Actie voor de thuiszorg!

Agnes Kant

Een paar honderd thuiszorgmedewerkers, ouderen en gehandicapten bezetten vandaag vanaf 12:00 uur samen met de SP in elf steden het gemeentehuis uit protest tegen de afbraak van de thuiszorg. De bezettingsacties vonden plaats in Leiden, Bergen op Zoom, Den Haag, Zoetermeer, Hoorn, Hengelo, Enschede, Borne, Helmond, Weert en Roermond.

Verslag en foto’s vind je op de SP-site

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 11 juni 2008 :: 14.36 uur

29 Comments

29 reacties

 1. Helaas, dit keer niet fysiek aanwezig. Als gedachten meetellen, kan men op de presentielijst er nog een persoon bijturven!!!

  Reactie door Roodkapje — woensdag 11 juni 2008 @ 15.30 uur

 2. Het is godgeklaagd hoe de thuiszorg anno 2008 is geregeld. Medewerkers buffelen voor een schijntje op de werkvloer, terwijl directeuren voor een salaris boven de Balkenende-norm de ellebogen op het bureau leggen.

  Reactie door Willem — woensdag 11 juni 2008 @ 15.56 uur

 3. In Rotterdam e.o. zijn tientallen opbergplaatsen voor de slachtoffers van het ouder worden en juist in Rotterdam wordt er door de SP niets georganiseerd.
  Nou hebben wij een toch al niet zo’n snelle SP fractie in onze raad maar voor
  het probleem waar het omgaat hadden zij best ook eens de Klauwen uit de mouwen “mogen steken.
  Nou..ja…je zou kunnen zeggen dan moeten die ondeugende ouwetjes maar niet zo oud durven worden,eigen schuld dikke bult.
  In elk geval dank aan de mensen in de steden waar wel gedemonstreerd werd.
  Wij waren op het plein en omgeving maar
  konden niets anders doen dan de pleuris in hebben tegen de farizeeers die in en rond het torentje de zorg volledig zitten uit te hollen. Wij hopen dat die etterbakken ook oud,HEEL,oud worden met alle gewone normale euvels vandien.
  Een man mag niet huilen…..nou wij deden het wel hoor!!!

  Reactie door Henk c.s. — woensdag 11 juni 2008 @ 16.41 uur

 4. In vier maanden tijd 5 verschillende alpha hulpen gehad. Nu al weer sinds maart niets geen hulp. De ambtenaar van de gemeente heeft laten weten dat we nu geen hulp meer krijgen, omdat dit te moeilijk is. Nu zoeken ze het maar uit… Ik vraag nergens meer om.

  Reactie door Burger 0 — woensdag 11 juni 2008 @ 16.50 uur

 5. Het is erg jammer dat er een staking voor het OV is,een staking voor thuishulp/zorg is,dat er diverse protest acties zijn met de nadruk op het eigenbelang.
  Het wordt tijd dat er gezamelijk actie wordt gevoerd en er gezamelijk een alternatief wordt aangedragen.

  HOE GROTER DE GROEP ,DE HARDER DE ROEP!

  Reactie door taardje — woensdag 11 juni 2008 @ 18.24 uur

 6. tuurlijk weer de zorg,en broodnodig ook!
  maar ik kan zo 10 topics bedenken die net zoveel aandacht nodig hebben als de zorgkwestie.

  bv, ‘Kabinet heeft economische groei te optimistisch ingeschat’
  http://www.nu.nl/news/1608689/30/Kabinet_heeft_economische_groei_te_optimistisch_ingeschat.html

  of de grootschalige gelegaliseerde nieuwe kartelvormingen:
  http://www.nu.nl/news/1607625/50/KPN_heft_Planet_in_juli_op.html

  de zorg is niet HET PUNT, het is die algehele verwoestende martwerking die teruggedraaid hoort te worden,alles word duurder,minder keuze,en kwalitatief VEEL MINDER.

  en nog steeds horen we ivm het millieu niets over de auto op perslucht een ZEER goed alternatief.
  pak het kwaad nou eens bij de wortel aan ipv dit soort prikacties op te voeren voor een enkel probleem zoals “de zorg” één van de kapot gemaakte onderdelen in de algehele marktwerkingsfundamentalismeformule van onze volksverlakkers.

  de problemen in de zorg zijn namelijk maar een klein onderdeel van een VEEL groter verwoestend geheel.
  mijn hoop is gevestigd op Ierland/referendum en niet meer op de SP,want die doet tot 2011 gewoon met de regering mee.
  dit heeft Jan Marijnissen zelf al beaamd.

  ik voorspelde 3-0 voor Nederland en iedereen verklaarde mij voor gek…
  ik voorspel GROOT verlies van de SP in 2011.
  NU SP begint niet pas in 2011,hoe geloofwaardig is dit nog?

