Donner: geen zoet, het blijft zuur

Citreoen

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken ziet geen reden om de portemonnee van mensen te ondersteunen. Onder de hogere inflatie neemt het kabinet geen maatregelen om de koopkracht op te trekken. (Nu.nl)

Zie ook: Koopkracht beloftes gebroken: kabinet voedt het cynisme (SP-Nieuwsbericht)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 08 april 2008 :: 16.33 uur

30 Comments

30 reacties

 1. Had iemand wat anders verwacht? Deze figuur heeft niets menselijks. In het verleden regelmatig geblunderd en nu weer op de troon en neerkijkend op het volk. Een fossiel van de eerste orde en steun en toeverlaat van Balkenende. Wat een regering.

  Reactie door Bert Vanderslagmulder. — dinsdag 8 april 2008 @ 17.18 uur

 2. Donner vergeet maar weer voor het gemak dat er ook armoede is onder werkende mensen. Je kunt armoede niet simpel afmeten aan de hand van het aantal uitkeringen. En hogere prijzen voor electra en gas stimuleren mensen om er zuiniger mee om te gaan. Nou Donner rijke mensen zullen daar niet van wakker liggen hoor en gaan gewoon op de oude voet door. Maar arme mensen worden GEDWONGEN om minder gas en electra te gebruiken daar ze het simpelweg niet kunnen betalen. Wat een asociale man.

  Reactie door J Vrolijk — dinsdag 8 april 2008 @ 17.18 uur

 3. Dit kabinet is moreel failliet.
  Het heeft geen draagvlak meer onder de bevolking.
  Een flinke schop van de oppositie en het zooitje stort neer in de beerput waar het op gebouwd is.

  Reactie door koen — dinsdag 8 april 2008 @ 17.50 uur

 4. Mijnheer Donner heeft zelf niets te vrezen. Zijn inkomen is ruim genoeg om te voorzien in alle luxe die hij nodig heeft samen met zijn gezin.
  Zodra je van bijstands niveau moet rondkomen merk je de inflatie pas echt goed.

  De uitspraak over de energie is ronduit kleinerend vind ik. Wij betalen tweehonderd euro voor gas water en licht, en dat is voor ongeveer 1100 m3 gas, rond de 1800 kw, en 80 kuub water. Nog meer bezuinigen zou complete waanzin zijn.

  En dan te bedenken dat europese energie bedrijven miljarden subsidie krijgen van europa, en de rechten die ze gratis krijgen ook doorberekenen aan de klant. De wereld op zijn kop…

  Reactie door Burger #0 — dinsdag 8 april 2008 @ 17.51 uur

 5. @2 J Vrolijk

  de enige die iets vergeet is de oppositie,namelijk het naar huis sturen van dit kabinet,wegens grootschalige volksverlakkerij,leugens,list en bedrog,gebroken kiezersbeloften,het stelselmatig niet uitvoeren van aangenomen moties,etc etc…

  en aangezien Jan marijnissen heeft geconstateerd dat dit geen nieuw kabinet is maar gewoon een Balkenende 4,gaat het voordeel van de twijfel bij voorbaat al niet meer op!

  het CDA is tevens ook de Ministersploeg met twijfelachtige Ministers in de gelederen die deels voor de bewijslast tegen Wilders in het Fitna debat verantwoordelijk zijn.

  alleen heet “liegen” in de politieke wandelgangen “verkeerd geinformeerd”

  o ja, de lerarenstakingen komen er aan!

