Witte Pasen!

Pasen

Pasen

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 24 maart 2008 :: 13.52 uur

17 Comments

17 reacties

 1. Misschien bij jullie maar hier niet,geen wit gezien.
  Ik heb de eerste paasdag even naar de TV gekeken met de poppenkast uit het Vaticaan zelfs onze schepper? gaat dit schijnbaar te ver want hij voorzag deze van een water vloed.
  Schokkerend was te zien dat daar als een soort reclame stunt een Moslim om gespoeld werd naar een ander geloof en dit vol door de TV en met commentaar werd gebracht, met als vermelding dat deze moslim zijn leven niet meer zeker is en daarbij het gevoel kweken van het staat 1-0 voor ons.
  Dus eigenlijk was het voor mij na het zien van deze vertoning het een zwarte Pasen.

  Reactie door De Hakker — maandag 24 maart 2008 @ 15.02 uur

 2. Mooi hoor die besneeuwde blommetjes.
  Je zou bijna alle andere ellende vergeten.

  Onlangs sprak ik een gristen, althans ze zou er voor door moeten gaan, gezien haar functie. Als opmerking over mijn bezorgdheid omtrent de tweedeling en ons fijne kabinet, antwoordde ze dat het beter was dat ik mijn “zegeningen”telde.
  Alert als ik ben, zei ik dat mijn vader dat ook deed in WO2. Hoezo dat, vroeg ze. Bloembollen eten, zei ik.

  En zo zijn we weer terug bij boventaande plaatjes. Wie weet in de toekomst misschien?

  Prettig restant van de paaseieren gewenst.

  Reactie door Vanderslagmulder. — maandag 24 maart 2008 @ 15.18 uur

 3. Vanmorgen werd ik wakker op mijn werk. Alles was wit buiten en stil. Heerlijk!
  Even geen pc, geen lijstjes invullen, geen pennen likken, geen stickers plakken, geen regeltjes en protocolletjes. Even geen spagaat op de werkvloer. Even gewoon de paasontbijttafel en aandacht voor de mensen die aan mijn zorg zijn toevertrouwd. Even gewoon, zoals het alijd is geweest, pluk de dag…tik een eitje!

  Reactie door PrOV-tje — maandag 24 maart 2008 @ 16.20 uur

 4. Het is goed dat wij het weer niet in de hand hebben. Dat zeg ik als motorsporter en wedstrijdvisser. Het motorsportfestijn op het circuit van Assen ging niet door, vanwege de koude. De banden konden onder deze omstandigheden niet op temperatuur komen en dus lag het in de lijn der verwachtingen dat er veel deelnemers onderuit zouden gaan. Een goed besluit om het evenement te cancellen. Ik deed mee aan een grote prijzenwedstrijd op het Twenthekanaal. Door de nachtvorst was de vis niet bijterig, wat heet. Slechts een enkeling wist een visje te vangen. Maar stel je voor, dat wij het weer wel konden sturen. Zouden wij dan zoveel gelukkiger zijn. Veel mensen hebben veel etenswaren ingekocht en hebben gezellig zitten snaaien. De mensen blij en de grootgrutter blij en zo zou ik nog wel even kunnen doorgaan. Alle nadeel, heeft zijn voordeel. Dat zijn legendarische woorden van een jochie uit Betondorp.

  Reactie door Harry Scheltema — maandag 24 maart 2008 @ 17.10 uur

 5. mooie beelden uit een lenteachtige “besneeuwde”tuin,maar denk ook eens aan de ellende van hen die vandaag weer traditioneel paasshows,autodealers,IKEA,en vooral meubelboulevards bezochten!!!!?????

  Reactie door visgert — maandag 24 maart 2008 @ 20.19 uur

 6. Zegt het met bloemen, hoe mooi kan de natuur zijn, ook al is hij met sneeuw bedekt, hoe lelijk is de mens.
  En toch kunnen zij heel goed samengaan als er voldoende begrip aanwezig is, hoewel dan zal de mens zich moeten inpassen.
  Enige tijd geleden kwam ik op het World Wide Web iets heel moois tegen, dat wil ik niemand onthouden.
  http://home.planet.nl/~hiens001/Div-1/Gnvmv.pps
  Zet het geluid aan.

  Reactie door olle Henk — maandag 24 maart 2008 @ 20.44 uur

 7. @ Visgert

  Wat is de ellende van de mensen die op een extra vrije dag wat dingen doen die anders niet zo snel kunnen?

  Reactie door Jan Pruimboom — maandag 24 maart 2008 @ 21.07 uur

 8. Vertrouw op je eigen kracht!!!

  met liefde,
  Simone Rademaker

  Reactie door Roodkapje — maandag 24 maart 2008 @ 22.10 uur

 9. De middag ben ik weg geweest op de fiets.
  Er was natte sneeuw en zonneschijn en hagelbuien die je in de verte, nadat ze op mij hebben gehageld, verder kan zien hagelen. Daarna weer zonneschijn.
  Op de terugweg had ik wind mee, daar zorg ik wel voor.
  Het journaal meldde de koudste Pasen sinds veertig jaar.

