MBO-ers in actie voor OV

MBO-leerlingen voeren sinds gisteren vier weken actie voor de OV-kaart. Ze vinden het niet eerlijk dat MBO’ers van 16 en 17 jaar niet zo’n kaart hebben om gratis te reizen en HBO’ers in dezelfde leeftijd wel. (NOS)

De SP is al langer bezig om deze ongelijkheid op te heffen. In februari dit jaar, toen de SP het opnieuw in de Kamer aan de orde stelde, leek de PvdA om te gaan waardoor er een meerderheid ontstond om MBO-ers dezelfde rechten te geven als HBO-ers. De druk van de MBO-ers is dan ook hard nodig om ervoor te zorgen dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Ze worden daarbij ondersteund door ROOD – jong in de SP die onder andere in de treinen actie voeren.

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

woensdag 07 mei 2008 :: 13.53 uur

Reacties uitgeschakeld