Uitstel liberalisering: eerste overwinning actievoerende TNT’ers

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen noemt het kabinetsbesluit om de volledige liberalisering van de postmarkt opnieuw uit te stellen een eerste overwinning voor de actievoerende TNT’ers. “Het kabinet lijkt te luisteren naar de werknemers. Dit is een heel verstandig besluit. Zolang niet gegarandeerd is dat de liberalisering niet ten koste gaat van de arbeidsvoorwaarden van werknemers bij de postbedrijven, kan die markt niet worden opengegooid”, aldus Gesthuizen.

Het kabinet maakte vrijdag bekend de markt voor poststukken onder vijftig gram, het enige deel dat nog niet is geliberaliseerd, nog even niet te openen. Hierdoor houdt TNT voorlopig het monopolie op de bezorging van brieven. Gesthuizen is verheugd, maar waarschuwt dat er niet te vroeg gejuicht moet worden. “Er is hiermee natuurlijk nog geen cao voor alle postbedrijven. Er komen steeds meer werknemers die per poststuk worden betaald en daardoor ver onder het minimumloon blijven”, aldus Gesthuizen. “Als we willen voorkomen dat er nog meer op arbeidsvoorwaarden wordt geconcurreerd in de post, moeten we eerst fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor alle postwerkers afspreken en regelen. Eerder kan van verdere liberalisering geen sprake zijn.”


Ook afgelopen woensdag werd er door werknemers van TNT gestaakt – in Groningen dit keer. Kersvers SP-Kamerlid en Groningse Manja Smits overhandigde de stakers een reusachtige kaart die was ondertekend door vele stadsgenoten om de stakers een hart onder de riem te steken.

De druk op salarissen en arbeidsvoorwaarden bij postbedrijven is al groot. Vrijdag was een nieuwe dag in de estafettestaking van werknemers van TNT. Deze keer was Arnhem aan de beurt. De postbodes en -sorteerders van TNT staken omdat dat bedrijf hen 25 procent van hun loon wil laten inleveren. Een van de redenen voor deze eis van het TNT-management is dat anders niet te concurreren valt met de andere postbedrijven, die hun werknemers dus stukloon betalen en geen pensioen of doorbetaling bij ziekte bieden. De SP heeft staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) herhaaldelijk opgeroepen de postbedrijven te dwingen zich aan het minimumloon te houden, maar de staatssecretaris vindt dat de vakbonden dat met de werkgevers moeten uitvechten.

Staatssecretaris Heemskerk zei vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer dat het beginselakkoord tussen de bonden en de nieuwe postbedrijven onvoldoende zekerheid biedt voor een totstandkoming van de CAO. Gesthuizen: “De actievoerende TNT’ers mogen dit als een overwinning beschouwen!”

(Nieuwsbericht SP)

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 16 mei 2008 :: 20.32 uur

17 Comments

17 reacties

 1. Het kabinet wil dus “nog even de markt niet openen”, daarmee tegelijkertijd aangevend dat de politiek het niet immoreel acht en niet van misbruik van het recht van de sterkste vindt getuigen wat gewetenloos neoliberaal kapitalisme steeds meer mensen aandoet.
  Een goedkope en drogredeneerlijke dooddoener als “realiteitszin” om voortdurend dat kapitalisme te behagen, doet daaraan totaal niets af, de harde en onaangename realiteit van de gevolgen voor de meeste mensen wordt zo namelijk volslagen genegeerd en ontkend…

  O ja, het grote gebrek aan ethisch/moreel gehalte van achtereenvolgende kabinetten en de daardoor ontstane feitelijke onmogelijkheid om de SP en anderen (die deze regeringen bij voortduring met de keiharde gevolgen voor heel veel mensen confronteerden) van waardige en inhoudelijke repliek te dienen, laat slechts 1 woord voortdurend -totaal misplaatst, dat wel!- opduiken: “populisme”
  Dat de SP daarmee DOELBEWUST, misleidend en leugenachtig op 1 hoop wordt gegooid met haar volstrekte tegenstanders, is dan weer een verder bewijs van dat schromelijke tekort aan ethisch/moreel gehalte en besef…