  Reactie door iew — woensdag 11 juni 2008 @ 18.32 uur

 7. Grandioos, die opkomst
  mens/mensen bedankt!
  Aandacht voor de problemen en oplossingen daar gaat het om.

  Reactie door che — woensdag 11 juni 2008 @ 18.33 uur

 8. Op het RTL journaal dat nu begint,komt meer info over de AWBZ, en dat schijnt heel fors te zijn, hoe ze daar gaan ingrijpen.

  Reactie door anne hilverda — woensdag 11 juni 2008 @ 19.23 uur

 9. Goed hoe de SP dit in het nieuws blijft houden. Agnes TOP! Zo blijf je oppositie organiseren, wat zeker niet makkelijk is in een land dat af en toe wel moe geslagen lijkt.

  Samen het voortouw nemen en blijven zorgen dat men niet kan wegkijken.

  @ Iew,

  Geloofwaardiger dan jouw toon…

  Reactie door Peter — woensdag 11 juni 2008 @ 19.44 uur

 10. VIDEOCOMMUNICATIE IN THUISZORG NOODZAKELIJK

  Er moet veel meer geld naar de thuiszorg, maar daartoe is het wellicht effectiever als de betrokkenen via allerlei internetforums permanent reclame gaan maken voor de SP. Dat is misschien doelmatiger dan protestacties? Dat kan individueel of gecoördineerd worden door de lokale of landelijke SP.

  De kwaliteit, efficiëntie en sociale ondersteuning van thuiszorg kan sterk worden vergroot via permanente hoogwaardige videocommunicatie tussen zorgbehoevenden onderling en met zorgaanbieders en andere betrokkenen. De overheid moet hierin zwaar investeren. Via deze ICT-systemen kunnen mensen langer thuis blijven wonen en een hogere levenskwaliteit hebben.

  In de onderstaande weblink een voorbeeld van hardware en software die voor deze videocommunicatie is ontwikkeld. Ik ken niet de kwaliteit van dit specifieke merk.

  http://www.viedome.nl/html/viedome.html

  Reactie door Jaap Veldkamp — woensdag 11 juni 2008 @ 19.48 uur

 11. Iew@6

  Iew, we kunnen normaal aardig met je mee maar de onzin die nu uitkotst is niet te
  filmen….nou…ja…het was 18.32 uur dus mogelijk zat je aan de borrel dus vergeven wij jou je onzin maar.
  Volgende keer nuchter en beter Iew.
  Prettige voortzetting,overigens.

  Reactie door Joop1 — woensdag 11 juni 2008 @ 20.18 uur

 12. Gelukkig hebben mijn vrouw en ik, nog geen zorg nodig.
  Zou dat wel het geval zijn, en het zou niet naar onze zin zijn wat ik kreeg aangeboden, (of niets natuurlijk) dan zou ik een hele grote mond opzetten, mensen beledigen en mij zeer onbeschoft gaan gedragen.

  De regering lijdt dank zij de marktwerking aan onbeschoftheid in de hoogst mogelijke graad. Samen met veel gemeenten en VOOR-ZICH-ZELF-ZORGINSTELLINGEN.

  In liefde en strijd, maar in strijd vooral, is alles geoorloofd.

  Wie hebben de mogelijkheid, om Balkenende en zijn vriendjes, te wippen en daarna naar het gekkenhuis en/of de bajes te sturen?

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — woensdag 11 juni 2008 @ 20.55 uur

 13. Prima actie, bezetting, dat kan ook nog, komen de jaren zeventig eindelijk terug ? Dat waren tijden waarin het materiële niet het allerbelangrijkste was zoals nu. Een beetje lief zijn voor elkaar, voor elkaar zorgen, was belangrijker dan een nieuwe auto of een tweede huis. Nu is het de economie waar alles om draait, de mens is alleen van belang zolang hij werk kan verrichten. Is hij ziek of oud en kan hij niet meer werken dan heb je er niks meer aan en wordt het een kostenpost. En dat in een tijd waarin we de technische mogelijkheden hebben om iedereen op aarde met weinig inspanningen kunnen voorzien van de basisbehoeften. Zij zouden nog lang en gelukkig kunnen leven. Helaas, de wereld is bevangen door het idee, dat als iedereen z’n eigen belang nastreeft, dat voor allemaal het beste is. In de daardoor ontstane economische verspilling krijg je protserige rijkdom naast diepe armoede alemaal op dit ene kleine aardbolletje.

