godsbeeld vindt hier gretig aftrek. Maar als je iets (elders) over de ware Essentie van Pasen wilt zeggen wordt politiek abrupt gescheiden van religie… en dan had ik het nota bene over de God die GEEN lak aan de aarde heeft! En juist DEZE werd gewist.

  @11 jk
  Zie de mens… heersers der aarde. En ook hier wordt de essentie van de opwarming der aarde verdraaid voor eigen onbenullig Wikipediaweten.
  En zo trekt de kudde door… en wat niet gewillig meegraast binnen het marionettentheater moet maar met poppen gaan spelen.

  God wikt, de mens beschikt!
  Dus laten we vooral vertrouwen op eigen kracht en zie waar ‘de mens’ toe in staat is: vernietigende atoompower all over the world. En dat allemaal op eigen kracht: supermens toch?

  Reactie door Gloria — dinsdag 25 maart 2008 @ 15.35 uur

 14. @Jaap
  Je hebt het over milieubehoud, maar gezien de enorme aantal helicopters die de politie van jou mag hebben spreek je jezelf een tikkie tegen.
  [/sarcasme]
  Er komt vanzelf een nieuw virus die de mensen van deze aardbodem veegt, immers, de natuur wint altijd….”and the meek shall inherit the earth”.

  Reactie door Ach ja — dinsdag 25 maart 2008 @ 20.02 uur