  Dus….even op de “populistische” toer nu: als aantoonbaar is dat een land rijk genoeg is en tal van mogelijkheden heeft (zie de plannen van de SP bij de laatste kamerverkiezingen, die de toets van de CPB konden doorstaan!!) om iedereen een fatsoenlijk en van materiele zorgen gevrijwaard bestaan te bieden, dan mag men gerust de aardsegoisten in politiek, bedrijfsleven en “samen”leving nog eens een zeer christelijke en bijbelse uitspraak onder de neus houden:
  “Wat gij niet wilt dat U geschiedt, doe dat ook een ander niet”…. korter, onweerlegbaarder en duidelijker kun je neoliberaal kapitalisme niet “afserveren”…!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 16 mei 2008 @ 23.34 uur

 2. Het minimumloon ligt in de wet vastgelegt.
  Het zou niet kwaad kunnen om de wetten tegen het licht te houden om te kijken of er nog wat gaten in de weten zitten waar bedrijven misbruik van maken.

  http://www.postbus51.nl/index.cfm/t/Heb_ik_recht_op_het_wettelijk_minimumloon_/vid/6461F65F-C295-519D-1AAA66DFC2ECAF41/containerid/517415FF-C09F-296A-61FF669427684C44/objectid/BA6023D4-1635-38D4-CF2FE2F91E131B81/displaymethod/displaydefaultintro

  @ Harrieke 1,
  Ja, het cd zit aardig wat onzin uit te kramen.
  Partijvoorzitter Peter van Heeswijk schilderde laatst in een lokale krant hier
  dat de SP een Ik partij was.

  “Bij Verdonk,Wilders en ook SP gaat het erg om het eigenbelang van de acherban en om de korte termijn: ik wil dit en wel zo snel mogelijk.”

  Je moet het maar bedenken om de SP een ik partij te noemen. De rechtse onzin machine van het cda draait weer lekker.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 17 mei 2008 @ 2.19 uur

 3. Zeer goede reactie, Harrie!
  Vanavond Alexander Pechtold gezien bij P&W die weer lelijk zat smoezen over de SP?
  Wat is het volk toch DOM om die partij weer stemmen te geven na al dat heen en weer gewiebel dat zo typisch D66 is! Ook deze man hunkert weer naar meeregeren met rechtse slag! Je kent het wel: eerst nee en dan weer ja om tenslotte wat graag mee te heulen met de rechtse verlakkers! Zwak, zwak, zwak!!

  @Henk c.s.
  Bedankt!

  Reactie door Gloria — zaterdag 17 mei 2008 @ 2.25 uur

 4. Op de radio hier, kan men bellen tussen 17.35 en 17.55 om aan de hand van het door de regie gekozen onderwerp te reageren. Zo ook op de stakingen van post en streekvervoer. De teneur was: men vond het SCHANDALIG! Dat er gestaakt werd. En dat in het vroeger rood gekleurde noorden van het land.

  Ik ben blij met de behaalde “winst” door het liberaliseren voorlopig uit te stellen. Tot 2010, dacht ik. En dan begint het weer. Toch vreemd, ik hoorde Bos zeggen dat dit kabinetsbeleid is. Kabinetsbeleid dat leidt tot minder liberaliseren. Heb ik niet goed opgelet of zo? Of is Bos een linkmiegel?

  Ondertussen heeft Jan Peter een jurk aangetrokken en mag hij op herhaling bij Bush op de koffie. De vorige keer was het ook een aanfluiting. Hij zal wel glunderen om weer bij zo’n grote leider te mogen aanschuiven, samen met Verhagen.

  Nu is het wachten op de volgende staking van welke beroepsgroep dan ook. Als laatste gaan de bijstandgerechtigden, AOW-ers, WAO-ers en andere niet productieven staken. Dat wordt lachen. En ondertussen stroomt de schatkist vol met miljarden aan brandstof accijns.
  Wat een land.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders — zaterdag 17 mei 2008 @ 7.51 uur

 5. De kloof tussen het inkomen van topbestuurders en werknemers is in 25 jaar tijd drie maal zo groot geworden.
  http://www.nu.nl/news/1571087/36/Topinkomens_stijgen_drie_maal_zo_hard_als_modaal.html

  en dan zien we dit als een overwinning,met de post ?!
  dit is nog niet van de baan,ze hebben alleen even uitstel van executie.

