Omkoopbonus voor privatisering?

Het kabinet moet volgens de SP volledige openheid van zaken geven over een speciale bonusregeling die moest voorkomen dat bestuurders van staatsbedrijven zouden gaan dwarsliggen bij privatisering van hun bedrijf. Op grond van die regeling kreeg Connexxion-topman Rob van Holten bij zijn vertrek een bonus van ruim 8 ton. “Dit lijkt mij omkoping,” aldus SP-Kamerlid Emile Roemer, die minister Bos bij het Vragenuur dinsdag op het matje zal roepen.

De Volkskrant bericht vandaag dat Van Holten bij zijn vrijwillige vertrek 821.000 euro extra heeft opgestreken. Volgens Connexxion wordt de hoogte van deze bonus voor een groot deel veroorzaakt door een speciale regeling die in het leven geroepen is bij de privatisering van grote staatsbedrijven. Om te voorkomen dat topmannen dwars gingen liggen, werd hun een lucratieve regeling in het vooruitzicht gesteld.

Roemer: “De regering zou de managers dus hebben omgekocht om de liberaliseringspolitiek er door te kunnen werken. Van Holten kreeg vijf keer het jaarsalaris van de premier mee als bonus, terwijl Connexxion nu zegt geen geld te hebben om de echte topbestuurders – de buschauffeurs – het loon te geven waar ze recht op hebben. Het kabinet heeft heel wat uit te leggen.”

“Dit is al het zoveelste voorbeeld van een topman die lak heeft aan de vrijblijvende oproepen van Bos om terughoudend te zijn. Wanneer concludeert Bos dat die zo’n oproep niet genoeg is, en dat de aanpak van excessieve zelfverrijking zíjn taak is?”

(Nieuwsbericht SP)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 08 mei 2008 :: 19.33 uur

28 Comments

28 reacties

 1. CREATIEVE OPLOSSINGEN VOOR MEGA-SALARISSEN

  Topsalarissen stimuleren onvrede, corruptie en criminaliteit, denk ik.

  Probeer topsalarissen wereldwijd wettelijk te beperken. Dan kunnen topmanagers niet meer verdienen in een ander land. Ik doe daarover de onderstaande voorstellen.

  Maak Nederland Engelstalig. Dan zijn we een veel interessanter immigratieland voor geniale buitenlandse topmanagers. En we kunnen dan briljante studenten opsporen in de sloppenwijken van India om onze bedrijven te leiden. In ruil daarvoor leiden we de helft van die studenten op voor India. Dat is misschien een win-win-situatie voor beide landen?? India heeft 1.1 miljard inwoners, velen spreken Engels.

  Topmanagers in bedrijven kunnen vaak fantastisch communiceren. Maar ze krijgen vaak te weinig bijscholing door tijdgebrek.

  Bedrijven zullen veel minder afhankelijk worden van de kennis van hun topmanagers als de overige medewerkers veel meer kennis krijgen dan nu. Ook daarom is het hard nodig dat Nederland overschakelt op het Engels als voertaal. Want dan zullen Nederlandsers veel vaker gebruikmaken van Engelstalige professionele webforums, websites en internetvideo’s. Bijvoorbeeld video’s over leiderschap, zoals de onderstaande.

  VIDEO
  Boeiende en prikkelende lezing over motivatie en toekomstgericht leiderschap door de Engelse futuroloog Dixon:
  http://video.google.com/videoplay?docid=3761257289875343526&q=management+training&ei=h1wjSLiEC4fcjAK_5czSAQ

  Reactie door Jaap Veldkamp — donderdag 8 mei 2008 @ 22.20 uur

 2. Al dat waar is, is het geen omkoping maar verdwazing.

  Reactie door reint — donderdag 8 mei 2008 @ 23.08 uur

 3. Ik kijk er niet van op, wie weet wat voor topbaantje er voor woutertje ligt te wachten, terug naar de Shell met een salaris tig maal vermenigvuldigt met dat ‘lage’ salaris wat hij nu verdient(?) als minister van financien?

