A1: beetje dom…

A1

De spitsstrook op de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld is vandaag eindelijk opengegaan. Een enorme blunder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Raad van State heeft ervoor gezorgd dat de strook er vier jaar lang voor nop lag. De beide partijen wijzen nu naar elkaar, maar waar twee vechten hebben over het algemeen twee schuld.

De weg is nu open, een spoeddebat volgt, en hopelijk wordt de les geleerd.

Update: De motie van treurnis werd niet door een meerderheid van de Kamer ondersteund

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 08 april 2008 :: 16.27 uur

20 Comments

20 reacties

 1. De lessen worden eerder snel vergeten in de politiek

  Reactie door ReneR — dinsdag 8 april 2008 @ 17.00 uur

 2. En wie heeft hier een finacieel voordeel in gehad, was het eerste wat er in me op kwam..

  Reactie door Burger #0 — dinsdag 8 april 2008 @ 17.52 uur

 3. ACH….we weten nog niet de helft hoeveel geld er verspild wordt in dit landje met een “regering” wiens intelligentie niet hoger komt dan zwemdiploma A ,het geteisem dat geld uitgeeft aan nix,nax,noppes en het
  welzijn van haar eigen mensen vergeet zij kunnen Madurodam niet eens bestieren. Mensen er moet toch een eind komen aan de onnozelheid van Balkenende en zijn cowboys.
  Wat een land,Wat een regering,wat en *&&%zooitje. H E L P !!!!!!!!!!!!!!!
  Ach God wij nemen nog een paracetemolletje.

  Reactie door Rinus c.s. — dinsdag 8 april 2008 @ 18.40 uur

 4. Een spoed debat volgt en er wordt hopelijk een les geleerd.
  Laat dat spoed debat maar zitten, we hebben nu lang genoeg volkstoneel gezien de afgelopen jaren.
  Het is net het A team in de kamer er wordt veel geschoten maar iedereen komt ongeschonden er weer uit.
  Losse flodders dus.
  Met dit verschil dat er in de kamer alleen maar winnaars zijn,of wel een goed betaalde job.
  En als je met losse flodders blijf schieten als beloning een goed betaalde in stand gehouden flodder baan er achter aan.
  Wordt tijd dat de burgers eens met scherp gaan schieten.
  Wat een zooitje.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 8 april 2008 @ 19.09 uur

 5. Dit item stond al een tijd geleden in De Telegraaf. Als je eens had gezien wat voor reacties dat opleverde! En ik was het met de grootste hoeveelheid reacties eens.
  Gewone ambtenaren hebben niets te zeggen maar doen wel schijnheilig mee want kritiek betekent biezen pakken. De managers daar hebben de wind eronder. Die zijn natuurlijk echt fout. En dan zijn er topambtenaren die prestigezaken uitvechten met gemeenten, waterschappen of andere overheden. Dat zijn types die NU weg moeten zonder enige regeling. Bloot met hooguit bijstand op straat. De liberalen hebben er genoeg van. Maar CDA en PvdA zijn in hun nopjes want dit zijn de zaken waar lieden uit deze partijen zich druk om maken, behalve wanneer het in het nieuws komt want dan zijn ze ineens verontwaardigd. Oh was de zittende politieke kliek maar aan de grond op bijstandsniveau. Dan zou hun gezonde verstand waarschijnlijk eens beginnen te werken. Standplaats Nederland is veel te duur geworden voor ondernemers en werknemers omdat de overheid en semi-overheid blunder op blunder stapelen en totaal niet geïnteresserd zijn in dit land en hun bewoners. Diensten ja die moeten geleverd worden. En elk jaar stijgen de belastingen en andere toeslagen zoals riool- en water en energie en etc. gigantisch. De files om nu maar even bij het thema te blijven kosten een fortuin en maken het leven zo verschrikkelijk zuur. In zo’n blik op straat uren wachten en stinken, terwijl je bij minnares, vriendin, vrienden, vrouw, kinderen etc. zou kunnen zijn. Het is een verschrikkelijk ongezellig land geworden. Wanneer je als werknemer niet je werk goed doet wordt je al snel ontslagen. De overheid kan elk jaar beloven iets te doen aan de files maar ze groeien elk jaar nog meer. Wat een ongelooflijke misbaksels.
  Hun geloogwaardigheid hebben ze allang verloren maar nu moeten er toch echt koppen gaan rollen. En let wel nu dus ook de ECHTE schuldigen. Dus niet de usual suspects. Zoek dit uit SP en je zult een hoop goodwill kweken bij liberalen.

