Provinciale Staten 2007: Groningen

Groningen - Kees Swagerman

Lijsttrekker van de provincie Groningen is Kees Swagerman. Hieronder kun je het interview dat ik met hem had beluisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Daarom NU SP in Groningen!

Groningen, het kan anders! Dat wil zeggen: Socialer Menselijker Energieker Voor Ommeland en Stad

Socialer
Mensen moeten meer mogelijkheden krijgen om in hun eigen dorp of wijk te kunnen blijven wonen. Ook in kleine kernen moet landschappelijk verantwoord bijbouwen mogelijk worden. De provincie maakt veel meer werk van de jeugdzorg en verklaart de oorlog aan de armoede. Ze ziet er op toe dat alle gemeenten een uiterst sociale uitvoering geven aan de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) en de Wet Werk en Bijstand (WWB). Het openbaar vervoer wordt uitgebreid en om te beginnen voor ouderen en scholieren gratis.

Menselijker
Weg met de grote anonieme leer- en verpleegfabrieken. De provincie zet zich met alle kracht in voor kleinschalige voorzieningen, dicht bij de mensen. Ook in kleine kernen moeten de zaken aanwezig zijn waardoor ouderen er kunnen blijven wonen. De streekziekenhuizen moeten in stand blijven. De provincie houdt meer rekening met de wensen en ideeën van de bevolking.

Energieker
Groningen moet dé Nederlandse energieprovincie worden. Daardoor gaan we onze economische positie versterken en de werkloosheid terugdringen, en een grote stap vooruit zetten naar een duurzame samenleving. De provincie zorgt ervoor dat scholen en bedrijven hun kennis en investeringen bundelen. Bio-energie biedt nieuw perspectief aan de landbouw, windenergie en de ontwikkeling en toepassing van energiebesparende technieken worden gestimuleerd. Kernenergie en opslag van kernafval blijven taboe. De provincie pakt kansen en problemen voortvarender en dus energieker aan.

Terug naar overzicht