  Reactie door Els — donderdag 8 mei 2008 @ 23.16 uur

 4. Je moet tegen een gemiddelde, “goed in de maat lopende” en zichzelf o zo deugdelijk achtende Nederlander eens zeggen wat er in de afgelopen tientallen jaren is afgepakt van wat door dappere, moeizame en aan de betreffende mensen werkelijke vretende strijd ooit is opgebouwd:
  Je zult nog schrikken van de veelal domme, intens egoïstische en geërgerde reacties…
  …Vooral als je een poging gaat wagen dit in verband te brengen met partijen als CDA en VVD en en passant erbij vermeldt dat Wilders en Verdonk eigenlijk karakterloze opportunisten zijn.
  Opportunisten die, naast het eenzijdige verhaal dat zij altijd brengen en dat vooral bedoeld is om mensen op te jutten en door een überhaupt verkeerd in elkaar zittende “samen”leving veroorzaakte agressie en onlustgevoelens te voeden, verder gewoon keiharde VVD-ers zijn, met alle rechtse en de minder bedeelden meedogenloos vernederende afbraakpolitiek die daarbij hoort…
  (Misschien in het egoïstische en zelfgenoegzame kruis getast…??!)
  En dan te bedenken dat je dan gewoon, in mijn geval bijbels geinspireerde, onlustgevoelens en geergerdheid uit, omdat het kwaad werkelijk “onwrikbaar” blijkt te zijn.
  Voor mij als christen is dit overigens een troostvol bewijs van al duizenden jaren geleden voorzegde voorspellingen.

  Ik wil maar zeggen: als veel mensen maar een beetje zouden deugen, kregen hondsbrutale en schaamteloos hebberige bobo’s gewoon de kans niet om zich zo liederlijk te verrijken: wij kunnen hier wel tot in de eeuwigheid onze –terechte- verontwaardiging uitschreeuwen, maar een groot deel van Nederland wil zelf niet deugen: die hebben het liever over de pekelzonden van de zwakkeren en vergapen zich aan “het succes” van al die “top”figuren, “die er zo hard voor hebben gewerkt”…in die beperkte optiek kan kritiek daarop slechts voortkomen uit jaloezie (zoals de waard is…!)

  Net als bijbels christendom is rechtvaardig, solidair, meedogend, daadkrachtig en dus REVOLUTIONAIR links, niets voor egoïsten…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — donderdag 8 mei 2008 @ 23.40 uur

 5. Ik ben murw!

  Reactie door anne hilverda — vrijdag 9 mei 2008 @ 0.00 uur

 6. Hoe zal het duren voordat Connexxion Transdev gaat heten ? Transdev bezit in heel Europa veel openbaarvervoer bedrijven en nu ook in Nederland door Connexxion op te kopen.
  Maar ja, alles wat de regering doet of nu goed of kwaad blijft de verantwoordelijkheid van de Nederlanders.

  Nederland koos voor CDA en PvdA als de twee grootste partijen. Dat de SP 25 zetels haalden is goed, maar het is geen meerderheid. En ook al komt de SP in een PvdA, Groen Links kabinet, dan weet ik nog niet of alles beter wordt. De PvdA staat al bekend als een rechtse neoliberale partij.

  De angst voor links heerst nog. Veel mensen zien de SP als een maoïstische partij en durven uit angst voor een dictatuur niet op de SP stemmen. Nederland is een redelijk conservatief land sinds 1990 toen Wim kok het neoliberalisme invoerde.

  Eigenlijk zou de SP weer revolutionair moeten worden, niet maoïstisch of stalinistisch maar gewoon democratisch revolutionair socialistisch zo als het hoorde. Veel Socialistische partijen zijn rechts geworden, kijk maar naar de franse PS of de Spaanse PSOE. Echt links is bijna dood gegaan in de jaren 90. De stalinistische CPN ging ten onder in groen links, net als de PSP. De PvdA werd rechts, en Groen Links is nu vrijzinnig liberaal geworden.

  We missen een arbeiderspartij, misschien komt het door het feit dat mensen geen socialisme willen. Ze willen slechts kapitalisme met een sociaal gezicht ( sociaal-democratie ). Maar dat kapitalisme kan niet leven zonder uitbuiting buiten Europa. Europa werd rijk door imperialisme en uitbuiting en we leven nog steeds op de rijkdom van Afrika, Azië en Latijn Amerika.