  Reactie door Lef — dinsdag 8 april 2008 @ 19.11 uur

 6. MAAK VLUCHTSTROOK VRIJ DOOR STIMULEREN OPENBAAR VERVOER
  Ik vind het te gevaarlijk als er geen vluchtstrook is, voor bestuurders die onwel worden of pech krijgen. Ook is een vluchtstrook nodig voor snelle doorgang aan hulpdiensten.

  Er zijn teveel auto’s in het verkeer. De overheid moet het openbaar vervoer veel sociaal veiliger maken. Ik denk dat dan minder mensen de auto zullen gebruiken. Daardoor kunnen er meer vluchtstroken worden vrijgehouden van verkeer.

  Het openbaar vervoer kan sociaal veiliger worden door herhaalde criminelen een stempel in hun paspoort te geven, waarmee ze een aantal jaar lang een verbod krijgen om openbaar vervoer of motorvoertuigen te gebruiken.

  Ik stem op de SP.

  Reactie door Jaap Veldkamp — dinsdag 8 april 2008 @ 19.34 uur

 7. Boehoe!!
  Ik verspil geen woorden meer aan deze ‘regering’..want:
  Grove miskleunen stapelen zich HOOOOG op..
  Dagelijks..
  Het is niet meer bij te houden..
  Wat een verspilling van heel veel van ONS door de belasting ge-ind GELD, voor al dat misplaatste pogen tot regeren..
  How long..

  Reactie door Olinda — dinsdag 8 april 2008 @ 21.04 uur

 8. Ir.Camiel Eurlinks (CDA)is niet een beetje,maar erg dom,ook al geeft hij de Raad v.State de schuld.De welig tierende bureaucratie raakt verstrikt in haar eigen regels.In 4 jaar tijd zijn weer via energie verspilling en onproductieve uren miljoenen verspild,en verder maar gezwegen over de ergernis.

  Reactie door Maan Arkenbosch — dinsdag 8 april 2008 @ 22.58 uur

 9. Dat krijg je als ambtenaren de hele dag uit het raam zitten te kijken.

  Reactie door Willem — dinsdag 8 april 2008 @ 23.14 uur

 10. Miskleun. Duidelijk.
  Weg dat kabinet.
  Maar als ik daar regelmatig in de file had gestaan, dan had ik toch wel eens bij de SP aan de bel getrokken.
  Vanuit de Kamer had hierover toch ook wel eens een vraagje kunnen worden gesteld?
  Zijn we in dit land dan allemaal suffig geworden? Is het besmettelijk?

  Reactie door Hermie Kreeft — dinsdag 8 april 2008 @ 23.29 uur

 11. Het is niet dom dat men niet op de hoogte zou zijn van hoe het juridisch zat met de vluchtstrook naast de A1, want dat kan niet met al die hoog opgeleide mensen die er over gaan.
  Het past gewoon in de catagorie AUTOOTJE PESTEN. Zeggen dat je serieus bezig bent de files te bestrijden en het millieu te ontlasten. Nee hoor het gaat naast ‘autootje pesten’ alleen maar om geld genereren en beschermen want anders werd er al lang en breedt alternatieve brandstof gebruikt. (waterstof bijvoorbeeld) Gewoon óók een kwestie van belangen verdedigen en de daarin gebedde ondernemers de RUIME gelegenheid geven om hun machtsstructuren opnieuw af te palen.
  Dit weer onder het mom van ‘de economie’. Dát is dan ook het enigste positieve hieraan, verder is het vaak pure oplichting en bedrog.

  Reactie door J.C. Moes — woensdag 9 april 2008 @ 6.49 uur

 12. l0. Hermie, Hitler liep destijds al met plannen rond om fluor in het drinkwater te doen omdat mensen daar “subdued”,onderworpen, van worden. wie weet wat ze intussen uithalen. de Kamer suft
  en het is toch wel opmerkelijk na het felle protest tegen de kruisraketten in de jaren 80 opeens alle verzet is gesmoord en als een grote kudde schapen de burgers zich naar slachtbank laten leiden.
  Met af en toe een hype als Joran of fitna of iets dergelijks als afleiding.DE huidige SPELEN, het brood en andere zekerheiden worden ons intussen stiekem en stelselmatig ontfutseld.

  Reactie door anne hilverda — woensdag 9 april 2008 @ 9.05 uur

 13. beetje dom…

  NU baggatelliseerd de SP dit punt al met de beginzin van dit onderwerp,dus het word inderdaad weer een stukje volkstoneel De Hakker.

  en er moet een “les geleerd worden” in plaats van de verantwoordelijken eens echt aan te pakken en er consequenties aan te verbinden.
  Dit bericht zegt eigenlijk al dat ze het kabinet er op voorhand al weer mee weg laten komen.