  Reactie door simbro — woensdag 11 juni 2008 @ 21.03 uur

 14. De SP zal de komende dagen/ jaren het druk krijgen, wil het als oppositie partij de rol als zodanig tot een goed einde brengen.
  “To be or not to be” zei Shakespeare en hij zag Europia ook al zitten.
  Maar het feit ligt er, waar wij ons mee bezig houden met oorzaak en gevolgen.
  De gevolgen: Thuiszorg, het nieuwe zorgstelsel, onderwijs, openbaarvervoer, energie, inflatie en noem maar op en noem maar op. Dit allemaal moet ons het thuisgevoel geven.
  Ieder jaar wordt het erger en erger, het volk wordt tot op het bot uitgekleed.
  Oud worden mag niet meer, dat kan de thuiszorg niet meer aan. Pensioenen komen zwaar onder druk te staan. Ziek worden mag, maar de verzorging is alleen weg gelegd voor de geldbezitters.
  De CDA’er Brinkman verkondigde het al, Mantelzorg en Naboarhulp. Vandaar dat Rouwvoet begon te gillen er moeten meer kinderen komen, die kunnen voor de zieke oudjes zorgen, Opa en Oma moeten weer bij de kinderen inwonen.

  Terug naar de 19e eeuw toen waren er anderen voor Marx, die hebben deze situatie ook gezien, maar geen uitweg kunnen wijzen, hoogstens aan de Staat de plicht toegekend om door politieke hervormingen leed te lenigen. Marx roept op tot strijd: het proletariaat zal de ketenen der slavernij breken en daarmee tevens alle economische uitbuiting voorgoed uit de historie bannen: “Laat de heersende klassen beven voor een communistische revolutie. De proletariërs hebben bij haar niets te verliezen dan hun ketenen. Zij hebben een wereld te winnen. Proletariërs aller landen verenigt u!”- zo eindigt het Communistisch Manifest. Dit uit het boek, “Het Communisme als politiek-sociale wereldreligie” geschreven Dr. W. Banning een linkse Dominee.
  Wat hebben wij van de linkse geschienis geleerd? Dus de oorzaak zijn wij zelf, de linkse vakbeweging, de linkse partijen, de linkse kerk, kortom waar zijn de linkse leiders van weleer. Een terugtredende overheid had een waarschuwing moeten zijn voor iedereen. Het socialistisch Europa is ten grave gedragen zelfs een Grafrede kon er niet van af.
  De gemeente mag de thuiszorg opknappen, zet ze voor het voetlicht bij iedere misstap, net zolang dat het B en W er doodziek van wordt en zelf thuiszorg nodig heeft. Moet je opletten dan komen pas de verbeteringen. Het is nog steeds zo, dat het breken van iemand anders zijn been minder pijn doet dan je eigen kiespijn.

  Reactie door olle Henk — woensdag 11 juni 2008 @ 21.50 uur

 15. Met bewondering gekeken naar de niet aflatende aandrang van Agnes om misstanden in de zorg en met name in de thuiszorg onder de aandacht te brengen! Het is en blijft de taak van de overheid te zorgen voor goede zorg voor de hulpbehoevenden in de maatschappij. Onder invloed van de marktwerking is hiervan in de praktijk al lang geen sprake meer. En dat is iets waar met name de overheid zich voor moet schamen!

  Reactie door Frank — woensdag 11 juni 2008 @ 23.06 uur

 16. IEW, ik deel je mening geheel en al! Ik ben ook geschrokken dat Jan Marijnissen zo luchtig sprak over 2011… te bedenken dat bij talloze burgers het water aan de lippen staat, om over de uitkeringsgerechtigden maar niet te spreken!!
  In het algemeen kunnen politici niet inschatten wat armoede is… tenslotte helpen ‘wij’ (volk) ze aan een fors betaalde job inclusief een luxe oude dag!
  En zo wordt gesproken OVER armoede, maar niemand die kan spreken VAN armoede.