  Reactie door iew — dinsdag 8 april 2008 @ 18.03 uur

 6. Hier moet toch een einde aan komen, aan dat zuur wat de gewone man al jaren moet slikken.
  We moeten als SP het kabinet steviger aanpakken.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 8 april 2008 @ 18.22 uur

 7. Mag ik deze minister een ernstige vorm van autisme toeschrijven?
  ‘Inflatie heeft weinig effect op de koopkracht?’
  Donner zegt dat ‘de inflatie vooral is toegenomen door de hogere prijzen voor energie en door de gestegen lonen.’
  Welke gestegen lonen meneer Donner? De gestegen lonen van de top in het bedrijfsleven? De gestegen lonen van U en Uw collega politici? Welk een drogredenatie! Inflatie en koopkrachtreparatie mogen in het huidige systeem dan weliswaar ogenschijnlijk aan elkaar zijn gekoppeld maar een loonsverhoging veroorzaakt geen inflatie.

  Was het niet zo dat U en de Uwen middels 30% loonsverhoging de inkomensachteruitgang als gevolg van het nieuwe zorgstelsel voor Kamerleden gecompenseerd wilde hebben?
  Geldt deze inkomensachteruitgang dan niet voor gewone stervelingen?

  ‘De duurdere energie ziet het kabinet niet als een probleem. Integendeel, het stimuleert mensen zuiniger om te gaan met gas en elektriciteit, en dat is belangrijk voor het milieu..’
  “Zuiniger omgaan met energie’ hoe bedoeld U dit?
  Hoe bedoeld U zuiniger omgaan wanneer je al in de kou zit?
  Het lijkt mij voor de gewone mensen en het politieke klimaat in Nederland belangrijk, wanneer mensen als Uzelf en Uw autistische kompanen eens het veld zouden ruimen. Wanneer mensen zich eindelijk eens gehoord en vertegenwoordigd voelen. Dat zou mensen stimuleren om weer eens serieus in ‘de politiek’ te kunnen geloven.

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 8 april 2008 @ 18.27 uur

 8. Ik verwacht niks uit Haagse achterkamerpolitie(Zero/ nul/0). Wij worden geregeerd door een corrupte bende.
  Dacht u dat slavernij zich beperkte tot “derde wereld”. Niks is minder waar.

  Slavernij is hier en nu. Want het volk in dit land leeft om de zakken van de zakkenvullende regering en de sponsors van deze regering te financieren. Men is gewend om weg te kijken maar het komt steeds dichterbij.

  Zoveel werkende armen(slaven) en de nummers neemt alleen maar toe. De inkomen van mensen is bijna niks meer waard. Niemand houdt toezicht op de stijgende prijzen bij de supermarkt. Want meneer Albert Hijn en zijn vrienden stemmen op VVD, CDA en PvdA. Die zijn namelijk aandeelhouders in elkaar.

  Waardeloos waardeloos minister Donner en zijn asociale bende regering is normen en waardeloos. Kijk uit voor mannen en vrouwen die lopen rond in door de volk betaalde designer pakken. Die zijn niet representatief. Die zijn puur dieven. Ze maken niks waar behalve bescherming bieden aan zakkenvullers(hun achterban).

  Reactie door khosrow — dinsdag 8 april 2008 @ 18.44 uur

 9. Heeft die man niet door als mijn koopkracht afneemt ik ook geen mooie produkten kan aanschaffen?Je zult maar afhankelijk zijn ,als ondernemer,van de nederlandse markt.Naar het zuur,komt nog veel meer zuur.

  Reactie door han — dinsdag 8 april 2008 @ 18.56 uur

 10. Ik neem het de vakbonden heel kwalijk dat zij volop meedoen in de stigmatisering van loontrekkenden, door zelfs maar geringe, nauwelijks de inflatiebijbenende loonsverhogingen al bij voorbaat te bestempelen als “inflatieverhogend”.

  Me dunkt dat inflatie op dit moment vooral wordt veroorzaakt door de V.S. met zijn scheepsladingen ongedekte, en dus waardeloze, “pretdollars”.
  Ook de EU, waaraan wij ongevraagd “mogen” meedoen, doet een flinke duit in het zakje door meer geld bij te drukken dan verantwoord is.
  Voorts: al die enorme (en onverdiende) topsalarissen van het groeiende leger graaiers zouden de inflatie niet doen stijgen… alsmede de gigantische winststijgingen en het zeer inefficiente en kostprijsverhogende gesleep van hot naar her met allerlei grondstoffen, halffabrikaten en zelfs levende dieren…?