  jullie denken toch niet dat deze TOPbestuurders met minder genoegen nemen dan hun al 25 jaar graaiende collega’s…

  en niemand die dit zooitje kan of wil tegenhouden,alle ellende word weer even zo gemakkelijk over het zomerreces heengetild.

  dit geneuzel in de marge van oppositie haalt geen zak uit,het lijkt alleen maar zo…

  Reactie door iew — zaterdag 17 mei 2008 @ 10.29 uur

 6. Beste mensen.
  Deze ochtend bij het inzien van de Volkskrant (ik was meteen klaar wakker).
  “Salariskloof verdrievoudigd”
  Inkomen van topbestuurders steeg tussen 1983 en 2007 elk jaar met gemiddeld 7,2 procent.
  Als tegenhanger, Premier lager betaald dan 38 rijksambtenaren.
  Het gaat goed in Nederland het daat bijzonder goed in Nederland. maar zoals altijd wie het dichst bij het vuur zit, warmt zich het best.
  Zo langzamerhand gaan wij terug naar wel en wee van de 19e eeuw en als de super- graaiers zich bedreigd voelen dan creeeren zij wel een derde wereldoorlog.
  Het grote gevaar wat zich aan de horizon zich gaat aftekenen is de politieke onverschilligheid. Dat houdt in niet meer naar de stembus gaan en zich terugtrekken in hun schulp.
  Het socialisme is op sterven na dood het merendeel van de stemmen die de SP krijgt zijn niet van socialisten maar van mensen die ontevreden zijn met de hedendaagse maatschappij.
  De PvdA heeft het Angst-socialisme over het Nederlandse volk uitgestort, dat houdt in halen wat je halen kunt en blijft zitten waar je zit anders ga je naar de bijstand (steuntrekken).
  In 1946 bij de oprichting van de PvdA verscheen in de Baanbreker (een onafhankelijk socialistisch weekblad voor politiek en cultuur het volgende artikel:
  http://members.home.nl/h.hiensch/PvdA-1946.rtf
  Laten wij eerst het volk leren wat socialisme is, en hoe er mee om te gaan.
  De sociaal-democraten hebben het gebracht in de stijl van een modern Europa, alle zijt gij arm en de top is rijk en wie de top helpt bij het behouden van hun macht mag een graantje meepikken.

  Reactie door olle Henk — zaterdag 17 mei 2008 @ 11.36 uur

 7. Het is tekenend wie er protesteren tegen dit uitstel. Dat zijn de ‘managers’ van Sandd en Select Mail. De zakkenvullers dus. De mensen die het werk uitvoeren zouden natuurlijk liever een goedbetaalde baan bij onze oude, door de neoliberalen verkwanselde PTT hebben dan uitgezogen te worden op stukloon; terug naar de 19de eeuw.

  Ik ben niet zo gelukkig met het criterium dat als de arbeidsvoorwaarden geregeld zijn de liberalisering kan worden voortgezet. Dat is toch niet echt het standpunt van de SP?
  De belangrijkste criteria zouden moeten zijn:
  1. Ga niets aan de markt verkwanselen wat zich daar niet voor leent. De gewone post past in een lange rij van producten en diensten die door de overheid aangestuurd dienen te worden. Vermarkten is dan gewoon inefficiënt.
  2. Monopolievorming bestrijden; het doet er niet toe of dit TNT of een nieuwkomer is. Als ik met mijn bestelbusje pakjes wil rondbrengen moet ik niet door een multinational gehinderd worden;
  3. Uitbuiting van werknemers bestrijden. Dit kan via het minimumloon, CAO’s en regulering.

  Reactie door Hermie Kreeft — zaterdag 17 mei 2008 @ 14.19 uur

 8. Wat een misleidend verhaal spiegelt de SP ons voor.

  De SP doet voorkomen als zouden de werknemers van TNT expliciet strijden tegen liberalisering.
  Dit is totaal niet aan de orde; zij vechten voor hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden niet meer dan dat.

  Door deze expliciete voorstelling van SP wordt de algemene beoordeling of arbeidsvoorwaarden generaal niet efficiënter kunnen worden gewaarborgd juist door de schaalvergroting die liberalisering met zich meebrengt, zoals de VVD’ers oreren, vertroebeld.