  Je pakt de wortel van het kwaad op, Iew: het is die onverlate MARKTWERKING! DAAR zit op ALLE terreinen het probleem!
  Niemand kijkt meer op van wat mensen met borden en leuzen. Het is het oude vertrouwde beeld van de SP.
  Het is tijd, HOOG TIJD dat de SP het voortouw gaat nemen en de MARKTWERKING gaat uitbannen, door voorlichting te geven via radio en tv over hoezeer de burgers bedreigd worden door dit asociale kabinet dat het volk en AL diens sociale verworvenheden op de MARKT heeft geflikkerd!

  Oh nee, het is niet alleen MARKTWERKING in de Zorg die mensen uitkleedt!! Dat spotje had voor alle Nederlandse burgers moeten staan!!
  Socialisme… zoals ik het in het andere item citeerde… staat toch volkomen haaks op wat nu gaande is.
  Daar behoor je als socialistische partij van in opstand te komen. Kwestie van beschaving.

  Reactie door Gloria — woensdag 11 juni 2008 @ 23.14 uur

 17. Helaas kon ik er vandaag niet bij zijn. Als alfahulp wilde ik mijn klant niet in de steek laten.
  Het is jammer dat er nog steeds misverstanden bestaan over het alfawerk. Ik doe dit werk nu ruim 10 jaar met veel plezier. De arbeidsvoorwaarden zijn waardeloos, maar dat heeft me nooit weerhouden om elke dag met veel plezier bij de klanten aan het werk te gaan. Het is echter een feit dat het alfasysteem wordt gedegradeerd tot poetshulpsysteem. Vaste hulpen worden tijdens ziekte of vakantie vervangen door uitzendkrachten als de klant geluk heeft. Mijn klanten hebben al bericht gekregen dat er een tekort aan alfahulpen is tijdens de vakantieperiode,met andere woorden: zoek het maar uit. Te zot voor woorden. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.

  Reactie door Cilia — woensdag 11 juni 2008 @ 23.48 uur

 18. #10
  video in de thuiszorg??

  He ja…laten we dan ook gelijk maar de interactieve robotleraar introduceren die gewoon ergens in een kamertje wat lesstof opdreunt en waar de kinderen dan thuis op moeten inloggen. Zijn we van het tekort aan leraren af en ook van al die burn-outs.

  Verder staat er heel wat te gebeuren in dit land. Deze regering schijnt er niet op een soepele manier mee om te kunnen gaan en dan doel ik daarmee op de acties in het streekvervoer en de acties van chauffeurs tegen de hoge brandstof accijnzen. Naar mijn idee hadden ze dat al veel eerder moeten doen. Straks nog de kilometerheffing erachteraan; eigenlijk hadden ze net zo goed de accijns nóg een keer kunnen verhogen; dan hoef je ook je auto niet uit elkaar te laten slopen voor zo’n GPS kastje en dan komt daarna nog eens de verdere sloop van de WW en het ontslagrecht om vervolgens te zien dat de provinciale staten hun wegenbelasting in een andere vorm willen terugzien en dan gaan ze gewoon elke burger een aanslag in de bus leggen; al had je dus nooit een auto…en de verhoging van BTW natuurlijk en de verder oplopende brandstofprijzen wat je terug zult zien in elk produkt wat je in een winkel kunt kopen, maar ook bij elke dienst die je afneemt. En dan hebben we natuurlijk ook rekening te houden met gasten als Koenders, die in de huid van Sinterklaas kriupen zodra ze op rondreis gaan naar landen waar louter corruptie het credo is. En ik moet ook nog zien; dat over een paar jaar het Afghanistan avontuur over is. Straks de militairen weg; maar het geld zal er wel heen blijven stromen als gereformeerde wiedergutmachung aan de Taliban voor de film van Wilders. Maar straks mogen we met JSF’s gaan spelen, das weer leuk speelgoed voor de generaals.