  En dan dit nog: er zijn louter terwille van het met de moraal niet zo nauw nemende beleggers honderden miljarden dollars (en euro’s) in “de economie geinjecteerd”…je kunt dus zeggen dat om het kapitaal te beschermen “gewone” mensen, zoals altijd, de rekening mogen betalen.

  En dan krijgen ze met hun meer dan gerechtvaardigde looneisen ook nog het stigma “de inflatie aan te wakkeren”…
  Dit is een van de grote leugens van het kapitalisme, die onderhand wel eens mag worden ontmaskerd.

  Wat mij betreft mogen de komende tijd de looneisen fors zijn, het wordt zo langzamerhand tijd…en minstens een deel daarvan slaat dan weer neer bij de nog onfortuinlijker uitkeringsgerechtigden met een minimaal inkomen.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 8 april 2008 @ 19.09 uur

 11. Donner = preek + zuurtjes of pepermintjes + wilt u nu onmiddellijk storten in onze collectezak -bus…
  En dan uiteiendelijk: Gods zegen is met u. Hahaha

  Donner = geven op zijn Frans maar op zijn gereformeerd/calvinistisch/schijnheilig CDA’s is dat gewoon NEMEN.
  Deze figuur spreekt ALTIJD gespleten tong. Ik denk dat de “grote” Richelieu een diep respect zou hebben gehad voor deze superhollandse nonvaleur die jedoch dik zijn zakken zit te vullen.

  Reactie door Lef — dinsdag 8 april 2008 @ 19.59 uur

 12. Heeft Donner uberhaubt wel iets voor de burger gedaan.
  Voor VNO-NCW en MKB heeft deze meneer wel oren,maar voor de arbeider niets,nihil,.
  En volgens mij gunt hij ons zelfs het zuur niet.

  Reactie door taardje — dinsdag 8 april 2008 @ 20.40 uur

 13. ik zou eens kijken op http://www.hjc.nl

  legaal belasting ontduiken voor ondernemers

  en dat moeten de werkenden weer bij passen

  Reactie door roel — dinsdag 8 april 2008 @ 20.40 uur

 14. Dan is goed voor het milieu dan gebruiken ze maar minder energie is een heel gemene vieze opmerking en een minachting voor de burger.
  Vooral ook omdat door de enorme stijging van de energie prijzen bakken met geld binnen vloeien door ons aardgas.
  Wat zegt deze pias als de voedsel prijzen hoger worden ,dan vreten ze maar minder en is goed voor de gezondheid dan worden ze minder vet.
  Pikken we dat, zo vernederende opmerking na de bevolking toe,is het niet tijd dat deze sta in de weg van zijn voetstuk wordt geschoten.
  Nog even als de ziektekosten hoger worden dan is de opmerking,dat is goed gaan ze eerder de pijp uit dat is ook goed voor het milieu minder mensen.
  De opmerking van uit het kabinet met volstrekte minachting en vernedering voor burger,waarbij de burger wordt neer gezet als een energieverslinder terwijl dit de grote bedrijven zijn,is er een om af te treden ,wat een stelletje tuig.
  Deze gedachte uit gesproken door het kabinet geeft aan dat men de burger als een voetveeg ziet. de brand er in.
  Over energie verslinden gesproken gelovige Donder ik ben afgelopen zondag een kerk in gelopen, open dag van die kerk, wou ook wel eens de Efteling van binnen zien.
  Een geweldig ongeïsoleerde ruimte die knap verwarmd was, maar dat is natuurlijk niet erg dat is voor je droom prins. Dat is energie verspilling