  Indien het niet een directe eerste levensbehoefte betreft, zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg of onderwijs, en het product niet expliciet cultuurgebonden, ben ik nog niet overtuigd dat globalisering slechts is.

  Een andere factor is het veel te laat doordringend besef dat onze regering dient op te komen voor ons eigen Nederlands bedrijfsleven.
  Sinds Zalm onze gulden 10 tot 15 % te goedkoop verkocht, werden onze bedrijven lekkere hapjes in de uitverkoop en werden bedrijven als KLM, Nedlloyd, Abn-Amro, Nutricia, Rodamco, Stork, VanMelle met nog 3000 andere opgekocht door buitenlandse internationals.

  Corperate Express en TNT stonden op de nominatie aan het buitenland verkocht te worden.

  Met pijn in mijn hart moet ik toegeven dat BOS zich als minister van Financiën zakelijk opstelt.
  Al eerder weigerde hij zijn handtekening te zetten onder de Europese begroting omdat andere landen zich gewoonweg niet aan de EMU-voorwaarden wensen te houden (een moedige houding niet eerder gezien bij anderen) en nu komt het voorstel liberalisering van de postmarkt uit te stellen direct uit de koker van BOS ondanks zijn fervente voorkeur voor Europeanisering (wederom erg moedig)en uitsluitend voornamelijk een
  TNT-beschermingsconstructie betreft.

  Kortom SP, dit uitstel van liberalisering betekent 0 % kans op afstel omdat er geen ideologische argumenten aan ten grondslag liggen en bovendien het praktisch ook volstrekt niet meer haalbaar is.

  SP, willen jullie een simpele mens als mij ook serieus nemen AUB.

  Reactie door ACE — zaterdag 17 mei 2008 @ 16.11 uur

 9. Ga zo door, postbodes en postbezorgers.

  Ik vind het heel fijn en betrouwbaar dat jullie mijn persoonlijke post bezorgen,af en toe dat praatje in de straat maken.

  De postbode heeft een sociale functie.!!!!!

  Reactie door taardje — zaterdag 17 mei 2008 @ 18.13 uur

 10. Mensen,

  Het heeft even geduurd maar de Post is in Den Haag aangekomen dat de liberalisering van de postmarkt geen goed idee is, ik dank hiervoor de Postbodes, uitstekende bezorgers van goede boodschappen!

  Reactie door joseph h — zaterdag 17 mei 2008 @ 18.15 uur

 11. Misschien zit ik er geheel naast maar ik heb eerder het idee dat het een cadeautje voor Bakker van TNT is gezien Bakker niet de markt in Duitsland op kan zoals ze gewild hadden nl. zoals Select post etc.. in Nederland opereren tegen dumpprijzen omdat Duitsland m.b.t. het ingestelde minimumloon in hoger beroep is gegaan en TNT nu dus nog even het allleenrecht heeft gekregen op de briefpost in Nederland waardoor ze verzekerd is van inkomen.
  Hoe je het ook wendt of keert die liberalisering komt eraan in 2011.
  Het belangrijkste is dat nationale overheden binnen de EU hun burgers beschermen tegen sociale dumping door een algemeen bindend verklaard (landelijk) minimumloon en bijhoorlijke arbeidsvoorwaarden in het leven te roepen.
  Ik denk echt niet dat dit door de stakingen van de werknemers komt en/of in hun belang genomen is. Zodra de markt In Europa open ligt en er mogelijkheden zijn voor TNT tegen dumpprijzen de post te bezorgen binnen en buiten Nederland.. ten koste van reguliere werknemers zullen overheid en TNT dit niet meer tegenhouden.
  Eigenlijk is het TNT die hiermee een handje geholpen is.

