Provinciale Staten 2007: Noord-Brabant

Noord-Brabant - Nico Heijmans

Lijsttrekker van de provincie Noord-Brabant is Nico Heijmans. Hieronder kun je het interview dat ik met hem had beluisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tien redenen om NU SP te stemmen in Noord-Brabant

1. Geen kind dat zorg nodig heeft, komt nog in een jeugdgevangenis terecht.

2. De provincie moet integratie bevorderen door voldoende gelegenheden voor ontmoeting te creeren.

3. De leefbaarheid van kleine dorpen mag niet verder achteruitgaan: voorzieningen als bibliotheken, winkels en huisartsenposten moeten behouden en bereikbaar blijven.

4. Meer investeringen in energiebesparing, duurzame energie en biologische landbouw.

5. Gratis openbaar vervoer voor 65 plussers en kinderen onder de 12. Meer lijnen, meer haltes en meer bussen per dag.

6. Met een Brabantpas krijgt iedere jongere tot 18 jaar recht op gratis lidmaatschap van de bibliotheek en korting op musea en culturele activiteiten.

7. Als grootste aandeelhouder van Essent zorgt de provincie ervoor dat gas en elektriciteit zoveel mogelijk tegen kostprijs geleverd worden.

8. De ruimte in Brabant wordt steeds schaarser: industrie- en bedrijfterreinen moeten daarom veel intensiever benut worden.

9. De provincie moet meer stageplaatsen voor vmbo-jongeren creëren en alles in het werk stellen om schooluitval tegen te gaan.

10. Met een grote SP in de staten komt er een einde aan vriendjespolitiek en snoepreisjes.

Terug naar overzicht