  Reactie door De Hakker — dinsdag 8 april 2008 @ 21.00 uur

 15. DE SP en GROEnLinks en D66 moeten het voortouw nemen en constant de pvda in een hoek drijven en ze uitdagen om dit zieke spul naar huis te sturen.
  DOnner met zijn in- en inslechte uitstraling| de man is gewoon een slecht mens, de benaming mens nauwelijks waardig.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 8 april 2008 @ 21.37 uur

 16. ‘k Kan me niet herinneren dat er in de circa 25 jaar dat ik een baan heb ooit een ander regime heeft geheerst dan loonmatiging. Als het eens wat minder goed ging met de economie was dat nodige vanwege onze concurrentiepositie en het financieringstekort, ging het weer wat beter dan moesten de lonen gematigd worden om overbesteding te voorkomen.

  Loonmatiging en flexibilisering van de arbeidsmarkt, bijna onveranderlijk uitgelegd in de betekenis van langer of harder werken voor minder geld, dat zijn de afgelopen 25 jaar de recepten geweest van de mensen die ‘t voor het zeggen hebben in Nederland en van wie gezegd wordt dat ze weten wat goed is voor “de” economie. Voor hen zelf gelden uiteraard andere regels. Ieder volk krijgt de regering die het verdient.

  Reactie door Ed Sorrento — woensdag 9 april 2008 @ 1.51 uur

 17. Het is onderhand wel duidelijk dat de heer Donner de functie van minister van sociale zaken absoluut niet waardig is. Dat was op voorhand natuurlijk al te verwachten, maar Piet Hein moest nu eenmaal minister zijn, en dan maar op dit departement.

  Waar ik me echter keer op keer over blijf verbazen is dat de zogenaamd (christelijk) sociale partijen in dit kabinet het a-sociale gedrag van Donner maar blijven accepteren. Het lijkt er op alsof het CDA alleen regeert en dat ze de andere partijen in een wurggreep heeft.

  Reactie door Gert — woensdag 9 april 2008 @ 7.13 uur

 18. en weer is het natuurlijk oorverdovend stil bij de handlangers van deze antievolks regering de christelijk vakbonden. lijkt wel of ze bij de nsb in de leer zijn geweest luister en gehoorzaam.geen wonder dat de leden weglopen bij de bonden kabinet en vakbonden hebben blijkbaar maar een doel het uitzuigen van de arbeider

  Reactie door leo — woensdag 9 april 2008 @ 8.11 uur

 19. Ja hoor…staan alle partijen bij het Wildersdebat op de voorste rijen om maar pontificaal in beeld te kunnen komen te beweren en te bezweren dat het kabinet niet liegt,terwijl de hele coalitie inclusief een aantal partijen uitsluitend bestaat uit list en bedrog.
  En wij alles maar voor zoete koek aannemen.
  Wij roepen het nog maar eens;
  ACTIE…ACTIE VAN ONDERAF !!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Joop1 — woensdag 9 april 2008 @ 9.29 uur

 20. Knollen worden voor citroenen verkocht door een zuurpruim.

  Reactie door Joop Schouten — woensdag 9 april 2008 @ 9.45 uur

 21. Hoe durft die Donner te zeggen:
  het stimuleert mensen zuiniger om te gaan met gas en elektriciteit en het is goed voor het milieu.

  Veel mensen hebben hun kachel al een paar jaar zo laag staan, dan goed voor hen zou zijn, om de stookkosten te drukken. Ik ken mensen die zelfs hun boiler niet meer gebruiken in verband hier mee.
  Zij koken net als vroeger water om zich bij de wastafle mee te wassen.
  Ja ja het zij mensen met een miniuminkomen, zonder schulden waar ze zelf schuldig aan zijn.

  Het is vreselijk dat er ouderen zijn die niet meer naar hun kleinkinderen kunnen afreizen. laat staan nog cadeautjes voor hen kunnen betalen, anders komen ze zelf in de problemen.

  Ik ken ouderen die al financieel worden ondersteund door hun kinderen.