  Mensen dit land is hard op weg om nóg zieker te worden dan het al is. Verziekt door een dievenbende die er steeds maar weer in slaagt, om elke 4 jaar weer de macht in handen te krijgen. Daar helpt maar 1 paardenmiddel tegen.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — donderdag 12 juni 2008 @ 0.09 uur

 19. @6 Iew en @16 Gloria
  Ook ik deel jullie mening! Het gaat hier nú om de zorg, maar op langere termijn gaat het eigelijk om véél meer!
  De (onze) overheid is bezig om zichzelf op allerlei terr..einen uit het publieke domein terug te trekken en daarmee de burger het allemaal zelf maar te laten uitzoeken..Daarmee bedienen ze zich ook nog regelmatig van de verkeerde en niet te verkopen argumenten..In mijn ogen hoort de overheid houvast te bieden voor diegenen, die het op eigen kracht niet meer redden, maar ook voor deze mensen geeft de overheid “niet thuis”!!
  Die “terugtrekkende overheid” zou dan toch op z’n minst de burger tegemoet moeten komen d.m.v. lastenverlichting, zodat de burger op z’n minst minder belasting betaalt en die besparing kan gebruiken om dan zelf maar bijvoorbeeld aanvullende verzekeringen af te sluiten, rechtshulp in te huren, extra zorg dan maar zelf in te kopen, etc.
  Het vreemde en volksverlakkende gedrag van dit kabinet is nu alweer overduidelijk!
  Wél de burger met allerlei extra lasten opzadelen, maar tegelijkertijd dwars daar tegenin zichzelf aan elke verantwoordelijkheid onttrekken (zichzelf steeds vaker verschuilend achter europese regeltjes) en niet het minste…het eigen personeel de deur uit te jagen met slechte arbeidsvoorwaarden, slechte beloning, geen enkele positieve impuls naar haar eigen personeel toe in de vorm van promotiekansen e.d.! Als de overheid zo onzorgvuldig en verspillend met belastinggelden omgaat en daarnaast voortdurend doorgaat met die blijk van minachting naar haar eigen personeel toe, dan maak ik me echt zorgen over de publieke sector en wat daar over een aantal jaren nog van over is!
  De politiemensen zijn ontevreden, in de zorg “rommelt” het aan alle kanten, het onderwijs holt achteruit, een belastingdienst waar ambtenaren gefrustreerd rondlopen en zichzelf niet serieus genomen voelen worden en zo kan je nog een heel end doorgaan. De overheid staat nu op een keerpunt en zal duidelijk moeten aangeven (zowel naar de burger als naar de eigen werknemer) welke kant men op wil! Het antwoord zal uit Den Haag moeten komen, veel tijd is er niet meer!!

  Reactie door ToN — donderdag 12 juni 2008 @ 1.07 uur

 20. Voor een revolutie moet je toch wel zeker zo’n tachtig procent van de bevolking meekrijgen. Maar we hebben nog te eten. En hoewel de zorgverzekeraars een steeds grotere bek krijgen wordt er nog voor ons gezorgd als we medische zorg echt broodnodig hebben. En zolang 80% van de bevolking gelukkig is met de patattent en -tig kratten bier tijdens de Europacup? Denkt ongeveer 3% echt na (of voor), volgt 17% de denkers, en kan het 80 % van de bevolking geen moer schelen wat er gebeurt. Zolang ze maar ‘ole, ole’ hebben. En dat is de trieste realiteit!

  Reactie door katrien — donderdag 12 juni 2008 @ 4.58 uur

 21. @6 iew schrijft: “de problemen in de zorg zijn namelijk maar een klein onderdeel van een VEEL groter verwoestend geheel.”
  Hoewel ik denk dat je toekomstvisie uit de lucht gegrepen is, ben ik het wel eens met bovenstaande zin van jou hand. De teloorgang van ons land is al geruime tijd aan de gang en dient in een breed perspectief gezien te worden. Ook ben ik het met je eens dat er tientallen andere zaken gaande zijn die aan de kaak gesteld moeten worden. Deze regering gaat ijzerenheinig door en wil niet zien dat de ingeslagen weg tot ellende voor de gewone mensen leidt. Overal zie je dat de top zich zelf verrijkt etc etc. ten koste van de doelstelling zoals in de zorg, namelijk zorg bieden. Dat geldt voor veel bedrijfstakken en semioverheid. Ik ben benieuwd hoeveel van deze acties de pers halen. Daar scoort een journalist niet mee. Men heeft meer belangstelling voor het andere scoren, namelijk a.s. vrijdag. Misschien is het wel tijd voor revolutie ReneR, als het voetballen, de tour en de olympische spelen voorbij zijn.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders — donderdag 12 juni 2008 @ 6.28 uur

 22. 17. Cilia: Nee, bij mij speelt een ander misverstand: ik dacht toch echt gelezen te hebben dat de Alfahulp-constructie zou worden afgeschaft. Werd dan daarmee bedoeld: uitsluitend voor nieuwe medewerkers? Hoe zit dat bij jouw thuiszorginstelling?