  @Hermie Kreeft
  u moet eens weten hoe vaak ik al aan de bel heb getrokken bij de SP over verschillende zaken,maar volgens mij heeft men de klepel uit de bel gehaald,men hoort namelijk niets.

  @lef
  inderdaad,dit stond toen al in de krant/media dus men heeft het heus wel geweten.

  en de volksverlakkerij gaat gewoon door,onder het toeziend oog van de oppositie…

  Reactie door iew — woensdag 9 april 2008 @ 9.50 uur

 14. Dit kabinet zit er nu anderhalf jaar. het is dus met name het vorige kabinet dat zit te slapen.

  Er zal heus een pittig woordje worden gesproken, maar wat mensen hierboven betreft is elke aanleiding er 1 om een kabinet een motie van wantrouwen te geven of af te zetten.

  Zo werkt het niet, welkom in de democratie.

  Ben ik blij met Balkenbende, nee. Doe ik mijn best voor een grote SP ja. Maar als dat bestaat uit mensen zoals iew of hakker die schreeuwen om te schreeuwen dan hoeft het voor mij niet meer. Gadverdamme zeg.

  Reactie door Peter — woensdag 9 april 2008 @ 10.18 uur

 15. @ peter

  de SP bestaat gelukkig niet alleen maar uit mensen met een grote bek dus hou de moed erin :).
  Je hebt deels een punt dat de regering er “pas” anderhalf jaar zit. Ik denk dat het krediet van deze regering vooral snel op is omdat dit het vierde kabinet is waar balkenende niets van bakt. Tuurlijk is dat niet heel eerlijk tegenover PvdA en CU, maar ik denk dat met name de PvdA zoveel mensen hebben teleurgesteld en van zich hebben vervreemd dat mensen wat korter door de bocht gaan.

  groet
  hilde

  Reactie door hilde — woensdag 9 april 2008 @ 10.59 uur

 16. een spits strook waarvoor ze blijven toch altijd dicht geld weggooierij
  ze zijn bedoeld om alleen maar filles te creeieren
  kijk maar bv naar deventer inplaats van door stroming word t daar maar dicht geknepen en maar blijven klagen over files
  verkeer regelen in ned kennen ze niet

  Reactie door teo — woensdag 9 april 2008 @ 12.54 uur

 17. Wat een zootje…..
  Volg het spoeddebat met de Minister tot op dit moment en erger me groen.
  Toneelspel voor een aantal heren en één dame. Maar alle gekheid bij elkaar.
  De minister spreekt van “een juridisch moeras”.
  Geweldig, nu blijkt dat zelfs ministeries de eigen regelgeving niet meer begrijpen, er niet uitkomen.
  Geen wonder dat een burger het niet begrijpt.
  En dat is er dus mis op alle terreinen.
  En een Kamer die slechts “eist” dat iedereen opheldering geeft waarom je toen niet…. als je had geweten…. en dat moet je bewijzen.
  Geen wonder dat de Burger cynisch is geworden… de overheid begrijpt zichzelf niet eens meer.

  Tijd voor grote veranderingen….

  Reactie door Leftfoot — woensdag 9 april 2008 @ 13.10 uur

 18. dat geblunder met het kabinet moet maar eens afgelopen zijn. de burgers kunnen er weer voor opdraaien. nu moet dit kabinet maar eens vallen.

  Reactie door Maayke Jong- Doppen — woensdag 9 april 2008 @ 13.11 uur

 19. Wat nou beetje dom, dit is gewoon de manier van werken in “onze ” regering,
  Het volk wordt gewoon dag en nacht voorgelogen.Die maffioso is gewoon met hun eigen image bezig, veel lullen weinig zeggen,veel denken weinig kunnen verwerken,
  en maar lachen op de achterbank van hun limousine of tijdens een gratis copieus diner want aan het eind van de maand wordt het katje gewoon weer op hun
  bankrekening gestort.
  Wat een inteligente regering leidt Balkenende toch, maar soort zoekt soort.

  Reactie door Rinus c.i. — woensdag 9 april 2008 @ 18.52 uur

 20. @ Maan Arkenbosch (8):

  Deze blunder kan natuurlijk niet aan Eurlings persoonlijk worden geweten (al is hij uiteraard wel politiek ervoor verantwoordelijk). De blunder vond immers al vier jaar geleden plaats, door een foute interpretatie van een uitspraak van de Raad van State.
  (Zie ook Peter (nr. 14) en Hilde (nr. 15)).
  Wel slaat het nergens op, dat Eurlings de Raad van State een verwijt maakt. (Te lang gewacht met waarschuwen…). Zijn departement is immers zélf verantwoordelijk voor de foute interpretatie.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 9 april 2008 @ 20.08 uur