Provinciale Staten 2007: Limburg

Limburg - Felix van Ballegooij

Lijsttrekker van de provincie Limburg is Felix van Ballegooij. Hieronder kun je het interview dat ik met hem had beluisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vijf redenen om NU SP te stemmen in Limburg

1. Uw energierekening, hún topsalaris…
Als aandeelhouder van Essent moet de provincie Limburg paal en perk stellen aan de gigantisch hoge topsalarissen en winsten die de Limburger elke maand moet ophoesten.

2. Geen kinderen van de rekening!
De provincie Limburg investeert, vergeleken met andere provincies, erg weinig in jeugdzorg. Met extra investeringen neemt de onverantwoorde werkdruk op het personeel af en kan eerder en beter worden ingegrepen wanneer het mis gaat.

3. Openbaar vervoer gratis!
Gratis openbaar vervoer moet ingevoerd worden voor iedereen tot 12 jaar en 65 jaar en ouder. Elders kan dit immers ook… met succes!

4. Investeren in kleine ondernemers!
In Limburg werken de meeste mensen in het midden- en kleinbedrijf. De provincie moet kleine (startende) ondernemers beter ondersteunen en zich niet alleen richten op de ‘grote jongens’.

5. Tien procent van de landbouw biologisch
In de biologische landbouw komen kleinschaligheid, landschapsbeheer, dierenwelzijn en milieuaspecten samen tot hun recht. Bovendien worden gezonde en smaakvolle producten geleverd.

Terug naar overzicht