  Reactie door Vlammetje — donderdag 12 juni 2008 @ 9.16 uur

 23. Ik ben er van overtuigd dat de SP heus wel ziet dat er sprake is van een veel groter verwoestend geheel. Het doel zal ook ongetwijfeld zijn het geheel aan te pakken. Als je een doel hebt moet je stappen ondernemen om dat doel te halen. Onderweg naar dat doel steeds meer mensen overtuigen en samenbrengen en, hoeklein het nu ook lijkt, het feit dat een groep buschauffeurs de aktie kwam ondersteunen toont aan dat de saamhorigheid groeit. Zo ook de media-aandacht voor deze akties. SP: de manier waarop jullie dit aanpakken getuigd van groot inzicht in hoe je een doel kunt bereiken, het gaat prima.
  En dan even de houding van de regering: het lijkt er inderdaad op dat deze de zwakkeren meer en meer laten stikken. Op dit moment komen echter vanuit de EU geluiden om de armsten meer te ondersteunen. Hoe vergroot je de populariteit van de EU, juist door bovengenoemde werkwijze.

  Reactie door J Vrolijk — donderdag 12 juni 2008 @ 9.45 uur

 24. mooie actie, zo mogen er nog wel meer zijn ;)

  overigens bevecht de SP altijd eerst de ernstigste uitwassen van het kapitalisme vanuit een groter beeld dat het structureel anders moet. voor iedereen die dat wil weten verwijs ik graag naar het beginselprogramma!

  Reactie door sjaak — donderdag 12 juni 2008 @ 11.13 uur

 25. Was het niet zo dat er nu juist op de mantelzorg niet bezuinigd ging worden.

  Met andere woorden GRATIS en Goedkope zorg Maar zoals altijd moeten wergevers meer Socialer worden. Dat is wat het kabinet zegt. en zo hebben WAO’ers die niet meer 80 tot 100% zijn afgekeurd geen recht meer op het ondersteuningsfonds voor ouderdom of Handicap. De Mantelzorgers krijgen dus hun 250 euro. Het kost het kabinet dus niets.

  Maar hoe zit het nu met die mensen die hun baan verliezen en of het maar opgeven. We weten wat we er voor terug krijgen dat is nu duidelijk. Misschien toch eens luisteren wat Staatssecretaris Jet Bussemaker ook al weer voor ogen had over de mantelzorg. Wisten we eigenlijk al niet lang genoeg dat het een kwestie van tijd was ?

  Reactie door Jan.Willem Weijers — donderdag 12 juni 2008 @ 11.49 uur

 26. Welke thuiszorg hebben het over? De thuiszorg die ik ken, was van meet af willekeurig in zijn werving en selectie, had heel veel waardeloze managers en would be managers rondlopen en niks leveren, de dienstverlening was ook niet altijd optimaal als sommigen dat uit maken. Ik ken heel veel te weinig te laat, mustard na de maaltijd thuiszorg voorbeelden in eigen buurt. Dus zo optimaal was het ook niet ook niet laat maar eerlijk zijn.

  Ik denk dat de SP de term kwaliteit ondergeschikt stelt aan schijn availability van diensten en producten. Sorry SP, maar de partij heeft geen oog voor kwaliteit ook andere partijen niet trouwens.

  Toen het ministerie van jeugd en gezin opgericht werd dacht ik dat iets gaat veranderen aan de positie van gewone gezinnen en hun kinderen in deze samenleving. Het is niks veranderd dus. Alles is hetzelfde gebleven. Nederlandse staat schendt de rechten van het kind en gezin. Een staat die zelf de rechten van het kind en gezin schendt kan niet tegelijkertijd de beschermer daarvan zijn.

  Den Haag, Parlement en schijn democratie in dit land is vol met leugens, gebakken lucht en ministerieel zakkenvullers, blindelingsuitvoerders corruptie, doofheid.