  Hoe durft Donner het woord bezuinigen nog in de mond te nemen, als het bezuinigd wordt, dan is het bij de minima.
  Bezuinigd men op allerhanden dingen om het hoofd boven water te houden, al jaren overal spaarlampen, verwarming nooit hoger dan 16-17 graden, of zelfs hele dagen gewoon uit!
  Men bezuinigd op voedsel, kleding en de dingen die het leven net wat aangenamer maken, (dingen die mensen met een normaal inkomen heel gewoon vinden.)

  En dan de overheid zelf die voor miljoenen over de balk smijt, er niets aan doet om de eindeloze rijen files op te lossen.

  Niets doet aan al die graaiers.
  De multinationals die grootste vervuilers, de uitstoot gaat maar door. We ademen masaal vervuilde lucht in.
  Kanker grijpt om zich heen, erstige luchtweg ziektes eveneens. Maar dat doet niets terzake, het gaat om geld maken.

  De geldmannetjes van Nederland, spreken voortdurend het volk toe dat de minste mogelijkheden heeft om te vervuilen of nog mogelijheden tot bezuiniging heeft.

  Knecht de knecht, Donner is koning en spreek u bestraffend met op geheven vinger toe.

  Bah, hoe kan ik nog trots zijn op Nederland, ik weet niet waar ik het vandaan moet halen!

  Reactie door e.krul — woensdag 9 april 2008 @ 10.34 uur

 22. Ik heb gisteren een E-mail gestuurd naar mevr. Spies, vice-fractievoorzitter van het CDA, m.b.t. het koopkrachtbeleid van Donner. Natuurlijk had ik het liefst Donner zelf en Balkenende geschreven, maar die brieven komen waarschijnlijk niet verder dan hun secretaresse; de hoge heren – en enkele dames – worden immers zoals gewoonlijk behoorlijk afgeschermd. Bovendien kan ik momenteel niet printen en ik ben echt niet van plan nog meer energie erin te steken door mijn schrijfmachine weer op te pakken.
  Ik denk dat het beter is om rechtstreeks Tweede Kamerleden te schrijven van andere partijen dan de SP; de SP-politici weten wel hoe hun leden c.q. sympathisanten denken. Zoek op de website van die andere partijen voor welk onderwerp je welke politicus moet schrijven en overdonder hen met E-mails! Het moeten echter wel brieven zijn die inhoudelijk kloppen met feiten en cijfers, welke weer te vinden zijn op de websites van bijv. het CBS. En emoties mogen – zeker als het persoonlijke ervaringen betreft -, maar als emoties de boventoon voeren en je inhoudelijk weinig of niets toevoegt, zullen deze E-mails op den duur ook niet meer gelezen worden of komt er de maatregel dat ook alle Tweede Kamerleden worden afgeschermd en niet meer rechtstreeks benaderbaar zijn; het woord “democratie” stelt immers niet zoveel voor.
  Intussen lijkt Donner bezig te zijn zijn AOW-uitkering nog wat te verhogen: als iedereen – natuurlijk ook weer de mensen die dat helemaal niet nodig hebben – meer AOW kan ontvangen door na zijn 65-jarige leeftijd door te werken, zal hij daarvan waarschijnlijk graag gebruik maken, werkend in baantjes die weinig inspanning vergen en veel inkomsten genereren. Voor die tijd laat hij de arm(st)en in Nederland letterlijk en figuurlijk in de kou staan; als zij de energiekosten niet meer kunnen betalen, dan verbruiken zij minder, wat een positief milieu-effect oplevert, zegt hij doodgemoedereerd!

  Reactie door Vlinder — woensdag 9 april 2008 @ 10.49 uur

 23. Nog zuiniger omgaan met gas en licht? Dus straks zitten we weer allemaal rond een Salamander ons te verwarmen en eenprakkie warm te maken. Een blikkacheltje mag van mij ook. Wat hout vindt je genoeg langs de straat. Dat is ook niet zo erg milieuvriendelijk. Maar jemoet toch wat.