  Reactie door Jorein Versteege — vrijdag 9 mei 2008 @ 1.24 uur

 7. Wat een vunzige regering! En die ‘top’lieden zijn van hetzelfde kaliber.
  Met poen wordt er heel wat afgeronseld en jazelfs de staat geeft exorbitante beloning om het staatsbedrijf te verkwanselen aan de privatisering! Zo corrupt is de overheid geworden, die overheidje wil spelen OP KOSTEN VAN DE BURGER om de overheid uit te mergelen OVER DE RUG VAN DE BURGER.

  Bos op het matje in het vragenuurtje? Mijn God SP! Nog geen tijd om uw wantrouwen uit te spreken naar dit kabinet? Nog geen tijd om de tanden in lummel Bos te zetten en niet meer los te laten? De man heult met de rijken onder schijnlinkse vlag! De man is een blamage, een verrader, een ordinaire meezwalker met het verschrikkelijke Balkenendekabinet!

  Lees de laatste sublieme reactie van ACE in “Pessimisme of realisme etc”. Hoe juist gesteld! Dit kabinet moet naar huis! Iedere dag dat dit kabinet NIET de wacht wordt aangezegd en de deur wordt gewezen is een rampzalige dag voor het Nederlandse volk. We worden belazerd, erin geluisd en Europa moet gevierd worden?
  SP, als linkse oppositie met 25 zetels is het een PLICHT om het vragenuurtje om te bouwen tot het UUR VAN DE WAARHEID!

  Het is NU echt tijd voor sociale, eerzame, beschavingsvolle, menslievende REVOLUTIE!

  Reactie door Gloria — vrijdag 9 mei 2008 @ 1.32 uur

 8. “Maak Nederland Engelstalig. Dan zijn we een veel interessanter immigratieland voor geniale buitenlandse topmanagers,” schrijft mijnheer Veldkamp.
  Ik vind het onzinnig om Nederland Engelstalig te maken.
  De Nederlandse taal en alles wat eigen is aan Nederland, de identiteit en noem maar op, die worden daardoor gesloopt.
  Mee dank zij mensen, die onder andere omwille van macht en poen mee huppelen in de EU van onbetrouwbare kapitalisten en hun handlangers.
  Het is al erg genoeg, dat wij lid zijn van de EU.
  Daardoor zijn wij in feite bezet gebied.
  Dank zij land- en volksverraders in de huidige en voorgaande regeringen in ons land.
  Onze Koningin, die vooral dient als beschermster, en slijmjurk van en voor de handel, welke heel wat smerige praktijken in zich mee draagt, die toont haar persoonlijke verraderlijkheid, door zich te laten afbeelden op de euro.
  Het is onzin om te beweren, dat dat buiten haar om is gegaan en dat zij daar zelf niets over zou hebben te zeggen.
  Tanende Macht heeft zich in de EU verzameld, om eigen belangen veilig te kunnen stellen en om het Volk overal te kunnen bedriegen, te bestelen, te onderdrukken en te manipuleren.
  En dat is nog lang niet alles.
  Die hele EU-zaak, zal toch ooit in elkaar storten. Die is niet meer, dat een laatste ademtocht van veroveraars en hun collaborateurs.
  Lang leve de Koningin?
  Amme Hoela!

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — vrijdag 9 mei 2008 @ 7.58 uur

 9. Dit kun je omschrijven als: een verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie ongeoorloofde gunsten verleent in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst. Zullen we het beestje maar bij de naam noemen: CORRUPTIE

  Reactie door J Vrolijk — vrijdag 9 mei 2008 @ 8.44 uur

 10. @7
  Gloria
  Niet alleen een vunzige regering maar dit is mogelijk omdat de bijna de hele politiek vunzig is anders is dit niet mogelijk.
  We horen nog maar het topje over de corruptie van de heren uit de politiek(en ambtenaren) van de regering via de kamer naar de raadsleden.
  Maar ze spelen het spelletje bijna allemaal mee,veel blazen en weinig wind.
  Het kabinet heeft veel uit te leggen,dat is naïef,want ze leggen geen flikker uit.Men komt met een L^L verhaal de meerderheid in de vorm van vunzige Kamerleden knikken genoegzaam, ze laten een wind en een boer en klaar is Kees.(in dit geval Bos)
  Prima verhaaltje van je zonder smook.
  @8
  Harras, inderdaad die afbeelding op de muntstukken symboliseert wat belangrijk is voor de monarchie.
  Zo heeft me ook om deze monarchie te propaganderen de namen van deze verbonden aan fondsen.Waar onderdanen hun geld in kunnen storten voor goede doelen.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 9 mei 2008 @ 10.05 uur

 11. @4, Harrieke ..” en passant erbij vermeldt dat Wilders en Verdonk eigenlijk karakterloze opportunisten zijn.’