  De SP is een onderdeel van de Haagse leugen fabriek. Het is niks anders dan andere partijen. De SP tomaat smaakt toch niet scherp als het moet. De waan gaat door, door een te laf en ondeskundige oppositie(baantjes jagers zitten al in de tweede kamer en ze maken deel uit alle partijnaam de Nederlandse politiek is er eer toe te kennen. Het voetbal wint van de elftaal kan die leegte en oneerbaarheid in dit land niet herstellen.

  Waardeloos waardeloos, Haagse politiek is corrupt en normen en waardeloos.

  Reactie door khosrow — donderdag 12 juni 2008 @ 11.56 uur

 27. “de problemen in de zorg zijn namelijk maar een klein onderdeel van een VEEL groter verwoestend geheel.

  http://www.hetnieuwedenken.com/index.php?option=com_content&task=view&id=227&Itemid=56

  Citaat hieruit:
  “men” is bezig is de middenklasse om zeep te helpen. Je hoeft alleen maar een en een op te tellen. Voedselbanken groeien, pensioenen worden onbetaalbaar zegt men, zorg wordt onbetaalbaar, voedsel wordt wereldwijd onbetaalbaar, inflatie stijgt steeds sneller, economie remt af, belastingdruk groeit, privacy verdwijnt in hoog tempo, politie krijgt steeds meer mogelijkheden terwijl de burger in sneltreinvaart onder druk wordt gezet waardoor de maatschappelijke onrust weer toeneemt, kortom alles wat sinds de tweede wereld oorlog is opgebouwd zien we in rap tempo verdwijnen.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 12 juni 2008 @ 12.01 uur

 28. Gisteren mee gedaan met de actie in Den Haag. de opkomst was voor Den Haag eigenlijk te weinig, maar er waren toch best aardig wat mensen, die meeliepen in de protest.’s middags de plenaire vergadering met Mevr. Bussemaker bijgewoond, maar, wat mij opviel, was, dat de partijen de problematiek in de thuiszorg aankaartten, maar dat Mevr. Bussemaker het vooral over de gemeentes had, waar het WEL goed ging. dat vond ik een beetje raar, want over de gemeentes, waar het slecht gaat, daar werd over heen gewalst, zo van: “Dat wil ik niet horen.” de problemen in de thuiszorg zijn duidelijk, maar of er nou echt iets tegen gedaan wordt. dat moet ik nog zien.

  Reactie door Maayke Jong- Doppen — donderdag 12 juni 2008 @ 12.31 uur

 29. Ik ben met Iew, Gloria, ToN eens dat het verzet tegen ‘marktwerking’ veel breder moet.
  De thuiszorg is maar een van de vele voorbeelden hoe wij bestolen worden, gesanctioneerd door een corrupte politiek.
  De kabel-TV is een goed voorbeeld wat marktwerking teweeg brengt. We moesten destijds onze antennes van het dak halen. Al die harken in de straat, geen gezicht! De gemeentes legden netjes een kabel. Iedereen kon voor een klein bedrag TV kijken, prima. Toen moest het zo nodig naar ‘de markt’. Door concurrentie zouden de prijzen dalen en de service verbeteren.
  Inmiddels hebben sprinkhaan kapitalisten alles opgekocht. Nu gaat het grote cashen beginnen. Het tarief wordt langzaam opgeschroefd. Alle trucs van marketing en reclame worden toegepast. Sommigen kunnen alsnog een schotel aan gevel of balkon schroeven (maar CanalDigitaal is even louche) of toevlucht zoeken bij Digitenne (van KPN, u weet wel, van de 51 cent voor een SMS’je) maar worden dan niet door de hond maar door de kat gebeten. De meeste mensen zijn apathisch en betalen grif iedere maand 16 euro. Vroegere ‘budgettarieven’ rond 7 euro (experts achten dat reëel maar ik vind dat nog te hoog) zijn afgeschaft. De overheid helpt mee door de oude zenders te slopen. De minst draagkrachtigen betalen 2 % van hun inkomen aan de ontvangst van propaganda en reclame! In 10 jaar 1920 euro, daar kun je al je bruin- en witgoed voor vervangen.

  Hetzelfde mechanisme zie je al optreden in de zorgsector. De eerste fusies van verzekeraars hebben we al gezien en de grote jongens spreken op de golfbaan de prijzen af. Zo gaat het en onze democratische invloed is verkeken.
  Maar we houden nog even hoop.

  Reactie door Hermie Kreeft — donderdag 12 juni 2008 @ 14.07 uur