  Reactie door Dik Evertse — woensdag 9 april 2008 @ 11.52 uur

 24. dat was wel te verwachten. knollen voor citroenen verkopen. weer draait dit kabinet de burgers een rad voor ogen. kabinet Balkenende heeft eigenlijk niets anders gedaan dan dat. de kabinetten Balkenende zorgen alleen voor zich zelf, maar niet voor de burgers. alle verantwoordelijkheden worden afgeschoven naar de burgers. waarom zou het kabinet nog zelf nog verantwoordelijkheden nemen? nee, we hoeven niets meer te verwachten van donner. ook hij laat de burgers gewoon barsten. dat zegt meer over donner dan over de degene, die wil, dat donner de burgers moet helpen. “Doe dan maar wat meer het licht uit of zet de verwarming een stuk lager.” de mensen gewoon in de kou zetten. dat is, wat donner wil.”Zoek het effe lekker zelf uit.” dat is het beleid van Balkenende. als ze het zelf maar goed hebben en er warmpjes bij zitten.

  Reactie door Maayke Jong- Doppen — woensdag 9 april 2008 @ 12.47 uur

 25. Een man als P.H Donner op Sociale zaken is bijna blasfemisch ! Wellicht een briljant jurist maar op het menselijke vlak een volkomen nitwit. Herhaaldelijk bewees hij niet van deze planeet te zijn. Aardje naar zijn vaartje? Pa Donner (Jan) was in de jaren dertig Min. v. Justitie en noemde als welopgevoed, geleerd en héél gristelijk man Chinezen “Aziatisch ongedierte” en deporteerde hen met honderden tegelijk. Een voorloper en wellicht voorbeeld voor PVV, TON adepten? Wat Balkenende nr. weet ik veel, bezielde deze wereldvreemde clown uitgerekend op dit ministerie te zetten zal ( voor mij ) altijd een raadsel blijven.

  Reactie door William — woensdag 9 april 2008 @ 12.49 uur

 26. @25 William.

  Niet Jan Donner maar André Donner is de vader van Piet Hein Donner.
  * Johannes Hendricus Donner (1824-1903), predikant en Tweede Kamerlid.
  * Jan Donner (1891-1981), minister van justitie en president van de hoge Raad, kleinzoon van Johannes Hendricus Donner.
  * André Donner (1918-1992, rechter Europees Hof van Justitie, zoon van Jan Donner.
  * Jan Hein Donner (1927-1988, schaakgrootmeester, columnist en schrijver, zoon van Jan Donner.
  * Piet Hein Donner (1948). minister van justitie, minister van sociale zaken en werkgelegenheid. zoon van André Donner.
  Jan, die jij bedoelde was de grootvader van onze huidige minister van socialezaken en werkgelegenheid. Daar is meer van bekend,
  http://www.inghist.nl/Onderzoek/Projecten/BWN/lemmata/bwn3/donner
  Zo te zien een familie waar Domela Nieuwenhuis (de stamvader van het socialisme in Nederland) mee overhoop lag.
  Van de huidige minister Piet Hein (zijn naam is klein maar zijn daden zijn nog kleiner).
  Uit zuinigheid komt hij op zijn fietsie naar het Binnenhof, daar kun je niets van verwachten. Voormij is het onbegrijpelijk dat een PvdA met zulke lui in één nest kruipen. Tenzij je van het zelfde soort bent. “Nestvervuilers”.

  Reactie door olle Henk — woensdag 9 april 2008 @ 14.22 uur

 27. @22 VLINDER.
  Beste Vlinder je kunt net zo goed sinterklaas of het vreemdelingenlegioen naar het torentje sturen,die gasten daar zijn ziende blind en alleen maar met zich-
  zelf bezig.
  Maar beste V. goed geprobeerd niet geschoten is altijd mis.
  Groet en tot lees.