  Dit trukje is oud als de wereld zelf. Het houdt in dat je leidt de ongenoegen van de massa af als je ze naar anderen laat kijken. (taktiek van de oportunisten voorbeeld: baardmannen, jurkendragers enz.)
  Daarop het volkje gaat het onder elkaar uitvechten en de slimmeriken strijken intussen de bonussen op. De aaandacht is afgeleid van de belangrijkere zaken.

  @6, Jorein, “Veel Socialistische partijen zijn rechts geworden, kijk maar… ”

  Ben ik het volledig mee eens en soms het gevaar loert precies daar waar je het minst verwacht.

  Reactie door walking bull — vrijdag 9 mei 2008 @ 10.15 uur

 12. 8@ Haras.
  Wij denken dat Jaap gelijk heeft…maaarrrr,…Engels is een vreemde taal, b.v. ze zeggen striet,ze schrijven street en ze bedoelen straat of
  two peaces in my hand pls….toe pies eens in mijn hand a.u.b.
  Laten we het maar lekker bij onze eigen taal houden met krijg effe gauw de #$%^&
  of loop naar de #$%^%.
  Gloria het stukje van de hand van Ace was inderdaad niet slecht en wat Anne schrijft
  ik ben murw dat horen wij vaak om ons heen.Of wat doet de SP nou eigenlijk aan de corruptie in ons land.
  Afsluitend, omkoperij,vriendjespolitiek,
  netwerken en uit de bedrijfs-of partijkas jatten of je politieke toekomst veilig stellen is ook al eeuwen oud.Mogenlijk
  heeft olle Henk nog een voorbeeldje in zijn archief.
  Voor nu allemaal een prettig en rustig week-end vergeet Balkenende en zijn vieze–premier.

  Reactie door henk c.s. — vrijdag 9 mei 2008 @ 10.15 uur

 13. Zielig Nederland, waar eerst de kerk de scepter zwaaide, dat doet nu het neo liberalisme, vier handen op één dikke volgevreten kapitalistische buik opgezwollen tot barstens toen.
  Deze week was op de Geschienis TV te zien de uitzending in negen delen “Voorwaarts, en niet vergeten” van 1977. Intriest hoe kenmerkend het verraad van de PvdA aan de arbeiders. De oplossing nu is een hele sterke beweging ter linkerzijde van de PvdAngst, dat was ook duidelijk te zien in de periode tussen de eerste en tweede wereldoorlog.
  CONNEXION is dat geen ptivaat bezit. Die straks met miljarden gesteund gaat worden door de overheid in het kader van beter openbaar vervoer. Is het niet zo dat in de jaren 80 de PvdA zei, toen Fokker failliet ging wij steunen geen particiulier bedrijf laat maar failliet gaan.
  Alles overziende Nederland wordt geregeerd door een roversbende, arme Rita Trots op Nederland.

  Reactie door olle Henk — vrijdag 9 mei 2008 @ 10.24 uur

 14. Judas zou voor zijn diensten een beloning van dertig sikkels of ‘zilverlingen’ krijgen, het bedrag dat een slaaf in die tijd opbracht en evenveel als een eenvoudige arbeider in vier maanden verdiende.
  Deze Rob (besteel)van Houten krijgt ruim 8 ton, dat is uitgaande van het absolute maximum van buschauffeur zijnde 2700 euro (incl. toeslagen) in totaal 25 jaar werken. Dus én hij heeft de mensen verkocht én hij heeft er veel meer voor gekregen dan Judas Iskariot.
  En Bos en Bakellende wassen hun handen in onschuld en het domme klootjesvolk blijft stemmen op die Farizeers Bos, Rouvoet en Bakellende één grote schijnheilige gristelijke graaibende die ook nog eens al het heilige voor eigen gewin/macht verkoopt.
  Zolang dit door blijft gaan heeft SP geen schijn van kans maar desondanks zeg ik keihard aanvallen en afstraffen met harde doch rechtvaardige taal. Open de ogen en oren van het stemvee en ontmantel de stemcomputers, opiniepeilingmanipulateurs en mediaopiniemakers.
  Rob what’s in the name?