  Reactie door Henny — zaterdag 17 mei 2008 @ 20.05 uur

 12. @9
  Dan heb jij wel een bijzonder postbode die bij ons rent en vliegt en gooit me alles in de bus wat maar op mijn adres lijkt.
  Ik krijg zelfs geen tijd om hem terug te roepen bij verkeerde post bezorging.
  Dat de postbode een sociale functie heeft komt bij mijn onwezenlijk over.Of er moet bij jou zoiets op bloeien wat vroeger wel eens met de melkboer aan huis gebeurde.
  @8
  Prima omschreven ACE en de vinger op de zere plek gelegd.
  Mooi stukje analyse van je zelf de laatste zin,die ik wel kan onderschrijven maar niet beschouw als een handicap bij jou,integendeel zelfs.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 17 mei 2008 @ 20.52 uur

 13. Het is gewoon een ‘evil’ plan waar deze regering zich, onder leiding van hun Wetenschappelijke Instituten, mee verhoudt.
  De WI-directeuren van het (C)DA en de Pvd(A) kwamen het bewijzen in Buitenhof.
  Deze 2 wezenloze mensen en hun denktank staan constant aan de wieg van ieder hervormingsplan dat Nederland oprunt tot het globaliserende staatje dat nauwgezet past in het Europese MISVORMINGSBELEID.

  Hand in hand, naarstig zoekende naar ‘eigen’ profielen verliezen (C)DA en Pvd(A) rigoreus gezicht!
  De burger mag alleen nog maar PER DAG blij zijn dat ie werk heeft. Nee, niet meer de mensen met een vaste baan beschermen, bralde de wetenschapster van de Pvd(A), maar openingen maken voor de mensen die ‘buiten staan.
  We weten nu inmiddels waarheen dit zal leiden… de zweep over de slaven en wie zeurt krijgt zijn beurt: ontslag!

  De Balkenendetrekjes in de ‘mimiek’ van de (C)DA-wetenschapper waren kenmerkend: autistische beweeglijkheid die naar buitentredend blijk gaf van vervreemding naar wezenlijke menswaardige politiek.
  WAT is wetenschap als je niet eens weet hoe ver dit land gezakt is in de beleving EN de portemonnee van de burger. Welke denktank krijgt het voor elkaar om de Zorg te ONTZORGEN, het Onderwijs ONWIJS te maken en de rechten van werknemers te ONTRECHTEN?
  Het Wetenschappelijk Instituut van het (C)DA en de Pvd(A)!!

  Het is 5 voor twaalf OPPOSITIE!
  Want nog even… en we zitten voorgoed in de farizeese VOCgreep:
  Het hele volk verplicht Nederlands Hervormd!

  Reactie door Gloria — zondag 18 mei 2008 @ 15.23 uur

 14. @12 De Hakker

  Beste Hakker,

  Misschien heb jij wel een postbezorger die al voor 25% minder loon werkt?
  Misschien scheelt het wel, dat de postbode ook op andere sociale vlakken actief is in de wijk,of dat wij hier geen last hebben van de “randstadproblematiek”.
  Kortom, Die goed doet,goed ontmoet.

  PS ,Zeg eens goedemorgen ipv eerst beginnen te kankeren, misschien krijg je dan wel de tijd om te zeggen dat er verkeerd bezorgd is.

  Reactie door taardje — zondag 18 mei 2008 @ 19.57 uur

 15. @6 Ace.

  Beste Ace. ik neem je harstikke serieus, maar alles heeft een begin.
  Daarvoor moet je terug gaan naar eind jaren 70.
  Toen werden bedrijven (multy nationals) naar het buitenland verplaatst en er ontstond grote werkloosheid. Bij het verdrag van Wassenaar is besloten dat er van de 40 urige werkweek zouden gaan naar de 36 urige werkweek, om zodoende werkgelegenheid te creeeren.
  Maar er werd gekort op de indexering dus jan de arbeider mocht een koekje van eigen deeg ontvangen. Ook de gepensioneerden werden het slachtoffer tegenover hun korting stond niets. Dat was 25 jaar geleden, sindsdien wordt er gesjoemeld met de indexatie om het arbeidsvolkje een poot uit te trekken.

  Reactie door olle Henk — maandag 19 mei 2008 @ 14.23 uur

 16. @ 15 Olle Henk

  Het akkoord van Wassenaar ken ik uiteraard als mijn binnenzak.

  Het creëerde in tegenstelling tot wat jij zegt in het geheel géén werkgelegenheid, sterker nog men ging er vanuit dat er onvoldoende werkgelegenheid was en dat de werkgelegenheid die er was verdeeld moest worden. Helemaal vreemd omdat juist op dat moment het tweeverdienersysteem langzaam moraalmaatschappelijk aanvaard begon te raken.

