‘Liever slikken dan stikken’

De politiebond ACP heeft het bod van minister Ter Horst aanvaard. Daarmee is de CAO-onderhandeling rond. Maar het ging niet van harte, getuige ook het eigen nieuwsbericht van de bond dat je hieronder kunt lezen.

De SP heeft minister Ter Horst meerdere malen opgeroepen tegemoet te komen aan de eisen van de politie. Ook stelde Ronald van Raak voor de salarisverhoging van politici aan de politie te geven, helaas zonder resultaat. Er is veel geinvesteerd in veiligheid, maar niet in de mensen die ons moeten beveiligen. Het is zonde dat de minister niet is ingegaan op de wensen van de politie, ze waren immers allerszins redelijk. Dat laatste was ook te merken aan de verbazing die er in Nederland heerste, toen men erachter kwam wat een agent echt verdiende.

(Bericht ACP)

De AV komt tot haar standpunt gehoord de ledenraadplegingen en de digitale peiling via onze website. De standpuntbepaling leidde tot heftige discussies. Voor goed begrip van de uitkomst van deze discussies is het belangrijk te weten dat de leden van de ACP vinden dat:

• het structurele probleem over (financiële) waardering en respect met dit voorstel niet is opgelost
• dit kabinet niet bereid is om voldoende structureel geld beschikbaar te stellen om de problemen structureel op te lossen
• het voorstel van de minister door de leden beleefd wordt als “stikken-of-slikken” ; het past naar onze mening niet bij een kabinet dat normen en waarden zo hoog in het vaandel heeft en is zeer slecht gevallen bij de politieambtenaren
• de werkgever als onderhandelingspartner zich niet betrouwbaar heeft gedragen

Dit kabinet is niet bereid om nog extra geld ter beschikking te stellen voor politieambtenaren. Met inachtneming van bovenstaande overwegingen heeft de meerderheid van onze leden, met name ingegeven door hun financiële positie en gehoord de wens van de achterban, ingestemd met het voorstel van de minister. Daarbij heeft de AV de opdracht meegegeven om binnen het beschikbare volume te zoeken naar mogelijkheden om een meer solidaire verdeling van de middelen te bereiken.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 03 april 2008 :: 19.19 uur

11 Comments

11 reacties

 1. Stikken of slikken?

  Helaas is het beide geworden, met gevolg dat de vast gestelde verhogingen niet voldoende zijn voor de komende drie jaar de geld ontwaarding op te vangen. Dus achteruitgang van de koopkracht. Daar zal de komende recessie voor zorgen, dit volgens de directeur van de Nederlanse bank.
  Al met al, de vakbonden hebben voor de zoveelste keer getoond de strijd niet aan te durven, al 25 jaar worden de lagere ambtenaren in hun koopkracht gekort.
  Zij hadden ook 30% moeten eisen, onder de kreet die PET past ook U. En U zijn al die hogere ambtenaren en rijksmanagers die zich zelf niets te kort doen.
  Wat wordt Nederland een zielig land, het gevecht tegen het water hebben zij kunnen winnen, maar het gevecht tegen Rijksgraaiers en Leugenaars hebben zij moeten verliezen, zielepoten dat zijn wij, aan de onderkant van het zielig Nederland.

  Reactie door olle Henk — donderdag 3 april 2008 @ 21.11 uur

 2. Dit kabinet wekt alleen maar ergernis en woede op bij een groot deel van de bevolking. Regelmatig hoor je verwijten aan het adres van de oppositiepartijen dat zij niet genoeg zouden doen om dit kabinet tot de orde te roepen. Dit kabinet oefent een perfecte democratie uit maar deze reikt niet verder dan de coalitie partijen. Besluiten vanuit de kamer lappen ze aan hun laars en naar het volk wordt al lang niet meer geluisterd. Ik weet dat de oppositie nu ook niet bepaald een eenheid is hetgeen oppsositie voeren bemoeilijkt. Dan ook nog eens een figuur als Geert Wilders in hun midden die de Tweede Kamer gebruikt als podium voor zijn eigen persoonlijke radicale ideen. Dat alles bij elkaar kan alleen maar leiden tot een niet functionerende Tweede Kamer en chaos in het land.

  Reactie door J Vrolijk — donderdag 3 april 2008 @ 21.47 uur

 3. POLITIE MOET INTERN PESTEN STOPPEN IN RUIL VOOR SALARISVERHOGING
  Politiewerk is heel zwaar. Maar in ruil voor salarisverhoging zou de politiek van de politie moeten eisen dat de politiecultuur van onderlinge pesterijen, interne discriminatie van allochtonen en seksuele intimidatie sterk verbetert.

  Die problemen blijken namelijk regelmatig voor te komen volgens een onderzoek door de VU bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland.

  Langdurig pesten is geestelijk geweld en blijkt volgens ander onderzoek sterk te correleren met crimineel gedrag. Pestende agenten zullen denk ik weinig succesvol zijn in het verbeteren van de moraal en het verminderen van geweld en radikalisering bij burgers.

  Hier het persbericht van vandaag over dit onderzoek:
  http://www.nu.nl/news/1509433/14/Integriteit_politie_Amsterdam_laat_te_wensen_over.html

  Reactie door Jaap Veldkamp — donderdag 3 april 2008 @ 22.59 uur

 4. En wie gaat dat betalen?

  O.A. worden de bekeuringen duurder. Zal het volume van onnodige prentjes ook wel toe moeten nemen.