  Reactie door Lef — vrijdag 9 mei 2008 @ 10.29 uur

 15. En het maakt kompleet niks uit wat je stemt:
  1 Economie
  2 Burocratie
  3 Monarchie
  En als er dan nog wat overblijft:democratie.

  En de meeste burgers weten dit,vandaar die murfheid,vandaar dat men maar alles overzich heen laat komen.

  Men komt thuis en trekt de voordeur achter zich dicht en gaat “relax” tv kijken ipv kritische programma’s omdat ze dat kleine beetje vrijetijd wat ze nog hebben daar niet aan willen verspillen,want het maakt immers toch helemaal niks uit wie er nu weer in corrupt den haag zit..

  Helaas.
  Om mensen te motiveren moet er drastisch wat veranderen.

  Persoonlijk ben ik voor een loon naar werken regel,ga eerst je werk maar eens doen met een bassis loon en als je als minister goed was voor ONS dan zijn wij na die 4 jaar goed voor jou in de vorm van een aanvullende salaris/bonus/baan…maar niet eerder.
  Met andere woorden laat eerst maar eens wat zien wat je voor ons gedaan hebt voor we verder praten.
  En uiteraard moet alles gecontroleerd worden,komt er fraude/corruptie/etc aan het licht dan houdt het voor jou als politicie gewoon helemaal op ,dus ook geen Europese politieke hemel bijvoorbeeld,maar strafrechtelijke vervolging.

  Maar inderdaad wie weet kan alleen dictatuur nog verandering brengen ..

  Reactie door Bob — vrijdag 9 mei 2008 @ 10.33 uur

 16. Het zoveelste hevig verontwaardigde onderwerp op dit weblog.
  We hebben het allemaal al gezien.
  En dan weer over tot de orde van de dag.
  Tot het volgende hevig verontwaardigde onderwerp.

  Iedereen die niet in de Tweede Kamer zit weet dat het vierde kabinet Balkenende een corrupt zooitje witteboordencriminelen en oorlogsmisdadigers is.

  Nu jullie in de Tweede Kamer nog.
  Wanneer gaan bij jullie de ogen open.
  Jullie zitten daar voor ons!
  Stuur de junta van Balkenende weg!

  Reactie door koen — vrijdag 9 mei 2008 @ 10.47 uur

 17. De zogenaamde top? man een bonus en de werknemers een bolus, tjsa het moet toch ergens vandaan komen de centen.
  Lang leve de VOC nederland.

  Reactie door lapper — vrijdag 9 mei 2008 @ 12.57 uur

 18. Sociaal zijn, is voor de mens een tweede natuur. Egoïsme is de eerste en ik ben er van overtuigd dat zelfs 2 van de 3 mensen hier op het blog, wanneer zij een aanbod tot omkoping krijgen, hun geweten voldoende zullen kunnen oprekken om het toch maar te doen.

  Omkoping wordt immers altijd verkocht als heroïsche menslievende wereldreddende daad met slechts één heel klein zwart ethisch randje dat enkel door verantwoordelijke die-hards kan worden gedragen. En de opbrengst is toch “niet voor hen zelf” maar voor directe naasten die het erg nodig hebben

  Vraag is of we het de omgekochte ( ook maar gewoon een mens ) volledig kwalijk kunnen nemen.

  De leiding van de organisatie is daarentegen verantwoordelijk voor de omgeving waarin een dergelijke daad kan plaatsvinden. In dit geval de leiding van ons land.

  Een deel van die leiding is bijvoorbeeld de Pvda. Deze partij dankt inmiddels haar volledige bestaansrecht aan incestueus zelfbehoud van haar leden en kiezers, dit misschien bevorderd door het ontbreken van enig begrijpelijk idealisme in hun programma. Dit incestueuze karakter werd onlangs weer eens glashelder bevestigd door hun voorzitter- en fractievoorzitterkeuze.