  Het was een absurdistisch argument dat alle economische logica dermate verkrachtte dat ik de hoofdrolspelers Kok en “Lubbers” later nooit meer in economisch perspectief als volwaardig heb kunnen beschouwen., c.q. als economobeten heb beschouwd.

  Je hebt gelijk dat de arbeider het grootste gelag betaalde met forse loonmatigingen maar dit was uitsluitend aan de visieloosheid van de vakbonden te danken. Lubbers was immers onbekwaam en onwetend op dat specifieke moment.

  Feitelijk was dat akkoord het begin van het polderen, beter gezegd : incestueus ambivalent leiderschap hetgeen de vakbond feitelijk tot denktank heeft gemaakt in plaats van een vereniging die het op dient te nemen voor de arbeider. Deze onwezenlijke en oneigenlijke status heeft zij tot op de dag van vandaag.

  Dit verschrikkelijke retroperspectief staat wederom voor de deur : Agnes heeft wederom (heeft ze een bord voor de kop?) hetzelfde riedeltje voorgesteld : Voor het niet doorgaan van de 1 % BTW-verhoging wordt wederom loonmatiging aangeboden met hevige risico’s voor de arbeider.

  Als het tweede akkoord van Wassenaar er komt, zal dit de positie van de arbeider nog diepgaander aantasten.

  Het is simpel : de arbeider heeft dringend behoefte aan koopkracht. De vakbond moet 5 % eisen en zorgen dat dat er komt en indien Bos de BTW-verhoging doorzet wordt de ononderhandelbare looneis 10 %.

  Het poldermodel is incestueuze ambivalentie, het tast de daadkracht aan en doet de belangen van verschillende groeperingen alleen maar verstrengelen.

  Ophouden daarmee NU.

  Reactie door ACE — maandag 19 mei 2008 @ 20.44 uur

 17. Het z.g. “poldermodel” is gebaseerd op een denkwijze die ervan uitgaat dat je groeperingen in de economie kunt bijeenbrengen in een z.g. “harmoniemodel”:
  Een opvatting over de samenleving die inhoudt dat er geen al te grote en conflicten oproepende tegenstellingen tussen belangengroepen als werkgevers en werknemers zijn, zij zouden in grote mate overeenkomende belangen hebben en de dan nog resterende tegenstellingen kunnen dan worden “gladgestreken” en voor beide partijen bevredigend “wegonderhandeld”.

  Maar… hoe kan zulks:
  1) Als door de machtigen en de aan hen onderhorige politiek het keiharde en tegenstellingen verscherpende neoliberale kapitalisme wordt omarmd…?
  2) En dit tot uiting komt in al jarenlange inkrimping van de koopkracht van de modaal- en minder verdienenden: De van een uitkering afhankelijke mensen zijn hierbij nog slechter af..
  3) Ook wordt niet aflatend al jarenlang de gemoedsrust van goedwillende en hardwerkende mensen, alsmede van hen die van de welwillendheid en goedgunstigheid van de “samen”leving afhankelijk zijn (een BESCHAVINGSKENMERK!!!) GEWELD aan gedaan, door verdergaande en grondige sloop van rechtvaardige en noodzakelijke sociale voorzieningen waar juist de “gewone” mensen moedig en hard voor hebben gevochten: Grotendeels betalen ze daar nota bene ZELF ook nog eens voor…!

  Kortom: de tegenstellingen worden alsmaar groter i.p.v. kleiner en het gerechtvaardigde ongenoegen van heel veel “gewone” mensen neemt alsmaar toe, zodat er pas “gepolderd” zou kunnen worden als de machtigen en werkgevers eens beseffen willen dat niet ZIJ de BELANGRIJKSTEN en productiefsten zijn, maar de “gewone” mensen, zonder wie zij hun momenteel vaak volkomen ontspoorde en misdadig hoge “vergoedingen” niet zouden kunnen krijgen.

  Het toppunt in die tegenstellingenverscherping is wel de verongelijktheid waarmee de meestverdienenden in ons land ook nog de van alle werkelijkheids- en rechtvaardigheidszin gespeende brutale moed hebben om te klagen over de eigenlijk –gegeven dit alles- nog zwakke protesten tegen zulke hemeltergende onbeschoftheid…!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 19 mei 2008 @ 21.41 uur