  Reactie door koen — maandag 24 maart 2008 @ 22.23 uur

 10. ………..@1+2+5…waar maakt een mens zich druk om?????????????????????

  Reactie door johankivits — maandag 24 maart 2008 @ 23.13 uur

 11. Mooi hoor Wit Pasen,maar zo-n 2e Paasdag alles dicht en vrij,een zondag eigenlijk (de wereld stopt ineens,want alle Journaals zijn weg plots(??) ) en geen NOVA…politiek is vrij,vind het een beetje dat trieste uit mijn jeugd soms,dat ik het beste zie in de sketch van Fran vd Putten,die gezellig met zun 49 jaar bij zun moeder Pasen viert (alleen met mams)..nee geef mij maar 3e Paasdag..dan rolt alles weer,en gaat het ergens om..wel mooi hoor die bloemetjes..

  Reactie door eric — dinsdag 25 maart 2008 @ 1.31 uur

 12. Ja, een witte Pasen na Witte Donderdag heeft ook wel wat!

  I’ve been dreaming of a white Easter…..

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 25 maart 2008 @ 3.43 uur

 13. De ‘hete’lente begint wel koud.
  Het sneeuwt hier momenteel ook nog grote vlokken. Mooi gezicht dat wel maar ik zou toch het liefst de zon willen zien en wat warmte voor velen. Mooie foto’s overigens.
  Het is maar goed dat we het weer niet kunnen sturen dan zouden we er een burgeroorlog aan overhouden.
  Ik moet zeggen ik zit met pasen toch liever lekker buiten in het zonnetje.
  Het was inderdaad stil, ik miste de kwetterende vogels, een heerlijk geluid om mee op te staan.

  Reactie door Henny — dinsdag 25 maart 2008 @ 8.57 uur

 14. Men spreekt over opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan voor het millieu .Het is in 107 jaar niet zo koud geweest met pasen en kijk maar naar Rusland -60ºc in januari en in China hebben ze de koudste winter gehad sinds vele jaren en ook in zuid Europa.Ik geloof niet zo in de opwarming van de aarde want klimaatschommelingen zijn er altijd geweest.Waar het volgens mij bij de overheid om te doen is om geld binnen te sleuren kijk maar naar de slurptax en de luchthavenbelasting zodat de luchtvaartmaatschappijen uitwijken naar Belgiè en Duitsland Ik ben er wel van overtuigt dat men voor de zeer dicht bevolkte gebieden wat moet doen voor het millieu daar het dan in zulke dichtbevolkte gebieden door de luchtvervuiling wel heel slechte leefomstandigheden zullen worden.

  Reactie door Dirk Schuit — dinsdag 25 maart 2008 @ 9.53 uur

 15. En dat terwijl Pasen het feest is van de geboorte. Heidense feesten werden in deze periode geweid aan het nieuwe leven, het nieuwe seizoen. Maar hier wordt de deur dichtgesmeten en zitten we in de winter. De winter van de Bakellendigen op deze kapitalistische en CO2 en andere broeikasgassen uitspugende megalomane industriële wereld.
  Steek de boel in de fik en maak een hete zomer!!

  Reactie door Lef — dinsdag 25 maart 2008 @ 13.09 uur

 16. Typisch dat al die heidense feestdagen overgenomen zijn door de christelijke feestdagen. Maar hoe je de zaak ook wendt of keert de mens heeft geen grip op het einde der tijden. Men spreekt van een BIG BANG dan weer overtollig water, het zijn krachten waar de mens geen vat op zal hebben. Er staat geschreven: Gaat heen en vermenigvuldig U. Ik zeg altijd daarna maar maakt geen konijnen fokkerij ervan,
  anders vreten zij elkaar op.
  Als ik ‘s avonds laat met de hond wandelen ga, buiten het dorp langs het kerkhof dan kom ik altijd een oud mannetje met een lange grijze baard tegen, die loopt te mompelen: Voorwaar, voorwaar ik zeg U, het einde der tijden komt eraan. Ik denk dat hij dat boek gratis heeft gedownload.
  http://the-end.com/nederlands/2008GodsLaatsteGetuigenis
  Angst is de grootste vijand van de mens, daarmee krijg je hem altijd plat.

  Reactie door olle Henk — dinsdag 25 maart 2008 @ 16.20 uur

 17. Na een witte pasen lijkt een rode lente mij op z’n plaats!

  Reactie door Edwin Mons — dinsdag 25 maart 2008 @ 17.09 uur