  Wat wil je nou als dergelijke zelfbehoudopportunisten deel uit maken van de leiding van ons land; dat kun je toch niet verwachten dat je een omgeving krijgt die ethisch onwrikbaar is.

  De mensen horen amper wat Verdonk en Wilders uitkramen; het interesseert ze niet, het enige wat ze willen is verandering en leiderschap.

  De mensen smachten, snakken naar leiderschap vooral nu het gemis daarvan zo pijnlijk zichtbaar is. De mensen hebben een verkrampte behoefte, een schreeuwende dorst naar verandering en zoeken dat desnoods zeer opportunistisch bij die twee idioten of wie ook maar krachtige uitspraken doet.

  Kortom onze democratie moet op de schop; die omkoopbonus is daarvan slechts een symbolisch symptoom.

  Verandering NU.

  Reactie door ACE — vrijdag 9 mei 2008 @ 14.21 uur

 19. corruptie en omkoping…

  ik vraag mij af of Balkenende een deal heeft gemaakt in Brussel.

  “als wij minder mogen gaan betalen aan de EU,jas ik die grondwet er wel door”

  verder sluit ik mij aan bij @16 Koen,ik riep dat zelf ook al een tijdje…

  Reactie door iew — vrijdag 9 mei 2008 @ 16.02 uur

 20. Helemaal met Koen en iew eens. Weg met die zooi. Waar corruptie en vriendjespolitiek aan de orde van de dag zijn moet hoognodig de bezem door.
  Binnen dit kabinet heeft niemand een eigen mening ‘omdat er een coalitieakkoord is gesloten’ Gemakshalve wordt maar even vergeten dat er ook zoiets was als een belofte aan de kiezer, toch ook een soort van akkoord, lijkt me toe.
  Maar goed, beter niet goed, daar waar men de gevel oppoetst, daarmee pronkt, ten koste van goeie sier maar het fundament verwaarloosd, zal uiteindelijk het kaartenhuis bezwijken.

  “Dit lijkt mij omkoping,” is zwak geformuleerd, maar goed, niet goed, zo gaat het in de politiek. Men moet een slag om de arm houden. Gewone mensen met gezond verstand interpreteren het omdat het ook niets anders is terecht als pure bribery: omkoping. Maar dat is zoals gezegd binnen die kringen aan de orde van de dag.

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 9 mei 2008 @ 17.12 uur

 21. Neem nu de ilometerheffing.
  Ik geloof niet dat kilometerheffing en tolpoorten de files zullen oplossen. Men heeft hier iets anders in gedachten. In de toekomst gaan ondernemers niet alleen wegen aanleggen en onderhouden, maar ook in beheer nemen. De kilometerheffing en de tolpoortjes breken de markt open. De overheid hevelt het Nederlandse wegennet over naar de vrije markt. Men introduceert ook hier marktwerking.

  Waarom is de overheid hierin niet eerlijk naar de burger toe?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 9 mei 2008 @ 21.38 uur

 22. Haras? trots op Nederland?

  Reactie door gaf — vrijdag 9 mei 2008 @ 22.02 uur

 23. Het is niet alleen het vierde kabinet Balkenende. de eerste drie deden ook flink zaken op deze manier.
  Over een paar jaar hebben we twee kampen in de EU arm en rijk…

  Nog even en je moet voor vier liter benzine 10 euro betalen, en dan hangt de gewone man…

  Reactie door Burger 0 — vrijdag 9 mei 2008 @ 23.12 uur

 24. Maar Wouter Bos durft tenminste nog “regeringsverantwoordelijkheid”te nemen!
  Vroeger noemde men dit machtswellust. Ik zie hem nog in verkiezingstijd op zijn zeepkistje tussen het gewone volk staan. Wat heeft hij de boel besodemietert om maar aan de macht te komen. Zijn commissariaatje bij de s(hell) staat al klaar. Een bedrijf overnemen is een makkie KLM,ABN-Amro ect je schuift een paar ton naar de topbestuurder en je hebt het bedrijf voor een prikkie.Door dit, samen met de afbraak van het zorgstelsel,de woningnood en het onderwijs, wordt de maatschappij uitgehold en vermolmd, het ziet er van buiten mooi uit maar als je een zetje geeft dondert de hele boel in elkaar.