  Reactie door Jan Pruimboom — donderdag 3 april 2008 @ 23.54 uur

 5. @ J.Vrolijk

  dat is door de SP op een smerige manier buiten de deur te houden,expres in dat jasje gegoten door het CDA.
  Waarna men het regeeraccoord zo in elkaar heeft gestoken dat men de kiezersbeloften niet uit kan/wil voeren.
  doe de oogkleppen even af aub…
  let maar op wat ik zeg:”TON en PVV zullen zorgen dat nu vanwege de onvrede over dit zoveelste Balkenende kabinet [en die is groot!]het fortuynisme weer zal opbloeien.
  en het is niet alleen Wilders die het podium “misbruikt” maar ook de regering die dat dan weer “gebruikt” en daar nog meer verdeeldheid mee zaait.
  als je die man gewoon laat kletsen en alles van hem wegstemd ben je er zo van af.
  maar als iedereen de aandacht op hem blijft vestigen,is dat natuurlijk welkome afleiding voor de regering.
  iedereen voert oppositie tegen Wilders,maar men moet dat doen tegen dit Kabinet.
  de oppositie weet dat volgens mij ook donders goed,maar als men het kabinet nu laat struikelen betekend dat helaas grote verkiezingswinst voor TON en PVV.
  en de burger is daar de dupe van.
  denk hier maar eens over na…

  Reactie door iew — vrijdag 4 april 2008 @ 8.56 uur

 6. Die politiemensen mogen hun handen dichtknijpen met zo’n goede CAO, mening werknemer zou dolblij zijn met zo veel loonsverhoging!

  Reactie door K-tje — vrijdag 4 april 2008 @ 11.41 uur

 7. @5
  Goede analyse Iew.
  Daarom is ook bijna de hele kamer meegegaan in de leugen, het door Wilders genoemde vodje.
  Waarbij ook 68% van het volk de overtuiging had dat dit een leugen was.
  Een leugen in de ogen van de kamer voor(hun) bestwil, de ondergang van een betrouwbare volks vertegenwoordiging.
  @6
  Slechte analyse als ik kijk naar de top in het bedrijfsleven en de politiek, deze halen allemaal de neus op voor zo verhoging.
  Of wel jou uitgangspunt is,niet zeuren er is altijd iemand die het nog slechter heeft.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 4 april 2008 @ 12.52 uur

 8. Leuk voor de politie. Afgezien van een periode in mijn leven toen ik een hengst met een bullepees kreeg tijdens een happening op het Spui, is de politie mijn kameraad. Niet mijn beste, maar toch. Deelt het management nu ook mee in de binnengehaalde buit? Of alleen het voetvolk. De hoogst betaalden van de politie krijgen toch weer het meest. Waarom heeft men het daar nooit over? Dat geldt trouwens voor alle bedrijfstakken waarin een salarisverbetering in PROCENTEN is bedongen. En ik zeg het maar weer, zei die niet het geluk hebben op een baan,de uitkeringsGERECHTENDEN, of zelfstandige, hebben dubbel het nakijken.

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulder. — vrijdag 4 april 2008 @ 13.36 uur

 9. @5
  Oh ja Iew? Wat krijgen we nu voor een terugtrekbeweging?
  Uit angst voor TON en PVV NOG 2 jaar de leugenhanden op 1 kabinetsbuik houden?
  Nou geloof maar dat wie nu het kabinet laat struikelen kan rekenen op ovatiezetels van het volk!
  ‘k Hoop vurig dat het de SP is!
  Dit volk wacht op een HELD en zit bepaald niet te wachten op de 2 pantoffelhelden met de grote opruisnavels. Toch zal het ervoor gaan als niemand OPSTAAT! Liever slikken dan (ver)stikken onder de grauwgrijze leugendrijvers die met verdoezeltaktieken en uitbuittechnieken de ‘gewijde’ handjes in onschuld blijven wassen!
  Wie dit kabinet steunt is schuldig aan volksverraad!

  En zie: 39 zetels vandaag voor het CDA!! Dat heb je met die schijnchristelijke voccers. Pas tot de dood hen scheidt… want zo hebben ze het nu eenmaal altijd gedaan! Je weet wel: moord en doodslag, liegen en bedriegen en heulen met de rijken!! Nog 2 dagen en de opgepoetste tempels zitten weer vol… met zondagsvolk en een bord voor hun stijve kop.

  Reactie door Gloria — vrijdag 4 april 2008 @ 23.40 uur

 10. @Gloria…………speel eens een ander riedeltje, er is geen moment dat jij ingaat op argumenten van een ander…enkel die dooddoenners van opmerkingen! Jij haalt alle beweging uit een discussie!! Nog even dit: het kabinet wil geen geld uittrekken voor politie…maar wil wel dat alle problemen rondom integratie worden opgelost…Dat kan niet zonder Politie!!!!! Al die groepjes (waaronder helaas veel allochtonen) die op straat voor onveilige gevoelens en overlast zorgen moeten worden aangepakt! dat lukt niet voor een fooitje en ook niet met hard bidden en hopen dat het overgaat!!!

  Reactie door johankivits — zaterdag 5 april 2008 @ 0.28 uur

 11. 5. IEW
  Ik vind niet dat je het gedoe van Wilders en Rita kunt vergelijken met Fortuyn. Dat was een totaal ander mens, een idealist.Met kennis van zaken.
  Hij had ook zijn zwakke kanten, maar waren die nu ernstiger dan die van Donner,Balkenende,Melkert en dat soort volk.
  Geef mij Pim dan maar. Hij had al voorspeld: eens zullen ze zeggen, hadden we Fortuyn nog meer.
  Ik denk dat die tijd nu al is aangebroken.
  Mensen zijn niet achterlijk, ze kunnen echt van onecht heus wel onderscheiden.
  Heel erg dat ze Pim hebben vermoord.

  Reactie door anne hilverda — zaterdag 5 april 2008 @ 2.23 uur