  Reactie door Rinus c.i. — woensdag 9 april 2008 @ 18.45 uur

 28. Als het goed gaat met de economie moet je de lonen en uitkeringen niet verhogen en bezuinigen maar als het slecht gaat moet je de koopkracht verhogen om de economie te stimuleren.
  Dát is steeds het adagium.
  Het mooiste is dat ze op het moment supreme ALTIJD zeggen dat er gematigd en bezuinigd moet worden.
  Nederland doet precies het tegengestelde van alle andere EU landen die zich wel zorgen maken om de gevolgen van hoge energieprijzen voor hun burgers. Ze verhogen zelfs algemene belastingen om zo de inflatie te stimuleren en juist de koopkracht van de minstverdienende of uitkeringsgerechtigden fors EXTRA te verminderen. De BTW verhoging, een toefje extra op de sterk stijgende energieprijzen en op de kosten eerste levensbehoeften waar keuze voor mensen die niets te makken hebben uitgesloten is.
  Donner is m.i. werkelijk autistisch, Balkenende idem-dito, anti-sociale persoonlijkheden.
  Wat IK niet begrijp is hoe dat met de PvdA en Wouter Bos zit,juist ZIJN aandeel hierin.
  Zelf flink cashen, flinke opslag (kom niet aan zijn hoogste hypotheekrenreaftrek).
  Wat moet Donners pand wel niet kosten aan energie? Zij en de hunnen met hun exorbitante zelfverrijking dragen het meest bij aan de inflatie en het energieverbruik. Het bedrijfsleven in Nederland betaalt zowat de laagste belasting in de EU (Forbes) en komt ook daar nog onderuit.
  En als ik kijk naar het lijstje van Forbes is de verhouding betaling voor sociale voorzieningen tussen werkgevers en werknemers ook heel wat voordeliger voor het bedrijfsleven en nadeliger voor de werknmers m.b.t. andere landen. Maar het bedrijfsleven klaagt en klaagt en met hen het kabinet.
  Noem mij eens 3 zaken m.b.t. inkomenspolitiek die de PvdA geregeld heeft om de armoede te bestrijden.
  Ze doen precies het tegengestelde en het interesseert ze geen barst.
  Hoe durven wij te twijfelen aan de integriteit van het kabinet! Evenveel als aan dat van haar individuele leden dacht ik zo. Het is de som van onbetrouwbaarheid.

  Reactie door Henny — woensdag 9 april 2008 @ 18.51 uur

 29. Minister Donner bij een volgende gelegenheid:
  “De duurdere levensmiddelen ziet het kabinet niet als een probleem. Integendeel, het stimuleert mensen zuiniger om te gaan met eten en drinken, en dat is belangrijk voor het milieu.”

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 9 april 2008 @ 20.21 uur

 30. Donner!
  Die comfortabel wegkomt en weer grijnzend terugkomt met 11 doden op zijn Schipholgeweten…

  Die valsheid in geschrifte niet blijkt te schromen…

  Die met zijn doorvroomde smoel het onbehouwen lef heeft de energieprijzen te bejubelen, terwijl we nog NOOIT zoveel betaald hebben en nog NOOIT zo in kou hebben gezeten…

  Die hiermee de armen ernstig schoffeert en minzaam onderdompelt in zijn poel van ongerechtigheid…

  Die in zijn vervrekte brein geen reden ziet om het volk te ondersteunen onder genot van zijn rijkbetaalde kruiwagenjob met nogeens 30% verhoging!!!…

  Die uit zo’n vocfamilie komt waar de baantjes worden doorgeschoven en het recht naar de hand van de rijken wordt gezet…

  Die Donner!
  Die hoeft niets te vrezen. Ook niet van de SP. Tenslotte motie van wantrouwen doe je pas als het ECHT nodig is…

  Wie ZOET is voor dit kabinet is ZUUR voor het volk!

  Reactie door Gloria — woensdag 9 april 2008 @ 20.52 uur