  Reactie door Willem — vrijdag 9 mei 2008 @ 23.16 uur

 25. gestolen goed gedijt niet.

  heb al veel vertegenwoordigers van x & y gesproken, die mooie hobby’s hebben, naast hun killin’ (felt!!)(payed)fields, die toevertrouwden: maar..als ik…’t ”mocht” zeggen dan…;
  dus SP: ”pak” die responsABILITY pro-aktiv: go ón!!! hup!
  geld is maar iets.

  wat is onbetaalbaar?

  liefde, en ook de voedselbanken; helaas.

  netwerken? niet zo; idd. diagnostisch symptomatisch voor wrong system.
  netwerken? co-operationele chances/changes; enchanting challenges, footprint: money onbaatzuchtige, echter eco(oikos=thuis) reeël baatzuchtige duurzsamenHEDEN.
  jaap, blij? angellaisse..!,
  neologischm-tranformism, transitïntentioneel:
  rob. r = are, o = open, b = being.
  what’s in a name; +? of -.
  overall. + = sustainable stronger than -.
  anne, andere temporarily murwen: please: go on!!! juist zonder u kunnen ”wij” niet.
  maurice ooit, help mee aub. met uw q.

  Reactie door ch'io mi scordi di te, ah, di dolor — vrijdag 9 mei 2008 @ 23.18 uur

 26. De nederlandse “elite” lijdt aan zelfoverschatting. Ze geloven in zichzelf en hun droom van een neo-liberale heilstaat.

  Reactie door reint — zaterdag 10 mei 2008 @ 7.14 uur

 27. Nog even een aanvulling op mijn omschrijving in stukje nr 9: corruptie is het symptoom van een slechte regering: het gaat ten koste van arme mensen. Corruptie beschadigd het fundament van de democratie: dat iedereen dezelfde rechten heeft. Verder schijn je in Belgie hier 3 jaar celstraf voor te kunnen krijgen. Verder las ik nog iets leuks over iets geheel anders. Waar wij ons druk maken over de verpakkingstax schijnt er in Estland een flatulentietax te zijn. Belasting betalen voor de scheten van koeien. Hoe vind je die?

  Reactie door J Vrolijk — zaterdag 10 mei 2008 @ 9.14 uur

 28. Bos pakt zelfverrijking en omkoping niet aan maar doet er aan mee.
  Hij heeft er m.i. geen werkelijk probleem mee hoogstens een electoraal en dat op zich zegt genoeg over waar het in feite om gaat. De omkoping begint dáár, begon al voor de verkiezingen. Ace heeft het goed verwoord ook in het vorige item.
  Balkenende is een marktwerkingsideoloog waarin omkoping aan de orde van de dag is, zo ook Bos, alles heeft zijn prijs en is beprijsd. Kijk naar de bedrijfslobby en besluitvorming dientengevolge in de EU waar de PvdA op een bijna hoerige manier de ambassadeur van is.
  We winnen geen haerts and minds we kopen ze, alles heeft daarin zijn waarde en koopt eigenwaarde.
  ‘over zwakke en sterke schouders gesproken’. Het is van het soort gluiperige daadkracht dat Balkenende uitstraalt en de verraderlijke ‘beminnelijke’ lachkuiltjes van Bos trachten te verhullen. Contradictie viert hoogtij,omkoping begint subtiel, de mens blijft verward achter en loopt in die verwarring naar Rita en Geert. Juist in deze tijden getuigt het van moed door te gaan niet op te geven want daar wachten ze op. Rita is niet gevaarlijk voor hun proggramma past prima in het omkopings cq. marktwerkingsplaatje maar voor hun macht. Zij doet niet anders met de financiering van haar beweging waar m.i. het vastgoed aardig vertegenwoordigd is dan de zittende regenten.
  “Voor wat hoort wat” . Vandaar dat ik onlangs schreef dat ik het niet zo had op….

  Reactie door Henny — zaterdag 10 mei 2008 @ 9.51 uur